FI97572B - Adapteri vahvistettuja optisia linjoja varten - Google Patents

Adapteri vahvistettuja optisia linjoja varten Download PDF

Info

Publication number
FI97572B
FI97572B FI905341A FI905341A FI97572B FI 97572 B FI97572 B FI 97572B FI 905341 A FI905341 A FI 905341A FI 905341 A FI905341 A FI 905341A FI 97572 B FI97572 B FI 97572B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
optical
adapter
transmitter
signal
output
Prior art date
Application number
FI905341A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI97572C (fi
FI905341A0 (fi
Inventor
Giorgio Grasso
Mario Tamburello
Original Assignee
Pirelli Cavi Spa
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=11192754&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI97572(B) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Pirelli Cavi Spa filed Critical Pirelli Cavi Spa
Publication of FI905341A0 publication Critical patent/FI905341A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI97572B publication Critical patent/FI97572B/fi
Publication of FI97572C publication Critical patent/FI97572C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B10/00Transmission systems employing electromagnetic waves other than radio-waves, e.g. infrared, visible or ultraviolet light, or employing corpuscular radiation, e.g. quantum communication
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B10/00Transmission systems employing electromagnetic waves other than radio-waves, e.g. infrared, visible or ultraviolet light, or employing corpuscular radiation, e.g. quantum communication
    • H04B10/29Repeaters

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Electromagnetism (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Optical Communication System (AREA)
  • Light Guides In General And Applications Therefor (AREA)
  • Cable Accessories (AREA)

Description

97572 01 Adapteri vahvistettuja optisia linjoja varten Kuvaus 05 Tämä keksintö koskee adapteria sellaisia vahvistettuja optisia linjoja varten, jotka käsittävät ainakin optisen linjan lähetinlaitteen varustettuna laserilla, ja optisen linjan vastaanottolaitteen, joiden väliin on asennettu 10 vastaavia optisen linjan vahvistimia.
On tunnettua, että valokuitutietoliikennelinjojen alalla on vaikeuksia sijoittaa linjaan sellaisia optisia vahvistimia, joiden parametrit ovat yhteensopivia niiden vas-15 taavien optisten parametrien kanssa, joita käytetään suunniteltaessa optisten linjojen lähettimiä ja vastaanottimia.
Tämä johtuu siitä, että optisen linjan vahvistimilta vaa-20 ditut ominaisuudet, toisin sanoen lähetysnopeus, aaltopituus ja tämän vaihtelu tyoskentelylämpötilasta riippuvana, ovat erilaiset kuin tavallisessa käytössä olevat ominaisuudet tavallisissa optisten linjojen lähetin- ja vas-taanottolaitteissa.
25
Tarkemmin sanoen, olisi tarpeen suunnitella joka kertaa varten erityinen piirikokoonpano, joka on sovitettu optisen Iinjavahvistimen parametreihin ja joka sopii nimenomaan sen linjan lähetysnopeuteen. Käytön kannalta tämä 30 tarkoittaa, että on välttämätöntä tehdä sähköinen kortti, jossa vastaavat parametrit on mitoitettu riippumaan yksittäisestä lähetysnopeudesta.
Samaan korttiin olisi lisäksi suunniteltava mukaan myös 35 aaltopituuden ohjauspiirejä, jotka olisivat riippuvaisia yksittäisestä lämpötilasta ja vielä juuri kyseisen optisen Iinjavahvistimen kohdalla.
2 97572 01 Lisävaikeuksia syntyy vielä toteutettaessa mainittuihin, lähettimessä ja vastaanottaessa oleviin kortteihin tulevia sähköliitäntöjä vastaavasta muuntopiiriosasta, joka on sijoitettu optisiin vahvistimiin, kun määrätty, 565 mega-05 bitin tasoinen lähetysnopeuden kynnys ylitetään.
Tämän tyyppiset ongelmat, koskien laseria, joka edustaa optisen lähettimen antotehoa ja optisen vastaanottimen vastaavaa ottoa vastaanottolaitteeseen liittyen, aiheut-10 tavat myös joukon muita rajoituksia, johtuen siitä, että nykyisin käytettävissä lähetin- ja vastaanotinlaitteissa olevissa piireissä ei ole analogityyppistä piirin liitäntää samaan optiseen linjaan kytkettyjä käyttökanavia varten .
15
Lyhyesti sanottuna, samalla kun tutkimusten aikana ja viime aikoina tehdyissä laitekokeissa on kehitetty piirien kompaktiuden kriteeri komponenttien lukumäärän rajoittamiseksi ja valokuitulinjojen lähetin- ja vastaanotinlait-20 teisiin asennettujen liitäntäkorttien saamiseksi luotettaviksi, on ilmeistä, että kun optisen linjan vahvistimia täytyy asentaa linjaan, nämä vahvistimet eivät ole rakenteellisesti yhteensopivia normaalisti vastaavissa optisissa lähetin- ja vastaanottolaitteissa olevien piirien 25 kanssa, mikä johtuu käyttöparametreistä.
Toisin sanoen, kun tavanomaisia lähetys-/vastaanottolait-teita käytetään, optisen linjan signaali joutuu optisten vahvistimien mukana ollessa sellaisten muutosten alaisek-30 si, jotka muuttavat suuresti itse signaalin luonnetta.
Nämä yllä mainittujen parametrien edustamat rajoitukset pakottavat myös ottamaan käyttöön erilaisia piiriratkaisuja, joista jokainen on yksinomaan rajoitettu juuri sitä 35 linjaa varten valittuihin parametreihin ja vastaa linjassa itsessään mukana olevien optisten Iinjavahvistimien vaatimuksia .
3 97572 01 Tämä johtuu pääasiassa siitä optisten Iinjavahvistimien erikoisuudesta, että sen tulee toimia määrätyillä aalto-pituusalueilla, lämpötilasta riippuen määrätyn aaltopituuden vaihtelun rajoissa ja koskien mitä tahansa lähe-05 tysnopeutta.
Edellä olevasta johtuen tavanomaisilla optisen linjan vastaanottimina on itse asiassa taajuusvasteongelmia, kun niitä liitetään valokuitulinjojen optisiin vahvistimiin.
10
Nimenomaan ottaen huomioon tämän vaikeuksien sarjan, joka johtuu parametrien aiheuttamista rajoituksista ja ongelmista, jotka koskevat sähköisiä liitäntöjä optisen tunnistimen ja vastaavan optisen linjan laitteiston piiristön 15 välillä, ensin on tehty yrityksiä saada aikaan joukko ratkaisuja, joista kukin tarjoaa määritettyjä parametrejä.
Näyttää kuitenkin ilmeiseltä, että tämä menetelmä on suunnittelun kannalta varsin raskas, erittäin kallis ja 20 teolliselta kannalta epäedullinen.
Tämän keksinnön päätavoitteena on poistaa yllä mainitut, nykyisin käytössä olevien ratkaisujen haitat saamalla aikaan vahvistettuja optisia linjoja varten adapteri, jossa 25 itsenäinen ja yleinen liitäntä optisen Iinjavahvistimen ja vastaavien lähettävien ja vastaanottavien laitteiden välillä on mahdollinen muuttamatta näiden laitteiden sisäisiä piirejä.
30 Mainittu laite sallii edullisella tavalla normaalien, markkinoilta saatavien lähetys- ja vastaanottolaitteiden käytön ja, pienestä koostaan johtuen, varmistaa itse liitännän helpon rakentamisen ja hyvän luotettavuuden, mahdollistaen myös suojaustoimenpiteiden toteuttamisen 35 laitteiden ja/tai vahvistimien virheitä vastaan myös vahvistimin varustettujen valokuitulinjojen alalla, käyttäen normaalisti tavallisissa linjoissa olevia suo- 4 97572 01 jatoimenpiteitä, vaikka ne eivät olisikaan valokuitutyyp-pisiä.
Lisäominaisuudet ja edut käyvät paremmin ilmi seuraavasta, 05 tämän keksinnön selityksestä, joka koskee adapteria sellaisia vahvistettuja optisia Iinjatyyppejä varten, joihin kuuluu ainakin optisen linjan laserlähetinlaite ja optisen linjan vastaanotinlaite, joiden väliin on sijoitettu vastaavia optisen linjan vahvistimia. Sille on ominaista, 10 että siinä on valokuituliitäntä sekä oton että annon puolella, sekä lähetinlaitteen puolella että vastaanotin-laitteen puolelle, jolloin mainittu adapteri käsittää yhden optiikka/sähkömuuntomoduulin, joka on sovitettu tuottamaan sähkösignaalia antopuolelta, tämän tason vastatessa 15 optisen signaalin ottovaihteluja ja joka siirtyy sen jälkeen toiseen säätömoduuliin seuraavaa laseria varten, saaden aikaan optisen antosignaalin, jota säädetään kunkin optisen Iinjavahvistimen parametrivaatimusten mukaan.
20 Keksinnön lisäominaisuudet ja edut ovat parhaiten käsitettävissä yksityiskohtaisen kuvauksen avulla, koskien etusijalle asetettua, vahvistettuja optisia linjoja varten valittua laitetta, jota selitetään seuraavassa, keksintöä tähän esimerkkiin mitenkään rajoittamatta, viitaten seu-25 raaviin piirroksiin, joissa:
Kuvio 1 on valokuitulinjän yleinen lohkokaavio, josta näkyvät etenkin tämän keksinnön mukaisesti vastaaviin lähetin- ja vastaanotinlaitteisiin ja vastaaviin optisen 30 linjan vahvistimiin liitetyt adapterit;
Kuvio 2 on lohkokaavio, joka esittää nimenomaan tämän keksinnön mukaisen vahvistettujen optisten linjojen adapterin, linjan lähettimen puolelta katsottuna?
Kuvio 3 on lohkokaavio keksinnön mukaisesta adapterista, vastaanottimen puolelta katsottuna; 35 5 97572 01 Kuvio 4 kuvaa suojamallia vahvistettuja optisia linjoja varten, käyttämällä tämän keksinnön mukaisia adaptereita;
Kuvio 5 on lohkokaavio vielä toisesta suojamallista vah-05 vistettuja optisia linjoja varten, käyttämällä tämän keksinnön mukaisia adaptereita.
Viitaten kuvioon 1, (1) tarkoittaa optiikkakuitulinjaa, jossa on mukana laitelohko (2) ja laitelohko (15) , kum-10 mastakin niistä voi löytää lähetinosan, vastaavasti (2) ja (17), sekä vastaanotinosan, vastaavasti (4) ja (16).
Kun kuviossa lohkojen (7, 9, 12 ja 14) edustamia optisia vahvistimia tarvitaan linjaan asennettaviksi, on paikal-15 laan asentaa yhdessä niiden kanssa myös tämän keksinnön mukaisia adaptereita, joita kuviossa edustavat lohkot (6, 8, 11 ja 13), jotka kootaan sen jälkeen muodostamaan kaa-viomaisuuden vuoksi ryhmät (5) ja (10).
20 On ilmeistä, ettei ole välttämätöntä sijoittaa kutakin adapteria (6) ja esimerkiksi vastaavaa vahvistinta (7) fyysisesti yhteen samaan koteloon; näin ollen linjaan voi kuulua sellaisia optisia vahvistimia, jotka on sijoitettu eri tavalla, linjan koon mukaan järjesteltyinä.
25
Viitaten kuvioon 2, jossa adapteri (6) on esitetty lähettimen puolelta, voimme tehdä sen johtopäätöksen, että optisen linjan (1) lähettimestä (3) tuleva signaali tulee adapteriin (6) valoilmaisimen (18) kautta, edustaen op-30 tiikka/sähkö-muuntomoduulin ottoa.
Valoilmaisimen (18), joka voi olla esimerkiksi valodiodi, anto saa aikaan sähkösignaalin, joka tulee automaattioh-jattuun vahvistimeen (19) , joka ohjaa automaattisesti 35 jännitetasoa määrätyn alueen puitteissa.
6 97572 01 Tällä tavalla sähköisesti aktivoitu signaali saadaan aikaan annossa, mainitun signaalin tason vastatessa sisään tulevan optisen signaalin vaihteluja.
05 Mainittu sähköisesti aktivoitu signaali tulee laserin ohjauspiiriin (20), joka vuorostaan aktivoi laserin (22), muuntaen mainitun sähkösignaalin optiseksi signaaliksi, valiten mainitulle optiselle signaalille mainitun ohjaus-piirin tuottaman optisen signaalin aaltopituuden.
10
Laserin ohjauspiiri (20) on digitaalityyppinen piiri, jossa toteutetaan myös tasavirran modulointi, jotta antoon liitetyistä käyttökanavista (21) tulevat signaalit voitaisiin liittää mukaan sen antoon.
15
Laserin (22) lähettämän, tulokseksi saadun optisen signaalin aaltopituutta ohjataan ohjauspiirillä (23), joka ohjaa aaltopituutta lämpötilasta riippuen siten, että varmistetaan laserin lämpötilan riippumattomuus linjan 20 toimintalämpötilasta.
Tämä ohjaus on analogistyyppinen ja sen on sopeuduttava alle yhden asteen vaihteluihin ja se toimii varsinkin sen ohjaamiseksi, että huippuaaltopituus vastaa optisen linjan 25 vahvistimen (7) parametrivaatimuksia, vahvistimen, johon adapteri (6) on liitetty optisella liitännällä.
Kuviossa 3 optinen adapteri on esitetty vastaanottopuo-lelta (8) ja siksi liitettynä vastaanotinlaitteeseen (4). 30 Tähän adapteriin tulee vahvistimesta (9) signaali, jonka valoilmaisin (24) muuntaa; sen antoihin on liitetty kaksi piirihaaraa, jotka ovat kumpikin kytkettyinä vaihtovirtaan kapsitanssilla, jota kummassakin haarassa edustavat kon-35 densaattori (25) ja kondensaattori (29).
Il 7 97572 01 Ylemmässä haarassa, jossa kondensaattorin (25) kytkentä sijaitsee, sähköksi muutettu signaali käy läpi vahvistuksen kulkemalla sähköisen automaattiohjausvahvistimen (26) läpi; se ohjaa automaattisesti jännitetasoa.
05
Vaihtoehtoisesti mainittu vahvistus voi myös käsittää kaskadivahvistimia, riippuen halutusta tasosta.
Automaattisesti jännitetasoa ohjaavan vahvistinryhmän (26) 10 annon kohdalla sähköinen signaali siirtyy tämän jälkeen lasrin (28) ohjauspiiriin (27).
Mainittu ohjauspiiri on pelkkä analoginen piiri ja sen tehtävänä on aktivoida, määritetyn aaltopituuden mukaan, 15 tavallisentyyppinen laser (28).
Tällä tavalla annon kohdalla on optinen signaali heijastamassa aikaisemmin muunnetun signaalin ottovaihteluja.
20 Toisessa valoilmaisimesta (24) ulos tulevassa haarassa, jossa on vaihtovirtakytkin (29), on mukana matalataajuus-suodin (30), kuten myös tavanomainen sähkövahvistin (31) käyttökanavien liitäntöjen (32) analogiliitäntää varten.
25 Yllä kuvatun, keksinnön mukaisen adapterin käyttö tapahtuu pääasiassa sen rakenteen ja myös sen käyttöympäristön yhteydessä seuraavasti.
Tämän keksinnön mukainen tyypillinen ominaisuus perustuu 30 siihen, että adapteriin (6) tuleva signaali ja siitä ulos tuleva signaali on aina optinen signaali, joka heijastaa kuitenkin vastaavan, optiseen linjaan (1) asennetun vastaavan optisen vahvistimen (7) parametrivaatimuksia.
35 Tämä huomautus koskee selvästikin sekä lähetystä että vastaanottoa ja kumpaakin optiseen linjaan (1) asennettua optista vahvistina. Kun optinen signaali lähetetään op- 8 97572 01 tisesta lähetinlaitteesta (3) valokuitulinjän (1) kautta, tämä signaali tulee adapterin (6) valoilmaisimeen (18) ja muunnetaan sähköiseksi signaaliksi.
05 Sähköinen signaali tulee automaattisesti jännitetasoa ohjaavaan vahvistimeen (19), joka sallii sen jälkeen optisen ottosignaalin heilahtelut, säilyttäen sopivat antojänni-tetasot.
10 Sähköinen signaali aktivoi erikoistyyppisen laserin (22) ohjauspiirin (20), tämän laserin toimiessa käytännöllisesti katsoen laserin (22) omaan sisäiseen rakenteeseen perustuvan oman aaltopituuden valinnan mukaan. Piiri (20) on kokonaan digitaalinen ja siinä on yksi piirin osa to- 15 teuttamassa tasavirtamodulaatiota nk. käyttökanavista tulevien signaalien oletettua antoa varten, ja joille on myös järjestettävä portti, toisin sanoen analogistyyppinen otto.
20 Valitun aaltopituuden mukainen laser (20) muodostaa sen jälkeen optisen annon, jonka parametriominaisuudet ovat riippumattomat lähettimen (3) linjan laserista ja joka vastaa myös optisen linjan vahvistimen (7) käyttövaati-muksia.
25 Tämä optinen signaali on selvästikin myös sen ohjauspiirin (23) ohjaama, joka ohjaa lämpötilasta riippuvaa aaltopituutta ja joka toteuttaa hienojakoisen ohjauksen alle yhden asteen vaihteluille, hyvin rajoitetulle Angströmin 30 järjestyksen mukaiselle optiselle spektrille.
Piiri toimii analogisesti ja lohkossa (22) mukana olevan laserin on oltava tavallista korkeampiluokkainen laser, jos sitä on tarkoitus käyttää pitkien välimatkojen 35 valokaapelilinjoissa.
9 97572 01 Vastaanottopuolella valoilmaisin (24) toimii optisesta sähköiseen muotoon välittävänä muuntimena ja se muuntaa optisesta vahvistimesta (9) tulevan signaalin sähköiseksi signaaliksi, tarjoten sen jälkeen antopuolella kaksi haa-05 raa, joista toinen noudattaa sähköisen vaihtovirtakytkimen (25) välityksellä samaa menetelmää kuin konversiomoduulin (6) lohkojen (18) ja (19) lähetinpuolen konversio-osuus, toisin sanoen, sallii kondensaattorin (25) kautta sähköisen automaattisen jännitetason ohjauksen sähköisen vah-10 vistimen (26), joka aktivoituu kytkettäväksi vaihtovirtaan, josta vahvistimesta sähköisesti aktivoitunut signaali sen jälkeen tulee ulos ja noudattaa vastaavan optisen signaalin ottovaihteluja.
15 Tämä sähköinen signaali tulee laserin (29) ohjauspiiriin (27:n) mukaisesti. Tässä piirissä, toisin kuin sitä vastaavassa lähetyspuolen piirissä, on täysin analoginen piiristö, koska sen täytyy toteuttaa edellisestä täysin poikkeavantyyppinen valinta. Samalla tavalla kuin edellä, 20 laser on markkinoilta saatavissa olevaa tyyppiä eikä käsitä mitään ohjausta, joka koskee lämpötilasta riippuvaa aaltopituuden vaihtelua, eikä aaltopituuden säätö ole hienosäädetty. Tämän laserin (28) annossa on optinen signaali, joka tulee optisen linjan (1) kautta vastaanotto-25 laitteeseen (4), josta sähkösignaali sen jälkeen tulee ulos.
Toisessa adapterin valoilmaisimen (24) haarassa, sen vastaanottopuolella, on toinen vaihtovirtakytkin (29), joka 30 poimii antoonsa valoilmaisimen (24) muuntaman optisen signaalin ja saa sen siirtymään tavalliseen sähkövahvis-timeen, josta sähkösignaali sen jälkeen lähtee, liittyen käyttökanavien liitäntöihin linjan (32) välityksellä.
35 Tässä valoilmaisimesta (24) tulevassa signaalissa on myös, sen jälkeen kun se on kytketty kondensaattorin (29) kautta, matalaläpäisyinen suodin, jonka viite kuviossa 3 on 10 97572 01 (30) ja joka on suunniteltu matalien taajuuksien suodat tamista varten.
Tällä tavalla on saavutettu riippumattomuus lähettävän ja 05 vastaanottavan linjan laitteiden parametriominaisuuksista, koska kuvattu adapteri toteuttaa konversion sähköiseksi siitä signaalista, joka on kulkemassa optisen linjan kautta sitä koskevien käsittelyjen läpi, kuten edellä on kuvattu, säilyttäen samalla niiden parametriominaisuudet, 10 jotka ovat välttämättömät optisten vahvistimien käyttö-vaatimusten kannalta.
Näin keksintö saavuttaa sille tarkoitetut tavoitteet.
15 Edellä olevat huomautukset ovat itse asiassa voimassa kumpaakin optisen linjan vahvistinta varten, sekä lähe-tyspuolella että vastaanottopuolella, mikä sallii niiden parametrien parantamisen ilman pakkoa muuttaa optisessa lähetin- ja vastaanottolaitteissa olevaa piiristöä. Nämä 20 optiset laitteet on mahdollista kytkeä vahvistimiin, kun nämä asennetaan valokuitulinjoihin ilman mitään muutoksia.
Edullista on myös varata mahdollisuus suojausratkaisuja varten niitä pettämistapauksia varten, joita tietoliiken-25 nelinjoissa aina tarvitaan.
Yhden kuviossa 4 esitetyn suojausmuodon mukaan yhdessä ainoassa optisessa linjassa on mahdollista kytkeä kaksi kohdissa (2) ja (2a) mainittua laitetta, joissa on vas-30 taavasti kohdissa (3) ja (4) ja (3a) ja (4a) tunnistettu lähettävä osa ja vastaanottava osa, adapterilohkoon (yleensä tunnistettuna kohdan (5) mukaan, edellä olevien lukujen kanssa noudatettavan yhdenmukaisuuden vuoksi), jossa on optiset lähetyksen ja vastaanoton vahvistimet (7) 35 ja (9) vastaavien adapterien (6) ja (8) alueella, optista kytkintä (35) toisella puolella ja samanlaista kytkintä (36) toisella puolella käyttäen.
11 97572 01 Kuviossa numeroilla (33) ja (34) tunnistettuja sopivia vaihtokytkimiä käyttäen on mahdollista kytkeä toimintaan toinen vastaanotto/lähetyslaiteryhmä, kun toinen niistä on poissa toiminnasta, käyttäen samaa linjaa, johon optiset 05 vahvistimet (7) ja (9) on asennettu, ja pelkästään käyttäen kytkimiä (33) ja (34) sillä hetkellä, jolloin toinen laitteista poistuu toiminnasta.
Tarkemmin sanottuna, toiminnasta poistuva lähetin (3) 10 kytketään irti kytkemällä sähkökytkin (33) toiselle puolelle, joko automaattisesti tai muuten, ja käyttäen sen jälkeen optista kytkintä (35) käyttämään hyväksi vastaavaa laitteen (2a) lähetintä (3a).
15 Samalla tavalla on mahdollista toteuttaa vastaanottimia varten vastaava, vastakkaisen järjestyksen mukainen toimenpide .
Tällä tavalla on mahdollista saada aikaan suojaus, kun 20 laite lakkaa toimimasta.
Vielä yksi etu saavutetaan toisella, kuviossa 5 esitetyllä kokoonpanolla, jossa on joukko lähettimiä (37), (38) ja (39) kytkettyinä optisesti optisiin vahvistimiin (47), 25 (49) ja (51) adaptereiden (46), (48) ja (50) kautta sekä lisälähetin (40), joka on optisesti lisäadapterin (52) välityksellä kytkettynä optiseen lisävahvistimeen (53).
Tällä tavalla, kun optiset vaihtokytkimet (41), (42) ja 30 (43) sekä myös optinen kytkin (44) ja optinen lisäkytkin (45) ovat mukana, on myös mahdollista kytkeä mikä tahansa lähetin optiseen lisälinjaan, jossa on mukana adapteri-ryhmä (52) ja vastaava vahvistin (53) , kun mikä tahansa linja, esimerkiksi se, johon vahvistin (47) ja adapteri 35 (46) on asennettu, lakkaa toimimasta.
12 97572 01 Samalla tavalla on mahdollista suorittaa vastakkainen toiminto, kun lähetin lakkaa toimimasta ja tarvitaan sen kytkemistä toiseen linjaan, jossa on optinen vahvistin ja vastaava adapteri.
05
Lyhyesti sanottuna, tarjolla on vuorovaikutteinen kriteeri, jonka mukaan on mahdollista, oli sitten kysymys toimintansa lopettavasta lähettimesta tai vastaavasta vahvistimesta adaptereineen, toteuttaa tämän keksinnön mu- 10 kaisesti näin sattuessa kytkeminen linjaan, joka määritetään muodollisesti "ninneksi" (jota kuviossa edustaa linja, johon kuuluu laite (40) ja vahvistin (53) ja sitä vastaava adapteri (52)).
15 Sama kriteeri on voimassa silloinkin, kun on kysymys optisten linjojen vastaanottolaitteista.
On selvää, että muutkin rakennetta ja parametrejä koskevat variaatiot ja muutokset ovat mahdollisia, kaikkien niiden 20 kuuluessa tämän keksinnön kattamiin keksinnöllisiin puitteisiin .

Claims (12)

13 97572
1. Adapteri (6, 8, 11, 13) sellaisia vahvistettuja optisia 05 Iinjatyyppejä varten, joihin kuuluu vähintään yksi optisen linjan laserlähetinlaite (3, 17) ja yksi optisen linjan vastaanottolaite (16, 4), joiden väliin on asennettu vastaavan optisen linjan vahvistimet (7, 12, 9, 14), joka on tunnettu siitä, että siinä on valokuituliitäntä 10 (1) sekä anto- että ottopuolella, sekä lähetinlaitteen puolella (3, 17) että vastaanotinlaitteen puolella (16, 4), kyseisen adapterin (6, 8, 11, 13) käsittäessä yhden optiikka/sähkömuuntomoduulin (18, 24), joka on sovitettu antamaan antopuolelle sähkösignaalin, jonka taso vastaa 15 optisen signaalin ottovaihteluja sen tullessa toiseen säätömoduuliin (20, 27) seuraavaa laseria varten siten, että saadaan aikaan optinen antosignaali kunkin optisen Iinjavahvistimen parametrivaatimusten mukaan säädeltynä.
01 Patenttivaatimukset
2. Vaatimuksen 1 mukainen adapteri (6, 13), joka on tunnettu siitä, että optisen lähettimen puolella (3, 17) olevassa optiikka/sähkömuuntomoduulissa on optinen otto, joka käsittää valoilmaisimen (18) toteuttamaan sen signalin optiikasta sähköön tapahtuvan muuntamisen, joka 25 tulee varsinaisesta lähettimestä, joka valoilmaisin (18) lähettää mainitun sähkösignaalin virtapiiriliitännän kautta sähköiseen automaattiohjausvahvistimeen (19), joka ohjaa automaattisesti jännitteen tasoa siten, että se voi vastata määritetyllä alueella optisen antosignaalin vaih-30 teluihin, minkä jälkeen mainitusta sähköisestä vahvistimesta tulee aktivoitu signaali, joka lähetetään toiseen säätömoduuliin.
3. Vaatimuksen 1 mukainen adapteri (6, 13), joka on 35 tunnettu siitä, että mainitussa lähetinlaitteen puolen (3, 17) toisessa säätömoduulissa on ohjauspiiri (20) seuraavaa laseria (22) varten, joka liittyy mukaan 14 97572 01 sillä sähkösignaalilla, joka tulee sähköisestä automaattisesta jännitetason ohjausvahvistimesta (19), jonka annossa mainitun laserin (22) aktivoiva optinen signaali tuotetaan, jonka optisen signaalin aaltopituus valitaan ja 05 jota aaltopituutta ohjataan jatkuvasti ajallisesti, riippuen sen vastaavan ohjauspiirin (23) lämpötilan vaihteluista, joka on liitettynä mainittuun laseriin, jotta voitaisiin joka hetki valvoa laserin huippuaaltopituutta optisen linjan vahvistimen parametrivaatimusten mukai-10 sesti.
4. Vaatimuksen 1 mukainen adapteri (6, 13), joka on tunnettu siitä, että mainittu seuraavan laserin (22) ohjauspiiri (20) saa aikaan sen annossa useiden 15 käyttökanavien keskinäisen liitännän vastaavien analogisten piirien antoporttien kautta (21).
5. Vaatimuksen 1 mukainen adapteri (8, 11), joka on tunnettu siitä, että mainitussa ensimmäisessä, 20 vastaanottopuolen (4, 16) optiikka/sähkömuuntomoduulissa on optinen otto, johon kuuluu valoilmaisin (24) toteuttamaan seh signaalin optiikasta sähköön muuntamista, joka tulee vastaavasta optisen linjan vahvistimesta (9); tämä valoilmaisin (24) lähettää virtapiiriliitännän kautta 25 mainitun sähköisen signaalin sähköiseen automaattiohjaus-vahvistimeen (26), joka ohjaa automaattisesti jännitetasoa siten, että se voi vastata määritetyllä alueella optisen ottosignaalin vaihteluihin; sen jälkeen mainitusta sähkö-vahvistimesta (26) tuotetaan aktivoitu signaali, joka lä-30 hetetään sitten toiseen säätömoduuliin.
6. Vaatimuksen 1 mukainen adapteri (8, 11), joka on tunnettu siitä, että mainittuun vastaanotinlait-teen puolen (4, 16) toiseen säätömoduuliin kuuluu ohjaus- 35 piiri (27) seuraavaa, markkinoilta saatavissa olevaa laseria (28) varten; sen syöttää sähköinen, automaattisesta jännitetason ohjausvahvistimesta (26) tuleva sähkösig- li 15 97572 01 naali, jonka annossa tuotetaan mainitun laserin (28) aktivoiva optinen signaali; sen optinen signaali lähetetään mainitun vastaanotinlaitteen (4) antoon.
7. Vaatimuksen 1 mukainen adapteri, joka on tunnet- t u siitä, että vastaanottopuolelle, valoilmaisimen (24) antoon on sijoitettu toinen virtapiirihaara, jossa on ma-talataajuussuodin (30) ja vielä yksi sähkövahvistin (31), josta sähkösignaali lähetetään käyttökanavien analogiseen 10 liitäntään (32).
8. Vaatimuksien 5 ja 7 mukainen adapteri, joka on tunne t t u siitä, että vastaanottopuolen ja kahden vastaavan käyttökanavan ja optisen annon välisen valoilmai- 15 simen (24) välisissä kytkimissä on vaihtovirtakytkimet, joita kumpaakin edustaa oma kapasitanssi (25, 29).
9. Vaatimuksen 1 mukainen adapteri, joka on tunnet-t u siitä, että ainakin yhdellä lähetinlaitteen (3) 20 adapterilla (6) on optinen liitäntä ainakin lähetinlait-teeseen (3a) optisen kytkimen (35) kautta siten, että on mahdollista tehdä kytkentä liitännän kautta mainitun adapterin ja erilaisen lähetinlaitteen välillä ja päinvastoin . 25
10. Vaatimuksen 9 mukainen adapteri, joka on tunnettu siitä, että ainakin yksi optinen lisäkytkin (36) on asetettu ainakin yhden vastaanotinlaitteen adapterin (4) ja ainakin saman vastaanotinlaitteen (4a) vä- 30 lille.
11. Vaatimuksen 1 mukainen adapteri (6, 8 ja 11, 13), joka on tunnettu siitä, että siihen on varattu mahdollisuus optista liitäntää varten kahden lähetin/vas- 35 taanotinlinjaparin (3, 17 ja 16, 4) välille kahden optisen kytkimen (35, 36) kautta, edellisen ollessa liitettynä lähettimen (3) antoon ja jälkimmäisen vastaanottimen (4) 16 97572 ottoon, sekä kahden vaihtokytkimen (33, 34) kautta, toisen näistä ollessa sijoitettuna tavallisesti suljettuna ensimmäisen parin lähettimeen (3) ja toisen tavallisesti suljettuna toisen parin vastaanottimeen (4a), mainittujen 5 optisten kytkimien (33, 34) ollessa vuorostaan liitettyinä, edellinen toisen lähettimen (3a) antoon ja jälkimmäinen ensimmäisen vastaanottimen (4) ottoon siten, että lä-hetin/vastaanotinlinjapari (3, 4 ja 3a, 4a) pystyy tulemaan väliin, kun toinen niistä pettää, kytkeytymään toi-10 mintaan vaihtokytkimen (33, 34) kautta ja käyttämään samaa adapteria (6, 8 ja 11, 13).
12. Vaatimuksen 1 mukainen adapteri (46, 48, 50), joka on tunnettu siitä, että siihen on tehty mahdollisuus 15 optista liitäntää varten yhtä moneen lähettimeen (37, 38, 39. sekä yhteen lisälähettimeen (40), joka on vuorostaan liitetty vielä yhteen adapteriin (52) optisen kytkimen (49) kautta ja optisen linjakytkimen (45) kautta, jokaisen adapterin (46, 48, 50, 52) ollessa sopiva kytkettäväksi 20 optisten vaihtokytkimien (41, 42, 43) kautta, näistä jokaisen ollessa liitettynä normaalisti suljetussa tilassa vastaavaan lähettimeen (37, 38, 39) siten, että se pystyy säilyttämään liitännän silloinkin kun lähetin ei toimi ja päinvastoin. 25
FI905341A 1989-10-30 1990-10-29 Adapteri vahvistettuja optisia linjoja varten FI97572C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
IT02218589A IT1237656B (it) 1989-10-30 1989-10-30 Adattatore per linee ottiche amplificate.
IT2218589 1989-10-30

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI905341A0 FI905341A0 (fi) 1990-10-29
FI97572B true FI97572B (fi) 1996-09-30
FI97572C FI97572C (fi) 1997-01-10

Family

ID=11192754

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI905341A FI97572C (fi) 1989-10-30 1990-10-29 Adapteri vahvistettuja optisia linjoja varten

Country Status (26)

Country Link
EP (1) EP0431654B2 (fi)
JP (1) JPH03154442A (fi)
KR (1) KR950001262B1 (fi)
CN (1) CN1041482C (fi)
AR (1) AR245322A1 (fi)
AT (1) ATE122831T1 (fi)
AU (1) AU646229B2 (fi)
BR (1) BR9005623A (fi)
CA (1) CA2028720C (fi)
CZ (1) CZ283857B6 (fi)
DE (1) DE69019480T3 (fi)
DK (1) DK0431654T4 (fi)
ES (1) ES2074527T5 (fi)
FI (1) FI97572C (fi)
HK (1) HK5296A (fi)
HU (1) HU208891B (fi)
IE (1) IE68041B1 (fi)
IT (1) IT1237656B (fi)
MX (1) MX172414B (fi)
MY (1) MY106640A (fi)
NO (1) NO303809B1 (fi)
NZ (1) NZ235720A (fi)
PL (1) PL164810B1 (fi)
PT (1) PT95740B (fi)
RU (1) RU2095943C1 (fi)
TW (1) TW351483U (fi)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2336048B (en) * 1995-06-20 1999-12-08 Fujitsu Ltd Optical receiver
JP3770635B2 (ja) * 1995-06-20 2006-04-26 富士通株式会社 不要強度変調成分抑圧機能を有する光受信機
IT1283372B1 (it) 1996-07-31 1998-04-17 Pirelli Cavi S P A Ora Pirelli Dispositivo per l'inserimento e l'estrazione di segnali ottici
JP4840027B2 (ja) 2006-08-28 2011-12-21 日本電気株式会社 局側光網終端装置および光通信システム
RU2576667C1 (ru) * 2014-11-13 2016-03-10 Общество с ограниченной ответственностью "Научно-технический центр Т8" (ООО "Т8 НТЦ") Волоконно-оптическая система связи

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS5116114B1 (fi) * 1971-07-28 1976-05-21
GB1554536A (en) * 1978-02-02 1979-10-24 Standard Telephones Cables Ltd Termination for optical fibre telecommunication transmission path
US4295225A (en) * 1978-08-18 1981-10-13 Harris Corporation Fiber optic repeater
DE3317541A1 (de) * 1983-05-13 1984-11-15 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Koppeleinrichtung fuer einen lichtwellenleiter
US4972513A (en) * 1987-07-23 1990-11-20 Kokusai Denshin Denwa Kabushiki Kaisha Multi-point optical amplification repeating system

Also Published As

Publication number Publication date
ES2074527T3 (es) 1995-09-16
IE903838A1 (en) 1991-05-08
FI97572C (fi) 1997-01-10
TW351483U (en) 1999-01-21
HK5296A (en) 1996-01-19
IE68041B1 (en) 1996-05-15
RU2095943C1 (ru) 1997-11-10
MX172414B (es) 1993-12-15
HU906942D0 (en) 1991-05-28
FI905341A0 (fi) 1990-10-29
KR950001262B1 (ko) 1995-02-15
PT95740A (pt) 1992-06-30
NZ235720A (en) 1993-02-25
HU208891B (en) 1994-01-28
AR245322A1 (es) 1993-12-30
EP0431654A1 (en) 1991-06-12
AU646229B2 (en) 1994-02-17
KR910008996A (ko) 1991-05-31
PT95740B (pt) 1998-07-31
DK0431654T3 (da) 1995-10-09
DE69019480T2 (de) 1995-11-09
HUT56215A (en) 1991-07-29
CA2028720C (en) 1998-05-12
CS529390A3 (en) 1992-03-18
NO303809B1 (no) 1998-08-31
EP0431654B1 (en) 1995-05-17
CA2028720A1 (en) 1991-05-01
AU6458990A (en) 1991-05-02
CZ283857B6 (cs) 1998-06-17
ES2074527T5 (es) 1999-09-16
DE69019480T3 (de) 1999-11-18
CN1052198A (zh) 1991-06-12
DE69019480D1 (de) 1995-06-22
PL164810B1 (pl) 1994-10-31
PL287576A1 (en) 1991-07-29
DK0431654T4 (da) 1999-11-01
NO904675D0 (no) 1990-10-29
JPH03154442A (ja) 1991-07-02
ATE122831T1 (de) 1995-06-15
BR9005623A (pt) 1991-09-17
NO904675L (no) 1991-05-02
EP0431654B2 (en) 1999-04-21
IT1237656B (it) 1993-06-15
IT8922185A0 (it) 1989-10-30
MY106640A (en) 1995-07-31
CN1041482C (zh) 1998-12-30

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP0507379B1 (en) Protection arrangement for an optical transmitter/receiver device
CN100539473C (zh) 在光传输系统中探测控制信号的方法及应用和相应的装置
CN101170360B (zh) 一种信号光功率检测设备及检测方法
US5267073A (en) Amplifier adapter for optical lines
CN103023575B (zh) 用于gpon olt的光突发接收电路
FI97572B (fi) Adapteri vahvistettuja optisia linjoja varten
US6055082A (en) Optical transmission system
US7016609B2 (en) Receiver transponder for protected networks
US5416625A (en) Optical demultiplexing system
CA2051252A1 (en) Bidirectional light waveguide telecommunication system
JPH02127829A (ja) 双方向光伝送装置の光断検出回路
EP3270529B1 (en) Optical transmission assembly
US20010019102A1 (en) Light reception circuit capable of receiving large level optical signal
JPH01123538A (ja) 光平衡伝送回路
GB2254746A (en) Optical transmitter
AU2001240645A1 (en) Optical communication system with two parallel transmission paths
JPS6012834A (ja) 光切替回路
AU8008698A (en) Method for transmitting additional data signals and a useful data signal by means of optical links
JPS57103445A (en) Optical communication device
CN114024646A (zh) 可冗余互连的星载波分复用系统
DE69014706D1 (de) Doppelringkommunikationssystem.
KR20010049987A (ko) 신호검출회로
RU93004510A (ru) Способ эксплуатации оптических распределительных сетей и устройство для его осуществления
JPH02155324A (ja) 光中継器
JPS5914935B2 (ja) 光通信方式

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
FG Patent granted

Owner name: SOCIETA CAVI PIRELLI S.P.A.