FI80174B - System foer asymmetrisk signaltransmission. - Google Patents

System foer asymmetrisk signaltransmission. Download PDF

Info

Publication number
FI80174B
FI80174B FI861567A FI861567A FI80174B FI 80174 B FI80174 B FI 80174B FI 861567 A FI861567 A FI 861567A FI 861567 A FI861567 A FI 861567A FI 80174 B FI80174 B FI 80174B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
signal
terminal
audio
dsl
differential
Prior art date
Application number
FI861567A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI861567A (fi
FI861567A0 (fi
FI80174C (fi
Inventor
Franciscus Theodorus Joan Vonk
Cornelis Antonius Maria Wesche
Original Assignee
Philips Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Philips Nv filed Critical Philips Nv
Publication of FI861567A0 publication Critical patent/FI861567A0/fi
Publication of FI861567A publication Critical patent/FI861567A/fi
Publication of FI80174B publication Critical patent/FI80174B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI80174C publication Critical patent/FI80174C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B3/00Line transmission systems
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B3/00Line transmission systems
    • H04B3/02Details
    • H04B3/32Reducing cross-talk, e.g. by compensating
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04NPICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
    • H04N5/00Details of television systems
    • H04N5/76Television signal recording
    • H04N5/765Interface circuits between an apparatus for recording and another apparatus
    • H04N5/775Interface circuits between an apparatus for recording and another apparatus between a recording apparatus and a television receiver

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Multimedia (AREA)
  • Cable Transmission Systems, Equalization Of Radio And Reduction Of Echo (AREA)
  • Television Receiver Circuits (AREA)
  • Dc Digital Transmission (AREA)
  • Amplifiers (AREA)

Description

Järjestelmä epäsymmetriseen signaalilähetykseen
Keksintö liittyy järjestelmään epäsymmetrisen signaalin lähettämiseksi kahdesta lähetinlaitteesta kahden 5 signaalitien kautta kahteen vastaanotinlaitteeseen, kummankin signaalitien sisältäessä ainakin yhden signaalilin-jan ja yhden referenssilinjän, ja kahdella laitteella on yhteinen referenssijännitteen lähde ja ne on kytketty kummankin signaalitien yhteen päähän, ja kahdella muulla laitko teella on toinen yhteinen referenssi jännitteen lähde ja ne on kytketty kummankin signaalitien toiseen päähän. Keksintö liittyy myös lähetin- ja vastaanotinlaitteeseen käytettäväksi tällaisessa järjestelmässä.
Mainittu järjestelmä voidaan toteuttaa, kun kytke-15 tään yhteen elektronisia laitteita, kuten esimerkiksi TV-vastaanotin oheislaitteeseen (esim. videonauhuri, video-levysoitin, TV-monitori jne) - noudattaen 7. heinäkuuta 1982 vahvistettua eurooppalaista standardia, joka on julkaistu Euroopan sähköteknisen standardointikomitean 20 (CENELEC) raportissa EN 50049 "Domestic or similar electronic equipment interconnection requirements: peritele-vision connector", joulukuu 1983. Tämän standardin määrittelemät liittimet mahdollistavat eri signaalityypeille erotettujen signaaliteiden käytön. Tämän lisäksi on varattu 25 riittävästi kytkentöjä audio- ja videosignaaleille niin että voidaan toteuttaa epäsymmetrinen kaksitieliikenne audio- ja videosignaaliteitä pitkin. Lähetyksen ylikuuluminen voidaan tämän vuoksi vähentää minimiinsä. Tämän lisäksi epäsymmetrinen lähetys rajoittaa signaalitien lin-30 jojen lukumäärää: näinollen n:lie signaalille vaaditaan vain n+1 linjaa signaalitietä kohden (n signaalilinjaa ja yksi yhteinen referenssilinja), kun taas symmetrinen signaalilähetys vaatii aina 2n linjaa.
Käytännössä on usein niin, että samassa laitteessa 2 80174 on useita lähetin ja/tai vastaanotinlaitteita. Näin ollen TV-vastaanottimen audio- ja videodemodulaattoripiirit voivat antaa audio- ja videosignaaleja esimerkiksi TV-moni-torille ja täten toimia lähetinlaitteina. Kääntäen esi-5 merkiksi videonauhuri tai videolevysoitin voi antaa audio-ja videosignaaleja TV-vastaanottimen audio- ja videoprosessointi ja -toistolaitteille, jotka laitteet täten toimivat vastaanotinlaitteina.
Käytännön syistä ovat yhden laitteen useat laitteet yo kytketty yhteen yhteiseen referenssijännitteen lähteeseen. Kun kaksi tällaista laitetta kytketään yhteen, tapahtuu kummassakin laitteessa referenssijännitteen lähteen kautta kahden tai useamman signaalitien referenssilinjan rin-nakkainkytkentä. Tämän rinnakkanikytkennän vuoksi voi osa ]_5 yhdestä signaalista (esimerkiksi videosignaalista) siirtyä yhdeltä (video-)signaalitieltä toiselle (esim. audio-) signaalitielle ja päinvastoin ja aiheuttaa ylikuuluntakom-ponentteja asianomaisten linjojen impedansseissa, jota kutsutaan tästä eteenpäin Iinjaimpedanssiksi, aiheuttaen näin 20 signaalihäiriön.
Alustava julkaisu "Differential technology in recording consoles and the impact of transformerless circuitry on grounding technique", Thomas M. Hay, 68, AES konventio, Hampuri 17-20 maaliskuuta 1981, erityisesti 25 kuvat 10-18, esittää piirejä, jotka vähentävät 50/60 Hz jännitelähteen huminaa, jota voi esiintyä signaalitiellä lähetinlaitteesta vastaanotinlaitteeseen.
Tämän keksinnön päämäärä on päästä eroon kahden erillisen signaalin välillä tapahtuvasta ylikuulumisesta, 30 jonka aiheuttaa edellämainittu kahden epäsymmetrisen signaalitien referenssilinjojen rinnakkainkytkentä.
Keksinnön mukaan ensimmäisessä kappaleessa kuvatun tyyppinen järjestelmä on tunnettu siitä, että ainakin yhdessä laitteessa on tulo- ja lähtöliitinparien välissä dif-35 ferentiaaliaste yhteismuodon vaimentamiseksi, jonka dif- 3 80174 ferentiaaliasteen, silloin kun se on lähetinlaitteessa, yksi pää on kytketty tuloliitinparin signaaliliittimien kautta signaalilähteeseen ja referenssiliittimen kautta yhteen kahdesta referenssijännitteen lähteestä ja toinen 5 pää on kytketty lähtöliitinparin signaaliliittimien kautta signaalilinjaan ja referenssiliittimen kautta yhteen kahden signaalitien referenssilinjasta, tai silloin kun differentiaaliaste on vastaanotinlaitteessa, yksi pää on kytketty tulosignaaliliittimen kautta signaalilinjaan ja 10 tuloreferenssiliittimen kautta yhteen kahden signaalitien referenssilinjaan ja toinen pää on kytketty lähtösignaali-liittimen kautta signaaliprosessointilaitteeseen ja lähtö-referenssiliittimen kautta yhteen kahdesta referenssijännitteen lähteestä.
15 Keksintö perustuu sen tosiasian huomioimiseen, että ylikuuluntakomponentit - samalla tavoin kuin indusoitunut humina edellämainitussa tunnetuissa huminan vaimennuspii-reissä - esiintyvät yhteismuodossa ja että hyötysignaalit esiintyvät signaalitien signaali- ja referenssilinjojen 20 differentiaalimuodossa.
Keksinnön mukaista järjestelmää käytettäessä diffe-rentiaaliaste estää yhteismuotoisten ylikuulunta komponenttien kulun signaalitien tulossa tai lähdössä ja päästää läpi vain differentiaalimuotoiset hyötysignaalit. Mai-25 nittu rinnakkainkytkentä katkeaa näin ollen yhteistmuotoi-sille ylikuuluntakomponenteille eikä eri signaalien moninkertaista epäsymmetristä signaaligenerointia tai -prosessointia käyttäen vain yhtä yhteistä referenssijännitteen lähdettä per laite tarvitse modifioida.
30 Tämän tyyppisen järjestelmän ensisijainen toteutus, jossa synnytetään, lähetetään ja vastaanotetaan audio- ja videosignaaleja, on tunnettu siitä, että differentiaali-aste on audiolähetys tai -vastaanotinlaitteessa, jolloin differentiaaliasteen kaistanleveydelle asetettavat vaati-35 mukset ovat lievät.
4 80174 Tämän tyyppinen järjestelmä voidaan tehdä sopivaksi ensimmäisen ja toisen audiosignaalin lähettämiseen lisäämällä toinen signaalilinja audiosignaalitielle.
Jälkimmäisessä järjestelmässä käytettäväksi tar-5 koitettu lähetinlaite on tunnettu toisesta differenti- aaliasteesta, jonka tuloreferenssiliitin yhdessä ensiksi-mainitun differentiaaliasteen tuloreferenssiliittimen kanssa on kytketty samaan referenssijännitteen lähteeseen ja jonka tulosignaaliliitin on kytketty toiseen audiosignaaliko lähteeseen, lähtöreferenssiliitin on yhdessä ensiksi mainitun differentiaaliasteen lähtöreferenssiliittimen kanssa kytketty samaan referenssilinjaan ja lähtösignaalilii-tin on kytketty toiseen signaaliliittimeen.
Tässä laitteessa kussakin differentiaaliasteessa k5 on ensisijaisesti differentiaaliastekonfiguraatioon kytketty transistoripari niin että kunkin transistoriparin yksi kantaelektrodi on kytketty vaihtovirralle asianomaiseen referenssijännitteen lähteeseen epäsymmetrisen signaa-litulon aikaansaamiseksi.
20 Jälkimmäisessä järjestelmässä käytettäväksi tarkoi tettu vastaanotinlaite on tunnettu siitä, että siinä on toinen differentiaaliaste, jonka tuloreferenssiliitin on yhdessä ensinmaintiun differentiaaliasteen tuloreferenssi-liittimen kanssa kytketty samaan audioreferenssilinjaan 25 ja jonka tulosignaaliliitin on kytketty toiseen audiosig-naalilinjaan ja lähtöreferenssiliitin yhdessä ensinmainitun differentiaalivahvistimen lähtöreferenssiliittimen kanssa kytkettynä samaan referenssijännitteen lähteeseen ja lähtösignaaliliitin kytkettynä toiseen audiosignaalin 30 prosessointilaitteeseen.
Tässä laitteessa on kussakin differentiaaliasteessa ensisijaisesti operaatiodifferentiaalivahvistin jolla on epäsymmetrinen signaalilähtö.
Keksintöä kuvataan edelleen viitaten piirroksissa 35 esitettyihin kuviin.
5 80174
Piirustuksissa kuvio 1 esittää järjestelmää, jossa on keksinnön mukainen audiolähetinlaite, kuvio 2 esittää järjestelmää, jossa on keksinnön 5 mukainen audiovastaanotinlaite, ja kuvio 3 esittää keksinnön mukaista järjestelmää, jonka muodostaa edellisissä kuvioissa esiintyvillä laitteilla varustetun stereofonisen TV:n välikytkentä ja joka sisältää oheislaitteen, esimerkiksi videonauhurin.
10 Kuvio 1 esittää järjestelmää audio- ja videosignaa lien epäsymmetriseksi lähettämiseksi audio- ja videolähe-tinlaitteista AT ja VT, jotka sijaitsevat samassa laitteessa T, kuten esimerkiksi TV-vastaanotin, videonauhuri, videolevysoitin, kotitietokone jne, käyttäen audio- ja vi-15 deosignaaliteitä (ASL, ARL) ja (VSL, VRL) audio- ja video-vastaanotinlaitteisiin AR' ja VR, jotka samoin sijaitsevat yhdessä laitteessa R kuten esimerkiksi TV-monitori tai yksi edellä mainituista laitteista. Audio- ja video-lähetinlaitteet AT ja VT on kytketty yhteen yhteiseen lait-20 teen T referenssijännitteen lähteeseen Gl. Audio- ja vi-deovastaanotinlaitteet AR' ja VR ovat kytketty toiseen yhteiseen referenssijännitteen lähteeseen G2 laitteessa R. Videosignaalitie muodostuu videosignaalilinjasta VSL, jonka kautta videolähetinlaitteesta VT tulevat signaalit vie-25 dään videovastaanotinlaitteeseen VR, ja videoreferenssi-linjasta VRL, joka yhdistää kaksi referenssijännitteen lähdettä Gl ja G2. Videovastaanotinlaitteen VR referenssi-jännitteen lähteelle G2 antamat videosignaalit palaavat videoreferenssilinjaa VRL pitkin videolähetinlaitteeseen 30 VT. Vastaavasti muodostuu audiosignaalitie audiosignaali-linjasta ASL, jonka kautta viedään audiosignaalit audio-lähetin laitteesta AT audio vastaanotinlaitteeseen AR', ja audioreferenssilinjasta, joka on kytketty referenssijännitteen lähteeseen G2, jonka audioreferenssilinjän kautta 35 audiovastaanotinlaitteen AR' viimeksi mainitulle refe- 6 80174 renssijännitteelle G2 antamat signaalit palaavat audio-lähtetinlaitteeseen AT.
Käytännössä on mainituilla linjoilla tietty äärellinen, jakautunut linjaimpedanssi.
5 Tavanomaisissa järjestelmissä laitteen T audio- referenssilinja ARL kytkettäisiin myös referenssijännitteen lähteeseen Gl ja sen vuoksi se tulisi rinnan videoreferens-silinjan VRL kanssa. Tämän vuoksi tavanomaisessa järjestelmässä voi videosignaali osittain palata audioreferenssi-10 linjan ARL kautta ja osa audiosignaalista voi palata video-referenssilinjän kautta video- ja audiolähetinlaitteisiin VT ja AT. Tämän johdosta signaalin sekoittumista tai ylikuulumista aiheutuu kahden signaalitien (VSL, VRL) ja (ASL, ARL) Iinjaimpedanssien yli).
15 Esitetyssä toteutuksessa on audiolähetinlaitteessa AT differentiaaliaste DS, joka katkaisee ei-toivotun rin-nankytkennän. Differentiaaliasteessa DS on tuloliitinten IS ja IR muodostama pari, joista liittimistä toinen - tästä lähtien tulosignaaliliitin IS - on kytketty lähdevas-20 tuksen kautta audiolähteeseen A ja toinen - tästä lähtien tuloreferenssiliitin IR - on kytketty referenssijännitteen lähteeseen Gl. Näin ollen audiolähteen A epäsymmetrinen toteutus on edelleen mahdollinen. Differentiaaliasteessa DS on lähtöliitinten OS ja OR muodostama pari, jossa tulo-25 liitinpariin tuotujen signaalien ero, eli lähetettävä audiosignaali, esiintyy vahvistettuna tai vahvistamattomana. Toinen lähtöliitinparin kahdesta liittimestä - tästä lähtien lähtösignaaliliitin OS - on kytketty audiosignaali-linjaan ASL. Toinen liitin - tästä lähtien lähtöreferens-30 siliitin OR - on kytketty audioreferenssilinjaan ARL.
Differentiaalimuotoisille signaaleille on differen-tiaaliasteen lähtöimpedanssi hyvin alhainen verrattuna yh-teismuotoisiin signaaleihin. Yhteismuotoisille signaaleille on differentiaaliasteen DS lähtöimpedanssi verrattain 35 suuri nimenomaan Iinjaimpedanssiin nähden. Differentiaali- 7 80174 aste DS sulkee täten audiosilmukan, jonka muodostavat audiosignaalilinja ASL, audiovastaanotinlaitteen AR' tulo-impedanssi ja audioreferenssilinja ARL. Tämä audiosilmuk-ka on kytketty vain yhdestä kohtaa, nimittäin toisen re-5 ferenssijännitteen lähteen G2 liitäntäkohdassa, videosil- mukkaan, joka muodostuu videolähetinlaitteesta VT, video-signaalilinjasta VSL, videovastaanotinlaitteen VR tuloimpe-danssista ja videoreferenssilinjasta VRL. Keskinäinen signaalin sekoittuminen tai ylikuuluminen estyy tai ainakin 2Q vähenee suuresti.
Kuvio 2 esittää keksinnön mukainen järjestelmän toista toteutusta ja jossa kuvion 1 kanssa samaa toimintaa suorittavien laitteiden merkinnät ovat samat. Toisin kuin edellä kuvatussa toteutuksessa tässä järjestelmässä lähe-25 tettävä audiosignaali viedään audiolähetinlaitteen AT', joka on yhdessä audioreferenssilinjän ARL kanssa kytketty ensimmäiseen referenssijännitteen lähteeseen Gl, epäsymmetrisestä audiolähteestä A audiovastaanotinlaitteeseen AR jossa on differentiaaliaste DS'. Differentiaaliasteen 20 DS' tuloliitinparissa IS* ja IR* on verrattain suuri impedanssi Iinjaimpedanssiin nähden yhteismuotoisille tulo-signaaleille.
Koska tuloliitinpari IS', IR' on kytketty audiosignaali- ja audioreferenssilinjoihin ASL ja ARL, differenti-25 aaliaste DS' sulkee audiosilmukan, jonka muodostavat viimeksimainitut linjat ja audiolähetinlaite AT'. Tämä silmukka on kytketty ainoastaan yhdessä kohdassa, nimittäin referenssijännitteen lähteen Gl liitäntäkohdassa, video-silmukkaan joten myös tässä tapauksessa signaalin sekoittu-30 minen estyy tai ainakin suuresti vähenee.
Epäsymmetrisen signaaliprosessoinnin toteuttamiseksi laitteessa R on differentiaaliasteessa DS' epäsymmetrinen lähtöliitinpari OS'OR' joista liittimistä toinen - tästä lähtien lähtöreferenssiliitin OR* - on kyt-35 ketty toiseen referenssijännitteen lähteeseen G2 ja toi- 8 80174 nen - tästä lähtien lähtösignaaliliitin OS' - on kytketty audiovastaanotinlaitteen AR signaaliprosessointilait-teen epäsymmetriseen tuloon.
On selvää, että esitetyt järjestelmät voidaan to-5 teuttaa myös silloin kun laitteet ovat signaalitien yhdessä päässä erillisissä laitteissa, jotka on kytketty yhteen yhteiseen referenssijännitteen lähteeseen, ja että keksinnön käyttö on mahdollista myös kun lähetin ja vas-taanotinlaite ovat keskenään kytketty yhteen yhteiseen 20 referenssijännitteeseen kummassakin päässä ja että kuviois sa 1 ja 2 esitettyjen toteutusten yhdistäminen on mahdollista kuin myös differentiaaliasteen käyttö videosilmu-kassa.
Kuvio 3 esittää edellä mainitun eurooppalaisen stan-25 dardin mukaista kytkentää videolähetinlaitteen, stereofonisen audiolähetinlaitteen AT ja stereofonisen audiovastaanotinlaitteen AR välillä, jotka laitteet ovat kytketty referenssijännitteen lähteeseen G1 ja jotka voivat olla yhdessä laitteessa T, esimerkiksi stereofonisessa 2o TV vastaanottimessa. Videovastaanotinlaite VR, stereofoninen audiovastaanotinlaite AR1 ja stereofoninen audiolä-hetinlaite AT' on kytketty yhteen yhteiseen referenssijän-nitteen lähteeseen G2 ja ne voivat olla samassa oheislaitteessa R, esimerkiksi stereofoninen videonauhuri.
25 Stereofoninen audiolähetinlaite AT' voi sisältää stereodekooderin epäsymmetriset lähtöpiirit, jotka toimivat vasemman ja oikeanpuoleisina stereosignaalilähteinä ja stereofoninen audiovastaanotinlaite voi sisältää epäsymmetriset vasemman- ja oikeanpuoleiset stereosignaalin 30 prosessointi ja toistopiirit APL ja APR.
Audiosilmukan ja videosilmukan laajakaistaiseksi erottamiseksi differentiaaliasteet täytyy liittää ei ainoastaan kahteen audiosignaaliin, eli vasempaan ja oikeaan sterosignaaliin, vaan myös kahteen suuntaan, eli 35 audioteille T:stä R:ään ja päinvastoin. Käytännön syistä 9 80174 on parempi sijoittaa nämä differentiaaliasteet yhteen laitteeseen, esim. kuten on esitetty laitteessa T.
Laitteen T audiolähetinlaitteessa AT vasemman-ja oikeanpuoleiset differentiaaliasteet DSL ja DSR ovat 5 näin ollen kytketty vasemman- ja oikeanpuoleisen stereo-signaalilänteiden DSL ja DSR lähtöihin ja audiovastaan-otinlaitteessa AR vasemman- ja oikeanpuoleiset differentiaaliasteet DSL' ja DSR' ovat kytketty vasemman- ja oikeanpuoleisten stereosignaalin prosessointi- ja toisio topiirien APL ja APR tuloihin. Kumpikin kahdesta differen-tiaaliasteesta DSL ja DSR sisältää vastaavat emitterikyt-ketyt transistoriparit (Ti/T2) ja (T^,T^), joilla on emit-terin perässä ensimmäiseen referenssi jännitteen lähteeseen G1 kytketty virtalähde ja kollektorivastukset R , 15 jotka on kytketty jännitelähteeseen (+) yhteisen suur- impedanssisen vastuksen R kautta ja jotka toimivat virtalähteenä. Yksi kummankin transistoriparin (Ti»T2) ja (Τ^,Τ^) kantaelektrodeista on kytketty tulosignaaliliitti-mien ISL ja ISR kautta vasemman tai oikeanpuoleisiin ste-20 reosignaalilähteisiin L ja R ja toinen kantaelektrodi on kytketty tuloreferenssiliittimien IRL ja IRR kautta esi-jännitteeseen νβ ja on näin vaihtovirtakytketty ensimmäiseen referenssijännitteen lähteeseen Gl.
Yksi kummankin transistoriparin (Ti'T2) ja (T^,T^) 25 kahdesta kollektorista on kytketty kytkentäkondensaattorin ja tuloliitinten OSL ja OSR kautta ensimmäiseen tai toiseen audiolähtösignaalilinjaan ASL 1 ja ASL 2 ja toinen kollektori on kytketty lähtöreferenssiliitinten ORL ja ORR ja kytkentäkondensaattorin välityksellä audioreferenssi-30 linjaa ARL. Differentiaaliasteet DSL ja DSR erottavat laajalla kaistalla audiolähtösignaalilinjät ASLl ja ASL2 sekä audioreferenssilinjan ARL ensimmäisestä referenssijännitteen lähteestä Gl. Audioreferenssilinjän ARL audiolähetin-laitteen AT kautta tapahtuva rinnakkainkytkentä videorefe-35 renssilinjan VRL kanssa näin ollen estyy.
10 801 74 ARL:n rinnakkainkytkentä VRL:n kanssa audiovas-taanotinlaitteen AR kanssa estyy differentiaaliasteiden DSL' ja DSR* ansiosta. Kukin differentiaaliaste sisältää operaatiodifferentiaalivahvistimen, jonka invertoiva tulo 5 on kytketty tulovastuksen R^ ja kytkentäkondensaattorin välityksellä ensimmäiseen tai toiseen audiosignaali-linjaan ASL3 ja ASL4 kun taas ei-invertoiva tulo on kytketty yhdessä päässä tulovastuksen R^' ja kytkentäkondensaattorin kautta audioreferenssilinjaan ARL ja toises-]_0 sa päässä vastuksen R^' kautta esi jännitteeseen V^' ja on näin vaihtovirtakytketty ensimmäiseen referenssijännitteen lähteeseen Gl. Kunkin operaatiovahvistimen lähtö palautetaan negatiivisesti netatiivisen palautevastuksen Rfc kautta ei-invertoivaan tuloon. Oikean yhteismuotoisten kom-35 ponenttien kompensoitumisen saamiseksi differentiaalias- teissa DSL' ja DSR' vastaavilla tulovastuksi11a R^ ja R^1, negatiivisilla palautevastuksilla Rt ja vastuksilla R^' pitäisi olla samat arvot.
Kummassakin operaatiovahvistimessa on epäsymmetri-20 nen lähtö, jonka lähtösingaaliliitin on kytketty vasemman tai oikeanpuoleisiin stereosignaalin prosessointipiirei-hin APL ja APR ja lähtöreferenssiliitin on kytketty ensimmäiseen referenssijännitteen lähteeseen Gl.
Käytännön toteutuksessa ovat vastusten R , R., R
C 1 t 25 arvot 500 Ohm, 10 kOhm, 10 kOhm ja kytkentäkondensaattorin C, arvo 10,uF.
On selvää, ettei keksintö ole rajoitettu esitettyyn toteutukseen vaan esimerkiksi differentiaaliasteiden DSL ja DSR sijoittelua voidaan myös soveltaa audiovastaanotin-30 laitteessa AR: vaihtoehtoisesti audiopiirit AR1 ja AT' voivat sisältää nämä differentiaaliasteet. Audiopiirit AR' ja AT1 ja videovastaanotinpiiri VR' voivat olla eri laitteissa, jotka ovat kytketty yhteen ja samaan referenssijännitteen lähteeseen.

Claims (6)

80174
1. Järjestelmä epäsymmetriseen signaalin lähetykseen kahdesta lähetinlaitteesta (AT/AT', VT) pitkin kahta 5 signaalitietä (ASL, ASU, ASL3, ARL, VSL, VRL), jolla kummallakin on ainakin yksi signaalilinja (ASL, ASL1, ASL3, VSL) ja yksi referenssilinja (ARL, VRL), kahteen vastaan-otinlaitteeseen (AR’/AR, VR), joista kahdella laitteella on yhteinen referenssijännitelähde (Gl) ja ne on kytketty 10 kummankin signaalitien yhteen päähän, ja joista kahdella muulla laitteella on toinen referenssijännitelähde (G2) yhteisenä ja ne on kytketty kummankin signaalitien toiseen päähän, tunnettu siitä, että ainakin yhdessä laitteessa (AT, AR) on differentiaaliaste (DS, DSL, DS’, DSL’) 15 yhteismuodon vaimentamiseksi tuloliitinparin (IS, IR, ISL, IRL; IS', IR') ja lähtöliitinparin (OS, OR; OSL, ORL; OS', OR*) välillä, differentiaaliasteen yhden pään, silloin kun se sijaitsee yhdessä lähetinlaitteista (AT), ollessa kytkettynä tulosignaaliliitinparin signaaliliittimen (IS,
20 ISL) kautta signaalilähteeseen (A, L) ja referenssiliitti-men (IR, IRL) kautta toiseen kahdesta referenssijännitelähteestä, ja toisen pään ollessa kytkettynä lähtösignaa-liliitinparin signaaliliittimen (OS, OSL) kautta signaali-linjaan (ASL, ASLl) ja referenssiliittimen (OR, ORL) kaut-25 ta toisen signaalitien referenssilinjaan (ARL) tai, kun differentiaaliaste sijaitsee yhdessä vastaanotinlaitteis-ta (AR), yksi pää on kytketty tulosignaaliliittimen (IS') kautta signaalilinjaan (ASL, ASL3) ja referenssiliittimen (IR1) kautta toiseen signaalitien referenssilinjaan (ARL) 30 ja toinen pää on kytketty lähtösignaaliliittimen (OS') kautta signaalinprosessointilaitteeseen (APL) ja lähtöre-ferenssiliittimen (OR') kautta toiseen kahdesta referenssi jännitelähteestä (G2, Gl).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen järjestelmä au-35 dio- ja videosignaalien epäsymmetriseksi lähettämiseksi, i2 801 74 jossa lähetinlaitepari muodostuu audiolähetinlaitteesta ja videolähetinlaitteesta, signaalitiepari muodostuu au-diosignaalitiestä (ASL, ASL1, ASL3, ARL) ja videosignaali-tiestä (VSL, VRL) ja vastaanotinlaitepari muodostuu audio-5 vastaanotinlaitteesta (AR/AR') ja videovastaanotinlait-teesta (VR), tunnettu siitä, että audiolähetin-laitteessa (AT) tai audiovastaanotinlaitteessa (AR) on differentiaaliaste (DS, DSL; DS’, DSL').
3. Lähetin käytettäväksi patenttivaatimuksen 2 mu-10 kaisessa järjestelmässä videosignaalien ja ensimmäisten ja toisten audiosignaalien epäsymmetriseksi lähettämiseksi, jossa on differentiaaliaste (DS, DSL; DS', DSL'), ja jossa audiosignaalitie sisältää myös toisen signaalilinjan (ASL2), tunnettu toisesta differentiaaliasteesta 15 (DSR), jonka tulovertailuliitin (IRR) yhdessä ensiksi mainitun differentiaaliasteen (DSL) tulovertailuliittimen (IRL) kanssa on kytketty samaan referenssijännitelähteeseen (Gl) ja jonka tulosignaaliliitin (ISR) on kytketty toiseen audiosignaalilähteeseen (R), lähtöreferenssiliitin 20 (ORR) on kytketty yhdessä ensiksimainitun differentiaali-asteen (DSL) lähtöreferenssiliittimen (ORL) kanssa samaan referenssilinjaan (ARL) ja lähtösignaaliliitin on kytketty toiseen signaaliliittimeen (OSR).
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen lähetinlaite, 25 tunnettu siitä, että kumpikin differentiaaliaste (DSL; DSR) sisältää emitterikytketyn transistoriparin (Tl, T2; T3, T4), jolla on virtalähde kytkettyjen emitterien ja asianomaisen referenssijännitelähteen (Gl) välissä, kunkin transistoriparin yksi kantaelektrodi on kytketty 30 yhdessä päässä vaihtovirralle referenssijänniteliittimeen tuloreferenssiliittimen (IRL; IRR) kautta, ja ensiksimainitun (DSL) ja toisen differentiaaliasteen (DSR) transistoriparin toinen kantaelektrodi on kytketty ensiksimainitun (ISL) ja toisen tulosignaaliliittimen (ISR) kautta 35 vastaavasti ensiksimainittuun (L) ja toiseen signaaliläh- i3 80174 teeseen (R), ja kunkin transistoriparin yksi kollektori on kytketty toisessa päässä vaihtovirralle audiosignaalitien (ASL1, ASL2, ARL) referenssilinjaan (ARL) lähtöreferenssi-liittimen (ORL; ORR) kautta ja ensiksimainitun (DSL) ja 5 toisen differentiaaliasteen (DSR) transistoriparin toinen kollektori on kytketty lähtösignaaliliittimen (OSL; OSR) kautta vastaavasti ensiksimainittuun (ASU) ja toiseen (ASL2) audiosignaalitien (ASL1, ASL2, ARL) signaalilin-jaan.
5. Vastaanotinlaite käytettäväksi patenttivaatimuk sessa 2 esitetyssä järjestelmässä videosignaalien ja ensimmäisten ja toisten audiosignaalien epäsymmetriseksi lähettämiseksi, jossa audiosignaalitie sisältää myös toisen signaalilinjan (ASL4), ja jossa vastaanotinlaitteessa 15 on differentiaaliaste, tunnettu toisesta diffe-rentiaaliasteesta (DSR'), jonka tuloreferenssiliitin yhdessä ensiksimainitun differentiaaliasteen (DSL') tulo-referenssiliittimen kanssa on kytketty samaan audiorefe-renssilinjaan (ARL), tulosignaaliliitin on kytketty mai-20 nittuun toiseen audiosignaalilinjaan (ASL4), lähtörefe- renssiliitin on kytketty yhdessä ensiksimainitun differentiaaliasteen (DSL') lähtöreferenssiliittimen kanssa samaan referenssijännitelähteeseen (Gl) ja lähtösignaaliliitin on kytketty toiseen audiosignaalin prosessointilaittee-25 seen (APR).
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen vastaanotinlaite, tunnettu siitä, että kukin differentiaaliaste (DSL1; DSR') sisältää operaatiovahvistimen, jolla on invertoiva ja ei-invertoiva tulo sekä epäsymmetrinen lähtö, 30 joka ei-invertoiva tulo on kytketty tuloreferenssiliitti-men kautta audioreferenssilinjaan (ARL) ja ensiksi mainitun (DSL') ja toisen differentiaaliasteen (DSR') operaatiovahvistimen invertoiva tulo on kytketty tulosignaali-liittimen kautta vastaavasti ensiksimainittuun (ASL3) ja 35 toiseen audiosignaalilinjaan (ASL4), ensiksimainitun 1A 80174 14 (DSL') ja toisen differentiaaliasteen (DSR') epäsynunetri-nen lähtö on kytketty lähtösignaaliliittimen kautta ensiksimainittuun (APL) ja toiseen audiosignaalin prosessointilaitteeseen (APR) ja lähtöreferenssiliittimen kautta 5 referenssijännitelähteeseen (Gl). 15 801 74
FI861567A 1985-04-17 1986-04-14 System foer asymmetrisk signaltransmission. FI80174C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8501120 1985-04-17
NL8501120A NL8501120A (nl) 1985-04-17 1985-04-17 Stelsel voor een asymmetrische signaaloverdracht.

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI861567A0 FI861567A0 (fi) 1986-04-14
FI861567A FI861567A (fi) 1986-10-18
FI80174B true FI80174B (fi) 1989-12-29
FI80174C FI80174C (fi) 1990-04-10

Family

ID=19845847

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI861567A FI80174C (fi) 1985-04-17 1986-04-14 System foer asymmetrisk signaltransmission.

Country Status (10)

Country Link
US (1) US4891704A (fi)
EP (1) EP0198553B1 (fi)
JP (1) JPH07105747B2 (fi)
KR (1) KR860008703A (fi)
DE (1) DE3669630D1 (fi)
ES (2) ES8707070A1 (fi)
FI (1) FI80174C (fi)
HK (1) HK32993A (fi)
NL (1) NL8501120A (fi)
SG (1) SG129992G (fi)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5241388A (en) * 1992-09-08 1993-08-31 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Navy Video signal filter method and circuit
AU2316295A (en) * 1994-05-03 1995-11-29 Gilbarco Inc. A fuel station communication system for communicating information to a customer located at a fuel pump

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS5451309A (en) * 1977-09-29 1979-04-23 Nec Corp Signal transmitter
US4433215A (en) * 1979-02-26 1984-02-21 Tii Corporation Solid state hybrid circuits
US4275270A (en) * 1979-11-29 1981-06-23 The Regents Of The University Of California Speech detector for use in an adaptive hybrid circuit
CA1174302A (en) * 1982-02-24 1984-09-11 Philip R. Staal Low power digital bus

Also Published As

Publication number Publication date
ES8801079A1 (es) 1987-12-01
EP0198553B1 (en) 1990-03-14
FI861567A (fi) 1986-10-18
ES557475A0 (es) 1987-12-01
EP0198553A1 (en) 1986-10-22
ES8707070A1 (es) 1987-07-01
HK32993A (en) 1993-04-08
DE3669630D1 (de) 1990-04-19
FI861567A0 (fi) 1986-04-14
SG129992G (en) 1993-03-12
NL8501120A (nl) 1986-11-17
JPS61242430A (ja) 1986-10-28
FI80174C (fi) 1990-04-10
JPH07105747B2 (ja) 1995-11-13
KR860008703A (ko) 1986-11-17
ES553956A0 (es) 1987-07-01
US4891704A (en) 1990-01-02

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CA1170189A (en) Microphone output transmission circuit
EP0026931B1 (en) Transceiver for full duplex transmission of digital signals on a single line
US4493092A (en) Interface circuit for digital signal transmission system
US5822426A (en) Balanced hybrid circuit
US3530260A (en) Transistor hybrid circuit
FI80174B (fi) System foer asymmetrisk signaltransmission.
US3453395A (en) Solid-state hybrid
US3949169A (en) Device for the transmission of push-pull signals
US5828733A (en) Method and arrangement for increasing data transmisssion rate over telephone cable
US4691349A (en) Duplex microphone communication system
US20230188102A1 (en) Amplifier circuit
US4622442A (en) Electronic hybrid having synthesized impedance circuitry
JPH0750657A (ja) 全二重伝送システム
JPS5980027A (ja) オ−デイオ信号伝送方式
CN210246899U (zh) 一种16路无源高清视频双绞线传输器
JPS58219826A (ja) 双方向性送受信回路
JPH09331277A (ja) 信号伝送回路
JP3514642B2 (ja) 光受信回路およびそれを用いた光伝送システム
KR200247799Y1 (ko) 브리지 앰프의 헤드 폰 연결 회로
JPH01216630A (ja) ノイズ除去回路
JP2021525984A (ja) 集積回路に基づくac結合トポロジ
JPH0122257Y2 (fi)
JPH0319473A (ja) 映像信号分岐装置
JPH07273693A (ja) 外乱ノイズ低減回路配置及び装置
JPH0462240B2 (fi)

Legal Events

Date Code Title Description
TC Name/ company changed in patent

Owner name: PHILIPS ELECTRONICS N.V.

MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: PHILIPS ELECTRONICS N.V.