FI97815C - Hihnan liitos - Google Patents
Hihnan liitos Download PDFInfo
- Publication number
- FI97815C FI97815C FI922594A FI922594A FI97815C FI 97815 C FI97815 C FI 97815C FI 922594 A FI922594 A FI 922594A FI 922594 A FI922594 A FI 922594A FI 97815 C FI97815 C FI 97815C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- bridge
- belt
- openings
- pins
- seam
- Prior art date
Links
Classifications
-
- F—MECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
- F16—ENGINEERING ELEMENTS AND UNITS; GENERAL MEASURES FOR PRODUCING AND MAINTAINING EFFECTIVE FUNCTIONING OF MACHINES OR INSTALLATIONS; THERMAL INSULATION IN GENERAL
- F16G—BELTS, CABLES, OR ROPES, PREDOMINANTLY USED FOR DRIVING PURPOSES; CHAINS; FITTINGS PREDOMINANTLY USED THEREFOR
- F16G3/00—Belt fastenings, e.g. for conveyor belts
-
- F—MECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
- F16—ENGINEERING ELEMENTS AND UNITS; GENERAL MEASURES FOR PRODUCING AND MAINTAINING EFFECTIVE FUNCTIONING OF MACHINES OR INSTALLATIONS; THERMAL INSULATION IN GENERAL
- F16G—BELTS, CABLES, OR ROPES, PREDOMINANTLY USED FOR DRIVING PURPOSES; CHAINS; FITTINGS PREDOMINANTLY USED THEREFOR
- F16G3/00—Belt fastenings, e.g. for conveyor belts
- F16G3/003—Apparatus or tools for joining belts
-
- Y—GENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
- Y10—TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
- Y10T—TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER US CLASSIFICATION
- Y10T24/00—Buckles, buttons, clasps, etc.
- Y10T24/16—Belt fasteners
-
- Y—GENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
- Y10—TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
- Y10T—TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER US CLASSIFICATION
- Y10T24/00—Buckles, buttons, clasps, etc.
- Y10T24/16—Belt fasteners
- Y10T24/1608—Hinged
Landscapes
- General Engineering & Computer Science (AREA)
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Mechanical Engineering (AREA)
- Treatment Of Fiber Materials (AREA)
- Belt Conveyors (AREA)
- Details Of Connecting Devices For Male And Female Coupling (AREA)
- Polyesters Or Polycarbonates (AREA)
- Cable Accessories (AREA)
- Insulating Bodies (AREA)
- Paper (AREA)
- Adhesive Tapes (AREA)
- Organic Insulating Materials (AREA)
- Devices For Conveying Motion By Means Of Endless Flexible Members (AREA)
- Discharging, Photosensitive Material Shape In Electrophotography (AREA)
Description
97815
Hihnan liitos Bandskarv Tämä keksintö kohdistuu kahden hihnan pään yhteenliittämiseen käyttämällä sarana- tai liitoslankaa taipuisan liitoksen muodostamiseksi. Molemmat hihnan päät on varustettu tällaisen liitoksen muodostamisen mahdollistamiseksi ulkonevalla silmukoilla tai muilla toisiaan täydentävillä, saranan muodostavilla rakenteilla. Silmukoita käytettäessä ne lomitetaan keskenään ja liitoslanka viedään lomittuneiden silmukoiden muodostamaan tunneliin. On selvää että jotta lanka saataisiin vietyä tämän liitoksen koko pituuden läpi (joka voi joissakin tapauksissa olla jopa 10 m) , on tärkeää että lomittuvat silmukat limittyvät täsmällisesti ja muodostavat vapaan tunnelin, jonka kautta suhteellisen ohut liitoslanka saadaan vietyä. Silmukoiden pitämiseksi halutussa asennossa langan pujottamisen aikana käytetään tavallisesti jotain tilapäistä liitosapulaitetta, joka pitää silmukat toistensa suhteen lomittuneina ja joka poistetaan sen jälkeen kun liitos on tehty.
Keksintö liittyy erikoisesti kuivatuskudoshihnoihin, joita käytetään paperikoneiden kuivatusosassa. On kuitenkin selvää että keksinnöllä on merkitystä kaikenlaisiin tarkoituksiin käytetyissä hihnoissa, esimerkiksi suodatinhihnoissa, kuljetin-hihnoissa ja koneiden käyttöhihnoissa.
Erikoisesti kuivatuskudosten yhteydessä liitoksen tekeminen muodostaa ongelman, koska se on yleensä suoritettava käsin hihnan ollessa paikallaan koneessa. Olosuhteet eivät ole työskentelyn kannalta ihanteellisia, ja tarkkaa kohtaa, jossa liitos on tehtävä ei voida määrätä helposti, koska mikäli liitettävä hihna ei tule syötetyksi sisään siten, että sen päät tulevat täsmälleen oikeaan paikkaan, erittäin suuren koneen ryömintäkäyttö hihnan saamiseksi edullisempaan asentoon on erittäin vaikeaa. Näissä olosuhteissa hihna liitetään 97815 2 tavallisesti siinä missä päät sattuvat sijaitsemaan, mikäli paikka ei ole täysin mahdoton. Tämän vuoksi on tärkeää, että liitosapulaitteet ovat mahdollisimman yksinkertaisia ja nopeakäyttöisiä. On huomattava, että paperikoneen kaltaisen suuren ja kalliin koneen jokainen seisontaminuutti maksaa käyttäjälle rahaa. Nopea ja tehokas liittäminen on tämän vuoksi ensiarvoisen tärkeää.
EP-patenttihakemuksissa 87310922.7 ja 91104708.2 on esitetty useita vanhoja kuivatuskudoksen liitosmenetelmiä, joissa käytetään tilapäisiä liitosapulaitteita. Esitetyistä tähän mennessä yleisimmin käytetyt ja suosituimmat ovat "vetoketju"-("zipper"-) ja "Velcro" -järjestelmät. Velcro-järjestelmä on esitetty kuvioissa 1 ja 2. Näissä kuvioissa molemmat hihnan päät 10 ja 11 on varustettu silmukoiden 12, 13 muodostamilla rakenteilla, joiden on tarkoitus lomittua keskenään muodostamaan tunnelin 14, jonka läpi liitoslanka 15 voidaan pujottaa. Kummassakin hihnan päässä 10, 11 on tilapäisenä liitosapuväli-neenä Velcro-nauhapari 16, 17, 18, 19 (toisin sanoen kouk- ku/nukka, nukka/koukku- tai muu siihen verrattava painamalla kiinnitettävä kudos tai muu tilapäisesti kiinnittyvä rakenne). Kummankin nauhaparin nauhat ovat kudoksen eri puolilla (jotta liitos voidaan tehdä molemmilta puolilta) ja nauhat 16, 17, 18, 19 on ommeltu hihnan päihin, edullisesti samoilla ompeleilla ompelutoimitusten minimoimiseksi ja myös edullisesti ketjuompeleella, niin että nauhat voidaan poistaa helposti käytön jälkeen.
Kun liitos tehdään yläpuolelta, hihnan päät tuetaan tasopinnal-le (ei esitetty) ja nauhaan 16 kiinnitetään täydentävä Vel-ero-silta. Hihnan molemmat päät asetetaan tämän jälkeen yhteen ja sillan 20 vapaa pää 20a kytketään Velcro-nauhaan 18 rakenteiden 12, 13 pitämiseksi halutussa lomitetussa tilassa. Kun tämän on tehty, liitoslanka pujotetaan tunnelin 14 läpi. Silta 20 voi olla liitoksen pituussuunnassa jatkuva siten, että silta kiinnitään etenevästi toisesta päästä alkaen, liitoslan-gan seuratessa kiinnitystä pitkin liitosta. Vaihtoehtoisesti silta 20 voi muodostua kuviossa 2 esitetyn mukaisesti useista 97815 3 erillisistä siltaelimistä, jotka on sijoitettu välimatkan päähän toisistaan liitoksen pituussuunnassa. Tämä mahdollistaa lomitustilan tarkastamisen tietyin välein liitoksen pituudella, ja jos liitoslanka sattuisi juuttumaan kiinni, tukoskohta voidaan todeta ja hihnaa voidaan asetella tukoksen poistamisek-si.
Tällä järjestelyllä on useita epäkohtia. Ensiksikin Velcro-nau-hat 16, 17, 18, 19 on ommeltava hihnan päihin 10, 11 sillä tavalla, että nauhat kestävät hihnan koko jännityksen (mikä voi olla melko huomattava) ja kuitenkin siten, että nauhat voidaan poistaa helposti. Lisäksi nauhojen ompeleminen on käytännössä aikaavievää, ompelu voi vaurioittaa kudosta ja jos hihna on jossakin tapauksessa otettava pois koneesta (esimerkiksi hihnan tai itse koneen korjaamiseksi), hihnaa ei voida asettaa takaisin asettamatta ensin takaisin nauhoja 16, 17, 18, 19. Joillakin paperitehtailla on valmiudet ommella omat nauhansa, mutta monilla ei. Viimeksi mainitussa tapauksessa syntyy viivästyksiä ja kustannuksia, kun kudos palautetaan valmistajalle nauhan uudelleen kiinnitystä varten.
Kuten erikoisesti kuviosta 2 ilmenee, on ajateltavissa, että tekemällä etäisyydet d tarkasti tunnetuiksi ja vakiosuuruisik-si ompelemalla nauhat 16, 17 huolellisesti ja valitsemalla nauhan 20 pituus yhtäsuureksi kuin nauhojen 16, 17 ulkoreunoista mitattu pituus L2 rakenteiden 12, 13 tarkka asetus voitaisiin saavuttaa automaattisesti. Käytännössä nauhojen 16, 17, 18, 19 ompelu on valitettavasti suoritettava hihnan suhteen liikkuvalla ompelukoneella (koska hihna on tavallisesti erittäin leveä eikä sen yhteydessä voida käyttää kiinteää ompelukonetta) ja tämän vuoksi etäisyyksiä d ei voida säilyttää tarkasti vaadittujen erittäin ahtaiden toleranssien sisällä. Lisäksi Velcro-materiaalin luonne tekee mahdottomaksi sen sijoittamisen nauhojen suhteen vaaditulla tarkkuudella.
Kuvio 3 esittää vetoketjujärjestelmää. Tässä tapauksessa hihnan osille on annettu vastaavat viitenumerot. Tässä silta muodostetaan vetoketjulla, jonka toinen kappale 21 on ommeltu 97815 4 hihnan päähän 10 ketjuompeleilla 22 ja toinen kappale 23 on ommeltu hihnan päähän 11 ketjuompeleella 24. Tämä ompelu suoritetaan vetoketjun kappaleiden ollessa irti toisistaan. Liitosta tehtäessä lukkoa 25 vedetään vetoketjun kappaleiden yhdistämiseksi, ja toivon mukaan rakenteiden 12, 13 vetämiseksi asentoon, jossa ne muodostavat vapaan tunnelin 14. Liitos-lanka kuljetetaan sen jälkeen liitosta pitkin. Jos liitoslanka sattuisi juuttumaan kiinni, lukkoa voidaan siirtää taaksepäin ja hihnaa voidaan asetella käsin siten, että liitoslanka pääsee kulkemaan helposti. Käytännössä on toivottavaa käyttää nelilukkoista vetoketjua, jolloin keskimmäistä lukkoparia voidaan siirtää minkä tahansa sellaisen liitoksen osan paljastamiseksi, jossa liitoslangan eteneminen on estynyt. Tämä järjestelmä toimii melko hyvin. Sillä on kuitenkin sama epäkohta kuin Velcro-järjestelmällä sen vuoksi, että sen jälkeen kun vetoketjun kappaleet 21, 23 on poistettu, hihnaa ei voida liittää helposti, jos se on poistettava koneesta. Lisäksi jos vetoketjun kappaleita 21, 23 ei ole ommeltu täsmälleen hihnan päiden suuntaisiksi, lukon 25 toiminta saattaa olla riittämätön päiden vetämiseksi tarkkaan keskinäiseen kosketukseen. Tässä tapauksessa tarvitaan käsin suoritettavaa asettelua, mikä ei ole erityisen helppoa.
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on pienentää kaikkia edellä mainittuja paperikoneen kuivatuskudoksien yhteydessä esiintyviä ongelmia tai välttää ne kokonaan ja parantaa hihnan päiden liittämistä monissa muissa sovelluksissa.
Keksintö kohdistuu tilapäisen liitossillan ja hihnan päiden yhdistelmään. Keksinnön mukaisesti on kumpikin hihnan pää varustettu useilla aukoilla sekä saranan muodostavien rakenteiden sarjoilla, jolloin molemmat rakenteiden sarjat ovat saatettavissa lomisormitettuun asemaan ja kytkettävissä saranalangan avulla sauman muodostamista varten. Vastaavasti on liitossilta saatettavissa ulottumaan hihnan molempien päiden välille ja laitosalueen yli tarttumatta siihen, jolloin hihnan päät ja sauma ovat samassa tasossa hihnan sen osuuden kanssa, joka määrittää aukot. Sillassa on sen kummallakin I IN ! ill! li! i M ! 97815 5 puolella joukko tappeja, jotka vastaavat hihnan päissä olevia aukkoja, jolloin silta on saatettavissa kytkeytymään hihnan kummassakin päässä oleviin aukkoihin pitämään kahta saranan muodostavan rakenteen sarjaa lomisormitetussa asemassa siten, että saranalanka on saatettavissa lomisormitettujen rakenteiden läpi sauman muodostamiseksi.
Keksintö kohdistuu myös menetelmään liitoksen muodostamiseksi hihnan päiden parin välille, jotka on varustettu yhteensopivilla saranan muodostavilla rakenteilla. Keksinnön mukaisesti menetelmään sisältyy vaiheina kummankin hihnan pään varustaminen aukoilla, hihnan päiden ja sauman ollessa samassa tasossa aukkoja määrittävän osuuden kanssa. Tilapäinen liitos-silta järjestetään ulottumaan aiotun liitoksen yli aiottuun liitokseen tarttumatta, jolloin silta asettuu kummankin hihnan päässä olevien aukkojen päälle. Sillan kumpikin puoli varustetaan hihnan päissä oleviin rakenteisiin täydentäen sopivilla tapeilla, ja hihnan päät järjestetään siten, että rakenteet sijoittuvat haluttuun asentoon, joka kytkee sillan kummallakin puolella olevat tapit vastaavassa hihnan päässä oleviin aukkoihin estämään hihnan päitä irtautumasta hihnan pituussuunnassa liittämisen aikana. Silta poistetaan liittämisen jälkeen.
Hihnan päinä voi olla yhden hihnan kaksi päätä, jotka liitetään päättömän silmukan muodostamiseksi. Vaihtoehtoisesti hihnan päät voivat kuulua eri hihnoihin, jolloin hihnojen toiset päät on liitetty toisiinsa tai toisiin hihnaosiin muodostamaan päättömän kokoonpanon, jossa on useita yksittäisiä hihnoja. Normaalisti hihnan pään aukot ovat saman kokoisia ja samalla tavalla sijoitettuja kuin toisen hihnan pään aukot.
Joissakin tapauksissa voi kuitenkin olla mahdollista, että aukot ovat erikokoisia ja sillan tapit voi olla muotoiltu ja sijoitettu vastaavasti.
Aukkojen sijoittelu ja/tai koko voivat olla erilaisia hihnan päissä.
97815 6
Aukkoja voi olla vain hihnan päissä tai niitä voi olla koko hihnan pituudella. Paperikoneen kuivatuskudoksen tapauksessa aukot ulottuvat hihnan koko pituudelle ja saavat aikaan kudokselle olennaisen läpäisevyyden. Kuitenkin joissakin sovellutuksissa, joissa hihnan huokoisuus koko sen pituudella ei ole tärkeää, aukkoja voi olla vain hihnan päissä liitostoi-minnan helpottamiseksi.
Tappien materiaali on edullisesti hieman hihnan materiaalia kovempaa, jotta tapit voidaan asettaa hihnaan ja irroittaa siitä ilman vaaraa tappien irtautumisesta ja jäämisestä hihnaan. Tämä sillan tappien lujempi rakenne mahdollistaa myös sillan käyttämisen uudelleen monta kertaa.
Hihnan aukkojen poikkileikkaus on tavallisesti vakio. Kuitenkin silloin, kun aukkojen poikkileikkaus ei ole vakio, esimerkiksi tapauksessa, jossa aukkojen poikkileikkauspinta kasvaa puolelta toiselle mentäessä, hihnan eri puolia varten voidaan käyttää erilaisia siltaelimiä. Aukot voivat olla pyöreitä, neliömäisiä, vinoneliön muotoisia tai mitä tahansa muuta sopivaa muotoa, sillan tappien ollessa muotoiltu vastaavasti. On tietenkin selvää, että tappien ei tarvitse olla täsmälleen saman muotoisia kuin aukot, kunhan tapit sopivat riittävän tiukasti aukkoihin kiinnittääkseen hihnan siten, että hihnan pitkittäinen jännitys ei avaa liitosta sillan asentamisen jälkeen. Siten pyöreinä tapeilla varustettua siltaa voitaisiin käyttää neliömäisillä aukoilla varustetun hihnan yhteydessä, kunhan tappien muoto on valittu tämän mukaisesti. Tapit voidaan muotoilla saman muotoisiksi kuin aukot, mutta kuten mainittu ne voivat myös olla erilaisia. Tapit voivat esimerkiksi olla umpinaisia tai ei-umpinaisia siten, että ne kytkeytyvät joustavasti aukkoihin. Tapit voisivat esimerkiksi olla onttoja siten, että ne ovat kokoonpuristuvia, tai ne voi olla tehty poikkileikkaukseltaan H-muotoisiksi, Z-muotoisiksi, I-muotoisiksi tai vastaavan muotoisiksi siten, että ne voidaan painaa joustavasti aukkoihin ja että ne pysyvät niissä liitoksen tekemisen ajan tapin joustavuuden ansiosta. Vaihtoehto!-
: . ill l me I:: 1 SI
97815 7 sesti tapit voivat olla umpinaisia ja jäykkiä, esimerkiksi metallista muodostettuja, ja kiinnittyä aukkoihin hihnan materiaalin joustavuuden ansiosta.
Hihnan aukot on edullisesti järjestetty säännölliseen järjestykseen, esimerkiksi hihnan suuntaan nähden poikittaisiin riveihin, minkä ansiosta välimatkaa, joka hihnan päiden välillä on sillan kytkettynä ollessa, voidaan muuttaa. Sitten kun silta on kiinnitetty toiseen hihnan päähän, kahden hihnan pään välinen välimatka voidaan asettaa ja sillan toisen pään tapit voidaan kytkeä tämän jälkeen toisen hihnan pään niihin aukkoihin, jotka sijaitsevat sopivimmin sillan toisen puolen tappien suhteen.
Menetelmää toteutettaessa ennalta määrätylle etäisyydelle kummastakin hihnan päästä voidaan merkitä aukkojono ja käyttää tarkalleen määrätyn pituista siltaa, joka on suhteellisesti venymätön. Kytkemällä valitut sillan tapit tarkasti merkittyihin aukkoriveihin kummassakin hihnan päässä voidaan varmistaa, että molempien hihnan päiden välisellä välimatkalla on ennalta-määrätty arvo. Toistamalla tämä toimitus pitkin liitosta hihnan päiden liitoksenmuodostusrakenteet saadaan täydellisesti oikeaan keskinäiseen asemaan.
Hihnan päiden saranan muodostavat rakenteet voivat edullisesti olla silmukoita, jotka kytketään yhteen liitoslangalla. Kuitenkin myös muita vaihtoehtoisia liitosmuotoja voidaan käyttää.
Voi olla hyödyllistä helpottaa hihnan liikkumista asentoon, joka on yhdenmukainen tarkalleen halutunlaisen saranarakentei-den keskinäisen suhteen kanssa asettamalla hihnan aukot muuttamaan liitoksen raon suuruutta ääriarvojen välillä. Tätä varten keksintö kohdistuu lisäksi työkaluun, joka on tarkoitettu käytettäväksi liitoksen muodostamisessa kahden hihnan pään välille, jotka kumpikin on varustettu aukkojen joukolla, jossa työkalussa on antura, jossa on joukko hihnassa oleviin aukkoihin sopivia tappeja, ja anturasta kohoava kahva.
97815 8
Työkaluja voi olla kaksi, joissa on tavallisesti samankokoiset ja samalla tavalla sijoitetut tapit samanlaisten hihnan päiden parin käsittelemiseksi. Mikäli hihnan päät eivät ole samanlaisia, voidaan tietenkin käyttää kahta erilaista työkalua.
On havaittu edulliseksi valmistaa siltaelin muodoltaan liuskaksi, joka on polyuretaanikertamuovia, jonka kovuus on 50 Shore D ja levyn paksuus 2-3 mm, ja jonka tappien koot, syvyydet ja sijainnit sopivat hihnaan, jonka yhteydessä sitä on tarkoitus käyttää.
Tässä tapauksessa siltaliuska voidaan tehdä erittäin edullisesti valamalla se sellaisen hihnan, jonka yhteydessä sitä on tarkoitus käyttää, kappaleen päällä tarkasti kohdistuvien tappien aikaansaamiseksi.
Siltaliuska voidaan luonnollisesti tehdä muotin avulla, koneistamalla tai muilla muodostusmenetelmillä.
Keksintöä selitetään lähemmin esimerkin avulla viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa: kuvio l on osittain leikattu sivukuvanto, joka esittää tunnettua hihnan liitosjärjestelmää, kuvio 2 on päällyskuvanto, joka esittää kuvion 1 järjestelmää, kuvio 3 on päätykuvanto, joka esittää toista tunnettua liitos-järjestelmää, kuvio 4 on pitkittäisleikkauskuvanto, joka esittää hihnan päiden parin liittämistä keksinnön mukaan, kuvio 5 esittää päällyskuvantona kuvion 4 hihnan päitä (suuremmassa mittakaavassa) ja niihin sopivaa siltakappaletta sivuku-vantona, ‘i m,i uit· in i ttt 97815 9 kuvio 6 esittää erästä muunnosta, kuvio 7 on sivukuvanto, jossa on esitetty erilainen hihnan pää ja erilaisia siltoja, kuvio 8 on osittain leikattu sivukuvanto, joka esittää keksinnön toista muotoa, ja kuvio 9 esittää toista keksinnön siltaa.
Koska kuvioita 1, 2 ja 3 on käsitelty kattavasti johdannossa, niitä ei käsitellä tässä enempää.
Kuvioista 4 ja 5 ilmenee, että keksintöä käytetään kahden hihnan pään 26, 27 yhteydessä. Hihnan päät 26, 27 voivat luonnollisesti olla eri hihnakappaleiden päitä ja niihin muodostetut aukot voivat olla erikoisesti liitostarkoituksiin muodostettuja. Tämän erikoistapauksen selityksessä oletetaan kuitenkin, että hihnojen päiden aukkoja on tasaisesti koko hihnassa huokoisuuden aikaansaamiseksi ja mahdollistamaan hihnan toiminta kuivatuskudoksena paperikoneessa.
Kuten edellä on mainittu, kummassakin hihnan päässä on aukkoja 28, 29 , joista vain päätyreunojen 26a, 27a lähellä olevat on esitetty. Kuten parhaiten ilmenee kuviosta 5, aukot ovat tässä erikoistapauksessa neliöaukkoja, joilla on vakiopoikkileik-kaus, ja ne on järjestetty säännölliseen ruudukkokuvioon. Tyypillisessä hihnassa aukot voivat olla 1 mm neliöitä ja 1 mm päässä toisistaan. Hihnan päätyreunojen 26a, 27a lähellä on saranan muodostavat rakenteet, jotka muodostuvat silmukoista 30, 31 ja jotka muodostavat ideaaliasennossaan tunnelin 32 liitoslangalle 33. Kuten kuvioista ilmenee, on tärkeää, että hihnan päätyreunojen 26a, 27a välimatka S pidetään erittäin kapealla arvoalueella, jotta varmistettaisiin riittävän tunnelin 32 muodostuminen liitoslangan 33 helppoa läpikulkua varten.
10 97815
Kahta tällaista hihnan päätä 26, 27 liitettäessä keksinnön edullisen menetelmän mukaisesti välimatka S asetetaan haluttuun arvoonsa hihnan rajoitetulla pituudella. Tämä tehdään käsin liu'uttamalla hihnaa sopivaa pintaa vastaan tai käyttämällä työkaluparia myöhemmin selittävällä tavalla. Kun tämä asento on saavutettu, keksinnön edullista siltaa 62 käytetään kiinnittämään vierekkäisten hihnan päiden osat toisiinsa. Silta muodostuu liuskamaisesta rungosta 63, jonka kummallakin puolella on joukko ulkonevia tappeja 34, 35, jotka sopivat aukkoihin 28, 29. Kuviossa 4 on silta 62 esitetty kaaviollises-ti sisältävän vain kaksi tappia kummallakin puolella. Käytännössä tappeja on tavallisesti huomattava määrä, jotta hihnaan voitaisiin kohdistaa huomattava jännitys välimatkan S kasvamisen estämiseksi. On selvää että sillan 62 toisella puolella olevat tapit 34 voidaan asettaa paikalleen ennen välimatkan S asettelua tappien 35 asetuksen tapahtuessa myöhemmin.
Tapit 34 ja 35 voivat lähteä suoraan liuskamaisesta elimestä tai rungosta 63, mutta ne voivat edullisesti riippua rungon 63 alapinnalla olevista korokkeista niin, että sillan keskiosa voi kulkea silmukoiden 30, 31 yli niihin osumatta. Hihnan päiden 26 aukot ja sillan 62 tappiryhmät ovat edullisesti säännöllisessä järjestyksessä, kuten kuviosta 5 parhaiten ilmenee. Tässä tapauksessa on edullista, jos eri aukkorivien pitkittäinen välimatka on ensiksikin vakio ja toiseksi pieni verrattuna tunnelin 32 kokoon niin, että rakenteiden 30, 31 keskinäisen lomittumisen hienosäätö voidaan suorittaa vaihtamalla tappien ja aukkojen suhteellisia kytkeytymisasentoja.
Kuviossa 4 aukkojen ja tappien välimatka on esitetty liitoslan-katunneliin verrattuna käytännön tilannetta huomattavasti suurempana.
Kuvio 5 havainnollistaa keksinnön sillan ja menetelmän erästä erikoisetua. Siitä ilmenee, että aukot 28 ja 29 on järjestetty päätyreunojen 26a, 27a suuntaisten suorien muodostamaan säännölliseen järjestykseen. Valmistuksessa on tavallista varmistaa, että etäisyys asianomaisen päätyreunan viereisestä ii m r rii· ι · ϊ st - - i 97815 11
ensimmäisestä aukkorivistä on vakio. Siten valitsemalla aukkorivi, kuten rivi 28a tai rivi 29a, joiden välimatkat asianomaisesta päätyreunasta 26a, 27a ovat Βχ, B2 (tässä on huomattava, että B^-.n ei tarvitse olla yhtä suuri kuin B2) ja käyttämällä siltaa 62, jossa valittujen tappien 34, 35 välinen etäisyys on yhtä suuri kuin B3, missä B3 on yhtä suuri kuin B^ + B2 + S, ja kytkemällä valitut tapit 34a, 35a merkittyihin aukkoriveihin 28a, 29a voidaan varmistaa, että välimatka S
tulee täsmälleen halutun suuruiseksi liitoslangan helppoa kulkua ja saranaliitoksen yksinkertaista muodostamista varten. Tämä on suuri etu tunnettuihin järjestelmiin verrattuna, joissa ei koskaan voitu saavuttaa tällaista tarkkuutta, eikä etenkään sellaista tarkkuutta, jossa ei edes tarvitse tarkastaa liitostunnelia, vaan jossa on yksinkertaisesti tarkastettava sillan merkittyjen tappien kytkeytyminen hihnan merkittyihin aukkoihin.
Kuvioiden 4 ja 5 yhteydessä on esitetty, että silta 62 muodostuu liuskasta, joka peittää vain suhteellisen lyhyen pituussuuntaisen ulottuvuuden liitoksesta. Tämä on edullinen mahdollisuus käytettäessä useita siltoja 32 välimatkan päässä toisistaan tai lähekkäin pitkin liitoksen pituutta. Tämä mahdollistaa yksityisten siltojen nostamisen ja niiden alla olevan liitoksen tarkastamisen, mikäli liitoslangan asettamisen aikana satuttaisiin kohtaamaan ongelmia. Kuitenkin kun selitettyä järjestelmää käytetään merkittyjen aukkorivien yhteydessä, on todennäköisesti mahdollista käyttää yhtä jatkuvaa koko hihnan poikki ulottuvaa liuskasiltaa eikä liitosta tarvitse näissä olosuhteissa todennäköisesti tarkastaa säännöllisesti. Tämä tietenkin helpottaa huomattavasti liitoksen tekemistä, koska tällöin ei tarvitse käyttää suurta määrää yksityisiä siltoja.
On selvää että keksinnön liitossilta ja liitosmenetelmä helpottavat suuresti liitoksen muodostamista kahden hihnan pään välille. Ensiksi hihnaan ei tarvitse kiinnittää mitään ompelemalla tai vastaavalla toimenpiteellä. Nauhoja 16, 17, 18, 19 (kuvio 1) tai vetoketjun kappaleita 21, 23 (kts. kuvio 97815 12 3) ei tarvitse ommella etukäteen ja irroittaa myöhemmin. Hihna asetetaan yksinkertaisesti koneeseen sellaisena kuin se on toimitettu ja siltaa tai siltoja käytetään erillisinä ja kiinnitetään hihnaan. Jos hihna on jostain syystä poistettava koneesta, esimerkiksi hihnan tai koneen korjausta varten, hihna voidaan liittää uudelleen takaisin asettamisen jälkeen tarvitsematta kiinnittää uudelleen tilapäisiä liitosnauhoja 16 - 19 tai 21 - 23. Liitos voidaan tehdä helposti suhteellisen ammattitaidottomalla työvoimalla paikanpäällä sen sijaan, että koko hihna olisi joko ommeltava huolellisesti tai jopa palautettava valmistajalle uudelleen ompelua varten.
Keksintö ei rajoitu edellä esitettyihin tarkkoihin yksityiskohtiin ja siihen voidaan tehdä muutoksia.
Edellä on todettu, että tappien täytyy sopia aukkoihin. On huomattava, että tappien ei tarvitse olla samanmuotoisia, vaan ne on yksinkertaisesti sijoitettava yhteensopivin välein ja niiden tulee voida kytkeytyä aukkoihin liitoksen avautumiseen johtavan hihnan päiden liikkumisen estämiseksi.
Vaikka edellä olevassa selityksessä on esitetty neliömäiset reiät, joilla on vakiopoikkileikkaus, reiät voi olla järjestetty monella eri tavalla ja erilaisia kokoja ja muotoja voidaan käyttää. Kuvio 6 esittää erästä mahdollista muunnosta. Siinä hihnakokoonpano 36 sisältää kaksi hihnakappaletta 37, 38, jotka on liitetty kahdella liitoksella 39, 40. Hihnakappalei-den 37, 38 aukot voivat olla erikokoisia ja/tai erilaisten välimatkojen päässä toisistaan. Havaitaan että hihnakappaleen 37 päässä 41 olevat aukot 42 ovat pienempiä ja lähempänä toisiaan kuin hihnan 38 päässä 44 olevat aukot 43. Päiden 41, 44 liitos saadaan aikaan yksinkertaisesti käyttämällä siltaa 45, jonka toisella puolella on aukkoihin 42 sopivat tapit 45 ja toisella puolella aukkoihin 43 sopivat tapit 47.
On selvää että hihnan päiden 26, 27 osalta liitos voidaan tehdä täysin yhtä hyvin hihnan molemmilta puolilta. Tämä voi olla erittäin tärkeää sellaisen kuivatuskudoksen tapauksessa, 97815 13 jossa liitosta ei ole mahdollista suorittaa tietyltä puolelta häiritsevän konerakenteen vuoksi. Saattaa kuitenkin esiintyä tapauksia, joissa aukkojen poikkileikkaus ei ole muuttumaton läpi koko hihnan ja kuviossa 7 on esitetty eräs tällainen mahdollinen hihnakonstruktio. Siinä hihnassa 46 (joka voi olla suodatinhihna) on aukkoja, jotka kapenevat alhaalta ylöspäin mentäessä. Tällaista hihnaa liitettäessä on käytettävä pienillä tapeilla 48 varustettua siltaa 47, kun liitos suoritetaan päältä, ja suuremmilla kartiomaisilla tapeilla 50 varustettua siltaa 49, kun liitos suoritetaan alta.
Kuviossa 8 on esitetty vielä eräs keksinnön muoto. Kuvio 8 on monissa suhteissa samanlainen kuin kuvio 4 siten, että siltaa 32 käytetään liitostason 51 päälle tuettujen hihnan päiden 26, 27 yhteydessä. Aikaisemmin on selitetty kuinka sillan 32 toisen puolen tapit voidaan kytkeä, välimatka S voidaan asetella ja tämän jälkeen voidaan kytkeä toisen puolen tapit. Tällöin käytetään hihnan päiden suhteellista pitkittäistä siirtoa. Koska hihna voi olla huomattavan jännityksen alaisena, hihnaan tarttuminen sen siirtämiseksi voi olla vaikeaa. Tämän helpottamiseksi keksinnön mukaisessa työkalussa 52 on antura 53, jossa on joukko tappeja 54, jotka sopivat aukkoihin 29. Anturasta 53 kohoaa kahva 55. Työkalua 52 voidaan käyttää yksin tai yhdessä vastaavan työkalun 52a kanssa välimatkan S muuttamiseksi ennen sillan 32 lukitsevaa kytkentää.
Tappien 54 ei tietenkään tarvitse olla sovitettu yhtä täsmällisesti ja tarkasti aukkoihin kuin siltaelimen tapit ja työkalun tapit voi olla sovitettu melko väljiksi kahvan helpon siirtämisen mahdollistamiseksi. Ne eivät kuitenkaan saisi olla niin pieniä, että ne kohdistavat epäsuotavia kuormituksia aukkojen seinämiin.
Edellä on selitetty, että tilapäisinä liitosapuvälineinä voidaan käyttää joko jatkuvaa siltakappaletta 32 tai erillisiä siltoja 32. Eräänä mahdollisuutena on käyttää siltaa (kuvio 9), joka muodostuu nauhasta, joka voi ulottua liitoksen koko pituudelle. Toisella puolella nauha muodostaa jatkuvan liuskan 97815 14 57, joka on varustettu tappeja 34 vastaavilla tapeilla. Nauhan toinen puoli on jaettu nauhan pituussuuntaan nähden poikittain muodostamaan jonon vierekkäisiä kielekkeitä 58, joissa jokaisessa on joukko tappeja 59, jotka vastaavat tappeja 35. Laitetta käytettäessä tapit 59 kytketään ensin normaalisti liitoksen toiselle puolelle. Liitoksen välimatka asetellaan (käyttämällä esimerkiksi aukkorivejä 28a, 29a, jotka on selitetty kuvioon 5 liittyen) ja tämän jälkeen kytketään tapit 59. Jos liitoslanka käytön aikana juuttuisi kiinni, yksittäistä kielekettä 58 voidaan nostaa sen alla olevan liitoksen osan tarkastamiseksi liitoslangan juuttumissyyn selvittämiseksi ja mikäli tarpeellista, hihnan päiden asennon asettelemiseksi ongelman poistamiseksi.
Kuten edellä on mainittu, vaikka keksintöä on selitetty tässä selityksessä paperikoneen kuivatuskudokseen liittyen, keksintöä voidaan käyttää kaikilla kuljetinhihnojen, suodatinhihno-jen, koneiden käyttöhihnojen alueilla ja monilla muilla alueilla.
Kun silta on valmistettu sellaisesta materiaalista, kuten polyuretaanista, joka voi venyä kuormitettuna, saattaa olla suotavaa varustaa silta venymisen estävällä lujitteella. Tämä voi muodostua sillan sisällä olevista venymättömistä tekstiili- tai metallilangoista tai vastavista, jotka ulottuvat hihnan pituussuuntaan. Lujite voidaan sisällyttää siltaan sen valmistuksen aikana.
Lisäksi on huomattava että edellä oleva selitys on esitetty vain esimerkkinä ja siihen voidaan tehdä monia muita muutoksia keksinnön piiristä poikkeamatta.
Claims (10)
1. Yhdistelmä, tunnettu siitä, että siinä on: hihnan päiden (26, 27) pari, joista hihnanpäistä kumpikin on varustettu useilla aukoilla (28, 29) sekä saranan muodostavien rakenteiden (30, 31) sarjoilla, jolloin molemmat rakenteiden sarjat (30, 31) ovat saatettavissa lomisormitettuun asemaan ja kytkettävissä saranalangan (33) avulla sauman muodostamista varten, ja tilapäinen liitossilta (62), joka on saatettavissa ulottumaan hihnan molempien päiden (26, 27) välille ja liitosalueen yli tarttumatta siihen, jolloin hihnan päät (26, 27) ja sauma ovat samassa tasossa hihnan sen osuuden kanssa, joka määrittää aukot, jolloin sillassa (62) on sen kummallakin puolella joukko tappeja (34, 35), jotka vastaavat hihnan päissä (26, 27) olevia aukkoja (28, 29), jolloin silta (62) on saatettavissa kytkeytymään hihnan kummassakin päässä (26, 27) oleviin aukkoihin (28, 29) pitämään kahta saranan muodostavan raken teen sarjaa lomisormitetussa asemassa siten, että saranalanka (33) on saatettavissa lomisormitettujen rakenteiden läpi sauman muodostamiseksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen tilapäisen liitossillan (62) ja hihnan päiden (26, 27) yhdistelmä, tunnettu siitä, että tapit (34, 35) pysyvät joustavasti aukoissa (28, 29) .
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen tilapäisen liitossil lan (62) ja hihnan päiden (26, 27) yhdistelmä, tunnettu siitä, että tapit (34, 35) käsittävät materiaalia, joka on kovempaa kuin hihnan materiaali.
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 1...3 mukainen tilapäisen liitossillan (62) ja hihnan päiden (26, 27) yhdistelmä, tunnettu siitä, että tapit (34, 35) käsittävät materiaalia, jonka kovuus on ainakin 50 shore D. 97815
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen tilapäisen liitossillan (62) ja hihnan päiden yhdistelmä, tunnet -t u siitä, että silta (62) käsittää sarjan kielekkeitä (58) , jotka ulottuvat jatkuvasta liuskasta (57), jolloin jatkuvalle liuskalle (57) on sovitettu ainakin yksi tappi (59).
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen tilapäisen liitossillan (62) ja hihnan päiden (26, 27) yhdistelmä, tunnettu siitä, että aukot (28, 29) on järjestetty säännölliseen järjestykseen.
7. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen tilapäisen liitossillan (62) ja hihnan päiden (26, 27) yhdistelmä, tunnettu siitä, että ainakin jotkut aukoista (28, 29) on järjestetty hihnaan nähden poikittaiseen riviin.
8. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen tilapäisen liitossillan (62) ja hihnan päiden (26, 27) yhdistelmä, tunnettu siitä, että ennalta määrätyllä etäisyydellä hihnan päästä oleva aukkorivi on merkitty.
9. Menetelmä liitoksen muodostamiseksi hihnan päiden parin (26, 27) välille, jotka on varustettu toisiaan täydentävillä saranan muodostavilla rakenteilla (30, 31), tunnettu siitä, että siihen sisältyy vaiheina kummankin hihnan pään (26, 27) varustaminen aukoilla (28, 29), hihnan päiden (26, 27) ja sauman ollessa samassa tasossa aukkoja (28, 29) määrittävän osuuden kanssa, tilapäisen liitossillan (62) järjestäminen ulottumaan aiotun liitoksen yli aiottuun liitokseen tarttumatta, sillan (62) asettuessa kummankin hihnan (26, 27) päässä olevien aukkojen (28, 29) päälle, sillan kummankin puolen varustaminen hihnan päässä (26, 27) oleviin rakenteisiin täydentäen sopivilla tapeilla (34, 35), hihnan päiden (26, 27) järjestäminen siten, että rakenteet (30, 31) sijoittuvat haluttuun asentoon, joka kytkee sillan (62) kummallakin puolella olevat tapit (34, 35) vastaavassa hihnan päässä (26, 97815 27. oleviin aukkoihin (28, 29) estämään hihnan päitä (26, 27) irtautumasta hihnan pituussuunnassa liittämisen aikana; sekä sillan (62) poistaminen liittämisen jälkeen.
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen menetelmä liitoksen muodostamiseksi, tunnettu siitä, että käytetään työkalua (52), joka käsittää anturan (53), jossa on joukko tappeja (54), jotka täydentäen vastaavat hihnan päässä (26, 27) olevia aukkoja (28, 29), sekä anturasta (53) kohoava kahva (55) . 97815
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
GB919112071A GB9112071D0 (en) | 1991-06-05 | 1991-06-05 | Belt seaming |
GB9112071 | 1991-06-05 |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI922594A0 FI922594A0 (fi) | 1992-06-04 |
FI922594A FI922594A (fi) | 1992-12-06 |
FI97815B FI97815B (fi) | 1996-11-15 |
FI97815C true FI97815C (fi) | 1997-02-25 |
Family
ID=10696122
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI922594A FI97815C (fi) | 1991-06-05 | 1992-06-04 | Hihnan liitos |
Country Status (7)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US5419017A (fi) |
EP (1) | EP0518494B1 (fi) |
AT (1) | ATE123333T1 (fi) |
CA (1) | CA2070502A1 (fi) |
DE (1) | DE69202729T2 (fi) |
FI (1) | FI97815C (fi) |
GB (1) | GB9112071D0 (fi) |
Families Citing this family (10)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US5879777A (en) * | 1997-06-19 | 1999-03-09 | Asten, Inc. | Modular papermaking fabric |
US6183601B1 (en) | 1999-02-03 | 2001-02-06 | Kimberly-Clark Worldwide, Inc. | Method of calendering a sheet material web carried by a fabric |
US7086128B2 (en) * | 2002-12-27 | 2006-08-08 | Albany International Corp. | Seam assist attachment device |
US20040255435A1 (en) * | 2003-06-18 | 2004-12-23 | Suburban Machine Co., Inc. Dba Suburban Manufacturing, Inc. | Reusable hose bundling sleeve |
US8127405B2 (en) | 2003-06-18 | 2012-03-06 | Suburban Machine Co., Inc. | Reusable hose bundling sleeve |
US7810219B2 (en) * | 2006-09-08 | 2010-10-12 | Designatronics, Inc. | Clamp for timing belt |
US7776187B2 (en) | 2007-03-23 | 2010-08-17 | Voith Patent Gmbh | Belt having a non-linear seam and a method of on-machine joining of belt ends |
EP2335795B1 (de) * | 2009-12-15 | 2013-02-13 | Guido Frankenberger | Förderband-Filtereinrichtung |
CA2700767A1 (en) * | 2010-04-16 | 2011-10-16 | Allan Richard Manninen | Filamentary seaming element for an industrial fabric and industrial fabric seamed using the element |
US10711921B2 (en) | 2015-03-13 | 2020-07-14 | Bradley D Barger | Reusable hose bundling sleeve |
Family Cites Families (10)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US210518A (en) * | 1878-12-03 | Improvement in belt-fasteners | ||
US88307A (en) * | 1869-03-30 | Gebhard koeb and louts houcke | ||
US1198168A (en) * | 1916-01-10 | 1916-09-12 | John Thaison | Film-splicer. |
US3109212A (en) * | 1960-05-05 | 1963-11-05 | Insuloid Mfg Company Ltd | Plastic cable banding |
DE2706578A1 (de) * | 1977-02-16 | 1978-08-17 | Falguera Montserrat Iborra | Treibriemen |
US4212094A (en) * | 1978-10-05 | 1980-07-15 | Flexible Steel Lacing Company | Belt fasteners |
DE3527599A1 (de) * | 1985-08-01 | 1987-02-12 | Mabeg Maschinenbau Gmbh Nachf | Verfahren zum verbinden der freien enden des flexiblen transportbandes eines baendertischs |
FI74502C (fi) * | 1986-06-13 | 1989-03-14 | Tamfelt Oy Ab | Foerfarande och anordning foer hopfogning av aendarna i en bandformig produkt. |
GB8630243D0 (en) * | 1986-12-18 | 1987-01-28 | Scapa Porritt Ltd | Dryer fabric seaming |
DE8812667U1 (de) * | 1988-10-08 | 1988-11-24 | Thomas Josef Heimbach GmbH & Co., 52353 Düren | Kupplungsvorrichtung zum provisorischen Verbinden zweier Enden von Bändern |
-
1991
- 1991-06-05 GB GB919112071A patent/GB9112071D0/en active Pending
-
1992
- 1992-05-15 EP EP92304392A patent/EP0518494B1/en not_active Expired - Lifetime
- 1992-05-15 DE DE69202729T patent/DE69202729T2/de not_active Expired - Fee Related
- 1992-05-15 AT AT92304392T patent/ATE123333T1/de not_active IP Right Cessation
- 1992-05-26 US US07/887,952 patent/US5419017A/en not_active Expired - Fee Related
- 1992-06-04 FI FI922594A patent/FI97815C/fi not_active IP Right Cessation
- 1992-06-04 CA CA002070502A patent/CA2070502A1/en not_active Abandoned
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
EP0518494B1 (en) | 1995-05-31 |
US5419017A (en) | 1995-05-30 |
ATE123333T1 (de) | 1995-06-15 |
FI922594A0 (fi) | 1992-06-04 |
DE69202729D1 (de) | 1995-07-06 |
FI922594A (fi) | 1992-12-06 |
DE69202729T2 (de) | 1996-02-08 |
GB9112071D0 (en) | 1991-07-24 |
CA2070502A1 (en) | 1992-12-06 |
EP0518494A1 (en) | 1992-12-16 |
FI97815B (fi) | 1996-11-15 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI97815C (fi) | Hihnan liitos | |
US2814847A (en) | Reinforced slide fasteners | |
CZ289598B6 (cs) | Spojovací zařízení pro dopravní pásy a způsob vytvoření spojovacího zařízení | |
FI74393B (fi) | Skiljbar dragkedja. | |
SE438445B (sv) | Vevd dragkedjehelft | |
FI90677B (fi) | Kuivatuskudoksen saumaaminen | |
ES2225206T3 (es) | Dispositivo para instalar una tela en una maquina papelera. | |
ES2225171T3 (es) | Dispositivo para instalar un tejido en una maquina de fabricar papel. | |
SE435740B (sv) | Anordning for hopfogning av band | |
AU705247B2 (en) | Dryer fabric seaming | |
FI76248C (fi) | Draglaos. | |
KR100980634B1 (ko) | 풀-온 리더 | |
CA1178035A (en) | Separable slide fastener | |
JPS63503554A (ja) | バンド形状製品の各端部を継ぎ合わせるための方法ならびに構成 | |
DE3135955C2 (de) | Teilbarer Reißverschluß | |
CZ281077B6 (cs) | Výstražný pás | |
SK285114B6 (sk) | Textilný pás |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
BB | Publication of examined application | ||
MM | Patent lapsed |