FI73648C - Foerfarande och anordning foer matning och hantering av dokumentark. - Google Patents

Foerfarande och anordning foer matning och hantering av dokumentark. Download PDF

Info

Publication number
FI73648C
FI73648C FI832762A FI832762A FI73648C FI 73648 C FI73648 C FI 73648C FI 832762 A FI832762 A FI 832762A FI 832762 A FI832762 A FI 832762A FI 73648 C FI73648 C FI 73648C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
document
document page
page
feeders
positioning
Prior art date
Application number
FI832762A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI73648B (fi
FI832762A0 (fi
FI832762A (fi
Inventor
Russell Lee Phelps
Jeffrey Lee Sisson
Karl Elliott Liechty
Original Assignee
Xerox Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Xerox Corp filed Critical Xerox Corp
Publication of FI832762A0 publication Critical patent/FI832762A0/fi
Publication of FI832762A publication Critical patent/FI832762A/fi
Publication of FI73648B publication Critical patent/FI73648B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI73648C publication Critical patent/FI73648C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G03PHOTOGRAPHY; CINEMATOGRAPHY; ANALOGOUS TECHNIQUES USING WAVES OTHER THAN OPTICAL WAVES; ELECTROGRAPHY; HOLOGRAPHY
    • G03BAPPARATUS OR ARRANGEMENTS FOR TAKING PHOTOGRAPHS OR FOR PROJECTING OR VIEWING THEM; APPARATUS OR ARRANGEMENTS EMPLOYING ANALOGOUS TECHNIQUES USING WAVES OTHER THAN OPTICAL WAVES; ACCESSORIES THEREFOR
    • G03B27/00Photographic printing apparatus
    • G03B27/32Projection printing apparatus, e.g. enlarger, copying camera
    • G03B27/52Details
    • G03B27/62Holders for the original
    • G03B27/6207Holders for the original in copying cameras
    • G03B27/625Apparatus which relate to the handling of originals, e.g. presence detectors, inverters
    • G03B27/6257Arrangements for moving an original once or repeatedly to or through an exposure station
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65HHANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL, e.g. SHEETS, WEBS, CABLES
    • B65H5/00Feeding articles separated from piles; Feeding articles to machines
    • B65H5/06Feeding articles separated from piles; Feeding articles to machines by rollers or balls, e.g. between rollers
    • B65H5/068Feeding articles separated from piles; Feeding articles to machines by rollers or balls, e.g. between rollers between one or more rollers or balls and stationary pressing, supporting or guiding elements
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65HHANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL, e.g. SHEETS, WEBS, CABLES
    • B65H9/00Registering, e.g. orientating, articles; Devices therefor
    • B65H9/06Movable stops or gauges, e.g. rising and falling front stops

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Registering Or Overturning Sheets (AREA)
  • Exposure Or Original Feeding In Electrophotography (AREA)
  • Control Or Security For Electrophotography (AREA)
  • Holders For Sensitive Materials And Originals (AREA)
  • Glass Compositions (AREA)
  • Developing Agents For Electrophotography (AREA)
  • Document Processing Apparatus (AREA)
  • Structure Of Belt Conveyors (AREA)
  • Orthopedics, Nursing, And Contraception (AREA)
  • Endoscopes (AREA)
  • Fishing Rods (AREA)

Description

73648
Menetelmä ja laite asiakirja-arkkien syöttämiseksi ja käsittelemiseksi
Kyseessä oleva keksintö koskee dokumenttien käsittelysys-teemiä, ja tarkemmin se koskee parannettua menetelmää ja laitteistoa yksittäisten dokumenttisivujen paikoittamiseksi ja suoristamiseksi kopioimista varten kopiolevyllä.
Kseografian ja muiden kopiointien nopeus kasvaa ja tulee automaattisemmaksi. On kasvavassa määrin tärkeätä toteuttaa suuremmat nopeudet aina luotettavammin ja kopioitavien originaalidokumenttisivujen käsittely yhä automaattisemmin. On toivottavaa, että pystytään syöttämään, paikoittamaan ja kopioimaan dokumenttisivuja, jotka ovat sekoitus kokoja, tyyppejä, painoja, materiaaleja, ja jotka ovat kunnoltaan erilaisia ja vahingoittumisherkkyydeltään erilaisia, kuitenkin minimaalisella dokumenttien kiinnijuuttumisella, dokumenttien kuljetus- ja paikoituslaitteiston aiheuttamalla kulumisella tai vaurioitumisella, myös silloin, kun samat dokumentit automaattisesti syötetään ja paikoitetaan toistuvasti, kuten uudelleen kierrättävää dokumentin esikeräys-kopiointia varten.
Myös hitaammin kopiointinopeuden kopioinneissa on tullut aina toivottavammaksi toteuttaa ainakin puoliautomaattinen dokumenttien käsittely, joka mahdollistaa sen, että operaattori voi syöttää jatkuvana virtana originaaleja kopiointi-laitteen dokumentinkäsittelijän sisääntuloon, jolloin dokumentin käsittelijä tekee dokumenttien lopullisen suoristavan paikoittamisen ja syötön kopiointiasemaan ja sen läpi ja poistaa sitten dokumentit sutomaattisesti. Kuitenkin, kompaktia ja kustannuksiltaan halpaa kopiointia varten, täytyy tarkoituksenmukaisen dokumentinkäsittelijän olla myös yksinkertainen, kustannuksiltaan alhainen ja kompakti.
Parhaana pidetty dokumentinkäsittelysysteemi on sellainen, jossa käytetään hyväksi vallitsevaa tai tavanomaista kopion 2 73648 kopiointilaitteen kopiointi-ikkuna (tunnettu levynä). On myös toivottavaa, että dokumentinkäsittelvsysteemi on vaivatta siirrettävissä kiertämällä sivuun, jolloin sallitaan vaihtoehtoisesti kopiointioperaattorin tavanomaisesti käsin sijoittaa dokumentit paikalleen mukaanlukien kirjat samalle kopiointilevylle. Täten kevyemmän painoinen dokumentinkä-sittelijä on toivottava. On myös toivottavaa, että sama paikoituskulmaus tai -asema on käytettävissä sellaista manuaalista kopiointia varten, kuin on käytössä dokumentin-käsittelijää varten.
Tässä selostuksessa termillä "dokumentti" tai "sivu" tarkoitetaan tavanomaista ohutta paperisivua tai muovisivua, tai muuta tavanomaista tai tyypillistä kuvauspohjaa (originaalia tai kopiota) ja sen kaltaista, ei mikrofilmiä tai elektronista kuvausoriginaalia, jotka ovat yleensä paljon helpompia käsitellä. "Yksinkertaisella" dokumentilla tai kopiointisivulla ja kuvalla on vain yksi puoli, kun taas "kaksinkertaisella" dokumentilla tai kopiosivulla on teksti ja kuvat molemmilla puolilla.
Kyseessä oleva keksintö on erityisen sopiva esikeräyksellä varustettuun kopiointiin, tarkoittaa, että voidaan moninkertaistaa automaattisesti dokumentin uudelleenkierrätyskopi-ointi, joka on varustettu dokumentin uudelleenkierrätyksen käsittelysysteemiliä tai "RDH:ila", vaikka se soveltuu myös esikerääjällä varustamattomaan tai jälkikeräyskopiointiin tai puoliautomaattiseen dokumentinkäsittelyyn (SADH):hon, kuten kuvattiin yllä. Esikeräyskopiointi tai RDH-kopiointi, kuten sitä vaihtoehtoisesti kutsutaan, omaa kuten tiedetty hyviä piirteitä kopiota ajatellen, ja sillä on joukko tärkeitä etuja. Esikeräyskopioinnissa toivottu määrä kopioita valmistetaan suorittamalla vastaava määrä dokumenttioriginaa-lin kierroksia järjestyksessä ohi kopion kuvausaseman, ja kopioimalla kukin kopiosivu kulloisellakin kerralla, kun se kiertää ohi kuvausaseman. Kopiot siten nutomaattisesti lähtevät kopiokoneesta csikerätvissä erissä, ja siten ei vaadita li: 73648 huomattavaa keräystä lajittelijassa tai kerääjässä. Linjan lopettaminen ja/tai kokonaisten kopioerien poisto voidaan suorittaa sillä aikaa, kun uusia kopioeriä valmistuu seuraa-vista saman dokumenttierän kierroksista.
Kuitenkin esikeräyskopiointisysteemin haittana on, että kaikki dokumentit täytyy toistuvasti kierrättää kopiointia varten määrätyssä järjestyksessä kierrosnumeron mukaisesti vastaten toivottua määrää kopioita. Täten esikeräyskopiointi edellyttää kasvavaa dokumentin käsittelyä, kun vertauskohtana pidetään jälkikeräyskopiointisysteemiä. Siksi dokumentinkäsit-telyautomaation maksimoiminen, samalJa kun minimoidaan dokumentin kulumista ja vaurioitumista, on tärkeää esikeräysko-pioinnissa.
Jälkikeräyskopiointisysteemissä sitä vastoin tehdään useita kopioita samanaikaisesti yhdellä kertaa kustakin dokumentti-sivusta, ja ne järjestetään sijaitsemaan erillisiin lajitte-luastioihin. Täten dokumenttisivun täytyy vain kiertää (tai käsin tai puoliautomaattisesta tulla syötetyksi) kerran kuvausasemalle jos kopioita, jotka tehdään, on vähemmän, kuin käytettävissä olevia lajitteluastioita. Haittapuolena on, että kopioiden mää.i_ä, jotka voidaan tehdä yhdellä dokumentin kierrätyksellä, on rajoitettu käytettävissä olevien lajitteluastioiden määrään. Myös lajittelija vie tilaa ja on monimutkainen, eikä ole kovinkaan sopiva "on-linen" päättämiseen. Kuitenkin jälkikeräyskopiointi, ja jopa manuaalinen dokumentin sijoittaminen, ovat toivottavia tietyissä kopiointitapauksissa minimoitaessa dokumentin käsittelyä erityisesti hienojen, arvokkaiden tai epäsäännöllisten dokumenttien ollessa kyseessä tai kopioitaessa lukuisia kertoja. Täten on toivottavaa, että on käytettävissä dokumentin käsittelijä esikeräyskopiointisysteemiä varten, ja joka vaihtoehtoisesti on käytettävissä yhtä hyvin jälkikeräyskopioin-tia varten tai yhtä hyvin manuaalista kopiointia varten.
Vaikkakin nopeampi ja tarkempi automaattinen paikoitus varsi- 73648 naisten originaalidokumenttisivujen oikeaan asentoon levyn päälle on toivottavaa, on tärkeää suorittaa se vinouttamatta dokumenttia (dokumentti pyörähtää hiukan) ja/tai vaurioittamatta dokumentin reunaa pysäytettäessä se. Dokumenttisi-vut voivat vaihdella laajasti sivukooltaan, painoltaan, paksuudeltaan, materiaaliltaan, tilaltaan, kosteudeltaan, iältään jne. Dokumenteissa saattaa olla mutkia, ryppyjä, repeämiä, "hiirenkorvia", poisleikkautumisia, päällekkäis-kerrostumisia, kiinniliimautumisia, tarttuvia alueita tai muita epäsäännöllisyyksiä. Eri kopiosivut ovat yleensä kaikki samasta erästä ja leikattu samoista papeririiseistä ja siten jokseenkin tarkkaan samankuntoisia ja kokoisia. Originaalidokumenttisivut usein vaihtelevat huomattavasti jopa silloin, jos ne ovat kaikki samaa "standardikokoa" (esim. kirjainkoko, paperikoko A-4, B-4 jne.), koska ne ovat tulleet eri paperieristä tai niillä on vaihtelevasti muuttuva koko , koska ne ovat eri-ikäisiä tai kosteustilaltaan erilaisia jne.
Nyt on toivottavaa automaattisesti tai puoliautomaattisesti voida nopeasti syöttää , paikoittaa ja kopioida erä yksittäisiä dokumentteja, jotka ovat sekoitus kokoja, tyyppejä ja ovat eri kuntoisia ilman, että dokumentti juuttuu kiinni tai dokumentti vaurioituu, ja että dokumentti oikein ja tarkasti ohjautuu paikoitu^asemaan.
Eräs tärkeimmistä automaattiselle dokumentinkäsittelylle asetettavista vaatimuksista on tarkka ja luotettava, mutta turvallinen originaalidokumentin paikoitus oikeaan asemaan kopiointia varten. Tavanomaisesti on toivottavaa, että dokumentin -käsittelijä automaattisesti paikoittaa joko keskeltä tai kulmasta (riippuen kopioijasta) ennalta-asettelupaikoitus-asemaan suhteessa kopiointilevyyn, kaksi kohtisuoraa reunaa tarkoin suunnattuna kopiointilevyn kahden paikoituslinjan mukaan, mikä tarkoittaa, että originaaliddkumentti suunnattuna kopi-ointioptiikan ja kopiosivun paikoitussysteemin mukaan.
Tässä on toivottavaa, että paikoitustarkkuus on vähemmän kuin 1 millimetri. Jos dokumenttia ei ole oikein paikoitet-tu, silloin saattaa ilmestyä ei-toivottavia tummia reunoja, I! 5 73648 ja/tai reunavarjokuvia saattaa ilmestyä kopioinnin seurauksena, tai informaatio dokumentin reunan lähellä saatetaan menettää, mikä tarkoittaa että kopiointisivulle ei tapahdu kopiointia. Vinoutuminen saattaa myös vaikuttaa dokumenttien oikeaan uudelleen pinoamiseen.
Kuten on osoitettu, mainitunlaiset dokumentinkäsittelysys-teemit on varustettu erilaisilla dokumentin kuljetuksilla siirtämään originaalidokumenttisivuja yli kopiointilevyn paikoitukseen ja pois sieltä. Tunnetaan erilaisia yhdistelmiä, vaihtoehtoja kyseisistä kuljetuksista erilaisine paikoitusyksikköineen tai systeemoineon. Tekniikan tason mukaisesti tunnetaan originaalidokumentin paikoitus kopiointia varten sopivaan asemaan suhteessa läpinäkyvään kopiointi-ikkunaan eri tavoin. Tavanomaisesti paikoitetaan dokumenttisivu ajamalla se porttia tai pysäytintä vasten, vasten levyn yhtä reunaa tai sen mukaisesti. Tämä reunus saattaa käsittää esiintyöntyvät suuntaussormet tai pyörintä-palat tai yhden ainoan pystysuuntaisen pinnan, jota vasten sivun reunus ajetaan, rajaa vasten sivun paikoittamiseksi. Kyseisen paikoittamisen tärkeä toiminta on myös liikkuvan originaalidokumentin suoristaminen, mikä tarkoittaa että voidaan sopivasti pyöräyttää ja suunnata se paikoitusviivan mukaan, kuten myös voidaan määrätä ja kontrolloida dokumentin paikoi-tusasemaa.
Sekä kiinteä että siirrettävä paikoitussormi tai portti on tavanomainen ratkaisu suunnattaessa dokumentin pysäytys-reunat levyn yhden reunan mukaisesti, jolloin voidaan ulkoisesti paikoittaa dokumentti kopiointiasemaansa. Tämä vähentää myös kuljetuksen kriit tisyy ttä, mikä tarkoittaa että se sallii dokumentin syöttäjän luistamisen ja vinoutumisen, jotka tulevat sovitetuiksi ja korjatuiksi. Dokumentin kuljetus voidaan suunnitella siten, että luistatetaan jonkun aikaa dokumentin ohjausreunaa, joka osuu paikoitusreunan pysäytintä vasten, kunnes positiivinen suuntaus on saavutettu, ja paikoitus on täydellisesti suoritettu. Parhaana pidetään, 6 73648 että samaa sivun tasokuljetussyöttäjää käytetään ajettaessa dokumentti levylle ja siitä pois, ennen ja jälkeen kopioinnin, kuten myös paikoitettaessa dokumentin ohjausreuna levyn takareunaan. On myös vaihtoehtoisesti mahdollista suorittaa paikoitus dokumentin takareunan mukaan kääntämällä syöttäjä ja ajamalla dokumenttia taaksepäin levyn kiinteään etureunaan. Joissakin dokumentin käsittelysysteemeissä käytetään myös sivu- tai sivut-taista dokumentin paikoitusta levyn päällä, mikä tarkoittaa että se paikoitetaan originaali levyllä kahden akselin mukaan. Kuitenkaan tätä ei edellytetä, ja sivuttainen paikoitus voidaan suorittaa levyn etupuolella.
Ankaran rajoituksen sellaiselle levyn päällisille dokumenttisi-vun syöttö- ja paikoitussysteemeille muodostaa se, että niillä täytyy olla riittävä kitka, jotta dokumenttisivua voidaan luotettavasti syöttää, mutta sivujen täytyy luistaa suhteessa lasilevyyn, kun dokumenttisivu on välissä niin ettei se naarmuta ja vaurioita lasia, jolloin kuvaus lasin läpi vaurioituu. Syöttö- ja paikoitussysteemien täytyy myös luistaa suhteessa dokumenttiin, kun paikoitusreunan pysäytin pysäyttää sen. Samoin levyn yli kuljetus ei saisi aiheuttaa "etsimisongelmia" - se tarkoittaa ei-toivottuja tummia alueita tai kuvantoja kopiosivulla. Erityisesti näin on ali-kokoisten dokumenttien kohdalla kuljetussysteemin näkyvien osien ulottuessa dokumentin reunojen yli kopioinnin aikana. Tämä on johtanut yhden ainoan suuren vaalean joustavan hihnan käyttämiseen monien dokumentinkäsittelijoiden kohdalla rullien tai moninkertaisten hihnojen asemesta. Kyseisillä yhden hihnan systeemeillä on joitakin luontevia sovellutuksia luotettavan syötön ja rekisteröinnin toteuttamiseksi.
Näitä on esitetty esim. myönnetyssä US-patentissa 190 113. Useissa allaesitetyissä referaattijulkaisuissa on myös esitetty kyseista asiaa.
Toinen rajoitus tai kompromissi on, että dokumentin syöttö-systeemi, joka minimoi dokumenttisivun vinoonmenemistä syöt-tösysteemissä dokumenttierän pinosta rekisteröintiasemaan
II
73648 levyn päälle, on erittäin tarpeellinen. Tarkoituksena on vähentää vinoonmenemisen johdosta tarvittavaa korjausta (suoristusta) paikoitusasennossa. Vielä on myös toivottavaa, mutta normaalisti ristiriitaista, maksimoida dokumentin vinoonmeneminen dokumentin paikoituksen aikana, mikä tarkoittaa että se sallii dokumentin vapaasti kulkeutua suoraan, kun se ojennetaan paikoitusasennuksen mukaan. On myös toivottavaa, ettei dokumenteissa ole merkittävästi reunanohjaus-vastusta, josta johtuu että menetelmä vinoonmenemisen estämiseksi ei ole täysin tyydyttävä. Kyseessä oleva keksintö toteuttaa yhteensopivasti molemmat nämä piirteet lisäämättä reunaohjausvastusta.
Esimerkkeinä muista tyypillisten uudelleen pyörittävien doku-mentinkäsittelijoiden yksityiskohdissa, joissa suoritetaan levyn päällä paikoitus ja v.i.noonmenon suoristaminen, ja joihin kyseessä olevaa keksintöä voidaan soveltaa, on esitetty US-patentissa n:o 4 335 954, US-4 278 344, US-4 270 746 ja US-4 076 408. Mainittu US-patentti 4 278 344 on erityisen kiinnostava tämän hakemuksen kannalta ja liittyy viittauksiin.
Edelleen tuodaksemme esiin joitakin yksittäisiä rakenteen piirteitä, yksi muodostaa "kelluvan suksen" (tasomaisessa painovoimakentässä vapaasti olevan sivun taipumisen estävä levy yhdistettynä sivun syöttörullaan, joka ajaa kopiosivun ojennuspintaa vasten) on esitetty US-patentissa 4 087 087, ja kuviossa 4 US-hakemusjulkaisusarjassa n:o 180 073. Muita kyseisenlaisia ratkaisuja, joissa "laahauspyörä" on yhdistettynä painovoimakuormitteiseen tukemiseen tarkoitettuun "suk-silevyyn", jonka tarkoituksena on ajaa kopiosivut lajittelu-astian sekä sivu- että päätyseiniä vasten, on esitetty kuviossa 5 US-hakemusjulkaisussa n:o 180 184, jota vastaava EPO-hakemus on numeroltaan 81 303 835.3 ja EPO-julkaisuna n:o 0046675.
Dokumentin syöttöpyörärullat jotka voivat poistaa dokumentit levyltä, jotka rullat ulkonevat nostetlavassa dokumenttipitimessä ole- 73648 vasta aukosta (tasomainen valoa heijastava kopioinnin takapinta) on esitetty esimerkiksi yllä mainitussa US-patentis-sa n:o 4 335 954 ja 3 888 585.
Esimerkkejä muista erilaisista patenteista, jotka koskevat dokumentinkäsittelijää ja siihen liittyviä kontrollisysteemejä mukaanlukien dokumentin kulkureitin kytkimet ovat US-patentit n:o 4 054 380, 4 062 061, 4 076 408, 4 078 787, 4 099 860, 4 125 325, 4 132 401, 4 144 550, 4 158 500, 4 176 945, 4 179 215, 4 229 101, 4 278 344 ja 4 284 270.
Tavanomaiset yksinkertaiset software-ohjausjärjestelmät kopiointilaitteiden tavanomaisissa mikroprosessorilogiikka-piireissä ja dokumentinkäsittelijoiden software sekä kopio-laitteiden kontrollitoiminnat sekä logiikka kuten on esitetty yllä mainituissa ja muissa patenteissa ja erilaisissa kaupallisissa kopiointilaitteissa, ovat hyvin tunnettuja ja hyvinä pidettyjä ratkaisuja. Kuitenkin voidaan arvioida, että dokumentinkäsittelytoiminnat ja kontrollointilaitteet, joita on tässä kuvattu, ovat yhdistettävissä kopiointilait-teeseen, joka käyttää jotain toista sopivaa tai tunnettua software- tai hardware-logiikkasysteemiä, kytkimien kontrol-lointilaitteita jne. Kyseinen software toiminnoille, joita on tässä kuvattu, saattaa tietysti vaihdella riippuen kulloisestakin mikroprosessorisysteemistä tai mikrotieto-konesysteemistä, jota on käytetty. Kuitenkin kyseinen software on käytettävissä tai helposti ohjelmoitavissa niistä eroaviin laiteratkaisuihin ilman että niitä täysyisi erikseen lähteä soveltamaan tässä kuvauksessa.
On myös tunnettua kopion kiinnijuuttumisen havaitsemisessa mitata aikaa, joka kuluu, kun kopiosivu sivuuttaa kaksi tai useampia kytkimiä, jotka on sijoitettu kopiosivun kulkutien varrelle, ja tuottaa kiinnijuuttumissignaali tai kopion py-säyttämissignaali, jos aikaperiodi ylittää ennalta annetun aikaperiodin (osoittaen sen, että sivu on juuttunut jonnekin, tai että se on juuttunut kahden kytkimen välille). Eräs li 9 73648 esimerkki on osoitettu US-patentissa n:o 4 084 900. Kiinni-juuttumisen havaitsin aikaviiveineen uudelleenpyörittävää dokumentinkäsittelijää varten on kuvattu US-hakemusjulkaisusarjassa n:o 358 080.
Dokumenttisivujen syöttäminen paikoitusta varten kopiointi-laitteen levyn yli yhdellä suhteellisen kapealla keskeisellä hihnalla on kuvattu GB-patenttijulkaisussa n:o 1 411 550 ja US-patentissa n:o 4 076 233. Jälkimmäiseen kuuluu hihnaa tukevat rullat, jotka ovat kosketuksessa levyyn kahdelta erilliseltä alueelta, joista rullista (400) yksi lähinnä rekisteröin-tiosaa 40 oleva on siirrettävä. Seuraavissa US-patenteissa on havaittavissa muita erilaisia tavanomaisia rullasysteemejä sivun syöttämiseksi: US-4 171 128, US-4 183 519, US-3 072 397, US-3 633 902, US-3 889 943 ja US-4 213 603.
Yllämainittu US-patentti 4 171 128 kuvaa originaalidokumentin syottöyksikköä kopiolevyä varten, jossa rullapapereista muodostuvaa systeemiä käytetään siirtämään dokumenttia levyn poikki. Rullaparit voidaan ilmeisesti kytkeä erillisesti dokumentin eri kohtiin. US-4 183 519 kuvaa dokumenttisivun paikoitusyksikköä, jossa rullaparia 20 käytetään siirtämään dokumenttia levyn poikki paikoitusasemaansa sisäänvedettäviä sormia vasten. US-4 213 603:ssa käytetään kahta rullaparia siihen. US-3 072 397 käsittelee rullayksikköä, joka syöttää ohutta taipuisaa sivua. Kuitenkin rullayksikkö koostuu useista toisistaan välimatkan päähän sijoitetuista renkaista. US-3 633 902 käsittelee sivunsyöttömekanismia, jossa ilmasuih-kut kohottavat sivua ylös yhtä ainoaa rengasta vasten, jossa renkaassa on pehmeä ulkokehä, ja jonka renkaan pyörintää käytetään siirtämään sivua. US-4 097 146 kuvaa laitteistoa, jossa saatetaan, tai ei, käyttää yhtä ainoaa rullaa kytkeytymään sivuun ja poistamaan se levyltä.
Kaikki julkaisut, joita on tässä siteerattu ja niiden viittaukset sisällytetään tässä oleviin referaatteihin lisäyksityis-kohtien tai vaihtoehtoisten yksityiskohtien, piirteiden ja/tai 10 73648 teknisen taustan selostamiseksi.
Kuten on toivottavaa, kyseessä oleva keksintö ratkaisee tai pienentää erilaiset ongelmat, joista on edellä keskusteltu. Parhaana pidetty piirre, joka tässä on tuotu esiin, on toteuttaa dokumenttisivun syöttö- ja paikoituslai te dokumentti-sivun suoristamiseksi ja paikoittamiseksi suhteessa kopiointi asemaan kopioi n ti 1evyn päällä syöttämällä sivua sivua oikovia dokumentin paikoituslaitteita vasten, jolloin parannettu järjestely sisältää seuraavat osat:
Ensimmäiset dokumenttisivun syöttölaitteet, tarkoitetut suorittamaan dokumenttisivun alkusyöttö paikoituslaitteita kohti, jotka syöttölaitteet sisältävät poikittaiset suurella kitkalla sivuun kytkeytyvät ja sivut syöttävät laitteet, jotka estävät dokumenttisivun vinoonmenon, kun sivua on näillä syötetty; toiset dokumenttisivun syöttölaitteet mainittujen paikoitus-laitteiden vieressä koostuen yhdestä rullasta dokumenttisivun ohjausreuna-alaan kytkeytyrni seksi ohjausreuna-alueen väliltä, jolloin mainitut toiset dokumenttisivun syöttölaitteet toteuttavat alhaisen pyörimisvastuksen dokumenttisivun suoristamiseksi syötettäessä dokumenttisivua paikoituslaitteiden kanssa tapahtuvaa ojennusta varten, ja irtikytkentä1 aitteet mainittujen ensimmäisten dokumentti-sivun syöttölaitteiden siirtämiseksi pois mainitusta suuri-kitkaisesta kytkennästä dokumenttisivun kanssa sen jälkeen, kun dokumenttisivun ohjausreuna on mainittujen toisien doku-menttisivun syöttölaitteiden vaikutuksen alaisena, mutta ennen kuin dokumenttisivu kytkeytyy mainittuihin paikoituslait-teisiin niin, että dokumenttisivun kontrolli on ainoastaan mainituilla toisilla dokumenttisivun syöttölaitteilla syötettäessä dokumenttia dokumentin paikoituslaitteita vasten ja suoristettaessa se tällöin; ja että irtikytkentälaitteet ensimmäisten dokumenttisivun syöttölaitteiden siirtämiseksi pois suurikitkaisesta kytkennästä dokumenttisivun kanssa käsittävät nokkalaitteen mainittujen il 11 7364 8 ensimmäisten sivun syöttölaitteiden siirtämiseksi nopeasti ja välittömästi pois levyltä; että dokumenttisivun ensimmäiset syöttölaitteet nostetaan pois levyn päältä nokkalaitteel1 a vain lyhyeksi aikaa lyhyen dokumentti sivun loppuiiikkeen aikana paikoitusta varten ja sitten lasketaan takaisin kosketukseen dokumenttisivun kanssa, ja jossa ensimmäiset ja toiset dokumenttisivun syöttölaitteet yhteistoimisesti toteuttavat dokumenttisivun poiston levyn päältä dokumentin valotuksen jälkeen; sekä että ensimmäinen dokumenttisivun syöttölaite käsittää poikittain matkan päässä sijaitsevat suurikitkaiset sivun syöttörul1 at, ja että toinen dokumenttisivun syöttölaite muodostuu yhdestä ainoasta sivun syöttörul1asta aivan paikoitus-laitteiden vieressä sijaiten huomattavani myötäpäivään ensimmäisestä dokumentti si vun syöttöl ai tt<esta , ja että kaikki sekä ensimmäisen että toisen dokumenttisivun syöttölaitteen sivun syöttörullat sijaitsevat kopiolevyn yläpuolella ko-piointilevyn alueen sisällä, joka normaalisti on dokumentti-sivun peittämä, ollessaan paikoitetussa kopioi nti asemassaan levyn päällä ja siten välttääkseen kopioinnin aikaisen valotuksen.
Eräässä keksinnön sovellutusmuodossa on ensimmäiset ja toiset dokumenttisivun syöttölaitteet yhteisesti ajettu yhteen ainoaan pyörintäsuuntaan paitsi dokumentin valotuksen aikana.
Eräässä keksinnön toisessa sovellutusmuodossa ensimmäinen dokumenttisivun syöttölaite käsittää poikittain matkan päässä toisistaan sijaitsevat suurikitkaiset ja voimakkaasti muotoaan muuttavat sivun kitkasyöttörul1 at, jotka normaalisti muuttavat muotoaan kytkeytyessään mainittuun levyyn ja sijaitsevat normaalisti kytkentäalueen vastakkaisilla puolilla dokumenttisivua, ja että mainittu toinen dokumenttisivun syöttölaite käsittää yhden ainoan rullan, joka sijaitsee keskeisesti kytkien ja syöttäen dokumenttisivun ohjausreuna-aluetta ollen aluksi syötetty mainituilla ensimmäisillä dokumenttisivun syöttölaitteilla paikoitus!aitteita kohti.
12 73648
Eräs keksinnön toinen edullinen sovellutusmuoto käsittää valoa heijastavan dokumenttisivun taustalevyosan, jonka läpi mainitut sivun syöttörullat ulottuvat siinä olevien aukkojen läpi, ja jossa etuosa mainitusta taustalevyosasta ulottuu mainittujen toisten sivun syöttölaitteiden ja mainittujen pai-koituslaitteiden väliin ollen erikseen siirrettävissä doku-menttisivua vasten suhteessa mainitun tausta 1evyosan toiseen osaan dokumentti sivun käyristymisen estämiseksi paikoituksen ai kana.
Keksinnön muita suoritusmuotoja ja liittyviä menetelmiä toteutetaan patenttivaatimusten tunnusmerkkiosassa esitetyin keinoin.
Muunnelmia edellämainituista ja muista piirteistä ja eduista tullaan esittämään edellä eri11islaitteista ja toimintavaiheista. Keksintö on paremmin ymmärrettävissä viittaamalla seuraavaan selitykseen, jossa on eräs erityislaitejärjestely, johon seuraavat piirustukset liittyvät (kuvitteellinen mittakaava) .
Kuva 1 on sivuttaiskuvanto esimerkin mukaisesta dokumentin käsittelylaitteen kokoonpanosi >, jossa käytetään kyseessä olevan keksinnön mukaista paikoitus systeemiä.
Kuvat 2 ja 3 ovat osittain suurennettuja sivuttaiskuvantoja kuvan 1 paikoitus systeemi n laiteratkaisusta esitettynä kahdessa eri toimintatilassa.
Kuva 4 on osittainen tasokuvanto (päältä) kuvioiden 2 ja 3 systeemistä levypidin (27) siirrettynä syrjään kuvauksen selventämiseksi .
Esimerkin mukainen, kuviossa 1 kuvattu dokumenttisivun käsit-telysysteemi, voi muilta osin olla tavanomainen paitsi niiltä osin, mitä on esitetty tässä, ja se on asennettavissa mihin tahansa sopivaan tai tavanomaiseen kopioi nti laitteeseen.
Il 73648 1 3 Tässä on esitetty tavanomainen levyn yli uudelleen pyörittävä dokumenttisivunkäsittelijä (RDH) esikerääjä1lä varustettua kopiointia varten kuitenkaan rajoittumatta siihen. SADH-tyyppiä tai toisenlaista dokumentinsyöttäjää saatetaan myös käyttää. Tässä erä dokumenttisivuja tavanomaisessa sivu-järjestyksessä pinotaan (ladataan) pinouslevylle, josta ne yksitellen järjestyksessä pinon pohjalta, tyhjöhihnalla tai muulla sopivalla ulossyöttäjällä, tulevat syötetyiksi, sopivasti ilmaveitsen avustamana, joista molemmat sijaitsevat pinon edessä. Kukin sivu syötetään ulos kopiointilevylle, paikoitetaan (mukaanlukien suuntaus) ja sitten kopioidaan kerran ja palautetaan pinoavan kuljetuksen kautta, joka kuljetus johdattaa palaavan sivun päällimmäiseksi pinoon, pinon takaa ja vapauttaa sivun uudelleen pinoutumista varten laskemalla sen pinon päälle sivuttaisesti ojentavien reunan-ohjausosien väliin. Täten dokumenttisivut voidaan jatkuvasti kierrättää uudelleen samassa järjestyksessä haluttua kopioin-tisivuerämäärää vastaten.
Tarkastellaan ensiksi erityisesti kuviota 1, jossa on kuvattu esimerkinmukainen automaattinen dokumentinkäsittelijä 1 tavanomaisen kserografisen reproduktiokoneen, kuten kuvattu edellä siteeratussa US-patentissa n:o 4 270 746, kuvuuslevyl-le 3 asettelua varten. Dokumentinkäsittelijässä 1 on doku-menttilaatikko 5, yksittäisistä dokumenttisivuista 7 pinotun erän tukemiseksi. Tyhjöhihna-aallotussyöttäjäsysteemi 9 sijaitsee dokumenttilaatikon etualueen alapuolella pinossa olevan pohjimmaisen sivun poissaamiseksi ja aallottamiseksi ja kyseisen dokumenttisivun syöttämiseksi poistorullastoon 11 sen jälkeen, kun ensin ilmaveitsi 12 on auttanut erottamaan pohjasivun muusta pinosta. Kyseinen dokumentti johdetaan poistorullaston 11 avulla dokumenttiohjureiden 13 kautta syöttörullaston puristukseen 15 ja kopiointikoneen levylle reproduktiota varten. Sisäänvedettävä paikoitusreunus 18 on järjestetty tähän paikoittamaan dokumentin etureunan syöttöä levylle.
1 4 73648
Tarkka ja uusi dokumentin syötön paikantaminen ja suoristus levyn päälle suoritetaan rullaparilla 17 ja yksittäisellä rullalla 16. Kuten tuonnenpana tässä selvitetään, yksittäinen dokumenttisivun sisäänsyöttö levyn 3 päälle kontrolloidaan välimatkan päähän toisistaan sijoitetulla kahdella suuren kitkan omaavalla ajorullalla 17, jotka pidättävät sivua menemästä vinoon, mutta jossa sekä lopullinen paikoitus että sivun poisto on kontrolloitu yhdellä ainoalla läntöpuolen rullalla 16, joka sijaitsee lähellä paikoitusreunusta 18 ja keskeisesti dokumenttisivun ohjausreunaan nähden (katso kuvaa 4, dokumentin 7 paikoitetun asennon näyttää katkoviiva 1 . Kaksi tulopuolen rullaa 17 nousee automaattisesti ylös lasilevyn 3 päältä sallien paikoituksen aikana sivun kontrolloinnin yksistään yhdellä ainoalla lähtöpuolen rullalla 16 sallien tällöin sivun paljon helpomman kääntymisen ja parantaen vinouman suoristamista paikoituksen aikana. Tämä tarkoittaa, että tässä on kyse levyn päällä tapahtuvasta dokukentin syöttö- ja paikoitussysteemistä, joka automaattisesti kytkee pois vinoonmenemisen estävät useat syöttörullat ja kytkee yhden ainoan vinoonmenemisen mahdollistavat rullan 16 päälle lähellä paikoitusreunusta 18 dokumenttisivun suoristavaa paikoitusta varten.
Dokumentin kuvausta seuraa, että paikoitusreunus 18 vedetään sisään sopivin laittein, kuten solenoidilla niin kuin on esitetty. Dokumentti syötetään sitten pois levyltä rullien 16 ja 17 avulla ohjuriin 19 ja (valinnaisesti) syöttörulla-pariin 21, ja palautetaan takaisin dokumenttipinon 7 päälle syöttörullasarjän 23 kautta.
Kun tarkoituksena on toimittaa vastakkainen puoli kaksipuolisesta dokumentista kuvaukseen, syötetään kaksipuolinen dokumentti pinosta 7 ohjureiden 13 läpi kunnes takareuna ohittaa dokumentin suuntaajan 24. Dokumentin suuntaajaa 24 pyöritetään sitten vastapäivään, se tarkoittaa dokumenttisivun kulkuväylälle. Dokumentin suunta on sitten myös käännetty, ja dokumentti on suunnattu suuntaajalla 24 ohjureiden 26 ja syöt- il 73648 törullasarjän tartunnan 28 kautta levy! le 3, kuten yksityiskohtaisesti on kuvattu yllä siteeratussa US-patentissa 4 278 344.
Dokumentinkiisittelija 1 on myös varustettu sivun erotinsor-mella 35, kuten on hyvin tunnettua tekniikan tasosta, tunnistamaan ja ilmaisemaan syötettyjen dokumenttien palaamista dokumentinkäsittelijään, se tarkoittaa, lasketaan kutakin loppuunsuoritettua dokumenttierän kiertoa. Viimeisen doku-menttisivun lähtemisen jälkeen (poissyöttämisen jälkeen) sivun erotinsormen 35 alta, putoaa sormi 35 laatikossa 5 olevan raon läpi aktivoiden tunnistimen, joka ilmaisee että viimeinen dokumentti erässä on poistettu laatikosta. Automaattisesti sormi 35 sitten pyöritetään tai muuten nostetaan niin, että se jälleen tulee lepäämään pinon kaikkien dokumenttien päällä dokumenttierän seuraavan kierron aloittamiseksi .
Dokumenttisivun erotussyöttäjässä 9, kuviossa 1, on useita syöttöhihnoja 37, jotka oval tuettuina rullien 39 ja 40 päälle, siirron toteuttamiseksi. Hihnojen 37 kulkureitin sisälle on järjestetty tyhjölaitteisto 41, jossa olevat aukot on järjestetty toimimaan yhdessä hihnojen 37 reitityksen kanssa toteuttamaan tyhjö dokumenttipinossa olevan pohja-dokumentin vetämiseksi hihnojen 37 päälle, jolloin aiheutetaan aallotus pohjimmaiseen sivuun.
Kuvion 1 ilmaveitseen 12 kuuluu paineistettu ilmatila 50, jossa on useita erillisiä iLmasuihkuaukkoja tai suuttimia 51 ilman ruiskuttamiseksi kaikkein pohjimmaisen dokumentin, joka on vedetty alas syöttöhihnoja vasten, ja sen päällä olevien dokumenttien väliin ilmatyynyn tai laakerin toteuttamiseksi pinon pöhjadokumentin väliin pöhjadokumenLin pinosta poistoon tarvittavan voiman minimoimiseksi.
Kukin pohjasivu pohjasivun syöttölaatikossa 5, se tarkoittaa dokumentti, joka tulee syötetyksi uudelleen pyörittävän doku-mentinkäsittteli jän 1 document tilaat i.kos‘a , on automaattisesti '6 73648 pohjaltaan suoristettu ja sivultaan paikoitcttu, ennen kuin se tulee syötetyksi pois laatikosta tavanomaisella säädettävällä välimatkan päähän toisistaan sijoitetulla laatikon sivuohjuriparilla (ei näytetty). Kuitenkin jossain määrin dokumentin vinoonmeno voi myös tapahtuva sivun syötön aikana laatikon ja kuvauslevyn päällisen paikoitusaseman välillä. Kyseessä oleva systeemi estää mahdollisimman laajasti sellaisen tuonnempana tapahtuvan dokumenttisivun vinoonmenon enimmän aikaa syötöstä ja vinoonmenon estävää kuljetusta. Tällöin toteutetaan pysäytyksettä suoristus lyhyellä dokumentin loppuliikkeellä sen paikoitusasemaan levyn päälle toisen vinoonmenon sallivan kuljetuksen avulla (rulla 16).
Tätä päätä varten on olemassa useita dokumentinkuljetu stien syöttörullasarjoja 11, 15, 17, 21, 23 ja 28, ja tavallisesti ajorullat tai hihnat sijaitsevat jonkin matkan päässä toisistaan poikittain dokumenttiväylään nähden dokumenttisivun epäyhtenäisen syötön tai vinoonmenon vastustamiseksi.
Tarkasteltaessa edelleen tätä sisäänsyöttöväylää dokumentti-sivuille 7 pois pinosta levyn päällä tapahtuvaa kopiointia varten havaitaan, että kukin dokumenttisivu, kun se on syötetty. ohittaa lähtöpuolen kytkimen 30 (tässä laatikon 5 ulostulon vieressä) juuri ennen dokumentin syLttöä levyn päälle ja tämän kohdan vieressä). Näiden kahden kytkimen 30 ja 31 sijainti ei ole kriittinen. Dokumentin etureunan alue saa nämä kaksi kytkintä toimimaan syötettäessä dokumentteja kopiointia varten, ja ennen kuin kyseinen dokumentti saavuttaa toisen ja lopullisen tasokuljetuksen (rulla 16). Koska kytkimet 30, 31 ja ohjuri 13 ovat kiinteitä, olennainen sivu-väylän kahden kytkimen välinen etäisyys on vakio. Täten aikaperiodi kytkimen 30 ja seuraavan kytkimen 31 toimintaan saattamisen välillä on suoraan verrannollinen tasokuljotukseen syötetyn dokumenttisivun todelliseen nopeuteen. Dokumentti-sivun syöttönopeuden vaihtelut jotka aiheutuvat esimerkiksi linja-jännitteen vaihteluista, käyttömoottorin toleransseista, käyt-töpyörästön kulumisesta, sivun luistamisesta, sivun vastuksesta jne. tulevat suoraan mitatuiksi. Tätä tietoa il 73648 1 7 pidetään parhaana, että no muodostuu tavanomaisen kontrolli-laitteen 10 ajoituslähteostä tulevien d i q i taa!. ipu l.ssien t av anoma isosta Laskemisesta, voidaan sitten käyttää tasoksi jetusujon tarkkaan kontrolloimiseen, kuten edellä seuraavassa yksityiskohdittain esitetään.
Sen jälkeen, kun dokumenttisivu 7 tullakseen kopioiduksi, on syötetty toisen kytkimen 31 ohi, syötetään se levyn päälle dokumenttipitimen 27 alle. Pidin 27 on suuri, tavallisesti tasomainen valoa heijastava pinta, joka sijaitsee kokonaan levyn 3 yläpuolella toimien optisesti yhtenäisenä taustana, jota vasten dokumentti tulee kopioiduksi. Kuten kuvasta 2 nähdään pidin 27 on kohotettuna dokumentin syöttö-liikkeen aikana (sekä ennen että jälkeeni kopioinnin.) dokumentin syötön kitkavastuksen vähentämiseksi. Kopioinnin aikana kuten on esitetty kuvioissa 1 ja 2, on pidin 27 laskettuna painumaan dokumenttisivua vasten. Pitimen nostoliiko voidaan toteuttaa millä tahansa sopivalla mekanismilla, kuten kuvatulla epäkoskonokkasysteomilla 22 (voidaan toteuttaa neljä kyseisenlaista nostopistet tä 22).
Kun dokumenttisivun etureuna saapuu tuustulovyn tai pitimen 27 alle, kytkeytyy siihen ensin dokumenttisivun syöttörulia-pari 17. Kuten erityisesti on näytetty kuvassa 4, havaitaan, että rullat sijaitsevat huomattavan matkan päässä toisistaan poikittain sivun syöttö!iikkeen suuntaan nähden ja niitä ajetaan yhdessä moottorin "M" yhteisen käyttöakse1 in 20 kautta doKumenttisivun vinoonmenon pienentämiseksi tai estämiseksi. Tässä käytetään apuna pyöriä 17, joilla on pinta, jolla on suuri kitka ja suuri kosketuspintä. Tämä voidaan toteuttaa esimerkiksi pyörillä 17, joissa on ulommainen kerros tai kulutuspinta (esim. 2 mm) tavanomaisesta aineesta, jolla on suuri kitka, suuritiheyksistä mikrosoluista uretaanipaperisyöttörull amateriaalia, mutta sisempi kerros paljon pienemmän tiheyden omaavaa, voimakkaasti kokoonpuristuvaa pehmeää materiaalia sallien pyörien 17 muodonmuutoksen ja siten suuren kosketuksen tai kulutuspinta-alan pyörien 17 18 73648 ja syötetyn dokumenttisivun välillä jopa suhteellisen alhaisella alaspäin suuntautuvalla normaalivoimakuormituksella. Näin on myös rullan 16 kohdalla, joka sijaitsee dokumentti-sivun vastakkaisella puolella kahden rullan 17 kytkentäalu-eisiin nähden.
Kuten nähdään kuviosta 4, jossa dokumentin 7 paikka on esitetty katkoviivalla, kaikki kolme rullaa, jotka kytkeytyvät dokumenttisivuun yläpuolisessa levynpäällisessä kuljetus-systeemissä (rullapari 17 ja levyltä lähtöpuolen ainoa rulla 16), sijaitsevat kaikki levyn päällä, mutta pienimmän automaattisesti paikoitettavan dokumentin standardikoon sisällä. Tämä vähentää "reunalta näkymisongelmia", koska se sallii kaikkien dokumentin reunojen olla taustanaan pitimicn 27 pinnan aukottomat alueet, ja se tarkoittaa, että kaikki ajopyörät ja kaikki aukot, joiden kautta nämä pyörät ulottuvat ajamaan dokumenttisivua, ovat kätkeytyneenä dokumentin taakse (yläpuolelle) kopioinnin aikana.
Kuten kuvasta 2 nähdään, kaikki rullat 16 ja 17 ovat alussa (ja normaalisti) alhaalla, se tarkoittaa, niiden annetaan levätä normaalivoimalla paikoitukseen syötettävää dokumenttisivua vasten, ja niitä ajetaan pyörintää käyttäen moottorilla M. Kun dokumenttisivu on täten ajettu myötävirtaan kohti paikoitussysteemiä 18, syötetään se pyörillä 17 sallimatta lisääntyvää vinoonmenemistä yhden ainoan kapean painovoimakuormitteisen kitkasyöttöpyörän (16) tartuntaan, joka pyörä sijaitsee syötettävän dokumenttisivun välissä (mieluiten keskeisesti), (viitaten ulkosivumittaan, se tarkoittaa, mittaan, joka on poikittain dokumenttisivun syöttösuun-taan nähden). Yksittäisen syöttörullan 16 ja levyn välinen puristuskohta on aivan paikoituslinjän vieressä, se tarkoittaa, paikoitussormien 18 vieressä. Kuten tässä on nähtävissä pyörää 16 voidaan tavallisesti ajaa, ja se voi tulla kytketyksi, samasta akselista kuin rullat 17, vaikka tätä ei vaaditakaan.
Verrattaessa rulliin 17, on rullia 16 vain yksi ainoa, joka II.
73648 19 on tasaista suuren tiheyden omaavaa mikrosoluista uretaania, jolloin pystytään toteuttamaan hyvä, suhteellisen suurella kitkalla tapahtuva dokumenttisivun ajo, mutta ainoastaan suhteellisen pieni välissä oleva kontaktipinta, jolloin varmistetaan pieni tai ei-huomattava allaolevan dokumenttisivun pyörähdyksen vastustus (vinoonmeno tai suoristuminen). Tämä pyörä 16 pysyy alhaalla kaiken aikaa, se tarkoittaa, koko kopiointikerroksen ajan kyseisessä systeemissä.
Dokumenttisivun lopullista syöttöä paikoitukseen suoristuksi-neen, jonka suorittaa yksi ainoa rulla 16, avustaa "suksi" 29. Tämä muodostuu erikseen asennetusta (ripustetusta) doku-menttipitimen tai taustajäsenen 27 osasta. Kuten erityisesti on näytetty kuviossa 2, tämä "suksi"-osa 29, joka itse asiassa muodostaa jatkuvan "siivekkeen" pitkin pitimen 27 koko ohjaus-reuna-aluetta, on painovoimakuormitteinen ja vapaa riippumaan alaspäin vapaa reuna paikoitusportin 18 vieressä myös silloin kuin muu osuus pitimestä 27 on nostettuna. Tämä "suksi" 29 auttaa pitämään dokumenttisivua alhaalla ja estää dokumentti-sivun ohjausreuna-alueen käyristymisen, kun se ajetaan rullalla 16 paikoitusporttia (sormisarjaa 18) vasten. Aiemmin siteerattu US-patentti n:o 4 087 087, havaitaan lähemmin tarkasteltuna täksi tavanomaista tyyppiä olevaksi yksiköksi.
Tarkastellaan nyt erityisesti kuvaa 3 ja verrataan kuvaan 2, se esittää kaaviollisesti selostetun paikoitus- ja suoristus-systeemin toimintaa. Systeemi on esitetty kuviossa 3 juuri paikoituksen jälkeen, kun dokumentin suoristus ja kopiointi on suoritettu loppuun. Voidaan nähdä, että lopullista paikoitusta ja suoristusliikettä varten sen jälkeen, kun sivu on saavuttanut rullan 16 (kuten kuvassa 2), rullapari 17 nostetaan ylös pois dokumenttisivulta 7 ja levyltä 3. Erityinen nostomekanismi ei ole kriittinen ja se on esitetty tässä ohimennen pelkästään esimerkiksi epäkeskonokkamekanis-mina 25, jonka saa toimintaan tavanomainen clektromaqneetti-nen kytkin 45, kuten on näytetty kuvassa 4, kytkeytyen samaan moottoriin "M". Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää solenoidia 20 73648 tai muuta sopivaa elektronisesti toimivaa mekanismia. Kuitenkin on tärkeää että rullien 17 noston ajoitus pois suuren kitkan omaavasta kytkennästä dokumentti sivun kanssa voidaan tarkoin määrätä toimimaan rinnakkaisesti rullalla 16 suoritettavan dokumenttisivuun tarttumisen ja ohjauksen kanssa, ja että tämä tapahtuu ennen kuin dokumenttisivun oh-jausreuna saavuttaa paikoitusportin 18, kuten tuonnempana edelleen esitetään.
Haluttu nostokohta on esitetty kuviossa 2, se on, juuri sen jälkeen kun dokumenttisivun ohjausreuna on joutunut rullan 16 ja levyn 3 väliseen tartuntaan. Heti kun rullat 17 on nostettu, on dokumentti sitten ainoastaan yhden ainoan rullan 16 säädön ja syötön alainen, joka rulla vetää dokumentin ohjausreunaa paikoitusreunusta 18 kohti keskeisesti dokumenttiin nähden. Tällöin jos dokumentti on mennyt vinoon, osuu yksi dokumenttikulma tai sivu ensiksi yhteen sormeen 18. Tämä synnyttää dokumenttisivun päälle pyörittävän voiman, joka johtaa sivun ojennukseen menoon. Ainoa rulla 16 sallii vapaasti pyörittävän suoristavan voiman (ei pidätä), joka rulla jatkaa dokumentin ajamista eteenpäin kunnes suoristaminen on suoritettu täydellisesti loppuun, ja dokumentin ohjausreuna on lineaarisesti rajoittunut paikoitusreunalinjaan 18. Rulla 16 luistaa sitten suhteessa dokumenttisivuun kunnes sen käyttö "M" on kytketty pois päältä tai katkaistu. Kuitenkaan tämä ajoitus ei ole kriittinen. Hyvänä pidetään, että yhteinen ajosysteemi kaikille pyörille on kytketty pois päältä lyhyeksi aikaa juuri ennen (suunnilleen 200 millisekuntia ennen), kuin kopiointilaitteen valaisusysteemin valotus (salama) tapahtuu.
Niin pian kuin valotus on suoritettu, moottori "M" kytkeytyy uudelleen kaikkiin kolmeen pyörään ja myös nokkalaitteeseen 25 laskien pyörät 17 kosketukseen dokumenttisivun kanssa. Pitimen nostomekanismi 22 saatetaan myös toimintaan tällä hetkellä, ja sitä käytetään tavanomaisesti. Samanaikaisesti paikoitusportti 18 lasketaan pois dokumenttiväylältä. Täten kaikki kolme pyörää ovat ajokosketuksessa dokumenttisivuun
K
73648 dokumenttisivun vinoonmenemättömän poiston’suorittamiseksi kopiointilevyltä välittömästi kopioinnin jälkeen, ja myös seuraavan kopioitavan dokumentin vastaanottamiseksi ja syöttämiseksi. Parhaana pidetään, että rullan 16 dokumenttisivun kosketuspisteen etäisyys paikoitusreunasta on mahdollisimman pieni (systeemin toimintatoleranssien ja maksimaalisen korjattavan vinoonmenomatkan sisällä) jolloin sallitaan rullan 16 eteenpäin syöttävän tai ajavan voiman maksimoiminen dokumenttisivun päällä, ilman että dokumenttisivun se osuus käyristyy, joka on rullan 16 edessä (se on, rullan 16 ja paikoi-tusreunan 18 välissä) mutta että on riittävästi tilaa edellä esitetyn suuntaustoiminnon sallimiseksi niin, että kontrollointi ja suuntauksen loppuunsuorittaminen toimitetaan yksin rullalla 16. Rullan 16 kasvava eteenpäin ajava voima kasvattaa käytettävissä olevaa suoristusvoimaa dokumenttisivun päällä. On havaittu, että ainoastaan suunnilleen 2,54 cm:n etäisyys on tarkoituksenmukainen.
Koska rulla 16 vetää dokumenttia sen ohjausreunan keskeltä, niin se ei synnytä mitään merkittävää vinoonmenovoimaa dokumentin päälle. Täten dokumentin päällisten ulkoisten vastusten tehollinen voimakeskiö on rullan 16 vaikutuskohdan takana ja suunnilleen linjassa sen kanssa kuljetuksen vinoonmenon minimoimiseksi. Edelleen huomataan, että se kuljetusmatka jolloin rulla 16 vaikuttaa yksin (se tarkoittaa, se matka, jonka dokumenttia syötetään rullalla 16 sen jälkeen, kun vinoonmenoa kontrolloivat rullat 17 on nostettu) on hyvin lyhyt. Se käsittää ainoastaan viimeisimmän dokumentin siirron paikoitukseen. Kaiken muun aikaa dokumenttia syötettäessä levyn päällä on dokumentti pitkähkön välimatkan päässä toisistaan olevien suuren kitkan ja suuren kontaktipinnan omaavien rullien 17 tarkassa kontrollissa, jotka rullat 17 estävät kuljetussys-teemiä vinouttamasta dokumenttia.
Kuten edellä olevasta huomataan, ajoitus kytkimen 45 päälle saattamiseksi, joka kytkin kontrolloi rullien 17 nostomeka-nismia 25, on kriittinen. Tämä on seurausta toivotusta kor- 22 73648 keasta dokumenttisivun kuljetusnopeudesta korkea-asteista ko-piointilaitetta varten yhdessä hyvin lyhyen matkan ja ajan kanssa siitä ajanhetkestä lukien, jolloin dokumentti saavuttaa rullan 16 siihen asti kunnes dokumentti saavuttaa paikoi-tusreunan 18. Havaitaan, että tämä tarkka ajoituskontrolli voidaan parhaiten toteuttaa mittaamalla varsinaista dokumentin kuljetusnopeutta siitä ajasta, joka on kulunut kytkimien 30 ja 31 toimintaan saattamisen välillä tasokuljetussysteemin tulopuolella. Pulssilaskusignaali tuotetaan valvontalaitetta 10 varten dokumentin syöttönopeuden muutoksien osoittamiseksi. Tämä nopeuden mittaaminen saatetaan tehdä kullekin sivulle. Vaihtoehtoisesti tietokoneajan ja muistin säästämiseksi, tämä tieto voidaan saada kerralla dokumenttisivun ensimmäisessä syötössä kutakin kopiointitoimintoa varten, ja se voidaan tallentaa kontrollointilaitteen 10 muistiin käytettäväksi kyseisen kopiointioperaation tai vaiheen ajan (ja sitten palauttamaan alkutilaan kun kopiointilaitteen seuraavan toiminnon aika on).
Koska etäisyys kytkimen 31 (tai muu kytkin dokumenttisivun sisääntulokohdassa levyn päälle) ja rullan 16 nokan aseman välillä on vakio tai tunnettu etäisyys, on dokumentin nopeus tarkoin määrättävissä heti, kun aika jolloin dokumentin ohjaus-reuna saavuttaa tämän syöttörullan puristuskohdan voidaan tarkoin määrittää. Täten kytkin 45 voidaan saattaa toimintaan ennälta asetetun aikaviiveen, joka seuraa kytkimen 31 toimintaan saattamista, kuluessa umpeen (käytetään palautuvaa aikaviivettä, joka tuotetaan siten tavanomaisella tietokoneohjelmalla tai piirillä kontrollilaitteessa 10, esim. aloittamalla tavanomainen elektroninen aikajakson laskenta ennalta asetetusta laskentarekisteristä ohjauskellopulsseineen). Täten kytkin 45 kytkeytyy hieman eri aikoihin riippuen todellisista eroista dokumentin syöttönopeudessa. Tämä aikaviive voidaan saada alkutilaan millä tahansa sopivalla ohjelmistolla mittaamalla muutos kytkimien 30 ja 31 toimintaan saattamisen välillä kuluneessa ajassa.
li 73648 23
Muut (alku)asettelut voidaan suorittaa tehtaassa tai paikan päällä kopioiden välisten eroavaisuuksien kompensoimiseksi mukaanlukien erot kytkimen 31 toimintaansaattamispisteen ja rullan 16 tartuntakohdan välisessä matkassa. Kuitenkin kun nämä asetukset on kerran tehty, niitä ei tarvitse enää saattaa alkutilaan.
Täten yhteenvetona edellä esitetystä pyörän 17 noston ajoituksesta todetaan, kun vaihtelut Iinjajännitteissä tai muut vastaavat seikat hidastavat dokumentin syöttökuljetusta, silloin aika kytkimien 30 ja 31 toimintaan saattamisen välillä tulee kasvamaan hieman, ja tätä ajan kasvamista käyttää kontrollilaite 10 kasvattaen vastaavasti aikaviivettä elektronisen kytkimen 45 toimintaan saattamisessa, niin että vaikkakin dokumentti on viivästynyt, pyörät 17 eivät nouse vielä pois sivun kontrolloinnista ennen, kuin vasta sen jälkeen kun dokumenttisivun ohjausreuna on rullan 16 kontrollin alainen. Samoin jos dokumentin kuljetusnopcus kasvaa jostain syystä, tämä tulee automaattisesti nopeuttamaan kytkimen 45 toimintaan saattamista sen varmistamiseksi, että pyörät 17 eivät nouse ennen, kuin dokumenttisivun ohjaus-reuna saavuttaa paikoitusreunuksen 18. Täten saatetaan nähdä, että pyörät 17 ovat aina nostettuina sivun liikkeen lyhyen "ajoitusikkunan" sisällä (siksi asemasta riippuvan) pyörän 16 ja paikoitusreunan 18 välillä. Tämä sallii pyörän 16 sijaita hyvin lähellä paikoitusreunaa 18, se on, ainoastaan hyvin pienellä sellaisella "ikkunalla".
Erilaisia erityisalgoritmeja on käytetty kontrollilaitteessa 10 määräämään erillisen pyöriä 17 nostavan kytkimen 45 toi-minta-aika. Voidaan käyttää yksinkertaista aritmeettista laskentaa. Esimerkiksi yksi muoto esittäen tätä ajoitus-suhdetta on C2= C1 ( gy) + C3/ missä C2 on kellopulssin lasku-(aika) kytkimen 45 toimintaan saattamiseksi, C1 kellopulssin lasku kytkimien 30 ja 31 toimintaan saattamisen välillä, D1 on dokumenttiväylän etäisyys kyseisten kahden kytkimen välillä, D2 on etäisyys kytkimen 31 ja pyörän 16 tartuntakohdan välillä, ja C3 on vakio aikaviive vastailen systeemin vaikutusta 24 73648 tai mekaanista aikaviivettä elektronisen signaalin kytkimelle 45 lähettämisen ja sitä seuraavan pyörien 17 riittävän korkealle noston välillä niiden estävän vaikutuksen poistamiseksi dokumenttisivun suoristuksessa. Jos C3 ja D1:n ja D2:n välinen suhde ovat vakioita niin nähdään, että C2 on suoraan verrannollinen C1:een. Jos D1 on suunnilleen yhtä suuri kuin D2 silloin pieni lisäys tai vähennys C1:ssä, vastaten pientä dokumentin nopeuden muutosta, voidaan yksinkertaisesti lisätä C2:een. Toisin sanoen vakiota D1, D2 ja C3 ei tarvitse varsinaisesti mitata. Nimellinen toiminta-aika kytkintä 45 varten voidaan yksinkertaisesti asettaa ennakolta systeemiin, esim. teknisesti tyypillisellä ennalta aseteltavalla potentiometrillä, jossa on tavanomainen digitaalinen ulostulomuunnin.
Ilmaistaessa ajoitussuhde toisella tavalla, niin todellinen aikaväli, mikä vaaditaan dokumentin paikoittamiseksi, on verrannollinen nimelliseen aikaväliin ja siten kytkimien 30 ja 31 välisen mitatun ajan ja niiden välisen nimellisajan aika-suhteeseen.
Myös jos halutaan lisää ajoitustarkkuutta, voidaan käyttää toista tavanomaista kytkiniä rullien 17 (tai muun nostomeka-nismin tai kytkimen 45) välissä yhdistettynä kontrollilait-teeseen 10 (esitettynä piirikytkentälinjalla kuviossa 1) toisen signaalin tuottamiseksi osoittamaan rullien 17 varsinaista nostoliikettä (aikaa). Tämä mahdollistaa vastaavan lisäyskompensointisäädön toimintasignaalin aikaan kytkintä 45 varten minkä tahansa vaihtelun kompensoimiseksi operointiajassa rullien 17 nostosysteemiä varten mukaan lukien toiminta-ajan kytkintä varten.
Tässä esitetyllä laiteratkaisulla ja muulla vastaavalla on tarkoituksena toteuttaa dokumenttisivun päällisten ajo- ja paikoitusvoimien varmempi ja luotettavampi kuitenkin kevyt ja automaattinen kontrolli dokumentin koko syöttö-, paikoitus-, suoristus- ja poistoprosessin aikana. On myös ymmärrettävä, että tässä esitetty laitteisto on vain esimerkinomai-
II
73648 25 nen, ja että muita variaatioita, muunnelmia, pieniä eroavuuksia ja vaihtoehtoisia laiteratkaisuja saatetaan tehdä poiketen tässä esitetystä tyypistä. Ne on tarkoitettu liittymään seuraavien patenttivaatimusten suojapiiriin.

Claims (11)

26 73648
1. Dokumenttisivun syöttö- ja paikoitustaite dokumenttisi- vun (7) suoristamiseksi ja paikoittamiseksi suhteessa kopi-ointiasemaan kopiointilevyn (3) päällä syöttämällä sivua sivua oikovia dokumentin paikoituslaltteita (18) vasten, tunnettu siitä, että se muodostuu ensimmäisistä dokumenttisivun syöttölaitteista (17), tarkoitetut suorittamaan dokumenttisivun alkusyöttö paikoituslait-teita (18) kohti, jotka syöttölaitteet sisältävät poikittaiset suurella kitkalla sivuun kytkeytyvät ja sivut syöttävät laitteet, jotka estävät dokumenttisivun (7) vinoonmenon, kun sivua on näillä syötetty; toisista dokumenttisivun syöttölaitteista (16) mainittujen paikoituslaitteiden (18) vieressä koostuen yhdestä rullasta (16) dokumenttisivun (7) ohjausreuna-alaan kytkeytymiseksi ohjausreuna-alueen väliltä, jolloin mainitut toiset dokumenttisivun (7) syöttölaitteet (16) toteuttavat alhaisen pyöri-misvastuksen dokumenttisivun suoristamiseksi syötettäessä dokumenttisivua paikoituslaitteiden (18) kanssa tapahtuvaa ojennusta varten, ja irtikytkentälaitteista (25) mainitun ensimmäisten dokumenttisivun syöttölaitteiden (17) siirtämiseksi pois mainitusta suurikitkaisesta kytkennästä dokumenttisivun (7) kanssa sen jälkeen, kun dokumenttisivun ohjausreuna on mainittujen toisien dokumenttisivun syöttölaitteiden (16) vaikutuksen alaisena, mutta ennen kuin dokumenttisivu kytkeytyy mainittuihin paikoituslaitteisiin (18) niin, että dokumenttisivun kontrolli on ainoastaan mainituilla toisilla dokumenttisivun syöttölaitteilla (16) syötettäessä dokumenttia dokumentin paikoitus-laitteita (18) vasten ja suoristettaessa se tällöin; ja että irtikytkentälaitteet (25) ensimmäisten dokumenttisivun syöttölaitteiden (17) siirtämiseksi pois suurikitkaisesta kytkennästä dokumenttisivun kanssa käsittävät nokkalaitteen mainittujen ensimmäisten sivun syöttölaitteiden (17) siirtämiseksi nopeasti ja välittömästi pois levyltä (3); että dokumenttisivun ensimmäiset syöttölaitteet nostetaan pois levyn (3) päältä nokkalaitteella (25) vain lyhyeksi II 7 3 6 4 8 27 aikaa lyhyen dokumenttisivun 1oppuliikkeen aikana paikoitusta varten ja sitten lasketaan takaisin kosketukseen dokument-tisivun kanssa, ja jossa ensimmäiset ja toiset dokumenttisivun syöttölaitteet yhteistoimisesti toteuttavat dokumentti-sivun poiston levyn (3) päältä dokumentin valotukscn jälkeen; sekä että ensimmäinen dokumenttisivun syöttölaite (17) käsittää poikittain matkan päässä sijaitsevat suurikitkaiset sivun syöttörullat, ja että toinen dokumenttisivun syöttölaite (16) muodostuu yhdestä ainoasta sivun syöttörullasta aivan paikoi-tuslaitteiden (18) vieressä sijaiten huomattavasti myötäpäivään ensimmäisestä dokumenttisivun syöttölaitteesta (17), ja että kaikki sekä ensimmäisen että toisen dokumenttisivun syöttölaitteen (17, 16) sivun syöttörullat sijaitsevat kopiolevyn (3) yläpuolella kopiointilevvn (3) alueen sisällä, joka normaalisti on dokumenttisivun (7) peittämä, ollessaan paikoite-tussa kopiointiasemassaan levyn päällä ja siten välttääkseen kopioinnin aikaisen valotuksen.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen dokumenttisivun syöttöjä paikoitustaite, tunne Ltu siitä, että mainitut ensimmäiset ja toiset dokumenttisivun syöttölaitteet (17, 16. ovat yhteisesti ajetut yhteen ainoaan pyörintäsuuntaan paitsi dokumentin valotuksen aikana.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen dokumenttisivun syöttö- ja paikoituslaite, tunnettu siitä, että mainittu ensimmäinen dokumenttisivun syöttölaite (17) käsittää poikittain matkan päässä toisistaan sijaitsevat suurikitkaiset ja voimakkaasti muotoaan muuttavat sivun kitkasyöttörullat (17), jotka normaalisti muuttavat muotoaan kytkeytyessään mainittuun levyyn (3) ja sijaitsevat normaalisti kytkentäalueen vastakkaisilla puolilla doku-menttisivua, ja että mainittu toinen dokumenttisivun syöttölaite (16) käsittää yhden ainoan rullan, joka sijaitsee keskeisesti kytkien ja syöttäen dokumenttisivun ohjausreuna-aluetta ollen aluksi syötetty mainituilla ensimmäisillä dokumenttisivun syöttölaitteilla (17) paikoituslaitteita (18) kohti. 73648 28
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen dokumenttisivun syöttöjä paikoituslaite, tunnettu siitä, että siihen kuuluu valoa heijastava dokumenttisivun tausta]evyosa (27), jonka läpi mainitut sivun syöttörullat (17, 16) ulottuvat siinä olevien aukkojen läpi, ja jossa etuosa (29) mainitusta taustalevyosasta (27) ulottuu mainLttujen toisten sivun syöttölaitteiden (16) ja mainittujen pnikoituslaitteiden (18) väliin ollen erikseen siirrettävissä dokumenttisivua (7) vasten suhteessa mainitun taustalevyosan (27) toiseen osaan dokument-tisivun käyristymisen estämiseksi paikoituksen aikana.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen dokumenttisivun syöttöjä paikoituslaite, tunnettu siitä, että mainitussa toisessa dokumenttisivun syöttölaitteessa (16) on yksi ainoa kapea rulla muodostaen puristuksen mainitun levyn (3) kanssa aivan mainittujen paikoituslaitteiden (18) vieressä, ja että mainitut ensimmäiset dokumenttisivun syöttölaitteet (17) nostetaan automaattisesti pois levyltä (3) ja mainitulta doku-menttisivulta (7) mainituilla irtikytkentälaitteilla (25) suunnilleen dokumenttisivun ohjausreunan saapumishetkellä puristukseen mainittujen toisten dokumenttisivun syöttölaitteiden (16) ainoan rullan ja mainitun levyn (3) väliin, ja jossa dokumenttisivun ainoa ajokytkentä, suorittamalla vain lyhyt liike kytkentään mainittujen paikoituslaitteiden (18) kanssa, toteutetaan mainitulla yhdellä rullalla (16), joka kytkee ja vetää dokumenttisivun ohjausreuna-aluetta reuna-alueen väliltä mainittuja paikoituslaitteita (18) kohti, niin että mainituilla paikoLtuslaitteilla (18) sallitaan suoristaminen ilman, että aiheutetaan mainituilla toisilla dokumenttisivun syöttölaitteilla (16) huomattavaa dokumenttisivun vinoonmenemistä.
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen dokumenttisivun syöttöjä paikoituslaite, tunnettu siitä, että mainitut irtikytkentälaitteet (25) automaattisesti uudelleenkytke-vät mainitun dokumenttisivun (7) mainittujen ensimmäisten dokumenttisivun syöttölaitteiden (17) kanssa dokumenttisi- 29 7364 8 vun poistamiseksi levyltä sen jälkeen, kun dokumenttisivu (7) on tullut kopioiduksi, ja jossa mainittuina toisina do-kumenttisivun syöttölaitteina (16) on rulla, jota ajetaan pyörivästi paitsi dokumenttisivun kopioinnin aikana.
7. Dokumenttisivun syötössä ja paikoituksessa menetelmä dokumenttisivun (7) suoristamiseksi ja paikoittamiseksi ko-piointiasemaan kopiointilevyllä (3) syöttämällä dokumenttisi-vua sivua ojentavia dokumentin paikoitustaitteita (18) vasten, tunnettu siitä, että se käsittää scuraavat vaiheet: dokumenttisivun alkusyötön kohti mainittuja paikoituslaittei-ta (18) samalla, kun estetään vinoonmeno ensimmäisillä dokumenttisivun syöttölaitteilla (17), jotka poikittain kytkeytyvät dokumenttisivuun suurella kitkalla estäen dokumenttisivun (7) vinoonmenon, kun sitä sillä tavalla on syötetty, ensimmäisten dokumenttisivun syöttölaitteiden (17) poissiir-tämisen suurikitkaisesta kytkennästä dokumenttisivuun sen jälkeen, kun dokumenttisivun ohjausreuna on toisten dokumentti-sivun syöttölaitteiden (16) vaikutuksen alainen, ja ennen kuin dokumenttisivu kytkeytyy mainittuihin paikoituslaitteisiin (18) niin, että lopullinen dokumenttisivun vinoonmenon kontrolli on ainoastaan mainituilla toisilla dokumenttisivun syöttölaitteilla (16), ja että dokumenttisivun ajetaan sitten mainituilla toisilla dokumenttisivun syöttölaitteilla (16) ojennukseen mainittujen paikoituslaitteiden (18) kanssa dokumenttisivun suoristamiseksi, mainitut toiset dokumenttisivun syöttölaitteet (16) käsittävät yhden ainoan sivua syöttävän rullan, joka sijaitsee dokumenttisivun välillä poikittaissuunnassa dokumentin syöttösuuntaan, ja että mainittu ainoa rulla sijaitsee aivan mainittujen paikoituslaitteiden (18) vieressä sijaiten huomattavasti myötäpäivään ensimmäisten dokumenttisivun (7) syöttölaitteiden (17) ensimmäisestä kosketuskohdasta dokumenttisivun kanssa, ja että mainittu yksittäinen rulla (16) aikaansaa pienen pyörintävas-tuksen dokumenttisivun suoristamiseksi mainitun yksittäisrul-lan (16) ympäri. 30 73648
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen dokumenttisivun syöttöjä paikoitusmenetelmä, tunnettu siitä, että mainitut ensimmäiset dokumenttisivun syöttölaitteet (17) käsittävät poikittain matkan päässä toisistaan sijaitsevan sivunsyöttö-rullaparin ja että kaikki kolme mainittua sivunsyöttörullaa (17, 16) sijaitsevat kopiointilevyn (3) yllä paikoitetussa kopiointiasemassaan levyn päällä kopiointilevyn alueen sisällä, joka on normaalisti dokumenttisivun peittämä kopioinnin aikaisen näkyvissä olon välttämiseksi.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen dokumenttisivun syöttöjä paikoitusmenetelmä, tunnettu siitä, että mainitut kolme rullaa (17, 16) liikkuvasti ulottuvat niitä varten järjestettyjen aukkojen läpi, jotka aukot sijaitsevat valoa heijastavassa dokumenttisivun takalevyosassa (27), ja jossa mainitun takalevyosan etuosuus (29) ulottuen mainittujen toisten dokumentin syöttölaitteiden ja mainittujen paikoituslaittei-den (18) väliin, ja on erikseen liikutettavissa dokumentti-sivua vasten suhteessa mainitun takalevyosan toiseen osuuteen dokumenttisivun käyristymisen estämiseksi paikoituksen aikana.
10. Patenttivaatimuksen 7 tai 8 mukainen dokumenttisivun syöttö- ja paikoitusmenetelmä, tunnettu siitä, että mainitut ensimmäiset dokumenttisivun syöttölaitteet (17) nostetaan automaattisesti pois mainitun levyn (3) ja dokumentti-sivun (7) päältä dokumenttisivun ohjausreunan saapumishetkel-lä puristukseen mainittujen toisten dokumenttisivun (7) syöttölaitteiden (16) mainitun yksittäisen rullan ja mainitun levyn (3) väliin, niin että ainoa dokumenttisivun ajokytkentä, ainoastaan lyhyessä loppuliikkeessä kosketukseen paikoitus-laitteiden (18) kanssa, tapahtuu mainitulla yksittäisellä rullalla, joka keskeisesti kytkee ja vetää dokumenttisivun ohjausaluetta, niin että sallitaan mainituilla paikoitus-laitteilla (18) suoristaminen ja ilman tuntuvaa dokumentti-sivun vinoonmenoa mainittujen toisten dokumenttisivun syöttölaitteiden (16) aiheuttamana. il 31 7 3 64 8
11. Patenttivaatimuksen 9 mukainen dokumenttisivun syöttöjä peikoitusmenetelmä, tunnettu siitä, että siihen kuuluu edelleen vaihe, jolloin automaattisesti dokumentti sivu (7) uudel1eenkytketään mainittujen ensimmäisten dokumenttisi-vun syöttölaitteiden (17) kanssa dokumentti sivun poistamiseksi levyltä (3). Patentk rav
FI832762A 1982-08-02 1983-08-01 Foerfarande och anordning foer matning och hantering av dokumentark. FI73648C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/404,254 US4428667A (en) 1982-08-02 1982-08-02 Document deskewing system
US40425482 1982-08-02

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI832762A0 FI832762A0 (fi) 1983-08-01
FI832762A FI832762A (fi) 1984-02-03
FI73648B FI73648B (fi) 1987-07-31
FI73648C true FI73648C (fi) 1987-11-09

Family

ID=23598836

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI832762A FI73648C (fi) 1982-08-02 1983-08-01 Foerfarande och anordning foer matning och hantering av dokumentark.

Country Status (11)

Country Link
US (1) US4428667A (fi)
EP (1) EP0100675B1 (fi)
JP (1) JPH0664370B2 (fi)
AT (1) ATE22738T1 (fi)
CA (1) CA1205500A (fi)
DE (1) DE3366754D1 (fi)
DK (1) DK348783A (fi)
ES (1) ES8406299A1 (fi)
FI (1) FI73648C (fi)
HK (1) HK99588A (fi)
NO (1) NO832715L (fi)

Families Citing this family (26)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3220235C2 (de) * 1982-05-28 1984-10-31 Agfa-Gevaert Ag, 5090 Leverkusen Selbsttätiger Vorlagenanleger
US4470591A (en) * 1982-08-12 1984-09-11 Xerox Corporation Variable force document handling system
US4511242A (en) * 1982-12-22 1985-04-16 International Business Machines Corporation Electronic alignment for a paper processing machine
JPS60148846A (ja) * 1984-01-09 1985-08-06 Toshiba Corp 画像形成装置
DE3587972T2 (de) * 1984-10-05 1995-05-11 Mita Industrial Co Ltd Mechanismus zur Verhinderung der Förderung von überlagerten Kopierpapierblättern in einem elektrostatischen Kopiergerät.
US4775143A (en) * 1985-12-12 1988-10-04 Pitney Bowes Inc. Deskewing device for mailing machine
JPS6434822A (en) * 1987-07-30 1989-02-06 Ricoh Kk Automatic sheet circulating feeder
US4933717A (en) * 1988-01-11 1990-06-12 Konica Corporation Document feeder
US5001520A (en) * 1988-10-26 1991-03-19 Konica Corporation Document conveyance apparatus with retractable auxiliary conveyance roller
JPH0396971A (ja) * 1989-09-08 1991-04-22 Toshiba Corp 自動原稿送り装置
US5204724A (en) * 1990-08-16 1993-04-20 Sharp Kabushiki Kaisha Document feeding apparatus and a document feeding method with upstream pressure release
WO1993004409A1 (en) * 1991-08-14 1993-03-04 Indigo N.V. Duplex printer
DE69130425T3 (de) * 1991-08-14 2005-06-09 Hewlett-Packard Indigo B.V. Zweiseitiges druckgerät
US5524994A (en) * 1992-10-08 1996-06-11 Seiko Epson Corporation Paper skew removal apparatus and a printer using the same
SG66269A1 (en) * 1992-10-08 1999-07-20 Seiko Epson Corp Paper skew removal apparatus and a printer using the same
US5772202A (en) * 1996-09-25 1998-06-30 D&K Custom Machine Design, Inc. Method and apparatus for registering sheets
US5934668A (en) * 1996-12-27 1999-08-10 Pitney Bowes Inc. Document registration apparatus with improved document drive capability
US6912952B1 (en) 1998-05-24 2005-07-05 Hewlett-Packard Indigo B.V. Duplex printing system
WO2001034397A1 (en) 1999-11-07 2001-05-17 Indigo N.V. Tandem printing system with fine paper-position correction
US6608979B1 (en) 1998-05-24 2003-08-19 Indigo N.V. Charger for a photoreceptor
US6338483B1 (en) 1999-11-23 2002-01-15 Jeffrey L. Andela Single sheet feeder with selectively engageable prefeeding rolls
JP2003534215A (ja) 2000-04-18 2003-11-18 ヒューレット−パッカード・インデイゴ・ビー・ブイ シートの搬送における位置及び詰まりのモニター
US7898695B1 (en) 2000-10-06 2011-03-01 Lexmark International, Inc. Method of compensating for electronic printhead skew and bow correction in an imaging machine to reduce print artifacts
US6363234B2 (en) 2000-11-21 2002-03-26 Indigo N.V. Printing system
DE10244219B4 (de) * 2001-10-15 2019-01-17 Heidelberger Druckmaschinen Ag Vorrichtung und Verfahren zur Bogenzufuhr an eine Bogenverarbeitende Maschine, insbesondere Druckmaschine
JP4396587B2 (ja) * 2005-06-22 2010-01-13 ブラザー工業株式会社 画像形成装置

Family Cites Families (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3790159A (en) * 1972-05-16 1974-02-05 Xerox Corp Automatic document handling device
US3893662A (en) * 1973-12-11 1975-07-08 Rank Xerox Ltd Sheet feeding device
US3980296A (en) * 1975-05-30 1976-09-14 International Business Machines Corporation Duplicating machine employing image reversing optical paths with front edge document alignment on document input and output
JPS5928905B2 (ja) * 1977-10-05 1984-07-17 株式会社サテライト 手形等の複写装置
US4144059A (en) * 1978-03-14 1979-03-13 The United States Of America As Represented By The United States Department Of Energy Ductile long range ordered alloys with high critical ordering temperature and wrought articles fabricated therefrom
US4223886A (en) * 1979-04-16 1980-09-23 Eastman Kodak Company Registration gate mechanism for recirculating document feeder and document positioner
JPS5628142A (en) * 1979-08-10 1981-03-19 Sharp Corp Automatic manuscript feed device
US4310236A (en) * 1979-10-12 1982-01-12 Eastman Kodak Company Copy sheet alignment for flash-on-the-fly copiers
JPS5710167A (en) * 1980-06-23 1982-01-19 Fuji Xerox Co Ltd Manuscript conveying device of copying machine
JPS636110Y2 (fi) * 1980-07-03 1988-02-20
JPS5853734U (ja) * 1981-10-06 1983-04-12 ユ−ザツク電子工業株式会社 給紙装置の用紙先揃え機構

Also Published As

Publication number Publication date
NO832715L (no) 1984-02-03
ES524541A0 (es) 1984-08-01
EP0100675A3 (en) 1984-08-01
ATE22738T1 (de) 1986-10-15
JPH0664370B2 (ja) 1994-08-22
US4428667A (en) 1984-01-31
EP0100675A2 (en) 1984-02-15
ES8406299A1 (es) 1984-08-01
JPS5943755A (ja) 1984-03-10
CA1205500A (en) 1986-06-03
DE3366754D1 (en) 1986-11-13
FI73648B (fi) 1987-07-31
DK348783A (da) 1984-02-03
FI832762A0 (fi) 1983-08-01
FI832762A (fi) 1984-02-03
EP0100675B1 (en) 1986-10-08
HK99588A (en) 1988-12-16
DK348783D0 (da) 1983-07-29

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI73648B (fi) Foerfarande och anordning foer matning och hantering av dokumentark.
US3469834A (en) Sheet feeder and separator apparatus
FI75543C (fi) Foerfarande och anordning foer frammatning av en datamaskinsblankettremsa.
CA1245706A (en) Document registration system
EP0315427B1 (en) Document handler jam clearance and job recovery
CA1098195A (en) Copier document sensing and control system
US4470591A (en) Variable force document handling system
US4440492A (en) Variable force wide document belt transport system
EP0102202B1 (en) Document sheet feeding and registration apparatus and method
CA1208691A (en) Lateral registration of computer form documents for copying
US3709596A (en) Automatic diazo copier
US4809969A (en) Automatic document feeder and registration system therefor
US4381893A (en) Recirculating document lateral registration
EP0284305B1 (en) Document handling system
US4917371A (en) Automatic document feeder and registration system therefor
US4849788A (en) Automatic dual mode document registration and edge guide
US4322160A (en) Document registration apparatus and method
US4621799A (en) Automatic document feeder and registration system therefor
JPS5921030B2 (ja) シ−ト表裏変換搬送装置
JPH0673034B2 (ja) 複写機の原稿送り方法
FI75544B (fi) Foerfarande och anordning foer matning av dokument till en kopieringsmaskin.
US4456243A (en) Original feeder for copying machines
JPS63143168A (ja) 用紙スタツク装置
US3889943A (en) Platen transport for automatic document handler
JPS6222893B2 (fi)

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: XEROX CORP