FI79510C - Kajkran och saett foer flyttning av last mellan fartyg och kaj. - Google Patents

Kajkran och saett foer flyttning av last mellan fartyg och kaj. Download PDF

Info

Publication number
FI79510C
FI79510C FI861087A FI861087A FI79510C FI 79510 C FI79510 C FI 79510C FI 861087 A FI861087 A FI 861087A FI 861087 A FI861087 A FI 861087A FI 79510 C FI79510 C FI 79510C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
carriage
cargo
platform
ship
quay
Prior art date
Application number
FI861087A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI861087A0 (fi
FI79510B (fi
FI861087A (fi
Inventor
Richard N Knapp
Original Assignee
Virginia Int Terminals
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Virginia Int Terminals filed Critical Virginia Int Terminals
Publication of FI861087A0 publication Critical patent/FI861087A0/fi
Publication of FI861087A publication Critical patent/FI861087A/fi
Publication of FI79510B publication Critical patent/FI79510B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI79510C publication Critical patent/FI79510C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65GTRANSPORT OR STORAGE DEVICES, e.g. CONVEYORS FOR LOADING OR TIPPING, SHOP CONVEYOR SYSTEMS OR PNEUMATIC TUBE CONVEYORS
    • B65G63/00Transferring or trans-shipping at storage areas, railway yards or harbours or in opening mining cuts; Marshalling yard installations
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66CCRANES; LOAD-ENGAGING ELEMENTS OR DEVICES FOR CRANES, CAPSTANS, WINCHES, OR TACKLES
    • B66C19/00Cranes comprising trolleys or crabs running on fixed or movable bridges or gantries
    • B66C19/002Container cranes
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65GTRANSPORT OR STORAGE DEVICES, e.g. CONVEYORS FOR LOADING OR TIPPING, SHOP CONVEYOR SYSTEMS OR PNEUMATIC TUBE CONVEYORS
    • B65G63/00Transferring or trans-shipping at storage areas, railway yards or harbours or in opening mining cuts; Marshalling yard installations
    • B65G63/002Transferring or trans-shipping at storage areas, railway yards or harbours or in opening mining cuts; Marshalling yard installations for articles
    • B65G63/004Transferring or trans-shipping at storage areas, railway yards or harbours or in opening mining cuts; Marshalling yard installations for articles for containers

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Ship Loading And Unloading (AREA)

Description

79510 1 Laiturinosturi ja menetelmä lastin siirtämiseksi laivan ja laiturin välillä Kajkran och sätt for flyttning av last mellan fartyg och kaj 5 Tämän keksinnön kohteena on parannukset laiturin ja laivan välillä lastia 10 siirtävien nosturien rakenteessa ja toiminnassa.
Viime vuosikymmeninä merilastin käsittelyssä on nähty suuria muutoksia. Huomattavin kehitystulos tässä suhteessa on ollut konttialusten ja -nosturien asteittainen kehitys ja hyödyntäminen. Konttialukset on muotoiltu 15 ja varustettu kuljettamaan lastinsa suurissa suorakulmaisissa konteissa, joiden standardisoidut äärlmitat helpottavat niiden pinoamista ja käsittelyä. Tyypillinen konttinosturi on suuri laiturilla oleva portaalinos-turi, jota vuidaaj. siirtää laiturilla pituussuunnassa ratamaisten kiskojen päällä. Nosturissa on suuri vaakapalkki, joka ulottuu laituriin kiin-20 nltetyn laivan ylitse. Vaakatasossa siirrettävä kelkka tai vaunu kulkee vaakapalkln päällä ja vaunun teräsköyelstä riippuu poikkitanko, joka on suunniteltu kytkeytymään konttien yläosiin. Tällainen kytkeytyminen voidaan tehdä kiertolukkomekanismien avulla, joista mekanismeista esitetään esimerkkejä US-patenttljulkaisussa 3 749 438 (Loomis et ai). Vaunua käy-25 tetään kuljettamaan lasti koko laiturin ja laivan väliset pysty- ja vaakasuuntaiset välimatkat.
Edellä kuvatun tyypillisen konttinosturin puutteena on, että kiertoaika on liian pitkä, mikä johtuu välimatkoista, jotka konttien on kuljettava.
30 Vaunun käyttäminen suuremmalla nopeudella auttaa, mutta käytännössä se el voi lisätä kovinkaan paljon nosturin tuntikapasiteettia. Muut ovat tämän tilanteen oivallettuaan ehdottaneet, että nosturissa käytettäisiin eri lastlnsiirtolaltetta, jotka on järjestetty käsittelemään kontteja sarjassa, vähän samaan tapaan kuin vapaaehtoiset sammutusmiehet muodostavat 35 ketjun, jossa lähettävät vesisankoja eteenpäin kädestä käteen. Esimerkkejä näitä periaatteita käyttävistä lastinostureista kuvataan seuraavis-sa patenttijulkaisussa: 2 79510 1 Australialainen patenttijulkaisu 87428 US-patenttijulkaisut keksijä 3 812 987 Watatani 5 4 018 349 Hupkes 4 046 265 Wormmeester et ai 4 172 685 Nabeshima et ai 4 293 077 Makino.
10 Australialaisessa patenttijulkaisussa esitetyssä järjestelmässä on nosto-lava, mutta lavaa varten on vain yksi vaunu. Useimmissa edellä esitetyn listan muissa patenttijulkaisuissa esitetyissä järjestelmissä on kaksi vaunua, jotka käyttävät tietylle korkeudelle asennettua purkauslavaa. Minkään näistä aikaisemmista järjestelmistä ei uskota pystyvän tämän 15 keksinnön tehoon, mitä tulee kiertoajan pienentämiseen ja välimatkojen pienentämiseen kuljettajien ja niiden paikkojen välillä, joissa konttien liikkeet suoritetaan konttisiirtojen lopussa.
Keksinnön mukaan laiturinosturissa lastin siirtämiseksi kuormauslaiturin 20 ja laivan välillä on purkauslava ja vedenpuoleinen vaunu lastin siirtämiseksi purkauslavan ja laivan välillä, joka vedenpuoleinen vaunu on sovitettu lastin nostamiseen purkauslavalta ja laivasta ja asettamiseen purkauslavalle ja laivaan, ja jossa nosturissa on myös maanpuoleinen vaunu lastin siirtämiseksi purkauslavan ja laiturin välillä, joka maan-25 puoleinen vaunu on sovitettu lastin nostamiseen purkauslavalta ja laiturilta ja asettamiseen purkauslavalle ja laiturille. Keksintö on parannus tällaiseen laitteistoon, jolloin purkauslava on pystysuunnassa liikkuva eri korkeusasemiin suhteessa vedenpuoleiseen vaunuun laivalla olevien eri lastikerrosten siirtämiseksi ja sen pystysuuntaisen liikkeen 30 suuruuden muuttamiseksi, jonka sekä vedenpuoleinen että maanpuoleinen vaunu lastia kuljettavat. Tämä antaa tilaisuuden sijoittaa purkauslava siihen, missä se minimoi lastin pystysuuntaisen liikkeen vedenpuoleisen vaunun avulla. Maanpuoleista vaunua kannattaa edullisesti vaakakisko, joka voidaan siirtää pystysuunnassa yhdessä purkauslavan kanssa, niin 35 että maanpuoleisen vaunun kiskon ja purkauslavan välinen pystyetäisyys on vakio. On myös edullista, että nosturia voidaan siirtää pituussuunnassa laituria pitkin, että vedenpuoleista vaunua kannattaa kisko, joka 3 79510 1 on varustettu saranalla, niin että se voidaan nostaa säilytysasentoon, jossa se ei häiritse laituria lähestyviä tai siitä lähteviä laivoja ja että maanpuoleisesta vaunusta alaspäin kulkevat teräsköydet hajaantuvat ylöspäin enemmän kuin vastaavat vedenpuoleisen vaunun köydet. Tämä g jälkimmäinen seikka vähentää maanpuoleisen vaunun kannattamien konttien heilumista.
Keksintö käsittää myös tiettyjä menetelmäkohtia, jotka liittyvät suoraan pystysuunnassa liikuteltavan purkauslavan yhteydessä käytettäviin mene-j q telmiin.
Keksinnön mukaiselle menetelmälle keksinnön mukaisen nosturin käyttämiseksi lastin siirtämiseksi laiturin ja laivan välillä on pääasiallisesti tunnusomaista, että maanpuoleinen vaunu siirtää lastia laiturin ja pur-15 kauslavan välillä purkauslavan ollessa ensimmäisessä korkeusasemassa ja vedenpuoleinen vaunu siirtää lastia lastauslavan ja laivalla lastia varten tarkoitetun paikan välillä purkauslavan ollessa toisessa korkeusasemassa.
20 Keksintö voidaan rakentaa ja toteuttaa monilla tavoilla, joista esitetään vain yksi tyypillinen esimerkki tässä selityksessä. Tässä viitataan oheiseen piirustukseen ja seuraavaan yksityiskohtaiseen kuvaukseen, jotta keksintö tulisi ymmärretyksi täydellisemmin.
25 Kuvio on yleisesti kaavamainen kuva, joka esittää keksinnön mukaan konstruoidun nosturin rakenteen ja toiminnan.
Piirustuksesta nähdään, että keksinnön mukaan rakennettu nosturi 2 on laiturilla 4, johon konttilaiva 6 on kiinnitetty. Laivassa 6 on lastikont-30 teja C, jotka on sijoitettu sekä kannen alle sen lastiruumiin että kannelle ruuman kansiluukuille 8 ja kansialueelle.
Nosturissa on päärunko, jonka neljä pystyjalkaa 10 kannattavat päällysrakennetta 12. Kaksi katsojaa lähimpänä olevaa jalkaa on jätetty piirus-35 tuksessa havainnollisuuden vuoksi pois, minkä tämän tyyppisiä lastinkä-sittelyvälineitä tuntevat henkilöt ilman muuta ymmärtävät. Runkoa voidaan siirtää pitkittäissuunnassa pitkin laituria tukipyöräryhmän varas- 4 79510 1 sa, jotka pyörät kulkevat klskoparia pitkin. Korkealla rungossa on vaakasuuntainen palkki tai kisko 14, jonka uloimpia päitä kannattavat osaksi kaapelit 16 ja 18, jotka lähtevät päällysrakenteen huipusta alaspäin.
On edullista, että kisko on saranoitu kohdassa 19, niin että se voidaan 5 nostaa säilytysasemaan, jossa se ei häiritse laituria lähestyviä eikä laiturista lähteviä laivoja. Vedenpuoleista vaunua 20 voidaan siirtää vaakasuunnassa kiskoa pitkin ja siinä on pystysuunnassa siirrettävä poik-kltanko 22, jonka tavaomaisilla kiertolukkomekanismeilla voidaan tarttua standardilastikonttien C kulmarakenteissa. Poikkitanko 22 riippuu vau-10 nusta 20 teräsköysillä. Teräsköydet liikuttavat vaunua 20 ja poikkitan-koa 22 ja konehuoneen 24 sisällä sijaitsevat moottorit liikuttavat näitä teräsköysiä. Ohjaamoon 26 asettunut kuljettaja valvoo tavallisesti näiden moottorien toimintaa ja siitä seuraavia vaunun ja poikkitangon liikkeitä. Tässä kappaleessa kuvatut komponentit ovat tavanomaisia ja alalla 15 hyvin tunnettuja.
Runkoon on asennettu myös pystysuunnassa siirrettävissä oleva kokonaisuus 27, joka käsittää purkauslavan 28, palkin tai kiskon 30 ja lavan 28 kiskoon 30 yhdistävät pystypilarit 32. Pilareita 32 on kaksi ja ne on sijoi-20 tettu toisistaan erilleen rungon kahden jalan viereen, niin että lasti voi kulkea vaakasuuntaisesti rungon lävitse lavalta laivaan ja päinvastoin.
Kokonaisuus 27 on varustettu rullasarjalla, jotka rullat kulkevat pysty-25 raiteissa 34 ja 36, jotka on kiinnitetty nosturin runkoon. Konehuoneeseen 24 sijoitettujen vintturien käyttämät teräsköydet saavat aikaan kokonaisuuden 27 pystysuuntaisen liikkeen. Tätä liikettä voi valvoa vedenpuolei-sen vaunun kuljettaja, maanpuoleisen vaunun kuljettaja tai molemmat.
30 Pystysuunnassa siirrettävä kisko 30 kannattaa alempaa vaunua 38, jota tässä selvityksessä kutsutaan maanpuoleiseksi vaunuksi. Tässä vaunussa on teräsköydet, joista riippuu poikkipalkki 40, jossa on tavanomaiset kiertolukkoliittimet lastikontteihin C kytkeytymistä varten. Käyttö-koneistot vaunun 38 siirtämiseksi vaakasuunnassa ja poikkipalkin 40 35 siirtämiseksi pystysuunnassa sijaitsevat vaunun rungon sisällä. Vaunun 38 vaakaliikettä 30 ja poikkipalkin 40 pystyliikettä vaunuun nähden valvoo sopivilla ohjauslaitteilla varustettu maanpuoleinen kuljettaja. Tämä kul- 5 79510 1 jettaja seisoo edullisesti laiturilla ja hänellä on varustuksenaan kädessä kannettava ohjauslaatikko. Vaihtoehtoisesti kuljettaja voi olla ohjaamossa , joka on kiinnitetty runkoon liikkumattomasti, joka on tuettu kiskoon 30, niin että se liikkuu pystysuuntaisesti kiskon mukana tai joka g on tuettu vaunuun 38, niin että se liikkuu pystysuunnassa ja vaakasuunnassa.
Maanpuoleisessa vaunussa teräsköysien yläpäiden väli on edullisesti suurempi kuin vastaava kaapelien välimatka vedenpuoleisessa vaunussa. Tämä -|Q suurempi väli on mahdollinen, koska päinvastoin kuin vedenpuoleinen vaunu maanpuoleinen vaunu el kulje pitkiä, kapeita pystykäytäviä konttien välissä, kuten joskus sattuu siirrettäessä kontteja syvälle laivojen lastiruumiin tai sieltä pois. Maanpuoleisen vaunun teräsköydet hajaantuvat ylöspäin enemmän kuin vedenpuoleisen vaunun teräsköydet, mikä vähentää jg maanpuoleisen vaunun kannattamien konttien heilumista.
Tässä esitetyllä nosturijärjestelmällä on monia etuja tavanomaisiin yksi-vaunuisiin laiturilla seisoviin portaalinostureihin nähden siinä, että lastikonttien liikkeet jakautuvat kahdelle vaunujärjestelmälle eikä yh-20 delle ainoalle. Vedenpuoleisen nosturin kuljettaja on lähempänä purkausla-vaa kuin itse laituria, joten joitakin tärkeitä käsittelyjä voidaan valvoa tarkemmin kuin jos lasti, johon vedenpuoleinen vaunu tarttuu, laskettaisiin laiturille ja nostettaisiin laiturilta. Tämän keksinnön nosturi-järjestelmässä on myös selviä etuja tarkasteltaessa aikaisempia järjes-25 telmiä, joissa on kaksi vaunua, jotka käyttävät kiinteällä korkeudella olevaa purkauslavaa. Erityisesti tämä keksintö antaa kuljettajalle mahdollisuuden sijoittaa purkauslava korkeudelle, joka vastaa suurin piirtein kontin korkeutta silloin, kun vedenpuoleinen vaunu siirtää konttia vaakatasossa. Tämä vähentää vedenpuoleisen vaunun kiertoaikaa, koska 30 se minimoi ajan, jonka vedenpuoleinen vaunu käyttää kontin siirtämiseen pystysuunnassa. Pystysuunnassa siirrettävä purkauslava on usein korkeammalla kuin kiinteä purkauslava, niin että vedenpuoleisen vaunun kuljettajalla on edullinen asema, joka mahdollistaa poikkipalkin liikkeiden tarkemman valvonnan.
Maanpuoleisen ja vedenpuoleisen vaunun kiertoaikojen suhteellinen pituus vaihtelee tilanteesta toiseen. Joissakin tapauksissa vedenpuoleisen vau- 35 6 79510 1 nun kiertoaika on pitempi kuin maanpuoleisen vaunun, kun taas joissakin tilanteissa voi olla myös päinvastoin. Tämä seikka tuo sen näkökannan, että keksinnön laitetta voidaan käyttää tavalla, joka pyrkii tasoittamaan näiden kahden vaunun kiertoajat. Esimerkiksi, kun vedenpuoleisen g vaunun kiertoaika on pitempi, purkauslavan 28 ylöspäin suuntautuva liike pyrkii tasoittamaan kiertoajat, niin että menetetään mahdollisimman vähän aikaa siihen, että jompikumpi vaunuista joutuu odottamaan, että toinen vaunu saa kiertonsa päätökseen.
1Q Vaunun ja poikkipalkin liikkeiden ohjauslaitteet voidaan tietokoneistaa laitteiston kuljettajien auttamiseksi. On ajateltu, että ohjauslaitteet voisivat muistaa laiturin, purkauslavan ja laivassa olevien varattujen ja vapaiden konttipaikkojen koodinaatit. Nämä koordinoidut sijoituspaikat voidaan pitää ajan tasalla, niin että ne vastaavat sellaisia tapahtu-j5 mia kuten muutokset purkauslavan korkeudessa, kontin lastaaminen laivaan tai laivasta tai lastin muutosten aiheuttamat muutokset laivan syväyksessä. Nämä koordinaatit voivat olla tärkeät, erityisesti konttien pystysuuntaisen liikkeen osalta. Tietokone voi valvoa lastattujen tai tyhjien poikkipalkkien alaspäin suuntautuvaa liikettä, niin että jarrutusaika 20 voidaan vähentää minimiin ilman, että on vaaraa minkäänlaisesta törmäyksestä, joka vahingoittaisi poikkipalkkeja, kontteja tai niiden sisältöä. Tietokone voi esimerkiksi tuntea, milloin laskeutuva poikkipalkki tai kontti on vain 60 cm (kaksi jalkaa) törmäyskohdan yläpuolella. Tällöin voidaan kytkeä päälle automaattinen jarrutusohjelma, niin että laskeutu-25 va esine hidastuu nopeasti, niin että iskeytymishetkellä sen nopeus on olennaisesti nolla.
Järjestelmän ollessa toiminnassa vedenpuoleinen vaunu kuljettaa kontteja laivan 6 ja purkauslavan 28 välillä. Maanpuoleinen vaunu 38 kuljettaa 30 kontteja laiturin 4 ja purkauslavan 28 välillä. Alaa tuntevat ymmärtävät, että tässä selvityksessä esitetyt toiminnat liikeistä laiturille ja laiturilta merkisevät, että kontti voidaan laskea siirtolavoille, kuljetus-alustoille tai muille laiturilla oleville välineille tai nostaa niiltä.
35 Lastattaessa kontteja laivaan purkauslava 28 siirretään korkeudelle, jota tässä nimitetään "edulliseksi korkeudeksi", joka vastaa suurin piirtein korkeampaa seuraavista: (a) sen paikan korkeaus laivassa, josta paikasta 7 79510 1 lastltavara on määrä purkaa tai johon se on määrä lastata tai (b) laiturin ja määrätyn sijoituspaikan välissä olevan korkeimman esteen korkeus. Maanpuoleinen vaunu 38 tuo aluksi kontin purkauslavalle liikkumalla pystysuunnassa ylöspäin laiturilta, sitten vaakasuunnassa lavan 28 yläpuolella g olevaan asemaan ja sitten lyhyen matkaa alaspäin kontin sijoittamiseksi lavalle 28. Viimeinen vaihe voidaan suorittaa myös siirtämällä lavaa lyhyen matkan ylöspäin. Kummassakin tapauksessa, poikkipalkin 40 palatessa hakemaan toista konttia laiturilta, vedenpuoleisen vaunun poikkipalkki 22 tarttuu konttiin, nostaa sitä hiukan tyhjentääkseen lavan 28 ja siir-jq tää konttia sitten vaakatasossa sellaisella korkeudella, jolla se ylittää turvallisesti kaikki välissä olevat kontit tai muut sen reitillä olevat esteet ja laskee kontin sitten valitulle paikalle laivaan. Ennenkuin vedenpuoleinen poikkipalkki 22 palaa lavalle 28, maanpuoleinen poikkipalkki 40 on sijoittanut lavalle 28 toisen kontin ja on palaamassa hakemaan 15 taas toista konttia laiturilta. Aika ajoin lava 28 siirretään pystysuunnassa uudelle edulliselle korkeudelle, mikä vähentää vedenpuoleiselta poikkipalkilta vaadittavaa pystyliikettä sen matkan maanpuoleisella osalla. Lavaa 28 ei kuitenkaan välttämättä siirretä jokaisen kontin aiotun sijoituspaikan korkeuden muutoksen yhteydessä.
20
Aluksen lastin purkaminen tapahtuu olennaisesti päinvastoin kuin edellä kuvattu toiminta, paitsi että kontit C siirretään laivasta 6 purkauslavalle 28 ja siitä laiturille 4.
25 Kun nosturijärjestelmää käytetään laivan kannen alla olevien alueiden eli lastiruuman lastaamiseen tai purkamiseen, käytäntö on olennaisesti samanlainen kuin edeltävissä kahdessa kappaleessa on kuvattu, paitsi että pur-kauslava siirretään vain korkeudelle, joka vastaa suurin piirtein laiturin ja kontin laivassa olevan aiotun sijoituspaikan välissä olevan korkeimman 30 esteen korkeutta. Mikäli kannet ovat vapaat eikä niillä ole huomattavia kiskoja, reelinkejä tai muita esteitä, purkauslava 28 siirrettäisiin korkeudelle, joka vastaa suurin piirtein kannen ja kansiluukkujen 8 korkeutta. Jokainen alempi kurkauslavan asema olisi yleisesti kannattamaton, koska se lisäisi eikä vähentäisi vedenpuoleisen poikkipalkin 22 pystylii-35 kettä sen ollessa purkauslavan 28 yläpuolella.
ε 79510 1 Kun lastia purettaessa tai lastausta valmistettaessa kansiluukut 8 halutaan siirtää syrjään, se tehdään tavallisesti vedenpuoleisen vaunun 20 avulla. Maanpuoleisen vaunun ohjauskisko 30 ja purkauslava 28 siirretään ala-asemaan. Poikkipalkki 22 sijoitetaan niin, että se tarttuu kansiluuk-5 kuun 8, nostaa sitä ja siirtää sitä vaakasuunnassa rungon jalkojen välistä kohtaan, joka on kiskon 14 takaulottuman alla. Sitten kansiluukku lasketaan tukipinnalle, jossa se päästetään irti, niin että vaunu voi palata lastaamaan tai purkamaan laivaa.
10 Kun esimerkiksi halutaan siirtää kontti laiturin ja laivassa olevan sijoituspaikan 42 välillä joko maihin purkaussuuntaan tai veteenpäln las-taussuuntaan, lava 28 siirretään ensin katkoviivojen esittämälle edulliselle korkeudelle kohtaan 28'. Tässä tilanteessa edullinen asema määräytyy välissä elivien konttien 44,45 ja 46 korkeuden perusteella. Toinen 15 vaunu siirtää kontin sen alkuperäiseltä paikalta laivasta 6 tai laiturilta 4 purkauslavalle 28 ja sitten toinen vaunu siirtää sen aiottuun päämäärään. Mikäli käsiteltävänä oleva sijoituspaikka laivassa on viitenumerolla 46 merkitty paikka, ei välissä ole korkeampia kontteja, joten lava siirretään edulliselle korkeudelle, joka sattuu yhteen lastin aiotun si-20 joituspaikan kanssa laivassa. Asema 28' riittää tähän tarkoitukseen. Las-taamminen tai lastin purkaminen tehdään sitten kahden vaunun 20 ja 38 yhteisen toiminnan avulla tähän sijoituspaikkaan nähden.
Kun kontti halutaan siirtää paikkaan 48 lastiruumassa tai siitä pois, 25 lava 28 siinetäär. piirustuksen yhtenäisten viivojen esittämään alempaan asemaan. Tämä paikka vastaa suurin piirtein laiturin ja sen rivistön, jossa kontti sijaitsee tai johon se on määrä sijoittaa, välisen korkeimman esteen korkeutta, toisin sanoen laivan kannen korkeutta. Purkaus-lavan ollessa tässä asemassa vaunuja 20 ja 38 käytetään edellä kuvatul-30 ia tavalla lastin siirtämiseksi laiturilta laivaan tai päinvastoin.
Edellä olevasta voidaan ymmärtää, että tämä keksintö tarjoaa erittäin monipuolisen järjestelmän, jolla lastin lastaamisnopeutta konttialuksiin ja purkamisnopeutta niistä pystytään nopeuttamaan huomattavasti. Keksin-35 ¢0 voi saada monia muotoja, joista tässä on kuvattu esimerkkinä vain yksi.
Tästä syystä painotetaan, ettei keksintö kohdistu vain esitettyyn toteu- li 9 79510 1 tusmuotooTi, vaan sulkee sisäänsä lukuisia erilaisia rakenteita ja mene telmiä, jotka ovat seuraavien vaatimusten piirissä.
5 10 15 20 25 30 35

Claims (8)

1. Laiturinosturi lastin siirtämiseksi kuormauslaiturin (4) ja laivan (6) välillä, jossa nosturissa on purkauslava (28) ja vedenpuoleinen 5 vaunu (20) lastin (C) siirtämiseksi purkauslavan ja laivan välillä, joka vedenpuoleinen vaunu on sovitettu lastin nostamiseen purkauslavalta ja laivasta ja asettamiseen purkauslavalle ja laivaan, ja jossa nosturissa on myös maanpuoleinen vaunu (38) lastin siirtämiseksi purkauslavan ja laiturin välillä, joka maanpuoleinen vaunu on sovitettu lastin nosta-10 miseen purkauslavalta ja laiturilta ja asettamiseen purkauslavalle ja laiturille, tunnettu siitä, että purkauslava (28) on pystysuunnassa liikkuva eri korkeusasemiin suhteessa vedenpuoleiseen vaunuun laivalla (6) olevien eri lastikerrosten (C) siirtämiseksi ja sen pystysuuntaisen liikkeen suuruuden muuttamiseksi, jonka sekä vedenpuoleinen 15 että maanpuoleinen vaunu (20,38) lastia kuljettavat.
1 Patenttivaatimukset
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen nosturi, tunnettu siitä, että siinä on kisko (30) maanpuoleisen vaunun (38) kannattamiseksi sen pääasiallisesti vaakasuuntaista liikettä varten, joka kisko on pystysuun- 20 nassa liikkuva purkauslavan (28) kanssa, niin että mainitun kiskon ja purkauslavan välillä on vakio, pystysuuntainen etäisyys.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen nosturi, tunnettu siitä, että vedenpuoleista vaunua (20) kannatetaan raiteella (14), joka on käännettävä 25 liikettä nostettuun siirtoasemaan varten, jossa se ei häiritse laituria lähestyviä tai laiturista lähteviä laivoja.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen nosturi, tunnettu siitä, että se on liikkuva laiturin pituussuunnassa. 30
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen nosturi, tunnettu siitä, että vaunuissa on alas riippuvat köydet, jotka maanpuoleisessa vaunussa (38) hajaantuvat ylöspäin enemmän kuin vedenpuoleisen vaunun (20) köydet siten maanpuoleisen vaunun kannattamien konttien heilumisen vähentämiseksi. 35 li 11 7951 0
6. Menetelmä patenttivaatimuksen 1 mukaisen nosturin käyttämiseksi las tin (C) siirtämiseksi laiturin (4) ja laivan (6) välillä, tunnet-t u siitä, että maanpuoleinen vaunu (38) siirtää lastia (C) laiturin ja purkauslavan (28) välillä purkauslavan ollessa ensimmäisessä kor-5 keueaeemassa ja vedenpuoleinen vaunu (20) siirtää lastia lastaus-lavan ja laivalla lastia varten tarkoitetun palkan välillä purkaus-lavan ollessa toisessa korkeusasemassa.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, 1C että toinen korkeusasema vastaa suunnilleen joko laivassa aiotun lasti-paikan korkeusasemaa tai laiturin ja aiotun lastipaikan välissä olevan korkeimman esteen korkeusasemaa, riippuen siltä kumpi näistä on korkeampi . 15
8· Patenttivaatimuksen 6 tai 7 mukainen menetelmä, tunnettu siltä, että mainitut ensimmäinen ja toinen korkeusasema ovat samalla korkeudella. 20 25 30 35 12 7951 0
FI861087A 1985-03-15 1986-03-14 Kajkran och saett foer flyttning av last mellan fartyg och kaj. FI79510C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US71204785 1985-03-15
US06/712,047 US4599027A (en) 1985-03-15 1985-03-15 Method and apparatus for moving cargo between a ship and a dock

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI861087A0 FI861087A0 (fi) 1986-03-14
FI861087A FI861087A (fi) 1986-09-16
FI79510B FI79510B (fi) 1989-09-29
FI79510C true FI79510C (fi) 1990-01-10

Family

ID=24860585

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI861087A FI79510C (fi) 1985-03-15 1986-03-14 Kajkran och saett foer flyttning av last mellan fartyg och kaj.

Country Status (6)

Country Link
US (1) US4599027A (fi)
EP (1) EP0194858B1 (fi)
JP (1) JPS61211238A (fi)
KR (1) KR900001753B1 (fi)
DE (1) DE3662136D1 (fi)
FI (1) FI79510C (fi)

Families Citing this family (19)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4872798A (en) * 1987-06-05 1989-10-10 Ide Allan R Vessel to dock cargo transfer apparatus
US5039275A (en) * 1987-06-05 1991-08-13 Ide Allan R Method for transferring cargo between vessel and dock
GB2208496A (en) * 1987-08-07 1989-04-05 Heerema Engineering Improvements in crane vessels
US4976211A (en) * 1987-08-31 1990-12-11 Reinhardt Lloyd C Boat launching system
EP0573380A1 (en) * 1992-06-03 1993-12-08 Sociedad Anonima De Ingenieria Minera E Industrial Facility for the manoeuvreing of pallets in gantry cranes
US5354166A (en) * 1992-09-21 1994-10-11 Crane Charles E De Leaning transfer device
US5478181A (en) * 1993-01-26 1995-12-26 Virginia International Terminals, Inc. Method and apparatus for moving containers between a ship and a dock
US5456560A (en) * 1993-01-26 1995-10-10 Virginia International Terminals, Inc. Method and apparatus for moving containers between a ship and a dock
AU3568095A (en) * 1994-09-20 1996-04-09 Reggiane S.P.A. Freight handling plant in depots and related depots
TW302343B (fi) * 1994-09-20 1997-04-11 Fantuzzi Reggiane Spa
USH2178H1 (en) * 2003-08-29 2007-02-06 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Navy Bi-level dual hoisting container transport crane
CN1292968C (zh) * 2005-01-19 2007-01-03 上海港机重工有限公司 桥式装卸船机
CN203255547U (zh) * 2009-07-21 2013-10-30 Apl有限公司 运输容器和运输容器堆
PT2586735E (pt) 2011-10-31 2014-09-12 Cargotec Netherlands B V Grua de descarga com carros duplos
CL2012001183A1 (es) * 2012-05-04 2012-07-06 Giglio Guillermo Bobenrieth Sistema para carga y descarga en operaciones portuarias y soporte de tapas de escotilla de bodegas de embarcaciones maritimas, que comprende una grua de carga y descarga y una base ubicada en el cuerpo de dicha grua para sostener y apilar dichas tapas de escotilla; procedimiento.
DE102014100658A1 (de) * 2014-01-21 2015-07-23 Terex Mhps Gmbh Stapelkran mit Containerzwischenlagerplatz
JP2019023118A (ja) * 2017-07-24 2019-02-14 株式会社三井E&Sマシナリー 橋形クレーン
GB2576381A (en) * 2018-08-03 2020-02-19 Beckett Rankine Ltd Vehicle for hatch cover storage
CN113200460B (zh) * 2021-06-11 2024-05-24 上海振华重工(集团)股份有限公司 一种岸桥大梁悬挂系统以及岸桥

Family Cites Families (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1192016A (en) * 1915-10-13 1916-07-25 Francis Lee Stuart Loading apparatus.
US1373464A (en) * 1920-04-24 1921-04-05 George E Titcomb Apparatus for freight transference
US2050821A (en) * 1934-06-07 1936-08-11 Frank H Vercoe Elevating industrial truck
US3168955A (en) * 1963-07-08 1965-02-09 Richard W Black Apparatus for lightering cargo vessels
GB1131752A (en) * 1966-06-16 1968-10-30 Gen Electric Co Ltd Improvements in or relating to cranes suitable for dockside use
JPS5141273B1 (fi) * 1970-12-30 1976-11-09
SE351830B (fi) * 1971-02-05 1972-12-11 L Andersson
NL161727C (nl) * 1974-09-06 1980-03-17 Stork Conrad Bv Overslaginrichting in het bijzonder voor laadkisten of containers.
NL7416213A (nl) * 1974-12-12 1976-06-15 Meeusen Pieter Containerlaad- en/of loskraan, laad- en ontlaad- station met zulk een kraan en schip voor contai- nervervoer.
US3958106A (en) * 1974-12-24 1976-05-18 Beckwith Elevator Co., Inc. Article identifying system having scanner for vertical movement in synchronism with the article
NL158459B (nl) * 1975-03-04 1978-11-15 Europ Container Terminus Overslagbrug voor containers.
US4172685A (en) * 1976-10-22 1979-10-30 Hitachi, Ltd. Method and apparatus for automatic operation of container crane
US4106639A (en) * 1976-12-13 1978-08-15 Matson Navigation Company Container conveyor apparatus and method for vessel loading crane-yard interface
JPS5531777A (en) * 1978-08-30 1980-03-06 Hitachi Ltd Material handling apparatus for containers
JPS56113686A (en) * 1980-02-05 1981-09-07 Ishikawajima Harima Heavy Ind Container crane

Also Published As

Publication number Publication date
FI861087A0 (fi) 1986-03-14
FI79510B (fi) 1989-09-29
US4599027A (en) 1986-07-08
EP0194858B1 (en) 1989-02-22
FI861087A (fi) 1986-09-16
KR900001753B1 (ko) 1990-03-19
DE3662136D1 (en) 1989-03-30
KR860007127A (ko) 1986-10-08
EP0194858A1 (en) 1986-09-17
JPS61211238A (ja) 1986-09-19

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI79510C (fi) Kajkran och saett foer flyttning av last mellan fartyg och kaj.
US4750429A (en) Transportation systems
US6715977B2 (en) Loading device for ISO containers
US5478181A (en) Method and apparatus for moving containers between a ship and a dock
US4897012A (en) Cargo handling system
US20050220573A1 (en) Automated shipboard material handling and storage system
US6602036B2 (en) Buffer bridge crane for cargo container handling operations
EP0318264A1 (en) Travelling container crane
AU724103B2 (en) Variable elevating cabin
US6551043B2 (en) Loading device for ISO containers
CN107381083B (zh) 一种港口冷链运输系统
US5515982A (en) Telescoping shuttle for a cargo container handling crane
JP4312055B2 (ja) バッファストラドルクレーン
US4610594A (en) Container conveyor system
EP2743217B1 (en) Loading and unloading system for containers at quayside
US6685418B2 (en) Buffer jib crane for cargo container handling operations
US5456560A (en) Method and apparatus for moving containers between a ship and a dock
KR101037262B1 (ko) 키이 크레인과 협력하여 부둣가의 버퍼 지브 크레인에 의해 화물 컨테이너를 처리하기 위한 방법
US6648571B1 (en) Mobile handling apparatus for loading and unloading ships in docks
WO2001025131A1 (en) Container crane for sea freight containers
US20090317213A1 (en) Buffer crane for facilitating simultaneous multiple cargo container handling
JP2002167167A (ja) 自走式門型コンテナクレーン
JPS62126040A (ja) フロ−テイングコンテナクレ−ン
JPS6360893A (ja) コンテナガイド

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: VIRGINIA INTERNATIONAL TERMINALS, INC.