NL1014575C2 - Werkwijze voor het combineren van adresgegevens en topografische gegevens. - Google Patents

Werkwijze voor het combineren van adresgegevens en topografische gegevens. Download PDF

Info

Publication number
NL1014575C2
NL1014575C2 NL1014575A NL1014575A NL1014575C2 NL 1014575 C2 NL1014575 C2 NL 1014575C2 NL 1014575 A NL1014575 A NL 1014575A NL 1014575 A NL1014575 A NL 1014575A NL 1014575 C2 NL1014575 C2 NL 1014575C2
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
address
building
data
location indication
file
Prior art date
Application number
NL1014575A
Other languages
English (en)
Inventor
Cornelis Gerardus Petr Guikers
Original Assignee
R & Data B V
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by R & Data B V filed Critical R & Data B V
Priority to NL1014575A priority Critical patent/NL1014575C2/nl
Application granted granted Critical
Publication of NL1014575C2 publication Critical patent/NL1014575C2/nl

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G06COMPUTING; CALCULATING OR COUNTING
    • G06FELECTRIC DIGITAL DATA PROCESSING
    • G06F16/00Information retrieval; Database structures therefor; File system structures therefor
    • G06F16/20Information retrieval; Database structures therefor; File system structures therefor of structured data, e.g. relational data
    • G06F16/29Geographical information databases

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Databases & Information Systems (AREA)
  • Theoretical Computer Science (AREA)
  • Remote Sensing (AREA)
  • Data Mining & Analysis (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Instructional Devices (AREA)
  • Processing Or Creating Images (AREA)

Description

Werkwijze voor het combineren van adresgegevens en topografische gegevens.
De uitvinding heeft betrekking op een werkwijze voor het combineren van - een adressenbestand dat adressen bevat waarvan althans een aantal voorzien is van 5 een bijbehorende geografische.locatieaanduiding, en - op een topografische kaart aanwezige geografische informatie zoals bouwvlakken.
Stand der techniek 10 Er zijn op dit moment diverse databestanden bekend waarin onder andere adres gegevens zijn opgeslagen. Voorbeelden daarvan zijn: - het adressenbestand van het Kadaster waarin niet alleen adresgegevens zijn opgeslagen maar ook daaraan gerelateerde geografische locatiegegevens, - het adressenbestand van de PTT waarin onder andere alleen adresgegevens zijn 15 opgeslagen (postcode en huisnummer).
Verder zijn er allerlei kaarten beschikbaar waarop diverse gegevens te vinden zijn. Daarbij kan gedacht worden aan: - de topografische kaart van ons land waarop wegen, bouwvlakken, water en dergelijke nauwkeurig in overeenstemming met bekende geografische coördinaten zijn 20 ingetekend, - wegenkaarten waarop wegen en straten door middel van lijnsegmenten zijn aangegeven en waarbij tevens de namen van de wegen en straten zijn aangegeven, - De Grootschalige Basiskaart Nederland, kortweg bekend als GBKN, - De kadastrale kaart 25 - iedere andere kaart waar topografische of geografische informatie op voorkomt.
Op zich zijn alle bovengenoemde databestanden en topografische bestanden opgebouwd voor een bepaald doel en afhankelijk van dat doel zijn er bepaalde gegevens wel in het bestand opgenomen maar andere gegevens niet. Zo zijn er op de bovengenoemde topografische kaarten wel bouwvlakken te vinden, maar geen 30 adressen. Wel zijn plaatsnamen aangegeven en de namen van sommige wegen, maar van de meeste straten ontbreekt de naam. Een dergelijke kaart is daarmee in feite ongeschikt om beschrijvende gegevens, zoals bijvoorbeeld adresinformatie, te koppelen aan geografische gegevens zoals bouwvlakken.
1014575 2
Er bestaan wel stadsplattegronden en andere kaarten die gecombineerd zijn met een straatnamenregister. Een dergelijk register verwijst meestal naar een klein gedeelte van de kaart, dat wordt bepaald door een ruitennet op de kaart. Een in het register opgezochte straatnaam moet via het ruitennet over het algemeen snel worden 5 gevonden. Het vinden van adressen (straat, huisnummer) is echter onmogelijk.
Doelstelling van de uitvinding.
Er bestaat nog steeds een behoefte aan een gegevensverzameling waarin nauw-10 keurige topografische gegevens zoals bijvoorbeeld bouwvlakken zijn gecombineerd met nauwkeurige adresgegevens (straatnaam, nummer, postcode, plaats)
Korte aanduiding van de uitvinding 15 - De uitvinding verschaft nu een werkwijze voor het combineren van - een adressenbestand dat adressen bevat waarvan althans een aantal voorzien is van een bijbehorende geografische locatieaanduiding, en - op een topografische kaart aanwezige geografische informatie zoals bouwvlakken, met het kenmerk, dat 20 - van elk der bouwvlakken de geografische centroïde wordt berekend, - alle geografische locatieaanduidingen uit het adressenbestand worden vergeleken met de geografische coördinaten van alle bouwvlakken op de kaart teneinde vast te stellen of een geografische locatieaanduiding valt binnen een der bouwvlakken, en - indien een locatieaanduiding valt binnen een der bouwvlakken dan wordt de loca-25 tieaanduiding in het respectieve adres gekoppeld aan het respectieve bouwvlak, door adres- en bouwvlakgegevens op te nemen in een daartoe bestemde relatietabel. De uitvinding is gebaseerd op het inzicht dat het mogelijk is om twee databestanden te combineren met elkaar indien beide bestanden een geografische relatie met elkaar hebben. In het onderhavige geval gaat het om een adressenbestand waarbij elk 30 adres, dan wel tenminste een aantal adressen* is gekoppeld met een geografische locatieaanduiding. Met andere woorden, de locatie van ieder adres kan op een topografische kaart worden gemarkeerd. Verder gaat het om een topografische kaart waarop elke vorm van bebouwing door middel van bouwvlakken is aangegeven. Van lü 14575 3 elk bouwvlak kunnen op de kaart de geografische coördinaten worden opgemeten en op grond van deze coördinaten kan in het adressenbestand worden gezocht naar een corresponderend adres met dezelfde coördinaten.
De geografische locatieaanduiding bij elk van de adressen in het adressenbestand 5 is over het algemeen niet voldoende nauwkeurig om daarmee exact het bebouwde oppervlak op het betreffende perceel aan te geven. Om toch een eenduidige toewijzing van elk adres uit het adressenbestand aan een bouwvlak op de topografische kaart mogelijk te maken is een aantal algoritmen ontwikkeld die althans deels in de volgcon-clusies zijn vastgelegd.
10
Figuuraanduidins
De uitvinding zal in het volgende in meer detail worden verklaard aan de hand van de bijgaande figuren.
15 Figuur la toont schematisch een adressenbestand.
Figuur lb toont schematisch een deel van een topografische kaart.
Figuur 2 toont de directe toewijzing van adressen aan bouwvlakken.
Figuur 3 dient als illustratie bij het nog te beschrijven "loodlijnalgoritme.
Figuur 4 dient als illustratie bij het nog te beschrijven "bufferalgoritme.
20 Figuur 5a toont het maken van een nieuw bouwvlak voor een adres.
Figuur 5b toont het maken van een nieuw bouwvlak voor een aantal naburige adressen.
Gedetailleerde beschrijving van de uitvinding 25
In de figuren la en lb zijn voorbeelden getoond van enerzijds een adressenbestand (figuur la) en anderzijds een topografische kaart (figuur lb). Het adressenbestand bevat tenminste gegevens omtrent postcode, huisnummer, huisnummer toevoeging, straatnaam en geografische locatie. Op de topografische kaart zijn onder andere te zien 30 wegen, zoals de weg 2, straten zoals de straat 4 en, in verband met de uitvinding het meeste van belang, topografische bouwvlakken zoals 8a en 8b. Onder een bouwvlak wordt verstaan een oppervlak waarop in welke vorm dan ook zich een bebouwing bevindt, bijvoorbeeld in de vorm van een huis, een flat, een kantoorgebouw, een kerk, J014575 4 een fabriekshal, een watertoren, enz. De kaart is verder voorzien van een coördinatenstelsel. Daarvoor kan gebruik gemaakt worden van de over de hele wereld geldende lengte- en breedtegraden, maar ook van een afzonderlijk raster of ruitennet, dat bijvoorbeeld voor een bepaald gebied, een bepaald land of dergelijke geldt.
5 Er wordt in het volgende van uitgegaan, dat de geografische locatieaanduidingen in het adressenbestand van figuur la gebaseerd zijn op hetzelfde ruitennet als toegepast is op de kaart van figuur 1b. Is dit niet het geval, dan zal het duidelijk zijn, dat gegevens uit het ene stelsel naar een ander stelsel kunnen worden omgerekend.
Figuur 2 toont zeer schematisch twee bouwvlakken 10a en 10b. Deze bouwvlak-10 ken bevinden zich ergens op een topografische kaart en aan de hand van de kaartcoör-dinaten kunnen van elk van de bouwvlakken de coördinaten van de gebouwcentroïde 12a respectievelijk 12b worden uitgerekend
Nadat dit alles gebeurd is, wordt in het adressenbestand gekeken of er adressen zijn waarvan de bijbehorende geografische locatieaanduiding valt binnen één van de 15 bouwvlakken 10a of 10b. In dit voorbeeld blijkt dat er een adres bestaat waarvan de geografische locatieaanduiding 14a valt binnen het bouwvlak 10a, terwijl er een ander adres bestaat waarvan de locatieaanduiding 14b valt binnen het bouwvlak 10b. In een daarvoor bestemd relatiebestand wordt nu het adres behorend bij de locatieaanduiding 14a uit het adressenbestand gekoppeld met het bouwvlak 10a terwijl het adres behorend 20 bij de locatieaanduiding 14b wordt gekoppeld met het bouwvlak 10b. Daarmee is de relatie tussen de betreffende adressen en de betreffende gebouwvlakken vastgelegd.
Omdat de geografische locatieaanduidingen in het adressenbestand niet altijd erg nauwkeurig zijn zal slechts een deel van deze locatieaanduidingen vallen binnen een bouwvlak. De onnauwkeurigheid in deze locatieaanduidingen wordt veroorzaakt door 25 het feit, dat voor een deel in het in het adressenbestand, dat gebruikt wordt door het kadaster, het voldoende is om een geografische aanduiding te hebben van een punt dat zich ergens in het perceel bevindt waarop de bebouwing aanwezig is en deze aanduiding hoeft niet noodzakelijkerwijze met het eigenlijke bouwvlak samen te vallen.
Er zijn nu diverse algoritmen ontwikkeld om adressen die niet direct op de boven 30 aangegeven wijze aan een bouwvlak kunnen worden gerelateerd toch aan een bouwvlak te kunnen koppelen.
Om te beginnen kan een verder bestand te hulp geroepen worden, namelijk een bestand bestaande uit een kaart, waarop door middel van lijnsegmenten straten en ;J 14575 5 wegen zijn aangegeven, waarbij bij elk lijnsegment de naam van de betreffende straat of weg in een namenbestand is opgenomen. Dergelijke kaarten worden bijvoorbeeld gebruikt voor het onderhoud van het wegennet of voor autonavigatie. Ervan uitgaande dat zowel de topografische kaart met de bouwvlakken als ook de topografische kaart 5 met de lijnsegmenten op dezelfde geografische coördinaten zijn getekend, kunnen beide kaarten als het ware "op elkaar" worden gelegd, zodat een gecombineerde kaart ontstaat, die zowel wegen als bouwvlakken aangeeft.
In het voorbeeld van figuur 3 zijn er ergens op een dergelijke gecombineerde kaart de bouwvlakken 10e en lOf te vinden met respectieve gebouwcentroïden 12e en 10 12f. Verder kan op deze kaart worden ingetekend een bij een bepaald adres behorende geografische locatieaanduiding 14x, die, na het uitvoeren van de boven omschreven stappen, nog niet eenduidig aan een bepaald bouwvlak is toegewezen. Op de kaart bevinden zich verder twee wegen 18e en 18f, waarvan de straatnamen bekend zijn. De geografische locatieaanduiding 14x behoort bij een adres waarvan in elk geval de 15 straatnaam bekend is.
Gekeken wordt nu of deze straatnaam correspondeert met de naam van de weg 18e danwel 18f. Stel in het voorbeeld dat de straatnaam behorend bij de locatieaanduiding 14x identiek is aan de straatnaam van de weg 18e. Dan wordt een lijn getrokken vanaf de locatieaanduiding 14x naar de weg 18e en loodrecht daarop, zoals de 20 loodlijn 20 in figuur 3. Deze lijn 20 snijdt het bouwvlak 10e en op grond van dat feit wordt er nu van uitgegaan dat de locatieaanduiding 14x behoort bij dit bouwvlak 10e. De locatieaanduiding 14x in het adressenbestand wordt nu in het relatiebestand gekoppeld aan de geografische gegevens van het bouwvlak 10e waardoor ook dit adres met een bouwvlak is gekoppeld.
25 Een andere methode om adressen die niet direct samenvallen met bouwvlakken toch te kunnen toewijzen betstaat uit het bufferen van adressen.Dit algoritme zal geïllustreerd worden aan de hand van figuur 4.
In figuur 4 zijn zichtbaar de bouwvlakken lOg en lOh, elk met een gebouwcentroïde 12g respectievelijk 12h. en gelegen nabij een weg 18g. Verder is er 30 sprake van een adreslocatieaanduiding 14y van een nog niet toegewezen adres. Vanuit de locatieaanduiding 14y is een loodlijn getrokken op de weg 18g, die echter geen enkel bouwvlak doorsnijdt. Toch zijn er wel twee bouwvlakken lOg en lOh, in de nabijheid. Rond de locatieaanduiding wordt nu een cirkel 16y getrokken waarvan men 1014575 6 de straal Ry geleidelijk laat toenemen. Gekeken wordt nu welk van de bouwvlakken lOg en lOh het eerst in contact komt met de cirkel 16y. In figuur 4 blijkt dat het bouwvlak lOg te zijn dat geraakt wordt op het moment dat de straal van de cirkel 16y gelijk is aan Rg. Verondersteld wordt nu dat de locatieaanduiding 14y behoort bij het 5 bouwvlak lOg. In het adressenbestand wordt nu de locatieaanduiding 14y gerelateerd aan de gegevens van het bouwvlak lOg. Daarmee is ook dit adres met een bouwvlak gekoppeld
Omdat over het algemeen het adressenbestand actueler zal zijn dan de topografische kaart met bouwvlakken kan het voorkomen dat er adrescoördinaten 10 bestaan waarvoor nog geen bouwvlakken zijn getekend. Dit zal vaak het geval zijn in nieuwbouwwijken. Tijdens het proces worden deze adressen herkend door in het algoritme volgens figuur 3 een maximale lengte van de loodlijn aan te houden en in het algoritme volgens figuur 4 een maximale straal van de cirkel aan te houden.
Voor de op deze wijze overblijvende adressen worden nu tijdelijke of voorlopige 15 bouwvlakken gecreëerd Gaat het om een adres dat gelegen zou moeten zijn tussen twee wel bekende bouwvlakken dan wordt een enkel bouwvlak gemaakt. Dat is getekend in figuur 5 a. Het adres 14q ligt ergens tussen de bouwvlakken lOp en lOr die gerelateerd zijn aan de respectieve adressen 14p en 14r. Een loodlijn vanaf adres 14q naar de weg 18q levert geen resultaat op en ook de afstand tussen adres 14q en de beide 20 bouwvlakken lOp en lOr is groter dan de maximaal toegestane straal R. Er wordt nu rond het adres 14q een nieuw bouwvlak lOq gemaakt waarvan de gegevens in de relatietabel worden gerelateerd aan het adres 14q.
Gaat het om meerdere adressen die allemaal naast elkaar in eenzelfde straat zijn gelegen dan wordt, in elk geval voorlopig, een relatief groot bouwvlak gemaakt dat al 25 deze adressen omvat. Dit is schematisch geïllustreerd in figuur 5b. Daarin zijn de opeenvolgende adressen 14k, 141, 14m en 14n getekend, allemaal gelegen in dezelfde straat 18k. Het algoritme zorgt er nu voor dat een bouwvlak 12k wordt aangemaakt dat alle adressen 14k, 141, 14m en 14n omvat. In de relatietabel worden de adresgegevens vervolgens gekoppeld aan de gegevens van het nieuw gevormde bouwvlak 12k. Het 30 zal duidelijk zijn dat voorkomen moet worden dat het nieuwe bouwvlak bijvoorbeeld op een weg of straat terecht zou komen. Verder wordt als voorwaarde gesteld dat er tussen de adrescoördinaat en het bouwvlak, waarhet betreffende adres wordt toegekend, 10 14575 7 geen lijnsegment (weg, straat, enz.) mag liggen. Op uitzonderingen na ligt een gebouw immers altijd aan een kant van de weg.
Niet voor alle adressen in het adressenbestand zullen geografische gegevens beschikbaar zijn. Gerekend moet worden met een vertraging tussen het aanmaken van 5 nieuwe adressen en het verwerken daarvan door het kadaster. Een koppeling tussen een dergelijk adres en een nieuw of al bestaand bouwvlak kan ook worden gemaakt (of in elk geval worden gecontroleerd) op basis van administratieve adresgegevens. Verondersteld wordt een adres waarvan bekend is de 6 positie postcode, het huisnummer en een eventuele huisnummertoevoeging, bijvoorbeeld 5212XG12b. 10 Verder zijn bekend de adressen 5212XG12 en 5212XG14 die elk gerelateerd zijn aan een bouwvlak. Op grond van deze gegevens kan met hoge kans op juistheid worden besloten dat 5121XG12b moet worden gerelateerd aan hetzelfde bouwvlak als adres 5212XG12.
Ter controle van de gevormde combinaties kan een ander op zich bekend bestand 15 te hulp worden geroepen waarin adresgegevens zijn gekoppeld met gebouwtypegege-vens. Daarvoor kan het bekende GEO bestand worden gebruikt.Voor elk adres in dit bestand is aangegeven van welk type het gebouw is waar het adres bij behoort. Als type kan bijvoorbeeld onderscheid worden gemaakt tussen: 0 = onbekend 20 1 = vrijstaand/bungalows 2 = twee onder een kap 3 = rijtjeshuizen/eengezins 4 = flats 4 of minder verdiepingen 5 = flats meer dan 4 verdiepingen 25 6 = etagewoning/maisonnette 7 = etage/flats grachtenpand 8 = herenhuis grachtenpand 9 «zelfstandige bejaardenwoning 10= boerderij/tuinderij 30 11 = studentenwoning/flat 12= woonboten 13 = woonwagens 14= divers »' J )4575 8
Elk bouwvlak dat slechts aan een enkel adres is gerelateerd kan alleen maar van het type 1, 9 of 10 zijn. Dit kan met het genoemde bestand worden gecontroleerd. Indien dit zo is dan kan de gemaakte koppeling tussen adres en bouwlocatie als correct worden geverifieerd. Wordt echter een ander woningtype gevonden dan kan het best 5 zijn dat de gemaakte koppeling tussen adres en bouwvlak niet juist is.
Indien er twee adressen met een bouwvlak zijn gerelateerd, dan zou het moeten gaan om een woning van het bovengenoemde type 2. Ook dit kan weer worden gecontroleerd met behulp van het laatstgenoemde bestand.
Indien er meer dan twee adressen aan een bouwvlak zijn gerelateerd, dan kan de 10 betreffende bebouwing van het type 3, 4, 5, 6, 7 of 8 zijn. Ook dit kan weer met behulp van het genoemde bestand worden gecontroleerd.
In het bovenstaande zijn details beschreven van een werkwijze om een adressenbestand te koppelen met de gegevens van een topografische kaart, in het bijzonder de bouwvlakken die daarop voorkomen. De uitvinding strekt zich niet alleen 15 uit tot een dergelijke werkwijze maar ook tot het product van de werkwijze, namelijk het relatiebestand waarin relaties tussen adressen en bouwvlakken zijn opgeslagen, dan wel een database voorzien van een dergelijk relatiebestand .
1014575

Claims (8)

1. Werkwijze voor het combineren van - een adressenbestand dat adressen bevat waarvan althans een aantal voorzien is van een bijbehorende geografïschejocatieaanduiding, en 5. op een topografische kaart aanwezige geografische informatie zoals bouwvlakken, met het kenmerk, dat - van elk der bouwvlakken de geografische centroïde wordt berekend, - alle geografische locatieaanduidingen uit het adressenbestand worden vergeleken met de geografische coördinaten van alle bouwvlakken op de kaart teneinde vast te 10 stellen of een geografische locatieaanduiding valt binnen een der bouwvlakken, en indien een locatieaanduiding valt binnen een der bouwvlakken dan wordt de locatieaanduiding in het respectieve adres gekoppeld aan het respectieve bouwvlak, door adres- en bouwvlakgegevens op te nemen in een daartoe bestemde relatietabel
2. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat indien een locatieaanduiding niet valt binnen een der bouwvlakken, verdere gegevens worden opgehaald uit een verder bestand, te weten: een lijnsegmenten bestand waarin gegevens betreffende wegen zijn opgeslagen, waarbij de gegevens van de bouwvlakken en van de wegen zodanig met elkaar worden 20 gecombineerd dat vanuit een locatieaanduiding een loodlijn op de meest nabije weg kan worden getrokken en vastgesteld kan worden of deze loodlijn, zonder een voorafbepaalde maximale lengte te bereiken, een bouwvlak doorsnijdt, waarbij indien een bouwvlak wordt doorsneden dan wordt de locatieaanduiding in het respectieve adres gekoppeld aan het respectieve bouwvlak, door adres- en bouwvlakgegevens op te 25 nemen in een daartoe bestemde relatietabel
3. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat indien een locatieaanduiding niet valt binnen een der bouwvlakken een aanvankelijk kleine cirkel wordt getrokken rond elke adreslocatie die nog niet aan een bouwvlak is gekoppeld waarna 30 de straal van de cirkel geleidelijk wordt vergroot tot de cirkel raakt aan een bouwvlak, zonder dat daarbij een voorafbepaalde maximum straal wordt bereikt, waarna de locatieaanduiding in het respectieve adres gekoppeld wordt aan het respectieve bouwvlak, door adres- en bouwvlakgegevens op te nemen in een daartoe bestemde relatietabel. 1014575
4. Werkwijze volgens conclusie 2 of 3, met het kenmerk, dat indien er geen relatie tussen het adres en een bouwvlak wordt gevonden, een nieuw bouwvlak wordt gemaakt met de locatieaanduiding als centroide van het bouwvlak. 5
5. Werkwijze volgens conclusie 2 of 3, met het kenmerk, dat indien er voor een aantal naburige adressen geen relatie wordt gevonden tussen de adressen en tenminste een bouwvlak, een nieuw bouwvlak wordt gemaakt waarbij de locatieaanduidingen van al deze adressen binnen dit nieuwe bouwvlak liggen.
6. Werkwijze volgens een der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat voor nog niet aan een bouwvlak gerelateerde adressen de adresgegevens (postcode).huisnummer, huisnummertoevoeging) worden vergeleken met naburige adresgegevens, waarbij indien er met een ander adres alleen verschil wordt vastgesteld 15 in de huisnummertoevoeging het nog niet toegewezen adres wordt gerelateerd aan hetzelfde bouwvlak dat ook aan het andere adres is gerelateerd.
7. Werkwijze volgens een der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de vastgestelde relaties worden gecontroleerd door gebruik te maken van een op zich 20 bekend bestand waarin voor althans een aantal postcodes is vastgelegd welk van een aantal voorafbepaalde typen gebouwen er staat.
8. Relatiebestand dat opgebouwd is met een der voorgaande werkwijzen en wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van adresgegevens die gerelateerd zijn aan 25 bouwvlakgegevens. 1 1014575 Databestand waarvan het relatiebestand volgens conclusie 8 deel uitmaakt.
NL1014575A 2000-03-07 2000-03-07 Werkwijze voor het combineren van adresgegevens en topografische gegevens. NL1014575C2 (nl)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1014575A NL1014575C2 (nl) 2000-03-07 2000-03-07 Werkwijze voor het combineren van adresgegevens en topografische gegevens.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1014575 2000-03-07
NL1014575A NL1014575C2 (nl) 2000-03-07 2000-03-07 Werkwijze voor het combineren van adresgegevens en topografische gegevens.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL1014575C2 true NL1014575C2 (nl) 2001-09-10

Family

ID=19770953

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL1014575A NL1014575C2 (nl) 2000-03-07 2000-03-07 Werkwijze voor het combineren van adresgegevens en topografische gegevens.

Country Status (1)

Country Link
NL (1) NL1014575C2 (nl)

Citations (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE4435903A1 (de) * 1994-10-07 1996-04-11 Georg Nippgen Verfahren, EDV-System und Zugriffsfilter zum gebietsorientierten Zugriff auf eine Datenbank
WO1997007467A1 (en) * 1995-08-16 1997-02-27 Sean Phelan Computer system for identifying local resources
EP0762301A2 (en) * 1995-08-24 1997-03-12 Lockheed Martin Corporation System and method for accurate and efficient geodetic database retrieval
US5682525A (en) * 1995-01-11 1997-10-28 Civix Corporation System and methods for remotely accessing a selected group of items of interest from a database

Patent Citations (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE4435903A1 (de) * 1994-10-07 1996-04-11 Georg Nippgen Verfahren, EDV-System und Zugriffsfilter zum gebietsorientierten Zugriff auf eine Datenbank
US5682525A (en) * 1995-01-11 1997-10-28 Civix Corporation System and methods for remotely accessing a selected group of items of interest from a database
WO1997007467A1 (en) * 1995-08-16 1997-02-27 Sean Phelan Computer system for identifying local resources
EP0762301A2 (en) * 1995-08-24 1997-03-12 Lockheed Martin Corporation System and method for accurate and efficient geodetic database retrieval

Non-Patent Citations (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Title
B.S. NEUER: "Expedition ins Datenreich", CT, MAGAZIN FÜR COMPUTERTECHNIK, no. 4, 14 February 2000 (2000-02-14) - 27 February 2000 (2000-02-27), pages 288 - 299, XP002161481 *

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP1473543B1 (en) Method, apparatus and computer program for merging, and using multiple map databases.
US6016485A (en) System for pathfinding
EP0471405A1 (en) Method of determining the position of a vehicle, arrangement for determining the position of a vehicle, as well as a vehicle provided with such an arrangement
US20080195307A1 (en) Method of Establishing Neighboring Points for a Digital Road Network System
US6885937B1 (en) Shortcut generator
JP3206491B2 (ja) 地図情報検索装置
JP3903712B2 (ja) 地域検索装置
US20090040229A1 (en) Generalization of Features in a Digital Map Using Round Number Coordinates
NL1014575C2 (nl) Werkwijze voor het combineren van adresgegevens en topografische gegevens.
JPH06333019A (ja) 地図合成方法及び装置
Vonderohe On The Results of a Workshop on Generic Data Model for Linear Referencing Systems
KR20040042216A (ko) 차량의 경로 탐색 시스템 및 그 방법
McCormack Using a GIS to enhance the value of travel diaries
JPH11174954A (ja) 地図データ管理方法、経路探索装置および記憶媒体
KR20130096654A (ko) 내비게이션 시스템 및 내비게이션 방법
Lusiani et al. Determination of the Fastest Path on Logistics Distribution by Using Dijkstra Algorithm
CN111427981A (zh) 一种利用路网数据模拟点位数据的方法及系统
Butenko et al. Combined algorithm for Voronoi diagram construction in application to dynamic ride sharing
JP2005099540A (ja) 電子地番地図
Shon et al. Derivation Method of Architectural Asset Value Enhancement Zones in South Korea. Land 2022, 11, 584
Leń et al. The concept of three-dimensional visualisation of urbanised areas for a 3D real property register in Poland
US11343638B2 (en) System and method for validating accuracy of geographic location for an address
JP7515531B2 (ja) コンピュータシステム、処理方法、およびプログラム
KR101557310B1 (ko) 선형 네트워크 데이터와 이에 부속된 시설물 데이터 간의 상호참조를 통한 시설물 관리 시스템 및 방법
Nguekam et al. CONTRIBUTION OF GEOGRAPHIC INFORMATION SYSTEMS TO THE IDENTIFICATION OF GOODS IMPACTED BY THE CONSTRUCTION OF THE YAOUNDÉ-NSIMALEN HIGHWAY: URBAN SECTION

Legal Events

Date Code Title Description
PD2B A search report has been drawn up
V1 Lapsed because of non-payment of the annual fee

Effective date: 20131001