FI92172B - Menetelmä päätylappujen noutamiseksi pinoista - Google Patents

Menetelmä päätylappujen noutamiseksi pinoista Download PDF

Info

Publication number
FI92172B
FI92172B FI930547A FI930547A FI92172B FI 92172 B FI92172 B FI 92172B FI 930547 A FI930547 A FI 930547A FI 930547 A FI930547 A FI 930547A FI 92172 B FI92172 B FI 92172B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
stack
height
gripper
robot
patch
Prior art date
Application number
FI930547A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI92172C (fi
FI930547A0 (fi
Inventor
Seppo Nieminen
Aimo Ohtonen
Original Assignee
Valmet Paper Machinery Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Valmet Paper Machinery Inc filed Critical Valmet Paper Machinery Inc
Priority to FI930547A priority Critical patent/FI92172C/fi
Publication of FI930547A0 publication Critical patent/FI930547A0/fi
Priority to AT94101302T priority patent/ATE145604T1/de
Priority to DE69400963T priority patent/DE69400963T2/de
Priority to EP94101302A priority patent/EP0610759B1/en
Application granted granted Critical
Publication of FI92172B publication Critical patent/FI92172B/fi
Publication of FI92172C publication Critical patent/FI92172C/fi
Priority to US08/772,818 priority patent/US5971590A/en

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65BMACHINES, APPARATUS OR DEVICES FOR, OR METHODS OF, PACKAGING ARTICLES OR MATERIALS; UNPACKING
    • B65B25/00Packaging other articles presenting special problems
    • B65B25/14Packaging paper or like sheets, envelopes, or newspapers, in flat, folded, or rolled form
    • B65B25/146Packaging paper or like sheets, envelopes, or newspapers, in flat, folded, or rolled form packaging rolled-up articles
    • B65B25/148Jumbo paper rolls

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Manipulator (AREA)
  • Container Filling Or Packaging Operations (AREA)
  • Sorting Of Articles (AREA)
  • Attitude Control For Articles On Conveyors (AREA)
  • Replacement Of Web Rolls (AREA)

Description

92172
Menetelmä päätylappujen noutamiseksi pinoista Tämän keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdannon mukainen menetelmä päätylappujen noutamiseksi useista pinoista automaattisella usean vapausasteen robo-5 tiliä.
Paperirullia pakattaessa niiden päätyihin asetetaan ensin sisäpäätylaput, jonka jälkeen rullan ympärille kääritään tarvittava määrä käärettä, jonka päädyt taitetaan rullan päissä sisäpäätylappujen päälle. Taitetun kääreen pään ja sisälapun päälle liimataan 10 tavallisesti kuumasaumaamalla ulkopäätylappu. Sisäpäätylappu on tavallisesti melko paksu ja se suojaa rullan päätyä mekaanisilta vaurioilta. Ulkopäätylappu puolestaan on ohuempi ja sen tehtävänä on sitoa pakkaus rullan päädyssä ja suojata rullaa kosteudelta. Usein ulkopäätylapun värityksellä ja kuvioinnilla pyritään saamaan rullalle siisti ulkonäkö.
15 Päätylaput voidaan asettaa rullien päätyihin monella tavalla. Lappujen asettaminen käsin on vanhin menetelmä, ja se soveltuu vieläkin hyvin pakkauslinjoille, joiden kapasiteetti on kohtuullisen pieni tai käyttökohteisiin, joissa automaatioasteen nostamiseen ei ole tarvetta. Tällöin pakkaaja yksinkertaisesti asettaa sisälaput käsin rullan 20 päätyihin ja vastaavasti ulkolaput lämpöpuristuslevyille, jotka painavat ulkolaput kiinni rullan päätyihin. Sisälappuja pidetään rullan päädyssä erillisillä varsilla kääreen reunojen päiden taittamisen ajan. Ulkolaput puolestaan kiinnitetään puristinle-vyille alipaineella imemällä.
25 Erilaisia automaattisia päätylappujen asettajia on käytetty jo pitkään ja niitä on olemassa useita erilaisia. Yhteistä lähes kaikille automaattisille laputtajille on se, että rullan kumpaakin päätyä varten on tarttujan käsittävä laite, joka siirtää lapun lappu-pinosta rullan päätyyn. Yhdessä tunnetussa lapunasettajassa on pystysuoralle johteelle sijoitettu kääntyvä varsi, jonka päässä on kääntyvä alipainetarttuja lappuihin tarttumi-3 0 seksi. Tällaista lapunasettajaa käytetään tavallisesti erilaisten asettajan viereen sijoitettujen lappuhyllyjen kanssa. Laput asetetaan tällä laitteella rullan päätyyn siten, että tarttujan varsi siirretään pystyjohdetta pitkin sen hyllyn korkeudelle, jolla on oikean 2 92172 suuruisia päätylappuja. Tarttujan vartta ja tarttujaa käännetään, kunnes tarttuja on hyllytason suuntainen, jonka jälkeen lappu poimitaan hyllyltä ja siirretään vartta ja tarttujaa kääntämällä ja johdetta pitkin liikuttamalla rullan päätyyn.
5 Erässä toisessa järjestelmässä päätylaput on asetettu pinoihin tehdassalin lattialle ja ne siirretään rullien päätyihin portaalitoimisilla lapunasettajilla. Siirtoportaali on rakennettu lappupinojen yläpuolelle ja lapunasettajat on asennettu yleensä samalle poikittaissuuntaiselle siirrettävälle johteelle. Siten kutakin tarttujaa varten on oltava oma pino tietyn kokoisia päätylappuja.
10
Edellä kuvattujen ratkaisujen suurin heikkous on se, että rullan kumpaakin päätyä tarvitaan oma lapunasettaja ja Iappuhylly tai lappupino. Käytettävät laitteet ovat yksinomaan päätylappujen käsittelyyn tarkoitettuja, joten niiden käyttöohjelmistot on suunniteltu yksinomaan kulloistakin käyttöympäristöä varten. Siten laitteiston toimin-15 tatavan muuttaminen on työlästä ja vaatii erikoistunutta suunnittelutyötä.
Edellä olevien haittojen vähentämiseksi päätylappujen käsittelyssä voidaan käyttää vakiomallista usean vapausasteen teollisuusrobottia. Tällainen robotti voidaan sijoittaa pakkauslinjan yhteyteen siten, että sillä voidaan sijoittaa päätylappu kumpaankin 2 0 rullan päätyyn tai puristinlevylle. Jotta robotti saataisiin toimimaan tehokkaasti, siinä on käytettävä kaksipuolista tarttujaa, jolla voidaan poimia tarttujaa välillä kääntämällä molempien päätyjen laput peräkkäin, jolloin ei tarvita kahta noutoliikettä.
Ulkolappuja noudettaessa on erittäin tärkeää, että lappupinon paikka on tiedossa, 25 jotta lappu voidaan noutaa suoraan pinosta mittaamatta pinon paikkaa noudettaessa. Robotin tarttujan on osuttava oikeaan kohtaan lapulla, jotta se luovutettaessa tulisi asetetuksi oikein. Samaten on tärkeää, että robotin ohjelmisto tietää lappupinojen korkeuden. Kun lappupinon korkeus on on tiedossa, robotin tarttuja voidaan viedä suoraan kiinni ylimpään lappuun ilman varovaista alkulähestymistä.
Lappupinoja ei voida ilman työläitä erikoisjäijestelyjä asettaa tarkasti oikeaan paik- li 30 921 72 3 kaan, koska ne tuodaan paikalleen trukilla tai muulla siirtolaitteella, jolla pinojen tarkka asemointi on vaikeaa. Tästä syystä on pinon todellinen asema pinon täydentämisen tai vaihdon jälkeen ilmoitettava jollain tavalla robotin ohjausohjelmistolle. Tämä voidaan tehdä esimerkiksi siten, että käärintäaseman hoitaja ilmoittaa laitteis-5 toa käynnistettäessä ja sen jälkeen kun pinoja on täydennetty, ohjauspäätteen kautta mitä pinoja on täydennetty, sekä pinojen korkeuden ja aseman. Tällainen menettely on melko hankala ja saattaa johtaa vaaratilanteisiin. Jotta pinon paikka ja korkeus voitaisiin ilmoittaa tarkasti, on nämä suureet mitattava jollain riittävän tarkalla menetelmällä. Mittaus lisää lappupinon täydentämiseen kuluvaa seisonta-aikaa ja siihen 10 liittyy useita virhemahdollisuuksia. Jos aseman hoitaja kiireen tai muun syyn takia antaa ohjelmistolle väärät mittaustiedot tai jopa unohtaa muuttaa jonkin pinon arvoja, robotin ohjelmistolla ei ole mitään mahdollisuuksia huomata virheellisiä tietoja. Siten robotti hakee lappua virheellisen tai vanhan tiedon mukaan, mikä saattaa johtaa vakaviinkin vaaratilanteisiin. Helpoimmissa tapauksissa lapun nouto epäonnistuu tai 15 se asetetaan väärään paikkaan, jolloin virhe huomataan ja voidaan koijata. Pahimmassa tapauksessa robotti törmää korkeaan lappupinoon, mistä on seurauksena pinon kaatuminen tai siirtyminen ja jopa robotin tai muiden rakenteiden vaurioituminen. Joka tapauksessa käärintäaseman toiminta keskeytyy, kunnes virhe pystytään korjaamaan.
20 Tämän keksinnön tarkoituksena on saada aikaan menetelmä, jonka avulla robotin ohjelmisto itse valvoo pinojen asemaa ja korkeutta, jolloin edellä mainittuja virhetilanteita ei pääse syntymään.
2 5 Keksintö perustuu siihen, että kun robotin toiminta keskeytyy esimerkiksi lappu- pinojen täydentämisen ajaksi, asetetaan kaikkien pinojen pinotiedot tuntemattomiksi.
Toiminnan uudelleen alkaessa robotti lähestyy mittaamatonta pinoa varovasti, määrittää pinotiedot, eli mittaa pinon korkeuden ja paikan, ja seuraavalla noutokerralla 30 lähestyminen tehdään normaalisti mitattujen tietojen perusteella.
4 921 72 Täsmällisemmin sanottuna keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista se, mitä on esitetty patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa.
Keksinnön avulla saavutetaan huomattavia etuja.
5 Tärkein menetelmän avulla saatava etu on laputusjäijestelmän luonteenomaisesti luotettava toiminta. Koska inhimillisten virheiden määrä on karsittu minimiin ja jäijestelmän toiminta systematisoitu hyvin pitkälle, virhemahdollisuudet ovat pienet. Pinojen korkeuden ja aseman hallintaan liittyvät mittaukset eivät juurikaan hidasta 10 järjestelmän toimintaa. Menetelmä on turvallinen, koska sen toiminta perustuu oleellisesti siihen, että kun käyttäjä esittää pyynnön päästä robotin vaara-alueelle täyttämään pinoja, robotti siirtyy odotusasemaan ja jatkaa toimintaa vasta saatuaan alueelta poistumiskuittauksen. Päätylappujen asemoinnissa päästään hyvään tarkkuuteen mittausten ansiosta ja pinojen asema ja korkeus voidaan tarkistaa määrävälein esi-15 merkiksi sen mukaan, montako kertaa tietystä pinosta on noudettu lappuja. Tarkistus on tarpeellista siksi, että pinot eivät yleensä ole aivan suoria. Menetelmä ei edellytä suuria rakenteellisia tai ohjelmistomuutoksia, joten sitä voidaan soveltaa kaikille tavallisille teollisuusroboteille.
20 Keksintöä selitetään seuraavassa tarkemmin oheisten piirustusten avulla.
Kuvio 1 on lay-out-kaavio ulkopäätylappujen asettamiseen tarkoitetusta robot-tiasemasta.
2 5 Kuviot 2-4 esittävät kaaviokuvana menetelmään mukaista lappupinon aseman mit tausta.
Kun päätylappujen siirtoon käytetään monen vapausasteen robottia 8, on se edullista sijoittaa siten, että robotin kääntökeskipiste tulee käärintäaseman/puristinievyaseman 3 o keskilinjalle. Tästä asemasta päätylaput on helppo viedä rullien päätyihin tai puristin- levyille 11, 12. Kuviossa 1 robotti 8 on sijoitettu tällä tavalla puristinlevyjen 11, 12 li ·· 921 72 5 väliselle keskilinjalle. Tällöin on luonnollista sijoittaa päätylappupinot 1 - 7 joko kuvion mukaisesti puolikaareen, taikka U-muotoon robotin ympärille. Koko kuviossa esitettyä aluetta ympäröi suojakaide, joka estää pääsyn robotin 8 liikealueelle. Robotin 8 toimiessa päätylaput poimitaan rullan tunnistetietojen ja halkaisijan määräämäs-5 tä pinosta robotin 8 käsivarren 9 päässä olevalla tarttujalla 10 ja siirretään puristinle-vyille 11, 12. Tarttuja 10 voi olla esimerkiksi kuvioissa 2 - 4 kuvatun kaltainen kaksipuolinen tarttuja, jossa tarttujan puoliskot koostuvat useista joustavista imukupeista 13, jotka on kiinnitetty tarttujaan 10. Imukuppien 13 päät muodostavat imu-tason 14. Mittauksessa tarvittava valokenno on merkitty viitenumerolla 16 ja lappupi-10 no numerolla 15.
Kun laitteisto käynnistetään alusta, robotin 8 ohjelmistolla on tieto, että kaikkien pinojen 1 - 7 korkeus ja tarkka asema ovat tuntemattomia. Jos taas toiminta on keskeytetty tilassa, jossa robotin 8 ohjelmistolla on ollut tieto pinojen korkeudesta ja 15 asemasta, toiminta jatkuu siitä mihin laitteisto on pysäytetty. Tilassa, jossa pinojen korkeudet on asetettu tuntemattomiksi, robotti 8 mittaa pinon korkeuden ja aseman silloin, kun se noutaa ensimmäisen kerran lapun tuntemattomasta pinosta. Tuntemattomalla pinolla tarkoitetaan tässä pinoa, jonka korkeus ja asema eivät ole ohjelmiston tiedossa. Pinon tiedot päivitetään tuntemattomiksi aina kun robotin toiminta keskey-20 tyy jostain syystä. Keskeytymisellä tarkoitetaan kaikkia niitä tiloja, mistä syystä robotin toiminta keskeytyy, paitsi hallittua pysäyttämistä esimerkiksi työvuoron vaihdon ajaksi pinoja täyttämättä, jolloin muistiin voidaan jättää viimeeksi päivitetyt pinotiedot. Yleensä pinotiedot kuitenkin asetetaan turvallisuussyistä tuntemattomiksi aina huolimatta siitä, keskeytyykö robotin toiminta vai pysäytetäänko se hallitusti.
25 Päätylappujen nouto ja siirto pakattavien rullien päihin tai puristinlevyille tapahtuu • l siten, että pakkauslinjan tunnistinasema ilmoittaa robotille 8, minkä kokoinen ja tyyppinen päätylappu rullalle tarvitaan. Robotti 8 noutaa sitten kaksipuolisella tarttujalla 10 sopivat päätylaput oikeasta pinosta ja vie ne puristinlevyille 11, 12. Jos pino-3 0 jen korkeudet ja asemat ovat tunnettuja, robotti 8 siirtää tarttujan 10 nopealla liikkeellä pinon 15 yläpuolelle ylimpään asentoon. Ainoastaan lapun poimintaliike teh- ·· 6 92172 dään hitaalla lähestymisnopeudella. Lappujen nouto on siten erittäin nopeata.
Kun lappupinoja 1 - 7 halutaan täydentää tai jokin pinoista vaihtaa, toimitaan seuraa-valla tavalla. Aseman hoitaja ilmoittaa robotille haluavansa käydä robotin suoja-5 alueella. Tällöin robotti tekee mahdollisen kesken olleen työkierron loppuun, siirtyy määrättyyn asentoon ja kytkeytyy turvalliseen tilaan, minkä jälkeen suoja-alueen turvalaitteet vapautetaan ja kytketään pois päältä. Aseman hoitaja voi nyt avata suoja-alueen portin ja mennä turva-alueelle vaihtamaan ja täyttämään lappupinoja. Kun hoitaja poistuu suoja-alueelta, sulkee turvaportm jiTkuittaa poistumisensa, kaik-10 kien pinojen korkeus ja äsematiedot asetetaan tuntemattomiksi. Seuraavaksi robotti jatkaa lappujen asettelua normaalisti, mutta jokaista pinoa lähestytään erityisen lähes-tymis- ja mittauskierron kautta.
Tuntemattoman pinon lähestyminen tapahtuu siten, että ensin asetetaan oletetuksi 15 noutokorkeudeksi pinon 15 maksimikorkeus ja määrätty vakiolisä. Tarttuja 10 siirretään nopealla liikkeellä pinon 15 yläpuolelle vakiokorkeuden päähän maksimikorkeudesta, jolta korkeudelta aloitetaan hidas lähestyminen. Tarttujan 10 liikematka aloituskorkeudesta on vakiosuuruinen. Kun pinon 15 yläpinta havaitaan valokennolla 16, tehdään pinon 15 paikan tarkistus, tai tarttujan liikenopeus muuttuu edelleen 20 hitaammaksi poimintanopeudeksi ja jäljellä olevaksi liikematkaksi asetetaan matka pinon 15 pintaan tai hieman sen alapuolelle. Liike pysäytetään kun kosketus pinon 15 pintaan ilmaistaan mekaanisella anturilla ja mitattu asema asetetaan pinon korkeudeksi. Jos valokenno 16 ei havaitse pinon 15 pintaa vakiosuuruisen alkuliikkeen matkalla, eli pinon korkeus on pienempi kuin maksimikorkeus, asetetaan tarttujalle 10 uusi 25 alkuliikematka ja lähestyminen tehdään uudestaan. Tätä toistetaan kunnes pinon 15 yläpinta havaitaan tai saavutetaan pinon minimikorkeus, jolloin annetaan ilmoitus loppuvasta pinosta ja pyydetään vaihtoa.
Kun pinon 15 korkeus on mitattu, mitataan pinon sijainnin poikkeama. Jokaisella 3 0 pinolla on määrätty asema, johon se tulisi asettaa. Tarttuja 10 ohjataan edellä kuva-; tussa lähestymisvaiheessa pinon yläpuolelle siihen pisteeseen, josta poiminta oikeassa 92172 7 paikassa olevasta pinosta tapahtuisi. Kun pinon korkeus on ilmaistu, tarttuja on edelleen pinoon nähden siinä asemassa, josta poimittaisiin lappu oikeassa paikassa olevalta pinolta. Pinon 15 paikka tarkistetaan nyt siten, että tarttujaa 10 nostetaan hieman ylös pinon pinnasta ja sitä siirretään kohti pinon reunaa, tai työkierrollisesti 5 kun valokenno havaitsee pinon 15 yläpinnan. Siirtosuunta on lappupinon keskilinjan suuntainen. Lappupinon keskilinjan suuntana pidetään sitä suoraa, joka kulkee pinon keskipisteen kautta ja on yhtä kaukana pinon vierellä olevista toisista pinoista. Jokaisella lappuhalkaisijalla on määrätty siirtomatka X tarttujan 10 aloitusasemasta lappu-pinon 15 reunaan. Kuten kuviosta 2 nähdään, siirtomatka X on tarttujan 10 valoken-10 non 15 etäisyys oikeaan paikkaan asetetun lappupinon 15 reunasta. Valokennon 16 paikka ja sen määräämä etäisyys X voidaan valita vapaasti, mutta on edullista, että siirto tapahtuu lappupinon keskilinjan K yli, jotta tarttujan 10 asemaa lappupinon suhteen ei tarvitse muuttaa pienillä lappuhalkaisijoilla. Siirto on edullisinta tehdä aina mahdollisimman tarkasti lapun säteen suuntaisesti.
15
Siirron X aikana valokenno 16 ilmoittaa, kun lappupinon reuna havaitaan. Kuviossa 3 pinon 15 reuna on oikeassa paikassa ja pinon paikka voidaan asettaa robotin S muistissa oletusarvoksi. Kuviossa 4 taas pinon 15 reuna on kauempana aloituspisteestä kuin mitta X, jolloin pinon asemaksi asetetaan oletusarvo(X)+ΔΧ. Vastaavasti jos 20 pinon reuna ilmaistaan ennen kuin tarttujaa 10 on siirretty matka X, pinon paikaksi asetetaan oletusarvo(X)-AX. Kun lappuja haetaan seuraavalla kerralla samasta pinosta, tarttuja menee suoraan korjattuun hakuasemaan.
Aseman mittaus tehdään siten ainoastaan pinojen syvyyssuunnassa, eli suunnassa, 25 joka osoittaa likimain robotin 8 kiertokeskipistettä kohti. Sivusuuntaista mittausta ei käytännössä tarvita, koska pinot ovat tässä suunnassa niin lähekkäin, että merkittävän suurta siirtymää ei pääse tapahtumaan, muta lisäanturoinnilla sekin on mahdollista.
Kun sekä pinon korkeus- että asema-arvot on talletettu robotin 8 ohjainjäijestelmän 3 O muistiin, seuraava lappu voidaan hakea mitatusta pinosta suoraan korjatusta asemasta . eikä hidasta valokennolähestymistä tarvita. Kaikki muut pinot mitataan vastaavalla 8 92172 tavalla sitten kun niistä haetaan lappuja ensimmaisöft-kerran. Siten kaikkia pinoja ei tarvitse mitata ennen varsinaisen laputustoiminnon aloittamista.
Pinojen 1 -7 asema ja korkeus tarkistetaan määrätyin väliajoin. Jokaiselle lappupinol-5 le ja lapputyypille voidaan määrittää sopiva noutokertamäärä, jonka jälkeen sen asema ja korkeus mitataan. Tarkistusmittauksen tarkoituksena on lähinnä koijata lappupinon asematieto, koska pinot ovat usein vinoja, mistä syystä pinon asema muuttuu sen madaltuessa. Tarkistusmittaus tehdään myös virhetilanteiden jälkeen.
Kun robotin 8 ohjelmisto toimii jatkuvasti tarkkoja asema ja korkeustietojen mu-10 kaan, toiminta-ja asemontivirheet vähenevät oleellisesti.
Edellä kuvatun lisäksi tällä keksinnöllä on muitakin suoritusmuotoja.
Edellä kuvatussa esimerkissä tarttujan anturointi oli toteutettu mekaanisin ja valoken-15 noanturein. Keksinnön mukaisen menetelmän kannalta anturoinnin toteutustavalla ja antureiden tyypeillä ei ole merkitystä, joten anturointi voidaan toteuttaa halutulla tavalla. Aseman- ja korkeuden mittauksen järjestystä voidaan vaihtaa, mutta tällöin lappupinon reunan ilmaiseminen voi olla vaikeaa, jos pino on huomattavasti maksimikorkeutta matalampi. Aseman mittauksessa siirron X suunta voi olla vastakkainen 2 0 esimerkissä kuvattuun nähden ja tarvittaessa voidaan samalla tavalla tarkistaa lappu-pinon asema myös sivusuunnassa. Edellä olleessa esimerkissä määritettiin kaksi pinotietoa, korkeus ja asema yhdessä suunnassa, jotka asetettiin tuntemattomaksi keskeytyksen tapahtuessa. Tämän lisäksi voidaan määrittää ainakin asematieto jossain toisessa suunnassa sekä mahdollisesti minkä tyyppinen lappu pinossa on, jolloin 2 5 pinoon voidaan vaihtaa erilaisia lappuja ilmoittamatta sitä ohjelmallisesti robotin ohjelmistolle. Lapun tyypin tai laadun tunnistamiseen vaaditaan tosin lappuihin liittyvä koodi ja tunnistinlaite, jolla koodi luetaan.
I!

Claims (7)

9 q o 1 n o
1. Menetelmä päätylappujen noutamiseksi pinoista usean vapausasteen robotilla (8), jossa menetelmässä 5 - päätylaput sijoitetaan robotin (8) liikealueelle ainakin kahteen pinoon (1 -7), ja - pinoista (1-7) noudetaan päätylappuja robotin varren (9) päähän 10 kiinnitetyllä tarttujalla (10) poimimalla, tunnettu siitä, että - robotin (8) toiminnan keskeytyessä ainakin yksi pinotieto asetetaan 15 tuntemattomaksi jokaiselle pinolle, ja - tuntematon pinotieto määritetään kullekin pinolle (1-7) silloin, kun pinosta noudetaan ensimmäinen päätylappu keskeytyksen jälkeen.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tuntematto maksi asetettava pinotieto on pinon (15) korkeus.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tuntemattomaksi asetettava pinotieto on pinon (15) asema määrätyssä suunnassa. 25
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tuntemattomaksi asetetaan sekä pinon asema että korkeus.
5. Patenttivaatimuksen 1, 2 tai 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että 30 pinon (15) korkeus määrätään keskeytyksen jälkeen siten, että 92172 10 - pinon (15) oletuskorkeudeksi asetetaan pinon maksimikorkeus, - tarttuja (10) ohjataan määrätyn välimatkan päähän pinon maksimikorkeudesta sen yläpuolelle, 5 - tarttujaa (1) siirretään pinon (15) suuntaan, kunnes - pinon (15) yläpinnan lähestyminen havaitaan, tai 10. tarttuja (10) on siirtynyt ennalta määrätyn matkan, -jos pinon (15) yläpinnan lähestyminen on havaittu, siirrytään lähesty-misnopeuteen, jolla liikettä jatketaan, kunnes havaitaan kosketus pinon (15) yläpintaan, jolloin tämä korkeus asetetaan pinon korkeudeksi, tai 15 on siirrytty ennalta määrätty matka, - jos pinon (15) yläpinnan lähestymistä tai kosketusta pinon (15) yläpintaan ei havaita ennalta määrätyn matkan kuluessa, tarttujan (10) liikettä jatketaan määrätyissä matkajaksoissa, kunnes saavutetaan pinon (10) 2. yläpinta tai pinon (15) pienin sallittu korkeus.
6. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen 1,3-5 mukainen menetelmä , tunnettu siitä, että pinon (15) asema määritetään siten, että 5. tarttuja (10) viedään pinon (15) yläpuolelle siihen asemaan, josta oikealla paikalla olevan pinon (15) lappujen poimintaliike alkaa, ja jota käytetään mittauksen alkupisteenä, - tarttujaa siirretään lappupinon reunaa kohti pinon (15) säteen suunnas- 3. sa kunnes pinon (15) reuna havaitaan, 92172 11 - alkupisteen ja havaitun reunan välisen etäisyyden ja jokaiselle lappu-koolle määrätyn, alkupisteen ja oikeassa asemassa olevan reunan välisen matkan (X) erotus (ΔΧ) määritetään ja erotuksella koijattu asema-arvo asetetaan pinotiedoksi. 5
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tarttujan (10) siirtomatka kulkee ainakin likimain pinon keskilinjan (K) yli. 12 QOino rt ‘4- Paten tkrav:
FI930547A 1993-02-09 1993-02-09 Menetelmä päätylappujen noutamiseksi pinoista FI92172C (fi)

Priority Applications (5)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI930547A FI92172C (fi) 1993-02-09 1993-02-09 Menetelmä päätylappujen noutamiseksi pinoista
AT94101302T ATE145604T1 (de) 1993-02-09 1994-01-28 Verfahren zum zuführen von kopfstücken von einem stapel
DE69400963T DE69400963T2 (de) 1993-02-09 1994-01-28 Verfahren zum Zuführen von Kopfstücken von einem Stapel
EP94101302A EP0610759B1 (en) 1993-02-09 1994-01-28 Method for fetching heads from piles
US08/772,818 US5971590A (en) 1993-02-09 1996-12-24 Method for fetching heads from stacks

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI930547 1993-02-09
FI930547A FI92172C (fi) 1993-02-09 1993-02-09 Menetelmä päätylappujen noutamiseksi pinoista

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI930547A0 FI930547A0 (fi) 1993-02-09
FI92172B true FI92172B (fi) 1994-06-30
FI92172C FI92172C (fi) 1994-10-10

Family

ID=8537252

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI930547A FI92172C (fi) 1993-02-09 1993-02-09 Menetelmä päätylappujen noutamiseksi pinoista

Country Status (5)

Country Link
US (1) US5971590A (fi)
EP (1) EP0610759B1 (fi)
AT (1) ATE145604T1 (fi)
DE (1) DE69400963T2 (fi)
FI (1) FI92172C (fi)

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US7559182B2 (en) 2004-12-23 2009-07-14 Metso Paper, Inc. Method and arrangement for placing reel end shields

Families Citing this family (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE10025510C2 (de) * 2000-05-23 2002-04-18 Voith Paper Patent Gmbh Verfahren und Vorrichtung zum Anbringen eines Außenstirndeckels an einer zu verpackenden Materialbahnrolle
FI115001B (fi) * 2003-07-11 2005-02-15 Metso Paper Inc Menetelmä ja sovitelma rullan päätylapun sijainnin mittaamiseksi
FI117651B (fi) * 2005-01-04 2006-12-29 Metso Paper Inc Menetelmä ja sovitelma ympyrämäisen objektin sijainnin mittaamiseksi
DE102007047878A1 (de) 2007-11-28 2009-06-04 Voith Patent Gmbh Verfahren zur automatischen Bestimmung von Objekt- und/oder Positionsdaten von Stirndeckelstapeln in einer Rollenverpackungsanlage, Verfahren zur Steuerung einer Vorrichtung zur Positionierung von Stirndeckeln und Rollenverpackungsanlage
EP2065306A3 (de) 2007-11-28 2013-11-13 Voith Patent GmbH Verfahren zur automatischen Bestimmung von Objekt- und/oder Positionsdaten von Stirndeckelstapeln in einer Rollenverpackungsanlage, Verfahren zur Steuerung einer Vorrichtung zur Positionierung von Stirndeckeln und Rollenverpackungsanlage
DE102007047910A1 (de) 2007-11-30 2009-06-04 Voith Patent Gmbh Verfahren zur automatischen Bestimmung von Objekt- und/oder Positionsdaten von Stirndeckelstapeln in einer Rollenverpackungsanlage, Verfahren zur Steuerung einer Vorrichtung zur Positionierung von Stirndeckeln und Rollenverpackungsanlage
DE102008041017A1 (de) 2008-08-05 2010-02-11 Voith Patent Gmbh Verfahren und Vorrichtung zum stirnseitigen Verpacken einer Materialbahnrolle
DE102008041016A1 (de) 2008-08-05 2010-02-11 Voith Patent Gmbh Verfahren und Vorrichtung zum stirnseitigen Verpacken von Materialbahnrollen
GB0821482D0 (en) * 2008-11-25 2008-12-31 Rockwell Automation Ltd Access control

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4172685A (en) * 1976-10-22 1979-10-30 Hitachi, Ltd. Method and apparatus for automatic operation of container crane
FI56803C (fi) * 1978-11-03 1980-04-10 Waertsilae Oy Ab Rullpackningsanordning
US4363585A (en) * 1979-09-25 1982-12-14 Automatic Material Handling, Inc. Bale level control system for mechanical hopper feeder
DE3501692A1 (de) * 1985-01-19 1986-07-24 Maschinenfabrik Fr. Niepmann GmbH u. Co, 5820 Gevelsberg Vorrichtung zum entladen einzelner bobinen von einer unterlage
JPS6227234A (ja) * 1985-07-27 1987-02-05 Murata Mach Ltd 産業用ロボツトの制御方法および装置
DE3803874A1 (de) * 1988-02-09 1989-08-24 Kleinewefers Gmbh Stirndeckel-speicher- und -zufuehranordnung fuer eine rollenverpackungsvorrichtung
JPH0791524B2 (ja) * 1988-07-20 1995-10-04 ポリプラスチックス株式会社 接着物

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US7559182B2 (en) 2004-12-23 2009-07-14 Metso Paper, Inc. Method and arrangement for placing reel end shields

Also Published As

Publication number Publication date
FI92172C (fi) 1994-10-10
EP0610759A1 (en) 1994-08-17
DE69400963T2 (de) 1997-04-10
ATE145604T1 (de) 1996-12-15
FI930547A0 (fi) 1993-02-09
DE69400963D1 (de) 1997-01-09
EP0610759B1 (en) 1996-11-27
US5971590A (en) 1999-10-26

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI92172B (fi) Menetelmä päätylappujen noutamiseksi pinoista
CN107683249B (zh) 输送、提供和在包装机中更换带有包装材料的卷筒的方法和设备
AU690484B2 (en) Method and apparatus for applying edge protectors
CN106660727B (zh) 用于操作卷绕在卷盘上的扁平材料和/或薄膜材料的方法和设备
CN208959329U (zh) 用于输送、提供、搬运和/或更换卷筒的设备
CN107531436B (zh) 输送、提供和在包装机中更换带有包装材料的卷筒的方法和设备
FI92170C (fi) Tarttuja päätylappuihin tarttumiseksi
PT2634115E (pt) Método para operar um dispositivo de recolha para farmácias
EP3931113A1 (en) Robotized island for packaging articles or products
EP3472079B1 (en) Palletizing and/or depalletizing system of goods with drones
FI115001B (fi) Menetelmä ja sovitelma rullan päätylapun sijainnin mittaamiseksi
EP3784611A1 (en) Method for reel changing in automatic machines
US7415774B2 (en) Method and arrangement for measuring the position of a circular object
EP0610758B1 (en) Method and assembly for determining the size and position of a roll head
EP0836915B1 (en) Interference preventing method for industrial robots
US5157265A (en) Method for determination of the size and location of an end head and the location of an end head stack in a roll wrapper
CA2591778C (en) Method and arrangement for placing reel end shields
FI95228C (fi) Menetelmä ja laite sylinterinmuotoisten kappaleiden pakkaamiseksi
JPH06218681A (ja) 織布準備工程における給糸体移載ロボットシステム
FI90958C (fi) Päätylapputeline
IT201800004716A1 (it) Metodo di operazione di distributore automatico di articoli
ITPR20100045A1 (it) Dispositivo e metodo per la gestione automatizzata di confezioni di farmaci e dispositivi medici

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MA Patent expired