FI74564B - Foerfarande och kopplingsanordning foer oevervakning av mellanregeneratorer. - Google Patents

Foerfarande och kopplingsanordning foer oevervakning av mellanregeneratorer. Download PDF

Info

Publication number
FI74564B
FI74564B FI812273A FI812273A FI74564B FI 74564 B FI74564 B FI 74564B FI 812273 A FI812273 A FI 812273A FI 812273 A FI812273 A FI 812273A FI 74564 B FI74564 B FI 74564B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
signal
input
telegram
output
regenerator
Prior art date
Application number
FI812273A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI74564C (fi
FI812273L (fi
Inventor
Ewald Braun
Reginhard Pospischil
Baldur Stummer
Jakob Wahl
Original Assignee
Siemens Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from DE19803027755 external-priority patent/DE3027755A1/de
Priority claimed from DE19803027720 external-priority patent/DE3027720A1/de
Application filed by Siemens Ag filed Critical Siemens Ag
Publication of FI812273L publication Critical patent/FI812273L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI74564B publication Critical patent/FI74564B/fi
Publication of FI74564C publication Critical patent/FI74564C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B17/00Monitoring; Testing
    • H04B17/40Monitoring; Testing of relay systems
    • H04B17/407Monitoring; Testing of relay systems without selective localization
    • H04B17/408Monitoring; Testing of relay systems without selective localization using successive loop-backs

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Electromagnetism (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Selective Calling Equipment (AREA)
  • Monitoring And Testing Of Transmission In General (AREA)
  • Alarm Systems (AREA)
  • Control Of Eletrric Generators (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)

Description

74564
Menetelmä ja kytkentälaite väliregeneraattoreiden valvomiseksi
Keksinnön kohteena on menetelmä sellaisten väliregeneraattoreiden valvomiseksi, jotka sisältävät digitaalisignaali-regeneraattorin ja telemetriasignaaliregeneraattorin, kahden johdinpäätelaitteen välillä digitaalisessa siirtojärjestelmässä, jossa kutakin siirtosuuntaa varten lähetetään telemetriasignaali erikseen saman signaalitien kautta kuin digitaaliset tietosignaalit, kuitenkin eri taajuudella, jolloin ensimmäisestä telemetriasignaaliregeneraattorista, joka ei vastaanota telemetriasignaalia, lähetetään jaksottaisesti oma telemetriasignaali, ja kunkin seuraavan väli-regeneraattorin telemetriasignaaliregeneraattorilla kehitetään viimeksi vastaanotettuun telemetriasignaaliin liittyvä, virhevalvonnan tuloksia sisältävä telemetriasignaali, ja jossa menetelmässä suoritetaan vastaanotettujen ja lähetettyjen telemetriasignaalien valvonta ja vastaanotto-puolen johdinpäätelaitteilla paikallistetaan väliregene-raattorit tulkitsemalla telemetriasignaalit. Keksintö koskee myös menetelmän suorittamiseksi tarkoitettua kytkentälaitetta.
Digitaalisissa siirtojärjestelmissä on tarpeellista käyttää väliregeneraattoreita. Virheellisten regeneraattorei-den paikantamiseksi on olemassa kaksi periaatteessa erilaista paikantamisjärjestelmien luokkaa. Toisessa näistä luokista on viestisiirto keskeytettävä vian paikantamista varten. Tähän luokkaan kuuluvat myös kaikki menetelmät, joissa on silmukkasulku yksittäisissä väliregeneraatto-reissa. Nämä menetelmät ovat hyvin taloudellisia ja mahdollistavat tarkan vianpaikantamisen. Tätä varten voi kuitenkin olla tarpeellista vain harvoin tai lyhytaikaisesti esiintyvien vikojen ollessa kyseessä keskeyttää käyttö pitkähköksi ajaksi.
2 74564
Paikantamisjärjestelmien toisessa luokassa tapahtuu vian-paikantaminen käytön aikana. Tässä on se etu, että vian etsimiseksi ei toimintaa tarvitse keskeyttää, ja että voidaan lisäksi havaita regeneraattorin tai useiden rege-neraattoreiden hidas huononeminen jo pitkähkön aikaa ennen sen tai niiden lakatessa toimimasta. Näissä siirtojärjestelmissä tarvitaan redundanttia siirtosignaalia, joka mahdollistaa vian tunnistavan koodin perusteella paikallisen virheen tulkinnan, ja telemetriajärjestelmää tuloksen siirtämiseksi tulkitsevaan kohtaan. Samoin voidaan tietenkin siirtää myös digitaalisen vastaanottosig-naalin täydellinen poisjääminen tai virran jakelun poisjääminen. Näissä paikantamisjärjestelmissä on tosin haittana suurempi laitepanos yksittäisissä väliregene-raattoreissa, mutta vastapainoksi niissä on käytön kannalta niin monia etuja, että niitä käytetään lisääntyvässä määrin, etenkin laajakaistajärjestelmissä. Tämän tyyppiset menetelmät ovat jo kirjallisuudesta tunnettuja.
Julkaisussa "Philips Telecommunication Review", Voi. 37, n:o 3, elokuu 1979, s. 144-169 on esitetty 140 Mbittiä/ s:n "koaksiaalisiirtojärjestelmä", joka on varustettu valvontalaitteella. Pääasemalta käsin voidaan kysellä yksittäisten väliregeneraattoreiden virheinformaatiota näppäimistön kautta.
Tässä menetelmässä tarvitaan yksittäisten väliregeneraattoreiden osoittamista. Tämä vaatii kalliita proseduureja ja johtaa tarpeettomiin aikavievästyksiin virhettä ilmoitettaessa. Tämän lisäksi on väliregeneraat-toreissa säädettävä erilaiset osoitteet.
Patenttijulkaisusta GB-1 497 740 tunnetaan pulssirege-neraattoreita varten tarkoitettu osoitevapaa valvonta-
II
3 74564 järjestelmä, jossa ensimmäisestä kunnossa olevasta re-generaattorista käsin lähetetään kehysavainsana (tai kehystunnussana), ja sen jälkeen virhejakso, joka sisältää siirtovälin virheisiin liittyvän informaation. Kullekin regeneraattorille on varattu aikaväli tai kanava, joka toimii ilman alku- tai loppumerkkiä olevan virhejakson siirtämistä varten. Itse koodinvalvonta-laitteen tarkastusta ei tapahdu eikä sitä voi näissä olosuhteissa - kun koodausavain sisällytetään regeneraat-torin kautta - myöskään tunnistaa seuraava regeneraat-tori.
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on aikaansaada menetelmä ja kytkentä väliregeneraattorien ilman osoittamista tapahtuvaa valvontaa varten, jossa menetelmässä sekä väliregeneraattoreita että niiden valvontalaitteita tarkastetaan jatkuvasti.
Tämän saavuttamiseksi on keksinnön mukaiselle menetelmälle tunnusomaista se, mikä on esitetty vaatimuksessa 1, kun taas kytkentälaitteen tunnusmerkit selviävät vastaavasti vaatimuksesta 14.
74564 Tässä menetelmässä on se etu, että erillisessä valvonnassa virheen esiintyessä yhdessä siirtosuunnassa toinen siirtotie pysyy täysin toimintakykyisenä. Jokaiselta vä-liregeneraattorilta lähetetään jaksottain niin kutsuttu telemetriasignaali, joka sisältää tarkastustulokset. Seuraavassa väliregeneraattorissa vastaanotetut telemet-riasignaalit päästetään läpi ja lisätään oma telemetriasignaali. Toisiinsa liitettyjen telemetriasignaalien lukumäärä vastaa tästä syystä tarkoin väliregeneraatto-reiden lukumäärää. Tästä syystä on mahdollista suorittaa telemetriasignaalien ja väliregeneraattoreiden yksinkertainen tulkinta ja sijoitus laskemalla telemetriasignaa-lit.
Tässä menetelmässä on erittäin edullista se, että väliregeneraattoreiden virheenvalvontalaitteiden itsevalvo-miseksi tähän kuuluvan telemetriasignaalin yhden tai useamman tietojakson siirron aikana virheenvalvontalaitteil-le syötetään ohjaussignaali itsevalvontaa varten ja tulos siirretään tämän jälkeen vähintään yhdessä seuraavassa tietojaksossa (P). Samalla kun tarkastustulos siirretään, suoritetaan väliregeneraattoreiden valvontalaitteen itse-tarkastus. Virhesignaalin jälkeen siirretään itsetarkas-tuksen tulos.
Samoin on edullista se, että telemetriasignaali muodostuu ainakin yhdestä aloitusjaksosta, virhejaksosta välin ja väliregeneraattorin valvontaa varten, tarkastusjaksosta väliregeneraattorin ja sen tarkastuslaitteiden itsevalvontaa varten ja ainakin yhdestä loppujaksosta.
Antamalla merkki telemetriasignaalin alusta ja lopusta on yksinkertaisella tavalla mahdollista liittää erilaisten väliregeneraattoreiden telemetriasignaalit yhteen.
Menetelmä on erittäin yksinkertainen sen johdosta, että
II
5 74564 jokaiselta väliregeneraattorilta luovutetaan telemetria-signaali, joka sisältää alkutunnuksen ja informaatio-osan/ että jokainen vastaanotettu telemetriasignaali lähetetään viivästettynä edelleen, että jokainen oma telemetriasignaali lähetetään viimeisen vastaanotetun tele-metriasignaalin perään ja että telemetriasignaalin itse-lähetys laukaistaan alkutunnuksen puuttumisen avulla telemetriasignaalin perään.
Tässä menetelmässä on se etu, että jatkuvasti jokaiselta telemetriasignaalin regeneraattorilta lähetetään jaksot-tain niin kutsuttu telemetriasignaali, joka sisältää tarkastustulokset. Seuraavassa telemetriasignaalin regene-raattorissa vastaanotetut telemetriasignaalit päästetään läpi ja niihin liitetään oma telemetriasignaali. Toisiinsa liitettyjen telemetriasignaalien lukumäärä vastaa tästä syystä tarkoin väliregeneraattoreiden lukumäärää.
Tästä syystä telemetriasignaalien ja väliregeneraattoreiden yksinkertainen tulkinta ja sijoitus on mahdollista laskemalla telemetriasignaalit.
Tässä menetelmässä erittäin edullista on se, että lähetetään ei sekoitettavissa oleva kehystunnussana kaikkien telemetriasignaalin regeneraattoreiden synkronoimiseksi ensimmäiseltä vahingoittumattomalta väliregeneraattorilta.
Kehystunnussanan ansiosta tapahtuu telemetriasignaalin rege-<neraattoreiden nopea synkronointi. Kehystunnussana on valittu siten, että »itä ei voida sekoittaa mihinkään toiseen digitaaliseen signaaliin. Tämä saadaan aikaan siten, että telemetriasignaalin alkutunnuksessa esiintyy yhdistelmiä, joita ei esiinny kehystunnussanassa. Tarkoituksenmukaisesti kehystunnussana asetetaan ensimmäisen telemetriasignaalin edelle.
74564
Samoin on edullista, kun vastaanotettu kehystunnussana regeneroidaan jokaisessa väliregeneraattorissa, ja että, kun mitään kehystunnussanaa ei ole vastaanotettu, lähetetään uudestaan tuotettu kehystunnussana samana ajankohtana syklin keston kuluessa.
Tämän toimenpiteen avulla saadaan aikaan se, että kehys-tunnussana lähetetään myös silloin samassa kohdassa, kun mitään kehystunnussanaa ei vastaanoteta. Kehystunnussanaan liittyy sitten automaattisesti telemetriasignaali.
Keksinnön muita edullisia sovellutuksia on esitetty muissa alivaatimuksissa.
Keksinnön erästä suoritusesimerkkiä selitetään seuraavas-sa lähemmin viitaten kuvioihin 1-8.
Piirustuksissa kuvio 1 esittää keksinnön mukaista valvontajärjestelmän periaatteellista kytkentäkuvaa digitaalisessa siirtojärjestelmässä, kuvio 2 esittää aikakaaviota keksinnön mukaisen telemet-riasignaalin esimerkin avulla, kuvio 3 esittää telemetriasignaaligeneraattorin periaatteellista kytkentäkuvaa, kuvio 4 esittää AMI-koodin koodin valvontakytkentää, kuvio 5 esittää toista koodin valvontakytkentää regene-raattorissa pBqT-koodia varten, kuvio 6 esittää vaihtoehtoisen telemetriasignaalin rakennetta, kuvio 7 esittää aikakaaviota erilaisille vaihtoehtoisille telemetriasignaalin regeneraattoreille, ja kuvio 8 esittää vaihtoehtoisen telemetriasignaalin regene-raattorin lohkokaaviokuvaa.
Kuviossa 1 on esitetty digitaalisen siirtojärjestelmän periaatteellinen kytkentäkuva. Ensimmäisen johdinpääte- I! 74564 7 laitteen lähetysosan LES ja toisen johdinpäätelaitteen vastaanotto-osan LEE väliin on kytketty kulloinkin käytetyn kaapelin pituudesta ja ominaisuuksista riippuen erilaisia väliregeneraattoreita ZWR1,.., ZWR(n-l) ja ZWR(n). Johdinpäätelaitteen lähetysosan LES ulostulo on yhdistetty esimerkiksi koaksiaalikaapelin KK kautta ensimmäisen täydellisen väliregeneraattorin ZW1 sisäänme-noon EZW. Ensimmäisen taajuussuotimen W1 kautta on kytketty digitaalisignaalin regeneraattori DR ja taajuus-suotimen Wl toisen ulostulon kautta on kytketty telemet-riasignaalin regeneraattori sisäänmenonsa ET kautta. Taa-juussuodin Wl erottaa toisella taajuuusalueella siirretyn telemetriasignaalin digitaalisesta tietosignaalista. Molempien regeneraattoreiden ulostulot on johdettu yhteen toisen taajuussuotimen W2 kautta ja kytketty väliregeneraattorin ulostuloon AZW. Joissakin siirtolaitteissa voidaan taajuussuotimet Wl, W2 korvata haaroituspisteellä ja yhdistyspisteellä. Väliregeneraattorissa ZW1 on tämä järjestely esillä kulloinkin kerran jokaista siirtosuuntaa varten. Vastasuunnan rakenneryhmät on merkitty samoilla tunnusmerkeillä, mutta ne on lisäksi varustettu heittomerkillä ('y. Täydellisen väliregeneraattorin ZW1 lisäksi on esitetty vain väliregeneraattorin toisessa suunnassa vaikuttavat osat ZWR(n-l) ja ZWR(n) suorakulmaisina laatikkoina. Toisen johdinpäätelaitteen vastaanotto-osa LEE sisältää puolestaan taajuussuotimen W ja virheentun-nistuslaitteen FE.
Koaksiaalikaapelilla KK siirretään digitaalisen signaalin lisäksi myös telemetriasignaalit. Taajuussuotimessa väliregeneraattorin sisäänmenossa haaroitetaan telemetriasignaalit ja syötetään telemetriasignaalin regeneraattoriin. Telemetriasignaalin regeneraattorin tehtävänä on regeneroida vastaanotetut telemetriasignaalit, tarkastaa digitaaliset signaalit sekä digitaalisignaalin regeneraattori ja siirtää tarkastustulokset telemetriasignaalissa 8 74564 tulkitsevaan kohtaan, virheentunnistuslaitteeseen. Jos puhutaan väliregeneraattorin telemetriasignaalista, tällöin on kysymys sen telemetriasignaalin regeneraattorin tuottamasta telemetriasignaalista. Digitaalinen signaali regeneroidaan telemetriasignaalista riippumatta väliregeneraattorin digitaalisignaalin regeneraattorissa ja lähetetään edelleen. Digitaalisignaalin regeneraattorin ja telemetriasignaalin regeneraattorin välissä on yhteydet, joiden kautta tarkastussignaalit siirretään. Molempien regeneraattoreiden ulostulosignaalit kootaan taajuusase-man ollessa erilainen toisen taajuussuotimen W2 kautta. Jännitteenjakelua käukosyöttösuotimen kautta ei ole esitetty.
Kuviossa 2 on esitetty telemetriasignaalin TS rakenne ja useiden telemetriasignaalien yhteenliittäminen. Telemet-riasignaali TS muodostuu esimerkiksi kahdesta aloitusjaksosta SI ja S2. Tähän liittyy virhejakso Fl, joka siirretään kaksi kertaa, toisella kerralla invertoituna. Virhejakso Fl sisältää esimerkiksi siirretyn digitaalisen tietosignaalin virhenopeuden. Toiseen virhejaksoon liittyy tarkastusjakso P, joka siirretään samoin kaksi kertaa, toisella kerralla invertoituna. Tarkastusjaksossa siirretään väliregeneraattorin valvontaosan itsetarkas-tuksen tarkastustulos. Tarkastusjaksoon liittyvät kaksi loppujaksoa El,l ja E2,l.
Menetelmää selitetään nyt kuvioon 2 viitaten. Tällöin oletetaan, että kolmen esitetyn väliregeneraattorin ZWR1, ZWR2 ja ZWR3 virranjakelu on katkaistu. Kytkennän jälkeen luovutetaan ensin kaikilta kolmelta väliregene-raattorilta kestoyhdistelmä telemetriasignaalin sijasta. Ennalta määrätyn odotusajan T2 <Tl (Tl = sykliaika) jälkeen aloittaa ensimmäinen väliregeneraattori ensimmäisen telenetriasignaalin TS1,1 lähettämisen. Kestoyhdistelmän tai telemetriasignaalin vastaanoton johdosta palautus-
II
74564 9 aikana T3 < T2 keskeytetään telemetriasignaalien itselä-hetys. Sen sijaan luovutetaan toiselta väliregeneraatto-riita ZWR2 ensimmäisen väliregeneraattorin ZWR1 ensimmäinen telemetriasignaali. Ensimmäisen loppumerkin El/1 vastaanoton jälkeen alkaa toinen väliregeneraattori ZWR2 ensimmäisen telemetriasignaalinsa aloitusjakson SI,2 lähetyksen. Koska ensimmäisen aloitusjakson lähetyksen aikana vastaanotetaan toinen loppujakso E2,l, lähetetään myös toisen väliregeneraattorin ZWR2 ensimmäisen telemet-riasignaalin TS1,2 seuraavat jaksot. Samalla tavoin päästää kolmas väliregeneraattori ZWR3 ensimmäisen ja toisen väliregeneraattorin ZWR2 ensimmäiset telemetriasignaalit läpi. Vasta toisen loppusignaalin E2,2 vastaanoton jälkeen lähetetään sen ensimmäinen telemetriasignaali TS1,3. Jos mitään tarkastussignaalia ei lähetetä, niin lähetetään puolestaan tarkoituksenmukaisesti määrätty signaali, esim. l:l-vaihto. Vastaanotettaessa tämä kestosignaali palautusaikana T3 <T2 estetään väliregeneraattorilta oman telemetriasignaalin lähetys ja sen sijaan luovutetaan vastaanotettu signaali edelleen. Oman telemetriasignaalin itsenäinen lähetys, so. jota ei ole laukaistu edellisen väliregeneraattorin telemetriasignaalilla, tapahtuu vain, kun tarkastusaikana T >Tl ei vastaanoteta mitään telemetriasignaalia, mitään kestoyhdistelmää tai mitään kahdesta peräkkäisestä loppujaksosta.
Kuviossa 3 on esitetty telemetriasignaalin regeneraattorin TR periaatteellinen kytkentäkuva. Sisäänmenon ET kautta syötetään telemetriasignaalin regeneraattoriin telemetriasignaali. Se saapuu demodulaattorin DE ja regeneraattorin RE kautta asetuskytkennän ES sisäänmenoon. Regeneraattorin RE ulostuloon on yhdistetty tämän lisäksi ensimmäinen valvontalaite UE1. Tämän valvontalaitteen ensimmäinen ulosulo johtaa liitäntäpisteeseen AST, toinen ulostulo on kytketty virhelaskijan FZ palautussisäänmenoon 2 ja ensimmäisen valvontalaitteen kolmas ulostulo on 10 74564 yhdistetty signaaligeneraattorin SG sisäänmenoon 3. vir-helaskija FZ on yhdistetty tietoväylän FB kautta signaaligeneraattoriin. Virhelaskija FZ on yhdistetty koodin-valvontalaitteen UEC ulostuloon. Sen sisäänmeno EF on yhdistetty digitaalisignaalin regeneraattoriin DR. Toisen sisäänmenon EU kautta toinen valvontakytkentä UE2 on liitetty digitaalisignaalin regeneraattoriin, joka valvoo sen ulostulosignaalia. Toisen valvontalaitteen UE2 ulostulo on yhdistetty signaaligeneraattorin SG toiseen sisäänmenoon. Signaaligeneraattori on puolestaan yhdistetty tietoväylän SB kautta asetuskytkentään ES. Signaaligeneraattorin ulostulo ja asetuskytkennän ulostulo on tämän lisäksi kytketty kolmanteen valvontakytkentään UE3, jonka ulostulo on yhdistetty modulaattorin MO toiseen sisäänmenoon, ohjaussisäänmenoon. Asetuskytkennän ES ulostulo on yhdistetty modulaattorin MO signaalisisäänme-noon 1. Modulaattorin ulostulo on johdettu liitäntäpis-teeseen AT, joka on yhdistetty väliregeneraattorin ZWR toisen taajuussuotimen W2 toiseen sisäänmenoon. Tämän lisäksi on esitetty tahtikeskus TZ, joka saa signaalin demodulaattorilta. Tahtikeskuksen tahtiulostulot on yhdistetty signaaligeneraattoriin, asetuskytkentään ja modulaattoriin. Ensimmäiseltä valvontakytkennältä UE1 on lisäksi johdettu ohjausjohdin tahtikeskukseen TZ.
Taajuuden mukaisen erotuksen jälkeen taajuussuotimessa W1 telemetriasignaali syötetään sisäänmenon ET kautta demodulaattoriin DE. Demoduloitu signaali regeneroidaan regeneraattorissa amplitudin ja ajan mukaisesti. Regeneroitu telemetriasignaali syötetään ensimmäiseen valvontakytkentään UE1 ja se tulkitaan siellä. Näin tulkitaan esimerkiksi aloitussignaali siten, että tunnistetaan vastaava binaariyhdistelmä porttikytkennän avulla. Jos telemetriasignaali on vastaanotettu, niin se johdetaan asetuskytkennän ES ohi modulaattorille ja lähetetään jälleen muuttumattomana. Jos ensimmäiseltä valvontakytkennältä
II
74564 11 UE1 sitävastoin tunnistetaan ensimmäinen loppujakso, niin signaaligeneraattoriin SG luovutetaan signaali, joka generaattori kehittää aloitusjakson ja luovuttaa tämän asetuskytkentään ES. Asetuskytkentä sisältää rinnakkais-sarja-muuntajän, esimerkiksi siirtorekisterin. Vastaanotetun telemetriasignaalin toisen loppujakson sijasta siirretään nyt aloitusjakso. Jos ensimmäinen valvontakyt-kentä UE1 tunnistaa toisen loppujakson, niin siirretään toinen aloitusjakso ja tämän jälkeen siirretään virhejak-so - esimerkiksi kahdenkertaisena. Tämän jälkeen siirretään kaksi tarkastusjaksoa. Virhejaksojen ja tarkastus-jaksojen informaatio otetaan virhelaskijasta ja toisesta valvontakytkennästä UE2. Samalla kun virhelaskija sisältää esimerkiksi informaation siirtovirheen nopeudesta, toinen valvontakytkentä UE2 tarkastaa, onko digitaalisig-naalin regeneraattorin ulostulosignaali virheetön. Virhe-jaksojen lähetyksen aikana luovutetaan ensimmäiseltä val-vontakytkennältä UEl liitäntäpisteessä AST signaali, jonka avulla tarkastetaan valvontalaite digitaalisignaa-lin regeneraattorissa. Tämän signaalin avulla simuloidaan esimerkiksi koodivirheitä. Nämä koodivirheet saapuvat virhepulsseina puolestaan virhelaskijalle, niin että voidaan suorittaa valvontalaitteiden itsetarkastus. Itse-tuotetun telemetriasignaalin lopussa siirretään kaksi loppujaksoa. Kolmas valvontakytkentä UE3 tarkastaa ase-tuskytkennältä luovutettujen loppujaksojen lukumäärän.
Jos toinen loppujakso lähetetään asetuskytkennältä ilman että se on luovutettu signaaligeneraattorilta SG, niin tämä perustuu telemetriasignaalin regeneraattorin virhetoimintaan. Tämän toisen virheellisen loppujakson lähetys estetään tästä syystä kolmannelta valvontalaitteelta. Tämän johdosta seuraavalta telemetriasignaalin regeneraat-torilta ei liitetä mitään toista telemetriasignaalia, ja virheellinen telemetriasignaalin regeneraattori voidaan tunnistaa.
Kuviossa 4 on esitetty koodin valvontalaite UEC1 AMI- 12 74564 koodia varten. Ensimmäisen sisäänmenon EDI kautta syötetään AMI-signaalin positiiviset pulssit ensimmäisen D-kippiasteen KDl D-sisäänmenoon. Toisen sisäänmenon ED2 kautta syötetään AMI-signaalin negatiiviset pulssit toisen D-kippiasteen KD2 D-sisäänmenoon. Pulssit tulkitaan vastaanottoahdilla TE, joka on johdettu molempien kippi-asteiden KDl ja KD2 tahtisisäänmenoihin. Ensimmäisen D-kippiasteen KDl Q-ulostulo on yhdistetty SR-kippias-teen K3 asetussisäänmenoon. Toisen D-kippiasteen KD2 Q-ulostulo on yhdistetty kippiasteen K3 palautussisään-menoon R. Ensimmäisen viivästyselimen VI kautta (viiväs-tysaika on yksi bittipituus) on kippiasteen K3 Q-ulostulo yhdistetty kolmannen JA-portin U3 sisäänmenoon 1. Kolmannen kippiasteen K3 Q-ulostulo on yhdistetty toisen viivästyselimen kautta neljännen JA-portin U4 ensimmäiseen sisäänmenoon. Viivästyseliminä voidaan tällöin käyttää myös bistabiileja kippiasteita, joita ohjataan tahdilla TE. Tahti TE on johdettu kulkuaikaelimen LZ kautta kolmannen ja neljännen JA-portin U3, U4 kulloinkin kolmanteen sisäänmenoon. Kolmannen JA-portin U3 toinen sisäänmeno on yhdistetty ensimmäisen TAI-portin 01 ulostuloon, jonka ensimmäinen sisäänmeno on yhdistetty kippi-asteen K3 asetussisäänmenoon ja jonka toinen sisäänmeno on yhdistetty ensimmäisen JA-portin Ui ulostuloon. Samalla tavoin on neljännen JA-portin toinen sisäänmeno yhdistetty toisen TAI-portin ulostuloon, jonka ensimmäinen sisäänmeno on yhdistetty kolmannen kippiasteen K3 palau-tussisäänmenoon ja jonka toinen sisäänmeno on yhdistetty toisen JA-portin U2 ulostuloon. Kolmannen ja neljännen JA-portin U3 ja U4 ulostulot on yhdistetty kolmannen TAI-portin 03 sisäänmenoihin, jonka ulostulo on johdettu pisteeseen AF. Tästä ulostulosta luovutetaan virhepulssit ja liitäntäpiste AF on yhdistetty virhelaskijän sisäänmenoon 1 kuviossa 3. Ensimmäisen JA-portin ensimmäinen sisäänmeno on yhdistetty kolmannen JA-portin ensimmäiseen sisäänmenoon, so. ensimmäisen viivästyselimen VI ulostuloon, ja ensimmäisen JA-portin toinen, invertoiva sisään- I! 74564 meno on yhdistetty toisen D-kippiasteen KD2 Q-ulostuloon. Toisen JA-portin ensimmäinen sisäänmeno on yhdistetty neljännen JA-portin ensimmäiseen sisäänmenoon. Toisen JA-portin U2 toinen, invertoiva sisäänmeno on yhdistetty ensimmäisen D-kippiasteen KDl Q-ulostuloon. Ensimmäisen ja toisen JA-portin Ui ja U2 kolmannet sisäänmenot on kytketty yhteen ja johdettu liitäntäpisteeseen EST, joka on yhdistetty telemetriasignaalin regeneraattorin liitäntäpisteeseen AST kuvion 3 mukaisesti. Viivästyselinten VI ja V2 kautta verrataan kulloinkin edellä olevien bittien polariteettia viimeksi tulkitun bitin polariteettiin. Jos on vastaanotettu polariteetiltaan kaksi samanlaista sisäänmenopulssia, niin kolmannen tai neljännen JA-portin kautta luovutetaan virhepulssi. Jos sitä vastoin tapahtuu asianmukainen vaihto, so. positiivista pulssia seuraa negatiivinen pulssi, niin mitään virhepulssia ei luovuteta. Ohjaussisäänmenossa EST asetetaan tarkastusta varten looginen yksi. Siten saadaan aikaan JA-portin UI tai vast. U2 kautta, että samoin silloin luovutetaan virhepulssit, kun vastaanottopulssia ei seuraa enää mikään toinen pulssi. Eräs toinen kytkentämuunnelma virhelaski-jan tarkastamiseksi telemetriasignaalin regeneraattorissa olisi mahdollista esimerkiksi luovuttamalla jatkuvasti virhepulsseja koodin valvontakytkennälle. Kuviossa 4 on ensimmäisten D-kippiasteen KDl ulostulot Q ja toisen D-kippiasteen KD2 Q-ulostulot johdettu ulos. Näitä ulostuloja, joita on merkitty merkillä ADS1, tarvitaan koo-disokeaa AMI-regeneraattoria varten. Tämän lisäksi on kolmannen kippiasteen Q- ja Q-ulostulot, joita merkitään merkillä ADS2, johdettu ulos. Näitä ulostuloja käytetään ei-koodisokeaa AMI-regeneraattoria varten.
Kuviossa 5 on esitetty pBgT-koodia varten oleva koodin-valvontakytkentä UEC2. Ensimmäisen sisäänmenon EDll kautta ensimmäiselle D-kippiasteelle KD11 syötetään positiivisia pulsseja. Negatiiviset pulssit invertoidaan, siis ne syötetään samoin positiivisina pulsseina toisen 14 74564 sisäänmenon ED12 kautta toiselle D-kippiasteelle KD12. Tämän kippiasteen Q-ulostulo on yhdistetty LDS-valvonta-kytkennän ensimmäiseen sisäänmenoon. Ensimmäisen kippi-asteen KDll Q-ulostulo on yhdistetty TAI-portin 011 kautta LDS-valvontakytkennän toiseen sisäänmenoon. Tahti TE on johdettu sekä molempien kippiasteiden tahtisisään-menoihin että myös LDS-valvontakytkennän tahtisisäänme-noon. JA-portin U10 ulostulo on yhdistetty TAI-portin 011 toiseen sisäänmenoon. JA-portissa U10 on invertoiva sisäänmeno, joka on yhdistetty kippiasteen KD12 Q-ulos-tuloon. JA-portin toinen sisäänmeno on johdettu liitäntä-pisteeseen EST, joka on yhdistetty pisteeseen AST kuviossa 3. Valvontakytkennän LDS-UE ulostulo on johdettu lii-täntäpisteeseen AF, joka on yhdistetty virhelaskijän FZ sisäänmenoon 1 kuviossa 3.
pBgT-koodissa käytetään määrättyjä muodostuslakeja tasapainon ylläpitämiseksi siirretyissä negatiivisissa ja positiivisissa pulsseissa. LDS-valvontakytkennässä tämä muodostuslaki suoritetaan jälkikäteen. Jos muodostuslakia ei noudateta, niin LDS-valvontakytkentä luovuttaa virhe-pulssin. LDS-valvontakytkentä muodostuu yksinkertaisimmassa tapauksessa edestakaislaskijasta. Jos digitaalinen summa ei pysy määrätyllä alueella, niin LDS-valvontakytkentä luovuttaa pulssin. Ohjaussisäänmenon EST kautta syötetään LDS-valvontakytkennälle kuitenkin valvontasig-naali. LDS-valvontakytkennän toiseen sisäänmenoon annetaan myös silloin harhauttava kuva positiivisista pulsseista, kun mitään pulsseja ei vastaanoteta. Valvon-tasignaali on tällöin mukana esimerkiksi virhejaksojen F lähetyksen aikana.
Kuviossa 6 on esitetty vaihtoehtoinen telemetriasignaali TS*. Telemetriasignaali muodostuu alkutunnuksesta A ja informaatio-osasta IT. Alkutunnus toimii sen erottamiseksi, vastaanotetaanko telemetriasignaali vai esiintyykö mitään n 74564 15 telemetriasignaalia, informaatio-osassa IT siirretään valvontatiedot. Näin voidaan siirtää esimerkiksi virhe-nopeus, signaalin poisjäänti tai ilmoitus synkronismin häviämisestä.
Kuviossa 7 on esitetty aikakaavio erilaisia telemetria-signaalin regeneraattoreita varten. Menetelmää selitetään tämän aikakaavion avulla. Ensimmäinen esitetty telemet-riasignaalin regeneraattori TR (n-1) väliregeneraattoris-sa ZWRx(n-l) lähettää ensin kehystunnussanan RKW. Sitä seuraa ensimmäisen väliregeneraattorin ensimmäinen tele-metriasignaali TSX1. Tähän liittyvät muiden telemetria-signaalin regeneraattoreiden telemetriasignaalit. Viimek-si siirretään oma telemetriasignaali TS (n-1). Seuraava telemetriasignaalin regeneraattori TR (n) luovuttaa edelleen aikaviivästyksen χ jälkeen kehystunnussanan RKW ja telemetriasignaalit TSX1 - TSx(n-l). Viimeisen vastaanote-tun telemetriasignaalin TS (n-1) jälkeen ei tunnisteta enää mitään alkutunnusta A. Nyt lähetetään oma telemetriasignaali TSx(n). Koska kuitenkin vastaanotettu telemetriasignaali viivästettiin viivästysmuistissa LS alkutun-nuksen verran, tämä vastaa aikaviivästystä x, liittyy oma telemetriasignaali aukottomasti vastaanotettuihin ja edelleenjohdettuihin telemetriasignaaleihin. Sama menetelmä toistetaan kaikkien seuraavien telemetriasignaalin regeneraattoreiden kohdalla. Valvovassa vastaanotto-puolella olevassa johdinpäätelaitteessa LEE tuotetaan laskemalla vastaanotetut telemetriasignaalit niiden yhteenkuuluvuus väliregeneraattoreihin. Siten sisältää siirto-välin ollessa vahingoittumaton ensimmäinen telemetriasignaali kehystunnussanan jälkeen informaation ensimmäisestä väliregeneraattorista, ja viimeinen telemetriasignaali sisältää informaation viimeisestä, so. johdinpääte-laitteen LEE vastaanotinta lähinnä olevasa väliregeneraattorista.
16 74564
Jos esimerkiksi vaihtoehtoinen väliregeneraattori TRX(n+l) ei saa enää mitään vastaanottosignaalia, niin se lähettää itsenäisesti kehystunnussanan edelleen samaan aikaan ja liittää välittömästi tämän jälkeen oman tele-metriasignaalinsa. Seuraavien telemetr la signaalin regeneraattoreiden telemetriasignaalit liittyvät jälleen tähän.
Kuviossa 8 on esitetty vaihtoehtoisen telemetriasignaalin regeneraattorin TR lohkokaaviokuva, jolle on järjestetty .digitaalisignaalin regeneraattori DR. Vaihtoehtoisen väliregeneraattorin ZWR2 sisäänmeno EZW vastaa kuviossa 1 esitettyä sisäänmenoa EZW. Tässä on mukana koko siirretty signaali, siis digitaalinen tietosignaali ja telemetria-signaali. Liitäntäpiste EZW on yhdistetty haaroituspis-teen W1 sisäänmenoon. Haaroituspisteen W1 ensimmäinen ulostulo on johdettu digitaalisignaalin regeneraattorin DR sisäänmenoon, haaroituspisteen toinen ulostulo on yhdistetty demodulaattorin DE sisäänmenoon ET telemetriasignaalin regeneraattorissa TRK. Demodulaattorin ulostulo on johdetty synkronointilaitteeseen SY ja samanaikaisesti kytketty viivästysimistina LS tietosisäänmenoon ED. Synkronointilaitteen SY ulostulo on yhdistetty taajuus-jakajan RT synkronointisisäänmenoon ESY, jonka jakajan tahtisisäänmeno ET on liitetty oskillaattorin OS ulostuloon. Viivästysiruistina LS voidaan käyttää digitaalista siirtorekisteriä. Tämän siirtorekisterin rinnakkaisulos-tuloihin on kytketty alku-loppu-tunnistuslaite AEK, jonka ulostulot kytkeytyvät ohjaukseen STE. Sisäänmenon EF kautta on kytketty koodinvalvontalaite UEC digitaalisignaalin regeneraattoriin DR. Koodinvalvonta tarkastaa esimerkiksi siirtokoodin säätövahingot. Samoin voidaan tarkastaa virhenopeus, signaalin poisjääminen, digitaalisignaalin regeneraattorin tahdin poisjääminen jne. Koodi-valvonnan ulostulo on yhdistetty koodaajaan AK, joka tulkitsee koodivalvonnan tuloksen ja kääntää sen siirtoa varten sopivaan binaariseen muotoon. Koodaajan AK ulostulo
II
74564 on yhdistetty telemetriasignaalirekisterin TRE tietosi-säänmenoon ED. Telemetriasignaalirekisterin ulostulo ja viivästysmuistin LS ulostulo on johdettu TAI-elimeen OD. Ohjausjohtimen SL kautta kulkuaikamuisti LS ja telemet-riasignaalirekisteri TRE on yhdistetty ohjaukseen STE. TAI-elimen ulostulo on yhdistetty modulaattoriin MO, jonka ulostulo AT on kytketty digitaalisignaalin regeneraat-torin DR ulostulopuolella olevaan yhdistyspisteeseen W2. Taajuusjakajan RT tahtiulostulo on johdettu kulkuaika-muistin LS, ohjauksen STE ja telemetriasignaalirekisterin TRE tahtisisäänmenoihin. Väliregeneraattorin ulostulo AZW on yhtäpitävä samoin merkityn ulostulon kanssa kuviossa 1.
Vaihtoehtoisen väliregeneraattorin ZWR* sisäänmenossa on koko siirretty signaali. Samalla kun digitaalinen tieto-signaali regeneroidaan digitaalisignaalin regeneraatto-rilla, saapuu haaroitettu telemetriasignaali sisäänmenon ET kautta demodulaattoriin DE. Sen ulostulossa on telemetriasignaali digitaalisessa, useimmiten binaarisessa muodossa. Heti kun synkronointilaite SY tunnistaa kehystun-nussanan, se asettaa taajuusjakajan RT alkuasemaan. Synkronointilaite sisältää olennaisesti portti kytkentöjä. Taa-juusjakaja RT on suunniteltu siten, että se luovuttaa signaalin syklin keston mukaisesti, jolla kehystunnussana lähetetään uudestaan. Taajuusjakajan RT merkityllä tahti-ulostulolla on vain symbolin luonne, ohjaukseen tarvitaan erilaisia tahteja. Demodulaattorilta luovutettu signaali saapuu viivästysmuistiin, joka on erittäin yksinkertaisesti muodostettu siirtorekisterinä. Tämän siirtorekisterin rinnakkaisulostuloihin on kytketty alku-loppu-tunnistus AEK. Viivästysmuistin viivästysaika vastaa telemetriasignaa-lin alkutunnuksen A pituutta. Vastaanotettu telemetriasignaali TSE lähetetään jälleen viivästettynä viivästys-muistin LS kautta TAI-elimen OD ja modulaattorin MO kautta. Jos mitään muuta telemetriasignaalia ei vastaanoteta, niin alku-loppu-tunnistus antaa käskyn ohjaukseen STE.
18 74564 Tämä antaa edelleen käskyn koodaajalle AK, joka tuottaa alkutunnuksen ja kirjaa sen telemetriasignaalirekiste-riin TR. Sen jälkeen kun vastaanotettu telemetriasignaali on lähtenyt viivästysmuistista, päästetään alkutunnus telemetriasignaalirekisteristä TR ja lähetetään TAI-eli-men OD kautta. Tämän jälkeen lähetetään oman telemetria-signaalin informaatio-osa IT. Jos mitään kehystunnussanaa RKW ei enää vastaanoteta, niin taajuusjakaja RT huolehtii siitä, että tästä huolimatta kehystunnussana lähetetään samalla kohtaa. Näin on asianlaita joka kerta, kun taajuus jakaja RT kulkee nolla-asennon läpi. Kehystunnussana tuotetaan esimerkiksi koodaajassa ja lähetetään sähkötys-signaalirekisterin kautta.
Modulaattorin MO jälkeen digitaalinen tietosignaali ja telemetriasignaali kootaan jälleen yhdistyspisteessä W2.
Il

Claims (16)

74564 19 Patenttivaatimukset.
1. Menetelmä sellaisten väliregeneraattoreiden (ZWR), jotka sisältävät digitaalisignaaliregeneraattorin (DR) ja tele-metriasignaaliregeneraattorin (TR), valvomiseksi kahden joh-dinpäätelaitteen välillä digitaalisessa siirtojärjestelmässä, jossa kutakin siirtosuuntaa varten lähetetään telemetria-signaali erikseen saman signaalitien kautta kuin digitaaliset tietosignaalit, kuitenkin eri taajuudella, jolloin ensimmäisestä telemetriasignaaliregeneraattorista (TR), joka ei vastaanota telemetriasignaalia, lähetetään jaksottaisesti oma telemetriasignaali, ja kunkin seuraavan väliregeneraattorin (ZWR) telemetriasignaaliregeneraattorilla (TR) kehitetään viimeksi vastaanotettuun telemetriasignaaliin liittyvä, virhe-valvonnan tuloksia sisältävä telemetriasignaali, ja jossa menetelmässä suoritetaan vastaanotettujen ja lähetettyjen telemetriasignaalien (TS) valvonta ja vastaanottopuolen joh-dinpäätelaitteilla paikallistetaan väliregeneraattorit (ZWR) tulkitsemalla telemetriasignaalit, tunnettu siitä, että jokainen telemetriasignaaliregeneraattori (TR) synnyttää sellaisen telemetriasignaalin (TS), jossa on ainakin yksi aloitusjakso (S), yksi virhe jakso (F) ja yksi tarkistus jakso (P), että sinänsä tunnetulla tavalla valvontavälin ja kyseessä olevan digitaalisignaaliregeneraattorin (DR) valvontatulokset siirretään kyseessä olevan telemetriasignaalin (TS) virhejak-sossa (F), että digitaalisignaaliregeneraattorin (DR) virhe-valvontalaitteiden (UEC, UE2) itsevalvonta tapahtuu virhe-simuloinnilla ja että itsevalvonnan tulokset siirretään kyseessä olevan telemetriasignaalin (TS) tarkistusjaksossa (P).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että väliregeneraattorien virhevalvontalaitteiden (UEC, UE2) itsevalvontaa varten yhteen tai useampaan virhejaksoon (F) liittyvän telemetriasignaalin aikana syötetään virheval-vontalaitteille ohjaussignaali.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että telemetriasignaali sisältää ainakin yhden aloitusjakson (S) ja ainakin yhden loppujakson (E). 20 74564
4. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että telemetriasig-naaliin on järjestetty kaksi aloitus- ja/tai kaksi lope-tusjaksoa ja virhe- ja lopetusjakson virhe- ja tarkastusinformaatio siirretään redundantisti.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että toinen vastaanotettu lopetusjakso (E2) päällekirjoitetaan seuraavan telemetriasignaalin ensimmäisellä lähetetyllä aloitusjaksolla (SI), että, kun mitään toista lopetusjaksoa (E2) ei vastaanoteta, estetään oman telemetriasignaalin lähetys, ja vain silloin lähetetään kaksi lopetusjaksoa, kun on kysymys itsetuotetusta tele-metriasignaalista.
6. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että edellisen välire-generaattorin telemetriasignaalin jäädessä pois tarkas-tusajaksi, joka on suurempi kuin sykliaika (Tl), lähetetään itsenäisesti kestoyhdistelmänä kesto-ykköstä tai yksi-nolla-vaihtoa, johon sekoitetaan sykliäjän etäisyydellä itsenäisesti telemetriasignaali.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että ensimmäinen telemetriasignaalin sekoittaminen tapahtuu kestoyhdistelmän tai telemetriasignaalin poisjäännin jälkeen aikaisintaan odotusajan T2 < Tl jälkeen ja että sisäänmenosignaalin (kestoyhdistelmä, telemetriasignaali) vastaanotto estää palautusajan T3 < T2 kuluessa telemetriasignaalin itselähetyksen.
8. Väliregeneraattori jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukaisen menetelmän suorittamiseksi, tunnet-t u siitä, että jokainen väliregeneraattori (ZWRX) sisältää digitaalisignaalin regeneraattorin (DR) digitaalisen signaalin regeneroimiseksi ja telemetriasignaalin gene- 21 74564 raattorin (TR), jossa on virheenvalvontalaitteet, koo-dinvalvontalaite (UEC) ja toinen valvontalaite (UE2) digitaalisignaalin regeneraattorin ulostulosignaalia varten sekä muita valvontalaitteita (UE1, UE3) itseval-vontaa varten.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen väliregeneraattori, tunnettu siitä, että on järjestetty telemetria-signaalin regeneraattori (TRM), jonka sisäänmeno (ET) on kytketty demodulaattoriin (DE), jota seuraa regeneraattori (RE), että regeneraattorin (RE) ulostulo on yhdistetty asetuskytkennän (ES) sisäänmenoon ja ensimmäisen valvonta-kytkennän (UE1) sisäänmenoon, että virhelaskijän (FZ) ulostulo on yhdistetty tietoväylän (FB) kautta signaali-generaattorin (SG) ensimmäiseen sisäänmenoon (1), että koodivalvonnan (UEC) sisäänmenoon syötetään digitaalisesta signaalista johdetut virhepulssit sisäänmenon (EF) kautta, että koodivalvonnan ulostulo on yhdistetty virhe-laskijan (FZ) yhteen sisäänmenoon (1), että virhelaskijän (FZ) palautussisäänmeno (2) on yhdistetty ensimmäisen valvonnan (UEl) toiseen ulostuloon, että on järjestetty toinen valvontalaite (UE2) väliregeneraattorin ulostulosignaalin valvontaa varten, jonka ulostulo on yhdistetty signaaligeneraattorin (SG) toiseen sisäänmenoon, että on järjestetty kolmas valvontalaite (UE3), joka on liitetty asetuskytkennän (ES) ulostuloon ja signaaligeneraattorin (SG) toiseen ulostuloon, että kolmas valvontalaite (UE3) kytkeytyy ohjausulostulon kautta modulaattorin (MO) toiseen sisäänmenoon ja estää toisen lopetusjakson virheellisen edelleenluovutuksen asetuskytkennältä (ES) modulaattoriin, että ensimmäinen valvontakytkentä (UEl) tunnistaa sekä aloitusjaksot, virhejaksot, tarkastusjaksot että myös lopetusjaksot ja vaikuttaa ohjausulostulon kautta signaaligeneraattorin (SG) sisäänmenoon (3) ja saa aikaan vastaanotetun signaalin läpikvtkemisen tai luonteenomaisen telemetria-sdgnaalin lähetyksen tietoväylän (SB) ja asetuskytkennän (ES) kautta ja että se luovuttaa virhejaksojen vastaanoton 22 74564 aikana ulostulossa (AST) signaalin, jonka avulla suoritetaan väliregeneraattorin itsetarkastus.
10. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että jokaiselta väliregeneraattorilta (ZWRX) luovutetaan telemetriasignaali (TRX), joka sisältää alkutunnuksen (A) ja informaatio-osan (IT), että jokainen vastaanotettu telemetriasignaali lähetetään edelleen viivästettynä, että jokainen oma telemetriasignaali lähetetään viimeisen vastaanotetun telemetriasignaalin perään ja että telemetriasignaalin itselähetys laukaistaan alkutunnuksen puuttumisen johdosta telemetriasignaalin perässä.
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että lähetetään ei-sekoitettavissa oleva kehystunnussana (RKW) kaikkien telemetriasignaalin regeneraattoreiden synkronoimiseksi ainakin ensimmäiseltä vahingoittumattomalta väliregeneraattorilta ja että kehys-tunnussana (RKW) asetetaan ensiksi lähetetyn telemetriasignaalin (TS1) edelle.
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vastaanotettu kehystunnussana (RKW) regeneroidaan jokaisessa väliregeneraattorissa (ZWR2) ja että, kun mitään kehystunnussanaa ei ole vastaanotettu, lähetetään uudestaan tuotettu kehystunnussana samana ajankohtana syklin keston aikana.
13. Jonkin patenttivaatimuksista 10-12 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että telemetriasignaalit lähetetään silmukkakytkennän kautta kytkemällä digitaalinen siirtojärjestelmä edestakaisin.
14. Kytkentälaite jonkin patenttivaatimuksen 10-13 mukaisen menetelmän suorittamiseksi, tunnettu siitä, li 74564 23 että telemetriasignaalin regeneraattorin (TRX) sisäänmeno (ET) on liitetty haaroituspisteen (Wl) kautta siirto-johtimeen (KK), että telemetriasignaalin regeneraattorin sisäänmeno (ET) on johdettu demodulaattoriin (DE), jonka ulostulo on yhdistetty kehystunnussanaan (RKW) reagoivan synkronointilaitteen (SY) sisäänmenoon ja viivästysmuis-tin (LS) tietosisäänmenoon (ED), että viivästysmuistiin on liitetty alku-loppu-tunnistus (AEK), jonka ulostulo on yhdistetty ohjauksen (STE) sisäänmenoon, että sisäänme-non (EF) kautta on liitetty koodinvalvonta (UEC) kyseessä olevaan digitaalisignaalin regeneraattoriin (DR), että koodinvalvonnan (UEC) ulostulo on johdettu koodaajan (AK) sisäänmenolle, joka kääntää koodivalvonnan (UEC) tarkastustulokset telemetriasignaalille sopivaan muotoon, että viivästysmuistin ulostulo ja telemetriasignaalire-kisterin (TRE) ulostulo on kytketty TAI-elimeen (OD), että on järjestetty ohjausjohdin (SL) ohjauksen (STE) ja telemetriasignaalirekisterin (TRE) sekä viivästysmuistin (LS) väliin, jonka kautta alku-loppu-tunnistuksen laukaisemana kytketään vaihtoehtoisesti yksi ulostulojohdin TAI-elimeen (OD), että TAI-elimen (OD) ulostulo on yhdistetty modulaattorin (MO) sisäänmenoon, jonka ulostulo on kytketty yhdistyspisteeseen (W2), jonka toinen sisäänmeno on liitetty digitaalisignaalin regeneraattorin (DR) ulostuloon.
15. Kytkentälaite koodinvalvontalaitetta varten virhe-valvontaa varten käytettäessä AMI-koodia patenttivaatimusten 8, 9 ja 14 mukaisesti, tunnettu siitä, että positiiviset AMI-pulssit johdetaan ensimmäisen D-kippiasteen (KDl) D-sisäänmenoon, että negatiiviset AMI-pulssit johdetaan toisen D-kippiasteen (KD2) D-sisäänme-noon, että ensimmäisen kippiasteen (KDl) Q-ulostulo on yhdistetty ensimmäiseen TAI-porttiin (01), toisen JA-portin (U2) toiseen invertoivaan sisäänmenoon ja kolmannen kippiasteen (K3) asetussisäänmenoon (S), että toisen kippiasteen (KD2) Q-ulostulo on yhdistetty ensimmäisen 24 74564 JA-portin (UI) toiseen invertoivaan sisäänmenoon, kolmannen kippiasteen (K3) palautussisäänmenocn (R) ja toisen TAI-portin (02) ensimmäiseen sisäänmenoon (1), että ensimmäisen D-kippiasteen (KD1) Q-ulostulo ja toisen D-kip-piasteen (KD2) Q-ulostulo on yhdistetty liitäntäpintei-siin (ADS1), että kolmannen kippiasteen (K3) Q-ulostulo on yhdistetty ensimmäisen viivästyselimen (VI) sisäänmenoon, että tämän viivästyselimen ulostulo on yhdistetty kolmannen JA-portin (U3) ensimmäiseen sisäänmenoon ja ensimmäisen JA-portin (UI) ensimmäiseen sisäänmenoon, että kolmannen kippiasteen (K2) Q-ulostulo on yhdistetty toisen viivästyselimen (V2) sisäänmenoon, että tämän toisen viivästyselimen ulostulo on yhdistetty neljännen JA-portin (U2) ensimmäiseen sisäänmenoon, että kolmannen kippiasteen (K3) ulostulot (Q ja Q) on johdettu liitäntä-pisteisiin (ADS2), että ensimmäisen TAI-portin (01) ulostulo on yhdistetty kolmannen JA-portin (U3) toiseen sisäänmenoon, että toisen TAI-portin (02) ulostulo on yhdistetty neljännen JA-portin (U4) toiseen sisäänmenoon (2), että JA-porttien (U3 ja U4) ulostulot on yhdistetty kolmannen TAI-portin (03) sisäänmenoihin, jonka ulostulo on johdettu liitäntäpisteeseen (AF), että vastaanottotahti johdetaan liitäntäpisteen (ET) kautta molempien D-kippi-asteiden (KDl ja KD2) tahtisisäänmenoihin ja kulkuaika-elimen (LS) kautta kolmannen ja neljännen JA-portin (U3 ja U4) kulloinkin kolmanteen sisäänmenoon (3), ja että ohjaussisäänmeno (EST) on johdettu ensimmäisen ja toisen JA-portin (Ui ja U2) kulloinkin kolmanteen sisäänmenoon.
16. Kytkentälaite koodinvalvontalaitetta varten käytettäessä pBcjT-koodia patenttivaatimusten 8, 9 tai 14 mukaisesti, tunnettu siitä, että ensimmäisen D-kippiasteen (KDll) D-sisäänmenoon syötetään positiiviset pulssit, että toisen D-kippiasteen (KD12) D-sisään-menoon johdetaan negatiiviset pulssit samoin posi- II 74564 25 tiivisina signaaleina, että toisen D-kippiasteen (KD12) Q-ulostulo on yhdistetty LDS-valvontakytkennän (LDS-UE) ensimmäiseen sisäänmenoon, että ensimmäisen D-kippias-teen (KDll) Q-ulostulo on yhdistetty TAI-portin (011) ensimmäiseen sisäänmenoon, että TAI-portin (011) toinen sisäänmeno on yhdistetty JA-portin (U10) ulostuloon, että JA-portin (U10) invertoiva sisäänmeno on yhdistetty toisen D-kippiasteen (KD12) Q-ulostuloon, että JA-portin (U10) toinen sisäänmeno on yhdistetty liitäntäpisteeseen (EST), jonne kytketään tarkastussignaali, että liitäntä-pisteen (ET) kautta kytketään vastaanottotahti molempien D-kippiasteiden tahtisisäänmenoihin ja LDS-valvontakytkennän tahtisisäänmenoon, että LDS-valvontakytkentä tarkastaa vastaanotettujen bittien muodostuslain ja virheen esiintyessä luovuttaa ulostulostaan virhepulssin liitäntäpisteeseen (AF) . 26 Patentkra v 74564
FI812273A 1980-07-22 1981-07-21 Foerfarande och kopplingsanordning foer oevervakning av mellanregeneratorer. FI74564C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3027755 1980-07-22
DE19803027755 DE3027755A1 (de) 1980-07-22 1980-07-22 Verfahren zur ueberwachung von zwischenregeneratoren
DE19803027720 DE3027720A1 (de) 1980-07-22 1980-07-22 Verfahren zur ueberwachung von zwischenregeneratoren
DE3027720 1980-07-22

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI812273L FI812273L (fi) 1982-01-23
FI74564B true FI74564B (fi) 1987-10-30
FI74564C FI74564C (fi) 1988-02-08

Family

ID=25786785

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI812273A FI74564C (fi) 1980-07-22 1981-07-21 Foerfarande och kopplingsanordning foer oevervakning av mellanregeneratorer.

Country Status (7)

Country Link
EP (1) EP0044556B1 (fi)
AU (1) AU531626B2 (fi)
BR (1) BR8104682A (fi)
DE (1) DE3167188D1 (fi)
DK (1) DK150775C (fi)
FI (1) FI74564C (fi)
NO (1) NO154368C (fi)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3211977A1 (de) * 1982-03-31 1983-10-06 Siemens Ag Betriebsueberwachung von uebertragungsstrecken fuer digitale signale
BG35315A1 (en) * 1982-06-24 1984-03-15 Evtimov Method and device for remote control of regenerators in a series of unserveable multichannel digital pack systems
DE3232681A1 (de) * 1982-09-02 1984-03-08 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Betriebsueberwachung von digitalen uebertragungsstrecken
DE3322851A1 (de) * 1983-06-24 1985-01-03 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Verfahren und anordnung zur uebertragung von digitalen hilfssignalen in digital-richtfunksystemen
AU582847B2 (en) * 1985-04-22 1989-04-13 Siemens Aktiengesellschaft A method of and apparatus for in-service-monitoring the operation of digital transmission links
US4896317A (en) * 1987-02-20 1990-01-23 Fujitsu Limited Supervisory system for a primary group digital transmission line
US5212475A (en) * 1988-05-18 1993-05-18 Siemens Aktiengesellschaft Method for generating an alarm inhibit signal

Family Cites Families (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2440661A2 (fr) * 1974-06-28 1980-05-30 Cit Alcatel Procede et dispositif de telesurveillance et telelocalisation de repeteurs-regenerateurs d'impulsions
FR2276744A1 (fr) * 1974-06-28 1976-01-23 Cit Alcatel Procede et dispositif de telesurveillance et telelocalisation de repeteurs-regenerateurs d'impulsions

Also Published As

Publication number Publication date
DK325481A (da) 1982-01-23
FI74564C (fi) 1988-02-08
EP0044556A1 (de) 1982-01-27
NO154368C (no) 1986-09-03
AU7315281A (en) 1982-01-28
DK150775B (da) 1987-06-15
FI812273L (fi) 1982-01-23
DK150775C (da) 1987-11-02
BR8104682A (pt) 1982-04-06
NO812487L (no) 1982-01-25
DE3167188D1 (en) 1984-12-20
NO154368B (no) 1986-05-26
AU531626B2 (en) 1983-09-01
EP0044556B1 (de) 1984-11-14

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4406919A (en) Method and apparatus for monitoring intermediate regenerative repeaters
US5233600A (en) Method and apparatus for identifying a failed span in a network of span interconnected nodes
US4131761A (en) Method of and means for conveying and recovering supplementary message signals superimposed upon a multilevel signal stream in a digital transmission system
US5265089A (en) Loopback test circuit
US3917916A (en) Method and means for interrogation of digital repeatered lines
FI74564B (fi) Foerfarande och kopplingsanordning foer oevervakning av mellanregeneratorer.
US4064459A (en) Method of automatically testing the serviceability of a data transmission system
US5166890A (en) Performance monitoring system
US3965294A (en) Method of and apparatus for testing transmission line carrying bipolar PCM signals
EP0093523B1 (en) Digital switching network for telecommunications exchange
CN101534163B (zh) 一种光板测试的方法及其装置
US4592044A (en) Apparatus and method for checking time slot integrity of a switching system
US4365330A (en) Channel zero switching arrangements for digital telecommunication exchanges
CA2088210A1 (en) Procedure for synchronizing circuit elements of a telecommunications system
CA2240723A1 (en) Routine testing parity maintenance
GB1570113A (en) Telecommunication switching systems
US6651195B1 (en) Method and system for bit error structure measurements of data transmission channels
Gessner et al. Designing sfiCAN: a star-based physical fault injector for CAN
SU1117243A1 (ru) Устройство синхронизации циклической синхронной с временным разделением каналов системы телемеханики
Weaver Jr et al. Fault-Isolation in Air Force Base Level Data Networks.
Colby et al. An introduction to testing techniques in the intelsat TDMA/DSI system. Part 3: Specialized test equipment for ssog tests
SU1345362A1 (ru) Система телемеханики с временным разделением каналов дл электрической централизации стрелок и сигналов
JPS6239581B2 (fi)
SU1580300A1 (ru) Способ мультиплексированного сбора сейсмических данных и система дл его осуществлени
JPS6282835A (ja) 時分割多方向多重通信方式

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: SIEMENS AKTIENGESELLSCHAFT