FI95336C - Laite käsiteltävän signaalin tasajännitearvon digitaaliseen säätämiseen - Google Patents

Laite käsiteltävän signaalin tasajännitearvon digitaaliseen säätämiseen Download PDF

Info

Publication number
FI95336C
FI95336C FI901728A FI901728A FI95336C FI 95336 C FI95336 C FI 95336C FI 901728 A FI901728 A FI 901728A FI 901728 A FI901728 A FI 901728A FI 95336 C FI95336 C FI 95336C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
signal
voltage
digital
video signal
output
Prior art date
Application number
FI901728A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI901728A0 (fi
FI95336B (fi
Inventor
Russell Thomas Fling
Barth Alan Canfield
Original Assignee
Thomson Consumer Electronics
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Thomson Consumer Electronics filed Critical Thomson Consumer Electronics
Publication of FI901728A0 publication Critical patent/FI901728A0/fi
Publication of FI95336B publication Critical patent/FI95336B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI95336C publication Critical patent/FI95336C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04NPICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
    • H04N9/00Details of colour television systems
    • H04N9/64Circuits for processing colour signals
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04NPICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
    • H04N5/00Details of television systems
    • H04N5/14Picture signal circuitry for video frequency region
    • H04N5/16Circuitry for reinsertion of dc and slowly varying components of signal; Circuitry for preservation of black or white level
    • H04N5/18Circuitry for reinsertion of dc and slowly varying components of signal; Circuitry for preservation of black or white level by means of "clamp" circuit operated by switching circuit
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04NPICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
    • H04N5/00Details of television systems
    • H04N5/44Receiver circuitry for the reception of television signals according to analogue transmission standards
    • H04N5/445Receiver circuitry for the reception of television signals according to analogue transmission standards for displaying additional information
    • H04N5/45Picture in picture, e.g. displaying simultaneously another television channel in a region of the screen
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04NPICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
    • H04N5/00Details of television systems
    • H04N5/44Receiver circuitry for the reception of television signals according to analogue transmission standards
    • H04N5/57Control of contrast or brightness

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Multimedia (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Analogue/Digital Conversion (AREA)
  • Picture Signal Circuits (AREA)
  • Television Receiver Circuits (AREA)
  • Color Television Systems (AREA)
  • Compression Or Coding Systems Of Tv Signals (AREA)
  • Stereophonic System (AREA)
  • Feedback Control In General (AREA)

Description

1 95336
Laite käsiteltävän signaalin tasajännitearvon digitaaliseen säätämiseen Tämä keksintö liittyy signaalinkäsittelypiiriin ja 5 erityisesti järjestelmiin, jotka käyttävät sekä digitaalisia että analogisia piirejä.
Digitaalisissa signaalinkäsittelyjärjestelmissä, joissa analogiasignaali muunnetaan pulssikoodimoduloituun PCM- (esim. binaariseen) muotoon (PCM, engl.: pulse code 10 modulated, pulse code modulation; pulssikoodimoduloitu, pulssikoodimodulaatio), käsitellään PCM-formaatissa ja muunnetaan sitten takaisin analogiamuotoon, halutaan rajoittaa bittien lukumäärä näytettä kohti pienimpään lukuun, joka on yhdenmukainen kvantisoinnin halutun erotus-15 tarkkuuden ja signaalin dynaamisen alueen kanssa. Itse asiassa bittien lukumäärä näytettä kohti voi kuitenkin suurentua, kun näytteet etenevät digitaalisen järjestelmän läpi, ja digitaali-analogimuuntimen tarvittava bitti-kapasiteetti voi ylittää analogi-digitaalimuuntimen näyt-20 teen bittileveyden. Tämä pätee erityisesti videosignaalien käsittelyssä. Tarkastellaan esimerkiksi digitaalisesti käsiteltyä luminanssisignaalia, joka edustaa mustavalkoista videokuvaa. Kuvan keskimääräinen valoisuus riippuu lu-minanssisignaalin tasajännitetasosta eli keskimääräisestä 25 amplitudista. Jos luminanssisignaalin dynaaminen alue on tarkasti sama kuin se maksimiarvo, jota käsittelyjärjestelmän bittileveys pystyy edustamaan, valoisuuden säätöä ei voida toteuttaa digitaalisesti toisaalta leikkaamatta signaalin huippuja tai toisaalta suurentamatta järjestel-30 män bittileveyttä. Yleisesti ottaen molemmat vaihtoehdot ovat epätoivottavia, koska ne joko huonontavat suorituskykyä tai suurentavat järjestelmän kustannuksia.
Tarkastellaan myös kuva kuvassa -videojärjestelmää (engl.: pix-in-pix, PIP; kuva kuvassa), jossa eri lähteis-35 tä tulevat videokuvat näytetään samanaikaisesti ja toisen- 95336 2 sa poissulkevasti yhden näyttöruudun eri osissa. Yleensä halutaan, että kummankin kuvan keskimääräinen valoisuus on likimäärin sama, jolloin katsojan huomiota ei merkittävästi vedetä vain toiseen kuvista. Sen varmistamiseksi, että 5 kummankin kuvan keskimääräinen valoisuus on likimäärin sama, tyypilliset kuva kuvassa -vastaanottimet saavat näitä kahta kuvaa edustavan kahden signaalin lukkiutumaan samoihin vertailutasajännitteen arvoihin.
Tässä on havaittu toivottavaksi, että aikaansaa-10 täisiin digitaalinen tasajännitetason säätötoiminto digitaalisissa ja analogisissa videosignaalin käsittelyjärjestelmissä laajentamatta järjestelmän bittileveyttä tai huonontamatta signaalin laatua.
Esillä oleva keksintö sisältää digitaalisen säätö-15 järjestelmän, joka säätää käsitellyn signaalin keskimääräisen arvon eli tasajännitearvon. Tämä järjestelmä käsittää digitaali-analogimuuntimen, jonka piirit on kytketty sen lähtönapaan muuntimesta saatavan lähtösignaalin tasajännitetason selektiiviseksi siirtämiseksi. Digitaa-20 li-analogimuuntimen lähtöliitäntä on kytketty kondensaattorin toiseen elektrodiin. Kondensaattorin toinen elektrodi on kytketty järjestelmän lähtönapaan ja selektiivisesti kytketty vertailujännitelähteeseen. Muunnettavat digitaa-lisignaalit ja tasajännitteen säätöarvot kytketään selek-25 tiivisesti digitaali-analogimuuntimeen multiplekserin vä lityksellä. Vertailujännite kytketään kondensaattoriin ennalta määrätyin välein yhtäaikaisesti digitaali-analogimuuntimeen kytkettävien tasajännitteen säätöarvojen kanssa. Toisina aikaväleinä, kun digitaalisignaalit on kytket-30 ty digitaali-analogimuuntimeen, piiri siirtää digitaali- analogimuuntimen lähdön tasajännitetasoa sen lähtösignaalin selektiiviseksi siirtämiseksi.
Kuvio 1 on aaltomuotokaavio, joka on hyödyllinen keksinnön selittämisessä.
95336 3
Kuvio 2 esittää tämän keksinnön erääseen suoritusmuotoon liittyvän kuva kuvassa -videosignaalin käsittelyjärjestelmän sisältämien analogia- ja digitaalisignaalin käsittelypiirien lohkokaaviota.
5 Keksintö selitetään kuva kuvassa -videosignaalin käsittelyjärjestelmän ympäristössä, vaikka on ymmärrettävä, että keksinnöllä on merkittävästi laajempi sovellusalue.
Kuviossa 1 on likimääräisesti esitetty standardin-10 mukaisen NTSC-tyyppisen kantataajuuskaistalla olevan yhdistetyn videosignaalin yksi vaakajuova. Signaali sisältää vaakatahdistuskomponentin, vertailutaajuus- eli purs-tikomponentin, sammutustasokomponentin sekä informaatio-komponentin. Kunkin komponentin amplitudi on standardoitu 15 ja mitataan iRE-yksiköissä vaakatahdistuskomponentin huippuarvon ollessa negatiivisin, arvoltaan miinus 40 IRE-yk-sikköä ja informaatiokomponentin maksimiarvon ollessa positiivisin, arvoltaan 100 IRE-yksikköä. Sammutustason arvo on nolla IRE, ja se on muutaman IRE:n verran mustempi kuin 20 kuvassa näytetyn normaalin mustan taso. Jos signaalista poistetaan vaakatahdistuspulssi, videoinformaation edustaman kuvan keskimääräinen valoisuus on juovajakson videoinformaation keskimääräisen tasajännitearvon lineaarinen funktio.
25 Seuraavaksi viitataan kuvioon 2, joka esittää osit tain kuva kuvassa -järjestelmän yleistä käsittelylaitetta. Kuviossa 2 vastaavista lähteistä 10 ja 12, jotka voivat olla tavanomaisia viritin-välitaajuusilmaisinpiirejä, tulevat kaksi videosignaalia A ja B syötetään kytkimeen 14. 30 Käyttäjän antamaan syötteeseen regoiva järjestelmän säätöpiiri 16 ohjaa kytkintä 14 reitittämään toisen tai molemmat tulosignaaleista A ja B vastaaviin päävideosignaa-lin ja kuva kuvassa -signaalin käsittelyteihin. Päävideo-signaalin käsittelytie sisältää piirin 18, joka voi sisäl-35 tää piirin, joka erottaa tahdistussignaalit poikkeutus- ja 4 95336 sammutussignaalien kehittämiseksi ja videoinformaatiokom-ponentin käsittelemiseksi syötettäväksi näyttölaitteeseen jne. Käsittelypiiristä 18 saatava lähtösignaali kytketään puskurivahvistimeen 32. Puskurivahvistimen 32 antama läh-5 tösignaali kytketään multiplekseripiirin 38 toiseen tulo-napaan. Kuva kuvassa -käsittelytiestä saatava signaali kytketään multiplekseripiirin 38 toiseen tulonapaan. Mul-tiplekseripiiriä 38 ohjaa kuva kuvassa -käsittelypiiristä saatava ohjaussignaali päävideosignaalin ja kuva kuvassa 10 -signaalin selektiiviseksi aikajakoiseksi multipleksoimi-seksi (videosignaalin käsittelytekniikassa ennestään tunnetulla tavalla) sellaisen signaalin kehittämiseksi, joka on muotoiltu kuva kuvassa -näytön esittämiseksi upotuksena pääkuvassa. Multiplekseripiirin 38 lähtö 40 on kytketty 15 toiseen käsittelypiiriin (ei esitetty), joka käsittelee signaalin näyttöä varten.
Tunnetut kuva kuvassa -käsittelypiirit ovat kahta yleistä tyyppiä: sellaisia jotka käsittelevät yhdistettyjä videosignaaleja ja sellaisia jotka käsittelevät kom-20 ponenttivideosignaalej a. Edellisessä tapauksessa lisäksi tarvittavat käsittelypiirit sisältävät laitteen, joka erottaa luminanssi- ja värikkyyssignaalit ja kehittää pää-väreihin liittyvät R-, G- ja B-signaalit. Tässä tapauksessa piiri 18 sisältää vähimmän määrän käsittelypiirejä.
25 Komponenttijärjestelmissä luminanssi- ja värikkyys signaalit käsitellään erikseen. Komponenttijärjestelmät vaativat kuviossa 2 esitettyjä piirejä osittain kaksittain molempien komponenttien käsittelemiseksi. Tässä tapauksessa piirit 18 sisältävät piirit, jotka erottavat luminans-30 si- ja värikkyyskomponentit, ja multiplekseria 38 seuraa-vat lisäkäsittelypiirit yksinkertaistuvat.
Seuraavassa tarkastelussa oletetaan, että kuvion 2 laite käsittelee joko yhdistettyä videosignaalia tai videosignaalin luminanssikomponenttia.
95336 5
Kuva kuvassa -käsittelytie sisältää käsittelypii-rin 20, jonka päätarkoitus on tahdistaa toinen videosignaali päävideosignaaliin ja tiivistää toinen videosignaa li. Käsittelypiiri 20 voi sisältää analogi-digitaalimuun-5 timen, joka muuntaa analogisen videosignaalin PCM-signaa-leiksi. Lisäksi se sisältää kenttä- tai kehysmuistin PCM-videosignaalin tallentamiseksi sekä ajoituspiirin signaalin muistiin kirjoittamisen ja signaalin muistista lukemisen tahdistamiseksi jne. Käsittelypiiristä 20 saatavat 10 tahdistetut PCM-näytteet kytketään digitaali-analogimuun-timeen 24, jossa ne muunnetaan analogiamuotoon ja kytketään sen jälkeen puskurivahvistimen 36 välityksellä mul-tiplekseripiiriin 38.
Tämän patenttiselityksen tarkoituksia varten pii-15 rin 20 sisältö ei ole tärkeä. Riittää kun todetaan, että PCM-näytteiden bittileveys on yhteensopiva digitaali-ana-logimuuntimen (DAM) näytteen tuloportin bittileveyden kanssa. Tässä esimerkissä oletetaan, että käsittelypiiri 20 käsittelee videosignaalin 6-bittisinä kahdenkomplement-20 timuodossa olevina näytteinä ja että käsittelypiirin 20 antama negatiivisin binaarinen näyte vastaa videosignaalin sammutustasoa. IRE-yksiköissä (kuvio 1) ilmaistuna kuusi-bittisten näytteiden 64 mahdollista tilaa kattavat 100 IRE:n videoinformaatioalueen. Positiivinen 31 yksikköä 25 vastaa 100 IRE:tä; negatiivinen 32 yksikköä vastaa nollaa IRErtä eli sammutustasoa; ja nolla yksikköä vastaa 50 IRErtä. Huomautettakoon että riippumatta siitä, käsitteleekö järjestelmä yhdistettyä signaalia vai komponentti-signaaleja, ei ole tarpeen tallentaa ja/tai antaa ulos 30 joko sekundaarisen signaalin vaakatahdistus- tai pursti-komponenttia. Piiri 20 voi sisäisesti käyttää näitä signaaleja, mutta niille ei tarvitse tehdä muuta käsittelyä. Tästä syystä piiri 20 voi, huonontamatta signaalin yhtenäisyyttä, sovittaa 64 PCM-tilaa vastaamaan videoinfor-35 maatioaluetta 0-100 IRE.
95336 6
Oletetaan että sekundaarisen videosignaalin taso on 100 IRE selitetyssä 6-bittisessä järjestelmässä ja että a) halutaan suurentaa keskimääräistä valoisuustasoa, b) ei haluta suurentaa DAM:n 24 bittikapasiteettia eikä leikata 5 videosignaalia ja c) halutaan suorittaa toiminto digitaalisesti. Ilmeisestikin, jos PCM-videosignaaliin lisätään vakio binaariarvo valoisuustason nostamiseksi, näytteisiin on lisättävä bittejä signaalin maksimiarvojen esiintymisten leikkautumisen estämiseksi, ja siten DAM:n 24 bittika-10 pasiteettia täytyy suurentaa vastoin yhtä edellä mainittua ehtoa.
Oletetaan että pää- ja sekundaarinen videosignaali ovat lähtöisin eri kanavista ja että niillä voi olla nollasta IRE:stä poikkeavat sammutustasot johtuen erilaisista 15 siirto-olosuhteista. Tämä tilanne voi pyrkiä aiheuttamaan sen, että näiden kahden signaalin keskimääräinen valoisuus on merkittävästi eri tasoilla, vaikkakin alkuehdot olisivat samat. Merkittävästi toisistaan eroavat valoisuustasot pääkuvan ja upotetun kuvan välillä voivat kiusata katso-20 jaa. Tästä syystä kokonaisuuteen halutaan liittää laite, joka lukitsee pää- ja sekundaarisen videosignaalin tasa-jännitetasot eli keskimääräiset tasot samaan arvoon.
Molemmat edellä esitetyt toiminnot voidaan suorittaa lisäämällä virtalähde, kondensaattori, kaksi kytkintä 25 ja multiplekseri seuraavassa esitettävällä tavalla. Oletetaan ensin, että DAM 24 antaa lähtövirran, joka muunnetaan lähtöjännitteeksi vastuksen 28 avulla, joka on kytketty DAM:n 24 lähtönavan ja apujännitteen väliin. Oletetaan myös, että DAM 24 antaa nollan suuruisen virran PCM-tulo-30 arvon ollessa negatiivinen 32. Oletetaan kolmanneksi, että joko säätöpiiri 16 tai käsittelypiiri 20 on sovitettu antamaan valoisuuden säätöarvot.
Valoisuuden säätöarvot kytketään multiplekserin 22 yhteen tuloporttiin. Käsittelypiiristä 20 saatava PCM-35 videosignaali kytketään multiplekserin 22 toiseen tulo- 95336 7 porttiin, jonka multiplekserin lähtöportti on kytketty DAM:een 24. Multiplekseriä 22 ohjaa pääsignaalin käsitte-lypiirin antama signaali BL (liitäntä 19) valoisuuden sää-töarvojen kytkemiseksi DAM:een juovasammutusjaksojen ajak-5 si ja videosignaalin kytkemiseksi DAM:een aktiivisen videon ajaksi.
Vakiovirtalähde 26 on kytketty DAM:n 24 lähtöport-tiin kytkimen 27 välityksellä. Kytkintä 27 ohjaa signaali Bl sen sulkemiseksi aktiivisen videon ajaksi.
10 Kondensaattori 30 kytkee DAM:n 24 lähtöportin pus- kurivahvistimeen 36. Vastus 34 on kytketty puskurivahvis-timen 32 lähdöstä (päävideosignaali) kondensaattorin 30 ja puskurivahvistimen 36 kytkentäpisteeseen toisen kytkimen 33 välityksellä. Kytkintä 33 ohjaa käsittelypiirissä 18 15 kehitettävä sulkusignaali CL sen sulkemiseksi juovasammu-tusjakson ajaksi, kun sammutustaso vallitsee, ja sen avaamiseksi aktiivisen videoinformaation ajaksi.
Huomattakoon että kytkin 33 voidaan sulkea yhdistetyn videosignaalin purstikomponentin ajaksi, koska purs-20 tin keskiarvo on yhtäsuuri kuin sammutustaso. Vastuksen 34 arvon täytyy olla tarpeeksi suuri suhteessa puskurivahvistimen 32 lähtöimpedanssiin, jotta se ei vaikuttaisi vahvistimen 32 lähtöjännitteeseen. Sen ei tarvitse olla niin suuri, että se täysin vaimentaisi kaiken päävideosignaa-25 lista peräisin olevan vaihtojänniteaaltoisuuden kondensaattorissa 30.
Sulku-/valoisuuspiiri toimii toimi seuraavasti. Virtalähde 26 syöttää virran, joka on 1/N DAM:n 24 antamasta virta-alueesta. Tämä virta syötetään aktiivisen vi-30 deon ajaksi ja se kulkee vastuksessa 28 kehittäen sellaisen jännitetason siirron, joka on 1/N DAM:n 24 antaman lähtövirran kehittämästä jännitealueesta.
Sammutusjakson aikana kytkin 33 on kiinni, ja pää-videosignaalin sammutustaso vaikuttaa kondensaattorissa 30 35 aikaansaaden samansuuruisen sammutustason sekundaariselle 95336 8 videosignaalille. Kytkimen 33 ollessa kiinni multiplekseri 22 ohjataan syöttämään valoisuustason säätöarvo DAM: n 24 tuloporttiin, ja kytkin 27 on auki. Oletetaan ensin, että valoisuustason säätöarvo on yhtäsuuri kuin 1/N DAM:n dy-5 naamisesta alueesta. DAM 24 kehittää lähtövirran, joka on yhtäsuuri kuin 1/N sen lähtövirran maksimiarvosta ja kehittää vastuksen 28 yli jännitteen, joka on yhtä suuri kuin 1/N siitä jännitealueesta, jonka DAM:n virta yksinään voi kehittää. Sammutusjakson lopussa kytkin 33 avautuu 10 erottaen pää- ja sekundaarisen video-signaalin pääsignaa-lin sammutustason vaikuttaessa kondensaattorin 30 lähtö-elektrodissa. Lisäksi kytkin 27 suljetaan ja multiplekseri 22 ohjataan kytkemään sekundaarinen videosignaali DAMreen 24. Oletetaan että sekundaarisen videosignaalin arvo on 15 yhtäsuuri kuin sammutustaso, jolloin DAM 24 antaa nollan suuruisen lähtövirran. Virtalähde 26 syöttää 1/N:n arvoisen virran vastukseen 28, joten vaihtokytkennän jälkeen vastuksen 28 yli ei vaikuta mikään jännite. Jos DAM:n läh-töliitännässä (kondensaattorin 30 tuloliitännässä) ei 20 esiinny mitään tasajännitteen muutosta, tasajännitetason muutosta ei esiinny kondensaattorin 30 lähtöelektrodilla. Sekundaarisen videosignaalin keskimääräistä valoisuustasoa verrataan tästä syystä päävideosignaalin sammutustasoon, joka syötettiin kondensaattoriin 30 kytkimen 33 välityk-25 sellä.
Tarkastellaan nyt sekundaarisen videon valoisuus-tason muuttumista. Jos valoisuuden säätöarvo, joka on suurempi (pienempi) kuin 1/N kertaa DAM:n dynaaminen alue, kytketään DAMreen sammutusjakson aikana, kun kytkin 27 on 30 kiinni ja videosignaali on kytketty DAM:een, vastuksen 28 yli vaikuttaa tasajännitetason siirtymä AV. Oletetaan esimerkiksi valoisuuden säätöarvon olevan 2/N kertaa DAM:n dynaaminen alue. Sammutuksen aikana (kytkimen 27 ollessa auki ja kytkimen 33 ollessa kiinni) jännite, joka on 2/N 35 kertaa DAM:n dynaaminen alue, on kytketty kondensaattorin il ui t imi it# #i 95336 9 30 tuloelektrodiin, ja päävideon sammutustaso on kytketty lähtöelektrodiin. Sitten kytkin 33 avautuu, sekundaarinen videosignaali syötetään DAM:n sisäänmenoon, ja kytkin 27 suljetaan, ja se kytkee virtalähteen antaman 1/N suuruisen 5 kondensaattoriin 30. Tasajännitetaso kondensaattorin 30 tulopuolella pienenee määrällä AV = 2/N - 1/N = 1/N kertaa DAM:n dynaaminen alue. Tämä jännitteen muutos AV kytketään kondensaattorin 30 kautta, ja se pienentää valoisuus tasoa määrällä AV. Kääntäen jos sammutusjakson aikana 10 valoisuustaso miinus 32 (nollan suuruinen lähtövirta) syötettäisiin DAMreen, positiivinen tasajännitetason siirtymä AV, joka on 1/N kertaa DAM:n dynaaminen alue, kytketään kondensaattorin 30 kautta. Edellä esitetyllä sovitelmalla sekundaarisen videosignaalin valoisuustasoa voidaan sää-15 tää ylöspäin määrällä 1/N DAM:n dynaamisesta alueesta ja alaspäin määrällä (N-l)/N kertaa DAM:n dynaaminen alue. Tämä tasajännitteen säätö aikaansaadaan muuttamatta DAM:n dynaamista aluetta tai bittileveyttä tai digitaalista kä-sittelypiiriä.
20 Esillä oleva esimerkki liittyy piiriin, joka muut taa videosignaalin tasajännite- tai valoisuustasoa kuva kuvassa -vastaanottimessa. Yleistetympää sovitelmaa, joka soveltuu video- tai muun signaalin tasajännitetason digitaaliseen säätämiseen, esittävät elementit 42, 44 ja 46. 25 Yleisessä suoritusmuodossa elementtejä 42 - 46 käytetään kytkimen 33, vastuksen 34 ja päävideosignaalin sijasta. Tässä suoritusmuodossa sen aikavälin kuluessa, jolloin kytkin 27 on auki, kytkin 44 on suljettu, ja se kytkee jännitelähteen 46 antaman vertailujännitteen VREF konden-30 saattorin 30 lähtöpuolelle. Lähtösignaalin tasajännitteen säätö tehdään suhteessa arvoon VREF·
Kuvion 2 sovitelma sisälsi virtalähteen 26, joka toimii yhteistoiminnassa virtalähtötyyppisen DAM:n kanssa aikaansaaden jännitetason siirron. On välittömästi ilmeis-35 tä, että tällaiset jännitetason siirtymäarvot voidaan myös aikaansaada jännitelähtötyyppisillä DAM:illa käyttäen tunnettuja jännitetason siirtopiirejä.

Claims (5)

1. Signaalinkäsittelylaite, joka käsittää: PCM-signaalin tuloelimen (20), joka antaa PCM-sig- 5 naalin; tasajännitteensäädön tuloelimen (16), joka antaa tasajännitteen säätösignaalin; sekä digitaali-analogimuunninelimen (24), jossa on tuloja lähtöportit; 10 tunnettu: kondensaattorista (30), jonka ensimmäinen elektrodi on kytketty digitaali-analogimuunninelimen (24) lähtöport-tiin ja jossa on toinen elektrodi lähtösignaalin antamista varten; 15 selektiivisesti toimivasta jännitetason siirtoeli- mestä (26, 27, 28), joka aikaansaa jännitetason siirron elektrodilla; sekä lisäelimestä (18, 19, 22), joka yhtäaikaisesti kytkee PCM-signaalin digitaali-analogimuunninelimen (24) tu-20 loporttiin ja ohjaa jännitetason siirtoelintä (22) siten, että se aikaansaa tasajännitetason siirron ensimmäisellä elektrodilla ensimmäisten jaksojen aikana, ja joka yhtäaikaisesti kytkee jännitetason siirtoelimen (22) pois toiminnasta ja kytkee tasajännitteen säätösignaalin digitaa-25 li-analogimuuntimeen (24) välillä olevien jaksojen ajaksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että lisäksi siinä on vertailujännitelähde (46) ja että lisäelin (18, 19) kytkee myös vertailu-jännitteen (VREF) toiseen elektrodiin välillä olevien jak- 30 sojen aikana.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen laite, tunnettu siitä, että lisäksi jännitetason siir-toelin (26, 27, 28) käsittää: virtalähteen, jolla on virtalähtönapa; sekä 35 kytkinelimen (27), joka kytkee tämän virtalähtöna- van ensimmäiseen elektrodiin. 95336 11
3 b 3 ά 6 10
4. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen laite, tunnettu siitä, että lisäksi mainittu lisäelin (18, 19) sisältää multiplekserin (22), jonka ensimmäinen ja toinen tuloportti on vastaavasti kytketty PCM-signaa-
5 Iin tuloelimeen (20) ja tasajännitteensäädön tuloelimeen (16) ja että sen lähtöportti on kytketty digitaali-ana-logimuuntimen (24) tuloporttiin.
5. Patenttivaatimuksen 2 mukainen laite, tunnettu siitä, että lisäksi PCM-signaali (20) on en- 10 simmäinen videosignaali, vertailujännitelähde (VREF) on toisen videosignaalin lähde, joka toinen videosignaali on tahdistettu ensimmäisen videosignaalin kanssa, ja että välillä olevat jaksot osuvat yksiin näiden videosignaalien sammutusjaksojen kanssa. 95336 12
FI901728A 1989-04-12 1990-04-05 Laite käsiteltävän signaalin tasajännitearvon digitaaliseen säätämiseen FI95336C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US07/335,195 US4965669A (en) 1989-04-12 1989-04-12 Apparatus for digitally controlling the D.C. value of a processed signal
US33519589 1989-04-12

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI901728A0 FI901728A0 (fi) 1990-04-05
FI95336B FI95336B (fi) 1995-09-29
FI95336C true FI95336C (fi) 1996-01-10

Family

ID=23310687

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI901728A FI95336C (fi) 1989-04-12 1990-04-05 Laite käsiteltävän signaalin tasajännitearvon digitaaliseen säätämiseen

Country Status (10)

Country Link
US (1) US4965669A (fi)
EP (1) EP0392833B1 (fi)
JP (1) JP2582307B2 (fi)
KR (1) KR930002145B1 (fi)
CN (1) CN1024244C (fi)
CA (1) CA2013342A1 (fi)
DE (1) DE69014229T2 (fi)
ES (1) ES2064620T3 (fi)
FI (1) FI95336C (fi)
MY (1) MY105531A (fi)

Families Citing this family (17)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5130800A (en) * 1989-12-28 1992-07-14 North American Philips Corporation Picture out of picture feature for wide-screen display
JP3143117B2 (ja) * 1990-09-25 2001-03-07 キヤノン株式会社 信号処理装置
US5202765A (en) * 1991-05-06 1993-04-13 Thomson Consumer Electronics, Inc. Television receiver with picture in picture and non-linear processing
EP0523299A1 (en) * 1991-07-18 1993-01-20 International Business Machines Corporation System and method for combining multiple composite video signals
KR930007260A (ko) * 1991-09-16 1993-04-22 강진구 Tv/ttx 콘트라스트 및 브라이트 공통 제어방법 및 회로
FI95853C (fi) * 1991-11-08 1996-03-25 Nokia Mobile Phones Ltd Menetelmä D/A-muuntimen offset-jännitteiden vaihteluiden vaikutuksen korjaamiseksi muuntimen lähtöjännitteestä
US5343255A (en) * 1992-09-17 1994-08-30 Thomson Consumer Electronics, Inc. Video processing circuit with IF AGC loop, auxiliary video clamp and shared reference voltage source formed on common integrated circuit
US5361101A (en) * 1993-11-19 1994-11-01 Zenith Electronics Corporation Preamplifier for multimedia display
JPH07264503A (ja) * 1994-03-23 1995-10-13 Toshiba Corp テレビジョン受像機
KR0144260B1 (ko) * 1994-11-15 1998-07-15 구자홍 피아이피 기능의 에이치디티브이
US5841488A (en) * 1995-12-28 1998-11-24 Thomson Consumer Electronics, Inc. Multiple video input clamping arrangement
US5767921A (en) * 1996-05-06 1998-06-16 Winbond Electronics Corp. Method and apparatus for gradually adjusting color components of digital video data
US5864371A (en) * 1997-05-08 1999-01-26 Sony Corporation Luminance signal generation circuit with single clamp in closed loop configuration and horizontal synchronization pulse generation
US6141064A (en) * 1997-05-08 2000-10-31 Sony Corporation Luminance signal generation circuit with single clamp in closed loop configuration
US5999221A (en) * 1997-05-08 1999-12-07 Sony Corporation Horizontal synchronization pulse generation circuit
JP2003304560A (ja) 2002-04-10 2003-10-24 Sony Corp デジタルビデオエンコーダ
US8233529B2 (en) * 2008-08-14 2012-07-31 Mediatek Inc. Video decoder

Family Cites Families (18)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3955047A (en) * 1974-04-16 1976-05-04 Rca Corporation D.C. reinsertion in video amplifier
JPS5754983B2 (fi) * 1974-04-19 1982-11-20
NL7901722A (nl) * 1979-03-05 1980-09-09 Philips Nv Klemschakeling voor een videosignaal.
JPS5676691A (en) * 1979-11-28 1981-06-24 Hitachi Ltd Television receiver with plurality of screen display
JPS5767380A (en) * 1980-10-15 1982-04-23 Alps Electric Co Ltd Video clamping circuit
DE3214756C2 (de) * 1981-05-02 1991-10-17 Philips Patentverwaltung Gmbh, 2000 Hamburg Schaltungsanordnung zum Ermitteln des Wertes eines Referenzpegels
JPS58178670A (ja) * 1982-04-12 1983-10-19 Alps Electric Co Ltd ビデオ・クランプ回路
US4742392A (en) * 1983-08-04 1988-05-03 Canon Kabushiki Kaisha Clamp circuit with feed back
US4718119A (en) * 1984-08-27 1988-01-05 Motorola Inc. AGC circuit including a precision voltage clamp and method
KR900002645B1 (ko) * 1985-03-27 1990-04-21 가부시기가이샤 히다찌세이사꾸쇼 크람푸 회로
EP0205923B1 (en) * 1985-05-21 1990-08-08 Citizen Watch Co. Ltd. Auto-pedestal level clamp circuit
US4660085A (en) * 1985-09-25 1987-04-21 Rca Corporation Television receiver responsive to plural video signals
US4660084A (en) * 1985-09-25 1987-04-21 Rca Corporation Television receiver with selectable video input signals
JPH0797830B2 (ja) * 1986-04-08 1995-10-18 ソニー株式会社 ビデオカメラの黒レベル補正回路
US4707741A (en) * 1986-04-11 1987-11-17 Harris Corporation Video signal clamping with clamp pulse width variation with noise
US4663668A (en) * 1986-06-12 1987-05-05 Rca Corporation Brightness clamping apparatus for TV receiver with multiple inputs
JPS63160469A (ja) * 1986-12-23 1988-07-04 Mitsubishi Electric Corp クランプ回路
JPS63185172A (ja) * 1987-01-27 1988-07-30 Matsushita Electric Ind Co Ltd テレビジヨン受像機

Also Published As

Publication number Publication date
FI901728A0 (fi) 1990-04-05
CN1047948A (zh) 1990-12-19
FI95336B (fi) 1995-09-29
KR900017416A (ko) 1990-11-16
JPH02295226A (ja) 1990-12-06
CN1024244C (zh) 1994-04-13
EP0392833B1 (en) 1994-11-23
US4965669A (en) 1990-10-23
DE69014229T2 (de) 1995-05-18
EP0392833A1 (en) 1990-10-17
CA2013342A1 (en) 1990-10-12
MY105531A (en) 1994-10-30
DE69014229D1 (de) 1995-01-05
KR930002145B1 (ko) 1993-03-26
ES2064620T3 (es) 1995-02-01
JP2582307B2 (ja) 1997-02-19

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI95336C (fi) Laite käsiteltävän signaalin tasajännitearvon digitaaliseen säätämiseen
US4970594A (en) Television video signal control system
CA1231172A (en) Decoder for extracting a 4:3 aspect ratio signal from a high definition television signal
US5084700A (en) Signal clamp circuitry for analog-to-digital converters
US4979037A (en) Apparatus for demodulating sub-nyquist sampled video signal and demodulating method therefor
KR930002125B1 (ko) 비데오신호 송수신장치
KR0160283B1 (ko) 화상 신호 보간 회로
US5841488A (en) Multiple video input clamping arrangement
CA1257379A (en) Television receiver with selectable video input signals
GB2109193A (en) Method for mixing two colour television signals
US4660085A (en) Television receiver responsive to plural video signals
US3955047A (en) D.C. reinsertion in video amplifier
US5396296A (en) Video feedback matching circuit and method therefor
JP2630872B2 (ja) テレビジョン受像機
KR850008086A (ko) 빔 전류 저감장치
EP0510973A1 (en) Television signal processing apparatus
US6989809B1 (en) Liquid crystal display
KR100228215B1 (ko) 텔레비젼 수상기의 부화면 밝기조절회로
GB2243047A (en) A digital composite video encoder
US4183049A (en) Tint control signal generator for color television receiver
US6260085B1 (en) Changeover device which uses both analog and digital signals as input signals and supplies an analog output signal
US3982067A (en) Television signal amplifier apparatus for counteracting effects of unwanted signal components
KR100211462B1 (ko) 텔레비젼 수상기의 화이트밸런스 조정장치
KR100186713B1 (ko) 휘도신호의 백레벨 보정장치
KR0170634B1 (ko) 클램프 레벨 자동조절회로

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: THOMSON CONSUMER ELECTRONICS, INC.