FI89314B - Draghaollfast belaeggning - Google Patents

Draghaollfast belaeggning Download PDF

Info

Publication number
FI89314B
FI89314B FI885018A FI885018A FI89314B FI 89314 B FI89314 B FI 89314B FI 885018 A FI885018 A FI 885018A FI 885018 A FI885018 A FI 885018A FI 89314 B FI89314 B FI 89314B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
cable
tension
central element
tensioning
tensile
Prior art date
Application number
FI885018A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI885018A0 (fi
FI885018A (fi
FI89314C (fi
Inventor
Peter Delage
Rolf Lindlar
Original Assignee
Rheydt Kabelwerk Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Rheydt Kabelwerk Ag filed Critical Rheydt Kabelwerk Ag
Publication of FI885018A0 publication Critical patent/FI885018A0/fi
Publication of FI885018A publication Critical patent/FI885018A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI89314B publication Critical patent/FI89314B/fi
Publication of FI89314C publication Critical patent/FI89314C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02GINSTALLATION OF ELECTRIC CABLES OR LINES, OR OF COMBINED OPTICAL AND ELECTRIC CABLES OR LINES
    • H02G1/00Methods or apparatus specially adapted for installing, maintaining, repairing or dismantling electric cables or lines
    • H02G1/06Methods or apparatus specially adapted for installing, maintaining, repairing or dismantling electric cables or lines for laying cables, e.g. laying apparatus on vehicle
    • H02G1/08Methods or apparatus specially adapted for installing, maintaining, repairing or dismantling electric cables or lines for laying cables, e.g. laying apparatus on vehicle through tubing or conduit, e.g. rod or draw wire for pushing or pulling
    • H02G1/081Methods or apparatus specially adapted for installing, maintaining, repairing or dismantling electric cables or lines for laying cables, e.g. laying apparatus on vehicle through tubing or conduit, e.g. rod or draw wire for pushing or pulling using pulling means at cable ends, e.g. pulling eyes or anchors

Landscapes

  • Ropes Or Cables (AREA)
  • Cable Accessories (AREA)
  • Aerials With Secondary Devices (AREA)
  • Burglar Alarm Systems (AREA)
  • Addition Polymer Or Copolymer, Post-Treatments, Or Chemical Modifications (AREA)
  • Polyamides (AREA)
  • Sealing Material Composition (AREA)

Description

1 89314
Vetoluja päällystys
Keksinnön kohteena on oheistetun patenttivaatimuksen 1 johdannon mukainen kaapelin vetoluja päällystys.
5 Tällainen päällystys on DE-hakemusjulkaisusta 3 414 611 tunnettu. Siinä puristetaan kaapelin loppupäähän tuotua vetosukkaa käyttäen onttosylinteristä sideankkuria keskeisen vedonkevennyselementin päälle. Tämä ryhmittely tiivistetään kutistusletkun avulla. Tässä on se huono puoli, 10 että tarvitaan mekaanisesti valmistettava osa, joka yksinään ei vaikuta kaapelin loppupäähän tiivistävästi. Keksintö koskee myös menetelmää keksinnön mukaisen päällystyksen valmistamiseksi.
DE-hyödyllisyysmallista 8 211 359 tunnetaan koaksi-15 aalikaapelin vetopää, joka välittää vedon niin kaapelin sisäosaan kuin myös vetosukan kautta sen ulko-osaan. Tällä ryhmittelyllä on se varjopuoli, että tarvitaan kaksi ki-ristysmutteria, jotta asennus voidaan toteuttaa niin, ettei se ole jäljennettävissä, että sisäjohdin ja ulkojoh-20 din luodaan vetolujina elementteinä niiden vetolujuuksia vastaavasti kantaviksi.
·. ; Keksinnön tarkoituksena on aikaansaada sellainen vetoluja päällystys, jossa kaapelin maksimaalinen veto-kuormitus voidaan myös ohjata vetosilmukan kautta päällys-25 tykseen. Tämän lisäksi on päällystyksen oltava vesitiivis ja sen on suojattava kaapelia, kun tätä kuljetetaan työmaalle ja pidempiaikaisen ulkona tapahtuvan varastoinnin :. · ajan.
Tämän tehtävän ratkaisemiseksi keksinnön mukaiselle 30 päällystykselle on tunnusomaista se, mikä on esitetty oheistetun patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa. Edullisia suoritusmuotoja on määritelty patenttivaatimuksissa 2-7. Keksinnön mukaisen menetelmän tunnusmerkit on esitetty oheistetussa patenttivaatimuksessa 8.
: 35 2 09314
Vetolujan päällystyksen funktio on, että kaapeli on yhtäällä suojattu ympäristön vaikutuksilta ja että toisaalla se voidaan päällystyksessä sijaitsevasta silmukasta vetää kaapelikanavan sisään. Erikoinen ongelma syntyy 5 useissa kaapelikonstruktioissa yksin jo siitä, että voiman vastaanotto on toteutettava monella eri tyyppisellä vedon-kevennyselementillä. Joskus tapahtuu niin, että vetosukka alkaa liukua vaippapintaa pitkin, koska sitä ei voi kiinnittää vaippaan jäljentäen. Tämä johtaa ylisuuriin pituu-10 denmuutoksiin kaapelin sisäosissa, jotka ovat vetosilmukan kanssa voimasulkuisessa yhteydessä.
Vaikkakin irrotettavat vetopäät ovat osoittautuneet kaapelia sisäänvedettäessä oikein hyviksi, on niiden asennus siinä tapauksessa, että koko kaapelin vetolujuutta 15 haluttaisiin käyttää hyväksi, hyvin paljon asentajan sormituntumasta riippuvainen. Seurauksena tästä käytettiin keksinnössä hyväksi vedonkevennyselementtien ja vetosilmukan välissä olevaa muotosulkeutuvaa liitosta. Jotta ve-tosilmukka yhdistettäisiin mahdollisimman tasaisesti eri 20 vedonkevennyselementteihin, huolehditaan ennen kovettumisen alkamista siitä, että vetokuormituksella luodaan voi-masulkeinen liitos vedonkevennyselementin ja vaipan välille. Täten varmistetaan, etteivät liimamassan kovettumisen jälkeen yksittäiset kerrokset valu päällekkäin, ja näin 25 estä vetovoimia vastaavan kuormituksen tasaisen välittymi sen yksittäisiin vedonkevennyselementteihin.
Esillä olevaa keksintöä selitetään lähemmin seuraa-vassa viitaten oheiseen piirustukseen, jossa on esitettynä: 30 kuviossa 1 kaapelin pää kahdella asetusportaalla kuviossa 2 kaapelin pää paljastetulla keskuselemen- tillä kuviossa 3 kaapelin sydämen tiivistys kuviossa 4 vedonkevennyselementin ryhmittely puno-35 misen jälkeen 3 89314 kuviossa 5 kaapelin pää vetosukalla päällystämisen jälkeen kuviossa 6 kaapelin pään valmistaminen liimamassan valua varten 5 kuviossa 7 vetovaihetta varten valmistettu kaapeli ilman siihen liitettävää kutistussukkaa.
Edullinen keksinnön toteutus perustuu siihen, että esimerkiksi lyijyvaipalla 2 varustettu valoaaltojohdinkaa-peli kuoritaan noin 100 cm:n matkalta niin, että lyijy-10 vaippa tulee näkyviin, mikä tarkoittaa, että poistetaan yleensä 100 cm polyetyleenivaippaa 3. Kaapelin päästä poistetaan sitten lyijyvaipasta vielä 40 cm (kuvio 1). Kaapelin päästä poistetaan 38 cm matkalla valoaaltojoh-dinelementit 5 ja keskuselementin 4 polyetyleenipaksunnos 15 (kuvio 2). Kuviossa 3 on esitetty, miten sydän on tiivistetty sisääntunkeutuvaa valuhartsia vastaan itsevulkanoi-tuvalla liimanauhalla. Vedonkevennyselementit jaetaan ja kiedotaan ristiin kiertämällä sekä kiinnitetään keskuselementin ympärille siten, että kuvion 4 mukainen ryhmittely 20 syntyy. Tämän lisäksi tiivistetään valuhartsia vastaan lyijyvaipan 2 ylimenokohta vedonkevennyselementteihin it-sevulkanoituvalla liimanauhalla.
Punottujen vedonkevennyselementtien 5 ympärille voidaan kääriä vielä yksi liimanauha lisää kahteen vastak-25 kaissuunnassa kulkevaan kerrokseen, joissa on rako (liima-nauhaa varten).
Tarvittavat valojohdinsäikeet leikataan poistokoh-dan kohdalta, jotta niihin ei välity vetojännitystä. Veto-sukan 8 metallinen sisävahvike poistetaan, ja vetosukka 30 asennetaan vedonkevennyselementtien ja lyijyvaipan päälle (kuvio 5). Etumaisen lyijyvaipan vetosukka-aukon alueella vetosukka kiinnitetään liimanauhalla 9 lyijyvaippaan ja vetosukan toisesta päästä sitä esijännitetään vetämällä.
Kaapelin poistetusta ulkovaipasta työnnetään nyt 35 kaapelin loppupäähän valumuottina 11 kittirenkaaseen 10 4 89314 asti noin 40 cm pitkä osa. Työnnetty valumuotti, joka voidaan tietysti valmistaa myös muillakin tavoilla, tiivistetään kittirenkaan kohdalta. Sitten sekoitetaan käyttöohjeiden mukaisesti kaksikomponenttivalumassa, joka kaade-5 taan parhaiten huoneenlämmössä valumuottiin. Edullisesti valitaan nopeasti kovettuva valumassa, joka lämmitetään korkeaan lämpötilaan, jotta se kovettuisi vielä nopeammin. Samanaikaisesti kun valetaan, vetosukka vedetään kireälle, niin ettei se liu'u vaipan 2 yli. Kovettumisprosessin 10 alettua voimaa, joka pidettiin vetosukan vetosilmukan kohdalla yllä, ei tarvita enää. Jäähtymisen jälkeen valumuotti voidaan poistaa. Edelleen poistetaan kittirengas 10. Sidosankkuri päällystetään lopuksi koko pituudeltaan ka-vennusletkun avulla.
15 Tämä päällystys pantiin sellaisen kaapelin päälle, joka koostui useista 1,6 mm läpimitan lasikuituvahvistei-sista synteettisestä materiaalista valmistetuista tukiele-menteistä, kuudesta valojohdinontelosäikeestä, jotka oli käytetty ja nyöritetty nipuksi, yhdestä 3,3 mm läpimitan 20 keskeisestä lasikuituvahvisteisesta synteettisestä materi aalista valmistetusta tukielementistä, kuten edelleen kolmesta 4,6 mm:n läpimitan valojohdinnipusta ja kahdesta lävistetystä irtoletkusta, jotka oli köytetty ja nyöritetty keskeisen tukielementin ympärille, valkoisista lasisis-25 ta tai aramidrovingia olevista vedonkevennyselementeistä ja yhdestä nämä ympäröivästä seinäpaksuuden 1,5 mm omaavasta lyijyvaipasta ja seinäpaksuuden 2,0 mm omaavasta polyetyleeniulkovaipasta.
Tämä ulkoiselta halkaisijaltaan 20 mm: n kaapeli : 30 varustettiin yllä kuvatulla vetolujalla päällystyksellä ja asetettiin 5 000 N vetovoiman alaiseksi. Pidemmänkään ajan kuluttua kaapelin päissä ei ollut havaittavissa muutoksia, ja näin vetokoe oli menestyksellisesti läpiviety. Asennus on mahdollista -5 °C ja +50 “C välisellä lämpötila-alueel-35 la. Tällöin on otettava huomioon, että päällystyksen hai- 5 89314 kaisija on ulkoisen kutistussukan seurauksesta vain vähän kaapelin nimellishalkaisijaa suurempi. Jos ulkoisen kaape-livaipan halkaisija ennen kutistussukan pujottamista asetetaan pienemmäksi, eli tasan kutistussukan paksuuden mit-• 5 taa vastaavasti, ei kaapelin halkaisijaa ylitetä missään päällystyksen kohdassa, jolloin kaapelin sisäänveto mahdollistetaan edullisella tavalla.

Claims (8)

1. Vetoluja päällystys kaapelille, jossa on kaapelin sydän (1), vetoluja keskuselementti (4) ja vaippaker- 5 roksen (2) sisäpuolelle sijoitetut vedonkevennyselementit (5), tunnettu siitä, että vetolujassa päällystyksessä on vetosukka (8), joka on sijoitettu kaapelin kuoritun vaipan (3) alla sijaitsevan vaippakerroksen (2) päälle, ja se on painesulkuisesti liitetty alla oleviin vedon-10 kevennyselementteihin (5), että vetosukka on paljaan kaapelin sydämen alueella liitetty kovettuvan liimamassan avulla paljastettuihin vedonkevennyselementteihin (5), jotka on sijoitettu keskuselementin (4) ympärille punoksena (14), ja se on liimausmassan kovettuessa vetojännityk-15 sen alaisena, joka vetojännitys vetää sitä niin voimakkaasti yhteen, että se on painesulkuisesti sisäisen vaippakerroksen (2) ja keskuselementin (4) päälle punottujen vedonkevennyselementtien (5) päällä.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kaapelin veto- 20 luja päällystys, tunnettu siitä, että jo asetetun vaipan pituuden suhde on paljastettuun keskuselementtiin (4) nähden valittu siten, että vetolujuus vetosukan (8) loppupäässä, jossa on vetosilmukka, välittyy yhtäällä vedonkevennyselementteihin (5) ja toisaalla keskuselementin 25 (4) repeämislujuuden mukaisesti.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen kaapelin vetoluja päällystys, tunnettu siitä, että vetosukka (8) on vedetty vedonkevennyselementteihin (5) päälle sijoitetun vaipan päälle, jolta kaapelin uloin vaippa (3) 30 on helposti kuorittavissa.
4. Patenttivaatimuksen 1 tai 3 mukainen kaapelin vetoluja päällystys, tunnettu siitä, että ulkoinen vaippa on kuorintatyökalun avulla kuorittu lähelle sen alapuolella olevan kerroksen (2) läpimittaa. 35 7 39314
5. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen kaapelin vetoluja päällystys, tunnettu siitä, että vetosuk-ka (8) on asetettu lyijyvaipan, jonka alla vedonkevennys-elementit (5) sijaitsevat, päälle.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen kaa pelin vetoluja päällystys, tunnettu siitä, että vetosukka (8) koostuu teräslangoista.
6 89314
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen kaapelin vetoluja päällystys, tunnettu siitä, että 10 käytetään nopeasti kovettuvaa liimamassaa.
8. Menetelmä jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukaisen kaapelin vetolujan päällystyksen valmistamiseksi, tunnettu siitä, että osa vaipasta (3) sijoitetaan kaapelin loppuun, jolloin kuitenkin yksi vedonkevennysele- 15 menttien päällä oleva kerros säilytetään pidempänä, että kaapelin päästä kuoritaan pois myös osa vaippaa yhdessä säikeiden (13) kanssa ja keskuselementti (4) paljastetaan, että sydän tiivistetään itsevulkanoituvalla liimanauhalla tunkeutuvaa liimamassaa vastaan, että vedonkevennyselemen-20 tit (5) punotaan ja kiinnitetään ristiin kiertämällä kes-kuselementin ympärille, että vaipan ja vedonkevennysele-*- : menttien ylimenokohta tiivistetään liimamassaa vastaan itsevulkanoituvalla liimanauhalla (7), että vetosukka (8) asennetaan punottujen vedonkevennyselementtien (5) ja vai-25 pan (2) ylle, että vetosukka kiinnitetään vetosukka-aukon alueella liimanauhalla (14) vaippaan (2), että kittirengas tuodaan kuoritun vaipan loppupäähän, että valumuotti viedään kaapelin loppupäähän kittirenkaaseen asti, että valumassa kaadetaan muottiin ja kovetetaan, että samaan aikaan 30 vetosukkaa kiristetään, jottei se liu’u vaipan (2) päällä, että valumuotti poistetaan liimamassan kovettumisen jälkeen, että kitti poistetaan, ja päällystys tiivistetään koko pituudelta sukkaletkun avulla. 8 89314
FI885018A 1987-11-19 1988-11-01 Draghaollfast belaeggning FI89314C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3739182A DE3739182C1 (de) 1987-11-19 1987-11-19 Verfahren zum Herstellen einer zugfesten Verkappung eines Kabels
DE3739182 1987-11-19

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI885018A0 FI885018A0 (fi) 1988-11-01
FI885018A FI885018A (fi) 1989-05-20
FI89314B true FI89314B (fi) 1993-05-31
FI89314C FI89314C (fi) 1993-09-10

Family

ID=6340782

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI885018A FI89314C (fi) 1987-11-19 1988-11-01 Draghaollfast belaeggning

Country Status (4)

Country Link
EP (1) EP0316535B1 (fi)
AT (1) ATE98821T1 (fi)
DE (2) DE3739182C1 (fi)
FI (1) FI89314C (fi)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE4104531C1 (en) * 1991-02-14 1992-04-02 Siemens Ag, 8000 Muenchen, De End attachment for fibre=optic cable - comprises two segments bonded to cable end to provide cylinder to allow drawing through duct
DE4116973A1 (de) * 1991-05-24 1992-11-26 Rheydt Kabelwerk Ag Verfahren zum herstellen eines zugankers
CN116583770A (zh) 2020-10-16 2023-08-11 康宁研究与开发公司 具有拉手组件的光纤电缆组件和相关方法
US11774697B2 (en) 2020-11-24 2023-10-03 Corning Research & Development Corporation Fiber optic cable assembly with pulling grip assembly and related methods
US11703653B2 (en) 2021-03-04 2023-07-18 Corning Research & Development Corporation Pulling grip assembly for cables and related methods

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3040760A1 (de) * 1980-10-29 1982-05-13 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Ziehstrumpf aus kunststoffgeflecht als einziehhilfe fuer kabel
DE8211359U1 (de) * 1982-04-21 1982-08-19 Peter Lancier Maschinenbau-Hafenhütte GmbH & Co KG, 4400 Münster Ziehkopf für Koaxialkabel
DE3414611A1 (de) * 1984-04-18 1985-10-24 AEG-Telefunken Kabelwerke AG, Rheydt, 4050 Mönchengladbach Zugfeste verkappung fuer ein optisches kabel
US4674832A (en) * 1984-10-12 1987-06-23 Fujikura Ltd. End assembly for connection to end of ground wire with optical fiber
DE3537525C2 (de) * 1985-10-22 1995-02-02 Rheydt Kabelwerk Ag Vorrichtung zum Ziehen eines ein zentrales Zugentlastungselement aufweisenden Kabels und Verfahren zur Montage derselben
DE8709907U1 (de) * 1987-07-18 1987-09-10 Kumpf, geb. Loritz, Ursula, 7300 Esslingen Vorrichtung zum Einziehen von Kabeln in Kabelschutzrohre

Also Published As

Publication number Publication date
FI885018A0 (fi) 1988-11-01
EP0316535A3 (en) 1990-08-16
EP0316535A2 (de) 1989-05-24
EP0316535B1 (de) 1993-12-15
FI885018A (fi) 1989-05-20
FI89314C (fi) 1993-09-10
ATE98821T1 (de) 1994-01-15
DE3739182C1 (de) 1989-05-18
DE3886359D1 (de) 1994-01-27

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5932149A (en) Method and apparatus for manufacturing an optical cable
US5611636A (en) Tension member termination with segmented potting socket and central passage
FI67927B (fi) Element foer oeverfoering av dragkrafter
FI58410C (fi) Foerfarande foer framstaellning av en dragfoerstaerkt elektrisk kabel
FI89314B (fi) Draghaollfast belaeggning
EP0562685B1 (en) Termination device for butt-connecting cables
KR20180138443A (ko) 케이블 절단부용 고정장치 및 이를 사용한 케이블 정착부의 보수방법
CN214219190U (zh) 一种表面缠尼龙带的碳纤维复合材料筋
JPS5811906A (ja) Frp被覆光フアイバ心線入りノンメタル光ケ−ブルの引止め部
JP3466155B2 (ja) 複合ストランド、複合ケーブル及びその使用方法
RU98101578A (ru) Способ облицовки трубопровода
CA2946640A1 (en) Composite sucker rod assembly made by resin infusion
JPH0438354A (ja) Frpロッドの緊張方法
GB2262470A (en) Process and apparatus for the formation of elongate composite pultrusions
CN112630912A (zh) 层绞式气吹微缆及其生产设备、加工方法
JPS5729012A (en) Optical cable containing jelly
JP2632488B2 (ja) 高強力繊維撚合型frp緊張材の端末定着方法
JP7046434B2 (ja) 引張材の止水構造
JPH0759804B2 (ja) 斜張橋ケーブルの外套保護管と外套保護管の架設方法
JP3833801B2 (ja) 可撓性碍子
CN221052995U (zh) 一种便于孔道内穿束施工的钢绞线束组件
JP3839351B2 (ja) 外側コーティングと、外側コーティングに相容性を有する少なくとも1つの光ファイバとを有する複合電気絶縁体
JPH0716544U (ja) ケーブルの引張端部
CZ106497A3 (cs) Kompozitní izolátor
GB2228776A (en) Rod or cable fastening

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: AEG KABEL AKTIENGESELLSCHAFT