NL1000903C2 - Silage systeem voor het naar een silo brengen van balen gewas. - Google Patents

Silage systeem voor het naar een silo brengen van balen gewas. Download PDF

Info

Publication number
NL1000903C2
NL1000903C2 NL1000903A NL1000903A NL1000903C2 NL 1000903 C2 NL1000903 C2 NL 1000903C2 NL 1000903 A NL1000903 A NL 1000903A NL 1000903 A NL1000903 A NL 1000903A NL 1000903 C2 NL1000903 C2 NL 1000903C2
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
crop
bales
silage system
silage
silo
Prior art date
Application number
NL1000903A
Other languages
English (en)
Inventor
Cornelis Van Der Lely
Original Assignee
Maasland Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Maasland Nv filed Critical Maasland Nv
Priority to NL1000903A priority Critical patent/NL1000903C2/nl
Priority to EP19960202068 priority patent/EP0756817B1/en
Priority to DE1996624052 priority patent/DE69624052T2/de
Application granted granted Critical
Publication of NL1000903C2 publication Critical patent/NL1000903C2/nl

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01KANIMAL HUSBANDRY; AVICULTURE; APICULTURE; PISCICULTURE; FISHING; REARING OR BREEDING ANIMALS, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; NEW BREEDS OF ANIMALS
    • A01K5/00Feeding devices for stock or game ; Feeding wagons; Feeding stacks
    • A01K5/02Automatic devices
    • A01K5/0208Automatic devices with conveyor belts or the like
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01FPROCESSING OF HARVESTED PRODUCE; HAY OR STRAW PRESSES; DEVICES FOR STORING AGRICULTURAL OR HORTICULTURAL PRODUCE
    • A01F25/00Storing agricultural or horticultural produce; Hanging-up harvested fruit
    • A01F25/16Arrangements in forage silos
    • A01F25/18Loading or distributing arrangements

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Environmental Sciences (AREA)
  • Birds (AREA)
  • Animal Husbandry (AREA)
  • Biodiversity & Conservation Biology (AREA)
  • Feeding And Watering For Cattle Raising And Animal Husbandry (AREA)
  • Storage Of Harvested Produce (AREA)

Description

SILAGE SYSTEEM VOOR HET NAAR EEN SILO BRENGEN VAN BALEN GEWAS
De uitvinding heeft betrekking op een silage systeem, waarbij hooi, gras of dergelijke gewassen op het veld tot balen worden geperst en waarbij deze balen 5 hoofdzakelijk niet met een omhulsel van plastic folie zijn omwikkeld.
Een dergelijk silage systeem is bekend.
Nadat de balen gewas met de wagen naar de silo zijn getransporteerd, worden de balen gewas van de laadwagen 10 afgehaald en met de hand in de silo gestapeld. Het met de hand stapelen van de balen gewas is zwaar en tijdrovend.
De uitvinding beoogt een silage systeem, waarbij in relatief korte tijd, door bij voorkeur één persoon, balen gewas vanaf een perceel naar een silo kunnen worden gebracht 15 en daar worden opgestapeld.
Hiertoe omvat, volgens de uitvinding, het silage systeem één of meer hijstoestellen omvat voor het stapelen van de balen gewas in een silo, alsmede één of meer wagens voor het transporteren van de balen gewas naar de silo. Met 20 het hijstoestel worden de balen gewas van de wagen opgepakt en in de silo opgestapeld. Hierdoor is minder fysieke inspanning nodig, terwijl sneller kan worden gewerkt, waardoor arbeidstijd wordt bespaard. Omdat in bovengenoemd silage systeem de balen gewas in een silo worden opgeslagen, hoeven 25 de balen niet met een plastic folie te worden omwikkeld en kan de boer de aanschaf van een relatief dure wikkelmachine achterwege laten. Ook het nadeel van gemakkelijk beschadigd raken van het plastic folie, met als gevolg het sterk in kwaliteit achteruitgaan van de balen gewas, wordt door de 30 geconditioneerde opslag van de balen gewas in de silo onder vangen. Verder blijven bij gebruik van de balen gewas uit de silo geen restmaterialen over, zoals de plastic folie, dat bovendien op milieuvriendelijke wijze vernietigd dient te worden.
35 Volgens een nader kenmerk van de uitvinding, worden de balen gewas na elkaar uit een laadwagen aan het silage systeem toegevoerd.
Volgens een kenmerk van de uitvinding omvat het j r> r» r 9 n 3 2 silage systeem een transporteur die kan samenwerken met het hijstoestel en met behulp waarvan balen gewas voor de dieren, zoals koeien, naar de dieren kunnen worden getransporteerd. Op deze wijze kan ook het voeren van de dieren sneller en 5 eventueel geheel automatisch geschieden. De uitvinding heeft dan ook voorts betrekking op een silage systeem dat gebruik maakt van een laadwagen voor het naar de silo brengen van balen gewas, zoals hooi of gras, met het kenmerk, dat het silage systeem een transporteur omvat, die kan samenwerken 10 met een hijstoestel en behulp waarvan balen gewas voor het voeren van dieren, zoals koeien, kunnen worden getransporteerd .
In een voorkeursuitvoering overeenkomstig de uitvinding omvat de transporteur ten minste twee 15 transportbanden die zich in verschillende richtingen uitstrekken. De transportbanden omvatten, volgens een nader kenmerk van de uitvinding, een rondgaande transportvloer. Volgens weer een ander kenmerk van de uitvinding zijn de transportbanden voorzien van een toevoertransportvloer die 20 zich uitstrekt tot onder het hijstoestel.
Volgens weer een ander kenmerk van de uitvinding kunnen de transportbanden met variabele snelheid worden aangedreven. Door het regelen van de snelheid waarmee de balen gewas naar de dieren worden getransporteerd, is het mogelijk 25 de dosering waarmee de balen gewas worden aangevoerd, te regelen. In een voorkeursuitvoering overeenkomstig de uitvinding omvat het silage systeem een stal met ten minste twee verblijfruimtes voor de dieren, waarbij in één verblijfruimte een transportband aanwezig is, met behulp waarvan balen 30 gewas, met een dosering die op hoog-produktief vee is afges temd, kunnen worden aangevoerd en in een andere verblijfruimte een transportband aanwezig is, met behulp waarvan balen gewas met een geringere dosering, die op minder produktief vee is afgestemd, kunnen worden aangevoerd. Dit 35 maakt het mogelijk de veestapel in twee of meer groepen op te delen en per groep een optimale hoeveelheid ruwvoer te verstrekken.
Volgens een kenmerk van de uitvinding omvat de silo I .. - i., 3 een nagenoeg horizontale vloer, waarop de balen gewas met behulp van het hijstoestel dicht naast elkaar kunnen worden geplaatst. Volgens weer een ander kenmerk van de uitvinding is het hijstoestel computergestuurd. Dit maakt het mogelijk 5 de balen gewas, zonder tussenkomst van een bedieningspersoon, automatisch te stapelen en indien nodig automatisch uit de silo te nemen en op de toevoertransportvloer van de transportbanden te plaatsen. In een voorkeursuitvoering overeenkomstig de uitvinding is het silage systeem geschikt 10 voor balen gewas met een afmeting van ongeveer L x B x H 100 cm x 40 cm x 40 cm.
Volgens een nader kenmerk van de uitvinding, worden de balen gewas automatisch in de silo opgestapeld.
Volgens weer een ander kenmerk van de uitvinding is 15 in het silage systeem een melkrobot opgenomen.
Volgens weer een ander kenmerk van de uitvinding maakt het silage systeem gebruik van een maaier-kneuzer, een schudder, een hark en een balenpers.
De uitvinding heeft verder betrekking op een 20 werkwijze, waarbij gebruik wordt gemaakt van bovengenoemd silage systeem. De uitvinding heeft dan ook voorts betrekking op een werkwijze voor het oogsten van gras of dergelijk gewas voor dieren, zoals koeien, waarbij het gewas wordt geoogst zonder dat het wikkelen van de balen in plastic of dergelijk 25 folie wordt toegepast en waarbij de balen naar een silo worden getransporteerd, met het kenmerk, dat een zodanig machinepark wordt toegepast dat één persoon in één dag de silo met de balen gewas kan vullen.
De uitvinding heeft tevens betrekking op een 30 werkwijze voor het oogsten van gras of dergelijk gewas voor dieren, zoals koeien, waarbij het gewas wordt geoogst van een perceel van ongeveer 5 ha en waarbij het gewas in een korte tijd van een perceel naar een silo wordt gebracht, met het kenmerk dat bij voorkeur één persoon het totale perceel in 35 ongeveer één uur maait en kneust, het afgemaaide gewas gedurende ongeveer drie uur met een schudder in een aantal werkgangen schudt, het gewas vervolgens met een hark in ongeveer één uur bij elkaar harkt en in ongeveer één uur het 4 bij elkaar geharkte gras met een balenpers tot pakken perst, waarna de pakken in ongeveer vier uur van het perceel met een laadwagen naar de silo worden getransporteerd om daar met een hijstoestel automatisch te worden opgestapeld.
5 Ter verduidelijking van de uitvinding, zal onder verwijzing naar de tekeningen, een uitvoeringsvoorbeeld worden beschreven.
Figuur 1 toont een bovenaanzicht van een silage systeem overeenkomstig de uitvinding; 10 Figuur 2 toont een diagram van de verschillende werkzaamheden in de tijd gezien, die een persoon dient uit te voeren om vijf ha gewas in tien uur te oogsten en op te slaan in de silo.
In een bovenaanzicht overeenkomstig figuur 1 is een 15 laadwagen 1 weergegeven, die door een trekker 2 wordt voortbewogen en met behulp waarvan balen gewas, zoals hooi of stro, kunnen worden getransporteerd. De laadwagen 1 is aan de voorzijde voorzien van een opraapinrichting 3, met behulp waarvan de balen gewas van het perceel op de laadwagen 1 20 kunnen worden gebracht. De laadwagen 1 is aan de achterzijde voorzien van een afvoerinrichting 4, met behulp waarvan de balen gewas van de laadwagen 1 kunnen worden afgehaald.
In figuur 1 is verdere een stal 5 weergegeven met een silo 6. De silo 6 omvat een hijstoestel 7, met behulp 25 waarvan balen gewas in de dwars- hoogte- lengterichting van de silo 6 kunnen worden verplaatst. Het hijstoestel 7 omvat een grijper 8 die langs een rail 9 verplaatsbaar is. De rail 9 is langs, overigens niet weergegeven, geleiders, die aan de zijwanden van de silo 6 zijn aangebracht, verplaatsbaar.
30 De stal 5 is door een wand 10 opgedeeld in een eerste verblijfruimte 11 voor hoogproduktieve koeien en een tweede verblijfruimte 12 voor minder produktieve koeien. In de wand 10 bevinden zich computergestuurde deuren 13. De verblijfruimten 11 en 12 zijn verder voorzien van ligboxen 35 14.
De eerste verblijfruimte 11 en de tweede verblijf ruimte 12 zijn voorzien van een transporteur 15, met behulp waarvan balen gewas uit de silo 6 naar de dieren 10 0 0 9 n 3 5 kunnen worden gebracht. De transporteur 15 omvat een eerste transportband 16 die in de eerste verblijfruimte 11 is aangebracht en een tweede transportband 17 die in de tweede verblijfruimte 12 is aangebracht. De transportbanden 16 en 17 5 omvatten een rondgaande lusvormige transportvloer 18, met behulp waarvan de balen gewas in de lengterichting van de stal 5 kunnen worden verplaatst. De eerste transportband 16 en de tweede transportband 17 omvatten verder een toevoertransportvloer 19 die zich uitstrekt tot in de silo 6. 10 Met de toevoertransportvloer 19 kunnen balen gewas vanuit de silo 6 naar de transportbanden 16 en 17 worden verplaatst. Hiertoe worden de balen gewas met de grijper 8 vanuit de silo 6 op de toevoertransportvloer 19 gelegd. In het onderhavige uitvoeringsvoorbeeld is het hijstoestel 7 computergestuurd en 15 volautomatisch. Met behulp van de, overigens niet weer gegeven, computer kunnen de hoogproduktieve dieren van een hogere dosering ruwvoer worden voorzien dan de minder produk-tieve dieren. Hiertoe zijn de transportbanden 16 en 17 en de toevoertransportvloer 19 met variabele snelheid aandrijfbaar. 20 In de eerste verblijfruimte 11 voor de hoogproduk tieve dieren is aan één uiteinde van de lusvormige transportvloer 18 een melkrobot 20 opgesteld. De melkrobot 20 omvat een arm 21, met behulp waarvan, overigens niet weergegeven, melkbekers automatisch aan de spenen van een te 25 melken dier kunnen worden aangesloten. De melkrobot 20 omvat verder een melkbox 22 met een computer-gestuurde toegangsdeur 23 en een computergestuurde uitgangsdeur 24. Tussen het uiteinde van de eerste transportband 16 en de melkbox 22 is een hekwerk 25 aangebracht, een en ander zodanig dat de 30 melkrobot 20, het hekwerk 25 en de eerste transportband de eerste verblijfruimte 11 in de lengterichting in twee ruimtes verdelen.
Figuur 2 toont een diagram van de opeenvolgende werkzaamheden die één persoon dient uit te voeren om 35 ongeveer vijf ha gewas te oogsten en in de silo 6 op te slaan.
De eerste werkzaamheid is weergegeven in de eerste balk 26 en betreft het in één uur maaien van het perceel en i o ü b \j ύ 6 het kneuzen van het gewas.
De tweede werkzaamheid is weergegeven in de tweede balk 27 en betreft het in een aantal werkgangen in drie uur schudden van het gewas.
5 De derde werkzaamheid is weergegeven in de derde balk 28 en betreft het in één uur harken van het gewas.
De vierde werkzaamheid is weergegeven in de vierde balk 29 en betreft het in één uur balen persen.
De vijfde werkzaamheid is weergegeven in de vijfde balk 10 30 en betreft het in anderhalf uur ophalen van balen.
De zesde werkzaamheid is weergegeven in de zesde balk 31 en betreft het in twee en een half uur brengen van de balen gewas van het perceel naar de silo 6 en het daar opstapelen van de balen.
15 Het bovengenoemde silage systeem kan geheel automatisch of semi-automatisch zijn uitgevoerd.

Claims (23)

1. Een silage systeem, waarbij hooi, gras of der gelijke gewassen op het veld tot balen worden geperst en waarbij deze balen hoofdzakelijk niet met een omhulsel van 5 plastic folie zijn omwikkeld, met het kenmerk, dat het silage systeem één of meer hijstoestellen (7) omvat voor het stapelen van de balen gewas in een silo (6), alsmede één of meer wagens (1) voor het transporteren van de balen gewas naar de silo (6).
2. Een silage systeem volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat de balen gewas na elkaar uit een laadwagen (1) aan het silage systeem worden toegevoerd.
3. Een silage systeem volgens conclusie 1 of 2, met het kenmerk, dat het silage systeem een transporteur (15) 15 omvat, die kan samenwerken met het hijstoestel (7) en met behulp waarvan balen gewas voor de dieren, zoals koeien, naar de dieren kunnen worden getransporteerd.
4. Een silage systeem dat gebruik maakt van een laadwagen (1) voor het naar een silo (6) brengen van balen 20 gewas, zoals hooi of stro, met het kenmerk, dat het silage systeem een transporteur (15) omvat, die kan samenwerken met een hijstoestel (7) en met behulp waarvan balen gewas voor de dieren, zoals koeien, kunnen worden getransporteerd.
5. Een silage systeem volgens conclusie 3 of 4, met 25 het kenmerk, dat de transporteur (15) ten minste twee transportbanden (16, 17) omvat, die zich in verschillende richtingen uitstrekken.
6. Een silage systeem volgens conclusie 5, met het kenmerk, dat de transportbanden (16, 17) een rondgaande 30 transportvloer (18) omvatten.
7. Een silage systeem volgens conclusie 6, met het kenmerk, dat de transportbanden (16, 17) een toevoer- transportvloer (19) omvatten.
8. Een silage systeem volgens conclusie 7, met het 35 kenmerk, dat een toevoertransportvloer (19) zich uitstrekt tot aan het hijstoestel (7) .
9. Een silage systeem volgens een der conclusies 5 - 8, met het kenmerk, dat de transportbanden (16, 17) met variabele snelheid aandrijfbaar zijn.
10. Een silage systeem volgens een der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat het silage systeem een stal 5 (5) omvat met ten minste twee verblijf ruimtes (11, 12) voor de dieren, waarbij in één verblijf ruimte (11) een transportband (16) aanwezig is, met behulp waarvan balen gewas, met een dosering die op hoogproduktief vee is af gestemd, kunnen worden aangevoerd en in een andere 10 verblijfruimte (12) een transportband (17) aanwezig is, met behulp waarvan balen gewas met een geringere dosering, die op minder produktief vee is afgestemd, kunnen worden aangevoerd.
11. Een silage systeem volgens conclusie 10, met het kenmerk, dat de silo (6) nabij de stal (5) is gelegen.
12. Een silage systeem volgens een der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de silo (16) een nagenoeg horizontale vloer omvat, waarop de balen gewas met behulp van het hijstoestel (7) dicht naast elkaar kunnen worden geplaatst.
13. Een silage systeem volgens een of meer der voor gaande conclusies, met het kenmerk, dat het hijstoestel (7) computergestuurd is.
14. Een silage systeem volgens een der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat het silage systeem geschikt 25 is voor balen gewas met een afmeting van ongeveer L x B x H 100 cm x 40 cm x 40 cm.
15. Een silage systeem volgens een der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de in de silo (6) de balen gewas automatisch worden gestapeld.
16. Een silage systeem volgens een der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat in het silage systeem een melkrobot (20) is opgenomen.
17. Een silage systeem volgens een der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat het silage systeem gebruik 35 maakt van respectievelijk een maaier-kneuzer, een schudder, een hark en een balenpers.
18. Werkwijze, waarbij gebruik wordt gemaakt van een silage systeem volgens een of meer der conclusies 1-17. 10 o 0 9 r> 3
19. Werkwijze voor het oogsten van gras of dergelijk gewas voor dieren, zoals koeien, waarbij het gewas wordt geoogst zonder dat het wikkelen van de balen in plastic of dergelijk folie wordt toegepast en waarbij de balen naar een 5 silo worden getransporteerd, met het kenmerk, dat een zodanig machinepark wordt toegepast dat één persoon in één dag de silo met de balen gewas kan vullen.
20. Werkwijze voor het oogsten van gras of dergelijk gewas voor dieren, zoals koeien, waarbij het gewas wordt 10 geoogst van een perceel van ongeveer vijf hectare en waarbij het gewas in een korte tijd van het perceel naar een silo (6) wordt gebracht, met het kenmerk, dat bij voorkeur één persoon het totale perceel in ongeveer één uur maait en kneust, het gemaaide gewas gedurende ongeveer drie uur met een schudder, 15 in een aantal werkgangen, schudt, het gewas vervolgens met een hark in ongeveer één uur bij elkaar harkt, het bij elkaar geharkte gewas met een balenpers in ongeveer één uur tot pakken perst, waarna de pakken in ongeveer vier uur van het perceel met een laadwagen (1) naar de silo (6) worden 20 getransporteerd om daar met een hijstoestel (7) te worden opgestapeld.
21. Werkwijze volgens conclusie 20, met het kenmerk, dat de balen gewas met behulp van het hijstoestel (7) automatisch worden opgestapeld.
22. Een aantal machines, geschikt om de bewerkingen volgens de uitvinding uit te voeren.
23. Silage systeem en/of werkwijze volgens een of meer der voorgaande conclusies en/of zoals weergegeven in de bijgaande beschrijving met tekeningen. r r
NL1000903A 1995-07-31 1995-07-31 Silage systeem voor het naar een silo brengen van balen gewas. NL1000903C2 (nl)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1000903A NL1000903C2 (nl) 1995-07-31 1995-07-31 Silage systeem voor het naar een silo brengen van balen gewas.
EP19960202068 EP0756817B1 (en) 1995-07-31 1996-07-23 A silage system for introducing crop bales into a silo
DE1996624052 DE69624052T2 (de) 1995-07-31 1996-07-23 Silageverfahren um Futterballen in einen Silo zu stapeln

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1000903 1995-07-31
NL1000903A NL1000903C2 (nl) 1995-07-31 1995-07-31 Silage systeem voor het naar een silo brengen van balen gewas.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL1000903C2 true NL1000903C2 (nl) 1997-02-04

Family

ID=19761382

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL1000903A NL1000903C2 (nl) 1995-07-31 1995-07-31 Silage systeem voor het naar een silo brengen van balen gewas.

Country Status (3)

Country Link
EP (1) EP0756817B1 (nl)
DE (1) DE69624052T2 (nl)
NL (1) NL1000903C2 (nl)

Citations (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1263391B (de) * 1965-06-18 1968-03-14 Alois Kumpfmueller Fuetterungsanlage, insbesondere fuer Stallvieh
DE1757145A1 (de) * 1968-04-04 1971-02-18 Bayerische Pflugfabrik Gmbh Verfahren zum Aufbereiten von faserartigen nassen oder angetrockneten landwirtschaftlichen Ernteguetern und Grossbehaelter zur Durchfuehrung dieses Verfahrens
DE2019671A1 (de) * 1970-04-23 1971-11-11 Kibler Maschf F Vorrichtung zum Transport von Futter
DE2226075A1 (de) * 1972-03-17 1973-12-13 Kemper Kg Wilhelm Landwirtschaftliches transportfahrzeug
DE3118803A1 (de) * 1981-05-12 1982-12-02 Bernhard Beumer Maschinenfabrik Kg, 4720 Beckum Verfahren und vorrichtung zum automatischen beladen von ladeflaechen mit stueckgut

Patent Citations (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1263391B (de) * 1965-06-18 1968-03-14 Alois Kumpfmueller Fuetterungsanlage, insbesondere fuer Stallvieh
DE1757145A1 (de) * 1968-04-04 1971-02-18 Bayerische Pflugfabrik Gmbh Verfahren zum Aufbereiten von faserartigen nassen oder angetrockneten landwirtschaftlichen Ernteguetern und Grossbehaelter zur Durchfuehrung dieses Verfahrens
DE2019671A1 (de) * 1970-04-23 1971-11-11 Kibler Maschf F Vorrichtung zum Transport von Futter
DE2226075A1 (de) * 1972-03-17 1973-12-13 Kemper Kg Wilhelm Landwirtschaftliches transportfahrzeug
DE3118803A1 (de) * 1981-05-12 1982-12-02 Bernhard Beumer Maschinenfabrik Kg, 4720 Beckum Verfahren und vorrichtung zum automatischen beladen von ladeflaechen mit stueckgut

Also Published As

Publication number Publication date
DE69624052D1 (de) 2002-11-07
EP0756817A1 (en) 1997-02-05
DE69624052T2 (de) 2003-08-14
EP0756817B1 (en) 2002-10-02

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US20090017885A1 (en) Crop processing method and apparatus
US9439353B2 (en) Pull-type cotton harvester and baler
WO2006074667A2 (en) Method of grain harvesting, combine harvester and harvester's units
US4363583A (en) Hay bale loader
US4590739A (en) Field crop harvesting system
US11904566B1 (en) Pine straw baling apparatus and method
US5074733A (en) Universal bale shuttle
GB1594744A (en) Device for the delivery of fodder crop
DK2727454T3 (en) Agriculture machine
NL1000903C2 (nl) Silage systeem voor het naar een silo brengen van balen gewas.
NL1004768C2 (nl) Werkwijze en inrichting voor het bewerken van maaigoed.
NL9402063A (nl) Hooibouwmachine.
US1332495A (en) Method of treating wheat and the like grain
US4257215A (en) Mobile chaff-cutter
Kemble et al. PM—power and machinery: development and evaluation of kenaf harvesting technology
US20090205307A1 (en) Long strand forage harvester
RU2220531C2 (ru) Комбайн для уборки сорго веничного
RU2496299C1 (ru) Способ уборки кукурузы на силос и устройство для его осуществления
US20050028508A1 (en) Picking accessory for berry harvester
CN221264459U (zh) 一种自走式青黄储秸秆饲料打捆两用机
WO2021224706A1 (en) A baler
RU2285382C1 (ru) Способ раздельной уборки зерновых культур и устройство для его осуществления
US3537247A (en) Hay baler and hauling device
CA2593180A1 (en) Crop processing method and apparatus
US20120124956A1 (en) Method and Apparatus for Harvesting a Grain Crop

Legal Events

Date Code Title Description
PD2B A search report has been drawn up
VD1 Lapsed due to non-payment of the annual fee

Effective date: 20020201