FI75141B - Vaextgoedningspreparat. - Google Patents
Vaextgoedningspreparat. Download PDFInfo
- Publication number
- FI75141B FI75141B FI840303A FI840303A FI75141B FI 75141 B FI75141 B FI 75141B FI 840303 A FI840303 A FI 840303A FI 840303 A FI840303 A FI 840303A FI 75141 B FI75141 B FI 75141B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- acid
- carbon dioxide
- salt
- effervescent
- releasing agent
- Prior art date
Links
Classifications
-
- C—CHEMISTRY; METALLURGY
- C05—FERTILISERS; MANUFACTURE THEREOF
- C05D—INORGANIC FERTILISERS NOT COVERED BY SUBCLASSES C05B, C05C; FERTILISERS PRODUCING CARBON DIOXIDE
- C05D7/00—Fertilisers producing carbon dioxide
-
- C—CHEMISTRY; METALLURGY
- C05—FERTILISERS; MANUFACTURE THEREOF
- C05G—MIXTURES OF FERTILISERS COVERED INDIVIDUALLY BY DIFFERENT SUBCLASSES OF CLASS C05; MIXTURES OF ONE OR MORE FERTILISERS WITH MATERIALS NOT HAVING A SPECIFIC FERTILISING ACTIVITY, e.g. PESTICIDES, SOIL-CONDITIONERS, WETTING AGENTS; FERTILISERS CHARACTERISED BY THEIR FORM
- C05G5/00—Fertilisers characterised by their form
- C05G5/10—Solid or semi-solid fertilisers, e.g. powders
- C05G5/14—Tablets, spikes, rods, blocks or balls
Landscapes
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Organic Chemistry (AREA)
- Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
- Inorganic Chemistry (AREA)
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Pest Control & Pesticides (AREA)
- Fertilizers (AREA)
- Medicines Containing Plant Substances (AREA)
- Fats And Perfumes (AREA)
- Preparation Of Compounds By Using Micro-Organisms (AREA)
Description
751 41
Kasvilannoite - Växtgödningspreparat
Kyseinen keksintö koskee kiinteää kasvilannoitetta, joka soveltuu ruukkukasvien lannoitukseen. Tarkemmin määriteltynä keksintö koskee sellaista valmistetta, joka sisältää 5 tavanomaisia ravintoaineita veteen helposti liukenevan tabletin muodossa.
Samassa yhteydessä kun maanviljelyssä ja puutarhanhoidossa otettiin keinolannoitteet laajemmassa määrin käyttöön, tulivat käyttöön myös ruukkukasvien kiinteät lannoitteet.
10 Näillä jauhemuodossa olevilla tuotteilla oli selviä haittapuolia, ja ne korvattiin täysin väkevöidyillä nestemäisillä lannoitteilla, jotka tuotiin markkinoille noin 25 vuotta sitten. Nämä juoksevat aineet ovat erinomaisia ravinnon kannalta koska ne voidaan perustaa helppoliukoisiin suo-15 loihin, jotka on valittu siten, että saadaan sopiva seos välttämättömiä an- ja kationeja ja sopiva pH. Juoksevia aineita käytetään kastelun yhteydessä ja ne vaikuttavat nopeasti. Näiden aineiden haittapuolena on niiden käsittely. Väkeviä liuoksia sisältävät pullot tulevat helposti tahmeiksi 20 ja niiden aukaiseminen on vaikeaa, koska suolat saostuvat pullon suulle.Juoksevia aineita myydään usein kierrekorkilla varustetuissa pulloissa, jolloin korkki myös toimii annos-mittana. Koska suolat saostuvat korkkiin ei useinkaan saavuteta oikeata annostusta, kasvit saavat joko liian vähän ra-25 vintoa tai kuluttaja antaa yliannoksia, mikä ei sekään ole hyvästä.
Joitakin vuosia sitten kehitettiin lannoite, joka oli puikon muodossa ja joka pistetään multaan. Nämä ovat käsittelyn kannalta edullisia kuluttajalle ja ne ovat saavuttaneet suu-30 ren suosion. Nämä aineet eivät kuitenkaan ole ravinnon kannalta läheskään niin tehokkaita kuin juoksevat aineet. Ravinnon leviäminen ruukkumullassa on oleellisesti huonompaa, ja koska ravinto ei näitä puikkoja käytettäessä tule suoraan juurien lähelle on seurauksena ylimääräinen ja tarpeeton 35 energiankulutus kun juuret joutuvat hakeutumaan ravinnon luo.
75141
Verrattaessa juoksevalla aineella ja vastaavasti puikoilla lannoitettujen taimien kehitystä on havaittu huomattavaa kehityksen hidastumista jälkimmäisiä käytettäessä.
Tämän keksinnön mukaisissa lannoitteissa yhdistyvät nestemäisen aineen ravinolliset edut ja kiinteän aineen helppo käsiteltävyys.
Keksinnön mukaiset kiinteät kasvilannoitevalmisteet ovat veteen helposti liukenevan nk. poreilevan tabletin muodossa. Tabletit, joita sinänsä on helppo käsitellä ja joilla saadaan aikaan tarkka annostus, liukenevat hyvin nopeasti, periaatteessa yhtä nopeasti kuin tavanomaisen kokoinen vesikannu täyttyy vedellä. Täten tulee täysin käytettyä hyväksi juoksevan aineen edut, mitä nopeaan vaikutukseen ja tasaiseen ravinnon jakaantumiseen ruukkumullassa tulee. Samoin kuin juoksevat aineet voivat keksinnön mukaiset kiinteät valmisteet sisältää kaikki kasvien tarvitsemat ionit ja ne voivat samalla vaikuttaa pH:ta säätävästi.
Tämä keksintö koskee siten kasvilannoitevalmistetta, joka perustuu tavanomaisiin ravintoaineisiin, veteen helposti liukenevan tabletin muodossa, ja sille on ominaista että se sisältää kiinteän hiilidioksidia vapauttavan aineen ja happaman suolan poreyhdistelmän, joka suola on rikkihapon tai fosforihapon tai organisen di- tai polyemäksisen hapon suola, jossa suolan kationi on alkalimetalli-ioni tai am-moniumioni.
Poretabletit, ts. helppoliukoiset tabletit, jotka veden läsnäollessa kehittävät kaasua, ovat sinänsä hyvin tunnettuja ja niitä on etupäässä käytetty juomiin sekä lääke- ja vitamiinivalmisteisiin. Näissä tabeleissa käytetään pore-aineena tavallisesti bikarbonaatin ja jonkin orgaanisen hapon, esim. viinihapon tai sitruunahapon yhdistelmää.
3 75141
Kyseisessä lannoitteessa on oleellisina poreaineina hiilidioksidia (hiilihappo) luovuttava aine ja happaman reaktion antava suola. Tämä yhdistelmä on erityisesti valittu ottaen huomioon lannoitteen ominaisuudet. Tavallisten ravin-tosuolojen hygroskooppisuudesta johtuen ei tabletti, joka sisältää suuria määriä poretablettien tavanomaisesti sisältämää orgaanista happoa, olisi tyydyttävän stabiili.
Hiilidioksidia vapauttavien aineiden tulee olla kiinteitä ja helposti tai suhteellisen helposti veteen liukenevia. Ensi kädessä tulevat tässä kysymykseen bikarbonaatit, jotka painoonsa nähden ovat edullisia hiilidioksidia vapauttavia aineita, mutta myös karbonaatteja voidaan käyttää. Luonnollisesti voidaan myös käyttää karbonaatin ja bikar-bonaatin seoksia. Alkalimetalli, litiumia lukuunottamatta, sekä ammonium muodostavat karbonaatteja ja bikarbonaatte-ja, joiden liukoisuus veteen on tyydyttävä ja näitä voidaan hyvin käyttää. On edullista, että hiilidioksidia vapauttavan aineen kationi olisi ammonium tai kalium, koska siten myös tämä komponentti on osana tabletin ravinnollista sisältöä. Erityisen edullista on käyttää kaliumbikarbo-naattia hiilidioksidia vapauttavana komponenttina.
Poreseoksen toisen komponentin muodostaa happamen reaktion antava suola, joka on rikkihapon tai fosforihapon tai orgaanisen di- tai polyemäksisen hapon suola. Tämän suolan tulee luonnollisesti myös olla kiinteä ja sopivasti vesiliukoinen. Reagoidessan hiilidioksidia vapauttavan komponentin kanssa veden läsnäollessa suola aiheuttaa kaasunke-hityksen.
Orgaanisten kaksi- tai moniarvoisten happojen suoloja voivat olla alifaattisten karboksyylihappojen, kuten esim. sitruunahapon, viinihapon, meripihkahapon, fumaarihapon ym. suolat. Epäorgaanisten happojen happamien suolojen käyttöä pidetään edullisimpana. Kyseisen lannoitteen oleellisina poreilua aiheuttavina aineina ovat siis hiilidi- 75141 oksidia vapauttava aine ja jokin suola. Tablettien liukene-misnopeutta voidaan kuitenkin jonkin verran suurentaa lisäämällä seokseen pieni määrä moniarvoista alifaattista happoa, tai anhydridejä tai laktoneja, ts. hydroksihappojen molekyy-5 linsisäisiä estereitä esim. sitruunahappoanhydridiä tai glu-konilaktonia, mikäli näin halutaan. Jos käytetään happoa, an-hydridiä tai laktonia, ei niiden määrä saa ylittää 3 painoprosenttia tabletin painosta laskettuna.
Mitä määriin tulee voidaan yleisesti sanoa, että käytetyn 10 suolan konsentraation tulee olla vähintäin niin suuri, että kaikki hiilidioksidi vapautuu käytetystä hiilidioksidia vapauttavasta aineesta.
Kuten yllä olevasta ilmenee, voidaan poreilua aiheuttavat aineet valita siten, että ne lisäävät tabletin tehoainesi-15 sältöä, ts. lisäävät typpi-, fosfori- ja/tai kaliumpitoisuutta. Tablettien muut ravintoaineet ovat tavanomaisia NPK-lähteitä, kuten ammoniumsulfaattia, ammoniumfosfaattia, ammoniumvety-fosfaattia, ureata, kaliumnitraattia, kaliumsulfaattia jne. Anonien ja kationien sopiva seos muodostetaan ottaen huomi-20 oon poreilun aikaansaamiseen käytettyjen yhdisteiden an- ja kationikoostumukset. Lannoitevalmisteiden NPK-suhdetta voidaan muunnella eri kasvien tarpeiden mukaiseksi. Allround-tyyppisinä ruukkukasvilannoitteina käytetään yleensä seoksia, joiden NPK-suhde on n. 7:1:5. Muita tavanomaisia lisäaineita, 25 hivenaineita ja sekundäärisiä lannoitteita kuten kalsium, magnesium, rikki, rauta, kupari, mangaani, sinkki, kompek-sinmuodostajät jne. voidaan myös lisätä valmisteisiin.
Kuten aikaisemmin on mainittu on kyseisen lannoitteen käsit-30 tely helppoa ja sen ravinnolliset ominaisuudet ovat erittäin tyydyttävät. Koska kaikki komponentit, myös poreilun aiheuttavat aineet, voivat olla osana ravintosisältöä, voidaan tablettien paino pitää edullisesti pienenä ja välttää täyteaineita. Lisäksi on keksinnön poretablettien muodossa olevalla lannoit-35 teella puolellaan se etu, että kaasunmuodostus sinänsä on kas- 5 75141 veille edullista, koska kasvit assimiloivat hiilidioksidia.
Kuten mainittua tulee lannoitevalmisteen suolan määrän suhteen hiilidioksidia vapauttavan aineen määrään poreseoksessa 5 olla vähintäin ekvivalentti hiilidioksidin vapauttamisen suhteen. Edelleen on edullista, että tableteissa käytetään suuria poreainepitoisuuksia, jotta saavutettaisiin mahdollisimman nopea liukeneminen. Poreaineseoksen määrän tulisi sopivasti olla ainakin 40 painoprosenttia tabletin painosta.
10 Tämä voidaan aikaansaada ilman vaikeuksia tai haittavaikutuksia, koska poreaineet samanaikaisesti ovat ravintoaineita. Esimerkkinä sopivasta koostumuksesta voidaan mainita: 20-35 painoprosenttia hapanta suolaa, 20-30 painoprosenttia hiilidioksidia vapauttavaa ainetta, 35-60 painoprosenttia typpi-, 15 fosfori- ja/tai kaliumlähdettä, 0-5 painoprosenttia mikro- suoloja jne. Tässä sopii happamaksi suolaksi edullisesti mono-ammoniumfosfaatti, ja hiilidioksidia vapauttavaksi aineeksi kaliumbikarbonaatti ja typpilähteenä voidaan käyttää urean ja diammoniumsulfaatin seosta.
20 Ravintoaineiden ja poreaineiden mahdollinen mikrosuolojen ja muiden lisäaineiden seos puristetaan tai muotoillaan jollain muulla tavalla sopivan kokoisiksi tableteiksi. Sideaineita tai tahmeutta estäviä aineita ei näissä tarvitse käyttää. Haluttaessa voidaan seokseen lisätä kosteutta stabiloi-25 via aineita parantamaan valmisteen varastointistabiilisuutta ja estämään poreaineiden ennenaikaiset reaktiot. Kosteutta stabiloivana aineena voidaan käyttää esim. tärkkelystä, munanvalkuaista tai natriumsulfaattia.
Kyseessä olevat kasviravintovalmisteet on lähinnä tarkoitettu 30 käytettäväksi ruukkukasvien kastelun yhteydessä, mutta niitä voidaan luonnollisesti käyttää myös esim. kukkapenkkien, pensaiden ym. kasteluun/lannoitukseen.
6 7 5141
Esimerkki:
Keksinnön poretabletin lannoitustehokuutta verrattiin erään kaupallisen, puikon muodossa olevan lannoitteen tehokkuuteen. Kokeessa käytettiin kukkivaa kasvia, Cathararthus roseus, ja 5 viherkasvia Nephrolepis exaltat. Koeaika oli kaksi kuukautta ja käytetty lannoitemäärä typpenä laskettuna oli sama kummassakin tapauksessa. Kasvien tuorepaino määriteltiin viiden taimen keskiarvona.
Nephrolepis Cathararthus 10 exaltat roseus tuorepaino g tuorepaino g
Lannoittamaton, vertailu 120 56
Lannoitepuikko 200 62
Keksinnön mukainen 15 poretabletti 211 70
Koe suoritettiin myös begonialla ja siinä verrattiin keksinnön tabletteja myös erääseen kaupalliseen nestemäiseen ravintovalmisteeseen. Annettu typen kokonaismäärä oli kaikissa tapauksissa sama. Koe suoritettiin 9 viikon aikana ja 20 tulos on alla esitettynä kukkien lukumääränä. Luvut muodostuvat 5 taimen keskiarvoista.
Kukkien lukumäärä
Lannoittamaton, vertailu 46,2
Lannoitepuikko 46,8 25 Nestemäinen kasvisravinto 50,6
Keksinnön mukainen tabletti 52,8
Claims (6)
1. Kiinteä kasviravinnevalmiste, joka perustuu tavanomaisiin ravintoaineisiin, veteen helposti liukenevan poretabletin muodossa, tunnettu siitä, että valmiste sisältää kiinteän hiilidioksidia vapauttavan aineen ja happaman suolan poreyhdistelmän, joka suola on rikkihapon tai fosforihapon tai organisen di- tai polyemäksisen hapon suola, jossa suolan kationi on alkalimetalli-ioni tai ammoniumioni.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen valmiste, tunnettu siitä, että hiilidioksidia vapauttava aine on alkali- tai ammoniumkarbonaatti tai -bikarbonaatti.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen valmiste, tunnettu siitä, että hiilidioksidia vapauttava aine on ka-liumbikarbonaatti.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen valmiste, tunnettu siitä, että suola on rikkihapon tai fosforihapon kalium- tai ammoniumsuola.
5. Patenttivaatimuksen 1 tai 4 mukainen valmiste, tunnettu siitä, että hapan suola on ainoa yhdiste poreyh-distelmässä, jolla on hapan reaktio tai että sitä käytetään yhdessä enintään 3 paino-%:n kanssa, laskettuna valmisteesta, moniarvoista alifaattista happoa.
6. Jonkin edellisistä patenttivaatimuksista mukainen valmiste, tunnettu siitä, että happamen suolan ja hiilidioksidia vapauttavan aineen suhde on ainakin ekvivalentti vapautuvan hiilidioksidin suhteen.
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
SE8300400A SE440900B (sv) | 1983-01-27 | 1983-01-27 | Fast vextneringspreparat i form av en i vatten lettloslig tablett |
SE8300400 | 1983-11-15 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI840303A0 FI840303A0 (fi) | 1984-01-25 |
FI840303A FI840303A (fi) | 1984-07-28 |
FI75141B true FI75141B (fi) | 1988-01-29 |
Family
ID=20349771
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI840303A FI75141B (fi) | 1983-01-27 | 1984-01-25 | Vaextgoedningspreparat. |
Country Status (13)
Country | Link |
---|---|
AT (1) | AT385982B (fi) |
BE (1) | BE898744A (fi) |
CH (1) | CH660177A5 (fi) |
DE (1) | DE3402830A1 (fi) |
DK (1) | DK29884A (fi) |
FI (1) | FI75141B (fi) |
FR (1) | FR2540100A1 (fi) |
GB (1) | GB2134506B (fi) |
IT (1) | IT1177511B (fi) |
NL (1) | NL8400242A (fi) |
NO (1) | NO840318L (fi) |
PT (1) | PT77997B (fi) |
SE (1) | SE440900B (fi) |
Families Citing this family (7)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE3614183A1 (de) * | 1986-04-26 | 1986-11-13 | Rainer 7573 Sinzheim Fischer | Duengemittel zur bekaempfung des wald- und pflanzensterbens und zur allgemeinen bodenverbesserung |
AU7963698A (en) * | 1998-06-11 | 1999-12-30 | Oms Investments, Inc. | Water soluble fertilizer compositions and processes for their preparation |
EP1655276A1 (en) * | 2004-11-04 | 2006-05-10 | Jan Overwater | Effervescent tablet comprising a colorant |
ES2303778B1 (es) * | 2007-02-01 | 2009-08-07 | Sipcam Inagra, S.A. | Fertilizante efervescente. |
ES2368390B1 (es) * | 2011-10-07 | 2012-09-26 | UNIVERSITAT DE VALENCIA (Titular al 16,66%) | Cápsula para tratamiento de aguas. |
WO2023154183A1 (en) * | 2022-02-09 | 2023-08-17 | Jeffrey Robbins | Composition including effervescent agents, biostimulant, nutrient, and pesticide |
CN116589321A (zh) * | 2023-07-12 | 2023-08-15 | 中国农业科学院农业环境与可持续发展研究所 | 一种泡腾肥料及其制备方法和应用 |
Family Cites Families (4)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US3197302A (en) * | 1962-11-02 | 1965-07-27 | Grace W R & Co | Soluble fertilizer composition |
GB1010773A (en) * | 1963-08-07 | 1965-11-24 | Soil Fertility Ltd | Fertilisers |
US3667929A (en) * | 1969-07-30 | 1972-06-06 | George W Fleming Jr | Method of effecting dissolution of solutes in water and compositions therefor |
DE3215958A1 (de) * | 1982-04-29 | 1983-11-03 | Elisabeth 3000 Hannover Biener | Verfahren zur kohlensaeureduengung von wasserpflanzen |
-
1983
- 1983-01-27 SE SE8300400A patent/SE440900B/sv not_active IP Right Cessation
-
1984
- 1984-01-20 CH CH262/84A patent/CH660177A5/de not_active IP Right Cessation
- 1984-01-23 PT PT77997A patent/PT77997B/pt unknown
- 1984-01-23 DK DK29884A patent/DK29884A/da not_active Application Discontinuation
- 1984-01-24 BE BE0/212269A patent/BE898744A/fr not_active IP Right Cessation
- 1984-01-24 FR FR8401045A patent/FR2540100A1/fr not_active Withdrawn
- 1984-01-25 FI FI840303A patent/FI75141B/fi not_active Application Discontinuation
- 1984-01-25 IT IT47593/84A patent/IT1177511B/it active
- 1984-01-26 GB GB08402105A patent/GB2134506B/en not_active Expired
- 1984-01-26 NL NL8400242A patent/NL8400242A/nl not_active Application Discontinuation
- 1984-01-26 NO NO840318A patent/NO840318L/no unknown
- 1984-01-27 DE DE19843402830 patent/DE3402830A1/de not_active Withdrawn
- 1984-01-27 AT AT0027884A patent/AT385982B/de not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
ATA27884A (de) | 1987-11-15 |
SE440900B (sv) | 1985-08-26 |
AT385982B (de) | 1988-06-10 |
PT77997B (en) | 1986-07-15 |
SE8300400D0 (sv) | 1983-01-27 |
GB8402105D0 (en) | 1984-02-29 |
BE898744A (fr) | 1984-07-24 |
GB2134506A (en) | 1984-08-15 |
PT77997A (en) | 1984-02-01 |
NL8400242A (nl) | 1984-08-16 |
NO840318L (no) | 1984-07-30 |
DK29884D0 (da) | 1984-01-23 |
IT8447593A0 (it) | 1984-01-25 |
GB2134506B (en) | 1986-04-09 |
FI840303A0 (fi) | 1984-01-25 |
FI840303A (fi) | 1984-07-28 |
FR2540100A1 (fr) | 1984-08-03 |
DK29884A (da) | 1984-07-28 |
DE3402830A1 (de) | 1984-08-02 |
SE8300400L (sv) | 1984-07-28 |
IT1177511B (it) | 1987-08-26 |
CH660177A5 (de) | 1987-03-31 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
ES2711934T3 (es) | Formulaciones de fertilizantes solubles en agua de disolución rápida y métodos y usos de los mismos | |
ES2208675T3 (es) | Nueva formulacion de fertilizante fosforoso para plantas. | |
ES2371860T3 (es) | Composiciones fertilizantes solubles en agua. | |
CN104591880A (zh) | 一种果蔬专用水培肥料 | |
US20050119124A1 (en) | Phosphorus and potassium fertilizer for all forms of perennial trees, vines and annual crops | |
CN103360177A (zh) | 一种花椒树水溶性叶面肥及其应用 | |
CN103396188A (zh) | 一种茶树水溶性叶面肥及其应用 | |
FI75141B (fi) | Vaextgoedningspreparat. | |
US4352688A (en) | Nitrogen fertilizers | |
CN105110866A (zh) | 一种小麦专用含氨基酸水溶肥及其制备方法和应用 | |
CN105198654A (zh) | 一种高磷高钙高氮液体复合肥料 | |
WO2009105844A1 (en) | Solid fertilizer composition | |
WO2008102056A2 (en) | Nitrogen fertilizer composition comprising selenium and iodine | |
JP3826968B2 (ja) | 液状カルシウム肥料 | |
JP2790488B2 (ja) | 肥料又は培養液 | |
US6541421B1 (en) | Buffered phosphorus containing solution | |
RU2179162C1 (ru) | Способ получения питательных растворов, содержащих микроэлементы (микровит) | |
RU2815884C2 (ru) | Концентрированная водная композиция микрофибриллированной целлюлозы, содержащая соли для питания растений | |
RU2204902C2 (ru) | Защитно-стимулирующий комплекс "полиазофос" для защиты растений от болезней и регулирования их роста | |
PL243137B1 (pl) | Sposób biofortyfikowania owoców pomidora | |
WO2023172121A1 (es) | Formulación y método para obtención de ácidos nutricionales para vegetales | |
US20240254061A1 (en) | Aqueous composition comprising seaweed | |
RO137870A2 (ro) | Biostimulant complex, procedeu de obţinere şi metodă de aplicare | |
BG63533B1 (bg) | Комплексен n-р-к течен тор с микроелементи, методза получаването и приложението му | |
RO137903A2 (ro) | Produs biostimulant pe bază de substanţe proteice, procedeu de obţinere şi metodă de aplicare |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
FC | Application refused |
Owner name: KEMANOBEL CONSUMER GOODS AB |