FI84417B - Roterande slaottermaskin. - Google Patents

Roterande slaottermaskin. Download PDF

Info

Publication number
FI84417B
FI84417B FI853573A FI853573A FI84417B FI 84417 B FI84417 B FI 84417B FI 853573 A FI853573 A FI 853573A FI 853573 A FI853573 A FI 853573A FI 84417 B FI84417 B FI 84417B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
cutting means
group
cutting
drawer
wheels
Prior art date
Application number
FI853573A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI84417C (fi
FI853573A0 (fi
FI853573L (fi
Inventor
Michel Wolff
Original Assignee
Kuhn Sa
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Kuhn Sa filed Critical Kuhn Sa
Publication of FI853573A0 publication Critical patent/FI853573A0/fi
Publication of FI853573L publication Critical patent/FI853573L/fi
Priority to FI891553A priority Critical patent/FI87969C/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI84417B publication Critical patent/FI84417B/fi
Publication of FI84417C publication Critical patent/FI84417C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01DHARVESTING; MOWING
    • A01D34/00Mowers; Mowing apparatus of harvesters
    • A01D34/01Mowers; Mowing apparatus of harvesters characterised by features relating to the type of cutting apparatus
    • A01D34/412Mowers; Mowing apparatus of harvesters characterised by features relating to the type of cutting apparatus having rotating cutters
    • A01D34/63Mowers; Mowing apparatus of harvesters characterised by features relating to the type of cutting apparatus having rotating cutters having cutters rotating about a vertical axis
    • A01D34/64Mowers; Mowing apparatus of harvesters characterised by features relating to the type of cutting apparatus having rotating cutters having cutters rotating about a vertical axis mounted on a vehicle, e.g. a tractor, or drawn by an animal or a vehicle
    • A01D34/66Mowers; Mowing apparatus of harvesters characterised by features relating to the type of cutting apparatus having rotating cutters having cutters rotating about a vertical axis mounted on a vehicle, e.g. a tractor, or drawn by an animal or a vehicle with two or more cutters
    • A01D34/664Disc cutter bars

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Environmental Sciences (AREA)
  • Harvester Elements (AREA)
  • Iron Core Of Rotating Electric Machines (AREA)
  • Supercharger (AREA)
  • Centrifugal Separators (AREA)
  • Absorbent Articles And Supports Therefor (AREA)
  • Prostheses (AREA)
  • Pens And Brushes (AREA)

Description

1 84417
Kiertotoiminen niittokone. - Roterande slättermaskin.
Esillä oleva keksintö kohdistuu patenttivaatimuksen 1 ja 2 johdanto-osan mukaiseen kiertotoimiseen niittokoneeseen.
Aikaisemmin tunnetaan niittokone, jonka vetolaitteet sisältävät pystyakseleihin kiilatut hihnakäyttöiset pyörät. Tämän käyttö-mekanismin yhteydessä ei kuitenkaan ole mahdollista varmistua koneen leikkausliikkeen tasatahtisuudesta. Käytännössä hihna voi liukua pyörien päälle niittokoneen toiminnan aikana sen johdosta, että jommankumman pyöriin kiinnitetyn leikkuuelimen toiminta hidastuu tai loppuu tietyn ajan kuluessa jostain syystä (ulkoiset esteet, suuret viljaniput jne ...).
Lisäksi, kuten tiedetään, kun molempien vierekkäisten leikkuu-elinten epätahdistus saavuttaa tietyn arvon, voivat leikkuu-elinten sisältämät leikkuutyökalut törmätä toisiinsa, jos ne on asetettu samalle tasolle. Tällainen törmäys saattaa aiheuttaa mainittujen leikkuutyökalujen rikkoutumisen tai kiinnijuuttumisen.
Ottaen huomioon leikkuuelinten lisääntynyt kiertonopeus voi rikkoutunut tai leikkuuelimestään irronnut leikkuutyökalu aiheuttaa vakavia onnettomuuksia niittokoneen läheisyydessä oleville henkilöille tai itse koneen käyttäjälle. Lisäksi rikkinäisellä leikkuutyökalulla varustettu tai ilman työkalua oleva leikkuuelin suorittaa työnsä epätyydyttävällä tavalla.
Tämän vakavan haitan korjaamiseksi on tunnetun niittokoneen molemmat vierekkäiset leikkuuelimet siirretty korkeussuunnassa erilleen toisistaan, niin että niillä on erilaiset kiertotasot. Siten vierekkäisten leikkuuelinten leikkuutyövälineet eivät enää voi törmätä toisiinsa, vaikka näiden leikkuuelinten toiminta tapahtuisikin eri tahdissa.
2 84417 Tämän tunnetun niittokoneen haittana on se, että erilaisten vierekkäisten leikkuuelinten pystyakselit ovat erilaisia. Tämän johdosta on siten valmistettava kahden- tai useammanlaisia akseleita, mikä puolestaan nostaa koneiden hintaa.
Tunnetaan myös toinen tämäntyyppinen niittokone, joka sisältää samalla tavoin eri tasoilla kiertyvät vierekkäiset leikkuu-elimet. Tässä koneessa pystyakselit, joihin leikkuuelimet on kiinnitetty, ovat keskenään identtisiä ja mainittujen leikkuu-elinten välinen erotus saavutetaan akselin ja leikkuuelimen väliin asetettujen poikkipalkkien avulla, jolloin leikkuuelimen on oltava akselia korkeammalla.
Tämä toinen tunnettu niittokone sisältää kaksi epäkohtaa. Ensimmäisenä haittana on käytännössä se, että ylhäällä olevan leikkuuelimen takaisin asettamisen yhteydessä sen korjauksen tai vaihdon jälkeen ei korjaaja voi asettaa paikoilleen poikkipalkkeja akselin ja leikkuuelimen väliin. Tästä aiheutuu vakava onnettomuusvaara konetta käytettäessä.
Toisena epäkohtana on se, että tässä tapauksessa on valmistettava täydentävät tukikappaleet poikkipalkkeja varten. Tämä nostaa siten myös koneen hintaa.
Tunnetaan vielä toisenlainenkin niittokone sisältäen parin vierekkäisiä leikkuuelimiä, joista yksi on kalteva toisen suhteen. Tämän kaltevuuden ansiosta leikkuuelimet voivat kiertyä erilaisilla kiertotasoilla mainittujen leikkuuelimien sisältämien leikkuutyökalujen äärimmäisten liikeratojen kärkipisteiden ollessa pääasiassa samassa tasossa maanpinnan suhteen.
Tähän niittokonerakenteeseen liittyen on leikkuuelinten veto-käyttö sinänsä tunnetulla tavalla asetettu toimimaan alaspäin, siis kallistamalla yksinkertaisesti yhtä leikkuuelintä vierekkäisen leikkuuelimen suhteen, jolloin leikkuukorkeus muodostuu 3 84417 suhteellisen tärkeäksi asiaksi. Itse asiassa ottaen huomioon tämän tunnetun niittokoneen leikkuuelinten mitat, on leikkuu-elinten alapuolella olevan kotelon paksuuden oltava riittävä salliakseen siirtolaitteen, kuten esimerkiksi hihnan, kulkemisen yhden leikkuuelimen pyörältä vierekkäisen leikkuuelimen pyörälle.
Leikkuukorkeuden lisääntyminen ei tässä yhteydessä ole kuitenkaan suotavaa.
Eräänä toisena suurena haittana tietyissä tunnetuissa niittokoneissa on se, että kotelon etuosa liukuu suoraan maanpintaa pitkin suojellen leikkuuelimiä. Tämä kotelon etuosa on kuitenkin tällöin alttiina voimakkaalle kulumiselle sekä suuremmille tai pienemmille iskuvaikutuksille, jotka voivat tehdä kotelon käyttökelvottomaksi tietyn käyttöajan jälkeen. Koska kotelo on tehty yhdestä ainoasta osasta, niin se on tällöin vaihdettava kokonaan, mikä aiheuttaa koneen käyttäjälle huomattavia kustannuksia.
Toisten niittokoneiden yhteydessä on tunnettua kiinnittää kotelon etuosaan tukikappaleet, jotka muodostavat maata pitkin liukuvan ja leikkuuelimiä suojelevan leikkuutangon. Nämä kappaleet voidaan siten vaihtaa uusiin niiden kulumisen jälkeen. Nämä tukikappaleet tekevät kuitenkin leikkuutangon raskaaksi ja niiden yhteydessä tarvitaan myös kevennyslaitetta kevyemmän kosketuksen saavuttamiseksi maanpinnan suhteen koneen käytön aikana.
Lisäksi nämä tukikappaleet nostavat niittokoneen hintaa.
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on korjata tunnetuissa niittokoneissa esiintyvät erilaiset haitat. Tätä tarkoitusta varten keksinnön mukaiselle niittokoneelle on tunnusomaista patenttivaatimuksen 1 ja 2 tunnusmerkkiosan mukaiset seikat.
4 84417 Tämän keksinnön mukaisen järjestelyn avulla ei ole tarpeen käyttää kahta erilaista akselia tai kahden vierekkäisen eri tasoilla kiertävien leikkuuelinten väliin asetettuja tukipalk-keja. Näin vältytään lisäkustannuksilta ja myös kyseisten tuki-kappaleiden varastoinnilta. Samoin myös huonon asennuksen aiheuttamat onnettomuusvaarat eliminoituvat.
Pyörän akselin suhteen ottamat kaksi asentoa voidaan järkevällä tavalla valita siten, että siirtoliikettä tekevä pyörän osa tulee miltei samalle tasolle kotelon kanssa kummassakin mainitussa akselin suhteen erilaisessa asennossa.
Akselit ja/tai pyörät ovat sopivimmin keskenään täysin samanlaisia.
Keksinnön eräs yksinkertainen sovellutusmuoto sisältää pyörän, jonka napa on asetettu etäisyyden päähän akselin suunnassa siirtoliikkeen tekevän pyörän osan symmetria-akselin suhteen, jolloin pyörän napa sijaitsee yläleikkuuelintä varten pääasiassa symmetriatason yläpuolella, kun se taas alaleikkuuelintä varten sijaitsee pääasiassa mainitun symmetriatason alapuolella.
.Pyörä on sopivimmin kiinnitetty akseliin irroitettavalla liitoksella.
Keksinnön erään lisäominaisuuden mukaisesti ovat kahden vierekkäisen leikkuuelimen laakerit erilaisia.
Keksinnön erään toisen lisäominaisuuden mukaisesti on mahdollista alentaa edelleen niittokoneen hintaa tekemällä molempien leikkuuelimien laakerit täysin samanlaisiksi. Tässä tapauksessa laakerit voivat olla kahdessa asennossa laatikon suhteen tai mainitun laatikon yläosa voi sisältää syvänteet, jotka korottavat yläleikkuuelimien laakereita.
5 84417
Erään toisen perusominaisuuden mukaisesti on yksi vierekkäisten leikkuuelimien muodostamasta parista sinänsä tunnetulla tavalla kallistettu toisen leikkuuelimen suhteen, jolloin eteenpäin suunnassa kaltevamman leikkuuelimen pyörä on kauempana tästä leikkuuelimestä kuin toisen leikkuuelimen pyörä.
Tämän ominaisuuden mukaisesti on mahdollista valmistaa niitto-kone, joka sisältää vähintään yhden parin vierekkäisiä leikkuu-elimiä, yhden näistä leikkuuelimistä ollessa kalteva toisen leikkuuelimen suhteen, leikkuukorkeutta lisäämättä mutta sallien kuitenkin siirtolaitteen, kuten esimerkiksi hihnan, kulun pyörältä toiselle.
Itse asiassa se seikka, että eteenpäin suunnassa kaltevamman leikkuuelimen pyörä on kauempana siitä kuin vieressä olevan leikkuuelimen pyörä, mahdollistaa tällä tavoin näiden molempien pyörien toiminnan suhteellisen lähellä toisiaan olevilla tasoilla.
Kolmannen perusominaisuuden mukaisesti niittokoneen kotelo sisältää liukulaitteet, jotka sulkevat ainakin osittain sisäänsä mainitun kotelon etuosan ja/tai sen alaosan. Nämä liukulaitteet on sopivimmin asennettu kotelon päälle irrotettavalla tavalla.
Liukulaitteet muodostavat siis niittokoneen koteloa täydentävän osan siten, että leikkuutangon paino voidaan pitää alhaisena tarvitsematta vaihtaa koko koteloa sanottujen liukulaitteiden tultua loppuun käytetyiksi.
Erään lisäominaisuuden mukaisesti suojelevat mainitut liukulaitteet myös leikkuuelinten etupuolta.
Mainittujen liukulaitteiden muoto voidaan optimoida, sillä ne valmistetaan valamalla.
6 84417
Keksinnön muut edulliset ominaisuudet käyvät ilmi seuraavista luonteeltaan rajoittamattomista esimerkeistä oheisiin piirustuksiin viitaten, joissa:
Kuvio l esittää keksinnön mukaista niittokoneen leikkuutankoa takaapäin katsottuna,
Kuvio 2a esittää tason Ha mukaista leikkausta keksinnön mukaisen niittokoneen kuviossa 1 esitetystä leikkuutangosta,
Kuvio 2b esittää tason Hb mukaista leikkausta keksinnön mukaisen niittokoneen kuviossa 1 esitetystä leikkuutangosta,
Kuvio 3a esittää tason lila mukaista leikkausta keksinnön mukaisen niittokoneen toisen sovellutusmuodon sisältämästä leikkuutangosta,
Kuvio 3b esittää tason IIIb mukaista leikkausta keksinnön mukaisen niittokoneen toisen sovellutusmuodon sisältämästä leikkuutangosta,
Kuvio 4a esittää tason IVa mukaista leikkausta keksinnön mukaisen niittokoneen kolmannen sovellutusmuodon sisältämästä leikkuutangosta,
Kuvio 4b esittää tason IVb mukaista leikkausta keksinnön mukaisen niittokoneen kolmannen sovellutusmuodon sisältämästä leikkuutangosta,
Kuvio 5 esittää tason V mukaista akselin ja pyörän välistä liitosta kuvaavaa leikkausta,
Kuvio 6a esittää tason Via mukaista leikkausta keksinnön mukaisen niittokoneen neljännen sovellutusmuodon sisältämästä leikkuutangosta, 7 84417
Kuvio 6b esittää tason VIb mukaista leikkausta keksinnön mukaisen niittokoneen neljännen sovellutusmuodon sisältämästä leikkuutangosta,
Kuvio 7 esittää yltäältäpäin kuvioiden 2a ja 2b mukaisen leik-kuutangon koteloa,
Kuvio 8 esittää tason VIII mukaista leikkausta,
Kuvio 9 esittää tason IX mukaista leikkausta.
Kuviossa 1 on esitetty niittokoneen 2 leikkuutanko 1. Tämä niittokone 2 sisältää lisäksi kuviossa vain osittain näkyvän kytkinmekanismin 3, jonka avulla leikkuutanko 1 voidaan kytkeä esimerkiksi maataloudessa käytettyyn traktoriin.
Leikkuutanko 1 sisältää kotelon 4, johon on asetettu leikkuue-linten vetolaitteet, kuten levyt 5, 6. Levyt 5, 6 on asetettu kotelon 4 yläosaan ja ne on varustettu leikkuutyökaluilla, kuten terillä 7. Leikkuutangon 1 päässä poispäin kytkinmekanis-mista 3 oleva levy 6 on asetettu kiertävän luokolaitteen 8 päälle. Tämä luokolaite 8 toimii yhdessä kiinteän luokolaitteen 9 kanssa vähentäen leikkuutangon 1 takaosaan asetettujen leikatun viljan luokojen kokoa.
Kytkinmekanismin 3 puoleisessa leikkuutangon 1 päässä sijaitsee siirtokotelo 10. Tämä siirtokotelo 10 välittää hihnan 11 liikkeen leikkuutangon 1 kotelossa 4 oleviin vetolaitteisiin. Tätä varten siirtokotelo 10 sisältää väkipyörän 12, jonka kautta hihna 11 kulkee, tämän hihnan kulkiessa lisäksi kytkinmekanismin 3 kannattaman ja kuvassa näkymättömän toisen väkipyörän kautta siirtäen vetovoiman suoraan kuvassa näkymättömän voiman-siirtovarren välityksellä.
Siirtokotelon 10 alle on asetettu jarrukenkä 13, joka mahdol- 8 84417 listaa leikkuutangon 1 tämän pään liukumisen maanpintaa pitkin ja jonka avulla vältetään leikatun viljan takertuminen siirto-koteloon 10.
Leikkuutangon 1 yläpuolella on tuki 14, joka kannattaa suoja-laitetta 15.
Kuten seuraavista kuvioista voidaan havaita, ei koteloon 4 asetettujen vetolaitteiden toiminta pääse häiriytymään levyjen 5,6 toimiessa eri tahdissa niittokonetta käytettäessä. Terien 7 välisen yhteentörmäyksen välttämiseksi levyt 5 kiertävät levyn 6 kiertotasojen suhteen erilaisilla ja korkeammilla tasoilla. Terät 7 voivat siis toimia yhteisillä tasovyöhykkeillä toisiaan koskettamatta jokseenkin samanaikaisesti epätahdistuksensa jälkeen.
Kuvio 2a esittää ylälevyn 5 rakennetta. Levy 5 on varustettu terillä 7, jotka on asetettu liitoksen avulla kääntymään molemmilta sivuiltaan taaksepäin levyn 5 alle kohdatessaan jonkin ulkoisen esteen. Levy 5 on kiinnitetty vetolaitteeseen 16 ruuvien 17 välityksellä. Itse vetolaite 16 on taas kiinnitetty sokan 19 avulla pystyakseliin 18. Akselin 18 kiertoliikettä ohjataan kaksi laakeria 21 sisältävän laakeripinnan 20 välityksellä. Tämä laakeripinta 20 on kiinnitetty koteloon 4 ruuvin 22 avulla. Kotelon 4 sisällä oleva akseli 18 on kiinnitetty pyörään 23. Tämä liitos on sopivimmin irrotettava. Kuvion 2a esittämässä tapauksessa kiertoliitos on tehty pidätysnastan 24 avulla sekä siirtoliitos jousirenkaan 25 sekä akselin 18 laipan 251 välityksellä.
Pyörää 23 käyttää päättymätön siirtoelin, kuten esimerkiksi kuusikulmainen hihna 26.
Kotelo 4 käsittää miltei tasaisen kannen 27 sekä pohjan 28. Pohja 28 muodostaa kourun, jossa on taivutetusta pellistä tehty 9 84417 takaosa 29 sekä liukulaitteet 30. Liukulaitteet 30 mahdollistavat leikkuutangon 1 liukumisen maanpintaa 31 pitkin. Tätä tarkoitusta varten ne on tehty suksen muotoisiksi. Koska nämä liukulaitteet 30 ovat voimakkaan kulutuksen alaisia, on suositeltavaa voida vaihtaa ne nopeasti. Tätä varten on liukulaitteet 30 kiinnitetty irrotettavalla tavalla takaosaan 29 ja kanteen 27 ruuvien 32 avulla (kts. kuvat 7 ja 8) ja edessä pelkästään kanteen 27 ruuvien 33 välityksellä. Kansi 27 ja takaosa 29 on puolestaan kiinnitetty toisiinsa ruuveja 34 käyttämällä.
Kotelon 4 painon keventämiseksi muodostavat liukulaitteet 30 kotelon 4 täydentävän osan sulkien sisäänsä mainitun kotelon 4 etuosan sekä osittain myös sen alapinnan.
Kuvio 2b esittää alalevyn 6 rakennetta. Numeroilla on sama merkitys kuin kuviossa 2a. Alalevy 6 on varustettu myös terillä 7. Tämä levy 6 on kiinnitetty vetolaitteeseen ruuvin 17 välityksellä. Samoin kuin kuvan 2a yhteydessä on vetolaite 16 puolestaan kiinnitetty sokan 19 avulla pystyakseliin 18.
Akselin 18 kiertoliikettä ohjataan kaksi laakeria 21 sisältävän laakeripinnan 35 avulla. Sanottu laakeripinta 35 on kiinnitetty kotelon 4 päälle eli kanteen 27 ruuvin 22 välityksellä.
Kuten kuviosta 2b näkyy, tunkeutuu alalevyn 6 akseli 18 syvemmälle koteloon 4 kuin ylälevyn 5 akseli 18. Tämän akselin 18 syvempi tunkeuma johtuu laakeripinnasta 35, joka on matalampi kuin ylälevyn 5 laakeripinta 20. Näiden molempien laakeripinto-jen 20 ja 35 välinen korkeusero vastaa ylälevyn 5 ja alalevyn 6 välistä siirtymää.
Hihnan 26 pääasiassa samassa tasossa tapahtuvan kiertoliikkeen sallimiseksi on ylälevyn 5 ja alalevyn 6 pyörien 23 siirtoliikkeen tekevät osat, siis nieluosat 36, asetettu suunnilleen samalle tasolle. Tämä tulos on saavutettu siten, että alalevyn 6 ίο 84 41 7 pyörä 23 on toisenlaisessa asennossa akselinsa 18 suhteen kuin ylälevyn 5 pyörä 23. Tätä varten pyörissä 23 on napaosa 38, joka on asetettu epäkeskeisesti nielukohdan 36 synunetriatason 37 suhteen. Siten ylälevyn 5 yhteydessä sijaitsee pyörän 23 napa 38 pääasiassa nielukohdan 36 symmetriatason 37 yläpuolella, kun taas alalevyn 6 yhteydessä pyörän 23 napa 38 sijaitsee lähinnä nielukohtansa 36 synunetriatason 37 alapuolella.
Kuvasta 2b ilmenee lisäksi, että levy 6 on varustettu pysäytys-laitteella 39, joka rajoittaa terien 7 kiertoliikettä. Tämä laite suojelee laakeripintaa 35 terän 7 siirtyessä levyn alapuolelle.
Tämä pysäytyslaite 39 voi samalla toimia myös levyn jäykistäjä-nä.
Kuvioissa 3a ja 3b on esitetty keksinnön toinen sovellutus-muoto. Sen yhteydessä on täysin kuvatunlaisia mutta korkeammalla sijaitsevia osia merkitty samoilla numeroilla, eikä tätä so-vellutusmuotoa selosteta enää yksityiskohtaisemmin.
Tässä esimerkissä levyt 5 ja 6 on varustettu suoraan hitsaamalla kiinnitetyllä vetolaitteella 40. Tämä yhdistelmä on sitten kiinnitetty pystyakseliin 41. Kiertoliitos muodostuu vetolait-teeseen 40 muodostetun avarrusuurteen avulla, joka toimii yhdessä akselin 41 uurteiden kanssa, kun taas siirtoliitoksen muodostaa mutteri 43. Akselin 41 kiertoliikettä ohjaa laakeri-pinta 44 kahden laakerin 21 välityksellä. Tässä esimerkissä ovat ylä- ja alalevyn 5 ja 6 laakeripinnat 44 samanlaisia. Levyjen 5 ja 6 korkeusero saavutetaan asettamalla laakeripinnan 44 ja kotelon 4 yläpinnan väliin poikkipalkki 45, jonka paksuus vastaa tarkoitettua korkeuseroa ylälevyn 5 ja alalevyn 6 välillä.
Poikkipalkki 45 on sopivimmin kiinnitetty samojen ruuvien 46 11 8441 7 välityksellä, jotka kiinnittävät laakeripinnan 44 kotelon 4 yläpintaan. Tätä tarkoitusta varten voidaan kuviosta havaita, että nämä ruuvit 46 ovat pitempiä kuin alalevyn 6 laakeripinnan 44 kotelon yläpintaan kiinnittävät ruuvit 47.
Levyihin 5, 6 pelkästään ruuvien 46 tai 47 ja laakeripinnan 44 toiminnan yhteydessä mahdollisesti kohdistuvien voimien vaikutuksen neutraloitumisen estämiseksi on ylälevyn 5 poikkipalkki ja alalevyn 6 laakeripinta 44 keskitetty kotelon 4 päälle, tämän kotelon sisältäessä tätä tarkoitusta varten avarrukset 48. Ylälevyn 5 yhteydessä (kuva 3a) on laakeripinta 44 keskitetty poikkipalkin 45 suhteen alemman laakerin 21 avulla. Tätä tarkoitusta varten poikkipalkki 45 sisältää avarruksen 49, johon alalaakeri 21 osittain tunkeutuu. Toisessa tapauksessa poikkipalkki 45 on keskitetty koteloon 4 tämän kotelon avarruk-seen 48 tunkeutuvan keskistyslaipan 50 välityksellä.
Alalevyn 6 ollessa kysymyksessä tunkeutuu alalaakeri 21 välittömästi osittain kotelon 4 avarrukseen 48.
On otettava huomioon, että ylälevyn 5 toiminnan aikana sen asentoa ei enää voida säätää, koska poikkipalkki 45 on paikoillaan.
Kuvioissa 4a ja 4b on esitetty keksinnön kolmas esimerkki-sovellutus. Samoja osia on merkitty aikaisemmin käytetyin viitenumeroin, eikä niiden toimintaa kuvata enää yksityiskohtaisemmin .
Tässä esimerkissä levyt 5 ja 6 on varustettu välittömästi paikoilleen hitsatulla vetolaitteella 51. Laiteyhdistelmä on asennettu pystyakseliin 18 ja kinnitetty paikoilleen sokan 19 välityksellä. Akselin 18 kiertoliikettä ohjataan laakeripinnalla 52 kahden laakerin 21 avulla. Tässä sovellutusmuodossa ovat ylä-ja alalevyjen 5 ja 6 laakerit 52 täysin samanlaisia. Nämä i2 8441 7 laakeripinnat 52 sisältävät kaksi tukipintaa 53 ja 54. Tukipin-nat 53, 54 ovat akselin suunnassa eri korkeudella ja niiden välinen etäisyys vastaa ylä- ja alalevyjen 5 ja 6 välistä etäisyyttä. Lisäksi tukipinnat 53 ja 54 ovat myös säteen suunnassa erillään toisistaan. Siten tukipinta 54 on säteen suunnassa kauempana laakeripinnan 52 akselista 55 kuin tukipinta 53.
Ylälevyä 5 varten tarkoitettu laakeripinta 52 tukeutuu siis kotelon 4 yläosaan 56 tukipinnan 53 välityksellä ja on kiinnitetty siihen ruuvien 57 avulla. Tässä tapauksessa kotelon 4 yläosa 56 sisältää pienen avarruksen 58, joka sallii akselin 18 tunkeutumisen koteloon 4. Tämän pienen avarrusreiän 58 säde on pienempi kuin tukipinnan 53 säteen suuntainen etäisyys laakeri-pinnan 52 akselista 55.
Alalevyn 6 yhteydessä laakeripinta 52 tunkeutuu kotelon 4 yläosaan 56 tukipinnan 54 välityksellä ja on kiinnitetty siihen ruuvien 59 avulla. Tässä tapauksessa kotelon 4 yläosa 56 sisältää suuren avarruksen 60, joka mahdollistaa akselin 18 sekä tukipinnan 53 ulottumisen koteloon 4. Tämän suuren avarrusreiän 60 säde on suurempi kuin tukipinnan 53 säteen suuntainen etäisyys laakeripinnan 52 akselista 55, mutta kuitenkin pienempi kuin tukipinnan 54 säteen suuntainen etäisyys laakeripinnan 52 mainitusta akselista 55.
Tässä keksinnön kolmannessa sovellutusmuodossa on pyörä 23 myös kiinnitetty akseliin 18 irroitettavalla tavalla. Kiertoliitos on varmistettu akselin 18 tasaisen pinnan 61 avulla, joka toimii yhdessä pyörän 23 osassa 38 olevan avarretun reiän 62 kanssa (ks. kuva 5).
Kotelo 4 on tehty hieman erilaiseksi kuin aikaisemmissa esimerkeissä. Kotelon 4 yläosa 56 on nimittäin taivutettu taaksepäin kyljellään olevan U:n muotoisena, siten että pohjan 28 takaosa 63 on tasainen. Samoin kuin aikaisemmissa sovellutusmuodoissa i3 8441 7 on liukulaitteet 30 kiinnitetty takaosaan 63 ruuvien 32 avulla pohjan 28 muodostamiseksi. Tämä pohja 28 on edelleen kiinnitetty yläosaan 56 ruuvien 33 ja 64 välityksellä.
Kuvioissa 6a ja 6b on esitetty keksinnön neljäs sovellutus-muoto. Samoja osia on merkitty vastaavilla viitenumeroilla eikä niiden toimintaa selosteta tässä yhteydessä yksityiskohtaisemmin.
Tämän sovellutusmuodon yhteydessä ja kuten kuvasta 6a näkyy on ylälevyä 5 kallistettu tunnetulla tavalla eteenpäin siten, että ylälevyn 5 terät 7 kulkevat liikeratansa ääriasennossa suunnilleen saman etäisyyden 65 päässä maanpinnasta 31 kuin alalevyn 6 terät 31, joten kriittisissä kohdissa nämä terät 7 liikkuvat eri tasoilla. Niittokoneen toiminta on tällöin entistä luotettavampi .
Tässä sovellutusmuodossa ylä- ja alalevyjen 5 ja 6 akselien 18 kiertoliikettä ohjataan samanlaisten laakeripintojen 66 välityksellä. Laakeripinnat 66 on kiinnitetty kotelon 4 yläosaan 67 ruuvien 59 välityksellä, jotka ovat samoja sekä ylä- että ala-levyjä 5 ja 6 varten. Ylälevyjen 5 korkeusero saavutetaan yläosaan 67 esimerkiksi taivuttamalla tai syvävedolla tehtyjen paksunnosten 68 avulla. Nämä paksunnokset 68 ulottuvat ylälevyjen 5 kiinnityskohtiin ja niiden avulla määritetään myös mainittujen ylälevyjen 5 kaltevuus.
Paksunnosten 68 kärki ulottuu myös suhteellisen lähelle levyjen 5 ja 6 pysäytyselimiä 39. Nämä pysäytyselimet 39 kykenevät siten suorittamaan erään lisätehtävän edellisten esimerkkiso-vellutusten alalevyjen 6 toimintaan verrattuna. Tämä lisätehtävä käsittää suojalevyn muodostamisen, joka estää viljanjätteiden tai lankamaisten kappaleiden kiertymisen laakerin 66 ympärille sekä tällaisen viljanjätteen tai vieraiden kappaleiden tarttumisen levyjen 5, 6 ja mainittujen laakeripintojen 66 i4 8441 7 väliin. Laakerit 21 on siten tehokkaasti suojattu, mikä lisää niiden käyttöikää. On myös otettava huomioon, että kuvan 3a sovellutusmuodon yhteydessä levyn 5 alle sijoitettu poikkipalkki 45 voi myös keksinnön rajoissa ulottua levyn 5 pysäytyslait-teen 39 alapuolelle muodostaen suojalevyn, joka estää viljan-jätteen tai lankamaisten kappaleiden pääsyn levyn 5 alle.
Kuten kuvasta 1 näkyy, on leikkuutangon 1 kytkinmekanismista 3 kauempana olevassa päässä sijaitseva levy 6 asetettu luokolait-teen 8 päälle.
Koska tämän luokolaitteen 8 täytyy siirtää sivusuunnassa levyn 6 leikkaama vilja, vaatii sen käyttö riittävän suurta tehoa. Tätä varten on suositeltavaa, että hihna 26 kiertää maksimaalisella tavalla mainittuun levyyn 6 kiinnitetyn pyörän 23 ympäri. Koska levyt 5 ja 6 pyörivät vastakkaisiin suuntiin, on hihnan 26 siis kuljettava tiettyjen kohtien kautta matkallaan kaltevan pyörän 23 takaosasta vierekkäiseen pyörään 231. Siten tämä kaltevan pyörän 23 takaosa on pyörää 231 korkeammalla. Kotelon 4 on kuitenkin oltava paksuudeltaan sopiva salliakseen hihnan 26 vapaan kulun. Tämä paksuuden pitämiseksi mahdollisimman pienenä ja tällä tavoin säilyttämällä hyväksyttävä leikkuukorkeus 65 voidaan kuvista 6a ja 6b havaita, että eteenpäin kaltevan levyn 5 pyörä 23 on kauempana mainitusta levystä 5 kuin vieressä olevan levyn 6 vastaava pyörä 231. Kaltevan pyörän 23 takaosan sekä pyörän 231 välinen korkeusero siis pienenee.
On kuitenkin mahdollista toiselta puolen, että hihna 26 tulee kalteviin pyöriin 23 niiden etuosasta käsin. Koska näiden kaltevien pyörien 23 etuosa on osapuilleen samalla tasolla kuin pyörät 231 (kuvioissa 6a ja 6b on hihna 26 merkitty vaaka- ja vinoviivoin), voi hihna 26 liikkua siten suunnilleen samalla tasolla.
Kuten edellä olevasta käy ilmi, on keksinnön tämä sovellutus- is 8441 7 muoto taloudellisesti sangen edullinen, koska kaltevat levyt 5 sekä levyt 6, akselit 18, pyörät 23, 231, laakeripinnat 66 ja nämä laakeripinnat 66 kotelon 4 yläosaan 67 kiinnittävät ruuvit 59 ovat täysin samanlaisia.
Lisäksi molemmissa tapauksissa on lakeripinnat 66 keskitetty kotelon 4 yläosan 67 päälle pysäytyslaitteiden 39 muodostaessa kummassakin tapauksessa kotelon 4 yläosan 67 kanssa suojalevyn.
Keksinnön rajoissa on tietenkin myös mahdollista käyttää sovel-lutusmuotoa, jossa levyt 5 eivät ole kaltevia, vaan yksinkertaisesti asetettuja akselinsuuntaisesti eri korkeudelle levyjen 6 suhteen.
Kuvio 7 esittää yksityiskohtaisemmin kotelon 4 rakennetta.
Tämä kotelo 4 on esimerkiksi käytössä kuvioiden 2a ja 2b esittämässä niittokoneessa. Kuten edellä on selostettu, muodostavat liukulaitteet 30 täydentävän osan kotelosta 4. Ne on kiinnitetty kanteen 27 ja pohjan 28 takaosaan 29 kahden ruuvin 32 ja yhden ruuvin 33 välityksellä. Ruuvien 32 sijainti on esitetty leikkauksena suuremmassa mittakaavassa kuviossa 8. Kumpikin liukulaite 30 käsittää kaksi keskiökappaletta 70, joissa kummassakin on kierteillä varustettu reikä 71. Pohjan 28 takaosa 29 on varustettu poikkipalkeilla 72, joihin se on hitsattu kiinni ja jotka ulottuvat kanteen 27 asti. Ruuvi 32 on kiinnitetty ylhäältäpäin poikittain kannen 27, vastaavan poikkipalkin 28 sekä pohjan 28 takaosan 29 kautta ja kiinnitetty sitten vastaavan keskiökappaleen 70 kierteillä varustettuun reikään 71.
Se kiinnittää siten keskenään liukulaitteen 30, pohjan 28 takaosan 29 sekä kannen 27, jolloin kotelon 4 rakenne vahvistuu.
Kuviosta 7 voidaan havaita, että liukulaitteen 30 etureuna 73 on muodoltaan pääasiassa ympyrämäinen ja keskitetty osapuilleen vastaavan levyn kiertoakselille. Tämä etureuna 73 ulottuu sopi-vimmin hieman kyseisen levyn kiertoliikkeen ääriradan toiselle i6 8441 7 puolelle. Liukulaite 30 kykenee siis myös suojelemaan levyn etureunaa.
Molempien vierekkäisten liukulaitteiden 30 välisessä tilassa on elementti 74, joka kuvion 9 mukaisesti on suhteellisen teräväkärkinen viljanjätteiden tarttumisen estämiseksi liukulaitteiden 30 väliin. Elementti 74 on kiinnitetty pohjan 28 takaosaan 29 yhden ruuvin 75 avulla, joka kulkee sanotun elementin poikki ja on kierretty sanotun takaosan 29 pystyreunaan hitsattuun mutteriin 76.
On selvää, että keksintö ei ole rajoittunut edellä selostettuihin sovellutusesimerkkeihin, vaan että näitä sovellutuksia voidaan yhdistellä keskenään ja tehdä niihin parannuksia keksinnön suojapiiristä eroamatta. Erityisesti levyjen 5, 6 vetolaitteet voivat olla erilaisia kuin pyörät 23, 231 ja hihna 26. Ne voidaan muodostaa esimerkiksi kitkapyörien tai vastaavien yhdistelmänä .

Claims (11)

17 84417
1. Kiertotoiminen niittokone (2), joka on varustettu ensimmäisellä ryhmällä leikkuuelimiä (5,7), jotka luovat ensimmäisen leikkuutason, ja toisella ryhmällä leikkuuelimiä (6,7), jotka luovat toisen leikkuutason, joka on alempi kuin ensimmäinen leikkuutaso, jolloin leikkuuelimet (5,6; 6,7) on sijoitettu kotelolle (4) siten, että kotelon (4) pituudella mikä tahansa viereisten leikkuuelinten (5,7; 6,7) muodostama pari käsittää ensimmäisen ryhmän leikkuuelimen (5,7) ja toisen ryhmän leik-kuuelimen (6,7), jolloin leikkuuelimet (5,7; 6,7) on kukin yhdistetty vastaavaan pystyakseliin (18), joka pyörii ohjatusti vastaavassa, kotelon (4) yläosalle (27) asettuvassa laakerirun-gossa (20, 35), jolloin leikkuuelimiä (5,7; 6,7) pyörittävät käyttöelimet (23,26), jotka sijaitsevat kotelossa (4), ja jotka voivat toimia desynkronoidusti ja käsittävät ainakin yhden hih-napyörän (23), joka on kiinnitetty kuhunkin pystyakseliin (18), jolloin akselit (18), ja vastaavasti pyörät (23), ovat identtiset ainakin kaikille alhaalta päin pyöritetyille leikkuuelimil-le (5,7; 6,7), ja jolloin kaikkien leikkuuelimien (5,7; 6,7) pyörät (23) ovat ainakin oleellisesti samassa tasossa kotelossa (4), tunnettu siitä, että akselit (18) ja pyörät (23) ovat sinänsä tunnetulla tavalla erillisiä kappaleita ennen asennusta, että kukin pyörä (23) voidaan asentaa kahteen toisistaan poikkeavaan asemaan akselille (18), ensimmäiseen asemaan, joka on valittu sopivaksi ensimmäisen ryhmän leikkuueli-melle (5,7), ja toiseen asemaan, joka on valittu sopivaksi toisen ryhmän leikkuuelimelle (6,7), ja että ensimmäisen ryhmän leikkuuelimen (5,7) laakerirunko (20) on korkeampi kuin toisen ryhmän leikkuuelimen (6,7) laakerirunko (35).
2. Kiertotoiminen niittokone (2), joka on varustettu ensimmäisellä ryhmällä leikkuuelimiä (5,7), jotka luovat ensimmäisen leikkuutason, ja toisella ryhmällä leikkuuelimiä (6,7), jotka luovat toisen leikkuutason, joka on alempi kuin ensimmäinen 18 8441 7 leikkuutaso, jolloin leikkuuelimet (5,6; 6,7) on sijoitettu kotelolle (4) siten, että kotelon (4) pituudella mikä tahansa viereisten leikkuuelinten (5,7; 6,7) muodostama pari käsittää ensimmäisen ryhmän leikkuuelimen (5,7) ja toisen ryhmän leik-kuuelimen (6,7), jolloin leikkuuelimet (5,7; 6,7) on kukin yhdistetty vastaavaan pystyakseliin (18,41), joka pyörii ohjatusti vastaavassa, kotelon (4) yläosalle (27,56,67) asettuvassa laakerirungossa (44,52,66), jolloin leikkuuelimiä (5,7; 6,7) pyörittävät käyttöelimet (23,26), jotka sijaitsevat kotelossa (4), ja jotka voivat toimia desynkronoidusti ja käsittävät ainakin yhden hihnapyörän (23), joka on kiinnitetty kuhunkin pystyakseliin (18,41), jolloin akselit (18,41), ja vastaavasti pyörät (23) ja laakerirungot (44,52,66), ovat identtiset ainakin kaikille alhaalta päin pyöritetyille leikkuuelimille (5,7; 6/7), ja jolloin kaikkien leikkuuelimien (5,7; 6,7) pyörät (23) ovat ainakin oleellisesti samassa tasossa kotelossa (4), tunnettu siitä, että akselit (18,41) ja pyörät (23) ovat sinänsä tunnetulla tavalla erillisiä kappaleita ennen asennusta, että kukin pyörä (23) voidaan asentaa kahteen toisistaan poikkeavaan asemaan akselille (18,41), ensimmäiseen asemaan, joka on valittu sopivaksi ensimmäisen ryhmän leikkuu-elimelle (5,7), ja toiseen asemaan, joka on valittu sopivaksi toisen ryhmän leikkuuelimelle (6,7), ja että ensimmäisen ryhmän leikkuuelimen (5,7) laakerirunko (44,52,66) on ylempänä kuin toisen ryhmän leikkuuelimen (6,7) laakerirunko (44,52,66).
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen niittokone, tunnettu siitä, että laakerirungot (44,52) voivat olla kahdessa asemassa koteloon (4) nähden.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen niittokone, tunnettu siitä, että ensimmäisen ryhmän leikkuuelimen (5,7) laakerirun-gon (44) aseman määrää poikkipiena (45). i9 8441 7
5. Patenttivaatimuksen 3 mukainen niittokone/ tunnettu siitä, että kotelon (4) yläosassa (56) on pyöreitä reikiä (58,60), joiden säteet poikkeavat toisistaan, kun taas laakeri-rungossa (52) on kaksi tukipintaa (53,54), jotka sijaitsevat keskinäisesti eri tavalla laakerirungon (52) akselin (55) suhteen ja joiden asemat säteen suunnassa ovat erilaiset siten, että ylempi (54) tukipinnoista (53,54) ulottuu säteen suunnassa pitemmän matkan kuin suuren rei'än (60) säde, kun taas alempi tukipinta (53) ulottuu säteen suunnassa matkan, joka on suuren rei'än (60) ja pienen rei'än (58) säteiden väliltä.
6. Patenttivaatimuksen 2 mukainen niittokone, tunnettu siitä, että kotelon (4) yläosassa (67) on pullistumia (68), joista kullekin on kiinnitetty ensimmäisen ryhmän leikkuuelimen (5,7) laakerirunko (66).
7. Patenttivaatimuksen 4 mukainen niittokone, tunnettu siitä, että poikkipienat (45) sekä kotelon (4) yläosan (27) osat, jotka sijaitsevat toisen ryhmän leikkuuelimien (6,7) alla, ulottuvat pysäytyselimien (39) lähistölle, jotka on sijoitettu leikkuuelimille (5,7/ 6,7) suojalevyn muodostamiseksi.
8. Patenttivaatimuksen 6 mukainen niittokone, tunnettu siitä, että pullistumien (68) huippu sekä kotelon (4) yläosan (67) osat, jotka sijaitsevat toisen ryhmän leikkuuelimien (6,7) alla, ulottuvat pysäytyselimien (39) lähistölle, jotka on sijoitettu leikkuuelimille (5,7/ 6,7) suojalevyn muodostamiseksi.
9. Ainakin yhden patenttivaatimuksen 1-8 mukainen niittokone, tunnettu siitä, että se on varustettu laitteilla (21,48/ 21,49,50,48/ 48/ 60) laakerirunkojen (35/ 44/ 52/ 66) keskittämiseksi suhteessa koteloon (4). 2o 8441 7
10. Ainakin yhden patenttivaatimuksen 1-9 mukainen niittokone, tunnettu siitä, että hihnapyörä (23) käsittää pyöränavan (38), joka on siirtynyt akselin suunnassa suhteessa ympyrän (23) sen osan (36) symmetriatasoon (37), jossa tapahtuu liikkeen siirto, ja että ensimmäisen ryhmän leikkuuelimelle (5,7) pyöränäpä (38) sijaitsee oleellisesti mainitun symmetria-tason (37) yläpuolella, kun taas toisen ryhmän leikkuuelimelle (6/7) pyöränäpä (38) sijaitsee oleellisesti mainitun symmetria-tason (37) alapuolella.
11. Ainakin yhden patenttivaatimuksen 1-10 mukainen niitto-kone, tunnettu siitä, että hihnapyörä (23) on yhdistetty akseliin (18, 41) irrotettavan kytkennän välityksellä. 21 8441 7
FI853573A 1984-09-19 1985-09-18 Roterande slaottermaskin. FI84417C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI891553A FI87969C (fi) 1984-09-19 1989-03-31 Diskslaottermaskin

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR8414487 1984-09-19
FR8414487A FR2570248B1 (fr) 1984-09-19 1984-09-19 Faucheuse rotative

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI853573A0 FI853573A0 (fi) 1985-09-18
FI853573L FI853573L (fi) 1986-03-20
FI84417B true FI84417B (fi) 1991-08-30
FI84417C FI84417C (fi) 1991-12-10

Family

ID=9307923

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI853573A FI84417C (fi) 1984-09-19 1985-09-18 Roterande slaottermaskin.

Country Status (8)

Country Link
US (1) US4761940A (fi)
EP (3) EP0300207B1 (fi)
JP (1) JPH0616657B2 (fi)
AT (3) ATE90501T1 (fi)
DE (3) DE3587325T2 (fi)
DK (3) DK401785A (fi)
FI (1) FI84417C (fi)
FR (1) FR2570248B1 (fi)

Families Citing this family (24)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2583258B1 (fr) * 1985-06-17 1987-09-18 Kuhn Sa Faucheuse rotative
EP0240084B1 (en) * 1986-03-31 1992-09-02 FORD NEW HOLLAND, INC. (a Delaware corp.) Gear mounting apparatus and disc cutter rotor assembly
EP0427353A3 (en) * 1986-03-31 1991-07-17 Ford New Holland Inc. Disc cutter rotor assembly
FR2626137B1 (fr) * 1988-01-22 1991-09-06 Kuhn Sa Faucheuse rotative comportant des organes de coupe s'etendant au-dessus d'un carter par l'intermediaire de paliers de guidage et d'entrainement
US4888939A (en) * 1988-09-02 1989-12-26 Ford New Holland, Inc. Belt driven disc cutterbar
US4887416A (en) * 1988-09-02 1989-12-19 Ford New Holland, Inc. Timing belt for disc cutterbars
NL8901566A (nl) * 1989-06-22 1991-01-16 Zweegers & Zonen P J Maaimachine.
FR2667758B1 (fr) * 1990-10-10 1994-05-20 Alfred Klein Barre de coupe pour fauchage a montage frontal.
FR2675980B1 (fr) * 1991-04-30 1998-07-03 Kuhn Sa Machine de coupe perfectionnee avec structure d'attelage pivotante.
FR2724689B1 (fr) * 1994-09-16 1997-01-24 Kuhn Sa Mecanisme de verrouillage destine a equiper principalement une machine agricole
FR2736505B1 (fr) * 1995-07-13 1997-09-26 Kuhn Sa Faucheuse avec un dispositif d'andainage perfectionne
FR2743978B1 (fr) * 1996-01-31 1998-04-17 Kuhn Sa Faucheuse avec organe de depose perfectionne
FR2762961B1 (fr) * 1997-05-06 1999-07-16 Kuhn Sa Appareil ou machine comportant une unite de travail articulee par rapport a une structure porteuse et procede d'articulation
GB9721311D0 (en) * 1997-10-09 1997-12-10 Kverneland Taarup As Multi-disc mowing machine
DE19827072A1 (de) * 1998-06-18 1999-12-30 Krone Bernhard Gmbh Maschf Mähmaschine
FR2785143B1 (fr) 1998-10-30 2001-02-16 Kuhn Sa Machine agricole comportant un verin double a un seul cylindre
FR2840765B1 (fr) * 2002-06-14 2005-02-04 Kuhn Sa Dispositif de coupe d'une faucheuse rotative comportant une fixation amelioree d'un organe de coupe
FR2867350B1 (fr) * 2004-03-09 2006-04-28 Kuhn Sa Machine de coupe, notamment une faucheuse agricole, dont la mise en position de transport est simplifiee
US7661253B2 (en) * 2007-12-19 2010-02-16 Agco Corporation Modular rotary cutterbar
US8776489B2 (en) * 2012-03-21 2014-07-15 Deere & Company Mowing cutter disc having a mowing blade and a holder
US10398079B2 (en) * 2016-03-04 2019-09-03 Deere & Company Disk guard support
FR3052016B1 (fr) * 2016-06-01 2018-06-15 Kuhn S.A. Faucheuse a barre de coupe a disques rotatifs a couteaux
US20220039321A1 (en) * 2020-08-06 2022-02-10 Echo Incorporated Apparatus for cutting vegetation
WO2023026395A1 (ja) * 2021-08-25 2023-03-02 株式会社やまびこ 自律走行式芝刈機

Family Cites Families (21)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR1534878A (fr) * 1967-06-21 1968-08-02 Kuhn Freres & Cie Faucheuse à disques
JPS4735557U (fi) * 1971-05-17 1972-12-20
NL7305887A (fi) * 1973-04-27 1974-10-29
FR2228414B1 (fi) * 1973-05-11 1975-11-21 Int Harvester France
FR2262484A1 (en) * 1974-03-01 1975-09-26 Garnier Sa Agricultural rotary mower - has housing with semi-cylindrical front section
NL7416533A (nl) * 1974-12-18 1976-06-22 Multinorm Bv Maaiinrichting.
NL7513925A (nl) * 1975-11-28 1977-06-01 Multinorm Bv Maaiinrichting.
FR2377756A1 (fr) * 1977-01-19 1978-08-18 Vicon Nv Faucheuse ou machine analogue
FR2391635A1 (fr) * 1977-05-27 1978-12-22 Weber Marcel Faucheuse a disques entraines par le bas
FR2394239A1 (fr) * 1977-06-15 1979-01-12 Weber Marcel Perfectionnement aux faucheuses a disques entraines par le bas
GB2002622B (en) * 1977-08-18 1982-01-20 Sperry Rand Ltd Disc mowers
FR2474811A1 (fr) * 1980-02-04 1981-08-07 Kuhn Sa Barre de coupe perfectionnee
FR2496391A1 (fr) * 1980-12-19 1982-06-25 Kuhn Sa Perfectionnement aux faucheuses
NL8101239A (nl) * 1981-03-13 1982-10-01 Multinorm Bv Maaiinrichting met gedeelde maaibalk.
FR2502888A1 (fr) * 1981-04-02 1982-10-08 Kuhn Sa Barre de coupe a protecteur de disque lateral amovible
NL8103411A (nl) * 1981-07-17 1983-02-16 Multinorm Bv Maaier.
FR2520970B1 (fr) * 1982-02-08 1987-01-30 Kuhn Sa Faucheuse rotative avec arbre de transmission perfectionne et procede de realisation de cet arbre
FI76667C (fi) * 1982-02-12 1988-12-12 Nokka Koneet Oy Skaeranordning i slaottermaskin.
FR2529744A1 (fr) * 1982-07-09 1984-01-13 Kuhn Sa Dispositif de decrottage du carter d'une faucheuse a disques
GB8411663D0 (en) * 1984-05-08 1984-06-13 Pa Technology Ltd Rotary lawnmowers
FR2583258B1 (fr) * 1985-06-17 1987-09-18 Kuhn Sa Faucheuse rotative

Also Published As

Publication number Publication date
FR2570248B1 (fr) 1990-06-29
JPS6219020A (ja) 1987-01-27
DK129192A (da) 1992-10-23
ATE88852T1 (de) 1993-05-15
EP0300207B1 (fr) 1993-06-16
EP0297384A3 (en) 1990-10-10
EP0297384B1 (fr) 1993-05-05
ATE90501T1 (de) 1993-07-15
EP0175629B1 (fr) 1991-11-21
DK170586B1 (da) 1995-11-06
JPH0616657B2 (ja) 1994-03-09
DE3584711D1 (de) 1992-01-02
FI84417C (fi) 1991-12-10
EP0297384A2 (fr) 1989-01-04
ATE69535T1 (de) 1991-12-15
DK129092A (da) 1992-10-23
DK401785D0 (da) 1985-09-03
FI853573A0 (fi) 1985-09-18
DE3587411T2 (de) 1994-02-17
DK129092D0 (da) 1992-10-23
DK129192D0 (da) 1992-10-23
DE3587325T2 (de) 1994-01-13
US4761940A (en) 1988-08-09
FI853573L (fi) 1986-03-20
EP0175629A1 (fr) 1986-03-26
DE3587325D1 (de) 1993-06-09
EP0300207A3 (en) 1990-10-10
DK401785A (da) 1986-03-20
FR2570248A1 (fr) 1986-03-21
EP0300207A2 (fr) 1989-01-25
DE3587411D1 (de) 1993-07-22
DK170587B1 (da) 1995-11-06

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI84417B (fi) Roterande slaottermaskin.
US4809488A (en) Mower with rotating drums formed from spaced standards
US3469378A (en) Rotating disc type mowing machine
US5784866A (en) Disc cutterbar for agricultural implements
US5003759A (en) Brush mower
JPH0346085B2 (fi)
EP0070585A2 (en) Mower
US6484811B1 (en) Mulching unit for use in mulching apparatus
CN105638078B (zh) 除草作业机
US4406065A (en) Cutting head for a free-cutting device
US6321518B1 (en) Land clearing machine attachment
US4365462A (en) Mower having separately replaceable bearing subassembly
EP2520150B1 (en) Mowing device
EP0099314A3 (en) Device preventing the accumulation of earth at a disc mower housing
IT1262311B (it) Macchina per il taglio di erba e simili ad azione frontale e contenitore di accumulo centrale tra le ruote posteriori e anteriori.
US4306407A (en) Lawn care device
JP2010011796A (ja) フレールモア等の草刈り取り装置
US20180051430A1 (en) Snowthrower with adjustable rotor
DE60013614D1 (de) Verbesserungen an einem schneidekopf
US6848244B2 (en) Rotating cutter head
FI76667B (fi) Skaeranordning i slaottermaskin.
ATE271306T1 (de) Mäh- und mulchsystem für rasenmäher
US4007578A (en) Mower
US10206330B1 (en) Sapling reducing apparatus
JP2009268444A (ja) フレールモアの刈刃

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: KUHN S.A.