FI79492C - Hjulblock. - Google Patents

Hjulblock. Download PDF

Info

Publication number
FI79492C
FI79492C FI882565A FI882565A FI79492C FI 79492 C FI79492 C FI 79492C FI 882565 A FI882565 A FI 882565A FI 882565 A FI882565 A FI 882565A FI 79492 C FI79492 C FI 79492C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
wheel
support
vehicle
countertop
shaft
Prior art date
Application number
FI882565A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI79492B (fi
FI882565A0 (fi
Inventor
Pekka Laukka
Markku Kauppila
Matti Brostroem
Original Assignee
Rautaruukki Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Rautaruukki Oy filed Critical Rautaruukki Oy
Priority to FI882565A priority Critical patent/FI79492C/fi
Publication of FI882565A0 publication Critical patent/FI882565A0/fi
Priority to ES89109594T priority patent/ES2027634T3/es
Priority to DE1989602098 priority patent/DE68902098T2/de
Priority to EP19890109594 priority patent/EP0344661B1/en
Publication of FI79492B publication Critical patent/FI79492B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI79492C publication Critical patent/FI79492C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B60VEHICLES IN GENERAL
    • B60PVEHICLES ADAPTED FOR LOAD TRANSPORTATION OR TO TRANSPORT, TO CARRY, OR TO COMPRISE SPECIAL LOADS OR OBJECTS
    • B60P3/00Vehicles adapted to transport, to carry or to comprise special loads or objects
    • B60P3/06Vehicles adapted to transport, to carry or to comprise special loads or objects for carrying vehicles
    • B60P3/07Vehicles adapted to transport, to carry or to comprise special loads or objects for carrying vehicles for carrying road vehicles
    • B60P3/073Vehicle retainers
    • B60P3/075Vehicle retainers for wheels, hubs, or axle shafts
    • B60P3/077Wheel cradles, chocks, or wells
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B60VEHICLES IN GENERAL
    • B60TVEHICLE BRAKE CONTROL SYSTEMS OR PARTS THEREOF; BRAKE CONTROL SYSTEMS OR PARTS THEREOF, IN GENERAL; ARRANGEMENT OF BRAKING ELEMENTS ON VEHICLES IN GENERAL; PORTABLE DEVICES FOR PREVENTING UNWANTED MOVEMENT OF VEHICLES; VEHICLE MODIFICATIONS TO FACILITATE COOLING OF BRAKES
    • B60T3/00Portable devices for preventing unwanted movement of vehicles, e.g. chocks
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B61RAILWAYS
    • B61DBODY DETAILS OR KINDS OF RAILWAY VEHICLES
    • B61D3/00Wagons or vans
    • B61D3/16Wagons or vans adapted for carrying special loads
    • B61D3/18Wagons or vans adapted for carrying special loads for vehicles
    • B61D3/187Details, e.g. bridges for floor connections
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B61RAILWAYS
    • B61DBODY DETAILS OR KINDS OF RAILWAY VEHICLES
    • B61D45/00Means or devices for securing or supporting the cargo, including protection against shocks
    • B61D45/001Devices for fixing to walls or floors

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Transportation (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Handcart (AREA)
  • Auxiliary Methods And Devices For Loading And Unloading (AREA)

Description

1 79492
Pyöräeete
Esillä oleva keksintö koskee kuljetusvälineissä ei-luokse-päästävässä paikassa käytettävää kiinteärakenteista pyörä-estettä, joka on nostettavissa kuljetusvälineeseen kuormatun ajoneuvon tai vastaavan pyörän liikettä estävään käyttöasen-toon ja laskettavissa lepoasentoon, jossa ajoneuvon pyörä voi rullata pyöräesteen yli, esteen muodostuessa kuljetusvälineen runkoon saranoidusta vastimesta ja tähän vastimeen saranoidusta tuesta, jolloin tuki käyttöasennossa nojaa saranastaan poispäin olevalla vapaalla päällään kuljetusvälineen rungon pidätinkoloihin.
Erityisesti rautatiekuljetuksissa on pyritty kehittämään kul-jetusmenetelmiä ja -tapoja sellaisiksi, että kuormaus ja purkaus olisivat nopeasti tehtävissä ja ilman massiivisia nostu-rilaitteita. Tällöin on huomiota kohdistettu erityisesti perävaunujen, puoliperävaunujen sekä konttien ja vastaavien kuormaukseen. Näiden kuormaukseen on sinänsä kehitetty useita erilaisia tekniikoita, joista tämän hakemuksen puitteissa kä-sitellään vain niitä, joissa kuorma tuodaan rautatievaunuun sen sivulta päin. Tällöin on eri ongelmien lähteeksi muodostunut se seikka, että koska tavaravaunun poikkileikkauksen ulkomitat ovat kaikkialla maailmassa tarkkaan rajatut samalla kun kuorman, tässä tapauksessa siis perävaunun tai puoliperä-vaunun tai kontin, ulkomitat ovat lähellä tavaravaunun sallittuja ulkomittoja, ei tavaravaunun kantavia rakenteita ole mahdollista rakentaa sellaisiksi, että ne voisivat olla kiinteitä kuormauksen ja purkauksen aikana. Esimerkiksi perävaunujen mitat sallivat tavaravaunuun vain hyvin ohuen pohjan ja kapeat sivut, jolloin sivujen on oltava suhteellisen korkeita riittävän lujuuden saamiseksi. Tällöin perävaunu voidaan saada sivujen väliin vain kääntämällä sivu tai sivut pois tieltä. Tällaisissa rakenteissa kuormaus ja purkaus tapahtuu esimer- 2 79492 kikei ajamalla perävaunu tai vastaava luiskaa pitkin rautatievaunuun, kuten julkaisussa GB-2 179 311 tai työntämällä vaunun sivulta päin.
Edellä kuvatuissa tavaravaunuissa on siis puoliperävaunu, perävaunu tai muu ajoneuvo järjestettävä tavaravaunun runkoon siten, että se pääsee joustamaan tavaravaunun pituussuunnassa. Tämä vaatimus johtuu siitä, että kuljetuksen aikana suurimmat kiihtyvyysvoimat vaikuttavat tavaravaunun kulkusuunnassa, jolloin tässä suunnassa täysin jäykkä liitos pystyisi vaurioittamaan sekä kuormaa että tavaravaunua. Kiihtyvyyksien aiheuttamat voimat absorboidaan erityisjärjestelyillä ja erityisesti puoliperävaunujen tai vastaavien kyseessä ollen tapahtuu voimien abeorbointi puoliperävaunun kumipyörien muodonmuutoksen avulla.
Kaikissa niissä tapauksissa, joissa esimerkiksi tavaravaunuun on kuormattu pyörääjoneuvo, on ajoneuvon liian suuri liike kulkusuunnassa estettävä pyöräestei1lä, jolloin pyörien rullaaminen kulkuvälineessä on estetty. Tyypillisesti pyöräes-teillä pyritään sitomaan ajoneuvon pyörät kulkuvälineen runkoon siten, että itse ajoneuvo pääsee liikkumaan vain pyörien antaman jouston verran, jolloin kumipyörät absorboivat kiih-tyvyysvoimat aivan kuten ne tekevät maantiellä.
Edellä kuvattuun tarkoitukseen käytetään useita erilaisia pyöräesteitä. Näin pyöräesteitä on irrotettavia, jotka käytettäessä asetetaan esimerkiksi kuljetusvälineen kannen tätä varten tarkoitettuihin koloihin, kiristetään ruuveilla, vivuilla tai ketjuilla paikoilleen ja ajoneuvon pyörää vasten. Näillä on haittapuolena se, että pyöräeeteet ovat irrallisia, jolloin ne voivat kadota. Lisäksi tällaiset pyöräeeteet ovat yleensä painavia ja niiden asennus hidasta ja paljon tilaa vaativaa.
Il 3 79492
On myös olemassa ajoneuvoon kiinteästi liitettyjä pyöräestei-tä, jotka muodostuvat kuljetusvälineen runkoon yhdestä reunasta saranoidusta vastimesta ja tähän vastimeen saranoidusta tuesta. Tämä rakenne sallii, koska se muodostuu levymäisistä osista, niiden laskemisen kuljetusvälineen kantta tai ajotasoa vasten, jolloin ajoneuvo, kuten puoliperävaunu tai perävaunu voidaan ajaa häiriöttä tämän esteen ylitse paikalleen. Kun ajoneuvo on paikallaan, käydään pyöräesteet nostamassa esto-asentoon nostamalla vastimen ja tuen välisestä saranakohdasta. Tällöin vastin kääntyy rungon ja vastimen välisestä saranasta ylöspäin ja kääntyy pyörää vasten samalla, kun tuen saranastaan poispäin oleva vapaa pää putoaa tai työnnetään kuljetusvälineen rungossa tähän kohtaan muodostettuihin pidätinkoloi-hin. Käin esteestä muodostuu kolmiomainen pyöräeste, jonka vaakasivu on kuljetusvälineen rungossa, toinen pystysivu muodostuu vastimesta, joka on ajoneuvon pyörää vasten, ja toinen pystysivu muodostuu tuesta. Tämä tuki on käännettävissä takaisin lepoasentoon pitkin kuljetusvälineen rungon ajokantta nostamalla tuki pois kannen kolosta ja kääntämällä sekä vastin että tuki kannen suuntaisiksi. Tälläkin pyöräesteellä on haittapuolena se, että sen käyttö vaatii luokeepäästävyyttä. Mikään tunnetuista ratkaisuista ei sovellu käytettäväksi edellä kuvatussa tavaravaunussa, jossa on hyvin ohut pohja ja kapeat, korkeat ja lähelle ajoneuvon pyöriä tulevat kiinteät sivut.
• · Keksinnön tavoitteena on siten saada aikaan kuljetusvälineis sä käytettävä pyöräeste, joka voidaan saattaa pyörän liikettä estävään käyttöasentoon ja laskea lepoasentoon etäältä, te. saada aikaan pyöräeste, jota voidaan asetella, vaikka siihen ei päästä käsiksi. Lisäksi tavoitteena on saada aikaan pyöräeste, joka lepoasennossa on niin ohut, että se on sijoitettavissa esimerkiksi tavaravaunun ohueen pohjaan, jonka paksuus on enimmillään noin 100 mm ja joskus huomattavasti vähemmän. Eräänä keksinnön tavoitteena on saada aikaan pyöräes-te, jonka käyttö on kevyttä ja nopeaa ja joka on rakenteel- 4 79492 taan yksinkertainen ja halpa, mikä tarkoittaa sitä, että käytön keveys ja nopeus on saavutettu toisin keinoin kuin koneellisesti .
Edellä esitetyt ongelmat ratkaistaan ja tavoitteet saavutetaan keksinnön mukaisella laitteella, jolle on tunnusomaista se, mitä on esitetty patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosaesa. Keksinnön tärkeimpinä etuina voidaan pitää sitä, että pyö-räeste soveltuu käytettäväksi sellaisissa ahtaissa paikoissa, joissa ei ajoneuvon pyörien läheisyyteen ole mahdollista mennä pyöräestettä asettelemaan. Toisena keksinnön etuna on, että pyöräeeteen asettelu asennosta toiseen tapahtuu nopeasti ja helposti yhden henkilön toimesta. Vielä eräänä keksinnön etuna on, että se on kooltaan pieni, jolloin se on sovitettavissa hyvin ahtaisiin rakenteisiin, ja vielä eräänä keksinnön etuna on sen kaukokäyttöieyyden mukanaan tuoma työturvallisuuden paraneminen.
Seuraavaesa keksintöä selostetaan yksityiskohtaisemmin oheisiin piirustuksiin viitaten.
Kuvio 1 esittää sivukuvana rautatievaunua puoliperävaunun kuljettamista varten, kuvio 2 esittää kuvion 1 rautatievaunua ylhäältä päin, kuvio 3 esittää kuvion 1 rautatievaunun pohjaan sijoitettua keksinnön mukaista pyöräestettä lepoasennossa, kuvio 4 esittää kuvion 3 pyöräestettä käyttöasennossa, kuvio 5 esittää keksinnön mukaisen pyöräeeteen kääntöakseli-järjeetelyä kuvion 3 leikkauksessa B-B, kuvio 6 esittää keksinnön mukaista pyöräeeteen laukaisumeka-nismin kääntöakselijärjestelyä esteen palauttamiseksi lepoasentoon esitettynä pitkin kuvion 3 leikkausta A-A, kuvio 7 esittää järjestelyä pyöräeeteen toiminta-asennon valvomiseksi.
li 5 79492
Kuvio 1 esittää yleisesti rautateillä käytettävää tavaravaunua 1, johon on kuormattu puoliperävaunu 2. Kuvio 2 esittää samaa rakennetta, jossa tavaravaunun pohjan muodostava laatikko 3 ja siihen kiinteästi liitetty kantava sivuseinä 4 on merkitty sivuun käännettyyn asentoonsa pistekatkoviivalla, jolloin perävaunu on erillistä ajosiltaa myöten ajettavissa laatikon 3 päälle. Kuviossa 2 on ehjällä viivalla piirretty laatikko 3 ja sivuseinä 4 suljettuun asentoonsa, joka vastaa siis kuviota 1. Muu tavaravaunun runko, johon vaunun pyöräs-töt sekä laatikko sivuseinämineen kiinnitetään, on merkitty yleisesti viitenumerolla 5, Kuviossa 1 on puoliperävaunun 2 pyörän 6 pyöräeste merkitty yleisesti viitenumerolla 7. Näitä pyöräesteitä 7 on sijoitettu laatikon 3 pohjaan ainakin yksi pari, joista toinen on puoliperävaunun toisen sivun pyörää varten ja toinen toisen sivun pyörää 6 varten. Tavallisesti laatikkoon 3 on sijoitettu useampia pyöräesteiden 7 pareja, joko useampien pyörien 6 lukitsemiseksi tai eri kohdissa olevien pyörien lukitsemiseksi. Kuten kuviosta 1 ja 2 näkyy, on pyörien 6 ja 6' välissä niukasti tilaa. Lisäksi on nähtävissä, että sivuseinä 4, joka ulottuu lähelle pyörien 6 ja 6' yläreunoja ja joka on umpinainen ja tulee lähelle pyörien ulkosivuja, estää kokonaan pyörien ja pyöräesteen luokse pääsemisen .
Kuvioissa 3 ja 4 näkyy levystä muodostuva vastin 8, jonka mitat voivat olla tavanomaiset. Tähän vastimeen 8 on esim. hitsaamalla liitetty jäykistyelevy tai -levyt 9, joissa olevien reikien 10 läpi kulkee akseli 11. Jäykistyslevyt 9 on kiinteästi liitetty akseliin 11 esim. hitsaamalla tai tekemällä ne toisiinsa sopivasti kulmikkaiksi. Kulkuvälineen rungossa 5 on myös akseliin 11 nähden poikittaisia laippoja 12, joissa olevien reikien 13 läpi akseli 11 myös menee. Tällä tavoin syntyy rungon 5 ja vastimen 8 välille sarana, joka toimii siten, että vastin 8 jäykisteineen 9 ja akseleineen 11 kääntyy akselin 11 keskiviivan ympäri laippojen 12 rei'issä 13. Edullisesti on laatikon 3 molemmille sivuille ajoneuvon pyörien kohdalle le- 6 79492 veyssuunnassa sijoitettu kaksi vastinta Θ samalle akselille 11. Akseli 11 on jatkettu riittävän pitkälle laatikon 3 sivuun tai sivun ulkopuolelle ja sen päähän 14 on järjestetty välineet esim. kämmen muodossa, joiden avulla akselia voidaan kääntää tavaravaunun sivun 4 ulkopuolelta.
Vastimen jäykistyslevyyn tai levyihin 9 on akselista 11 poispäin olevaan reunan lähelle liitetty saranalla 15 tuki tai tuet 16, joiden tästä saranasta 15 poispäin olevassa päässä on kynnet 17. Tämä sarana 15 voi olla sinänsä mitä tahansa sopivaa tyyppiä kunhan sen kääntymisakseli on likimain yhdensuuntainen akselin 11 kääntymisakselin kanssa. Nämä molemmat kääntymisakselit taas ovat likimain yhdensuuntaisia ajoneuvon 7ai puoliperävaunun pyörien 6, 6' pyörintäakeelien kanssa.
Kun perävaunu tai ajoneuvo ajetaan laatikolle 3, on pyöräeste kuvion 3 esittämässä asennossa. Tällöin vastin 8 on kääntyneenä pitkin laatikon 3 yläpintaa 18 ja tuki 16 kääntyneenä liki yhdensuuntaiseksi vastimen kanssa tämän jatkeelle poispäin akselista 11 ja saranasta 15. Tällöin ajoneuvon tai perävaunun pyörä 6 pääsee rullaamaan häiriöttä esteen ylitse.
Kun perävaunu on paikallaan, kuten on esitetty kuviossa 4, käännetään vastin 8 ylös vääntämällä akselia 11 kuljetusvälineen laidan 4 ulkopuolelta luoksepäästäviesä olevasta päästä 14. Tässä tapauksessa kääntö tapahtuu myötäpäivään ja kääntö tehdään niin pitkälle, että vastin 8 tulee pyörää 6 vasten. Tällöin tuki 16 kääntyy saranan 15 ympäri oman painonsa vaikutuksesta, jolloin sen kynsi 17 putoaa laatikon kanteen 18 muodostetun lukitueosan 19 kulloinkin siihen koloon 20, joka on lähinnä akselia 11. Nämä kolot 20 samoin kuin kynsi 17 on muotoiltu sinänsä tunnetulla tavalla siten, että pyörän akselista 11 kynnen 17 suuntaan vaikuttava voima ei saa kynttä 17 nousemaan kolosta 20. Näin este 7 on lukittu käyttöasentoonsa.
li 7 79492
Edellä kuvatun varsinaisen pyöräesteen lisäksi laitteeseen kuuluu laukaisumekanismi 21 pyöräesteen 7 päästämiseksi kuvion 4 käyttöasennosta kuvion 3 lepoasentoon. Laukaisumeka-niemi muodostuu akselin 11 suuntaisesta vastaavasta akselista 22 joka on laakeroitu pyöriväksi laatikon 3 laipoissa 23 oleviin reikiin 24. Tähän akseliin 22 on kiinnitetty samalla tavoin kuin akseliin 11 pyörimättömästi laukaisuvivut 25. Akselin 22 pää 26 tulee esille samalla tavoin kuin akselin 11 pää 14. Akseli 22 on edullisesti sijoitettu likipitäen käyt-toaeennossa olevan tuen 16 jatkeelle, jolloin laukaisuvivun 25 vapaa pää osoittaa akselista 22 kohti akselia 11.
Kun pyöräeste on laskettava käyttöasennosta lepoasentoon käännetään akselia 22 päinvastaiseen kiertosuuntaan kuin mitä akselia 11 käännettiin nostettaessa pyöräestettä, jolloin laukaisuvipu 25 kääntyy ja nostaa tuen 16 kynnen 17 pois kolosta 20 tuen 16 pituussuuntaan nähden poikittain ja pääasiassa ylöspäin. Tällöin vastin 8 kääntyy painonsa vaikutuksesta akselin 11 ympäri lepoasentoonsa pitkin pintaa 18 ja samanaikaisesti tuki 16 kääntyy saranan 15 ympäri yhdensuuntaiseksi vastimen 8 kanssa tämän jatkeeksi. Tämän liikkeen aikana estää laukaisuvivun 25 yläpinta, jolla kynsi 17 nostettiin pois kolosta 20, kynttä 17 tarttumasta uudestaan muihin mahdollisiin koloihin lukitusosassa 19.
Näin siis keksinnön mukaisella laitteella pyöräeste saadaan yksinkertaisella kääntöliikkeellä laatikon 3 ja seinämän ulkopuolelta nostettua käyttöasentoon ja laskettua lepoasentoon molemmilla puolilla tavaravaunua samanaikaisesti. Pyöräesteen asianmukaisen toiminnan seuraamiseksi on jokaisen esteen kohdalle sivuseiniin 4 tehty tarkastusaukot 28, jotka eivät pienen kokonsa vuoksi vaaranna sivuseinän 4 kestävyyttä. Pyö-räesteen käyttöä voidaan vielä keventää ja helpottaa akseleiden 11 ja 22 ja näiden käyttölaitteiden välisillä välityksillä, jotka voivat muodostua mm. hammaspyöristä tms.

Claims (8)

1. Kuljetusvälineiesä ei-luoksepäästävässä paikassa käytettävä kiinteärakenteinen pyöräeete (7, 21), joka on nostettavissa kuljetusvälineeseen kuormatun ajoneuvon tai vastaavan pyörän <6, 6') liikettä estävään käyttöasentoon ja laskettavissa lepoasentoon, jossa ajoneuvon pyörä voi rullata pyö-räesteen yli, esteen muodostuessa kuljetusvälineen runkoon (5) saranoidusta vastimesta (8) ja tähän vastimeen saranoidusta tuesta (16), jolloin tuki käyttöasennoesa nojaa saranastaan poispäin olevalla vapaalla päällään kuljetusvälineen rungon pidätinkoloihin (20), tunnettu siitä, että vastin (8) käännetään käyttöasentoon pyörittämällä saranatappia (11) tai sen jatketta, joka on jäykästi liitetty vastimeen ja muodostaa vastimen ja kuljetusvälineen välisen saranan akselin ja että tuen (16) vapaa pää C17) putoaa tällöin painonsa vaikutuksesta kulloinkin lähinnä vastimen kääntöakselia olevaan pidätinko-loon C20).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen pyöräeete, tunnettu siitä, että vastimen <8> ja tuen (1) laukaisu takaisin lepoasentoon tapahtuu kuljetusvälineen runkoon <5) saranoidulla lau-kaisuvivulla (25), joka kääntyessään ylöspäin nostaa tuen (16) sen saranasta <15) poispäin olevan kynnen (17) ylös pidätin-kolostaan (20), jolloin vastin putoaa alas painonsa vaikutuksesta kiertyen earanatappinsa (11) ympäri ja laskeutuu likimain rungon yläpinnan tasoon samalla kun tuki kääntyy myös saranansa (15) ympäri likimain yhdensuuntaiseksi vastimen kanssa sen jatkeelle.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen pyöräeete, tunnettu siitä, että samalle vastimen ja rungon väliselle akselille (11) on sijoitettu yksi tai useampia pyöräesteitä (7) ja että laukaisumekanismin (22) akselille on sijoitettu vastaava määrä laukaieuvipuja (25). 9 79492
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen pyöräeste, tunnettu siitä, että laukaisuvivun yläpinta (27) muodostaa tuen kynteen (17) nähden liukupinnan vastinta alas laskettaessa .
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen pyöräeste, tunnettu siitä, että vastimen saranan akseli (11), tuen ja vastimen välisen saranan (15) akseli ja laukaisumekanismin akseli (22) ovat likipitäen yhdensuuntaisia ja ajoneuvon akselien pääasiallisen suunnan kanssa yhdensuuntaisia.
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen pyöräeste, tunnettu siitä, että vastimen akselin (11) ja/tai laukaisu-vivun akselin (22) ja näiden käyttömekanismin välissä on välitystä kääntöliikkeen keventämiseksi.
7. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen pyöräeste, tunnettu siitä, että laukaisumekanismin akseli (22) on sijoitettu likipitäen käyttöasennossa olevan tuen (16) jatkeelle sen alapuolelle, jolloin akselin (22) pyörimissuunta estettä (7) alas laskettaessa on päinvastainen akselin (11) •pyörimissuuntaan verrattuna vastinta (Θ) käyttöasentoon nos-. tettaessa.
8. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen pyöräeste, tunnettu siitä, että kuljetusvälineen runkoon on tehty pie-ni tarkistusaukko (28) pyöräesteen toiminnan valvomiseksi. 10 79492
FI882565A 1988-05-31 1988-05-31 Hjulblock. FI79492C (fi)

Priority Applications (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI882565A FI79492C (fi) 1988-05-31 1988-05-31 Hjulblock.
ES89109594T ES2027634T3 (es) 1988-05-31 1989-05-27 Calzo de rueda.
DE1989602098 DE68902098T2 (de) 1988-05-31 1989-05-27 Radunterlegkeil.
EP19890109594 EP0344661B1 (en) 1988-05-31 1989-05-27 A wheel chock

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI882565 1988-05-31
FI882565A FI79492C (fi) 1988-05-31 1988-05-31 Hjulblock.

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI882565A0 FI882565A0 (fi) 1988-05-31
FI79492B FI79492B (fi) 1989-09-29
FI79492C true FI79492C (fi) 1990-01-10

Family

ID=8526556

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI882565A FI79492C (fi) 1988-05-31 1988-05-31 Hjulblock.

Country Status (4)

Country Link
EP (1) EP0344661B1 (fi)
DE (1) DE68902098T2 (fi)
ES (1) ES2027634T3 (fi)
FI (1) FI79492C (fi)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
IT1308821B1 (it) * 1999-03-19 2002-01-11 Rolfo Spa Cuneo ribaltabile per l'arresto di ruote di autoveicoli caricati suveicoli stradali, e dispositivo di arresto che utilizza tale cuneo.
GB0313729D0 (en) * 2003-06-13 2003-07-16 Bombardier Transp Technology G Safety device for securing horizontally loaded cylindrical goods
EP1728699A1 (de) * 2005-05-10 2006-12-06 Erich Steininger Eisenbahnzug mit Spezialwaggons
AT501788B1 (de) * 2005-05-10 2012-02-15 Steininger Erich Eisenbahnzug mit wenigstens zwei miteinander verbundenen niederflurwagen
DE602007011113D1 (de) * 2007-03-13 2011-01-20 Rolfo Spa Einstellbares befestigungssystem für fahrzeugladebordwände
CN112644740B (zh) * 2020-12-31 2023-03-24 中国科学院长春光学精密机械与物理研究所 航天装置的锁紧机构
CN114771584B (zh) * 2022-06-14 2023-04-18 郑州铁路职业技术学院 一种具有活动轮挡装置的铁路驮背运输车

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2623759A (en) * 1950-08-03 1952-12-30 Gilbert R Forbas Wheel chock for wheeled vehicles
CH529641A (de) * 1972-03-01 1972-10-31 Gut Otto Sicherheitskeil für Fahrzeuge
US4013268A (en) * 1976-03-08 1977-03-22 Williams Hugh M Variable pitch vehicle wheel support ramp
FR2547782A1 (fr) * 1983-06-21 1984-12-28 Lohr Sa Cale escamotable pour l'immobilisation de voitures automobiles en charge sur un vehicule de transport routier

Also Published As

Publication number Publication date
DE68902098D1 (de) 1992-08-20
FI79492B (fi) 1989-09-29
ES2027634T3 (es) 1993-03-01
FI882565A0 (fi) 1988-05-31
EP0344661A1 (en) 1989-12-06
ES2027634T1 (es) 1992-06-16
DE68902098T2 (de) 1993-01-14
EP0344661B1 (en) 1992-07-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US1921605A (en) Means for handling and transporting freight
US2752051A (en) Vehicle parking apparatus
FI79492C (fi) Hjulblock.
US3259365A (en) Rack and pinion load manipulator
US3207085A (en) Rail car switching
RU2394711C2 (ru) Опорное устройство с боковым самоцентрированием и креплением сцепного стержня полуприцепа на железнодорожной структуре
US20070234926A1 (en) Lid securement device and method
US3216531A (en) Material handling devices
US3779330A (en) Belly protective pan for tractor engine
KR101340647B1 (ko) 자동 차륜지 장치
FI65193C (fi) Apparatur foer hantering och transport av tunga och skrymmandecontainers pao ett pao landsvaegen koerande fordon
US1993245A (en) Transporting and hoisting undercarriage
RU2445248C2 (ru) Способ погрузки транспортных средств в грузовой контейнер, способ транспортировки транспортных средств, набор из грузового контейнера и опорной рамы
JPS606529A (ja) トラクタ積込み方法
US3149739A (en) Auxiliary loading container for vehicles
CN110884509B (zh) 配重装置、安全车及长钢轨运输车组
US2017301A (en) Adjustable bulkhead for refrigerator cars
KR101236531B1 (ko) 적재물 반출입장치
KR0139700Y1 (ko) 화물차량의 덤핑장치
FI79493B (fi) Avskiljbar styv foerbindning.
US9150248B2 (en) Lowboy trailer with steerable rear assembly
CN216512273U (zh) 一种电梯加强型的轿厢上梁与立柱的连接装置
FI124183B (fi) Kontin siirtopyörästö
RU2726361C1 (ru) Транспортировочная тележка с самоходным буксировочником
CN209990160U (zh) 一种建筑工程卸料平台

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: RAUTARUUKKI OY