FI67190B - Slagverktyg med ett foerformat glasfiberhandtag - Google Patents

Slagverktyg med ett foerformat glasfiberhandtag Download PDF

Info

Publication number
FI67190B
FI67190B FI791202A FI791202A FI67190B FI 67190 B FI67190 B FI 67190B FI 791202 A FI791202 A FI 791202A FI 791202 A FI791202 A FI 791202A FI 67190 B FI67190 B FI 67190B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
eye
arm
brushes
head
brushed
Prior art date
Application number
FI791202A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI67190C (fi
FI791202A (fi
Inventor
Jr Marino Curati
Original Assignee
True Temper Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by True Temper Corp filed Critical True Temper Corp
Publication of FI791202A publication Critical patent/FI791202A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI67190B publication Critical patent/FI67190B/fi
Publication of FI67190C publication Critical patent/FI67190C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B25HAND TOOLS; PORTABLE POWER-DRIVEN TOOLS; MANIPULATORS
    • B25GHANDLES FOR HAND IMPLEMENTS
    • B25G3/00Attaching handles to the implements
    • B25G3/34Attaching handles to the implements by pressing the handle on the implements; using cement or molten metal, e.g. casting, moulding, by welding or the like

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Brushes (AREA)
  • Processing Of Solid Wastes (AREA)
  • Disintegrating Or Milling (AREA)
  • Manufacture And Refinement Of Metals (AREA)
  • Percussive Tools And Related Accessories (AREA)
  • Moulding By Coating Moulds (AREA)

Description

RjS^l M -«KUULUTUSjULHAISU 6719 0
jj&A lJ 0) UTLÄGG NI NGSSKIll FT O/I^U
C Patentti oySnnstty 11 02 1985 C®) Patent neddelat ^ ^ (51) KvJk?/lm.a.3 B 25 G 3/00 SUOMI—FINLAND (*> 791202 (II) Hifcimhpiftl 11.0A.79 (23) AMaipai*·—GHdgkMdaf 11.0A.79 (41) TuMac Hfchtlat — BBvK offutHg 25-10.79
PmUntti* ja raki«teHh*llltut (44) MiMlrtMratpiinn |« fcuuLJuWulwi pww.— _.
Patent· och vegiaterttyralaan ' AmNcm uthgi od» ud.»krtfu* pabdewad 31.10.8A
(32)(33)(31) ***«*! prtoriut 2A.0A.78 USA(US) 899078 Toteennäytetty-Styrkt (71) True Temper Corporation, 1623 Euclid Avenue, Cleveland, Ohio AA115, USA(US) (72) Marino Curati, Jr., Geneva, Ohio, USA(US) (7A) Leitzinger Oy (5A) Iskutyökalu, jossa on esivalmistettu lasikuituvarsi -Slagverktyg med ett förformat glasfiberhandtag
Keksinnön kohteena on iskutyökalu, jonka muodostaa lyöntipää, jossa on varren vastaanottava ja mainitun pään läpi ulottuva silmä, johon kuuluu sisä- ja ulkopäät, valettu lasikuituvarsi, jossa on pääosa ja varsiosa, jolloin osa mainitusta pääosasta asettuu mainittuun silmään sen sisäpäästä käsin, varressa on harjaosa ja harjoilla varustamaton osa, jolloin harjoilla varustamaton osa sijaitsee harjaosan läheisyydessä ja laajenee taaksepäin varsiosan suuntaan ja mainittu silmä laajenee ulospäin sisäpäästään, jolloin harjaosan kauempana oleva pää on ennalta määrätyn minimivälimatkan päässä silmän ulkopäästä ja jolloin muovihartsimateriaali täyttää silmän harjojen väliltä silmän ulkopäähän saakka.
Tällä alalla on tunnettua muodostaa esivalmistettua lasikuitua oleva iskutyökalun varsi siten, että päässä on epälineaarinen paksunnon tai juomurakenne, joka ulottuu yleisesti ottaen varren pituusakselin suuntaan. Tällaiset juomut tai harjat helpottavat varren yhdistämistä työkalun lyöntipäähän ja avustavat varren pään keskittämistä poikittaissuunnassa lyöntipään silmään.
2 67190 r
On myös tunnettua täyttää pään silmä varren ollessa jo työnnettynä siihen muovihartsimateriaalilla lyöntipään kiinnittämiseksi tai sitomiseksi varteen ja päinvastoin. Toisinaan kuitenkin metallisten lyön-tipäiden ja/tai varsien epätarkasta muodosta ja niihin liittyvistä tavanomaisista kokotoleransseista johtuen varsi työntyy pään lävitse ennen varren harjaosan puristumista täysin työkalun lyöntipään silmään. Tämä on rumannäköistä ja toiminnan kannalta epäedullista ja lisäksi siitä seuraa lyöntipään ja siihen liittyvän varren epävarma liitos.
Keksinnön tarkoituksena on saada aikaan uusi järjestely iskutyöka-lun lyöntipään kiinnittämiseksi sen ennalta valmistettuun lasikuitu-varteen, joka järjestely on tunnettu siitä, että harjaosaan kuuluu harjat, jotka ulottuvat ainoastaan lineaarisesti olennaisesti varren pituussuuntaan ja sijaitsevat tasavälein mainitun pääosan ympärillä, harjaosa sijaitsee silmän sisällä sen uiko- ja sisäpäiden välissä, jolloin silmässä on olennaisesti lineaarinen väliosan harjojen tarttuessa tiiviisti silmän lineaariseen osaan, jolloin mainittu pääosa työntyy silmään olennaisesti keskelle poikittaisesti siihen nähden, ja harjoilla varustamaton osa tarttuu pään silmän mainittuun laajenevaan sisäpäähän ja rajoittaa varren työntymisen pään silmään.
Edelleen keksinnön tarkoituksena on saada aikaan iskutyökalun ennalta valmistettu muovilasikuituvarsi, joka on tunnettu siitä, että mainittuun varteen kuuluu pääosa ja varsiosa, pääosassa on harjaosa ja harjoilla varustamaton osa harjaosan vieressä, jolloin harjoilla varustamaton osa laajenee taaksepäin varsiosan suuntaan, ja harja-osassa on useita harjoja, jotka ulottuvat ainoastaan olennaisesti suoraan varren pitkittäissuuntaan ja sijaitsevat välimatkan päässä toisistaan mainitun pääosan ympärillä, jolloin harjaosa on sovitettu asettumaan tiiviisti silmän sisäpintaa vasten pääosan saattamiseksi olennaisesti lyöntipään silmän keskelle, jolloin harjojen pituus on ennalta määrätty, jotta ne sijoittuvat silmän uiko- ja sisäpäiden väliin yhdistettäessä varsi lyöntipäähän, ja harjoilla varustamaton osa on sovitettu tarttumaan silmän sisäpäähän varren liikkeen rajoittamiseksi silmään yhdistämisvaiheen aikana.
Keksinnön muut tarkoitukset ja edut selviävät seuraavasta yksityiskohtaisesta selityksestä ja oheisista piirustuksista, joissa: 3 671 90
Kuvio 1 on ositettu sivupystykuva keksinnön mukaisesti muodostetun iskutyökalun valetusta lasikuituvarresta.
Kuvio 2 on osittain leikattu kuva olennaisesti pitkin kuvion 1 linjaa 2-2 nähtynä nuolten suuntaan.
Kuvio 3 on päästä nähty pystykuva olennaisesti pitkin kuvion 1 linjaa 3-3 nähtynä nuolten suuntaan.
Kuvio 4 on leikkauskuva olennaisesti pitkin kuvion 1 linjaa 4-4 nähtynä nuolten suuntaan ja esittäen yleisesti ottaen kaavio-maisesti lasikuitusäikeet, joista varsi muodostuu.
Kuvio 5 on osittainen leikkauskuva kuvion 1 mukaisesta varresta yhdistettynä vasaran lyöntipään silmään, jolloin muovihartsi-materiaalia on syötetty pään silmään lyöntipään kiinnittämiseksi tai sitomiseksi varteen.
Kuvio 6 on osapintakuvanto nähtynä olennaisesti pitkin kuvion 5 linjaa 6-6 nuolten suuntaan.
Kuvio 7 on leikkausosakuva nähtynä olennaisesti pitkin kuvion 5 linjaa 7-7 nuolten suuntaan.
Kuvio 8 on ositettu pystykuva lasikuituvarren eräästä toisesta suoritusmuodosta.
Kuvio 9 on pystykuva nähtynä olennaisesti pitkin kuvion 8 linjaa 9-9 nuolten suuntaan.
Kuvio 10 on ositettu osittainen leikkauskuva nähtynä pitkin kuvion 8 linjaa 10-10 nuolten suuntaan.
Kuvio 11 on leikkauskuva nähtynä olennaisesti pitkin kuvion 8 linjaa 11-11 nuolten suuntaan, jolloin kuvio esittää olennaisesti kaaviomaisesti lasikuitusäikeet, joista varsi muodostuu.
AV' V 67190
Kuvio 12 on osittainen leikkauskuva vasaran varresta, joka on samanlainen kuin kuviossa 2 esitetty suoritusmuoto, ja esittää olennaisesti kaaviomaisesti varren muodostavan materiaalin yhden lasikuitusäikeen sijainnin.
Kuvio 13 on muuten samanlainen kuin kuvio 12, mutta esittää kuvioissa 8-11 esitettyä varren suoritusmuotoa.
Kuvio 14 on kaavioesitys, joka esittää varren kiinnityksen iskutyö-kalun lyöntipäähän.
Erityisesti kuvioissa 1 - 7 on esitetty iskutyökalu, joka esitetyssä suoritusmuodossa on sorkkavasara 10 (kuvio 5). Iskutyökalussa on lyöntipää 12, jonka läpi ulottuu silmä 14, jolloin esitetyssä suoritusmuodossa silmään 14 kuuluu laajeneva ulkopää 14a ja laajeneva sisäpää 14b. Esitetyssä suoritusmuodossa silmässä on olennaisesti lineaarinen väliosa 16, joka sijaitsee silmän laajenevien uiko- ja sisäpäiden välissä ja ulottuu olennaisesti yhdensuuntaisesti varren pituussuuntaisen jatkeen kanssa.
Keksinnön mukaisesti valettu muovilasikuituvarsi 18 on järjestetty työnnettäväksi lyöntipään silmään 14. Varsi 18 on edullisesti puris-tusvalettu käyttämällä alalla tunnettuja menetelmiä. USA-pate ntissa 2,940,492, J.J. Cuerrie et ai, 14.6.1969, on esitetty useita tunnettuja menetelmiä lasikuituvarsien valamiseksi. Esillä olevassa keksinnössä käytettäväksi tarkoitettu varsi on muodostettu nipusta pitkänomaisia lasikuitusäikeitä, jotka on suunnattu olennaisesti pitkittäis-suuntaisesti ja sekoitettu sopiviin muovihartsimateriaaleihin, joita voivat olla esimerkiksi alalla tunnetut epoksihartsit ja jotka asetettuna paineen ja lämmön alaiseksi muotissa muodostavat sopivan varren, jonka taivutuslujuus ja iskunkestävyys ovat riittävät käytettäväksi iskutyökalussa.
Jotkut lasikuitusäikeet S (kuviot 4 ja 12), jotka lujittavat valetun varren muodostavaa muovihartsimateriaalia, on sijoitettu tai suunnattu edullisesti suhteellisen lähelle varren ulkopintaa, kuten kuvioissa 4 ja 12 on kaaviomaisesti esitetty, jotta varrelle saataisiin aikaisern-
II
67190 paa parempi taivutuslujuus ja iskunkestävyys.
Varressa 18 on oteosa 20, johon on sovitettu valettavaksi tai kiinnitettäväksi kuminen kädensija (ei esitetty), joka kattaa varren keskiosan 22 ja pääosan 24.
Pääosassa 24 on harjaosa 26 ja harjoittamaton osa 26a, joka sijaitsee välittömästi harjaosan vieressä ja laajenee ulospäin alkaen kohdasta 27 varren oteosan 20 ja kara- tai runko-osan 22 suuntaan. Osan 26a levein laajenemiskohta on 28, jota selvitetään yksityiskohtaisemmin jäljempänä. Harjaosan 26 harjat 30 ulottuvat vain suoraan varren pituussuuntaan ja ulottuvat harjaosan ulkopuolelle kohdassa 31 sulautuen tasaisesti kohdassa 32 (kuvio 2) harjoittamattoman osan 26a laajeneviin rajapintoihin.
Kuviosta 12 voidaan havaita, että olennaisesti pitkittäissuuntaisesti varsiosan pinnan läheisyydessä kulkevat lasikuitusäikeet S eivät yleensä ulotu pään harjaosan harjoihin 30. Puristusvalun aikana hartsimainen materiaali, josta varsi muodostuu, virtaa harjat muodostavan muotin onteloihin, ja johtuen pitkänomaisuudestaan ja nippumai-suudestaan lasikuitusäiemateriaali S pysyy yleensä lähellä karan ja varren pääosien pintaa, nmtta irti harjojen rajoista. Tällöin harjat muodostetaan olennaisesti helpommin murskattavasta hartsimateriaalista verrattuna lasikuitumateriaaliin.
Pään harjaosa 26 on edullisesti mitoitettu siten lyöntipään silmän kokoon nähden, että työnnettäessä varsi silmään sisäpäässä 14b harjat 30 joutuvat äärimmäisen tiukalle ja edullisesti murtuvat lyöntipään silmän lineaarisen väliosan 16 suhteen kiilaten siten tiiviisti varren silmään ja pitäen sen samalla olennaisesti keskellä silmää kompensoiden siten silmän muodossa ja mitoissa olevat epäsäännöllisyydet. Kuten kuvioista 5, 6 ja 7 voidaan havaita (esittää edullista tilannetta) lyöntipään silmän lineaarisen osan pintoihin 16 tarttuvat harjat 30 ovat jonkin verran murtuneen tai leikkautuneet, jolloin niiden ulommat päät eivät pyöristy yhdistettäessä varsi lyönti-päähän, vaan pikemminkin hieman littenevät ja asettuvat pinta pintaa vasten silmän lineaarisen osan 16 rajapintojen kanssa. Tämä ei koske ainoastaan varren pääosan harjaosan päätyharjoja 30a vaan myös sivu-harjoja 30b.
6 Γ~ 67190
Varsi 18 pakotetaan lyöntipään silmään niin pitkälle, että silmän 14 sisäpää 14b on kiilautuneena varrenpään harjoittamattoman osan 26a laajeneviin rajapintoihin, kuten esimerkiksi kuvioissa 5 ja 7 on esitetty. Tämä kiilaliitos rajoittaa varren pääosan työntymistä lyöntipään silmään 14, jolloin harjaosan ulompi pää on ennalta määrätyn minimimatkan X (kuvio 5) päässä lyöntipään silmän uloimmasta päästä 14a. Tämä minimimatka X on noin 5 mm.
Ennen varren työntämistä silmä 14 täytetään ennalta määrätyllä määrällä nestemäistä muovihartsimateriaalia, esimerkiksi alalla hyvin tunnettua epoksia, jolloin silmän ulkopään sulkee nauha T tai vastaava (kuvio 14), jolloin aine (nestemäinen muovi) pysyy siellä; tämän jälkeen, kun varsi pakotetaan silmään sisäpäästä 14b, nestemäinen muovimateriaali virtaa harjaosan harjojen välisissä tiloissa tai kouruissa 34 ja täyttää silmän alan suunnilleen tasoon Z-Z asti (kuviot 5 ja 14), jolloin on selvää, että varret työnnetään yleensä silmään alaspäin lyöntipään 12 sijaitessa ylösalaisessa asennossa, kuten esimerkiksi kuviossa 14 on esitetty. Muovimateriaalin 36 kovettuessa lyöntipää ja varsi liittyvät tai sitoutuvat lujasti toisiinsa.
On selvää, että järjestämällä harjat 30 ulottumaan ainoastaan lineaarisesti varsi voi työntyä lujasti ja varmasti lyöntipään silmään työntämällä varsi sisään. Riippumatta siis ristiriitaisuudesta lyöntipään ja varren välillä harjoilla varustamattoman laajenevan osan 26a kohdalla, lyöntipään sisäpää sijaitsee yleensä aina siihen liittyvien harjojen sisäpäiden takapuolella parantaen siten ulkonäköä ja kiinnittäen samalla lyöntipään entistä lujemmin varteen, ja samalla säilyy lyöntipään varma ja luja kiinnitys varteen varren pääosassa. Koska harjat 30 ovat melkein yksinomaan muovihartsia, ne muuttavat muotoaan tai leikkautuvat suuremmitta vaikeuksitta mahdollistaen siten varren työntymisen nopeasti lyöntipään silmään riippumatta lyöntipään ja valetun lasikuituvarren välisistä tolerans-sieroista.
Säilyttämällä ennalta määrätty minimiväli tai etäisyys X varren harjaosan ulomman pään ja lyöntipään silmän ulkopään välillä saadaan varmistetuksi riittävä muovimateriaalikerros varren pään peittämiseksi ja sen näkymisen estämiseksi muovin läpi siinä tapauksessa, että jälkimmäinen on lähes kirkasta tai läpikuultamatonta. Lisäksi saadaan 671 90 7 riittävä kerros sitovaa muovimateriaalia lyöntipään ja varren välisen keskinäisen liikkeen estämiseksi ja jälkimmäisen ankkuroimiseksi varmasti lyöntipään silmään.
Kuten edellä mainittiin, lasikuituvarsi valmistetaan lämmitetyssä muotissa (ei esitetty) . Jotta saataisiin eliminoiduksi tarve tavanomaisen "pursoutumisen" poistamisesta käsin muotin jakopinnasta, jolloin tällainen "pursoutuminen" tapahtuu tavanomaisessa tuotannossa pitkin varsituotteen pituussuuntaista pystykeskitasoa, muotin jakopinta (kaaviomaisesti esitetty pistekatkoviivalla P - kuvio 2) on järjestetty kulkemaan pitkin tai asettumaan yhteen varren karaosan 22 korkeusvaakakäyrän 38 kanssa, kts. kuviot 1 ja 2. Varren puhdistaminen mekaanisessa puhdistimessa, esimerkiksi rumpupuhdistimessa, poistaa yleensä riittävästi pursotuksen varren esillä olevista osista (esimerkiksi karaosa), jolloin jakopintapursotus esiintyy pitkin korkeusviivaa 38. Tämän mukaisesti varsien käsin tapahtuva pintakäsittely saadaan olennaisesti eliminoiduksi. Varsien mekaaninen puhdistus pursotuksen ulottuessa pitkin varren ulkopintaa sen pituussuuntaisessa keskipystytasossa ei poista pursotusta visuaalisessa mielessä riittävästi, josta syystä kukin varsi pitää hinkata tai hioa käsin purseen poistamiseksi. Kuvioissa 8 - 11 on esitetty eräs toinen suoritusmuoto valetussa lasikuitukahvassa 18'. Tässä suoritusmuodossa harjat 30' eivät sulaudu varren harjoilla varustamattomaan osaan 26a', vaan päättyvät kohdassa 40 ennen tällaista sulautumiskohtaa ja pääosan harjaosan 26' alueella. Tämä varmistaa sen, että harjat varmasti sijaitsevat lyöntipään silmässä riippumatta lyöntipään silmän huomattavista pituustoleranssivaihteluista, ja lisäksi saadaan yleensä varmistetuksi se, että valetun varren muodostavat pitkänomaiset lasikuitusäikeet (kuviot 11 ja 13) eivät missään tapauksessa ulotu tai työnny pääosan harjoihin 30', koska se paine ja lämpö, jolle varsi on alttiina sen muodostumisen aikana, aiheuttaa niiden pitkänomaisesta nippumaisesta luonteesta johtuen lasikuitujen puristumisen ainakin varren harjaosan harjojen 30' väliset kourualueet 34' muodostaviin pintoihin asti. Kourujen sisä-tai pohjapintojen ja harjoilla varustamattoman osan 26a' viistojen tai laajenevien rajapintojen välinen liitos on edullisesti pyöristetty kohdan 42 (kuvio 10) tapaan, jotta jännityksen keskittyminen näihin liitoksiin estettäisiin. Lisäksi kuvion 13 mukaisesti varren rungon muodostavat pitkänomaiset lasikuitusäikeet S sijaitsevat varren rungon pinnan lähellä ja varmistavat yleisesti ottaen sen, 8 67190 että varsi on riittävän luja ja taipuisa sille tarkoitetussa käytössä. Lyöntipään silmän sisäpää tarttuu edullisesti laajenevaan harjoilla varustamattomaan osaan 26a' olennaisesti samasta kohdasta kuin ensin kuvatussa suoritusmuodossa varren työntymisen rajoittamiseksi lyöntipään silmään.
Yllä olevasta selityksestä ja oheisista piirustuksista selviää, että keksinnön avulla saadaan aikaan uusi iskutyökalu, johon kuuluu lyönti-pää, jossa on varren vastaanottava silmä, joka ulottuu pään läpi, ja josaa työkalussa on sisä- ja ulkonäät sekä ennalta valmistettu lasi-kuituvarsi, jossa on pääosa ja ote- tai varsiosa, jolloin osa pääosaa asettuu silmään sen sisäpäästä käsin, jolloin varressa on harjaosa ja harjoilla varustamaton osa harjaosan harjojen ulottuessa ainoastaan lineaarisesti olennaisesti varren pituussuuntaan ja harjoilla varustamattoman osan sijaitessa harjaosan vieressä ja laajetessa taaksepäin varsiosan suuntaan. Harjat mahdollistavat varren pääosan tiukan kiinnityksen silmän rajapintaan ja saavat lisäksi aikaan pääosan työntymisen keskelle silmää, ja harjoilla varustamaton osa tarttuu lyöntipään silmään laajenevaan päähän ja rajoittaa varren liikettä pään silmään, jolloin harjaosan ulompi pää sijaitsee ennalta määrätyn minimivälimatkan päässä silmän ulkopäästä, ja tämän jälkeen muovimateriaali täyttää harjojen välisen silmän ja silmän ulkopään lyöntipään ja varren sitomiseksi tai kiinnittämiseksi lujasti yhteen. Silmä on rakennettu ja järjestetty aikaansaamaan luja kiinnitys lyöntipään ja varren välille, vaikka lyöntipään silmän valmistustoleranssialue olisi varsin suurikin.
Tässä käytety termit ja sanonnat on tarkoitettu kuvaamaan, mutta ei rajoittamaan keksintöä eikä tällaisia sanontoja käytetä siinä tarkoituksessa, että ne sulkisivat pois esitettyjen tai kuvattujen tunnusmerkkien ekvivalentteja, ja on selvää, että muutokset esitettyihin suoritusmuotoihin ovat mahdollisia oheisten patenttivaatimusten puitteissa.
Il

Claims (8)

  1. 9 67190 1. iskutyökalu (10), jonka muodostaa lyöntipää (12), jossa on varren (18, 18') vastaanottava ja mainitun pään läpi ulottuva silmä (14), johon kuuluu sisä- ja ulkopäät (14a, 14b), valettu lasikuituvarsi (18, 18')# jossa on pääosa (24) ja varsiosa (20, 22), jolloin osa mainitusta pääosasta asettuu mainittuun silmään (14) sen sisäpäästä (14b) käsin, varressa (18, 18') on harjaosa (26, 26') ja harjoilla varustamaton osa (26a, 26a'), jolloin harjoilla varustamaton osa (26a, 26a') sijaitsee harjaosan (26, 26') läheisyydessä ja laajenee taaksepäin varsiosan (20) suuntaan ja mainittu silmä (14) laajenee ulospäin sisäpäästään (14b), jolloin harjaosan (26, 26') kauempana oleva pää on ennalta määrätyn minimivälimatkan (x) päässä silmän (14) ulkopäästä (14a) ja jolloin muovihartsimateriaali täyttää silmän harjojen (30, 30') väliltä silmän (14) ulkopäähän (14a) saakka, tunnettu siitä, että harjaosaan (26, 26') kuuluu harjat (30, 30'), jotka ulottuvat ainoastaan lineaarisesti olennaisesti varren (18, 18') pituussuuntaan ja sijaitsevat tasavälein mainitun pääosan (24) ympärillä, harjaosa (26, 26') sijaitsee silmän (14) sisällä sen uiko- ja sisäpäiden (14a, 14b) välissä, jolloin silmässä on olennaisesti lineaarinen väliosan (16) harjojen (30, 30') tarttuessa tiiviisti silmän lineaariseen osaan, jolloin mainittu pääosa (24) työntyy silmään olennaisesti keskelle poikit-taisesti siihen nähden, ja harjoilla varustamaton osa (26a, 26a') tarttuu pään silmän mainittuun laajenevaan sisäpäähän (14b) ja rajoittaa varren (18, 18') työntymisen pään silmään.
  2. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen työkalu, tunnettu siitä, että lineaariset harjat (30) sulautuvat tasaisesti harjoilla varustamattoman osan (26a) laajeneviin pintoihin.
  3. 3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen työkalu, tunnettu siitä, että lineaariset harjat (30') päättyvät harjoilla varustamattoman osan (26a') laajenevien pintojen etupuolelle.
  4. 4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen työkalu, tunnettu siitä, 10 671 90 että muovihartsimateriaali (36) on epoksihartsia.
  5. 5. Esivalmistettu muovilasikuituvarsi (18, 18'), joka on sovitettu yhdistettäväksi iskutyökalun (10) lyöntipäähän (12), jossa lyönti-päässä on sen läpi ulottuva silmä (14), joka laajenee ainakin sisäpäästään (14b), jolloin varsi on sovitettu kiinnitettäväksi päähän silmän sisäpäästä käsin ja jolloin varsi (18, 18') on sovitettu työnnettäväksi silmään (14) yhdessä tietyn muovihartsimäärän (36) kanssa hartsin saattamiseksi täyttämään harjojen (30, 30') välit (34, 34'), tunnettu siitä, että mainittuun varteen (18, 18') kuuluu pääosa (24) ja varsiosa (20), pääosassa on harja-osa (26, 26') ja harjoilla varustamaton osa (26a, 26a') harjaosan vieressä, jolloin harjoilla varustamaton osa laajenee taaksepäin varsiosan (20) suuntaan, ja harjaosassa (26, 26') on useita harjoja (30, 30'), jotka ulottuvat ainoastaan olennaisesti suoraan varren (18, 18') pitkittäissuuntaan ja sijaitsevat välimatkan päässä toisistaan mainitun pääosan (24) ympärillä, jolloin harjaosa (26, 26') on sovitettu asettumaan tiiviisti silmän (14) sisäpintaa (16) vasten pääosan (24) saattamiseksi olennaisesti lyöntipään silmän keskelle, jolloin harjojen (30, 30') pituus on ennalta määrätty, jotta ne sijoittuvat silmän uiko- ja sisäpäiden (14a, 14b) väliin yhdistettäessä varsi lyöntipäähän, ja harjoilla varustamaton osa (26a, 26a') on sovitettu tarttumaan silmän sisäpäähän varren (18, 18') liikkeen rajoittamiseksi silmään yhdistämisvaiheen aikana.
  6. 6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen varsi, tunnettu siitä, että harjojen (30, 30') välisissä tiloissa on pitkänomaiset raot (34, 34'), jolloin kunkin raon pohjapinta sulautuu tasaisesti laajeten mainitun pääosan (24) harjoilla varustamattomaan osaan (26a, 26a’).
  7. 7. Patenttivaatimuksen 5 mukainen varsi, tunnettu siitä, että lineaariset harjat (30) päättyvät ennen sulautumistaan harjoilla varustamattomaan osaan (26a').
  8. 8. Patenttivaatimuksen 5 mukainen varsi, tunnettu siitä, että harjat (30) sulautuvat harjoilla varustamattomaan osaan 11 67190 (26a), jolloin etäisyys varren (18) pituussuunnassa siitä poikit-taistasosta, jossa harjat (30) sulautuvat harjoilla varustamattomaan osaan (26a), harjoilla varustamattoman osan maksimilaajentu-mispisteessä (28) olevaan poikittaistasoon, on olennaisesti yhtä suuri kuin ensin mainitun poikittaistason ja harjojen (30) väliin muodostuneiden urien (34) sisäpäiden (27) kautta kulkevan poikit-taistason välinen pitkittäisetäisyys. 12 671 90
FI791202A 1978-04-24 1979-04-11 Slagverktyg med ett foerformat glasfiberhandtag FI67190C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US05/899,078 US4165771A (en) 1978-04-24 1978-04-24 Impact tool having a pre-formed fiberglass handle
US89907878 1978-04-24

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI791202A FI791202A (fi) 1979-10-25
FI67190B true FI67190B (fi) 1984-10-31
FI67190C FI67190C (fi) 1985-02-11

Family

ID=25410459

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI791202A FI67190C (fi) 1978-04-24 1979-04-11 Slagverktyg med ett foerformat glasfiberhandtag

Country Status (4)

Country Link
US (1) US4165771A (fi)
FI (1) FI67190C (fi)
NO (1) NO145783C (fi)
SE (1) SE441345B (fi)

Families Citing this family (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4334563A (en) * 1980-07-21 1982-06-15 The Budd Company Swingable impact tool
DE3126420A1 (de) * 1981-07-04 1983-01-13 Wera-Werk Hermann Werner Gmbh & Co, 5600 Wuppertal Hammer mit vom hammerstiel ueber eine einsteckbuchse getragenem mittelteil
US4639029A (en) * 1985-08-09 1987-01-27 Kolonia Robert A Tool handle
US5123303A (en) * 1988-08-15 1992-06-23 Lee Lawrence K Impact tool, handle assembly and method of attaching handle to head
US5031272A (en) * 1990-02-28 1991-07-16 Carmien Joseph A Tool handle and method of attaching a handle to a percussive tool head
USD378344S (en) * 1994-05-04 1997-03-11 Kroenung Tracy M Set of hammer parts
US5651631A (en) * 1996-07-10 1997-07-29 Carmien; Joseph Allen Method and apparatus for attaching a tool handle to a tool head
US6158307A (en) 1999-05-05 2000-12-12 General Housewares Corporation Shock absorption system for a striking tool
US6216566B1 (en) 1999-10-20 2001-04-17 Snap-On Tools Company Insulating composite breaker bar
US6962098B2 (en) * 2003-08-18 2005-11-08 Snap-On Incorporated Undermolded structures and method of making same
CN201036876Y (zh) * 2005-02-05 2008-03-19 罗树森 连接牢固的斧或锤
US20130036877A1 (en) * 2008-12-09 2013-02-14 Ames True Temper, Inc. Coupling for handle and tool head
US20100139458A1 (en) * 2008-12-09 2010-06-10 Ames True Temper, Inc. Coupling for handle and tool head
US9233462B2 (en) 2013-10-21 2016-01-12 Milwaukee Electric Tool Corporation Hammer
US10730173B2 (en) 2015-08-24 2020-08-04 Stanley Black & Decker, Inc. Hammer tacker
BE1026607B1 (nl) * 2019-02-25 2020-04-06 Dafco Nv Professioneel handgereedschap en methode voor het vervaardigen ervan

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1435851A (en) * 1920-04-14 1922-11-14 Isham Harry Stevens Rubberset cushioned implement handle and insert thimble
US2940492A (en) * 1955-07-22 1960-06-14 Fayette R Plumb Inc Fiber-glass reinforced percussive tool handle
US2837381A (en) * 1955-11-21 1958-06-03 Oscar L Sarlandt Reinforced tool handle attachment
US3040762A (en) * 1959-04-04 1962-06-26 Spiotta Roberto Air delivery units particularly for underwater compressed air respirators
US3888721A (en) * 1974-05-28 1975-06-10 Nupla Corp Apparatus for attaching fiberglass handles
US4089356A (en) * 1976-02-06 1978-05-16 Connor Dennis J O Fiber-reinforced plastic tool handle

Also Published As

Publication number Publication date
NO791345L (no) 1979-10-25
SE441345B (sv) 1985-09-30
FI67190C (fi) 1985-02-11
FI791202A (fi) 1979-10-25
NO145783B (no) 1982-02-22
US4165771A (en) 1979-08-28
NO145783C (no) 1982-06-02
SE7903566L (sv) 1979-10-25

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI67190B (fi) Slagverktyg med ett foerformat glasfiberhandtag
EP1142505B1 (de) Verfahren zur Herstellung von Bürsten
US4639029A (en) Tool handle
KR101285993B1 (ko) 칫솔 및 칫솔 제작 방법
US5375486A (en) Surface protective striking tools
US4605254A (en) Reinforced handle and method of making same
JP2005510374A (ja) 改良された骨格を有する被包性のデッドブロー型ハンマー
EP3622853A1 (en) Oral care implement
EP2150147A1 (de) Vorrichtung zur zahn- und/oder mundreinigung und verfahren zur herstellung
AU2022259743B2 (en) Axe and a method for manufacturing an axe
SK114299A3 (en) Toothbrush
US20130198967A1 (en) Composite pry bar and striking tool
US4331331A (en) Game racquet and method of making
US5213014A (en) Closed back shovel and method of assembly
GB1581883A (en) Packet frame for ball games
US3172141A (en) Brush construction
US6039661A (en) Reinforced hockey replacement blade and method of making the same
US2258361A (en) Paintbrush
US2840841A (en) Paint brush and method of making the same
US2274002A (en) Paint brush
US5643520A (en) Process for manufacturing a bow rake
DE2423498C3 (de) Werkzeug, insbesondere Schlagwerkzeug
KR200459648Y1 (ko) 플라스틱 삽 본체와 중공 삽자루의 조립구조
US4367564A (en) Sweeper bristle and method of making
CA1288996C (en) Implement having a thermoplastic handle molded over an intermediate portion of a working head

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: TRUE TEMPER CORPORATION