FI93559B - Kuviointiprosessi, menetelmä väriaineen applisoimiseksi tekstiilimateriaaliin ennaltamääritetyn kuvion mukaisesti ja laitteisto väriainekuvion applisoimiseksi - Google Patents

Kuviointiprosessi, menetelmä väriaineen applisoimiseksi tekstiilimateriaaliin ennaltamääritetyn kuvion mukaisesti ja laitteisto väriainekuvion applisoimiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI93559B
FI93559B FI910762A FI910762A FI93559B FI 93559 B FI93559 B FI 93559B FI 910762 A FI910762 A FI 910762A FI 910762 A FI910762 A FI 910762A FI 93559 B FI93559 B FI 93559B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
pattern
toner
feed
command
matrix
Prior art date
Application number
FI910762A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI910762A (fi
FI910762A0 (fi
FI93559C (fi
Inventor
Steven Wayne Cox
Original Assignee
Milliken Res Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Milliken Res Corp filed Critical Milliken Res Corp
Publication of FI910762A0 publication Critical patent/FI910762A0/fi
Publication of FI910762A publication Critical patent/FI910762A/fi
Publication of FI93559B publication Critical patent/FI93559B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI93559C publication Critical patent/FI93559C/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D06TREATMENT OF TEXTILES OR THE LIKE; LAUNDERING; FLEXIBLE MATERIALS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • D06BTREATING TEXTILE MATERIALS USING LIQUIDS, GASES OR VAPOURS
    • D06B11/00Treatment of selected parts of textile materials, e.g. partial dyeing
    • D06B11/0056Treatment of selected parts of textile materials, e.g. partial dyeing of fabrics
    • D06B11/0059Treatment of selected parts of textile materials, e.g. partial dyeing of fabrics by spraying

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Textile Engineering (AREA)
  • Treatment Of Fiber Materials (AREA)
  • Coloring (AREA)
  • Particle Formation And Scattering Control In Inkjet Printers (AREA)
  • Nozzles (AREA)
  • General Preparation And Processing Of Foods (AREA)
  • Coating Apparatus (AREA)

Description

93559
Kuviointiprosessi, menetelmä väriaineen applisoimiseksi tekstiili-materiaaliin ennaltamääritetyn kuvion mukaisesti ja laitteisto väriainekuvion applisoimiseksi 5 Mönstringsförfarande, förfarande för applicering av färg över textil-material i ett pä förhand bestämt mönster och en apparat för applicering av ett färgmönster 10 Tämä keksintö koskee tietojen jakamista tekstiilinvärjäyslaitteessa ja tarkemmin sanottuna jäijestelmää yksittäisten, erillisten ajanjaksojen osoittamiseksi useille ryhmässä oleville väriaineapplikaattoreille. Tätä järjestelmää voidaan käyttää väriaineiden tai muiden merkintämateriaalien selektiivisen applisoinnin ohjaamiseen 15 liikkuvalle substraatille. Keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdanto-osan mukainen kuviointiprosessi, patenttivaatimuksen 11 johdanto-osan mukainen menetelmä ja patenttivaatimuksen 12 johdanto-osan mukainen laitteisto.
Keksinnön mukaiselle kuviointiprosessille on pääasiallisesti tunnusomaista se, mitä 20 on esitetty patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa. Keksinnön mukaiselle menetel mälle on pääasiallisesti tunnusomaista se, mitä on esitetty patenttivaatimuksen 11 tunnusmerkkiosassa. Keksinnön mukaiselle laitteistolle on pääasiallisesti tun-'' ·* nusomaista se, mitä on esitetty patenttivaatimuksen 12 tunnusmerkkiosassa.
25 Yhdessä suoritusmuodossa tekstiilinväijäyslaite käsittää yksittäin osoitettavien väriainesuihkujen useita ryhmiä tai suihkupalkkeja, jotka on sijoitettu liikkuvan substraatin radan poikki ja sitä pitkin. Kullekin yksittäin osoitettavalle väriainesuih-kulle voidaan osoittaa erillinen ajanjakso, jonka aikana väriainetta syötetään siten, että substraatille merkittävä kuvio voi olla erittäin monimutkainen. Tällöin voidaan 30 tuottaa tekstiilituotteita, joilla on huomattavasti paremmat yksityiskohdat sekä väri-tai sävy erot.
Väriaineiden kuviomainen applisointi tekstiilimateriaaleihin tai -substraatteihin 93559 edellyttää suurta määrää digitaalisesti koodattuja kuviotietoja, jotka on lajiteltava ja ohjattava suureen määrään yksittäisiä väriainesuihkuja. Nämä järjestelmät sisältävät tyypillisesti useita ryhmiä tai suihkupalkkeja, jotka koostuvat yksittäin ohjattavista tai osoitettavista väriainesuihkuista, jotka on jäljestetty ja sijoitettu toisistaan erilleen S rinnakkaissuhteeseen yleisesti substraatin liikkuvan rainan radan yläpuolelle ja sen poikki. Kullekin suihkupalkille on jäljestetty tiettyä toivottua kuviota varten yksittäinen väriaineen väri. Kukin suihkupalkissa oleva suihku ohjaa väriainevirran liikkuvalle substraatille oikean kuvion applisoimiseksi substraatille. Kun suihku on npäällän, väriainetta applisoituu substraatille, ja kun suihku ei ole "päällä", väriainet-10 ta ei syötetä.
Kuvion tarkka erotusterävyys substraatin kulkusuuntaa pitkin riippuu pääasiassa nopeudesta ja tarkkuudesta, jolla yksittäiset väriainevirrat voidaan saada iskeytymään tai olemaan iskeytymättä jatkuvasti liikkuvalle substraatille. Aikaisemmin tunnettujen 15 väijäyslaitteiden ongelmana on se, että ajanjakson, jonka aikana minkä tahansa tietyssä suihkupalkissa olevan väriainevirran annetaan iskeytyä substraattiin, on oltava sama kaikille suihkupalkissa oleville suihkuille. Tämän vuoksi näillä aikaisemmilla laitteilla ei voida antaa yhden suihkun syöttää väriainetta substraatille eri ajanjakson aikana kuin samassa suihkupalkissa olevan toisen suihkun. Tämän 20 rajoituksen vuoksi ei ole mahdollista tuottaa sivulta toiselle eteneviä sävynmuutoksia vaihtelemalla yksinkertaisesti substraatille applisoitavan väriaineen määrää tietyn suihkupalkin leveyden poikki.
Tämän vuoksi tarvitaan yksinkertainen ja tehokas prosessi ja laite, joiden avulla 25 kullekin väriainesuihkulle voidaan osoittaa yksitellen syöttöajat suihkupalkin poikki.
.. Kun käytetään tässä kuvattua uutta ohjelmointia, jota sovelletaan yllä yleisesti kuvattuihin tekstiilinväijäyskoneisiin, voidaan tuottaa tekstiilituotteita, joilla on huomattavasti parannetut yksityiskohdat sekä väri- tai sävyerot. Kuten yllä on 30 esitetty, tämän keksinnön uskotaan soveltuvan useisiin erilaisiin merkintä-tai kuvioin- tijärjestelmiin, joissa suuria määriä kuviotietoja on osoitettava ja syötettävä suureen . . määrään yksittäin ohjattavia kuvanmuodostuspaikkoja, eikä sen käyttö rajoitu tässä
II
3 93559 esitettyihin kuviointilaitteisiin.
Tässä keksinnössä käytetään hyväksi ohjelmoitavaa tietokonetta, jonka avulla yksittäiset syöttöajat voidaan osoittaa kullekin väriainesuihkulle suihkupalkin poikki. 5 Menetelmä sisältää alkuarvonmääritysvaiheen, suihkupalkkitietojen luomisvaiheen ja suihkupalkkitietojen tulostusvaiheen.
Alkuarvonmääritysvaiheen aikana, joka perustuu käyttäjän valitsemaan, substraatille applisoitavaan kuvioon, valmistellaan syöttöaikojen sääntiö, jotka käyttäjä on 10 pyytänyt ja jotka vastaavat valitussa kuviossa käytettäviä kuvioalueita. Tämä vaihe määrittää myös useiden muuttujien arvot, joita käytetään myöhempien vaiheiden toiminnan ohjaamiseen. Suihkupalkkitietojen luomisvaiheen aikana kullekin kussakin suihkupalkissa olevalle suihkulle valmistellaan yksittäisten syöttöaikojen sääntiö. Yksittäiset syöttöohjeet jaetaan tämän jälkeen suihkupalkkitietojen tulostuksen aikana IS fysikaaliselle laitteelle.
Yllä on esitetty yhteenveto aikaisemman tekniikan tason tietyistä puutteista ja tässä kuvatun keksinnön eduista. Muut edut selviävät alan asiantuntijalle keksinnön seuraavasta yksityiskohtaisesta kuvauksesta.
20
Kuvio 1 on kaaviomainen sivukuva annostelusuihkuväijäyslaitteesta, johon tämä ··( keksintö soveltuu erittäin hyvin;
Kuvio IA on perspektiivikuva suihkupalkista, jota voidaan käyttää kuvion 1 mukai-25 sessa laitteessa; ... Kuvio 2 on kulkukaavio, joka kuvaa tämän keksinnön toimintaa;
Kuvio 3 on kulkukaavio, joka kuvaa tämän keksinnön toimintaa;
Kuvio 4 on kulkukaavio, joka kuvaa tämän keksinnön toimintaa; 30 4 93559
Kuvio 5 on kaaviomainen lohkokaavio tästä keksinnöstä;
Kuvioissa 6A-6F esitetään yksinkertainen esimerkki tämän keksinnön toiminnasta; 5 Kuvioissa 7A-7B havainnollistetaan edelleen kuvioiden 6A-6F esimerkkiä;
Kuvio 8 on kaavio, joka havainnollistaa esimerkissä suoritettujen toimintojen aikajärjestystä.
10 Keksintöä kuvataan asian havainnollistamiseksi kuviossa 1 esitetyn annostelusuihku-kuviontilaitteen yhteydessä. Kuviointikone sisältää kehykseen 21 sijoitetun kahdeksan yksittäisen suihkupalkin 110 (suihkupalkki 1 - suihkupalkki 8) sarjan. Kukin suihku-palkki 110 koostuu useista väriainesuihkuista 111, joita on mahdollisesti useita satoja kappaleita ja jotka on järjestetty harvennettuun riviin suihkupalkin leveyden poikki, 15 joka suihkupalkki ulottuu substraatin 11 leveyden poikki. Substraattia 11, esimerkiksi kangasta, syötetään telalta 9 ja kuljetetaan kehyksen 21 läpi sekä sitä myötä kunkin suihkupalkin 110 alitse kuljettimella 15, jota käyttää yleisesti numerolla 17 merkitty moottori. Kun substraatti 11 on kuljetettu suihkupalkkien 110 alle, se voi kulkea muiden asiaanliittyvien prosessivaiheiden, kuten piirtämisen, kiinnityksen, jne., läpi.
20
Suurennettu perspektiivikuva yhdestä suihkupalkista 110 ja siihen liittyvästä käyttö- « · laitteistosta on esitetty kuviossa IA. Suihkupalkki 110 sisältää useita väriainesuihkuja 111, jotka on asennettu samansuuntaisesti siten, että vierekkäinen erilleen sijoittelu vastaa kuvion edellyttämää terävyysastetta. Kukin väriainesuihku 111 koostuu väri-25 aineputkesta 113, jonka läpi väriainetta voidaan pumpata, ja jakoaukosta 115, jonka läpi voidaan ajaa suhteellisen suuri ilmanpaine. Kuhunkin väriainesuihkuun on . yhdistetty edelleen elektronisesti ohjattava venttiili 117, joka on sijoitettu paineilma- linjojen 119 ja 121 väliin, joiden tarkoituksena on syöttää jakoaukkoon 115 paineilmaa jakoputkesta 123, joka on puolestaan yhdistetty sopivasti säätimen 125 ja 30 suodattimen 127 kautta paineilmalähteeseen 129. Venttiilien 117 toimintaa ohjaa elektronisesti menetelmässä käytettävä ohjelmoitava tietokone, jota on havainnollistettu kaaviomaisesti ohjaimella 147. Kuhunkin väriaineputkeen 113 on yhdistetty tl; 5 93559 väriaineensyöttölinja 131, joka etenee väriaineenjakoputkesta 133, jota syötetään puolestaan painepumpun 135, suodattimen 137 ja niihin yhdistettyjen johtojen kautta väriainesäiliöstä 139. Väriainejohdot 141 ja 143 syöttävät säiliöön 139 jakoputkesta 133 tulevaa ylimääräistä väriainetta ja väriaineputken 133 säiliökouruun 145 poista-5 maa talteenotettua väriainetta, jolloin muodostuu kiertävä väriainejätjestelmä.
Kuvioissa 1 ja IA kuvattua laitetta ohjaa tämän keksinnön mukainen ohjelmoitava jäijestelmä. Tämän keksinnön toiminta on jaettu kuvioiden 2-4 kulkukaavioissa käsitteellisesti kolmeen osaan tai vaiheeseen, jotka ovat alkuarvojen määritys (kuvio 10 2), suihkupalkkitietojen luominen (kuvio 3) ja suihkupalkkitietojen tulostus (kuvio 4).
Kulkukaaviot kuvaavat järjestelmää keksinnön mukaisen menetelmän toteuttamiseksi.
Alkuarvonmääritysvaiheen aikana (kuvio 2), joka perustuu käyttäjän valitsemaan, substraatille applisoitavaan kuvioon, valmistellaan syöttöaikojen sääntiö, jotka 15 käyttäjä on pyytänyt ja jotka vastaavat valitussa kuviossa käytettäviä kuvioalueita. Tämä alkuarvonmääritysvaihe määrittää myös useiden muuttujien arvot, joita käytetään myöhempien vaiheiden toiminnan ohjaamiseen. Suihkupalkkitietojen luomisvaiheessa (kuvio 3) kullekin kussakin suihkupalkissa olevalle suihkulle valmistellaan yksittäisten syöttöaikojen sääntiö. Yksittäiset syöttöohjeet jaetaan tämän 20 jälkeen suihkupalkkitietojen tulostusvaiheessa (kuvio 4) kullekin kussakin suihkupalkissa olevalle suihkulle. Kaikki nämä vaiheet käsitellään tarkemmin alla. On e * ymmärrettävä, että vaikka kulkukaaviot kuvaavat tekstiilinväijäyslaitetta, jossa suihkupalkkien ryhmää käytetään väriaineen jakamiseen, keksintöä voidaan soveltaa mihin tahansa laitteeseen, joka edellyttää erilaisten digitaalisten tietojen syöttämistä 25 useisiin laitteisiin.
. Jotta tätä keksintöä voidaan ymmärtää paremmin, seuraavassa esitetään määritelmät, joihin viitataan koko tässä kuvauksessa: 30 BARDATA(GB, LATCHROW#, JET) - Binaaristen tilojen bittisääntiö, joka osoittaa tietyn suihkupalkin kunkin suihkun syöttötilan.
6 93559 BAROFF(GB) - Suihkupalkin vaihesiirto — Muunninpulssien TXDCR kokonaislukumäärä suihkupalkin 1 ja suihkupalkin GB välillä.
DIFFFT(N) - Syöttöaikojen FT(N) ja FT(N-1) välinen ero (aikayksikköinä), jolloin 5 FT(0) = 0.
FIRING TIME, FT - Aika, jonka väriainesuihku on "päällä" (eli jakaa väriainetta). FTCOUNT - Erilaisten syöttöaikojen laskin (1...MAXFT) 10 GB - Suihkupalkin tunnistusnumero (GB = 1, 2, ..., MAXGB).
JET - Suihkun positionumero tietyn suihkupalkin poikki (JET = 1, 2, ..., MAX-JET).
15 LATCHCOM - Komento (joka lähetetään suihkupalkin lukkopiireille) palkkitietojen (BARDATA) lukitsemiseksi, jolloin ao. suihkut ovat päällä aikavälin ajan seuraavaan lukkopiirikomentoon (LATCHCOM) asti.
20 LATCHROW# - LukkopiiririvUaskuri (LATCHROW# = 1, 2, ....
TOTLATCH).
c · t · « MAXBAROFF - Muunninpulssien TXDCR kokonaislukumäärä suihkupalkin 1 ja suihkupalkin MAXGB välillä.
25 MAXFT - Erillisten syöttöaikojen kokonaislukumäärä.
• MAXGB - Suihkupalkkien maksimilukumäärä.
30 MAXJET - Väriainesuihkujen kokonaislukumäärä per suihkupalkki.
PATTERN AREA# - Kuvion visuaalisesti erotettavan alueen osoitettu tunnistus- 11 7 93559 numero, joka alue käsittää yhdessä kaikkien muiden tällaisten alueiden kanssa kokonaiskuvien.
PATTERN LENGTH - Valitussa kuviossa olevien kuviorivien kokonaislukumäärä 5 (vastaa muunninpulssien TXDCR kokonaislukumäärää, kun jätetään huomiotta suih-kupalkin vaihesiirto BAROFF, joka lukumäärä tarvitaan valitun kuvion tuottamiseksi).
PATROW# - Kuvioelementtien rivilaskuri (perustuu TXDCR-lukemaan; PATROW# 10 = 1, 2, .... PATTERN LENGTH).
SOURCE PATTERN(M,N) - Kuvioalueyksiköiden (PATTERN AREA#) sääntiö (M = kuviorivi PATROW#, N = suihku JET).
15 TOTLATCH - Lukkkopiirikomentojen (LATCHCOM) kokonaislukumäärä, jotka komennot lähetetään kullekin suihkupalkille valitun kuvion tuottamiseksi.
TXDCR - Muunninpulssi, joka muodostuu substraatin ennaltamääritetyn kiinteän pituuden kunkin etenemän kohdalla (esim. liikkuvan substraatin kanssa yhteydessä 20 olevan pyörivän kooderin tulostus).
e ·
Alkuarvonmääritysvaiheessa, joka on esitetty kuviossa 2, valmistellaan syöttöaikojen sääntiö, joka vastaa kuviossa käytettäviä kuvioalueita, ja määritetään myöhempien vaiheiden toiminnan ohjaamiseen käytettävien useiden muuttujien arvo. Kim menetel-25 mä on aloitettu kohdasta 10, käyttäjä valitsee seuraavassa vaiheessa 12 substraatille applisoitavan kuvion. Kuvio valitaan nimeltä useiden käytettävissä olevien kuvioiden . .. joukosta. Kutakin kuvionimeä vastaa kuvioalueiden tunnistuskoodien PATTERN
AREA# kaksiulotteinen lähdekuviosääntiö. Sääntiö on muodostettu siten, että toinen ulottuvuus vastaa kuviorivinumeroa PATROW# ja toinen yksittäistä väriainesuih-30 kunumeroa JET, jolloin muodostuu kaksiulotteinen matriisi, jossa kukin matriisissa oleva kenno vastaa substraatille applisoitavassa kuviossa olevaa kuvioelementtiä. Matriisin yksittäisessä kennossa oleva kuvioalueen tunnistuskoodi on 8-bittinen 8 93559 yksikkö, joka identifioi erikseen tähän kuvioelementtiin liittyvän kuvioalueen.
Toinen kaksiulotteinen tietosääntiö, johon viitataan termillä "hakutaulukko" LUT, sisältää syöttöaikatiedot kussakin sääntiössä oleville suihkuille. Tämän sääntiön 5 toinen ulottuvuus vastaa kuvioaluenumeroa ja toinen suihkupalkkinumeroa GB. Tässä sääntiössä oleva kukin kenno sisältää syöttöajan, jonka tietyssä suihkupalkissa oleva suihku tarvitsee määritetyn kuvioalueen tuottamiseksi. Menetelmävaiheessa 14 lähdekuviosääntiö yhdistetään LUTin kanssa kaikkien erillisten ei-nollasyöttöaikojen identifioimiseksi missä tahansa suihkupalkissa olevalle mille tahansa suihkulle, jota 10 tarvitaan valitun kuvion tuottamiseen. Käyttäjä syöttää nämä ajat. Vaiheessa 16 eri syöttöajat lajitellaan nousevaan jäijestykseen ja luodaan syöttöaikojen FT sääntiöity jono, jonka pituus on MAXFT, jossa MAXFT on LUTissa olevien eri syöttöaikojen lukumäärä. Jonossa oleva ensimmäinen elementti, FT(1), on minimisyöttöaika, kun taas viimeinen elementti, FT(MAXFT), on maksimisyöttöaika missä tahansa suih-15 kupalkissa olevalle mille tahansa suihkulle.
Seuraavissa alkuarvonmääritysvaiheen vaiheissa 18 ja 20 lasketaan kahden muuttujan arvot, jotka ohjaavat myöhempien vaiheiden toimintaa. Ensimmäinen on lukittujen komentojen kokonaislukumäärä TOTLATCH, jotka on annettava kuvion luomiseksi. 20 Joukko lukittuja komentoja annetaan kuviossa olevan kunkin kuviorivin luomiseksi. Lukkopiirikomento on komento, joka lähetetään kuhunkin suihkupalkkiin liittyvään • · lukkopiiriin (106 kuviossa 4), palkkitietojen BARDATA tallentamiseksi, ja joka saa ao. väriainesuihkut kytkeytymään päälle aikavälin ajaksi seuraavaan LATCHCOM-komentoon asti. Annettavien lukittujen komentojen lukumäärä yhden kuviorivin 25 luomiseksi, LATCHCOM_PER_TXDCR, on yhden suurempi kuin syöttöaikojen kokonaislukumäärä MAXFT. Lukittujen komentojen kokonaislukumäärä, joka on . annettava koko kuvion luomiseksi, riippuu kuviossa olevien kuviorivien lukumäärästä ja suihkupalkkien suhteellisista geometrioista. Syöttöohjeita on välitettävä suihkuille siitä lähtien, kun ensimmäinen kuviorivi ohittaa ensimmäisen suihkupalkin siihen 30 asti, kun viimeinen kuvio ohittaa viimeisen suihkupalkin. Ohjattavien kuviorivien efektiivinen lukumäärä on näin ollen kuviossa olevien kuviorivien lukumäärä plus kuviorivien lukumäärä, joka sisältyy ensimmäisen suihkupalkin ja viimeisen suihku-
II
9 93559 palkin väliseen välimatkaan. Kuvion luomiseen vaadittavien lukittujen komentojen kokonaislukumäärä on tämän vuoksi lukittujen komentojen lukumäärän per kuviorivi LATCHCOM_PER_TDXCR ja kuviorivien efektiivisen lukumäärän, joka on PATTERN LENGTH plus maksimaalinen suihkupalkin vaihesiirto MAXBAROFF S tulo.
Menetelmän seuraavassa vaiheessa 22 lasketaan syöttöaikajonosta FT syöttöai-kaerojen jono D1FFFT, jolla on sama pituus kuin FTrllä. Syöttöaikaerojonossa DIFFFT olevan kunkin elementin arvo on FT:n vastaavassa elementissä olevan 10 syöttöajan ja FT:n edellisen elementin välinen ero. Esimerkiksi 3-elementtisessä jonossa FT, jossa FT(1) = 10 ms, FT(2) = 25 ms ja FT(3) = 30 ms, DIFFFT.n arvot olisivat DlFFT(l) = 10 s, DIFFFT(2) = 15 ms ja DIFFFT(3) = 5 ms.
Alkuarvonmääritysvaiheen seuraavassa vaiheessa 24 lähdekuviosääntiö on muunnetta-15 va tarvittaessa täyteen leveyteen. Substraatille applisoitavan kuvion leveys voi olla pienempi kuin substraatin täysi leveys. Lähdekuviotaulukko olisi tämän vuoksi muunnettava täyteen leveyteen joko lisäämällä nolla-arvotiedot tai toistamalla lähdekuvio. Esimerkiksi 48 tuumaa leveään substraattiin applisoitava, 24 tuumaa leveä kuvio täyttäisi ainoastaan puolet substraatista, jolloin substraattimateriaalia 20 kuluisi hukkaan. Tällaisessa tapauksessa lähdekuviosääntiö määrittäisi kuvioalueet ainoastaan puolelle väriainesuihkuista. Menetelmä voisi tämän vuoksi muuntaa c · lähdekuviosääntiön kaksinkertaistamalla sääntiön leveysmitan ja kopioimalla sääntiön ensimmäisessä puoliskossa olevat kuviotiedot vastaluotuun toiseen puoliskoon. Saatava lähdekuviosääntiö tuottaisi kaksi kuviota ja käyttäisi hyväksi kaikkia suihkuja 25 suihkupalkkien poikki. Alkuarvonmääritysvaihe päättyy tämän jälkeen vaiheeseen 26, kun menetelmä on valmis luomaan suihkupalkkitiedot.
Kuviossa 3 on esitetty suihkupalkkitietojen luomis vaihe. Tässä vaiheessa valmistellaan yksittäisten syöttöohjeiden sääntiö kussakin suihkupalkissa olevalle kullekin 30 suihkulle. Syöttöohjesääntiö BARDATA on kolmiulotteinen sääntiö (GB, LATCH-ROW#, JET), jossa ensimmäinen ulottuvuus vastaa suihkupalkkinumeroa GB, toinen ulottuvuus lukkopiirikomentonumeroa LATCHROW# ja kolmas ulottuvuus väri- 10 93559 amesuihkunumeroa JET. Sääntiössä oleva kukin kenno sisältää yhden bitin, joka on asetettu arvoksi 1, jos tietyssä suihkupalkissa oleva yksittäinen suihku kytkeytyy päälle ao. lukkopiirikomentoa vastaavana ajanjaksona. Sääntiö täytetään syöttöohjeilla iteratiivisessa prosessissa. Seuraavaa prosessia seurataan sääntiössä olevaa kutakin 5 tasoa varten, joka vastaa yhtä suihkupalkkia.
Sääntiöntäyttöprosessin ensimmäisessä vaiheessa 30 suihkupalkkilaskin GB alustetaan arvoon 1, mikä merkitsee sitä, että menetelmä valmistaa ensin syöttöohjeet suihku-palkille 1. Seuraavassa vaiheessa 32 menetelmä alustaa sääntiön voimassaolevassa 10 tasossa olevan kunkin kennon nollaksi (GB, LATCHROW#, JET, jossa GB = 1, LATCHROW# = 1...TOTLATCH ja JET = 1...MAXJET). Prosessi toteuttaa tämän jälkeen sisäkkäisten silmukoiden kolmirivisen joukon, joita silmukoita on merkitty yleisesti numeroilla 31, 33 ja 35 tässä jäijestyksessä. Kolme silmukkalaskin-ta ovat: 1) kuviorivinumero 58 PATROW# (alueella 1... kuviossa olevien kuviorivi-15 en kokonaislukumäärä); 2) syöttöaikalaskin 54 FTCOUNT (alueella l...syöttöaikajonossa FT olevien syöt- töaikojen lukumäärä MAXFT) ja 3) suihkunumero 50 JET (alueella 1 ... suihkupalkissa olevien suihkujen lukumäärä). Vaiheissa 34, 36 ja 38 nämä laskimet on alustettu arvoon 1. Seuraavat vaiheet toteutetaan tämän jälkeen sisäkkäisissä silmu-20 koissa.
Sisäkkäisten silmukoiden 31,33,35 ensimmäisessä vaiheessa 40 muunnetusta lähdeku-viosääntiöstä luetaan kuvioalueen tunnistuskoodi kuvioelementille, jonka identifioivat voimassaoleva kuviorivi (PATROW#) ja voimassaoleva suihku (JET). Seuraa-vassa 25 vaiheessa 42 vastaava syöttöaika voimassaolevalle suihkulle luetaan hakutaulukosta (LUT), joka perustuu juuri luettuun kuvioalueen tunnistuskoodiin ja voimassaolevaan . suihkupalkkinumeroon. Vaiheessa 44 syöttöaikaa verrataan syöttöaikajonossa FT
olevaan syöttöaikaan, joka vastaa FTCOUNT-silmukkalaskimen 31 voimassaolevaa arvoa. Jos vaadittava syöttöaika on suurempi kuin jonossa FT oleva voimassaoleva 30 syöttöaika-arvo, menetelmä etenee vaiheisiin 46 ja 48, joissa syöttöohjesääntiön (BARDATA) ao. rivissä oleva bitti asetetaan arvoon 1. Tämä merkitsee sitä, että voimassaolevassa suihkupalkissa olevan voimassaolevan suihkun tulisi olla päällä ii 11 93559 ajanjakson ajan, joka päättyy FT:ssä olevaan voimassaolevaan syöttöaika-arvoon, kun substraatilla oleva paikka, jolle voimassaoleva kuviorivi applisoidaan, kulkee senhetkisen suihkupalkin ohi.
5 Syöttöohjesääntiön rivi, jossa bitti asetetaan arvoon 1 (eli lukkopiirinumero, jolle syöttöohje on osoitettu) määritetään vaiheessa 46, ja se riippuu voimassaolevasta kuviorivinumerosta, voimassaolevasta suihkupalkkinumerosta, voimassaolevan suihkupalkin vaihesiirrosta ja voimassaolevan syöttöaikalaskimen numerosta seuraa-vassa suhteessa: 10
LATCHROW# = ( (PATROW# + BAROFF(GB) - 1) x LATCHCOM_PER_TXDCR) + FTCOUNT
Lokerossa BARDATA(GB, LATCHROW#, JET) oleva bitti asetetaan tämän jälkeen 15 arvoon 1 vaiheessa 48 ja menetelmä etenee vaiheeseen 50.
Jos vaadittava syöttöaika on pienempi kuin jonossa FT oleva voimassaoleva syöttö-aika-arvo, mitään muutosta ei tehdä syöttöohjesääntiöön. Tämä jättää oletusbittiarvon nolla siihen asemaan syöttöohjesääntiössä, johon arvo 1 olisi kirjoitettu, mikä mer-‘ 20 kitsee sitä, että voimassaolevassa suihkupalkissa olevan voimassaolevan suihkun ei tulisi olla päällä sinä ajanjaksona, joka päättyy FT:ssä olevaan voimassaolevaan t · syöttöaika-arvoon, kun substraatilla oleva paikka, johon voimassaoleva kuviorivi applisoidaan, ohittaa voimassaolevan suihkupalkin. Menetelmä etenee sen jälkeen vaiheeseen 50 ja syöttöohjelaskelmat toistetaan, kun kunkin silmukkalaskimen arvoa 25 lisätään alueeltaan ja kukin silmukka 31,33,35 päätetään peräkkäin.
; Vaiheessa 50 JET-silmukkalaskimen arvoa lisätään ensin yhdellä, ja vaiheessa 52 JETin arvo testataan seuraavaksi, jotta voidaan määrittää, onko syöttöohjeet luotu voimassaolevassa suihkupalkissa oleville kaikille suihkuille voimassaolevaa kuviori-30 viä varten (eli ylittääkö JET MAXJETin arvon). Ellei näin ole, JET-silmukan sisällä 31 olevaa prosessia (eli vaiheet 40-50) toistetaan, kunnes kaikki suihkut on käsitelty. Menetelmä etenee tämän jälkeen vaiheeseen 54, jossa FTCOUNT-silmukkalaskimen 12 93559 arvoa lisätään, ja vaiheeseen 56, jossa FTCOUNT-arvo testataan, jotta voidaan määrittää, onko syöttöohjeet luotu voimassaolevassa suihkupalkissa oleville kaikille suihkuille voimassaolevaa kuvioriviä varten (eli ylittääkö FTCOUNT MAXFT:n arvon). Ellei näin ole, FTCOUNT -silmukan 33 sisällä olevaa prosessia (eli vaiheet 5 38-54) toistetaan, kunnes kaikki syöttöajat kaikille suihkuille on osoitettu. Menetelmä etenee tämän jälkeen vaiheeseen 58, jossa PATROW#-silmukkalaskimen arvoa lisätään, ja vaiheeseen 60, jossa PATROW#-arvo testataan, jotta voidaan määrittää, onko syöttöohjeet luotu voimassaolevassa suihkupalkissa oleville kaikille suihkuille kuvion voimassaolevia kuviorivejä varten (eli ylittääkö PATROW# arvon PATTERN 10 LENGTH). Ellei näin ole, PATROW#-silmukan 35 sisällä olevaa prosessia (eli vaiheet 36-56) toistetaan, kunnes kaikki syöttöajat kaikille suihkuille kuvion kaikkia kuviorivejä varten on käsitelty.
Menetelmä etenee lopuksi vaiheeseen 62, jossa GB-silmukkalaskimen arvoa lisätään, 15 ja vaiheeseen 64, jossa GB-arvo testataan, jotta voidaan määrittää, onko syöttöohjeet luotu voimassaolevassa suihkupalkissa oleville kaikille suihkuille kuvion voimassaolevia kuviorivejä varten (eli ylittääkö GB arvon MAXGB). Ellei näin ole, koko ylläkuvattua silmukkaprosessia (vaiheet 32-60) toistetaan, kunnes kaikki syöttöajat kaikille suihkuille kaikkia kuviorivejä varten kaikille suihkupalkeille on luotu. 20 Valmista syöttöohjesääntiötä käytetään tämän jälkeen kuvion 4 suihkupalkkitietojen tulostusvaiheessa.
t · * r «
Kuviossa 4 on esitetty kuviopalkkitietojen tulostusvaihe. Yksittäiset syöttöohjeet jaetaan tässä vaiheessa kussakin suihkupalkissa olevalle kullekin suihkulle sopivana 25 ajankohtana, jotta sopiva määrä väriainetta voidaan ohjata sopivaan paikkaan toivotun kuvioalueen muodostamiseksi toivottuun paikkaan substraatille. Menetelmä ohjaa . tämän aikaansaamiseksi laitteistoelementtejä, jotka on esitetty kaaviomaisesti kuvion 5 lohkokaaviossa. Kukin suihkupalkki (GB 1...GB ja siirtorekisterillä 106, joiden kautta syöttöohjeet ohjataan suihkupalkissa olevien yksittäisten suihkujen syöttön 30 ohjaamiseksi. Menetelmä toteutetaan tietokoneessa 100. Syötöt tietokoneeseen 100 vastaanotetaan muunninlähteestä 104 ja ajastimesta 102. Muunninlähde 104, joka voi olla esimerkiksi pyörivä kooderi, on kosketuksessa substraatin kanssa ja lähettää tl.
13 93559 muunninpulsseja TXDCR substraatin ennaltamääritetyn kiinteän pituuden kunkin etenemän myötä, joka pimus on tavallisesti kuviorivin pituus. Ajastinta 102 käytetään syöttöaikakeskeytyssignaalien lähteenä, joita käytetään allakuvattuun tarkoitukseen.
S Kuvion 4 suihkupalkkitietojen tulostusvaiheen ensimmäisessä vaiheessa 70 kaksi laskinta, LATCHROW#, joka laskee lukkopiiririvit, ja FTCOUNT, joka laskee syöttöaikajonossa FT olevat syöttöajat, alustetaan arvoon 1. Seuraavassa vaiheessa 72 kunkin suihkupalkin siirtorekisteri 106 ladataan yhdellä syöttöohjeella suihku-palkissa olevaa kutakin suihkua varten syöttöohjesääntiöstä BARDATA. Syöttöohjeet 10 ladataan BARDATAn tasosta, joka vastaa ensimmäistä lukkopiirinumeroa. Menetelmä etenee tämän jälkeen vaiheeseen 74, jossa se odottaa muunninpulssia TXDCR. Kun muunninpulssi on vastaanotettu muunninlähteestä 104, menetelmä etenee vaiheeseen 76, jossa se luo lukkopiirikomennon LATCHCOM, joka lukitsee siirtore-kisterissä 106 olevat tiedot, mikä saa ao. suihkut kytkeytymään päälle aikavälin 15 ajaksi seuraavan LATCHCOM-komennon luomiseen asti.
Menetelmän seuraavassa vaiheessa 78 LATCHROWl-laskimen arvoa lisätään, ja vaiheessa 80 LATCHROW#-arvo testataan, jotta voidaan määrittää, onko syöttöoh-jesääntiössä BARDATA olevien kaikkien lukkopiirikomentorivien syöttöohjeet 20 toteutettu (eli ylittääkö LATCHROW# arvon TOTLATCH). Jos näin on, väriainetta ei enää applisoidu substraatille, ja menetelmä etenee vaiheeseen 96, jossa se päättää
» I
toiminnan. Muutoin menetelmä etenee vaiheeseen 82, jossa syöttöaikalaskin FTCOUNT testataan, jotta voidaan määrittää, onko syöttöaikajonon IT pisin syöttöaika kulunut (eli ylittääkö FTCOUNT arvon MAXFT). Jos näin on, menetelmä 25 etenee vaiheeseen 84, jossa kunkin suihkupalkin siirtorekisterit ladataan syöttöohjeilla BARDATAn seuraavasta rivistä, joka vastaa senjälkeistä lukkopiirikomentonumeroa, ... . joka on juuri toteutettu. FTCOUNT asetetaan tämän jälkeen uudelleen arvoon 1 vaiheessa 86, ja menetelmä palaa vaiheeseen 74, jossa se odottaa seuraavaa muunninpulssia TXDCR, jolloin vaiheiden 74-86 ylläkuvattu toiminta toistetaan.
Ellei syöttöaikalaskin FTCOUNT ole vielä ylittänyt syöttöaikojen lukumäärää MAXFT (ts. ellei syöttöaikasääntiön FT pisin syöttöaika ole vielä kulunut viimeisen 30 14 93559 muunninpulssin jälkeen), menetelmä etenee vaiheeseen 88, jossa ajastin ladataan syöttöaikaerojen jonon DIFFFT seuraavalla arvolla. Siirtorekisterit ladataan seuraa-vassa vaiheessa 90 seuraavan syöttökomentonumeron tiedoilla. Menetelmä lisää tämän jälkeen syöttöaikalaskinta FTCOUNT vaiheessa 92 ja etenee vaiheeseen 94, 5 jossa se odottaa syöttöaikakeskeytyssignaalia ajastimelta 102. Kun keskeytyssignaali on vastaanotettu, menetelmä palaa vaiheeseen 76, jossa se luo lukkopiirikomennon LATCHCOM ja toistaa ylläkuvatut myöhemmät vaiheet.
Ylläkuvatun menetelmän toimintaa voidaan ymmärtää paremmin allaesitetyn numee-10 risen esimerkin avulla. Esimerkissä esitetään menetelmän toimintaa alkeellisessa väriaineenapplisointijäijestelmässä, jossa on kaksi suihkupalkkia, jossa kummassakin on kaksi väriaine suihkua. Jäijestelmän erottelutarkkuus oletetaan yhdeksi tuumaksi siten, että kuvioelementin koko on yksi tuuma x yksi tuuma ja substraatti on kaksi tuumaa leveä. Suihkupalkki 1 applisoi keltaista väriainetta ja suihkupalkki 2 applisoi 15 sinistä väriainetta. Kahden suihkupalkin välinen siirtymä on kaksi tuumaa eli kaksi kuvioriviä. Näitä jäijestelmän suhteita on havainnollistettu kaaviomaisesti kuviossa 6A.
Menetelmän avulla luotava kuvio on identifioitu kuviossa 6B esitetyksi kuvioksi A.
20 Kuvio A sisältää kolme kuvioaluetta: #1 (keltainen), #2 (sininen) ja #3 (vihreä). Nämä tiedot sisältävä lähdekuviosääntiö on esitetty kuviossa 6C. Hakutaulukko LUT ''' on esitetty kuviossa 6D. Tämä sääntiö osoittaa, että suihkupaikissa 1 olevan suihkun on oltava päällä 20 ms kuvioalueen 1 (keltainen) muodostamiseksi, kun taas suihku-palkissa 2 oleva suihku ei ole lainkaan päällä. Kuvioalue 2 (sininen) muodostetaan 25 siten, ettei suihkupaikissa 1 oleva suihku ole lainkaan päällä, kun taas suihkupaikissa 2 oleva suihku on päällä 20 ms. Kuvioalue 3 (vihreä) muodostetaan siten, että : suihkupaikissa 1 olevan suihkun on oltava päällä 10 ms ja suihkupaikissa 2 olevan suihkun on myös oltava päällä 10 ms. Syöttöaikajono FT sisältää tämän vuoksi kaksi arvoa: 10 ms ja 20 ms, kuviossa A käytetyt ainoat kaksi syöttöaikaa, kuten kuviossa 30 6E on esitetty. Jonon FT pituus MAXFT on 2. Syöttöaikaerojono DIFFFT sisältää kaksi arvoa, molemmat 10 ms, kuten kuviossa 6F on esitetty.
11.
15 93559
Kullekin kuvioriville on annettava kolme lukittua komentoa (yksi enemmän kuin syöttöaikojen lukumäärä MAXFT), joten LATCHCOM_PER_TXDCR:n arvo on 3. Kuviossa olevien kuviorivien efektiivinen lukumäärä on kuusi (kuvio sisältää neljä kuvioriviä ja suihkupalkkien välinen siirtymä on kaksi kuvioriviä). Lukittujen 3 komentojen TOTLATCH kokonaislukumäärä, jotka on annettava kuviota varten, on tämän vuoksi 18 (3 * 6). Koska oletetaan, että kuvio kattaa substraatin koko leveyden, kuviota ei tarvitse muuntaa tässä esimerkissä.
Suihkupalkkitietojen tulostusvaihetta on havainnollistettu kuvioissa 7A ja 7B. 10 Kolmiulotteinen syöttöohjesääntiö BARDATA on esitetty kaaviomaisesti kuviossa 7A. Sääntiöllä on kaksi tasoa (yksi kummallekin suihkupalkille), joissa on 18 riviä (yksi jokaiselle 18 lukkopiirikomennolle) ja 2 pylvästä (yksi kummallekin suihkulle). Sääntiöntäyttöprosessin ensimmäisessä vaiheessa 2x18 kennoa käsittävä suihkupal-kin 1 taso alustetaan nollilla kaikissa kennoissa. Sääntiöntäyttöprosessin iteratiivinen 15 osa alkaa tämän jälkeen. Silmukkalaskimet on silmukoitu tässä esimerkissä seuraaviin maksimiarvoihin: PATROW# - 4; FTCOUNT - 2; JET - 2. Silmukointiprosessin toiminnot suihkupalkkia 1 vastaavien palkkitietojen (BARDATA) tasossa on havainnollistettu alla. Kuviossa 7B esitetään kaksi palkkitietojen (BARDATA) erillistä tasoa ja näihin tasoihin tässä vaiheessa kiijoitetut syöttöohjeet. Numero 1 tietyssä kennossa 20 on osoitettu vaijostamalla kenno.
Sisäkkäisissä silmukoissa tapahtuvana ensimmäisenä toteutusvaiheena menetelmä lukee kuvioaluekoodin lähdetietosääntiöstä kuviorivinumeroa 1 ja suihkua 1 varten; tämä on kuvioaluekoodi 1. Kuvioaluekoodia 1 vastaava syöttöaika luetaan seuraa-25 vassa vaiheessa hakutaulukosta (LUT). Syöttöaika on 20 ms. Tätä syöttöaikaa verrataan tämän jälkeen syöttöaikajonon FT elementissä FT(FTCOUNT) olevaan syöttöaikaan. FTCOUNT on yhä 1 tässä menetelmän toteutusvaiheessa, joten syöttöaikaa FT(1) = 10 ms verrataan vaadittavaan syöttöaikaan 20 ms. Koska vaadittava syöttöaika on suurempi kuin FT(FTCOUNT), palkkitiedoissa (BARDA-30 TA) oleva ao. bitti on asetettava arvoon 1, jotta voidaan osoittaa, että suihkun tulisi olla päällä ensimmäisen syöttöaikavälin aikana. Ao. paikka tälle bitille määritetään seuraavasti.
16 93559
Koska syöttöaikalaskin FTCOUNT on arvossa 1, bitti tulisi asettaa palkkitiedoissa (BARDATA) olevien lukkopiirikomentorivien ao. joukon ensimmäiseen lukkopiiriko-mentoriviin voimassaolevaa kuvioriviä varten. Voimassaolevan kuviorivin määrittää voimassaoleva PATROW#-arvo (tässä tapauksessa 1) ja kuviorivien lukumäärä, 5 joiden verran voimassaoleva suihkupalkki on etäällä ensimmäisestä suihkupalkista (tässä tapauksessa 0, koska ensimmäistä suihkupalkkia käsitellään). Voimassaoleva kuviorivinumero on tässä tapauksessa 1, joten bitti sijoitetaan palkkitiedoissa (BARDATA) olevaan ensimmäiseen lukkopiirikomentoriviin. Jos esimerkiksi toista suihkupalkkia käsiteltäisiin tässä vaiheessa, bitti sijoitettaisiin lukkopiirikomentoriviin 10 7, koska toinen suihkupalkki on kahden kuviorivin (joista kukin käsittää 3 lukkopii- rikomentolinjaa) päässä ensimmäisestä suihkupalkista.
Seuraavassa toteutusvaiheessa JET-laskinta lisätään, ja kuvioalueen haku, syöttöajan haun ja syöttöajan vertailu suoritetaan uudelleen. Toisen suihkun kuvioaluekoo-15 dinumero on 3, jolle suihkupalkin 1 syöttöaika on 10 ms. Koska tämä on sama kuin FT(FTCOUNT)-arvo 10 ms, 1-bitti kiijoitetaan uudelleen palkkitietoihin (BARDATA) ja jälleen tason ensimmäiseen lukkopiirikomentoriviin, joka vastaa suihkupalkkia 1. Menetelmän tämän vaiheen seuraavassa ulospäin suuntautuvassa silmukassa FTCOUNT-silmukkalaskinta lisätään. Tässä silmukassa syöttöaikoja, jotka kukin 20 suihku vaatii vaadittavien kuvioalueiden tuottamiseksi, verrataan FT(2):ssa olevaan syöttöaikaan, joka on 20 ms, jotta voidaan määrittää, tulisiko arvo 1 kirjoittaa ‘ ‘ 1 palkkitiedoissa (BARDATA) olevaan ao. kennoon. Tässä esimerkissä suihku 1 olisi päällä (syöttöaika kuvioalueelle 1 on 20 ms), kun taas suihku 2 ei olisi päällä (syöttöaika kuvioalueelle 3 on 10 ms). Suihkupalkin 1 palkkitietojen (BARDATA) 25 toiseen lukkopiirikomentoriviin kirjoitettaisiin tämän vuoksi arvo 1 suihkulle 1, muttei suihkulle 2. Koska MAXFT on 2, FTCOUNT-silmukka päättyy tässä : vaiheessa, ja PATROW#-arvoa lisätään seuraavaksi ja sen silmukka toistetaan. Tässä silmukassa suihkun 1 tarkoituksena on tuottaa kuvioalue 3 ja suihkun 2 tarkoituksena on tuottaa kuvioalue 2. Vastaavat syöttöajat suihkulle 1 ja suihkulle 2 ovat näin ollen 30 10 ms ja 0 ms. Arvo 1 kiijoitetaan tämän vuoksi lukituspiirikomentoriviin 4 suihkul le 1, muttei suihkulle 2. Mitään ei kirjoiteta lukkopiirikomentoriviin 5 näille suihkuille tässä kuviorivissä, koska kumpikaan suihku ei ole päällä pidempään kuin
II
17 93559 10 ms. On huomattava, että lukituspiirikomentoriviä 3 ei ole osoitettu PATROW#:n aikaisemmassa silmukassa. Kunkin kuviorivin viimeinen lukituskomentorivi jätetään kennoihin nolliksi, jotta voidaan osoittaa, että mitkään suihkut eivät kytkeydy päälle ennen seuraavaa kuvioriviä kussakin kuviorivissä olevan minkä tahansa suihkun 5 maksimisyöttöajan jälkeen. Tätä havainnollistetaan esimerkissä myöhemmin.
Kun kaikki kuviorivit on käsitelty ja binaariset ykköset on kiijoitettu ao. kennoihin suihkupalkkia 1 vastaavaan palkkitietojen (BARDATA) tasoon, prosessi toistetaan suihkupalkille 2. Esimerkkinä mainittakoon, että syöttöajat ovat ensimmäisessä 10 kuviorivissä suihkuille 1 ja 2 0 ms ja 10 ms tässä jäijestyksessä, jotka vastaavat kuvioalueita 1 ja 3. Menetelmä kiijoittaa tämän vuoksi ensimmäiselle kuvioriville arvon 1 suihkua 2 vastaavalle kennolle, muttei suihkulle 1, lukituspiirikomentoriviin 7 (mikä heijastaa ylläesitetyn mukaisesti sitä, että suihkupalkkia 2 on siirretty kaksi kuvioriviä suihkupalkista 1). Menetelmä ei kiijoita arvoa 1 kumpaankaan lukitusko-15 mentorivissä 8 olevaan kennoon, koska kumpikaan suihkupalkissa 2 oleva suihku ei ole päällä pidempään kuin 10 ms kuvioalueiden muodostamiseksi ensimmäiseen kuvioriviin. Lopullinen BARDATA-sääntiö on esitetty kuviossa 7B.
Kun suihkupalkkitietojen luomisvaihe on saatettu loppuun, menetelmä toteuttaa 20 suihkupalkkitietojen tulostusvaiheen. Tiedot ladataan tässä vaiheessa palkkitiedoista (BARDATA) suihkupalkkisiirtorekistereihin 106 ja lukitaan sen jälkeen väriainesuih-• kuihin ajastimesta 102 tulevien keskeytyssignaalien perusteella. Tämän vaiheen toimintaa on havainnollistettu kuviossa 8, jossa ensimmäisen yhdeksän lukkopiiriko-mentorivin siirtorekistereiden sisältö on esitetty yhdessä syöttöaikakeskeytyssignaa-25 lien saijan, ajastimen sisällön ja kokonaan kuluneen ajan kanssa. 1
Kaksi siirtorekisteriä 106 (toinen suihkupalkille 1 ja toinen suihkupalkille 2) ladataan aluksi palkkitietojen (BARDATA) ensimmäisestä lukkopiirikomentorivistä tulevilla syöttöohjeilla. Kun muunninpulssi TXDCR on vastaanotettu, tiedot lukitaan väriaine-30 suihkuihin. (Luodaan LATCHCOM-komento, mikä siirtää tiedot siirtorekistereistä 106 lukkopiiriin 108, jolloin ao. suihkut kytkeytyvät päälle tai pois päältä.) Keskey-tyssignaaliajastin 102 ladataan syöttöaikaerojonon DIFFFT ensimmäisellä arvolla, 18 93559 joka on tässä esimerkissä 10 ms. Sinä aikana, jona ajastin on viiveessä 10 ms ajan, menetelmä lataa seuraavan lukkopiirikomentorivin siirtorekisteriin palkkitiedoista (BARDATA), kuten vaiheessa 90 on esitetty. Menetelmä odottaa tämän jälkeen syöttöaikakeskeytyssignaalia, kuten vaiheessa 94 on esitetty. Kun 10 ms on kulunut, S ajastin 102 lähettää syöttöaikakeskeytyssignaalin, jolloin menetelmä lukitsee seuraavan palkkitiedoista (BARDATA) saadun, esiladatun lukituspiirikomentorivin lukko-piiriin 108, joka lukitsee syöttöohjeet väriainesuihkuihin. Kuten esimerkissä on esitetty, molemmat suihkupalkissa 1 olevat suihkut käsketään iskeytymään ensimmäisessä lukituspiirikomentorivissä. Ensimmäisen syöttöaikakeskeytyssignaalin jälkeen 10 toinen lukituspiirikomentorivi kuitenkin lukitaan, jossa väriainesuihkun 2 käsketään lopettamaan suihkutuksen. Se jää ei-syöttötilaan kahden seuraavan kuviorivin ajaksi, kun se vastaanottaa syöttöohjeen lukituspiirikomentorivistä 7. Kun oletetaan, että substraattia kuljetetaan nopeudella yksi kuviorivivälimatka joka 100. ms, muunnin-pulssien välillä kulunut aika on 100 ms ja kokonaisaika kuvion lähtökohdasta lähtien 15 voidaan jäljittää, kuten kuviossa 8 on esitetty.
< M 4 « tl .

Claims (13)

19 93559
1. Kuviointiprosessi, tunnettu siitä, että se käsittää seuraavaa: 5 a. liikutetaan substraattia (11) radalla; b. järjestetään useita ryhmiä (110) toiminta-alueelle substraatin (11) rataa pitkin, joissa kaikissa ryhmissä (110) on useita yksittäisiä väriaineapplikaattoreita (111), jotka pystyvät projisoimaan selektiivisesti väriainevirran substraatin 10 (11) ennaltamäärättyyn osaan, joka vastaa kuviossa olevaa kuvioelementtiä, joka kuvio koostuu kuvioelementtimatriisista, jossa on useita kuvioelementtejä kaikissa useissa kuvioriveissä, johon kuhunkin kuvioelementtiin liittyy visuaalisesti erotettava kuvioalue; 15 c. määritetään alkuarvojen joukko (kuvio 2); joka alkuarvonmääritysvaihe käsittää seuraavat vaiheet: 1. valitaan kuvio, joka käsittää kaksiulotteisen kuvioaluekoodimatriisin, jonka kuvioaluekoodimatriisin kullakin elementillä on yhden kuvioalu-20 een identifioiva kuvioaluekoodi, jonka kaksiulotteisen kuvioaluekoodi matriisin ensimmäinen ulottuvuus vastaa kuviossa olevien kuviorivien ' ‘: lukumäärää ja jonka kaksiulotteisen kuvioaluekoodimatriisin toinen ulottuvuus vastaa kuviossa olevien kuvioelementtien lukumäärää; 2. hyväksytään kuviossa olevalle kullekin kuvioalueelle syöttöaika kussakin ryhmässä (110) olevia väriaineapplikaattoreita (111) varten kuvioalueen tuottamiseksi, joka syöttöaika vastaa ajanjakson pituutta, jonka aikana väriaineapplikaattori (111) projisoi väriainetta substraatille (11); ja 30 20 93559 3. määritetään ohjausmuuttujien arvot, joita käytetään menetelmän myöhempien vaiheiden toiminnan ohjaamiseen, jotka ohjausmuuttujat käsittävät väriaineapplikaattoreille (111) annettavien syöttökomentojen lukumäärän kuvioriviä varten, kuhunkin syöttökomentoon liittyvän 5 syöttökomentoaikavälin ja kuhunkin syöttökomentoaikaväliin liittyvän kokonaissyöttökomentoaikavälin; ja d. luodaan alkuarvojen joukosta syöttökomentomatriisi (kuvio 3), jolla on kussakin ryhmässä (110) olevaa kutakin väriaineapplikaattoria (111) varten 10 syöttökomentosaija, joka vastaa kuvioelementtiä, johon väriaineapplikaattori (111) voi applisoida väriainetta kussakin kuviorivissä; ja e. osoitetaan kussakin ryhmässä (110) olevaan kuhunkin väriaineapplikaattoriin (111) tapahtuvaa samanaikaista välitystä varten syöttökomentomatriisissa 15 oleva syöttökomentosaija (kuvio 4), joka vastaa kuviorivissä olevaa kuvioele menttiä, joka kuviorivi applisoidaan substraatin (11) ennaltamäärättyyn osaan, joka kulkee väriaineapplikaattorin (111) toiminta-alueella välitysajankohtana.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kuvionva-20 lintavaihe käsittää kuvion identifioimisen nimeltä useiden nimettyjen kuvioiden joukosta. e · • ·
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että valitun kuvion syöttöajat sisältyvät kaksiulotteiseen syöttöaikamatriisiin siten, että ensimmäi- 25 nen ulottuvuus vastaa ryhmien (110) lukumäärää ja toinen ulottuvuus vastaa kuviossa olevien kuvioalueiden lukumäärää.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ohjaus-muuttujien arvojen määritysvaihe käsittää seuraavat vaiheet: a. identifioidaan valittuun kuvioon tarvittavat erilliset syöttöajat; ♦ « 30 11; 21 93559 b. lajitellaan erilliset syöttöajat nousevaan jäijestykseen; c. sijoitetaan lajitellut erilliset syöttöajat syöttöaika-jonoon; 5 d. määritetään kuviossa olevan kuviorivin tuottamiseen tarvittavien syöttöko-mentojen lukumäärä, joka on yhtä suurempi kuin syöttöaikajonossa olevien erillisten syöttöaikojen lukumäärä; e. määritetään kuviossa olevien kuviorivien efektiivinen lukumäärä, joka on 10 kuviossa olevien kuviorivien lukumäärän ja maksimivälimatkaan substraattia (11) pitkin minkä tahansa kahden ryhmän (110) väliin sisältyvien kuviorivien lukumäärän summa; f. määritetään kuvion tuottamiseen vaadittavien syöttökomentojen lukumäärä, 15 joka on syöttökomentojen lukumäärän per kuviorivi ja kuviorivien efektiivi sen lukumäärän tulo; ja g. luodaan syöttökomentoaikavälijono, jonka ensimmäinen elementti on sama kuin syöttöaikajonossa oleva ensimmäinen elementti, ja jonka kukin jäljellä- 20 oleva elementti on sama kuin syöttöaikajonon vastaavassa elementissä olevan syöttöajan ja seuraavan lyhyimmän syöttöajan välinen ero.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että se käsittää edelleen seuraavat vaiheet: 25 a. määritetään, onko kuvion kuvioriveissä olevien kuvioelementtien lukumäärä pienempi kuin ryhmissä (110) olevien väriaineapplikaattoreiden (111) lukumäärä ja jos näin on; 30 b. luodaan muunnettu kaksiulotteinen kuvioaluekoodimatriisi, jossa ensimmäinen ulottuvuus on sama kuin kuviossa olevien kuviorivien lukumäärä ja toinen ulottuvuus on sama kuin ryhmissä (110) olevien väriaineapplikaattoreiden 22 93559 (111) lukumäärä ja joka sisältää kuvioaluekoodit, sisältäen kuvioaluekoodit, jotka vastaavat kuvioaluekoodimatriisissa olevia kuvioaluekoodeja, jotka on toistettu kokonaislukumäärä kertaa muunnetun kuvioaluekoodimatriisin toisen ulottuvuuden poikki, jos mahdollista, ja sisältäen jäljelläolevissa kennoissaan S nolla-arvoja.
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että syöttöko- mentomatriisin luomisvaihe käsittää seuraavat vaiheet: 10 a. sijoitetaan syöttökomentomatriisissa oleva syöttökomento ryhmässä olevalle väriaineapplikaattorille (111), jos väriaineapplikaattorin (111) on kuviotietojen mukaisesti projisoitava väriainetta syöttökomentoaikavälin aikana; b. toistetaan vaihe (a.) kullekin ryhmässä olevalle väriaineapplikaattorille (111); 15 c. toistetaan vaiheet (a.) ja (b.) kullekin syöttökomentoaikavälille; d. toistetaan vaiheet (a.), (b.) ja (c.) kullekin kuviossa olevalle kuvioriville; ja 20 e. toistetaan vaiheet (a.), (b.), (c.) ja (d.) kullekin ryhmälle (110). : 7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vaihe, jossa syöttökomento sijoitetaan syöttökomentomatriisiin, käsittää seuraavat vaiheet: 25 a. määritetään, onko väriaineapplikaattorin (111) projisoitava väriainetta kuvio- tietojen mukaisesti syöttökomentoaikavälin aikana; b. jos väriaineapplikaattorin (111) on projisoitava väriainetta syöttökomentoaika välin aikana, määritetään tarvittava paikka syöttökomentomatriisissa, johon 30 syöttökomento on sijoitettava siten, että komento toteutetaan, kun substraatin (11) osa, johon kuvioelementti, jolle syöttökomennon tuottama kuvioalue applisoidaan, on väriaineapplikaattorin (111) toiminta-alueella; ja tl: 23 93559 c. sijoitetaan syöttökomento syöttökomentomatriisissa olevaan vaadittavaan paikkaan.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vaihe, 5 jossa määritetään, onko väriaineapplikaattorin (111) projisoitava väriainetta syö- ttökomentoaikavälin aikana, käsittää seuraavat vaiheet: a. määritetään kuviotiedoista kuvioelementtiä vastaava kuvioaluekoodi, joka elementti on väriaineapplikaattorin (111) toiminta-alueella syöttökomentoaika- 10 välin aikana; b. määritetään syöttöaika, joka vastaa määritettyä kuvioaluekoodia; ja c. verrataan määritettyä syöttöaikaa kokonaissyöttökomentoaikaväliin, joka 15 liittyy syöttökomentoaikaväliin.
9. Patenttivaatimuksen 7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että a. syöttökomentomatriisi käsittää kolmiulotteisen matriisin, jossa on useita 20 syöttökomentotasoja, jolla kullakin tasolla on ensimmäinen ulottuvuus, joka vastaa ryhmässä (110) olevien väriaineapplikaattoreiden (111) lukumäärää, ja toinen ulottuvuus, joka vastaa ryhmien (110) lukumäärää, joka kukin taso sisältää yhden syöttökomennon kussakin ryhmässä olevalle kullekin väri-aineapplikaattorille (111); ja 25 b. vaihe, jossa määritetään syöttökomentomatriisissa oleva paikka, käsittää seuraavat vaiheet: i. määritetään syöttökomentomatriisissa oleva taso, johon syöttökomento 30 kirjoitettaisiin, jos syöttökomento olisi osoitettu ensimmäisessä ryhmässä olevalle väriaineapplikaattorille; ja • · · 24 93559 ii. siirretään määritettyä tasoa kuviorivien lukumäärällä, joka sisältyy väri-aineapplikaattorin sisältävän ryhmän ja ensimmäisen ryhmän väliseen välimatkaan.
10. Patenttivaatimuksen 7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vaihe, jossa syöttöaikasaija osoitetaan, käsittää seuraavat vaiheet: a. kirjoitetaan kuhunkin useista digitaalisista muisteista, joka yksi digitaalinen muisti liittyy kuhunkin tyhmään, syöttökomentomatriisissa oleva ensimmäinen 10 syöttökomento kussakin ryhmässä olevalle kullekin väriaineapplikaattorille; b. siirretään ensimmäisen ohjaussignaalin perusteella syöttökomento digitaalisesta muistista kussakin ryhmässä olevaan kuhunkin väriaineapplikaattoriin; 15 c. alustetaan aikalaskimen arvo vastaamaan syöttökomentoon liittyvää syö- ttökomentoaikaväliä; d. ladataan digitaalinen muisti syöttökomentomatriisissa olevalla seuraavalla syöttökomennolla; 20 e. siirretään toisen ohjaussignaalin perusteella, jonka aikalaskin on antanut, kun c « ' * syöttökomentoaikaväli on kulunut, syöttökomento digitaalisesta muistista kussakin ryhmässä olevaan kuhunkin väriaineapplikaattoriin; 25 f. toistetaan vaiheet (c.), (d.) ja (e.), kunnes kaikki kuvioriviin liittyvät syö- ttökomennot on annettu väriaineapplikaattorille; g. toistetaan iteratiivisesti vaiheet (b.), (c.), (d.), (e.) ja (f.), kunnes kaikki syöttökomentomatriisissa olevat syöttökomennot on annettu. 30
11. Menetelmä väriaineen applisoimiseksi tekstiilimateriaaliin ennaltamääritetyn ·· kuvion mukaisesti, tunnettu siitä, että se käsittää seuraavaa: II 25 93559 a. liikutetaan tekstiilimateriaalisubstraattia (11) radalla; b. jäljestetään useita suihkupalkkeja (110) toiminta-alueelle tekstiilimateriaa-lisubstraatin (11) rataa pitkin, joissa kaikissa suihkupalkeissa (110) on useita 5 yksittäisiä väriaineapplikaattoreita (111), joilla kaikilla väriaineapplikaattoreil- la (111) on oma vastaava ohjaimensa ja jotka applikaattorit (111) pystyvät projisoimaan selektiivisesti väriainevirran tekstiilimateriaalisubstraatin (11) ennaltamääritettyyn osaan, joka vastaa kuviossa olevaa kuvioelementtiä, joka kuvio koostuu kuvioelementtimatriisista, jossa on useita kuvioelementtejä 10 kaikissa useissa kuvioriveissä, johon kuhunkin kuvioelementtiin liittyy visuaalisesti erotettava kuvioalue; c. jäljestetään digitaalisesti koodatut kuviotiedot; 15 d. valitaan kuvio, joka käsittää kaksiulotteisen kuvioaluekoodimatriisin, jonka kuvioaluekoodimatriisin kullakin elementillä on yhden kuvioalueen identifioiva kuvioaluekoodi, jonka kaksiulotteisen kuvioaluekoodimatriisin ensimmäinen ulottuvuus vastaa kuviossa olevien kuviorivien lukumäärää ja jonka kaksiulotteisen kuvioaluekoodimatriisin toinen ulottuvuus vastaa kuviossa 20 olevien kuvioelementtien lukumäärää; i · r · · e. hyväksytään kuviossa olevaa kutakin kuvioaluetta varten syöttöaika kussakin suihkupalkissa (110) oleville väriaineapplikaattoreille (111) kuvioalueen tuottamiseksi, joka syöttöaika vastaa ajanjakson pituutta, jonka aikana 25 väriaineapplikaattori (111) projisoi väriainetta tekstiilimateriaalisubstraatille (110); f. määritetään ohjausmuuttujien arvot, joita käytetään menetelmän myöhempien vaiheiden toiminnan ohjaamiseen, jotka ohjausmuuttujat käsittävät väriaineap- 30 plikaattoreille (111) annettavien syöttökomentojen lukumäärän, kuhunkin syö- ttökomentoon liittyvän syöttökomentoaikavälin ja kuhunkin syöttökomentoai-kaväliin liittyvän kokonaissyöttökomentoaikavälin; 26 93559 g. määritetään, onko väriaineapplikaattorin (111) projisoitava väriainetta kuvio-tietojen mukaisesti syöttökomentoaikavälin aikana; h. jos väriaineapplikaattorin (111) on projisoitava väriainetta syöttökomentoaika- 5 välin aikana, määritetään tarvittava paikka syöttökomentomatriisissa, johon syöttökomento on sijoitettava siten, että komento toteutetaan, kun substraatin (11) osa, johon kuvioelementti, jolle syöttökomennon tuottama kuvioalue applisoidaan, on väriaineapplikaattorin (111) toiminta-alueella; 10 i. sijoitetaan syöttökomento syöttökomentomatriisissa olevaan vaadittavaan paikkaan; j. toistetaan vaiheet (g.), (h.) ja (i.) ryhmässä olevalle kullekin väriaineappli-kaattorille (111); 15 k. toistetaan vaiheet (g.) ja (h.), (i.) ja (j.) kullekin syöttökomentoaikavälille; l. toistetaan vaiheet (g.), (h.) ja (i.)> 0·) ja (k.) kuviossa olevalle kullekin kuvioriville; 20 m. toistetaan vaiheet (g.), (h.), 0 ), (j.)» (k.) ja (1.) kullekin ryhmälle (110); « · « · n. kirjoitetaan kuhunkin useista digitaalisista muisteista, joka yksi digitaalinen muisti liittyy kuhunkin ryhmään (110), syöttökomentomatriisissa oleva 25 ensimmäinen syöttökomento kussakin ryhmässä (110) olevalle kullekin väriaineapplikaattorille (111); o. siirretään ensimmäisen ohjaussignaalin perusteella syöttökomento digitaalisesta muistista kussakin ryhmässä (110) olevaan kuhunkin väriaineapplikaatto- 30 riin (111); *·· p. alustetaan aikalaskimen arvo vastaamaan syöttökomentoon liittyvää syöt- tökomentoaikaväliä; tl. 27 93559 q. ladataan digitaalinen muisti syöttökomentomatriisissa olevalla seuraavalla syöttökomennolla; r. siirretään toisen ohjaussignaalin perusteella, jonka aikalaskin on antanut, kun 5 syöttökomentoaikaväli on kulunut, syöttökomento digitaalisesta muistista kussakin ryhmässä (110) olevaan kuhunkin väriaineapplikaattoriin (111); s. toistetaan vaiheet (p.)» (q.) ja (r.), kunnes kaikki kuvioriviin liittyvät syöt-tökomennot on annettu väriaineapplikaattorille (111); ja 10 t. toistetaan iteratiivisesti vaiheet (o.), (p.), (q ), (r.) ja (s.), kunnes kaikki syöttökomentomatriisissa olevat syöttökomennot on annettu.
12. Laitteisto väriainekuvion applisoimiseksi, joka kuvio käsittää kuvioelementti- 15 matriisin, jossa on useita kuvioelementtejä kussakin useassa kuviorivissä, tekstiili- materiaalisubstraattiin (11), joka käsittää seuraavaa: a. elimet (15) tekstiilimateriaalisubstraatin liikuttamiseksi rataa pitkin; 20 b. useita suihkupalkkeja (110) jäljestettynä rataa pitkin tekstiilimateriaalisubst raatin (11) toiminta-alueelle, joissa kussakin suihkupalkissa (110) on useita ' ' yksittäisiä väriaineapplikaattoreita (111); c. elimet (100), jotka pystyvät ohjaamaan yksittäin väriaineen ejektion kustakin 25 väriaineapplikaattorista (111) tekstiilimateriaalisubstraatille (11) ennaltamääri- tettyyn osaan, tunnettu siitä, että laitteiston ohjauselimet (100) käsittävät seuraavaa: 30 i. elimet (kuvio 2) alkuarvojen joukon määrittämiseksi, jotka edelleen käsittä vät: • l 28 93559 1. elimet kuvion valitsemiseksi, joka kuvio käsittää kaksiulotteisen kuvioaluekoodimatriisin, jonka kuvioaluekoodimatriisin kullakin elementillä on yhden kuvioalueen identifioiva kuvioaluekoodi, jonka kaksiulotteisen kuvioaluekoodimatriisin ensimmäinen ulottuvuus vastaa S kuviossa olevien kuviorivien lukumäärää ja jonka kaksiulotteisen kuvioaluekoodimatriisin toinen ulottuvuus vastaa kuviossa olevien kuvioelementtien lukumäärää; 2. elimet syöttöajan hyväksymiseksi kuviossa olevalle kullekin kuvioalu- 10 eelle kussakin ryhmässä (110) olevia väriaineapplikaattoreita (111) varten kuvioalueen tuottamiseksi, joka syöttöaika vastaa ajanjakson pituutta, jonka aikana väriaineapplikaattori projisoi väriainetta substraatille (11); ja 3. elimet ohjausmuuttujien arvojen määrittämiseksi, joita ohjausmuuttujia käytetään menetelmän myöhempien vaiheiden toiminnan ohjaamiseen, jotka ohjausmuuttujat käsittävät väriaineapplikaattoreille (111) annettavien syöttökomentojen lukumäärän kuvioriviä varten, kuhunkin syö-ttökomentoon liittyvän syöttökomentoaikavälin ja kuhunkin syöttöko-20 mentoaikaväliin liittyvän kokonaissyöttökomentoaikavälin; ja '** ii. elimet (kuvio 3) syöttökomentomatriisin luomiseksi alkuarvojen joukosta, jolla on kussakin suihkupalkissa (110) olevaa kutakin väriaineapplikaattoria (111) varten syöttökomentosaija, joka vastaa kuvioelementtiä, johon väriaine-25 applikaattori (111) voi applisoida väriainetta kussakin kuviorivissä; ja iii. elimet (kuvio 4) kussakin ryhmässä (110) olevaan kuhunkin väriaineappli-kaattoriin (111) tapahtu vaa samanaikaista välitystä varten syöttökomento-matriisissa olevan syöttökomentosaijan osoittamiseksi, joka vastaa kuviori-30 vissä olevaa kuvioelementtiä, joka kuviorivi applisoidaan substraatin (11) ennaltamääritettyyn osaan, joka kulkee väriaineapplikaattorin toiminta-alueella * *·· välitysajankohta na. Il 29 93559
13. Patenttivaatimuksen 12 mukainen laite, tunnettu siitä, että ohjauselin on digitaalinen tietokone (100), joka on kytketty toiminnallisesti kuhunkin väriaine-applikaattoriin (111) liittyvään sähkökäyttöiseen venttiiliin (117). 5 • · • · 30 93559
FI910762A 1990-03-02 1991-02-18 Kuviointiprosessi, menetelmä väriaineen applisoimiseksi tekstiilimateriaaliin ennaltamääritetyn kuvion mukaisesti ja laitteisto väriainekuvion applisoimiseksi FI93559C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US07/487,694 US5136520A (en) 1990-03-02 1990-03-02 System for assigning discrete time periods for dye applicators in a textile dyeing apparatus
US48769490 1990-03-02

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI910762A0 FI910762A0 (fi) 1991-02-18
FI910762A FI910762A (fi) 1991-09-03
FI93559B true FI93559B (fi) 1995-01-13
FI93559C FI93559C (fi) 1995-04-25

Family

ID=23936760

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI910762A FI93559C (fi) 1990-03-02 1991-02-18 Kuviointiprosessi, menetelmä väriaineen applisoimiseksi tekstiilimateriaaliin ennaltamääritetyn kuvion mukaisesti ja laitteisto väriainekuvion applisoimiseksi

Country Status (10)

Country Link
US (1) US5136520A (fi)
EP (1) EP0449410B1 (fi)
JP (1) JP3184546B2 (fi)
AT (1) ATE136600T1 (fi)
CA (1) CA2036343C (fi)
DE (1) DE69118575T2 (fi)
DK (1) DK0449410T3 (fi)
FI (1) FI93559C (fi)
NO (1) NO910819L (fi)
NZ (1) NZ237254A (fi)

Families Citing this family (27)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5664306A (en) * 1992-07-09 1997-09-09 Tama Plastic Industry Apparatus and method for producing colored knitted net
CA2095555A1 (en) * 1992-12-16 1994-06-17 Robert L. Popp Apparatus and methods for selectively controlling a spray of liquid to form a distinct pattern
US5425389A (en) * 1993-07-08 1995-06-20 Milliken Research Corporation Method and apparatus for contiguous valve control
US6037009A (en) * 1995-04-14 2000-03-14 Kimberly-Clark Worldwide, Inc. Method for spraying adhesive
US5618347A (en) * 1995-04-14 1997-04-08 Kimberly-Clark Corporation Apparatus for spraying adhesive
US6509979B2 (en) * 1997-04-03 2003-01-21 Milliken & Company Printing method using inter-pixel blending on an absorbent substrate
JP3525997B2 (ja) * 1997-12-01 2004-05-10 富士通株式会社 文字認識方法
WO2002091198A1 (en) * 2001-05-03 2002-11-14 Milliken & Company Image manipulation system and method
US6656404B2 (en) * 2001-05-17 2003-12-02 Milliken & Company Methods of making low-shrink polypropylene fibers
US6541554B2 (en) * 2001-05-17 2003-04-01 Milliken & Company Low-shrink polypropylene fibers
US6998081B2 (en) * 2001-12-21 2006-02-14 Milliken & Company Method of producing low-shrink polypropylene tape fibers
US20030134118A1 (en) * 2001-12-21 2003-07-17 Morin Brian G. Low-shrink polypropylene tape fibers
US20030134082A1 (en) * 2001-12-21 2003-07-17 Morin Brian G. Carpet comprising a low-shrink backing of polypropylene tape fibers
US6793309B2 (en) * 2002-05-03 2004-09-21 Milliken & Company Fault tolerant superpixel constructions
US7070846B2 (en) * 2002-05-03 2006-07-04 Milliken & Company Carpet constructions, systems, and methods
US20040084802A1 (en) * 2002-11-02 2004-05-06 Morin Brian G. Method of producing low-shrink polypropylene tape fibers comprising high amounts of nucleating agents
US6887567B2 (en) * 2002-11-02 2005-05-03 Milliken & Company Low-shrink polypropylene tape fibers comprising high amounts of nucleating agents
US20040096639A1 (en) * 2002-11-16 2004-05-20 Morin Brian G. Uniform production methods for colored and non-colored polypropylene fibers
US6863976B2 (en) * 2002-11-16 2005-03-08 Milliken & Company Polypropylene monofilament and tape fibers exhibiting certain creep-strain characteristics and corresponding crystalline configurations
US6759124B2 (en) 2002-11-16 2004-07-06 Milliken & Company Thermoplastic monofilament fibers exhibiting low-shrink, high tenacity, and extremely high modulus levels
US20040152815A1 (en) * 2002-11-17 2004-08-05 Morin Brian G. High speed spinning procedures for the manufacture of low denier polypropylene fibers and yarns
US7041368B2 (en) * 2002-11-17 2006-05-09 Milliken & Company High speed spinning procedures for the manufacture of high denier polypropylene fibers and yarns
US20040096621A1 (en) * 2002-11-17 2004-05-20 Dai Weihua Sonya High denier textured polypropylene fibers and yarns
DE10300478A1 (de) * 2003-01-09 2004-07-22 Viktor Achter Gmbh & Co Kg Bedrucktes Kunstwildleder und ein Herstellungsverfahren hierfür
US6849330B1 (en) 2003-08-30 2005-02-01 Milliken & Company Thermoplastic fibers exhibiting durable high color strength characteristics
US20050046065A1 (en) * 2003-08-30 2005-03-03 Cowan Martin E. Thermoplastic fibers exhibiting durable high color strength characteristics
US20050048281A1 (en) * 2003-08-30 2005-03-03 Royer Joseph R. Thermoplastic fibers exhibiting durable high color strength characteristics

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4033154A (en) * 1974-06-07 1977-07-05 Deering Milliken Research Corporation Electronic control system for dyeing and printing materials
US4170883A (en) * 1976-05-17 1979-10-16 Milliken Research Corporation Printing of pattern designs with computer controlled pattern dyeing device
EP0306568A1 (en) * 1987-09-07 1989-03-15 Dawson Ellis Limited Apparatus and method for application of liquid to web or sheet material
US4984169A (en) * 1989-03-23 1991-01-08 Milliken Research Corp. Data loading and distributing process and apparatus for control of a patterning process

Also Published As

Publication number Publication date
AU7112591A (en) 1991-09-05
US5136520A (en) 1992-08-04
ATE136600T1 (de) 1996-04-15
JPH04214461A (ja) 1992-08-05
FI910762A (fi) 1991-09-03
DE69118575T2 (de) 1996-09-12
CA2036343C (en) 2002-05-28
JP3184546B2 (ja) 2001-07-09
DK0449410T3 (da) 1996-05-20
NO910819D0 (no) 1991-03-01
NO910819L (no) 1991-09-03
CA2036343A1 (en) 1991-09-03
NZ237254A (en) 1994-08-26
EP0449410A1 (en) 1991-10-02
EP0449410B1 (en) 1996-04-10
FI910762A0 (fi) 1991-02-18
FI93559C (fi) 1995-04-25
DE69118575D1 (de) 1996-05-15
AU636447B2 (en) 1993-04-29

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI93559B (fi) Kuviointiprosessi, menetelmä väriaineen applisoimiseksi tekstiilimateriaaliin ennaltamääritetyn kuvion mukaisesti ja laitteisto väriainekuvion applisoimiseksi
CA2010930C (en) Data loading and distributing process and apparatus for control of a patterning process
CN101791911B (zh) 印刷方法和印刷装置
US4033154A (en) Electronic control system for dyeing and printing materials
US4024506A (en) Control device for a matrix printer
EP1428086A1 (en) Construction of colored images on absorbent substrates using a computer-aided design system
CA2036231C (en) Process generation of look-up tables for requested patterns and colors
EP1419473B1 (en) Reproduction of colored images on absorbent substrates using color blending techniques
JPH04214460A (ja) パターン情報の受信場所のリアルタイム選択が可能な織物染料装置
AU2005211391B2 (en) Digital control system
AU633180B2 (en) Process and apparatus allowing the real-time distribution of data for control of a patterning process
US5140686A (en) Diagnostic system for textile dyeing apparatus
US4683818A (en) Print element control
NZ264507A (en) Textile dyeing pattern control system diagnostic circuit
CN108068473A (zh) 信息处理装置、图像形成装置以及计算机可读介质
JPS61146887A (ja) 紡織材料

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Owner name: MILLIKEN RESEARCH CORPORATION

BB Publication of examined application
MM Patent lapsed