FI81146C - Foerfarande och anordning i pappersmaskin. - Google Patents

Foerfarande och anordning i pappersmaskin. Download PDF

Info

Publication number
FI81146C
FI81146C FI884851A FI884851A FI81146C FI 81146 C FI81146 C FI 81146C FI 884851 A FI884851 A FI 884851A FI 884851 A FI884851 A FI 884851A FI 81146 C FI81146 C FI 81146C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
body part
upper body
space
lower body
paper machine
Prior art date
Application number
FI884851A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI884851A0 (fi
FI81146B (fi
Inventor
Juhani Pajula
Original Assignee
Valmet Paper Machinery Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Valmet Paper Machinery Inc filed Critical Valmet Paper Machinery Inc
Priority to FI884851A priority Critical patent/FI81146C/fi
Publication of FI884851A0 publication Critical patent/FI884851A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI81146B publication Critical patent/FI81146B/fi
Publication of FI81146C publication Critical patent/FI81146C/fi

Links

Landscapes

  • Paper (AREA)

Description

81146 1 Menetelmä ja laite paperikoneessa Förfarande och anordning i pappersmaskin 5 Keksinnön kohteena on menetelmä ja laite paperikoneessa, etenkin sen puristinosassa, suljetun silmukan muodostavan kudoksen, kuten huovan, vaihtamiseksi.
Ennestään tunnettua on käyttää paperikoneen runkopalkeissa purlstuskuormi-10 tuksia vastaanottavia välipaloja. Tunnetuissa laiteratkaisuissa paperikoneen runko varustetaan irrotettavilla välikappaleilla, jotka poistetaan paikaltaan huovan tai muun kudoksen vaihtamisen yhteydessä. Tunnettua on esim. pystyrungossa olevien välipalojen vaihto siten, että välipalan tuntumaan järjestetyllä nostosylinterillä rungon väliä avataan niin, että 15 välipala voidaan siirtää pois palkaltaan. Ennen välipalan irrotusta ja välitilan muodostamista huopasilmukka tuodaan nostolaittein kannatinpalk-kien taakse niin, että välipalan siirtämisen ja rungon välin avaamisen jälkeen huopa tai muu vastaava kudos on saatettavissa palkalleen. Kun välitilat muodostetaan, tulee paperikoneen runko tukea erillisten sauvo-20 jen avulla uloke- eli kantileveerauspalkeista. Mäin ollen tavanomaiset tekniikan tason mukaiset paperikonerakenteet vaativat raskaiden kanti-leveerauspalkkien käytön ja erillisten tukisauvojen käytön. Tunnetuissa paperlkoneratkaisulssa suoritetaan tuenta yleensä käyttöpuolelle sijoitettujen ulokepalkkien ja niihin kytkettyjen vetosauvojen avulla. Myös 25 on mahdollinen sellainen tuentaratkaisu, jossa kantileveerauspalkit on sijoitettu samalle puolelle paperikonetta kuin välitila eli esim. hoito-puolelle. Jälkimmäisessä ratkaisussa käytetään erillisiä tukiputkia, jotka ottavat vastaan puristuskuormltusta.
30 Edellä mainitut tekniikan tason ratkaisut vaativat siten raskaat tukijärjestelyt. Käytettäessä vetosauvoja jää niihin jännityksiä ajon ajaksi. Vetosauvojen jännitys käyttöpuolella aiheuttaa nippilinjojen vinoutta ja epätasaisuutta paperilaadussa.
35 Keksinnössä on pyritty ratkaisuun, jossa on vältetty edellä mainitut tekniikan tason haitat. Päämääränä on uusi menetelmä ja laite paperikoneessa välitilan muodostamiseksi. Keksinnön päämäärään on päästy ratkaisulla, -- · τ ____ 2 81146 ' jossa runko-osat erotetaan toisistaan muodostamalla magneettikenttä ja/ tai magneettikentät välitilaan rajoittuvien runko-osien välille. Näin muodostetaan magneettisesti runko-osat erilleen saattava voima. Keksinnön mukaisessa ratkaisussa käytetään edullisimmin sähkömagneetteja. Keksinnön 5 mukaisessa ratkaisussa on lisäksi yläpuolinen välipalkki nivelöity toisesta päädystään, jolloin se on sovitettu kääntymään noston aikana paperikoneen käyttöpuolella sijaitsevan nivelpisteensä ympäri.
Keksinnön mukaiselle menetelmälle välitilan muodostamiseksi paperikonees- 10 sa erityisesti sen puristinosassa on pääasiallisesti tunnusomaista, että vapaa välitila muodostetaan siten, että ylempi runko-osa ja alempi runko-osa saatetaan toisistaan erilleen magneettivälineillä aikaansaadun voiman avulla.
15 Keksinnön mukaiselle laitteelle on pääasiallisesti tunnusomaista, että laite välitilan muodostamiseksi käsittää magneettivälineet, joiden aikaansaamalla voimalla liikutetaan ainakin toista runko-osaa, edullisimmin ylempää runko-osaa.
20 Keksintöä selostetaan seuraavassa viittaamalla oheisien piirustuksien kuvioissa esitettyihin keksinnön eräisiin edullisiin suoritusmuotoihin, joihin keksintöä el ole tarkoitus kuitenkaan yksinomaan rajoittaa.
Kuviossa 1 on esitetty kaaviollisena sivukuvana tekniikan tason mukai- 25 nen paperikoneen puristinosa, jossa on käytetty tavanomaista välipala-ratkaisua.
Kuviossa 2 on esitetty kuvion 1 ratkaisu konesuunnasta katsottuna.
30 Kuviossa 3 on esitetty pelkistettynä konesuuntalsena kuvantona toinen tekniikan tason mukainen puristinosarakenne, jossa kantileveerauspalklt sijaitsevat käyttöpuolella ja jossa kantlleveerauspalkklen väliin on sovitettu vetosauvat.
35 Kuviossa 4A on esitetty kaavlomalsestl keksinnön mukainen ratkaisu paperikoneen puristinosan konesuunnasta katsottuna. Esitettynä on vaihe, jossa välitilaa ei ole vielä muodostettu.
3 81146 1 Kuviossa 4B on esitetty kuvion 4A ratkaisu sivultapäin ja katsottuna kuvion 4A nuolen K suunnasta. Esitettynä on kuviota 4A vastaava toimintavaihe.
5 Kuviossa 5A on esitetty osittain kaaviomaisesti välitilan muodostaminen magneettisesti muodostamalla sähkömagneettisesti hylkivä voima välitilaan rajoittuvien osien välille.
Kuviossa 5B on esitetty keksinnön mukainen ratkaisu kuvion 5A nuolen ^ 10 suunnasta katsottuna.
Kuviossa 1 on esitetty tekniikan tason mukainen paperikoneen puristinosa sivulta nähtynä. Tässä purlstinosassa on sen rungon pystypalkkien 10 väliset väliosat 11 sulkuasennossa. Keksinnön kohteen selventämiseksi 15 selostetaan kuvioissa 1,2 ja 3 tekniikan tasoa. Kuviossa 1 luetellaan purlstinosan tärkeimmät komponentit. Muodostusviiraa on esitetty viitenumerolla 12. Tältä viiralta raina otetaan pick-up-telalle ja huovalle 13 ja siirretään huovalle 14, joka johtaa sen puristintelojen 15 ja 16 muodostamaan nippiin, joka on kaksihuopalnen ja sen ylähuopaa on merkitty 20 viitenumerolla 17. Puristlntela 16 muodostaa toisen purlstinnipln purls-tintelan 18 kanssa.
Purlstinosan alapuolisia rungon pystypalkkeja on merkitty viitenumerolla 19 ja vaakapalkkeja viitenumerolla 20 ja 21. Vaakapalkklen 20 ja 21 välis-25 sä on pystypalkki 10, joka on varustettu tekniikan tason mukaisilla väli-osilla 11. Kuviossa 2 esitetystl on pystypalkissa 10 ulokeosat 22 eli kantileveeraukset, joiden väleistä puristinhuoplen 14 ja 17 vaihto suoritetaan.
30 Kuviossa 2, joka esittää kuvion 1 tekniikan tason ratkaisua kohosuunnasta katsottuna, on pystypalkkien 10 osien 10a ja 10b yhteydessä ulokeosat 22a ja 22b. Vastaavasti on palkkien osien 10b ja 10c yhteydessä uloke-osat 22b ja 22c, samoin kuin palklnosan lOd yhteydessä on ulokeosa 22d.
35 Kuviossa 1 on väliosia 11 havainnollistettu ristiviivoituksella ja nämä väliosat 11a ja 11b ja 11c ovat sulkuasennossa palkkien osien 10a,10b,10c ja lOd väleissä. Kuviossa 2 nämä väliosat 11 on siirretty runkovälin aukai- 4 81146 1 sevaan asentoon niin, että pystypalkkiin 10 avautuu huovan vaihtoa varten vapaat välitilat ja A^.
Huopaa vaihdettaessa menetellään seuraavasti. Huopasilmukka sijoitetaan 5 tilaan C^,C^,C^ ja tukiputki 23 asetetaan ulokepalkkien 22 väliin.
Välipalat poistetaan ja huopasilmukka viedään vapaan välitilan kautta käyttökohteeseensa.
Kuviossa 3 on esitetty toinen tekniikan tason mukainen ratkaisu, jossa 10 tuenta suoritetaan koneen käyttöpuolelta kuormitusta vastaanottavin veto-sauvoin 24. Tässä ratkaisussa mahdollistetaan tilojen laajen taminen ja jäykkien kudosten vaihto. Silmukka viedään tilasta C vapaan välitilan A kautta toimintapaikalleen.
15 Molempien tekniikan tason ratkaisujen sekä kuvion 2 esittämän että kuvion 3 esittämän haittana on raskas rakenne. Vapaan välitilan A aikainen tuenta vaatii erityisten kantileveerauspalkklen käytön, joka edelleen johtaa rakenteen epäsymmetriseen jäykkyyteen konepoikklsuunnassa. Tästä on edelleen seurauksena nlppllinjojen vääristymiä, joka edelleen vaikuttaa hai-20 tallisesti paperin muodostukseen. Vällpalkit 27 ovat molemmissa edellä selostetuissa ratkaisuissa kiinteässä asemassa pystypalkkeihin nähden.
Kuviossa 4A on esitetty keksinnön mukainen laitejärjestely paperikoneen konesuunnasta katsottuna. Keksinnön mukaisessa laitejärjestelyssä on väli-25 palkit 27 muodostettu niveltyviksi. Keksinnön mukaisessa ratkaisussa on vältetty kantileveerauksen käyttö eli ulokepalkkien käyttö. Vällpalkit 27 ovat päistään tuetut siten, että vällpalkln 27 toinen pääty käsittää nivelen 26. Laitejärjestely käsittää edelleen magneettivälineet edullisimmin sähkömagneetit 25, joiden avulla aikaansaadaan välitilaa A muodos-30 tettaessa magneettinen voima F ylärunko-osan YR ja alarunko-osan AR välille. Saatettaessa aikaan magneettikenttä M ylärunko-osan YR ja alarunko-osan AR välille nousee ylärunko-osa YR kääntyen nivelen 26 varassa nuolella esitetysti pystytasossa. Magneettisesti aikaansaadun voiman F avulla saatetaan siten ylärunko- osa YR ja alarunko-osa AR erilleen toi-35 sistaan ja muodostetaan vapaa välitila A huovan H muodostuvan huopasilmu-kan S viemiseksi käyttökohteeseensa.
5 81146
Keksinnön mukaisessa ratkaisussa muodostuvat magnetointlvällneet 25 ylä-runko-osaan YR kiinteässä asetetusta magneetista 25a ja edullisesti myös alarunko-osaan AR kiinteästi asetetusta magneetista 25b. Edullisesti ovat 5 magneetit 25a ja 25b sähkömagneetteja ja edullisimmin suprajohtavia sähkö-magneetteja. Vaadittava muodostettavan välitilan A korkeus on noin 10 mm.
Kun huopasilmukka S on saatettu käyttökohteeseen, katkaistaan sähkömagneettien 25a ja 25b virtapiirit. Välitilan A tällöin umpeutuessa asete-10 taan lukitusruuvit 28 tai vastaavat paikalleen ja lukitaan niillä runko-osat YR ja AR toisiinsa.
Runko-osien YR ja AR välinen lukitus voidaan toteuttaa myös magneettisesti. Keksinnön mukaisesti voidaan ylempi runko-osa YR lukita alempaan 15 runko-osaan AR aikaansaamalla magneettivälineillä vetävä voima ylemmän runko-osan YR ja alemman runko-osan AR välille. Kyseinen voimavaikutus pidetään yllä paperikoneen käytön aikana. Erillisiä lukltusruuveja ja niiden aikaavievää irrotusta ei siten tarvita. Keksinnön mukaisessa lukituksessa runko-osien YR ja AR välillä käytetään ainakin yhtä 20 sähkömagneettia ja edullisesti suprajohtavaa sähkömagneettia. Edullisesti käytetään runko-osien YR ja AR välisen lukituksen toteuttamiseksi sähkömagneettiparia toisen sähkömagneetin sijaitessa kiinteässä asemassa runko-osassa YR ja toisen sijaitessa kiinteässä asemassa alemmassa runko-osassa AR vastatusten toisiaan.
25
Runko-osien YR ja AR välinen lukitus toteutetaan edullisimmin käyttämällä samoja sähkömagneetteja 25a ja 25b, joilla runko-osat YR ja AR loitonnetaan toisistaan vapaata välitilaa A muodostettaessa. Lukittaessa runko-osat YR ja AR toisiinsa muutetaan ainoastaan toisen sähkömag-30 neetin 25a tai 25b polariteettia muuttamalla toisen sähkömagneetin 25a tai 25b virran kulkusuuntaa. Keksinnön puitteissa on mahdollinen myös suoritusmuoto, jossa lukitusvälineenä käytetään eri magneetti-välineitä kuin niitä, joilla runko-osat loitonnetaan toisistaan välitilaa A muodostettaessa. Keksinnön eräänä etuna on välitilan muodosta-35 mlsen nopeus. Runko-osat loitontava voima aikaansaadaan yhdestä ohjauspisteestä kytkemällä sähkömagneettien virtapiirit päälle ja vastaavasti lukituksen toteuttava ja lukituksen aukaiseva toiminta aikaansaadaan 6 81146 1 samasta ohjauspisteestä. Näin ollen aikaavievää väliosien ja lukitus-ruuvien irrotusta ei tarvita.
Kuviossa 4B esitetysti käsittää keksinnön mukainen ratkaisu kahdet mag-5 neettivälineparit 25a ja 25b välitilan ja muodostamiseksi sekä pu-ristinosan rungon etupäähän että takapäähän.
Kuviossa 5A on esitetty vaihe, jossa magneettikenttä M on synnytetty ylemmän runko-osan YR ja siihen nähden alemman runko-osan AR välille kytkeraäl-10 lä sähkömagneettien 25a ja 25b virtapiirit 25a ja 25b päälle ja tuottamalla siten magneettisesti hylkivä voima F runko-osan YR ja runko-osan AR välille eli rungoissa kiinteässä asemassa olevien magneettiosien 25a ja 25b välille. Kuviossa 5A esitetyssä vaiheessa tuodaan huopasilmukkaa S nuolella esitetysti välitilaan A. Runko-osa YR sen välipalkki 27 on 15 kääntynyt nuolella esitetysti nivelpisteensä ympäri nivelen 26 varassa.
Kuviosta 5B käy ilmi huopasilmukan S tuominen välitilojen Aj ja A^ kautta käyttökohteeseen.
20 Keksinnön mukaisessa ratkaisussa on pystytty huomattavasti keventämään puristinrakennetta. Kantileveerauspalkit ja tukisauvat on voitu jättää pois. Näin ollen puristinrunko on ratkaisultaan huomattavasti kevyempi ja edullisempi kuin tekniikan tason ratkaisut. Lisäksi keksinnön mukainen laite ei vaadi kalliita runkopalkkien noston suoritettavia hydraulisylin-25 tereitä. Nippilinjat säilyvät keksinnön mukaisessa ratkaisussa suorina, koska rakenne tulee jäykkyydeltään symmetriseksi paperikoneen poikkileik-kaustasossa. Keksinnön mukaisen laitteen ja menetelmän käyttö nopeuttaa huomattavasti huovan vaihtoa, koska erillisiä välipalajärjestelyjä ja niiden aikaavievää irrottamista ja kiinnittämistä ei vaadita.
30 35 11

Claims (10)

1. Menetelmä paperikoneessa, etenkin sen puristinosassa, suljetun silmukan muodostavan kudoksen (H), kuten huovan, vaihtamiseksi, jossa menetel- 5 missä muodostetaan vapaa välitila (A) ylemmän runko-osan (YR) ja siihen nähden alemman runko-osan (AR) välille, jonka välitilan (A) kautta kudos (H), kuten huopa saatetaan paikalleen, tunnettu siitä, että vapaa välitila (A) muodostetaan siten, että ylempi runko-osa (YR) ja alempi runko-osa (AR) saatetaan toisistaan erilleen magneettivälineillä jO (25) aikaansaadun voiman (F) avulla.
1 Patenttivaatimukset
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että magneettivälineenä (25) käytetään ainakin yhtä sähkömagneettia. Ί5
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sähkömagneettina (25) käytetään suprajohtavaa sähkömagneettia.
4. Patenttivaatimuksen 2 tai 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ylempää runko-osaa (YR) liikutetaan erilleen alemmasta runko-20 osasta (AR) kytkemällä sähkömagneettien (25a,25b) virtapiirit (25a',25b') päälle ja aikaansaamalla siten hylkivä voima (F) kyseisten sähkömagneettien (25a,25b) välille, jolloin ylempi runko-osa (YR) loittonee alemmasta runko-osasta (AR) kääntyen nivelen (26) varassa (nuoli L^).
5. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, t u n - n e t t u siitä, että menetelmässä käytetään sellaisia sähkömagneetteja (25a,25b), jotka sijaitsevat olennaisesti toisiaan vastapäätä toisen sijaitessa kiinteässä asemassa ylemmässä runko-osassa (YR) ja toisen sijaitessa kiinteässä asemassa alemmassa runko-osassa (AR). 30
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että menetelmässä käytetään ainakin kahta sähkömagneettiparla ylemmän runko-osan (YR) loitontamiseksi alemmasta runko-osasta (AR) välitilaa (A) muodostettaessa. 35
7. Laite paperikoneessa, etenkin sen puristin osassa suljetun silmukan (S) muodostavan kudoksen (H), kuten huovan, vaihtamiseksi, joka laite 8 81146 1 käsittää välineet ylemmän runko-osan (YR) ja siihen nähden alemman runko-osan (AR) välisen vapaan välitilan (A) muodostamiseksi, jolloin kyseisen vapaan välitilan (A) kautta voidaan kudos (H), kuten huopa, viedä paikalleen käyttökohteeseensa, tunnettu siitä, että laite vapaan väli-5 tilan (A) muodostamiseksi käsittää magneettivälineet (25), joiden aikaansaamalla voimalla (F) liikutetaan ainakin toista runko-osaa, edullisimmin ylempää runko-osaa (YR).
7 81146
8. Edellisen patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, 10 että liikutettavan runko-osan (YR) toinen pääty käsittää nivelen (26), jonka varassa välipalkki (27) on käännettävissä vapaata välitilaa (A) muodostettaessa.
9. Patenttivaatimuksen 7 tai 8 mukainen laite, tunnettu 15 siitä, että magneettivälineet (25) muodostuvat ylemmässä runko-osassa (YR) olevasta sähkömagneetista (25a) ja alemmassa runko-osassa (AR) olevasta sähkömagneetista (25b), jotka sijaitsevat toisiaan vastatusten välitilan (A) ollessa suljettuna.
10. Edellisen patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että sähkömagneetit (25a,25b) ovat suprajohtavia sähkömagneetteja. 25 30 35 li 9 81146
FI884851A 1988-10-20 1988-10-20 Foerfarande och anordning i pappersmaskin. FI81146C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI884851A FI81146C (fi) 1988-10-20 1988-10-20 Foerfarande och anordning i pappersmaskin.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI884851 1988-10-20
FI884851A FI81146C (fi) 1988-10-20 1988-10-20 Foerfarande och anordning i pappersmaskin.

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI884851A0 FI884851A0 (fi) 1988-10-20
FI81146B FI81146B (fi) 1990-05-31
FI81146C true FI81146C (fi) 1990-09-10

Family

ID=8527235

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI884851A FI81146C (fi) 1988-10-20 1988-10-20 Foerfarande och anordning i pappersmaskin.

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI81146C (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI884851A0 (fi) 1988-10-20
FI81146B (fi) 1990-05-31

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DE3541943C2 (de) Pressenpartie einer Papiermaschine
CN1085965C (zh) 印刷机
CN101208201A (zh) 具有自动装版的卷筒纸胶印印刷机
US3600273A (en) Paper machine press section
FI81146C (fi) Foerfarande och anordning i pappersmaskin.
DE3883050T2 (de) Ständerkonstruktion für die Presspartie einer Papiermaschine mit unterschiedlichen Pressspalten.
WO2007144459A1 (en) A method, lifting device and arrangement for replacing a fabric in a web forming machine and a corresponding web forming machine
US5069127A (en) Spot printing method in rotary press and blanket cylinder for spot printing
US4875975A (en) Device for drawing an endless belt into a paper making machine
FI103421B (fi) Menetelmä ja laite paperikoneessa kudoksen vaihtamiseksi
EP0515964B1 (de) Doppelsiebformer für eine Papiermaschine
FI84377B (fi) Pressparti med stomkonstruktioner i pappersmaskin.
US6136149A (en) Press section in a paper machine and method for replacing press fabrics therein
DE3850170T2 (de) Ständerkonstruktion für die Presspartie einer Papiermaschine.
EP0308028B1 (en) Press section in a paper machine
DE69301776T2 (de) Einseitige Wellpappen-Herstellungsmaschine
US4879002A (en) Frame construction of the press section in a paper machine
FI79367B (fi) Anordning och foerfarande i en pappersmaskin.
DE69400682T2 (de) Magnetischer Tisch für rotierende Siebdruckmaschinen
DE4401448B4 (de) Induktionsheizwalzenvorrichtung
DE4124648A1 (de) Einrichtung zur verbindung zweier trockengruppen einer papiermaschine
DE2757342C2 (de) Anordnung zum elektrodynamischen Führen des flüssigen Sumpfes einer Metallbramme
JPH0716855A (ja) カレンダのロール交換方法及び装置
JPH1025687A (ja) ローラプレス
JP2957705B2 (ja) 製紙機械のプレス用頂部ロール持ち上げ装置

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: VALMET PAPER MACHINERY INC