FI71031C - Isoleringshoelje - Google Patents

Isoleringshoelje Download PDF

Info

Publication number
FI71031C
FI71031C FI792099A FI792099A FI71031C FI 71031 C FI71031 C FI 71031C FI 792099 A FI792099 A FI 792099A FI 792099 A FI792099 A FI 792099A FI 71031 C FI71031 C FI 71031C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
rails
insulation
busbars
rail
housing according
Prior art date
Application number
FI792099A
Other languages
English (en)
Other versions
FI792099A (fi
FI71031B (fi
Inventor
Jens Pedersen
Kurt Flemming Lindega Pedersen
Poul Strange Petersen
Original Assignee
Knudsen Nordisk Elect
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Knudsen Nordisk Elect filed Critical Knudsen Nordisk Elect
Publication of FI792099A publication Critical patent/FI792099A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI71031B publication Critical patent/FI71031B/fi
Publication of FI71031C publication Critical patent/FI71031C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02BBOARDS, SUBSTATIONS OR SWITCHING ARRANGEMENTS FOR THE SUPPLY OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02B1/00Frameworks, boards, panels, desks, casings; Details of substations or switching arrangements
    • H02B1/20Bus-bar or other wiring layouts, e.g. in cubicles, in switchyards
    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01BCABLES; CONDUCTORS; INSULATORS; SELECTION OF MATERIALS FOR THEIR CONDUCTIVE, INSULATING OR DIELECTRIC PROPERTIES
    • H01B7/00Insulated conductors or cables characterised by their form
    • H01B7/40Insulated conductors or cables characterised by their form with arrangements for facilitating mounting or securing
    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02GINSTALLATION OF ELECTRIC CABLES OR LINES, OR OF COMBINED OPTICAL AND ELECTRIC CABLES OR LINES
    • H02G5/00Installations of bus-bars
    • H02G5/06Totally-enclosed installations, e.g. in metal casings

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Power Engineering (AREA)
  • Installation Of Bus-Bars (AREA)

Description

[7^71 m miKUU,LUTUS,ULKA,su 71 rm ΎβΕΓφ lJ 'Ί UTLÄGGNINGSSKRIFT 1 !UO »
S||J C («) :C7 :o 1J5G
(51) Ky.lk.*/lnt.a.4 H 01 B 7/00 // H 02 G 5/00 (21) Patenttihakemus — Patentansökning 792099 (22) Hakemispäivä — Ansökningsdag 0 3 · 0 7 · 7 9 (Η) (23) Alkupäivä — Glltighetsdag 03.07.79 (41) Tullut Julkiseksi — Blivit offentllg 04.01 .80
Patentti· ja rekisterihallitus /^\ Nähtäväkslpanon Ja kuul.Julkaisun pvm.— ί g qt g£
Patent- och register Styrelsen ' ' Aruökin utlagd och utl.skriften publicerad * ' * (86) Kv. hakemus — Int. ansökan (32)(33)(31) Pyydetty etuoikeus — Begärd prioritet 03.07.78 Tanska-Danmark(DK) 3000/78 (71) Aktieselskabet Laur. Knudsen, Nordisk Eletricitets Selskab, Haraldsgade 53, 2100 Köpenhamn 0, Tanska-Danmark(DK) (72) Jens Pedersen, Taastrup, Kurt Flemming Lindegaard Pedersen, Hilleroed,
Poul Strange Petersen, Vanloese, Tanska-Danmark(DK) (74) Oy Kolster Ab (54) Erityskotelo - Isoleringshölje
Keksinnön kohteena on eristyskotelo, joka käsittää eristeen kokoomakiskon sähköiseksi eristämiseksi yhdestä tai useammasta yhdensuuntaisesta kokoomakiskosta, jolloin vierekkäiset kokoomakiskot on liitetty toisiinsa pitkänomaisen palteen ja pitkänomaisen uran välisen kytkennän avulla niin, että liitos kestää mahdollisimman suuria poikittaisia voimia, jotka määräytyvät kokoomakiskojen välisten oi-kosulkuvirtojen maksimiarvon mukaan.
Virtaa johtavat kiskot ovat normaalisti litteät tai profiili-muodolla tehdyt ja niitä käytetään erityisesti sähköjakelukaapeissa. Tällaisten, rinnakkain olevien, yhdensuuntaisten kiskojen mitoituksessa on puhtaasti mekaanisten voimien ohella otettava huomioon ne sähkömagneettiset voimat, jotka syntyvät kahden virtaa johtavan rin-nakkaiskiskon välillä. Sähkömagneettiset voimat huomioon ottaen on mitoituksessa tietenkin lähdettävä suurimmista mahdollisista voimista, jotka voivat syntyä, kun tapahtuu oikosulku niissä virtapiireissä, joihin virtaa johtavat kiskot kuuluvat. Kahden yhdensuuntaisen kiskon väliset sähkömagneettiset voimat ovat verrannolliset virran arvon neliöön ja kiskojen pituuteen. Siksi niillä on mitä suurin 2 71 031 merkitys oikosulkuvirtojen yhteydessä, minkä vuoksi on tärkeää, että kiskojen muoto ei tällaisen rasituksen alla muutu tai että kiskoja kantavat pitimet eivät katkea. Määrätyn oikosulkuvirran yhteydessä on siis tätä kysymystä tutkittava jokaisen kiskopituuden ja kiskojen kannattimien välisen etäisyyden osalta.
Näiden ongelmien eräs ratkaisu on esitetty US-patentissa 2 969 421, joka kuvaa virtakiskoa, joka on tehty pitkän, suulake-puristetun tangon muodossa ja poikkileikkauksella, joka käsittää suorakaiteen muotoisen osan ja lukituspalteet, jotka voivat toimia yhdessä viereisen kiskon lukituspalteiden kanssa. Koska toisen kiskon urososa sopii toisen kiskon naarasosaan, voidaan kiskot lukita yhteen työntämällä ne kokoon pituussuunnassa. Kiskojen välinen eristys saavutetaan siten, että uros- ja naarasosan keskinäinen välys jättää tilan eristävälle välikkeelle. Kuvatulla kiskolla on kuitenkin seuraavat huonot puolet: kokoontyöntäminen on tehtävä erittäin varovasti, jotta eristävä välike, jota on lähinnä pidettävä kalvona, ei tulisi puristetuksi tai muulla tavalla tuhotuksi. Lisäksi pinta-vuotovirtaetäisyyden määrää oleellisesti sen eristysaineen pituus, joka ulkoneelähekkäisten virtakiskojen välistä.
Keksinnön eräänä tarkoituksena on kehittää sellainen virta-kisko, joka voidaan lukita yhteen muiden virtakiskojen kanssa näin syntyvien etujen saamiseksi, sekä tehdä mahdolliseksi johtimen aineen muuttamisen tarvitsematta olla riippuvaisia suulakepuristetuis-ta erikoisprofiileista. Lisäksi on suotavaa, että virtakiskojen väliset pintavuotovirtaetäisyydet ovat vähintään yhtä hyvät kuin tunnetuissa rakenteissä, joissa käytetään virtakiskojen tavallisia kannattimia.
Keksinnön mukainen eristyskotelo on tunnettu siitä, että yllämainittu palle ja sen kanssa yhteensopiva ura on tarkoitettu kahden tai useamman tällaisen kotelon liittämiseksi toisiinsa siten, että ne kestävät yllämainitut poikittaiset voimat. Näin päästään siihen, että kiskot on yhdistetty keskenään mekaanisesti siten, että myöskin mekaanisen liitännän aikaansaamat voimat ovat verrannolliset kiskon pituuteen. Näin on olemassa - riippumatta ko. kiskojen pituudesta -ainoastaan yksi yläraja oikosulkuvirtojen suuruudelle, jolloin säästytään siltä tarkastuslaskentatyöltä, joka on aina ollut pakko tehdä, kun on tehty uusi rakenne. Lisäksi kiskojen varsinaisten kannattimien tehtäväksi jää vain kiskojen kantaminen ja muiden ulkoisten, luonteeltaan mekaanisten voimien vastustaminen. Keksinnön mukaisia eris-tyskoteloita käytetään siis kiskorakenteen tärkeänä, kantavana 3 71 031 osana ja ne voidaan valmistaa helpossa tavalla suulakepuristamalla profiileja, jotka voidaan työntää sisäkkäin.
Eristyskotelon eräs toteutusmuoto tunnetaan kahdesta lukitus-palteesta, joilla on sama poikkileikkaus ja jotka on sijoitettu ak-siaalisymmetrisesti. Tällöin voidaan yhteenlukitus suorittaa joko työntämällä sisään pituussuunnassa tai kytkemällä yhteen palteet saranan tavoin ja tasoittamalla sitten ne ylös kiskojen tasolle.
Jos keksinnön mukaista eristyskoteloa käytetään kiskon kanssa, jonka poikkileikkaus on suorakaiteen muotoinen, voidaan sen lukitus-palteet sijoittaa eristeeseen suorakaiteen lyhyiden sivujen kohdalle. Näin saavutetaan kiskojen erittäin edullinen kokoonpano, joka kestää erittäin hyvin sähkömagneettiset voimat, jotka syntyvät kiskojen välillä, koska nämä voimat ovat litteiden kiskojen muodostamassa tasossa. Lisäksi tämä litteä kokoonpano säästää tilaa.
Eristyskotelossa voi myös olle yksi tai useampia lohenpyrstö-muotoisia leikkauksia pitkien sivujen kohdalla. Näin päästään siihen, että kiskot voidaan koota yhteen kahdessa tasossa ja että kiskot, varsinkin, jos ne ovat pitkiä, voidaan kiinnittää kannattamille. Keksintöä kuvataan lähemmin viitaten piirustukseen, jossa: kuvio 1 esittää poikkileikkauskuvantoa keksinnön ensimmäisen toteutusmuodon mukaisesta eristyskotelosta, kuvio 2 esittää poikkileikkauskuvantoa toisen toteutusmuodon mukaisesta kahdesta yhteenkytketystä eristyskotelosta, kuvio 3 esittää poikkileikkauskuvantoa kolmannen toteutusmuodon mukaisesta eristyskotelosta ja kuvio 4 esittää perspektiivikuvantoa kytkyeestä, jossa on kolme kuvion 2 mukaista eristyskoteloa.
Kuviossa 1 on esitetty suorakaiteen muotoinen, virtaa johtava kisko 1, jota ympäröi muovikerroksesta muodostettu eriste 2. Muovi-eriste 2 on varustettu palteilla 3a, 3b, 4a ja 4b, jotka on muotoiltu niin, että muovieristeen 2 toinen pää palteineen 4a, 4b voidaan työntää toiseen muovieristeeseen 2 siinä päässä, johon palteet 3a, 3b on sijoitettu. Kuviossa 1 näytetään katkoviivoin kahden muovieristeen tällainen kytkentä. Virtaa johtava kisko 1 voidaan niinikään työntää muovieristeeseen 2 ja ottaa siitä ulos.
Kuviossa 2 on esitetty toisenlainen muovieriste 5, jossa palteiden 6a, 6b ja 7a, 7b lisäksi, jotka vastaavat kuvion 1 palteita 3a, 3b ja 4a, 4b, on lohenpyrstön muotoinen palle 8 muovieristeen 5 molemmin puolin. Näiden lisäpalteidenden 8 avulla voidaan virtaa 4 71031 johtavat kiskot kytkeä yhteen kahdessa tasossa yhteenkytkentäosil-la 9, jotka samalla voivat toimia välikepaloina muovieristeiden välillä toisessa tasossa parantaen kiskojen jäähdytystä.
Kuvion 3 mukainen muovieriste 10 on varustettu aksiaalisym-metrisillä lukituspalteilla 10a, 10b, jotka on sijoitettu suorakaiteen muotoisen muovieristeen 10 lyhyiden sivujen kohdalle. Tällaiset muovieristeet voidaan kytkeä yhteen joko työntämällä ne yhteen aksiaalisessa suunnassa tai kytkemällä ne hakamaisesti yhteen sivuttain. Jälkimmäisessä tapauksessa kaksi muovieristettä 10 ovat suorassa kulmassa suhteessa toisiinsa, minkä jälkeen näin muodostettu sarana suoristetaan ja yhteenkytkentä on näin valmis. Tämä yhteenkytkentämenetelmä on tärkeä silloin, kun tila ei salli muovi-eristeiden yhteentyöntämistä.
Kuviossa 4 on esitetty kolme kiskoa 1, joita ympäröivät muo-vierosteet 5, jotka on kytketty yhteen yhdessä tasossa. Muovieristeet 5 asennetaan ja irrotetaan siirtämällä ne nuolen suuntaan.
Oheisessa kuvauksessa on esimerkkeinä esitetty kiskoja, joiden poikkileikkaus on suorakaiteen muotoinen. Keksintö ei tietenkään rajoitu näihin muotoihin. Näin ollen kiskot, joilla on mikä tahansa muu sopiva muoto, esim. pyöreä, voidaan päällystää muovieristeillä, joilla on sopivat lukituspalteet, useiden kiskojen kokoamiseksi yhteen.
Tarkoituksenmukaisinta on valmistaa eristeet muoviaineesta yleisesti tunnetun suulakepuristuslaitteen avulla, koska näin saavutetaan vaaditut toleranssit lukituspalteille. Kuitenkin eristeet voivat tietysti myös koostua muista sopivista aineista samoin kuin yhteenkytkentäosat tai välikepalat.
On huomattava, että vaikka lukituspalteet 3a, 3b, 4a ja 4b usein ulottuvat kiskon koko pituuden yli, koska ne on valmistettu yhdessä tämän kanssa suulakepuristamalla, voivat lukituspalteet kuitenkin koostua lyhyemmistä osista, jotka on sijoitettu välimatkan päähän toisistaan. Muovieristeiden välisten liitäntöjen vaikutusta voidaan tehostaa liima-aineella.

Claims (4)

5 71031
1. Eristyskotelo/ joka käsittää eristeen (2, 5, 10) kokooma-kiskon (1) sähköiseksi eristämiseksi yhdestä tai useammasta yhdensuuntaisesta kokoomakiskosta (1), jolloin vierekkäiset kokoomakiskot (1) on liitetty toisiinsa pitkänomaisen palteen (3a, 3b, 4a, 4b; 6a, 6b, 7a, 7b; 10a, 10b) ja pitkänomaisen uran välisen kytkennän avulla niin, että liitos kestää mahdollisimman suuria poikittaisia voimia, jotka määräytyvät kokoomakiskojen (1) välisten oikosulkuvirtojen maksimiarvon mukaan, tunnettu siitä, että yllä mainittu palle (3a, 3b, 4a, 4b; 6a, 6b, 7a, 7b; 10a, 10b) ja sen kanssa yhteensopiva ura on tarkoitettu kahden tai useamman tällaisen kotelon liittämiseksi toisiinsa siten, että ne kestävät yllä mainitut poikittaiset voimat.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen eristyskotelo, tunnet-t u kahdesta palteesta (10a, 10b), joilla on sama poikkileikkaus ja jotka on sijoitettu aksiaalisymmetrisesti.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen eristyskotelo, joka on tarkoitettu käytettäväksi poikkileikkaukseltaan suorakaiteen muotoisen kiskon (1) yhteydessä, tunnettu siitä, että palteet (6a, 6b, 7a, 7b) on sijoitettu eristeeseen (5) suorakaiteen lyhyiden sivujen kohdalle.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen eristyskotelo, tunnet-t u siitä, että eristeen (5) pitkissä sivuissa on yksi tai useampia lohenpyrstön muotoisia osia (8)
FI792099A 1978-07-03 1979-07-03 Isoleringshoelje FI71031C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DK300078A DK150048C (da) 1978-07-03 1978-07-03 Formstofisolering til stroemfoerende, parallelle skinner
DK300078 1978-07-03

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI792099A FI792099A (fi) 1980-01-04
FI71031B FI71031B (fi) 1986-07-18
FI71031C true FI71031C (fi) 1986-10-27

Family

ID=8118016

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI792099A FI71031C (fi) 1978-07-03 1979-07-03 Isoleringshoelje

Country Status (6)

Country Link
EP (1) EP0007478B1 (fi)
DE (2) DE2963292D1 (fi)
DK (1) DK150048C (fi)
FI (1) FI71031C (fi)
IE (1) IE48520B1 (fi)
NO (1) NO792212L (fi)

Families Citing this family (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2545973B1 (fr) * 1983-05-10 1985-08-23 Saint Chamond Manuf Reunies Procede de realisation de cables electriques, les elements constitutifs conducteurs ou non, et les cables et ensembles correspondants, ainsi que les moyens de fabrication des elements conducteurs ou non
FR2564635B1 (fr) * 1984-05-21 1986-08-29 Cables De Lyon Geoffroy Delore Armure de traction pour cables, et cable pour usage sous-marin muni d'une telle armure
DE3440008A1 (de) * 1984-11-02 1986-07-03 Licentia Patent-Verwaltungs-Gmbh, 6000 Frankfurt Paketierte sammelschiene
GB2264399B (en) * 1992-02-07 1995-08-23 Square D Co Improvements in and relating to electrical distribution equipment
FR2821987B1 (fr) * 2001-03-09 2003-07-25 Manuf D App Electr De Cahors M Dispositif de raccordement electrique comportant des barres conducteurs et des connecteurs amovibles
WO2006082238A1 (de) * 2005-02-03 2006-08-10 Auto Kabel Managementgesellschaft Mbh Mehrschichtiger elektrischer flachbandleiter
US7547848B2 (en) * 2007-03-23 2009-06-16 International Business Machines Corporation Structure and method for a twisted bus bar for low impedance power distribution and electromagnetic field suppression
DE102007042067A1 (de) * 2007-09-05 2009-03-26 Zimmer Medizinsysteme Gmbh Leitungsanordnung
TW201718385A (zh) * 2015-11-24 2017-06-01 wen-zheng Liu 自體纏繞組合式線狀單元
CN111834042B (zh) * 2020-07-24 2021-09-14 上海朗达电缆(集团)有限公司 一种散热效果较好的可拼接电缆

Family Cites Families (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR1124245A (fr) * 1955-04-01 1956-10-08 Pour Le Dev Des Emplois De L E Conducteur électrique isolé
DE1077737B (de) * 1957-09-06 1960-03-17 Werner Soehnchen Elektrisches Kabel, das aus mehreren parallel angeordneten isolierten Einzelleitern zusammengefuegt ist

Also Published As

Publication number Publication date
EP0007478A1 (en) 1980-02-06
DK150048B (da) 1986-11-24
EP0007478B1 (en) 1982-07-07
DE2963292D1 (en) 1982-08-26
DK150048C (da) 1987-05-11
IE791280L (en) 1980-01-03
FI792099A (fi) 1980-01-04
IE48520B1 (en) 1985-02-20
FI71031B (fi) 1986-07-18
DE7919036U1 (de) 1980-01-24
DK300078A (da) 1980-01-04
NO792212L (no) 1980-01-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI71031C (fi) Isoleringshoelje
US3636237A (en) Bus duct
KR870009421A (ko) 개선된 절연 내력을 갖는 전기 회로 차단기
KR890013671A (ko) 고압절연체
WO1986002210A1 (en) Joint for cables with an extruded insulation
DE3263402D1 (en) Electrically insulating element with a one-part shed group
US3551585A (en) Electrical distribution systems
US2495526A (en) Bus bar construction
US2994734A (en) Connecting sheath for conductor bar assemblies
KR100958487B1 (ko) 컴팩트화가 가능한 부스 덕트용 조인트 키트
KR960703497A (ko) 평형구조도체부품으로 제조된 권선이 내장된 다상전기기계(multiphase electric machine with a winding made of flat shaped conductors)
US3882265A (en) Electrical busway with improved joint construction
US3744002A (en) Bus duct with plug-in unit for closely spaced bus bars
US3012218A (en) Bus duct having stacked bus bars
KR200436524Y1 (ko) 분전반 및 수배전반의 버스바용 절연부재
KR102258591B1 (ko) 고전압 또는 중간 전압 어셈블리를 위한 절연 어레인지먼트
KR20170021697A (ko) 고전압용 버스바조립체
US2934660A (en) Bus bar mounting arrangement
IT8267820A0 (it) Procedimento per realizzare un collegamento tra un asta isolante ed un armatura metallica in un isolatore elettrico composito ed isolatore composito ottenuto con il procedimento
JPH0113312Y2 (fi)
US2548986A (en) Sectionalized bus bar construction
JPH0135538Y2 (fi)
JP2000333313A (ja) 導体支持装置及びこれを用いたスイッチギヤ
KR910015082A (ko) 하이브리드 접속기
KR101685624B1 (ko) 케이블 접속재

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: HOLEC LK A/S