FI96262C - Järjestely elektronisten komponenttien lämpötilan säätämiseksi - Google Patents

Järjestely elektronisten komponenttien lämpötilan säätämiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI96262C
FI96262C FI923493A FI923493A FI96262C FI 96262 C FI96262 C FI 96262C FI 923493 A FI923493 A FI 923493A FI 923493 A FI923493 A FI 923493A FI 96262 C FI96262 C FI 96262C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
peltier element
temperature
controlling
arrangement
power source
Prior art date
Application number
FI923493A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI96262B (fi
FI923493A (fi
FI923493A0 (fi
Inventor
Hemmo Ristimaeki
Eero Sirola
Denis O'shea
Original Assignee
Nokia Telecommunications Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nokia Telecommunications Oy filed Critical Nokia Telecommunications Oy
Priority to FI923493A priority Critical patent/FI96262C/fi
Publication of FI923493A0 publication Critical patent/FI923493A0/fi
Priority to DE4393699T priority patent/DE4393699T1/de
Priority to AU45726/93A priority patent/AU4572693A/en
Priority to PCT/FI1993/000306 priority patent/WO1994003849A1/en
Publication of FI923493A publication Critical patent/FI923493A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI96262B publication Critical patent/FI96262B/fi
Publication of FI96262C publication Critical patent/FI96262C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G05CONTROLLING; REGULATING
    • G05DSYSTEMS FOR CONTROLLING OR REGULATING NON-ELECTRIC VARIABLES
    • G05D23/00Control of temperature
    • G05D23/19Control of temperature characterised by the use of electric means
    • G05D23/20Control of temperature characterised by the use of electric means with sensing elements having variation of electric or magnetic properties with change of temperature
    • G05D23/24Control of temperature characterised by the use of electric means with sensing elements having variation of electric or magnetic properties with change of temperature the sensing element having a resistance varying with temperature, e.g. a thermistor
    • GPHYSICS
    • G05CONTROLLING; REGULATING
    • G05DSYSTEMS FOR CONTROLLING OR REGULATING NON-ELECTRIC VARIABLES
    • G05D23/00Control of temperature
    • G05D23/19Control of temperature characterised by the use of electric means
    • G05D23/1919Control of temperature characterised by the use of electric means characterised by the type of controller
    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01SDEVICES USING THE PROCESS OF LIGHT AMPLIFICATION BY STIMULATED EMISSION OF RADIATION [LASER] TO AMPLIFY OR GENERATE LIGHT; DEVICES USING STIMULATED EMISSION OF ELECTROMAGNETIC RADIATION IN WAVE RANGES OTHER THAN OPTICAL
    • H01S5/00Semiconductor lasers
    • H01S5/02Structural details or components not essential to laser action
    • H01S5/024Arrangements for thermal management
    • H01S5/02407Active cooling, e.g. the laser temperature is controlled by a thermo-electric cooler or water cooling
    • H01S5/02415Active cooling, e.g. the laser temperature is controlled by a thermo-electric cooler or water cooling by using a thermo-electric cooler [TEC], e.g. Peltier element

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Automation & Control Theory (AREA)
  • Semiconductor Lasers (AREA)

Description

96262 Järjestely elektronisten komponenttien lämpötilan säätämiseksi .
Keksintö on järjestely elektronisten komponenttien 5 lämpötilan säätämiseksi, joka järjestely käsittää anturi-välineen elektronisen komponentin lämpötilan mittaamiseksi ja lämpötilaan verrannollisen ohjaussignaalin tuottamiseksi, elektroniseen komponenttiin lämpöäjohtavasti liitetyn peltier-elementin elektronisen komponentin lämpötilan sää-10 tämiseksi peltier-elementin läpikulkevan virran voimakkuudesta ja suuruudesta riippuvaisesti, teholähteen virran syöttämiseksi peltier-elementille, säätövälineen peltier-elementin läpi kulkevan virran suunnan säätämiseksi vasteena anturivälineen antamalle ohjaussignaalille,toi s e n 15 säätövälineen peltier-elementin läpi kulkevan virran suuruuden säätämiseksi vasteena anturivälineen antamalle ohjaussignaalille.
Tyypillinen teknikan tason mukainen ratkaisu elektronisten komponenttien lämpötilan säätämiseksi ja tehon 20 syöttämiseksi lämpötilaa säätävälle peltier-elementille on ollut kytkeä tavanomainen, esimerkiksi +-5 voltin jännitelähde, yhteen hakkuriteholähteen ja muita samalla piiri-kortilla olevia virtaa käyttäviä elementtejä syöttävän haaran kanssa. Tällöin elektronisten komponenttien, tyy-25 pillisesti laser-lähettimen, lämpötilaa säätävä peltier-elementti on ollut kytkettynä hakkuriteholähteen ulostuloon.
Tunnetun tekniikan mukaisen ratkaisun haittana on ollut se, että peltier-elementtiä syöttävä hakkuriteholäh-30 de on aiheuttanut peltier-elementille antamaansa tehoon nähden suuren tehohäviön. Tällaisen piirijärjestelyn ominaisena piirteenä on siis ollut se, että piirissä on ollut peltier-elementin tehonkulutuksen lisäksi hakkuriteholähteen tehonkulutus.
35 Tämän keksinnön tarkoituksena on aikaansaada aikai- 2 96262 sempaa edullisempi ja vähemmän tehoa kuluttava elektronisen komponentin lämmönsäätöpiiri peltier-elementtiä käyttäen.
Tämä uudentyyppinen järjestely elektronisten kom-5 ponenttien lämpötilan säätämiseksi saavutetaan keksinnön-mukaisella järjestelyllä, joka on tunnettu siitä, että peltier-elementtiä syöttävä teholähde on lämpötilaltaan säädettävän elektronisen komponentin teholähde; ja siitä, että peltier-elementti on kytketty sarjaan teholähteen 10 kanssa.
Keksintö perustuu siihen ajatukseen, että syötetään yhtä tai useampaa elektronista komponenttia peltier-ele-mentin kautta suoraan teholähteeltä.
Keksintö on erityisen edullinen optisissa lähet-15 timissä, joissa laserlähettimien tai vastaavien puolijohdekomponenttien lämpötiloja pyritään säätämään. Tekniikan tason mukaiselle ratkaisulle on ollut tyypillistä se, että peltier-elementtiä on syötetty eri teholähteellä, kuin varsinaista laser-lähetintä, eli on käytetty yhteensä kah-20 ta teholähdettä. Keksinnön mukaisessa ratkaisussa tarvi taan laser-lähetintä ja sen lämpötilaa säätävää peltier-elementtiä varten vain yksi teholähde. Tämä tekee laser-lähettimen lämmönsäädön toteuttamisen huomattavasti edullisemmaksi, koska tarvitaan vähemmän laitteistoja ja vä-25 hemmän tilaa niitä varten.
Keksinnön ensisijaisessa suoritusmuodossa Peltier-elementtiä ohjaava säätöväline käsittää siltakytkennän, jonka kahden navan väliin on kytketty vähintään yksi sar-jaankytketty peltier-elementti, sekä vertailijavälineen 30 tyypillisesti vahvistimen, joka vertaa anturivälineen i tuottamaa mittaussignaalia referenssiarvoon ja joka muo dostaa ohjaussignaalin. Ohjaussignaalilla ohjataan silta-kytkentää siten, että se syöttää peltier-elementin läpi virtaa ensimmäiseen suuntaan, kun mittaussignaali on pie-35 nempi kuin referenssiarvo, ja vastakkaiseen suuntaan, kun 3 96262 mittaussignaali on suurempi kuin referenssiarvo. Siltakyt-kentä on kokonaan syöttämättä virtaa peltier-elementteihin kun anturivälineen antama mittaussignaali on halutulla jännitealueella, siis referenssiarvon välittömässä lähei-5 syydessä. Tällöin keksinnön mukaisen järjestelyn etuna on, että se ei aiheuta vuotovirtoja ollessaan off-tilassa. Lisäksi keksinnönmukainen järjestely ei kuluta tehoa silloin, kun laser-lähetin on halutussa lämpötilassa. Hakkuriteholähteellä toteutettu piiri kuluttaa koko käytön ajan 10 tehoa, käyttöjännitteen synnyttämiseksi. Täten keksinnön mukainen järjestely on energiataloudellisesti tehokkaampi eikä vaadi niin suurta syöttötehoa.
Keksintöä selitetään lähemmin seuraavassa viitaten oheisiin piirustuksiin, joissa 15 kuvio 1 esittää keksinnön mukaisen järjestelyn pe riaatteellisen lohkokaavion, jossa laserdiodilähetintä syötetään samalla teholähteellä kuin peltier-elementtiä.
kuvio 2 esittää toteutuksen, jossa on eräs keksin-nönmukaisen järjestelyn toteutus.
20 Keksinnölle tyypillisessä, kuvassa 1 esitetyssä, ratkaisussa tavanomainen, tyypillisesti +-7 voltin, teholähde PS on kytketty säätövälineen SU, tyypillisesti rin-nakkaisvastuksen, ja peltier-elementin P rinnankytkentään. Teholähteen tehtävänä on muuttaa, tyypillisesti +48 vol-25 tin, ensiöjännite Vin laitteen sisäiseksi jännitteeksi Vout, tyypillisesti +5 voltiksi. Peltier-elementin läpi kulkevan virran suuntaa säädetään säätövälineen BC avulla. Se ohjaa, tyypillisesti siltakytkennän avulla, peltier-elementin läpi kulkevan virran suuntaa. Virran kulkiessa 30 peltier-elementin P läpi ensimmäiseen suuntaan peltier-1. elementti jäähdyttää itseään ja laserdiodilähetintä, johon se on lämpöäjohtavasti kytketty. Vastaavasti, virran kulkiessa toiseen suuntaan peltier-elementin P läpi, lämmittää peltier-elementti P itseään ja laserdiodilähetintä. 35 Laserdiodilähettimeen on peltier-elementin P lisäksi kyt- 4 96262 ketty lämpöäjohtavasti anturiväline TE, joka on tyypillisesti termistori. Termistorin toinen napa on kytketty syöttöjännitteeseen, esimerkiksi +5 volttiin. Termistori mittaa laserdiodilähettimen lämpötilaa ja kehittää mitat-5 tavaan lämpötilaan verrannollisen mittaussignaalin Ml, joka on kytketty vertailuelimen Ai, joka on tyypillisesti komparaattori, ensimmäiseen napaan sekä vastukseen Rl, joka muodostaa termistorin kanssa jännitteenjaon. Vertailuelimen toinen napa,tässä esimerkissä positiivinen + on 10 kytketty vertailujännitteeseen Vrefl. Vertailuelimen Ai ulostulo on kytketty säätövälineen eli rinnakkaisvastuksen SU ohjaimeen SC sekä toiseen säätövälineeseen BC, joka ohjaa siltakytkentää. Vertailuelin Ai on tyypillisesti vahvistin, jonka lähdöstä saadaan jännite, joka on verran-15 nollinen termistori TE / vastus Rl jännitejaon tuottaman jännitteen eli mittaussignaalin Ml ja vertailujännitteen Vrefl väliseen jännite-eroon. Tämä jännite ohjaa toista säätövälinettä BC ja rinnakkaisvastuksen SU ohjainta SC. Toinen säätöväline BC voi toimia esimerkiksi siten, että 20 kun vertailijavälineen Ai lähtöjännite on negatiivien ohjataan virta peltier-elmentin P kautta jäähdyttävään suuntaan ja kun vertailuelimen Ai lähtöjännite on positiivinen ohjataan virta peltier-elementin P läpi lämmittävään suuntaan. Esimerkissä voidaan olettaa, että tasapainotilassa, • 25 kun ei tarvita jäähdytystä eikä lämmitystä, on vertailu- elimen Ai lähtöjännite 0 V. Siten, mikäli termistorin TE mittaama lämpötila on liian matala, esimerkiksi 0 °C, vertailuelin Ai havaitsee sen termistorin TE lähettämästä mittaussignaalista Ml ja lähettää siltakytkentää ohjaaval-30 le toiselle säätövälineelle BC ohjesignaalin siitä, että toinen säätöväline BC ohjaa siltakytkentää siten, että siltakytkentä päästää virran kulkemaan peltier-elementin P läpi ensimmäiseen suuntaan siten, että peltier-elementti P lämmittää. Samalla vertailuelin Ai lähettää rinnakkaisvas-35 tuksen SU ohjaimeen SC ohjesignaalin. Ohjesignaali saa li 9620 5 rinnakkaisvastuksen SU suurentamaan omaa resistanssiaan, jolloin enemmän virtaa kulkee peltier-elementin läpi ja se lämmittää voimakkaammin. Jos taas termistorin TE mittaama lämpötila on sallituissa rajoissa, esimerkiksi 25 °C lä-5 hettyvillä, vertailuelin AI lähettää toiselle säätöväli-neelle BC ohjaussignaalin, joka saa siltakytkennän kytkemään peltier-elementin irti muista piirielimistä siten, että siihen ei kulje virtaa, eikä se näinmuodoin lämmitä, eikä jäähdytä ympäristöään. Vastaavasti, jos termistorin 10 TE mittaama lämpötila on liian korkea, esimerkiksi 50 °C, vertailuelin Ai havaitsee sen termistorin TE lähettämästä mittaussignaalista Ml ja lähettää siltakytkentää ohjaavalle toiselle säätövälineelle BC ohjesignaalin siitä, että toinen säätöväline BC ohjaa siltakytkentää siten, että 15 siltakytkentä päästää virran kulkemaan peltier-elementin P läpi toiseen suuntaan siten, että peltier-elementti P jäähdyttää. Samalla vertailuelin AI lähettää rinnakkaisvastuksen SU ohjaimeen SC ohjesignaalin, joka saa rinnakkaisvastuksen SU suurentamaan omaa resistanssiaan, jolloin 20 enemmän virtaa kulkee peltier-elementin läpi ja se jäähdyttää voimakkaammin. Piirijärjestelyn ulostulojännite Vout on kytketty takaisinkytkentäsilmukan FB kautta toisen vertailijaelimen A2, tyypillisesti differentiaalivahvistimen, ensimmäiseen sisääntuloon. Vertailijaelimen A2 eli 25 vahvistimen toiseen sisääntuloon on kytketty toinen vertailu jännite Vref2. Vertailijaelin A2 vertaa takaisinkytkentäsilmukan tuomaa jännitettä Vout vertailujännitteeseen Vref2 ja antaa ulostulonsa kautta ohjaussignaalin teholähteelle PS siten että jos Vout laskee tietyn rajan, esi-30 merkiksi vertailujännitteen Vref2, alapuolelle teholähde PS syöttää enemmän tehoa peltier-elementin P ja rinnakkaisvastuksen SU rinnankytkentään, ja vastaavasti, jos Vout on vertailujännitteen Vref2 yläpuolella teholähde PS syöttää vähemmän tehoa peltier-elementin P ja rinnakkais-35 vastuksen SU rinnankytkentään. Takaisinkytkentä silmukka 6 96262 FB ja toinen vertailijaelin A2 toteutetaan tyypillisesti teholähteen PS yhteydessä.
Kuvio 2 esittää toteutusta, jossa toinen säätöväli-ne BC ja rinnakkaisvastuksen SU ohjain SC on yhdistetty 5 yhteen differentiaalivahvistimeen. Vastuksen R5 toiseen napaan on kytketty käyttöjännite ja toiseen napaan vastus R4. Vastuksien väliin muodostuu referenssijännite Vrefl, joka ohjataan transistorin Q2 kannalle. Transistorit Ql, Q2 ja Q3 sekä vastukset R2, R3, R6, R7 ja R8 muodostavat 10 vertailijavälineen AI eli komparaattorin, eli käytännössä normaalin differentiaalivahvistimen. Sen lähtö on kytketty diodien D1-D4 kautta JFET:n Q4 hilalla. Tämä JFET toimii rinnakkaisvastuksena eli "sunttina". Diodit Dl - D4 mahdollistavat rinnakkaisvastuksen ohjauksen sekä silloin, 15 kun peltier-elementti jäähdyttää että silloin, kun pel-tier-elementti lämmittää. Peltier-elementin jäähdyttäessä on termistorihaaran jännite suurempi kuin Vrefl, joten transistorin Ql kollektorijännite on pienempi kuin transistorin Q2 kollektorijännite. Siten JFET Q4 saa ohjauksen 20 diodien D3 ja D4 kautta. Kun peltier-elementti lämmittää, saa JFET Q4 ohjauksensa diodien Dl ja D2 kautta. Siltakyt-kentää ohjaava toinen säätöväline BC on muodostettu transistoreilla Q5 ja Q6 sekä releellä RE1. Transistorien Q5 ja Q6 kollektorit on yhdistetty releen RE1 toiseen sisään-25 tuloon. Transistorin Q5 emittori on kytketty transistorin Q6 kannalle ja transistorin Q6 emitteri on kytketty maihin. Transistorin Q5 kannalle on kytketty vertailijavälineen AI ulostulojännite, joka ohjaa releen RE1 toimintaa. Releen RE1 koskettimet muodostavat siltakytkennän. Kun 30 peltier-elementin halutaan jäähdyttävän on transistorin Q2 kollektorijännite suurempi kuin kaksi diodijännitettä (Dl ja D2) sekä samalla riittävä ohjaamaan transistorit Q5 ja Q6 johtavaan tilaan, jolloin releelle RE1 syntyy vetovir-ta, joka kytkee virran kulkemaan haluttuun suuntaan pel-35 tier-elementin P läpi.
II
96262 7
Piirustukset ja niihin liittyvä selitys on tarkoitettu vain havainnollistamaan keksinnön ajatusta. Yksityiskohdiltaan voi keksinnön mukainen järjestely elektronisten komponenttien lämpötilan säätämiseksi vaihdella 5 patenttivaatimusten puitteissa. Vaikka keksintöä onkin edellä selitetty lähinnä laserlähettimien yhteydessä, voidaan järjestelyä käyttää muunkinlaisen elektronisen komponentin lämpötilan säätämistä varten.
t k

Claims (4)

96262 δ
1. Järjestely elektronisten komponenttien lämpötilan säätämiseksi, joka järjestely käsittää: 5 anturivälineen (TE) elektronisen komponentin lämpö tilan mittaamiseksi ja lämpötilaan verrannollisen ohjaussignaalin (Ml) tuottamiseksi, elektroniseen komponenttiin lämpöäjohtavasti liitetyn peltier-elementin (P) elektronisen komponentin lämpö-10 tilan säätämiseksi peltier-elementin (P) läpikulkevan virran voimakkuudesta ja suuruudesta riippuvaisesti, teholähteen (PS) virran syöttämiseksi peltier-ele-mentille (P); säätövälineen (BC) peltier-elementin (P) läpi kul-15 kevan virran suunnan säätämiseksi vasteena anturivälineen (TE) antamalle ohjaussignaalille (Ml), toisen säätövälineen (SU) peltier-elementin (P) läpi kulkevan virran suuruuden säätämiseksi vasteena anturi-välineen (TE) antamalle ohjaussignaalille (Ml), 20 tunnettu siitä, että peltier-elementtiä (P) syöttävä teholähde (PS) on lämpötilaltaan säädettävän elektronisen komponentin teholähde; ja siitä, että; peltier-elementti (P) on kytketty sarjaan teholähteen (PS) kanssa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että säätöväline (SU) on säädettävä rinnakkaisvastus.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että säätöväline (SU) on peltier- 30 elementin (P) kanssa rinnan kytketty säädettävä vastus.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että teholähde (PS) on vasteelli-nen järjestelyn ulostulosta saatavalle ulostulojännitteelle (Vout), joka on kytketty takaisinkytkennän (FB) ja vah- 35 vistimen (A2) kautta ohjaamaan teholähdettä (PS). 9 96262
FI923493A 1992-08-03 1992-08-03 Järjestely elektronisten komponenttien lämpötilan säätämiseksi FI96262C (fi)

Priority Applications (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI923493A FI96262C (fi) 1992-08-03 1992-08-03 Järjestely elektronisten komponenttien lämpötilan säätämiseksi
DE4393699T DE4393699T1 (de) 1992-08-03 1993-07-28 Anordnung zur Temperaturregelung bei elektronischen Bauelementen
AU45726/93A AU4572693A (en) 1992-08-03 1993-07-28 Arrangement for controlling the temperature of electronic components
PCT/FI1993/000306 WO1994003849A1 (en) 1992-08-03 1993-07-28 Arrangement for controlling the temperature of electronic components

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI923493 1992-08-03
FI923493A FI96262C (fi) 1992-08-03 1992-08-03 Järjestely elektronisten komponenttien lämpötilan säätämiseksi

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI923493A0 FI923493A0 (fi) 1992-08-03
FI923493A FI923493A (fi) 1994-02-04
FI96262B FI96262B (fi) 1996-02-15
FI96262C true FI96262C (fi) 1996-05-27

Family

ID=8535678

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI923493A FI96262C (fi) 1992-08-03 1992-08-03 Järjestely elektronisten komponenttien lämpötilan säätämiseksi

Country Status (4)

Country Link
AU (1) AU4572693A (fi)
DE (1) DE4393699T1 (fi)
FI (1) FI96262C (fi)
WO (1) WO1994003849A1 (fi)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
IL146838A0 (en) 2001-11-29 2002-07-25 Active Cool Ltd Active cooling system for cpu
AU2003210453A1 (en) * 2002-01-08 2003-07-24 Photon-X, Inc. Temperature controller module
DE102004042075A1 (de) * 2004-08-31 2005-10-20 Infineon Technologies Ag Schaltungsanordnung mit temperaturgesteuerter Schaltungseinheit und Verfahren zur Temperatursteuerung

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS58176988A (ja) * 1982-04-09 1983-10-17 Olympus Optical Co Ltd 半導体レ−ザ温度制御装置
FR2526237B1 (fr) * 1982-04-30 1986-02-28 Cit Alcatel Dispositif de regulation thermique d'un laser a semi-conducteur
GB2231176B (en) * 1989-04-27 1993-03-24 Stc Plc Temperature control system
US5118964A (en) * 1990-09-26 1992-06-02 At&T Bell Laboratories Thermo-electric temperature control arrangement for laser apparatus
US5088098A (en) * 1990-10-16 1992-02-11 General Instrument Corporation Thermoelectric cooler control circuit

Also Published As

Publication number Publication date
AU4572693A (en) 1994-03-03
WO1994003849A1 (en) 1994-02-17
FI96262B (fi) 1996-02-15
FI923493A (fi) 1994-02-04
FI923493A0 (fi) 1992-08-03
DE4393699T1 (de) 1995-07-20

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CN101344794B (zh) 并联稳压器
US4571728A (en) Temperature control device for a semiconductor laser
US6584128B2 (en) Thermoelectric cooler driver utilizing unipolar pulse width modulated synchronous rectifiers
US6094918A (en) Thermoelectric cooler control circuit
US6725669B2 (en) Thermoelectric cooler temperature control
US5602860A (en) Laser thermal control using thermoelectric cooler
US8079222B2 (en) Thermoelectric cooler controller
US5088098A (en) Thermoelectric cooler control circuit
KR100308439B1 (ko) 로드셀하중검출기의온도보상방법및그장치
US20130187619A1 (en) Shunt regulator
JPH0260463A (ja) 電気抵抗の消費電力を制御する回路
FI96262C (fi) Järjestely elektronisten komponenttien lämpötilan säätämiseksi
KR20040014015A (ko) 저발열 온도보상 장치 및 방법
US6833535B2 (en) Method and control structure for a sensor heater
CN113359904B (zh) 一种加热控制单元及装置
US20060119342A1 (en) Device for measuring electric current intensity
CN114415807A (zh) 一种边缘计算机及其环境控制系统
ITTO990930A1 (it) Procedimento e dispositivo per il condizionamento termico di componenti elettronici.
CN112118655A (zh) Led控制电路及led灯具
JP2571884Y2 (ja) 温度制御回路
JP2000305632A (ja) ペルチェ素子の温度制御方式
CN114442695B (zh) 一种功率可调的热模拟装置及模拟方法
RU2160920C2 (ru) Устройство для регулирования температуры
JP2004020560A (ja) 電流センサおよびその調整方法
JP2619984B2 (ja) 温度制御装置

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Owner name: NOKIA TELECOMMUNICATIONS OY

HC Name/ company changed in application

Owner name: NOKIA TELECOMMUNICATIONS OY

BB Publication of examined application