FI98565C - Puskuritila - Google Patents

Puskuritila Download PDF

Info

Publication number
FI98565C
FI98565C FI916008A FI916008A FI98565C FI 98565 C FI98565 C FI 98565C FI 916008 A FI916008 A FI 916008A FI 916008 A FI916008 A FI 916008A FI 98565 C FI98565 C FI 98565C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
pressure
buffer space
measuring point
impulse line
pipe
Prior art date
Application number
FI916008A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI916008A0 (fi
FI98565B (fi
Inventor
Antal Molnar
Original Assignee
Abb Stal Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Abb Stal Ab filed Critical Abb Stal Ab
Publication of FI916008A0 publication Critical patent/FI916008A0/fi
Publication of FI98565B publication Critical patent/FI98565B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI98565C publication Critical patent/FI98565C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01LMEASURING FORCE, STRESS, TORQUE, WORK, MECHANICAL POWER, MECHANICAL EFFICIENCY, OR FLUID PRESSURE
    • G01L19/00Details of, or accessories for, apparatus for measuring steady or quasi-steady pressure of a fluent medium insofar as such details or accessories are not special to particular types of pressure gauges
    • G01L19/06Means for preventing overload or deleterious influence of the measured medium on the measuring device or vice versa
    • G01L19/0627Protection against aggressive medium in general
    • G01L19/0636Protection against aggressive medium in general using particle filters
    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01LMEASURING FORCE, STRESS, TORQUE, WORK, MECHANICAL POWER, MECHANICAL EFFICIENCY, OR FLUID PRESSURE
    • G01L19/00Details of, or accessories for, apparatus for measuring steady or quasi-steady pressure of a fluent medium insofar as such details or accessories are not special to particular types of pressure gauges
    • G01L19/06Means for preventing overload or deleterious influence of the measured medium on the measuring device or vice versa
    • G01L19/0627Protection against aggressive medium in general

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Fluidized-Bed Combustion And Resonant Combustion (AREA)
  • Measuring Fluid Pressure (AREA)
  • Sampling And Sample Adjustment (AREA)
  • Measuring Volume Flow (AREA)
  • Air Transport Of Granular Materials (AREA)

Description

98565
Puskuritila - Buffertvolym
Keksintö koskee laitetta paineen mittaamiseksi säiliössä tai kuljetusputkessa paine-5 väliaineen ollessa sekoittunut kiinteään, hiukkasmaiseen materiaaliin. Tarkemmin keksintö koskee laitetta, joka estää kiinteän materiaalin osasten tunkeutumisen käytettävään impulssijohtoon ja tämän tukkeutumisen tai muunlaisten häiriöiden syntymisen siinä. Keksintö on erityisen arvokas tehtäessä mittauksia säiliöissä tai prosesseissa, joissa tarvittavaa huuhteluvirtausta ei voida sallia mittaus- tai pro-10 sessiteknisistä syistä. Tilanne on tällainen esim. kuljetusputkissa, joissa paineväli-aine kuljettaa kiinteää, hiukkasmaista materiaalia suurella nopeudella, ja joissa suuri huuhteluvirtaus mittauskohdasta voi aiheuttaa virtaushäiriöitä putkessa ja siten lisääntyvää kulumista. Mitausteknisistä syistä on usein edullista, jos huuhtelu-virtaus voidaan minimoida.
15
Painemittauksen aikana säiliössä painemittari liitetään tavallisesti säiliöön putken, niin sanotun impulssijohdon, avulla. Impulssijohto, jonka läpi paine siirtyy säiliöstä painemittariin, on usein pitkä ja tavallisesti sisäpoikkipinta-alaltaan pieni. Kun paineväliaine, joka voi olla kaasumaista tai nestemäistä, sekoittuu kiinteään materi-20 aaliin, esim. pölyyn tai lietteeseen, on olemassa jatkuva riski, että kiinteätä materiaalia joutuu impulssijohtoon ja jää sinne aiheuttaen tukkeutumista ja muita häiriöitä. Tämä riski lisääntyy, jos säiliössä esiintyy paineen vaihteluja ja paineiskuja, tai jos impulssijohdossa tai painemittarissa esiintyy vuotoa.
25 Tukkeutumisriskin ehkäisemiseksi asennetaan suodattimia tai loukkuja, jotka toimivat usein puutteellisesti. Tämä on tilanne erityisesti silloin, kun paineväliaineen liike on voimakasta, tai sen lämpötila on korkea. Toisena ratkaisuna on jatkuva ja säännöllinen impulssijohdon huuhtelu. Tässä yhteydessä käytetään puhdasta paine-väliainetta, jota voidaan syöttää impulssijohtoon erikoisjäijestelmästä, tai kuten SE-30 82061953:ssa, samasta painelähteestä kuin säiliön paineväliaine, mutta otettuna ulos - puhtaana - sopivasta kohdasta laitosta ja syötettynä impulssijohtoon.
Jälkimmäisessä tapauksessa kohdan, jossa paineväliaine otetaan ulos, ja mittaus-kohdan välinen paine-ero määrittelee huuhteluvirtauksen. Muissa tapauksissa 35 mittaus- ja prosessitekniset tekijät määräävät huuhteluvirtauksen maksimoinnin. Prosessiteknisestä näkökulmasta huuhteluvirtauksen häiriö voi olla herkkä erityisesti kuljetusputkissa, joissa erillistä, kiinteää materiaalia kuljetetaan suurella no- 2 98565 peudella. Liian suuret sisäänvirtaukset mittauskohdan läpi häiritsevät virtausta kul-jetusputkessa aiheuttaen huomattavasti lisääntyvää kulumista kuljetusputkessa.
Otettaessa prosessi- ja mittausnäkökulmien asettamat rajoitukset huuhteluvirtauk-5 sessa huomioon ja käytettäessä tunnettua tekniikkaa riski siitä on olemassa, että kiinteätä materiaalia pääsee impulssijohtoon. Tämä tarkoittaa myös sitä, että tukkeutumisen tai mittaushäiriöiden riski säilyy erityisesti järjestelmissä, joissa on suuria paineen vaihteluja, tai kun vuotoja (joskin pieniä) tapahtuu impulssijohdossa tai painemittarissa.
10
Keksintö pyrkii parantamaan mittauslaitteiston luoksepääsevyyttä ja luotettavuutta painemittauksessa säiliössä tai kuljetusputkessa, joka sisältää kiinteään, hiukkas-maiseen materiaaliin sekoittunutta paineväliainetta. Keksintö poistaa tai ainakin minimoi sen vaaran, että kiinteätä materiaalia tunkeutuu impulssijohtoon voimak-15 kaiden paineiskujen tapahtuessa säiliössä tai kuljetusputkessa, ja siihen liittyvät riskit impulssijohdon tukkeutumisesta tai häiriöistä. Keksinnön mukaisesti tämä aikaansaadaan järjestämällä puskuritila mittauskohdan ja impulssijohdon välille.
Keksinnön mukaisesti määriteltyä toteutusmuotoa ja mitoitusta käyttämällä puskuritila estää pölymäisen väliaineen pääsemisen impulssijohtoon.
20
Paineen lisääntyessä säiliössä pölymäinen paineväliaine puristuu puskuritilaan mittauskohdan kautta. Koska huuhtelunesteen aukko sijaitsee lähellä impulssijohdon aukkoa puskuritilan vastakkaisessa päässä, puskuritilaan syntyy kuitenkin vas-tapaine, joka on yhtä suuri kuin paineenlisäyksen säiliössä aiheuttama paine, ja 25 puskuritilan toteutusmuodon ja mitoituksen ansiosta pölymäinen paineväliaine ei koskaan pääse impulssijohtoon. Näin ollen huuhtelunesteen virratessa jälleen mittauskohdan läpi pöly huuhtoutuu pois puskuritilasta.
Kiinteän materiaalin impulssijohtoon tunkeutumisriskin minimoimiseksi edelleen, 30 puskuritilaan voidaan asentaa väliseinä tai ohjauslevy, joka erottaa impulssijohdon ja huuhteluputken aukot mittauskohtaaukosta.
Puskuritilaan muodostetaan poikkipinta-ala, joka on huomattavasti suurempi kuin mittauskohdan poikkipinta-ala ja myös impulssijohdon poikkipinta-ala, tavallisesti 35 10-1000 kertaa, mieluiten 25-250 kertaa suurempi. Mittauskohdan poikkipinta-ala on tavallisesti samaa suuruusluokkaa kuin impulssijohdon poikkipinta-ala, mutta näiden pinta-alojen suhde voi vaihdella välillä 0,01-100.
3 98565
Puskuritilan mitoituksessa otetaan huomioon impulssijohdon sisätilavuus, prosessille sopiva huuhteluvirtaus ja odotettu suurin paineen vaihtelu. Puskuritila kasvaa voimakkaampien ja useammin tapahtuvien paineiskujen mukana järjestelmässä, kuten myös impulssijohdon tilavuuden kasvaessa. Pölymäisen paineväliaineen pää-5 syn estämiseksi impulssijohtoon, myös voimakkaimpien ennakoitavien paineiskujen tapahtuessa, tulee puskuritilan ja impulssitilan tilavuuksien suhteen olla yhtä suuri kuin suhde mittausaukon läpi ennakoitavasta voimakkaimmasta paineiskusta tulevan sisäänvirtauksen eli häiriövirtauksen ja huuhteluvirtauksen välillä ja kerrottuna mitoituskertoimella k: 10 puskuritilan tilavuus/impulssijohdon tilavuus = k (häiriövirta/huuhteluvirta)
Mitoituskerroin k muuttuu välillä 0,1-1, mieluummin välillä 0,6-1, ja siihen vaikut-15 tavat impulssijohdon pituus ja sisähalkaisija ja häiriön tyyppi. Impulssijohdoilla, joissa painehäviö on pieni, sisähalkaisija suhteellisen suuri ja jotka ovat lyhyitä, k ~ 1, ja se lähestyy minimiarvoa, kun painehäviö impulssijohdon läpi kasvaa.
Näiden ehtojen mukainen puskuritilan toteutusmuotoja mitoitus aiheuttaa sen, että 20 pölymäisen paineväliaineen pääsy impulssijohtoon estyy tehokkaasti, ja lisäksi myös sen, että mittauskohdan ja impulssijohdon välinen paine-ero, joka voi vääristää paineen mittausta, muodostuu merkityksettömän pieneksi.
Keksintö esitetään kaaviomaisesti kuviossa 1. Kuviossa 2 esitetään puskuritila so-25 vellettuna paineen mittaukseen kuljetusputkessa, kun taas kuvio 3 ja kuvio 4 esittävät, kuinka keksintöä voidaan hyödyntää paineen mittaukseen leijukerroksessa, ilmakehäpaineessa ja paineistetussa tilassa.
Mitattaessa painetta säiliössä 11, joka sisältää kiinteään, hiukkasmaiseen materiaa-30 liin sekoittunutta paineväliainetta, paine siirtyy mittauskohdasta 12 säiliössä 11 pai-nemittariin 13 impulssijohdon 14 läpi. Kiinteän materiaalin tunkeutumisen estämiseksi impulssijohtoon 14 säiliössä 11 tapahtuvien paineen vaihteluiden vaikutuksesta sovitetaan puskuritila 15 mittauskohdan 12 ja impulssijohdon 14 välille.
35 Puskuritila 15 muodostetaan poikkileikkaukseltaan huomattavasti suuremmaksi kuin impulssijohdon 14 sisäpoikkipinta-ala ja mittauskohdan 12 reikäala ja se mitoitetaan tunnetut tekijät, kuten impulssijohdon 14 tilavuus, huuhteluvirta putken 16 läpi, maksimipaineenvaihtelut säiliössä 11, mahdolliset tunnetut vuodot pai- 4 98565 nemittarissa 13 tai impulssijohdossa 14 sekä vaatimus mittauskohdan 12 ja im-pulssijohdon 14 välisestä maksimaalisesta paine-erosta huomioon ottaen.
Puskuritilaan 15 syötetään puhdasta paineväliainetta, huuhtelunestettä, putken 16 5 kautta, joka avautuu lähellä impulssijohtoa 14 puskuritilan 15 toisessa päässä. Huuhteluneste virtaa impulssijohdon 14 suuaukon ohi, täyttää puskuritilan 15 ja virtaa säiliöön 11 mittauskohdan 12 läpi, joka sijaitsee puskuritilan 15 vastakkaisessa päässä huuhteluputkeen 16 ja impulssijohtoon 14 nähden.
10 Kun paine kasvaa säiliössä 11, pölypitoista paineväliainetta virtaa mittauskohdan 12 kautta puskuritilaan 15, jossa se törmää huuhtelunesteeseen ja synnyttää siihen vastapaineen. Puhdas väliaine siirtää vastapaineen impulssijohdon 14 kautta pai-nemittariin 13, ja säiliön pölypitoinen paineväliaine ei koskaan pääse impulssijohtoon 14. Puskuritilaan 15 tullut pöly huuhdellaan sen jälkeen huuhtelunesteellä, jo-15 ka on syötetty puskuritilaan 15 putken 16 läpi, ulos mittauskohdan 12 kautta.
Väliseinä tai ohjauslevy 17 voidaan sovittaa puskuritilaan 15 kiinteän materiaalin tunkeutumisen impulssijohtoon 14 tekemiseksi yhä vaikeammaksi siten, että se erottaa impulssijohdon 14 ja huuhteluputken suuaukot mittauskohdasta 12.
20
Jos keksintöä sovelletaan paineen mittaukseen kuljetusputkessa 11, kuten kuviossa 2, on tärkeää, että huuhteluvirtaus mittauskohdan 12 läpi ei ole niin suuri, että virtauksen muoto häiriintyy kuljetusputkessa 11. Häiriö aiheuttaa helposti sen, että paineväliaineen suurella nopeudella kuljettama kiinteä hiukkasmainen materiaali 25 paiskautuu vasten putken 11 seinämää, mikä lisää kulumista merkittävästi. Tästä syystä halutaan minimoida huuhteluvirtaus, mikä voidaan toteuttaa järjestämällä puskuritila 15 kuljetusputkessa 11 olevan mittauskohdan 12 ja impulssijohdon 14 välille, lisäämättä impulssijohdon 14 tukkeutumisriskejä. Puskuritila 15 muodostetaan, kuten yleistapauksessakin, mutta erityisenä pyrkimyksenä huuhteluvirtauksen 30 minimoiminen kuljetusputkeen 11 ja sekä myös nopeiden paineiskujen havaitsemisen mahdollistaminen kuljetusputkessa 11 painemittarilla 13. Asentamalla ohjaus-levy 17 puskuritilaan 15 siten, että impulssijohdon 14 ja huuhteluputken 16 reiät erotetaan mittauskohdasta 12, tukkeutumisriskejä pienennetään edelleen.
35 Mitattaessa painetta leijukerroksessa 11 prosessi edellyttää harvoin huuhteluvirtauksen pienentämistä; sen sijaan mittaustekniset seikat määrittelevät usein huuhte-luvirran. Jos puhdas kaasu huuhtelua varten otetaan ulos samasta painelähteestä 19, joka syöttää leijutuskaasua säiliöön 11, huuhteluvirran määrittelee puhtaan kaasun 5 98565 ulosottokohdan ja mittauskohdan 12 välinen painehäviö. Myös tässä tapauksessa puskuritila 15 suunnitellaan yleistapauksen mukaisesti, erityisen pyrkimyksen tarvittavien olosuhteiden luominen, mitä tulee mittausherkkyyteen ja nopeiden paineen vaihteluiden havaitsemiseen, säiliön 11 hyvän valvonnan mahdollistamiseksi.
5 Kuten kuvioissa 3 ja 4 esitetään, puskuritilaa voidaan soveltaa paineen mittauksiin sekä ilmakehän paineessa että paineistetuissa leijukerroksissa.
Kuvio 3 esittää puskuritilan soveltamista paineen mittaamiseen leijukerroksessa 11. Mittaus suoritetaan säiliössä 11 mittauskohdan 12 kohdalla, ja paine siirtyy paine-10 mittariin 13 impulssijohdon 14 läpi. Sen estämiseksi, että kerrosmateriaalia tunkeutuu impulssijohtoon 14 tukkien sitä, sovitetaan puskuritila 15, mahdollisesti täydennettynä ohjauslevyllä 17, mittauskohdan 12 ja impulssijohdon 14 väliin.
Puskuritilaan 15 muodostetaan, kuten yleistapauksessakin, poikkipinta-ala, joka on 15 huomattavasti suurempi kuin impulssijohdon 14 poikkipinta-ala ja mittauskohdan aukko 12. Kaasu puskuritilan 15 huuhtelemista varten otetaan kuviossa 3 erillisestä lähteestä 18, mutta se voidaan myös yhtä hyvin ottaa leijutuskaasusta, ennen kuin tämä syötetään säiliöön 11.
20 Paineistetussa leijukerrospolttolaitoksessa, PFBC-laitoksessa, keksintöä voidaan hyödyntää pölypitoisen kaasun paineen mittaamiseen monissa kohdissa, kuljetus-putkissa murskatun polttoaineen tai kerrosmateriaalin syöttämiseksi, tuhkanpoisto-putkissa, savukaasukanavissa ja sykloneissa sekä, kuten kuviossa 4 esitetään, leijukerroksessa.
25 PFBC-laitoksessa poltto suoritetaan leijukerroksessa 11, jossa on hiukkasmaista kerrosmateriaalia paineastian 19 ympäröimässä leijukerrosastiassa. Kaasua syötetään kerrokseen 11 paineastiasta 19 astian 20 alaosassa olevien tuloelimien 21 kautta.
30
Sen estämiseksi, että paineen mittauksen aikana kerroksessa 11 pölypitoista kaasua tunkeutuu kerroksesta 11 impulssijohtoon 14, joka siirtää paineen painemittariin 13, sovitetaan puskuritila 15, mahdollisesti täydennettynä ohjauslevyllä 17, mittauskohdan 12 ja impulssijohdon 14 väliin. Kuvion 4 mukaisesti puskuritila 15 35 huuhdellaan puhtaalla kaasulla, jota otetaan ulos paineastiasta 19, josta kaasua syötetään myös kerrokseen 11. Kuten kuviossa 3, puskuritila 15 voidaan kuitenkin huuhdella myös kaasulla erillisestä painelähteestä 18.
6 98565
Seuraavassa selitetään puskuritilojen mitoitus muutamassa järjestelmässä.
Esimerkki 1. Puskuritilan mitoitus paineen mittaamista varten säiliössä, jossa pro-sessipaine on 0,105 MPa ja lämpötila 90°C; maksimihäiriö muodostuu 100 Pa/s:n 5 paineiskusta. Pituudeltaan 12 m ja sisähalkaisijaltaan 1,5 mm oleva impulssijohto siirtää paineen painemittariin 13. Huuhtelukaasu, jonka paine on 0,12 MPa ja lämpötila 20°C, johdetaan puskuritilaan johdon kautta, jonka sisähalkaisija on 0,5 mm.
I. Aluksi lasketaan huuhteluvirta, joksi saadaan 2,3 x 10'^ kg/s.
10 II. Sen jälkeen mitoitetaan mittauskohta ehtona se, että puhdasta huuhtelukaasua on virrattava säiliöön nopeudella 4-10 m/s. Mittauskohdan reiän halkaisija 2,0 mm antaa 6 m/s:n nopeuden.
15 III. Reiän halkaisijan ollessa 2 mm, painehäviö mittauskohdassa on 61,5 Pa.
IV. Impulssijohdon tilavuus on 2,2 x 10"^ nA
V. Maksimihäiriö synnyttää mittauskohdan läpi häiriövirran 3,0 x 10'5 kg/s.
20 VI. Oletettaessa, että k = 0,6, puskuritilan tilavuudeksi saadaan 1,6 x 10“5 m^, joka halkaisijalla 20 mm antaa pituudeksi 52 mm.
k = 0,6 ja puskuritilan sisähalkaisija 20 mm antavat puskuritilan ja impulssijohdon 25 välinen poikkipinta-alasuhteen 400/2,25 = 178; puskuritilan ja mittauskohdan reiän välisen poikkipinta-alasuhteen 400/4 = 100; ja mittauskohdan reiän ja impulssijohdon välisen poikkipinta-alasuhteen 4/2,25 = 1,8.
Esimerkki 2. Puskuritilan mitoitus paineen mittaamista varten kuljetusputkessa, 30 jossa prosessipaine on 0,65 MPa, lämpötila 200°C ja kaasun nopeus 30 m/s; mak-simihäiriön muodostaa paineisku 0,03 MPa/s. Impulssijohto on pituudeltaan 4 m ja sisähalkaisijaltaan 1,5 mm. Puskuritila huuhdellaan puhtaalla prosessi-ilmalla, jonka paine on 1,25 MPa ja lämpötila 300°C ja jota syötetään johdossa, jonka sisähalkaisija on 0,5 mm.
35 I. Huuhteluvirta on 3,0 x 10'4 kg/s.
7 98565 II. Ehtona se, että ulosvirtausnopeuden tulee olla 4 m/s, mittauskohdan reiän halkaisijaksi voidaan asettaa 3,2 mm, mikä johtaa ulosvirtausnopeuteen 9,5 m/s.
III. Painehäviö mittauskohdassa on 503 Pa.
5
IV. Impulssijohdon tilavuus on 7,1 x 10'6 nA
V. Maksimihäiriö synnyttää mittauskohdan läpi häiriövirran 2,6 x 10"3 kg/s.
10 VI. Oletettaessa, että k = 1, puskuritilan tilavuudeksi saadaan 6,1 x 10'^ nA joka halkaisijalla 20 mm antaa pituudeksi 194 mm.
k = 1 ja puskuritilan sisähalkaisija 20 mm puskuritilan ja impulssijohdon välisen poikkipinta-alasuhteen 400/2,25 = 178; puskuritilan ja mittauskohdan reiän välisen 15 poikkipinta-alasuhteen 400/10,2 = 39; ja mittauskohdan reiän ja impulssijohdon välisen poikkipinta-alasuhteen 10/2,2 = 4,6.
Esimerkki 3. Puskuritilan mitoitus paineen mittaamista varten leijukerroksessa, jossa prosessipaine on 1,21 MPa, lämpötila 860°C; maksimihäiriön muodostaa 20 paineisku 200 Pa/s. Impulssijohto on pituudeltaan 18 m ja sisähalkaisijaltaan 8 mm. Puskuritila huuhdellaan puhtaalla prosessi-ilmalla, jonka paine on 1,25 MPa ja lämpötila 300°C ja jota syötetään johdossa, jonka sisähalkaisija on 1,5 mm.
I. Huuhteluvirta on 8,0 x ΙΟ*4 kg/s.
25 II. Ehtona se, että ulosvirtausnopeuden tulee olla 4-10 m/s, mittauskohdan reiän halkaisijaksi voidaan asettaa 5 mm, mikä johtaa ulosvirtausnopeuteen 5,6 m/s.
III. Painehäviö mittauskohdassa on 311 Pa.
30
IV. Impulssijohdon tilavuus on 9 x 10'4 nA
V. Maksimihäiriö synnyttää mittauskohdan läpi häiriövirran 4,7 x 10-4 kg/s.
35 VI. Oletettaessa, että k = 0,8, puskuritilan tilavuudeksi saadaan 4,2 x 10-4 m3, joka halkaisijalla 50 mm antaa pituudeksi 214 mm.
8 98565 k = 0,8 ja puskuritilan sisähalkaisija 50 mm antavat puskuritilan ja impulssijohdon välisen poikkipinta-alasuhteen 2500/64 = 39; puskuritilan ja mittauskohdan reiän välisen poikkipinta-alasuhteen 2500/25 = 100; ja mittauskohdan reiän ja impulssi-johdon välinen poikkipinta-alasuhteen 25/64 = 0,4.

Claims (8)

  1. 9 98565
  2. 1. Laite paineen mittaamista varten säiliössä/kuljetusputkessa, joka sisältää kiinteään materiaaliin sekoittunutta paineväliainetta, jossa laitteessa painemittari (13), on sovitettu säiliöön/kuljetusputkeen (11) mittauskohtaan (12), impulssiputki (14) on 5 sovitettu välittämään mittauskohdasta mitattu paine painemittariin (13), puskuritila on sovitettu mittauskohdan ja impulssijohdon väliin, syöttöputki (16) on yhdistetty puskuritilaan jatkuvasti huuhtelemaan mittauskohtaa, jatkuvan huuhteluvirtauksen ollessa maksimoitu mittaus-ja prosessiteknisiin seikkoihin nähden, tunnettu siitä, että syöttöputki (16) on sovitettu impulssijohdon suuaukon kohdalla jatkuvasti 10 syöttämään puskuritilaan huuhteluväliainetta ja että jatkuva, maksimoitu huuhtelu-virtaus on sovitettu synnyttämään vastapaine puskuritilaan mittauskohdasta sisään virtaavan kiinteän materiaalin impulssijohtoon pääsemisen estämiseksi, mitoittamalla puskuritila (15) impulssijohdon tilavuuteen, puhtaan paineväliaineen virtaukseen eli huuhteluvirtaukseen ja säiliössä/kuljetusputkessa sattuneen häiriön seu-15 rauksena mittauskohdan läpi tapahtuvaan suurimpaan mahdolliseen sisäänvirtauk-seen eli häiriövirtaukseen nähden seuraavan yhtälön mukaisesti: puskuritila/impulssijohdon tilavuus = k (häiriövirtaus/huuhteluvirtaus), 20 jossa k on mitoituskerroin, jonka avulla otetaan huomioon paineiskujen tyyppi ja taajuus ja joka vaihtelee välillä 0,1-1, mieluummin 0,6-1.
  3. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että ohjauslevy (17) 25 on järjestetty puskuritilaan (15), mittauskohdan (12) ollessa sovitettu ohjauslevyn toiselle puolelle ja syöttöputken (16) ja impulssijohdon (14) avautuessa toiselle puolelle.
  4. 3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen laite, tunnettu siitä, että erillinen 30 painelähde/paineistettu säiliö (18) on sovitettu syöttämään puskuritilaan puhdasta ' paineväliainetta korkeampipaineisena kuin säiliössä (11) sijaitseva paineväliaine ja vakiotilan tai paineen laskemisen aikana huuhtelemaan puskuritilaa ja mittauskohtaa kiinteästä materiaalista.
  5. 4. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen laite, jossa painelähde (19) on sovitettu syöttämään säiliöön/kuljetusputkeen (11) paineväliainetta kiinteän materiaalin nesteyttämiseksi, tunnettu siitä, että sama painelähde, joka syöttää säiliöön/-kuljetusputkeen paineväliainetta, on sovitettu syöttämään puskuritilaan puhdasta 10 98565 paineväliainetta korkeampipaineisena kuin paineväliaine, joka sijaitsee säiliössä/-kuljetusputkessa lähellä mittauskohtaa ja vakiotilan tai paineen vähennyksen aikana huuhtelunaan puskuritila ja mittauskohta kiinteästä materiaalista.
  6. 5. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että kuljetusputki on putki kiinteän materiaalin kaasu- tai nestekuljetusta varten, esim. kuljetusputki murskatun, hiukkasmuotoisen polttoainemateriaalin tai kerros-materiaalin syöttämiseksi leijukerrospolttolaitokseen tai kuljetusputki tuhkan poistamiseksi samasta laitoksesta. 10
  7. 6. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että säiliö on leijukerroslaitoksen kerrosastia, erityisesti sellaisen laitoksen, jossa poltto tapahtuu paineistetussa leijukerroksessa, niin sanotussa PFBC-laitoksessa.
  8. 15 Patentkrav
FI916008A 1989-06-26 1991-12-19 Puskuritila FI98565C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8902300A SE8902300L (sv) 1989-06-26 1989-06-26 Anordning vid tryckmaetning i behaallare/transportledning innehaallande ett tryckmedium blandat med fast material
SE8902300 1989-06-26
SE9000386 1990-06-05
PCT/SE1990/000386 WO1991000505A1 (en) 1989-06-26 1990-06-05 Buffer volume

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI916008A0 FI916008A0 (fi) 1991-12-19
FI98565B FI98565B (fi) 1997-03-27
FI98565C true FI98565C (fi) 1997-07-10

Family

ID=20376388

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI916008A FI98565C (fi) 1989-06-26 1991-12-19 Puskuritila

Country Status (10)

Country Link
US (1) US5241863A (fi)
EP (1) EP0479864B1 (fi)
JP (1) JPH04505965A (fi)
AU (1) AU5934190A (fi)
DE (1) DE69009187T2 (fi)
DK (1) DK0479864T3 (fi)
ES (1) ES2057575T3 (fi)
FI (1) FI98565C (fi)
SE (1) SE8902300L (fi)
WO (1) WO1991000505A1 (fi)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5596149A (en) * 1995-10-23 1997-01-21 The Babcock & Wilcox Company Pressure measurement tap for a pressurized fluidized bed
US6709403B1 (en) 2003-01-07 2004-03-23 Mercury Enterprises, Inc. Manometer CO2 detector combination
US9494174B2 (en) 2014-03-07 2016-11-15 General Electric Company Fluidic buffer volume device with reduced mixedness
US11668618B2 (en) * 2021-09-27 2023-06-06 Flowserve Pte. Ltd. Apparatus for measuring the pressure and flow rate of a high temperature corrosive liquid

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2313610A (en) * 1941-05-27 1943-03-09 Manning Maxwell & Moore Inc Pressure transmitter
US3295374A (en) * 1963-03-25 1967-01-03 Yawata Iron & Steel Co Method and device for measuring pressure of fluid in vessel
GB1134101A (en) * 1964-09-01 1968-11-20 Babcock & Wilcox Ltd Improvements in or relating to pressure devices
NO122681B (fi) * 1970-01-13 1971-07-26 Norsk Aktieselskap Philips
SE355671B (fi) * 1970-07-10 1973-04-30 Svenska Flaektfabriken Ab

Also Published As

Publication number Publication date
SE463525B (sv) 1990-12-03
EP0479864B1 (en) 1994-05-25
DE69009187D1 (de) 1994-06-30
DK0479864T3 (da) 1994-09-26
SE8902300D0 (sv) 1989-06-26
SE8902300L (sv) 1990-12-27
ES2057575T3 (es) 1994-10-16
EP0479864A1 (en) 1992-04-15
US5241863A (en) 1993-09-07
JPH04505965A (ja) 1992-10-15
AU5934190A (en) 1991-01-17
WO1991000505A1 (en) 1991-01-10
FI916008A0 (fi) 1991-12-19
FI98565B (fi) 1997-03-27
DE69009187T2 (de) 1994-12-08

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP0446520B1 (en) Monitoring and controlling the flow of fluid transported solid particles
CN101622049B (zh) 连续压力降低系统
EP1824766B1 (en) Pipe part for conveying a solid particulate material
US4651572A (en) Venturi tube
EP0225445B1 (en) Quick opening discharge valve and backflushed air filter with said valve
US4048757A (en) System for metering abrasive materials
JPH037045B2 (fi)
FI98565C (fi) Puskuritila
US3771365A (en) Pressure measurement apparatus for pneumatic material transport lines
PL131092B1 (en) Storage container for granular solid materials
US2550374A (en) Method for handling suspensions
US4727753A (en) Arrangement for monitoring pressure pulses in gas/particulate material media flowing through pipelines and/or containers
ES2931539T3 (es) Caudalímetro de vórtice que tiene puertos de limpieza de inyección
EP0116764B1 (en) Apparatus for blowing powdery refining agent into refining vessel
US4545260A (en) Apparatus for measuring fluid flow rate in a two-phase fluid stream
US5356219A (en) Aerodynamic instrumentation probe
US4552529A (en) Device for pressure measurement in a pressurized container
CN108883351B (zh) 具有压力指示器的过滤器
US5596149A (en) Pressure measurement tap for a pressurized fluidized bed
US20090217778A1 (en) Sampling and Monitoring of Particulate Suspension Material
TOMITA et al. Pneumatic transport of solids by a blow tank system
JP2011053121A (ja) 流動層設備用圧力計導管
JPS6321565A (ja) ピト−管
JPH03157406A (ja) 気相流動層反応器のガス循環ラインに設置されたノズルの閉塞防止法
JPH0791646A (ja) 燃料供給装置

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed