NL1010212C2 - Werkwijze en inrichting voor het oplichten van een plaat, zoals een betonplaat. - Google Patents

Werkwijze en inrichting voor het oplichten van een plaat, zoals een betonplaat. Download PDF

Info

Publication number
NL1010212C2
NL1010212C2 NL1010212A NL1010212A NL1010212C2 NL 1010212 C2 NL1010212 C2 NL 1010212C2 NL 1010212 A NL1010212 A NL 1010212A NL 1010212 A NL1010212 A NL 1010212A NL 1010212 C2 NL1010212 C2 NL 1010212C2
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
liquid
plate
housing
openings
coupling part
Prior art date
Application number
NL1010212A
Other languages
English (en)
Inventor
Pieter Faber
Original Assignee
Pieter Faber
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Pieter Faber filed Critical Pieter Faber
Priority to NL1010212A priority Critical patent/NL1010212C2/nl
Application granted granted Critical
Publication of NL1010212C2 publication Critical patent/NL1010212C2/nl

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E01CONSTRUCTION OF ROADS, RAILWAYS, OR BRIDGES
    • E01CCONSTRUCTION OF, OR SURFACES FOR, ROADS, SPORTS GROUNDS, OR THE LIKE; MACHINES OR AUXILIARY TOOLS FOR CONSTRUCTION OR REPAIR
    • E01C23/00Auxiliary devices or arrangements for constructing, repairing, reconditioning, or taking-up road or like surfaces
    • E01C23/06Devices or arrangements for working the finished surface; Devices for repairing or reconditioning the surface of damaged paving; Recycling in place or on the road
    • E01C23/10Devices or arrangements for working the finished surface; Devices for repairing or reconditioning the surface of damaged paving; Recycling in place or on the road for raising or levelling sunken paving; for filling voids under paving; for introducing material into substructure
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04GSCAFFOLDING; FORMS; SHUTTERING; BUILDING IMPLEMENTS OR AIDS, OR THEIR USE; HANDLING BUILDING MATERIALS ON THE SITE; REPAIRING, BREAKING-UP OR OTHER WORK ON EXISTING BUILDINGS
    • E04G23/00Working measures on existing buildings
    • E04G23/06Separating, lifting, removing of buildings; Making a new sub-structure
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E02HYDRAULIC ENGINEERING; FOUNDATIONS; SOIL SHIFTING
    • E02DFOUNDATIONS; EXCAVATIONS; EMBANKMENTS; UNDERGROUND OR UNDERWATER STRUCTURES
    • E02D27/00Foundations as substructures
    • E02D27/01Flat foundations

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Electrochemistry (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Mining & Mineral Resources (AREA)
  • On-Site Construction Work That Accompanies The Preparation And Application Of Concrete (AREA)

Description

WERKWIJZE EN INRICHTING VOOR HET OPLICHTEN VAN EEN PLAAT, ZOALS EEN BETONPLAAT
De uitvinding heeft betrekking op een werkwijze voor het oplichten van een plaat, zoals een betonplaat.
Het komt voor, dat platen, zoals betonplaten, door zetting van de onderliggende grond plaatselijk 5 zakken en daardoor scheef komen te liggen. Het is wel bekend om scheefgezakte betonnen bouwwerken en dergelijke recht te zetten door hieronder goed vloeibare cementmor-tel te persen. Deze techniek is bekend als "ondergrou-ten" .
10 Bij platen zoals betonplaten kan een dergelijke bekende werkwijze slechts sporadisch worden toegepast, doordat de op de plaat optredende belastingen hoog kunnen oplopen en tot scheuren en breken van de plaat aanleiding kunnen geven.
15 De uitvinding beoogt nu een werkwijze van de in de aanhef omschreven soort te verschaffen, waarmee op betrouwbare en nauwkeurige wijze platen, zoals betonplaten, opgelicht kunnen worden.
Dit doel wordt bereikt met de werkwijze volgens 20 de uitvinding zoals gekenmerkt in conclusie 1. Door de uithardbare vloeistof op een aantal verschillende plaatsen onder druk onder de plaat toe te voeren, blijven de optredende belastingen binnen aanvaardbare grenzen zodat de plaat niet breekt.
25 Bij voorkeur wordt de werkwijze volgens conclu sie 2 toegepast. Telkens wordt een beperkte hoeveelheid uithardbare vloeistof door één van de openingen geperst, zodat het oplichten van de plaat zeer nauwkeurig beheerst en gecontroleerd kan geschieden. De terugslagkleppen 30 voorkomen dat de vloeistof terugstroomt door de niet 1010212 2 gebruikte openïngen en dus ter plaatse van deze openingen een druk in stand gehouden kan worden.
Een verdere ontwikkeling is gekenmerkt in conclusie 3. Door ter plaatse van het sterkst op te 5 heffen gedeelte van de plaat te beschikken over extra openingen, kan de werkwijze ook bij deze toepassing goed beheerst worden uitgevoerd.
Ter voorkomen van te hoge belastingen in de plaat kan op gunstige wijze de maatregel van conclusie 4 10 worden toegepast. Telkens wanneer de vooraf bepaalde stijging is bereikt wordt de vloeistoftoevoer beëindigd en wordt een volgende opening gebruikt.
Een gelijkmatige stijging van de plaat wordt bereikt met de maatregel van conclusie 5. Met eenvoudige 15 meetmiddelen, zoals een theodoliet, is telkens te bepalen welke opening het laagst ligt en op dat moment gebruikt moet worden voor het toevoeren van vloeistof onder druk.
De uitvinding betreft en verschaft eveneens een inrichting voor het oplichten van een plaat zoals geken-20 merkt in conclusie 6.
De in de opening in de plaat op te nemen terug-slagklephouders zijn bij voorkeur uitgevoerd zoals gekenmerkt in conclusie 7. De buisstomp wordt klemmend opgenomen in de geboorde opening.
25 Hiertoe wordt bij voorkeur de maatregel van conclusie 8 toegepast. Doordat de buisstomp licht taps toeloopt, wordt een goed klemmende en dus afsluitende verbinding met de opening verkregen.
Door het huis van de terugslagklephouder op 30 geschikte wijze van kunststof te vervaardigen wordt dit enigszins veerkrachtig, waardoor wederom het in de opening drukken van de buisstomp tot een goed klemmende en ook weer gemakkelijk losneembare verbinding leidt.
De vloeistoftoevoerinrichting wordt bij voor-35 keur uitgevoerd zoals gekenmerkt in conclusie 10. Met behulp van de afsluiter wordt de vloeistoftoevoer afgesloten op het moment dat de vloeistoftoevoerinrichting wordt verplaatst van de ene terugslagklephouder naar de 1010212 3 volgende. Zodra de koppeling weer tot stand gebracht is, wordt de afsluiter geopend voor het toevoeren van de vloeistof.
Door de bedieningsmiddelen voor het vergrendel-5 bare koppelingdeel en de afsluiter op een afstand boven het koppelingdeel aan te brengen kan de bedieningspersoon de koppeling met de terugslagklephouder en het openen en sluiter van de afsluiter staande uitvoeren. Hij kan aldus snel en gemakkelijk de toevoerinrichting van de ene naar 10 de andere terugslagklephouder verplaatsen en de telkens de gewenste hoeveelheid vloeistof toevoeren.
De uitvinding wordt verder toegelicht in de volgende beschrijving aan de hand van de bijgevoegde figuren.
15 * Fig. 1 toont gedeeltelijk schematisch de toe passing van de werkwijze volgens de uitvinding.
Fig. 2 toont een gedeeltelijk weggebroken perspectivisch aanzicht van de op een terugslagklephouder geplaatste toevoerinrichting in een eerste bedrijfsstand. 20 Fig. 3 toont de inrichting van fig. 2 in een tweede bedrijfsstand.
Fig. 4 toont een gedeeltelijk weggebroken perspectivisch detailaanzicht van de terugslagklephouder en daarmee samenwerkende vloeistoftoevoerinrichting.
25 De in fig. 1 getoonde inrichting 1 volgens de uitvinding is bestemd voor het oplichten van een plaat 3, zoals een betonplaat van een bouwwerk 2. In het bijzonder kan de inrichting en de daarmee uitgevoerde werkwijze volgens de uitvinding worden toegepast om een verzakt 30 bouwwerk 2 of een verzakte plaat 3 weer horizontaal te stellen.
Hiertoe wordt in de plaat 3 een aantal openin-gen 4 gevormd, bij voorkeur daarin geboord. In elk van deze openingen 4 wordt een nog nader te beschrijven 35 terugslagklephouder 5 geplaatst. Elk van deze terugslag-klephouders 5 omvat een terugslagklep die doorvoer van een vloeistof in de richting tot onder de plaat toelaat, maar een stroom in tegengestelde richting afsluit.
1010212 4
Met elke terugslagklephouder 5 kan een toevoer-inrichting 6 worden gekoppeld. Met behulp van deze toe-voerinrichting 6 kan een uithardbare vloeistof via een slang 7 in de opening 4 worden geperst. De uithardbare 5 vloeistof wordt bij deze uitvoeringsvorm gereed gehouden in een voorraad 8. Deze omvat een reservoir 9 en een daarmee gekoppelde pomp 10, door middel waarvan de vloeistof uit het reservoir 9 in de slang 7 geperst kan worden.
10 De uithardbare vloeistof is op geschikte wijze een cementmortel maar kan ook bijv. een tweecomponenten kunststof zijn. De cementmortel kan op geschikte wijze een schuimvormingsmiddel omvatten, dat actief wordt wanneer de vloeistof via de opening 4 tot onder de plaat 15 3 is gebracht. Hierdoor wordt het volume van de vloeistof groter, zodat een goede spreiding van de vloeistof en dus van de druk onder de plaat 3 wordt bereikt.
De terugslagklephouder 5 omvat een huis 15 een onderzijde waarvan een buisstomp 16 uitsteekt die opgeno-20 men wordt in de geboorde opening 4. Het huis 15 en de buisstomp 16 zijn bij voorkeur van kunststof, die de buisstomp een zekere elasticiteit verleend, waardoor deze goed in de opening 4 vastgeklemd kan worden. Op geschikt wijze is de buisstomp 16 licht taps uitgevoerd, hetgeen 25 eveneens bij draagt tot een goed klemmende en voldoende afsluitende verbinding van de buisstomp 16 in de opening 4.
Aan de zijde van het huis 5 liggend tegenover de buisstomp 16, in dit geval dus aan de bovenzijde, is 30 een koppelingdeel 17 gevormd waarmee de toevoerinrichting 6 gekoppeld kan worden. In het huis 5 is een klepkogel of -bal 20 opgenomen. In de in fig. 2 weergegeven stand is de kogel 20 omhoog gedrukt en sluit deze de doorgaande opening in het huis 5 in de richting naar boven af. Bij 35 de situatie in fig. 3 is de kogel 20 omlaag bewogen en rust deze op de steunen 21, waarbij een stromingskanaal rondom de kogel 20 overblijft. In deze situatie kan 1010212 5 vloeistof langs de kogel 20 in de opening 4 worden geperst.
De toevoerinrichting 6 omvat, zoals eerder opgemerkt, een koppelingdeel 18 dat complementair is aan 5 het koppelingdeel 17 van de terugslagklephouder. Verder omvat de toevoerinrichting een slangaansluiting 19, waarmee de slang 7 die naar het voorraadreservoir leidt, is verbonden.
Tussen de slangaansluiting 19 en het koppeling-10 deel 18 van de toevoerinrichting 6 is een afsluiter opgenomen die een afsluiterklepschotel 25 omvat welke de doorgang van de slangaansluiting 19 naar beneden af kan sluiten. Deze toestand is in fig. 2 getoond.
De klepschotel 25 is verbonden met een omhoog 15 stekende stang 26 welke aan zijn boveneinde verbonden is met een hefboom 27. De hefboom 27 is zwenkbaar gelagerd tussen gestelplaten 29 van de inrichting 6. De stang 26 is excentrisch van het scharnier 28 met de hefboom 27 verbonden, zodat door een zwenkbeweging van de hefboom 27 20 de klepschotel 25 omhoog of omlaag beweegt. Bij de getoonde uitvoering is de klepschotel 25 bij de in fig. 2 getoonde omlaag bewogen toestand van de hefboom 27 gesloten en bij de in fig. 3 getoonde omhoog bewogen toestand geopend.
25 Teneinde een sluitende verbinding te vormen tussen de koppelingdelen 18 en 17 van resp. de toevoerinrichting 6 en de terugslagklephouder 5 zijn grendelmidde-len 35 aangebracht waarmee de toevoerinrichting 6 op de terugslagklephouder 5 wordt vastgeklemd.
30 Deze grendelmiddelen 35 omvatten een hefboom 36 die eveneens aan de gestelplaten 39 is gelagerd en zwenkbaar is tussen een in fig. 2 getoonde omhoogbewogen stand en een in fig. 3 getoonde naar beneden bewogen stand.
Met de hefboom 36 zijn twee trekstangen 37 35 gekoppeld, excentrisch ten opzichte van het draaipunt hiervan en wel zodanig dat bij het naar beneden bewegen van de hefboom 36 de trekstangen 37 omhoog bewegen en omgekeerd.
1010212 6
De trekstangen 37 zijn nabij het ondereinde van de toevoerinrichting 6 door beugels 38 geleid die vast verbonden zijn met het huis van de inrichting 6. Aan het ondereinde omvatten de trekstangen 37 naar buiten uitste-5 kende curvebanen 39 die ervoor zorgen dat, wanneer de trekstangen 37 door bediening van de hefboom 36 omhoog bewegen, de ondereinden van de trekstangen 37 door samenwerking van de beugel 38 met deze curvebanen 39 naar binnen worden gedrukt.
10 De ondereinden van de trekstangen 37 worden door veren 40 die samenwerken met ten opzichte van het huis van de inrichting 6 verplaatsbare schuifstukken 41 naar buiten gedrukt.
Aan de ondereinden van de trekstangen 37 zijn 15 haken 42 gevormd die in de fig. 2 en fig. 4 getoonde toestand onderling een zodanige afstand hebben, dat deze over de flens 43 van het koppelingdeel 17 van de terug-slagklephouder 5 passeren. Aldus kan in toestand de toevoerinrichting 6 op het met het koppelingdeel 18 op 20 het koppelingdeel 17 worden geplaatst. Door vervolgens de hefboom 36 naar beneden te bewegen, worden de trekstangen omhoog bewogen en, door de werking van de curvebanden 39 en de beugel 38 worden de haken 42 daarbij naar binnen bewogen tot in aangrijping onder de flens 43. Bij het 25 laatste gedeelte van de beweging van de hefboom 36 wordt de toevoerinrichting vastgetrokken op de terugslagklep-houder 5.
Vervolgens kan de afsluiter 25 worden geopend door het bedienen van de hefboom 27 en kan vloeistof 30 onder druk via de terugslagklephouder 5 onder de plaat 3 worden geperst.
Telkens zal zoveel vloeistof door de betreffende opening 4 worden toegevoerd, dat de plaat rondom deze opening 4 over een vooraf bepaalde afstand omhoog be-35 weegt. Dan wordt de klep 25 weer gesloten en de toevoerinrichting 6 van de terugslagklephouder 5 afgenomen. De toevoerinrichting wordt vervolgens op een volgende terugslagklephouder 5 geplaatst. Bij voorkeur wordt daarvoor 1010212 7 de laagst liggende ofwel de het verst benedenwaarts van het door de plaat 3 bepaalde vlak liggende terugslagklep-houder 5 gekozen. Na het opnieuw koppelen van de toevoer-inrichting 6 kan weer vloeistof onder druk onder de plaat 5 worden gebracht, totdat de gewenste hoeveelheid daarvan is toegevoerd.
Door deze handelingen systematisch te herhalen kan de gewenste hoeveelheid vloeistof onder druk gecontroleerd onder de plaat 3 worden gebracht, waardoor deze 10 wordt opgelicht zonder dat op enig moment de belastingen in de plaat 3 onaanvaardbare waarden bereiken.
Het zal duidelijk zijn dat de inrichting volgens de uitvinding op vele verschillende wijzen kan worden uitgevoerd. De getoonde toevoerinrichting is een 15 voorkeursuitvoeringsvorm die het voordeel heeft dat de gebruiker niet hoeft te bukken bij het koppelen en het openen van de afsluiter. De voorraadinrichting 8 voor de vloeistof onder druk kan, in plaats van het van een pomp 10 voorziene reservoir 9, ook uit een onder druk staand 20 reservoir bestaan.
In fig. 1 is getoond dat de openingen 4 met een grotere dichtheid zijn aangebracht in het gedeelte van de plaat 3 waar deze het verst opgelicht moet worden. Gebleken is in de praktijk, dat hierdoor een goede en beheers-25 te besturing van het proces mogelijk is.
1010212

Claims (11)

1. Werkwijze voor het oplichten van een plaat, zoals een betonplaat, omvattende het aanbrengen van een aantal doorgaande openingen in de plaat, het met de openingen verbinden van terugslagkleppen en het selectief 5 via de terugslagkleppen door de openingen onder druk toevoeren van een uithardbare vloeistof.
2. Werkwijze volgens conclusie 1, waarbij de vloeistof achtereenvolgens door de openingen wordt toegevoerd.
3. Werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies, waarbij de plaat ten minste enigszins gekanteld wordt en in een sterker op te lichten gedeelte van de plaat een groter aantal openingen per oppervlakte-eenheid wordt aangebracht.
4. Werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies, waarbij per opening per keer een hoeveelheid vloeistof wordt toegevoerd overeenkomend met een vooraf bepaalde stijging van de plaat nabij de opening.
5. Werkwijze volgens één van de conclusies 2-4, 20 waarbij de plaat een vlak bepaalt en voor het toevoeren van de vloeistof telkens de opening wordt genomen die het verst benedenwaarts van dit vlak ligt.
6. Inrichting voor het oplichten van een plaat, zoals een betonplaat, omvattende een aantal terugslag- 25 klephouders, een met elke terugslagklephouder verbindbare vloeistoftoevoerinrichting en een daarmee door een slang verbonden voorraad van uithardbare vloeistof onder druk.
7. Inrichting volgens conclusie 6, waarbij elke terugslagklephouder omvat een huis, een aan een zijde aan 30 het huis gevormde buisstomp, een aan een andere zijde gevormd koppelingdeel en een in de richting van het koppelingdeel naar de buisstomp doorlatende terugslagklep. 1010212
8. Inrichting volgens conclusie 7, waarbij de buisstomp een licht taps toelopend buitenoppervlak heeft.
9. Inrichting volgens conclusie 7 of 8, waarbij het huis van kunststof is.
10. Inrichting volgens één van de conclusies 6- 9, waarbij de vloeistoftoevoerinrichting omvat een huis, een aan een zijde aan het huis gevormd, met het koppe-lingdeel van een terugslagklephouder complementair en daaraan vergrendelbaar koppelingdeel, een slangaanslui-10 ting en een tussen de slangaansluiting en het koppelingdeel aangebrachte afsluiter en bedieningsmiddelen voor het vergrendelbare koppelingdeel en de afsluiter.
11. Inrichting volgens conclusie 10, waarbij de bedieningsmiddelen op een afstand boven het koppeling-15 deel zijn aangebracht. 1010212
NL1010212A 1998-09-29 1998-09-29 Werkwijze en inrichting voor het oplichten van een plaat, zoals een betonplaat. NL1010212C2 (nl)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1010212A NL1010212C2 (nl) 1998-09-29 1998-09-29 Werkwijze en inrichting voor het oplichten van een plaat, zoals een betonplaat.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1010212A NL1010212C2 (nl) 1998-09-29 1998-09-29 Werkwijze en inrichting voor het oplichten van een plaat, zoals een betonplaat.
NL1010212 1998-09-29

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL1010212C2 true NL1010212C2 (nl) 2000-03-30

Family

ID=19767898

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL1010212A NL1010212C2 (nl) 1998-09-29 1998-09-29 Werkwijze en inrichting voor het oplichten van een plaat, zoals een betonplaat.

Country Status (1)

Country Link
NL (1) NL1010212C2 (nl)

Citations (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1943914A (en) * 1930-10-31 1934-01-16 Mathilda G Fiock Method and means for raising sunken pavements and the like
US2007457A (en) * 1933-11-29 1935-07-09 James H Jacobson Mud jack sleeve for highways and the like
US2074756A (en) * 1933-12-01 1937-03-23 Nat Equip Corp Fluid placing and pavement raising apparatus
JPS6140927A (ja) * 1984-07-31 1986-02-27 Kajima Corp 建造物基礎の沈下補修工法
EP0340599A1 (de) * 1988-05-02 1989-11-08 Philipp Holzmann AG Steuerbare Bodenplatte von Hochhäusern, sowie Verfahren zu deren Herstellung
DE3838534A1 (de) * 1988-11-14 1990-05-17 Willich F Berg Bautechnik Verfahren und anlage zum sanieren von mit grossen betonplatten belegten flaechen
DE4319470C1 (de) * 1993-06-11 1994-08-11 Zueblin Ag Verfahren zum Ausgleich von Setzungen unter einer endlos verlegten festen Fahrbahn
JPH09291526A (ja) * 1996-03-01 1997-11-11 Kyokado Eng Co Ltd 注入工法ならびに注入装置

Patent Citations (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1943914A (en) * 1930-10-31 1934-01-16 Mathilda G Fiock Method and means for raising sunken pavements and the like
US2007457A (en) * 1933-11-29 1935-07-09 James H Jacobson Mud jack sleeve for highways and the like
US2074756A (en) * 1933-12-01 1937-03-23 Nat Equip Corp Fluid placing and pavement raising apparatus
JPS6140927A (ja) * 1984-07-31 1986-02-27 Kajima Corp 建造物基礎の沈下補修工法
EP0340599A1 (de) * 1988-05-02 1989-11-08 Philipp Holzmann AG Steuerbare Bodenplatte von Hochhäusern, sowie Verfahren zu deren Herstellung
DE3838534A1 (de) * 1988-11-14 1990-05-17 Willich F Berg Bautechnik Verfahren und anlage zum sanieren von mit grossen betonplatten belegten flaechen
DE4319470C1 (de) * 1993-06-11 1994-08-11 Zueblin Ag Verfahren zum Ausgleich von Setzungen unter einer endlos verlegten festen Fahrbahn
JPH09291526A (ja) * 1996-03-01 1997-11-11 Kyokado Eng Co Ltd 注入工法ならびに注入装置

Non-Patent Citations (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Title
"Hebe und Festlegen von Beton-Fahr-Platten im Schnellverfahren", BAUMASCHINE+BAUTECHNIK, no. 8, August 1976 (1976-08-01), pages 430, XP002103240 *
DATABASE WPI Section PQ Week 9804, Derwent World Patents Index; Class Q42, AN 98-037438, XP002103241 *
PATENT ABSTRACTS OF JAPAN vol. 010, no. 196 (M - 497) 10 July 1986 (1986-07-10) *

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4507069A (en) Apparatus for positioning and stabilizing a concrete slab
US4591466A (en) Method for positioning and stabilizing a concrete slab
US3916634A (en) Method for forming holes in earth and setting subterranean structures therein
US6976804B1 (en) Method of repairing damaged concrete slabs
US8713784B2 (en) Fastening apparatus and system
US6684580B1 (en) Post stabilization support
KR101664366B1 (ko) 콘크리트 펌프카의 콘크리트 회수장치 및 방법
US5979879A (en) Sidewalk leveling device
NL1010212C2 (nl) Werkwijze en inrichting voor het oplichten van een plaat, zoals een betonplaat.
NL1012243C2 (nl) Werkwijze en inrichting voor het in de bodem vervaardigen van een paal.
US6112955A (en) Liftable grout hopper and dispenser
KR101789116B1 (ko) 아스팔트 살포 장치
US4261548A (en) Device for hydraulic lift of reinforced concrete
KR102175748B1 (ko) 승강식 반전튜브 반전장치 및 이를 이용한 관로보수공법
JPS58150602A (ja) 軌道整正機を用いて軌道を整正する方法
KR102094983B1 (ko) 가압 플레이트를 이용한 하수박스 보수 보강시스템 및 공법
US20160177523A1 (en) Uneven support surface repair system and method
KR101416949B1 (ko) 경계석 시공장치
WO2008056215A3 (en) Method for the treatment of fissures in concrete structures
US11028576B1 (en) Lift and fill concrete raising system
US2856767A (en) Mortar dispensing apparatus
KR19990015842A (ko) 개선된 슬립폼 시공용 콘크리트 타설장치
JP3739767B2 (ja) 水路構成工法で使用するモルタル等の打設装置及び均し装置
US20240060251A1 (en) Slab lifting and leveling system and method
DE2044661A1 (de) Verfahren und Vorrichtung zum Bauen von Wanden

Legal Events

Date Code Title Description
PD2B A search report has been drawn up
MK Patent expired because of reaching the maximum lifetime of a patent

Effective date: 20180928