FI83153C - Skydd vid avrivningskanter. - Google Patents

Skydd vid avrivningskanter. Download PDF

Info

Publication number
FI83153C
FI83153C FI900539A FI900539A FI83153C FI 83153 C FI83153 C FI 83153C FI 900539 A FI900539 A FI 900539A FI 900539 A FI900539 A FI 900539A FI 83153 C FI83153 C FI 83153C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
tear
guard
edge
ruler
angle
Prior art date
Application number
FI900539A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI83153B (fi
FI900539A0 (fi
Inventor
Lars-Aoke Karlsson
Original Assignee
Metsae Serla Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Metsae Serla Oy filed Critical Metsae Serla Oy
Publication of FI900539A0 publication Critical patent/FI900539A0/fi
Publication of FI83153B publication Critical patent/FI83153B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI83153C publication Critical patent/FI83153C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65HHANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL, e.g. SHEETS, WEBS, CABLES
    • B65H35/00Delivering articles from cutting or line-perforating machines; Article or web delivery apparatus incorporating cutting or line-perforating devices, e.g. adhesive tape dispensers
    • B65H35/0006Article or web delivery apparatus incorporating cutting or line-perforating devices
    • B65H35/0073Details
    • B65H35/008Arrangements or adaptations of cutting devices
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10TTECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER US CLASSIFICATION
    • Y10T225/00Severing by tearing or breaking
    • Y10T225/20Severing by manually forcing against fixed edge
    • Y10T225/215With blade-edge guard
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10TTECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER US CLASSIFICATION
    • Y10T225/00Severing by tearing or breaking
    • Y10T225/20Severing by manually forcing against fixed edge
    • Y10T225/215With blade-edge guard
    • Y10T225/216Movable

Landscapes

  • Replacement Of Web Rolls (AREA)
  • Cartons (AREA)
  • Tires In General (AREA)
  • Air Bags (AREA)
  • Preparation Of Compounds By Using Micro-Organisms (AREA)
  • Revetment (AREA)
  • Materials For Medical Uses (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)
  • Orthopedics, Nursing, And Contraception (AREA)
  • Details Of Garments (AREA)
  • Ceramic Products (AREA)
  • Machines For Manufacturing Corrugated Board In Mechanical Paper-Making Processes (AREA)
  • Burglar Alarm Systems (AREA)
  • Window Of Vehicle (AREA)
  • Processing Of Meat And Fish (AREA)
  • Control And Other Processes For Unpacking Of Materials (AREA)
  • Details Of Rigid Or Semi-Rigid Containers (AREA)

Description

1 83153
Repäisyreunasuojus
Esillä oleva keksintö koskee repäisyreunojen suojus järjestelyä esimerkiksi paperirainapidikkeessä.
5 Jo kauan sitten on havaittu ongelma, että erityyp pisissä rullapidikkeissä olevat repäisyreunat voivat aiheuttaa haavoja sellaisten henkilöiden käsiin, jotka tarttuvat varomattomasti esimerkiksi rullan muotoon kerroksittain ladottuun, rullapidikkeessä olevaan paperirullaan. 10 Jotta kuivauspaperin valmistuksessa mahdollistettaisiin suuret koneen nopeudet ja jotta tällainen paperi olisi käytössä kulutusta kestävää, se sisältää suhteellisen vahvoja kuituja. Koska tällainen paperirulla pitää käyttöä varten repiä halutun suuruisiksi paloiksi, edellytetään 15 sen takia, että se reuna, jota vasten poisrepiminen tapahtuu, on joko terävä tai mieluummin sahalaitainen. Tässä yhteydessä vähemmän sopiva on ymmärrettävistä syistä veitsen muotoinen repäisyreuna teräväksi hiottuine reunoineen, koska ei voida luottaa siihen, että käyttäjä kiinnittää 20 tarpeeksi huomiota siihen estääkseen vahinkoja tapahtumasta siinä kädessä, jolla hän tarttuu paperirainan päähän.
Jo kauan on tämän tyyppisessä rullapidikkeessä käytetty hammastettuja repäisyreunoja. Tällöin poisrepäisy voi tapahtua siellä, missä halutaan, ja jopa kuituvahvis-25 teista paperia ja muun tyyppisiä papereita käytettäessä nämä voidaan repiä suoraan.
Kun yritetään vähentää mahdollisimman pieneksi sitä joka tapauksessa olemassa olevaa riskiä, että siihen käteen, jolla rullanpidikkeestä otetaan kiinni paperirainan 30 alasroikkuvasta päästä, tulee haava, on pyritty saamaan se pää riippumaan aika pitkälle. Kun paperinpidintä alettiin muotoilla rullakelalta poisottoa varten rullan keskellä olevasta reiästä, se sijoitettiin sen takia lieriömäisesti päättyvään repäisyreunaan suhteellisen kauas rullapitimen 35 keskireiästä, jonka kautta paperirainaa vedettiin ulos.
2 83153 Tästä muodostamistavasta huolimatta, vaikka tällä muodostelmalla voitiin antaa alasriippuville tartuntapäille sellainen pituus, joka oli lähes puolet rullapidikkeen halkaisijasta, käsivaurioita ei pystytty kokonaan pois-5 tamaan.
Seuraavana vaiheena kehityksessä oli repäisyreunan ulkopuolella oleva suojakaulus, mutta että tämä voisi antaa sekä suojaa että se ei olisi repimisoperaation tiellä, siitä on täytynyt muodostaa aaltomainen, kuten esitetään 10 esimerkiksi SE-patenttihakemuksessa B-8202091-8.
Toinen tapa, jolla voidaan vähentää käsivammoja hammaslaitaisissa repäisyreunoissa, on, että ne pidetään normaalisti suojatussa paikassa, mutta ne tuodaan toiminta-asentoon, kun niitä tarvitaan paperirainan poisottoa 15 varten. Tämä keksintö esitettiin SE-patenttihakemuksessa B-8702872-6.
Haittana sellaisissa repäisyreunoissa, jotka on tarkoitus vetää esiin yksittäisissä tilanteissa, on, että reunojen pitää olla kiertyvästi laakeroituja ja niissä pi-20 tää olla jokin elin, joka siirtää liikkeen paperirainast, kun käyttäjä vetää siitä.
Jos, kuten julkaisun B-8702872-6 keksinnön mukaisesti, useita tällaisia repäisyreunoja pitää voida kiertää vaihtoehtoisesti riippuen siitä, mihin suuntaan käyttäjä 25 haluaa repiä pois paperirainan, on oltava yksi tai useampi elin, jolla liike viedään paperirainalta vastaavaan repäi-syreunaan. Tässä tapauksessa on siis useita osia, jotka voidaan liittää yhteen tai joiden toiminta voi muutoin mennä vikaan. Rakenne edellyttää jousia, jotka paperirai-30 nan poisrepimisen jälkeen vievät taas repäisyreunat suo- ‘-s.
jattuun paikkaansa.
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on ratkaista ongelma siten, että kiinteitä repäisyreunoja käytettäessä rullapitimen yhteydessä, sekä sellaisten rullapitimien, 35 joissa paperirulla puretaan kelalta sen kehältä että sei- 3 83153 laisten rullapitimien, joissa paperiraina vedetään pois rullan keskikohdassa olevasta aukosta, yhteydessä, keksintö suo suojan, joka vaikuttaa siihen vaiheeseen asti, jolloin aloitetaan itse revintä, jolloin suojus viedään 5 sivuun. Muutoin suojusta pidetään repäisyreunan ulkopuolella ja se estää tahattoman kosketukseen siihen.
Jotta päästäisiin edellä kerrottuihin ominaisuuksiin, repäisyviivaimessa olevassa suojuksessa on patenttivaatimuksessa 1 esitetyt tunnusmerkit.
10 Tavallisimmat rullapitimet vievät paperirainan nii den lähellä pystysuoraa olevasta suunnasta alaspäin, jonka takia tarpeelliset repäisyreunat sijoitetaan rullapitimen alapuolelle. Mainitut repäisyreunat viedään useimmiten rullapitimen pohjan kolmea sivua pitkin, koska pois repi-15 minen neljännestä sivusta on mahdotonta seinän tms. takia, johon rullapidin on kiinnitetty. Tällöin käytetään rullaa, jossa rainaa vedetään ulos sen keskellä olevasta reiästä. Jos on kyse rullasta, joka vedetään pois sen ääripäästä, tulee paperiraina tasaisena pintana. Tällöin riittää, että 20 siinä on vain repäisyreuna.
Koska kuitumateriaalia ja lujapaperia olevissa pyyhkeissä tarvitaan suhteellisen paljon voimaa repimään ne irti paperirainasta, on oltava paikallaan pysyvä reuna, jota vasten voi repiä, oli se hammasteinen tai ei. 25 Tästä seuraa, että kiinteä reuna on edullisempi, samoin useasta syystä, että mainittu reuna on suora tai mahdollisesti suhteellisen suuren säteen omaava kaareva reunus. Aivan repäisyreunan ulkopuolella suoritettuna repäisyvii-v vaimella, paperirullasta laskettuna on pitkänomainen suo- 30 jusosa, joka peittää koko repäisyreunan pituuden ja joka toimintapuolellaan ulottuu repäisyviivaimen hammastuksen ohitse. Muotoilemalla rullapidikkeen päällys alaspäin meneväksi ja kääntämällä se sisäänpäin kohti repäisyreunaa muodostuu rako, jossa pitkänomainen suojuselin pystyy 35 liikkumaan vaivatta. Tässä yhteydessä on etuna, jos repäi- 4 83153 syviivaimessa on stabiillsuuden saamiseksi, paitsi että se on teräväkärkinen parhaan repäisyn aikaansaamiseksi, paperirullasta poispäin käännetyllä puolella on tietty leveys ja että tämä sivu on samansuuntainen rullapidikkeen kannen 5 alaspäin olevan osan kanssa. Tällä tavalla muodostetun raon kallistumalla ohjataan pitkänomaista suojuselintä rullapidikkeen alaspäin suuntautuvassa päässä painovoimalla niin, että sen uloin osa viedään repäisyreunan hampaiden alapuolelle.
10 Jos alaspäin osoittavaa, vaakasuoraan etenevää re- päisyviivainta siihen lähelle sovitettuine pitkänomaisine suojuseliomineen katsotaan sen päästä ajateltuun koordinaatistoon sijoitettuna (kuvio 6) ja paperirullan edellytetään juoksevan toisen ja kolmannen tason neljänneksen 15 kautta samansuuntaisena repäisyreunan kautta piirretyn ordinaatin kanssa, joutuu käsi, joka viedään suojuselintä kohti koko neljännen neljänneksen sisällä ja ensimmäisen neljänneksen alaosassa, viemään pitkänomaisen suojuseli-men repäisyreunaa vasten (kuviot 2 - 3). Tämä tarkoittaa 20 sitä, että 270 - 360°:n voimavaikutusalueeella suojuselin peittää repäisyreunan hampaat.
Kun jokin voima vaikuttaa alle 270° alueella ja toisen neljänneksen (<180°) päässä olevaa päätä, suojuselin viedään sivulle pois paperirainasta ja edelleen repäisy-25 reunan ulkosyrjän ja kannen alaspäin menevän osan väliseen rakoon. Tällöin voidaan paperiraina repäistä irti repäisyreunaa vasten, jonka jälkeen suojuselin liukuu alas raosta aktiiviseen suojaamisasentoonsa.
Niissä tapauksissa, joissa rullapidike on muodos-30 tettu sellaiseksi, että se seisoo esim. lattialla ja paper irainan suuaukko on ylöspäin, repäisyreunan/reunojen täytyy olla suunnattu ylöspäin. Jotta tällöin suojuselin pidettäisiin asennossa, jossa se peittää repimisviivaimen hampaat, suojuselin varustetaan yhdellä tai useammalla 35 rakoon tai muualle sijoitetulla jousella, joiden jousivoi- 5 83153 ma on sovitettu sellaiseksi, että kun paperiraina viedään suojuselintä kohti, se viedään pois ja raina joutuu repäi-syviivaimen hampaisiin.
Useimmissa rullapidikkeissä, eli missä materiaali-5 rainaa syötetään pystysuoraan alaspäin, pitkänomaisen suo-juselimen alaspäin suuntautuvia liikkeitä voidaan rajoittaa ainakin osalla sen pituutta ja kulmassa sen pääosaa vasten, siihen on muotoiltu ulospistävä ripa. Tämä sijoitetaan niin suojuselimeen, että sen alareuna tulee tavoi-10 teltuun suojausasentoon repäisyreunan alapuolella, kun ripa joutuu tiiviisti yläreunaa vasten sen päälle aivan kuin olisi muodostettu lista repäisyviivaimen ulkopuolelle.
Ylimääräinen turvallisuus saadaan aikaan pitkän-15 omaisella suojuselimellä, jos tämä alareunastaan, eli siitä reunasta, joka toiminta-asennossa on repäisyreunan ulkopuolella, varustetaan hakaelimellä.
Voidaan muodostaa kaksi hakaelintä, toinen repäisyreunan jompaankumpaan päähän tai ikään kuin suojuselimen 20 kulmaksi taivutettuna pitkin koko sen alareunaa. Tällaisella hakajärjestelyllä täytyy varmuudella sen, mikä tulee olemaan kosketuksessa repäisyreunaan, tulla kolmannesta neljänneksestä, edullisesti yli 200° kulmaan. Sitä paitsi tämä muodostusmenettely tarkoittaa, että rullapidike voi 25 olla irrallinen ja se voidaan asettaa työpöydälle. Tällöin työnnetään suojuselin jonkin matkaa repäisyreunan raon väliin ulkopuolelta ja päällyksen alasvedetyltä osalta, kunnes hakaelimet tarttuvat repäisyreunan ympärille Ja X suojaavat sen hampaita.
30 Sama pysäytysvaikutus pitkänomaisen suojuselimen siirtoliikkeelle raossa ja sen poikittaissuunnassa saadaan siten, että kannen sisäseinään ja kulmaan siihen nähden on sijoitettu rivanmuotoisia ulokkeita. Sillä, että näiden alapäät on tehty viistoiksi yli 90° kulmaan rakoa päin, 35 pitkänomainen suojuselin voidaan saada sen alareunaan koh- 6 83153 distuvalla voimavaikutuksella, ollen se kolmannessa neljänneksessä, liukumaan ulkoneman alapäiden ohitse, josta repäisyreuna jää vapaaksi.
Tällainen vaikutus saadaan, kun viedään paperirulla 5 pois sen pystysuoran alaspäin riippuvasta asennosta repäistäväksi repäisyviivainta vasten.
Keksinnön erästä edullista suoritusmuotoa selostetaan seuraavassa lähemmin oheiseen piirustukseen liittyen. Tässä piirustuksessa 10 kuvio 1 esittää poikkileikkausta erään repäisyvii- vaimen perspektiiviesityksen poikki suojuselimen ollessa repäisyviivaimen ulkopuolen ja rullapidikkeen kannen osan välisessä raossa, kuvio 2 esittää poikkileikkausta mainitun kolmen 15 osan poikki, jossa suojuselin on toiminta-asennossaan, kuvio 3 esittää poikkileikkausta mainittujen kolmen osan poikki, jossa suojuselimen haan muotoinen alareuna on työnnetty kiinni repäisyviivaimeen, kuvio 4 poikkileikkausta mainitun kolmen osan poik-20 ki, jossa suojuselin nousee ylös rakoon, ja kuviot 5-7 esittävät poikkileikkausta suojuselimen vaihtoehtoisen suoritusmuodon poikki kuvioita 2-4 vastaavissa asennoissa.
Rullanmuotoon kerrostetun materiaalirainan (esim. 25 talouspaperia) pitimessä, joka on tarkoitettu otettavaksi pois rullan keskeltä, on kansi, jonka seinä 1 on alareunastaan taitettu sisäänpäin rullanpidikkeen keskustaan päin. Mainitun seinän 1 edessä on hampain 3 varustettu repäisyviivain 2 terävine kulmineen helpottamaan repäisyä x 30 paperirainasta. Repäisyviivaimen 2 ulkopuoli, joka muodostaa toisen hampaista 3 lähtevän kulmanhaaran, on muotoiltu listaksi 4. Tämän listan 4 ja seinän 1 sisäänpäin kallistetun alaosan sisäpuolen väliin muodostuu rako 5, jossa pitkänomainen suojuselin 6 samansuuntaisena repäisyviivai-35 men 2 kanssa pääsee liikkumaan vapaasti poikittaisosas-saan.
7 83153
Aktiivisen suojan saamiseksi repäisyviivainta 2 vastaan on järjestetty suojuselin 6 raosta 5 ulospäin olevaa reunaa pitkin repäisyviivaimen 2 hampaiden 3 ulkopuolelle. Lisäturvatoimen tahattoman repäisyviivaimen 2 liik-5 kumisen estämiseksi suojuselimessä 6 on hakaelin 7 yhdennettynä suojuselimen 6 mainittuun ulkoreunaan. Kun joku tuo käden suojuselintä 6 kohti rullapidikkeen ulkopuolelta tai aivan suoraan alapuolelta, siirtyy suojuselin 6 raossa 5 lyhyen matkan, jonka jälkeen hakaelin 7 tarttuu kiinni 10 repäisyviivaimen 2 ympärille.
Kun paperiraina P, joka riippuu alas yhdestä päästä rullapidikkeen sisäpuolelta, repäistään pois sen jälkeen, kun haluttu pituus on vedetty pois, se viedään kohti re-päisyviivainta 2. Tällöin paperiraina P joutuu kosketuk-15 seen suojuselimen 6 kanssa, joka, koska paperirainaa P vedetään, viedään ylös rakoon 5. Kun sitten paperiraina P on revitty pois, suojuselin 6 liukuu alas raon 5 kautta, kunnes suojuselimen 6 tasoa vasten oleva kulmassa ulospäin oleva ripa 8 tulee tiiviisti sulkeutuneena listassa 4 ole-20 vaa vapaata yläreunaa vasten. Tällöin ulottuu suojuselimen 6 alareuna repäisyviivaimen 2 ulkopuolelle.
Eräästä keksinnön muunnelmasta (kuviot 5-7) puuttuu hakaelin 7 pitkin suojuselimen 6' alareunaa. Jotta kuitenkin saataisiin suojuselin 6' peittämään repäisyvii-25 vain 2 esim. silloin, kun käsi viedään sitä kohden, suojuselimen 6' siirtoliikkeen raossa 5 estävät kaksi tai useampi rivanmuotoista ulkonemaa 9. Nämä ovat sopivasti sovitettuja tylppään kulmaan rakoon 5 päin, jolloin suo-^ juselin 6' voi liukua niiden ohitse, kun paperirainassa P
30 oleva vetovoima saa sen puristumaan suojuselimen 6' alareunaa vasten.

Claims (6)

8 83153
1. Repäisyviivaimessa oleva suojus, tunnet-t u siitä, että se on muotoiltu pitkänomaiseksi suojus-5 elimeksi (6), joka kulkee koko repäisyviivaimen (2) pituudelta ja toiminta-asennossa ulottuu sen ulkopuolelle, että mainittu suojuselin (6) ollessaan 270 - 360° kulman voimavaikutuksessa, kun repäisyviivaimen (2) repäisykohdetta (P) (paperiraina) kohden käännetyn sivun katsotaan olevan 10 suunnassa 90 - 270°, sulkeutuu tiiviisti kiinni repäisyviivaimen (2) repäisyreunaan ja että se ollessaan 185 - 270° kulman voimavaikutuksessa viedään sivulle niin, että re-päisyviivain (2) vapautuu esineen (P) repäisyn vaikutuksesta sitä vasten.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen suojus, tun nettu alaspäin suunnatusta repäisyviivaimesta (2), jossa on sen repäisykohteesta (P) poispäin käännetylle sivulle muodostettu lista (4) ja sen kanssa samansuuntaisena kulkeva seinä (1), joka yhdessä listan (4) kanssa 20 muodostaa raon (5), jossa pitkänomainen suojuselin (6) liikkuu vapaasti toiminta-asennon, jossa repäisyviivaimen (2) repäisyreunan peittää pitkän omainen suojuselin (6), ja lepoasennon välillä, jossa repäisyreuna on vapaana.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen suojus, t u n -25 n e t t u siitä, että siinä on ylöspäin suuntautuva re- päisyviivain, jonka ulkoreuna on muodostettu sitä vasten kulmassa olevaksi listaksi, ja samansuuntaisesti listan kanssa kulkeva seinä, joka listan kanssa yhdessä muodostaa raon, jossa pitkänomainen suojuselin yhdellä tai useammal-30 la jousella pidetään toiminta-asennossaan.
4. Patenttivaatimuksen 2 mukainen suojus, tunnettu siitä, että pitkänomaiseen suojuselimeen (6) pitkin sen pituuden olennaista osaa on muodostettu sitä vasten kulmassa ulkoneva ripa (8), joka suojuksen toimin- 35 ta-asennossa on tiiviisti listan (4) vapaata reunusta vasten. 9 83153
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen suojus, tunnettu siitä, että pitkänomainen suojus-elin (6) ollessaan suojuksen toiminta-asennossa repäisy-reunan ulkopuolella olevalta reunaltaan on muotoiltu yhden 5 tai useamman hakaelimen (7) kanssa, jotka 260 - 360° kulman voimavaikutuksella suojuselimeen (6) ovat kosketuksessa repäisyviivaimeen.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 2-5 mukainen suojus, tunnettu siitä, että seinään (1) nähden kul- 10 massa sitä vasten on kaksi tai useampi uloketta (9), jotka ollessaan voimavaikutuksessa pitkänomaisen suojuselimen (6) ulkoreunaa vasten estävät 240 - 330°:n alueella sen siirtoliikkeen raossa (5), ennen kuin suojuselimen (6) ulkoreuna vapauttaa repäisyreunan. V ίο 83153
FI900539A 1989-02-07 1990-02-02 Skydd vid avrivningskanter. FI83153C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8900418A SE466042B (sv) 1989-02-07 1989-02-07 Skydd vid avrivningslinjaler
SE8900418 1989-02-07

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI900539A0 FI900539A0 (fi) 1990-02-02
FI83153B FI83153B (fi) 1991-02-28
FI83153C true FI83153C (fi) 1991-06-10

Family

ID=20374973

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI900539A FI83153C (fi) 1989-02-07 1990-02-02 Skydd vid avrivningskanter.

Country Status (9)

Country Link
US (1) US5024362A (fi)
EP (1) EP0384904B1 (fi)
AT (1) ATE98200T1 (fi)
CA (1) CA2007099C (fi)
DE (1) DE69004995T2 (fi)
DK (1) DK171194B1 (fi)
FI (1) FI83153C (fi)
NO (1) NO173090C (fi)
SE (1) SE466042B (fi)

Families Citing this family (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5393367A (en) * 1994-03-31 1995-02-28 Yu Chen; Hsiu-Man Tape dispenser with a protected cutting device
US5456790A (en) * 1994-08-10 1995-10-10 Yang Bey Industrial Co., Ltd. Tape dispenser with a blade protector
US6039102A (en) 1997-05-14 2000-03-21 3M Innovative Properties Company Sheet material dispenser with safer sheet cutting means
US6575345B2 (en) * 2000-12-21 2003-06-10 3M Innovative Properties Company Rolled sheet material dispenser with safer sheet cutting means
US6959635B2 (en) 2001-12-07 2005-11-01 Kimberly-Clark Worldwide, Inc. Easy loading dispenser and cutting mechanism therefor
EP1453407A1 (en) * 2001-12-07 2004-09-08 Kimberly-Clark Worldwide, Inc. Dispenser, cutting mechanism and method of cutting a material from a rolled product
US6848349B2 (en) 2001-12-28 2005-02-01 Kimberly-Clark Worldwide, Inc. Method of cutting a material from a rolled product
US7066367B2 (en) * 2002-09-30 2006-06-27 Conros Corporation Convertible cutter for tape dispensers
NL1024073C1 (nl) * 2003-08-08 2005-02-10 Legro B V Afscheurinrichting met bescherming.
US8083114B1 (en) * 2006-09-16 2011-12-27 Stexley-Brake, Llc Tape dispenser with blade guard
TWM312524U (en) * 2006-12-08 2007-05-21 Yu-Shiung Huang Tape dispenser with automatic extractable protection cover
US8220684B1 (en) * 2010-02-04 2012-07-17 Dispensing Dynamics International Apparatus for dispensing paper toweling
JP5971745B2 (ja) * 2012-02-29 2016-08-17 河淳株式会社 ロールペーパーホルダー
USD972859S1 (en) 2021-09-24 2022-12-20 Stephanie L. Perry Isosceles triangular paper towel dispenser

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US440928A (en) * 1890-11-18 Roll-paper holder and cutter
US1231415A (en) * 1916-08-15 1917-06-26 Philip Van Bibber Paper holder and cutter.
US2125736A (en) * 1936-10-01 1938-08-02 Thomas L Murray Tape cutting device
US3552614A (en) * 1968-10-02 1971-01-05 Reynolds Metals Co Protective shield for sheet material cutter
GB1276709A (en) * 1969-12-30 1972-06-07 Reynolds Metals Co Sheet materials dispenser having a shielded cutter assembly
JPS5140540U (fi) * 1974-09-18 1976-03-26
US4417495A (en) * 1982-02-12 1983-11-29 Rgg, Inc. Web dispenser
US4787542A (en) * 1986-09-15 1988-11-29 Clik-Cut, Inc. Foil dispenser for and methods of dispensing foil
SE458011B (sv) * 1987-07-15 1989-02-20 Holmens Bruk Ab Pappershaallare med organ foer delning av en pappersbana i oenskade stycken

Also Published As

Publication number Publication date
SE8900418D0 (sv) 1989-02-07
DE69004995T2 (de) 1994-05-19
FI83153B (fi) 1991-02-28
SE8900418L (sv) 1990-08-08
NO900570L (no) 1990-08-08
NO900570D0 (no) 1990-02-06
ATE98200T1 (de) 1993-12-15
CA2007099C (en) 1994-10-25
NO173090C (no) 1993-10-27
DE69004995D1 (de) 1994-01-20
CA2007099A1 (en) 1990-08-07
DK30990D0 (da) 1990-02-06
SE466042B (sv) 1991-12-09
DK30990A (da) 1990-08-08
US5024362A (en) 1991-06-18
NO173090B (no) 1993-07-19
EP0384904B1 (en) 1993-12-08
FI900539A0 (fi) 1990-02-02
EP0384904A1 (en) 1990-08-29
DK171194B1 (da) 1996-07-22

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI83153C (fi) Skydd vid avrivningskanter.
US4762042A (en) Refillable dispenser for rolls of paper or foil
CA1291456C (en) Roll holder
US4354643A (en) Bathroom tissue holder
US3918661A (en) Paper roll holder
US20020036208A1 (en) Wipes dispensing system
CA2212569C (en) Toilet paper or paper towel dispenser
JPH0654777A (ja) ペーパータオルディスペンサー
GB2063213A (en) A dispenser for paper rolls
US4995361A (en) Dental floss tool
EP0128127A2 (en) A dispenser for paper
EP0061248B1 (en) Improvements in and relating to a dispenser for a roll of web material
WO2009096736A2 (ko) 롤 필름 절단장치 및 이를 구비한 롤 필름 포장용기
US4997239A (en) Web-dispensing apparatus
US3893609A (en) Dispenser for plastic film wrap
KR20030001469A (ko) 와이퍼지 분배 시스템
JP5019244B1 (ja) テープホルダー
US4275827A (en) Rolled material guide and cutter
KR200144274Y1 (ko) 두루말이화장지의 장착구조
KR960002880Y1 (ko) 랩 포장용 상자
KR900011006Y1 (ko) 크린랲 절단기
JP2995158B2 (ja) ロールペーパー用ガイド
KR200242320Y1 (ko) 롤방식의 이쑤시게 인출함
JPH0337503Y2 (fi)
JPH0324128Y2 (fi)

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: METSAE-SERLA OY