FI70957B - Staogspaennorgan vid en pneumatisk slaganordning foer nedsaenkning av staongformade element i mark och utdragn utdragning av dessa element fraon marken - Google Patents

Staogspaennorgan vid en pneumatisk slaganordning foer nedsaenkning av staongformade element i mark och utdragn utdragning av dessa element fraon marken Download PDF

Info

Publication number
FI70957B
FI70957B FI830685A FI830685A FI70957B FI 70957 B FI70957 B FI 70957B FI 830685 A FI830685 A FI 830685A FI 830685 A FI830685 A FI 830685A FI 70957 B FI70957 B FI 70957B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
rod
housing
locking elements
bar
ground
Prior art date
Application number
FI830685A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI830685L (fi
FI70957C (fi
FI830685A0 (fi
Inventor
Boris Nikolaevich Smolyanitsky
Vladimir Petrovich Boginsky
Alexandr Dmitrievich Kostylev
Jury Nikolaevich Syryamin
Alexei Danilovich Terskov
Original Assignee
Inst Gornogo Dela Sibirskogo O
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Inst Gornogo Dela Sibirskogo O filed Critical Inst Gornogo Dela Sibirskogo O
Publication of FI830685A0 publication Critical patent/FI830685A0/fi
Publication of FI830685L publication Critical patent/FI830685L/fi
Publication of FI70957B publication Critical patent/FI70957B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI70957C publication Critical patent/FI70957C/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E02HYDRAULIC ENGINEERING; FOUNDATIONS; SOIL SHIFTING
    • E02DFOUNDATIONS; EXCAVATIONS; EMBANKMENTS; UNDERGROUND OR UNDERWATER STRUCTURES
    • E02D13/00Accessories for placing or removing piles or bulkheads, e.g. noise attenuating chambers
    • E02D13/10Follow-blocks of pile-drivers or like devices
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E02HYDRAULIC ENGINEERING; FOUNDATIONS; SOIL SHIFTING
    • E02DFOUNDATIONS; EXCAVATIONS; EMBANKMENTS; UNDERGROUND OR UNDERWATER STRUCTURES
    • E02D11/00Methods or apparatus specially adapted for both placing and removing sheet pile bulkheads, piles, or mould-pipes
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E02HYDRAULIC ENGINEERING; FOUNDATIONS; SOIL SHIFTING
    • E02DFOUNDATIONS; EXCAVATIONS; EMBANKMENTS; UNDERGROUND OR UNDERWATER STRUCTURES
    • E02D7/00Methods or apparatus for placing sheet pile bulkheads, piles, mouldpipes, or other moulds
    • E02D7/02Placing by driving
    • E02D7/06Power-driven drivers
    • E02D7/10Power-driven drivers with pressure-actuated hammer, i.e. the pressure fluid acting directly on the hammer structure

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • General Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Mining & Mineral Resources (AREA)
  • Paleontology (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Investigation Of Foundation Soil And Reinforcement Of Foundation Soil By Compacting Or Drainage (AREA)
  • Earth Drilling (AREA)
  • Automatic Assembly (AREA)
  • Percussive Tools And Related Accessories (AREA)

Description

70957
Tangonkiristyslaite pneumaattisessa iskutyökalussa olennaisesti tankomaisten kappaleiden maahanupotusta ja irrotusta varten 5 Tämä keksintö liittyy tie- ja vesirakennukseen ja tarkemmin sanoen tangonkiristyslaitteeseen työkaluissa tankomaisten kappaleiden maahanupotusta ja irrotusta varten.
Keksinnönmukaista laitetta voidaan käyttää 10 upotettaessa maahan ja irrotettaessa maasta pitkiä tan-komaisia kappaleita, erityisesti taipuisia tankomaisia kappaleita.
Maadoituselektrodien maahanupotusta varten tarkoitetuissa välineissä tunnetaan tangonkiristyslaite, 15 joka käsittää pesän, jossa on läpimenevä kartiomainen sisäpuoli, jossa on lukituselementtejä sekä jousen, joka pitää lukituselementit jatkuvassa kosketuksessa pesään sekä upotettavaan tankoon. Tämä tangonkiristyslaite on kytketty hydraulisylinteriin, joka on kiinnitetty, 20 esimerkiksi sidetangoilla, kannattimeen, niin että tan ko uppoaa maahan kun hydraulinestettä syötetään työsy-linterin yläkammioon ja tangonkiristyslaite siirtyy alkuasentoonsa kun nestettä syötetään sylinterin ala-kammioon .
25 Tämä tunnettu tangonkiristyslaite on liitetty kiinteästi työsylinterin liikkuvaan akseliin siirtämään upotusvoima tankoon sen avulla, että tanko pyrkii lukkiutumaan kiilausvaikutuksesta, jonka akselin liike alaspäin saa aikaan. Maan reaktiovoiman, joka kohdistuu 30 työsylinterin pesään, ottaa vastaan kannatin, johon työ- sylinteri on jäykästi kiinnitetty.
Kun tangonkiristyslaite lähestyy maanpintaa, ohjataan hydraulineste työsylinterin alakammioon, jolloin akseli siirtyy alkuperäiseen yläasentoonsa suhtees-35 sa paikallaan olevaan tankoon, jota pitävät maassa kit kavoimat ja kannattimeen kiinnitetty työsylinteri.
70957
Akselin ollessa tangonkiristyslaitteineen alkuperäisessä yläasennossaan ohjataan hydraulineste työ-sylinterin yläkammioon. Tällöin aloittavat työsylinterin mäntä ja akseli, joka on jäykästi kiinnitetty tangonki-5 ristyslaitteeseen, liikkeensä alaspäin. Sen vuoksi kii- laantuu tanko tangonkiristyslaitteeseen tullakseen upotetuksi maahan matkan, joka on sama kuin työsylinterin iskunpituus, ja tämä kierto toistetaan, kunnes tanko on täysin upotettu maahan.
10 Yllä olevan tangonkiristyslaitteen rakenteelle ominainen varjopuoli on, että se voi siirtää upotusvoi-maa vain yhteen suuntaan, toisin sanoen kohti pesän kartiomaisen sisäosan laajempaa kantaa eli vain tangon siirtämiseksi alaspäin. Edellä selitetty estää laitteen 15 käytön värähdys- tai iskumekanismien yhteydessä, jotka, kuten tiedetään, ovat tunnettuja siitä, että sellaisten mekanismien pesiin kohdistuu edestakaisia voimia ja että pesien tulee olla liitetty kiinteästi tankoihin, kun tankoja upotetaan maahan.
20 Tunnettu on myös tangonkiristyslaite tankomais- ten kappaleiden upottamiseksi maahan värähdysmekanis-mien avulla, jossa laitteen pesä on varustettu kahdella kartionmuotoisella muhvilla, joiden suppeammat kannat ovat vastakkain. Kartionmuotoisten muhvien sisäpuolella 25 on jousenpainamat pallonmuotoiset lukituselementit, joi ta erottavat ylä- ja alaväliseinät. Yläväliseinä on sakaran välityksellä liitetty erään varren yhteen päähän, ja varren toiseen päähän kiinnitettyinä on jousia, minkä lisäksi varren tähän toiseen päähän on lisäksi 30 kiinnitetty nostomekanismin kaapeli.
Riippuvaa vibraattoria siihen kiinnitettyine tangonkiristyslaitteineen kannattavat varret kaapeleihin kiinnitetyillä painoilla. Siinä tilassa ovat jouset puristuneet kokoon matkan, joka on olennaisesti sama 35 kuin varren liike, ja yläväliseinä sekä ylemmän kartiomaisen muhvin kuulat ovat kohollaan pitääkseen tangon-
II
70957 3 kiristyslaitteen lukkiutumattomana. Tanko työnnetään sitten vibraattorin ja tangonkiristyslaitteen reikien läpi. Kun kaapeleiden jännitystä helpotetaan, lukkiutuu tangonkiristyslaite vibraattorin painon ja jousivoiman 5 vaikutuksesta väliseinien painaessa kuulia kartionmuo- toisten muhvien/pintojen ja upotettavan putken väliin. Tällöin siirtävät alemman kartionmuotoisen muhvin kuulat työntövoiman tankoon, kun taas ylemmän kartionmuotoisen muhvin kuulat siirtävät vibraattorin reaktiovoiman, jo-10 ka pyrkii estämään tangonkiristyslaitteen liikkeen vastaavaan ala- tai yläsuuntaan.
Vibraattorin käynnistys aloittaa tangon upotus-liikkeen yhdistettynä tankoon ja vibraattoriin lukkiutuneen tangonkiristyslaitteen siirtymiseen kohti maan-15 pintaa.
Kun tangonkiristyslaite koskettaa maan pintaa, saatetaan nostomekanismi toimintaan tangonkiristyslaitteen avaamiseksi ja sen irrottamiseksi alkuperäiseen asemaansa, varsien siirtäessä ylempää väliseinää ylös-20 päin ja vapauttaen siten tangon.
Yllä olevan tangonkiristyslaitteen varjopuoliin kuuluvat sen monimutkainen rakenne, suuri paino ja koko sekä nostomekanismin tarve tangonkiristyslaitteen avaamiseksi ja tangonupotuslaitteen nostamiseksi alkuasentoonsa. 25 Lisäksi ei tangonkiristyslaitteella, jonka rakenne on yllä selitetty, voida irrottaa tankoja maasta.
Eräs muu pneumaattisen iskutyökalun tangonkiristyslaite tankomaisten kappaleiden maahanupotusta ja irrotusta varten käsittää iskukuormia upotettavaan tan-30 koon siirtävän asennelman, johon kuuluu pesä, jossa on olennaisesti kartionmuotoinen sisäosa, ja lukitusele-mentit, joiden ulkopinnat ovat kartiomaiset sekä pneumaattisen iskutyökalun rekyylivoimat vastaanottavan asennelman, johon kuuluu pesä, jossa on kartionmuotoinen si-35 säosa, lukituselementit, joiden ulkopinnat ovat kartiomaiset, pesän alaosaan kiinnitetty painemuhvi sekä py- 70957 4 säytin, jonka tehtävänä on painemuhvin aksiaalisen liikkeen rajoittaminen. Kaksi pesää liittyvät toisiinsa niiden kartiomaisten sisäosien laajempien kantojen kohdalla. Iskukuormansiirtäjän lukituselementtien ja rekyyli-5 voiman vastaanottoasennelman välissä on kierrejousi, joka painaa lukituselementtejä vasten pesää sekä upotettavaa tankoa.
Tanko työnnetään ensin tangonkiristyslaitteen läpi, mitä tarkoitusta varten painemuhvi siirtää rekyyli-10 voiman vastaanottoasennelman lukituselementtejä, kun taas iskukuorman siirtoasennelman lukituselementit lukitsevat pneumaattisen iskutyökalun painon ja jousen aiheuttaman voiman vaikutuksesta tangon pesään nähden estäen siten pneumaattista iskutyökalua liukumasta alaspäin.
15 Pneumaattisen iskutyökalun toimiessa siirtyvät iskukuormat tankoon iskukuorman siirtoasennelman pesän ja lukituselementtien kautta, kun taas rekyylivoiman ottavat vastaan pesä sekä rekyylivoiman vastaanottoasennelman kierrejousen vasten pesää ja vasten tankoa 20 puristamat lukituselementit.
Kun upotettavaan tankoon kiinnitetty pneumaattinen iskutyökalu lähestyy maanpintaa, alkaa painemuhvi kantaa maata vasten puristaakseen kokoon kierrejousen ja avatakseen rekyylivoiman vastaanottoasennelman luki-25 tuselementit. Koska iskukuorman siirtoasennelma ei ota vastaan rekyylivoimia, siirtyy pneumaattinen iskutyökalu sellaisten voimien vaikutuksesta ylöspäin tangolla, kunnes rekyylivoiman vastaanottoasennelman lukituselementit kiinnittävät sen paikalleen.
30 Tangon irrottamiseksi maasta irrotetaan rekyyli voiman vastaanottoasennelma liikuttamalla painemuhvia tämän asennelman lukituselementtien siirtämiseksi ja lukitsemalla painemuhvi ja lukituselementit siihen asentoon. Sen jälkeen asennetaan pneumaattinen paine-35 työkalu tangolle siten, että tangonkiristyslaite on ylöspäin, jolloin tankoon siirtyvät vain iskukuormat,
II
70957 5 jotka pyrkivät irrottamaan sen maasta. Koska tangon-kiristyslaite ei ota vastaan rekyylivoimia, pysyy pneumaattinen iskutyökalu lähellä maanpintaa, sen sijaan että se liikkuisi yhdessä ulosvedettävän tangon kanssa.
5 Yllä olevan tunnetun tangonkiristyslaitteen varjopuolena on myös se, että lukituselementtien ja molempien asennelmien pesien välillä ei ole, johtuen kartiomaisten pintojen muuttuvasta kaarevuussäteestä, vakaata kosketusta, kun upotettavien putkien halkaisija 10 vaihtelee, mikä huonontaa tangonkiristyslaitteen aksiaalista jäykkyyttä ja sen lukituksen luotettavuutta. Lisäksi ei yksi ainoa kierrejousi pysty puristamaan luki-tuselementtejä sekä pesää että tankoa vasten parhaalla mahdollisella tavalla molempien asennelmien kannalta.
15 Lopuksi voivat lukituselementit pudota pesän sisään ja häiritä tangon työntämistä tangonkiristyslaitteeseen, mikä myös vaikuttaa huonontavasti tangonupotusoperaati-oihin.
Tämän keksinnön päämääränä on välttää tekniikan 20 tason laitteisiin liittyvät edellä mainitut varjopuolet.
Keksinnönkohteena on tangonkiristyslaite, jonka tangonupotusteho on korkeampi parantamalla lukituksen ja irrotuksen luotettavuutta sekä estämällä tangonluki-tuselementtejä putoamasta pesien sisään.
25 Tämä on saavutettu siten, että pneumaattisen iskutyökalun tangonkiristyslaite olennaisesti tankomais-ten kappaleiden maahanupottamista ja irrottamista varten käsittää asennelman iskukuormien siirtämistä varten upotettavaan tankoon, johon asennelmaan kuuluu pesä, 30 jossa on läpimenevä aksiaalinen ontelo sekä järjestelmä lukituselementtejä, asennelman pneumaattisen iskutyökalun rekyylivoimien vastaanottamista varten, johon asennelmaan kuuluu pesä, jossa on läpimenevä aksiaalinen ontelo, kaulusmuhvi sekä järjestelmä lukituselementtejä ja kim-35 moisan elimen, jonka tarkoituksena on painaa lukituselementtejä suuntaan, joka on vastakkainen esiintyviin voi- 6 70957 miin nähden, jossa laitteessa keksinnön mukaan isku-kuorman siirtoasennelmassa on muhvi ja kummankin asen-nelman kukin lukituselementtijärjestelmä on puristunut vasten pesää ja upotettavaa tankoa erillisen kimmoisen 5 välineen vaikutuksesta.
Tämän keksinnön eräässä muunnetussa muodossa on tekniikan tason laitteen kummankin asennelman muh-veissa aukot joihin sopivat lukituselementit, joissa vuorostaan on ulkonemat.
10 Kummankin pesän sisäpinnoissa on mieluimmin kal tevat urat, joissa lukituselementtien ulkonemat sopivat liukumaan.
On suositeltavaa, että iskukuorman siirtoasen-nelman kimmoinen väline on sijoitettu lukituselementtien 15 ja muhvin väliin, kun taas rekyylivoiman vastaanotto- sennelman samanlainen kimmoinen väline on sijoitettu pesän ja tämän kaulusmuhvin väliin.
Iskukuorman siirtoasennelma ja rekyylivoiman vastaanottoasennelma on mieluimmin liitetty toisiinsa 20 siten, että niiden pesien urat kallistuvat vastakkaisiin suuntiin.
Keksinnön eräässä vaihtoehtoisessa suoritusmuodossa on rekyylivoiman vastaanottoasennelma sijoitettu pneumaattisen iskutyökalun takaosaan ja sen kimmoisen 25 välineen muodostaa taipuisa kalvo, joka asennelman pesän kanssa muodostaa kammion, joka voidaan saattaa yhteyteen paineilmalähteen kanssa, iskukuorman siirtoasen-nelman ja rekyylivoiman vastaanottoasennelman pesien urien kallistuessa uhteen suuntaan.
30 Kaltevien urien ja lukituselementtien toisiaan vastaavat pinnat ovat mieluimmin tasaiset.
Vaihtoehtoisesti voivat kaltevien urien ja lukituselementtien toisiaan vastaavat pinnat olla sylinterinmuotoisia, niin että niiden kaarevuussäde on sama.
35 Tangonkiristyslaitteen yllä selitetty rakenne varmistaa tangon erittäin luotettavan lukituksen ja
II
70957 7 irrotuksen , mistä on seurauksena tehokkaampi tangon-upotus.
Olennaista keksinnölle on jatkuva kosketus luki-tuselementtien ja pesien välillä, riippumatta upotetta-5 vien putkien halkaisijasta, mikä saadaan aikaan sillä, että pesien sisäpinnoilla olevien kaltevien urien pinnat ja lukituselementtien näissä urissa liukuvien ulkonemien vastaavat pinnat ovat joko tasaisia tai sylinterinmuotoisia, jolloin niillä on sama kaarevuussäde.
10 Riippumatta upotettavien tankojen halkaisijasta pitävät lukituselementit ylläolevan valossa siirtymisensä aikana tangot luotettavassa ja jatkuvassa kosketuksessa asennelmien pesiin.
Lisäksi varmistavat iskukuorman siirtoasennelman 15 muhvi sekä muhveissa lukituselementtejä varten olevat aukot lukituselementtien tarkemman siirtymisen kaltevissa urissa ja estävät lukituselementtejä putoamasta pesän sisään, kun upotettavia tankoja työnnetään sisään.
Se, että iskukuorman siirtoasennelmassa ja rekyyli-20 voiman vastaanottoasennelmassa on erilliset joustavat elimet, tekee mahdolliseksi painaa kumpikin lukitusele-menttijärjestelmä vasten pesää ja tankoa optimivoimalla.
jotta voitaisiin varmistaa rekyylivoiman vastaan-ottoasennelman lukituselementtien ohjattavissa oleva 25 toiminta, on rekyylivoiman vastaanottoasennelman kimmoinen elin taipuisa kalvo, joka pesän kanssa muodostaa paineilmalähteeseen liitettävissä olevan kammion, molempien pesien urien ollessa kaltevat samaan suuntaan. Yllä oleva tarjoaa luotettavat lukitus- ja avaustoiminnot 30 halutuissa kohdissa tankoa upotettaessa ja irrotettaessa yhdessä pneumaattisen iskutyökalun liikkeen kanssa tangolla, etäisyydellä, joka varmistaa parhaan tehon.
Tässä ehdotetun keksinnön soveltaminen tekee mahdolliseksi lisätä tankomaisten kappaleiden maahan-35 upottamistehokkuus 1,5 - 2 kertaiseksi erittäin vakaiden tangonlukitus- ja -irrotustoimintojen avulla, jotka 8 70957 varmistavat tangon upotusoperaatioiden ohjattavuuden ja lukituselementtien luotettavan kiinnityksen molempien asennelmien pesiin.
Tämän keksinnön muut kohteet ja siihen liittyvät 5 edut käyvät täydellisemmin ilmi seuraavasta yksityiskohtaisesta selityksestä, jossa viitataan oheisiin piirustuksiin, joissa esitetään keksinnön joitakin suosittuja suoritusmuotoja.
Kuvio 1 kaavakuva tangonkiristyslaitteesta pneu-10 maattisessa iskutyökalussa tankomaisten kappaleiden maa-hanupottamista ja poisvetämistä varten.
Kuvio 2 on kuvion 1 poikkileikkaus otettuna pitkin viivaa II - II.
Kuvio 3 on kuvion 1 poikkileikkaus otettuna 15 pitkin viivaa III - III.
Kuvio 4 esittää tämän keksinnön mukaisen tangon-kiristyslaitteen muunnettua muotoa, jossa rekyylivoiman vastaanottoväline on sijoitettu iskutyökalun takaosaan, jonka kimmoisa osa on taipuisa kalvo.
20 Kuvio 5 on kuvion 4 poikkileikkaus otettuna pitkin viivaa V - V.
Kuvio 6 on kuvion 4 poikkileikkaus otettuna pitkin viivaa VI -VI.
Tangonkiristyslaite pneumaattisessa iskutyökalus-25 sa tankomaisten kappaleiden maahanupottamista ja poisvetämistä varten käsittää, viitaten kuvioihin 1, 2 ja 3, iskukuorman siirtoasennelman 1 ja rekyylikuorman vastaan-ottoasennelman 2.
Iskukuorman siirtoasennelma 1 käsittää pesän 30 3, jossa on läpimenevä aksiaalinen ontelo 4, jonka sisä pinnassa on kaltevat urat 5. Aksiaalisen ontelon 4 sisälle on sijoitettu muhvi 6, jonka sivupinnassa on aukot 7. Lukituselementit 8, joissa on pesän 3 kaltevien urien 5 sisällä liikkumaan sovitetut ulkonemat 9, sopivat 35 muhvin 6 aukkoihin 7, kaltevien urien 5 sisäpintojen ja niihin liittyvien pintojen lukituselementtien 8 uiko-
II
9 70957 nemissa 9 ollessa litteitä tai tasaisia. Lukituselement-tien 8 ja muhvin 6 välissä on puristusjousi 10.
Rekyylivoiman vastaanottoasennelma 2 käsittää pesän 11, jossa on läpimenevä aksiaalinen ontelo 12, 5 jonka sisäpinnassa on kaltevat urat 13. Ontelon 12 sisälle on sijoitettu kaulusmuhvi 14, jonka sivupinnassa on aukot 15. Lukituselementit 16, joissa on pesän 11 kaltevissa urissa 13 liukuvat ulkonemat 17, sopivat aukkoihin 15. Kaltevien urien 13 sisäpinnat ja niihin 10 liittyvät pinnat lukituselementtien 16 ulkonemissa 17 ovat tasaisia. Kierrejousi on samalla tavoin sijoitettu kaulusmuhvin 14 ja pesän 11 väliin.
Pesät 3 ja 11 on liitetty toisiinsa siten, että urat 5 ja 13 ovat kaltevia vastakkaisiin suuntiin.
15 Läpimenevän aksiaalisen reiän 23 tehtävänä on yhdistää iskukuorman siirtoasennelman 1 pesä 3 pneumaattiseen iskutyökaluun 22, jolloin tässä reiässä 23 on myös tankopala 24.
Keksinnön mukainen tangonkiristyslaite toimii 20 seuraavasti.
Pneumaattinen iskutyökalu 22 ja tangonkiristyslaite asetetaan olennaisesti pystysuoraan maan pinnalle. Tällöin nojaa kaulusmuhvin 14 kaulusosa maahan ja liikkuu rekyylivoiman vastaanottoasennelman 2 pesän 11 suh-25 teen siirtäen lukituselementtejä 16 ylöspäin, niin että ne siirtyvät erilleen tai niiden etäisyys toisistaan kasvaa.
Tanko 24 työnnetään pneumaattiseen iskutyökaluun ja se kulkee tangonkiristyslaitteen läpi pakottaen luki-30 tuselementit 8 alaspäin kunnes se on kulkenut myös luki-tyselementtien 16 läpi ja painuu maata vasten. Sen jälkeen kun reikään 21 sijoitettu pidäke 19 on kiinnittänyt kaulusmuhvin, nostetaan pneumaattinen iskutyökalu 22 ja tangonkiristyslaite 0,3 - 0,5 metrin korkeuteen 35 maan pinnasta.
70957 10
Johtuen painovoiman vaikutuksesta sekä kierre-jousen 10 aikaansaamasta jännityksestä puristuu kumpikin lukituselementti 8 vasten pesää 3 ja tankoa 24, jolloin pneumaattinen iskutyökalu 22 ei liu^u alaspäin tangolla 5 24. Pysäytin 19 asetetaan sitten takaisin rakoon 20, niin että kaulusmuhvi 14 pääsee liikkumaan jousen 18 vaikutuksesta ja saa lukituselementit siirtymään alaspäin ja tulemaan läheiseen kosketukseen pesän 11 ja tangon 24 kanssa.
10 Kun pneumaattinen iskutyökalu 22 alkaa toimia, ottaa sen vasaran iskut vastaan iskukuorman vastaanotto-asennelman 1 pesä 3, josta nämä iskut siirtyvät lukitus-elementtien 8 kautta tankoon 24, niin että nämä lukitus-elementit 8 liukuvat urissa 5 pesän 3 suhteen siirtyäk-15 seen lähemmäksi toisiaan ja lukkiutuakseen tangolle 24, jolloin tangonkiristyslaite on lukkiutunut. Johtuen pneumaattisen iskutyökalun 22 rekyylivoiman vaikutuksesta, pyrkii työkalu kohoamaan tangolla 24. Rekyylivoiman vas-taanottoasennelman 2 lukituselementit 16, joita kierre-20 jousi 18 puristaa pesään 11 ja tankoon 24, liukuvat kuitenkin urissa 13 pesän 11 suhteen siirtyäkseen toisiaan kohti ja lukittuakseen tangolle 24 samalla tavalla. Pneumaattinen iskutyökalu 22 ei sen vuoksi pääse liikkumaan tangon 24 suhteen, kun taas tanko 24 ja siihen tangon-25 kiristyslaitteen avulla kiinnittynyt pneumaattinen isku-työkalu saadaan liikkumaan alaspäin tangon 24 upottamiseksi maahan. Kun tangonkiristyslaite tulee lähemmäksi maanpintaa, nojaa sen muhvi 14 kaulusosallaan maahan ja pysähtyy. Pneumaattinen iskutyökalu 22 ja tangonkiris-30 tyslaite jatkavat matkaansa alaspäin muhvin 14 suhteen, muhvin 14 painaessa lukituselementtejä 16 ja siirtäessä niitä ylöspäin urissa 13. Lukituselementtien välinen etäisyys pyrkii kasvamaan, jolloin tanko 24 vapautuu lu-tuksesta. Koska iskukuorman siirtoasennelman 1 lukitus-35 elementit 8 eivät ota vastaan rekyylivoimaa hetkellä, jolloin tanko 24 vapautuu lukituselementtien 16 kiris- 11 70957 tysvaikutuksesta, pyrkii pneumaattinen iskutyökalu yhdessä tangonkiristyslaitteen kanssa liikkumaan ylös tangolla 24 matkan, joka on sama kuin matka, jonka kau-lusmuhvi 14 siirtää lukituselementtejä 16. Pneumaattisen 5 iskutyökalun 22 vasaran seuraava isku lukitsee jälleen tangon 24 tangonkiristyslaitteeseen upottaakseen tangon 24 syvemmälle maahan. Edellä selitetty kierto aloitetaan uudelleen, kunnes tanko on kokonaan upotettu maahan.
Tangon vetämiseksi maasta painetaan kaulusmuhvi 10 14 tangonkiristyslaitteen sisään ja kiinnitetään tähän asentoon pidäkkeellä 19 työntämällä pidäke 19 kaulusmuh-vin 14 reikään 21.
Tällöin siirtyvät lukituselementit 16 ylöspäin, jolloin ne eivät voi lukita tankoa 24, niin että rekyyli-15 voiman vastaanottoasennelma 2 ei toimi. Pneumaattinen iskutyökalu 22 ja tangonkiristyslaite asennetaan sitten ylösalaisin, tangolle, joka on vedettävä maasta, ja lasketaan tangolla 24 maahan. Kun pneumaattinen iskutyökalu 22 käynnistetään, siirtävät lukituselementit 8 sen 20 vasaran iskut tankoon 24. Pneumaattinen iskutyökalu 22 nousee yhdessä tangon 24 kanssa iskujen vaikutuksesta ylöspäin, ja koska rekyylivoiman vastaanottoasennelma 2 ei toimi, ei tangonkiristyslaite ota vastaan rekyyli-voimaa, jolloin pneumaattinen iskutyökalu 22 pyrkii 25 liikkumaan tangolla 24 alaspäin, kutakin iskua seuraavien rekyylivoimien ja painovoiman vaikutuksesta, kunnes se koskettaa maata.
Edellä selitetty kierto toistetaan, kunnes tanko on kokonaan pois maasta.
30 Silmällä pitäen edellistä mahdollistaa tämän keksinnön mukainen tangonkiristyslaite olennaisesti tangonkaltäisten kappaleiden upottamisen maahan ja vetämisen sieltä pois pneumaattista iskutyökalua käyttämällä. Yllä selitetty tangonkiristyslaite tarjoaa vakaan 35 ja luotettavan lukitus- ja irroitusvaikutuksen sauvojen maahanupotuksen ja poisvetämisen tehokkuuden paranta- 70957 12 miseksi.
Viitaten nyt kuvioihin 4, 5 ja 6 esitetään niissä vaihtoehtoinen suoristusmuoto tangonkiristys-laitteesta pneumaattisessa iskutyökalussa tankomaisten 5 kappaleiden maahanupottamista ja poisvetämistä varten, joka käsittää iskukuorman/siirtoasennelman 1, joka on asennettu pneumaattisen iskutyökalun 22 ala- tai etuosaan, sekä rekyylivoiman vastaanottoasennelman 2, joka on asennettu pneumaattisen iskutyökalun 22 ylä- tai ta-10 kaosaan.
Iskukuorman siirtoasennelma 1 käsittää pesän 3, jossa on läpimenevä ontelo 4, jonka sisäpinnassa on kaltevat urat 5. Aksiaalisen ontelon 4 sisäpuolella on muhvi 6, jonka sivupinnalla on aukot 7. Lukituselementit 15 8, joissa on pesän 3 kaltevien urien 5 sisällä liikkumaan sovitetut ulkonemat, sopivat muhvin 6 aukkoihin 7, ja kaltevien urien 5 sisäpinnat sekä niihin liittyvät pinnat lukituselementtien 8 ulkonemissa 9 voivat olla joko tasaisia tai sylinterinmuotoisia, jolloin niiden kaare-20 vuussäde on sama. Kuvioissa 4-6 esitetään muunnos, jossa pinnat ovat tasaiset. Lukituselementtien 8 ja muhvin 6 välissä on kierrejousi 10, ja pidätinrengas 25,lukitsee muhvin 6 paikalleen pesässä 3.
Rekyylivoiman vastaanottoasennelma 2 käsittää 25 pesän 11, jossa on läpimenevä aksiaalinen ontelo 12, jonka sisäpinnassa on kaltevat urat 13. Ontelon 12 sisälle on sijoitettu kaulusmuhvi 14, jonka sivupinnassa on aukot 15. Lukituselementit 16, joissa on pesän 11 kaltevissa urissa 13 liukuvat ulkonemat 17, sopivat auk-30 koihin 15.
Kaltevien urien 13 sisäpinnat ja niihin liittyvät pinnat lukituselementtien 16 ulkonemissa voivat olla joko tasaisia tai sylinterinmuotoisia, jolloin niiden kaarevuussäde on olennaisesti sama. Kuvioissa 35 4-6 esitetään suoritusmuoto, jossa pinnat ovat tasaiset.
Il 70957 13
Kauiusmuhvin 14 ja pesän 11 välissä on taipuisa kalvo 26, joka on kiinnitetty pulteilla 28 laippaosaan 27, joka on kiinnitetty pesään 11 pidätinrenkaalla 29 muodostamaan kammio 30, joka on nipan 31 kautta yhtey-5 dessä paineilmalähteeseen. Iskukuorman siirtoasennelma 1 ja rekyylivoiman vastaanottoasennelma 2 on järjestetty siten, että niiden vastaavien pesien 3 ja 11 urat 5 ja 13 ovat kaltevat yhteen suuntaan. Tangonkiristys-laite ja pneumaattinen iskutyökalu on liitetty toisiinsa 10 jäykästi ja niissä on yhteinen aksiaalinen reikä 23, jonka läpi kulkee maahan upotettava tanko 24.
Tangonkiristyslaitteen edelläselitettyä muunnosta käytetään mieluimmin upotettaessa tankoja pehmeään maaperään. Kun tankoja upotetaan sellaiseen maa-15 perään, pyrkivät tangot uppoamaan syvemmälle annettujen iskujen vaikutuksesta, minkä vuoksi on pneumaattista iskutyökalua nostettava upotettavalla tangolla mahdollisimman korkealle, jotta tangonkiristyslaitteen luki-tys/irroitusvaiheiden lukumäärä tulisi mahdollisimman 20 pieneksi.
Juuri selitetyn ja kuvioissa 4, 5 ja 6 esitetyn tangonkiristyslaitteen toimintatapa poikkeaa jonkin verran tavasta, jolla kuvioihin 1, 2 ja 3 viitaten selitetty muunnos toimii, eron ollessa seuraavan.
25 Sen jälkeen kun pneumaattinen iskutyökalu 22 on asetettu maahan, työnnetään upotettava tanko 24 rekyylivoiman vastaanottoasennelman 2, aksiaalisen reiän 23 ja iskukuorman siirtoasennelman 1 läpi, kunnes tanko 24 painuu vasten maata. Kun kammioon 30 ei syötetä 30 paineilmaa, ei taipuisa kalvo 26 estä lukituselement- tejä 16 liikkumasta urissa 13 ja päästää sen vuoksi tangon 24 niiden läpi.
Sen jälkeen kun pneumaattinen iskutyökalu 22 on nostettu 0,5 - 0,7 metrin korkeudelle maan pinnasta, 35 syötetään rekyylivoiman vastaanottoasennelman 2 kammi oon 30 paineilmaa vaikuttamaan kalvoon 26.
14 70957
Kammioon 30 syötetty paineilma saa kalvon 26 pullistumaan ja siten siirtämään kaulusmuhvia 14 ylöspäin, mikä vuorostaan siirtää pesän 11 urissa 13 olevia luki-tuselementtejä 16, niin että nämä elementit puristuvat 5 sekä pesää 11 että tankoa 24 vasten voimalla, jonka kalvon tehollinen pinta ja ilman paine määräävät ja joka on välttämättä suurempi kuin iskutyökalun 22 rekyyli-voima. Kun näin on, on pneumaattinen iskutyökalu 22 lukittu luotettavasti tangolle 24, jota tangon upotusope-10 raatio sujuisi kitkattomasti, koska kalvon 26 vasten pesää 11 puristaman lukituselementit 16 ottavat vastaan rekyylivoimat.
Kun pneumaattinen iskutyökalu 22 tangonkiristys-laitteineen tulee liian lähelle maata, katkaisee käyttä-15 jä paineilman syötön kammioon 30. Johtuen siitä, että voimat, jotka kiinnittävät lukituselementit 16 rekyyli-voiman vastaanottoasennelman 2 kammion 11 sekä tangon 24 suhteen lakkaavat vaikuttamasta ja siitä että isku-kuorman siirtoasennelma 1 ei ota vastaan rekyylivoimaa, 20 nousee pneumaattinen iskutyökalu 22 tangonkiristyslait-teineen ylös pitkin tankoa 24 näiden voimien vaikutuksesta. Sen jälkeen kun pneumaattinen iskutyökalu 22 on siirtynyt tarvittavan matkan ylös pitkin tankoa 24, syötetään kammioon 30 jälleen paineilmaa, jotta pneu-25 maattinen iskutyökalu 22 lukittuisi tangolle 24.
Muissa suhteissa toimii kuvioiden 4, 5 ja 6 mukainen tangonkiristyslaite samalla tavoin kuin se, jota selitettiin viitaten ensimmäiseen muunnokseen.
Tangon irroittamiseksi maasta ei rekyylivoiman 30 vastaanottoasennelman 2 kammioon 30 syötetä paineilmaa. Irroittamista varten sijoitetaan pneumaattinen isku-työkalu 22 tangolle siten, että iskukuorman siirtoasennelma 1 on ylöspäin. Koska taipuisa kalvo ei estä lukituselementtejä liukumasta urissa 13, pääsee tanko 35 vapaasti rekyylivoiman vastaanottoasennelman 2 läpi ja pneumaattinen iskutyökalu 22 lasketaan maahan.
70957 15
Muutoin on toimintaperiaate irroitettaessa tankoa maasta olennaisesti samanlainen kuin edellä on selitetty.
Edellä esitetyn valossa tekee tämän keksinnön 5 mukainen pneumaattisen iskutyökalun tangonkiristyslai- te tankomaisten kappaleiden maahanupottamista ja irroit-tamista varten mahdolliseksi suorittaa tankojen upottaminen ja irroittaminen kohdistamalla tankojen sivupintoihin aksiaalisia voimia. Sen avulla voidaan lisäksi 10 automaattisesti siirtää iskutyökalua upotettavalla tai irroitettavalla tangolla käyttämällä tangon upotusvoi-maa ja reaktiivista rekyylivoimaa.
Verrattuna tekniikan tason tangonkirisyslaitteisiin on keksinnönmukaisessa laitteessa erittäin 15 vakaat ja luotettavat tangonlukitus- ja päästötoiminnot/ ja sen vuoksi on tangon upotus ja irroitus tehokkaampaa .

Claims (8)

70957 16
1. Tangonkiristyslaite pneumaattisessa iskutyö-kalussa olennaisesti tankomaisten kappaleiden maahan- 5 upottamista ja irrottamista varten, joka kiristyslaite käsittää asennelman (1) iskukuormien siirtämistä varten upotettavaan tankoon (24), johon asennelmaan (1) kuuluu pesä (3), jossa on läpimenevä aksiaalinen ontelo (4) sekä järjestelmän lukituselementtejä (8), asennelman 10 (2) pneumaattisen iskutyökalun (22) rekyylivoimien vas taanottamista varten, johon asennelmaan (2) kuuluu pesä (11), jossa on läpimenevä aksiaalinen ontelo (12), kau-lusmuhvi (14) sekä järjestelmä lukituselementtejä (16) ja kimmoisan elimen, jonka tarkoituksena on painaa luki-15 tuselementtejä (8, 16) suuntaan, joka on vastakkainen esiintyville voimille, tunnettu siitä, että isku-kuorman siirtoasennelmassa (1) on muhvi (6), ja että kummankin asennelman (1, 2) kukin lukituselementtijärjestelmä (8, 16) on puristunut vasten pesää (3, 11) ja 20 tankoa (24) erillisen kimmoisan välineen vaikutuksesta.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen tangonkiristyslaite, tunnettu siitä, että kummankin asennelman (1, 2) muhveissa (6, 14) on aukot (7, 15), joihin sopivat lukituselementit (8, 16), joissa on ulkonemat (9, 17).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen tangon kiristyslaite, tunnettu siitä, että pesien (3, 11) sisäpinnoissa on kaltevat urat (5, 13), joissa lukitus-elementtien (8, 16) ulkonemat (9, 17) sopivat liukumaan.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen 30 tangonkiristyslaite, tunnettu siitä, että isku-kuorman siirtoasennelman (1) kimmoisa väline on sijoitettu lukituselementtien (8) ja muhvin (6) väliin, kun taas rekyylivoiman vastaanottoasennelman (2) samanlainen kimmoisa väline on sijoitettu pesän (11) ja tämän kau-35 lusmuhvin (14) väliin. 17 70 95 7
5. Patenttivaatimuksen 3 tai 4 mukainen tangon-kiristyslaite, tunnettu siitä, että iskukuorman siirtoasennelma (1) ja rekyylivoiman vastaanottoasennelma (2) on liitetty toisiinsa siten, että niiden pesien 5 (3, 11) urat kallistuvat vastakkaisiin suuntiin.
6. Patenttivaatimuksen 3 tai 4 mukainen tangon-kiristyslaite, tunnettu siitä, että rekyylivoiman vastaanottoasennelma (2) on sijoitettu pneumaattisen iskutyökalun (22) takaosaan, että sen kimmoisan välineen 10 muodostaa taipuisa kalvo (26), joka asennelman (2) pesän kanssa muodostaa kammion (30), joka voidaan saattaa yhteyteen paineilmalähteen kanssa ja että iskukuorman siir-toasennelman (1) ja rekyylivoiman vastaanottoasennelman (2) pesien (3, 11) urat (5, 13) kallistuvat yhteen suun- 15 taan.
7. Jonkin patenttivaatimuksen 3-6 mukainen tangonkiristyslaite, tunnettu siitä, että kaltevien urien (5, 13) ja lukituselementtien (8, 16) ulkone-mien (9, 17) toisiaan vastaavat pinnat ovat tasaiset.
8. Jonkin patenttivaatimuksen 3-6 mukainen tangonkiristyslaite, tunnettu siitä, että kaltevien urien (5, 13) ja lukituselementtien (8, 16) ulko-nemien (9, 17) toisiaan vastaavat pinnat ovat sylinterinmuotoiset ja niiden kaarevuussäde on sama. 70957 18
FI830685A 1982-03-01 1983-03-01 Staongspaennorgan vid en pneumatisk slaganordning foer nedsaenkning av staongformade element i mark och utdragning av dessa element fraon marken FI70957C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SU3402727 1982-03-01
SU823402727A SU1198158A1 (ru) 1982-03-01 1982-03-01 Зажимное приспособление к пневмоударному устройству дл погружени в грунт и извлечени длинномерных стержневых элементов

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI830685A0 FI830685A0 (fi) 1983-03-01
FI830685L FI830685L (fi) 1983-09-02
FI70957B true FI70957B (fi) 1986-07-18
FI70957C FI70957C (fi) 1986-10-27

Family

ID=20999511

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI830685A FI70957C (fi) 1982-03-01 1983-03-01 Staongspaennorgan vid en pneumatisk slaganordning foer nedsaenkning av staongformade element i mark och utdragning av dessa element fraon marken

Country Status (6)

Country Link
US (1) US4516662A (fi)
DE (1) DE3307035A1 (fi)
FI (1) FI70957C (fi)
FR (1) FR2522344B1 (fi)
SE (1) SE455110B (fi)
SU (1) SU1198158A1 (fi)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5174386A (en) * 1991-10-04 1992-12-29 The Stanley Works Ground rod driving apparatus
US5765651A (en) * 1997-04-10 1998-06-16 Sweeney; Gerald T. Cable-tool casing hammer
AU2011311312A1 (en) * 2010-10-05 2013-05-30 Bosworth Plastics Limited Coupling device
US10673152B2 (en) 2016-05-02 2020-06-02 Quanta Associates, L.P. Locking grounding clamp
US11498196B2 (en) 2018-02-28 2022-11-15 Milwaukee Electric Tool Corporation Attachment for powered hammer
CN110258562B (zh) * 2019-06-28 2020-06-23 甘肃九州岩土工程有限公司 一种废弃桩无障碍清理装置
CA3133635A1 (en) 2021-01-29 2022-07-29 Quanta Associates, L.P. Spring loaded ground clamp

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1883070A (en) * 1928-01-04 1932-10-18 Doheny Stone Drill Co Well drilling apparatus
US3722603A (en) * 1971-09-16 1973-03-27 Brown Oil Tools Well drilling apparatus
JPS5117204B2 (fi) * 1971-11-08 1976-06-01
DE2216229A1 (de) * 1972-04-04 1973-10-11 Rolba Gmbh Hydraulische spannvorrichtung zum festklemmen an ramm- und ziehgeraeten mit vibrations- insbesondere schnellschlagbaeren
US3792869A (en) * 1972-11-13 1974-02-19 Longyear Co Hydraulic chuck
US4298074A (en) * 1976-08-09 1981-11-03 American Safety Equipment Corporation Surgical device using impulse motor
CH616191A5 (en) * 1977-01-04 1980-03-14 Inst Gornogo Dela Sibirskogo O Clamping device for an appliance which can be used for sinking rod-shaped elements into the ground
SU887730A1 (ru) * 1980-04-04 1981-12-07 Институт Горного Дела Со Ан Ссср Зажимное приспособление к устройству дл погружени и извлечени стержневых элементов
DE3026861A1 (de) * 1980-07-16 1982-02-04 Paul 5940 Lennestadt Schmidt Ramm- und ziehvorrichtung
SU1178846A1 (ru) * 1982-03-01 1985-09-15 Институт Горного Дела Со Ан Ссср Зажимное приспособление к устройству дл погружени в грунт длинномерных стержневых элементов

Also Published As

Publication number Publication date
DE3307035C2 (fi) 1987-10-08
SE455110B (sv) 1988-06-20
FR2522344B1 (fr) 1986-02-21
FR2522344A1 (fr) 1983-09-02
US4516662A (en) 1985-05-14
SE8301102D0 (sv) 1983-02-28
SE8301102L (sv) 1983-09-02
DE3307035A1 (de) 1983-09-15
FI830685L (fi) 1983-09-02
FI70957C (fi) 1986-10-27
SU1198158A1 (ru) 1985-12-15
FI830685A0 (fi) 1983-03-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI70957B (fi) Staogspaennorgan vid en pneumatisk slaganordning foer nedsaenkning av staongformade element i mark och utdragn utdragning av dessa element fraon marken
CN104105890B (zh) 带助力机构的缸装置
GB2043510A (en) Pile driving apparatus
US4270480A (en) Pinned suction anchors
EP0940506A1 (en) Pipe clamp for vibrator rammer blocks
WO2013151435A2 (en) Drill device
NO166427B (no) Anordning for generering av akustiske boelger.
JP3583779B2 (ja) 水中において使用可能なラムー作業装置用の潜水可能な駆動ユニット
US10287831B2 (en) Lifting device for picking up a member from the bottom of the sea
SU1514931A1 (ru) Устройство дл доставки и установки репера в скважине
OA10378A (en) A method for templateless foundation installation of a tlp
FI69174C (fi) Spaennorgan vid en anordning foer ned saenkning av staongformade element i mark och utdragning av dessa fraon denna
SE440959B (sv) Seismisk pulsgenerator for ett borrhal
SU1348451A1 (ru) Зажим к пневмоударному устройству дл погружени в грунт и извлечени стержневых элементов
SU1528896A1 (ru) Пакер
CN219826757U (zh) 一种柱塞捕捉结构及柱塞捕捉器
CN217110915U (zh) 一种便于维修的水平固定测斜仪
US4624324A (en) Turning mechanism operating alternately in opposite directions to facilitate the driving in or extracting of piles
SU1659629A1 (ru) Обратный клапан дл цементировани обсадных колонн
CN212712501U (zh) 一种电动葫芦储链袋
WO1999035367A1 (en) Arrangements in snubbing rigs
SU1661127A1 (ru) Захватное устройство дл грузов с центральным отверстием
SU1723490A1 (ru) Устройство дл отбора донных проб
SU1530741A1 (ru) Устройство дл захвата труб при спуске в скважину под давлением
SU1117402A1 (ru) Устройство дл установки репера с выдвижными элементами в скважине

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: INSTITUT GORNOGO DELA SIBIRSKOGO