FI85923B - Absorbator foer nukleaer straolning. - Google Patents
Absorbator foer nukleaer straolning. Download PDFInfo
- Publication number
- FI85923B FI85923B FI862902A FI862902A FI85923B FI 85923 B FI85923 B FI 85923B FI 862902 A FI862902 A FI 862902A FI 862902 A FI862902 A FI 862902A FI 85923 B FI85923 B FI 85923B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- aluminum
- absorber
- absorber according
- gadolinium
- nuclear
- Prior art date
Links
Classifications
-
- G—PHYSICS
- G21—NUCLEAR PHYSICS; NUCLEAR ENGINEERING
- G21F—PROTECTION AGAINST X-RADIATION, GAMMA RADIATION, CORPUSCULAR RADIATION OR PARTICLE BOMBARDMENT; TREATING RADIOACTIVELY CONTAMINATED MATERIAL; DECONTAMINATION ARRANGEMENTS THEREFOR
- G21F1/00—Shielding characterised by the composition of the materials
- G21F1/02—Selection of uniform shielding materials
- G21F1/08—Metals; Alloys; Cermets, i.e. sintered mixtures of ceramics and metals
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Ceramic Engineering (AREA)
- Metallurgy (AREA)
- Physics & Mathematics (AREA)
- General Engineering & Computer Science (AREA)
- High Energy & Nuclear Physics (AREA)
- Solid-Sorbent Or Filter-Aiding Compositions (AREA)
- Absorbent Articles And Supports Therefor (AREA)
- Compositions Of Macromolecular Compounds (AREA)
- Manufacture Of Alloys Or Alloy Compounds (AREA)
- Buildings Adapted To Withstand Abnormal External Influences (AREA)
- Physical Or Chemical Processes And Apparatus (AREA)
- Materials For Medical Uses (AREA)
- Preventing Corrosion Or Incrustation Of Metals (AREA)
Description
1 85923
Ydinsäteilyn imeytin
Esillä oleva keksintö liittyy ydinsäteilyn imeyttimeen.
Ydintekniikan kehittymisen myötä on kaikkialla maailmassa tehty lukuisia tutkimuksia tehokkaiden ja kilpailukykyisten ydinsäteilyn imeyttimien suunnittelemiseksi ja valmistamiseksi. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi on niiden valmistukseen käytettävien materiaalien täytettävä seuraavat kriteerit: - niillä on oltava erityisiä ydintekniikkaan soveltuvia ominaisuuksia: suuri tehollinen sieppauspoikkipinta, pieni se- ·. *: kundaariemissio, hyvä stabiilisuus säteilyn suhteen ajan . mittaan, - niillä tulee olla korkea sulamispiste, jotta ne kestävät hyvin säteilyn, etenkin ydinsäteilyn, absorboimisen aiheut- - ;·. tamaa kuumentumista, - niiden tulee johtaa hyvin lämpöä, jotta syntyneet kalorit poistuvat nopeasti, - niiden mekaanisten ominaisuuksien tulee olla sellaiset, että ne ovat helposti muovattavia, - niiden tulee kestää säätilojen tai työympäristön aiheutta-maa korroosiota, - niiden tulee olla mahdollisimman huokeita.
.···. Kaikista neutronien absorboimiseen käytetyistä aineista tun- * · · netuimmat ovat kadmium, samarium, europium, boori ja gadoli-nium.
Kadmiumin haittana on, että se on erittäin myrkyllinen aine ja että sen sulamislämpötila (321°C) ja kiehumislämpötila (765°C) ovat alhaiset. Samariumia ja europiumia ei ole juurikaan käytetty teollisuudessa niiden liian korkean hinnan vuoksi.
2 85923
Laajimmin niistä on käytetty booria, jota käytetään erilaisissa muodoissa: alkuaineboorina, borideina, boorikarbi- dina, boorihappona jne. Tästä asiasta on muuten jätetty monia patenttihakemuksia. Tällä aineella on kuitenkin hyvin huonot mekaaniset ominaisuudet ja se joudutaan laimentamaan voimakkaasti johonkin metallialustaan, kuten esimerkiksi alumiiniin, jotta saataisiin aikaan tarvittavat ominaisuudet kunkintyyppisen imeyttimen muovaamiseksi. Mutta tällä tavoin sen absorptiokyky heikkenee suuresti ja se joudutaan kompensoimaan käytetyn materiaalin tilavuutta suurentamalla, mikä loppujen lopuksi nostaa tuntuvasti imeyttimen hintaa. Joka tapauksessa kun boori ei käytännöllisesti katsoen liukene alumiiniin, saatu aine on yhdistelmätuote, jonka valmistukseen joudutaan käyttämään varsin monimutkaisia menetelmiä, jos boori halutaan saada jakautumaan tasaisesti alumiinialustaan ja halutaan välttää absorptiokyvyn epätasaisuus .
Gadoliniumia ja sen oksidia on käytetty jo monia vuosia erilaisissa ydinlaitteistoissa, joissa ne polttoaineeseen sekoitettuina toimivat hidasteena. Mutta niiden käyttäminen säteilyn imeyttimien rakentamiseen synnyttää ongelmia.
Oksidi, joka on yleensä saatavana jauheena, joudutaan puo- • · .**: lestaan sekoittamaan muihin aineisiin erittäin monimutkai- siä menetelmiä käyttäen ja sen erittäin huonot mekaaniset · ominaisuudet tekevät sen käytön muodoltaan monimutkaisia imeyttimiä valmistettaessa sekä hankalaksi että kalliiksi.
: Lisäksi tämä oksidi johtaa huonosti lämpöä ja sen absorptio- kyky on suhteellisen heikko alkuainegadoliniumin absorptio-kykyyn verrattuna.
I..* Tämän metallin itsensä hinta on korkea ja sen käyttö vaikeaa sen vuoksi, että se hapettuu erittäin herkästi.
:** : Gadoliniumilla on kuitenkin hitaiden neutronien spektrissä kaikista tunnetuista absorptioaineista kaikkein suurin te-: hollinen sieppauspoikkipinta. Etenkin booriin verrattuna 3 85923 sen sieppausala on kysymyksen ollessa termisistä neutroneista, joiden energia on 10’2 eV, 100-kertäinen. Kun kysymyksessä ovat nopeat neutronit, sen teho on yhtä hyvä kuin boorin.
Sen vuoksi hakija on tuntien gadoliniumin edullisuuden, mutta myös sen haitat, tutkinut asiaa ja keksinyt keinon, jolla siitä voidaan valmistaa edullisia ydinsäteilyn imeyttimiä.
Tämä imeytin on tunnettu siitä, että se muodostuu gadoliniu-mista, johon on lejeerattu alumiinia, joka on valittu ryhmästä, joka käsittää puhtaan alumiinin, alumiinilejeeringit sekä puhtaat ja lejeeratut alumiinit, jotka sisältävät jonkin dispergoidun faasin.
Kysymykseen tulee siis gadoliniumin ja alumiinin seos, jossa gadoliniumin määrä sijoittuu välille 0,05-70 paino-%. Jos sen määrä jää alle 0,05 %:n, absorptiovaikutus osoittautuu liian pieneksi, ja yli 70 % käytettäessä syntyy seosteen valmistuksessa vaikeuksia. Mieluiten tämä haarukka asettuu välille 0,1-15 % ja se riippuu imeytettävän säteilyn laadusta ja vuosta.
Käytetty alumiini voi olla puhdasta, olipa se sitten raf-finoitu millä tahansa tavalla, kuten kolmikerroselektrolyy-sillä tai fraktiokiteyttämällä tai yksinkertaisesti talteen-otettuna elektrolyysialtaista tavanomaisine epäpuhtauksi-: : neen, kuten rautaa ja piitä sisältävänä.
Mutta tämä alumiini voi olla myös jotakin tavanomaista seos-tetta, kuten Aluminium Associationin standardin mukaan luvuilla 1000, 5000 ja 6000 merkittyjä, jolloin valmistettujen imeyttimien mekaanisia ominaisuuksia saadaan vahvennetuksi, tai vielä alumiinia, johon on seostettu vähintään yhtä muuta ’ myös absorboivaa metallia, kuten kadmiumia, samariumia, eu- ropiumia, litiumia, hafniumia, tantaalia, joita viimeksi 4 85923 mainittuja seosteita voidaan myös saada seostyypeistä 1000, 5000 ja 6000.
Lisäksi alumiini, joka on seostettua tai ei ole seostettua, voi sisältää jonkin dispergoidun faasin, kuten hiilikuituja tai muita senkaltaisia, joilla vahvistetaan imeyttimien mekaanista lujuutta, tai vielä näihin kuituihin yhdistettynä tai erillisenä jotakin säteilyä absorboivaa ainetta, kuten esimerkiksi booria ja sen johdannaisia, jota voi olla 30 %:iin asti käytetyn alumiinin painosta.
Tällä tavoin valmistetut gadolinium-alumiiniseokset voidaan niiden hyvien mekaanisten ominaisuuksien vuoksi helposti jalostaa minkä tahansa muotoisiksi imeyttimiksi ainakin yhdellä seuraavista valmistusmenetelmistä: hiekka- tai kokillivalu pienpaine- tai suurpainevaluna, kuuma- tai kylmävalssaus, suulakepuristus ja taonta.
Näistä seoksista saadaan täysin homogeenisia rakenteita, joissa teholliset sieppauspoikkipinnat ovat erittäin tasaiset. Lisäksi niiden tiheydeksi, joka vaihtelee Gd:n prosentuaalisesta osuudesta riippuen, saadaan, 30 paino-%:n Gd-pitoisuuteen saakka, lähellä alumiinin tiheyttä oleva arvo, jolloin voidaan valmistaa erittäin kevyitä neutronivalleja. Taulukossa I annetaan tiheysarvot kahdelle vain kaksi ainetta sisältävälle Al-Gd-seokselle, joista toisessa on 11 % Gd:a ja toisessa 25 % Gd:a.
Taulukko I; Kaksi ainetta sisältävien Al-Gd-seosten tiheydet
Paino-% Gd:a Tiheys IL 2,92 25 3,12 5 85923
Alumiinialusta antaa valmiille tuotteille erinomaisen läm-mönjohtokyvyn (120-180 W/m° K2 valitusta alumiinialustasta riippuen), jolloin absorption synnyttämä lämpö saadaan nopeasti poistetuksi ulompiin jäähdytyskiertoihin·
Testattujen Al-Gd-seosteiden sulamisen alkupiste on erittäin korkea, useimmissa tapauksissa yli 620°C; tämän ominaisuuden ansiosta tällä tavoin valmistetut neutronivallit kestävät helposti neutronien tai muun säteilyn absorboimi-sen synnyttämän kuumuuden.
Kun Gd:n atomipaino on erittäin korkea (156,9 g), erityisesti^- ja X-säteet imeytyvät voimakkaasti.
Korroosion kestävyyteen ei gadoliniumin mukanaolo yleisesti ottaen vaikuta tai vaikuttaa vain vähän, ja korroosion kestävyysominaisuudet ovatkin lähellä käytettyjen alumiinialus-tojen vastaavia ominaisuuksia. Sarjan 1000, 5000 ja 6000 seosteet kestävät erinomaisesti sään tai meri-ilmaston aiheuttamaa korroosiota. Tätä kestävyyttä voidaan vielä parantaa käsittelemällä pintaa sopivalla tavalla (peittämällä oksidikalvolla, alodinoimalla, maalaamalla, päällystämällä muovilla jne.).
Mekaaniset ominaisuudet ovat hyvät ja ne riippuvat valitusta alumiinialustasta. Kun kysymys on vain kaksi ainetta sisältävistä alumiini-gadoliniumseoksista, mekaaniset ominaisuudet vaihtelevat gadoliniumpitoisuudesta riippuen; taulukossa II annetaan tulokset, jotka saatiin valetuista seoksista, joista toinen sisälsi 12 paino-% Gd:a ja toinen 25 %.
6 85923
Taulukko II; Kaksi ainetta sisältävien Al-Gd-seosten mekaaniset ominaisuudet
Paino-% Gd:a Rm MPA Rp 0,2 MPA A % HB
12 % 1.40 60 17 40 25 % 80 55 0,8 54
Taulukossa III on esitetty tulokset, jotka saatiin valssatuista seoksista, joissa Gd-pitoisuus oli 11 paino-%.
Taulukko III: Valssatusta Al-Gd-seoksesta mitatut mekaaniset veto-ominaisuudet
Paino-% Pituussuuntaan Pituussuuntaan
Gd:a päinvast. suuntaan
Rm Rp 0,2 A% Rm Rp0,2A% HB
MPA MPA MPA MPA
11 130 110 15 130 110 10 42 Käyttämällä alumiinialustoja, joihin on lisätty sellaisia alkuaineita kuten kuparia, piitä, sinkkiä, magnesiumia jne., lujuutta ja kimmorajaa voidaan voimakkaasti lisätä, jolloin saadaan seuraavat arvot:
Rm 280 - 320 MPA
Rp 0,2 220 - 260 MPA
A % 3 - 10 %.
Edellä mainitut korkeammat arvot eivät ole rajoittavia, sillä on selvää, että kolme, neljä, viisi jne. ainettta sisältävillä gadoliumseoksilla voitaisiin saada paljon edellä 7 85923 mainittuja korkeampia arvoja.
Näiden metalliseosten työstäminen ei tuota minkäänlaisia vaikeuksia, sillä huomioitavat parametrit ja työnopeudet ovat samat kuin ne, joita yleensä käytetään alumiiniseoksien yhteydessä.
Tämän keksinnön sovellutukset ovat monenlaiset ja ne koskevat kaikkia aloja, joilla kysymys on säteilyn imeyttämisestä (neutronien, -säteiden, X-säteiden, riippumatta siitä, onko kysymys sotilaallisesta vai siviilialas-ta) ·
Esimerkkeinä sovellutuksista mainittakoon: ydinjätteiden kuljetus- ja varastointikorit, ydinreaktorin polttoaine-elementtien varastointialtaiden telineet, puhdistuslaitosten suojaus, sotilasajoneuvojen panssarointi, ydinlaskeumasuo-jat, ydinreaktorien elementit, valvontalaitteiden, joissa käytetään säteilyä tai radioaktiivisia lähteitä, suojaus jne. Tätä luetteloa ei ole tarkoitettu mitenkään rajoittavaksi.
Claims (11)
1. Ydinsäteilyn imeytin, tunnettu siitä, että se muodostuu gadoliniumista, johon on lejeerattu alumiinia, joka on valittu ryhmästä, joka käsittää puhtaan alumiinin, alumiini-lejeeringit sekä puhtaat ja lejeeratut alumiinit, jotka sisältävät jonkin dispergoidun faasin.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen imeytin, tunnettu siitä, että gadoliniumin määrä on 0,05-70 paino-%.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen imeytin, tunnettu siitä, että gadoliniumin määrä on 0,1-15 %.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen imeytin, tunnettu siitä, että lejeerattu alumiini on valittu seoksista, jotka on merkitty numeroilla 1000, 5000 ja 6000 Aluminium Associationin standardeissa.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen imeytin, tunnettu siitä, että lejeerattu alumiini sisältää ainakin yhtä ydinsäteilyä absorboivaa metallia.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen imeytin, tunnettu siitä, että metalli kuuluu ryhmään, jonka muodostavat kadmium, samarium, europium, litium, hafnium ja tantaali.
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen imeytin, tunnettu siitä, että dispergoitu faasi sisältää ainakin yhden ydinsäteilyä absorboivan tuotteen.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen imeytin, tunnettu siitä, : että dispergoitu faasi muodostuu boorista tai jostakin sen johdannaisesta.
8 85 m
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen imeytin, tunnettu siitä, että booria on 30 %:iin asti alumiinin painosta. 9 85925
10. Patenttivaatimuksen 1 mukainen imeytin, tunnettu siitä, että dispergoitu faasi muodostuu kuiduista.
11. Patenttivaatimuksen 1 mukainen imeytin, tunnettu siitä, että se on valmistettu ainakin yhdellä seuraavista valmistusmenetelmistä: valu, valssaus, suulakepuristus ja taonta.
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FR8510983 | 1985-07-11 | ||
FR8510983A FR2584852B1 (fr) | 1985-07-11 | 1985-07-11 | Absorbeur de radiations nucleaires |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI862902A0 FI862902A0 (fi) | 1986-07-10 |
FI862902A FI862902A (fi) | 1987-01-12 |
FI85923B true FI85923B (fi) | 1992-02-28 |
FI85923C FI85923C (fi) | 1992-06-10 |
Family
ID=9321402
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI862902A FI85923C (fi) | 1985-07-11 | 1986-07-10 | Absorbator foer nukleaer straolning. |
Country Status (19)
Country | Link |
---|---|
EP (1) | EP0211779B1 (fi) |
JP (1) | JPS6270799A (fi) |
KR (1) | KR910007461B1 (fi) |
AT (1) | ATE40763T1 (fi) |
AU (1) | AU580177B2 (fi) |
BR (1) | BR8603239A (fi) |
CA (1) | CA1268031A (fi) |
DE (1) | DE3662078D1 (fi) |
DK (1) | DK327786A (fi) |
ES (1) | ES2001015A6 (fi) |
FI (1) | FI85923C (fi) |
FR (1) | FR2584852B1 (fi) |
GR (1) | GR861792B (fi) |
IE (1) | IE58952B1 (fi) |
IL (1) | IL79385A0 (fi) |
NO (1) | NO169035C (fi) |
NZ (1) | NZ216802A (fi) |
PT (1) | PT82958B (fi) |
ZA (1) | ZA865168B (fi) |
Families Citing this family (7)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
JPS6338553A (ja) * | 1986-08-01 | 1988-02-19 | Kobe Steel Ltd | 熱中性子吸収能に優れたアルミニウム合金 |
DE19706758A1 (de) * | 1997-02-20 | 1998-05-07 | Siemens Ag | Einrichtung zur Lagerung radioaktiven Materials |
JP3122436B1 (ja) | 1999-09-09 | 2001-01-09 | 三菱重工業株式会社 | アルミニウム複合材およびその製造方法、並びにそれを用いたバスケットおよびキャスク |
US20080050270A1 (en) * | 2004-04-22 | 2008-02-28 | Xiao-Guang Chen | Neutron Absorption Effectiveness for Boron Content Aluminum Materials |
CA2912021C (en) | 2013-06-19 | 2020-05-05 | Rio Tinto Alcan International Limited | Aluminum alloy composition with improved elevated temperature mechanical properties |
WO2017209038A1 (ja) * | 2016-05-30 | 2017-12-07 | 株式会社フジクラ | ガドリニウム線材、その製造方法、それを用いた金属被覆ガドリニウム線材、熱交換器及び磁気冷凍装置 |
JP2017214652A (ja) * | 2016-05-30 | 2017-12-07 | 株式会社フジクラ | ガドリニウム線材、その製造方法、それを用いた金属被覆ガドリニウム線材、熱交換器及び磁気冷凍装置 |
Family Cites Families (7)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
JPS583001B2 (ja) * | 1977-12-16 | 1983-01-19 | 財団法人特殊無機材料研究所 | 中性子吸収材とその製造方法 |
DE3024892A1 (de) * | 1979-08-18 | 1982-02-11 | Thyssen Industrie Ag, 4300 Essen | Verguetungsstahlguss |
JPS6055460B2 (ja) * | 1980-08-12 | 1985-12-05 | 東芝セラミツクス株式会社 | 中性子吸収用アルミナ焼結ペレット |
CA1183613A (en) * | 1980-12-27 | 1985-03-05 | Koichiro Inomata | Neutron absorber, neutron absorber assembly utilizing the same, and other uses thereof |
FR2533943B1 (fr) * | 1982-10-05 | 1987-04-30 | Montupet Fonderies | Procede de fabrication d'alliages composites a base d'aluminium et de bore et son application |
DE3335888A1 (de) * | 1983-10-03 | 1985-04-18 | Kernforschungsanlage Jülich GmbH, 5170 Jülich | Verfahren zur absenkung der reaktivitaet eines gasgekuehlten kugelhaufenreaktors und abschaltelement |
JPS6212895A (ja) * | 1985-07-10 | 1987-01-21 | 株式会社神戸製鋼所 | 中性子吸収能の優れたアルミニウム合金 |
-
1985
- 1985-07-11 FR FR8510983A patent/FR2584852B1/fr not_active Expired
-
1986
- 1986-07-09 AT AT86420187T patent/ATE40763T1/de not_active IP Right Cessation
- 1986-07-09 EP EP86420187A patent/EP0211779B1/fr not_active Expired
- 1986-07-09 NZ NZ216802A patent/NZ216802A/xx unknown
- 1986-07-09 DE DE8686420187T patent/DE3662078D1/de not_active Expired
- 1986-07-09 GR GR861792A patent/GR861792B/el unknown
- 1986-07-10 PT PT82958A patent/PT82958B/pt not_active IP Right Cessation
- 1986-07-10 IL IL79385A patent/IL79385A0/xx not_active IP Right Cessation
- 1986-07-10 BR BR8603239A patent/BR8603239A/pt unknown
- 1986-07-10 ES ES8600232A patent/ES2001015A6/es not_active Expired
- 1986-07-10 IE IE185186A patent/IE58952B1/en not_active IP Right Cessation
- 1986-07-10 AU AU60048/86A patent/AU580177B2/en not_active Ceased
- 1986-07-10 CA CA000513519A patent/CA1268031A/fr not_active Expired - Fee Related
- 1986-07-10 DK DK327786A patent/DK327786A/da not_active Application Discontinuation
- 1986-07-10 JP JP61162924A patent/JPS6270799A/ja active Pending
- 1986-07-10 ZA ZA865168A patent/ZA865168B/xx unknown
- 1986-07-10 KR KR1019860005558A patent/KR910007461B1/ko not_active IP Right Cessation
- 1986-07-10 FI FI862902A patent/FI85923C/fi not_active IP Right Cessation
- 1986-07-10 NO NO862793A patent/NO169035C/no unknown
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
PT82958B (pt) | 1993-03-31 |
EP0211779B1 (fr) | 1989-02-08 |
NO862793D0 (no) | 1986-07-10 |
KR870001611A (ko) | 1987-03-14 |
GR861792B (en) | 1986-11-04 |
DK327786A (da) | 1987-01-12 |
PT82958A (fr) | 1986-08-01 |
ES2001015A6 (es) | 1988-04-16 |
FI85923C (fi) | 1992-06-10 |
FR2584852B1 (fr) | 1987-10-16 |
AU6004886A (en) | 1987-01-15 |
ATE40763T1 (de) | 1989-02-15 |
BR8603239A (pt) | 1987-02-24 |
FR2584852A1 (fr) | 1987-01-16 |
NO169035C (no) | 1992-04-29 |
DK327786D0 (da) | 1986-07-10 |
KR910007461B1 (ko) | 1991-09-26 |
EP0211779A1 (fr) | 1987-02-25 |
IE58952B1 (en) | 1993-12-01 |
IE861851L (en) | 1987-01-11 |
NO169035B (no) | 1992-01-20 |
IL79385A0 (en) | 1986-10-31 |
NO862793L (no) | 1987-01-12 |
DE3662078D1 (en) | 1989-03-16 |
FI862902A0 (fi) | 1986-07-10 |
NZ216802A (en) | 1989-06-28 |
AU580177B2 (en) | 1989-01-05 |
ZA865168B (en) | 1987-03-25 |
FI862902A (fi) | 1987-01-12 |
JPS6270799A (ja) | 1987-04-01 |
CA1268031A (fr) | 1990-04-24 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US2796411A (en) | Radiation shield | |
FI85923B (fi) | Absorbator foer nukleaer straolning. | |
EP1600984B1 (en) | Cask, composition for neutron shielding body, and method of manufacturing the neutron shielding body | |
CA2259448A1 (en) | Metal matrix compositions for neutron shielding applications | |
US10662508B2 (en) | Radiation shielding and mitigating alloys, methods of manufacture thereof and articles comprising the same | |
CN107342113A (zh) | 一种耐高温耐辐照无机屏蔽材料 | |
KR101801861B1 (ko) | 비정질 철계 합금 및 이를 이용하여 제조한 방사능 차폐용 복합재 | |
TW452802B (en) | Neutron shield and cask that uses the neutron shield | |
Gökmen et al. | Impact of the gamma and neutron attenuation behaviors on the functionally graded composite materials | |
CN118186256A (zh) | 一种核屏蔽用铝钆合金材料、其制备方法及其应用 | |
KR20140122579A (ko) | 폴리머 기반 방사선 차폐소재의 제조방법 및 이를 통해 제조된 폴리머 기반 방사선 차폐소재 | |
JP2013024566A (ja) | 放射線遮蔽材および放射線遮蔽構造物 | |
CN115418530B (zh) | 一种核屏蔽用富镝镍钨合金材料及其制备方法 | |
CN105422421A (zh) | 一种轻质冰箱压缩机外壳 | |
CN109763022A (zh) | 一种核反应堆150-250度用具备双熔点散热铅合金 | |
RU2698309C1 (ru) | Композиционный материал на основе алюминия (варианты) и изделие из него | |
US4261756A (en) | Lead alloy and granulate concrete containing the same | |
CN210073342U (zh) | 具有中子屏蔽功能的复层防火门扇 | |
JPS5447157A (en) | Heat pipe having fins for collecting waste heat | |
CN104611653B (zh) | 一种乏燃料贮存和运输用Al‑B4C中子吸收材料的热处理方法 | |
JPH10319176A (ja) | 中性子吸収合金 | |
DE2065863A1 (de) | Behaelter fuer radioaktive materialien | |
Gökmen et al. | Investigation of radiation attenuation properties of Al-Cu matrix composites reinforced by different amount of B4C particles | |
US7286626B2 (en) | Neutron absorbing coating for nuclear criticality control | |
Khaliquzzaman et al. | Yield of Lα X-rays from a light element matrix in thick-target PIXE |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed | ||
MM | Patent lapsed |
Owner name: FONDERIES MONTUPET |