FI97508C - Pikavalinta henkilökohtaisessa matkaviestimessä - Google Patents
Pikavalinta henkilökohtaisessa matkaviestimessä Download PDFInfo
- Publication number
- FI97508C FI97508C FI950096A FI950096A FI97508C FI 97508 C FI97508 C FI 97508C FI 950096 A FI950096 A FI 950096A FI 950096 A FI950096 A FI 950096A FI 97508 C FI97508 C FI 97508C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- identifier
- gesture
- screen
- frame
- memory
- Prior art date
Links
Classifications
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04M—TELEPHONIC COMMUNICATION
- H04M1/00—Substation equipment, e.g. for use by subscribers
- H04M1/26—Devices for calling a subscriber
- H04M1/27—Devices whereby a plurality of signals may be stored simultaneously
- H04M1/274—Devices whereby a plurality of signals may be stored simultaneously with provision for storing more than one subscriber number at a time, e.g. using toothed disc
- H04M1/2745—Devices whereby a plurality of signals may be stored simultaneously with provision for storing more than one subscriber number at a time, e.g. using toothed disc using static electronic memories, e.g. chips
- H04M1/27467—Methods of retrieving data
- H04M1/27475—Methods of retrieving data using interactive graphical means or pictorial representations
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04M—TELEPHONIC COMMUNICATION
- H04M1/00—Substation equipment, e.g. for use by subscribers
- H04M1/26—Devices for calling a subscriber
- H04M1/27—Devices whereby a plurality of signals may be stored simultaneously
- H04M1/274—Devices whereby a plurality of signals may be stored simultaneously with provision for storing more than one subscriber number at a time, e.g. using toothed disc
- H04M1/2745—Devices whereby a plurality of signals may be stored simultaneously with provision for storing more than one subscriber number at a time, e.g. using toothed disc using static electronic memories, e.g. chips
- H04M1/27467—Methods of retrieving data
- H04M1/2747—Scrolling on a display
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04M—TELEPHONIC COMMUNICATION
- H04M1/00—Substation equipment, e.g. for use by subscribers
- H04M1/72—Mobile telephones; Cordless telephones, i.e. devices for establishing wireless links to base stations without route selection
- H04M1/724—User interfaces specially adapted for cordless or mobile telephones
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04M—TELEPHONIC COMMUNICATION
- H04M2250/00—Details of telephonic subscriber devices
- H04M2250/22—Details of telephonic subscriber devices including a touch pad, a touch sensor or a touch detector
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Signal Processing (AREA)
- Telephone Function (AREA)
- Mobile Radio Communication Systems (AREA)
Description
97508
Pikavalinta henkilökohtaisessa matkaviestimessä -Snabbval i en personlig mobilapparat 5 Keksintö koskee pikavalintamenetelmää, jolla matkaviestimessä numero valitaan yksinkertaisella ja tehokkaalla tavalla. Tässä yhteydessä termi matkaviestin ymmärretään sen laajimmassa merkityksessä eli kyseessä voi olla matkapuhelin, kuten NMT-tai GSM-puhelin, tai jokin muu henkilökohtainen mukana kannettava, esimerkiksi taskussa pidettävä viestin (englanniksi Personal Communicator), jossa käytetään pikava-10 lintaa. Samaten termi puhelinnumero on käsitettävä laajemmin niin, että kyseessä voi olla yleisen puhelinverkon päätelaitteen tilaajanumero, puhelinvaihteen alanumero, toisen matkaviestimen numero tai muu vastaava numero. Jäljempänä termillä “ele” (englanniksi gesture) tarkoitetaan jotain piirrettävää merkkiä, kirjainta muotoa tms.
15 Tarkastellaan aluksi esimerkkinä nykyisiä matkapuhelimia, joiden käyttörajapinta voi olla kuvassa 1 esitetyn kaltainen. Matkapuhelimessa 10 on alfanumeerinen näyttö 11, toimintopainikkeita 13 ja numero/kiijainpainikkeita 14 sekä selailupainike 12. Tällaisessa kojeessa on mikroprosessori ja muisti, johon painikkeiden 12, 13, 14 avulla voidaan tallentaa erilaisia käyttöön liittyviä parametreja. Käyttäjän kannalta on käytän-20 nöllistä, että muistiin voidaan tallentaa myös puhelinnumeroita. Matkapuhelimesta riippuen muistipaikkoja voi olla 100 ja enemmänkin, ja näihin paikkoihin voidaan puhelinnumeron lisäksi tallentaa myös numeroon liittyvä nimi tai muu alfanumeerinen tunnus. Halutessaan soittaa johonkin jo tallentamaansa numeroon käyttäjä saa ensin tämän numeron tai siihen liittyvän tunnuksen näyttöön 11 käyttämällä toimin-25 to-, numero-ja selailupainikkeita 12, 13, 14 jossain sopivassa järjestyksessä. Nume-; ‘ ron/tunnuksen tarkastettuaan hän voi käynnistää puhelun jotain ennalta valittua toimintopainiketta 13 painamalla. Haluttu numero voidaan hakea näyttöön käyttämällä muistipaikan osoitetta tai vielä edullisemmin valitsemalla ensin esim. nimen alkukirjain ja selaamalla sitten tällä kiijaimella alkavia nimiä näytössä. Luonnollisesti muis-30 tin sisältöä voidaan myös selata muistipaikkajäijestyksessä selailupainikkeen 12 avulla. Tällainen toiminta eli niin sanottu pikavalintatoiminne on paitsi käyttömuka-vuutta parantava myös turvallisuutta lisäävä tekijä, varsinkin jos puhelinta käytetään autolla ajettaessa.
35 Edellä kuvattu pikavalinnan toimintamalli on varsin looginen ja käyttökelpoinen useimmissa tapauksissa. Jos kuitenkin samalla henkilöllä on useita vaihtoehtoisia puhelinnumeroita, jotka matkapuhelimen käyttäjä haluaa tallentaa puhelimen muistiin, tästä seuraa se, että käyttäjän on varmistettava nimen lisäksi myös oikea nume-rovaihtoehto. Tällöin kyseessä voi olla numero esim. henkilön työpaikalle, kotiin, 2 97508 matkapuhelimeen, jne. Selailu tulee pidemmäksi ja hitaammaksi, ja samalla numeron-valinnan virhemahdollisuudet kasvavat.
Keksinnöllä pyritään nyt löytämään ratkaisu, jolla edellä mainitut puutteet ja haitat 5 voidaan korjata. Tämä tehdään patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkien avulla. Tällöin samalla henkilöllä eli saman tunnuksen alla matkaviestimen muistissa on useampia puhelinnumeroita, joista haluttu numero valitaan kirjoittamalla kosketusnäyttöön haluttua numeroa vastaavaa ele eli merkki.
10 Keksinnön mukaisessa viestimessä kosketusnäyttö voidaan toteuttaa jollain sinänsä tunnetulla tavalla, esim. induktiivisella tai kapasitiivisella kosketusnäytöllä.
Keksintöä voidaan hyvin soveltaa matkapuhelimiin, esimerkiksi NMT-, GSM-, JDC-, PCN-, DAMPS- tai muihin vastaaviin matkapuhelimiin.
15
Keksinnön muita edullisia suoritusmuotoja on esitetty epäitsenäisissä patenttivaatimuksissa. Seuraavassa keksintöä selitetään lähemmin oheiseen piirustukseen viitaten, jossa 20 kuva 1 esittää matkaviestimen keksinnön kannalta olennaiset, sinänsä tunnetut pääosat; kuvassa 2 on esitetty viestimen kosketusnäyttö, johon keksinnön mukaan on piirretty ele;ja 25 •; kuvassa 3 on esitetty viestimen kosketusnäyttö samaan tapaan kuin kuvassa 2, mutta tässä suoritusmuodossa näytössä kulloinkin esitetään useampia tunnuksia kerrallaan.
Seuraavassa keksintöä tarkastellaan lähemmin esimerkkien valossa, ja lähtökohtana 30 pidetään yksinkertaisuuden vuoksi jo edellä kuvan 1 avulla esitettyä NMT-matkapu-helinta, jolloin kuvassa 1 on karkeasti pelkistäen hahmoteltu Nokia 101-puhelimen (Nokia Mobile Phones, Suomi) tämän selityksen kannalta olennaiset osat. Käyttäjä ohjaa laitteen toimintaa painike- eli näppäinryhmillä 12, 13 ja 14. Laite ilmoittaa käyttäjälle eri tietoja näytön 11 kautta. Erityisesti käyttäjä voi määrätyllä toiminto-35 painikkeella 13 valita näyttöön 11 pikavalintaa varten haluttuja numeroita. Tällöin edellytetään, että puhelinnumerot on aikaisemmin tallennettu jollain sinänsä tunnetulla tavalla, kuten jo edellä mainittiin. Puhelinnumeroihin liitetään edullisesti nimi tai jokin muu alfanumeerinen tunnus, koska käyttäjän on helpompi muistaa esimerkiksi nimi.
3 97508
Keksinnön mukaan puhelimen pikavalintamuistiin tallennetaan samaan tunnukseen liittyen useampia puhelinnumeroita, jotka kuvien 2 ja 3 esimerkeissä vastaavat esimerkiksi ryhmiä työpaikka (work), koti (home) ja matkapuhelin (mobile). Luonnollisesti käyttäjän ei tarvitse noudattaa juuri tätä jakoa, vaan halutt ssaan hän voi jonkin 5 ryhmän alle tallentaa esimerkiksi kesämökkien puhelinnumeroita, esimerkiksi niin että ryhmän mobile alle tallennetaan joidenkin tunnusten kohdalle matkapuhelimen numero ja toisten tunnusten osalta kesämökin numero.
Kun ruutuun 21 on vieritetty selailunäppäimen 12 avulla haluttu nimi eli tunnus kent-10 tään 22, käyttäjä voi valita haluamansa numeron kiijoittamalla ruutuun eleen 23. Kirjoittaminen voidaan tehdä esimerkiksi kynällä. Tällöin puhelin välittömästi soittaa valittuun numeroon. Ennalta määrätyt eleet voidaan valita niin, että ne vastaavat esimerkiksi määrättyjä totunnaisia paikkoja, kuten H (home) kotinumerolle, W (work) työpaikan puhelinnumerolle, ja M (mobile) matkapuhelimen numeroa varten. Luon-15 nollisesti voidaan käyttää muitakin sopivia merkkejä, kirjaimia tai kirjainyhdistelmiä. Kuvassa 2 käyttäjä on valinnut tunnuksen 22 kohdalla työnumeron W (23). Kuvassa 3 käyttäjä on kirjoittanut kotinumeroa vastaavan eleen H (23).
Käytettävissä olevan näytön 11 ruudun 21 koon mukaan voidaan näyttöön vierittää 20 selailupainikkeella 12 useampiakin tunnuksia 22a, 22b, 22c samanaikaisesti, kuten kuvassa 3 on esitetty. Halutun numeron valitseminen voi nyt tapahtua eri tavoin. Ensinnäkin haluttu tunnus voidaan vierittää selailunäppäimellä 12 määrätylle riville, esimerkiksi ylimmän kentän 22a kohdalle, jolloin valinta tapahtuu kirjoittamalla haluttu ele johonkin kohtaan ruudulle 21, kuten kuvassa 2 on esitetty. Tällöin käytettä-25 vissä on koko näyttöruudun 28 ala.
Vaihtoehtoisesti näyttöruutu voidaan jakaa myös tunnistusriveiksi, jolloin valinta tapahtuu kirjoittamalla ele halutulle riville 22a - 22c. Kynällä tai muulla kohtuullisen teräväkärkisellä välineellä voidaan luonnollisesti yksiselitteisesti tehdä valinta, vaikka 30 kyseessä olisikin matala rivi.
Eräänä mahdollisuutena nähdään se, että pikavalinnan ele kirjoitetaan määrätylle alueelle. Alue voisi olla esimerkiksi näyttöruudun 21 oikealla puolella. Tätä on havainnollistettu kuvassa 3, johon on piirretty katkoviivoin alue 24, johon ele on tar-35 koitus kirjoittaa, jotta laite voisi tulkita sen oikein. Jos kyseessä on useampia tunnus-kenttiä eli -rivejä esittävä näyttö, kuten kuvassa 3, alue 24 on jaettava myös pystysuunnassa riveiksi, kun käyttäjä voi pikavalinnalla soittaa mihin tahansa ruudussa esitetyn tunnuksen eli nimen takana olevaan numeroon.
4 97508
Keksinnön mukaisella näytön järjestelyllä voidaan pikavalintatoimintoa selkeyttää. Kun pikavalinta tehdään kirjoittamalla ruutuun eleitä, ei vastaavia erillisiä riittävän suurikokoisia painikkeita tai näppäimiä tarvita, mikä luonnollisesti säästää puhelimen etulevyn pinta-alaa. Keksinnön mukainen menetelmä taijoaa myös käyttäjälle varsin 5 selkeän tavan pikavalintaa varten, koska saman tunnuksen eli nimen alle voidaan tallentaa useita eri puhelinnumeroita. Kun jako eri eleiden tarkoittamiin numeroihin tehdään samalla periaatteella kaikkien tunnusten osalta, pikavalinta nopeutuu. Luonnollisesti voidaan myös pikavalintanumeroiden tallentamiseen käytetyssä muistissa säästää tilaa, koska saman tunnuksen alle voidaan tallentaa useampia eri puhelinnu-10 meroita, eikä jokaista numeroa varten tarvitse varata muistitilaa myös tunnusta varten. Kun numeroiden lukumäärä muistissa kasvaa, myös säästöt voivat olla merkittävät.
Haluttaessa voidaan näyttö 11 tehdä niin suureksi, että kuvassa esitetyt näyttö ja kaikki painikkeet 12 - 14 tai osa niistä voidaan sisällyttää näyttöruutuun, joka tällöin vas-15 taisi kuvassa 1 viitenumerolla 15 merkittyä alaa. Tämä menettely ei sinänsä vaikuta tunnusten ja eleiden käyttöön.
Kirjoitettavia eleitä voidaan myös käyttää pikavalintanumeroiden editointiin. Näin on ajateltavissa, että käyttäjä kirjoittaa sekä tunnuksen että siihen liittyvän puhelinnume-20 ron kosketusnäytön 11 kautta. Valinnaisesti käyttäjä voisi käyttää painikkeita 14. Kosketusnäytöllä pikavalintanumerot voidaan syöttää mihin tahansa ruudun 21 kohtaan kirjoittamalla kiijain/numero kerrallaan tai kirjainryhmä kerrallaan.
Voidaan myös käyttää eleitä esim. jonkin jo muistiin talletetun tunnuksen ja/tai pu-25 helinnumeroiden poistamista varten. Jos esimerkiksi ruudussa olevan nimen kohdalle kirjoitetaan ele X, laite voitaisiin ohjelmoida niin, että se tunnistaa tämän eleen pyyh-kimiskäskyksi ja tyhjentää muistista sekä tämän tunnukset että siihen liittyvät puhelinnumerot. Alan ammattilainen ymmärtää, että tätä ajatusta voidaan kehittää eri tavoin.
30
Luonnollisesti alan ammattilainen edellä olevan selityksen perusteella löytää monia . erilaisia sovellutuksia ja muunnelmia keksinnön mukaiseen menetelmään ja viesti meen.
35 Näin ollen kuvassa 1 esitetty näytön ja painikkeiden järjestys ei ole rajoittava, vaan näyttö voitaisiin myös sijoittaa johonkin toiseen paikkaan laitteen etulevyssä. Näytön koko ei myöskään rajoita keksinnön käyttöä, sillä samaa keksinnöllistä ajatusta voidaan soveltaa näyttöihin, joissa esitetään 1 - n kenttää 22, jolloin n valitaan näyttöruudun koon ja erottelutarkkuuden mukaiseksi.
5 97508
Pikavalintaa varten käytetyt eleet voidaan luonnollisesti valita halutulla tavalla, kunhan ne on helppo muistaa ja kiijoittaa ruudulle. Voidaan ajatella kiijaimia, yksinkertaisia symboleja, kuten ympyrää, neliötä, kolmiota, jne. Yksiselitteiset, helposti toisistaan erottuvat eleet ovat kuitenkin edullisimpia. Vaikka tässä selityksessä on mai-5 nittu, että tunnuksen taakse tallennetaan kolme puhelinnumeroa, niin näitä numeroita voi luonnollisesti olla vain kaksi tai enemmän kuin kolme. Kuitenkin käytäntö osoittanee, että tässäkään ei pidä mennä liiallisuuksiin. Pidämme edullisena, että saman tunnuksen taakse tallennetaan esimerkiksi enintään 5 puhelinnumeroa. Tällöin eri eleitäkin on oltava ainakin viisi.
10
Keksinnön perusajatusta voidaan soveltaa matkapuhelimiin ja muihin vastaaviin laitteisiin, joissa pikavalintaa halutaan yksinkertaistaa.
Claims (9)
1. Menetelmä, jossa matkaviestimen (10) muistiin on ennalta tallennettu puhelinnumeroita sekä niitä vastaavat tunnukset ja jossa numero valitaan pikavalinnalla siten, että käyttäjä ensin hakee haluttua numeroa vastaavan tunnuksen näyttöön (11) käyttä- 5 mällä painikkeita (11, 12, 13), minkä jälkeen käyttäjä käynnistää puhelun valittuun numeroon aktivointipainiketta painamalla, tunnettu siitä, että tunnukseen (22) liittyen muistiin on tallennettu ainakin kaksi eri puhelinnumeroa, että näyttönä (11) toimii kosketusnäyttö, ja että näytössä esitettävä tunnukseen liittyvä haluttu puhelinnumero valitaan kirjoittamalla näyttöruutuun (21) ennalta valittu ele (23). 10
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että näytössä (11) esitetään samanaikaisesti vähintään kaksi tunnusta (22a, 22b, 22c), jolloin haluttu numero valitaan kirjoittamalla ele halutun tunnuksen riville.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että näytössä (11) esitetään samanaikaisesti vähintään kaksi tunnusta (24a, 24b, 24c), jolloin haluttu numero valitaan vierittämällä se ensin ennalta määrätyn rivin kohdalle ja kirjoittamalla haluttua numeroa vastaava ennalta valittu ele näyttöruutuun (21).
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tunnus on henkilön nimi tai sitä tarkoittava alfanumeerinen merkkijono.
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ele kirjoitetaan näyttöruudun (21) määrättyyn kenttään (24). 25
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ele kirjoitetaan näyttöruudun (21) määrättyyn kenttään (24) haluttua tunnusta (22a - 22c) vastaavalle riville (24a, 24b tai 24c).
7. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että näyttöruutuun kirjoitetaan kynällä.
8. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että näyttöruudussa oleva tunnus poistetaan pikavalintamuistista kirjoittamalla näyttöruu- 35 tuun (21) tai määrättyyn alueeseen (24) poistamista tarkoittava ele.
9. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että : toimintopainikkeet (13) ja/tai numero/kirjainpainikkeet (14) ja/tai selailupainike (12) esitetään kosketusnäytössä (21). Il 97508
Priority Applications (4)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI950096A FI97508C (fi) | 1995-01-09 | 1995-01-09 | Pikavalinta henkilökohtaisessa matkaviestimessä |
US08/582,136 US5684873A (en) | 1995-01-09 | 1996-01-02 | Quick dialing in personal mobile phone |
DE69630982T DE69630982T2 (de) | 1995-01-09 | 1996-01-09 | Kurzwahlverfahren für ein persönliches Mobiltelefon |
EP96300148A EP0721273B1 (en) | 1995-01-09 | 1996-01-09 | Quick dialing in personal mobile phone |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI950096A FI97508C (fi) | 1995-01-09 | 1995-01-09 | Pikavalinta henkilökohtaisessa matkaviestimessä |
FI950096 | 1995-01-09 |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI950096A0 FI950096A0 (fi) | 1995-01-09 |
FI950096A FI950096A (fi) | 1996-07-10 |
FI97508B FI97508B (fi) | 1996-09-13 |
FI97508C true FI97508C (fi) | 1996-12-27 |
Family
ID=8542220
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI950096A FI97508C (fi) | 1995-01-09 | 1995-01-09 | Pikavalinta henkilökohtaisessa matkaviestimessä |
Country Status (4)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US5684873A (fi) |
EP (1) | EP0721273B1 (fi) |
DE (1) | DE69630982T2 (fi) |
FI (1) | FI97508C (fi) |
Families Citing this family (62)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US8352400B2 (en) | 1991-12-23 | 2013-01-08 | Hoffberg Steven M | Adaptive pattern recognition based controller apparatus and method and human-factored interface therefore |
JPH098881A (ja) * | 1995-06-19 | 1997-01-10 | Sony Corp | 携帯電話機 |
GB2322040A (en) * | 1997-02-05 | 1998-08-12 | Nokia Mobile Phones Ltd | Number storage and call establishment in a cordless/cellular hybrid phone |
GB2322508A (en) | 1997-02-21 | 1998-08-26 | Nokia Mobile Phones Ltd | Display scrolling means for a radio telephone handset |
GB2322513B (en) * | 1997-02-21 | 2001-12-19 | Nokia Mobile Phones Ltd | A phone displaying alternative functionality menu |
KR19980075312A (ko) * | 1997-03-29 | 1998-11-16 | 유기범 | 터치패드를 구비한 휴대용 전화단말기 |
GB2327554B (en) | 1997-07-16 | 2002-02-13 | Nokia Mobile Phones Ltd | Radio telephone headset |
GB2327555B (en) | 1997-07-16 | 2002-07-17 | Nokia Mobile Phones Ltd | Radio telephone |
GB2328843B (en) | 1997-08-29 | 2002-08-14 | Nokia Mobile Phones Ltd | A system for remotely accessing data stored in a radiotelephone |
US20010047263A1 (en) * | 1997-12-18 | 2001-11-29 | Colin Donald Smith | Multimodal user interface |
EP1376449B1 (en) | 1997-12-29 | 2005-03-02 | SAMSUNG ELECTRONICS Co. Ltd. | A mobile communication terminal having a touch panel overlaid to the display |
FI980022A (fi) | 1998-01-07 | 1999-07-08 | Nokia Mobile Phones Ltd | Puhelinpalvelut |
FI980291A (fi) | 1998-02-09 | 1999-08-10 | Nokia Mobile Phones Ltd | Liikkuva internetpääsy |
GB9814398D0 (en) * | 1998-07-02 | 1998-09-02 | Nokia Mobile Phones Ltd | Electronic apparatus |
GB2341053A (en) | 1998-08-26 | 2000-03-01 | Nokia Mobile Phones Ltd | Method of handling multiple phone numbers stored on a smart card under single name label |
US6459779B2 (en) | 1998-09-04 | 2002-10-01 | Ameritech Corporation | System and method for creating a billing record with a called party's name |
US6633746B1 (en) | 1998-11-16 | 2003-10-14 | Sbc Properties, L.P. | Pager with a touch-sensitive display screen and method for transmitting a message therefrom |
US7966078B2 (en) | 1999-02-01 | 2011-06-21 | Steven Hoffberg | Network media appliance system and method |
US8874244B2 (en) * | 1999-05-19 | 2014-10-28 | Digimarc Corporation | Methods and systems employing digital content |
KR100346203B1 (ko) * | 1999-08-26 | 2002-07-26 | 삼성전자 주식회사 | 터치 패드를 구비하는 통신 단말기에서 심벌을 이용한 단축다이얼 방법 |
US6490443B1 (en) | 1999-09-02 | 2002-12-03 | Automated Business Companies | Communication and proximity authorization systems |
US6791529B2 (en) * | 2001-12-13 | 2004-09-14 | Koninklijke Philips Electronics N.V. | UI with graphics-assisted voice control system |
KR100455177B1 (ko) | 2003-03-12 | 2004-11-06 | 엘지전자 주식회사 | 이동통신 단말기의 호출 오류 방지 방법 |
US7707039B2 (en) | 2004-02-15 | 2010-04-27 | Exbiblio B.V. | Automatic modification of web pages |
US8442331B2 (en) | 2004-02-15 | 2013-05-14 | Google Inc. | Capturing text from rendered documents using supplemental information |
US10635723B2 (en) | 2004-02-15 | 2020-04-28 | Google Llc | Search engines and systems with handheld document data capture devices |
US7812860B2 (en) | 2004-04-01 | 2010-10-12 | Exbiblio B.V. | Handheld device for capturing text from both a document printed on paper and a document displayed on a dynamic display device |
US7990556B2 (en) | 2004-12-03 | 2011-08-02 | Google Inc. | Association of a portable scanner with input/output and storage devices |
US7894670B2 (en) | 2004-04-01 | 2011-02-22 | Exbiblio B.V. | Triggering actions in response to optically or acoustically capturing keywords from a rendered document |
US8081849B2 (en) | 2004-12-03 | 2011-12-20 | Google Inc. | Portable scanning and memory device |
US9008447B2 (en) | 2004-04-01 | 2015-04-14 | Google Inc. | Method and system for character recognition |
US8146156B2 (en) | 2004-04-01 | 2012-03-27 | Google Inc. | Archive of text captures from rendered documents |
WO2008028674A2 (en) | 2006-09-08 | 2008-03-13 | Exbiblio B.V. | Optical scanners, such as hand-held optical scanners |
US9143638B2 (en) | 2004-04-01 | 2015-09-22 | Google Inc. | Data capture from rendered documents using handheld device |
US20060081714A1 (en) | 2004-08-23 | 2006-04-20 | King Martin T | Portable scanning device |
US9116890B2 (en) | 2004-04-01 | 2015-08-25 | Google Inc. | Triggering actions in response to optically or acoustically capturing keywords from a rendered document |
US8713418B2 (en) | 2004-04-12 | 2014-04-29 | Google Inc. | Adding value to a rendered document |
US8489624B2 (en) | 2004-05-17 | 2013-07-16 | Google, Inc. | Processing techniques for text capture from a rendered document |
US8874504B2 (en) | 2004-12-03 | 2014-10-28 | Google Inc. | Processing techniques for visual capture data from a rendered document |
US8620083B2 (en) | 2004-12-03 | 2013-12-31 | Google Inc. | Method and system for character recognition |
US8346620B2 (en) | 2004-07-19 | 2013-01-01 | Google Inc. | Automatic modification of web pages |
US8370770B2 (en) * | 2005-06-10 | 2013-02-05 | T-Mobile Usa, Inc. | Variable path management of user contacts |
CN101083807A (zh) * | 2006-06-02 | 2007-12-05 | 鸿富锦精密工业(深圳)有限公司 | 移动通讯设备 |
CN101098355A (zh) * | 2006-06-30 | 2008-01-02 | 鸿富锦精密工业(深圳)有限公司 | 可快速拨打电话的移动通讯设备及其快速拨打方法 |
WO2010096193A2 (en) | 2009-02-18 | 2010-08-26 | Exbiblio B.V. | Identifying a document by performing spectral analysis on the contents of the document |
WO2010105246A2 (en) | 2009-03-12 | 2010-09-16 | Exbiblio B.V. | Accessing resources based on capturing information from a rendered document |
US8447066B2 (en) | 2009-03-12 | 2013-05-21 | Google Inc. | Performing actions based on capturing information from rendered documents, such as documents under copyright |
US20100255820A1 (en) * | 2009-04-02 | 2010-10-07 | John Maly & Associates, Inc. | Apparatus and Methods for Protection From Unintentional Phone-Dialing |
US8693661B2 (en) * | 2009-04-02 | 2014-04-08 | John Maly & Associates, Inc. | Apparatus and methods for protection from inappropriate phone-dialing |
US9081799B2 (en) | 2009-12-04 | 2015-07-14 | Google Inc. | Using gestalt information to identify locations in printed information |
US9323784B2 (en) | 2009-12-09 | 2016-04-26 | Google Inc. | Image search using text-based elements within the contents of images |
CN101877738A (zh) * | 2010-04-12 | 2010-11-03 | 上海闻泰电子科技有限公司 | 一种实现手机拨号快速匹配完整号码的方法 |
US9021380B2 (en) * | 2012-10-05 | 2015-04-28 | Google Inc. | Incremental multi-touch gesture recognition |
US8782549B2 (en) | 2012-10-05 | 2014-07-15 | Google Inc. | Incremental feature-based gesture-keyboard decoding |
US8843845B2 (en) | 2012-10-16 | 2014-09-23 | Google Inc. | Multi-gesture text input prediction |
US8701032B1 (en) | 2012-10-16 | 2014-04-15 | Google Inc. | Incremental multi-word recognition |
US8850350B2 (en) | 2012-10-16 | 2014-09-30 | Google Inc. | Partial gesture text entry |
US8819574B2 (en) | 2012-10-22 | 2014-08-26 | Google Inc. | Space prediction for text input |
US8832589B2 (en) | 2013-01-15 | 2014-09-09 | Google Inc. | Touch keyboard using language and spatial models |
US9081500B2 (en) | 2013-05-03 | 2015-07-14 | Google Inc. | Alternative hypothesis error correction for gesture typing |
CN104238724B (zh) | 2013-06-09 | 2019-03-12 | Sap欧洲公司 | 用于电子设备的基于动作的输入方法和系统 |
CN103984704A (zh) * | 2014-04-22 | 2014-08-13 | 王强 | 一种智能终端搜索网站、链接应用的方法及装置 |
Family Cites Families (14)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE3409532A1 (de) * | 1984-03-15 | 1985-09-19 | Standard Elektrik Lorenz Ag, 7000 Stuttgart | Kommunikationsendgeraet |
JPS62188538A (ja) * | 1986-02-14 | 1987-08-18 | Mitsubishi Electric Corp | 通信端末のダイヤリング装置 |
JPS6327144A (ja) * | 1986-07-21 | 1988-02-04 | Nec Corp | タツチスクリ−ン式電話機 |
JPS63114348A (ja) * | 1986-10-31 | 1988-05-19 | Nec Corp | キヤラクタダイヤル式電話機 |
FI89652C (fi) * | 1990-09-27 | 1993-10-25 | Nokia Mobile Phones Ltd | Foerfarande foer snabbval vid en telefonapparat |
US5390236A (en) * | 1992-03-31 | 1995-02-14 | Klausner Patent Technologies | Telephone answering device linking displayed data with recorded audio message |
US5283818A (en) * | 1992-03-31 | 1994-02-01 | Klausner Patent Technologies | Telephone answering device linking displayed data with recorded audio message |
GB2266797B (en) * | 1992-05-09 | 1995-06-14 | Nokia Mobile Phones Uk | Data storage apparatus |
US5434777A (en) * | 1992-05-27 | 1995-07-18 | Apple Computer, Inc. | Method and apparatus for processing natural language |
US5335276A (en) * | 1992-12-16 | 1994-08-02 | Texas Instruments Incorporated | Communication system and methods for enhanced information transfer |
GB2276520A (en) * | 1993-03-23 | 1994-09-28 | Us West Advanced Tech Inc | Computer interface method and system |
US5522089A (en) * | 1993-05-07 | 1996-05-28 | Cordata, Inc. | Personal digital assistant module adapted for initiating telephone communications through DTMF dialing |
US5422656A (en) * | 1993-11-01 | 1995-06-06 | International Business Machines Corp. | Personal communicator having improved contrast control for a liquid crystal, touch sensitive display |
US5572573A (en) * | 1994-01-25 | 1996-11-05 | U S West Advanced Technologies, Inc. | Removable user interface for use with interactive electronic devices |
-
1995
- 1995-01-09 FI FI950096A patent/FI97508C/fi active
-
1996
- 1996-01-02 US US08/582,136 patent/US5684873A/en not_active Expired - Lifetime
- 1996-01-09 EP EP96300148A patent/EP0721273B1/en not_active Expired - Lifetime
- 1996-01-09 DE DE69630982T patent/DE69630982T2/de not_active Expired - Lifetime
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI97508B (fi) | 1996-09-13 |
EP0721273A2 (en) | 1996-07-10 |
EP0721273A3 (en) | 1999-12-22 |
US5684873A (en) | 1997-11-04 |
DE69630982T2 (de) | 2004-10-28 |
FI950096A (fi) | 1996-07-10 |
FI950096A0 (fi) | 1995-01-09 |
EP0721273B1 (en) | 2003-12-10 |
DE69630982D1 (de) | 2004-01-22 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI97508C (fi) | Pikavalinta henkilökohtaisessa matkaviestimessä | |
FI97507C (fi) | Pikavalinta matkaviestimessä | |
US7555727B2 (en) | Integrated handheld computing and telephony system and services | |
US6125287A (en) | Wireless telephone having an improved user interface | |
JPH10243080A (ja) | 電話のための電話番号データベース | |
US6658409B1 (en) | Message data reception device and method for controlling display of message data items and other data items related to the message | |
US6259934B1 (en) | Radio communication device programmed for automatic entry of directory data | |
JPH04304756A (ja) | 呼び出し線を識別する電話装置 | |
US6351655B1 (en) | Method of handling registration data and telephone apparatus for the same | |
KR100700168B1 (ko) | 단축키 설정 방법 및 이를 이용한 이동통신 단말기 | |
JP2001036630A (ja) | 携帯電話装置 | |
KR100608828B1 (ko) | 단축다이얼 전화번호 등록방법 | |
KR100529470B1 (ko) | 이동통신 단말기의 전화번호 저장 방법 | |
JP3612475B2 (ja) | 表示制御装置 | |
KR100639368B1 (ko) | 이동통신 단말기의 단축번호 관리방법 | |
JP3686800B2 (ja) | メモリへの情報の格納を制御する装置およびその方法 | |
KR101129273B1 (ko) | 휴대용 단말기의 단축 전화번호 검색방법 | |
JP4182045B2 (ja) | メモリへの情報の格納を制御する装置およびその方法 | |
KR100247082B1 (ko) | 전화번호 자동다이얼링장치의 사업자 식별번호보호방법 | |
KR100994279B1 (ko) | 이동 통신 단말기의 번호 입력방법 | |
KR20000026870A (ko) | 멀티버튼을 이용한 이동통신 단말기 운용 방법 | |
KR20040008304A (ko) | 이동통신 단말기에서의 다이얼링 방법 | |
KR20040041862A (ko) | 우선순위에 따른 휴대폰 전화번호부 검색 방법 | |
JP2000253126A (ja) | 電話装置 | |
KR100520665B1 (ko) | 이동 통신 단말의 전화번호 저장 방법 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
BB | Publication of examined application |