FI80556C - Foerfarande foer sammankoppling av konferensdeltagare. - Google Patents

Foerfarande foer sammankoppling av konferensdeltagare. Download PDF

Info

Publication number
FI80556C
FI80556C FI861688A FI861688A FI80556C FI 80556 C FI80556 C FI 80556C FI 861688 A FI861688 A FI 861688A FI 861688 A FI861688 A FI 861688A FI 80556 C FI80556 C FI 80556C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
conference
participants
circuits
level
group
Prior art date
Application number
FI861688A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI80556B (fi
FI861688A (fi
FI861688A0 (fi
Inventor
Juergen Schroeter
Original Assignee
Deutsche Telephonwerk Kabel
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Deutsche Telephonwerk Kabel filed Critical Deutsche Telephonwerk Kabel
Publication of FI861688A0 publication Critical patent/FI861688A0/fi
Publication of FI861688A publication Critical patent/FI861688A/fi
Publication of FI80556B publication Critical patent/FI80556B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI80556C publication Critical patent/FI80556C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M3/00Automatic or semi-automatic exchanges
    • H04M3/42Systems providing special services or facilities to subscribers
    • H04M3/56Arrangements for connecting several subscribers to a common circuit, i.e. affording conference facilities
    • H04M3/561Arrangements for connecting several subscribers to a common circuit, i.e. affording conference facilities by multiplexing
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M3/00Automatic or semi-automatic exchanges
    • H04M3/42Systems providing special services or facilities to subscribers
    • H04M3/56Arrangements for connecting several subscribers to a common circuit, i.e. affording conference facilities
    • H04M3/562Arrangements for connecting several subscribers to a common circuit, i.e. affording conference facilities where the conference facilities are distributed

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Multimedia (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Telephonic Communication Services (AREA)
  • Two-Way Televisions, Distribution Of Moving Picture Or The Like (AREA)

Description

1 80556
Menetelmä konferenssin osanottajien yhteenkytkemiseksi
Keksintö koskee menetelmää konferenssin osanottajien yhteenkytkemiseksi tietokoneohjatuissa puhelinkeskuslait-5 teistoissa, joissa on digitaalinen läpikytkentä. On tunnettua puhelinvälityslaitteistoissa kytkeä konferenssiyhteyksiä, jolloin kytkettyjen puhelimien lukumäärä on rajoitettu alhaiseen määrään. Nämä konferenssilaitteet on edullisesti suunniteltu puhelin ala-asemalaitteistoja varten ja ne sal-10 livat ainoastaan keskusjohdon kautta liitetyn osanottajan osanoton. Tällöin täytyy noudattaa siirtoteknisten asetusten ankaria määräyksiä (DE-patenttijulkaisu 3 144 267).
Tällaisten konferenssien pystyttämiseksi on edelleen tunnettua tallentaa tietokoneohjatuissa puhelinlaitteistoissa 15 osanotto-oikeus ja ketjutusmuistin, prioriteetimuistin ja keskeisen konferenssin osanottomuistin avulla valvoa kytkettyjen osanottajien lukumäärää siten, että esimerkiksi korkeintaan neljä konferenssin osanottajaa ovat samanaikaisesti kytkettyinä (DE-hakemusjulkaisu 3 206 830).
20 Keksinnön tehtävänä on muodostaa menetelmä, joka myös julkisia paikallispuhelinkeskuksia varten sallii niin sanotun suuren konferenssin, jossa on esimerkiksi korkeintaan 20 osanottajaa, jolloin jokainen osanottaja voi olla kytketty mielivaltaiseen koti- tai ulkomaiseen puhelinkeskukseen ja 25 ainoastaan konferenssin kokoonkutsuva osanottaja on kytketty konferenssilaitteistolla varustettuun paikallispuhelinkeskuk-seen.
Tämä tehtävä on ratkaistu keksinnöllä siten, kuin ensimmäisen patenttivaatimuksen tunnusmerkkiosassa on esi-30 tetty. Keksinnön muut edulliset suoritusmuodot ilmenevät alavaatimusten tunnusmerkeistä.
Keksintöä kuvataan seuraavassa lähemmin kolme kuviota käsittävän oheisen piirustuksen avulla. Tässä piirustuksessa 2 80556
Kuvio 1 esittää lohkokaavion digitaalisesta tietokoneohjatusta paikallispuhelinkeskuksesta, jossa on konferenssikytkentä,
Kuvio 2 esittää lohkokaavion konferenssikytkentöjen 5 kaskadijärjestelystä ja
Kuvio 3 esittää tason arvioinnin ohjauksen lohko- kaavion.
Digitaalinen paikallispuhelinkeskus (kuvio 1) on jaettu kolmeen alueeseen: liitäntäryhmät LTG, kytkentäverkko 10 SN ja ohjausprosessori CP.
Liitäntäryhmät LTG muodostavat liitännän analoogisesti
tai digitaalisesti ohjattujen osanottajapaikkojen ja kytkentäverkon SN välille. Kukin liitäntäryhmä LTG käyttää oman ryhmäprosessorin GP kautta ryhmäkytkintä tai puhemultiplekse-15 riä SPMX, signaaliyksikköä SU sekä liitäntäyksiköltä LTU
johdinliitäntöjä varten että LTU-liitäntää kytkentäverkon SN kanssa varten.
Ryhmäprosessori GP palvelee osanottajaryhmien, ryhmäkytkimen tai puhemultiplekserin SPMX, liitäntöjen 20 LIU sekä valintainformaation työstön ohjausta sekä suorittaa koestuksia. Tällainen liitäntäryhmä LTG on itsenäinen yksikkö, johon tyypillisesti 256 osanottajaa tai 120 digitaalista liitäntäjohtoa tai niiden yhdistelmää on liitettävissä.
Konferenssiyhteyksiä varten tällaisessa digitaali-25 sessa puhelinkeskuksessa on joko oma konferenssi-liitäntä-ryhmä LTGK tai konferenssimodulit KM saatetaan olemassaolevien liitäntäryhmien LTG alaisuuteen, jolloin pienissä puhelinkeskuksissa ei mene tilaa hukkaan täydellistä liitäntä-rakenneryhmää varten.
30 Seuraavaksi esitettävä esimerkki lähtee yhdestä omas ta kuvion 1 mukaisesta konferenssiliitäntärakenneryhmästä, mutta se pätee kuitenkin yhtä hyvin liitäntäryhmiin LTG pistetyille konferenssimoduleille KM.
Il 3 80556
Suuria konferenssiyhteyksiä ohjataan konferenssi-modulien KM (kuvio 1) kautta, jotka on sovitettu erityiseen konferenssitiitäntäryhmään LTGK. Konferenssiliitäntäryhmä LTGK on maksimaalisesti varustettu neljällä konferenssi-5 moduulilla KM1...KM4. Kukin konferenssimoduli KM
koostuu puolestaan neljästä konferenssipiiristä K, jolloin kukin konferenssipiiri K on käytettävissä kahdeksan portin kautta. Täten kukin konferenssimoduli KM voi palvella 32 porttia.
10 Pienin yksikkö, joka voi täyttää vaatimukset, jotka liittyvät osanottajien yhteenkytkemiseen konferenssiliitän-näksi, on konferenssipiiri K. Kutakin konferenssiyhteyttä varten tarvitaan siten täysi lukumäärä konferenssipiirejä K.
Konferenssipiirin K yksittäisten porttien varaus ei 15 ole mahdollinen. Kaikki konferenssin osanottajat, jotka ottavat osaa konferenssiyhteyteen, tulevat palvelluiksi yhden konferenssilaitteen toimesta, joka on kytketty konferenssin kokoonkutsuvan osanottajan paikalliskeskukseen.
Kulloisenkin tarpeen mukaan on keskukseen liitetty 20 eri määrä konferenssiliitäntäryhmiä LTGK. Kukin konferenssiliitäntäryhmä LTGK toimii toisistaan riippumattomasti, koska ne edustavat irtikytkettävissä olevia rakenneyksiköitä eikä koskaan saman eikä myöskään eri keskuksen kahden eri konfe-renssiliitäntäpiirin LTGK kahta konferenssipiiriä K ole lii-25 tetty samaan konferenssiyhteyteen. Täten ovat luonnollisesti useammat erilliset konferenssiyhteydet samanaikaisesti yhden konferenssiliitäntäryhmän LTGK sisällä mahdollisia ja pienen konferenssiliitäntäryhmän LTGK tapauksessa useammat konferenssiyhteydet saman konferenssimodulin KM sisällä. Osanottajien 30 puolella ei tarvita mitään erityistä lisälaitteistoa tehotun-: nuksen "suuri konferenssi" (tai "puhelintapaaminen") käyttä miseksi. Konferenssin osanottajien yhteenkytkentään tarvittavat kytkentätoimenpiteet ratkaistaan konferenssiliitäntäryhmän LTGK avulla. Ainoastaan konferenssin kokoonkutsuvalla 4 80556 osanottajalla KATLN täytyy vaadittavien broseduurien suorittamiseksi päätelaitteen kautta olla käytettävissä monitaa-juusvalintamenetelmällä toimiva päätelaite. Konferenssiin osallistuvat osanottajat KBTLN voivat käyttää mielivaltaisia 5 päätelaitteita esimerkiksi myös impulssin valintamenetelmällä toimivia ja olla liitetyt mielivaltaiseen koti- ja/tai ulkomaiseen paikalliskeskukseen.
Konferenssisignaalin muodostamiseksi ja jakelemiseksi on konferenssiporttiin muodostettu sisääntulo kullekin 10 konferenssin osanottajalle kytkentäverkon SN kautta. Konfe- renssiyhteyteen, joka käyttää tehotunnusta "suuri konferenssi", ottavat osaa kokoonkutsuvan osanottajan KATLN (konferenssia vaativa osanottaja) ohella vähintään kolme ja korkeintaan 20 kutsuttua osanottajaa KBTLN (konferenssiin osallistuva 15 osanottaja).
Osanottajien lukumäärän mukaisesti konferenssiryhmä tarvitsee joukon konferenssiportteja. Koska kussakin konfe-renssipiirissä K on 8 porttia, voidaan liittää korkeintaan 8 konferenssin osanottajaa. Kun osanottajia on enemmän kuin 20 8, täytyy liittää yhteen useampia konferenssipiirejä K
kaskadikytkennän avulla. Kaskadikytkentä on esitetty kuviossa 2. Se suoritetaan konferenssiliitäntäryhmän LTGK sisäisen yhteyden kautta, kulloinkin toisen konferenssipiirin yhdestä K-portista toisen konferenssipiirin K-porttiin (esimerkiksi 25 portista K1,6 porttiin K4,1). Konferenssipiirit liitetään tähtimäisesti toisiinsa, jolloin keskipiste muodostaa aina konferenssipiirin K, joka liittyy kokoonkutsuvaan osanottajaan KATLN. Ketjumainen konferenssipiirien K yhteenkytkentä on myös mahdollinen, mutta se ei tarjoa mitään etuja tähtimäisen 30 järjestelyn suhteen.
Tämän tyyppistä konferenssin osanottajien yhteenkyt-kentää varten on aikaansaatu, että yhdessä konferenssiliitän-nässä korkeintaan kolme kanavaa ovat samanaikaisesti läpikyt-kettyinä. Summasignaali konferenssimodulille KM muodostetaan 35 tällöin erityisen nopeiden digitaalisten signaaliprosessorien 5 80556 kautta. Jos useampia kuin kolme osanottajaa puhuu samanaikaisesti, niin tällöin ei oteta huomioon kaikkia puhuvia osanottajia vaan ainoastaan kolme äänekkäintä puhujaa. Toisin sanoen muodostetaan summasignaali n puhuvasta osan-5 ottajasta, jossa kolmen äänekkäimmän puhujan puhekanavat jaetaan kuuntelusuunnassa. Tämä tarjoaa sen edun, että kukin konferenssin osanottaja kuulee korkeintaan kolme puhujaa vaimentumattomina.
Päätös siitä, mitkä konferenssiyhteyden kanavat ovat 10 aktiiveja ja mitkä eivät, suoritetaan käyttäjäohjelman avulla konferenssiliitäntäryhmän LTGK ryhmäprosessorissa GP. Tätä tarkoitusta varten on tarpeen määrittää kulloinkin aktiiviset konferenssiyhteyden kanavat, määrittää ja arvioida kullekin osaaottavalle konferenssipiirille K vallitseva taso. Ominainen 15 kuva konferenssiyhteydelle siinä esiintyvine tasoineen tallennetaan ryhmäprosessoriin GP kutakin konferenssiporttia varten. Kulloinkin uusi ratkaisu siitä, mitkä konferenssiportit ohjataan aktiiveiksi ja mitkä epäaktiiveiksi suoritetaan kulloinkin uuden tasoilmoituksen perusteella. Tämän virityksen 20 tulos annetaan signaalimultiplekserin kautta asettelukäskyn muodossa konferenssipiirien K., osaaottaville porteille. Kuitenkaan jokainen uusi tasoilmoitus ei johda toiseen viritykseen tai uudelleenkytkentään.
Kuva konferenssiyhteyttä kohden sisältää muistipaikan 25 viimeksi ilmoitettua tasoa varten ja siinä on korkeintaan 21 paikkaa (1KA-TLN max. 20 KB-TLN). Koska signaaliprosessori dynaamisista syistä voi palvella korkeintaan 8 PCM-kanavaa, ovat yhdessä konferenssiliitäntäryhmässä LTGK korkeintaan 16 konferenssiliitäntää kutakin 8 osanottajaa varten mahdol-30 lisiä. Tämän johdosta tämä kuvaus suoritetaan 16 kertaa.
Laitteiston ja ohjelmiston kustannussyistä ei ole mahdollista, että 8 porttia, jotka palvelevat yhtä signaaliprosessoria, kuuluvat eri konferenssiyhteyksiin. Täten 8 porttia ovat pienin hallintoyksikkö. Konferenssiyhteydet, joissa on enem-35 män kuin 8 porttia, muodostetaan näiden yksiköiden kaskadi-kytkennällä, kuten jo on kuvattu.
6 80556 Tässä esitetyn virityksen erityinen etu ilmenee siitä, että yhden konferenssiliitäntään kuuluvien yksiköiden ei tarvitse sisältyä yhteen laitteistoyksikköön, konfe-renssimoduliin KM. Tämä on mahdollista sen johdosta, että 5 käyttäjäohjelmalla on sama pääsy kaikkiin (max. 128) porttiin konferenssiliitäntäryhmässä LTGK,kun taas laitteisto/ohjel-misto ei voi ylittää konferenssimodulin rajaa (toisin sanoen 32 porttia). Koska konferenssiyhteyteen voi ottaa osaa 4-21 osanottajaa, on mahdollisuus kytkeä eri konferenssi-10 modulien KM 8-yksikköjä kaskadiin aina silloin edullinen, kun missään konferenssimodulissa KM ei yksin enää olisi niin monta vapaata porttia käytettävissä, kuin mitä olisi tarpeen uutta pystytettävää konferenssiyhteyttä varten. Tällöin on kuitenkin voimassa rajoitus, että yksiköiden täytyy olla 15 samassa konferenssiliitäntäryhmässä LTGK.
Tarvittaessa kaskadikytkentää on ohjelmistovirityk-sellä laitteistovirityksen suhteen konferenssimodulissa toinenkin etu. Kun ohjelmisto voi erottaa sellaisen portin, johon on liitetty konferenssin B-osanottaja sellaisesta 20 portista,johon on liitetty toinen 8-yksikkö, ei tämä ole mahdollinen laitteisto/ohjelmistolle. Tästä olisi laitteisto/ ohjelmistoratkaisussa seurauksena, että annettaisiin etuoikeus sellaisille porteille, joihin liittyy 8-yksikkö, koska yleisesti näistä toimitetaan korkeampi summasignaalitaso kuin 25 konferenssin B-osanottajalta KBTLN.
Tämän lisäksi on ohjelmistovirityksessä otettu huomioon, että konferenssipiirien K K-portit eivät niin usein ilmoita uutta tasoa, että ryhmäprosessori GP ylikuormittuisi ilmoitusvuodon johdosta.
30 Konferenssiliitäntäryhmän LTGK laitteisto/ohjelmisto huolehtii siitä, että yksittäisten K-porttien yksilölliset tasoilmoitukset pääsevät ainoastaan mainittavien muutosten yhteydessä ryhmäprosessorille GP, minkä johdosta lyhytaikaiset tasoheilahtelut eivät aikaansaa vaihtoa aktiivista epä-35 aktiiviin tilaan.
Il 7 80556 Tätä tarkoitusta varten integroidaan taso m puhe-näytteestä konferenssimodulissa KM. Koska ryhmäprosessorissa GP oleva muisti ylikuormittuisi korkeintaan 128 K-portin m puhenäytteiden tasoarvojen lisätiedoista ja näiden tieto-5 jen lisätyöstön erottamiseksi signaaliprosessorien todellisista tehtävistä, luetaan yhden konferenssimodulin puhenäyt-teet suoran muistihaun DMA kautta, kuvio 3, syklisesti välimuistiin RAM. Signaaliprosessori CPU lukee nämä tiedot ja työstää ne. Vasta mainittavien tasomuutosten yhteydessä 10 annetaan signaaliprosessorilta CPU ilmoitus konferenssi- piirin ryhmäprosessorille GP, joka aikaansaa ohjauksen aktiivista tilasta epäaktiiviin tilaan tai päinvastoin.
Tasoarviointia ei suoriteta absoluuttisen tason perusteella, vaan arvostellaan pääasiassa puhdasta puhesignaa-15 lia. Tällä on se etu, että mahdollista jatkuvaa taustakohinaa ei arvostella tasona ja jaeta kuulosuunnassa kaikille konferenssin osanottajille. Tällainen arvostelukynnys ei ole tosin asetettavissa mielivaltaisen korkeaksi, koska ei kaikissa tapauksissa voida erottaa mittausta kohinan ja puhe-20 signaalin aiheuttamien häiriöiden välillä ja osanottajan täytyisi huutaa tullakseen havaituksi aktiiviksi kuitenkin on ilman muuta asetettavissa portille tunnusomainen ylä- ja alaraja.
Tämä adaptiivinen arviointikynnys asetetaan konfe-25 renssiyhteyden alussa kullekin konferenssipiirille K alarajan arvoon. Tämä lähtöarvo on tällöin muutettavissa ainoastaan ylemmän raja-arvon suuntaan. Adaptiivisen arvostelu-kynnyksen lähtöarvo ilmoitetaan, jossa kaikille epäaktiivi-sille kanaville, kullekin konferenssipiirille K määritetään 30 lepotaso ja se integroidaan epäaktiivisen lepotason lukumäärän suhteen. Jos tämä integroitu lepotaso on hyvin alhainen, niin tämä adaptiivinen arviointikynnys pysyy liikkumatta alkuarvossa. Jos tämä lepotaso on korkea, niin arvostelukynnys nousee vastaavasti maksimaaliseen yläarvoon asti.
β 80556
Epäaktiivisen ja aktiivisen kanavan välistä viritystä varten käytetään kulloinkin erotusarvoa integroidun puhe-tason ja adaptiivisen arviointikynnyksen lepotason välillä. Niin pitkään kuin kanavat ovat aktiivisia, toisin sanoen ne 5 jaellaan kuulosuunnassa, niin tätä lepotason määritystä ei suoriteta. Konferenssin kokoonkutsuvaa osanottajaa KATLN varten on sikäli aikaansaatu erikoisasema, että siihen liittyvän konferenssipiirin K adaptiivinen kynnys pidetään aina alkuarvossa siten, että vastaava kanava aina on läpikytkettynä 10 kuulosuunnassa aikaansaadakseen esimerkiksi hidastin toimintoja.
Il

Claims (11)

1. Menetelmä konferenssin osanottajien yhteenkyt-kemiseksi tietokoneohjatussa puhelinkeskuslaitteistossa, 5 jossa on digitaalinen läpikytkentä, tunnettu siitä, että a. konferenssin osanottajien yksittäiset puhekanavat on liitetty yhteen digitaalipohjaisesti, b. erityiset konferenssipiirit (K) on liitetty yhteen 10 konferenssimoduleihin (KM) liitäntäryhmän (LTG) tai erityi sen konferenssiliitäntäryhmän (LTGK) sisällä, c. konferenssipiirit (K) on kytketty kaskadimaisesti sarjaan suurehkon osanottajamäärän omaavien konferenssien toteuttami sek s i, 15 d. muodostetaan summasignaali samanaikaisista korkein taan kolmen aktiivisimman (äänekkäimmän) puhujan puhetasoista ja jaellaan se vaimentamattomana, e. useamman kuin kolmen konferenssin osanottajan puhuessa samanaikaisesti ainoastaan kolme aktiivisinta (äänekkäintä) 20 puhujaa läpikytketään kuuntelusuunnassa, f. muodostetaan lisäsignaali arvostelukynnyksen kehittämiseksi epäaktiivisten osanottajien konferenssipiirien (K) lepotasoista ja g. käytetään erotusarvoa osaaottavien konferenssipiirien 25 joukon integroidun absoluuttisen tason ja arviointikynnyksen tason välillä viritykseen epäaktiivisiksi ja aktiivisiksi kytkettyjen kanavien (osanottajien) välillä.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kunkin konferenssiyhteyden aluksi 30 arvostelukynnys asetetaan kutakin konferenssipiiriä (K) var ten alempaan raja-arvoon. 10 80556
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että yksittäisen konferenssipiirin (K) puhenäytteiden taso annetaan suoran muistihaun (DMA) kautta syklisesti välimuistiin (RAM), arvioidaan signaaliprosesso- 5 rilla (CPU) ja johdetaan edelleen konferenssiliitäntäryhmän (LTGK) ryhmäprosessorille (GP).
4. Patenttivaatimusten 1-3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ainoastaan mainittava yksittäisten konferenssipiirien (K) tason muutos johdetaan edelleen 10 ryhmäprosessorille (GP).
5. Patenttivaatimusten 1-4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että arvioidaan pääasiallisesti konferenssin osanottajien puhetaso.
6. Patenttivaatimusten 1-5 mukainen menetelmä, 15 tunnettu siitä, että konferenssiyhteyden tyypillinen kuva tallennetaan siinä esiintyvine tasoineen vertailukuviona liitäntäryhmän ryhmäprosessoriin (GP).
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että konferenssipiirien (K) kaskadikytkentä 20 suoritetaan konferenssimodulin (KM) sisällä sikäli kuin yksi konferenssipiiri (K) ei riitä kaikkien konferenssiin osallistuvien osanottajien palveluun.
8. Patenttivaatimusten 1-7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kaskadiin kytketyt konferenssi- 25 piirit (K) voivat olla sovitetut eri konferenssimoduleihin (KM) .
9. Patenttivaatimusten 1-8 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että konferenssipiirit (K) on liitetty toisiinsa tähtimäisesti.
9 80556
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen menetelmä, tun nettu siitä, että konferenssin kokoonkutsuva osanottaja (KATLN) aina on sovitettu tähden keskipisteeseen.
11. Patenttivaatimusten 1-10 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että konferenssin osanottajat voivat 35 olla kytketyt mielivaltaisiin koti- ja ulkomaisiin keskuksiin, jolloin varataan ainoastaan konferenssin kokoonkutsuvan osanottajan puhelinkeskuksen konferenssipiirit(K). li 11 80556
FI861688A 1985-04-29 1986-04-22 Foerfarande foer sammankoppling av konferensdeltagare. FI80556C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3515646 1985-04-29
DE19853515646 DE3515646C1 (de) 1985-04-29 1985-04-29 Verfahren zur Zusammenschaltung von Konferenzteilnehmern

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI861688A0 FI861688A0 (fi) 1986-04-22
FI861688A FI861688A (fi) 1986-10-30
FI80556B FI80556B (fi) 1990-02-28
FI80556C true FI80556C (fi) 1990-06-11

Family

ID=6269539

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI861688A FI80556C (fi) 1985-04-29 1986-04-22 Foerfarande foer sammankoppling av konferensdeltagare.

Country Status (6)

Country Link
BR (1) BR8601901A (fi)
CH (1) CH670735A5 (fi)
DE (1) DE3515646C1 (fi)
DK (1) DK171986A (fi)
FI (1) FI80556C (fi)
NO (1) NO861168L (fi)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2618967B1 (fr) * 1987-07-31 1989-12-15 Js Telecommunications Procede et circuit de gestion d'audioconference
DE4132988A1 (de) * 1991-10-04 1993-04-08 Siemens Nixdorf Inf Syst Verfahren zur ermittlung aktiver teilnehmer einer sprachkonferenzverbindung
DE19526484A1 (de) * 1995-07-20 1997-01-23 Sel Alcatel Ag Verfahren, Kommunikationssystem und Konferenzeinheit zur Durchführung von Konferenzen
DE102004037856B4 (de) 2004-08-04 2006-05-04 Fraunhofer-Gesellschaft zur Förderung der angewandten Forschung e.V. Sprachkonferenzvorrichtung, Sprachkonferenzsystem und Verfahren zur Realisierung einer Sprachkonferenz

Also Published As

Publication number Publication date
DK171986D0 (da) 1986-04-16
FI80556B (fi) 1990-02-28
CH670735A5 (fi) 1989-06-30
NO861168L (no) 1986-10-30
BR8601901A (pt) 1986-12-30
FI861688A (fi) 1986-10-30
FI861688A0 (fi) 1986-04-22
DK171986A (da) 1986-10-30
DE3515646C1 (de) 1986-08-14

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US6349136B1 (en) System and method for controlling a conference call
US4460807A (en) Conference routing arrangement
CA2150149C (en) Seamless multimedia conferencing system using an enhanced multipoint control unit and enhanced endpoint devices
US4499578A (en) Method and apparatus for controlling signal level in a digital conference arrangement
US5311589A (en) Apparatus and method for audible signaling tone recognition
US5291548A (en) Distributed telephone conference control device
RU2096921C1 (ru) Цифровая телефонная станция с групповой конференц-связью
US4479211A (en) Method and apparatus for controlling ports in a digital conference arrangement
EP0762717A2 (en) Teleconferencing
KR850008016A (ko) 다수의 터미날 제어장치 유니트들을 갖는 회로망의 스위칭 시스템 및 방법
FI80556C (fi) Foerfarande foer sammankoppling av konferensdeltagare.
US4482998A (en) Method and apparatus for improving the quality of communication in a digital conference arrangement
CA2068619A1 (en) Telephonic telemeeting system
SE9503843L (sv) Telekommunikationssystem för genomkoppling av samtal till mobil abonnentapparat via telefonväxel
JP3405541B2 (ja) 電話会議回路における信号結合方法及びシステム
US6512823B2 (en) Multiline telephone including interacting call appearances
US4794591A (en) Digital voice switch for a multi-port conference circuit
US3668289A (en) Key telephone system link switching network
US4446554A (en) Arrangement for multiple custom calling
GB2035754A (en) Provision of auxiliary services in telecommunications exchanges
US6950509B2 (en) Method for determining a free connecting line in a switching center having a number of subscriber access units
KR100197088B1 (ko) 회의 통화 서비스 방법
RU2006927C1 (ru) Устройство для сопряжения эвм с телефонными линиями связи
KR100255376B1 (ko) 사설교환기에서 다양한 회의 기능 수행방법
FI78208B (fi) Kopplingsanordning foer en telefoncentral, saerskilt en telefonvaexel med tal- och signalgenomkoppling oever seriekopplade omkopplare.

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: DEUTSCHE TELEPHONWERKE UND KABELINDUSTRI