FI90677B - Kuivatuskudoksen saumaaminen - Google Patents

Kuivatuskudoksen saumaaminen Download PDF

Info

Publication number
FI90677B
FI90677B FI875574A FI875574A FI90677B FI 90677 B FI90677 B FI 90677B FI 875574 A FI875574 A FI 875574A FI 875574 A FI875574 A FI 875574A FI 90677 B FI90677 B FI 90677B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
flap
fabric
complementary
fastening means
seam
Prior art date
Application number
FI875574A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI90677C (fi
FI875574A0 (fi
FI875574A (fi
Inventor
David P Whitney
Steven Brindle
Original Assignee
Scapa Porritt Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Scapa Porritt Ltd filed Critical Scapa Porritt Ltd
Publication of FI875574A0 publication Critical patent/FI875574A0/fi
Publication of FI875574A publication Critical patent/FI875574A/fi
Priority to FI932235A priority Critical patent/FI932235A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI90677B publication Critical patent/FI90677B/fi
Publication of FI90677C publication Critical patent/FI90677C/fi

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F16ENGINEERING ELEMENTS AND UNITS; GENERAL MEASURES FOR PRODUCING AND MAINTAINING EFFECTIVE FUNCTIONING OF MACHINES OR INSTALLATIONS; THERMAL INSULATION IN GENERAL
    • F16GBELTS, CABLES, OR ROPES, PREDOMINANTLY USED FOR DRIVING PURPOSES; CHAINS; FITTINGS PREDOMINANTLY USED THEREFOR
    • F16G3/00Belt fastenings, e.g. for conveyor belts
    • F16G3/02Belt fastenings, e.g. for conveyor belts with series of eyes or the like, interposed and linked by a pin to form a hinge
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F1/00Wet end of machines for making continuous webs of paper
    • D21F1/0027Screen-cloths
    • D21F1/0054Seams thereof

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Paper (AREA)
  • Drying Of Solid Materials (AREA)
  • Filtering Materials (AREA)
  • Treatment Of Fiber Materials (AREA)
  • Solid-Sorbent Or Filter-Aiding Compositions (AREA)

Description

90677
Kuivatuskudoksen saumaaminen Fogning av en torkväv Tämä keksintö kohdistuu paperinvalmistuksessa käytettävän kui-vatuskudoksen kahden pään yhteenliittämiseen päättömän hihnan muodos tami seksi.
Tällaiset kudokset voivat olla leveydeltään kahdesta kymmeneen metriä ja pituudeltaan 15 metristä yli sataan metriin, ja tyydyttävän sauman aikaansaaminen nopeasti ja helposti on olennaista kuivatuslaitteen tehokkaalle toiminnalle. Jotta sauman muodostuminen olisi mahdollista, rainan kumpikin vapaa pää (kuvio 1 tai 2) on varustettu toisiaan täydentävillä, lomittuvilla muodostelmilla kuten silmukoilla 19, 20 ja/tai hakasilla, jotka ollessaan keskenään pitävässä kosketuksessa määrittävät yhtenäisen läpimenevän kanavan, jonka kanavan läpi voidaan työntää pidike, . esimerkiksi tappilanka. Tällainen pidikkeen avulla muodostettu liitos on osoittautunut käytännössä hyvin arvokkaaksi yksinkertaisuutensa ja taipuisuutensa ansiosta. Tämäntyyppiseen liitokseen liittyy kuitenkin yksi huomattava haitta. Yhdistettävän rainan päät on vedettävä varovasti toisiaan kohden ja kaksi muodostelmariviä on sijoitettava täsmällisesti vierekkäin ennen pidikkeen asettamista paikoilleen.
Tähän ongelmaan ollaan esitetty lukuisia ratkaisuja, mutta yksikään niistä ei ole todella tyydyttävä.
:V: Ensimmäinen ratkaisu (kuvio 1) käsittää listaparin 10, 11 kiin nittämisen hihnan päihin 12, 13 kiinnittimillä kuten nauloilla 14, sekä liitosasemissa jäykän vastaanottavan rakenteen 15 käyttämisen, joka rakenne käsittää kaksi toisistaan täsmällisen välimatkan päässä sijaitsevaa ja täsmällisen kokoista kanavaa 16. Kun listat 10, 11 joutuvat pitävään kosketukseen kana van 16 kanssa, silmukkamuodostelmat 19, 20 saadaan vierekkäin ja tappilanka 18 voidaan työntää näiden kahden muodostelmajoukon 2 90677 19, 20 yhdessä määärittämää tunnelia pitkin. Tämä on hyvä ratkaisu teoriassa, mutta käytännössä yksi lista sijoitetaan kanavaansa 16, minkä jälkeen toista liikutetaan kytkevää kosketusta kohden. Koska listat 10, 11 ulottuvat jäykkinä koko hihnan leveyden poikki, niin tällaiseen liikkeeseen liittyy hihnan koko leveyteen kohdistuvaa jännitystä. Vaikka hihnaan kohdistuva jännitys ei olekaan asiattoman suurta, niin kuitenkin hihnan leveydestä johtuen suuri voima tarvitaan koko sauman vetämiseksi yhteen samanaikaisesti. Tämän lisäksi kiinteä rakenne 15 on kallis ja se on asetettava paikoilleen koneessa ennen saumaamista, ja poistettava tämän jälkeen. Listojen 10 ja 11 etäisyys muodostelmista 19, 20 on kriittinen, tässä etäisyydessä mahdollisesti esiintyvän vaihtelun johtaessa muodos-telmajoukkojen 19, 20 vääränlaiseen sijoittumiseen toistensa suhteen joissakin kohdissa saumaa pitkin, jota vääränlaista sijoittumista ei kyetä eliminoimaan helposti ja paikallisesti ilman huomattavaa vaivannäköä.
Lisäksi, sen jälkeen, kun jäsenet 10, 11 kerran on kiinnitetty rainan päihin, hihnan se puoli, josta yhdistäminen on toteutettava, on määräytynyt. Tämä saattaa olla vakava haitta, koska liitoksen täsmällistä asemaa ei kyetä tarkasti määrittämään, kun uusi hihna laitetaan paperin kuivatuslaitteeseen. Jopa silloinkin, kun hihnan haluttu puoli on valittu sauman muodostamista varten, uuden kudoksen lataamisen jälkeen sauman voidaan todeta sijaitsevan liian lähellä kuivatuslaitteen rakennetta, jotta saumaaminen voitaisiin toteuttaa valitulta puolelta. Tässä tilanteessa olisi ihanteellisinta tehdä sauma toiselta puolelta. Listajärjestelyä käytettäessä tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, ja näin ollen tällainen tilanne edellyttäisi listojen tapauksessa sitä, että koko hihna siirrettäisiin millimetri millimetriltä sellaiseen asemaan, jossa saumaan päästään käsiksi toivotulta pinnalta. Tällainen toimenpide on aikaavievä ja hankala kuivatuslaitteessa, joka käsittää suuria komponentteja, joiden hitaus on suuri.
3 50677
Toinen yritys tämän ongelman ratkaisemiseksi on ollut suhteellisen onnistunut, ja tämä ratkaisu esitetään kuviossa 2. Siinä rainan päihin 12, 13 on kiinnitetty liukuvan hakakiinnittimen vastaavat liuskat 21, 23, jonka kiinnittimen hakaset 24, 25 voidaan yhdistää liukukappaleella 26. Hakasia 24, 25 kannatta vat liuskat 21, 22 ulottuvat hihnan reunojen yli. Tämän tilapäisen yhdistämisvälineen rakenne ja käyttö esitetään GB-patenttijulkaisuissa 1522801 ja 1547122.
Tämän ratkaisun haittana on jälleen se, että se on "yhden puolen" ratkaisu, yhdistäminen on toteutettava hihnan siltä puolelta, joka on etäällä siitä puolesta, johon liuskat 21, 22 on ommeltu. Lisäksi sauma ei ole välttämättä kiinni senkään jälkeen, kun liukuva hakakiinnitin on kerran suljettu. Siinäkin tapauksessa, että liuskat 21, 22 on ommeltu täsmällisesti ennalta määrätylle etäisyydelle muodostelmista 19, 20, hihnan pituudessa ja jännityksessä esiintyvät, kone- ja hihnan raken-netoleransseis ta johtuvat vaihtelut voivat johtaa väärällä tavalla sijoittumiseen saumaa pitkin sijaitsevissa asemissa. Se tosiseikka, että kiinnittimet peittävät sauman täydellisesti, tarkoittaa sitä, ettei tällaisia epäsäännöllisyyksiä nähdä helposti, ja ne havaitaan vasta silloin, kun tappilankaa ei enää saada pujotetuksi. Tällaisessa tilanteessa ylimääräistä paikoilleen asettelua on toteutettava käsin saumaan jääneen "aukon" tai "aukkojen" kohdalla. Liukuvan hakakiinnittimen koko pituudelta sulkeutunut olemus tekee mahdottomaksi sen, että : sauman erillistä osaa sovitetaan saumaa jommasta kummasta päästä avaamatta. Avaaminen päästä, johon tappilankaa ei vielä olla pujotettu, johtaa joutumiseen pois paikoiltaan. Avaaminen päästä, johon tappilanka on pujotettu, johtaa siihen, että hihnan päät vetäytyvät erilleen ja tarttuvat tappilankaan, sen edelleen pujottamisen estäen tai sitä vaikeuttaen.
Edelleen eräs muu yritys tämän ongelman ratkaisemiseksi esitetään kuviossa 3. Tässä kudoksen päihin 12 on kiinnitetty tarttuvan materiaalin (kuten haka- tai tarrakiinnittimen) pieniä paloja 27, ja kudoksen päähän 13 on kiinnitetty täydentävän 4 90677 tarttuvapintaisen materiaalin (kuten tarra- tai hakakankaan) suikaleita 28. Suikaleet 28 ulottuvat muodostelmien 20 yli, ja ne voidaan painaa kiinni paloihin 27 muodostelmien 19, 20 pitämiseksi yhdessä sillä aikaa, kun tappilankaa 18 pujotetaan paikoilleen. Tällainen sauman esisuljin on sangen käyttökelpoinen, mutta siihen liittyy edelleen eräitä vakavia ongelmia. Ensinnäkin, koska suikaleet 28 ulottuvat kudoksen pään 13 reuna-muodostelmien 20 yli, niin olemassa on vaara, että nämä yli-ulottuvat suikaleet joutuvat muodostelmien 20, 19 väliin saumaa koottaessa, jolloin ne häiritsevät päiden yhdistämistä. Toiseksi, tämä järjestely on yksipuolinen siinä suhteessa, että se sallii saumaamisen ainoastaan hihnan yhdeltä puolelta. Edelleen, suikaleet ja palat sijaitsevat jollakin etäisyydellä "S" toisistaan saumaa pitkin, jolloin sauman epäsäännöllisyyksiä voi muodostua vierekkäisten kiinnitinparien välissä. Mikäli näin tapahtuu, kiinnittimiä 27, 28 ei voida yksinkertaisesti sovittaa tällaisen mahdollisen paikoiltaan pois joutumisen korjaamiseksi. Kiinnitinparien 27/28 välisestä etäisyydestä johtuva toinen epäedullinen tulos on se, että tämä etäisyys aiheuttaa huomattavaa paloihin 27 ja suikaleisiin 28 kohdistuvaa kuormitusta. Tämä kuormitus on selvästi kiinni tinpintojen välisen kuormituksen alueella, mutta se edellyttää kuitenkin, että palat ja suikaleet on kiinnitetty päihin 12, 13 hyvin varmasti, esimerkiksi ompelemalla. Tämä tarkoittaa sitä, että kiinnittimien poistaminen saumaamisen jälkeen ja ennen kuiva-tustoimintaa vaatiin jonkin verran aikaan ja vaivaa.
Edelleen eräs muu tähän tunnettuun saumausjärjestelyyn liittyvä haitta on se, että palat 27 ja suikaleet 28 on kiinnitetty hyvin lähelle muodostelmia 19, 20, mikä tarkoittaa sitä, että pisteet, joihin jännitys kohdistuu, ovat juuri muodostelmien 19, 20 takana. Tämä tarkoittaa puolestaan sitä, ettei muodostelmia 19, 20 voida käsitellä kovin helposti hihnan tasoa vastaan kohtisuorassa suunnassa. On mielenkiintoista todeta, että tämä on askel taaksepäin kuvioiden 1 ja 2 mukaisiin rakenteisiin nähden, joissa rakenteissa hihnan jännitys kohdistuu kiinnittävistä muodostelmista jollakin etäisyydellä oleviin ase- 5 90677 miin, jolloin pieni vyöhyke hihnaa kummankin hihnan päätä pitkin jää olennaisesti jännityksettömäksi, mikä helpottaa muodostelmien 19, 20 manipulointia.
Näin ollen oheisen keksinnön tavoitteena on saada aikaan kui-vatuslaitteessa käytettävän kudoksen saumaamisjärjestely, jolla vältetään vähintään eräät edellä mainitut haitat, tai jolla näitä haittoja saadaan pienemmiksi.
Keksinnön kohteena on siten laakana kudottu paperinvalmistuksessa käytettävä kuivatuskudos, jonka kummassakin päässä on vastaava rivi lomittuvia muodostelmia, jotka ovat yhdistettävissä tappilangalla taipuisan liitoksen muodostamiseksi, ja jossa lisäksi on tilapäisen kiinnitysvälineen täydentävät osat, jotka on sovitettu toimimaan yhdessä sellaisessa suhteellisessa sijoituksessa kudoksen päiden luona, joka on yhdenmukainen lomisormitettuun asemaan sijoittuvien muodostelmien kytkennän kanssa, tällaisen lomittaisen sijoittumisen ylläpitämiseksi, jolloin siinä on kudoksen toisessa päässä läppäväline, joka on mitoitettu peittämään kudoksen vastakkaiset päät ja tilapäisen kiinnitysvälineen täydentävät välineet mainittujen päiden ollessa edellä kuvatussa asemassa, jolloin täydentävät kiinnitysvälineet on sovitettu läppävälineeseen ja vastaavasti vastakkaiseen : : kudospäähän sellaisiin asemiin, että ne toimivat keskenään yhdessä lomittuvien muodostelmien pitämiseksi näin kytkennässä
Oheisen keksinnön mukaisesti ehdotetaan, että mainittu läppä-väline muodostuu yhdestä läpästä ja ulottuu olennaisesti kudoksen koko sivu-ulottuvuuden yli, että kiinnitysvälineiden täydentävät osat ulottuvat olennaisesti samalla tavalla kuin läppä-väline ja siten ulottuvat olennaisesti kudoksen koko sivu-: ulottuvuuden yli, ja että tilapäisen kiinnitysvälineen täydentävät osat ovat valinnaisesti erotettavissa sauman jonkin osuuden . paljastamiseksi, jolloin tämän osuuden vieressä olevia sauman-osia jää liitettyinä mainitun tilapäisen kiinnitys välineen vaikutuksesta.
6 90677
Edullisen piirteen mukaisesti läppä ja siihen kiinnitetty kiin-nitysvälineen täydentävä osa käsittää toisistaan tietyllä etäisyydellä sijaitsevia viiltoja, jotka ulottuvat mainitun läpän vapaasta reunasta läpän ja kudoksen vastaavan pään välistä kiinnityslinj aa kohden.
Keksintöä kuvataan edelleen seuraavassa esimerkin vuoksi liitteenä olevien kaavamaisten piirustusten avulla, joissa piirustuksissa:
Kuvio 1 esittää päästä päin katsoen ensimmäistä alalla jo tunnettua järjestelmää kuivatuslaitteessa käytettävän kudoksen kahden pään yhdistämiseksi;
Kuvio 2 on kuvion 1 kaltainen esitys, jossa nähdään toinen tunnettu järjestelmä;
Kuvio 3 on perspektiiviesitys kolmannesta tunnetusta järjestelmästä;
Kuvio 4 on perspektiiviesitys ensimmäisestä keksinnön mukaisesta edullisesta järjestelystä;
Kuvio 5 esittää osaa kuviosta 4 suuremmassa mittakaavassa piirrettynä;
Kuvio 6 on perspektiiviesitys keksinnön toisesta suoritusmuo-. . dosta;
Kuviot 7 ja 8 ovat perspektiiviluonnoksia, joissa nähdään kuvion 6 mukaisen järjestelmän käyttö.
.. Kuvioissa 1. . . 3 esitettyjä, alalla jo tunnettuja järjestelmiä : on tarkasteltu yksityiskohtaisesti keksintöön johdattelevissa kappaleissa, ja niitä ei tarkastella tässä enää.
I; 7 90677 Näin ollen seuraavassa viitataan kuvioihin 4 ja 5. Oheisessa keksinnössä ehdotetaan tilapäistä yhdistämisvälinettä, jonka käyttö helpottaa paperikoneen kuivatuslaitteessa käytettävän kudoksen 45 vastaavissa päissä 43, 44 olevien silmukoiden 41, 42 sijoittamista lomittain sekä tappilangan 46 työntämistä näin muodostuvaan tunneliin 47, ja joka käsittää yhteen liitettävään päähän 43 kiinnitetyn ja kudoksen vierekkäisen pään 44 päällä makaavan läpän 48, jolloin läppä 48 ja kudoksen mainitun vierekkäisen pään 44 vastaavat vastakkaiset puolet 51, 52 käsittävät täydentävän, irroitettavissa olevan kiinnitysvälineen 49. Läppä 48, joka on taipuisa, ulottuu olennaisesti koko sen kudoksen pään 43 leveyden poikki, johon se on kiinnitetty, ja se on mitoitettu kudoksen pituussuunnassa siten, että läppämateriaali makaa kudoksen toisen pään päällä. Läppä 48 on kiinnitetty kudoksen päähän 43 ompelupistoilla 53, jotka kulkevat läpän ja kudoksen läpi ja kudoksen takana sijaitsevan sauvan 54 ympäri niin, että ompelupistot 53 vetäytyvät kudoksen läpi, kun sauva 54 poistetaan, jolloin läpän erottaminen kudoksesta on vaivatonta.
Kiinnitysväline 49 käsittää perinteisen, haka/nukka-tarrakin-nittimen vastaavat osat, jollaista kiinnitys välinettä myydään esimerkiksi tavaramerkkinä VELCRO. "Haka"-nauha 55 on kiinnitetty läppään 48, sen vapaan reunan 56 viereen, esimerkiksi : ompelupistoin 57, ja leveämpi "nukka"-nauhan kaistale on kiin nitetty kudoksen päähän 44 samankaltaisin ompelupistoin 59, joita käytettiin läpän irroitettavaksi kiinnittämiseksi kudoksen päähän 43.
Käytettäessä kuvioiden 4 ja 5 mukaista tilapäistä yhdistämis-välinettä läppä 48 ommellaan paikoilleen yhdensuuntaisena kudoksen pään 43 vapaan reunan kanssa niin, että sen materiaali ulottuu tällaisen reunan yli, kun taas "nukka"-nauhan kaistale 58 on kiinnitetty kudoksen toiseen päähän, läpän 48 ja " nukka"-nauhan 58 asemien kudoksen vastaavissa päissä ollessa sellaiset, että kun silmukat 41, 42 sijaitsevat lomittain, niin "haka"- ja "nukka"-nauhat 55, 58 toimivat yhdessä silmukoiden 8 90677 pitämiseksi lomittain. Tappilanka 46 pujotetaan lomittain sijaitsevien silmukoiden muodostaman tunnelin 47 läpi ja läppä 48 ja " nukka"-nauha 58 poistetaan kudoksen vastaavista päistä, joihin ne oli vastaavasti kiinnitetty.
Jotta sauman paikallinen sovittaminen tai tarkastaminen olisi mahdollista siinä tapauksessa, että tappilangan pujottamisessa lomittain sijaitsevien silmukoiden muodostaman tunnelin koko akselin suuntaisen ulottuvuuden läpi esiintyy vaikeuksia, niin keksinnön mukaisesti läppään vielä tehdään viiltoja sen vapaasta reunasta kudoksen sitä päätä kohden, johon päähän läppä on kiinnitetty. Tällainen viilto esitetään numerolla 59 piirustusten kuviossa 4. On selvää, että mikäli aiotun sauman jonkin tietyn alueen tarkastaminen tai sovittaminen on välttämätöntä, niin läpän vastaava osa voidaan kääntää taaksepäin tällaisen alueen paljastamiseksi, jolloin mahdollisesti välttämätön korjaustoimenpide voidaan toteuttaa heikentämättä tilapäisen yhdistämisvälineen varmuutta sen vierekkäisissä osissa.
Vaihtoehtoisessa järjestelyssä, katso tähän liittyen kuvio 6, kuivatuslaitteen laakana kudottu huopa tehdään päättömäksi perinteisellä tavalla sijoittamalla lomittain silmukkamuodos-telmat 19,20, jotka kummatkin muodostuvat kudoksen vastaaviin päihin kiinnitetyistä jatkuvista kierukoista, ja työntämällä tappilanka mainittujen muodosteiden väliinsä muodostamaan tun-: neliin. Lomittain sijoittamisen ja tappilangan pujottamisen helpottamiseksi kudoksen kumpaankin päähän 12, 13 on kiinnitet-ty materiaalisuikaleita 31, 32, muodosteiden 19, 20 kanssa Y; yhdensuuntaisesti, mutta niistä jollekin etäisyydelle, jolloin suikaleiden ulkopinta määrittää kiinnityspinnan, joka voidaan kiinnittää irroitettavasti täydentävään kiinnityspintaan.
Huopa on varustettu yhdessä suikaleiden 31, 32 kanssa nauhalla Y 33, jonka pituus on yhtäsuuri tai suurempi kuin sauman pituus, ja joka on juuri ja juuri leveämpi kuin suikaleiden 31, 32 määrittämä etäisyys, kun silmukkamuodosteet sijaitsevat lomittain. Nauha 33 on taipuisaa levymäistä materiaalia ja sen vapaa 9 90677 pinta on kiinnityspinta, joka täydentää suikaleiden 31, 32 kiinnityspintoj a.
Kiinnityspinnat ovat edullisesti haka- ja/tai silmukkapintoja, suikaleiden 31 ja 32 sekä nauhan 33 ollessa vastaavasti silmukka- ja hakakangasta, vaikka kiinnityspinnan vaihtoehtoisia muotojakin voidaan käyttää.
Kun nauha 33 liitetään suikaleeseen 31, 32 kudoksen yhdessä päässä, niin tällöin nauha muodostaa kudoksen päähän varmasti kiinnittyneen läpän, joka voidaan saattaa pitävään kosketukseen kudoksen toisessa päässä olevan suikaleen kanssa sauman silmuk-kaelementtien säilyttämiseksi pitävässä kytkentäkosketukses s a.
Kuvion 6 mukaista järjestelyä voidaan täydentää toisen puolen suikaleilla 34, jolloin saumaaminen voidaan toteuttaa kummaltakin puolelta yhtä helposti.
Kuvio 7 havainnollistaa sitä, miten nauhaa 33 voidaan käyttää koko sauman yhdistämiseen niin, että siihen jää toisistaan jollakin etäisyydellä sijaitsevia, kohollaan olevia silmukoita 3 3a, b, c. Mikäli sauma avautuu nauhan 3 3 alla, niin osa 3 5 nauhasta voidaan nostaa, jolloin sauman kyseiseen osaan päästään käsiksi tilapäisen liitoksen loppuosaa häiritsemättä.
Keksintö ei rajoitu edellä esitettyihin täsmällisiin yksityiskohtiin, ja niihin voidaan tehdä muutoksia keksinnön puitteissa.

Claims (7)

1. Laakana kudottu paperinvalmistuksessa käytettävä kuivatus- kudos (45), jonka kummassakin päässä (43, 44) on vastaava rivi lomittuvia muodostelmia (41, 42), jotka ovat yhdistettävissä tappilangalla (46) taipuisan liitoksen muodostamiseksi, ja jossa lisäksi on tilapäisen kiinnitysvälineen (49) täydentävät osat, jotka on sovitettu toimimaan yhdessä sellaisessa suhteellisessa sijoituksessa kudoksen päiden (43, 44) luona, joka on yhdenmukainen lomisormitettuun asemaan sijoittuvien muodostelmien (41, 42) kytkennän kanssa, tällaisen lomittaisen sijoittumisen ylläpitämiseksi, jolloin siinä on kudoksen toisessa päässä (43) läppäväline (48), joka on mitoitettu peittämään kudoksen vastakkaiset päät (43, 44) ja tilapäisen kiinnitys välineen (49) täydentävät välineet mainittujen päiden (43, 44) ollessa edellä kuvatussa asemassa, jolloin täydentävät kiinnitys välineet ( 55, 58 ) on sovitettu läppävälineeseen (48) ja vastaavasti vastakkaiseen kudospäähän (44) sellaisiin asemiin, että ne toimivat keskenään yhdessä lomittuvien muodostelmien (41, 42) pitämiseksi näin kytkennässä, tunnettu siitä, että mainittu läppäväline (48) muodostuu yhdestä läpästä ja ulottuu olennaisesti kudoksen (45) koko sivu-ulottuvuuden yli, että kiinnitysvälineiden täydentävät osat (55, 58) ulottuvat olennaisesti samalla tavalla kuin läppäväline (48) ja siten ulottuvat olennaisesti kudoksen (45) koko sivu-ulottuvuuden yli, ja että tilapäisen kiinnitysvälineen (49) täydentävät osat (55, 58) ovat valinnaisesti erotettavissa sauman jonkin osuuden paljastamiseksi, jolloin tämän osuuden vieressä olevia sauman-osia jää liitettyinä mainitun tilapäisen kiinnitysvälineen vaikutuksesta.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen paperinvalmistuksessa käytettävä kuivatuskudos, tunnettu siitä, että läppä (48) ja siihen järjestetty tilapäisen kiinnitysvälineen (49) täydentävä osa (55) molemmat käsittävät välin päässä toisistaan sijaitsevia viiltoja (59), jotka ulottuvat läpän (48) vapaasta reunasta läpän (48) ja kudoksen vastaavan pään (43) välistä n 90677 kiinnityslinj aa kohti.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen paperinvalmistuksessa käytettävä kuivatuskudos, tunnettu siitä, että mainitut täydentävät osat (55, 58) on kiinnitetty irroitettavasti kudoksen vastaaviin päihin (43, 44).
4. Patenttivaatimuksen 1, 2 tai 3 mukainen paperinvalmistuksessa käytettävä kuivatuskudos, tunnettu siitä, että läppä (48) on kiinnitetty irroitettavasti kudoksen vastaavaan päähän tangon (54) ympäri kulkevin ompelupis toi n, joka tanko on järjestetty kudoksen pään sillä puolella, joka on etäällä läpästä (48).
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen paperinvalmistuksessa käytettävä kuivatuskudos, tunnettu siitä, että läpässä (48) on täydentävän kiinnitysvälineen (49) mainittu osa (55) läpän vapaan reunan vieressä ja yhdensuuntaisena sen kanssa.
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen paperinvalmistuksessa käytettävä kuivatuskudos , tunnettu siitä, että kiinnitysvälineen yhden osan käsittävä nauha (33) määrittää mainitun läpän.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen paperinvalmistuksessa käytettävä kuivatuskudos, tunnettu siitä, että mainittu nauha (33) on kiinnitetty kudoksen vastaavaan päähän (12, 13) toimimalla yhdessä sitä täydentävän osan (31, 32) kanssa, joka täydentävä osa itse on kiinnitetty irroitettavasti kudoksen mainittuun päähän (12, 13). 12 r . 6 77
FI875574A 1986-12-18 1987-12-17 Kuivatuskudoksen saumaaminen FI90677C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI932235A FI932235A0 (fi) 1986-12-18 1993-05-17 Fogning av en torkvaev

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB8630243 1986-12-18
GB868630243A GB8630243D0 (en) 1986-12-18 1986-12-18 Dryer fabric seaming

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI875574A0 FI875574A0 (fi) 1987-12-17
FI875574A FI875574A (fi) 1988-06-19
FI90677B true FI90677B (fi) 1993-11-30
FI90677C FI90677C (fi) 1994-03-10

Family

ID=10609209

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI875574A FI90677C (fi) 1986-12-18 1987-12-17 Kuivatuskudoksen saumaaminen

Country Status (6)

Country Link
EP (2) EP0274244B1 (fi)
AT (2) ATE109843T1 (fi)
DE (2) DE3750375T2 (fi)
ES (2) ES2062589T3 (fi)
FI (1) FI90677C (fi)
GB (2) GB8630243D0 (fi)

Families Citing this family (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB8825870D0 (en) * 1988-11-04 1988-12-07 Scapa Group Plc Jointing of fabric ends
GB9109827D0 (en) * 1991-05-07 1991-06-26 Courtaulds Advanced Materials Belt joint
GB9112071D0 (en) * 1991-06-05 1991-07-24 Scapa Group Plc Belt seaming
GB9508573D0 (en) * 1995-04-27 1995-06-14 Scapa Group Plc Papermakers fabric seaming
GB9519837D0 (en) * 1995-09-29 1995-11-29 Scapa Group Plc Dryer fabric seaming
US6516943B2 (en) * 2001-04-12 2003-02-11 3M Innovative Properties Company Conveyor belt splice cover, and methods
US7273074B2 (en) * 2002-07-24 2007-09-25 Albany International Corp. On-machine-seamable industrial fabric having seam-reinforcing rings
US7086128B2 (en) * 2002-12-27 2006-08-08 Albany International Corp. Seam assist attachment device
CN104179059B (zh) * 2014-07-14 2016-04-06 四川环龙技术织物有限公司 接缝造纸毛毯的基网划线成环工艺
DE102015213104A1 (de) * 2015-07-13 2016-08-04 Voith Patent Gmbh Papiermaschinenbespannung

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3281905A (en) * 1964-10-14 1966-11-01 Huyck Corp Belt construction and method of forming the same
FR2469599A1 (fr) * 1979-11-12 1981-05-22 Muller Sa Manufacture Joseph Procede et dispositif de jonctionnement de deux extremites de bande
SE435740B (sv) * 1983-03-01 1984-10-15 Nordiskafilt Ab Anordning for hopfogning av band
FR2578868B1 (fr) * 1985-03-15 1988-09-16 Asten Fabrique Feutres Papeter Dispositif de jonction d'extremites de toile pour former une bande continue.

Also Published As

Publication number Publication date
DE3750375T2 (de) 1995-03-23
GB8728999D0 (en) 1988-01-27
GB8630243D0 (en) 1987-01-28
EP0441412A3 (en) 1991-11-27
ATE73878T1 (de) 1992-04-15
EP0274244B1 (en) 1992-03-18
ES2030744T3 (es) 1992-11-16
GB2200589B (en) 1990-06-13
EP0274244A1 (en) 1988-07-13
ES2062589T3 (es) 1994-12-16
DE3777597D1 (de) 1992-04-23
FI90677C (fi) 1994-03-10
FI875574A0 (fi) 1987-12-17
ATE109843T1 (de) 1994-08-15
DE3750375D1 (de) 1994-09-15
EP0441412A2 (en) 1991-08-14
EP0441412B1 (en) 1994-08-10
FI875574A (fi) 1988-06-19
GB2200589A (en) 1988-08-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI90677B (fi) Kuivatuskudoksen saumaaminen
CA1102156A (en) Method of closing fabric seams
EP0518494B1 (en) Belt seaming
CA1066635A (en) Endless filter belt
KR860002378Y1 (ko) 슬라이드 파스너
FI70279B (fi) Anordning foer hopfogning av band
US6001443A (en) Dryer fabric seaming
JP4153205B2 (ja) 抄紙機に布地を架設するための装置
US4945612A (en) System and a method for joining the ends of a band-shaped elongate element
KR100980634B1 (ko) 풀-온 리더
CA2505199C (en) Seam assist attachment device
JPH0516240Y2 (fi)
RU1805244C (ru) Стыковое соединение концов малонагруженной транспортной ленты
JPS5819199Y2 (ja) 製紙用ドライヤ−カンバスの継手
FI107394B (fi) Työkalu kankaan päihin kiinnitettyjen kierukkasilmukoiden limittämiseksi jatkuvan viiran muodostamiseksi
JPS6347838B2 (fi)

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: SCAPA-PORRITT LIMITED