NL1002033C2 - Werkwijze voor het vervaardigen van een diagnostische testinrichting voor de huid en aldus verkregen inrichtingen. - Google Patents

Werkwijze voor het vervaardigen van een diagnostische testinrichting voor de huid en aldus verkregen inrichtingen. Download PDF

Info

Publication number
NL1002033C2
NL1002033C2 NL1002033A NL1002033A NL1002033C2 NL 1002033 C2 NL1002033 C2 NL 1002033C2 NL 1002033 A NL1002033 A NL 1002033A NL 1002033 A NL1002033 A NL 1002033A NL 1002033 C2 NL1002033 C2 NL 1002033C2
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
chambers
filter paper
chamber
cutting
adhesive strip
Prior art date
Application number
NL1002033A
Other languages
English (en)
Inventor
Jan Gerber
Original Assignee
Jan Gerber
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Jan Gerber filed Critical Jan Gerber
Priority to NL1002033A priority Critical patent/NL1002033C2/nl
Priority to PCT/NL1997/000003 priority patent/WO1997024987A1/nl
Priority to AU14004/97A priority patent/AU1400497A/en
Application granted granted Critical
Publication of NL1002033C2 publication Critical patent/NL1002033C2/nl

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61BDIAGNOSIS; SURGERY; IDENTIFICATION
    • A61B10/00Other methods or instruments for diagnosis, e.g. instruments for taking a cell sample, for biopsy, for vaccination diagnosis; Sex determination; Ovulation-period determination; Throat striking implements
    • A61B10/0035Vaccination diagnosis other than by injuring the skin, e.g. allergy test patches

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Medical Informatics (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Biomedical Technology (AREA)
  • Heart & Thoracic Surgery (AREA)
  • Pathology (AREA)
  • Molecular Biology (AREA)
  • Surgery (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Investigating Or Analysing Biological Materials (AREA)

Description

Titel: Werkwijze voor het vervaardigen van een diagnostische test- inrichting voor de huid en aldus verkregen inrichtingen.
De onderhavige uitvinding heeft betrekking op een werkwijze voor 5 het vervaardigen van een diagnostische testinrichting voor de huid, meer in het bijzonder de van kamers voorziene testpleister volgens de aanhef van conclusie 1, zoals bekend uit het Europese octrooischrift 0 5^0 577.
Deze testpleisters worden gebruikt voor het testen van de aller-10 gische reactie van de huid van een proefpersoon met betrekking tot verschillende testsubstanties en testvloeistoffen, die hiertoe in de kamers van de testpleister worden opgenomen, waarna de testpleister op de huid wordt aangebracht.
Een dergelijke testpleister volgens EP 5^0.577 omvat in het alge-15 meen ten minste een kamer ter opname van een diagnostisch middel, een hechtstrook waarop de kamer is opgenomen alsmede een aan dezelfde zijde als de kamer(s) aan de hechtstrook gehechte, verwijderbare be-schermingsstrook, waarbij de beschermingsstrook ter plaatse van elke kamer voorzien is van een opening, waarbij op de hechtstrook een of 20 meer rijen kamers opgenomen is/zijn, en de beschermingsstrook een overeenkomstig aantal rijen openingen bezit.
Hierbij worden de kamers doorgaans en bij voorkeur voorzien van een bodem en een opstaande, de bodem omgevende rand, waarbij de vorm van de openingen overeenkomt met de omtrek van de rand.
25 Verder worden de kamers van de testpleister in de praktijk meest al voorzien van een absorberend materiaal voor het opnemen van vloeistof, meestal filtreerpapier.
Tot op heden werden dergelijke testpleisters vervaardigd door de kamer(s) afzonderlijk te vervaardigen door spuitgieten en vervolgens 30 in een afzonderlijke machinegang aan te brengen in de overeenkomstige opening(en).
In een spuitgietvorm worden zogenaamde matten met een veelheid takken met elk bijvoorbeeld tien kamers gevormd. Deze matten worden na het vormen uit de matrijs verwijderd door middel van uitdrukpennen, 35 waarna de takken met kamers van de centrale boom worden gebroken en vervolgens worden opgeslagen. Voor de opslag worden de takken in een koker tot een stapel gestapeld. Bij een verdere produktiestap worden de takken met kamers één voor één uit de koker gehaald en in een slede 10 02 033.’ 2 gelegd, waarna de takken worden verwijderd zodanig, dat de kamers in de slede achterblijven. De slede wordt vervolgens verder getransporteerd en zodanig onder een stanseenheid geplaatst, dat zich boven elke kamer een snijstempel bevindt. Onder de stempels wordt een baan fil-5 treerpapier gelegd, waarna de stempels vierkantjes uit het filtreer-papier snijden, waarna de stempels deze vierkantjes verder duwen totdat deze op de bodem van de kamers liggen. Vervolgens wordt de slede verder getransporteerd naar een van zuigers of zuignappen voorziene manipuleerinrichting. Net behulp van de zuigers of zuignappen wordt 10 elk kamertje uit de slede genomen en op een hechtstrook geplaatst.
Deze werkwijze volgens de stand der techniek heeft echter een aantal ernstige nadelen: voor het spuitgieten van de kamers is een nauwkeurige en dus kostbare matrijs vereist; 15 - het opslaan van de takken met kamers houdt een tijdsvertraging in, en vereist extra opslagmiddelen; het aanbrengen van de stukjes filtreerpapier vereist een extra stap, die arbeidsintensief is; de snijstempels van de stansinrichting hebben snijvlakken, die 20 zich dwars op de stempelrichting uitstrekken, hetgeen grote stem- pelkrachten en veel slijtage tot gevolg heeft. Deze grote slijtage heeft een nadelige invloed op de maatnauwkeurigheid, waardoor de uitgestanste vierkantjes filtreerpapier niet betrouwbaar in de kamertjes kunnen blijven klemmen; 25 - de aan een boompje zittende kamers zijn niet alle exact identiek, hetgeen betekent dat de snijstempels van de stansinrichting elk voor zich aan deze verschillen zouden moeten worden aangepast, teneinde goed in de kamers klemmende vierkantjes filtreerpapier te verkrijgen. Deze afstemming van de snijstempels op de matrij-30 zen is in de praktijk niet goed mogelijk, al thans niet tegen re delijke kosten.
Het los aanbrengen van het filtreerpapier in de kamers kan ten gevolge van onder meer maatonnauwkeurigheden leiden tot onvoldoende hechting tussen het filtreerpapier en de kamers, zodat het filtreer-35 papier onvoldoende op zijn plaats en/of in de kamers wordt gehouden. Om deze hechting te verbeteren, is eventueel een verdere bewerkings-stap nodig, terwijl het gebruik van hechtmiddelen de test kan beïnvloeden .
10 0 Z 0 ? 3 3
Een verder nadeel van door epuitgleten vervaardigde kamers is het gevolg van het feit dat voor een goed lossen van de spuitgietmatrijs zeer gladde en nauwkeurige oppervlakken van de kamers vereist zijn. Echter een zeer glad oppervlak van de kamers, in het bijzonder van de 5 onderzijde van de kamers, heeft een slechtere hechting van de kamers op de hechtstrook tot gevolg.
Zoals uit het bovenstaande blijkt is het tot op heden bekende vervaardigen van de testpleisters volgens Europees octrooischrift 0 5*10 577 een kostbaar en arbeidsintensief proces, dat verscheidene 10 afzonderlijke produktiestappen omvat en als zodanig moeilijk volconti-nu en/of machinaal is uit te voeren. Een bijzonder probleem hierbij is dat de kamers moeten worden voorzien van een bodem en een opstaande rand, hetgeen in de praktijk niet eenvoudig continu en in samenhang kan worden gecombineerd met het aanbrengen van de kamers op de hecht- 15 strook in de openingen. Tot op heden was derhalve voor het vormen van de kamers, de bodem en de opstaande rand hiervan een afzonderlijke spuitgietstap vereist.
Doel van de uitvinding is onder meer deze nadelen te ondervangen, door het verschaffen van een werkwijze waarmee testpleisters van het 20 type beschreven in dit Europese octrooischrift op efficiënte en een voudige wijze, bij voorkeur continu en/of machinaal, kunnen worden vervaardigd.
Meer in het bijzonder is het doel van de uitvinding het verschaffen van een werkwijze voor het vervaardigen van een diagnostische 25 testinrichting voor de huid, waarbij het vormen van de kamers, de bodem en opstaande rand hiervan, alsmede het aanbrengen van de aldus gevormde kamers op de hechtstrook in de hiervoor bestemde openingen continu en in samenhang, bij voorkeur in één enkele machinegang, kunnen worden uitgevoerd.
30 Dit doel wordt bij een hierboven beschreven werkwijze verwezen lijkt met de kenmerkende eigenschappen van conclusie 1.
De uitvinding heeft verder betrekking op de volgens de werkwijze verkregen testpleisters.
Bij de werkwijze volgens de onderhavige uitvinding worden de 35 testpleisters vervaardigd door de verschillende stappen van het pro-duktieproces zoals hierboven beschreven continu en in samenhang uit te voeren. Met continu en in samenhang wordt bedoeld dat het vormen van de kamers het aanbrengen van de bodem en opstaande rand en het aan- 10 0 Γ. 0 3 3 . < n brengen, van de kamers op hechtstrook niet in afzonderlijke produktie-gangen worden uitgevoerd, maar in produktiestappen die in één inrichting of in een produktiegang realiseerbaar zijn.
Hierbij wordt de werkwijze van de uitvinding bij voorkeur in één 5 enkele machinegang uitgevoerd. Hiertoe kunnen meerdere in samenhang werkende produktie-inrichtingen worden toegepast, danwel één specifiek voor dit doel vervaardigde inrichting, en een dergelijke inrichting vormt een verder aspect van de onderhavige uitvinding.
De strook kunststofmateriaal, de strook kunststoffilm, de strook 10 filtreerpapier, de strook filtreerpapier bevattend laminaat of de strook van een niet-vloeistofdoorlatende of waterafstotende bekleding voorzien filtreerpapier is bij voorkeur een continue strook.
De opstaande rand is met de meeste voorkeur niet-doorlatend, zodat de testpleister na aanbrengen op de huid geen lekkage van de 15 waterige of alcoholische testoplossingen geeft. Met niet-doorlatend, zoals in de onderhavige aanvrage gebruikt, ten opzichte van de opstaande rand en de op het filtreerpapier aangebrachte bekleding wordt bedoeld dat de opstaande rand respectievelijk bekleding de testsub-stantie, in het algemeen een oplossing op water- of alcoholbasis of 20 een preparaat op vaselinebasis, niet doorlaat of absorbeert, transporteert of afgeeft.
Bij de werkwijze volgens de onderhavige aanvrage verliest het filtreerpapier door het persen zijn doorlatende eigenschappen. Dit is een zeer belangrijk aspect van de onderhavige uitvinding.
25 De tenminste ene kamer wordt bij voorkeur door persen voorzien van bodem en opstaande rand, al dan niet in combinatie met verwarmen tot een temperatuur om de vorming van de kamer, de bodem en de opstaande rand te vergemakkelijken, bijvoorbeeld een temperatuur boven het verwekingspunt van de gebruikte kunststof. Volgens een bijzondere 30 uitvoeringsvorm wordt het stansen en/of uitsnijden van een of meer kamers uit de continue strook uitgevoerd met een snij- en/of stans-stempel, dat voorzien is van een zodanige vorm dat bij het uitsnijden of stansen de gewenste omtrek van de kamers wordt verkregen, en dat tevens van een zodanige vorm kan zijn voorzien, dat het stempel even-35 eens is te gebruiken voor het persen van de kamers onder vorming van de bodem en opstaande rand.
Het dient echter begrepen te worden dat, hoewel het vormen van de bodem en de opstaande rand tegelijkertijd met of na het uitsnijden of I0C2C31.
5 stansen van de een of meer kamers uit de continue strook is uit te voeren, het ook zeer voordelig kan zijn, wanneer een continue strook kunststofmateriaal, filtreerpapier, laminaat of bekleed filtreerpapier eerst wordt voorzien van een reliëfpatroon overeenkomend met de bodem 5 en de opstaande rand, waarna vervolgens de kamers op een zodanige wijze uit de strook worden uitgesneden of gestanst, dat het reliëfpatroon de bodem en de opstaande rand van de afgescheiden kamers gaat vormen.
De uitvinding betreft verder een werkwijze voor het vervaardigen 10 van kamers voor een diagnostische testpleister, alsmede dergelijke kamers, omvattende de volgende stappen: het door persen vormen van een of meer kamers, en het uit een strook materiaal snijden of stansen van de een of meer kamers.
15 Dergelijke door persen en snijden uit een strook materiaal ver vaardigde kamers hebben als groot voordeel, dat het oppervlak hiervan ruw kan zijn. In het bijzonder een ruwe onderkant van de kamers maakt namelijk een goede klevende hechting op de hechtstrook mogelijk. Onder ruw dient hierbij te worden verstaan een minder glad oppervlak dan bij 20 spuitgieten zou zijn verkregen. Verder hebben dergelijke kamers als groot voordeel dat het, voor de tests veelal vereiste, filtreerpapier niet uit de kamers kan losraken, daar het filtreerpapier al deel uitmaakte van de strook. Verdere van voordeel zijnde uitvoeringen volgens de uitvinding blijken uit de volconclusies.
25 De onderhavige uitvinding zal in hieronder aan de hand van een tekening, slechts bij wijze van voorbeeld, nader worden toegelicht. Hierin toont:
Fig. 1 een aanzicht in perspectief, met een weggebroken gedeelte van een kamer volgens de uitvinding; 30 Fig. 2 een schematische dwarsdoorsnede waarin het volgens de uitvinding vormen van een kamer wordt weergegeven;
Fig. 3 een schematisch aanzicht in doorsnede dat een verdere fase in het vormen van een testpleister weergeeft;
Fig. 4 een schematische weergave in perspectief van een deel van 35 een inrichting voor het vormen van diagnostische testpleisters; en
Fig. 5 een schematische weergave in perspectief van een andere inrichting voor het vormen van diagnostische testpleisters; en 10 0 2 0 33.
6
Fig. 6 een schematisch aanzicht in perspectief van een diagnostische testpleister.
Fig. 1 toont een kamer 13 volgens de uitvinding voor een diagnostische testinrichting. Deze kamer 13 omvat een bodem 15 en een deze 5 bodem 15 aan alle kanten begrenzende, opstaande rand 16. Deze kamer 13 is overeenkomstig de uitvinding door persen en stansen vervaardigd uit een baan materiaal. Deze baan materiaal kan uit een kunststof, zoals polypropeen, uit filtreerpapier etc. zijn vervaardigd. Ook kan dit materiaal uit een laminaat van bijvoorbeeld een of meer voomoemde 10 materialen zijn vervaardigd.
In het volgende wordt, zonder dat de uitvinding daartoe is beperkt, als materiaal voor het vormen van de kamers 13 in hoofdzaak filtreerpapier genoemd, daar dit materiaal zeer voordelige eigenschappen heeft voor gebruik bij diagnostische testpleisters. Teneinde het 15 filtreerpapier, wanneer de kamer 13 of een hechtstrook is aangebracht, ten opzichte van de hechtstrook te isoleren, is het volgens de uitvinding voordelig wanneer de baan filtreerpapier aan de onderzijde 20, d.w.z. de onderzijde van de te vormen kamer 13 is voorzien van een film of bekleding, bijvoorbeeld van polypropeen. Deze film is in Fig. 20 1, 2 en 3 niet apart weergegeven, maar zal in de praktijk bij voorkeur wel als een zeer dunne laag aanwezig zijn.
Fig. 2 toont een baan filtreerpapier 21, die zich uitstrekt over een van openingen voorziene snijplaat 22, die rondom de openingen is voorzien van snijranden 23· Voorts is weergegeven een snij/pers-stem-25 pel 24 en een persplaat 25. In de onderzijde van het snij/pers-stempel 24 is de contour van de bovenkant van de te vervaardigen kamer 13 gevormd. Zo is ten behoeve van de dikke bodem 15 een uitsparing 26 aanwezig, die wordt omgeven door een ribbe 27. die op zijn beurt wordt omgeven door een holte 28 voor het opnemen van de bovenkant van de 30 opstaande rand 16. De omlopende ribbe 27 verschaft aan de kamer 13 een rondom de bodem 15 lopende goot 29·
De dikke bodem 15 wordt tijdens het persen niet of slechts weinig samengedrukt, en heeft dus ongeveer dezelfde dikte als de baan filtreerpapier 21. Door dit niet of slechts weinig samendrukken blijven 35 de absorptie-eigenschappen van het dikke bodemdeel nagenoeg onveranderd. Wanneer de omlopende ribbe 27 voldoende breed is zal ook de goot 29 voldoende breed zijn, zodat deze goot een vloeistofslot vormt en transport van op de bodem 15 aangebracht diagnostisch testmateriaal 1 0 0 2 0 33.
7 naar de omlopende opstaande rand 16 wordt bemoeilijkt. Door de plaatselijke samendrukking van materiaal ter plaatse van gebied 30 wordt dit transport bij gebruik van filtreerpapier als materiaal voor de baan 21 nog verder bemoeilijkt. Een gootbreedte van 0,05 ό 0,4 mm, bij 5 voorkeur van 0,1 & 0,25 mm blijkt in de praktijk een goed waterslot te verschaffen. Een 0,5 d 1.25 mm, bij voorkeur 0,75 mm è 1 mm, bijvoorbeeld 0,85 mm, dikke bodem van filtreerpapier heeft voor de beoogde testdoeleinden zeer goede eigenschappen.
Het vormblok 25 is voorzien van zogenaamde blind-gaten met op de 10 bodem een opstaande rand 31 voor het vormen van de vanaf de onderzijde holle opstaande rand 16 van de kamer 13.
De wijze van vormen van de kamers 13 uit een baan materiaal 21 zal op zich uit Fig. 2 duidelijk zijn. Tussen het snij/pers-stempel 24 enerzijds en de snijplaat 22 anderzijds wordt de baan materiaal 21 15 zodanig geplaatst, dat deze baan de snijopeningen in de snijplaat 22 geheel bedekt. Vervolgens wordt het snij/pers-stempel ten opzichte van de snijplaat 22 en het vormblok 25 naar beneden bewogen. Hierbij zal door samenwerking van de snijkanten 32 van het snij/pers-stempel 24 en de snijkanten 23 van de snijplaat 22 een, in het onderhavige voorbeeld 20 vierkant, stuk baan materiaal worden uitgesneden. Dit uitgesneden stuk materiaal wordt door het snij/pers-stempel 24 in de vormholte 33 in het vormblok 25 geduwd, waarbij het stuk baan materiaal wordt geperst tot de in Fig. 1 getoonde kamer 13. Hierbij zal het bodemgedeelte 15 niet of nauwelijks worden samengeperst, opdat de absorptie-eigenschap-25 pen van het filtreerpapier niet veranderen, terwijl het gedeelte van het uitgesneden stuk materiaal dat het gebied 30 en de opstaande rand 16 moet vormen tot grotere dichtheid wordt samengedrukt. Deze grotere dichtheid van het filtreerpapier vermindert het absorptievermogen en transportvermogen van het filtreerpapier.
30 Zodra een kamer 13 is gevormd, kan zoals in Fig. 3 schematisch is weergegeven de gevormde kamer 13 door middel van een zuignap- of zuig-inrichting 40 uit de vormholte 33 in het vormblok 25 worden genomen.
Fig. 4 toont op schematische wijze een eenheid voor het volgens de uitvinding vormen van kamers voor een diagnostische testpleister. 35 Deze eenheid bestaat uit een snijplaat 22 voorzien van een veelheid snijopeningen 41, een vormblok 25 in de vorm van een snede en voorzien van een met het aantal snijopeningen 4l corresponderende veelheid 10 0 0 33.; 8 vormholtes 33* en een eveneens in aantal corresponderende veelheid zuignappeninrichtingen 40.
Over de snijplaat 22 wordt een baan 21 van bij voorkeur filtreer-papier toegevoerd en de slede 25 wordt met zijn vormholtes 33 onder de 5 snijopeningen 4l van de snijplaat 22 geplaatst. De stempels 24 worden naar beneden bewogen, waarbij ze zoals beschreven uit de baan 21 stukjes materiaal snijden en vervolgens tot kamers 13 persen. De stempels 24 worden vervolgens omhoog uit de vormholtes 33 en snijopeningen 4l teruggetrokken, waarna de slede 25 onder de snijplaat 22 vandaan wordt 10 gehaald en met zijn vormholtes 33 onder de zuignapinrichtingen 40 wordt geplaatst. De zuignapinrichtingen 40 nemen vervolgens de gevormde kamers uit de vormholtes 33* waarna deze kamers direkt op de hecht-strook van een testpleister kunnen worden geplaatst.
In plaats van de hiervoor beschreven werkwijze, waarbij het snij-15 den en achtereenvolgens persen, nagenoeg gelijktijdig plaatsvinden, kan ook een werkwijze worden toegepast waarbij eerst het persen plaats vindt en dan het snijden. Er worden dan afzonderlijke pers- en snij-stempels gebruikt, die bij voorkeur gelijktijdig op en neer kunnen gaan. Een inrichting voor een dergelijke werkwijze komt er op voor-20 delige wijze uit te zien als schematisch weergegeven in fig. 5·
De persstempels 51 zijn stroomopwaarts van de volgens pijl R heen en weer beweegbare snijstempels 52 aangebracht. De persstempels worden tijdens het persen van onderaf tegen de baan filtreerpapier gedrukt, en werken samen met boven de baan filtreerpapier 53 geplaatste, niet 25 getoonde contravormen. Na het persen worden de contravormen iets omhoog getild, zodat de van reliëf, in de vorm van "voorgevormde" kamers, voorziene baan filtreerpapier verder kan worden getransporteerd in de richting van pijl T. Het verder transporteren gebeurt zodanig, dat over elke snijopening 55 van de stroomafwaarts gelegen 30 snijplaat 56 een van reliëf voorzien deel van de baan filtreerpapier, d.w.z. een voorgevormde kamer, komt te liggen. Door de snijstempels 52, die van schuine snijvlakken voorzien kunnen zijn, naar beneden te bewegen, worden de "voorgevormde kamers" 54 uit de baan filtreerpapier gesneden.
35 De uitgesneden kamers kunnen eventueel in een slede worden opge vangen, zoals in fig. 4 is weergegeven.
Het is volgens de uitvinding echter in het bijzonder voordelig, wanneer onder de snijplaat een band hechtstrook 58, bijvoorbeeld vanaf 100.033.
9 een rol, wordt doorgevoerd, zoals weergegeven met pijl S, zodat de uitgesneden kamers door middel van de snijstempels 52 direct op de hechtstrook kunnen worden geplaatst en zonodig aangedrukt. De band hechtstrook 58 kan hierbij al zijn voorzien van een van een aantal 5 rijen openingen 59 voorziene beschermingsstrook 60. De transportstap met zuignappen en dergelijke wordt dan overbodig.
Na het aanbrengen van de kamers 61 op de band hechtstrook 58, kan deze band worden opgedeeld in diagnostische testinrichtingen, zoals weergegeven in fig. 6.
10 De voor de werkwijze van de inrichting volgens fig. 5 essentiële stappen, zijn de volgende: - het aan een persinrichting toevoeren van een baan kunststofmate-riaal, filtreerpapier, filtreerpapier bevattend laminaat, of van een niet-doorlatende bekleding voorzien filtreerpapier; 15 ~ het met de persinrichting voorvormen van de kamers; het verder transporteren van het van voorgevormde kamers voorziene gedeelte van de baan naar een snij- of stansinrichting; - het met de snij- of stansinrichting uit de baan uitsnijden respectievelijk uitstansen van de voorgevormde kamers.
20 Bij voorkeur worden de uitgesneden respectievelijk uitgestanste kamers hierbij direct na het uitsnijden respectievelijk uitstansen door de snij- of stansinrichting op de hechtstrook geplaatst. De snij-of stansinrichting en persinrichting zijn bij voorkeur gelijktijdig werkzaam, ten einde de produktiesnelheid op te voeren.
25 De op deze wijze gevormde testpleisters kunnen in principe elke willekeurige vorm hebben, bijvoorbeeld de in Fig. 6 weergegeven vorm.
Fig. 6 toont een op zich als uit EP 0 540 577 bekende diagnostische testpleister. Deze bestaat uit een kamer 3 ter opname van een diagnostisch middel, een hechtstrook 1 waarop de kamer 3 Is opgenomen 30 alsmede een aan dezelfde zijde als de kamer(s) 3 aan de hechtstrook 1 gehechte, verwijderbare beschermingsstrook 4, waarbij de beschermingsstrook 4 ter plaatse van elke kamer voorzien is van een opening 7. waarbij op de hechtstrook 1 een of meer rijen kamers 3 opgenomen is/zijn, en de beschermingsstrook 4 een overeenkomstig aantal rijen 35 openingen 7 bezit.
Hierbij worden de kamers 3 doorgaans en bij voorkeur voorzien van een bodem 5 en een opstaande, de bodem omgevende rand 6, waarbij de vorm van de openingen 7 overeenkomt met de omtrek van de rand 6.
10 02033? 10
Verder worden de kamers 3 van de testpleister in de praktijk meestal voorzien van een absorberend materiaal voor het opnemen van vloeistof, meestal filtreerpapier.
In tegenstelling tot hetgeen getoond is in de Europese publikatie 5 0 540 577 is de kamer echter uitgevoerd zoals volgens de uitvinding.
Voor wat betreft de testpleister van Fig. 5 wordt dan ook verwezen naar het Europese octrooischrift 0 540 577» welke door referentie als hierin opgenomen dient te worden beschouwd.
Zoals hierboven vermeld kent de onderhavige uitvinding drie 10 hoofdzakelijke uitvoeringsvormen, afhankelijk van het materiaal waaruit de kamers worden gevormd. Deze uitvoeringsvormen zullen nu afzonderlijk worden besproken: A Kamers gevormd uit kunststof.
Volgens deze uitvoeringsvorm worden de kamers gevormd door uit-15 snijden of stansen uit een continue strook kunststofmateriaal. Hoewel ieder op zichzelf geschikt materiaal kan worden gebruikt wordt bij voorkeur polypropeen gebruikt. Vervolgens kan in de aldus gevormde kamers eventueel filtreerpapier worden aangebracht, hetgeen volgens een verder voorkeursaspect ook door stansen of uitsnijden met een 20 geschikt stempel wordt gevormd en in de kamers aangebracht.
B Kamers gevormd uit een laminaat.
Volgens deze uitvoeringsvorm worden de kamers gevormd uit een laminaat van een kunststof en filtreerpapier. Als kunststof kan iedere op zichzelf bekende geschikte kunststof worden gebruikt, waarbij bij 25 voorkeur polypropeen wordt gebruikt. Polypropeen verdient de voorkeur omdat het inert is tegen een groot aantal gebruikte testsubstanties, en omdat het milieuvriendelijk en gemakkelijk afbreekbaar is.
Het laminaat wordt bij voorkeur zodanig op de hechtstrook (1) aangebracht, dat het filtreerpapier de van de hechtstrook afgerichte 30 zijde vormt, zodat deze zijde beschikbaar is voor het opnemen van de testoplossingen.
Het grote voordeel van deze uitvoeringsvorm ten opzichte van de stand der techniek is, dat het filtreerpapier niet in een afzonderlijke produktiestap in de kamers hoeft te worden aangebracht, en dat een 35 goede hechting tussen het filtreerpapier en de polypropeenkamer wordt verkregen.
Bij deze uitvoeringsvorm van de onderhavige uitvinding, wordt het persen van de kamers onder vorming van de bodem en opstaande rand bij 10 02 0 33.' 11 voorkeur zodanig uitgevoerd, dat de aldus verkregen opstaande rand, die bij voorkeur aan de bovenzijde bestaat uit filtreerpapier, ondoorlatend wordt gemaakt voor de testoplossing.
C Kamers gevormd uit bekleed filtreerpapier.
5 Volgens deze uitvoeringsvorm worden de kamers gevormd uit fil- treerpapier, dat is bekleed met een niet-doorlatende bekleding. Hiervoor zal in het algemeen een niet-vloeistofdoorlatende, in het bijzonder niet-water of alcohol doorlatende of water/alcohol afstotende bekleding worden gebruikt.
10 De toegepaste bekleding dient hierbij inert te zijn ten opzichte van de gebruikte testsubstanties, en mag niet oplossen in deze substanties. Geschikte bekledingen zullen aan deskundigen duidelijk zijn, zo kan bijvoorbeeld aan polypropeen worden gedacht.
Met zeer veel voorkeur wordt deze bekleding aangebracht op de 15 zijde van het filtreerpapier, die naar de hechtstrook is gericht. Op deze wijze is de van de hechtstrook afgerichte zijde van het filtreerpapier nog steeds beschikbaar voor het absorberen van de testoplossin-gen.
Een verder voordeel van deze uitvoeringsvorm is, dat het fil-20 treerpapier kan worden voorzien van specifieke bekledingen voor bepaalde reactieve testsubstanties - met name uit de zogenaamde olie-serie - die met polypropeenkamertjes of polypropeenlaminaten zoals onder A en B beschreven reageren, of het polypropeen oplossen.
Verdere voordelen van deze uitvoeringsvorm zijn, dat de uit be-25 kleed filtreerpapier gevormde kamers niet hoeven te worden voorzien van een verder materiaal voor het absorberen van de testoplossing, en dat het bekleden van het filtreerpapier met een niet-waterdoorlatende of waterafstotende bekleding in het algemeen eenvoudig en goedkoper is dan het verschaffen van een polypropeen/filtreerpapier-materiaal.
30 De bij de hierboven beschreven uitvoeringsvormen B en C verkregen testpleisters zijn nieuw en vormen verdere aspecten van de uitvinding.
De uitvinding heeft derhalve tevens betrekking op een diagnostische testinrichting voor de huid, omvattende ten minste één kamer 3 ter opname van een diagnostisch middel, een hechtstrook 1 waarop de 35 kamer 3 is opgenomen alsmede een aan dezelfde zijde als de kamer 3 aan de hechtstrook 1 gehechte verwijderbare beschermingsstrook 4, waarbij de beschermingsstrook 4 ter plaatse van elke kamer is voorzien van een opening 7. waarbij op of in de hechtstrook 1 een of meer rijen kamers 1 0 0 1 0 33 5 12 3 opgenomen is/zljn en de beschermingsstrook 4 een overeenkomstig aantal rijen openingen,( d.w.z. ten minste één rij met tenminste één opening) bezit, met het kenmerk, dat de kamers 3 zijn gevormd uit een laminaat van Filtreerpapier en een kunststofmateriaal, of filtreer-5 papier dat is bekleed met een niet-doorlatende bekleding.
Voor deze testpleisters gelden in het algemeen dezelfde voorkeursuitvoeringsvormen als beschreven voor de bovenstaande werkwijze.
In deze diagnostische testinrichtingen bevatten de kamers 3 bij voorkeur een bodem 5 en een de bodem omgevende rand 6.
10 Het laminaat is bij voorkeur een polypropeen/filtreerpapierlami- naat, waarbij de van de hechtstrook 1 afgekeerde zijde van de kamer bij voorkeur door het filtreerpapier wordt gevormd.
Wanneer de kamers zijn gevormd uit bekleed filtreerpapier, is de bekleding bij voorkeur aangebracht op de zijde van de kamer die naar 15 de hechtstrook 1 is gericht.
De voorkeursuitvoeringsvormen en voordelen hiervan zullen uit de bovenstaande beschrijving aan deskundigen duidelijk zijn. De uitvinding is echter geenszins tot de hier specifiek beschreven uitvoeringsvormen beperkt en verdere variaties zullen aan deskundigen duidelijk 20 zijn zonder dat deze buiten het gebied van de onderhavige uitvinding vallen. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk de kamers 3 van een ander materiaal te vervaardigen.
1 ö u ? 033.'

Claims (14)

1. Werkwijze voor het vervaardigen van een diagnostische testinrichting voor de huid, omvattende de volgende stappen: 5 (a) het vormen van ten minste één kamer met een bodem en een de bodem omgevende opstaande rand; (b) het verschaffen van een hechtstrook met een aan de hechtstrook gehechte, verwijderbare beschermingsstrook, die is voorzien van een tenminste één rij openingen; 10 (c) het aanbrengen van de kamers in de openingen; gekenmerkt doordat continu in samenhang: de kamers worden gevormd door uitsnijden of uitstansen van een strook kunststofmateriaal, kunststoffilm, filtreerpapier, fil-treerpapier bevattend laminaat of van een niet-doorlatende bekle- 15 ding voorzien filtreerpapier, de kamers worden voorzien van een bodem en opstaande rand; de kamers worden aangebracht op een hechtstrook in de openingen.
2. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat de kamers van een bodem en opstaande rand worden voorzien door persen en even- 20 tueel verwarmen.
3. Werkwijze volgens conclusie 1 of 2, gekenmerkt doordat het vormen van de kamers, het aanbrengen van de bodem en opstaande rand; en het aanbrengen van de kamers op de hechtstrook in de openingen worden uitgevoerd in één enkele machinegang.
4. Werkwijze volgens conclusies 1-3, met het kenmerk, dat de werkwijze wordt uitgevoerd in één enkele voor dit doel geschikte inrichting, voorzien van een snij- of stansstempel met een zodanige vorm, dat bij het uitsnijden of stansen de gewenste omtrek van de kamers wordt verkregen, en waarbij het stempel tevens een zodanige 30 vorm heeft, dat het stempel tevens kan worden gebruikt voor het persen van de kamers onder vorming van de bodem en opstaande rand.
5. Werkwijze volgens een der conclusies 1-4, waarbij de gevormde opstaande rand niet-doorlatend is voor vloeistoffen, in het bijzonder waterige vloeistoffen.
6. Werkwijze volgens een der conclusies 1-5* waarbij het kuntstofmateriaal polypropeen is. 1 0 0 2 0 3 3.
7. Werkwijze volgens een der conclusies 1-5» waarbij het fil-treerpapier bevattende laminaat een filtreerpapier/polypropeenlaminaat is.
8. Werkwijze volgens een der conclusies 1-5» waarbij de kamers 5 gevormd uit het filtreerpapier bevattend laminaat op een zodanige wijze op de hechtstrook en de openingen worden aangebracht, dat de van de hechtstrook afgekeerde zijde van de kamer(s) door het filtreerpapier wordt gevormd.
9. Werkwijze volgens een der conclusies 1-5, waarbij de kamers 10 worden gevormd uit het van een niet-doorlatende bekleding voorzien filtreerpapier, waarbij de bekleding is aangebracht op de zijde van het filtreerpapier die naar de hechtstrook is gericht.
10. Diagnostische testinrichting voor de huid, verkregen volgens een der conclusies 1-9.
11. Diagnostische testinrichting voor de huid omvattende ten minste een kamer (3) ter opname van een diagnostisch middel, een hechtstrook (1) waarop de kamer(s)(3) is/zijn opgenomen alsmede een aan dezelfde zijde van de kamer(s) (3) aan de hechtstrook (1) gehechte verwijderbare beschermingsstrook (4), waarbij de beschermingsstrook 20 (4) ter plaatse van elke kamer (3) is voorzien van een opening (7), waarbij op of in de hechtstrook (1) een of meer rijen kamers (3) opgenomen is/zijn en de beschermingsstrook een overeenkomstig aantal rijen openingen (7) bezit, met het kenmerk, dat de kamers (3) zijn gevormd uit een filtreerpapier, of uit laminaat van filtreerpapier en een 25 kunststofmateriaal, of uit filtreerpapier dat is bekleed met een niet-doorlatende bekleding.
12. Werkwijze voor het vervaardigen van kamers voor een diagnostische testinrichting, omvattende de volgende stappen: het door persen vormen van kamers, en 30 - het uit een strook materiaal snijden of stansen van kamers.
13. Werkwijze voor het vervaardigen van een ten minste een kamer omvattende diagnostische testinrichting omvattende de volgende stappen: het aan een persinrichting (51) toevoeren van een baan kunststof-35 materiaal, filtreerpapier, filtreerpapier bevattende laminaat of van een niet-doorlatende bekleding voorzien filtreerpapier; - het met de persinrichting voorvormen van de kamer(s). 10 öü 033. - het verder transporteren van het van voorgevormde kamer(s) voorziene gedeelte van de baan naar een snij- of stansinrichting, het met de snij- of stansinrichting (52) uit de baan (53) uitsnijden respectievelijk uitstansen van de voorgevormde kamer(s) (54).
14. Werkwijze volgens conclusie 13, waarbij de uitgesneden of uitgestanste kamer direkt na het uitsnijden of uitstansen op een hechtstrook (58) van de diagnostische testinrichting wordt geplaatst. 10 c 2 035.'
NL1002033A 1996-01-05 1996-01-05 Werkwijze voor het vervaardigen van een diagnostische testinrichting voor de huid en aldus verkregen inrichtingen. NL1002033C2 (nl)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1002033A NL1002033C2 (nl) 1996-01-05 1996-01-05 Werkwijze voor het vervaardigen van een diagnostische testinrichting voor de huid en aldus verkregen inrichtingen.
PCT/NL1997/000003 WO1997024987A1 (nl) 1996-01-05 1997-01-06 Werkwijze ein inrichting voor het vervaardigen van een diagnostische test-inrichting voor de huid en aldus verkregen inrichtingen
AU14004/97A AU1400497A (en) 1996-01-05 1997-01-06 Method for the production of a diagnostic test device for the skin and devices obtained in this way

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1002033A NL1002033C2 (nl) 1996-01-05 1996-01-05 Werkwijze voor het vervaardigen van een diagnostische testinrichting voor de huid en aldus verkregen inrichtingen.
NL1002033 1996-01-05

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL1002033C2 true NL1002033C2 (nl) 1997-07-09

Family

ID=19762123

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL1002033A NL1002033C2 (nl) 1996-01-05 1996-01-05 Werkwijze voor het vervaardigen van een diagnostische testinrichting voor de huid en aldus verkregen inrichtingen.

Country Status (3)

Country Link
AU (1) AU1400497A (nl)
NL (1) NL1002033C2 (nl)
WO (1) WO1997024987A1 (nl)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE0201907D0 (sv) 2002-06-19 2002-06-19 Atos Medical Ab Plaster for tracheostoma valves
US10045759B2 (en) 2010-04-22 2018-08-14 Smarthealth, Inc. Epicutaneous patch test chamber

Citations (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0335231A2 (de) * 1988-03-29 1989-10-04 Lohmann GmbH & Co. KG Pflaster, insbesondere Epikutanpflaster und Verfahren zur Herstellung desselben
WO1992001421A1 (en) * 1990-07-20 1992-02-06 Jan Gerber Diagnostic testing device for the skin
WO1994017735A1 (de) * 1993-02-06 1994-08-18 Siewert Ronald R Testpflaster zur epicutanen hauttestung

Patent Citations (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0335231A2 (de) * 1988-03-29 1989-10-04 Lohmann GmbH & Co. KG Pflaster, insbesondere Epikutanpflaster und Verfahren zur Herstellung desselben
WO1992001421A1 (en) * 1990-07-20 1992-02-06 Jan Gerber Diagnostic testing device for the skin
WO1994017735A1 (de) * 1993-02-06 1994-08-18 Siewert Ronald R Testpflaster zur epicutanen hauttestung

Also Published As

Publication number Publication date
AU1400497A (en) 1997-08-01
WO1997024987A1 (nl) 1997-07-17

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5284622A (en) Test carrier for the analysis of fluids
FI94719C (fi) Jatkuva monivaiheinen menetelmä ja laite polymeerinauhan painamiseksi sisään ja rei&#39;ittämiseksi
EP1212182B1 (en) Method and apparatus for manufacturing products and placing labels in a mold
EP2408607B1 (en) Thermoforming device, method and assembly of mould parts with a plurality of cutting lines
US5603880A (en) Method and apparatus for manufacturing tablets
JPH08508938A (ja) シート孔あけ
US4741916A (en) Method of and apparatus for producing individual dough pieces of substantially constant size and shape
NL1002033C2 (nl) Werkwijze voor het vervaardigen van een diagnostische testinrichting voor de huid en aldus verkregen inrichtingen.
EP1142691B1 (de) Verfahren zum Herstellen eines Behälters aus einer thermoplastische Kunststofffolie und kombiniertes Form-/Stanzwerkzeug zur Durchführung des Verfahrens
DE102016203145B4 (de) Vorrichtung und Verfahren zur Herstellung verpackter Gegenstände
NL8100858A (nl) Werkwijze voor het vervaardigen van een stanseenheid en inrichting voorzien van een dergelijke standseenheid.
SE8000959L (sv) Skalformig engangsprodukt samt sett for dess framstellning
NL8201200A (nl) Werkwijze voor het vervaardigen van gesloten kleinverpakkingen.
KR20010006962A (ko) 열가소성 물품을 몰딩하기 위한 장치
NL9100010A (nl) Werkwijze voor het vervaardigen van een continue etiketten-strook en inrichting voor het uitvoeren van die werkwijze.
NL1012869C2 (nl) Werkwijze en inrichting voor het vervaardigen en plaatsen van labels in een matrijs.
NL1024777C2 (nl) Werkwijze en inrichting voor het stansen van een deel gevormd vezelmateriaal.
EP1124009A1 (en) Device and method for forming vegetable fiber material
NL1005967C2 (nl) Diagnostisch testsysteem.
JPS6062948A (ja) チュ−インガムの成形方法
JP6791679B2 (ja) 加飾品の製造方法と加飾品の製造装置
NL1029174C2 (nl) Werkwijze voor het vervaardigen van een matrijs.
KR102592223B1 (ko) 마이크로니들 어레이의 제조방법
SI20041A (sl) Postopek zlaganja večslojnih pasivnih elektronskih komponent
CA1171226A (en) Method and apparatus for trimming thermoformed articles

Legal Events

Date Code Title Description
PD2B A search report has been drawn up
VD1 Lapsed due to non-payment of the annual fee

Effective date: 20000801