FI79911B - Anordning foer instaellning av en sifferindikator. - Google Patents

Anordning foer instaellning av en sifferindikator. Download PDF

Info

Publication number
FI79911B
FI79911B FI834365A FI834365A FI79911B FI 79911 B FI79911 B FI 79911B FI 834365 A FI834365 A FI 834365A FI 834365 A FI834365 A FI 834365A FI 79911 B FI79911 B FI 79911B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
potentiometer
value
computer
voltage
indicator
Prior art date
Application number
FI834365A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI834365A0 (fi
FI79911C (fi
FI834365A (fi
Inventor
Lars Harry Wennersten
Mats Ingvar Kaerrman
Original Assignee
Electrolux Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Electrolux Ab filed Critical Electrolux Ab
Publication of FI834365A0 publication Critical patent/FI834365A0/fi
Publication of FI834365A publication Critical patent/FI834365A/fi
Publication of FI79911B publication Critical patent/FI79911B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI79911C publication Critical patent/FI79911C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G06COMPUTING; CALCULATING OR COUNTING
    • G06FELECTRIC DIGITAL DATA PROCESSING
    • G06F3/00Input arrangements for transferring data to be processed into a form capable of being handled by the computer; Output arrangements for transferring data from processing unit to output unit, e.g. interface arrangements
    • G06F3/01Input arrangements or combined input and output arrangements for interaction between user and computer
    • G06F3/03Arrangements for converting the position or the displacement of a member into a coded form
    • G06F3/033Pointing devices displaced or positioned by the user, e.g. mice, trackballs, pens or joysticks; Accessories therefor
    • G06F3/0362Pointing devices displaced or positioned by the user, e.g. mice, trackballs, pens or joysticks; Accessories therefor with detection of 1D translations or rotations of an operating part of the device, e.g. scroll wheels, sliders, knobs, rollers or belts
    • GPHYSICS
    • G04HOROLOGY
    • G04GELECTRONIC TIME-PIECES
    • G04G5/00Setting, i.e. correcting or changing, the time-indication

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Theoretical Computer Science (AREA)
  • Human Computer Interaction (AREA)
  • Measurement Of Length, Angles, Or The Like Using Electric Or Magnetic Means (AREA)
  • Adjustable Resistors (AREA)
  • Transmission And Conversion Of Sensor Element Output (AREA)
  • Measurement Of Resistance Or Impedance (AREA)
  • Recording Measured Values (AREA)
  • Position Input By Displaying (AREA)
  • Control Of Vending Devices And Auxiliary Devices For Vending Devices (AREA)
  • Electric Clocks (AREA)
  • Selective Calling Equipment (AREA)
  • Indication And Recording Devices For Special Purposes And Tariff Metering Devices (AREA)

Description

1 79911
Laite numeroilmaisimen asettamiseksi
Esillä olevan keksinnön kohteena on laite sellaisen numero-ilmaisimen asettamiseksi, joka on mainittu seuraavan patenttivaatimuksen 1 johdannossa.
Sähkömekaaninen laite elektronisen numeroilmaisimen asettamiseksi, joka esimerkiksi sisältyy elektroniseen kelloon, on selostettu saksalaisessa kuulutusjulkaisussa 2 628 794. Tämän laitteen avulla on mahdollista asettaa numeroilmaisin näyttämään halutun arvon kääntämällä rattia, jolloin samanaikaisesti minuutit ja tunnit on asetettavissa. Laite on siten toteutettu, että ilmaisimen näytön muutokset riippuvat nopeudesta jolla rattia käännetään. Edelleen voidaan rattia kääntämällä ensimmäiseen suuntaan saavuttaa lisäys ilmaisimen näyttöön kun toisaalta kääntäminen vastakkaiseen suuntaan aiheuttaa ilmaisimen näytön vähenemisen.
Tunnettu asetuslaite sisältää useita mekaanisia yksityiskohtia, joka järjestely aiheuttaa monimutkaisen ja kalliin rakenteen.
Keksinnön tarkoituksena on poistaa tunnetun laitteen mainittu haitta ja tarjota asetuslaite jolla on samat asetusmahdolli-suudet kuin tunnetulla laitteella, mutta käyttäen yksinkertaisempia ja halvempia ratkaisuja. Tämä saavutetaan laitteella jolla on seuraavissa patenttivaatimuksissa mainitut tunnusmerkit .
Keksinnön muut tarkoitukset ja edut selviävät seuraavasta toteutusesimerkin selostuksesta, jossa viitataan oheisiin piirustuksiin.
Kuviossa 1 on keksinnön mukaisen asetuslaitteen lohkokaavio, jossa on käyttölaite, numeroilmaisin ja välillä oleva tieto kone.
2 79911
Kuviossa 2 on kuvion 1 mukaisen laitteen edelleenkehitetyn toteutuksen lohkokaavio.
Kuviossa 3 on kuvion 2 mukaisen laitteen vuokaavio.
Kuvion 1 mukainen laite käsittää mikrotietokoneeseen 10 kytketyn elektronisen ajanilmaisimen tai kellon 11, joka ilmaisee tunnit ja minuutit. Kello on asetettavissa toivottuun aikaan vääntöpotentiometrin 12 avulla, joka on ympäripyöräh-tävää tyyppiä, so. resistanssialue voidaan toistuvasti ohittaa käännettäessä samaan suuntaan. Potentiometri 12 on kytketty jänniteohjattuun värähtelijään 13, esimerkiksi tyyppiä 555. Värähtelijä on niin kytketty, että se antaa pulsseja joilla on vakio jaksoaika mutta jonka jokaisen pulssin kesto on riippuvainen potentiometrin senhetkisestä asetuksesta. Pulssit viedään johtimen 14 kautta mikrotietokoneen 10 ajastinottoon.
Jotta saavutettaisiin se, että mikrotietokone muuttaa ilmaisimen 11 näyttöä, ei käytetä potentiometrin resistanssiarvoa suoraan vaan kahden eri mittausajankohdan, jotka sisältyvät mittaussarjaan, resistanssiarvojen erotusta. Jokaisen värähtelijän 13 antaman pulssin kesto edustaa tällöin senhetkistä resistanssiarvoa. Värähtelijän pulssit ovat neliön muotoisia ja niiden amplitudi vaihtelee korkean ja matalan tason välillä. Tietokone 10 määrää pulssin keston mittaamalla aikaa, joka kuluu siitä että johtimen 14 taso on korkea siihen että sen taso on jälleen matala. Tietokone 10 mittaa toistuvasti värähtelijän 13 pulssien kestoa ja säilytettyään arvo T·^ korkea sarjan ensimmäisestä mittauksesta määrää tietokone jokaisen uuden keston jälkeen, jota kutsutaan T2 korkeaksi' ylittääkö T1 korkean ja T2 korkean erotuksen absoluuttiarvo referenssi-: arvon jolloin tietokone suorittaa ilmaisimen näytön : muutoksen ennaltamäärätyllä arvolla N, joka vastaa potentio- ‘ metrin kääntökulmaa arvojen T·^ korkea ja T2 korkea välillä.
Pienin kääntökulma, joka halutaan aiheuttavan osoitusta ilmaisimeen määritetään valitsemalla T^^ sopivasti. Tällöin : voidaan jakaa potentiometrikierros vapaasti valittavaan mää rään askeleita.
3 79911
Kuten yllä on selvinnyt tapahtuu ilmaisimen asetuksen lisääntyminen tai väheneminen kun T^iff on ylitetty. Sen määrittämiseksi, onko potentiometriä käännetty oikealle (lisääminen) tai vasemmalle (vähentäminen), verrataan T2 korkea ja τχ korkea etumerkeiltään. Mikäli ilmaisinarvon toivottu muutos on suuri, voi olla toivottavaa suorittaa muutos suuremmissa askeleissa kuin mikäli toivottu muutos on pieni. Tämän saavuttamiseksi on talletettu joukko eri N:n arvoja tietokoneeseen 10, jotka vaihtelevat logaritmisesti pienimmän ja suurimman arvon välillä. Edelleen on valittu N-arvo sovitettu riippuvaksi potentiometrin kääntönopeudesta siten, että suuri nopeus antaa suuremman N-arvon. Tämän määrää tietokone siten, että tiettyä lukumäärää ennalta määrättyjä T^ korkea T2 korkea valisia erotuksia (= T-^^) vastaa tietokoneen 10 muistissa olevat määrätyt osoitteet, joihin eri N-arvoja on talletettu. Ilmaisimen asettaminen arvosta toiseen voi täten tapahtua ensin suurella muutosnopeudella ja tämän jälkeen alhaisella tällaisella uuden arvon täsmälliseksi asettamiseksi.
Eräs ympäripyörähtävien potentiometrien ongelma on se, että : : vastusradalla on osa, joka erottaa vastuksen suurimman ja pienimmän arvon toisistaan missä vastus on ääretön. Tätä • : potentiometrin vastusarvoa ei voida huomioida, vaan se on -;· hyljättävä. Tällainen hylkääminen voi tapahtua seurauksena sii- > tS' että Tkorkea ϊιί-^ referenssiarvon TkQrkea maks, joka vastaa potentiometrin korkeinta vastusarvoa. Tietokoneohjelma voi tällöin sisältää kaikkien T^.or^ea-arvojen vertaamisen arvoon Τ]<.οι:^θ3 maks' ei-sallittu vastusarvo todetaan.
Kuviossa 2 on näytetty toteutus, jossa mikrotietokone 15 on kytketty ilmaisimeen 16 joka, kuten yllä selostetussa esimer-·.· kissä ilmaisee tunnit ja minuutit. Mikrotietokoneessa on sisään- rakennettu A/D-muunnin, jota edustaa otto nimeltään A/D.
Tämä on johtimen 17 kautta kytketty ympäripyörähtävän poten- tiometrin 18 liukuun, jonka potentiometrin toinen kiinteä liitäntä on kytketty maahan ja jonka toinen kiinteä liitäntä vastuksen 19 kautta on kytketty positiivisen jännitteen pisteeseen 20. Potentiometrin liuku on edelleen vastuksen 21 4 79911 kautta kytketty pisteeseen 20. Vertailija 22 on sovitettu ilmaisemaan potentiometrin sitä kääntöasemaa, jossa vastus on ääretön. Vertailijän ei-invertoiva otto, merkitty on kytketty johtimeen 17, ja invertoiva otto, merkitty on kytketty vastusten 23 ja 24 muodostamaan jännitejakajaan, joka on kytketty pisteen 20 ja maan välille ja joka tuottaa referenssijännitteen Ure^ vertailijalle 22, joka jännite on suurempi kuin jännite U, joka vallitsee vastusten 18 ja 19 välisessä pisteessä ja joka vastaa potentiometrin korkeinta vastusarvoa. Vertailijalla on anto, joka johtimen 25 välityksellä on kytketty ottoon nimeltään INT, joka tarkoittaa "Interrupt" ja merkitsee sitä, että signaali tässä otossa aikaansaa keskeytysohjelman tietokoneen ohjelmassa. Toisen oton kautta, nimeltään "INP 1" testataan johdinta 25 sen toteamiseksi, onko keskeytyssignaali loppunut,jolloin potentiometrin ei-sallittu kääntöasento on ohitettu.
Ennen kuin kuvion 2 mukaisen asetuslaitteen toimintaa selostetaan kuvion 3 vuokaavion yhteydessä on huomautettava, että kuvion 2 mukaisesti tietokoneeseen rakennettu A/D-muunnin sallii sen, että kunakin mittaushetkenä potentiometrin asetus muunnetaan johtimessa 17 vallitsevan jännitearvon kautta arvoksi, joka on talletettavissa tietokoneeseen tai jota muulla tavoin voidaan käsitellä tietokoneessa. Tietysti voi A/D-muunnin myös olla erillinen yksikkö.
Tietokone nollaa ensin ilmaisimen, katso lohkoa 26 vuokaaviossa, kuten myös laskimen, lohko 27, joka tietokoneessa laskee ajan kahden toisiaan seuraavan A/D-muunnoksen välillä potentiometrin käännösasemaa edustavan jännitteen perusteella johtimessa 17. Ennen kuin voidaan suorittaa A/'D-muunnos, on tietokoneen tarkistettava, että potentiometri ei ole vastus-alueen ulkopuolella ja tämä tarkistus suoritetaan tarkistamalla, että lippu on asetettu, lohko 28, tuloksena siitä, että tietokone on vastaanottanut keskeytyssignaalin vertailijalta 22. Mikäli lippu on asetettu, mennään odotustilaan, joka tarkoittaa sitä, että ottoa "INQ 1" toistuvasti tutkitaan kunnes vertailijän 22 keskeytyssignaali on loppunut, lohko 29, 5 79911 jonka jälkeen lippu palautetaan, lohko 30, ja ohjelmaa jälleen käynnistetään paikasta, missä laskijaa nollattiin, lohko 27. Mikäli uusi lipun tarkastus antaa tulokseksi, että tämä ei ole asetettu, tapahtuu ensimmäinen A/D-muunnos lohkossa 31 ja lohkossa 32 käynnistetään odotusohjelma, joka tarkistaa milloin muunnos on valmis. Seuraava askel, lohko 33, merkitsee, että muunnettu arvo, joka esimerkiksi binäärisessä muodossa edustaa potentiometrin senhetkistä asentoa, talletetaan rekisteriin P-^. Ennen kuin voidaan suorittaa uutta A/D-muun-nosta, on uudelleen tutkittava onko lippu asetettu vai ei, vertaa lohkoa 34. Mikäli näin on,suoritetaan lohkojen 29 ja 30 edustama ohjelmaosa, joka johtaa lohkoon 27. Mikäli lippu toisaalta ei ole asetettu suoritetaan uusi A/D-muunnos lohkossa 35. Tässä lohkossa luetaan myös molempien A/D-muunnosten välinen aika. Seuraavassa lohkossa 36 mennään jälleen odotustilaan tarkistamaan, että muunnos on lopetettu. Kun tämä on tapahtunut talletetaan muunnettu arvo rekisteriin 1?2 · lohko 37. Tämä arvo edustaa potentiometrin nykyistä asemaa. Sen määrittämiseksi, onko potentiometriä käännetty edellisen mittauksen jälkeen lasketaan arvojen ja P2 valinen erotus ja tämä verrataan ennalta määrättyyn arvoon joka vastaa potentiometrin pienintä kääntökulmaa, joka halutaan aiheuttavan ilmaisimen 16 osoitusta. Tätä ohjelma-askelta on näytetty lohkossa 38 .
Lämpötilan ja syöttöjännitteen muutosten vaikutusten ehkäisemiseksi tarkistetaan lohkossa 39 onko kulunut enemmän kuin 1 minuutti edellisestä mittauksesta, ja mikäli näin on, mennään lohkoon 27, joka merkitsee uusien arvojen lukua ja tallettamista rekistereihin P^ ja vastaavasti P2· Mikäli on kulunut vähemmän kuin 1 minuutti ja lisäksi erotus j P1~P2| on pienempi kuin referenssiarvo mennään lohkoon 34 ohjelmassa, joka taas merkitsee ainoastaan rekisterin P2 uuden arvon lukemista. Mikäli lohkon 33 vertailu antaa tulokseksi, että j i on suurfcmP'i kuin referenssiarvo, mää ritellään seuraavassa lohkossa 40 onko P^ > P2· Mikäli näin on, vähennetään lohkossa 41 ennalta määrätty arvo K ilmaisimen 6 79911 arvosta kun toisaalta mikäli P^ < P2 ennalta määrätty arvo B lisätään ilmaisimen arvoon, katso lohko 42. Kuten yllä mainittiin, voidaan luku N tehdä riippuvaiseksi erotuksesta j Ρ^-?2j siten, että N lisääntyy kun eroLus lisääntyy, edullisesti logaritmisen asteikon mukaisesti. Tämä aiheuttaa sen, että ilmaisin muuttuu nopeammin käännettäessä potentiometriä nopeasti. Sen jälkeen, kun ilmaisimen arvo on muuttunut jomman kumman lohkon 41 tai 42 mukaisesti tapahtuu paluu lohkoon 27, jolloin uusia arvoja luetaan niiden tallettamiseksi rekistereihin P^ ja P2-
Vertailijan 22 keskeytyssignaali käynnistää keskeytysohjel-man, joka, kuten selviää kuviosta 3, koostuu lohkosta 43 "aseta lippu" ja sitä seuraavasta lohkosta 44, jonka mukaisesti tietokone palaa ohjelmakohtaan missä keskeytysohjelma käynnistyy. Keskeytyssignaali ei ainoastaan ilmaise sitä, että potentiometrin liuku on ei-määritellyllä vastusalueella, vaan myös sitä, että tämä vastusalue on ohitettu. Tämä on välttämätöntä, koska muuten saattaa tapahtua niin, että käännettäessä oikealle (lisääminen) saadaan P2~arvo, joka on pienempi kuin aiemmin talletettu P-^-arvo, jolloin toivottu ilmaisimen näytön lisäys muuttuu näytön vähenemiseksi. Koska keskeytys-signaalin antama lippu aina aiheuttaa niin uusien P^-arvojen kuten myös P2-arvojen lukemisen, varmistetaan, että potentiometrin kääntäminen oikealle aina johtaa ilmaisimen arvon lisääntymiseen ja kääntäminen vasemmalle aina johtaa ilmaisimen arvon vähenemiseen.

Claims (9)

1. Laite numeroilmaie imen <11; 16) asettamisekei muutta malla ilmaisimen arvoa askeleittain ylöspäin tai alaspäin, jolloin ilmaisin on kytketty tietokoneeseen (10; 15), johon myös on kytketty asetusta ohjaava kääntöpotentiometri <12; 18), tunnettu siitä, että potentiometri (12; 18) on ympä- ripyörivää tyyppiä, jossa asetusalue toistuvasti voidaan lä-pikulkea kääntämällä samaan suuntaan, ja että tietokone <10; 15. on sovitettu toistuvasti tunnistamaan hetkellistä vastus-arvoa, tai tätä edustavaa parametria, että tietokone edelleen on sovitettu tallettamaan ensimmäistä arvoa <Tj korkea* mittausarvojen sarjassa ja jokaiselle eeuraavalle mittausarvolle <T2 korkea* sarjassa määrittämään, ylittääkö senhetkisen arvon ja ensimmäisen mittausarvon erotus referenssiarvon (Tjj^ff), jossa tapauksessa ilmaisimeen <11; 16) vaikutetaan siten, että se lisää tai vähentää arvoaan yhden ennalta määrätyn suuruisen askeleen verran.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä että jänniteohjattu värähtelijä <13> on siten kytketty potentiometrin <12) ja tietokoneen (10) väliin, että se antaa tietokoneelle pulsseja, joilla on vakio jaksoaika ja joiden kesto riippuu potentiometrin asetuksesta, jolloin tietokone (10) on sovitettu toistuvasti mittaamaan pulssien kestoa ja jokaisen mittauksen jälkeen vertaamaan mitattua kestoa (T2 korkea* sarjassa ensin mitattuun kestoon <Tj korkea* Ja mikäli kestojen erotuksen absoluuttiarvo ylittää referenesiarvon (T^ff), vaikuttamaan ilmaisimeen <11) siten, että se lisää tai vähentää arvoaan ennalta määrätyllä askeleella.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä että ympäripyörivä potentiometri (18) on kytketty tietokoneeseen A/D-muuntimen kautta, jolloin tietokone (15) on sovitettu jaksottain tunnistamaan muunnettua, potentiometrin (18) yli olevaa hetkellistä jännitearvoa ja vertaamaan sitä ennal- 8 79911 ta määrätyn mittaussarjän ensimmäisenä mittausajankohtana muunnettun jänniearvoon, ja mikäli erotuksen määrä ylittää referenesiarvon, vaikuttamaan ilmaisimeen siten, että se lisää tai vähentää arvoaan ennalta määrätyllä askeleella.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä että ennalta määrätyn askeleen suuruus on riippuvainen potentiometrin kääntämienopeudesta, edullisesti logaritmisen asteikon mukaisesti.
5. Patenttivaatimuksen 2 ja 4 tai 3 ja 4 mukainen laite, tunnettu siitä, että tietokoneen (15) muistiin on talletettu joukko erisuuruisia askeleita, ja että jokainen askel vastaa potentiometrin (18) ennalta määrättyä kääntämisnopeutta, jolloin jokaiseen askeleeseen kuuluu määrätty referenssiarvo joka, kun se ylitetään, valitsee vastaavan askeleen, joka muodostaa mitan ilmaisimen (16) näytön sitä seuraavaan muutokseen .
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä että elimet (22) on sovitettu vertaamaan jokaista potentiometrin (18) asetteluun liittyvää mittausarvoa ennalta määrättyyn referenssiarvoon <Uref), joka on kytketty potentiometrin säätöasentoon, jossa tämän liuku sijaitsee vastusradan ulkopuolella ja heti kun potentiometri on ohittanut viimeksi mainitun asennon, antamaan tietokoneelle (15) keskeytyssignaali, joka aiheuttaa sen, että kaikki talletetut mittausarvot hylätään .
7. Patenttivaatimuksen 2 ja 6 mukainen laite, tunnettu siitä, että tietokone (10) on sovitettu vertaamaan jokaista mitattua pulssin kestoa referenssiaikaan <Tkorjcea ma]ce) , joka vastaa potentiometrin (12) liu'un asentoa vastusradan ulko-puole 1la. 9 79911
7 79911 Patenttivaatimukeet
8. Patenttivaatimuksen 2 ja 6 mukainen laite, tunnettu siitä, että vertailija on sovitettu toisaalta viemään ennalta määrättyä referenssiarvoa vertailujännitteen muodossa ja toisaalta potentiometriin (12) kytkettyä jännitearvoa keskeytyssignaalin luomiseksi, joka signaali viedään tietokoneelle (10) kun potentiometrin liuku sijaitsee vastusradan ulkopuolella.
9. Patenttivaatimuksen 3 ja 6 mukainen laite, tunnettu siitä, että vertailija (22) on sovitettu viemään toisaalta potentiometrin jännite, toisaalta vertailujännite (Uref), joka vastaa sitä, että potentiometrin liuku sijaitsee vastus-radan ulkopuolella, jolloin vertailija (22) on sovitettu luomaan tietokoneelle (15) vietävän keskeytyssignaalin silloin, kun potentiometri jännite ja vertailujännite (Uref) vastaavat toisiaan.
FI834365A 1982-11-30 1983-11-29 Anordning foer instaellning av en sifferindikator. FI79911C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8206845A SE446232B (sv) 1982-11-30 1982-11-30 Anordning for instellning av en sifferindikator
SE8206845 1982-11-30

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI834365A0 FI834365A0 (fi) 1983-11-29
FI834365A FI834365A (fi) 1984-05-31
FI79911B true FI79911B (fi) 1989-11-30
FI79911C FI79911C (fi) 1990-03-12

Family

ID=20348810

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI834365A FI79911C (fi) 1982-11-30 1983-11-29 Anordning foer instaellning av en sifferindikator.

Country Status (8)

Country Link
US (1) US4651147A (fi)
EP (1) EP0110850B1 (fi)
CA (1) CA1225481A (fi)
DE (1) DE3379293D1 (fi)
DK (1) DK160168C (fi)
FI (1) FI79911C (fi)
NO (1) NO157918C (fi)
SE (1) SE446232B (fi)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5253511A (en) * 1990-10-25 1993-10-19 Rosemount Inc. Transmitter with multifunction adjustment
JPH0587953A (ja) * 1991-09-26 1993-04-09 Seikosha Co Ltd 電子式デジタル表示値の調整装置
US5712832A (en) * 1994-06-22 1998-01-27 Seiko Epson Corporation Electronic clock and time setting method

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3541541A (en) * 1967-06-21 1970-11-17 Stanford Research Inst X-y position indicator for a display system
CH569320B5 (fi) * 1970-03-06 1975-11-14 Rolex Montres
US3789387A (en) * 1972-08-16 1974-01-29 J Hurst Dynamic motion display system
GB1510744A (en) * 1975-09-11 1978-05-17 Diehl Electro-mechanical adjustment means for adjusting an electronic digital indicator
DE2655947C2 (de) * 1976-12-10 1986-07-31 Telefunken Fernseh Und Rundfunk Gmbh, 3000 Hannover Zählschaltung zur Ermittlung der Empfangsfrequenz bzw. des Empfangskanals in einem Hochfrequenzüberlagerungsempfänger
DE2658436A1 (de) * 1976-12-23 1978-06-29 Licentia Gmbh Einrichtung zur eingabe von programm- und steuerdaten in die elektronik- steuereinheit eines elektrischen haushaltgeraetes
DE2726711C2 (de) * 1977-06-14 1984-10-18 Alfons Weiss Kg, Fabrik Feinwerktechn. Erzeugnisse, 7209 Gosheim Einstelleinrichtung für einen mit einer Digitalanzeige zusammenarbeitenden Zähler
US4242676A (en) * 1977-12-29 1980-12-30 Centre Electronique Horloger Sa Interactive device for data input into an instrument of small dimensions
DE2843353C2 (de) * 1978-10-05 1982-04-29 Diehl GmbH & Co, 8500 Nürnberg Verfahren zur elektronischen Steuerung von Eingabeimpulsen eines manuell drehbaren Impulsgenerators in einen elektronischen Zähler
DE3045122A1 (de) * 1979-12-06 1981-06-11 Asulab S.A., Bienne Einrichtung zum steuern der funktionen einer elektronischen uhr
US4400093A (en) * 1981-07-06 1983-08-23 Omega Louis Brandt & Frere S.A. Method for inspecting the running of a timepiece and timepiece adapted for such method
JPS5842089A (ja) * 1981-09-08 1983-03-11 ソニー株式会社 表示装置

Also Published As

Publication number Publication date
DK160168C (da) 1991-07-01
DK546783D0 (da) 1983-11-29
NO157918C (no) 1988-06-08
SE8206845D0 (sv) 1982-11-30
DE3379293D1 (en) 1989-04-06
US4651147A (en) 1987-03-17
EP0110850B1 (en) 1989-03-01
FI834365A0 (fi) 1983-11-29
NO834396L (no) 1984-06-01
SE446232B (sv) 1986-08-18
CA1225481A (en) 1987-08-11
DK160168B (da) 1991-02-04
NO157918B (no) 1988-02-29
FI79911C (fi) 1990-03-12
DK546783A (da) 1984-05-31
EP0110850A2 (en) 1984-06-13
FI834365A (fi) 1984-05-31
SE8206845L (sv) 1984-05-31
EP0110850A3 (en) 1986-04-23

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US3939459A (en) Digital signal linearizer
CA1172761A (en) Method and apparatus for determining rotational speed
US3958459A (en) Barometric altimeter
SE450915B (sv) Sett och anordning for utmatning av verden motsvarande pulsfrekvensen och perioden for tva efter varandra foljande pulser
CN108226560A (zh) 一种获取电机低转速角速度的方法及装置
US10451647B2 (en) Method and device for measuring speed of permanent magnet synchronous motor
US4358947A (en) Method and apparatus for volumetric calibration of liquid flow sensor output signals
US5136251A (en) Capacitance measurement
US4136559A (en) Torque meter means
FI79911B (fi) Anordning foer instaellning av en sifferindikator.
US4503374A (en) Speed detection apparatus and method
US3774448A (en) Fluid flow compensating method and system
US3036774A (en) Computing apparatus
JPS5815159A (ja) デイジタル速度検出方式
KR940002190B1 (ko) 수위변화 측정방법
JPS63238563A (ja) Fv変換方法
JPS59195129A (ja) ベルトスケ−ル用積算計
SU440689A1 (ru) Устройство дл определени ошибок преобразовател угол-код
SU945644A1 (ru) Способ измерени угловых мер и устройство дл его осуществлени
SU599222A1 (ru) Частотный измеритель
SU610021A1 (ru) Цифровой измеритель скорости вращени
SU470768A1 (ru) Устройство дл измерени скорости пилообразного напр жени
SU1035411A1 (ru) Устройство дл измерени диаметра рулона
SU782158A1 (ru) Устройство контрол параметров быстродействующих аналого-цифровых преобразователей
SU847201A1 (ru) Вторичный измерительный прибор цифровогоТАХОМЕТРА

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: AKTIEBOLAGET ELECTROLUX