FI67658B - Expansion av raotobak - Google Patents

Expansion av raotobak Download PDF

Info

Publication number
FI67658B
FI67658B FI803302A FI803302A FI67658B FI 67658 B FI67658 B FI 67658B FI 803302 A FI803302 A FI 803302A FI 803302 A FI803302 A FI 803302A FI 67658 B FI67658 B FI 67658B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
tobacco
gas stream
temperature
tangential
separator
Prior art date
Application number
FI803302A
Other languages
English (en)
Other versions
FI803302L (fi
FI67658C (fi
Inventor
Francis V Utsch
Henry B Merritt
Larry M Sykes
Original Assignee
Philip Morris Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Philip Morris Inc filed Critical Philip Morris Inc
Publication of FI803302L publication Critical patent/FI803302L/fi
Publication of FI67658B publication Critical patent/FI67658B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI67658C publication Critical patent/FI67658C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A24TOBACCO; CIGARS; CIGARETTES; SIMULATED SMOKING DEVICES; SMOKERS' REQUISITES
    • A24BMANUFACTURE OR PREPARATION OF TOBACCO FOR SMOKING OR CHEWING; TOBACCO; SNUFF
    • A24B3/00Preparing tobacco in the factory
    • A24B3/18Other treatment of leaves, e.g. puffing, crimpling, cleaning
    • A24B3/182Puffing
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10STECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10S131/00Tobacco
    • Y10S131/90Liquified gas employed in puffing tobacco

Description

1 67658
Raakatupakan paisuttaminen
Tupakan paisuttaminen sen täyttökyvyn parantamiseksi painoyksikköä kohti, toisin sanoen tilavuuden li-5 säämiseksi grammaa kohti, voidaan tehdä usealla tunnetulla tavalla. Yleisin tapa kuitenkin on kyllästää imeyttämällä raakatupakka, esimerkiksi leikatun täytetupakan muodossa, kyllästysaineella tai -aineilla ja kuumentaa sen jälkeen kyllästetty materiaali nopeasti kyllästysaineen 10 poistamiseksi tai höyrystämiseksi, niin että raakatupakka paisuu. Lämmittäminen voidaan sopivasti suorittaa kuumalla kaasulla, joka virtaa läpi pneumaattisen kuljetus-kolonnin, jota yleisesti kutsutaan "torniksi". Tornissa tapahtuneen lämmityksen jälkeen erotetaan raakatupakka 15 kaasuvirrasta, mikä tuotteen erottelu tähän saakka on suoritettu syklonierottimessa.
US-patentti 3 771 533 esittää täytetupakan kyllästämisen käyttämällä ammoniakkia sekä hiilidioksidia pai-sutusaineina. Kyllästetty raakatupakka lämmitetään no-20 peasti, esimerkiksi kuumalla ilmavirralla tai ilmaan sekoitetulla, tulistetulla höyryllä, jolloin raakatupakka paisuu, kun kyllästysaine muuttuu kaasuksi.
BE-patentti 821 568 sekä US-patentti 4 336 814 esittävät menetelmiä raakatupakan kyllästämiseksi nes-25 temäisellä hiilidioksidilla muuttamalla osa kyllästys-aineesta kiinteään muotoon ja lämmittämällä sitten nopeasti kyllästetty raakatupakka hiilidioksidin haihduttamiseksi ja raakatupakan paisuttamiseksi.
US-patentit 4 258 729 ja 4 235 250 esittävät kum-30 pikin raakatupakan kyllästämisen hiilidioksidikaasulla, jonka jälkeen raakatupakka lämmitetään nopeasti, senjäl-keen kun painetta on alennettu. Kaikissa edellämainituis-sa menetelmissä paisutetaan tupakka tornissa lämmitetyn kaasun avulla, niin että paisutettu raakatupakka erote- 2 67658 taan kaasuvirrasta syklonierottimessa.
Nyt on todettu että kyllästetty raakatupakka voidaan paisuttaa parannetuin tuloksin sekä paisutusasteen että tuotteen laadun suhteen. Keksinnön kohteena on mene-5 telinä tupakan paisuttamiseksi impregnoimalla paisutusai-neella, joka sisältää hiilidioksidia, ja kuljettamalla impregnoitua tupakkaa kuumennetussa kaasuvirrassa lämpötilassa vähintään 274°C 0,2-2 sekunnin ajan ja että tupakka sitten erotetaan kaasuvirrasta. Keksinnölle on tun-10 nusomaista, että erotus suoritetaan tangentiaalisella erottimella. Tämä merkitsee merkittävää eroa aikaisemmista torniprosesseista, joissa käytettiin alhaisempaa kaasuvirtalämpötilaa sekä merkittävästi pitempää raakatupakan kaasuvirrassa oloaikaa. Tangentiaalista erotinta 15 kutsuvat tekniikan tasoon perehtyneet joskus kuorijaksi tai kuorimakammioksi.
Hiukkasten tornissaoloaika on normaalisti 0,2-2 sekuntia lisättynä vain noin 1 sekunnilla tangentiaali-tyyppisessä erottimessa. Syklonityyppisessä erottimessa 20 on raakatupakka paljon pitempään, noin 4-12 sekuntia. Syk-lonierottimeen tuleva lämmitetty kaasu on tornista tullessaan riittävän lämmintä kuivattamaan tuotteen erittäin hyvin, mutta sen virtaus hiukkasiin nähden on liian hidas siirtämään lämpöä parhaan mahdollisen paisumisen ai-25 kaansaamiseksi. Siten kuivaa raakatupakan syklonissaolo-ajan lisäys tupakkaa erittäin tehokkaasti ja tekee sen hauraaksi, niin että se hiertyy ja murtuu helpommin. Tämän keksinnön mahdollistama lyhyempi varastoitumis/kui-vausaika, joka käsittää mm tangentiaalierottimen käytön 30 sallii paisutustornin kaasuvirran lämpötilan olla 55- 110°C korkeamman kuin syklonierotusta käytettäessä, sillä seurauksella että päästään olennaisesti korkeampaan pai-sutusasteeseen. Tämän uskotaan johtuvan olennaisesti suuremmasta alkulämmön siirtymisestä kyllästettyyn raakatu-35 pakkaan siinä vaiheessa, jolloin suurimman osan paisumi- 3 67658 sesta oletetaan tapahtuvan. Tuloksena on, että tuote paisuu erittäin paljon, ilman että. se paahtuisi. Lisäksi on syklonierottimien käsittelyaika paljon pitempi, mikä suurentaa niiden kokoa ja tämä koonlisäysongelma ei samassa 5 määrin koske tangentiaalierottimia.
Keksinnön luonnetta ja päämääriä on helpompi ymmärtää seuraavasta yksityiskohtaisesta selityksestä, joka liittyy oheisiin piirustuksiin, joissa kuvio 1 on kaavakuva torniyksiköstä, jota käytetään 10 kyllästetyn raakatupakan lämmitykseen sen paisuttamiseksi tämän keksinnön mukaisesti.
Kuviot 2-4 esittävät graafisesti ja vertailevasti parantuneita tupakan paisutustuloksia, jotka saavutetaan tämän keksinnön avulla, jolloin käytetään korkeampaa kaa-15 suvirran lämpötilaa sekä tangentiaalierotusta verrattuna tätä ennen käytettyyn alhaisempaan kaasuvirran lämpötilaan sekä syklonierotukseen.
Seuraavassa selityksessä käytetään piirustusten samoista osista samoja viitenumerolta.
20 Tämä keksintö liittyy raakatupakan paisuttamiseen •menetelmällä, jossa kyllästettyä raakatupakkaa lämmitetään kyllästysaineen poistamiseksi ja raakatupakan paisuttamiseksi ja tarkemmin sanoen menetelmällä, jossa siten paisunut raakatupakka erotetaan lämpimästä kaasuvir-25 rasta. Kuten aikaisemmin mainittiin, tapahtuu paisuneen tupakan erotus kaasuvirrasta, sen paisuessa tornista tangentiaalierotusoperaatiolla, jossa tupakkaa sisältävä kaasuvirta johdetaan tangentiaalierotinyksikköön, päinvastoin kuin tekniikan tasossa, jossa erotusvaiheessa käy-30 tetään syklonityyppistä erotinta.
Viitaten nyt kuvioon 1 piirustuksissa, esitetään siinä laite kyllästetyn raakatupakan lämmittämiseksi, jotta raakatupakka paisuisi. Lämmitetty kaasuvirta, esimerkiksi kuuma ilma tai ilman ja höyryn seos, jonka läjn-35 pötila on vähintään 274°C johdetaan tuloputken 12 kautta 4 67658 torniyksikköön 1Q, jossa on pitkä putkicsa 14. Kyllästetty raakatupakka syötetään tuloventtiilin 16 kautta ja se lämpiää kulkiessaan järjestelmän läpi, niin että kyllästysaine poistuu raakatupakasta, joka tämän vuoksi 5 paisuu. Raakatupakka on järjestelmässä noin 0,2-2,0 sekuntia, minkä jälkeen tupakkaa sisältävä kaasuvirta tulee tangentiaalierotinyksikköön 20, jossa raakatupakka erotetaan lämpimästä kaasuvirrasta, tupakan viipyessä yksikössä 20 noin yhden sekunnin.
10 Tämän keksinnön tärkeä etu on, että johtuen raa katupakan lyhyestä viipymisajasta erottimessa 20, voi kaa-suvirran lämpötila olla olennaisesti korkeampi kuin tähän saakka on ollut mahdollista. Kuuman kaasuvirran lämpötila voi esimerkiksi olla 50-100°C korkeampi kuin tätä en-15 nen on käytetty syklonierotuksessa, jossa raakatupakka viipyy erottimessa noin 4-12 sekuntia. Paisutettaessa hienoksi leikattua täytetupakkaa, joka on kyllästetty pelkästään hiilidioksidilla tai hiilidioksidin ja ammoniakin seoksella, on kuuman kaasuvirran lämpötila tavalli-20 sesti esimerkiksi 275-330°C.
Tangentiaalierottimessa 20 seuraa raakatupakka rataa 21, joka on merkitty katkoviivoilla, kun taas kaasu-virta seuraa reittiä 22, joka on merkitty pistekatkovii-voilla. Raakatupakka poistuu erottimesta poistoventtiilin 25 25 kautta. Erottunut kaasuvirta, toisaalta, seuraa esi tettyä kierteistä reittiä, koska kuten tekniikan tasoon perehtyneet tietävät, tällaiset tangentiaalierottimet on varustettu kierresiivillä kaasuvirran ohjaamiseksi niin että se lopuksi poistuu erottimen akselin suunnassa, toi-30 sin sanoen, kuvion 1 katsomissuunnassa.
Kuten esitetystä laitteesta käy ilmi, muodostaa putkiosa 14 pystysuoraan kulkevan kanavan, jonka tuloja poistopäissä on 90° mutkat. Tällaisten mutkien käyttö on toivottavaa, jotta voitaisiin valvoa pidätysaikaa tor-35 nissa sekä lisätä osas/kaasuseoksen liukunopeutta lämmön- 5 67658 siirron osasiin parantamiseksi. On kuitenkin selvää, että tornin pääkanavan suoran osan ei tarvitse olla pystysuora, ja että voidaan käyttää mutkia, joiden kulma on erilainen, saman vaikutuksen aikaansaamiseksi, toi-5 sin sanoen, tulo- ja poistojohdot, jotka johtavat tornin kanavaan, voidaan sijoittaa samaan tasoon tai suoraan kulmaan toisiinsa nähden tai kumpikin voi olla missä tahansa tarkoituksenmukaisessa kulmassa kanavaan nähden.
Vertailu tornin tangentiaalierottimen ja sykloni-10 erottimen toimintojen välillä osoittaa, että tangentiaalierottimen paisuneen tupakan saanto on tilavuudeltaan merkittävästi suurempi ja sen täyttökyky senvuoksi suurempi, kosteuden ollessa tornista poistuttaessa sama (78 vs. 63 cm^/10 g).
15 Kuviot 2 ja 3 esittävät tasapainotettua OV:tä (uunissa haihtuvat), CV:tä (sylinteritilavuus) sekä tor-ninpoiston OV:tä verrattuna tornin kaasulämpötilaan tan-gentiaali- ja syklonioperaatiossa vastaavasti. Käytännössä voidaan tangentiaalioperaatio suorittaa kaasuvirran 20 lämpötilan ollessa 315°C tai paljon korkeampi, ilman että raakatupakka kuivuu liikaa, verrattu kaasun maksimi-lämpötilaan, joka nykyään käytetyssä syklonioperaatiossa on vain 260-270°C.
On huomattavaa, että poistumiskosteuden verrattuna 25 tornin lämpötilaan ovat korkeampia tangentiaalioperaatios-sa. Tämä johtuu ainakin osittain osasten reitistä tai vii-pymisajasta kummassakin järjestelmässä. Tangentiaaliyk-sikössä tulee raakatupakan osanen erottimeen ylhäältä, hipoo seinään ylhäältä alas 90° käännöstä varten ja pois-3Q tuu kiertyvän ilmalukon kautta. Hyötyero on, että raaka-tupakkaosaset viipyvät paljon pitempään sykloniyksikössä kuin tangentiaaliyksikössä ja että koska kuivaus tangen-tiaaliyksikössä tapahtuu lyhyemmässä ajassa, on mahdollista huomattavasti nostaa kaasuvirran lämpötilaa.
35 Jos verrataan kuvioita 2 ja 3 ulostulo OV:n ollessa 6 67658 2,3 %, on syklonijärjestelmän kaasulämpötila 230°C verrattuna lämpötilaan 315 tangentiaalijärjestelmässä. Tasa- 3 painotetut CV:t, kuitenkin, ovat 65 cm /10 g syklonille 3 verrattuna arvoon 34 cm /10 g tangentiaaliselle. Käyttä-5 mällä tornia kuumempana (korkeampi virtauslämpötila) paranee hiilidioksidilla kyllästetyn täytetupakan paisuminen. Tämä näkyy kuviossa 4, jossa tasapainotetut CV:t ja OV:t esitetään molemmille erotintyypeille verrattuina tornin poisto OVrhen.
10 Tätä keksintöä voidaan kuvata seuraavilla esimer keillä.
Esimerkki 1
Kummassakin järjestelmässä käsiteltiin kaksi 4,5 kg:n erää vaaleata, leikattua täytettä, käyttämänä kah-15 ta kyllästysmenetelmää, jotta olisi voitu verrata järjestelmiä hiilidioksidipaisutuksessa. Vertailukelpoisuuden varmisti se, että lähtöaine oli samasta lähteestä ja että uunissahaihtuvien (OV) määrä oli sama. Molemmissa pai-sutusjärjestelmissä käytettiin tornia, jonka halkaisija 20 oli 10 cm ja pituus 7,3 ra sekä jossa virtasi 42,7 m:n sekuntinopeudella höyryä, joka sisälsi 15 % ilmaa, ja olosuhteita säädettiin siten että tuotteen paisumis-OV oli noin 2,4 %. Yhdessä järjestelmässä käytettiin sykloni-erotinta ja höyryn tulolämpötilaa 218°C ja toisessa käy-25 tettiin tangentiaalierotinta ja höyryn lämpötilaa 316°C. Nestekyllästystä ja kaasukyllästystä verrattiin paineessa 55 bar. Tuotteet palautettiin normaaliolosuhteisiin (22°C 60 % suhteellinen kosteus) ja niiden täyttökykyä ja seulatestiarvoja verrattiin. Taulukon 1 tulokset osoit-30 tavat tangentiaalierottimen ylivoimaisuuden.
67658 7 r-* <r md
• — CSI —- CN
* 3 ·γί •H 0 § s •H *H ! cu &_ o\o _ I c ;3 1 vo r-- — — p Ov lo -p- vo Jj *· £:3 ro m -3- 00 OJ fö
Ιβ ·Η V 4J -H
rH CO +3 -Η Ό
h -H en -H
•H CU M
Ό - -X
•H <L) O
tn tn -h λ: o d -η) H -H Ή
dJ d 'H
•H VO o ΓΟ O M -H
f—i ^ •H I — — — — iti •H > C Hl rd o 1) +> rH tn w tn _j ή ή o d 2 m m M -P g i—i £ λ; d -P i--ή d d tn -d αι ω ή ·η PJ tn d d d (0 £ 01 d :d d o, fg o d ,X =d
Ep H r-1 -H -P
C d \ rrj Φ <U
(1) ^ LO 00 00 — -H <D -P
M S vo cv vo fvj “ i3 m
ϋ . cor^coco -g £ S
>i r> Ti M
:d ^ Ti 5-i rj·
-P ·Η J) H
--1—1 E 00 d
Cl -H -ro d -h O vo CJ ,β m d 1—I -> d ro -h
do! · :d to -P
d -p ^ 0 > w m tn 00 p "ä -HVOdd)
S rsirsifNOsi irdvotn-H
-p oV> , £ , “ H
tn aj H -H fg •H +J O] -P d
P 1 tn 00 β -H
' Q) CL) -p -H
C d -P d d tn d o; o 1 a) tn a, en h 2 oi -h 1 d λ; tn -P to d >1 o X 4J d 1 -P tn ex -P ω d h I Η u Η υ s S g § §
33 ! I g -P E-t U
> Ή I i M d X
I P w ^ X
,* ! 1 * >ijg '
-P -H tn <D :d -P
rHi (U ; ί>ι § ™J —J L2 o
ä G
8 67658
Esimerkki 2
Noin 45 kg:n erät vaaleata tupakkatäytettä kyllästettiin ammoniakkihiilidioksidiseoksella menetelmillä, jotka on selitetty U.S. patentissa 3 771 533, paisutettiin nopeudella 5 90 kg/h halkaisijaltaan 20 cm:n tornissa 85 %:n tulistetulla höyryllä, joka virtasi 38 metrin sekuntinopeudella sekä otettiin talteen tangentiaalierottimessa. Taulukon 2 tulokset osoittavat hyvää sylinterit!lavuutta talteenotossa, ottaen huomioon tuotteen sihteellieen korkea poistumis OV ja tasapainoitettu 10 OV.
Taulukko 2
Vaalean täytteen paisutus NH^/CC^slla 15
Kantokaasun Poistumis OV Palautettuna lämpötila °C % CV, cm^/10 g OV % 274 6,0 78,6 11,9 288 5,1 80,0 11,7

Claims (5)

67658
1. Menetelmä tupakan paisuttamiseksi impregnoimalla 5 paisutusaineella, joka sisältää hiilidioksidia, ja kuljet tamalla impregnoitua tupakkaa kuumennetussa kaasuvirrassn lämpötilassa vähintään 274°C 0,2-2 s ajan ja että tupakka sitten erotetaan kaasuvirrasta, tunnettu siitä, että erotus suoritetaan tangentiaalisella erottimella.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, t u r, - n e t t u siitä, että kuumennettu kaasuvirta on vesihöyv sisältävän ilman kuumennettu virta.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, t u r -n e t t u siitä, että kaasuvirta kuumennetaan noin 316 15 lämpötilaan.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, t u n -n e t t u siitä, että kaasuvirta kuumennetaan lämpötilaa,, joka ylittää 316°C.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, t u n - 20. e t t u siitä, että kaasuvirta kuumennetaan lämpötilan:, 274-343°C.
FI803302A 1979-11-21 1980-10-21 Expansion av raotobak FI67658C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/096,409 US4366825A (en) 1979-11-21 1979-11-21 Expansion of tobacco
US9640979 1979-11-21

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI803302L FI803302L (fi) 1981-05-22
FI67658B true FI67658B (fi) 1985-01-31
FI67658C FI67658C (fi) 1985-05-10

Family

ID=22257214

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI803302A FI67658C (fi) 1979-11-21 1980-10-21 Expansion av raotobak

Country Status (11)

Country Link
US (1) US4366825A (fi)
EP (1) EP0029588B1 (fi)
JP (1) JPS5685274A (fi)
AR (1) AR221446A1 (fi)
AU (1) AU533889B2 (fi)
BR (1) BR8007593A (fi)
CA (1) CA1151966A (fi)
DE (1) DE3067036D1 (fi)
FI (1) FI67658C (fi)
IE (1) IE50199B1 (fi)
PH (1) PH18519A (fi)

Families Citing this family (22)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4459100A (en) * 1980-05-01 1984-07-10 Philip Morris Incorporated Process for expansion of tobacco
US4414987A (en) * 1981-08-20 1983-11-15 Philip Morris Incorporated Process for increasing the filling power of tobacco lamina filler
US4431011A (en) * 1981-09-23 1984-02-14 Rothchild Ronald D Process for expanding tobacco with water
US4407306A (en) * 1981-12-17 1983-10-04 American Brands, Inc. Method for expanding tobacco with steam at high temperature and velocity
US4458700A (en) * 1982-04-15 1984-07-10 Philip Morris Incorporated Process for increasing the filling power of tobacco lamina filler having a low initial moisture content
DE3315274A1 (de) * 1982-05-11 1983-11-17 Hauni-Werke Körber & Co KG, 2050 Hamburg Verfahren und vorrichtung zum volumenvergroessern von tabak
CH658367A5 (de) * 1982-05-11 1986-11-14 Hauni Werke Koerber & Co Kg Verfahren und vorrichtung zum volumenvergroessern von tabak.
US4494556A (en) * 1982-06-24 1985-01-22 Brown & Williamson Tobacco Corporation Pneumatic conveying tobacco drying apparatus
DE3240176A1 (de) * 1982-10-29 1984-05-03 Tamag Basel AG, 4127 Birsfelden Verfahren zur volumenvergroesserung von tabakmaterial
GB8515217D0 (en) * 1985-06-15 1985-07-17 British American Tobacco Co Treatment of tobacco
US4760854A (en) * 1985-12-02 1988-08-02 Brown & Williamson Tobacco Corporation Tobacco expansion process
DK172024B1 (da) * 1987-07-29 1997-09-22 Bat Cigarettenfab Gmbh Separator til adskillelse af små tobaksstykker fra en tobak/gasblanding
DE3878072D1 (de) * 1987-07-29 1993-03-18 Bat Cigarettenfab Gmbh Abscheider zur trennung von tabak-teilchen aus einem tabak/gas-gemisch.
US5095922A (en) * 1990-04-05 1992-03-17 R. J. Reynolds Tobacco Company Process for increasing the filling power of tobacco material
JP3140039B2 (ja) * 1990-11-07 2001-03-05 日本たばこ産業株式会社 たばこ原料の気流乾燥方法およびその装置
US5251649A (en) * 1991-06-18 1993-10-12 Philip Morris Incorporated Process for impregnation and expansion of tobacco
US5259403A (en) * 1992-03-18 1993-11-09 R. J. Reynolds Tobacco Company Process and apparatus for expanding tobacco cut filler
SK139993A3 (en) * 1992-12-17 1994-09-07 Philip Morris Prod Method of impregnation and expanding of tobacco and device for its performing
US5582193A (en) * 1994-08-24 1996-12-10 Philip Morris Incorporated Method and apparatus for expanding tobacco
US5908032A (en) * 1996-08-09 1999-06-01 R.J. Reynolds Tobacco Company Method of and apparatus for expanding tobacco
EP1450122B1 (en) * 2001-11-26 2013-07-24 Japan Tobacco Inc. Air flow dryer for granular material
CN108685155B (zh) * 2017-04-12 2021-03-16 秦皇岛烟草机械有限责任公司 一种烟油提取方法及装置

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
BE739873A (en) * 1969-10-06 1970-04-06 Increasing the filling capacity of tobacco
US3771533A (en) * 1970-08-31 1973-11-13 Philip Morris Inc Process for puffing tobacco
IT1031068B (it) * 1974-02-05 1979-04-30 Airco Inc Metodo e apparecchiatura per la espansione di sostanze or ganiche
US4340073A (en) * 1974-02-12 1982-07-20 Philip Morris, Incorporated Expanding tobacco
US4044780A (en) * 1975-09-05 1977-08-30 American Brands, Inc. Apparatus for total blend expansion
US4336814A (en) * 1977-08-08 1982-06-29 Philip Morris Incorporated Process for expanding tobacco
US4308876A (en) * 1979-02-16 1982-01-05 Airco, Inc. Methods and apparatus for expanding tobacco

Also Published As

Publication number Publication date
FI803302L (fi) 1981-05-22
IE50199B1 (en) 1986-03-05
IE801936L (en) 1981-05-21
EP0029588B1 (en) 1984-03-14
DE3067036D1 (en) 1984-04-19
BR8007593A (pt) 1981-06-02
US4366825A (en) 1983-01-04
FI67658C (fi) 1985-05-10
AU533889B2 (en) 1983-12-15
JPS5685274A (en) 1981-07-11
PH18519A (en) 1985-08-02
AR221446A1 (es) 1981-01-30
EP0029588A1 (en) 1981-06-03
CA1151966A (en) 1983-08-16
JPS5725194B2 (fi) 1982-05-28
AU6268780A (en) 1981-06-25

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI67658B (fi) Expansion av raotobak
US4167191A (en) Tobacco drying process
US4407306A (en) Method for expanding tobacco with steam at high temperature and velocity
CA1160935A (en) Tobacco drying apparatus
JPH04173079A (ja) たばこ原料の気流乾燥方法およびその装置
JP5948316B2 (ja) たばこ原料の膨化方法およびその装置
JPWO2003046453A1 (ja) 粒状材料の気流乾燥機
JPS623779A (ja) たばこ膨脹法およびたばこ膨脹装置
JPS643474B2 (fi)
US4483352A (en) Method of increasing the volume of cut tobacco ribs and an apparatus for carrying out said method
CA2068664C (en) Drying process for increasing the filling power of tobacco material and apparatus for carrying out said process
CN105190211B (zh) 用于生成具有减低的结晶水含量的盐的方法
US20080135057A1 (en) System for producing expanded tobacco
CA1158692A (en) Apparatus for prevention of material build-up in a conduit
US4945930A (en) Apparatus for expanding and/or drying particulate material
JPH06209751A (ja) 有機材料の含水量を調節する方法
CA1196834A (en) Tobacco drying procedure
JPS62110933A (ja) フイラメントケ−ブルの処理方法
RU2560306C2 (ru) Способ расширения табачного материала и устройство для его осуществления
JPS63254973A (ja) タバコ材膨嵩方法及び装置
CN112385876A (zh) 一种高松厚度的再造烟叶制备方法
JPS5920798B2 (ja) 多孔質材料の湿気含有量を均等化する方法と装置
GB913464A (en) Process and apparatus for treating solids in a gas stream

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired

Owner name: PHILIP MORRIS PRODUCTS INC.