FI79378C - Byggblock. - Google Patents

Byggblock. Download PDF

Info

Publication number
FI79378C
FI79378C FI853086A FI853086A FI79378C FI 79378 C FI79378 C FI 79378C FI 853086 A FI853086 A FI 853086A FI 853086 A FI853086 A FI 853086A FI 79378 C FI79378 C FI 79378C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
building element
element according
load
insulating
thickness
Prior art date
Application number
FI853086A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI79378B (fi
FI853086A0 (fi
FI853086L (fi
Inventor
Werner Baumberger
Original Assignee
Werner Baumberger
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Werner Baumberger filed Critical Werner Baumberger
Publication of FI853086A0 publication Critical patent/FI853086A0/fi
Publication of FI853086L publication Critical patent/FI853086L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI79378B publication Critical patent/FI79378B/fi
Publication of FI79378C publication Critical patent/FI79378C/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04CSTRUCTURAL ELEMENTS; BUILDING MATERIALS
    • E04C1/00Building elements of block or other shape for the construction of parts of buildings
    • E04C1/40Building elements of block or other shape for the construction of parts of buildings built-up from parts of different materials, e.g. composed of layers of different materials or stones with filling material or with insulating inserts
    • E04C1/41Building elements of block or other shape for the construction of parts of buildings built-up from parts of different materials, e.g. composed of layers of different materials or stones with filling material or with insulating inserts composed of insulating material and load-bearing concrete, stone or stone-like material

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Building Environments (AREA)
  • Road Signs Or Road Markings (AREA)
  • Dowels (AREA)
  • Control Of Vending Devices And Auxiliary Devices For Vending Devices (AREA)
  • Vending Machines For Individual Products (AREA)
  • Electronic Switches (AREA)
  • Laminated Bodies (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)
  • Semiconductor Integrated Circuits (AREA)
  • Bipolar Transistors (AREA)
  • External Artificial Organs (AREA)
  • Buildings Adapted To Withstand Abnormal External Influences (AREA)
  • Saccharide Compounds (AREA)

Description

1 79378 >
Rakennuselementti Tämä keksintö kohdistuu rakennuselementtiin ja tarkemmin sanoen yksikappaleieeen rakennuselementtiin, joka pakeuussuun-nassa käsittää kaksi vierekkäistä eri osaa, joista ensimmäinen osa on kantava, sisältää ontelolta ja on tehty kevytbetonista, ja toinen osa on eristävä ja umpimateriaalia, jolloin kantavan osan paksuus on suurempi kuin eristävän osan paksuus.
Ennestään tunnetaan rakennueelementtejä tai -tiiliä, esim. sementistä tehtyjä, jotka ainakin toiselta pinnaltaan on peitetty eristekerrokeella. Tämän eristekerroksen voi muodostaa eristemateriaalirouhe, kuten sementtilaaetiin sekoitettu korkki, niin kuin on esitetty FR-patentissa 2 237 018, tai vaahto-betoni, kuten on kuvattu BE-patentissa 480 990. Sellaisilla elementeillä ei kuitenkaan ole mahdollista saavuttaa lämmön-8iirtokerrointa k, joka on tarpeeksi matala tyydyttääkseen rakennuksen todellisia eristystarpeita. Itse asiassa liian suuri eristekerroksen lisäys olisi haitallista betonielementille ja johtaisi sen heikentymiseen, jolloin sitä ei enää siitä syystä voisi käyttää kantavien seinien muodostamiseen.
Siitä syystä tämän keksinnön tarkoituksena on aikaansaada edellä kuvatun kaltainen rakennuselementti, joka poistaa edellä mainitun haitan, te. jota voidaan käyttää kantavana elementtinä, ja jonka lämmönsiirtokerroin k on matalampi kuin tekniikan tason mukaisten tunnettujen elementtien.
Keksinnön mukaiselle rakennuselementi1le, jolla päästään yllä mainittuun päämäärään, on tunnusomaista se, että kantavan osan 2 puristus lujuus on välillä 25-175 kg/cm ja näennäistiheys on 3 välillä 900-1250 kg/m ; että tässä kantavassa osassa on pitkänomaisia sy1interimäisiä ontelolta, jotka sijaitsevat korkeussuunnassa, ovat pitkänomaisia leveyssuunnassa ja on järjestetty paksuussuunnassa vuorotteleviin riveihin, jolloin 2 79378 ontelot muodostavat noin 25 * kantavan osan tilavuudesta; että toinen eristävä osa on tehty sementtipohjäisestä hydraulisesta sideaineesta, ensimmäisestä synteettisestä hartsista ja paisutetusta mineraalitäyteaineeeta, jolloin sen näennäistiheys 3 on enintään 270 kg/m , ja että kantava osa ja eristävä osa on liitetty toisiinsa pitkin tasoa, joka on oleellisesti kohtisuorassa mainittua paksuussuuntaa vastaan.
Sopivimmin ensimmäinen kantava osa on tehty kevytbetonista, mahdollisesti synteettisestä hartsista, itse betonin ollessa tehty normaalista sementistä, joka sitoo kevyttä materiaalia, kuten masuunikuonaa, hohkakiveä, murskattua terrakottaa, kevytsoraa, troonaa tai savi 1iusketta, poteolaania, jne. Tämän materiaalin valinta riippuu rakennuselementi1le halutuista ominaisuuksista; esim. paisutettua kuonaa käytetään mieluiten, jotta saataisiin elementti, jonka puristuslujuus on suuri 2 3 (n. 165 kg/cm , näennäistiheyden ollessa n. 1250 kg/m ), kun taas hohkakiveä käytetään mieluiten, jotta saataisiin elementti, jonka eristeominaisuudet ovat paremmat, mutta puris- tuslujuus alhaisempi <n. 40 kg/cm , näennäistiheyden ollessa 3 1000 kg/m ).
Mitä tulee toiseen, eristävään osaan, se on mieluiten tehty hydraulisesta sideaineesta, esim. sementistä, ja synteettisestä hartsista, joka sulkee sisäänsä kivennäistäyteainevaah-don, esim. paisutettuja tai huokoisia lasipalloja, vermikuliittia, polyuretaanirouhetta, paisutettua kiillettä tai po-lystyreenivaahtoa, puulaatuja, jne.
Liitteenä olevat piirustukset kuvaavat keksintöä kaaviomai-sesti ja esimerkkien avulla.
Kuva 1 on perspektiivikuva keksinnön mukaisesta rakennusele-mentistä päältäpäin.
Kuva 2 on tasokuva kuvan 1 mukaisesta elementistä altapäin ja kuva 3 on leikkauskuva pitkin kuvan 2 linjaa III-III.
3 79378
Kuva 4 on tasokuva päältäpäin kahden keksinnönmukaisen elementin välisen sisäkulman toteutuksesta.
Kuva 5 on tasokuva kulmaelementistä päältäpäin, ja kuva 6 on tasokuva kulmaelementistä altapäin.
Kuva 7 on käyrä, joka esittää lämmön siirtymistä (lämpötilan suhde paksuuteen) läpi seinän, joka on tehty keksinnönmukai-sella elementillä.
Viitaten ensin kuviin 1-3» kuvattu rakennuselementti on tyyppiä "parpaing" ja käsittää kevytbetonista tehdyn ylläkuvatun kaltaisen kantavan osan 1, ja eristävän osan 2, joka on myös tehty aiemmin kuvatulla tavalla. Eristävän osan 2 paksuus muodostaa mieluiten ainakin 40$ elementin kokonaispaksuudesta, mutta pysyy pienempänä kuin kantavan osan paksuus.
Kantavassa osassa 1 on umpinaisia, lieriömäisiä ontelolta, joiden poikkileikkaukset vastaavasti ovat muodoltaan pitkänomaisia kouruja, päätyjen 3 ollessa pyöristetyt, kulmiltaan 3' pyöristettyjä suorakulmioita, ympyröitä 3"» jne. Mieluiten nämä eri ontelot sijaitsevat kuvassa 2 esitetyllä tavalla, ts. vuorottaisissa riveissä osan 1 paksuudelta sillä tavoin, että lämmön siirtymiselle syntyy paras mahdollinen vastus. Onteloi-den 3, 3» 3~ tilavuus vastaa suunnilleen 25$ kantavan osan kokonaistilavuudesta .
Edelleen kummassakin, sekä kantavassa osassa 1 että eriste-osassa 2 on kytkentäurat 4» 3» jotka varmistavat rakennusele-menttien paremman päällekkäinpinoutumisen.
"Sisäkulman" eräs toteutustapa on kaaviomaisesti kuvattu tasossa kuvassa 4, mainitun kulman käsittäessä kaksi elementtiä A ja B, jotka molemmat muodostuvat kantavasta osasta 1 ja eris-teosasta 2, 2\ elementin B eristävä osa 2'ei ulotu elementin toisella sivulla sen päähän asti. Kahden elementin A ja B välinen kulmaliitos muodostetaan kulmatuella 6, jossa on osa 6'f joka ottaa elementin B eristekerroksen 2'puuttuvan osan paikan.
4 79378
Lopuksi kuviin 5 ja 6 viitaten esitetään Mulkokulma"elementti, jonka muodostaa olennaisesti suorakulmion muotoinen kantava osa 7, ja eristeosa 8, joka reunustaa mainittua kantavaa osaa kahdella vierekkäisellä sivulla. Kuten yksinkertaisenkin elementin kyseessä ollen, kantavassa osassa 7 on umpinaisia ontelolta 3, 3\ 3" ja kytkentäurat 9* 9» kun taas eristeosassa 8 on myös kytkentäurat 10.
Yllä esimerkkien avulla kuvatun keksinnönmukaisen rakennusele-mentin lämmönsiirtokerroin k on matalampi kuin n. 0.35 W/mK (1 W/mK=0.860 kcal/mh°C); esim. kun kantavan osan pohjana on
O
paisutettu kuona (tiheys 1250 kg/m ), saadaan kertoimeksi k 0.3; kun taas silloin kun kantavan osan perustana on hohkaki-vi, valmiin elementin kerroin k on noin 0.25. Tuollaiset arvot ovat aivan sopivia seinän rakentamiseen keksinnönmukaisia rakennuselementtejä käyttäen, elementtien lämmönsiirtokertoi-men k ollessa yhtäsuuri tai pienempi kuin 0.4- (lukien mukaan sisäpuoliset ja ulkopuoliset rappaukset samoinkuin saumat).
Esimerkin avulla esitetään nyt alla 38.5 cm kokonaispaksuu- 2 deltaan olevan seinän 1 m :n lämmönsiirto-ominaisuudet, seinän ollessa tehty keksinnönmukaisista elementeistä, joiden paksuus on 35 cm, ja seinä käsittää seuraavat osat ulkopuolelta sisälle päin, samoinkuin 5 vaakasaumaa: - ulkopuolinen rappaus: 2 cm (Λ=0·87 W/mK) - keksinnönraukainen elementti: ‘eristävä kerros käsittäen huokoisia lasipalloja: 15 cm (Λ=0.078 W/mK), kts. seuraava "painolaskelma".
Materiaali "SILIPERL", Λ =0.075 W/mK, ei kestä alkalia, minkä vuoksi olemme ottaneet huomioon "painolaskelmassa" vain alkalia kestävän "DENNERT" materiaalin EMPA testin n:o 48 374/1 mukaan, materiaalin A =0.078 W/mK.
‘kantava osa, jonka perusosana on paisutettuja kuonapallo-ja: 20 cm (¾ =0.30 W/mK).
- sisärappaus: 1.5 cm ( Λ =0.70 W/mK) 5 79378
Yllä kuvatussa esimerkissä itse elementillä on lämmönsiirto-kerroin k=0.386. Seinän eri osien rakenne on seuraava: a) Keksinnön mukainen elementti - kantava osa (20 cm paksu) paisutettuja masuunikuonapalloja (GALEX-tyyppinen) 0/3 mm 5.168 kg 4/10 mm 11.320 kg
Tavanomaista Portland sementtiä 4.200 kg »Synteettistä hartsia 0,378 kg - yht. 0,30 1,260 kg ^ yhteensä 22.326 kg
Kerroin vesi/sementti ( ) on tunnettu ja tavanomainen, jollaista käytetään sementtiteollisuudessa.
- eristävä osa (15 cm paksu)
Huokoisia, alkyyleja kestäviä lasipalloja (3/12 mm) 3,440 kg
Erikoissementtiä 1,000 kg »Synteettistä hartsia 4,440 kg 0,360 kg | yht. 0,57 0,390 kg yhteensä 5,190 kg » Synteettiset hartsit ovat akryylihartseja, esim. "UCECRYL"-tyyppisiä (firman UCB), "D 510" ja "B 500" (firmojen ROEHM ja HAAS) jne.
b) Eristävät laastisaumat "GALEX" 0/4 mm 18,360 kg "GALEX" 0/2 mm (valmiiksi murskattua) 6,600 kg
Tavanomaista Portland sementtiä 3,600 kg I 0,80 2,160 kg yhteensä 30,720 kg 6 79378
Seuraavassa taulukossa EMPA-standardien mukaiset painolas-kelmat lämmön siirtymiselle on esitetty yllä kuvatulle seinälle lämpötilaeron kylmän ulkopinnan (-10 C) ja lämpimän sisäpinnan (+20°C) välillä ollessa 30°.
Taulukko k:n laskemiseksi: valmiin 38,5 cm paksun seinän k_0,36_ 1,028 W/K eristävän muurauslaastin, jossa ^ °,3$ paisutettuja kuonapalloja
Ulkoinen lämmönsiirtymä (EMPA-standardien
mukaan) 25 ' °'°43 W/K
Ulkopuolinen tavanomainen rappaus 2 cm 0,02 _ q,023 W/K
0,87
Sisäpuolinen tavanomainen rappaus 1,5 cm 0,015 ^ o,021 W/K
0,70
Sisäpuolinen lämmönsiirtymä (EMPA-standardien mukaan) -g- =0,125 W/K
Vaakasuorien ja pystysuorien saumojen
yhteisarvo R = 1,24.0 W/K
Vaakasuorien ja pystysuorien saumojen 1
. Ϊ· i/ö k = 0.806 W/m2K
k-arvo 1,240
Lopputulos: 92.5 % 38,5 cm paksun valmiin seinän k-arvosta (0,36) k = 0,333 W/m2K
+ 7,5 % saumojen k-arvosta (0.806)
k = 0,060 W/m2K
100$:sen valmiin, 38,5 cm paksun seinän, jossa on mukana saumat
K (yhteisarvo) =0,393 W/m2K
7 79378
Saatua lopullista k-arvoa 0,393 W/m2K voitaisiin vielä kasvattaa käyttämällä eristäviä päällysteitä normaalien rappauksien päällä tai niiden sijasta.
Lopuksi kuvan 7 käyrä esittää esimerkin avulla kuvatun seinän lämpötilakäyrää seinän paksuussuuntaan, ulkoa sisällepäin. Tässä käyrässä ei ole mainittu EMPA-standardin mukaista sisäpuolista siirtymää 1/8 = 1,3°K.
Edelleen, keksinnönmukaisten rakennuselementtien erittäin alhaisen lämmönsiirtokertoimen ansiosta mainituista elementeistä tehdyssä seinässä on suurempi kuin 14- tunnin vaihesiirty-mä. Vaihesiirtymällä tarkoitetaan tässä ulkoa tulevan kylmyyden (tai kuumuuden) sisääntunkeutumishetken ja huoneen sisällä huomattavan lämpötilamuutoksen välistä aikaa; tämän ajanjakson tulisi olla, jos mahdollista, suurempi kuin 10-12 tuntia, jotta tämän vaihe-eron (tai lämpötilaeron) vaikutukset eivät välity seinän toiselle puolelle (sisäpuolelle) ennen sitä hetkeä, jolloin nämä vaikutukset ulkopuolelta ovat merkittävästi vähentyneet tai kadonneet.
Lopuksi, elementin kantavaan osaan tehtyjen suljettujen onte-loiden muotoa tai kokoa ei rajoiteta; on kuitenkin osoittautunut, että esimerkin kuvassa 2 esitetyt muodot olivat sellaisia, jotka aikaansaivat parhaan lämmönsiirtovastuksen.

Claims (9)

1. Ykeikappaleinen rakennueelementti, joka paksuussuun-naeea käsittää kaksi vierekkäistä eri osaa <1, 2), joista ensimmäinen osa <1) on kantava, sisältää ontelolta <3, 3', 3") ja on tehty kevytbetonista, ja toinen osa <2> on eristävä ja umpimateriaalia, jolloin kantavan osan paksuus on suurempi kuin eristävän osan paksuus, tunnettu siitä, että kantavan osan <1) puristua lujuus on välillä 25-175 kg/cm ja näennäis- 3 tiheys on välillä 900-1250 kg/m ; että tässä kantavassa osassa on pitkänomaisia sylinterimäisiä ontelolta <3, 3', 3”), jotka sijaitsevat korkeussuunnassa, ovat pitkänomaisia leveyssuunnassa ja on järjestetty paksuussuunnasea vuorotteleviin riveihin, jolloin ontelot muodostavat noin 25 * kantavan osan tilavuudesta; että toinen eristävä osa (2) on tehty sementti-pohjaisesta hydraulisesta sideaineesta, ensimmäisestä synteettisestä hartsista ja paisutetusta mineraalitäyteaineesta, 3 jolloin sen näennäistiheya on enintään 270 kg/m , ja että kantava osa (1) ja eristävä osa (2) on liitetty toisiinsa pitkin tasoa, joka on oleelliset! kohtisuorassa mainittua paksuussuuntaa vastaan.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen rakennueelementti, tunnettu siitä, että kantava osa (1) sisältää toista synteettistä hartsia sekoitettuna kyseiseen kevytbetoniin.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen rakennueelementti, tunnettu siitä, että ensimmäinen ja toinen synteettinen hartsi ovat akryylihartseja.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen rakennueelementti, tunnettu siitä, että kevytbetoni sisältää hydraulisena sideaineena materiaalin, joka on joko masuunikuonaa, hohkakiveä, murskattua terrakottaa, kevytsoraa, saviliusketta tai poteo-laania. 9 79378
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen rakennuselementti, tunnettu siitä, että paisutettu mineraalitäyteaine on joko huokoisia lasipalloja, vermikuliittia, polyuretaanirouhetta, kiillettä, polystyreenivaahtoa tai puulaatuja.
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen rakennuselementti, tunnettu siitä, että sekä kantava osa (1) että eristävä osa (2) kumpikin käsittävät reunaosuudet, joissa on ainakin yksi kytkentäura <4, 5).
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen rakennuselementti, tunnettu siitä, että eristävän osan (2) paksuusmitta on ainakin 40 X kantavan osan paksuudesta.
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen rakennuselementti, tunnettu siitä, että se ylhäältäpäin nähtynä on suorakulmion muotoinen.
9. Patenttivaatimuksen 1 mukainen rakennuselementti, tunnettu siitä, että kantava osa <1) on suorakulmion muotoinen ja eristävä osa (2) on L:n muotoinen ja peittää kantavan osan kahta vierekkäistä sivua. »o 79378
FI853086A 1984-08-15 1985-08-12 Byggblock. FI79378C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
CH391484 1984-08-15
CH3914/84A CH658283A5 (fr) 1984-08-15 1984-08-15 Plot de construction.

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI853086A0 FI853086A0 (fi) 1985-08-12
FI853086L FI853086L (fi) 1986-02-16
FI79378B FI79378B (fi) 1989-08-31
FI79378C true FI79378C (fi) 1989-12-11

Family

ID=4266212

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI853086A FI79378C (fi) 1984-08-15 1985-08-12 Byggblock.

Country Status (16)

Country Link
US (1) US4641470A (fi)
EP (1) EP0171672B1 (fi)
JP (1) JPS6160944A (fi)
AT (1) ATE53092T1 (fi)
AU (1) AU575670B2 (fi)
CA (1) CA1243215A (fi)
CH (1) CH658283A5 (fi)
DE (2) DE171672T1 (fi)
DK (1) DK163680C (fi)
ES (1) ES295961Y (fi)
FI (1) FI79378C (fi)
GR (1) GR851975B (fi)
IL (1) IL76080A0 (fi)
NO (1) NO168661C (fi)
PT (1) PT80924B (fi)
ZA (1) ZA855894B (fi)

Families Citing this family (21)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4724427A (en) * 1986-07-18 1988-02-09 B. I. Incorporated Transponder device
US4879849A (en) * 1987-11-04 1989-11-14 Omni Films International, Inc. Point-of-view motion simulator system
FR2663065A1 (fr) * 1990-06-12 1991-12-13 Neveux Francois Parpaing de construction leger, isolant thermique, porteur.
GB9108592D0 (en) * 1991-04-22 1991-06-05 Hepworth Building Prod Building block
AU665695B2 (en) * 1992-07-08 1996-01-11 Yves Pierre Marcel Treuil Cementitious building element
WO1994020274A1 (en) * 1993-03-08 1994-09-15 E. Khashoggi Industries Insulation barriers having a hydraulically settable matrix
CA2167213C (en) * 1993-07-16 2003-09-30 Richard E. Groh (Deceased) Method for using lightweight concrete, for producing a combination therefrom and a combination produced thereby
DE29601827U1 (de) * 1996-02-03 1996-03-14 Gebhart, Siegfried, 88317 Aichstetten Stein, insbesondere Schalungs- oder Blockstein
USH2063H1 (en) 2000-03-13 2003-05-06 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Navy Thermal barrier and method of use
US20030092848A1 (en) 2001-09-11 2003-05-15 Ashok Sengupta Sprayable liner for supporting the rock surface of a mine
FR2881423B1 (fr) * 2005-02-02 2007-04-20 Henri Clervil Composition pour beton isolant, element de construction pour la realisation d'un coffrage perdu realise avec ce beton, coffrage perdu realise a partir de ces elements et paroi porteuse realisee
KR100793542B1 (ko) * 2006-10-12 2008-01-14 삼성에스디아이 주식회사 유기전계발광표시장치 및 그의 구동방법
KR100810644B1 (ko) * 2007-04-19 2008-03-06 삼성에스디아이 주식회사 유기전계발광소자 및 그의 제조 방법
US8991124B2 (en) * 2008-10-17 2015-03-31 Schöck Bauteile GmbH Concrete material, construction element for a thermal insulation, and brick-shaped thermally insulating element, each using the concrete material
DE102010023708A1 (de) * 2010-06-14 2011-12-15 Fensterle Bauunternehmen Gmbh Bauteil für ein Gebäude, insbesondere Wand-, Decken- oder Dachelementbauteil, und zugehöriges Herstellungsverfahren
WO2013091645A1 (en) * 2011-12-19 2013-06-27 A/S Graasten Teglværk Combined building block
NL2014985B1 (nl) * 2014-06-20 2016-12-06 Ceves-Vergeer B V Droog mortelmengsel met korrels van geëxpandeerd glas.
US9447578B2 (en) 2015-01-02 2016-09-20 Richard Nelson DeBoer Modular block wall system
US10626599B2 (en) * 2016-01-06 2020-04-21 David NEGEV Interlocking masonry brick
FR3075234B1 (fr) * 2017-12-20 2020-01-17 Haidar Ben Raffion Bloc de construction
CN108627536B (zh) * 2018-04-04 2020-06-16 长安大学 一种浇注式导电沥青混凝土传导热效果预估方法

Family Cites Families (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
BE480990A (fi) *
FR2189601A1 (fi) * 1972-06-16 1974-01-25 Gasse Et Cie Eu Omat
FR2237018A1 (en) * 1973-06-22 1975-02-07 Grisard Paul Aggregate building block with partially insulated surface - comprising a layer of thermally insulated particles bound by cement
US4263372A (en) * 1976-05-19 1981-04-21 Rohm And Haas Company Method of coating and/or impregnating porous substrates, and products obtained thereby
US4309325A (en) * 1976-07-13 1982-01-05 Societe Metallurgique De Bretagne Clay-cement mortars and to the product made with said mortars
US4372092A (en) * 1976-08-16 1983-02-08 Lopez Fred T Precast concrete modular building panel
US4130973A (en) * 1977-09-07 1978-12-26 Curt Holger Ingestrom Building block
FR2456179A1 (fr) * 1978-07-19 1980-12-05 Costamagna & Cie B M Procede de construction, produit prefabrique pour sa mise en oeuvre et mode de fabrication dudit produit
FR2442930A2 (fr) * 1978-11-30 1980-06-27 Grisard Paul Bloc en agglomeres de beton ou en brique avec enduit isolant incorpore
FR2446704A1 (fr) * 1979-01-19 1980-08-14 Monestier Claude Materiau de construction et son procede de fabrication
DE2914647A1 (de) * 1979-04-11 1980-10-30 Basf Ag Hohlblockstein mit integrierter waermedaemmschicht

Also Published As

Publication number Publication date
ATE53092T1 (de) 1990-06-15
DK163680C (da) 1992-08-10
EP0171672A3 (en) 1987-04-01
EP0171672B1 (fr) 1990-05-23
IL76080A0 (en) 1985-12-31
FI79378B (fi) 1989-08-31
FI853086A0 (fi) 1985-08-12
DE3577897D1 (de) 1990-06-28
ES295961Y (es) 1988-05-16
FI853086L (fi) 1986-02-16
NO168661B (no) 1991-12-09
PT80924A (en) 1985-09-01
DK163680B (da) 1992-03-23
NO168661C (no) 1992-03-18
AU4619585A (en) 1986-02-20
JPS6160944A (ja) 1986-03-28
GR851975B (fi) 1985-12-16
DK366285D0 (da) 1985-08-13
NO853185L (no) 1986-02-17
EP0171672A2 (fr) 1986-02-19
ES295961U (es) 1987-12-01
CH658283A5 (fr) 1986-10-31
US4641470A (en) 1987-02-10
ZA855894B (en) 1986-03-26
AU575670B2 (en) 1988-08-04
PT80924B (pt) 1987-06-17
CA1243215A (en) 1988-10-18
DK366285A (da) 1986-02-16
DE171672T1 (de) 1986-05-22

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI79378C (fi) Byggblock.
CA1229994A (en) Building blocks
US4856248A (en) Structural building element
US3905170A (en) Building wall unit
CN103174252A (zh) 一种自保温抗震砌块及应用方法
US2250319A (en) Building wall
RU2131501C1 (ru) Блок строительный стеновой
US3638381A (en) Insulated masonry building wall construction
EP0465505A1 (en) Building element for walls, and structure obtained therefrom
US4288955A (en) Structural building element
EP1177352A1 (en) The process of production of concrete ceramic, insulating, modular, facade type, ecological bearing wall elements
CN2394980Y (zh) 自保温隔热混凝土空心砌块
CN2526384Y (zh) 隔热封孔混凝土实心砌块
EP0537277B1 (en) Wall element system
EP3464743B1 (en) Wall element with a heat-insulating core
CN101372851A (zh) 一种砌块
CN212295296U (zh) 一种耐火保温的加气砼砌砖
RU2225486C2 (ru) Декоративно-облицовочный стеновой блок и способ его изготовления
GB2223519A (en) Hollow building block with drip nose
EP0247050B1 (en) Composite building unit
FI61064B (fi) Stenkonstruktion
RU2164276C2 (ru) Крупноформатный пустотный поризованный камень
CN2172318Y (zh) 全封闭多功能砌块
RU2138601C1 (ru) Облицовочная плита
RU33589U1 (ru) Теплоизоляционный строительный блок (варианты)

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: BAUMBERGER, WERNER