FI76657B - Foerfarande foer oevervakning av en radiotelefonfoerbindelse mellan en basstation och en mobil station. - Google Patents

Foerfarande foer oevervakning av en radiotelefonfoerbindelse mellan en basstation och en mobil station. Download PDF

Info

Publication number
FI76657B
FI76657B FI834625A FI834625A FI76657B FI 76657 B FI76657 B FI 76657B FI 834625 A FI834625 A FI 834625A FI 834625 A FI834625 A FI 834625A FI 76657 B FI76657 B FI 76657B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
radio
station
messages
counter
received
Prior art date
Application number
FI834625A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI834625A0 (fi
FI76657C (fi
FI834625A (fi
Inventor
Stefan Scheinert
Original Assignee
Philips Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Philips Nv filed Critical Philips Nv
Publication of FI834625A0 publication Critical patent/FI834625A0/fi
Publication of FI834625A publication Critical patent/FI834625A/fi
Publication of FI76657B publication Critical patent/FI76657B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI76657C publication Critical patent/FI76657C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B7/00Radio transmission systems, i.e. using radiation field
    • H04B7/24Radio transmission systems, i.e. using radiation field for communication between two or more posts
    • H04B7/26Radio transmission systems, i.e. using radiation field for communication between two or more posts at least one of which is mobile
    • H04B7/2662Arrangements for Wireless System Synchronisation
    • H04B7/2671Arrangements for Wireless Time-Division Multiple Access [TDMA] System Synchronisation
    • H04B7/2678Time synchronisation
    • H04B7/2681Synchronisation of a mobile station with one base station
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W56/00Synchronisation arrangements

Landscapes

  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Monitoring And Testing Of Transmission In General (AREA)
  • Radio Relay Systems (AREA)
  • Maintenance And Management Of Digital Transmission (AREA)
  • Position Fixing By Use Of Radio Waves (AREA)
  • Communication Control (AREA)
  • Respiratory Apparatuses And Protective Means (AREA)
  • Earth Drilling (AREA)
  • Details Of Aerials (AREA)
  • Support Of Aerials (AREA)
  • Aerials With Secondary Devices (AREA)

Description

1 76657
Menetelmä perusaseman ja liikkuvan aseman välisen radio-puhelinyhteyden tarkkailemiseksi
Keksintö liittyy menetelmään tarkkailla tukiase-5 man ja liikkuvan aseman välistä radiolinkkiä radiolähetys järjestelmässä.
Asiantuntijoiden tunteman teknologisen kehityksen mukaan koostuu radiolähetysjärjestelmä hierarkisesti sijoitetuista verkkosarjoista. Matalin taso muodostetaan 10 radioalueista. Näiden radioalueiden säde on, riippuen tukiasemien BS antennimastojen korkeudesta sekä suurimmasta 50 watin lähetystehosta 5-15 km. Kutakin radioalu-etta palvelee tukiasema BS, joka voi radiolinkin kautta yhdistää puheluita yleiseen puhelinverkkoon tai siitä.
15 Useita vierekkäisiä radioalueita voidaan yhdistää niin- sanotuksi kaukohakualueeksi. Tukiasemilla rekisteröidään jatkuvasti kaikkien liikkuvien asemien MS sijainti ja tallennetaan se osoitekirjaan. Jos liikkuva asema MS muuttaa toiselle kaukohakualueelle, tehdään osoitekirjaan vastaava 20 muutos.
Kun yleisen puhelinverkon tilaaja haluaa soittaa liikkuvalle asemalle MS, lähetetään selektiivinen puhelu kaukohakualueen kaikille niille alueille, joille liikkuva asema MS sillä hetkellä on rekisteröity.
25 Lähetus- ja vastaanottotaajuuskaista on esimerkik si 860 - 960 MHz. Lähetys- ja vastaanottotaajuuskaistojen välillä voidaan käyttää dupleksietäisyyttä 45 MHz ja lähetys- sekä vastaanottokaista voidaan jakaa edelleen 25 KHz:n kanavaväleihin. Kanavat toimivat molempiin suuntiin. 30 Liikenteen tasosta riippuen osoitetaan radiolähe tys järjestelmän kullekin radioalueelle joukko liikenne-kanavia TCH puheen lähetystä varten ja ainakin yksi val-vontakanava, niin että vierekkäisillä radioalueilla käytetään eri taajuuksia (valvontakanavia). Valvontakanavalla 35 CCH ja liikennekanavalla TCH on erityinen koodi, niin 2 76657 että ne voidaan erottaa toisistaan. Jos valvontakanavalla CCH esiintyy vikoja tai häiriöitä, voi mikä tahansa lii-kennekanava THC suorittaa valvontakanavan CCH toiminnot koodia muuttamalla. Sen vuoksi voidaan luopua valvontaka-5 navien CCH kaksinkertaistamisesta, mikä muutoin olisi välttämätöntä luotettavuuden kannalta.
Me tunnemme radiopuhelinjärjestelmän patenttijulkaisusta DE-AS 2 550 266, jossa radiokanavien tarkkailu suoritetaan analysoimalla radiovastaanottimen vastaanotta-10 maa kenttävoimakkuutta. Käytettävissä on keskusasema, jossa on puskuriaste ja avainnettu puskuri. Puskuriaste erottaa hajaantuneiden kiinteiden radiovastaanottimien lähetysjän-nitteen, joka johdetaan liitospiirin kautta, sille super-ponoidusta demoduloidusta radiosignaalista. Avainnetussa 15 puskurissa on se kiinteä radiovastaanotin, jonka suurtaa-juuskenttävoimakkuus on korkein, liitetty läpimenevästi keskusaseman sähkötysdemodulaatio- ja/tai releosaan uudelleenlähetystä tai releointia varten. Samalla tavoin kuin kiinteässä keskusasemassa, jossa on lähetin ja ainakin 20 kaksi kiinteätä radiovastaanotinta, jotka on sijoitettu eri paikkoihin, on radiopuhelinjärjestelmässä ainakin yksi liikkuva radiolähetin- ja vastaanotinyksikkö. Ainakin yksi kiinteistä radiovastaanottimista voi ottaa vastaan liikkuvan radiolähetin- ja vastaanotinyksikön radiosignaalin.
25 Kuhunkin kiinteään radiovastaanottimeen kuuluu lähetinlai-te lähetinjännitteen kehittämistä varten, joka jännite on riippuvainen sen kiinteän radiovastaanottimen vastaanotto-olosuhteista, johon se kuuluu. Kukin lähetinlaite kehittää tasavirtajännitteen, joka on suhteessa sen kiinteän radio-30 vastaanottimen vastaanottaman kentän voimakkuuteen, johon se kuuluu ja joka jännite pitää käynnissä kiinteätä keskusasemaa radiokanavien tarkkailun perustana tavalla, joka on edellä selitetty, käyttäen puskuria ja avainnettua puskuria.
35 Tällaisen radiolähetysjärjestelmän (radiopuhelin- järjestelmän) varjopuolena on, että ei ole mahdollista ar- li 3 76657 vioida vastaanotetun kentän voimakkuutta, niin että voitaisiin erottaa toisistaan halutut signaalit (esimerkiksi data ja/tai puhe) ja häiriösignaalit (tavallinen kanava-häiriö, peilitaajuusvaikutukset, häiritsevät lähettimet).
5 Vastaanotettu kenttävoimakkuus on monitaajuussignaali, joka muodostuu halutuista signaaleista ja häiriösignaaleista, niin että haluttujen signaalien ja häiriösignaalien tasojen suhdetta ei tunneta. Kun radiolähetysjärjestelmän lähetyskanavien lukua lisätään, lisääntyvät häiriösignaalit 10 epäsuhteessa, mikä johtuu keskeismodulaatiosta. Lähetys-kanavan vapautus-(selvitys)kynnyksen ei tule laskea määrätyn minimirajan alle. Toisaalta ei käytetty minimiarvo saa olla liian korkea, koska muutoin tapahtuu lähetyskanavan vapautus usein.
15 Keksinnön ongelmana on osoittaa menetelmä, jonka avulla voidaan tarkkailla olemassaolevaa radiolinkkiä tukiaseman ja liikkuvan aseman välillä siten, että kysymyksessä-olevan vastaanottimen vastaanottamaa kenttävoimakkuutta ei ole tarpeen arvioida.
20 Tämä ongelma ratkaistaan patenttivaatimuksessa 1 esitetyillä ominaisuuksilla.
Menetelmä, johon keksintö perustuu, tekee mahdolliseksi tehdä ero radiokatveen tai tukiaseman ja liikkuvan aseman suuren etäisyyden ja lähettimen viasta johtuvan huo-25 non lähetyksen välillä. Lisäksi on mahdollista selvittää liikennekanava lyhyessä ajassa silloinkin, kun lähetysolo-suhteet ovat epäsuotuisat. Tarkkailemalla sanomien lukua tuntee radioasema (kiinteä tai liikkuva asema) ne olosuhteet, jotka ilmaisevat, milloin kutsuttu asema on kytkenyt 30 lähettimensä irti tai poistunut lähetyskanavalta.
Keksinnön edullisia kehittämistapoja selitetään alivaatimuksissa.
Keksintöä selitetään ja kuvataan seuraavassa yksityiskohtaisemmin käytännössä kokeillun esimerkin perusteella. 35 I.ilkkuvan aseman MS ja tukiaseman BS välillä on radiolinkki (olemassaoleva lähetyskanava, s.o. liikenneka- 4 76657 nava TCH tai valvontakanava CCH). Liikkuva radioasema MS ja tukiradioasema BS rekisteröivät lähetyskanavalla kelvot radiosanomat G ja epäkelvot radiosanomat U.
Radiosanoma voidaan jäsentää kuvatahdistuksen, 5 tietojakson ja ylimääräjakson muotoon. Kuvatahdistus esittää esimerkiksi 16 bitin jaksonpituutta ja edeltää tietojaksoa. Radiosanoman alku voidaan havaita asemalla (MS, BS) kuvatahdistuksen perusteella. Tietojakso ja ylimääräjakso voidaan sekoittaa virheiden havaitsemiseksi ja/tai korjaa-10 miseksi. Silmälläpitäen radiosanoman yksinkertaista, käsittelyä on kuvatahdistuksen, tietojakson ja ylimääräjakson pituus 8 bitin integraa]imultippeli. Radiosanomaa voi myös edeltää johdanto. Tukiasema BS lähettää jodannon, esimerkiksi 16 bittiä varten valvontakanavalla CCH. Liikennekana-15 valla TCH lisätään johdanto vain alussa, kun tukiasema BS ja liikkuva asema MS varaavat sen. Liikennekanavalla TCH voidaan lähettää puhetta ja dataa (esimerkiksi 150 bit/s yläkaistalla). Valvontakanavalla CCH lähetetään vain dataa esimerkiksi nopeudella 2,4 Kbit/s. Radiosanomia voidaan 20 lähettää jatkuvasti tai vain määrättyinä aikoina vaihdettavaan kehykseen.
Radiosignaali tunnistetaan kelvoksi, kun esimerkiksi seuraavat ehdot täytetään: - Värinää ei ole liikaa.
25 Värinä voidaan havaita tiettynä aikajaksona tarkkailta vana olevan tason siirtymisinä ajan suhteen, sen keskimäärä voidaan määrätä ja se voidaan analysoida. Tämän aikajakson aikana ei värinä saa ylittää määrättyä määrää (vaihetta) . Tämä suojaa jäännösvirheiltä.
30 - Kuvasynkronointi todetaan
Vastaanotettuja bittejä verrataan radiolähetysjärjestelmälle ominaiseen bittikuvioon. Jos vastaanotetut ja tallennetut bittikuviot suurin piirtein muistuttavat toisiaan, katsotaan, että kuvatahdistus on todettu.
35 - Radiosanoman tulee olla dekoodattavissa.
il 5 76657
Sen jälkeen, kun kuvatahdistus on todettu, tallennetaan tietojakson ja ylimääräjakson vastaanotetut bitit. Ylimää-räjaksoa voidaan käyttää toteamaan, miten monta virhettä radiosanomassa on. Jos virheiden luku ylittää määrätyn ar-5 von, katsotaan, että radiosanomaa ei voida dekoodata.
- Radiosanoman tulee olla kuvassa.
Radioasemat (MS, BS) tietävät uuden radiosanoman ajan. Asemat (MS, BS) tarkistavat, vastaako vastaanotettu radio-sanoma myös aikavaatimusta (näkyy kuvassa).
10 Jos vähintään yhtä näistä ehdoista ei ole täytetty, luo kitellaan tämä radiosanoma epäkelvoksi. Radioasemat (MS, BS) tietävät, että lähetyskanavalla (THC , CCH) jatkuvasti lähetetään radiosanomia ja että radiosanomilla on aikakuvio. Sen vuoksi luokitellaan radiosanoma epäkelvoksi, jos radio-15 asema (MS, BS) ei vastaanota mitään.
Tapaus 1:
Liikkuvan aseman MS ja tukiaseman BS välillä on radiolinkki valvontakanavalla CFH.
- Jos liikkuvan aseman laskuri MS on saavuttanut aseman
2 0 NCCHW (=16) , ei liikkuva asema MS ala valvontakanavan CCH
hakua.
- Jos liikkuva radioasema MS ottaa vastaan kelvon radio-sanoman G, kun laskurin lukema on välillä NCCHW (=16) ja NCCHSC (=48) , nollautuu laskuri ja liikkuva asema MS voi 25 jälleen aloittaa haun.
- Kun laskurin lukema NCCHSC (=48) on saavutettu, kytkeytyy liikkuva asema valvontakanavalle CCH osoitetulle vara-kanavalle CCHSC ja tarkistaa, vastaanotetaanko sillä val-vontakanvan sanomaa.
30 Tämä menetelmä tekee mahdolliseksi erottaa toisis taan lyhyen radiokatveen ja valvontakanavassa CCH esiintyneen vian aiheuttamat katkot yhteydessä.
Tapaus 2
Liikkuvan aseman MS ja tukiaseman BS välillä on radiolink-35 ki liikennekanavalla TCH.
6 76657 - Jos liikkuvassa asemassa MS oleva laskuri on saavuttanut aseman NTXOF (=4) , kytkee liikkuva asema MS irti lähetti-mensa ja on jatkuvasti osoitettu tälle liikennekanavalle TCH.
5 - Jos liikkuva asema ottaa vastaan NG (=1) kelpoa radio- sanomaa G, kun laskurin lukema on välillä NTXOF (=4) ja NTCHR (=25), se kytkee lähettimensä toimimaan uudelleen ja nollaa laskurin.
- Kun laskurin lukema NTCHR (=25) saavutetaan, poistuu 10 liikkuva asema MS liikennekanavalta TCH.
Tämä menetelmä tekee mahdolliseksi palauttaa lii-kennekanava TCH normaalitilaan kutsutulta asemalta (BS) lyhyessä ajanjaksossa (4 radiosanomaa), koska tämän ajan jälkeen on varmaa, että liikkuva asema MS on kytkenyt irti 15 lähettimensä. Tämän ajanjakson jälkeen joko liikkuvassa asemassa MS oleva laskuri on vähintään saavuttanut aseman NTXOF (=4) tai liikkuva asema MS on vastaanottanut jonkin NTXOF-päästösanomista. Tämä liikennekanava TCH on siten muitten liikkuvien asemien MS käytettävissä.
20 Jos liikkuva asema MS ei pystynyt ottamaan vastaan ainakin NTXOF radiosanomaa, sen lähetin tosiaan kytkeytyy irti, mutta radiolinkki vapautuu lopullisesti vasta, kun laskurin lukema NTCHR (=25) on saavutettu. Jos seurauksena radiokatveesta ei saada mitään radiosanomia, on erittäin 25 mahdollista, että liikkuva radioasema MS on tämän ajan kuluessa jälleen poistunut radiokatveesta ja ottaa vastaan NG kelpoja radiosanomia G.
Tapaus 3:
Liikkuvan aseman MS ja tukiaseman BS välillä on 30 radiolinkki liikennekanavalla TCH.
- Jos tukiasemalla BS oleva laskuri on saavuttanut aseman NBSP (=4), lisää asema lähettimensä lähetystehoa ja syöttää liikkuvalle asemalle MS komennon lisätä lähettimensä lähetystehoa.
35 - Kun laskurin lukema NCOV (=25) on saavutettu, lähettää li 7 76657 tukiasema BS enintään NTXOF (=4) vapautussanomaa liikkuvalle asemalle MS. Riippumatta liikkuvalla asemalla olevan radiolinkin vastaanottolaadusta on liikennekanava TCH tyhjä tämän jakson jälkeen.

Claims (11)

1. Menetelmä radiolähetysjärjestelmän tukiaseman ja liikkuvan aseman välisen liikenteen tarkkailemiseksi, 5 tunnettu siitä, että tukiasema (BS) lähettää liikkuvalle asemalle (MS) lähetyskanavalla (TCH, CCH) jatkuvasti radiosanomia vaihdeltavassa aikavälikuviossa, että liikkuva asema (MS) tarkkailee sanomien vastaanottoa tässä kuviossa, että kun liikkuva asema (MS) ottaa vastaan kello poja sanomia (G), se nollaa laskurin ja että kun liikkuva asema (MS) ottaa vastaan epäkelpoja sanomia (U), se lisää laskurin lukemaa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että liikkuva asema (MS) lähettää 15 tukiasemalle (BS) liikennekanavalla (TCH) jatkuvasti radio-sanomia vaihdeltavassa aikavälikuviossa, että tukiasema (BS) tarkkailee sanomien vastaanottoa tässä kuviossa, että kun tukiasema (BS) ottaa vastaan kelpoja sanomia (G), se nollaa laskurin ja että, kun tukiasema (BS) ottaa vastaan 20 epäkelpoja sanomia (U), se lisää laskurin lukemaa.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kun lähetyskanavaa käytetään valvontakanavana (CCH) ja kun yksi laskurin lukema on korkeampi (=NCCHW), ei liikkuva asema (MS) käynnistä val- 25 vontakanavan (CCH) hakua.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että liikkuva asema (MS) on vastaanottanut kelvon sanoman (G) ja ennen kuin laskurin lukema on saavuttanut arvon NCCHS, voi liikkuva asema käyn- 30 nistää valvontakanavan (CHH) haun ja nollata laskurin.
5. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kun laskurin lukema NCCHSC on saavutettu, kytkeytyy liikkuva asema (MS) varakanavalle (CCH-SC), joka on osoitettu valvontakanavalle (CCH), ja 35 tarkistaa, onko sillä otettu vastaan valvontakanavasanoma. Il 9 76657
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että jos lähetyskanavaa käytetään liikennekanavana (TCH) ja jos yksi laskurin lukema on korkeampi (=NTXOF), kytkee liikkuva kanava (MS) irti lähet- 5 timensä ja olemista osoitettuna tälle liikennekanavalle (TCH).
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kun liikkuva asema (MS) on vastaanottanut NG kelpoa sanomaa (G), se kytkee jälleen 10 lähettimensä ja nollaa laskurin.
8. Patenttivaatimuksen 6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kun laskurin lukema on saavuttanut arvon NTCHR, poistuu liikkuva asema liikennekanavalta (TCH).
8 76657
9. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kun tukiasema (HS) on saavuttanut aseman NBSP, lisää se lähettimensä lähetystehoa ja syöttää liikkuvalle asemalle (MS) komennon lisätä lähetti-mensa lähetystehoa.
10. Patenttivaatimusten 2 ja 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kun tukiasemalla (BS) oleva laskuri on saavuttanut aseman NCOV, syöttää tukiasema enintään NTOX vapautussanomaa liikkuvalle asemalle (MS) ja lii-kennekanava (TCH) on tyhjä tämän jakson jälkeen, riippumat- 25 ta radiolinkin vastaanoton laadusta.
11. Patenttivaatimusten 2 ja 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tukiasema (BS) lähettää enintään NTOX vapautussanomaa liikkuvalle asemalle (MS) ja lii-kennekanava (TCH) on tyhjä tämän jakson jälkeen riippumatta 30 radiolinkin vastaanoton laadusta. 10 7 665 7
FI834625A 1982-12-18 1983-12-15 Foerfarande foer oevervakning av en radiotelefonfoerbindelse mellan en basstation och en mobil station. FI76657C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3246907A DE3246907C2 (de) 1982-12-18 1982-12-18 Verfahren zur Überwachung einer zwischen ortsfester Funkstation und beweglicher Funkstation bestehenden Funkverbindung
DE3246907 1982-12-18

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI834625A0 FI834625A0 (fi) 1983-12-15
FI834625A FI834625A (fi) 1984-06-19
FI76657B true FI76657B (fi) 1988-07-29
FI76657C FI76657C (fi) 1988-11-10

Family

ID=6181034

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI834625A FI76657C (fi) 1982-12-18 1983-12-15 Foerfarande foer oevervakning av en radiotelefonfoerbindelse mellan en basstation och en mobil station.

Country Status (12)

Country Link
EP (1) EP0111973B1 (fi)
JP (1) JPH0691488B2 (fi)
AT (1) ATE46802T1 (fi)
AU (1) AU2243983A (fi)
BR (1) BR8306906A (fi)
CA (1) CA1241379A (fi)
DE (2) DE3246907C2 (fi)
DK (1) DK578783A (fi)
ES (1) ES528102A0 (fi)
FI (1) FI76657C (fi)
NO (1) NO162989C (fi)
ZA (1) ZA839204B (fi)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3721889A1 (de) * 1987-07-02 1989-01-12 Standard Elektrik Lorenz Ag Rechnergesteuertes teilnehmergeraet zum betrieb in fernmeldenetzen, insbesondere mobilfunknetzen, mit unterschiedlicher systemtechnik
EP0615393A1 (en) * 1993-03-10 1994-09-14 Motorola, Inc. A method for packet data transmission on a cellular voice network
DE4330705A1 (de) * 1993-09-10 1995-03-16 Sel Alcatel Ag Mobile Testvorrichtung
FI940705A (fi) * 1993-09-14 1995-03-15 Nokia Telecommunications Oy Menetelmä tukiaseman radiokanavien valvomiseksi

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2137653B2 (de) * 1971-07-28 1979-08-16 Robert Bosch Gmbh, 7000 Stuttgart Verfahren zum Übertragen von Datentelegrammen über einen ersten Funkweg oder von Sprachinformationen über einen zweiten Funkweg und Vorrichtung zur Durchführung des Verfahrens
DE2333139A1 (de) * 1973-06-29 1975-03-20 Bosch Elektronik Gmbh Funknetz mit einer zentralen station und mehreren mobilen stationen
US4027243A (en) * 1975-05-12 1977-05-31 General Electric Company Message generator for a controlled radio transmitter and receiver
DE2550266B2 (de) * 1975-11-08 1978-05-24 Licentia Patent-Verwaltungs-Gmbh, 6000 Frankfurt Sprechfunksystem und Auswerteschaltung für ein derartiges System
DE2659635B2 (de) * 1976-12-30 1979-06-13 Siemens Ag, 1000 Berlin Und 8000 Muenchen Verfahren zur digitalen Informationsübertragung fiber Funk
JPS5437601A (en) * 1977-08-31 1979-03-20 Hitachi Denshi Ltd Channel trouble detection system
BE874400A (fr) * 1979-02-23 1979-08-23 Chantrain Xaveer Systeme pour telecommunications de type radiomobile
US4309771A (en) * 1979-07-02 1982-01-05 Farinon Corporation Digital radio transmission system

Also Published As

Publication number Publication date
NO162989C (no) 1990-03-14
BR8306906A (pt) 1984-07-24
ES8407272A1 (es) 1984-08-16
NO834670L (no) 1984-06-19
DE3380660D1 (en) 1989-11-02
NO162989B (no) 1989-12-04
EP0111973A3 (en) 1986-05-28
FI834625A0 (fi) 1983-12-15
ATE46802T1 (de) 1989-10-15
ZA839204B (en) 1985-07-31
DK578783D0 (da) 1983-12-15
ES528102A0 (es) 1984-08-16
JPH0691488B2 (ja) 1994-11-14
EP0111973B1 (de) 1989-09-27
DK578783A (da) 1984-06-19
AU2243983A (en) 1984-06-21
DE3246907A1 (de) 1984-06-20
EP0111973A2 (de) 1984-06-27
CA1241379A (en) 1988-08-30
JPS59139735A (ja) 1984-08-10
FI76657C (fi) 1988-11-10
FI834625A (fi) 1984-06-19
DE3246907C2 (de) 1985-06-13

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US6108322A (en) Method of enabling handoff
US5212803A (en) Method for reducing equalizer usage in mobile radio communication systems
US4955082A (en) Mobile communication system
EP0589280B1 (en) Control channel selecting method for mobile stations
AU669038B2 (en) Method of measuring adjacent base stations in TDMA radio system and TDMA radio system
US7167482B1 (en) Method and system for configuring radio interface in a communication system
EP0905923B1 (en) Communication method for wireless cellular TDMA system
EP0318033A2 (en) Handoff method for cellular digital mobile communication system and mobile station
WO1994028643A1 (en) Base station for a tdma cellular radio network
CA2208803C (en) Handover type judgement for cdma mobile communication system
JPH08228185A (ja) 遠距離通信、特に移動無線通信の端末試験装置と、そのような装置を用いて試験可能な遠距離通信端末
JPH0616603B2 (ja) 移動体通信方式
EP1303152B1 (en) Method of monitoring signals among communication systems operating according to different time scales
FI76657B (fi) Foerfarande foer oevervakning av en radiotelefonfoerbindelse mellan en basstation och en mobil station.
KR100291613B1 (ko) 전기통신시스템및이전기통신시스템에사용하기위한주국및종국
US6639908B1 (en) Method of facilitating transmission level measurement, and base station
EP0943188B1 (en) Method of improving connection quality and system capacity, and a cellular radio system thereof
WO1996015637A1 (en) Method for performing encoding in a cellular network
JP2656758B2 (ja) 移動通信システムの無線ゾーン間チャネル切替方式
JPH08154266A (ja) 無線通信システム
EP1311077B1 (en) Method for synchronizing mobile communication terminal with neighbor cell in call connection state
WO1998031110A1 (en) Method for improving system capacity in a cellular radio system, and a base station
KR960020199A (ko) Cdma 방식의 셀롤라폰 시스템에서 cdma-to-cdma 이종 주파수 핸드오프 시점 결정 방법
JPH04207534A (ja) ゾーン判定方法
JP3136884B2 (ja) ディジタル移動通信システムおよびデータ伝送方法

Legal Events

Date Code Title Description
TC Name/ company changed in patent

Owner name: KONINKLIJKE PHILIPS ELECTRONICS N.V.

TC Name/ company changed in patent

Owner name: KONINKLIJKE PHILIPS ELECTRONICS N.V.

MA Patent expired

Owner name: KONINKLIJKE PHILIPS ELECTRONICS N.V.