FI71811B - Gallermatta - Google Patents
Gallermatta Download PDFInfo
- Publication number
- FI71811B FI71811B FI830506A FI830506A FI71811B FI 71811 B FI71811 B FI 71811B FI 830506 A FI830506 A FI 830506A FI 830506 A FI830506 A FI 830506A FI 71811 B FI71811 B FI 71811B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- longitudinal
- transverse
- yarns
- loops
- plane
- Prior art date
Links
Classifications
-
- E—FIXED CONSTRUCTIONS
- E04—BUILDING
- E04C—STRUCTURAL ELEMENTS; BUILDING MATERIALS
- E04C5/00—Reinforcing elements, e.g. for concrete; Auxiliary elements therefor
- E04C5/01—Reinforcing elements of metal, e.g. with non-structural coatings
- E04C5/02—Reinforcing elements of metal, e.g. with non-structural coatings of low bending resistance
- E04C5/04—Mats
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Architecture (AREA)
- Civil Engineering (AREA)
- Structural Engineering (AREA)
- Wire Processing (AREA)
- Carpets (AREA)
- Road Paving Structures (AREA)
- Superconductors And Manufacturing Methods Therefor (AREA)
Description
1 71811
Ristikkomatto
Keksintö koskee toisiinsa hitsattujen pitkittäis-ja poikittaislankojen muodostamaa ristikkomattoa, jossa 5 ainakin muutamat poikittaislangat ulottuvat pitkittäisten reunalankojen yli ja on käännetty silmukan muotoisesti niihin takaisin.
Tällaiset ristikkomatot ovat tunnettuja esimerkiksi DE-OS 23 50 866:sta. Poikittaislankojen päiden silmukaksi 10 muodostamisen tarkoituksena on parannettu voimansiirto maton poikittaislangoista viereisen maton poikittaislankoihin monista vierekkäin asennetuista ristikkomatoista muodostetussa teräsbetonikannattajan pintaraudoituksessa.
Koska teräsbetoniristikkomattoja täytyy valmistaa ja 15 pitää varastossa suuria määriä ja huomattavan monia erilaisia tyyppejä ja sen lisäksi suhde ristikkomattojen teräspainon ja niiden kuljetuksen vaatiman tilan välillä on hyvin epäedullinen, täytyy varasto- ja kuljetuskustannusten pienentämiseksi huolehtia mattojen mahdollisimman tilaasäästävästä 20 pinoamisesta.
Siksi on jo kauan ollut yleistä pinota ristikkomattoja erikoislaitteiden avulla sillä tavoin päällekkäin, että matto pannaan kulloinkin pinoon siinä asennossa, jossa se tulee ulos ristikkohitsauskoneesta, jota vastoin lähinnä seuraava 25 matto käännetään ennen mattopinoon panoa 180° sen pituus-akselin ympäri. Tällä toimenpiteellä voi kulloinkin kaksi välittömästi peräkkäistä mattoa pinoon pantaessa sijoittua itsestään niin, että esimerkiksi niiden pituuslangat tulevat lepäämään rinnan toistensa kanssa samassa vaakatasossa ja 30 näistä molemmista matoista ylemmän poikittaislangat tulevat lepäämään samoin rinnan sille lasketun lähinnä seuraavan maton poikittaislankojen kanssa samassa vaakatasossa. Matto-pinon kokonaiskorkeus pienenee tällöin puoleen siitä arvosta, mikä saataisiin, jos kaikki matot asetettaisiin pinoon samas-35 sa asennossa.
2 71811
Edellytys sille, että matot sijoittuvat halutulla tavalla, ts. että pitkittäis- tai poikittaislankajoukot kulloinkin kahdessa vierekkäisessä matossa lepäävät parittain samassa tasossa, on pitkittäis- ja poikittaislankojen suora 5 sijainti, koska vain silloin jos langat ovat suoria todennäköisyys on erittäin pieni, että kaksi lankaa jää pystysuorasti päällekkäin, ilman, että ne liukuvat vierekkäin, jos sekä yläpuolella oleva että myös alapuolella oleva lanka on yhdistetty maton toisiin lankoihin.
10 Alussa mainitunlaisissa tunnetuissa matoissa, joiden poikittaislankojen päät on maton tasossa taivutettu silmukan-muotoisesti takaisin pitkittäislankoihin päin, ei pinoaminen kuvatulla tavalla ole mahdollista, koska silmukat kahdessa päällekkäisessä matossa estävät poikittaislankojen sijoittu-15 misen samaan tasoon.
Keksintö käsittelee nyt tehtävää, muotoilla alussa mainitunlaiset ristikkomatot niin, että ne voidaan pinota tilaa säästävästi samalla tavalla ja samoilla laitteilla, joita käytetään, kokonaan suorista pitkittäis- ja poikittais-20 langoista tehtyjen ristikkomattojen pinoamisessa.
Tämän tehtävän keksinnön mukainen ratkaisu perustuu siihen, että jokaisessa matonreunassa ainakin poikittaislankojen päistä muodostettujen silmukoiden taivutetut osat on taivutettu tai käännetty poikittaislankojen tasosta niin 25 paljon pitkittäislankojen tason suuntaan, että silmukoiden pyöreät päät ovat näiden molempien tasojen välissä. Silmukan pyöreällä päällä on tällöin ymmärrettävä sitä paikkaa, jossa taivutetun poikittaislankaosan akselin tangentti on samansuuntainen pitkittäislanka-akselin kanssa.
30 Kuten seuraavassa piirustusten avulla tarkemmin selos tetaan, saavutetaan tällä tavalla se, että taivutetut ja käännetyt silmukkaosat eivät estä kääntämättömiä ja 180° pituus-akselinsa ympäri käännettyjä mattoja vuorottain päällekkäin pinottaessa viereisten mattojen pitkittäis- ja poikittaislan-35 kajoukkojen tilaa säästävää lomittain menemistä.
3 71811
Keksintöä selostetaan nyt lähemmin viitaten piirustuksiin erään toteutusesimerkin puitteissa. Kuviot esittävät: kuvio 1 näkymä päältä keksinnön mukaisesta ristikkoma- tosta, 5 kuvio 2 poikkileikkaus kolmen kuvion 1 mukaisen pääl lekkäin pinotun, vuorotellen käännetyn ja ei käännetyn maton reuna-alueesta, kuvio 3 näkymä päältäpäin kuvioiden 2 ja 4 säteettäis-leikkauksista näiden mattojen päällekkäin olevista, silmu-10 kanmuotoisesti taivutetuista poikittaislankapääteosista pitkin linjoja I-M - VII-M kuviossa 3.
Kuvio 1 esittää risteilypisteistään toisiinsa hitsatuista pitkittäis- ja poikittaislangoista L tai Q muodostettua ristikkomattoa, jossa poikittaislankapääteosat ovat reunapit-15 kittäislankojen ulkopuolella ja taivutetut silmukan S muotoisesti takaisin reunapitkittäislankoja kohti ja hitsattu näihin. Molemmilla uloimmilla pitkittäislangoilla on jokaisessa matonreunassa patentin omistajan vanhemman ehdotuksen mukaan lyhyempi akselien välinen etäisyys kuin muilla pit-20 kittäislangoilla viereisten mattojen vaatiman peittoalueen lyhentämiseksi kannatussysäyksessä. Silmukat S on keksinnön mukaan lyhyen matkan pitkittäisreunalankojen ulkopuolella tämän suuntaisena kulkevan linjan G ympäri taivutettu poi-kittaislankojen tasosta pitkittäislankojen tason suuntaan.
25 Tämä silmukoiden S taivutus on selvästi huomattavissa kuviossa 2, jossa on esitetty kolmen tilaasäästävästi päällekkäin pinotun maton reuna-alue, joiden pitkittäislangat, poikittaislangat ja silmukat on erotettavissa toisistaan tunnusmerkkeihin L, Q ja S liitetyistä numeroista 1, 2 ja 3.
30 Kuvioissa 2 ja 3 huomataan alemman maton reunapitkittäislan-kaan L1 hitsattu poikittaislanka Q1, keskimmäisen maton reu-napitkittäislankaan L2 hitsattu poikittaislanka Q2 ja lopuksi ylemmän maton reunapitkittäislankaan L3 hitsattu poikittaislanka Q3.
4 71811
Keskimmäinen matto on käännetty 180° alempaan ja ylempään mattoon nähden, jonka vuoksi alemman ja ylemmän maton poikkilankojen Q1 ja Q3 pääteosista muodostetut silmukat S1 ja S3 näyttävät taipuvan kuviossa 2 pistein muodoste-5 tun suoran G ympäri poikittaislankatasosta vinosti ylöspäin, keskimmäisen maton silmukka S2 sitävastoin vinosti alaspäin.
Alemman maton suorat pitkittäislangat L1 ja keskimmäisen suorat pitkittäislangat L2 ovat, kuten kuvion 2 leikkaus-kuviosta selvästi on nähtävissä, vierekkäin yhteisessä vaaka-10 tasossa. Myös keskimmäisen maton poikkilankojen Q2 ja ylemmän maton poikkilankojen Q3 suorat osat ovat kuten erikoisesti kuvion 3 näkymässä on selvästi huomattavissa, vierekkäin yhteisessä vaakatasossa. Esimerkiksi silmukan S3 kaaren keskipisteeseen M vedetyt säteittäisleikkaukset M-I - M-VII 15 läpi kolmen, silmukan muodostavan poikittaislangan Q1, Q2 ja Q3, jotka on esitetty kuviossa 4, antavat huomata, että silmukoiden taivutuksen seurauksena edellä kuvattu tilaasääs-tävä pitkittäis- ja poikittaislankajoukkojen lomittuminen parittain viereisissä matoissa ei tule estetyksi. Erikoises-20 ti huomataan säteittäisleikkauksista I-M ja VII-M että poi-kittaislankojen Q2 ja Q3 poikkipinnat jokaisen silmukan alussa ja lopussa ovat samassa vaakatasossa, jota vastoin ne sä-teittäisleikkauksessa IV-M ovat silmukkakuvan alueella päällekkäin. Säteittäisleikkauksessa IV-M vastaa poikkileikkaus 25 poikittaislangan Q3 läpi tarkasti leikkausta silmukan pyöreän pään läpi ja on siksi merkitty K:11a.
Suorilla G, joiden ympäri silmukat S on taivutettu, on maton viereisestä reunapitkittäislangasta mieluummin, kuten kuviossa 2 alemmassa matossa on esitetty, etäisyys a, 30 joka on hiukan suurempi kuin pituuslangan halkaisija D. Poi-kittaislangat Q kulkevat sitten reunapituuslangan yli ulos vielä matkan a suoraviivaisesti ja vasta siihen liittyvä silmukan kaareva osa on taivutettu. Kuten ennen kaikkea kuvio 2 selvästi esittää, tulee tällä toimenpiteellä pinossa hanki-35 tuksi riittävästi suurempi, poikittaislangoilla Q2 ja Q3 ylöspäin ja poikittaislangalla Q1 alaspäin rajoitettu vapaa 5 71811 tila, jossa voi vielä poikkilangan Q1 silmukan S1 ja tähän poikkilankaan. hitsatun pituuslangan L1 välissä olla paikka naapurimaton pituuslankaa L2 varten.
Esitetyssä toteutusesimerkissä on ristikkomaton kaikil-5 la pitkittäis- ja poikittaislangoilla sama halkaisija. Tässä tapauksessa tulee, kuten säteittäisleikkaus IV-M kuviossa 3 ylemmälle matolle esittää, poikkileikkauksen silmukan pyöreän pään K läpi sivuta pitkittäislankojen L3 akselien määräämää tasoa EL ja poikkilankojen Q3 suorien osien akselien 10 määräämää tasoa EQ poikkileikkauksessa K halkaisijan suunnassa vastakkaisissa pisteissä P1 ja P2.
Jos pitkittäislangat, kuten sangen usein tapahtuu, ovat halkaisijaltaan suurempia kuin poikittaislangat, on esteetön tilaasäästävä mattojen pinoaminen aina mahdollista, kun poik-15 kipinnat K silmukkakupujen avulla säteittäisleikkauksessa IV-M kuviossa 4 ottavat mielivaltaisen aseman molempien tasojen EL ja EQ välissä, jolloin ne tarpeen vaatiessa voivat sivuta toista näistä tasoista, mutta mieluummin ovat näiden molempien tasojen välissä.
20 Keksinnön mukaisten mattojen valmistamiseksi voidaan ristikkohitsauskoneelle viedä joko suoria poikkilankoja, joiden reunapitkittäislankojen yli menevät pääteosat pitkittäis- ja poikittaislankojen hitsauksen jälkeen seuraavassa työvaiheessa muodostetaan silmukoiksi, jotka sitten seuraa-25 vassa työvaiheessa jo kuvatulla tavalla taivutetaan tai käännetään.
Toisaalta voidaan ristikkohitsauskoneelle viedä myös etukäteen muotoiltuja, jo silmukoilla varustettuja poikit-taislankoja, jotka pitkittäislankoihin hitsauksen jälkeen 30 tosin vielä täytyy taivuttaa tai kääntää.
Lopuksi voidaan ristikkohitsauskoneelle viedä myös jo valmiiksi muotoiltuja, ts. jo taivutetuilla tai käännetyillä silmukoilla varustettuja poikittaislankoja, jotka enää vain täytyy hitsata pitkittäislankojen kanssa.
Claims (4)
1. Toisiinsa hitsattujen pitkittäis-(L) ja poikittais-lankojen (Q) muodostama ristikkomatto, jossa ainakin muuta- 5 mat poikittaislangat ulottuvat pitkittäisten reunalankojen yli ja on käännetty silmukan (S) muotoisesti niihin takaisin, tunnettu siitä, että jokaisessa matonreunassa ainakin poikittaislankojen (Q) päistä muodostettujen silmukoiden (S) taivutetut osat on taivutettu tai käännetty poikittais-10 lankojen (Q) tasosta (EQ) niin paljon pitkittäislankojen (L) tason (EL) suuntaan, että silmukoiden pyöreät päät ovat näiden molempien tasojen välissä.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen ristikkomatto, tunnettu siitä, että silmukat (S) tai niiden taivu- 15 tetut osat on taivutettu tai käännetty rinnan pitkittäislankojen (L) kanssa kulkevan suoran (G) ympäri poikittaislankojen (Q) tasosta, jolloin tämän suoran etäisyys (a) pitkittäisestä reunalangasta on hiukan suurempi kuin pitkittäislankojen halkaisija (D) .
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen ristikkomatto, jossa pitkittäis-(L) ja poikittaislangoilla (Q) on sama halkaisija (D), tunnettu siitä, että silmukoiden pyöreiden päiden poikkipinnat (K) sivuavat pitkittäislankakeski-viivojen määräämää tasoa (EL) ja suorien poikittaislankaosien 25 keskiviivojen määräämää tasoa (EQ) tämän poikkipinnan halkaisijan diametriaalisesti vastapäisissä pisteissä (P1,P2).
4. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen ristikkomatto, jossa pitkittäislangoilla (L) on suurempi halkaisija kuin poikittaislangoilla (Q), tunnettu siitä, että silmu-30 koiden pyöreiden päiden poikkipinnat (K) ovat pitkittäislan-kakeskiviivojen määräämän tason (EL) ja suorien poikittaislankaosien keskiviivojen määräämän tason (EQ) keskivälillä.
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
AT60982 | 1982-02-17 | ||
AT0060982A AT374537B (de) | 1982-02-17 | 1982-02-17 | Gittermatte |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI830506A0 FI830506A0 (fi) | 1983-02-15 |
FI830506L FI830506L (fi) | 1983-08-18 |
FI71811B true FI71811B (fi) | 1986-10-31 |
FI71811C FI71811C (fi) | 1987-02-09 |
Family
ID=3495115
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI830506A FI71811C (fi) | 1982-02-17 | 1983-02-15 | Gallermatta. |
Country Status (16)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US4503650A (fi) |
EP (1) | EP0086771B1 (fi) |
AT (1) | AT374537B (fi) |
AU (1) | AU550694B2 (fi) |
CA (1) | CA1184775A (fi) |
CH (1) | CH658288A5 (fi) |
DE (1) | DE3363649D1 (fi) |
ES (1) | ES278857Y (fi) |
FI (1) | FI71811C (fi) |
GR (1) | GR78133B (fi) |
HU (1) | HU188254B (fi) |
MX (1) | MX156433A (fi) |
NO (1) | NO158109C (fi) |
PT (1) | PT76234B (fi) |
YU (1) | YU44122B (fi) |
ZA (1) | ZA831061B (fi) |
Families Citing this family (1)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US20070095006A1 (en) * | 2005-11-01 | 2007-05-03 | Konersmann Ronald D | Lightweight portable concrete enclosure and associated method of construction |
Family Cites Families (5)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US1051126A (en) * | 1910-11-04 | 1913-01-21 | Maurice Lachman | Metallic fabric for fences and other structures. |
US1172085A (en) * | 1912-05-11 | 1916-02-15 | Plastic Products Company | Key-base for side walls and ceilings. |
US1740493A (en) * | 1928-08-02 | 1929-12-24 | Charles R Birdsey | Plaster-board-joint reenforcement |
DE2350866C3 (de) * | 1973-10-10 | 1979-12-13 | Rehm, Gallus, Prof. Dr.-Ing., 8000 Muenchen | Betonstahlmatte |
US4031685A (en) * | 1974-10-24 | 1977-06-28 | Heinz Robert F | Reinforcing cage construction |
-
1982
- 1982-02-17 AT AT0060982A patent/AT374537B/de not_active IP Right Cessation
- 1982-12-06 CH CH7082/82A patent/CH658288A5/de not_active IP Right Cessation
-
1983
- 1983-02-11 PT PT76234A patent/PT76234B/pt not_active IP Right Cessation
- 1983-02-15 FI FI830506A patent/FI71811C/fi not_active IP Right Cessation
- 1983-02-15 EP EP83890021A patent/EP0086771B1/de not_active Expired
- 1983-02-15 DE DE8383890021T patent/DE3363649D1/de not_active Expired
- 1983-02-16 AU AU11478/83A patent/AU550694B2/en not_active Ceased
- 1983-02-16 CA CA000421749A patent/CA1184775A/en not_active Expired
- 1983-02-16 HU HU83535A patent/HU188254B/hu not_active IP Right Cessation
- 1983-02-16 NO NO830520A patent/NO158109C/no unknown
- 1983-02-16 ZA ZA831061A patent/ZA831061B/xx unknown
- 1983-02-16 MX MX196297A patent/MX156433A/es unknown
- 1983-02-17 US US06/467,379 patent/US4503650A/en not_active Expired - Fee Related
- 1983-02-17 ES ES1983278857U patent/ES278857Y/es not_active Expired
- 1983-02-17 YU YU387/83A patent/YU44122B/xx unknown
- 1983-12-16 GR GR70526A patent/GR78133B/el unknown
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
HUT35315A (en) | 1985-06-28 |
NO158109C (no) | 1988-07-13 |
CA1184775A (en) | 1985-04-02 |
DE3363649D1 (en) | 1986-07-03 |
FI71811C (fi) | 1987-02-09 |
ES278857U (es) | 1984-08-01 |
FI830506A0 (fi) | 1983-02-15 |
HU188254B (en) | 1986-03-28 |
MX156433A (es) | 1988-08-22 |
PT76234B (de) | 1986-01-10 |
EP0086771B1 (de) | 1986-05-28 |
PT76234A (de) | 1983-03-01 |
US4503650A (en) | 1985-03-12 |
FI830506L (fi) | 1983-08-18 |
ATA60982A (de) | 1982-12-15 |
AT374537B (de) | 1984-05-10 |
CH658288A5 (de) | 1986-10-31 |
AU1147883A (en) | 1983-08-25 |
YU38783A (en) | 1986-08-31 |
GR78133B (fi) | 1984-09-26 |
AU550694B2 (en) | 1986-03-27 |
YU44122B (en) | 1990-02-28 |
EP0086771A3 (en) | 1984-10-17 |
EP0086771A2 (de) | 1983-08-24 |
ES278857Y (es) | 1985-03-01 |
NO158109B (no) | 1988-04-05 |
ZA831061B (en) | 1983-11-30 |
NO830520L (no) | 1983-08-18 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US3744207A (en) | Reinforcement for reinforced concrete structures | |
EP0340840B1 (en) | Masonry wall with reinforcing apparatus | |
US4096680A (en) | Reinforcement grid for steel concrete construction | |
US20050257482A1 (en) | Broken-spiral stirrup and method for implementing the reinforcement of concrete structures | |
JP6923123B2 (ja) | 強化ネットの製造機械および製造方法ならびに強化ネット | |
CN104204377A (zh) | 用于钢筋混凝土结构的钢筋组件和抗剪钢筋 | |
FI71811B (fi) | Gallermatta | |
FI72571B (fi) | Armeringsmatta foer staolbetong. | |
CN205577260U (zh) | 一种混凝土柱 | |
EP1469135B1 (en) | Broken-spiral stirrup and method for implementing the reinforcement of concrete structures | |
SE524781C2 (sv) | Anordning vid fackverksbalkar | |
US9719245B1 (en) | Lateral reinforcement system and method for concrete structures | |
US3693311A (en) | Reinforcement elements for concrete structures | |
US3831890A (en) | Method and fabric for forming pipe reinforcement | |
US3826287A (en) | Concrete pipe reinforcing cage | |
FI70289B (fi) | Betongarmeringsnaet | |
RU2756443C2 (ru) | Арматурный элемент | |
IE44000B1 (en) | Improvements in and relating to reinforcement units for reinforced concrete constructions | |
RU77298U1 (ru) | Свая железобетонная с ненапрягаемой арматурой | |
KR100222282B1 (ko) | 철근 콘크리트용 철근 격자매트 | |
CN209837373U (zh) | 一种用于小型砌块填充墙的定型化拉结筋结构 | |
US20030131553A1 (en) | Non-metallic masonry tie | |
US20090235610A1 (en) | Grid structure | |
CN114182959B (zh) | 非同面弯钩增效围束双系筋工法、其成品以及系筋 | |
CN216551984U (zh) | 一种应力释放孔防塌陷竹片笼 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed | ||
MM | Patent lapsed |
Owner name: EVG ENTWICKLUNGS- U. |