FI71954B - Kontinuerligt foerfarande foer avlaegsnande av tenn ur bly - Google Patents

Kontinuerligt foerfarande foer avlaegsnande av tenn ur bly Download PDF

Info

Publication number
FI71954B
FI71954B FI832542A FI832542A FI71954B FI 71954 B FI71954 B FI 71954B FI 832542 A FI832542 A FI 832542A FI 832542 A FI832542 A FI 832542A FI 71954 B FI71954 B FI 71954B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
lead
tin
molten lead
slag
reaction vessel
Prior art date
Application number
FI832542A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI832542A0 (fi
FI71954C (fi
FI832542L (fi
Inventor
John Edwin Bowers
Original Assignee
Bnf Metals Tech Centre
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bnf Metals Tech Centre filed Critical Bnf Metals Tech Centre
Publication of FI832542A0 publication Critical patent/FI832542A0/fi
Publication of FI832542L publication Critical patent/FI832542L/fi
Publication of FI71954B publication Critical patent/FI71954B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI71954C publication Critical patent/FI71954C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C22METALLURGY; FERROUS OR NON-FERROUS ALLOYS; TREATMENT OF ALLOYS OR NON-FERROUS METALS
    • C22BPRODUCTION AND REFINING OF METALS; PRETREATMENT OF RAW MATERIALS
    • C22B13/00Obtaining lead
    • C22B13/06Refining
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C22METALLURGY; FERROUS OR NON-FERROUS ALLOYS; TREATMENT OF ALLOYS OR NON-FERROUS METALS
    • C22BPRODUCTION AND REFINING OF METALS; PRETREATMENT OF RAW MATERIALS
    • C22B9/00General processes of refining or remelting of metals; Apparatus for electroslag or arc remelting of metals
    • C22B9/05Refining by treating with gases, e.g. gas flushing also refining by means of a material generating gas in situ

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Manufacturing & Machinery (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Metallurgy (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Manufacture And Refinement Of Metals (AREA)
  • Piezo-Electric Or Mechanical Vibrators, Or Delay Or Filter Circuits (AREA)
  • Inorganic Compounds Of Heavy Metals (AREA)

Description

1 71954
Jatkuva menetelmä tinan poistamiseksi lyijystä
Sekundäärinen lyijy sisältää tyypillisesti kuparia, tinaa, antimonia ja arseenia epäpuhtauksina. Primäärinen 5 lyijy sisältää tyypillisesti näitä yhdessä vismutin, hopean ja muiden epäpuhtauksien kanssa. Yleensä on toivottavaa erottaa nämä epäpuhtaudet lyijystä ja ottaa jokainen erikseen talteen, vaikka antimoni ja arseeni voidaan ottaa talteen yhdessä. Kuparin poiston jälkeen tina voidaan erot-10 taa lyijystä hapettamalla, joko yhdessä antimonin ja arseenin kanssa tai tavallisemmin erikseen. Tämän keksinnön jatkuva prosessi on suunniteltu niin, että tina voidaan poistaa lyijystä antimonin läsnäollessa ilman, että se saastuu huomattavilla määrillä antimonia.
15 Tinan poisto suoritetaan tavanomaisesti panosproses- sissa aikaansaamalla noin 500°C:ssa oleva sulan lyijyn panos, sekoittamalla ilmassa ja mahdollisesti myös kloorissa, kunnes riittävä hapettuminen on tapahtunut, antamalla sitten panoksen laskeutua ja poistamalla kuonakerros pin-20 naita. Prosessi vaatii huomattavan sekä pääoma- että energiainvestoinnin sillä suurta lyijymassaa on pidettävä 500°C:ssa useita tunteja, se on joustamaton, metallurgises-ti tehoton, tuottaa myrkyllisiä jätteitä ja kaasuja ja on työvaltainen erityisesti kuonanpoistovaiheessa. Esimerkik-25 si US-patenttijulkaisussa 2 235 423 on kuvattu tämän tyyppinen panosprosessi, jossa suurta lyijymäärää pidetään useita tunteja 560-650°C:n lämpötilassa.
Jo pitkään on ollut tarvetta jatkuvasta prosessista tinan poistamiseksi lyijystä. J. F. Casyle'n ja J. H.
30 Richards'in artikkelissa julkaisussa "Advances in extractive metallurgy 1977" selostetaan tutkimusta jatkuvan ti-nanpoistoprosessin suhteen, joka on suoritettu vuosina 1961-1963 yhtiössä Imperial Smelting Corporation, Avonmouth siinä mainittujen periaatteiden varaan, olisi etuja tavan-35 omaiseen panosprosessiin verrattuna jalostus- ja kaasun-puhdistuslaitteiston ja rakentamisen pääomasäästöinä, pienempänä työstöpääomana prosessin metallilla, ylläpidon 2 71 954 käyttökustannuksina, työn ja polttoaineen määrässä, tuotannon joustavuudessa, parantuneena hygieniana, koska reaktorit voivat olla suljettuja ja vaikean työn vähenemisenä, koska kuonan poisto on mekanisoitavissa. Jatkuvatoimisia 5 jalostamoja kohtaava vaikeus on ollut tarve suorittaa ja-lostusoperaatiot nopeasti, jotta suurta tilavuusmäärää pro-sessimetallia ei tarvitsisi pitää sulana. Tämän keksinnön avulla voitetaan tämä vaikeus ja se täyttää yllä mainitun kauan tiedostetun tarpeen.
10 Tämä keksintö kohdistuu jatkuvaan menetelmän tinan poistamiseksi lyijystä, jossa menetelmässä sulan lyijyn panos pidetään reaktioastiassa 510-570°C:n lämpötilassa, syötetään jatkuvasti panokseen sulaa lyijyä, joka sisältää tinaa epäpuhtautena, ruiskutetaan klooria ja happea sulaan 15 lyijyyn määrä, joka reagoi lyijyssä epäpuhtautena olevan tilan kanssa muodostaen tinapitoisen kuonan, jolloin sulan lyijyn viipymisaika reaktioastiassa on 5-60 minuuttia, ja erotetaan lyijy kuonasta.
Sulan lyijyn lämpötila pidetään 510-570°C:ssa ja 20 edullisesti 525-55^0:333. Jos lämpötila on liian matala, reaktio on liian hidas ja käy välttämättömäksi jättää lyijy epämieluisan pitkäksi ajaksi reaktiovyöhykkeeseen. Ylempi lämpötilaraja ei ole niin kriitillinen, mutta korkeammissa lämpötiloissa kasvavia määriä antimonia irtoaa 25 tinan mukana.
Sulan metallin viipymisaika reaktiovyöhykkeessä säädetään 5-60 minuutiksi ja lämpötila sekä hapen ja kloorin virtaus säädetään takaamaan riittävä tinan poisto tänä aikana .
30 Keksinnön eräässä toteutusmuodossa sulan lyijyn panos ta pidetään edullisesti sekoitetussa astiassa, johon epäpuhdasta lyijyä lisätään ylhäältä ja josta lyijyn ja kuonan seosta poistetaan läheltä pohjaa ja johdetaan erilliseen laskeutusvyöhykkeeseen lyijyn erottamiseksi kuonasta. Lyi-35 jyn virtaus tapahtuu alaspäin astiassa ja näin ollen vasten hapen ja kloorin virtaa, jotka kaasut ruiskutetaan astian 3 71954 alaosaan. Nämä olosuhteet saattavat johtaa lyijypanokseen, joka ei ole homogeeninen, vaan jonka koostumus vaihtelee huipulta pohjalle.
Sekoituksen tulee tapahtua riittävällä nopeudella 5 kuonan pitämiseksi dispersiona sulassa lyijyssä sensijaan, että annettaisiin sen kellua pinnalle, edullisesti kierros-nopeus on 100-3000 rpm.
Eräässä vaihtoehtoisessa toteutusmuodossa kuona voidaan järjestää erottumaan sulasta lyijystä reaktioastiassa. 10 Tässä tarkoituksessa sekoituksen tulee olla riittävän lievää, jotta se ei pitäisi kuonaa suspensiossa ja sen nopeus voi olla esimerkiksi 10-150 rpm. Tässä toteutusmuodossa kuona otetaan talteen panoksen pinnalta ja sula lyijy reaktio-astian alaosasta.
15 Kuvatuista kahdesta toteutusmuodosta edullinen, johon liittyy reaktioastian sisällön nopea sekoittaminen ja kuonan erottaminen lyijystä erillisessä laskeutusvyöhykkeessä, on edullinen. Tämä johtuu siitä, että olosuhteet reaktio-astiassa ja laskeutusvyöhykkessä voidaan molemmat optimoi-20 da vastaavia tarkoituksiaan varten, mikä tekee koko prosessin hallinnan helpommaksi.
Riittävän vastavirtausasteen aikaansaamiseksi sulan lyijyn panoksen sisältävän astian tulee edullisesti olla pystysuorassa pitkänomainen, ts. sulan panoksen syvyyden 25 ja sen keskihalkaisijan välisen suhteen tulee edullisesti olla vähintään 1 ja sen toivotaan olevan välillä 1,5-5.
Kaasu tulee edullisesti ruiskuttaa panokseen vähintään 200 mm ja toivottavasti vähintään 500 mm sulan lyijyn pinnan alapuolelle tarkoituksena, että kaasukuplat reagoi-30 sivat ja liukenisivat kaikki ennenkuin ne saavuttavat panoksen pinna. Jos käytetään pystysuoria kanavia, jotka lähtevät sulan panoksen pinnan yläpuolelta, pohjalla olevan suuttimen tulee ruiskuttaa kaasu jonkinlaisella vaakasuoralla momentilla niin, etteivät kuplat kulje ylös pitkin kana-35 van seinämää. Sopiva materiaali ruiskuttimiin on nikkelitön lämmönkestoinen tai ruostumaton teräs, jonka kromipitoisuus on yli 10 %.
On mahdollista käyttää typellä laimennettua happea 4 71954 ilman muodossa, mutta tämä ei ole edullista johtuen lisääntyneestä pyörteisvydestä, jonka suurempi kaasutila-vuus aiheuttaa. Myös inertti kaasu saastuu metallihöy-rystä ja se on puhdistettava ennen sen päästämistä ulko-5 ilmaan. Vaikka happea voidaan käyttää ilman klooria tina-metallin muuttamiseksi kuonaksi, tämä on jossain määrin tuhlausta, koska myös osa lyijystä hapettuu. Kloorin käyttö tekee mahdolliseksi käyttää vähemmän happea ja se tekee reaktion selektiivisemmäksi, ts. tina hapettuu 10 ilman oleellista osaa lyijystä. Vaikka selvästi riittävää määrää happea ja klooria on käytettävä poistettavan tinan hapettamiseen, oleellisen ylimäärän käyttö ei ole edullista, sillä tämä johtaa vain epämieluisaan lyijyn hapettumiseen. On edullista käyttää 100-2000 ja erityi-15 sesti 200-800 litraa klooria tonnia kohti sulaa lyijyä ja 100-2000 ja erityisesti 200-1000 litraa happea tonnia kohti sulaa lyijyä kaikki tilavuudet ilmoitettuna standardi lämpötilassa ja paineessa. Molempien kaasujen opti-mimäärät riippuvat epäpuhtaan lyijyn tinapitoisuudesta, 20 joka on tyypillisesti välillä 0,1-0,5 %.
Edullisessa toteutusmuodossa lyijyn ja kuonan seos poistetaan panoksen alaosasta ja johdetaan laskeutusasti-aan, johon lyijy syötetään ylhäältä ja juoksutetaan ulos pohjalta. Kuona jää laskeutusastian pinnalle, kun taas 25 lyijy virtaa vähitellen alaspäin nopeudella, joka riipuu syötön nopeudesta ja astian halkaisijasta. Lyijyn virtausnopeuden tulee olla pienempi kuin kuonan hienojakoisten hiukkasten erottumisnopeus pinnalle ja laskeutusastian halkaisija tulee määrittää pitäen tämä mielessä. Kuona 30 voidaan poistaa pinnalta pneumaattisesti tai kaapimalla tai muulla tavanomaisella keinolla.
Liitteenä olevissa piirroksissa:
Kuva 1 on kaavamainen sivuleikkauskuvanto laitteistosta, jolla keksinnön menetelmä toteutetaan; 35 Kuva 2 on sivuleikkauskuvanto kaasun ruiskutuskana- 5 71954 vasta; ja
Kuva 3 on leikkaus kanavan suuttimen läpi pitkin kuvan 2 viivaa A-A.
Viitaten piirroksiin suljettu reaktioastia 10 si-5 sältää sulan lyijyn panoksen 12, joka on 760 mm syvä ja jonka halkaisija on 460 mm. Laitteistoon on liitetty kouru 15 epäpuhtaan sulan lyijyn syöttämiseksi panoksen pinnalle. Imuputki 16, sulku 18 ja kouru 20 on liitetty siihen lyijyn ja kuonan seoksen poistamiseksi panoksen 10 alaosista. 2.2. kilowatin moottori 22 toimii pyörittäen sekoitinta 24. Hapen ja kloorin syöttökanavat 26 ja 28 on varustettu alapäästään suuttimilla 30 ja 32, jotka on sijoitettu lähelle sulan panoksen pohjaa.
Viitaten erityisesti kuviin 2 ja 3 kumpikin kanava 15 koostuu ruostumattomasta teräsputkesta 26 ja 28, jotka johtavat suuttimiin 30 ja 32, jotka sisältävät neljä suorassa kulmassa olevaa vaakasuoraa reikää 34, kunkin reiän halkaisijan ollessa 6 mm.
Laskeutussäiliö on suljettu sylinterimäinen astia 36.
20 Alla selostetuissa kokeissa säiliön halkaisija oli 460 mm, mutta kaupallisessa operaatiossa käytettäisiin suurempaa säiliötä. Kouru 20 syöttää lyijyn ja kuonan seoksen säiliössä olevan sulan metallin panoksen 38 pinnalle. Puhdistettua lyijyä poistetaan juoksutusputken 40, sulun 42 ja 25 lämmitetyn kourun 44 kautta. 1,5 kW:n moottori 46 pyörittää kaavinta 48, joka on sijoitettu panoksen 38 pinnalle, ja kuivaa kuonan kerroksen, jota poistetaan (välineellä, jota ei ole esitetty) jatkuvasti siten, että panoksen päälle jää jatkuva kerros.
30 Käytössä 400°C:ssa olevaa sulaa lyijyä syötetään panokseen 12 kourun 14 kautta nopeudella 3 t/h. Astiaa 10 lämmitetään (väliaineella, jota ei ole esitetty) sen lämpötilan pitämiseksi välillä 53-540°C. Sekoitin 24 saatetaan pyörimään nopeudella 720 rpm. Happea ja klooria ruisku-35 tetaan kanavien 26 ja 28 kautta nopeuksilla, jotka vaihte- 6 71954 levät välillä n. 10-30 1/min. Reaktioastian 10 kapasiteetti on sellainen, että lyijyn viipymisaika siinä on hieman alle 30 minuuttia. Laskeutussäiliössä oleva kaavin 48 saatetaan pyörimään nopeudella 91 rpm.
5 Keksinnön mukaisesti suoritetut kokeet antoivat seuraavassa taulukossa esitetyn tulokset. Ajo nro 6 suoritettiin laitteistossa, joka on esitetty yllä ja kuvattu kuvissa 1-3. Ajot 1-5 suoritettiin laitteistossa, joka oli samanlainen paitsi, että sitä ei ollut varustettu laskeutus-säiliöllä 36. Sulan metallin panosta 12 sekoitettiin hitaalla 90 rpm:n nopeudella sellaisissa olosuhteissa, että kuona kellui pinnalle, josta se poistettiin. Sulaa lyijyä poistettiin jatkuvasti sulun 18 yli. Koeajojen tulokset olivat seuraavat, kaasutilavuudet ilmoitettuna standardi lämpötilassa ja paineessa.
Taulukko A-in n-n Lämpö- Klooria Happea Tina-% J ' tila °C 1/min 1/min Syöttö Poisto ' 1 533 27 9 0,16 0,006 20 2 535 18 9 0,16 0,012 3 537 27 18 0,21 0,011 4 539 18 27 0,21 0,010 5 535 27 27 0,21 0,008 6 537 18 18 0,21 0,008 2 5 ___ - _'_

Claims (9)

  1. 71954
  2. 1. Jatkuva menetelmä tinan poistamiseksi lyijystä, tunnettu siitä, että sulan lyijyn panos pidetään reaktioastiassa 510-570°C:n lämpötilassa, syötetään jatku-5 vasti panokseen sulaa lyijyä, joka sisältää tinaa epäpuhtautena , ruiskutetaan klooria ja happea sulaan lyijyyn määrä, joka reagoi lyijyssä olevan tinan kanssa muodostaen tinapitoisen kuonan, jolloin sulan lyijyn viipymisaika reaktioastiassa on 5-60 minuuttia, ja erotetaan lyijy kuonasta. 10 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen jatkuva menetelmä tinan poistamiseksi lyijystä, tunnettu siitä, että sulan lyijyn panos pidetään sekoitetussa reaktioastiassa 510-570°C:n lämpötilassa, lisätään jatkuvasti panoksen yläosaan tai lähelle yläosaa sulaa lyijyä, joka sisältää tinaa 15 epäpuhtautena, ruiskutetaan klooria ja happea sulaan lyijyyn määrä, joka reagoi lyijyssä olevan tinan kanssa muodostaen tinaa sisältävän kuonan, jolloin sulan lyijyn viipymisaika reaktioastiassa on 5-60 minuuttia, otetaan lyijyn ja kuonan muodostama seos talteen reaktioastian pohjalta 20 tai sen läheltä ja johdetaan se erilliseen laskeutusvyöhyk-keeseen lyijyn erottamiseksi tinapitoisesta kuonasta.
  3. 3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sanottua sulaa lyijyä sekoitetaan nopeudella 100-3000 rpm.
  4. 4. Patenttivaatimuksen 2 tai 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että laskeutusvyöhyke sisältää astian, johon lyijyn ja kuonan seosta lisätään yläosaan tai lähelle sitä ja annetaan erottua poistaen puhdistettua lyijyä astian pohjalta ja tinaa sisältävää kuonaa sen pin-30 naita.
  5. 5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sanottua sulaa lyijyä pidetään sekoittamattomassa tai oleellisesti sekoittamattomassa reaktioastiassa, johon epäpuhdasta lyijyä lisätään ylä-35 osaan tai lähelle sitä siten, että erottuminen annetaan 71954 tapahtua reaktioastiassa ja tinaa sisältävä kuona nousee pinnalle ja poistetaan siitä, kun taas sula lyijy poistetaan astian alaosasta.
  6. 6. Minkä tahansa edellä olevan patenttivaatimuksen 5 mukainen menetelmä, tunne ttu siitä, että sulan lyijyn panosta pidetään 525-550°C:n lämpötilassa.
  7. 7. Minkä tahansa edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sulan lyijyn panoksen sisältävä reaktioastia on pystysuunnassa pit- 10 känomainen siten, että sen syvyyden suhde keskihalkaisijaan on välillä 1,5-5,0.
  8. 8. Minkä tahansa edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tu-nnettu siitä, että sanotut happi ja kloori ruiskutetaan reaktioastiassa olevaan sulan 15 lyijyn panokseen vähintään 500 mm sulan lyijyn pinnan alle.
  9. 9. Minkä tahansa edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että 200-1000 litraa happea ja 200-800 litraa klooria ruiskutetaan jokaista tonnia kohti sulaa lyijyä. 71954
FI832542A 1982-07-16 1983-07-12 Kontinuerligt foerfarande foer avlaegsnande av tenn ur bly. FI71954C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB8220733 1982-07-16
GB8220733 1982-07-16

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI832542A0 FI832542A0 (fi) 1983-07-12
FI832542L FI832542L (fi) 1984-01-17
FI71954B true FI71954B (fi) 1986-11-28
FI71954C FI71954C (fi) 1987-03-09

Family

ID=10531737

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI832542A FI71954C (fi) 1982-07-16 1983-07-12 Kontinuerligt foerfarande foer avlaegsnande av tenn ur bly.

Country Status (13)

Country Link
US (1) US4496394A (fi)
EP (1) EP0099711B1 (fi)
JP (1) JPS5931835A (fi)
AT (1) ATE24549T1 (fi)
AU (1) AU1691383A (fi)
CA (1) CA1212244A (fi)
DE (1) DE3368688D1 (fi)
DK (1) DK321183A (fi)
FI (1) FI71954C (fi)
IN (1) IN159763B (fi)
RO (1) RO86790B (fi)
YU (1) YU148883A (fi)
ZA (1) ZA835047B (fi)

Families Citing this family (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2559161A1 (fr) * 1984-02-03 1985-08-09 Penarroya Miniere Metall Nouveau procede de purification du plomb
FR2594446A1 (fr) * 1986-02-14 1987-08-21 Siderurgie Fse Inst Rech Lance immergee refroidie d'injection de produit gazeux dans un bain metallique
DE3831891C1 (en) * 1988-09-20 1989-12-14 Intensiv-Filter Gmbh & Co Kg, 5620 Velbert, De Dust filter having cassette-type filter elements
DE3922073A1 (de) * 1989-07-05 1991-01-17 Metallgesellschaft Ag Verfahren zum entfernen von thallium aus werkblei
DE19500266C1 (de) * 1995-01-07 1996-02-22 Metallgesellschaft Ag Verfahren und Vorrichtung zur Trennung einer spezifisch leichteren Phase von einer spezifisch schwereren flüssigen Phase
US20060107794A1 (en) * 2004-11-22 2006-05-25 Bechtel Bwxt Idaho, Llc Method and apparatus for decontaminating molten metal compositions
CN100412214C (zh) * 2006-12-01 2008-08-20 朱岳恩 锡渣处理机
DE102006059589A1 (de) * 2006-12-16 2008-06-19 Messer Austria Gmbh Vorrichtung und Verfahren zum Behandeln von Werkblei
US20090261147A1 (en) 2008-04-22 2009-10-22 Lambertus Petrus Christinus Willemen Dross Removal
KR101039725B1 (ko) * 2009-03-23 2011-06-09 (주)이노캐스트 마그네슘 합금 스크랩의 재활용 처리장치 및 처리방법

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1949392A (en) * 1930-08-22 1934-02-27 American Smelting Refining Process for reacting gases with liquids
US1934479A (en) * 1931-11-11 1933-11-07 American Smelting Refining Apparatus for treating metals
US1934480A (en) * 1931-11-11 1933-11-07 American Smelting Refining Process for treating metals
US2043573A (en) * 1934-05-26 1936-06-09 American Smelting Refining Process for recovering tin
US2155545A (en) * 1935-07-13 1939-04-25 American Metal Co Ltd Removal of tin from lead containing tin and other impurities
US2235423A (en) * 1939-10-23 1941-03-18 Robert B Erickson Process for separating tin from lead
US2241806A (en) * 1940-08-02 1941-05-13 American Metal Co Ltd Process for treating lead

Also Published As

Publication number Publication date
YU148883A (en) 1986-02-28
DE3368688D1 (en) 1987-02-05
EP0099711A2 (en) 1984-02-01
EP0099711A3 (en) 1984-12-19
EP0099711B1 (en) 1986-12-30
FI832542A0 (fi) 1983-07-12
RO86790B (ro) 1985-06-01
ZA835047B (en) 1984-05-30
DK321183A (da) 1984-01-17
RO86790A (ro) 1985-05-20
IN159763B (fi) 1987-06-06
CA1212244A (en) 1986-10-07
ATE24549T1 (de) 1987-01-15
AU1691383A (en) 1984-01-19
US4496394A (en) 1985-01-29
FI71954C (fi) 1987-03-09
JPS5931835A (ja) 1984-02-21
FI832542L (fi) 1984-01-17
DK321183D0 (da) 1983-07-12

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP0151434B1 (en) Method of and apparatus for treating and breaking up a liquid with the help of centripetal force
FI71954B (fi) Kontinuerligt foerfarande foer avlaegsnande av tenn ur bly
PL143073B1 (en) Chlorination vat for chlorination of aluminium alloys in particular for magnesium reduction purpose
KR850001291B1 (ko) 제2급동 및 조동의 연속정련방법
CA1079979A (en) Debismuthising lead
CN111876619A (zh) 一种获取超低氢及渣含量的铝合金熔体精炼处理装置及方法
JPH0394029A (ja) アルミニウム粒子微細合金の製法
EP0233404B1 (en) Method and plant for continuous production of steel from ore
US1943307A (en) Purifying light metals
US6210463B1 (en) Process and apparatus for the continuous refining of blister copper
US4456231A (en) Apparatus for refining lead
US3999979A (en) Removal of sulphur from molten metal
US4647306A (en) Process for the treatment of metal melts with scavenging gas
US4049248A (en) Dynamic vacuum treatment
CN106676282A (zh) 一种废铝熔炼浮渣回收装置及其高回收率回收方法
EP0042296B1 (en) Continuous method for removing copper from lead
US4758271A (en) Continuous copper drossing of lead
WO1999041420A1 (en) Process and apparatus for the continuous refining of blister copper
JPS6232251B2 (fi)
US4565573A (en) Purification of molten lead
RU2041273C1 (ru) Способ непрерывного обеднения расплава шлака, содержащего железо и цветные металлы
US4519588A (en) Molten copper oxygenation apparatus
JPS59197532A (ja) 粗銅の乾式精製法
NO772138L (no) Fremgangsm}te for raffinering av smeltet metall
RU2227169C1 (ru) Способ выплавки меди и медных сплавов

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: BNF METALS TECHNOLOGY CENTRE