FI79147C - Katodaggregat foer galvanisk uttfaellning av metaller. - Google Patents

Katodaggregat foer galvanisk uttfaellning av metaller. Download PDF

Info

Publication number
FI79147C
FI79147C FI802502A FI802502A FI79147C FI 79147 C FI79147 C FI 79147C FI 802502 A FI802502 A FI 802502A FI 802502 A FI802502 A FI 802502A FI 79147 C FI79147 C FI 79147C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
cathode
edge
protrusions
pin
edges
Prior art date
Application number
FI802502A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI79147B (fi
FI802502A (fi
Inventor
Ralph Elvin Johnson
Reno Paul Biscaro
Original Assignee
Cominco Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Cominco Ltd filed Critical Cominco Ltd
Publication of FI802502A publication Critical patent/FI802502A/fi
Publication of FI79147B publication Critical patent/FI79147B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI79147C publication Critical patent/FI79147C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C25ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES; APPARATUS THEREFOR
    • C25CPROCESSES FOR THE ELECTROLYTIC PRODUCTION, RECOVERY OR REFINING OF METALS; APPARATUS THEREFOR
    • C25C7/00Constructional parts, or assemblies thereof, of cells; Servicing or operating of cells
    • C25C7/02Electrodes; Connections thereof

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Electrochemistry (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Metallurgy (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Electrolytic Production Of Metals (AREA)
  • Electroplating Methods And Accessories (AREA)

Description

1 79147
Metallien sähkösaostuksessa käytettävä katodiyhde Tämän keksinnön kohteena on katodiyhde metallin eähkösaosta-miseksi elektrolyytistä, joka yhde käsittää yhdistelmänä muodoltaan kanavamaieet johtamattomat muovireunapuikot, jotka kytkeytyvät katodin pystysuoriin reunoihin ja menetelmä sen valmistamiseksi.
Elektrolyyttisissä metallin puhdistus- ja pelkistysproses-seissa on kauan tiedetty, että jotta saostunut metalli voitaisiin ottaa talteen käytetystä "lähtökatodilevystä", on katodin reunat suojattava. Tällä tavoin estetään saostuneen metallin sillastus katodin kahden pinnan väliin. Aluksi käytettiin puupuikkoja, joissa oli ura, joka oli sovitettu sopimaan tiiviisti katodin reunaan. Näissä puupuikoissa on useita epäkohtia, joista useimmat johtuvat puun huonosta kestokyvystä elektrolyyslkennolsaa vallitsevissa olosuhteissa. Useita yrityksiä on tehty sellaisen reunapuikon löytämiseksi, joka on sekä tehokas että verraten huokea ja joka on samalla tukeva ja kiinnittyy lujasti katodi levyyn. Nämä kaksi viimeistä toivomusta ovat viime aikoina tulleet entistä tärkeämmiksi, sen jälkeen kun katodinstrippauskoneisto otettiin käyttöön.
Useimmat tehdyistä ehdotuksista käsittävä aineen poiston katodin reuna-alueilta jollakin tavoin, jotta reunaliuska voitaisiin kiinnittää. US-patentissa 684 291 kuvataan katodi, jossa on uritettu reuna, jolloin uran muotoa ei määritellä, tai rei'itetty reuna, johon levitetään asfalttia. US-paten-tissa 1 470 883 kuvataan katodi, jossa on kyntetty reuna, joka on rei'itetty; siinä käytetään kanavamaista reunapuikkoa, joka kiinnitetään niiteillä reikien läpi. Tämän tekniikan parannusta kuvataan US-patentissa 1 857 903, jossa käytetään kumini ittejä.
2 79147
Katodin reunamuovaus voi olla kallis menetelmä; useita ehdotuksia on tehty tämän välttämiseksi ja reunapuikon kiinnittämiseksi muilla keinoin. US-patentissa 1 994 144 ehdotetaan vu1kanointimenetelmaä. Toiset ovat ehdottaneet liima-aineiden käyttöä. US-patentlsea 3 79Θ 151 ehdotetaan kiιlajärjeetelmää, jossa kiila sijoitetaan reunapuikon ulkopinnan sisään, niin että se kiinnittyy tiukemmin deformoimattoman katodin reunaan. US-patentissa 2 243 161 ehdotetaan samantapaista menetelmää, jossa käytetään metallista kanavamaista jäykistintä kumikana-vareunapuikon sisällä. Toinen muunne esitetään US-patentissa 3 Θ30 710, jossa katodin reuna on lovetettu ylä- ja alapäis-tään reunapuikon pitämiseksi paikallaan, jolloin reunapuikkoa venytetään, niin että se kiinnittyy katodiin joustavasti.
Hyvin yksinkertainen järjestelmä, johon kuuluu halkaistu muoviputki ja uritettu katodin reuna, esitetään US-patentissa 2 536 877, jossa halkioputki avataan ja katodin reuna sijoitetaan halkioon; pyrkiessään palaamaan pyöreään muotoonsa putki kytkeytyy uriin.
Kaikissa näissä järjestelmissä esiintyy jompikumpi tai kumpikin kahdesta epäkohdasta: mutkikkuus ja katodin reunojen mahdollinen heikkeneminen. Mutkikkuus johtaa pakostakin kustannus onge Imi in . Mahdollinen reunan heikkeneminen, jonka aiheuttaa esim. yhtenäinen reunaura, ei ole toivottavaa, koska se tekeen katodin ja reunapuikkojen yhteestä vähemmän tukevan, jolloin se ei kovin hyvin kesta nykyaikaisen mekaanisen käsittely laitteiston , erityisesti automatisoidun katodinstrip-pauslaitteiston kovaa käsittelyä.
Tämä keksintö pyrkii saamaan aikaan verraten yksinkertaisen, huokean, mutta silti tukevan katodiyhteen, jossa käytetään reunapuikkoa. Reunapuikon kiinnipιtovä1ιnettä käytetään heikentämättä katodin reunaa metallia poistamalla.
Il 3 79147 Tämän keksinnön ensimmäinen suoritusmuoto käsittää katodiyh-teen metallien sähkösaostamiseksi, joka yhde käsittää yhdistelmänä ainakin yhden reunapuikon, joka kytkeytyy ainakin katodin yhteen reunaan. Yhteelle on tunnusomaista se, että katodilla on useita suhteellisen lyhyitä ylöspäin kohoavia ulokkeita sen kummallakin pinnalla mainittujen pystysuorien reunojen lähellä, jolloin jokaisessa ulokkeessa on pystysuora pinta, joka on sekä oleellisesti yhdensuuntainen katodin läheisen reunapinnan kanssa että sijaitsee siitä poispäin, jolloin pystysuorien pintojen yhteenlaskettu pituus on oleellisesti pienempi kuin katodin läheisen reunan pituus, reuna-pui kkokanavan sisäkourupintojen ulkoreunat on varustettu sisäänpäin ulottuvilla huulilla, jotka pystyvät liikkumaan katodin kummallakin pinnalla olevien ulokkeiden yli ja siten kiinnittymään joustavasti ja varmasti katodin reunan lähellä oleviin ulokkeisiin, jolloin mainittujen huulien välinen rako on hieman pienempi kuin katodin paksuus.
Keksinnön toinen suoritusmuoto käsittää menetelmän katodiyh-teen valmistamiseksi, joka yhde käsittää yhdistelmänä ainakin yhden johtamattoman muovireunapuikon, joka kytkeytyy ainakin yhteen katodin reunaan. Menetelmälle on tunnusomaista se, että katodin mainitun reunan lähelle muodostetaan katodin metallia deformoimalla mainitun reunan läheisellä alueella monta ylöspäin kohoavaa uloketta katodin kummallekin pinnalle, jolloin jokaisessa ulokkeessa on pinta, joka on oleellisesti yhdensuuntainen katodin läheisen reunan kanssa ja sijaitsee siitä poispäin, että muodostetaan johtamaton muovireunapuikko, joica on muodoltaan kanavamainen ja jossa on sisemmät läpimenevät pinnat, jotka on sovitettu kytkeytymään lujasti katodin reunan lähelle muodostettuihin ulokkeisiin, ja että reuna-puikko kiinnitetään katodin reunaan kytkemällä reunapuikko lujasti katodin reunan lähelle muodostettuihin ulokkeisiin.
4 79147
Keksinnön eräässä edullisessa suoritusmuodossa reunapuikko käsittää pitkittäin ulottuvan kanavaelimen, jossa kanavan läpimenevät pinnat ovat toisiaan vastaan kaltevat ja varustettu ulkoreunoissaan ulkonevalla huulella, joka on sovitettu ulottumaan katodin ulokkeiden yli. Sopivasti katodin reunapuikko muodostetaan suulakepuristamalla sopivaa johtamatonta muovi-ainetta sopivan suulakepuristimen läpi.
Keksinnön toisessa edullisessa suoritusmuodossa katodi on varustettu useilla suhteellisen lyhyillä ulokkeilla ainakin yhden reunansa lähellä, jolloin jokaisessa ulokkeessa on tarvittava pystysuora pinta, pystysuorien pintojen kokonaispituuden ollessa kokonaisuudessaan oleellisesti pienempi kuin katodin läheisen reunan kokonaispituus, esim. noin neljännes siitä.
Keksintöä selitetään nyt yksityiskohtaisesti viitaten oheisiin kuvioihin, joissa kuvio I esittää katodiyhdettä, josta toisen reunapuikon osa on poistettu, kuvio 2 esittää perspektiivikuvaa kuvion 1 katodin reunaosasta, kuvio 3 esittää perspektiivikuvaa ulokkeen vaihtoehtoisesta muodos ta, kuvio 4 esittää leikkauskuvaa kuvion 1 viivaa IV-IV pitkin, kuvio 5 esittää leikkauskuvaa kuvion 1 viivaa V-V pitkin ja toisen reunapuikon sijoitusta katodilla, kuvio 6 esittää kuvion 1 katodin valmistukseen sopivan matriisin, kuvio 7 esittää kaaviollisesti välineen kuvion 3 katodin valmistamiseksi, ja kuvio 8 esittää leikkauksena kuvion 3 katodia, johon on kiinnitetty reunaliuska.
Kuten kuviossa 1 esitetään, katodi käsittää metallilevyn 10, joka on kiinnitetty tukena toimivaan kokoojakiskoon (johon vuorostaan saadaan aikaan sopiva sähkökosketus). Katodin kumpaankin pystysuoraan reunaan 16 on kiinnitetty reunapuikot 12. Reunapuikko 12 peitLää ainakin katodin 10 reunan 16 sen osan, joka sijaitsee elektrolyytissä tai sen lähellä, kun katodi sijoitetaan elektrolyysikennoon. Se ulottuu yleensä hieman katodin pohja-reunan yli saostuneen metallin ei-toivotun sillastuksen estämi- li 5 79147 seksi. Jotta varmistettaisiin, että reunapuikko jatkuvasti ulottuu katodin pohjan yli, katodin reuna 16 voi olla deformoitu yläpäänsä lähellä, jotta estetään iskusta pohjapäähän aiheutuva reunapuikon pitkittäinen liike. Toinen reunapuikko 12 esitetään, niin että siitä on osaksi leikattu osia pois, jotta katodin reuna-alueelle 16 muodostuneet ulokkeet näkyisivät.
Nämä on esitetty selvemmin kuvioissa 2 ja 5, joissa ne ovat ylöspäin kohoavia, suhteellisen lyhyitä ulokkeita 18, joissa on pystysuora pinta, joka on oleellisesti yhdensuuntainen katodin läheisen reunapinnan 22 kanssa. Kuten kuvioissa 1 ja 2 esitetään, ulokkeita 18 on useita, ja ne on sovitettu sekä oleellisesti samalle linjalle että saman välimatkan päähän läheisestä reunapinnasta 22.
Kuvio 2 esittää myös, että rivi ulokkeita 18 on muodostettu ka-todilevyn 10 molempiin pintoihin. Kuten kuvioista 5 voidaan nähdä, kaksi ulokeriviä on edullisesti sijoitettu siten, että niiden pinnat ovat samalla linjalla ja saman välin päässä läheisestä katodin reunapinnasta 22.
Ulokkeet 18 saadaan tarkoituksenmukaisesti puristamalla katodi-levyn 10 reunaosa 16 kahden matriisin välissä, jotka ovat kuviossa 6 tasokuvana kaavi oilisesti esitettyä tyyppiä. Näissä matriiseissa on vuorotellen ontelot 24 ja meistit 26. Kun matriisit puristetaan yhdessä toimivana parina katodin reunaosan 16 päälle, meistit deformoivat katodimetallin yhdessä toimiviin onteloihin 26, jolloin ne jättävät jälkeensä syvennyksiä 28 muodostaessaan ulokkeita 18 toiselle puolelle (kuvio 2). Matriisi-ontelon 24 sopiva muoto varmistaa, että uloke 18 muodostetaan, niin että siinä on tarvittava pystysuora pinta 20. Saatujen syvennyksien ja ulokkeiden välinen suhde voidaan nähdä selvästi kuvioista 4 ja 5.
Ulokkeen vaihtoehtoinen muoto esitetään kuviossa 3, jossa katodi-levyn 10 kummallakin pinnalla on yksi ainoa yhtenäinen uloke 30, jossa on yhtenäinen pystysuora pinta 32. Levyn toisella puolella on samanlainen uloke 30, jossa on myös pystysuora pinta 32. Tämänmuotoinen uloke voidaan tehdä kuviossa 7 kaa-viollisesti esitetyllä menetelmällä. Katodilevy 10 on puristettu matriisi laattojen 34 , 36 väliin, niin että jää ulkoneva (katkoviivoin esitetty) reunaosa 16. Tela 38, jossa on suippe nevat pinnat 40, puristetaan sen jälkeen viereistä katodin reu naa 22 vasten, jolloin metalli deformoituu haluttuun muotoon.
6 79147
Tarkasteltaessa kuvioita 5 ja 8 voidaan nähdä, että samanmuotoista reunapuikkoa käytetään molempiin edullisiin uloketyyppeihin. Reunapuikon runkoon 12 on muodostettu kanava, jossa on sisäpinta 42 ja pohja- tai keskipinta 44. Näiden kanavapintojen ulkoreunat on varustettu sisäänpäin ulottuvilla huulilla 46, joissa kummassakin on sisäpinta 48. Reunapuikon ulkopuolinen muoto ei ole tärkeä: kuvioissa esitetty pyöristetty muoto on todettu sopi vaksi. Tärkein vaatimus on, että puikon on oltava riittävän joustava, jotta se leviää auki huulien 46 liikkuessa ulokkeiden 20 yli - kuten kuvion 5 vasemmalla laidalla esitetään - kun se kiinnitetään katodin reunaan. Lisäksi on edullista, että huulien 46 välinen rako ennen puikon kiinnitystä on hieman pienempi kuin katodimetallilevyn 10 paksuus joustavan kosketuksen aikaansaamiseksi vastakkaisiin katodipintoihin.
Reunapuikon saama muoto, kun se kiinnitetään katodin reunaan, on esitetty selvästi kuvioissa 5 ja 8. Läheinen katodin reuna-pinta 22 lähestyy pintaa 44 reunapuikon kanavan pohjassa reuna-puikon sisäpuolisten huulien 46 koskettaessa tiiviisti ulokkeita 18 (kuvio 5) ja 30 (kuvio 8), jolloin pinnat 48 ja 20 (kuvio 5) tai 48 ja 32 (kuvio 8) ovat oleellisesti kosketuksessa toisiinsa. Reunapuikkoon tartutaan siis "joustolukko"-otteella, niin että saadaan pysyvä kokoonpano.
Haluttaessa voidaan myös käyttää elektrolyyttiä kestävää sideainetta tai täyteainetta täyttämään mahdollisia reunapuikon ja katodin väliin jääviä rakoja. Tämä voidaan levittää joko katodiin tai reunapuikon pintaan 44 ennen kokoonpanoa. Reunapuikon kiinnitys katodin reunaan saa tällöin myös aikaan sideaineen levityksen mahdollisten jäljelle jäävien ontelojen täyttämiseksi.
Edellä olevasta yksityiskohtaisesta selityksestä on ilmeistä, että tämän keksinnön useita yksityiskohtia voidaan muunnella. Ilmeisin muunne on etäisyys ulokkeen pinnan ja katodin reunan välillä. Tämä on selvästi valinnanvarainen asia: nyt on todet tu, että n. 5 mm:n paksussa katodissa on tarkoituksenmukaista 7 79147 sijoittaa ulokkeen pinnat n. 7-10 mm:n päähän reunasta. Samoin on ulokkeiden n. 1 mm:n pystysuora korkeus todettu sopivaksi. Useita ulokkeita käytettäessä (kuvio 2) on vaihtoehtoja useita. Helpointa on muodostaa ulokkeet yhdessä toimivilla matriiseilla, jolloin ne eivät siis voi sijaita keskenään suoraan vastakkain. Tämä voidaan kuitenkin saada aikaan yhtenäiseen ulokkeeseen käytetyn telatekniikan muunnoksella. On edullista vuorotella ulokkeita katodin molemmin puolin, mutta tämä ei suinkaan ole ainoa mahdollinen sovitelma. Ratkaisevana tekijänä on vaatimus, jonka mukaan on varmistettava, että ulokkeita on riittävästi pitämään reunaliuska oikein paikallaan. Parillisten matriisien vaihtoehtona voitaisiin myös käyttää kahta muototelaa.
Reunapuikon muoviaineen suhteen on myös runsaasti valinnanvaraa. Useita sopivia aineita on mainittu kirjallisuudessa. Varteen otettavat kriteerit ovat, ettei aine ole johtavaa eikä haurasta ja että sillä on katodin reunaan tarttumiseen riittävä kimmoisuus ja jäykkyys. Sen on myös kestettävä kylvyssä vallitsevia, jonkin verran ankaria olosuhteita. Edullinen aine on akryylini triili-butadieeni-styreenikopolymeeri.

Claims (7)

1. Katodiyhde metallin aähköeaoetamieeksi elektrolyytistä, joka yhde käsittää yhdistelmänä muodoltaan kanavamaiset johtamattomat muovireunapuikot C12), jotka kytkeytyvät katodin (40) pystysuoriin reunoihin (16), tunnettu siitä, että katodilla (10) on useita suhteellisen lyhyitä ylöspäin kohoavia ulokkeita (18) sen kummallakin pinnalla mainittujen pystysuorien reunojen (16) lähellä, jolloin jokaisessa ulokkeessa on pystysuora pinta (20), joka on sekä oleellisesti yhdensuuntainen katodin läheisen reunapinnan (22) kanssa että sijaitsee siitä poispäin, jolloin pystysuorien pintojen (20) yhteenlaskettu pituus on oleellisesti pienempi kuin katodin läheisen reunan (16) pituus, reunapuikkokanavan sisäkourupin-tojen (42, 44) ulkoreunat on varustettu sisäänpäin ulottuvilla huulilla (46), jotka pystyvät liikkumaan katodin (10) kummallakin pinnalla olevien ulokkeiden (18) yli ja siten kiinnittymään joustavasti ja varmasti katodin reunan (22) lähellä oleviin ulokkeisiin (18), jolloin mainittujen huulien (46) välinen rako on hieman pienempi kuin katodin (10) paksuus.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen yhde, tunnettu siitä, että, katodi on varustettu reunapuikoi1la (12) ainakin sivu-reunojensa (16) sen osan yli, joka sijaitsee joko kennoelekt-rolyytissä tai sen lähellä.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen yhde, tunnettu siitä, että, mainitut useat kohoavat ulokkeet (18) ulottuvat pitkin viivaa, joka kulkee pitkin katodin pystysuoria reunoja (16) ja viiva on oleellisesti samanpituinen elektrolyytissä tai sen lähellä olevien pystysuorien katodireunojen kanssa.
4. Menetelmä katodiyhteen valmistamiseksi, joka yhde käsittää yhdistelmänä ainakin yhden johtamattoman muovireuna-puikon, joka kytkeytyy ainakin yhteen katodin reunaan, tunnettu siitä, että katodin mainitun reunan lähelle muodostetaan katodin metallia deformoimalla mainitun reunan läheiset- li 9 79147 lä alueella monta ylöspäin kohoavaa uloketta katodin kummallekin pinnalle, jolloin jokaisessa ulokkeessa on pinta, joka on oleellisesti yhdensuuntainen katodin läheisen reunan kanssa ja sijaitsee siitä poispäin, että muodostetaan johtamaton muovireunapuikko, joka on muodoltaan kanavamainen ja jossa on sisemmät läpimenevät pinnat, jotka on sovitettu kytkeytymään lujasti katodin reunan lähelle muodostettuihin ulokkeisiin, ja että reunapuikko kiinnitetään katodin reunaan kytkemällä reunapuikko lujasti katodin reunan lähelle muodostettuihin ulokkeisiin.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että, kukin mainitun monen ulokkeen pyetypinta on oleellisesti yhdensuuntainen katodin läheisen reunan kanssa ja sijaitsee saman välimatkan päässä katodin läheisestä reunasta .
6. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että, reunapuikko muodostetaan suulakepuristamalla johtamatonta muoviainetta.
7. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että, reunapuikkoon muodostetaan kanavan ulkoreunaan huulet, jotka ulottuvat sisäänpäin ja on sovitettu liikkumaan katodin reunan lähelle muodostettujen ulokkeiden yli ja koskettamaan joustavasti vastakkaisia katodin pintoja.
FI802502A 1979-08-13 1980-08-08 Katodaggregat foer galvanisk uttfaellning av metaller. FI79147C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
CA333,639A CA1132484A (en) 1979-08-13 1979-08-13 Cathode assembly
CA333639 1979-08-13

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI802502A FI802502A (fi) 1981-02-14
FI79147B FI79147B (fi) 1989-07-31
FI79147C true FI79147C (fi) 1989-11-10

Family

ID=4114915

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI802502A FI79147C (fi) 1979-08-13 1980-08-08 Katodaggregat foer galvanisk uttfaellning av metaller.

Country Status (16)

Country Link
US (1) US4288312A (fi)
JP (1) JPS5629687A (fi)
AU (1) AU536945B2 (fi)
BE (1) BE884719A (fi)
CA (1) CA1132484A (fi)
DE (1) DE3030459A1 (fi)
ES (2) ES252835Y (fi)
FI (1) FI79147C (fi)
FR (1) FR2463202A1 (fi)
GB (1) GB2057502B (fi)
IT (2) IT1153846B (fi)
MX (1) MX148408A (fi)
NL (1) NL8004577A (fi)
NO (1) NO153936C (fi)
SE (1) SE445363B (fi)
ZA (1) ZA804892B (fi)

Families Citing this family (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE427124B (sv) 1980-01-28 1983-03-07 Celleco Ab Anordning for silning av fibermassasuspensioner
CH674518A5 (fi) 1987-09-09 1990-06-15 Inventa Ag
ES2020729A6 (es) * 1990-08-01 1991-09-01 Asturiana De Zinc Sa Instalacion para desprender la capa de zinc depositada por electrolisis sobre catodos planos y catodo utilizado.
AU646450B2 (en) * 1991-04-23 1994-02-24 Copper Refineries Pty Ltd Edge strip
ES2137324T3 (es) * 1993-05-28 1999-12-16 Enthone Omi Inc Procedimiento y aparato de electrodeposicion.
GB9311055D0 (en) * 1993-05-28 1993-07-14 Enthone Omi Uk Ltd Electroplating method and apparatus
US5492609A (en) * 1994-10-21 1996-02-20 T. A. Caid Industries, Inc. Cathode for electrolytic refining of copper
GB2337995A (en) * 1998-06-05 1999-12-08 Creators Europ Limited Edge protected cathode plates used in the recovery of metals
AUPQ106899A0 (en) * 1999-06-18 1999-07-08 Copper Refineries Pty Ltd Edge strip cap
AU768313B2 (en) * 1999-06-18 2003-12-11 Copper Refineries Pty Ltd Edge strip cap
US6231730B1 (en) 1999-12-07 2001-05-15 Epvirotech Pumpsystems, Inc. Cathode frame
DE10057305A1 (de) * 2000-11-17 2002-05-23 Km Europa Metal Ag Kathodenblech
WO2004057059A1 (en) * 2002-12-23 2004-07-08 Icon Plastics Pty Ltd Electrode edge strip protector
TWI494475B (zh) * 2011-04-22 2015-08-01 Permelec Electrode Ltd 網狀電極基材之邊緣折曲工模,網狀電極基材之邊緣折曲方法,網狀電極基材之吊掛工模以及網狀電極基材之吊掛方法
SE1850823A1 (sv) * 2018-06-29 2019-12-30 Teamx Ab Anordning vid katoplat
SE542768C2 (sv) * 2018-06-29 2020-07-07 Teamx Ab Anordning vid katodplåt

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3298945A (en) * 1962-09-24 1967-01-17 American Smelting Refining Electrolytic cell including a starting cathode having an integral supporting means
US3414502A (en) * 1965-01-18 1968-12-03 Columbia Broadcasting Syst Inc Electroplating apparatus for use with a phonograph record matrix
CA910844A (en) * 1970-01-14 1972-09-26 The International Nickel Company Of Canada Electrolytic refining and winning of copper
BE746708A (fr) * 1970-02-27 1970-07-31 Jenatzy Caoutchouc Ind S A Profile de protection des bords des plaques d'electrolyse,
SU584058A1 (ru) * 1975-10-31 1977-12-15 Zagorodnikov Mikhail P Матрица дл электролитического осаждени металлов
CA1082131A (en) * 1977-10-11 1980-07-22 Lucien Babin Electrode for the electrolytic deposition of metals
US4186074A (en) * 1979-02-09 1980-01-29 Copper Refineries Pty. Limited Cathode for use in the electrolytic refining of copper

Also Published As

Publication number Publication date
FR2463202A1 (fr) 1981-02-20
GB2057502A (en) 1981-04-01
ES8106566A1 (es) 1981-08-16
JPS5629687A (en) 1981-03-25
ZA804892B (en) 1981-08-26
IT8009516A0 (it) 1980-08-08
FI79147B (fi) 1989-07-31
SE445363B (sv) 1986-06-16
IT8009516A1 (it) 1982-02-08
NL8004577A (nl) 1981-02-17
IT1153846B (it) 1987-01-21
MX148408A (es) 1983-04-18
DE3030459C2 (fi) 1988-12-01
SE8005630L (sv) 1981-02-14
NO153936C (no) 1986-06-18
JPS6256239B2 (fi) 1987-11-25
ES252835Y (es) 1982-02-01
GB2057502B (en) 1983-02-09
AU6114480A (en) 1981-02-19
FI802502A (fi) 1981-02-14
ES494785A0 (es) 1981-08-16
US4288312A (en) 1981-09-08
NO802395L (no) 1981-02-16
AU536945B2 (en) 1984-05-31
NO153936B (no) 1986-03-10
FR2463202B1 (fi) 1984-02-10
BE884719A (fr) 1980-12-01
CA1132484A (en) 1982-09-28
DE3030459A1 (de) 1981-03-26
ES252835U (es) 1981-09-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI79147C (fi) Katodaggregat foer galvanisk uttfaellning av metaller.
DE1765791A1 (de) Mit Baukastenelementen aufgebaute Einrichtung zum Herstellen von elektrischen Verbindungen zwischen elektrischen Leitern
US4406769A (en) Electrode edge protector, electrode provided with such protector and electrodeposits and/or products of electrolysis manufactured by employing such electrodes
JPH0681184A (ja) 陰極板用端縁カバー部材
DE2711610C2 (de) Wiederbenutzbare Kathodeneinheit mit einer Arbeitsfläche zur chargenweisen galvanischen Beschichtung mit mehreren getrennten Metallablagerungen
EP0121509B1 (en) An insulator for use in electrolytic cells
US4670124A (en) Cathode for use in the electrolytic refining of copper and method of making same
FI101818B (fi) Menetelmä elektrolyyttiseen puhdistukseen tarkoitetun emälevyn valmist amiseksi ja menetelmällä aikaansaatu emälevy
US6274012B1 (en) Electrode edge strip with interior floating retaining pins
US6231730B1 (en) Cathode frame
DE3003927C2 (de) Kathode für die elektrolytische Raffination von Kupfer
EP0117842B1 (de) Befestigung von Anodenzapfen bzw.-spaten in einer Kohlenstoffanode
US4357225A (en) Cathode base plate for electrolytic refining
DE10319059B4 (de) Verfahren zur Installation eines Leiterelements in einer Formplatte aus Hartz und Vakuumformwerkzeug hierzu
FI67097B (fi) Plaot foer elektroutformning
WO2015107475A2 (en) Electrodes for use in electrorefining and electrowinning
KR20010024406A (ko) 전해정련 또는 전해제련용 전극 및 그 전극의 제조방법
US20020017457A1 (en) Corner insert for edge strips used with modified electrodes for electrolytic processes
DE102018208654A1 (de) Hybride Batteriekomponente und Verfahren zum Herstellen einer hybriden Batteriekomponente
EP0082221A1 (en) Electrode edge protector, electrode provided with such protector
FI104432B (fi) Emälevyn pidike
JPH0713315B2 (ja) 極板型枠
DE10164366C1 (de) Permanentkathode
DE3728931C2 (fi)
WO2003074767A1 (en) An edge strip and a clamping pin for an electrode

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: COMINCO LTD