FI71430B - Foerfarande foer maetning av finmaterial i pappersmassa - Google Patents

Foerfarande foer maetning av finmaterial i pappersmassa Download PDF

Info

Publication number
FI71430B
FI71430B FI820943A FI820943A FI71430B FI 71430 B FI71430 B FI 71430B FI 820943 A FI820943 A FI 820943A FI 820943 A FI820943 A FI 820943A FI 71430 B FI71430 B FI 71430B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
pulp
measured
light
kryl
absorbance
Prior art date
Application number
FI820943A
Other languages
English (en)
Other versions
FI71430C (fi
FI820943L (fi
Inventor
Haokan Ingvar Karlsson
Jan Gustav Thorulf Pettersson
Original Assignee
Svenska Traeforskningsinst
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Svenska Traeforskningsinst filed Critical Svenska Traeforskningsinst
Publication of FI820943L publication Critical patent/FI820943L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI71430B publication Critical patent/FI71430B/fi
Publication of FI71430C publication Critical patent/FI71430C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01NINVESTIGATING OR ANALYSING MATERIALS BY DETERMINING THEIR CHEMICAL OR PHYSICAL PROPERTIES
    • G01N21/00Investigating or analysing materials by the use of optical means, i.e. using sub-millimetre waves, infrared, visible or ultraviolet light
    • G01N21/17Systems in which incident light is modified in accordance with the properties of the material investigated
    • G01N21/47Scattering, i.e. diffuse reflection
    • G01N21/49Scattering, i.e. diffuse reflection within a body or fluid
    • G01N21/53Scattering, i.e. diffuse reflection within a body or fluid within a flowing fluid, e.g. smoke
    • G01N21/534Scattering, i.e. diffuse reflection within a body or fluid within a flowing fluid, e.g. smoke by measuring transmission alone, i.e. determining opacity
    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01NINVESTIGATING OR ANALYSING MATERIALS BY DETERMINING THEIR CHEMICAL OR PHYSICAL PROPERTIES
    • G01N33/00Investigating or analysing materials by specific methods not covered by groups G01N1/00 - G01N31/00
    • G01N33/34Paper
    • G01N33/343Paper pulp

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Analytical Chemistry (AREA)
  • Biochemistry (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Immunology (AREA)
  • Pathology (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Investigating Or Analysing Materials By Optical Means (AREA)

Description

71430
Menetelmä hienoaineen mittaamiseksi paperimassassa
Esillä olevan keksinnön kohteena on tapa mitata hienoaineen pitoisuus paperimassassa.
Jotta jauhamalla voitaisiin saada paperimassaa, jolla on tietyt toivotut ominaisuudet, on jauhatusvaihetta pakko ohjata. Tähän ohjaukseen käytetään tavallisesti ns. jauhatus-astemittaria, joka mittaa massan suotautumisvastuksen eli suotautuvuuden. Näitä mittareita käytetään kuitenkin vain vähän jauhatuksen automaattiseen ohjaukseen, koska jauha-tusaste ei ole mikään massan laadun ja ajettavuuden yksiselitteinen mitta. Suotautuminen ja niin ollen jauhatusasteen mitta ovat luonteeltaan riippuvaiset eri tekijöistä, kuten hienoaineesta ja kuitujen työstöstä.
Esillä olevan keksinnön ajatuksena on, että määritetään tässä krylliksi kutsutun ainesisällön pinta jauhetussa aineessa. Tästä voidaan määrätä massan suhteellinen kryllipi-toisuus, ts. massan kryllisuhde. Yhdistämällä kryllisuhde massan suotautumisvastuksen mittaan, sopivasti pikaveden-poistomenetelmällä mitattuna, on osoittautunut mahdolliseksi laskea kuitujen työstö matemaattisen mallin avulla. Kun paperin laatuominaisuudet ja massan ajettavuusominaisuudet suhteutettiin kryllisuhteeseen ja laskettuun kuitujen työstöön, voitiin todeta yksiselitteisiä yhteyksiä. Näistä yhteyksistä voitiin lukea optimaaliset ajoedellytykset. Edelleen näitä yhteyksiä voidaan käyttää jauhatusvaiheen automaattiseen ohjaukseen.
Selluloosa-aineen jauhatuksessa kuituihin vaikutetaan eri tavoilla. Tapahtuu esimerkiksi fibrilloitumista, ts. kuitujen seinämien fibrillit vapautuvat enemmän tai vähemmän. Näitä fibrillimäisiä osasia nimitetään krylliosasiksi. Kuiduista kokonaan erotettuja fibrillejä nimitetään vapaaksi 2 714 3 0 krylliksi ja vapautettuja mutta ei kokonaan erotettuja fib-rillejä nimitetään sidotuksi krylliksi. Krylliosasilla voi olla läpimitta, joka on n. 100 kertaa pienempi kuin kuitu-läpimitta.
Krylliosasilla on hyvin suuri pinta suhteessa niiden painoon, minkä vuoksi ne vaikuttavat suuresti massan suotautu-misominaisuuksiin sekä paperituotteen huokoisuuteen ja mekaanisiin ominaisuuksiin. Suotautumisominaisuuksiin vaikuttaa erityisesti vapaa krylli.
Esillä olevaan keksintöön sisältyy mittaus, jossa krylli-osasten kykyä absorboida ja levittää valonsäteitä (absor-banssia) eri aallonpituuksilla käytetään hyväksi määritettäessä massan kryllisisältö. Keksinnön tunnusmerkit käyvät selville patenttivaatimuksista.
Keksintöä selitetään seuraavassa lähemmin muutamiin suori-tusesimerkkeihin liittyen viitaten kuvioihin, joissa kuvio 1 esittää keksinnön mukaisen mittauksen periaatetta käytettäessä kahta valonlähde.ttä, kuvio 2 esittää vaihtoehtoa, jossa käytetään vain yhtä valonlähdettä, kuvio 3 esittää, miten absorbanssi vakio-osaskonsentraatiol-la vaihtelee osasläpimitan mukaan kahdella erityisellä valo-aallonpituudella .
Mitattavan paperimassan näyte saa mennä kanavan 1 läpi, joka sopivasti on kyvetti. Kuvion 1 mukaisesti massan läpivalaisee aallonpituuksiltaan erilainen, kahdesta valonlähteestä 2 ja vastaavasti 3 tuleva valo. Läpäisseen valon kokoaa kaksi valoilmaisinta 4 ja vastaavasti 5. Kuvion 2 mukaisesti käytetään valonlähdettä 6 sekä pyörivää suodatinta 7, jotka vuorotellen päästävät läpi valoa, jolla on kaksi eri aallonpituutta. Läpäisseen valon kokoaa valoilmaisin 8.
71430 3
Valoilmaisimet 4, 5, 8 kokoavat tosin läpäisseen valon, mutta ne on sovitettu antamaan signaali, joka seuraa absor-banssia, ts. valonsäteilyn sitä osaa, jonka massa absorboi ja levittää. Absorbanssin (A) ja läpäisykyvyn (T) välillä vallitsee yhteys A = log i
Tietyn allonpituuden omaavan valonsäteilyn absorbanssi on riippuvainen osasläpimitästä. Vakio-osaskonsentraatiolla, esimerkiksi mitattuna milligrammoina/litra, on absorbans-silla maksimi, kun osasläpimitta on suunnilleen yhtä suuri kuin valon aallonpituus. Kuvio 3 esittää tämän yhteyden diagrammissa, jossa absorbanssisignaalin herkkyys (v) on esitetty osasläpimitan funktiona logaritmisina asteikkoina. Käyrä 1) liittyy ultraviolettiin valoon, jolla on aallonpituus λυν, ja käyrä 2) liittyy infrapunavaloon, jolla on aallonpituus XIR. Absorbanssi (A) on herkkyyden (v) ja osaskonsentraation (C) tulo, ts.
A = V C
Tämä merkitsee sitä, että vaikka tietyn läpimitan omaavien osasten konsentraatio on pieni, niin absorbanssista voi silti tulla merkittävä, jos valonsäteellä on osasläpimitan suuruusluokkaa oleva aallonpituus.
Esillä olevassa tapauksessa tämä merkitsee sitä, että paperimassan läpivalaisevien valonsäteiden aallonpituuksien on oltava seuraavanlaiset. Toisella (ensimmäisellä) valonsäteellä on oltava aallonpituus, joka on samaa suuruusluokkaa kuin massan krylliosasten läpimitta. Keksinnön mukaisesti käytännössä toteutetussa mittarissa käytetään ultraviolettivaloa, jolla on ahdas aallonpituusalue noin 0,254 ^um. Toisella valonsäteilyllä on oltava pitempi aallonpituus. Tämän toisen aallonpituuden tulee kuitenkin olla lyhyempi 71 430 4 kuin massan kuitujen läpimitta, sopivasti 0,5-5 ^um. Käytännössä läpäisyolosuhteet vedessä rajoittavat käyttökelpoista väliä. Käytännössä toteutetussa mittarissa käytetään infrapunavaloa, jolla on ahdas aallonpituusalue noin 0,940 yum.
Tätä järjestelyä käytettäessä krylliosaset tulevat vaikuttamaan melko paljon absorbanssiin ensimmäisellä aallonpituudella huolimatta siitä, että krylliosasten konsentraatio on hyvin pieni suhteessa kuitujen konsentraatioon, mitattuna milligrammoina/litra. Toisella aallonpituudella krylliosasten vaikutus absorbanssiin muodostuu huomattavasti pienemmäksi, kun taas kuitujen vaikutus absorbanssiin jää jokseenkin muuttumattomaksi. Näiden kahden absorbanssiarvon välinen erotus muodostaa siis massan krylliosaspitoisuuden mitan. Molempien absorbanssiarvojen välinen osamäärä antaa massan kryllisuhteen mitan, ts. massan sisältämän kryllin osuuden. On tietysti mahdollista käyttää saatuja absorbans-siarvoja muodostamaan muita lineaariyhdistelmiä.
Kun kryllisuhde mitataan, muuttuu tulos ei-toivotulla tavalla, jos kuitujen keskiläpimitta muuttuu, koska absorbanssi on kääntäen verrannollinen kuituläpimittaan. Tämä voidaan kompensoida mittaamalla kuitujen keskiläpimitta erikseen, minkä jälkeen tätä arvoa käytetään korjaamaan molempien absorbanssiarvo jen välistä osamäärää yllä esitetyn mukaisesti. Näin saadaan massan kryllisuhteen mitta, joka on riippumaton kuituläpimitästä.
Massan kuitujen ja hienoaineen lisäksi voi absorbanssiin vaikuttaa massasuspensioon liuennut aine. Jotta ei häirittäisi kryllipitoisuuden mittausta, on liuenneen aineen vaikutus absorbanssiin määritettävä erikseen, niin että massa-suspension absorbanssiarvo voidaan suoraan korjata. Tämä tapahtuu sopivasti erottamalla kaikki kiinteä aine massa-näytteestä, minkä jälkeen absorbanssimittaus suoritetaan 5 71 430 yllä esitetyn mukaisesti pelkästään nesteellä. Saatu arvo vähennetään sitten niistä absorbanssiarvoist£., jotka on saatu koko massanäytteelle.
Keksinnön mukaisen menetelmän toisen suoritusmuodon mukaisesti erotetaan vapaata krylliä sisältävä suspensio massas-\ ta. Sen jälkeen voidaan massan sisältämä sidottu kryllimäärä mitata, samoinkuin voidaan mitata vapaan kryllin pitoisuus erotetussa suspensiossa. Vaihtoehtoisesti voidaan sidotun kryllin pitoisuus laskea mitatun kokonaiskryllipitoisuuden ja mitatun vapaan kryllipitoisuuden välisenä erotuksena. Kun tunnetaan massan sekä sidottu että vapaa krylli, voidaan ohjausta ja niin ollen massan laatua edelleen parantaa.
Yllä kuvatuissa menetelmissä kryllipitoisuuden määritykseen käytetään valonsäteilyä, jolla on kaksi aallonpituutta. Vaikka tämä on sinänsä riittävä, voidaan keksinnön mukaisesti myös käyttää vielä yhtä tai useampia aallonpituuksia ja määrittää vastaava absorbanssi. Tällä tavoin voidaan esimerkiksi lähemmin kartoittaa krylliosasten suuruusluokka.
Keksintö ei tietysti rajoitu yllä esitettyihin suoritusesi-merkkeihin, vaan sitä voidaan muunnella keksinnön ajatuksen puitteissa.

Claims (8)

71 430
1. Menetelmä paperimassan kryllipitoisuuden mittaamiseksi, tunnettu siitä, että massan läpivalaisee ensimmäinen valonsäteily, jonka aallonpituus on samaa suuruusluokkaa kuin krylliosasten läpimitta, sekä toinen valonsäteily, jonka aallonpituus on pitempi kuin ensimmäisen valonsäteilyn aallonpituus mutta lyhyempi kuin massakuitujen läpimitta, sekä että ensimmäisen ja vastaavasti toisen valonsäteilyn ensimmäinen ja vastaavasti toinen absorbanssi mitataan, jolloin ensimmäisen ja toisen absorbanssin välistä erotusta käytetään hyväksi massan krylliosasten pinnan määritykseen.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunne ttu siitä, että absorbanssin se osa, joka on riippuvainen massaan liuenneesta aineesta, mitataan erikseen ja sitä käytetään korjaamaan ensimmäistä ja vastaavasti toista absorbans-sia.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että muodostetaan ensimmäisen ja toisen absorbanssin välinen osamäärä massan krylliosuuden (krylli-suhteen) määritystä varten.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että massakuitujen läpimitta mitataan erikseen ja sitä käytetään korjaamaan ensimmäisen ja toisen absorbanssin välistä osamäärää, niin että osamäärä tulee riippumattomaksi kuituläpimitästä.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, jossa krylli-osaset ovat vapaata krylliä ja kuituihin osaksi sidottua krylliä, tunnettu siitä, että massasta erotetaan vapaata krylliä sisältävä suspensio, minkä jälkeen vapaan kryllin pitoisuus mitataan erotetussa suspensiossa ja sidotun kryllin pitoisuus mitataan massassa. 7 71430
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että sidotun kryllin pitoisuus määritetään mitatun kokonaiskryllipitoisuuden ja mitatun vapaan krylli-pitoisuuden välisenä erotuksena.
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ensimmäinen valonsäteily on ultraviolettivaloa ja toinen valonsäteily on infrapunavaloa.
8. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että käytetään vielä yhtä tai useampia valonsäteilyjä, joiden aallonpituudet ovat ensimmäisen ja toisen valonsäteilyn aallonpituuksien välillä, jolloin vastaavat absorbanssit mitataan ja niitä käytetään antamaan lähempiä tietoja massan kryllipitoisuudesta.
FI820943A 1981-03-19 1982-03-18 Foerfarande foer maetning av finmaterial i pappersmassa FI71430C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8101741A SE450528B (sv) 1981-03-19 1981-03-19 Forfarande for metning av innehallet av kryll i pappersmassa
SE8101741 1981-03-19

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI820943L FI820943L (fi) 1982-09-20
FI71430B true FI71430B (fi) 1986-09-09
FI71430C FI71430C (fi) 1986-12-19

Family

ID=20343369

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI820943A FI71430C (fi) 1981-03-19 1982-03-18 Foerfarande foer maetning av finmaterial i pappersmassa

Country Status (7)

Country Link
US (1) US4514257A (fi)
EP (1) EP0062620B1 (fi)
JP (1) JPS57168142A (fi)
CA (1) CA1168893A (fi)
DE (2) DE3266275D1 (fi)
FI (1) FI71430C (fi)
SE (1) SE450528B (fi)

Families Citing this family (35)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4758308A (en) * 1985-03-05 1988-07-19 Carr Wayne F System for monitoring contaminants with a detector in a paper pulp stream
JPH076985B2 (ja) * 1986-11-28 1995-01-30 株式会社島津製作所 抗原−抗体反応の測定法
US4886576A (en) * 1987-12-16 1989-12-12 Boise Cascade Corporation Method and apparatus for producing uniform pulp yields by controlling the operation of a refiner
US5123731A (en) * 1988-02-01 1992-06-23 Canon Kabushiki Kaisha Particle measuring device
US4837446A (en) * 1988-03-31 1989-06-06 International Paper Company Apparatus and process for testing uniformity of pulp
JP2583653B2 (ja) * 1990-02-23 1997-02-19 憲仁 丹保 液体中に含まれる複数成分の凝集過程を検出する方法とその装置
US5227636A (en) * 1991-09-16 1993-07-13 University Corporation For Atmospheric Research Dual path ultraviolet hygrometer
FI91446C (fi) * 1992-01-24 1994-06-27 Abb Stroemberg Drives Oy Menetelmä ja laitteisto hierteen freeneksen määrittämiseksi
US5999256A (en) * 1992-02-12 1999-12-07 Cambridge Consultants Limited Particle measurement system
RU2045757C1 (ru) * 1992-08-05 1995-10-10 Астахов Александр Валентинович Способ фотоседиментационного анализа дисперсности порошковых материалов однородного вещественного состава
US5454912A (en) * 1992-09-25 1995-10-03 Dougherty; Steven J. Suspension quality monitoring apparatus
US5335067A (en) * 1992-09-29 1994-08-02 The United States Of America As Represented By The United States Department Of Energy Spectrophotometric probe
DE4410422C1 (de) * 1994-03-25 1995-06-01 Ruck Bodo Priv Doz Dr Ing Verfahren und Vorrichtung zur Bestimmung des aerodynamischen Durchmessers von Teilchen
WO1996000381A1 (fr) * 1994-06-27 1996-01-04 The Furukawa Electric Co., Ltd. Appareil de detection de corps etrangers dans une matiere coulante
DE19510008C2 (de) * 1995-03-23 1997-01-30 Siemens Ag Verfahren und Vorrichtung zur Prozeßführung bei der Zellstoff- und/oder Papierherstellung
FI115539B (fi) 2001-02-23 2005-05-31 Metso Automation Oy Menetelmä ja järjestelmä paperikoneen tai vastaavan lyhyen kierron säädössä
US7275415B2 (en) * 2003-12-31 2007-10-02 Honeywell International Inc. Particulate-based flow sensor
US7291824B2 (en) * 2005-12-22 2007-11-06 Palo Alto Research Center Incorporated Photosensing throughout energy range and in subranges
FI120163B (fi) * 2005-04-04 2009-07-15 Metso Automation Oy Sakeuden muuttaminen ja mittaaminen
US7386199B2 (en) * 2005-12-22 2008-06-10 Palo Alto Research Center Incorporated Providing light to channels or portions
US7358476B2 (en) * 2005-12-22 2008-04-15 Palo Alto Research Center Incorporated Sensing photons from objects in channels
US7547904B2 (en) * 2005-12-22 2009-06-16 Palo Alto Research Center Incorporated Sensing photon energies emanating from channels or moving objects
US7420677B2 (en) * 2005-12-22 2008-09-02 Palo Alto Research Center Incorporated Sensing photon energies of optical signals
US9164037B2 (en) * 2007-01-26 2015-10-20 Palo Alto Research Center Incorporated Method and system for evaluation of signals received from spatially modulated excitation and emission to accurately determine particle positions and distances
US8821799B2 (en) 2007-01-26 2014-09-02 Palo Alto Research Center Incorporated Method and system implementing spatially modulated excitation or emission for particle characterization with enhanced sensitivity
US8320983B2 (en) 2007-12-17 2012-11-27 Palo Alto Research Center Incorporated Controlling transfer of objects affecting optical characteristics
US8373860B2 (en) 2008-02-01 2013-02-12 Palo Alto Research Center Incorporated Transmitting/reflecting emanating light with time variation
US8629981B2 (en) 2008-02-01 2014-01-14 Palo Alto Research Center Incorporated Analyzers with time variation based on color-coded spatial modulation
US8723140B2 (en) 2011-08-09 2014-05-13 Palo Alto Research Center Incorporated Particle analyzer with spatial modulation and long lifetime bioprobes
US9029800B2 (en) 2011-08-09 2015-05-12 Palo Alto Research Center Incorporated Compact analyzer with spatial modulation and multiple intensity modulated excitation sources
US11214925B2 (en) 2015-08-21 2022-01-04 Pulmac Systems International, Inc. Method of preparing recycled cellulosic fibers to improve paper production
US10941520B2 (en) 2015-08-21 2021-03-09 Pulmac Systems International, Inc. Fractionating and refining system for engineering fibers to improve paper production
US10041209B1 (en) 2015-08-21 2018-08-07 Pulmac Systems International, Inc. System for engineering fibers to improve paper production
FI130825B1 (fi) * 2017-02-08 2024-04-09 Valmet Automation Oy Menetelmä ja laite määrittää kuitupartikkeleiden hajoamisaste hienoaineeksi massassa
JP2023509998A (ja) * 2020-01-14 2023-03-10 バルメット オートメーション オイ 管分別器内を流れるサスペンションを測定する機器および方法

Family Cites Families (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3089382A (en) * 1957-07-01 1963-05-14 Shell Oil Co Method and apparatus for analyzing fluids
US3153722A (en) * 1960-06-01 1964-10-20 Ca Atomic Energy Ltd Apparatus for determining the quantity of contaminant in a substance
US3211961A (en) * 1961-05-12 1965-10-12 Ca Atomic Energy Ltd Apparatus for determining the quantity of contaminant in a substance
US3614450A (en) * 1969-02-17 1971-10-19 Measurex Corp Apparatus for measuring the amount of a substance that is associated with a base material
US3816241A (en) * 1972-07-25 1974-06-11 Westvaco Corp Method and apparatus for feed-forward control of wood pulp refiners
JPS509485A (fi) * 1973-05-23 1975-01-30
SE387172B (sv) * 1974-08-28 1976-08-30 Svenska Traeforskningsinst Anordning for metning av halten i en strommande vetska befintliga suspenderade emnen
JPS5291483A (en) * 1976-01-28 1977-08-01 Hitachi Ltd Multi-component analyzer
US4159639A (en) * 1977-11-18 1979-07-03 Ishikawajima-Harima Heavy Industries Co., Ltd. Apparatus and method for measuring the degree of refining of pulp fibers in the preparation of furnish for paper making
SU739165A1 (ru) * 1978-06-05 1980-06-05 Всесоюзное научно-производственное объединение целлюлозно-бумажной промышленности Способ управлени процессом размола волокнистых полуфабрикатов при высокой концентрации
SE7806922L (sv) * 1978-06-15 1979-12-16 Svenska Traeforskningsinst Forfarande och anordning for att indikera storleksfordelningen av i ett strommande medium befintliga partiklar
GB2046898B (en) * 1979-03-21 1983-01-26 Tioxide Group Ltd Method of measurement of particles
DE2934190A1 (de) * 1979-08-23 1981-03-19 Müller, Gerhard, Prof. Dr.-Ing., 7080 Aalen Verfahren und vorrichtung zur molekuelspektroskopie, insbesondere zur bestimmung von stoffwechselprodukten

Also Published As

Publication number Publication date
DE62620T1 (de) 1983-01-05
FI71430C (fi) 1986-12-19
EP0062620A1 (en) 1982-10-13
US4514257A (en) 1985-04-30
JPS57168142A (en) 1982-10-16
CA1168893A (en) 1984-06-12
SE8101741L (sv) 1982-09-20
DE3266275D1 (en) 1985-10-24
FI820943L (fi) 1982-09-20
JPS6410773B2 (fi) 1989-02-22
SE450528B (sv) 1987-06-29
EP0062620B1 (en) 1985-09-18

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI71430B (fi) Foerfarande foer maetning av finmaterial i pappersmassa
US4265535A (en) Oil-in-water method and detector
US4433239A (en) Method and apparatus for on-line monitoring of bitumen content in tar sand
US4276119A (en) Method and apparatus for on-line monitoring of specific surface of mechanical pulps
FI58697C (fi) Foerfarande foer koncentrationsbestaemning
FI97830C (fi) Menetelmä ja laite sellaisen aineen pitoisuuden määrittämiseksi, joka on sidottu virtaavan väliaineen hiukkasiin
FI59489B (fi) Foerfarande foer maetning av belaeggningsmaengder
US4199260A (en) Apparatus and method for determining the concentration in a sample
US20080151227A1 (en) Method for Determining a Sizing Agent Concentration, Particle Size and a Sizing Agent Particle Size Distribution in a Peper Pulp
US4441960A (en) Method and apparatus for on-line monitoring of specific surface of mechanical pulps
US2806957A (en) Apparatus and method for spectral analysis
US3879607A (en) Method of measuring the amount of substance associated with a base material
US4042304A (en) Christiansen effect detector
US5309216A (en) Method of and an apparatus for determining particle size distributions by measuring the spectral light extinction during sedimentation
AU590223B2 (en) Concentration meter
US4213699A (en) Method of measuring low concentrations of a light absorbing component
El-Yazbi Spectrophotometric and spectrofluorimetric determination of ofloxacin
US4329149A (en) Method for spectrophotometric compensation for colorimetric reagent variation
US4455376A (en) Photometric methods for counting the particulate components of blood
CA2189906A1 (en) Method of optically measuring liquid in porous material
CA1123626A (en) On-line monitoring of specific surface of mechanical pulps
US3706497A (en) Method and apparatus for determining colorimetric concentrations
FI93902C (fi) Menetelmä ja laitteisto massasulppunäytteen pihka-ainepitoisuuden määrittämiseksi
SU1312455A1 (ru) Способ определени оптической плотности рассеивающей среды
JPH02115750A (ja) 坪量の影響を低減した赤外線水分計

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: SVENSKA TRAEFORSKNINGSINSTITUTET