FI73286C - Byggnadskonstruktion. - Google Patents

Byggnadskonstruktion. Download PDF

Info

Publication number
FI73286C
FI73286C FI814170A FI814170A FI73286C FI 73286 C FI73286 C FI 73286C FI 814170 A FI814170 A FI 814170A FI 814170 A FI814170 A FI 814170A FI 73286 C FI73286 C FI 73286C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
parts
column
bent
columns
panel
Prior art date
Application number
FI814170A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI73286B (fi
FI814170L (fi
Inventor
Inge Andersson
Ronny Johansson
Original Assignee
Inge Andersson
Ronny Johansson
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Inge Andersson, Ronny Johansson filed Critical Inge Andersson
Publication of FI814170L publication Critical patent/FI814170L/fi
Publication of FI73286B publication Critical patent/FI73286B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI73286C publication Critical patent/FI73286C/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04BGENERAL BUILDING CONSTRUCTIONS; WALLS, e.g. PARTITIONS; ROOFS; FLOORS; CEILINGS; INSULATION OR OTHER PROTECTION OF BUILDINGS
    • E04B2/00Walls, e.g. partitions, for buildings; Wall construction with regard to insulation; Connections specially adapted to walls
    • E04B2/56Load-bearing walls of framework or pillarwork; Walls incorporating load-bearing elongated members
    • E04B2/58Load-bearing walls of framework or pillarwork; Walls incorporating load-bearing elongated members with elongated members of metal
    • E04B2/60Load-bearing walls of framework or pillarwork; Walls incorporating load-bearing elongated members with elongated members of metal characterised by special cross-section of the elongated members

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Electromagnetism (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Finishing Walls (AREA)
  • Joining Of Building Structures In Genera (AREA)

Description

1 73286
Rakennuskonetruktio
Nyt esiteltävä keksintö koskee rakennuskonstruktio-ta, jossa on runko, joka käsittää pystypylväät ja nämä 5 parittain yhdistävät ja koossa pitävät pohjaosat ja yläosat, sekä pylväiden, pohjaosien ja yläosien välisiin tiloihin sijoitetut erilliset seinäosat.
Tällaisia rakennuskonstruktioita tunnetaan jo ennestään useina erilaisina rakennetyyppeinä, jotka ovat 10 muodoltaan ja käyttötavaltaan enemmän tai vähemmän monimutkaisia. Usein nämä vanhemmat konstruktiot on sovitettu tarkasti tiettyyn rakennustarkoitukseen, mistä johtuen rakenteen koon ja muodon valintaan nähden ei juuri ole jous-tomahdollisuutta.
15 Tämänkertaisella keksinnöllä pyritään kehittämään sellainen edellä kuvattu rakennuskonstruktio, joka on käyttösovellutuksiltaan erittäin joustava sekä hyvin yksinkertainen koota ja purkaa vain tavallista ruuvitalttaa työkaluna käyttäen. Tähän on päästy lähinnä siten, että jo-20 kainen pylväs on poikkileikkaukseltaan suunnilleen H-pro-fiili, jonka kumpikin kylki on leikattu vinoksi, jolloin molempiin kylkiin on saatu vinosti ulospäin kallistuva pinta. Tämän lisäksi jokaisen pohjaosan ja yläosan sisäpinnassa on samalla tavalla kuin pylväissä ura, jota vi-25 nosti ulospäin kaltevat pinnat käsittävät materiaaliosat ympäröivät. Tällöin seinäosina käytetään levyn muotoisia sileitä seinäelementtejä ja/tai ohutseinämäisiä paneeli-osia, joiden kaikissa reunoissa on pylväiden, pohjaosan ja yläosan kaltevien pintojen suuntaan taivutetut laippa-30 osat. Näiden ulommissa päissä on taivutetut materiaali-osat, jolloin sileät seinäelementit on tarkoitus asentaa siten, että niiden reunaosat menevät pohjaosissa, yläosissa ja H-profiilin kylkien välissä oleviin uriin. Pa-neeliosat kiinnitetään taas laippaosillaan konstruktion 35 rungon kalteviin pintoihin, jolloin taivutetut materiaaliosat lukittuvat uriin rungon kaltevien pintojen taakse.
__ 1..
73286
Keksintöä selostetaan nyt lähemmin viittaamalla oheisiin piirustuksiin.
Kuvio 1 esittää perspektiivinä keksinnön mukaisen rakennuskonstruktion yhtä osaa joidenkin materiaaliosien 5 ollessa tällöin leikattu pois, kuvio 2 on perspektiivi keksinnön mukaiseen ra-kennuskonstruktioon kuuluvasta ja yhtenä kappaleena valmistetusta pylväästä, kuvio 3 esittää samoin perspektiivinä levyosista 10 koostuvaa pylvästä, kuviot 4-6 havainnollistavat perspektiiveinä kuvion 3 mukaiseen pylvääseen kuuluvia levyprofiileja.
kuviot 7 ja 8 esittävät vastaavasti perspektiivinä ja tasokuvana (ylhäältä) kuvion 1 mukaiseen rakennuskonstruk-15 tioon kuuluvaa pohjaosaa ja yläosaa, kuvio 9 havainnollistaa ylhäältä piirrettynä kaaviona nurkkaliitosta, jossa on kaksi pylvästä ja nämä yhdistävät nurkkaprofiilit, kuviot 10 ja 11 ovat perspektiivejä kuvion 9 esit-20 tämistä nurkkaprofiileista, kuvio 12 on tasokuva po. konstruktioon kuuluvasta paneeliosasta, kuvio 13 esittää ylhäältä piirrettynä kaaviona yhtä pohjaosaa ja siihen asennusasentoon sijoitettua pylvästä, 25 kuvio 14 vastaa muuten kuviota 13, mutta selvyyden vuoksi pohjaosa on nyt jätetty pois; yksi paneeliosa on kiinnitetty paikalleen muiden ollessa vasta asennusvaiheessa, kuviot 15 ja 16 ovat poikkileikkauksia kuvion 13 30 linjoja A-A ja B-B pitkin, ja kuvio 17 esittää ylhäältä piirrettynä kaaviona kolmea pylvästä ja niihin kiinnitettyjä erilaisia seinäele-menttiyhdistelmiä.
Kuviossa 1 nähdään perspektiivinä osa keksinnön mu-35 kaisen rakennuskonstruktion seinää. Kuten kuviosta voidaan todeta, konstruktioon kuuluu pystypylväitä, jotka ovat poikkileikkaukseltaan lähinnä H-muotoisia.
3 73286
Konstruktioon kuuluu lisäksi joitakin paneeliosia 2, jotka on kiinnitetty pylväisiin sekä pohjaosia 3 ja yläosia 4, jotka on muodostettu periaatteessa täysin samanlaisena osana ja joiden toimintaa ja rakennetta selostetaan vielä 5 lähemmin. Nurkkien muodostamiseksi konstruktioon kuuluu lisäksi nurkkaliitos 5, 6, jota selostetaan myös lähemmin ja jota käytetään nurkan muodostamiseksi po. konstruktioon kahden pylvään avulla. Kuviosta voidaan havaita, että seinä on helppo tehdä keksinnön mukaisen rakennuskonetruktion 10 avulla. Selvyyden vuoksi kuviosta on leikattu pois osia yläosista 4.
Kuviossa 2 on poikkileikkaus pylväästä la, joka on tässä rakenteessa tehty yhtenä kappaleena, esim. ruisku-valuna tai vastaavalla tavalla. Pylväs la on muodoltaan H 15 (kuviossa vaaka-asennossa). Sen kylkien päät ovat vinoja pintoja 7a, jotka ovat 45° kulmassa kylkien pituussuuntaan nähden. H:n kahden kyljen ja poikittaisosan väliin muodostuu tällöin kaksi pylvään pituussuunnassa kulkevaa yhdensuuntaista uraa 8a, joiden tehtävänä on vinojen pintojen 20 7a kanssa saada aikaan paneeliosien ankkurointi, kuten myöhemmin selostetaan.
Kuvio 3 esittää pylvään 1 erästä rakennevaihtoehtoa. Siinä on useita kuvioiden 4-6 mukaisia levyprofiileja, jotka esitetään näissä kuvioissa vain osaperspektiiveinä.
25 Pylväässä 1 on kaksi kuvion 4 mukaista profiilia 9, kaksi kuvion 5 mukaista profiilia 10 sekä kaksi kuvion 6 mukaista profiilia 11. Kun pylväs kootaan, Λ-profiilit 9 (2 kpl) sijoitetaan siten, että niiden avonaiset sivut tulevat vastakkain, minkä jälkeen ^-profiilit 10, joiden 30 kyljet ovat kaksoislaippoja, sijoitetaan siten, että po. neljä profiilia muodostavat suljetun nelikulmion, jossa on ulospäin suuntautuvat osat, ts. H-profiilin kyljet.
Tämän jälkeen pylvään toisesta päästä työnnetään profiilit 11 pylvääseen, niin että niiden taivutetut laippaosat tule-35 vat aina kahden vastakkaisen ulospäin suuntautuvan pylvään osan päälle, jolloin profiilit 11 lukitsevat kaikki erilliset levyprofiilit tehokkaasti pylvääksi ilman lisäkiin- 4 73286 nityslaitteita. Profiileissa 11 on vinot pinnat, jotka muodostavat pylvään vinot pinnat 7. Tämä pylväs 1 vastaa tällöin muodoltaan täysin kuvion 2 pylvästä 1, jossa on vinot pinnat 7 ja urat 8.
5 Kuvio 7 on perspektiivi ja kuvio 8 taas tasokuva pohjaosasta 3 tai yläosasta 4. Tämä pohja- tai yläosa on lähinnä U-muotoinen kouru, joka on mieluimmin metallilevyä. U:n kyljet 12 on taivutettu vapaista päistään sisäänpäin/ ylöspäin 45° kulmassa, ja näiden taivutettujen osien 13 10 vapaissa päissä on puolestaan laipat 14, jotka suuntautuvat jonkin matkaa U-profiilin sisäpuolelle yhdensuuntaisesti kylkien 12 kanssa. Kuvio 8 esittää pohjaosaa tai yläosaa, jossa on tasaisin välein leikkaukset 15 taivutetuissa osissa 13. Nämä leikkaukset tai stanssaukset on tehty 45° 15 kulmassa profiilin pituussuuntaan nähden, niin että leikkaus 15 vastaa pylvään 1, la poikkileikkausta. Po. esimerkissä profiilin 3, 4 keskellä on leikkaus, joka vastaa koko pylvään poikkileikkausta, kun taas profiilin kummassakin päässä on puolileikkaus 15a, joka vastaa pylvään puo-20 likasta. Pohjaosat 3 toimivat alustana pylväille, jotka pannaan pystyasentoon siihen kouruun, jonka pohjaosan pohja ja leikkausten 15, 15a seinämät 12 muodostavat, minkä jälkeen pohjaosat ja pylväät liitetään toisiinsa, mieluimmin itseporautuvilla ruuveilla. Pohjaosien 3 kanssa ident-25 tiset yläosat 4 sijoitetaan vastaavalla tavalla pylväiden päälle ja liitetään niihin samalla tavalla, jolloin pylväät ja pöhjaosat/yläosat muodostavat yhtenäisen rakenneyksi-kön.
Konstruktion nurkka muodostetaan kuvion 9 (tasoku-30 va ylhäältä) esittämällä tavalla sijoittamalla kaksi pylvästä 1 vierekkäin siten, että urat 8 ovat suorassa kulmassa toisiinsa nähden ja kaksi vinoa pylvään pintaa 7 tulee vastakkain. Yhdistävä nurkkaprofiili 6 (kuvio 11) kiinnitetään esim. itseporautuvilla ruuveilla molempiin toi-35 siinsa rajoittuviin pylväisiin, niin että nämä pysyvät yhdessä. Tämän jälkeen nurkka tehdään valmiiksi kiinnittämällä nurkkaprofiili 5 (kuvio 10) pylväisiin. Nurkkapro- 73286 fiili 5 vastaa poikkileikkaukseltaan tasakylkistä suorakulmaista kolmiota, jonka hypotenuusa on katkaistu ja muodostettu kahdeksi taiteosaksi 16, jotka suuntautuvat ulos kolmiosta yhdensuuntaisesti viereisten kateettien kanssa.
5 Levystä valmistettu nurkkaprofiili 5 ankkuroidaan pylväisiin puristamalla se niitä vasten ulkoapäin, jolloin sen taiteosat 16 taipuvat ja liukuvat pylväiden vinojen pintojen 7 päällä sekä työnnetään uriin 8, jolloin ne joustavat ja lukittuvat paikalleen. Kun nurkka puretaan, ohutteräi-10 nen työkalu työnnetään pylvään vinon pinnan 7 ja siihen liittyvän nurkkaprofiilin 5 väliin sekä taiteosa 16 puristetaan irti uran 8 reunasta..
Kuvio 12 esittää tasokuvana paneeliosaa 2 siltä puolelta, joka tulee seinää valmistettaessa sisäänpäin.
15 Paneelin toinen puoli on kuvion 1 havainnollistamalla tavalla aivan sileä. Paneeleissa voi olla myös jäykistetyt taivutukset tai vastaavat rakenteet keksinnön luonteen tästä muuttumatta. Paneeliosa 2 on taivutettu sisäreunoistaan 45° kulmassa sisäänpäin käännetyksi ensimmäiseksi lai-20 paksi 17 ja tähän liittyväksi toiseksi, samoin 45° kulmaan taivutetuksi laipaksi 18, joka suuntautuu ulospäin. Laipat vastaavat nurkkaprofiilin 5 taiteosia ja niitä käytetään vastaavalla tavalla paneeliosien lukitsemiseksi pohjaosiin, pylväisiin ja yläosiin.
25 Kuviossa 13 nähdään ylhäältä päin osa pohjaosaa 3 sekä siihen sijoitettu ja ruuveilla kiinnitetty pylväs 1. Kuviosta voidaan todeta, että pohjaosan vinot leikkaukset 15 ohjaavat pylvästä 1, jossa on vinot pinnat 7. Kuviossa näkyy myös paneeliosa 2, jonka toinen reunalaippa tukeu-30 tuu pohjaosan taivutettuihin osiin 13 tai sen laippaosaan 14 ja on puristettu kiinni niihin, kun sen sijaan paneelin 2 vierekkäiset reunalaipat 17 ja 18 on puristettu uraan 8 ja tukeutuvat pylvään vinoon pintaan 7.
Kuviossa 14 nähdään paneeliosan 2 kiinnittäminen 35 pylvääseen 1. Selvyyden vuoksi pohjaosa on jätetty pois. Osaa 2 työnnetään tällöin käsin sisäänpäin, niin että laippaosat 17, 18 joustavat ulospäin joko samanaikaisesti __ -· τ: 6 73286 tai peräkkäin ja liukuvat pylvään vinoa pintaa 7 sekä pohjaosan ja yläosan kulmaosaa 13 vasten, kunnes toinen taivutettu laippa 18 lukittuu uraan 8 pohjaosan ja yläosan laippaosien 14 taakse.
5 Kuvioissa 15 ja 16 esitetään kaksi leikkausta ku vion 13 linjoja A-A ja B-B pitkin. Ne havainnollistavat paneeliosien 2 ja pohjaosan 3 välistä liitosta, joka vastaa toiminnaltaan paneeliosien ja pylvään välistä liitos-rakennetta .
10 Kuviossa 17 nähdään tasokaaviona (ylhäältäpäin) kek sinnön mukainen rakennuskonstruktio, jossa käytetään eri tyyppisiä seinäosia, mikä lisää vielä konstruktion monipuolisuutta ja sovellutusmahdollisuuksia.
Kuviossa 17 on esimerkkinä kolme samaan riviin tie-15 tylle etäisyydelle toisistaan sijoitettua pylvästä 1. Oikeanpuoleisen pylvään oikealle puolelle on kiinnitetty kaksi paneeliosaa 2 esim. kuvion 13 esittämällä tavalla. Vasemmanpuoleisen ja keskimmäisen pylvään väliin on kuitenkin sijoitettu sileä seinäelementtilevy 19, jonka reu-20 nat kiinnittyvät pylväiden H-profiilin kylkien välisiin uriin 8 (ja myös pohjaosissa ja yläosissa oleviin uriin, vaikka näitä osia ei näykään kuviossa). Keskimmäisen ja oikeanpuoleisen pylvään välissä esitetään lisäksi yhdistelmänä paneeliosa 2 ja seinäelementti 19.
25 Seinäelementti 19 voi olla rakenteeltaan useaa eri tyyppiä. Tällöin voidaan käyttää esim. tapetoituja lastulevyjä, ikkunoita puitteineen jne. Pylväiden, pohjaosan ja yläosan kaltevat pinnat voidaan maalata sopivan värisiksi ja ne voivat toimia kehyslistoina. Seinäosan eri 30 puolet voidaan tehdä myös eri materiaaleista, jolloin seinän toisella puolella on esim. paneloitu seinä, jossa on sileät seinäelementit, ja vastakkaisella puolella taas lukittavista paneeliosista muodostettu "ulkoseinä".
Käytettäessä uriin kiinnitettyjä seinäelementtejä 19, 35 ne on luonnollisesti asennettava eri tavalla kuin lukittavat seinäpaneelit, ts. seinäelementti 19 on sijoitettava runkoon ennen tämän tekemistä valmiiksi, niin että seinäosa 7 73286 voidaan tehdä valmiiksi ja vahvistaa toisella pylväällä, joka sijoitetaan tällöin seinäelementin pituussuuntaan. Seinän valmistaminen on tässäkin tapauksessa kuitenkin suhteellisen yksinkertaista, samoin sen myöhemmin mahdol-5 lisesti tapahtuva purkaminenkin.
Tätä asennustekniikkaa käyttäen rakennukset voidaan pystyttää hyvin nopeasti ja myös purkaa, koska tällöin tarvitsee vain ruuvata irti yläosa ja pohjaosa sekä vetää ne ulos pituussuuntaan muusta rakenteesta, minkä 10 jälkeen muut komponentit - seinäelementit, paneeliosat ja pylväät - on helppo irrottaa. Po. rakennuskonstruktiossa siihen kuuluvat elementit voidaan joko standardisoida hyvin pitkälle tai muuntaa osat ao. tarpeita vastaaviksi, esim. muuttamalla paneeliosien leveyttä sekä pohja- ja 15 yläosien korkeutta tai muodostaa levyt tukirakenteina erilaisia laiteasennuksia, imusuodattimia yms. varten, jolloin rakenteelle saadaan hyvin monipuolinen käyttö. Rakennukseen voidaan myös tehdä vastaavalla tavalla valmistetut ovet ja sijoittaa eristysmateriaalia pylväisiin ja/tai paneeli-20 osien väliin. Paneeliosa voidaan metallilevyn asemesta tehdä myös muusta materiaalista, esim. puusta, johon on kiinnitetty joustavat kiinnityslaipat. Lisäksi joko koko rakenne tai osia siitä voidaan valmistaa muusta samanarvoisesta materiaalista, esim. tietyistä muovilaaduista.
25 Keksintö ei ole rajoitettu piirustuksissa esitet tyihin ja niihin viittaamalla selostettuihin rakenteisiin, vaan siitä voidaan tehdä erilaisia muunnelmia seuraa-vien patenttivaatimusten puitteissa.

Claims (6)

73286
1. Rakennuskonetruktio, jossa on runko, joka käsittää pystypylväät ja nämä parittain yhdistävät ja koossa· 5 pitävät pohjaosat ja yläosat sekä pylväiden, pohjaosien ja yläosien välisiin tiloihin sijoitetut erilliset seinäosat, tunnettu siitä, että jokainen pylväs (1, la) on poikkileikkaukseltaan lähinnä H-profiili, jonka molemmat kyljet on leikattu vinoiksi, niin että kumpaankin kylkeen 10 on muodostunut vinosti ulospäin kallistuva pinta (7, 7a), minkä lisäksi jokaisen pohjaosan (3) ja jokaisen yläosan (4) sisäpinnassa on samalla tavalla kuin pylväissäkin ura, jota vinosti ulospäin kallistuvat pinnat (13) käsittävät materiaaliosat ympäröivät, jolloin em. seinäosina käyte-15 tään levyn muotoisia sileitä seinäelementtejä (19) ja/tai ohutseinämäisiä paneeliosia (2), joiden kaikissa reunoissa on pylväiden, pohjaosan ja yläosan kaltevien pintojen suuntaan taivutetut laippaosat (17), joiden ulommissa päissä on taivutetut materiaaliosat (18), jolloin sileät seinä-20 elementit on tarkoitettu asennettaviksi siten, että niiden reunaosat menevät pohjaosissa, yläosissa ja H-profiilin kylkien välissä oleviin uriin, kun taas paneeliosat (2) on tarkoitettu kiinnitettäviksi laippaosillaan konstruktion rungon kalteviin pintoihin, jolloin taivutetut materiaa-25 liosat (18) on järjestetty siten, että ne lukittuvat uriin rungon em. kaltevien pintojen taakse.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen rakennuskonstruk-tio, tunnettu siitä, että pohjaosat ja yläosat (3, 4) on muodostettu yhdeltä sivulta avonaisina kouruina, 30 joissa on vinosti sisäänpäin kallistuvat osat (13), joihin on tehty pylvään (1, la) pohjaosan ja yläosan sijoittamista varten muotoillut leikkaukset (15), jolloin paneeliosan ensimmäinen ja toinen laippa (17, 18) on järjestetty siten, että ne voidaan kiinnittää pohjaosan (3) ja yläosan (4) em. 35 kalteviin osiin (13).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen raken-nuskonstruktio, tunnettu siitä, että pylväi- 9 73286 den (1, la), pohjaosien (3) ja yläosien (4) kaltevat pinnat (7, 7a, 13) sekä paneeliosien ensimmäiset laipat (17) muodostavat 45° kulman vastaavan osan pääsuunnan kanssa.
4. Jonkin tai joidenkin em. patenttivaatimusten 5 mukainen rakennuskonstruktio, tunnettu siitä, että jokainen pylväs (1, la) on yhdistetty pohjaosaan (3) tai yläosaan (4) erillisillä yhdysosilla.
5. Jonkin tai joidenkin em. patenttivaatimusten mukainen rakennuskonstruktio, tunnettu siitä, että 10 pylväs (1) on tehty kolmesta levyosasta (9, 10, 11), joissa on taivutetut laippaosat, jolloin yksi elementti (11) käsittää kaltevat laippaosat ja on tarkoitettu työnnettäväksi asennusvaiheessa pituussuunnassaan kahden muun osan (9, 10) päälle näiden pitämiseksi koossa sekä pylvään vi-15 nojen pintojen (7) muodostamiseksi.
6. Jonkin tai joidenkin em. patenttivaatimusten mukainen rakennuskonstruktio, tunnettu siitä, että siihen kuuluu nurkkaliitos (5, 6) kahden vierekkäin sijoitetun ja toisiinsa kohtisuoraan käännetyn pylvään (1) 20 liittämiseksi yhteen, jolloin toinen yhdysosa (6) on portaan muotoon taivutettu levyosa, joka on tarkoitettu kiinnitettäväksi erillisillä yhdysosilla kummankin pylvään molempien kaltevien pintojen (7) väliseen alueeseen (8), ja toisen yhdysosan (5) ollessa suoraksi kulmaksi taivutettu 25 levyosa, jonka kulman kyljet on taivutettu 45° sisäänpäin ja jonka päissä on kulman kylkien kanssa yhdensuuntaisesti ulospäin käännetyt taitteet (16), jotka voidaan työntää lukitusasentoon vastakkain sijoitettujen pylväiden (1) kaltevien pintojen (17) taakse. 73286
FI814170A 1980-04-29 1981-12-28 Byggnadskonstruktion. FI73286C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8003222 1980-04-29
SE8003222A SE440382B (sv) 1980-04-29 1980-04-29 Byggnadskonstruktion omfattande en stomme av vertikala stolpar
PCT/SE1981/000127 WO1981003194A1 (en) 1980-04-29 1981-04-27 A building structure
SE8100127 1981-04-27

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI814170L FI814170L (fi) 1981-12-28
FI73286B FI73286B (fi) 1987-05-29
FI73286C true FI73286C (fi) 1987-09-10

Family

ID=20340864

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI814170A FI73286C (fi) 1980-04-29 1981-12-28 Byggnadskonstruktion.

Country Status (8)

Country Link
US (1) US4437285A (fi)
EP (1) EP0050635B1 (fi)
JP (1) JPH0144862B2 (fi)
AU (1) AU543830B2 (fi)
DE (1) DE3162408D1 (fi)
FI (1) FI73286C (fi)
SE (1) SE440382B (fi)
WO (1) WO1981003194A1 (fi)

Families Citing this family (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CA2315401A1 (en) * 1999-08-13 2001-02-13 Alfredo J. Sucre F. Corner studs for prefabricated building systems
US20050034419A1 (en) * 2003-07-31 2005-02-17 Randall Grant E. Snap-in panel design for a refrigeration cooler
NZ531144A (en) * 2004-02-13 2006-07-28 Christopher James Hodgkinson Panel jointing system
US20070283662A1 (en) * 2005-11-14 2007-12-13 Rades David J Prefabricated wall component apparatus and system
US7607269B2 (en) * 2006-03-20 2009-10-27 James Alan Klein Inside corner framing element for supporting wallboard
US20070251173A1 (en) * 2006-05-01 2007-11-01 Stokes Stokes Flat strip with one or more slight bends with one or more guides and two or more terminal fasteners for interlocking three or more floor planks and a method of creating a floor of hardwood, laminate or artificial floor planks using a flat strip
MX2009008183A (es) 2007-02-01 2010-02-17 Marlite Inc Sistema de panel de pared.
WO2012174589A1 (en) * 2011-06-20 2012-12-27 Safari Heights Pty Ltd Wall construction system, wall stud, and method of installation
RU2550118C1 (ru) * 2014-03-21 2015-05-10 Федеральное государственное бюджетное образовательное учреждение высшего профессионального образования "Казанский государственный архитектурно-строительный университет" КГАСУ Способ соединения тонкостенных элементов открытого сечения
RU2551175C1 (ru) * 2014-04-07 2015-05-20 Федеральное государственное бюджетное образовательное учреждение высшего профессионального образования "Казанский государственный архитектурно-строительный университет" КГАСУ Способ соединения тонкостенного элемента открытого сечения
CN112609869A (zh) * 2020-12-31 2021-04-06 中铁五局集团建筑工程有限责任公司 内藏型钢的装配式双面叠合剪力墙

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2138289B1 (fi) * 1971-05-21 1973-05-25 Vincens Rene
AU486829B2 (en) * 1974-02-26 1976-08-26 Dean Rudy Frames for buildings
FR2265032A1 (fi) * 1974-03-20 1975-10-17 Vincens Rene
DE2657106C3 (de) * 1976-12-16 1980-11-13 Han-Ichiro Tokio Naito Durch teleskopartiges Auseinanderziehen von ineinandergeschachtelten Elementen gebildete Wand

Also Published As

Publication number Publication date
US4437285A (en) 1984-03-20
AU7153381A (en) 1981-11-26
EP0050635B1 (en) 1984-02-29
FI73286B (fi) 1987-05-29
JPS57500655A (fi) 1982-04-15
JPH0144862B2 (fi) 1989-09-29
EP0050635A1 (en) 1982-05-05
WO1981003194A1 (en) 1981-11-12
FI814170L (fi) 1981-12-28
SE440382B (sv) 1985-07-29
AU543830B2 (en) 1985-05-02
SE8003222L (sv) 1981-10-30
DE3162408D1 (en) 1984-04-05

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US3591993A (en) Prefabricated wall unit construction
US5274974A (en) Caps for roof-to-wall connections, eave closures and means for installation thereof
US4074486A (en) Panel wall construction
US4742657A (en) Wall structure and method of making
US3243245A (en) Frame structures and the joining of members
KR101728636B1 (ko) 건축용 무용접 스틸 레일 프로파일 구조물
US20090165401A1 (en) Method and system for a modular building structure
FI73286C (fi) Byggnadskonstruktion.
US2453326A (en) Portable building structure
US3209869A (en) Partition assembly
DE2908153A1 (de) Zerlegbare trennwandkonstruktion, teile dafuer und verfahren zum herstellen der teile
US3511005A (en) Building construction
EA006994B1 (ru) Стеновая конструкция из пустотелых стеклянных строительных элементов
US20020020140A1 (en) Interconnectable studs and tracks for a building system
KR910002584B1 (ko) 빌딩 패널
EP1063365A1 (en) Modular integral construction system for solid wood buildings
EP0111857B1 (de) Bausystem zur Auskleidung und Aufteilung eines Raumes
US2849832A (en) Toy building sets
US3503172A (en) Edge-joined sheet material
WO2001063068A1 (en) Set of building modules
RU48551U1 (ru) Соединительный элемент
CA1146328A (en) Building structure
WO1992012304A1 (de) Bauelement für die erstellung von flächigen gebäudeteilen und zugehöriger montage-bausatz zur errichtung von gebäuden
DE4334000A1 (de) Bauelemente
DE2801718A1 (de) Kuehl- bzw. tiefkuehlhaus in form einer halle

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: JOHANSSON, RIGMOR