FI79800C - Flisningsmaskin. - Google Patents
Flisningsmaskin. Download PDFInfo
- Publication number
- FI79800C FI79800C FI850823A FI850823A FI79800C FI 79800 C FI79800 C FI 79800C FI 850823 A FI850823 A FI 850823A FI 850823 A FI850823 A FI 850823A FI 79800 C FI79800 C FI 79800C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- cutting
- blade
- pressing
- machine according
- compression
- Prior art date
Links
Classifications
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B27—WORKING OR PRESERVING WOOD OR SIMILAR MATERIAL; NAILING OR STAPLING MACHINES IN GENERAL
- B27L—REMOVING BARK OR VESTIGES OF BRANCHES; SPLITTING WOOD; MANUFACTURE OF VENEER, WOODEN STICKS, WOOD SHAVINGS, WOOD FIBRES OR WOOD POWDER
- B27L11/00—Manufacture of wood shavings, chips, powder, or the like; Tools therefor
- B27L11/02—Manufacture of wood shavings, chips, powder, or the like; Tools therefor of wood shavings or the like
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Manufacturing & Machinery (AREA)
- Mechanical Engineering (AREA)
- Wood Science & Technology (AREA)
- Forests & Forestry (AREA)
- Debarking, Splitting, And Disintegration Of Timber (AREA)
- Crushing And Pulverization Processes (AREA)
Description
1 79300
Lastutuskone
Keksintö kohdistuu lastutuskoneeseen runko- ja pyöröpuutavaraa varten litteiden lastujen, säikeiden ja 5 ohuiden pikkulevyjen välittömäksi tuottamiseksi katkaise- mattomasta pyöreästä puutavarasta, haloista tai pintalau-doista pääpatenttivaatimuksen johdanto-osassa selostetuilla rakenteellisilla tunnusmerkeillä.
Tällaisessa julkaisusta DE-PS 1 300 239 tunnetussa 10 lastutuskoneessa liikutetaan lastutuslaitetta, joka muodos tuu etupuolelta avoimessa vaipassa vaakasuoran akselin ympäri pyörivästä maljamaisesta teräroottorista, edestakaisin syöttölaitteella sekä puristuselementeillä varustetun syöttöputken suun edessä, jolloin työliike on suunnattu 15 ylöspäin. Teräroottorin sisälle on muodostettu vaippaan kiinnitetty yhdensuuntaisin pystysuorin sivuseinin muodostettu leikkuutila, jonka sisään liikkuvana puristuselement-tinä ja aseteltavana vastakappaleena toimiva puristuskenkä menee ja jota syöttökourun edestä vaiheittaisesti leikkuu-20 tilan sisään työnnetty puukasa ensiksi puristaa yhteen ja sitten työliikkeen aikana pitää kiinni. Työliikkeen rajoittamiseksi on puristuskengän työntötanko varustettu rajoitti-mella, joka toimii yhdessä vaipassa olevan päätekatkaisimen kanssa. Puristuskenkä on teholliselta sivultaan terärootto-25 rin sisäkehää vastaavasti kaarevoitu ja jaettu useisiin, kukin itsenäisesti toimiviin puristussegmentteihin.
Tällä lastutuskoneella oli tarkoitus, kuten julkaisun 1 300 230 selityksen johdannosta on nähtävissä, poistaa epäkohdat, jotka liittyivät puolestaan tunnettuun tä-30 män lajin lastutuskoneeseen, jossa lastutuslaitetta liiku tetaan edestakaisin vaakasuorassa suunnassa ennen puun syöt-töaukon suuta, jolloin työliikkeen aikana syöttökourun eteen kiristynyt puukasa puristaa siinä pystyssä olevaa rajoitin-ta vasten. Julkaisussa DE-PS 1 300 230 ehdotetussa rajoitti-35 men tai vastakappaleen asennuksessa syöttökourusta teräroottorin sisustaan päin parannetaan tosin puristusolosuhteita lastuamisvyöhykkeellä, kuitenkaan tämä rakenteellinen toi- 2 79300 menpide ei ilmeisestikään riittänyt määrällisesti ja laadullisesti tunkeutumiseen tehoalueille, jotka tällä lastu-tusperiaatteella olisivat olleet sille mahdollisia, jotta se olisi kilpaillut menestyksellisesti markkinoilla pitkän 5 puun lastuttamiseksi luotettaviksi osoittautuneiden teräak- selilastuttimien kanssa.
Tällöin ovat käyttöön liittyvät ja taloudelliset edut, joita pitkän puun lastuamiselle teräroottorin sisällä on tarjottavana, olleet pitkään tunnettuja terärenkail-10 la hakkeen lastuamisessa saatujen hyvien kokemusten perus teella ammattiväen piirissä. Nämä lajiin liittyvät edulli-suusnäkökohdat eivät rajoitu ainoastaan homogeeniseen lastu-laatuun läpilaskukidan kalibroivan vaikutuksen seurauksena, vaan muodostuvat ennen kaikkea siitä, että tämä korkea las-15 tulaatu on pidettävissä kulumisvaikutuksien nopealla ja te hokkaalla poissulkemisella muuttumattomana, yksinkertaisella hiomisella tai kulutusosien vaihtamisella kootussa tilassa, terärenkaan täydellisellä vaihtamisella uuteen tai kunnostettuun, niin että leikkuutyökalun uuden tilan jäl-20 leenmuodostaminen on mahdollista minimiäjalla ja -kustannuksilla. Tämän lisäksi terärengas tarjoaa myös vielä sen rakenteellisen mahdollisuuden, että se varustetaan lisäksi tulevilla murskauselementeillä tai tuuletus- tai tilasii-villä siten mielivaltaisessa suunnassa mahdollistetun las-25 tun ulospurkauksen tukemiseksi. Ottaen huomioon nämä sel vät edut ei vuosikymmeniin ole puuttunut ammattiväeltä intensiivisiä ponnistuksia liittää terärengasta tai terä-koppaa myös välittömään pitkän puutavaran lastuamiseen.
Tämä asiantila on todistettu esim. julkaisuissa 30 DE-PS 841 642 ja 1 012 061, jotka esittävät myös jo sel laisia sisälastuttimia katkaisematonta runkopuutavaraa tai vastaavaa varten, joissa kuitenkin pyörivä terärengas on sovitettu paikaltaan kiinteästi ja puukasaa edestakaisin liikkuvan syöttökourun suualueella kiristetään kiinni 35 ylhäältä ja sivulta vaikuttavilla puristuselementeillä.
Mutta täten voidaan hallita ainoastaan vähäistä, suunnilleen normaalia lastupituutta vastaavaa leikkuuleveyttä,
II
3 79300 joka on täydellisesti riittämätön vastaavaa leikkuuleveyt-tä varten. Täten ei myöskään ole mahdollista lastuttaa moitteettomasti lyhyitä rungonpäitä tai muita jäännösosia, joita syöttökourun puristuselementit eivät enää pidä.
5 Julkaisussa US-PS 3 913 643 (= DE-OS 2 542 340) on kuvattu toinen lastutuskone, jossa on malja- tai koppa-mainen teräroottori, joka on tarkoitettu katkaistun, siis tasapitkien ja suunnilleen myös tasapaksujen puunkappaleiden lastuttamiseksi, joiden pituus vastaa teräroottorin toi-10 mintaleveyttä. Lastutettavat puut työnnetään siellä kasoit tain koko pituudeltaan teräroottorin sisäpuolelle sovitettuun laatikkoon ja sen jälkeen työnnetään tämän liikkuvan pohjan toimesta paikaltaan kiinteästi laakeroidun teräroottorin sisäkehää vasten ja tämän sisäänpäin esiinpistävien 15 lastuterien toimesta lastutetaan. Tämä tunnettu lastutusko- ne ei kuitenkaan ole verrattavissa keksinnön mukaiseen yksistään jo lajin mukaisesti, koska tällöin voidaan lastuttaa ainoastaan katkaistua, siis vastaavasti esivalmisteltua puuta, mutta ei, kuten keksinnössä lajin mukaan edellytetään, 20 runko- ja jäännöspuuta, joka on mielivaltaisen pituista ja paksuista, siis sellaisessa tilassa, kuten se on esimerkiksi puunhankinnan yhteydessä metsässä. Tällaisten puiden työstämiseksi korkealaatuiseksi haketavaraksi taloudellisesti puolustettavissa olevin kustannuksin, on kuitenkin, 25 kuten jäljempänä on esitetty, voitettava ongelmat, joita luonnollisesti ei edes voi esiintyä lastutettaessa katkaistua puuta.
Ottaen huomioon kuvatun tekniikan tason pyritään keksinnöllä päämäärään, että kehitetään edellä kuvattua ja 30 pääpatenttivaatimuksen johdanto-osan mukaista lastutuskonet- ta mielivaltaisen pituista ja paksuista runko- ja jäännös-puutavaraa varten sillä tavoin edelleen, että täten ei ainoastaan mahdollisteta taloudellisesti tyydyttävää tuotan-tonopeutta, vaan että täten ennen kaikkea myös saavutetaan 35 homogeeninen haketavara, jolla on yhtenäisenä pysyvä korkea laatu, joka sallii teollisen edelleenkäsittelyn ilman kallista ja kustannuksia aiheuttavaa jälkiseulontaa. Sa- 4 79800 maila ei ole tarpeen luopua tunnetuista ja luotettavista hoito- ja korjausystävällisistä terärenkaan ominaisuuksista, kuten koko terärenkaan nopeasta vaihtamisesta tai sen sisäpinnan hiomisesta kootussa tilassa.
5 Keksinnön mukaisesti ehdotettu tämän päämääränaset- telun toteutus perustuu tietouteen, että määrällinen ja laadullinen tehon suurentaminen puheena olevassa lastutuskonei-den lajissa on ainoastaan silloin mahdollista, kun onnistuu sijoittaa teräroottorin sisäpuolelle huolimatta siellä valio litsevista ahtaista tilaolosuhteista puristusjärjestelmä, joka vaiheittain leikkuutilaan sisään syötettyä puukasaa kykenee puristamaan yhteen riittävän lujasti ei ainoastaan, kuten tunnettua, lastutuslaitteen syöttöliikkeen suunnassa, vaan myös sen suhteen poikittain, ilman että tällöin - ja 15 tämä on olennainen lisäehto - haitataan lastutuslaitteen syöttöliikettä.
Nämä molemmat sinänsä vastakkaiset vaatimukset, joiden täyttämisessä on varsinainen tekninen tehtävä, tyydytetään keksinnön mukaan pääpatenttivaatimuksessa tunnusomai-20 siksi esitetyillä tunnusmerkeillä.
Keksinnön mukaisesti muodostetussa puristuskammios-sa puristetaan puukasa yhteen välittömästi leikkuualueella kahdella toistensa suhteen poikittain vaikuttavalla puristus-järjestelmällä, niin että ei taata ainoastaan puun värisemä-25 töntä ja lujaa kiinnikiristämistä lastutusalueella myös suu rella leikkuuleveydellä, vaan että myös, mikä on aivan ratkaisevan merkityksellistä yhtenäisenä pysyvän korkean laadun kannalta, päätepuukappaleita, joihin puristuskammion eteen sovitetut puristuselementit eivät ole enää tarttuneina, pi-30 detään kiinni niiden jäännöksettömään lastutukseen saakka alkuperäisessä lastutukseen sopivassa tilassa.
Jotta nyt suuret puristusvoimat eivät mainittavasti haittaisi puukasan suhteellista liukumista puristuskammion sisällä työliikkeen aikana, välittömästi puristuskammion 35 eteen on sovitettu paikaltaan kiinteä sisääntulokynnys, joka on kammion pohjan suhteen jonkin verran korotettu ja tällä tavalla vastaanottaa puukasan yhteenpuristamisen kaut-
II
5 79800 ta aiheutuneet puristusvoimat suurelta osin, niin että puristuskammion pohjalevy voi liukua helposti pois puuka-san alta.
Puristuskammion takasulkuseinä pysäyttää vaiheittai-5 set puukasan sisääntyöntöliikkeet puristuskammion sisään ja suojaa sen lisäksi puiden etupintoja energiaa kuluttavilta kitkavoimilta ja siten myös lastua vahingoittavilta tärinöiltä, jotka muutoin aiheuttaisivat teräroottorin napalevyn pyörimisen johdosta puukasaan.
10 Erityisen ongelmallista on asianmukainen jäännökse- tön rungon päiden tai muiden jäännösosien lastutus, jollaisia esiintyy lastutettaessa katkaisemattomia, siis eri pitkää runko- ja jäännöspuutavaraa jatkuvasti, ja vielä sitä useammin, mitä lyhyempiä puut kaikkiaan ovat. Koska näihin 15 jäännösosiin ei lastuttamisen aikana voida enää tarttua pu ristuskammion edessä, varsinkaan ei syöttökouruun sovitetuilla puristuselementeillä, ne voivat joutua puristuskammioon hallitsemattomalla tavalla asentoihin, joissa niiden kuidut eivät enää kulje lastutusterien leikkuusärmien suuntaisesti, 20 mikä vaikuttaa sekä häiritsevästi lastutustapahtumaan että myös laatua heikentävästi tuotettuun lastutustavaraan.
Jos tällaisen jäännöspuukappaleen asento on esimerkiksi sellainen, että lastutus tapahtuu kuidun kulkua pitkin, niin saadaan haluttua pitempiä lastuja, jotka eivät ole eli-25 minoitavissa myöskään terärenkaan kalibroivalla vaikutuk sella. Mutta tällainen jäännösosa voi lastutuksensa yhteydessä myös ottaa asennon, jossa lastutusterien leikkuusär-män suunta on kohtisuora kuitusuunnan suhteen, minkä johdosta tuotetaan tarpeetonta hienoainesta ja puupölyä. Lisäk-50 si tällä tavoin poikittain olevat päätepuukappaleet aiheut tavat myös ennenaikaista veitsien kulumista ja estävät lisäksi puupinon vaiheittaisen työntämisen puristuskammion sisään, mistä on seurauksena kammion riittämätön täyttäminen ja siten myös lastutuskoneen alentunut tuotantonopeus.
55 Sen vuokSi on toisena kokonaistehtävän puitteissa ole vana keksinnön tehtävänä estää, että rungonpäät tai muut jäännösosat voivat joutua puristuskammiossa asemiin, jotka 6 79300 ovat niiden laskutuksen kannalta epäsuotuisat ja siten tekisivät tyhjäksi keksinnön mukaisesti tavoitellun homogeenisen lastutavaran saavuttamisen.
Tämä erityinen osatehtävä ratkaistaan patenttivaa-5 timuksissa 2 ja 3 tunnusmerkillisinä esitetyin toimenpitein.
Näille ratkaisutoimenpiteille on perustana tietous, että jäännösosien kuvattuihin lastutukselle epäsuotuisiin asemiin voi olla kaksi erilaista syytä. Ensiksi tällaiset jäännösosat voivat tahdittaisessa puukasan sisääntyöntämi-10 sessä pudota ennenaikaisesti puristuskammioon ja siten jo joutua hallitsemattomaan asentoon. Toiseksi tällainen las-tuttamiselle epäsuotuisa tila voi esiintyä kuitenkin myös siten, että jäännösosia välittömällä lastutusalueella lastutus-tapahtuman aikana ei riittävästi pidetä kiinni, niin että 15 niitä voivat niihin vaikuttavat leikkuuvoimat liikuttaa epä suotuisiin asemiin. Molemmat syyt vaikuttavat ymmärrettävästi sitä voimakkaammin, mitä lyhyempi on tällaisten päätepuu-kappaleiden pituus suhteessa niiden halkaisijaan; jos niillä siis on levyjen muoto.
20 Ensimmäinen syy poissuljetaan patenttivaatimuksessa 2 tunnusmerkillisenä esitetyllä toimenpiteellä, minkä mukaan puristuskammion sisäpuolelle on sovitettu terärootto-rin akselinsuunnassa siirrettävissä oleva ohjauslevy puun sisäänsyöttöä varten. Tätä ohjauslevyä työnnetään joka ker-25 ta, sen jälkeen kun lastutuslaite on palannut takaisin työliikkeen jälkeen lähtöasentoonsa, niin pitkälle ulos puristuskammiosta, kunnes se tulee painautumaan syöttökou-russa vielä kiinnipidetyn puukasan etupintoihin. Tämän jälkeen sitten, sen jälkeen kun puukasa syöttökourussa on vapau-30 tettu puristuskammiossa olevaa seuraavaa vaiheittaista puun sisääntyöntöä varten, työnnetään ohjauslevy takaisin synkronisesti puun eteenpäin työntämisen kanssa lähtöasentoonsa. Koska tällöin puiden etupinnat painautuvat alituisesti ohjauslevyyn, on tällä tavoin poissuljettu, että jäännös-35 osat jo puun sisään työntämisen yhteydessä voivat joutua lastuamiselle epäsuotuisaan asentoon.
li 7 79800 Tämän patenttivaatimuksessa 2 tunnusmerkillisenä esitetyn ratkaisutoimenpiteen suhteen on julkaisusta DE-OS 3 301 922 valssinmuotoisella lastutustyökalulla varustettujen pitkien puiden lastuttimien yhteydessä, siis 5 niinkutsuttujen teräakselilastuttimien yhteydessä, jo tun nettua paikaltaan kiinteään lastutuskammioon sijoittaa vastapäätä puun syöttökourun suuta siellä "siirrettävänä sy-säysseinänä" kuvattu, syöttökourun kuljetussuunnassa siirrettävä ohjauslevy puun sisäänsyöttöä varten. Täten este-10 tetään tosin laajalti teräakselilastuttimien yhteydessä myös jo hallitsematon jäännösosien siirtyminen vaiheittaisessa puun sisäänsyötössä lastutuskammioon, kuitenkin aikaansaa keksinnön mukaisesti ehdotettu ohjauslevy puun sisään työntöä varten puristuskammion sisään vasta yhteydes-15 sä pääpatenttivaatimuksen tunnusmerkkien kanssa tehokkaat taloudelliset seuraukset. Sillä puheena oleva ohjauslevy kykenee asetetun tehtävän ratkaisemiseksi, nimittäin tuottaa täydellisesti homogeenista lastuainesta, joka ei enää tarvitse jälkiseulontaa, ratkaisevasti auttamaan vasta pää-20 patenttivaatimuksessa tunnusmerkillisinä esitettyjen, ta loudellisen terärengaslastutuksen eri pitkälle runkopuuta-varalle ensimmäisen kerran mahdollistavien toimenpiteiden yhteydessä.
Toinen syy ei-toivottuihin päätepuukappaleiden liik-25 keisiin puristuskammion sisäpuolella poistetaan keksinnön mukaisesti patenttivaatimuksessa 3 tunnusmerkillisenä esitetyllä toimenpiteellä, jonka mukaan puristuselementtien kääntöakselit vaipan etupuolella ja/tai puristuskammion akselin suhteen kohtisuorilla seinämäosilla on sovitettu 30 sillä tavoin, että ne ovat (ajatellun) suoran pidennyksel lä, joka yhdistää teräroottorin akselin puristusvyöhyk-keen keskustaan.
Tämän geometrisen ehdon mukaan puristuselementtien puristusnokat esittävät ympyränkaarta, jonka säde tosin on 35 suurempi kuin terien lentoradan säde, kuitenkin tällä ta valla puristusnokat voivat lähtö- ja pääteasennossa ulottaa puristusliikkeensä mielivaltaisen lähelle terien lentorataa, β 79800 jolloin ne loittonevat puristusliikkeensä keskialueella ainoastaan vähäisesti terien lentoradasta, niin että sen johdosta keksinnön mukaan tavoiteltua kiinnipitovaikutus-ta, erityisesti jäännösosia varten, käytännössä ei haitata.
5 Keksinnön muut yksityiskohdat ilmenevät alipatentti- vaatimuksista 4-12.
Keksinnöllä ei ole nyt ainoastaan ensi kertaa luotu mahdollisuus käyttää terärengaslastutusta myös mielivaltaisen pituisia ja paksuisia runko- ja jätepuita varten talo loudellisesti menestyksekkäästi, vaan on myös, kuten lukuisat kokeet ovat osoittaneet, onnistunut saavuttaci homogeeninen, siis siruton ja vähän hienoainesta sisältävä lastu-tavara, niin että kustannuksia aiheuttava lastujen jälki-seulonta yleensä jää pois. Tätä korkeaa lastulaatua ei myös-15 kään haitata kulumisvaikutuksilla pitkähkön ajan aikana, koska keksinnön mukaan myös on pidetty huoli siitä, että te-rärengas-hakelastutuksesta tunnettuja ja siellä luotettavia menetelmiä kulumisvaikutusten varhaiseksi ja kustannusystä-välliseksi poissulkemiseksi ei haitata keksinnön mukaan eh-20 dotetulla puristusjärjestelmällä.
Näin on keksinnön edullisen sovellutuksen mukaan mahdollista vastakappaleen uloskääntämisen jälkeen puristuskam-miosta ja lastutuslaitteen sivuttaisen siirtämisen jälkeen syöttökourun alueelta vaihtaa terärengas ongelmattomasti ja 25 tällä tavalla vähäisin aika- ja kustannusuhrauksin muodostaa jälleen leikkuutyökalun täydellinen uusi tila. Tällöin ei tarvitse puristuskammiota, sikäli kuin se keksinnön erään lisäsovellutuksen mukaisesti on tuettu takasulkuseinänsä välityksellä jäykkään akseliin, kertaakaan purkaa; tässä ta-30 pauksessa riittää ainoastaan kääntää sen etupuolinen pidin ulos terärenkaan alueelta.
Piirustuksissa on esitetty esimerkinomaisesti keksinnön useita sovellutusmahdollisuuksia. Piirustuksissa esittää kuvio 1 keksinnön ensimmäistä sovellutusmuotoa leik-35 kauksessa kuvien 2 ja 3 viivan I-I mukaan;
II
9 79800 kuvio 2 leikkausta kuvion 1 viivan II-II mukaan; kuvio 2a kuvion 2 yksityiskohtaa suurennetussa mittakaavassa; kuvio 3 päältä katsottua kuvaa leikkauksessa ku-5 vion 1 viivan III-III mukaan; kuvio 4 keksinnön toista sovellutusmuotoa leikkauksessa kuvion 5 viivan IV-IV mukaan; kuvio 5 kuvion 4 etukuvaa; kuvio 6 toisen sovellutusmuodon muunnosta pienen-10 netyssä mittakaavassa; kuvio 7 keksinnön toista sovellutusmuotoa, jolloin lastutuslaite on terärenkaan vaihtoasennossa.
Kuviossa 1 suurimmaksi osaksi etukuvana esitetty lastutuslaite muodostuu teräroottorista 1, joka on laake-15 roitu etupuolelta avoimeen vaippaan 2 akseliin 3 vapaas ti liikkuvasti ja pyörii nuolen R suunnassa. Kotelo 2 on asennettu kelkalle 4, joka on liikutettavissa edestakaisin paineväliaineella ohjatun päintyöntölaitteen 5 välityksellä kiskorataa 6 pitkin paikaltaan kiinteällä perus-20 kehyksellä 7 poikittain roottorin akselin suhteen, siis -- - kaksoisnuolen H suunnassa.
Teräroottori 1 muodostuu terärenkaasta 8, joka on kiinnitetty vaihdettavasti roottoriakselilla 3 olevaan na-palevyyn 9. Ontoksi muodostetun roottoriakselin 3 vapaas-25 sa päässä on hihnapyörä 10, joka on hihnakäytön 11 välityksellä kytketty moottoriin 12, joka samoin on asennettu kelkalle 4.
Terärenkaassa 8 on takimmaisen, napalevyyn 9 kiinnitetyn terän kantorenkaan 13 ja etumaisen terän kantorenkaan 30 14 väliin kiinnitetty lastuteriä 15 lähemmin esittämättömäl lä tavalla kehämäisesti sovitettuihin terän kannatinlevyi-hin 21. Lastuterien 15 leikkuusärmät on suunnattu sisäänpäin ja muodostavat tunnetulla tavalla niiden yhdenmukaisia ylimenoja vastaavasti terärenkaan 8 sisäkehän yli te-35 räroottorin 1 pyöriessä terän liikeradan 16. Moitteetonta katkaisuleikkausta varten tarvittavan kylkivapauden takaamiseksi lastuterissä, ei teräroottorin 1 akseli - 10 79300 päältä katsottuna - ole tarkalleen kohtisuora kelkan 4 liikesuunnan H suhteen, vaan poikkeaa (esittämättä jätetyllä tavalla) siitä vähäisesti.
Terän kannatinlevyjen 21 kehän ympäröimään terä-5 roottorin 1 sisätilaan on sovitettu puristuskammio 17, jo ta rajoittavat yläsivulta vaakasuoraan molemminpuolisesti terän lentoradan 16 lähelle ulottuva pohjalevy 18 ja yläsivulta tämän suuntaisesti kulkeva, puristuskammion 17 vain osittaisesti peittävä peitelevy 19. Puristuskammion 17 ylä-10 ja alapuolella sijaitsevat toisaalta terärenkaan 8 sisäke- hän ja toisaalta peitelevyn 18 tai pohjalevyn 19 rajoittamat tilasegmentit 25 ja 26. Takapuolelta puristuskammiota 17 rajoittaa teräroottorin 1 napalevyä 9 peittävä takimmainen sulkuseinä 20. Pohjalevyn 18 ja peitelevyn 19 välinen etäi-15 syys kuvaa lastutusaluetta z, jonka alareunaan on muodos tettu vastaveitsellä 22 varustettu pohjalevy 18.
Puristuskammio 17 on kiinnitetty siihen yhdistetyn, terärenkaan 8 lukuunottamatta lastutusaluetta z peittävän etulevyn 23 välityksellä vaipan 2 etuseinään. Etulevyyn 23 20 on muodostettu säteittäisiä tuuletuskanavia 24. Alemman tilasegmentin 26 alueella etulevyn 23 takasulkuseinään 20 yhdistävä pohjalevy 18 yhdessä sylinterimäisen seinäosan 26' kanssa muodostaa suljetun, puristuskammiota 17 jäykistävän onton kappaleen. Etulevyn 23 sisäpuolelle on kiinni-25 tetty pohjalevyn 18 korkeudelle lattarautamainen, kulumis ta kestävästä materiaalista muodostuva, vaihdettava väli-tilarajoitin 27, joka ulottuu etumaisen veitsen kannatin-renkaan 14 leveydelle.
Etupuolelta avoin puristuskammio 17 ulottuu vastakap-30 paleen 28 sisään, jossa on molemmin puolin kuperaksi kaa- revoitu, terän lentoradan 16 sädettä vastaavat pinnat 31. Vastakappale 28 on sovitettu akselin 30 välityksellä terän-pitimeen 32, joka on siirrettävissä paikaltaan kiinteissä liukutangoissa 29 hydraulisen työntölaitteen välityksellä 35 kelkan 4 liikesuunnassa H. Työliikkeen aikana or. vastakap pale 28, sen jälkeen kun se on liikutettu purist.usasentoon, lukittavissa. Lisäksi teräroottorin tyhjäkäynnir. aikana on 11 79300 vastakappale 28 käännettävissä ulos puristuskammiosta 17 akselinsa 30 ympäri.
Sivulle puristuskammion 17 viereen on lastutusalueen z alueelle kiinnitetty tasomainen suojakilpi 34 vaipan 2 5 etusivulle, jonka etusivu on katkaisuosan tasossa ja siten työntyy työliikkeen kuluessa puukasan näin tasomaiseksi tasoitettujen etupintojen eteen. Täten on lastutuslaitteen 1, 2 liikerata suojattu siltä, että puukappaleet työ- ja paluuliikkeen aikana tunkeutuisivat liikeratansa sisään 10 eteen ja siten voisivat estää työn tapahtumisen.
Puristuskammion 17 sisäpuolelle on sen takimmaisen sulkuseinän 20 eteen sovitettu teräroottorin 1 akselinsuun-nassa siirrettävä ohjauslevy 33. Ohjauslevyn 33 työntökäyt-tölaitteena toimii hydraulinen painelaite 35, joka on kiin-15 nitetty onttoon roottorinakseliin 3 ja jonka työntötanko 36 tarttuu ohjauslevyyn 33 takasivuun. Painelaitteen 35 sylinteri on kiinnitetty puristuskammion 17 takimmaisen sulkuseinän 20 takasivuun. Ohjauslevyn 33 ala- ja yläreuna on varustettu liukukelkoilla 37 ja 38, joista alemmat liuku-20 kelkat 37 liukuvat akseliyhdensuuntaisissa, pohjalevyyn 18 muodostetuissa ohjausurissa 39. Ohjauslevyn 33 ulostyön-tö s vastaa tarkalleen teräroottorin 1 toimintaleveyttä b, niin että ulostyönnetyssä tilassa ohjauslevyn 33 etusivu on samalla linjalla suojakilven 34 etusivun kanssa.
25 Puristuskammion 17 yläpuolelle on sovitettu tilaseg- menttiin 25 useita puristusmiekkoja 64 yhteiseen miekkakan-nattimeen 65 kampamaisesti, kuitenkin yksittäin joustavasti. Miekankannatin 65 on yhdistetty kulmavivun 66 pitempään vipuvarteen, jonka kääntöakseli 67 on sovitettu puristuskam-30 mion 17 etulevyyn 23 sillä tavalla, että se on sellaisen suoran e pidennyksellä, joka yhdistää roottoriakselin c pu-ristusnokkien 69 puristusalueiden d keskustaan M. Kulma-vivun 66 lyhyeen vipuvarteen tarttuu hydraulinen painelaite 68, joka on nivelletty kotelon 2 aluslevyyn. Jos kulma-35 vipua 66 käännetään kulman oi verran, niin puristusmiekkojen 64 puristusnokat 69 liikkuvat kuviossa 1 katkoviivoin esitettyyn asemaan ympyränmuotoisella radalla, joka puristus- 12 79300 miekkojen lähtö- ja loppuasennossa voi ulottua mielivaltaisen lähelle terän lentorataa 16 ja loitota siitä vähäisesti ainoastaan keskirata-alueella. Jotta puristusmiekat eivät estäisi toiminnan tapahtumista, on vastakappaleeseen 28 5 muodostettu vastaava rako 40.
Välittömästi puristuskammion 17 eteen on sovitettu paikaltaan kiinteä sisääntulokynnys 41, jonka tukipinta 42 on verrattuna puristuskammion 17 pohjalevyyn korotettu vähäisen määrän a verran. Syöttökouruun 44 päin, jonka pohja 10 muodostaa kuljetinhihnan 46, sisääntulokynnys 41 on varus tettu vinolla tukipinnalla 43. Sisääntulokynnyksen 41 ja syöttökourun 4 kuljetinhihnan 46 väliin jätetty välitila 45 toimii lian ja vieraiden kappaleiden erottamiseksi. Syöttökourun 44 kuljetinhihna 46 voi olla mukaanviejäelementeillä 15 varustettu levyhihna.
Syöttökourun 44 alueelle muodostetut puristuselemen-tit muodostuvat tunnetulla tavalla niinkutsutusta painotor-nista 47, jossa on pystysuorissa ohjauksissa liikkuvia painoja 48, sivuttaisesta synkronisesti vastakappaleen 28 kans-20 sa liikkuvasta ja lukittavissa olevasta puristustyöntimestä 49 sekä puristuskaistaleista 50.
: Lastutuslaitteen hyväksi läpituulettamiseksi on na- palevyn 9 takasivu varustettu siivillä 51 ja vaippa 2 on takapuolelta varustettu vastaavilla aukoilla 52.
25 Kelkalle 4 on vaipan 2 viereen sovitettu lava 53, jolta käsin voidaan suorittaa lastutusterien 15 tai täydellisen, lastutusveitsestä 15 ja veitsenpitolevyistä 21 muodostuvan veitsipaketin vaihtovaipan kaistaleen 54 ollessa avattuna.
30 Kuvioissa 4-6 kuvattu keksinnön toinen sovellutusmuo- to eroaa edellä kuvatusta olennaisesti siinä, että puristus-kammio 17 on tuettu myös takapuolelta jäykälle akselille 55, joka on onton roottoriakselin 3' samankeskisesti ympäröimä ja jolle on kiinnitetty puristuskammion 17 takimmainen 35 sulkuseinä 20'. Sen etusivulla on puristuskammio 17 yhdis tetty etupuolisilla segmenttileveyillä 56 ja 57 F jotka peittävät alemmat ja ylemmät tilasegmentin 26 ja 25 etupuolelta, välillisesti vaipan 2 kanssa.
il 13 79300
Kuvioissa 4 ja 5 kuvatussa sovellutusesimerkissä etupuolinen yhdistyselementti puristuskammion 17 ja vaipan 2 välissä muodostuu etulevystä 59, joka oven tavoin on liitetty kääntöakselin 60 välityksellä vaippaan 2.
5 Etulevyn 59 sisäsivulla on poraus 58, johon molemmat etu-puoliset segmenttilevyt 56 ja 57 ovimaisen etulevyn 59 sulkemisen yhteydessä painautuvat muodon avulla lukittuvasti.
Kuten kuvio 6 esittää, etupuolinen liitos puristus-kammion 17 ja vaipan 2 välillä voi kuitenkin muodostua 10 myös liitoslaatoista 61 ja 61', jotka yhdistävät puristus-kammioon 17 ylhäällä ja alhaalla etupuolisesti kiinnitetyt segmenttilevyt 56 ja 57 vaippaan 2. Liitoslaattoja voidaan kääntää katkoviivoin merkittyihin asemiin ja siten pois terärenkaan 8 alueelta, ja tällöin pulttien 62 välityksel-15 lä kuvan tasossa tai saranoiden 63 välityksellä kohtisuoraan sen suhteen.
Kuvioiden 4-6 mukainen sovellutusmuoto tarjoaa etuja monessa suhteessa. Ensiksikin puristuskammio 17 kykenee vastaanottamaan sen lisäksi tulevan takapuolisen tuennan 20 seurauksena jäykälle akselille 55 olennaisesti suurempia, puristusmiekkojen 64' aiheuttamia reaktiovoimia. Toiseksi tämän johdosta yksinkertaistuu terärenkaan 8 vaihtaminen melko huomattavasti, koska tätä varten puristuskammiota 17 ei enää ole tarpeen irrottaa. Riittää ainoastaan kääntää joko 25 ovimainen etulevy 59 tai liitoslaatat 61 tai 61' pois terärenkaan 8 alueelta tämän liikuttamiseksi sitten hydraulisesti pois työnnettävän irrotuskelkan 73 kannatustankojen 72 välityksellä pois kotelosta 2.
Jotta tätä terärenkaan 8 yksinkertaisen vaihdettavuu-30 den edullisuutta ei haitattaisi puristusmiekkoja 64' varten olevalla liikutusmekanismilla, on tässä keksinnön sovellu-tusmuodossa koko puristuskinematiikka sijoitettu teräroot-torin 1 napalevyn 9 ja puristuskammion 17 takimmaisen sul-kuseinän 20' väliin. Tällöin on takimmaisen sulkuseinän 20' 35 takasivuun, kuten erityisesti kuviosta 5 ilmenee, sekä nivelletty hydraulinen puristuslaite 68' että myös sovitettu kulmavivun 66' kääntöakseli 67', ja vielä sillä tavoin, 14 79800 että sen liitos roottoriakselin c ja puristusvyöhykkeen d kanssa muodostaa suoran e.
Kuten kuviosta 4 ilmenee, keksinnön toinen sovellu-tusmuoto tarjoaa vielä sen lisäedun, että hydraulinen työn-5 tökäyttölaite 70 ja myös aksiaalinen liukuohjaus 71 ohjaus- levyä 33' varten on sijoitettu ontoksi muodostettuun jäykkään akseliin 55.
Kuvio 7 esittää kuvin 4 ja 5 mukaisesti muodostettua keksinnön toista sovellutusmuotoa asennossa, jossa telo räroottorin 1 terärengas 8 voidaan vaihtaa. Tätä tarkoitus ta varten roottorin käyttölaitteen poiskytkemisen jälkeen käännetään vastakappale 28 akselinsa 30 ympäri puristuskam-miosta 17 ulos, niin että teräroottorista 1 ja kotelosta 2 muodostuva lastutuslaite nyt voidaan työntää sivuttaisesti 15 ulos syöttökourun 44 alueen yli. Tämän jälkeen käännetään etulevy kääntöakselinsa 60 ympäri esitettyyn avoimeen asentoon ja irrotetaan terärengas 8 teräroottorin 1 riapalevys-tä 9. Sen jälkeen kun terärengas 8 on hydraulisesti liikkuvan irrotuskelkan 73 kannatintankojen 72 päällä, sitä 20 voidaan liikuttaa vaihtoasennosaan 8', kuten julkaisusta DE-OS 2 714 575 sinänsä jo on tunnettua.
Keksinnön mukainen lastutuskone toimii seuraavasti:
Kuvioissa 1-3 kuvatusta teräroottorista 1 ja vaipasta 2 muodostuvan lastutuslaitteen lähtöasennossa puristus-25 kammion 17 etupuolinen aukko ja syöttökourun 44 suu sijait sevat vastapäätä, jolloin vastakappale 28 sijaitsee sivuttaisesti kourun poikkileikkauksesta. Tässä lähtöasennossa työnnetään puristuskammiossa 17 ensiksi ohjauslevy 33 siirtotien s verran eteenpäin, minkä johdosta sen etuseinä 30 tulee painautumaan syöttökourun 44 pidätinelinten (paino- torni 47 ja puristuskaistaleet 50) vielä kiinni pitämän puukasan etupintoihin. Tämän jälkeen puukasa vapautetaan pidätinelimistä 47 ja 50, niin että tahdittaisesti kuljettava levyhihna 46 voi syöttää sen nuolen E suunnassa terä-35 renkaan 8 leikkuuleveyttä b vastaavan matkan verran puris-tuskammion 17 sisään. Tällöin puukasa siirtää ohjauslevyä 33, jonka hydrauliseen työntökäyttölaitteeseen 35 paine-
II
is 79800 väliaine ei enää vaikuta, edellään, niin että puukasan etupinnat jäävät jatkuvasti painautumaan ohjauslevyyn 33. Tällä tavalla estetään, että lyhyet jäännösosat ennenaikaisesti putoavat puristuskammioon 17 ja siellä joutuisivat 5 lastuttamiselle epäsuotuisiin asentoihin.
Puun sisään työntämisen päättymisen jälkeen puristetaan vastakappaleella 28 ja synkronisesti mukana liikutetulla sivussa olevalla puristustyöntimellä 49 vastakkaista syöttökourun 44 seinää. Määrätyn, edeltä käsin valitta-10 vissa olevan sivupuristuspaineen saavuttamisen jälkeen lu kitaan vastakappale 28 ja puristustyönnin 49 saavutettuihin asentoihin. Samalla ajetaan sekä syöttökourun 44 yläpuolella sijaitsevat pidätinelimet 47 ja 50 että myös puristus-kammion 17 yläpuolelle sovitetut puristusmiekat 64 puris-15 tusasentoon. Samoin säädettävän paineen saavuttamisen jäl keen puristuskammiossa 17 ajetaan koko kelkalle 4 asennettu, teräroottorista 1 ja kotelosta 2 muodostuva lastutuslaite sekä käyttömoottori 12 lukitun vastakappaleen 28 suuntaan. Tämän työliikkeen aikana terärengas 8 lastuttaa puristus-20 kammiossa 17 yhteen puristettua puuta yhdenmukaisiksi las tuiksi, jotka lähtevät nuolen A suunnassa lastutuslaittees-ta. Lastutusprosessorin aikana puristuskammioon 17 ylhäältä sisään ajetut puristusmiekat 64 liukuvat paikaltaan kiinteästi pidetyn puukasan yli pois ja pitävät puita jatkuvas-25 ti välittömässä leikkuuvyöhykkeessä, siis niin sanoaksemme paikan edellä, lujasti kiinni. Tämä on ennen kaikkea lyhyiden rungonpäiden ja muiden jäännösosien moitteettoman ja jäännöksettömän lastuttamisen kannalta hyvin tärkeää, joihin rungonpäihin ja jäännösosiin ennen puristuskammiota so-30 vitetut pidätinelementit 47 ja 50 eivät enää tartu. Työ- liikkeen loppua kohden puristetaan näiden toimesta vastakappaleen 28 rakoon 40 liukuvia puristusmiekkoja 64 vähittäisestä ylöspäin ja vähän ennen työliikkeen päättymistä kokonaan liikutetaan ulos puristuskammiosta 17 ylöspäin. Niin 35 pian kuin terärenkaan 8 terien lentorata 16 on saavuttanut vastakappaleen 28 tehollisen kaarevoidun sivun 31 kosketuksesta vapaana, viedään lastutuslaitetta 1, 2 sekä vastakap- 16 79800 pale 28 ja sivulla oleva puristustyönnin 49 takaisin nopeassa käynnissä lähtöasentoon, minkä jälkeen sitten, kuten on kuvattu, alkaa uusi työtahti.
Claims (12)
1. Lastutuskone mielivaltaisen pituista ja paksuista runko- ja jäännöspuuta varten, jossa koneessa on puu-5 varaston vastaanottava, syöttölaitteella ja puristuselemen-teillä varustettu syöttökouru, jonka suuaukon edessä malja-maisesta, etupuolelta avoimeen vaippaan laakeroidusta terä-roottorista muodostuva lastutuslaite on liikutettavissa edestakaisin, jolloin teräroottorin sisäpuolelle on sovi-10 tettu syöttökouruun päin avoin leikkuutila, jota rajoittaa ainakin lastutuslaitteen liikesuunnassa molemmin puolin terien lentoradan lähelle ulottuva liukulevy ja johon ulottuu puristuselementtinä toimiva, teräroottorin suhteen liikkuva ja kiinnitettävissä oleva ja toimivalta puoleltaan ku-15 peräksi kaarevoitu vastakappale, tunnettu siitä, että leikkuutila on muodostettu puristuskammioksi (17), jota rajoittaa takapuolelta takasulkuseinä (20, 20') ja jonka alempi, liukulevyä vastaava rajoitus on muodostettu poh-jalevystä (18) ja jonka ylemmälle, pohjalevyä (18) vastapää-20 tä olevalle alueelle on sovitettu puristuselementtejä (64, 64'), ja että välittömästi puristuskammion (17) eteen on sovitettu paikaltaan kiinteä sisääntulokynnys (41), jonka tu-kipinta (42) on korotettu pohjalevyn (18) suhteen vähäisen määrän (a) verran.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen lastutuskone, tunnettu siitä, että puristuskammion sisäpuolelle on sovitettu teräroottorin (1) akselin suunnassa siirrettävä ohjauslevy (33, 33') puun sisääntuloa varten, joka levy on varustettu syöttökäyttölaitteella (35, 70) ja liuku-30 ohjauksella (37, 38, 39; 71).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen lastutuskone, tunn ettu siitä, että puristuselementit (64, 64') suorittavat ympyränkaaren muotoisia kääntöliik-keitä, jolloin niiden kääntöakselit (67, 67') on sovitettu 35 vaipan (2) etusivulle tai puristuskammion (17) akselin suh teen kohtisuorille seinäosille (23, 20') sillä tavalla, 18 79300 että ne ovat suoran (e) pidennyksellä, joka yhdistää terä-roottorin (1) akselin (c) puristusvyöhykkeen (d) keskustaan (M) .
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen lastutuskone, 5 tunnettu siitä, että puristuselementit muodostuvat useista puristusmiekoista (64, 64'), jotka on sovitettu yhteiselle miekan kannattimelle (65, 65') yksittäisesti joustavasti.
5. Patenttivaatimuksen 3 tai 4 mukainen lastutus- 10 kone, tunnettu siitä, että etupuolelle sovitetulle kääntöakselille (67) on laakeroitu kääntyvästi toinen, erillisesti käytetty puristuselementti, joka on toimiva välittömästi ennen puristuskammiota (17).
6. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukai- 15 nen lastutuskone, jossa teräroottori (1) tunnetulla tavalla on varustettu vaihdettavalla terärenkaalla (8), tunne t t u siitä, että teräroottorin (1) tyhjäkäynnillä vastakappale (28) on liikutettavissa ulos puristuskammios-ta (17) ja lastutuslaite (1, 2) on siirrettävissä ulos si- 20 vuttaisesti syöttökourun (44) alueen yläpuolella (kuvio 7).
7. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen lastutuskone, tunnettu siitä, että puristuskam-miot (17) on kiinnitetty terärenkaan (8) etupuolelta suurimmaksi osaksi peittävän etulevyn (23) välityksellä vaippaan 25 (2) (kuviot 1-3).
8. Jonkin patenttivaatimuksista 1-6 mukainen lastutuskone, tunnettu siitä, että puristuskammio (17) on tuettu takapuoleisella alueella takimmaisen sulku-seinän (20') välityksellä jäykälle akselille (55) ja etu- 30 alueella vaippaan (2) pitimen (58; 61, 61') välityksellä, jotka ovat käännettävissä ulos etupuoliselta terärenkaan (8) alueelta (kuviot 4, 5 ja 6).
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen lastutuskone, tunnettu siitä, että etupuolinen pidin (58) puris- 35 tuskammiota (17) varten on kiinnitetty ovimaisest:. vaippaan (2) liitetyn etulevyn (59) sisäsivuun (kuviot 4 ja 5). Il 19 79800
10. Patenttivaatimuksen 8 mukainen lastutuskone, tunnettu siitä, että puristuskammio (17) on alhaalta ja ylhäältä varustettu etupuolisilla segmenttile-vyillä (56, 57), jotka on yhdistetty vaippaan (2) lii- 5 toslaatoilla (61, 61')/ jotka ovat käännettävissä ulos pulttien (62) tai saranoiden (63) ympäri terärenkaan (8) etupuoliselta alueelta (kuvio 6).
11. Patenttivaatimuksien 2 ja 7 mukainen lastutuskone, tunnettu siitä, että syöttökäyttölaite (35) 10 ohjauslevyä (33) varten on sijoitettu teräroottorin (1) onttoon akseliin (3) ja kiinnitetty puristuskammion (17) takasulkuseinään (20) ja että liukuohjaus (37, 38, 39) on muodostettu ohjauslevyyn (33) (kuviot 1-3).
12. Patenttivaatimuksien 2 ja 8 mukainen lastutus-15 kone, tunnettu siitä, että syöttökäyttölaite (70) ja aksiaalinen liukuohjaus (71) ohjauslevyä (33') varten on sijoitettu onttoon jäykkään akseliin (55) (kuviot 4 ja 5). 20 7 9 8 0 0
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
DE3407383 | 1984-02-29 | ||
DE3407383 | 1984-02-29 |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI850823A0 FI850823A0 (fi) | 1985-02-28 |
FI850823L FI850823L (fi) | 1985-08-30 |
FI79800B FI79800B (fi) | 1989-11-30 |
FI79800C true FI79800C (fi) | 1990-03-12 |
Family
ID=6229176
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI850823A FI79800C (fi) | 1984-02-29 | 1985-02-28 | Flisningsmaskin. |
Country Status (6)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US4583574A (fi) |
JP (1) | JPS60210404A (fi) |
CA (1) | CA1229289A (fi) |
FI (1) | FI79800C (fi) |
FR (1) | FR2560107B1 (fi) |
IT (1) | IT1183436B (fi) |
Families Citing this family (12)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US4796818A (en) * | 1987-07-30 | 1989-01-10 | Beloit Corporation | Chip slicer improvement |
US4972888A (en) * | 1989-11-14 | 1990-11-27 | Acrowood Corporation | Blade-carrying drum assembly for chip slicing machines |
US5313696A (en) * | 1993-09-17 | 1994-05-24 | Cae Machinery Ltd. | Method and apparatus for removing blade ring in a ring flaker |
DE19500960C1 (de) * | 1995-01-14 | 1995-08-31 | Inter Wood Maschinen | Langholzzerspaner |
DE19518354C2 (de) * | 1995-05-19 | 1997-02-27 | Pallmann Kg Maschf | Verfahren und Vorrichtung zum automatischen Auswechseln von kranzförmigen Zerkleinerungswerkzeugen an Zerkleinerungsmaschinen, insbesondere von Messerkränzen für Holzzerspanmaschinen |
DE19605072C1 (de) * | 1996-02-12 | 1997-10-02 | Pallmann Kg Maschf | Vorrichtung zum Nachschärfen von zweidimensional wirksamen Schneidgarnituren bei Zerspanmaschinen, insbesondere für Holz |
SE514144C2 (sv) * | 1997-04-14 | 2001-01-08 | Andritz Patentverwaltung | Förfarande och anordning för att förhindra eller lösgöra blockering förorsakade av via ett inmatningsstup till en hugg matade trädstammar |
FI104543B (fi) * | 1997-10-21 | 2000-02-29 | Andritz Patentverwaltung | Menetelmä puutavaran lastutuslaitteen toiminnan tehostamiseksi |
DE102004025323A1 (de) * | 2003-05-23 | 2005-02-17 | Siempelkamp Maschinen- Und Anlagenbau Gmbh & Co. Kg | Vorrichtung zum Zerspanen von Schnittholzpaketen zu Strands |
US20060174975A1 (en) * | 2005-01-21 | 2006-08-10 | Forintek Canada Corp. | Apparatus and method for the efficient production of high quality wood strands, flakes and wafers |
CN101579866B (zh) * | 2009-06-12 | 2010-12-01 | 云南永利发林业有限公司 | 盘式刨片机 |
CA3084341C (en) | 2017-09-29 | 2022-08-30 | Baker Hughes, A Ge Company, Llc | Earth-boring tools having a gauge region configured for reduced bit walk and method of drilling with same |
Family Cites Families (5)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
BE496233A (fi) * | 1949-09-17 | |||
DE1012061B (de) * | 1955-09-20 | 1957-07-11 | Erwin Behr Fa | Maschine zum Zerspanen von Holz |
DE1300230B (de) * | 1965-08-24 | 1969-07-31 | Emil Krenzler Maschinenfabrik | Holzzerspanungsmaschine |
US3913643A (en) * | 1974-02-19 | 1975-10-21 | Multiply Dev Corp Ltd | Apparatus for producing wafers from wood |
DE2900877C2 (de) * | 1979-01-11 | 1981-03-12 | Hombak Maschinenfabrik Gmbh & Co Kg, 6550 Bad Kreuznach | Holzzerspanungsmaschine |
-
1985
- 1985-02-27 CA CA000475334A patent/CA1229289A/en not_active Expired
- 1985-02-27 FR FR858502835A patent/FR2560107B1/fr not_active Expired - Lifetime
- 1985-02-28 JP JP60040286A patent/JPS60210404A/ja active Pending
- 1985-02-28 FI FI850823A patent/FI79800C/fi not_active IP Right Cessation
- 1985-02-28 US US06/706,688 patent/US4583574A/en not_active Expired - Lifetime
- 1985-02-28 IT IT19707/85A patent/IT1183436B/it active
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
IT1183436B (it) | 1987-10-22 |
FR2560107A1 (fr) | 1985-08-30 |
FI850823L (fi) | 1985-08-30 |
FI79800B (fi) | 1989-11-30 |
FR2560107B1 (fr) | 1991-06-14 |
CA1229289A (en) | 1987-11-17 |
JPS60210404A (ja) | 1985-10-22 |
FI850823A0 (fi) | 1985-02-28 |
US4583574A (en) | 1986-04-22 |
IT8519707A0 (it) | 1985-02-28 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI79800C (fi) | Flisningsmaskin. | |
US3913643A (en) | Apparatus for producing wafers from wood | |
US4865094A (en) | Long log waferizer | |
CA2015038C (en) | Feed device suitable for use with wood flaking machines | |
CA1230036A (en) | Apparatus for producing squared timbers by means of non-chip severing of boards therefrom | |
EP0115360B1 (en) | Device for cutting an elongate paper roll | |
US3275049A (en) | Apparatus for producing fibrous wafers or flakes | |
FI73907C (fi) | Maskin foer avlaegsning av rotansvaellningar i stockar. | |
GB2119693A (en) | A cutting machine for trimming booklets | |
US6915971B2 (en) | Comminuting unit of a comminuting machine for comminuting material, especially knife block for a wood slicer | |
US4520933A (en) | Device for stacking cut plates in plate shears | |
FI114622B (fi) | Menetelmä kiekkohakun syötön asettelemiseksi haketettavan puukoon mukaisesti ja hakkuri menetelmän toteuttamiseksi | |
US3948300A (en) | Debarking apparatus including log velocity controlling means | |
DE3505077A1 (de) | Zerspanunsmaschine fuer stamm- und restholz | |
US20170057117A1 (en) | Chip size control system for log chipping machine | |
EP1118438B1 (en) | Chopping machine for cutting and splitting timber | |
US3289719A (en) | Apparatus for producing fibrous wafers or flakes | |
SU1712151A1 (ru) | Устройство групповой окорки лесоматериалов | |
US20190248038A1 (en) | Method of operating a disc-type log chipping machine | |
CA2052386C (en) | Wood splitting apparatus | |
EP1440778A2 (en) | Machine for preparing firewood | |
CN113400377B (zh) | 一种米粉切割机 | |
SU1079439A1 (ru) | Рубительна машина | |
SU1291405A2 (ru) | Дровокольный станок | |
SU1384385A1 (ru) | Рубительна машина |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
FG | Patent granted |
Owner name: PALLMANN MASCHINENFABRIK GMBH & CO. KG |
|
MA | Patent expired |