FI75716B - Traodloes telefonapparat. - Google Patents

Traodloes telefonapparat. Download PDF

Info

Publication number
FI75716B
FI75716B FI823070A FI823070A FI75716B FI 75716 B FI75716 B FI 75716B FI 823070 A FI823070 A FI 823070A FI 823070 A FI823070 A FI 823070A FI 75716 B FI75716 B FI 75716B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
telephone
code
receiver
transmitter
connection
Prior art date
Application number
FI823070A
Other languages
English (en)
Other versions
FI823070L (fi
FI75716C (fi
FI823070A0 (fi
Inventor
Klaus Kerschbaumer
Heinz Resch
Franz Machl
Helmut Ullrich
Original Assignee
Portaphone Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=3556682&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI75716(B) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Portaphone Ag filed Critical Portaphone Ag
Publication of FI823070A0 publication Critical patent/FI823070A0/fi
Publication of FI823070L publication Critical patent/FI823070L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI75716B publication Critical patent/FI75716B/fi
Publication of FI75716C publication Critical patent/FI75716C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M1/00Substation equipment, e.g. for use by subscribers
    • H04M1/72Mobile telephones; Cordless telephones, i.e. devices for establishing wireless links to base stations without route selection
    • H04M1/725Cordless telephones
    • H04M1/727Identification code transfer arrangements

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Radio Relay Systems (AREA)
  • Telephone Function (AREA)

Description

Langaton puhelinlaite
Tradlös telefonapparat ' ^ ^
Keksintö koskee langatonta puhelinlaitetta sekä kiinteää, yksinomaan puhelinlaitteeseen - tai tilaajaliitännän 5 toiminnallisesti rinnakkainkytkettyihin laitteisiin - yhdistettyä puhelinkytkentärasiaa puhelujen yhdistämiseksi yleisen puhelinverkon kautta, jolloin sekä puhelinlaite että myöskin puhelinkytkentärasia, joka on kytketty suoraan puhelinverkkoon, kummatkin käsittävät lähettimen ja 10 vastaanottimen.
Tietoliikennetekniikassa tunnetaan erilaisia järjestelmiä puhelujen välittämiseksi kahden keskustelukumppanin välillä. Maailmanlaajuisiksi ulottuvia ovat langalliset puhelinverkot. Langalliset puhelut ovat kuuluvuudeltaan 15 erikoisen salakuunteluvarmoja. Liikkuvien asemien välillä käytetään myös langatonta siirtoa. Langattomassa siirrossa syntyy mahdollisuus salakuunteluun ilman suurta riskiä salakuuntelua harjoittaville. Autopuhelinlaitteet yhdistävät välimatkan ajoneuvon ja puhelinkeskuksen välillä radio-20 teitse, jolloin syöttö puhelinverkkoon tapahtuu puhelinkeskustelussa, joka voi olla yhteydessä kaikkien liikkuvien tilaajien kanssa.
Näihin viimemainittuihin, radioteitse tapahtuviin yhteyksiin liittyviä ongelmia on käsitelty US-patentissa 25 3 173 996, jossa kuvatussa laitteistossa on keskus sekä useita liittymiä, esimerkiksi ajoneuvoissa, joiden liittymien lukumäärä voi olla suurempi kuin käytettävissä olevien siirtokanavien määrä. Jotta senvuoksi, että tietty kanava on varattu tiettyä liittymäryhmää varten, tämän 30 liittymäryhmän liittymästä tuleva puhelu ei estäisi saman ryhmän muista liittymistä tulevia puheluja, silloin kun muissa ryhmissä on vapaita kanavia, on kyseisessä patentissa ehdotettu, että keskuksessa merkitään aina vapaa kanava, jolle seuraava puhelu kytketään. Liittymät havain-35 noivat jatkuvasti vapaana olevaa kanavaa ja pysyvät sillä. Mikäli kanavaa käytetään, merkitsee keskus seuraavan vapaana olevan kanavan. Kyseinen systeemi edellyttää näinol- 2 75716
Ien kanavan varauksen ohjausta keskuksen toimesta.
US-patentissa no 3 351 714 kuvattu systeemi perustuu edelläkuvattuun periaatteeseen ja siinä on esitetty kyt-kentäpiireja, jotka mahdollistavat nopeamman ja varmemman 5 puhelujen kierron.
Keksintö lähtee langallisesta siirtojärjestelmästä. Tavallisessa puhelinliitännässä kulkee verkkoon kuuluva siirtojohto puhelinkytkentärasiaan, joka on yhdistetty puhelinlaitteeseen monisäikeisellä kaapelilla. Tietyissä ra-10 joissa on puhelinlaitteen järjestely tai sijoitus joustava. Ensi sijassa nämä rajat määrää kaapelin pituus. Vaihtoehtoisesti on myös järjestetty useita laitepistorasioita siten, että puhelinlaitteen toiminta-aluetta voidaan suurentaa. Verkkoon sidotuilla laitteilla ei ollut pitkään 15 aikaan kuitenkaan mahdollista valita vapaasti puhelinlaitteen sijaintia riippumatta kriteereistä "kaapelin pituus ja pistorasian sijainti". Verkkoon sidotussa puhelinjärjestelmässä uudenaikaisimpaan rakennevaiheeseen kuuluu, että siirtomatka tilaajan alueella, siis puhelinkytkentä-20 rasian ja puhelinlaitteen välillä tapahtuu langattomasti. Näin puhelinlaite voidaan asunnon, konttorin tai talon alueella ottaa mukaan kaikkialle sinne, missä oleskellaan jonkin aikaa, jotta siellä voidaan ottaa vastaan puheluja sekä itse ottaa puheluja.
25 Saksalaisessa kuulutusjulkaisussa no 1 226 650 on ku vattu tähän langattomaan siirtojärjestelmään kuuluvaa puhelinlaitetta, jossa liittymäaseman kytkentärasian ja langattoman käsipuhelimen välinen signaali siirretään moduloidun kantajasignaalin avulla. Kytkentärasian lähetin ja 30 käsipuhelimen vastaanotin toimivat ensimmäisellä kantotaajuudella, ja toisella kantotaajuudella toimivat käsipuhelimen lähetin ja kytkentärasian vastaanotin. Systeemissä on yksityistaajuuksia, jotka varataan liittymäasemalle.
EP-hakemusjulkaisun 0 051 726 mukaan on julkisen puhe-35 linverkon tilaajaliittymään sijoitettu toinen, langaton
II
3 7571 6 liittymä, joka on yhdistetty radioteitse, ulträänen tai valosignaalin avulla tilaajaliittymään. Langaton liittymä voi julkaisun mukaan olla sijoitettuna rannekelloon, taskukelloon tai vastaavaan. Puhelun siirto tapahtuu valin-5 naisilla taajuuksilla ja se voidaan suorittaa tunnussanoja vaihtamalla lukitussa muodossa.
Tällaiset tunnetut laitteet edellyttävät, että käytettävänä on riittävästi taajuuksia, jotta jokaiselle tilaajalle voidaan järjestää oma taajuus (yksityistaajuus). 10 Tätä ehtoa ei kuitenkaan voida käytännössä täyttää, sillä viranomaisten taholta voidaan antaa tähän tarkoitukseen vain vähäinen määrä puhekanavia. Jos esim. vain 40 puhekanavaa on käytettävissä, silloin on selvää, että sellaisella järjestelmällä ei olisi kaupunkialueella mitään mahdol-15 lisuuksia. - Näissä tunnetuissa systeemeissä ei ole näinollen otettu huomioon käytettävissä olevan vähälukuisen kanavamäärän optimaalista hyväksikäyttöä mahdollisimman suurella varmuudella virhekytkentöjen välttämiseksi.
Autopuhelinlaitteet seuraavat toista päämäärää. Näihin 20 laitteisiin kuuluu yksi tai useampia kiinteitä asemia, joihin liittyy aina suuri määrä liikkuvia asemia ajoneuvoissa. Tässä on ratkaistava tehtävä johtaa puhelu, joka saapuu kiinteälle asemalle lankaa myöten, vastaten puhelun etukäteen asettamaa "osoitetta" edelleen oikeaan liikku-25 vaan vastaanottimeen joukosta valittavia tilaajia. Kiinteällä asemalla muunnetaan lankaa pitkin saapunut osoite useiden siihen kuuluvien liikkuvien asemien puitteissa, joiden kanssa kiinteä asema voi olla yhteydessä, yhtä erikoista osoitetta vastaavaksi koodiksi. Kaikki liikkuvat 30 asemat vastaanottavat koodin ja vertaavat sitä aseman koodiin. Vain yksi liikkuva asema, joka tunnistaa koodin 4 7571 6 omakseen, kytkee yhteyden.
Tällaiset tunnetut laitteet käsittävät niinmuodoin langattoman valintajärjestelmän. Kiinteä asema voi aikaansaada yhteyden hyvin moniin liikkuviin asemiin. Saa-5 puvan puhelun ja sen osoitteen perusteella koodi tutkitaan vastaanottimen valitsemiseksi.
Keksinnön mukaisissa laitteissa muodostaa tilaaja-kytkentärasia langattoman puhelinlaitteen kanssa toiminnallisesti erottamattoman parin. Kytkentärasia voi olla 10 yhteydessä vain siihen liittyvän puhelinlaitteen kanssa. Joka tapuaksessa puhelinlaitteeseen voidaan oheenjärjes-tää lisäpuhelinkoneita, joilla kuitenkin kaikilla on sama numero. Valintamahdollisuutta tilaajaa ajatellen tämän siirtomatkan sisäpuolella ei ole. Se joutuisi jo en-15 nen puhelun kytkentärasiaan saapumista automaattikeskuk-seen.
Keksinnön päämääränä on minkä tahansa tarjolla olevan kanavan kaksoiskäytön välttäminen ja sen poissulkeminen, että lähtevä puhelu kulkee naapurin kytkentärasian sekä 20 siihen liitetyn maksunlaskijän kautta sekä vielä salakuuntelu turvallisuuden varmistaminen. Tämä varmistetaan siten, että lähettimessä on koodilaite koodin siirtämiseksi kanavaan, jonka vastaanotin tunnistaa vapaaksi, jolloin koodi on laitekohtainen ja riippumaton valitusta pu-25 helintilaajan liitäntänumerosta, että vastaanottimessa on lähettimen pyyhkäisyetsintälaite erotuksella vapaiden ja varattujen kanavien välillä joukosta annettuja siirtokanavia tai siirtokanavapareja·, ja että vastaanotin on aina varustettu vertailukytkennällä siirretyn invariantin 30 koodin tunnistamiseksi ja vertaamiseksi vastaanottimen koodiin, ja että aina on aikaansaatu kytkentä langattoman yhteyden kytkemiseksi koodien täsmätessä vertailukytken-nässä, erikoisesti dupleksikäytossä puhelinlaitteen ja puhelinkytkentärasian välillä. Tällä kytkentäjärjestelyl-35 lä estetään se, että jokaiselle puhelinlaitteelle yhdessä siihen liittyvän puhelinkytkentärasian kanssa täytyy jär- li 7571 6 jestää kiinteä lähetys- ja vastaanottotaajuus. Kun puhelu on siirrettävä puhelinlaitteeseen langattomasti, silloin lähetin puhelinkytkentärasiassa varaa skannaavan vastaanottimen vapaaksi tunnistaman kanavan ja lähettää koo-5 din. Vastaanotin puhelinlaitteessa toimii jatkuvasti lähettimen pyyhkäisyetsinnällä (skannerikäytöllä), tunnustelee peräkkäin jokaista varattua kanavaa ja tunnistaa, jos sen oma koodi (esim. 15 bitin koodi) on kyseessä. Jos näin on, silloin se antaa tällä tai muulla koodilla merit) kin takaisin kytkentärasiaan, ja langaton dupleksiyhteys kytketään puhelinverkkoon ja puhelu johdetaan puhelinlaitteeseen .
Jos päinvastoin puhelu tulee johtaa ulos langattomasta puhelinlaitteesta, silloin puhelinlaitteen lähetin va-15 raa sen oman skanaavan vastaanottimen vapaaksi tunnistaman kanavan ja lähettää koodin. Myöskin puhelinkytkentä-rasian vastaanotin työskentelee jatkuvasti lähettimen pyyhkäisyetsinnällä (skannerikäytöllä). Se tunnistaa vertailu-kytkennän kautta täsmäämisen muistiin kiinteästi viedyn 20 koodin kanssa, jonka jälkeen annetaan merkki takaisin tällä tai muulla koodilla ja yhteys puhelinverkkoon kytketään. Lähettimen teho on riittävä kattamaan noin 50 m alueen. Leikkautuminen naapurilaitteiden kanssa ei voi johtaa virhekytkentöihin, sillä vapaaksi tunnistetun ka-25 navan käyttämä koodaus sallii 15 bitin koodilla vähintään 30 000 yhdistelmää muutoin rajoitetulla lähetinalueella.
Keksinnönmukaista kytkentärasiaa voidaan siis jotenkin verrata releeseen ilman omaa intelligenssiä, kun taas kiinteä asema on tekniikan tasoltaan verrattavissa auto-30 maattikeskukseen. KeksinnÖnmukainen "kiinteä asema" (=kyt-kentärasia) muodostaa taloliitännän, joka on järjestetty vain yhteen ainoaan kytkettyyn puhelinnumeroon. KeksinnÖnmukainen pari, nimittäin kytkentärasia ja siihen liittyvä puhelinlaite eivät ole tekniikan tason mukaises-35 ti kytkentärasiassa valintatapahtuman kautta kytketyt yh- 7571 6 teen. Ne on pakollisesti kytketty toisiinsa seurauksena lähettimen kiinteästä koodista sekä liitosrasiassa että myös puhelinlaitteessa.
Kohonnut varmuus voidaan saavuttaa siten, että toi-5 saalta puhelinkytkentärasian lähettimessä ja puhelinlaitteen vastaanottimessa ja toisaalta puhelinlaitteen lähet- % timessä ja puhelinkytkentärasian vastaanottimessa on pa-rittain täsmäävä koodi, jolloin kuitenkin toisen parin koodi on erilainen kuin toisen parin koodi.
10 Keksinnönmukaisen laitteen periaatekytkentäkaavio on esitetty piirustuksessa.
Langattoman puhelinlaitteen 1 ja puhelinkytkentära-sia 2 välillä on käytettävissä esim. 40 siirtokanavaa. Puhelinlaitteeseen 1 kuuluu vastaanotin 3 lähettimen pyyh-15 käisyetsinnällä sekä lähetin 4. Vastaanottimessa 3 tunnustellaan jatkuvasti (joka tapauksessa annetuin aikavälein) siirtokanavia. Vapaat ja varatut kanavat erotellaan. Vastaanottimen 3 lähdössä 5 ovat tiedot vapaista kanavista .
20 Kun näppäimistöä 6 käytetään, silloin lähetin 4 ja vastaanotin 3 kytketään vapaalle kanavaparille. Ensin lähetin 4 lähettää koodauslaitteesta 7 johdetun koodimer-kin vapaalle kanavalle.
Puhelinkytkentärasiassa 2 on myös vastaanotin 13 lä-25 hettimen pyyhkäisyetsinnällä. Tämä tunnustelee kaikkia varattuja kanavia (lähtö 18). Tämän perään kytketyssä vertailukytkennässä 19 tunnustellaan vastaako lähetetty koodi vastaanottimen 13 koodilaitteessa 17 olevaa koodia. Tunnistettaessa koodi oikeaksi tapahtuu kuittaus ("kätte-30 ly") kytkentärasiasta 2 puhelinlaitteeseen 1, jossa vastaanotin 3 vastaanottaa koodin lähettimestä 14 ja vertaa sitä. Sitten yhteys kytketään ja yhdistetään puhelinverkkoon 20. Valitsimella 6 valitaan numero ja puhelu langattomasta puhelinlaitteesta johdetaan ulos. Valinnalla ei 35 ole mitään vaikutusta langattomaan yhteyteen ja koodiin.
7 75716
Jos taas puhelu saapuu puhelinverkosta puhelinkyt-kentärasiaan 2, silloin annetaan ensin tieto vastaanottimen 13 tunnistamasta vapaasta kanavasta lähdön 15 kautta edelleen lähettimeen 14. Lähetin 14 lähettää koodaus-5 kytkennän 17 varastoiman lähettimen puoleisen kiinteän koodin. Puhelinlaitteen 1 jatkuvasti lähettimen pyyhkäi-syetsinnällä työskentelevä vastaanotin 3 tunnustelee peräkkäin varattujen kanavien kaikki merkit lähdössä 8, johon on yhdistetty vertailukytkentä 9. Vertaamalla vas-10 taanottimen puoleiseen koodiin koodikytkennästä 7 identifioidaan lähettimen 14 kautta sisääntuleva yhdistämis-toivomus, tai se löydetään eri kanaville tulevien merkkien summasta. Sen jälkeen lähetin 4 lähettää koodin, joka voi vastata lähetettyä koodia. Vastakkainen vastaan-15 otin 13 ottaa koodin ja vertaa sitä vastaanottimen puolelle varastoituun koodiin. Se tunnistaa täsmäämisen.
Näin on kuittaus ("kättely") tapahtunut, yhteys automaat-tikeskukseen kytketään ja puhelu yhdistetään langattomaan yhteyteen. Lähetin 14 ja vastaanotin 3 sekä lähetin 4 ja 20 vastaanotin 13 työskentelevät pareittain ja aina kiinteällä koodilla. Molemmat parit voivat toimia samalla koodilla, tai olla vain parittain samoin koodattuja. Olennaista on , että koodi on invariantti, josta kytkentärasian ja puhelinlaitteen toiminnallinen yhteys ilmenee.
25 Jos vastaanottimet 3 ja 13 saavat merkkejä naapuris sa olevista laitteista, tällöin ei synny vaaraa, että vastaanottimet johtaisivat ne edelleen, sillä valinta tapahtuu koodauksen, identifioinnin ja kuittauksen kautta. Puhelinsalaisuus jää näin turvatuksi.
30 Päinvastoin ei ole myöskään mahdollista päästä pu helinlaitteesta vieraaseen puhelinkytkentärasiaan ja ottaa puhelu sen maksulaskijän kautta.
Täysdupleksikäyttöä varten on käytettävissä 40 ka-navaparia. Tähän sopivat periaatteessa samat järjestelyt 35 kuin edellä. Yhteen vastaanottokanavaan, joka vastaanot- 7571 6 timessa 3 tai 13 tunnistetaan vapaaksi tai varatuksi, liittyy aina yksi lähetinkanava. Laite toimii 900 Mhz kaistalla, kanavaparien taajuusetäisyys on 45 Mhz. Lähetystehona 10 mW on noin 50 m etäisyyksille riittävä 5 puhelinlaitteen 1 ja puhelinkytkentärasian 2 välillä. Tämä mahdollistaa sen, että 40 kanavalla riittävyys voidaan löytää.
Jotta yksittäisille kanaville puhelinlaitteessa 1 ja puhelinkytkentärasiassa 2 ei aina tarvitsisi järjes-10 tää yksilöllistä kvartsia, voidaan taajuuden valmistelu suorittaa syntesoija-periaatteella käyttämällä Phase-Locked-Loop (PLL). Tällöin vapaasti värähtelevän oskillaattorin (VCO) merkkiä verrataan vaiheenvertailukytken-nässä kvartsistabiiliin vertailumerkkiin. Syntyvä tasa-15 virtakorjausmerkki palvelee VCO-taajuuden jälkisäädös-sä ohjetaajuudella ja samanaikaisesti kanavanvalintaa tai kanavan edelleenkytkemistä. Tätä tarkoitusta varten VCO-merkki (f=70 Mhz) seuraavaksi sekoitetaan noin 1 Mhz taajuuden kanssa ja sitten ohjelmoitavan jakajan avulla 20 jaetaan askeltaajuudeksi. Vaihtokytkemällä jakajasuhdet-ta voidaan jokainen kanavataajuus asettaa. Automaattisen pyyhkäisyetsinnän toteuttamiseksi täytyy siis muutettava jakaja ohjelmoida loogisella lähdön ohjauksella.
Stabiloitu VCO-merkki johdetaan kulloinkin puskuri-25 vahvistimen kautta toisaalta vastaanotinkertojaan, toisaalta lähetinsekoittimeen. Vastaanotinkertojan (noin 850 Mhz) lähtömerkki vapautetaan useampinapaisen johdin-suotimen avulla ei-toivotuista kirjonosista ja johdetaan 1. vastaanotinsekoittajaan.
30 Ohjauslähetin on kvartsistabiloitu ja toimii noin 80 Mhz taajuudella. Oskillaattorimerkki yhdistetään vai-hemodulaattorissa modulaatiovahvistimessa valmistettuun informaatioon.
Tämän jälkeen sekoitetaan moduloitu merkki lähetin-35 sekoittajassa VCO-merkin kanssa, summataajuus suodatetaan ja säädetään lähetinkertoja (x 6) lähettimen nimel- 9 75716 listaajuudelle (n. 900 Mhz). Vahvistamisen jälkeen pää-teasteessa on käytettävissä +10 dBm lähetysteho. Sekä antennilähdössä että myös lähetinkertojän jälkeen on kaistasuodatin välttämätön, ei-toivottujen taajuuksien 5 vaimentamiseksi mahdollisimman hyvin. Korkeiden käyttö-taajuuksien tähden tulevat kyseeseen tässä vain ns. "He-lix”-suodattimet, sillä vain tällä tavoin suodattimista voidaan saada välttämätön piirinhyvyys samanaikaisilla pienillä mitoilla, ja vähäinen läpäisyvaimennus sekä kor-10 kea erottelu. Haittana on hienomekaanisten kustannusten määrä tällaisten suodattimien valmistuksessa, toisaalta saavutetaan kuitenkin optimi häiriövarmuudessa (yliaallot, peilitaajuudet).
Vastaanotin toimiin kaksinkertaisella sekoitusperi-15 aatteella. Yksinkertaisella konversiolla täytyisi väli-taajuus valita hyvin korkeaksi (100 - 150 Mhz), peili-taajuus häiriöiden vaimentamiseksi mahdollisimman paljon. Suurten välitaajuuksien vahvistaminen ja demodulaatio törmää kuitenkin vaikeuksiin (stabiliteetit, alhainen säh-20 köinen hyötysuhde).
Ensimmäinen välitaajuus asetettiin arvoon 75 Mhz, toinen 10,7 Mhz. Vastaanotin on rakennettu niin pitkälle kuin mahdollista suurella integroinnilla.
Esivalinnan jälkeen 2-piirisessä kaistasuodattimes-25 sa kohotetaan hyötysignaalin äänenkorkeus esivahvistimes- sa ja annetaan toisen kaistasuodattimen kautta 1. sekoittajaan. 2. sekoittaja muuttaa merkin arvosta 75 Mhz arvoon 10,7 Mhz, tämä vahvistetaan rajoitusvahvistimessa, rajoitetaan, demuloidaan ja vahvistamisen jälkeen NF-vah- 30 vistimessa johdetaan kuulokseen.
Vastaanottaja sisältää lisäksi kohinasulun, jonka vastinkynnys on säädettävä. Näin varmistetaan, että yhteys syntyy vain silloin, kun signaali/kohinasuhde (SNR) ylittää määrätyn vähimmäisarvon. Yhteyden jo synnyttyä se 35 pidetään päällä vielä muutaman sekunnin ajan sen jälkeen,

Claims (2)

10 7571 6 kun vähimmäis-SNR on alitettu. Ellei SNR nouse tänä aikana jälleen yli vähimmäisarvon, silloin yhteys katkaistaan.
1. Langaton puhelinlaite sekä kiinteä, yksinomaan puhelinlaitteeseen tai tilaajaliitännän toiminnallisesti rinnakkain kytkettyihin laitteisiin liitetty puhelin-kytkentärasia.puheluiden johtamiseksi yleisen puhelinverkon kautta, jolloin sekä puhelinlaitteessa että myös 10 puhelinkytkentärasiassa, joka on välittömästi liitetty puhelinverkkoon, on kummassakin lähetin ja vastaanotin, tunnettu siitä, että lähettimessä (4, 14) on koodilaite (7, 17) koodin siirtämiseksi vastaanottimeen (3, 13) vapaaksi tunnettuna kanavana, jolloin kummankin 15 lähettimen (4, 14) koodi on laitekohtainen ja riippumaton puhelintilaajan valitusta liitäntänumerosta, että vastaanottimissa (3, 13) on lähettimen pyyhkäisyetsin-nällä vapaiden ja varattujen kanavien erotuksella joukosta annettuja siirtokanavia tai siirtokanavapareja, 20 ja että vastaanottimiin (3, 13) on aina peräänkytketty vertailukytkentä (9, 19) lähetetyn invariantin koodin tunnustelemiseksi ja vertaamiseksi vastaanottimen puoleisen koodin kanssa sekä aina kytkentä langattoman yhteyden kytkemiseksi koodin täsmätessä vertailukytken-25 nässä (9, 19), erikoisesti dupleksikäytössä puhelinkoneen ja puhelinkytkentärasian välillä.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen langaton puhelin-laite, tunnettu siitä, että toisaalta puhelinkytkentärasian (2) lähettimellä (14) ja puhelinlaitteen 30 (1) vastaanottimella (3) ja toisaalta puhelinlaitteen (1) lähettimellä (4) ja puhelinkytkentärasian (2) vastaanottimella (13) on parittain täsmäävät koodit, kuitenkin eri koodit eri pareilla. Il
FI823070A 1981-09-08 1982-09-06 Traodloes telefonapparat. FI75716C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
AT387981 1981-09-08
AT3879/81A AT391234B (de) 1981-09-08 1981-09-08 Drahtloser telefonapparat

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI823070A0 FI823070A0 (fi) 1982-09-06
FI823070L FI823070L (fi) 1983-03-09
FI75716B true FI75716B (fi) 1988-03-31
FI75716C FI75716C (fi) 1988-07-11

Family

ID=3556682

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI823070A FI75716C (fi) 1981-09-08 1982-09-06 Traodloes telefonapparat.

Country Status (15)

Country Link
EP (1) EP0074940B1 (fi)
JP (1) JPS5854743A (fi)
AT (1) AT391234B (fi)
AU (1) AU555241B2 (fi)
CH (1) CH647631A5 (fi)
DE (1) DE3262435D1 (fi)
DK (1) DK159355C (fi)
ES (1) ES8306429A1 (fi)
FI (1) FI75716C (fi)
FR (1) FR2512621A1 (fi)
IE (1) IE53438B1 (fi)
IT (1) IT1221731B (fi)
NO (1) NO155368C (fi)
NZ (1) NZ201827A (fi)
PT (1) PT75522B (fi)

Families Citing this family (40)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2124454B (en) * 1982-07-02 1986-07-30 Fidelity Radio Plc Cordless telephone system
JPS59186436A (ja) * 1983-04-07 1984-10-23 Sony Corp コ−ドレステレホン
DE3337358A1 (de) * 1983-10-14 1985-04-25 Robert Bosch Gmbh, 7000 Stuttgart Funknetz zum uebertragen von informationen zwischen jeweils einem paar von mehreren funkstationspaaren
WO1985002738A1 (en) * 1983-12-05 1985-06-20 Motorola, Inc. Portable telephone id code transfer system
DE3485534D1 (de) * 1983-12-22 1992-04-09 Texas Instruments Deutschland Schnurloses telefon.
US4731813A (en) * 1983-12-30 1988-03-15 Motorola, Inc. Address encoding system for portable battery-operated devices
US4639549A (en) * 1984-01-31 1987-01-27 Sony Corporation Cordless telephone
JPS60223340A (ja) * 1984-04-20 1985-11-07 Sony Corp コ−ドレステレホン
FI851778L (fi) * 1984-05-11 1985-11-12 Autophon Ag Foerfarande foer fjaerrlagring av aotminstone ett kaennetecken till en radioapparat samt radioapparat foer utfoerande av foerfarandet.
JPS60260239A (ja) * 1984-06-07 1985-12-23 Sony Corp 送受信装置
JPS619039A (ja) * 1984-06-25 1986-01-16 Sony Corp マルチチヤンネルアクセス無線方式
FR2568436B1 (fr) * 1984-07-27 1986-12-12 Philips Indle Cale Flers Sa Procede de gestion de l'appairage d'une base et d'un mobile, notamment telephonique, et dispositif de mise en oeuvre
JPS6143025A (ja) * 1984-08-07 1986-03-01 Nec Corp 無線通信方式
GB8420702D0 (en) * 1984-08-15 1984-09-19 British Telecomm Cordless telephones
JPS61105138A (ja) * 1984-10-29 1986-05-23 Nec Corp 無線電話装置
DE3441907A1 (de) * 1984-11-16 1986-05-28 Robert Bosch Gmbh, 7000 Stuttgart Funknetz zum uebertragen von informationen zwischen jeweils einem paar von mehreren funkstationspaaren
JPS61177040A (ja) * 1985-01-31 1986-08-08 Nec Corp 無線回線制御方式
DE3512154A1 (de) * 1985-04-03 1986-10-16 Robert Bosch Gmbh, 7000 Stuttgart Verfahren zum drahtlosen uebertragen eines anrufsignals
JPS6243230A (ja) * 1985-08-20 1987-02-25 Nec Corp コ−ドレス電話器
JPS6248131A (ja) * 1985-08-27 1987-03-02 Nippon Telegr & Teleph Corp <Ntt> 無線電話方式
US4802200A (en) * 1985-08-27 1989-01-31 Nippon Telegraph And Telephone Corporation Radio telephone system control apparatus and method
NL8503382A (nl) * 1985-12-09 1987-07-01 Philips Nv Werkwijze voor het gemeenschappelijk gebruik van duplex-kanalen in een automatisch kanaalkeuzesysteem en automatisch kanaalkeuzesysteem, waarin deze werkwijze wordt toegepast.
DE3611100C2 (de) * 1986-04-03 1995-04-06 Bosch Gmbh Robert Verfahren zum Vermeiden des unberechtigten Mithörens bei schnurlosen Telefonen
JPS6348926A (ja) * 1986-08-19 1988-03-01 Fujitsu Ltd コ−ドレステレホンのマルチチヤネルアクセス方式
DE3631068A1 (de) * 1986-09-12 1988-03-24 Hagenuk Telecom Gmbh Drahtloses telefonsystem
JPH0824388B2 (ja) * 1987-01-16 1996-03-06 日本電信電話株式会社 コ−ドレス電話装置の接続制御方式
AU595982B2 (en) * 1987-02-04 1990-04-12 Overseas Telecommunications Commission (Australia) Communication link connection means
EP0348414A4 (en) * 1987-02-23 1990-12-05 Zeeng, Pauline Transmission and reception of data
JP2615635B2 (ja) * 1987-07-16 1997-06-04 日本電気株式会社 コードレス電話装置の接続方法
JPH0817345B2 (ja) * 1989-02-03 1996-02-21 日本電気株式会社 衛星通信方式
DE3907247A1 (de) * 1989-03-07 1990-09-13 Philips Patentverwaltung Geraete der nachrichtentechnik
GB8907317D0 (en) * 1989-03-31 1989-05-17 Plessey Telecomm Communications systems
DE3918697C2 (de) * 1989-06-08 1996-05-30 Philips Patentverwaltung Nachrichtentechnische Geräte, Funkübertragungssystem und Funkstation mit verbessertem Kennungsaustausch
DE3933835A1 (de) * 1989-10-10 1991-04-18 Grundig Emv Schnurloser telefonapparat mit einer in der mobilstation und der basisstation angeordneten sendersuchlaufeinrichtung und mit einem mit der sendersuchlaufeinrichtung verbundenen speicher
DE4019010A1 (de) * 1990-06-13 1992-01-02 Grundig Emv Funkgeraetekombination, insbesondere kombination von schnurlosem telefonapparat und funkrufempfaenger
DE4019009C2 (de) * 1990-06-13 1993-12-02 Grundig Emv Multifunktionales, in verschiedene Betriebsarten umsteuerbares Funkgerät
JPH0454719A (ja) * 1990-06-25 1992-02-21 Fujitsu Denso Ltd 周波数制御回路
DE4041643A1 (de) * 1990-12-22 1992-07-02 Grundig Emv Schnurloses telefon fuer wechselsprechfunkbetrieb zwischen mehreren einem einzigen basisteil zugeordneten mobilteilen
DE4239416A1 (de) * 1992-11-19 1994-06-01 Deutsche Telephonwerk Kabel Anordnung in Kommunikations-Endgeräten zum Ersatz der Handapparateschnur
DE9319508U1 (de) * 1993-12-18 1994-02-17 Hetronic Steuersysteme GmbH, 84085 Langquaid Funkfernsteuerung

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB850698A (en) * 1957-11-21 1960-10-05 British Telecomm Res Ltd Improvements in and relating to radio signalling systems
NL285959A (fi) * 1961-12-01
US3351714A (en) * 1964-05-12 1967-11-07 Secode Corp Mobile radio telephone apparatus
US4332981A (en) * 1980-08-15 1982-06-01 Edward Rossi Palombi Cordless telephone
DE3042610A1 (de) * 1980-11-12 1982-06-24 Licentia Patent-Verwaltungs-Gmbh, 6000 Frankfurt Teilnehmersprechstelleneinrichtung

Also Published As

Publication number Publication date
AU8781282A (en) 1983-03-17
NO823048L (no) 1983-03-09
JPS5854743A (ja) 1983-03-31
FI823070L (fi) 1983-03-09
FR2512621A1 (fr) 1983-03-11
ES515536A0 (es) 1983-06-01
ES8306429A1 (es) 1983-06-01
IE53438B1 (en) 1988-11-09
FI75716C (fi) 1988-07-11
DK396082A (da) 1983-03-09
DK159355C (da) 1991-03-11
EP0074940A1 (de) 1983-03-23
CH647631A5 (de) 1985-01-31
IT8223128A0 (it) 1982-09-06
EP0074940B1 (de) 1985-02-20
AU555241B2 (en) 1986-09-18
IE822170L (en) 1983-03-08
AT391234B (de) 1990-09-10
DK159355B (da) 1990-10-01
FR2512621B1 (fi) 1985-01-18
PT75522B (de) 1984-10-23
DE3262435D1 (en) 1985-03-28
PT75522A (de) 1982-10-01
NO155368C (no) 1987-03-18
NZ201827A (en) 1985-01-31
IT1221731B (it) 1990-07-12
ATA387981A (de) 1984-10-15
NO155368B (no) 1986-12-08
FI823070A0 (fi) 1982-09-06

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI75716B (fi) Traodloes telefonapparat.
US4679225A (en) Signal transmission apparatus for a multiple channel system and method for using the same
US5850593A (en) Mobile communication for a mobile station near or outside a service area of a base station
CA2135220C (en) Bimodal portable telephone
US4415770A (en) Malfunction detection system for a mobile radio telephone system
US6501939B1 (en) Satellite communications adapter for a cellular handset
US6650629B1 (en) Method and system for terminal communication
US3906166A (en) Radio telephone system
US4112257A (en) Comprehensive automatic mobile radio telephone system
KR20010020396A (ko) 이동국으로 링크를 설정하기 위한 방법 및 홈 기지국
GB2217151A (en) Cordless telephone
GB2176974A (en) Cordless telephone system
WO2003009609A2 (en) Multi-base station cordless telephone
US4467141A (en) Telecommunication system with radio line
US20020049036A1 (en) Wireless phone/data jack using 49 mhz rf technology
KR20000012887A (ko) 무선가입자망 단말장치의 다이얼링 방법
GB2263844A (en) Communication systems
US8243698B2 (en) Device for converting UMTS signals to another signal standard
KR920009152B1 (ko) 구내 무선전화 시스템
WO1999049682A1 (en) Apparatus for connecting communications devices to a mobile communications network using a mobile telephone
KR950004416B1 (ko) 디지탈 무선전화기의 기지국 자동선택 방법
KR19990028822A (ko) 고정된 무선 통신 시스템용 호 셋-업 방법 및장치
EP3057379B1 (en) Control unit, system and method for sending and receiving radio signals in several frequency ranges
KR100240471B1 (ko) 간이가정용 기지국
KR930002793Y1 (ko) 송수신장치

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: PORTAPHONE AG