FI81623B - Pappersmaskinsduk och foerfarande foer dess framstaellning. - Google Patents

Pappersmaskinsduk och foerfarande foer dess framstaellning. Download PDF

Info

Publication number
FI81623B
FI81623B FI850595A FI850595A FI81623B FI 81623 B FI81623 B FI 81623B FI 850595 A FI850595 A FI 850595A FI 850595 A FI850595 A FI 850595A FI 81623 B FI81623 B FI 81623B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
warp
weft
paper web
contact surface
fabric
Prior art date
Application number
FI850595A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI850595L (fi
FI850595A0 (fi
FI81623C (fi
Inventor
Gerschon Stoppelmann
Original Assignee
Asten Fab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Asten Fab filed Critical Asten Fab
Publication of FI850595A0 publication Critical patent/FI850595A0/fi
Publication of FI850595L publication Critical patent/FI850595L/fi
Publication of FI81623B publication Critical patent/FI81623B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI81623C publication Critical patent/FI81623C/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D03WEAVING
    • D03DWOVEN FABRICS; METHODS OF WEAVING; LOOMS
    • D03D13/00Woven fabrics characterised by the special disposition of the warp or weft threads, e.g. with curved weft threads, with discontinuous warp threads, with diagonal warp or weft
    • D03D13/004Woven fabrics characterised by the special disposition of the warp or weft threads, e.g. with curved weft threads, with discontinuous warp threads, with diagonal warp or weft with weave pattern being non-standard or providing special effects
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F1/00Wet end of machines for making continuous webs of paper
    • D21F1/0027Screen-cloths
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F1/00Wet end of machines for making continuous webs of paper
    • D21F1/0027Screen-cloths
    • D21F1/0036Multi-layer screen-cloths

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Textile Engineering (AREA)
  • Paper (AREA)
  • Woven Fabrics (AREA)
  • Medicines Containing Material From Animals Or Micro-Organisms (AREA)
  • Measuring Or Testing Involving Enzymes Or Micro-Organisms (AREA)
  • Preparation Of Compounds By Using Micro-Organisms (AREA)
  • Materials For Medical Uses (AREA)
  • Yarns And Mechanical Finishing Of Yarns Or Ropes (AREA)
  • Manufacture Or Reproduction Of Printing Formes (AREA)
  • Coloring (AREA)
  • Photographic Developing Apparatuses (AREA)

Description

, 81623
Paperikonekangas ja menetelmä sen valmistamiseksi Tämän keksinnön kohteena on paperikonekangas, erityisesti viira tai huopa, joka on tarkoitettu paperikoneissa tapahtuvaan paperlrainan vedenpoistoon ja kuivaukseen ja joka käsittää ainakin kaksi pitkittäistä aluetta. Lisäksi keksinnön kohteena on menetelmä tällaisen paperikonekankaan valmistamiseksi .
Paperirainojen kuivatukseen paperikoneissa tarkoitettuja viiroja on tunnettu jo kauan. Märkä paperiraina ohjataan kiertämään kuivausrumpujen päältä, joita vasten se painetaan kuivatusviiran avulla. Jo kauan on pyritty ratkaisemaan ongelmaa, joka liittyy paperlrainan epätasaiseen kuivumiseen. Rainan tullessa koneen kuivausosaan sen kosteuspitoisuus saattaa nimittäin vaihdella rainan leveyssuunnassa. Lisäksi silloinkin, kun paperiraina on tasaisesti märkä tullessaan puristusosasta, arkissa saattaa esiintyä kosteus-eroja kuivatusosassa arkkia kuivattaessa. Tasaisesti kudottujen kuivatusviirojen (esimerkkejä tällaisista viiroista on kuvannut W. Kufferath artikkelissaan Bindungssysteme von Paplermaschinensleben, Wochenblatt fllr Papierfabrikation 5, 1982, s. 139-152) haittana on, että ne eivät tuo ratkaisua tähän ongelmaan ja ne kuivattavat paperlrainan leveys-suunnassa epätasaisesti, mikä saattaa aiheuttaa paperlrainan vahingoittumisen myöhemmässä vaiheessa.
Tätä ongelmaa on yritetty ratkaista eri tavoin. Esimerkiksi BE-patenttijulkaisussa no 742 329 on selitetty sillä tavoin valmistettua kuivatusvliraa, ettei sen läpäisevyys ole samanlainen viiran koko leveydeltä. Tässä tarkoituksessa sen loimilangan tiheys vaihtelee viiran leveyssuunnassa ja viiran se osa, jossa tiheys on pienempi, on tarkoitettu paperlrainan märempään osaan. Mainitun patentin mukaan määrättyjen pituussuuntaisten alueiden filamentit päällystetään lisäksi hartsilla näiden alueiden läpäisevyyden pienen- 2 81623 tämiseksi. Tällainen ratkaisu nostaa huomattavasti valmiin viiran hintaa.
DE-patenttihakemuksen OS-2 938 244 johdannossa mainitaan mahdollisuus ratkaista tämä ongelma siirtämällä kosteutta suoraan paperirainan määrättyihin osiin höyrynä tai nesteenä ja tämä tehdään paperirainan kosteuspitoisuuden tasoittamiseksi sen leveyssuunnassa. Tällainen välitön siirtäminen synnyttää kuitenkin teknisiä ongelmia, joihin edellä mainitussa patenttihakemuksessa ehdotetaan ratkaisua. Siinä ehdotetaan, että kuivatusviira kostutetaan tasaisesti koko leveydeltään, jolloin, kun paperiraina painaa sitä kuivaus-sylinteriä vasten, osa sen kosteudesta siirtyy paperirainaan ja tasaa epäsuorasti rainan kosteuspitoisuuden sen leveys-suunnassa. Tällaiseen suoritusmuotoon joudutaan kuitenkin käyttämään erityislaitteistoa viiran kostuttamiseksi tasaisesti sen leveydeltä ennen paperirainan vedenpoisto- ja kuivatusprosessin aloittamista.
Tämän keksinnön tavoitteena on ratkaista edellä mainittu ongelma ilman, että siihen tarvittaisiin monimutkaista kudontamenetelmää tai valmiin viiran myöhempää käsittelyä.
Keksinnön muodostaa paperikonekangas, erityisesti viira tai huopa, joka on tarkoitettu paperikoneissa tapahtuvaan paperirainan vedenpoistoon ja kuivaukseen ja joka käsittää ainakin kaksi pitkittäistä aluetta ja jolle kankaalle on tunnusomaista se, että ainakin yksi mainituista pitkittäisistä alueista käsittää ensimmäistä loimilankojen ja kude-lankojen välistä sidos- tai kudostyyppiä, jossa loimilankojen ne osat, jotka kulkevat kudelankojen yli ja sijaitsevat paperirainaa vasten, muodostavat ensimmäisen paperirainaa koskettavan pinnan, ja että ainakin yksi muu kankaan pitkittäinen alue käsittää loimilankojen ja kudelankojen välistä kudostyyppiä, joka eroaa mainitusta ensimmäisestä kudostyypistä ja jossa loimilankojen ne osat, jotka kulkevat kude-lankojen yli ja sijaitsevat paperirainaa vasten, muodostavat
II
3 81623 rainaa koskettavan pinnan, joka eroaa mainitusta ensimmäisestä kosketuspinnasta.
Erään keksinnön edullisen sovellutusmuodon mukaan paperi-konekangas käsittää pitkittäisen keskialueen, jossa on mainittua ensimmäistä kudostyyppiä, sekä keskialueen molemmin puolin ainakin yhden sivualueen, joista kussakin on kudostyyppiä, joka eroaa mainitusta ensimmäisestä kudos-tyypistä ja jossa loimilangat, jotka kulkevat kudelankojen yli ja sijaitsevat paperirainaa vasten, muodostavat rainaa koskettavan pinnan, joka eroaa mainitusta ensimmäisestä kosketuspinnasta, jolloin mainittujen sivualueiden kudostyypit voivat olla keskenään samanlaiset tai erilaiset.
Keksinnön mukaiselle paperikonekankaan valmistusmenetelmälle on edelleen tunnusomaista se, että se käsittää yhdessä ainoassa kudontavaiheessa sellaisen loimilankojen ja kude-lankojen keskinäisen sidoksen muodostamisen, joka on erilainen ainakin kahdella valmistetun kankaan pitkittäisellä alueella ja joka muodostaa samanaikaisesti erilaisia kosketuspintoja vedenpoistossa ja kuivattavana olevan paperirai-nan kanssa.
Keksinnön muita yksityiskohtia ja erityispiirteitä selviää seuraavasta keksintöä rajoittamattomasta selityksestä, jossa viitataan liitteenä oleviin piirustuksiin.
Kuvio 1 on kaavamainen perspektiivikuva keksinnön mukaisen viiran valmistukseen tarkoitetun laitteen eräästä suoritusmuodosta, kuvio 2 on tasokuva eräästä keksinnön mukaisen viiran suoritusmuodosta, jossa on kolme erilaista aluetta, kuviot 3-7 esittävät kukin viiran erästä mahdollista suoritusmuotoa eri sidostyyppien välisten kosketuspintaeroavuuk-sien valaisemiseksi, kuvio 8 on graafinen esitys, joka kuvaa paperirainan kosteuspitoisuuden vaihtelua sen vedenpoisto- ja kuivatuspro-sessin alussa paperirainan leveyssuunnassa.
Piirustuksissa on samoja tai samankaltaisia osia merkitty 4 81623 samoilla viitenumeroilla.
Kuviossa 1 esitetään kaavamaisesti keksinnön mukaisen viiran valmistamiseen tarkoitettu laite erittäin yksinkertaisena suoritusmuotona. Tässä kutomakoneessa on ensimmäinen loimitukki 1, selkäpuu 2, joka ohjaa loimitukilta 1 purkautuvat loimilangat niisivarsien 3 ja 3' suuntaan, levitystan-got 4, jotka ohjaavat loimilankoja, niisivarret 3 ja 3', joista niidet 5 ja 5' riippuvat loimilankojen 7 silmien 6 avulla, pirta 8, joka pitää loimilangat erillään toisistaan, syöstävä 9 kudelangan 10 viemistä varten, rintapuu 11 valmista kudosta varten ja tukki, jolle valmis kudos kehi-tään. Tämän loimen muodostusmekanismin ja kuteen vireeseen-viemismekanismin ohjauselimet ovat varsin tunnettuja eikä niitä ole esitetty tässä.
Keksinnön mukaan tässä kutomakoneessa on lisäksi toinen loimitukki 13, jolta purkautuu toinen sarja loimilankoja, toinen selkäpuu 14 ja toinen sarja levitystankoja 15 sekä toiset niisivarret 16, 16’ ja 16'' ja toinen pirta 17. Myös kään tämän toisen loimenmuodostusmekanismin ohjauselimiä ei ole esitetty. Syöstävällä 9 viedään kudelanka 10 samanaikaisesti molempiin kutomakoneen vireisiin.
Kuten kuviosta 1 voidaan nähdä, niisivarren 3 niidet kannattavat kolmea loimilankaa 7, jotka eivät ole rinnakkain ylä-asennossa, ja toisen varren 3' niidet kolmea loimilankaa, jotka pysyvät ala-asennossa. Loimilangat 7 ovat näin pitkin loimen leveyttä, vuorotellen ylä- ja ala-asennossa.
Varren 16 niidet kannattavat ylhäällä kahta loimilankaa, joita erottaa toisistaan kaksi loimilankaa, varren 16' niidet kannattavat yläasennossa niitä kahta loimilankaa, jotka ovat varren 16 kannattamien lankojen vieressä, ja varren 16'' niidet kannattavat ala-asennossa jäljelle jääviä loimi-lankoja.
5 81623
Jokaisen kudelangan 10 vireeseen viemisen jälkeen loimi-langat 7, varret 3 ja 31 menevät käänteisasentoonsa. Näin siis kuviossa 1 varsi 3 menee ala-asentoon ja varsi 3' ylä-asentoon. Sitävastoin niisivarret 16, 16' ja 16' ' suorittavat toisiinsa nähden vaiheistettuina jaksoa, joka käsittää yläasennon kahden askelen ajan ja ala-asennon yhden askelen ajan.
Kuten kuviosta 1 näkyy, saadaan tällöin viira, jossa loimi-lankojen ja kudelangan väliset sidokset ovat erilaiset viiran kahdella pituussuuntaisella alueella A ja B. Huomattakoon, että nämä alueet kudotaan yhdessä ja samassa kutomis-vaiheessa ja että mitään lisävaihetta, kuten esimerkiksi näiden kahden alueen ompelemista tai juottamista toisiinsa, ei niiden valmistamiseen tarvita.
Ymmärrettäneen, että laitteen tässä selitetty ja kuvioin esitetty suoritusmuoto on valittu valaisemaan keksintöä, mikä selittää sen yksinkertaisuuden. On selvää, että voidaan ajatella useita erilaisten loimien muodostamismekanismeja koneen eri kohdissa, jolloin jokaista tällaista mekanismia ohjataan erikseen. Toisaalta nämä mekanismit, kuten kude-langan vireeseenviemismekanismikin, voivat olla erilaisia kuin tässä selitetyt. Voidaan esimerkiksi ajatella syöstä-vätöntä kutomakonetta tai niisivarretonta kutomakonetta, jossa jokaista niittä ohjataan erikseen.
Kuvio 2 esitetään loimilankojen ja kudelangan sidosten erilaisuuden valaisemiseksi valmiissa viirassa. Viira on kak-sikerrosviira ja loimilangat 7 ovat kuviossa vinoviivoitet-tuja. On otettava huomioon, että kudelangat 10 pysyvät suhteellisen suoraviivaisina kudonnan aikana ja että ainoastaan loimilangat muodostavat potentiaalisen kosketuspinnan paperirainan kanssa, josta vesi poistetaan ja joka kuivatetaan. Tästä kuviosta näkyykin erityisen selvästi, että pituussuuntainen alue C muodostaa selvästi suuremman kosketuspinnan (vinoviivoitettu pinta) kuin sen vieressä oleva alue 6 81 623 D, kun taas alue E muodostaa välikosketuspinnan, jonka laajuus on lähellä alueen C laajuutta.
Tämä kosketuspinta on erittäin tärkeä keksinnön puitteissa, sillä mitä suurempi on kosketuspinta viiran jonkin alueen ja paperirainan välillä, sitä voimakkaammin puristusvoima kohdistuu paperirainaan. Seurauksena on tehokkaampi vedenpoisto paperirainan tällä alueella ja sen parempi kuivuminen.
Huomattakoon muuten, että viiran lankojen tiheys ei muutu viiran leveyssuunnassa ja että ainoastaan lankojen sidokset, ja siis kosketuspinta, muuttuvat viiran leveyssuunnassa. Voitaisiin tietysti ajatella myös esimerkiksi loimilan-kojen lukumäärän muuttelemista annetulla alueella.
Näistä kahdesta kuviosta käy selvästi ilmi, että kosketuspinta paperirainaan on selvästi suurempi alueella B kuin alueella A. Kuviossa 3 nimittäin loimilanka 7 mentyään ku-delangan 10 yli menee välittömästi seuraavan kudelangan alta, kun sen sijaan kuviossa 4 loimilanka menee kahden kude-langan päältä ennen kuin se menee taas uuden kudelangan alta.
Kuviot 5-7 ovat pituussuuntaisia leikkauskuvia kuvion 2 mukaisen viiran alueista C, D ja vastaavasti E. Nämä esimerkit valaisevat erityisesti viiran alueita, jotka on saatu kutomalla tunnettuun tapaan kaksivirekoneella. Tällöin siis viedään useampia kudelankoja samanaikaisesti tai mahdollisesti peräjälkeen vireeseen. Kuvion 6 esittämällä suoritusmuodolla (alue C) saadaan erittäin suuri kosketuspinta ja erittäin suuri puristusvoima ja se onkin tarkoitettu sellaisen paperirainan pituussuuntaisille alueille, jonka kosteuspitoisuus on hyvin korkea.
Useimmissa tapauksissa paperirainan kosteuspitoisuus on sen pituussuuntaisella keskialueella erilainen kuin sen reuna- 7 81623 alueilla. Tätä ilmiötä valaisee kuvion 8 graafinen esitys, jossa abskissa tarkoittaa paperirainan leveyttä, esimerkiksi 7 m, ja ordinaatta kosteuspitoisuutta. Tästä graafisesta kuviosta käy ilmi, että reuna-alueet ovat kuivempia kuin keskialue. Vedenpoisto- ja kuivatusviirassa on tällöin mieluiten pituussuuntainen keskialue, joka muodostaa suhteellisen suuren kosketuspinnan tämän alueen ja paperirainan mä-remmän keskialueen välille, ja molemmin puolin tätä pituus-suuntaista keskialuetta pituussuuntaiset alueet, jotka muodostavat pienemmän kosketuspinnan. Tällä tavoin aikaasaatu puristusvoiman vaihtelu paperirainan leveyssuunnassa aikaansaa sen tasaisen vedenpoiston ja kuivatuksen koko sen leveydeltä.
Tietysti tämä viiran pituussuuntaisten alueiden sovitus tehdään kuivattavan paperin mukaan. Voidaan ajatella, että paperissa on märemmät alueet reunoilla ja kuivempi alue keskellä, ja tässä tapauksessa viiran alueet sovitetaan päinvastoin kuin edellä selitetyssä suoritusmuodossa. Jos reunojen kosteuspitoisuudet eivät ole samat, voidaan kutakin reunaa varten tehdä viiraan alueet, jotka muodostavat sopivat kosketuspinnat. Yleensä kosketuspinta vaihtelee leveys-suunnassa kasvaen tai supistuen jatkuvasti viiran keskiosasta reunoihin päin. Keksinnön mukaan voidaan joka tapauksessa ajatella sellaisen viiran valmistamista, jossa kosketuspinta muuttuu leveyssuunnassa millä tavoin tahansa. Voidaan tietysti myös ajatella kuivatusviiraksi kolmikerros-, nelikerros- jne. -viiroja.
On selvää, että tämä keksintö ei missään tapauksessa rajoitu edellä selitettyihin suoritusmuotoihin ja että siihen voidaan tehdä monenlaisia muutoksia poikkeamatta tämän keksinnön alasta.

Claims (7)

1. Paperikonekangas, erityisesti viira tai huopa, joka on tarkoitettu paperikoneissa tapahtuvaan paperirainan vedenpoistoon ja kuivaukseen ja joka käsittää ainakin kaksi pitkittäistä aluetta (A, B; C, D, E), tunnettu siitä, että ainakin yksi mainituista pitkittäisistä alueista (A; D) käsittää ensimmäistä loimilankojen (7) ja kudelankojen (10) välistä sidos- tai kudostyyppiä, jossa loimilankojen (7) ne osat, jotka kulkevat kudelankojen (10) yli ja sijaitsevat paperirainaa vasten, muodostavat ensimmäisen paperirainaa koskettavan pinnan, ja että ainakin yksi muu kankaan pitkittäinen alue (B; C, E) käsittää loimilankojen (7) ja kudelankojen (10) välistä kudostyyppiä, joka eroaa mainitusta ensimmäisestä kudostyypistä ja jossa loimilankojen (7) ne osat, jotka kulkevat kudelankojen (10) yli ja sijaitsevat paperlrainaa vasten, muodostavat rainaa koskettavan pinnan, joka eroaa mainitusta ensimmäisestä kosketuspinnasta.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kangas, tunnettu siitä, että se käsittää pitkittäisen keskialueen (O), jossa on mainittua ensimmäistä kudostyyppiä, sekä keskialueen (D) molemmin puolin ainakin yhden sivualueen (C, E), joista kussakin on kudostyyppiä, joka eroaa mainitusta ensimmäisestä kudostyypistä ja jossa loimllangat (7), jotka kulkevat kudelankojen (10) yli ja sijaitsevat paperlrainaa vasten, muodostavat rainaa koskettavan pinnan, joka eroaa mainitusta ensimmäisestä kosketuspinnasta, jolloin mainittujen sivualu-eiden kudostyypit voivat olla keskenään samanlaiset tai erilaiset.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen kangas, tunnettu siitä, että kangas käsittää sivualueet (C, D), joilla pinnankoske-tus paperirainaan vaihtelee pitkittäisen keskialueen muodostaman kosketuspinnan mukaisesti samalla tavalla keskialueen kummallakin puolella. li 9 81623
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen kangas, tunnettu siltä, että kangas on yksikerroksinen, että ainakin yhdellä pitkittäisellä alueella (A) kukin kudelangan ylittävä loimilanka kulkee välittömästi seuraavan kudelangan ali ja että ainakin yhdellä muulla pitkittäisellä alueella (B) kukin loimilanka ylittää useita kudelankoja ennen kuin kulkee kudelangan ali.
5. Jonkin patenttivaatimuksista 1-3 mukainen kangas, tunnettu siitä, että kangas on monikerroksinen, että ainakin yhdellä pitkittäisellä alueella (D) kukin loimilanka, joka on ylittänyt ylemmän kudelangan, kulkee suoraan kohti alempaa kudelankaa tai -lankoja ja että ainakin yhdellä muulla pitkittäisellä alueella (C) kukin loimilanka ylittää useita ylempiä kudelankoja ennen kuin kulkee kohti alempaa kudelankaa tai -lankoja.
6. Jonkin patenttivaatimuksista 1-5 mukainen kangas, tunnettu siitä, että lankojen tiheys kankaan koko leveydellä on vakio.
7. Menetelmä jonkin patenttivaatimuksista 1-6 mukaisen paperikonekankaan valmistamiseksi, tunnettu siitä, että se käsittää yhdessä ainoassa kudontavaiheessa sellaisen loimi-lankojen ja kudelankojen keskinäisen sidoksen muodostamisen, joka on erilainen ainakin kahdella valmistetun kankaan pitkittäisellä alueella ja joka muodostaa samanaikaisesti erilaisia kosketuspintoja vedenpoistossa ja kuivattavana olevan paperiralnan kanssa.
FI850595A 1984-02-15 1985-02-13 Pappersmaskinsduk och foerfarande foer dess framstaellning. FI81623C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR8402271 1984-02-15
FR8402271A FR2559511B1 (fr) 1984-02-15 1984-02-15 Toile, procede pour sa preparation et dispositif pour la mise en oeuvre d'un tel procede

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI850595A0 FI850595A0 (fi) 1985-02-13
FI850595L FI850595L (fi) 1985-08-16
FI81623B true FI81623B (fi) 1990-07-31
FI81623C FI81623C (fi) 1990-11-12

Family

ID=9301056

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI850595A FI81623C (fi) 1984-02-15 1985-02-13 Pappersmaskinsduk och foerfarande foer dess framstaellning.

Country Status (6)

Country Link
EP (1) EP0152137B1 (fi)
AT (1) ATE29157T1 (fi)
DE (1) DE3560517D1 (fi)
FI (1) FI81623C (fi)
FR (1) FR2559511B1 (fi)
NO (1) NO162869C (fi)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JP2787527B2 (ja) * 1992-11-09 1998-08-20 株式会社キクチウエブテック 織物/プラスチックシートの結合構造体
DE19728399A1 (de) * 1997-07-03 1999-01-07 Voith Sulzer Papiermasch Gmbh Maschine zur Herstellung einer kontinuierlichen Materialbahn
FR3002550B1 (fr) * 2013-02-22 2015-07-17 Aircelle Sa Metier a tisser a cadres cote-a-cote, procede de tissage utilisant un tel metier et preformes ainsi tissees.

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2925832A (en) * 1958-07-18 1960-02-23 Ernest R Bowser Satin weave with twill effect
CH455670A (de) * 1966-04-13 1968-07-15 Sulzer Ag Kettablasseinrichtung
DE2533763C2 (de) * 1975-07-29 1980-01-10 Grosse Webereimaschinen Gmbh, 7910 Neu-Ulm Leisten-Jacquardmaschine
US4231401A (en) * 1978-06-16 1980-11-04 Unaform, Inc. Fabric for papermaking machines
CA1155370A (en) * 1980-10-16 1983-10-18 Huyck Corporation Dryer fabric and method of making it

Also Published As

Publication number Publication date
DE3560517D1 (en) 1987-10-01
ATE29157T1 (de) 1987-09-15
EP0152137B1 (fr) 1987-08-26
EP0152137A1 (fr) 1985-08-21
NO162869C (no) 1990-02-28
NO850582L (no) 1985-08-16
FI850595L (fi) 1985-08-16
FI850595A0 (fi) 1985-02-13
FR2559511B1 (fr) 1987-01-09
FI81623C (fi) 1990-11-12
NO162869B (no) 1989-11-20
FR2559511A1 (fr) 1985-08-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI110130B (fi) Paperikoneen muodostuskangas
RU2324781C2 (ru) Трехслойная формирующая ткань с двойной основой, обеспечивающая оптимальные характеристики формирования бумажного полотна
FI80922B (fi) Tyg, saerskilt foer pappersmaskin och dess framstaellningsfoerfarande.
US5225269A (en) Press felt
RU2347019C2 (ru) Многослойная формовочная ткань, состоящая из двух систем основных нитей с трехниточным соединением
RU2429322C1 (ru) Бумагоделательная машина
FI77486C (fi) Aottaskaftad pappersframstaellningsvaevnad.
US3867766A (en) Dryer fabric for a papermaking machine
JP3174057B2 (ja) 製紙機に使用される織布
FI89818B (fi) Materialbana och foerfarande foer dess framstaellning
ES2436615T3 (es) Tejido multicapa con hilos de unión emparejados que tienen diferentes patrones de contorno
KR100620632B1 (ko) 이형단면사를 갖는 다축 프레스직물
US5694980A (en) Woven fabric
JP2004504516A (ja) 4層継目付きプレス・ファブリック
FI88058C (fi) Dubbelvaev med sexton solvar
KR100327847B1 (ko) 프레스패브릭
US4784190A (en) Dryer fabric having longitudinal zones of different permeability
EP0573524B1 (en) Forming fabric
US4460023A (en) Method of making dryer fabric having zones of different permeability
KR20050089069A (ko) 이원구성요소 모노필라멘트
FI81623B (fi) Pappersmaskinsduk och foerfarande foer dess framstaellning.
RU2408756C2 (ru) Спиральнопетелевая ткань с улучшенной гибкостью
RU2361027C2 (ru) Техническая текстильная ткань
RU2276213C2 (ru) Прессовальная ткань
US6094834A (en) Arrangement for drying section of paper machine

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: V. ASTEN, FABRIQUES DE FEUTRES POUR