FI74908B - Drivrulledon. - Google Patents

Drivrulledon. Download PDF

Info

Publication number
FI74908B
FI74908B FI830840A FI830840A FI74908B FI 74908 B FI74908 B FI 74908B FI 830840 A FI830840 A FI 830840A FI 830840 A FI830840 A FI 830840A FI 74908 B FI74908 B FI 74908B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
vehicle
drive roller
arms
fixed
elbow
Prior art date
Application number
FI830840A
Other languages
English (en)
Other versions
FI74908C (fi
FI830840L (fi
FI830840A0 (fi
Inventor
Haokan Blomqvist
Original Assignee
Zetterbergs Mek Verkstad Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Zetterbergs Mek Verkstad Ab filed Critical Zetterbergs Mek Verkstad Ab
Publication of FI830840A0 publication Critical patent/FI830840A0/fi
Publication of FI830840L publication Critical patent/FI830840L/fi
Publication of FI74908B publication Critical patent/FI74908B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI74908C publication Critical patent/FI74908C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B60VEHICLES IN GENERAL
    • B60KARRANGEMENT OR MOUNTING OF PROPULSION UNITS OR OF TRANSMISSIONS IN VEHICLES; ARRANGEMENT OR MOUNTING OF PLURAL DIVERSE PRIME-MOVERS IN VEHICLES; AUXILIARY DRIVES FOR VEHICLES; INSTRUMENTATION OR DASHBOARDS FOR VEHICLES; ARRANGEMENTS IN CONNECTION WITH COOLING, AIR INTAKE, GAS EXHAUST OR FUEL SUPPLY OF PROPULSION UNITS IN VEHICLES
    • B60K25/00Auxiliary drives
    • B60K25/08Auxiliary drives from a ground wheel, e.g. engaging the wheel tread or rim
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B60VEHICLES IN GENERAL
    • B60KARRANGEMENT OR MOUNTING OF PROPULSION UNITS OR OF TRANSMISSIONS IN VEHICLES; ARRANGEMENT OR MOUNTING OF PLURAL DIVERSE PRIME-MOVERS IN VEHICLES; AUXILIARY DRIVES FOR VEHICLES; INSTRUMENTATION OR DASHBOARDS FOR VEHICLES; ARRANGEMENTS IN CONNECTION WITH COOLING, AIR INTAKE, GAS EXHAUST OR FUEL SUPPLY OF PROPULSION UNITS IN VEHICLES
    • B60K17/00Arrangement or mounting of transmissions in vehicles
    • B60K17/36Arrangement or mounting of transmissions in vehicles for driving tandem wheels

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Transportation (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Road Paving Machines (AREA)
  • Valve Device For Special Equipments (AREA)
  • Steroid Compounds (AREA)
  • Rollers For Roller Conveyors For Transfer (AREA)
  • Advancing Webs (AREA)
  • Rolls And Other Rotary Bodies (AREA)
  • Handcart (AREA)
  • Arrangement Or Mounting Of Propulsion Units For Vehicles (AREA)

Description

74908 Käyttöni! lalai te
Esillä oleva keksintö koskee käyttörul1 ai 1 a varustettua käyttö rul1 ai aitetta, joka on kytkettävissä kosketuksiin ja irti ajoneuvon käyttävää ja käyttämätöntä pyörää vastaan, ja johon sisältyy ajoneuvon kanssa kiinteä ensimmäinen akseli, kaksi tämän ympäri by draul i sy 1 i nteri n avulla kääntyvää ylävartta, ja kaksi ylävarsien vapaiden päiden ympäri kyynärpää1aakereissa kääntyvää alavartta, jolloin käyttörulla on pyörivästi laakeroitu toiseen akseliin, joka on kiinnitetty alavarsien vapaisiin päihin, ja jolloin toinen alavarsista on varustettu oh-jauspinnal1 a , joka on sovitettu yhteistoimintaan ajoneuvossa olevan kiinteän poikkeutuslaitteen kanssa, niin että se ylävarsien heilahduksen aiheuttaman käyttörullan irrottamisen vaikutuksesta kääntää alavarret kohti ylävarsia.
Käyttörul1i11 a varustetut käyttörul1 ai aitteet ovat aikaisemmin tunnettuja ja niitä on myyty merkittävässä laajuudessa merkinnällä "Robson Drive". Tällöin kaksi kyseistä käyttörul-lalaitetta asennetaan kummallekin puolelle esim. kuorma-autoa ja tämä mahdollistaa kytketyssä asennossa käyttövoiman siirtämisen moottorin ja voimansiirron käyttämästä pyöräparista käyttämättömälle pyöräparille. Huonoilla keleillä, esim. tuk-kikuljetuksissa metsässä, voidaan tällöin perillepääsyä huomattavasti parantaa, ja kiinnijuuttumisn riskiä vähentää.
Vanhemmassa tunnetussa käyttörullalaitekonstruktiossa riippuvat alavarret irti-asennossa siten, että rulla on suoraan kyynärpäälaakerin alapuolella. Tämä ei ole mikään erityinen epäkohta mikäli käyttörul1 ai aitteen asennukseen on hyvät tilat, ja mieluiten voidaan alavarret tehdä lyhyiksi. Muutoin on olemassa vaara, että rulla heilahtelee jotain ajoneuvon-pyörää vastaan. Tämän haitan poistamiseksi on järjestetty pakko-ohjauskeinoja, rakenteeltaan sellaisia, että kun ylävartta käännetään ylöspäin, alavarsi pakotetaan taittumaan kokoon, niin että tämä siihen kiinnitetyn rullan kanssa lisäksi nostetaan ylös. Tämä yritys aikaansaada kompaktimpi laite 2 74908 aiheuttaa kuitenkin sen epäkohdan, että muodostuu vaara kyynä rpäänivei ten I ukkiutumiseen siitä syystä että öljy laakerissa pikeentyy ja/tai että jää, lumi ja jäätynyt tielika estää kyynärpäänivei en suoristamisen. Rullalla on silloin vaara alasiaskettaessa jäädä niin korkealle ajoneuvonpyörän päälle, ettei se pääse kosketuksiin molempien pyörien kanssa.
Keksinnön tarkoituksena on aikaansaada käyttörullakonstruktio, joka on aikaisempia kompaktimpi omaamatta kuitenkaan edellä mainittuja haittoja, ja joka on sopiva myös asennettavaksi rajoitettuun tilaan. Halutaan siten työskennellä pienimmällä mahdollisella iskunpituudel1 a, mieluiten rajoitettuna vain ajoneuvonpyörien jouston iskunpituudel1 a, koska käyttörulla-laitteet kiinnitetään tavallisesti ajoneuvon jousitettuihi n osiin.
Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi keksintö tunnetaan yhdistelmästä, joka käsittää ajoneuvoon kiinteästi kiinnitetyn pysäyttimen, joka on sovitettu ylävarsien kääntyessä kyynär-päälaakerien kulkeman ympyränkaaren ulkopuolelle, ja yhteen alavarteen lähelle kyynärpää1aakeria, kiinnitetyn ulokkeen, joka työntyy tarpeeksi pitkälle, jotta se käyttörullan liikkuessa alaspäin, sen kytkeytyessä ylävarsien kääntymisestä johtuen, joutuisi kosketukseen ajoneuvossa olevan kiinteän pysäyttimen kanssa ja tällöin aiheuttaisi alavarsien ulos-kääntymisen niin pitkälle, että uloke voi ohittaa pysäyttimen. Siten vältetään epäkohta, että kyynärpäälaakeri käy jäykäksi, jolloin rulla kosketusliikkeen yhteydessä koskettaisi vain yhtä pyörää ja tätä korkealla, niin että pyörän liike ajoneuvon liikkeen aikana estää käyttörullaa joutumasta kosketuksiin ajoneuvon molempia pyöriä vasten.
Erikseen esitetyn toteutusmuodon mukaan muodostuvat mainitut pakko-ohjausvälineet kyynä rpääni vei ien kokoontaittamiseksi niin että ainakin yksi alavarsi on varustettu ohjauspinnal1 a, joka on kuImasiirretty suhteessa toisen akselin ja kyynärpää-laakerin yhdistävään linjaan, minkä lisäksi ajoneuvon kanssa kiinteä poikkeutusl ai te, pääasiassa identtinen mainitun pysäyttimen kanssa, on asennettu sen ympyränkaaren ulkopuolelle, II- 74908 3 jota kyynärpäälaakeri kuvaa ylävarren heilahdusliikkeessä ja on järjestetty yllämainitussa liikkeessä kohtaamaan oh-jauspinnan ja kääntämään alavarret pystysuorasta suunnasta eroavaan asentoon ylävarsia kohti.
Esitetyn lisätoteutusmuodon mukaan on ajoneuvon kanssa kiinteä pysäytin asennettu ympyränkaaren sisäpuolelle jota kyynärpäälaakeri kuvaa ylävarren heilahdusliikkeessä, ja järjestetty käyttörullan irtikytkentäkohdassa kohtaamaan mainittu alavarsi päinvastaisesta suunnasta suhteessa mainittuun poik-keutuslaitteeseen, niin että alavarsi jää toisen pysäyttimen ja poikkeutuslaitteen väliin.
Jotta saavutettaisiin mahdollisimman kompakti rakenne, ja vältettäisiin erityisesti sitä että ajoneuvon kanssa kiinteän ensimmäisen akselin olisi oltava läpimenevä ja yhteinen käyttörullalaitteille ajoneuvon kummallakin puolella on käyttökelpoista että kumpikin käyttölaite tehdään hyvin tukevaksi, niin että ensimmäinen akseli voidaan kiinnittää siihen korkealle ja kiinnittää käyttölaite ajoneuvon alustaan kohtiin jotka sijaitsevat olennaisesti alempana kuin ensimmäinen akseli. On sopivaa sijoittaa ajoneuvon kanssa kiinteä ja olennaisesti alaspäin suuntautunut palkkirakenne sisäänpäin ajoneuvon alustaa kohti, ensimmäinen akseli kiinnitettynä sen yläosaan. Tämä palkkirakenne voi olla U-palkki tai kaksi yhdensuuntaista levyä, kiinnitettyinä ylä- ja alaosaan, jolloin hydraulisylinteri voidaan sopivasti asentaa toinen pää palkkikonstruktion alapäähän ja osittain sen sisään, sekä vaikuttaen ylävarren kanssa yhteisen ja ensimmäisen akselin ympäri kääntyvään vipuvarteen, joka muodostaa tylpän kulman ylävarsien suunnan kanssa. Näin saavutetaan hyvin kompakteja laitteita, niin että kaksi peilikuviksi käännettyä käyttörullalaitetta voidaan asentaa kumpikin omalle puolelleen ajoneuvoa käyttäen hyväksi vain ajoneuvon rungon alempaa osaa, joka parhaiten vahvistetaan läpimenevillä veto-tangoilla, jotka kiinnitetään palkkirakenteeseen.
4 74908
Keksintöä kuvaillaan nyt lähemmin kuvista lähtien. Kuva 1 esittää käyttörullalaitetta jonka käyttörulla on kosketuksissa kahden osittain kuvatun ajoneuvonrenkaan kanssa.
Kuva 2 esittää keksinnön mukaisen käyttörullalaitteen sisempää varsiparia, jossa kuvaamaton käyttörulla on nostettu ylös. Kuva 3 esittää kaaviomaisesti vaihtoehtoista toteutus-esimerkkiä, joka selvittää keksinnönmukaista toimintaa.
Kuvat 4 ja 5 ovat perspektiivikuvia käyttörullalaitteesta.
Kuvassa 1 esitetty käyttörulla 1 on asetettu toimivaan asentoon kahden ajoneuvonpyörän väliin, joista vain osa renkaista on näkyvissä. Rulla 1 on vapaasti pyörivästi laakeroitu akselille 8, joka on molemmilta puolilta kiinnitetty varsiin 6, joista ulompi on kuvassa näkyvissä. Nämä alavarret 6 on kiinnitetty kyynärpäälaakerein 7 ylävarsien 5 vapaisiin päihin, jotka vuorostaan on kääntyvästä laakeroitu ajoneuvon kanssa kiinteään akseliin 4.
Kuten ehkä kuitenkin paremmin käy ilmi kuvasta 2, on varsi 5 kääntyvä akselin 4 ympäri hydraulisylinterin 9 avulla varteen 5 yhdistetyn ja yhteisen vipuvarren 16 kautta. Hydraulisylinterin 9 vaikutuksesta voidaan siten kyynärpäälaakeria 7 ja sen kanssa käyttörullan laakeria 8 siirtää alaspäin kos-ketusasentoon, kuten kuvassa 1 esitetään.
On huomattava, että rullan 1 vaatimat alaspäin suuntautuvat voimat jotta saavutettaisiin haluttu yhteys pyörien 2 ja 3 välille ovat huomattavia. Tästä syystä on aikaisemmin ollut tavallista antaa voimien käyttörullilta, jotka on asennettu ajoneuvon molemmin puolin, vaikuttaa ajoneuvoon asennettuun, läpimenevään ja melko paksuun akseliin 4. Kuitenkin täytyy tämän akselin olla melko korkealle sijoitettu, ja esitetyn toteutusmuodon mukaisesti asetetaan siksi mieluummin akseli 4 ajoneuvon kummallekin puolelle. Jotta aikaansaataisiin välttämätön voimien vastaanotto ja silti saavutettaisiin akselin 4 riittävän korkea sijainti voidaan menetellä seuraavasti. Ajoneuvoon päin suunnattu akselin 4 pää varustetaan U-pal-killa, josta puolet on esitetty viitemerkillä 15 kuvassa 2.
Il 5 74908 Välimatka näiden puolikkaiden välillä on 15-20 cm, ja ne on yhdistetty yläpäistään akseliin 4 ja alapäistään akseliin 14. Sisempi puolikas on kiinnitetty ajoneuvon alustaan. On siten sopivaa vahvistaa alustaa sijoittamalla pari läpimenevää vetotankoa eri korkeuksille, jotka yhdistävät sisemmät puolikkaat vastaaviin sivuihin. Siten käy mahdolliseksi vastaanottaa rullien painovoimat, jotka tulevat vaikuttamaan taivutusvoimina akseleilla 4, eikä näinollen tarvita ajoneuvon poikittain läpimenevää akselia niin korkealle sijoitettuna kuin ovat akselit 4.
Hydraulisylinteri 9 ja vipuvarsi 16 on sijoitettu molempien yhdensuuntaisten U-palkkisivujen väliin.
Kuvissa 4 ja 5, joissa on käytetty samoja viitenumerolta kuin muissa kuvissa, ja jotka esittävät perspektiivikuvia käyttörullalaitteesta, edellisessä tapauksessa ulkopuolelta, jälkimmäisessä tapauksessa siltä puolelta joka on ajoneuvoon päin käännetty, ilmenee tämä rakenne vielä selvemmin. U-palk-ki 15 on kiinnitetty toiseen palkkiin 17 stabiiliksi kiinni-tysyksiköksi, joka pystyy kiinnittämään kiinteän akselin 4. Kiinnittimet 18, 19 ja 20 on tehty kiinnitettäviksi ajoneuvon runkoon. On tarkoituksenmukaista järjestää läpimeneviä veto-tankoja kiinnitettyinä kiinnittimiin 19 ja 20 ja vastaaviin kiinnittimiin jotka sijaitsevat peilikuvan mukaisessa käyttö-rullalaitteessa ajoneuvon rungon vastakkaisella puolella.
Ylösnostetussa asennossa, joka esitetään kuvassa 2, nähdään että varret 6 (joista vain sisempi on esitetty kuvassa) on käännetty sisään ylävarsia 5 päin. Tämä saavutetaan sisemmän alavarteen 6 kiinnitetyn pidennyksen, jossa on ohjaus-pinta 10, joka muodostaa kulman alavarren 6 pääsuunnan kanssa, ja ajoneuvon kanssa kiinteän poikkeutuslaitteen 11 yhteisvaikutuksena. Tämän poikkeutuslaitteen tulisi olla siten sijoitettu, että kyynärpäälaakeri pääsee vapaasti liikkumaan kun ylävarsi 5 käännetään alaspäin.
Jotta estettäisiin että kulma ylävarren 5 ja alavarren 6 6 74908 välillä jäisi kuvassa 2 esitettyyn asentoon, kun ylävarsi käännetään alaspäin, joka voi aiheutua laakerin 7 jäykistymisestä johtuen öljyn pikeentymisestä tai kylmyydestä, on alavarsi varustettu ulokkeella 12. Tämä on sijoitettu siten, että kun ylävarsi käännetään alaspäin, lukittuu uloke 12 poikkeutuslaitteeseen 11, jolloin ylävarren 5 jatkuva alaspäinheilahdus tulee aiheuttamaan kyynärnivelen suoristu-misen. Täten taataan käyttörullan kosketus molempia ajoneu-vonpyöriä vastaan ja ettei se joudu vain toista vastaan korkeassa asennossa, missä tapauksessa helposti voisi tapahtua että pyörän liike estäisi oikean asennon saavuttamisen. Jos nimittäin alavarret 6 joutuvat sellaiseen asentoon, että akseli 8 joutuu kyynärpäälaakerin 7 ja ajoneuvonpyörän akselin yhdistävän suoran yläpuolelle, niin käyttörullan paikal-leensaaminen käy mahdottomaksi, jopa ajoneuvon ollessa paikallaan, ja ajoneuvon liike aiheuttaa kriittisen pisteen siirtymisen edelleen alaspäin. Konstruktio jossa on uloke 12 yhteistoiminnassa poikkeutuslaitteen 11 kanssa estää tällaiset vahingot.
Ajoneuvon kanssa kiinteä pysäytin 13 on järjestetty siten, että järjestelmän ollessa ylösnostetussa asennossa, ala-varsi 6 siepataan kiinteiden laitteiden 11 ja 13 väliin. Alavarren 6 asento on siten kiinteä akselin 7 ympäri kumpaankin suuntaan ilmeneviä heilahduksia vastaan.
On tarkoituksenmukaista mutta ei aivan välttämätöntä antaa poikkeutuslaitteen 11 palvella sekä alavarren 6 poikkeutus-ta ylösnostossa että alavarren 6 irtikytkemistä suoristavaan suuntaan alaslaskettaessa. Useat vaihtoehtoiset ratkaisut ovat kuitenkin mahdollisia, esim. kuvassa 3 kaaviomaisesti esitetty, jossa ohjauspinnan 10 ja ulokkeen 12 toiminta on siirretty ulokkeelle 12, joka sijaitsee varren 6 pidennyksellä, kun taas rungon kanssa kiinteä poikkeutuslaite 11 on korvattu "haarukkakappaleella" 11', joka on siten suunniteltu, että uloke 12' ja rulla 12" vaikuttavat yhdessä sen kanssa ylösnostettaessa ja joutuvat sen haarukkaan, aikaan-saadakseen sitten alaslaskettaessa toivotun suoristumisen.
Il 74908 7
On siis ilmeistä että ammattimies keksinnön tarkastelun jälkeen voi esittää lukuisia vaihtoehtoisia ja yhdenvertaisia ratkaisuja keksinnön mukaisiin ongelmiin.
Keksinnöllä saavutetaan käyttörullarakenne, joka on varsin kompakti, mistä syystä myös erikoistyyppiset kuorma-autot on mahdollista varustaa sellaisella, missä tällainen ei aikaisemmin ole voinut tulla kyseeseen, johtuen tilan puutteesta. Vanhoja ja aikaisemmin tunnettuja käyttörullalaitteita on etupäässä käytetty tukklautoissa, joita usein käytetään huonoilla metsäteillä, missä kiinnijäämisen vaara on merkittävä. Käyttörullien edut voivat keksinnön avulla tulla suuremman ajoneuvokannan hyödyksi.

Claims (2)

8 74908 Patentti vaatimukset
1. Käyttörul1 ai 1 a (1) varustettu käyttörul1 ai ai te, joka on kytkettävissä kosketuksiin ja irti ajoneuvon käyttävää ja käyttämätöntä pyörää (2, 3) vastaan, ja johon sisältyy ajoneuvon kanssa kiinteä ensimmäinen akseli (4), kaksi tämän ympäri hydraulisylinterin (9) avulla kääntyvää ylävartta (5), ja kaksi ylävarsien (5) vapaiden päiden ympäri kyynärpäälaake-reissa (7) kääntyvää alavartta (6), jolloin käyttörulla (1) on pyörivästi laakeroitu toiseen akseliin (8), joka on kiinnitetty alavarsien vapaisiin päihin, ja jolloin toinen alavar-sista on varustettu ohjauspinnal1 a (10), joka on sovitettu yhteistoimintaan ajoneuvossa olevan kiinteän poikkeutuslait-teen (11) kanssa, niin että se ylävarsien heilahduksen aiheuttaman käyttörullan (1) irrottamisen vaikutuksesta kääntää alavarret kohti ylävarsia, tunnettu yhdistelmästä, joka käsittää ajoneuvoon kiinteästi kiinnitetyn pysäyttimen (11), joka on sovitettu ylävarsien (5) kääntyessä kyynärpäälaakerien (7) kulkeman ympyränkaaren ulkopuolelle, ja yhteen alavarteen (6) lähelle kyynärpää1aakeria (7), kiinnitetyn ulokkeen (12), joka työntyy tarpeeksi pitkälle, jotta se käyttörullan liikkuessa alaspäin, sen kytkeytyessä ylävarsien (5) kääntymisestä johtuen, joutuisi kosketukseen ajoneuvossa olevan kiinteän pysäyttimen kanssa ja tällöin aiheuttaisi alavarsien (6) ulos-kääntymisen niin pitkälle, että uloke (12) voi ohittaa pysäyttimen (11).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen käyttörul1 ai ai te, tunnettu siitä, että ohjauspinta (10) on kulmasiirretty suhteessa toisen akselin (8) ja kyynärpäälaakerin (7) yhdistävään suoraan, minkä ohella ajoneuvon kanssa kiinteä poik-keutuslaite samalla muodostaa mainitun pysäyttimen. Il
FI830840A 1982-03-16 1983-03-14 Drivrulledon. FI74908C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8201650 1982-03-16
SE8201650A SE430398B (sv) 1982-03-16 1982-03-16 Drivrulledon

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI830840A0 FI830840A0 (fi) 1983-03-14
FI830840L FI830840L (fi) 1983-09-17
FI74908B true FI74908B (fi) 1987-12-31
FI74908C FI74908C (fi) 1988-04-11

Family

ID=20346275

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI830840A FI74908C (fi) 1982-03-16 1983-03-14 Drivrulledon.

Country Status (8)

Country Link
EP (1) EP0089936B1 (fi)
AT (1) ATE21360T1 (fi)
AU (1) AU559649B2 (fi)
DE (1) DE3365230D1 (fi)
DK (1) DK153222C (fi)
FI (1) FI74908C (fi)
NO (1) NO157249C (fi)
SE (1) SE430398B (fi)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPH053427Y2 (fi) * 1986-05-28 1993-01-27
JPH053428Y2 (fi) * 1986-05-28 1993-01-27
US9446662B2 (en) 2013-02-22 2016-09-20 B & B Metals, Inc. Auxiliary drive system
IL304259B2 (en) * 2023-07-04 2024-05-01 Menashe Cohen Systems and methods for leveraging power

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1897944A (en) * 1929-12-06 1933-02-14 Samuel C Carter Vehicle drive
SE302890B (fi) * 1963-03-12 1968-08-05 B Robertsson
SE388566B (sv) * 1974-06-12 1976-10-11 Zetterbergs Mek Verkstad Ab Drivanordning for boggie vid lastfordon, serskilt traktorer

Also Published As

Publication number Publication date
DE3365230D1 (en) 1986-09-18
SE8201650L (sv) 1983-09-17
SE430398B (sv) 1983-11-14
FI74908C (fi) 1988-04-11
NO830903L (no) 1983-09-19
DK117183D0 (da) 1983-03-11
AU1249983A (en) 1983-09-22
EP0089936B1 (en) 1986-08-13
ATE21360T1 (de) 1986-08-15
DK153222C (da) 1988-11-21
DK117183A (da) 1983-09-17
NO157249B (no) 1987-11-09
NO157249C (no) 1988-02-17
AU559649B2 (en) 1987-03-19
FI830840L (fi) 1983-09-17
FI830840A0 (fi) 1983-03-14
EP0089936A1 (en) 1983-09-28
DK153222B (da) 1988-06-27

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US3687319A (en) Trailer for erecting and transporting storage tanks
CN101712439A (zh) 起重机转场辅助装置、运输拖车及拆装起重机的方法
US5348171A (en) Removable outrigger for mobile crane
US5302076A (en) Tow vehicle for maneuvering of vehicles
US4739863A (en) Vat wheel lock
FI74908B (fi) Drivrulledon.
US6447226B1 (en) Supporting and positioning rear structure for vehicle transporting cars
US20010015153A1 (en) Loading car for bulk materials
CN208915373U (zh) 一种折叠式登船装置
CN210310362U (zh) 水平型铁路轮式可移动自动装卸平台
JP3069548B2 (ja) 自走クレーン車両に結合されている補助ワゴンを有する線路走行形自走クレーン
WO1994003389A1 (en) Outer-boom crane
FI112627B (fi) Menetelmä tie- ja kiskoajoon tarkoitetun ajoneuvon muuntamiseksi tiekäytöstä kiskokäyttöön
GB2132983A (en) A lifting and tilting arrangement, intended for handling and repairing vehicles
FI72292C (fi) Broms vid en laettkonstruerad transportvagn.
GB2120620A (en) A breakdown recovery vehicle
CN220996233U (zh) 一种可调中心距的半挂车渡板
US4726445A (en) Mobile lift
JPH0235747Y2 (fi)
CN110182498B (zh) 一种用于竖式箱体的车架及运输车
SU1507622A1 (ru) Устройство дл фиксации вагона-самосвала
US7093914B2 (en) Device for manoeuvring a tension wheel of a tracked vehicle
RU2116210C1 (ru) Аутригер
JPH048160Y2 (fi)
JP2571780Y2 (ja) 農作業用運搬車

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: AB ZETTERBERGS MEK. VERKSTAD