FI98205C - Menetelmä kalusteiden ja laitteiden asentamiseksi laivan keittiöön taivastaavaan tilaan sekä kaluste- ja laitejärjestelmä siihen - Google Patents
Menetelmä kalusteiden ja laitteiden asentamiseksi laivan keittiöön taivastaavaan tilaan sekä kaluste- ja laitejärjestelmä siihen Download PDFInfo
- Publication number
- FI98205C FI98205C FI925932A FI925932A FI98205C FI 98205 C FI98205 C FI 98205C FI 925932 A FI925932 A FI 925932A FI 925932 A FI925932 A FI 925932A FI 98205 C FI98205 C FI 98205C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- furniture
- base
- equipment
- furniture module
- ship
- Prior art date
Links
Classifications
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B63—SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
- B63B—SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; EQUIPMENT FOR SHIPPING
- B63B29/00—Accommodation for crew or passengers not otherwise provided for
- B63B29/22—Galleys
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A47—FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
- A47B—TABLES; DESKS; OFFICE FURNITURE; CABINETS; DRAWERS; GENERAL DETAILS OF FURNITURE
- A47B77/00—Kitchen cabinets
- A47B77/02—General layout, e.g. relative arrangement of compartments, working surface or surfaces, supports for apparatus
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Combustion & Propulsion (AREA)
- Mechanical Engineering (AREA)
- Ocean & Marine Engineering (AREA)
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Connection Of Plates (AREA)
- Outer Garments And Coats (AREA)
- Securing Of Glass Panes Or The Like (AREA)
- Combinations Of Kitchen Furniture (AREA)
- Residential Or Office Buildings (AREA)
- Tents Or Canopies (AREA)
- Clamps And Clips (AREA)
- Refrigerator Housings (AREA)
- Manufacture Of Macromolecular Shaped Articles (AREA)
- Transition And Organic Metals Composition Catalysts For Addition Polymerization (AREA)
- Processes Of Treating Macromolecular Substances (AREA)
- Automatic Assembly (AREA)
- Casings For Electric Apparatus (AREA)
- Building Environments (AREA)
- Telephone Function (AREA)
- Vehicle Step Arrangements And Article Storage (AREA)
- Toys (AREA)
- Packaging Of Machine Parts And Wound Products (AREA)
Description
96205
MENETELMÄ KALUSTEIDEN JA LAITTEIDEN ASENTAMISEKSI LAIVAN KEITTIÖÖN TAI VASTAAVAAN TILAAN SEKÄ KALUSTE- JA LAITEJÄRJESTELMÄ SIIHEN
FÖRFARANDE FÖR INSTALLERING AV INREDNING OCH ANORDNINGAR I ETT FARTYGS KÖK ELLER MOTSVARANDE UTRYMME SAMT INREDNINGS-OCH APPARATSYSTEM DÄRFÖR
Esillä oleva keksintö kohdistuu menetelmään kalusteiden ja laitteiden asentamiseksi laivan keittiöön tai vastaavaan tilaan, jolloin kalusteet ja laitteet asennetaan paikoilleen laivan keittiöön tai vastaavaan tilaan esiasennettuina 5 kalustemoduuleina, joihin on esiasennettu kalusteet, kuten kaapistot, hyllyt ja pöydät, sekä tarvittavat koneet ja laitteet.
Esillä oleva keksintö kohdistuu myös laivan keittiön tai 10 vastaavan tilan kaluste- ja laitejärj es telinään, joka on muodostettu kalustemoduuleista, jotka tuodaan esiasennettuina asennuspaikalle laivan keittiöön tai vastaavaan tilaan lopullista asennusta varten ja jotka käsittävät kalustemoduuleihin esiasennetut kalusteet, kuten kaapistot, 15 hyllyt ja pöydät, ja kalustemoduulissa tarvittavat koneet ja laitteet, kuten astianpesukoneet, kylmäkalusteet, uunit, ilmastointilaitteet, vesikalusteet ja sähkö- ja heikkovir-talaitteet.
20 Perinteisesti laivojen keittiöiden, baarien, itsepalvelura-vintoloiden ja vastaavien tilojen keittiökalusteiden asentaminen tapahtuu kokonaisuudessaan paikan päällä tiloihin, joissa ensiksi on tehtävä tarpeelliset valmistelutyöt. Laivan kanteen kiinnitetään jokaista kaapiston, hyllykön, 25 väliseinän tai vastaavan kalusteen tukijalkaa varten laitealustat tai vahvikkeet, joiden avulla kaluste kiinnitetään laivan runkoon. Laitealustojen, joita voi olla satoja yhdessä keittiössä, sovittaminen etukäteen oikeille paikoille vaatii erittäin hyvää esisuunnittelua ja tark-30 kuutta. Mittaheitot ovat yleisiä, jolloin tukijalka ei 2 r ·. n r\ ni r
KJ O L U O
välttämättä osu alustan kohdalle. Usein keittiötilat vielä kaakeloidaan laitteiden ja kalusteiden alta, jotta pinnat pystytään pitämään puhtaana. Nämä esityöt vievät paljon aikaa. Lisäksi lattiamassasta ja kaakeloinnista muodostuu 5 huomattava lisäpaino, mikä laivanrakennuksessa on haitta, eritoten kun tämä lisäpaino on suhteellisen vaikeasti arvioitavissa tarkalleen etukäteen.
Esitöiden jälkeen mahdolliset seinälevyt, väliseinät ja 10 erilliset kalusteet, kuten kaapistot, hyllyt, kylmäkalus-teet, uunit, liedet, astianpesukoneet, muut vesikalusteet ja sähkölaitteet, asennetaan yksitellen paikoilleen. Ensiksi asennetaan seinälevyt paikoilleen laivan runkoon kiinnitettyihin koolauksiin. Kalusteet kiinnitetään latti-15 aan tehtyihin alustoihin. Lisäksi useimmat kalusteet kiinnitetään yksitellen laivan seinärakenteisiin, joko hitsaamalla seinään kiinnitettyyn levyyn tai pulttaamalla. Hitsaus joudutaan tekemään seinälevyn etupuolelta näkemättä mitä levyn takana on. Siellä saattaa kulkea sähkökaapeli 20 tai jokin muu elin, joka vaurioituu hitsaamisen aiheuttamasta kuumuudesta. Toisaalta kinnitettäessä kalusteita pulteilla seinälevyn läpi, ei myöskään pystytä näkemään mitä levyn toisella puolella on ja mihin pultti saattaa osua. Asennettaessa jokainen kaluste perinteisesti erikseen 25 joudutaan paikan päällä tekemään hyvin paljon hitsaustöitä ja kiinnittämään suuri määrä pultteja huonoissa olosuhteissa.
Kalusteiden ja laitteiden tarvitsemat sähkökaapelit ja 30 vesi-, höyry-, freoni- tai paineilmaputket yhdistetään yksitellen laivan vastaaviin verkostoihin. Asennukset tehdään seinälevyihin muodostettujen asennusaukkojen läpi. On sanomattakin selvää, että tällaiset asennukset ovat hankalia, kun asennusaukot lisäksi pyritään pitämään 35 mahdollisimman pieninä. Asennusaukot tehdään usein valmiik- 3 o o n r, Γ
^ O Z U O
si seinälevyihin ennen niiden asentamista paikoilleen. Tällöin aukkojen on oltava tarkalleen oikeissa paikoissa, jotta asennus onnistuu. Uusien asennusaukkojen tekeminen esim. leikkaamalla myöhemmässä vaiheessa saattaa olla 5 vaarallista, koska silloin ei enää nähdä onko seinälevyn toisella puolella mahdollisesti vaurioituvia johtoja tai kaapeleita.
Laitteiden asennustarkkuus kärsii myös siitä, että telakal-10 la oleva laiva ei välttämättä ole vaakasuorassa, jolloin laitteiden asennus vaakasuoraan tuottaa vaikeuksia. Yleisesti voidaan sanoa, että perinteinen keittiökalusteiden asennus tapahtuu laivassa paikan päällä ahtaissa ja huonoissa olosuhteissa, mistä tietenkin asennustarkkuus ja 15 työn laatu helposti kärsivät. Esim. hitsaussaumojen laatu, tiiviys, luotettavuus ja siisteys kärsii huonoista asen-nusolosuhteista. Hitsaussaumojen tarkastus, erikoisesti laitteiden ja seinälevyjen takapuolelta on tietenkin vaikeata tai mahdotonta.
20
Asennustarkkuus on kuitenkin erittäin tärkeää. Esim. United States Public Health Service (USPHS) asettaa erittäin tarkat määräykset keittiökalusteiden ja vastaavien asennukselle laivoissa, joiden on aikomus käydä yhdysvaltalaisissa 25 satamissa. USPHS asettaa myös keittiöiden puhdistettavuudelle suuria vaatimuksia, mikä on otettava huomioon keittiöitä suunniteltaessa ja asennettaessa.
Perinteisellä tavalla valmiiksi asennetut laitteet voidaan 30 tietenkin koekäyttää ja putkistot koeponnistaa vasta asennuksen jälkeen. Tarkastuksessa esille tulleet vialliset laitteet joudutaan tällöin purkamaan, mikä ei ole aivan yksinkertaista, laitteen ollessa jo valmiiksi asennettu esim. hitsaamalla seinälevyyn tai laitealustaan.
35 4 η Γ r~ f', r y c· L U C)
Usein olisi toivottavaa lisäeristää laitetaustat esim. palonesto- tai äänieristeillä. Laitteiden putkia ja kaapeleita ei kuitenkaan saa ennen koekäyttöä tai koeponnistusta kokonaan eristää. Koska laitteet koestetaan vasta niiden 5 paikalleen asennukseen jälkeen, on eristäminen sen jälkeen vaikeaa.
Perinteinen laivojen keittiöiden asennus vie yleensä muutaman kuukauden, jonka aikana asennusmiesten on oltava 10 laivalla ja suhteellisen huonoissa olosuhteissa aikaansaatava hyvää ja laadukasta työtä.
Nyt esillä olevan keksinnön tarkoituksena on aikaansaada kalusteiden ja laitteiden asennusmenetelmä ja kalustejär- 15 jestelmä, jonka avulla varsinaista asennusaikaa laivalla voidaan huomattavasti lyhentää, jolloin muille ennen lattia-, seinä- ja kattoasennuksia tapahtuville töille jää huomattavasti enemmän aikaa.
20 Keksinnön tarkoituksena on myös aikaansaada asennusmenetelmä ja kaluste järjestelmä, joiden avulla kalusteiden asennus asennuspaikalla on aikaisempaa helpompi ja asennustarkkuus on aikaisempaa parempi.
25 Lisäksi keksinnön tarkoitus on aikaansaada laivan keittiön tai vastaavan tilan kalustejärjestelmä, jonka avulla laivan keittiön rakenteiden paino voidaan minimoida aikaisempaan nähden.
30 Vielä keksinnön tarkoituksena on aikaansaada laivan keittiön tai vastaavan tilan kalustejärjestelmä, jonka asennus-tarkkuus vastaa USPHS:n normeja ja jolla varustetun keittiön puhdistettavuus vastaa USPHS:n normeja.
35 Edellisten lisäksi keksinnön tarkoituksena on aikaansaada 5 Γ\ r Γ'- γ\ r !? ο ζ ύ ο menetelmä, jonka avulla kalusteiden siirtäminen paikalleen laivan keittiöön tai vastaavaan tilaan pystytään tekemään helposti ja nopeasti.
5 Edellä mainittujen tarkoitusperien saavuttamiseksi on keksinnön mukainen menetelmä keittiön kalusteiden asentamiseksi tunnettu siitä, että kalustemoduulit, jotka käsittävät laitealustasta ja seinäosasta ja/tai katto-osasta muodostetun itsekantavan runko-osan, kiinnitetään asennuk-10 sen yhteydessä tiiviisti laivanrunkoon hitsaamalla kaluste-modulin laitealusta laivan kanteen, jolloin saadaan helposti puhdistettava lattia.
Vastaavasti keksinnön mukainen laivan keittiön tai vastaa-15 van tilan kaluste- ja laitejärjestelmä on tunnettu siitä, että kalustemoduuli käsittää laitealustasta ja seinäosasta ja/tai katto-osasta muodostetun itsekantavan runko-osan, ja että laitealusta on yhdistettävissä tiiviisti hitsaamalla laivanrunkoon, helposti puhdistettavissa olevan lattian 20 muodostamiseksi.
Järjestelmä on siis muodostettu kalustemoduuleista, jotka tuodaan esiasennettuina asennuspaikalle laivan keittiöön tai vastaavaan tilaan lopullista asennusta varten 25 ja jotka käsittävät laitealustasta ja seinäosasta ja/tai katto-osasta muodostetun itsekantavan runko-osan, sekä tähän runko-osaan esiasennetut kalusteet ja kalustemoduu-lissa tarvittavat koneet ja laitteet, kuten kaapistot, hyllyt, pöydät, astianpesukoneet, kylmäkalusteet, uunit, 30 ilmastointilaitteet, vesikalusteet ja sähkö- ja heikkovir-talaitteet.
Keksinnön mukaan kalusteet ja laitteet esiasennetaan itsekantavaan runko-osaan tehtaalla ja kuljetetaan sieltä 35 esiasennettuina kalustemoduuleina laivaan, jossa moduulit 6 o O O. O E-
> G L· U O
asennetaan paikoilleen.
Kalustemoduulin runko-osa muodostetaan edullisesti teräslevystä, kuten esim. 0.5 - 4 mm RST ruostumattomasta teräsle-5 vystä. Keksinnön mukaan kiinnitetään lopullisessa asennusvaiheessa pääasiallisesti vain moduulin runko-osa, eikä kuten aikaisemmin jokainen kaluste erikseen, laivan runkoon. Moduulin runko-osa voidaan esim. hitsata kiinni laivan välikanteen tai pultata laivan runkorakenteeseen.
10 Keksinnön erään edullisen sovellutusmuodon mukaan kaluste-moduulin runko-osan laitealusta hitsataan kiinni laivan kanteen.
Esiasennuksen yhteydessä on runko-osan seinät jo kiinnitet-15 ty edullisesti hitsaamalla laitealustaan. Runko-osan katto-osa voidaan esiasennuksen yhteydessä kiinnittää hitsaamalla tai muulla tavoin seinäosaan. Itsekantavan rakenteen aikaansaamiseksi seinäosaan ja katto-osaan kiinnitetään tukirakenteita, jotka edullisesti tukevat seinäosaa siten, 20 että se pysyy pystysuorassa ilman muuta tukea. Katto-osiin kiinnitetyt tukirakenteet voidaan yhdistää seinäosan tukirakenteisiin tai katto-osan ja laitealustan väliin sovitettuihin pystysuoriin rakenteisiin. Kalustemoduuleis-sa, joissa ei ole seinäosaa, katto-osa tuetaan pystysuoril-25 la tukirakenteilla, kuten palkeilla, laitealustaan.
Kalustemoduulin koko runko-osa voidaan keksinnön toisen sovellutusmuodon mukaan valmistaa ruostumattomasta teräslevystä, joka taivutetaan siten, että se muodostaa sekä 30 laitealustan, seinäosan että katto-osan. Tällöin ei tarvita saumoja eri osien väliin. Itsekantavan rakenteen muodostamiseksi kiinnitetään seinäosan takapuolelle ja katto-osan yläpuolelle tukirakenteet.
35 Laivan keittiöön tulevat kalusteet voidaan keksinnön mukaan 5. r r\ r
OZUO
7 jakaa sopivan kokoisiksi moduuleiksi, jotka edullisesti muodostavat jonkin kokonaisuuden ja jotka ovat siirrettä-, vissä kokonaisuutena valmistuspaikalta asennuspaikalle lai vaan. Siirto voi tapahtua esim. kuljetuskontissa pitkiäkin 5 matkoja. Tällöin kalustemoduulin ulkomitat määräytyvät kontin koon mukaan ja voivat esim. olla noin 1200 mm x 6000 mm x 2300 mm (syvyys, leveys, korkeus). Muilla kuljetusmuodoilla voidaan tietenkin siirtää muun mittaisia, suurempia kalustemoduuleja.
10
Valmistuspaikalla ja erikoisesti ahtaissa tiloissa laivalla kalustemoduulit ovat helposti siirrettävissä kuulamatolla, joka sallii kalusteen siirtämisen vapaasti joka suuntaan.
15 Esiasennusta varten kalustemoduulien runko-osat valmistetaan esim. 0,5 - 4 mm, edullisesti 3-4 mm, RST ruostumattomasta teräksestä ja niihin kiinnitetään tukirakenteet. Esiasennuksessa runko-osiin asennetaan kalusteet ja laitteet. Kaapistot, hyllyt, pöydät ja vastaavat voidaan, jos 20 ne on valmistettu esim. ruostumattomasta teräksestä hitsata kiinni runko-osaan. Runko-osan takapuolella ei vielä tässä vaiheessa ole kaapeleita tai muita kuumuudesta vaurioituvia elimiä tai jos sellaisia on ne voidaan suojata, koska runko-osan joka puolelle on vapaa pääsy. Kalusteiden 25 kiinnitys pulttaamalla esim. tukirakenteisiin tapahtuu myös helposti, koska tukirakenteiden tarkka sijainti nähdään. Tukijaloilla seisovat kalusteet on helppo asentaa seisomaan suoraan laitealustalle ilmaan erillisiä tukijalkojen vahvikkeita.
30 , Sähkölaitteet, vesikalusteet ja esim. ilmastointiputket on helppo esiasentaa kalustemoduulin valmistuspaikalla, kun runko-osan takapuolelle on vapaa pääsy. Johdot, kaapelit ja putket voidaan asentaa runko-osaan minimaalisten asen-35 nusaukkojen kautta, koska varsinainen asennustyö ei tapahdu 8 O ^ O Π r" ^οζϋ 0 asennusaukkojen kautta vaan molemmin puolin runko-osaa, eli molemmin puolin laitealustaa, seinä- ja/tai kattolevyä. Asennettavat johdot, kaapelit ja putket voidaan helposti kiinnittää tarpeen mukaan runko-osaan, sen takapuolelle.
5 Kalustemoduulin sähköjohdot voidaan kaikki johtaa esim. katto-osaan tai seinäosaan muodostettavaan kanavaan, joka on helppo yhdistää muiden vastaavien moduulien sähkö-kanaviin sähköjohtojen asennuksen yksinkertaistamiseksi varsinaisen asennuksen aikana laivassa. Samaten voidaan 10 vesi- tai muut putket sovittaa kulkemaan runko-osan takapuolella siten, että niiden yhdistäminen laivan vastaaviin verkostoihin on helppoa varsinaisen asennuksen yhteydessä.
Kalusteet ja laitteet voidaan esiasentaa kalustemoduuliin 15 niin, että kalusteita tai laitteita voidaan koekäyttää tai esim. höyryputkia ja paineilmalla toimivia laitteita koeponnistaa ja kylmäkalusteita koekäyttää freonilla, ennen kalusteiden kuljettamista laivalle. Tämä säästää huomattavasti aikaa ja työtä varsinaisen asennuksen yhteydessä 20 laivalla. Joitakin laitteita, kuten kylmäkalusteita ei yleensä edes pystytä koekäyttämään laivalla ennen lopullista asennusta, koska ne liitetään koko laivan kattaviin putki/sähköjärjestelmiin.
25 Kun höyryllä toimivat laitteet on koeponnistettu tehtaalla, höyryputket voidaan eristää kokonaisuudessaan, esim. kivi-villasta valmistetulla palonestolevyllä, ennen varsinaista laivalla tapahtuvaa loppuasennusta. Ennen koestusta tämä ei ole sallittua. Keksinnön mukaista asennusmenetelmää käyttä-30 en voidaan kalustemoduulin seinäosan takapuolelle, katto-osan yläpuolelle ja laitealustan etupuolelle ennen varsinaista asennusta kiinnittää toivottavat eristemateriaalit, kuten palonestolevyt tai äänieristelevyt.
35 Keksinnön avulla saavutetaan mm. seuraavat edut: 9 90205
Lyhyt asennusaika laivalla. Varsinainen asennusaika laivalla, joka perinteisellä asennuksella olisi n. 3 kuukautta, voi keksinnön mukaisella asennuksella kestää n. 4 viikkoa, mikä on huomattava edistys. Asentajia ei näin 5 ollen tarvitsee pitää asennuspaikalla yhtä kauan kuin ennen ja telakka voi laskea huomattavasti lyhyemmän ajan keittiön asennukseen.
- Asennus tarkkuus ja työn laatu paranevat huomattavasti kun työt voidaan suurelta osin tehdä paremmissa olosuhteissa, 10 joissa on enemmän tilaa, mahdollisesti paremmat työkalut, jne.
- Teräslevystä valmistettuna kalustemoduuli on huomattavasti kevyempi, jopa n. 20 - 25 % kevyempi, kuin perinteisille laitealustoille ja laatoitetulle lattiapinnalle asennettu- 15 na. Teräksisen kalustemoduulin paino on myös helppo laskea etukäteen.
Teräslevyt voidaan yhdistää hitsaamalla siten, että saadaan lähes saumaton ja tiivis pinta. Yleensä ei tarvita peitelistoja.
20 - Laivassa ei tarvitse ottaa huomioon kaakelointia tai suuria mahdollisia virhemarginaaleja. Läpiviennit voidaan suunnitella tarkkaan. Asennus laitealustalle minimoi mittaheitot.
- Esiasennus vähentää huomattavasti laivalla tapahtuvaa 25 työstöä ja siten asennuksen yhteydessä tapahtuvaa jätteen syntyä. Asennuspaikka on huomattavasti helpompi pitää siistinä. Turhaa materiaalia ei tarvitse tuoda asennuspaikalle eikä viedä sieltä pois.
30 Keksintöä selostetaan seuraavassa lähemmin viittaamalla oheisiin kuviin, joissa
Kuviossa 1 on esitetty kaaviollisesti keksinnön mukainen kalustemoduuli, jossa on laitealusta, kaksi seinäosaa ja katto-osa; 35 Kuviossa 2 on esitetty kaaviolliisesti toinen keksinnön 10 p r', nnr > 0 Z U 0 mukainen kalustemoduuli, jossa on laitealusta, seinä-ja katto-osa;
Kuviossa 3 on esitetty kaaviollisesti kolmas keksinnön mukainen kalustemoduuli, joka käsittä kaksipuolisen 5 kalustemoduulin, jossa on laitealusta, väliseinäosa ja katto-osa;
Kuviossa 4 on esitetty kaaviollisesti neljäs keksinnön mukainen kalustemoduuli, jossa on laitealusta ja katto-osa, ja 10 Kuviossa 5 on esitetty suurennoksena ympyrän sisään jäävä kohta Kuviosta 4.
Kuviossa 1 on esitetty kalustemoduuli 10, jossa on RST-levystä muodostettu laitealusta 12, takaseinä 14, sivuseinä 15 16 ja katto-osa 18. Laitealustan 12 muodostava teräslevy on taivutettu siten, että se muodostaa korokkeen, joka on sovitettu tukipalkeille 20. Laitealustan muodostava teräs-levy on lisäksi kalustemoduulin takaseinän puolella taivutettu ylöspäin siten, että teräslevy muodostaa pienen 20 ylöspäin taivutetun reunan 22. Takaseinä on taivutettu ylöspäin siten, että teräslevy muodostaa suhteellisen loivan kaaren. Takaseinäosan 14 alareuna on hitsattu kiinni tähän laitealustan ylöspäin käännettyyn reunaan 22, jolloin laitealustan ja takaseinän väliin muodostuu tiivis sauma. 25
Takaseinään 14 on kiinnitetty kolme pystysuoraa palkkia 24, 26 ja 28, jotka muodostavat seinän tukirakenteen. Näiden seinän tukirakenneosien yläpäihin on kiinnitetty vastaavat katon tukirakenneosat eli palkit 30, 32 ja 34, jotka 30 kannattavat kattoa 18. Katon 18 ja takaseinän 14 välinen rako on peitetty peitelistalla 36. Sivuseinä 16 on kiinnitetty laitealustaan 12, takaseinään 14 ja kattoon 18.
Kalustemoduuli 10 kiinnitetään varsinaisen asennuksen 35 yhteydessä laivanrunkoon edullisesti hitsaamalla laitealus- 11 f·- r, η .o .-
> 0 Z U O
ta 12 laivan kanteen ja kiinnittämällä tukirakenteet 24,26,28,30,32 ja/tai 34 esim. pulttaamalla tai hitsaamalla laivan runkoon tai siihen sovitettuihin koolauksiin.
5 Varsinaisen asennuksen yhteydessä joudutaan kalustemoduuli-en väliin jäävään tilaan kattoon, esim. käytävien yläpuolelle, kiinnittämään kattolevyjä, jotka yhdistävät eri moduulit toisiinsa ja muodostavat yhtenäisen katon keittiöön tai vastaavaan tilaan. Vastaavasti käytetään erillisten 10 kalustemoduulien välissä seinäsovitepaloja, esim. pystysuoria palkkeja, sitomaan moduulien seinät toisiinsa.
Laitealustaan 12 sen etupuolelle on kiinnitetty tiiviisti esim. hitsaamalla teräslevystä taivutettu lattiakouru tai 15 oja 38. Lattiakouru on peitetty ritilällä 40, joka estää suurten roskien valumisen kouruun. Lattiakouru on yhdistetty lattiakaivoon 42. Lattiakouru voidaan haluttaessa valmistaa sopivasti taivuttamalla samasta teräslevystä kuin laitealusta.
20
Laitealustaan on esiasennettu RST-teräksestä valmistettu pesuallaspöytä 44 ja kaapisto 46. Pesuallaspöytä ja kaapis-to ovat tukijaloistaan 48 kiinnitetty laitealustaan. Lisäksi ne on hitsattu tai pultattu kiinni taka- ja si-25 vuseinään. Laitealustaan on muodostettu allas 50, joka voidaan yhdistää laivan kannessa olevaan lattiakaivoon.
Pesualtaan vesikalusteet 52 on esiasennettu pesupöytään ja vesiputket 54 takaseinään 14 ja kattoon 18. Vesiputket 30 johdetaan pesualtaasta ylöspäin takaseinän takaosaa ja katon yläpuolta pitkin katon etureunaan, josta putket on helppo yhdistää laivan vesiputkiverkostoon.
Vastaavasti voidaan esiasennuksen yhteydessä kalustemoduu-35 Iin sähkökaapelit 56, 58, jotka tulevat pistorasiasta 60 ja 12 9C2Gb kytkentäpisteestä 62, vetää taka- ja sivuseinän takaosaa pitkin ja katon yläpuolta pitkin katon etureunaa kohti, josta kaapelit on helppo yhdistää laivan sähköverkostoon.
5 Kuviossa 1 on myös esitetty ilmastointiputki 63, joka on esiasennettu kattoon. Kattoon on lisäksi esiasennettu valaisin 64 ja siihen yhdistetty kytkentärasia 65.
Kuviossa 2 on esitetty kalustemoduuli, jonka runko-osa 10 muodostuu laitealustasta 12, takaseinästä 14 ja katosta 18. Laitealustaan on yhdistetty lattiakouru kuten kuviossa 1. Laitealustalle on esiasennettu kolme laitteistoa 66, 68 ja 70, jotka voivat esim. olla uuneja, liesiä tai vastaavia. Laitteistot on kiinnitetty hitsaamalla tai pulttaamalla 15 laitealustaan ja takaseinään.
Kattoon on esiasennettu huuva 72 ja siihen yhdistetyt ilmastointikytkennät 74 ja 76. Ilmastointikytkennät johdetaan katon etureunaa kohti, josta ne yhdistetään laivan 20 ilmastointiverkkoon.
Kuviossa 3 on esitetty eräs keksinnön sovellutusmuoto, jossa laitealustalle 12 on esiasennettu väliseinä 78 ja sen molemmin puolin kaapistoja 80, 82 ja 84. Kattoon 18 on 25 lisäksi esiasennettu hyllyjä 86 ja 88.
Kuviossa 4 on esitetty eräs keksinnön sovellutus, jossa kalustemoduuli on kaksiosainen muodostuen laitealustasta 12 ja siihen esiasennetusta laitteesta 90 sekä katosta 18 ja 30 siihen esiasennetusta hyllyköstä 92 ja rullaverhosta 94.
Laitteisto 92 on hitsattu tai pultattu kiinni laitealustaan. Laitteistoon liittyvät kaapelit tai putket esiasennetaan laitealustan alapuolelle ja sovitetaan siellä kulke-35 maan siten, että ne osuvat lopullisessa asennuksessa laivan Π η Γ y C -L U Ο 13 kannessa oleviin asennuskohtiin.
Katto-osa 18 on tuettu pystysuourilla tukirakenteilla esim. palkeilla 95, laitealustaan. Hyllykkö 92 ja rullaverhon 5 kiinnityslaite 96 on kiinnitetty hitsaamalla tai pulttaa-malla kattoon 18. Vastaavasti hyllykköön tai rullaverhoon mahdollisesti liittyvät sähkökaapelit on esiasennettu kulkemaan katon yläpuolella sellaiseen kohtaan, josta ne loppuasennuksen yhteydessä on helppo yhdistää laivan sähkö-10 verkkoon.
Kuviossa 4 esitetty kalustemoduuli on sovitettu kuljetusalustalle tai kuulamatolle 100, jolla kalustemoduuli on helposti siirrettävissä esim. pitkin laivan välikantta 15 lopulliselle asennuspaikalle. Kuljetusalusta on muodostettu kantavasta levystä 102 ja sen alapuolelle asennussyvennyksiin 104 osittain upotetuista joka suuntaan vapaasti pyörivistä kuulista 106. Kuulia voidaan sovittaa kantavaan levyyn tasavälein pitkittäis- ja poikittaissuunnassa esim. 20 noin 80 - 120 mm välein. Kuulat kannattavat täten kaluste-moduulia ja toimivat samalla eräänlaisena liukulaakerina kuljetusalustan ja laivan välikannen välillä. Kuljetusalustaan on lisäksi esim. joka kulmaan sovitettu koukut 108, joista kuljetusalustaa voidaan vetää eri suuntiin.
25
Kuviossa 5 on esitetty suurennos Kuvion 4 ympyrän sisään jäävästä osasta. Kuljetusalusta voidaan valmistaa esim. noin 3 - 5 mm teräslevystä 110. Kuulat 106 voivat olla halkaisijaltaan noin 10 - 30 millimetriä ja ne voidaan upottaa 30 asennussyvennyksiin 104 siten, että kuulat jäävät syvennyk sistä esiin noin 5-10 mm. Koko kuljetusalustan korkeus voi näin ollen olla ainoastaan noin 20 - 40 mm.
Kuljetusalustan sovittaminen kalustemoduulin alle tai sen 35 poistaminen moduulin alta vaatii moduulin nostamista 14 9 r; 7 n 9
y V*' \J
ainoastaan noin 5 itun verran. Näin ollen, koska kuljetusalusta on hyvin matala ja koska kalustemoduulia ei tarvitse nostaa paljon sitä siirrettäessä kuljetusalustalle ja siitä pois, voidaan kalustemoduulit rakentaa valmistus -5 pajassa käyttäen hyväksi oleellisesti koko laivan keittiön tai vastaavan tilan korkeutta, eli käyttäen hyväksi oleellisesti koko laivan välikansien väliin jäävää tilaa.
Keksintöä on kuvioissa 1 - 4 selostettu lähinnä viittaa-10 maila laivan keittiökalusteiden asennukseen. Keksintöä voidaan kuitenkin myös soveltaa esim. laivan baaritiskien, itsepalvelutiskien ja itsepalvelupöytien asennukseen. Keksintöä voidaan myös soveltaa keittiö- ja baarikalusteiden asennukseen muissa paikoissa, joissa kalusteet ja 15 seinät pääasiallisesti ovat valmistettu teräksestä ja joissa vaaditaan suurta asennustarkkuutta ja vastaavanlaista työn laatua kuin laivojen keittiöissä. Keksintöä ei siis ole tarkoitus rajoittaa esimerkkien esittämiin suoritusmuotoihin vaan sitä voidaan soveltaa patenttivaatimusten 20 määrittelemän suojapiirin puitteissa.
Claims (23)
1. Menetelmä kalusteiden ja laitteiden asentamiseksi laivan keittiöön tai vastaavaan tilaan, jolloin kalusteet ja 5 laitteet asennetaan paikoilleen laivan keittiöön tai vastaavaan tilaan esiasennettuina kalustemoduuleina, joihin on esiasennettu kalusteet (44,46, 80,82,84,86,88,90,92), kuten kaapistot, hyllyt ja pöydät, sekä tarvittavat koneet (66,68,70) ja laitteet (52,54, 56,58,60,62,63,72,74,76) 10 tunnettu siitä, että kalustemoduulit, jotka käsittävät laitealustasta (12) ja seinäosasta (14,16) ja/tai katto-osasta (18) muodostetun itsekantavan runko-osan, kiinnitetään asennuksen yhteydessä tiiviisti laivanrunkoon hitsaamalla kalustemodulin lai-15 tealusta (12) laivan kanteen, jolloin saadaan helposti puhdistettava lattia.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että laitealustaan (12) kiinnitetään tiiviisti 20 hitsaamalla lattiakouru tai oja (38).
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kalustemoduliin yhdistetään lattiakouru tai oja (38), joka valmistetaan taivuttamalla samasta teräslevystä 25 kuin laitealusta (12) .
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että seinäosat (14) hitsataan esiasennuksen yhteydessä kiinni laitealustaan (12) . \3 0
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tarvittavat vesikalusteet esiasennetaan kalus-temoduulin laitealustaan, seinäosaan ja/tai katto-osaan tai niihin sovitettuihin kalusteisiin ja koestetaan ennen 35 kalustemoduulin tuomista lopulliselle asennuspaikalleen . . .11 V- «L. λ.,, laivan keittiöön tai vastaavaan tilaan.
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sähkölaitteet esiasennetaan kalustemoduulin 5 laitealustaan, seinäosaan ja/tai katto-osaan tai niihin sovitettuihin kalusteisiin ja koestetaan ennen kalustemoduulin tuomista lopulliselle asennuspaikalleen laivan keittiöön tai vastaavaan tilaan.
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kylmäkalusteet esiasennetaan kalustemoduuliin ja koekäytetään ennen kalustemoduulin tuomista lopulliselle asennuspaikalleen laivan keittiöön tai vastaavaan tilaan.
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä. että höyryllä toimivat laitteet esiasennetaan kalustemoduuliin ja koeponnistetaan ennen kalustemoduulin tuomista lopulliselle asennuspaikalleen laivan keittiöön tai vastaavaan tilaan. 20
9. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä. että kalustemoduulin seinä- ja/tai katto-osan takapuolelle kiinnitetään eriste, kuten palonestoeriste, ennen kalustemoduulin siirtämistä lopulliselle asennuspai- 25 kalleen laivan keittiöön tai vastaavaan tilaan.
10. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kalustemoduuli siirretään laivassa kuulamatolla (100) lopulliselle asennuspaikalle. 50
11. Laivan keittiön tai vastaavan tilan kaluste- ja laite-järjestelmä, joka on muodostettu kalustemoduuleista (10), jotka tuodaan esiasennettuina asennuspaikalle laivan keittiöön tai vastaavaan tilaan lopullista asennusta varten 35 ja jotka käsittävät kalustemoduuleihin esiasennetut kalus- 9o205 teet (44,46,80,82,84,86,88,90,92), kuten kaapistot, hyllyt ja pöydät, ja kalustemoduulissa tarvittavat koneet ja laitteet, kuten astianpesukoneet, kylmäkalusteet, uunit (66,68, 70), ilmastointilaitteet (63,72,74,76), vesikalusteet 5 (52,54) ja sähkö- ja heikkovirtalaitteet (56,58,60,62) tunnettu siitä, että - kalustemoduuli (10) käsittää laitealustasta (12) ja seinäosasta (14,16) ja/tai katto-osasta (18) muodostetun itsekantavan runko-osan, ja että 10 - laitealusta on yhdistettävissä tiiviisti hitsaamalla laivanrunkoon, helposti puhdistettavissa olevan lattian muodostamiseksi.
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen järjestelmä, tunnettu 15 siitä. että kalustemoduulin runko-osa on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, kuten 0,5 - 4 mm RST-teräkses-tä.
13. Patenttivaatimuksen 12 mukainen järjestelmä, tunnettu 20 siitä, että seinäosa (14) on esiasennuksen yhteydessä hitsattu kiinni laitealustaan (12).
14. Patenttivaatimuksen 11 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että laitealustaan (12) on yhdistetty seinäosa (14), 25 johon on esiasennuksen yhteydessä kiinnitetty ainakin yksi pystysuora tukirakenne (24,26,28), joka tekee seinästä itsekantavan.
15. Patenttivaatimuksen 14 mukainen järjestelmä, tunnettu .1.30 siitä, että seinäosaan (14) on yhdistetty katto-osa (18), johon on esiasennuksen yhteydessä kiinnitetty ainakin yksi vaakasuora tukirakenne (30,32,34), joka on tuettu seinäosan tukirakenteeseen (24,26,28).
16. Patenttivaatimuksen 11 mukainen järjestelmä, tunnettu 9C20h siitä, että katto-osa on esiasennuksen yhteydessä tuettu laitealustaan kahdella tai useammalla pystysuoralla tukirakenteella, jotka tekevät laitealustasta ja katto-osasta muodostuvan runko-osan itsekantavaksi. 5
17. Patenttivaatimuksen 11 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että runko-osa on muodostettu ruostumattomasta teräslevystä, joka on taivutettu muodostamaan runko-osan laitealustan ja seinäosan. 10
18. Patenttivaatimuksen 11 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että runko-osa on muodostettu ruostumattomasta teräslevystä, joka on taivutettu muodostamaan runko-osan laitealustan, seinäosan ja katto-osan. 15
19. Patenttivaatimuksen 11 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että - laitealustaan (12) on yhdistetty lattiakouru (38), joka on muodostettu teräslevystä taivuttamalla ja hitsattu 20 tiiviisti kiinni laitealustaan tai muodostettu samasta teräslevystä kuin laitealusta, ja että - lattiakouru on yhdistettävissä keittiön tai vastaavan lattiakaivoon (42).
20. Patenttivaatimuksen 11 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että kalusteet on pääasiallisesti hitsattu kiinni kalustemoduulin runko-osaan.
21. Patenttivaatimuksen 11 mukainen järjestelmä, tunnettu 30 siitä, että kalustemoduuli on ulkomitoiltaan korkeintaan kuljetuskontin sisämittojen suuruinen niin, että kaluste-moduuli voidaan kuljetaa laivalle kuljetuskontissa.
22. Patenttivaatimuksen 11 mukainen järjestelmä, tunnettu 35 siitä, että seinäosan takapuolelle ja katto-osan yläpuolel- Γ> '*> f 1 19 le on esiasennuksen yhteydessä kiinnitetty eristemateriaalia, kuten palonestolevy tai äänieristys.
23. Patenttivaatimuksen 11 mukainen järjestelmä, tunnettu 5 siitä, että järjestelmä käsittää kuljetusalustan (100), joka kalustemoduulin siirron ajaksi on sovitettu kalustemo-duulin alle, ja että kuljetusalusta käsittää kantavan levyn (102) ja siihen sen alapuolelle välimatkan päähän toisistaan syvennyksiin (104) pyörivästi sovitettuja useita 10 kuljetus kuulia (106), joiden varassa kuljetusalustaa pystytään siirtämään. 9620b
Priority Applications (7)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI925932A FI98205C (fi) | 1992-12-30 | 1992-12-30 | Menetelmä kalusteiden ja laitteiden asentamiseksi laivan keittiöön taivastaavaan tilaan sekä kaluste- ja laitejärjestelmä siihen |
EP93850234A EP0605373B1 (en) | 1992-12-30 | 1993-12-15 | Method for the assembly of fixtures and equipment in a ship galley or like space and a fixture and equipment system |
ES93850234T ES2123632T3 (es) | 1992-12-30 | 1993-12-15 | Procedimiento para el montaje de accesorios y equipo en la cocina o espacio similar de un buque y sistema de accesorios y equipo. |
AT93850234T ATE171909T1 (de) | 1992-12-30 | 1993-12-15 | Verfahren zum einbau von befestigungen und ausstattung in einer schiffskombüse oder einem ähnlichen raum sowie befestigungs- und ausstattungssystem |
DE69321453T DE69321453T2 (de) | 1992-12-30 | 1993-12-15 | Verfahren zum Einbau von Befestigungen und Ausstattung in einer Schiffskombüse oder einem ähnlichen Raum sowie Befestigungs- und Ausstattungssystem |
PL93301658A PL172340B1 (pl) | 1992-12-30 | 1993-12-28 | Zestaw osprzetu i wyposazenia kuchni instalowanej korzystnie na statku PL |
NO934886A NO934886L (no) | 1992-12-30 | 1993-12-29 | Fremgangsmåte for montering av gjenstander og utstyr i et skipsrom eller lignende, samt tilsvarende system |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI925932 | 1992-12-30 | ||
FI925932A FI98205C (fi) | 1992-12-30 | 1992-12-30 | Menetelmä kalusteiden ja laitteiden asentamiseksi laivan keittiöön taivastaavaan tilaan sekä kaluste- ja laitejärjestelmä siihen |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI925932A0 FI925932A0 (fi) | 1992-12-30 |
FI925932A FI925932A (fi) | 1994-07-01 |
FI98205B FI98205B (fi) | 1997-01-31 |
FI98205C true FI98205C (fi) | 1997-05-12 |
Family
ID=8536482
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI925932A FI98205C (fi) | 1992-12-30 | 1992-12-30 | Menetelmä kalusteiden ja laitteiden asentamiseksi laivan keittiöön taivastaavaan tilaan sekä kaluste- ja laitejärjestelmä siihen |
Country Status (7)
Country | Link |
---|---|
EP (1) | EP0605373B1 (fi) |
AT (1) | ATE171909T1 (fi) |
DE (1) | DE69321453T2 (fi) |
ES (1) | ES2123632T3 (fi) |
FI (1) | FI98205C (fi) |
NO (1) | NO934886L (fi) |
PL (1) | PL172340B1 (fi) |
Families Citing this family (7)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
JP3245053B2 (ja) * | 1995-06-13 | 2002-01-07 | キヤノン株式会社 | インクタンク、該インクタンクの製造方法、前記インクタンクを用いるインクジェットカートリッジ及びインクジェット記録装置 |
DK171589B1 (da) * | 1996-01-19 | 1997-02-10 | Abb Daimler Benz Transp | Sanitetscelle |
FR2784347B1 (fr) * | 1998-10-09 | 2001-01-26 | Tanel Internat Sa | Structure de local modulaire, notamment pour application navale embarquee, et procede de fabrication et de montage correspondant |
IT201600089196A1 (it) * | 2016-09-02 | 2018-03-02 | Moretti & C 2 S R L | Complesso di cucina componibile |
CN110296481A (zh) * | 2019-06-17 | 2019-10-01 | 青岛海尔空调器有限总公司 | 厨房空调一体机 |
CN113756611A (zh) * | 2021-08-27 | 2021-12-07 | 珠海市澳新家智能建筑科技有限公司 | 一种集成式橱柜与洗衣房的安装方法 |
CN114954807B (zh) * | 2022-07-08 | 2024-03-08 | 上海外高桥造船有限公司 | 船用固定支撑装置 |
Family Cites Families (7)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE2002251A1 (de) * | 1970-01-20 | 1971-07-29 | Luigi Colani | Kuecheneinheit |
US3746416A (en) * | 1971-07-01 | 1973-07-17 | Gen Electric | Modular furniture system and means for manipulating and connecting components thereof |
DE2149617A1 (de) * | 1971-10-05 | 1973-04-12 | Blanc & Co | Kuechenmoebelbauteil |
FR2157078A5 (fi) * | 1971-10-15 | 1973-06-01 | Faure Bertrand Ets | |
DE2158937B2 (de) * | 1971-11-27 | 1974-03-07 | Alno-Moebelwerke Gmbh & Co Kg, 7798 Pfullendorf | Raumtrennwand, insbesondere für Küchen |
US3888539A (en) * | 1973-04-16 | 1975-06-10 | Robert A Niessner | Self-contained kitchen unit for a van type vehicle |
FR2658705A1 (fr) * | 1990-02-28 | 1991-08-30 | Cuisi Technic Sarl | Meuble de cuisine. |
-
1992
- 1992-12-30 FI FI925932A patent/FI98205C/fi active
-
1993
- 1993-12-15 EP EP93850234A patent/EP0605373B1/en not_active Expired - Lifetime
- 1993-12-15 AT AT93850234T patent/ATE171909T1/de not_active IP Right Cessation
- 1993-12-15 ES ES93850234T patent/ES2123632T3/es not_active Expired - Lifetime
- 1993-12-15 DE DE69321453T patent/DE69321453T2/de not_active Expired - Fee Related
- 1993-12-28 PL PL93301658A patent/PL172340B1/pl not_active IP Right Cessation
- 1993-12-29 NO NO934886A patent/NO934886L/no unknown
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
ES2123632T3 (es) | 1999-01-16 |
PL301658A1 (en) | 1994-07-25 |
NO934886D0 (no) | 1993-12-29 |
EP0605373B1 (en) | 1998-10-07 |
EP0605373A3 (en) | 1995-01-25 |
EP0605373A2 (en) | 1994-07-06 |
PL172340B1 (pl) | 1997-09-30 |
DE69321453T2 (de) | 1999-05-27 |
NO934886L (no) | 1994-07-01 |
FI98205B (fi) | 1997-01-31 |
DE69321453D1 (de) | 1998-11-12 |
FI925932A0 (fi) | 1992-12-30 |
FI925932A (fi) | 1994-07-01 |
ATE171909T1 (de) | 1998-10-15 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
CN104204373B (zh) | 建筑物的预制模块 | |
US2340323A (en) | Plumbing system | |
EP1019588B1 (en) | Method of installation of modular ship's cabins | |
US20070074464A1 (en) | Systems and methods of constructing, assembling, and moving modular washrooms | |
FI98205C (fi) | Menetelmä kalusteiden ja laitteiden asentamiseksi laivan keittiöön taivastaavaan tilaan sekä kaluste- ja laitejärjestelmä siihen | |
GB1600110A (en) | Shipfitting | |
WO2012125760A2 (en) | Modular interior partition for a structural frame building | |
KR20180066345A (ko) | 이중 천장 모듈 시스템 | |
JP5958858B2 (ja) | 屋内用フレーム構造体 | |
AU2011201797B2 (en) | Prefabricated Room Assembly | |
GB2277256A (en) | Building system for modular furniture | |
JP3164750U (ja) | ユニットハウス用空調機一体型パネル | |
EP1562457B1 (en) | Partitioning system for kitchens and its use | |
EP1937906A1 (en) | An installation module | |
JPH07101970B2 (ja) | 天井配線システム | |
CN219913277U (zh) | 一种海外基建工地集装箱式可拆卸空调架装置 | |
SK350692A3 (en) | Arrangement with instalating elements | |
JP2502318Y2 (ja) | 配管パネル | |
GB2188346A (en) | Frameless partitioning | |
KR20050118722A (ko) | 부유 구조물과, 사전에 제작되는 룸유니트를 포함하여구성되는 그 부유구조물의 생산방법과, 사전에 제작되는룸유니트 및, 그 룸유니트의 형성방법 | |
JPWO2016006207A1 (ja) | 建物及び建物ユニット | |
GB2524328A (en) | An insulation wall system | |
JPH084534B2 (ja) | 設備ユニット | |
JP2020103583A (ja) | キッチン反転化ユニット | |
JPH05118062A (ja) | 浴室用配管ユニツト |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
BB | Publication of examined application |