FI67059C - Praomtransportsystem. - Google Patents

Praomtransportsystem. Download PDF

Info

Publication number
FI67059C
FI67059C FI823849A FI823849A FI67059C FI 67059 C FI67059 C FI 67059C FI 823849 A FI823849 A FI 823849A FI 823849 A FI823849 A FI 823849A FI 67059 C FI67059 C FI 67059C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
pusher
barge
coupling
vessel
wedge
Prior art date
Application number
FI823849A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI823849A0 (fi
FI823849L (fi
FI67059B (fi
Inventor
Kai Levander
Tuomas Routa
Jan Kingo
Original Assignee
Waertsilae Oy Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Waertsilae Oy Ab filed Critical Waertsilae Oy Ab
Publication of FI823849A0 publication Critical patent/FI823849A0/fi
Priority to FI823849A priority Critical patent/FI67059C/fi
Priority to SE8306069A priority patent/SE468126B/sv
Priority to GB08329822A priority patent/GB2132566B/en
Priority to NO834079A priority patent/NO174702C/no
Priority to JP58208405A priority patent/JPS59100082A/ja
Publication of FI823849L publication Critical patent/FI823849L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI67059B publication Critical patent/FI67059B/fi
Priority to SG54487A priority patent/SG54487G/en
Priority to HK873/87A priority patent/HK87387A/xx
Publication of FI67059C publication Critical patent/FI67059C/fi
Priority to US07/581,087 priority patent/US5052323A/en

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63BSHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; EQUIPMENT FOR SHIPPING 
    • B63B35/00Vessels or similar floating structures specially adapted for specific purposes and not otherwise provided for
    • B63B35/66Tugs
    • B63B35/70Tugs for pushing

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Ocean & Marine Engineering (AREA)
  • Ship Loading And Unloading (AREA)
  • Laying Of Electric Cables Or Lines Outside (AREA)
  • Screw Conveyors (AREA)

Description

67059
PROOMUNKULJETUSJÄRJESTELMÄ - PRAMTRANSPORTSYSTEM
Keksintö kohdistuu proomunkuljetusjärjestelmään, joka käsittää yhden tai useamman proomun ja ainakin yhden käyttö-koneistolla varustetun työntöaluksen, joka kytketään proomuun sen kuljettamiseksi työntämällä.
Tunnetaan useita erilaisia proomunkuljetusjärjestelmiä, jossa työntöalus kytketään proomun takaosaan. Monessa tunnetussa laitteessa työntöaluksen ja proomun välinen kytkinasento on pystysuunnassa kiinteä, mikä aiheuttaa vaikeuksia proomun kelluntakorkeuden vaihdellessa sen kantaman lastin painon mukaan. Tätä ongelmaa on yritetty ratkaista kehittämällä erilaisia korkeussuunnassa säädettäviä kytkinlaitteita. Muutamissa käytetään sekä kitkaan että mekaaniseen lukitukseen perustuvia kytkin-laitteita kiinteän kytkennän aikaansaamiseksi. Toisissa käytetään liukuvia ohjauselimiä ja vaijerikiinnitystä, jolloin työntöalus voi liikkua proomuun nähden. On kuitenkin osoittautunut, että kitkan avulla joko ei saada riittävän lujaa liitosta tai sitten kytkinlaitteet tulevat niin monimutkaisiksi tai tilaviksi, että niiden asentaminen tulee epätarkoituksenmukaiseksi. Liikkuvaa kytkentää ei taas voida käyttää avomerialueilla.
Keksinnön tarkoituksena on ratkaista yllä mainittu ongelma. Keksinnön tarkoitus saavutetaan patenttivaatimuksessa 1 mainitun rakenteen avulla. Keksinnön tärkeimmät piirteet ovat, että työntöalus on täysin liikkumattomasti yhdistetty proomuun ja että tähän käytetään sekä työntöaluksen edessä että sen takaosassa olevia kytkinlaitteita, jotka määräävät pystysuorassa suunnassa mekaanisesti pakko-ohjatun kytkin-asennon, jonka korkeus on muutettavissa proomun kellunta-korkeuden mukaan. Käsitteellä "työntöaluksen takaosa" tarkoitetaan sitä työntöaluksen osaa, jonka etäisyys työntö-aluksen etupäästä on vähintään puolet työntöaluksen pituudesta, mieluimmin kuitenkin vähintään 75 prosenttia työntöaluksen pituudesta.
2 67059
Eräässä suositussa keksinnön sovellutusmuodossa on proomussa joukko eri korkeusasennoissa olevia ylärajapinnan ja ala-rajapinnan käsittäviä syvennyksiä tai ulokkeita, joihin työntöaluksessa olevat vastaavat kytkinkappaleet voivat yhtyä työntöaluksen lukitsemiseksi proomuun. Työntöaluksessa voi esimerkiksi olla kytkinulokkeet ja proomussa vastaavat kytkinsyvennykset järjestettyinä pystysuoriin riveihin siten, että työntöalus voidaan kytkeä proomuun halutulle korkeudelle. On myös edullista, että työntöaluksen takaosassa olevat kytkinlaitteet on järjestetty antamaan mekaanista lukitusta myös työntöaluksen ja proomun pituussuunnassa. Tämä voidaan saada aikaan käyttämällä työntö-aluksessa sen poikittaissuunnassa liikkuvia kytkinkappaleita tai käyttämällä esimerkiksi proomussa salpaelintä, joka lukitsee työntöaluksen pituussuuntaisesti kiinni proomuun. Ellei kytkinlaitteiden avulla aikaansaada lukitusta pituussuunnassa, voidaan tähän tarkoitukseen myös käyttää tunnettuja erillislaitteita, esimerkiksi työntöaluksen keulassa olevaa kiristettävää kytkinkoukkujärjestelmää.
Jos työntöaluksessa käytetään liikkuvia kytkinkappaleita, on tietenkin niiden lujuuteen Ja käyttövarmuuteen meriolosuhteissa kiinnitettävä erityistä huomiota. On osoittautunut, että pelkästään liukupintojen varassa liikkuvat kytkinkappaleet käytännössä ovat vähemmän luotettavia. Tämän vuoksi on keksinnön soveltamisessa siten, että käytetään liikkuvia kytkinkappaleita, syytä käyttää kiinteän akselin laakeroituja kiertyviä lähinnä hakamuotoisia kytkinelimiä. Kiinteässä kiertoakselissa olevia kiertolaakereita on helpompi suojata kosteudelta ja lialta kuin esimerkiksi avoimia liukupintoja.
Koska pystysuunnassa portaattoman ja samalla mekaanisesti pakko-ohjatun kytkinjärjestelmän toteuttaminen on erittäin hankalaa, on keksinnön soveltamisessa suositeltavaa, että tyydytään kytkinjärjestelmään, jossa eri kytkinasentojen välissä on pystysuuntainen porrastus. Jotta työntöaluksen „ ··· >. »-· /· > . · «J*4» * C*· . i ·«· ··············*'····'· 3 67059 kytkeminen kuitenkin tästä huolimatta aina onnistuisi nopeasti ja varmasti, on syytä varustaa työntöalus viippaus-järjestelmällä, jolla tunnetulla tavalla voidaan säätää työntöaluksen syväyttä ja viippausasentoa. Näin ollen saadaan helposti tarvittava työntöaluksen ja proomun välinen korkeusasennon hienosäätö.
Keksinnön mukaiselle järjestelmälle on tärkeää ei vaan se, että työntöaluksen ja proomun välinen kytkentä on luja ja luotettava, vaan myös se, että työntöaluksen kytkeminen proomuun voidaan suorittaa nopeasti ja varmasti myös vaikeissa olosuhteissa. Koska keksinnön mukaisessa järjestelmässä kytkentä on mekaanisesti pakko-ohjattu, voidaan proomun työntöaluksen vastaanottavan syvennyksen muoto tehdä kauttaaltaan suunnassa taaksepäin laajenevaksi. Tätä muotoa on huomattavasti vaikeampi soveltaa tunnettuihin kytkentä-ratkaisuihin, joista useimmat vaativat yhdensuuntaisia ohjauspintoja proomussa. Sen sijaan mainittu muoto erittäin oleellisesti helpottaa työntöaluksen ja proomun yhteenliittämistä. Työntöaluksen runko muotoillaan mieluimmin proomun syvennyksen muotoa vastaavaksi.
Keksintöä selostetaan seuraavassa tarkemmin viitaten oheiseen piirustukseeen, jossa - kuvio 1 esittää keksinnön mukaisen työntöaluksen sivukuvaa, kuvio 2 esittää proomun työntöaluksen vastaanottavan syvennyksen pituusleikkausta, kuvio 3 esittää erästä vaihtoehtoista työntöaluksen keulan ja proomun välistä kytkinlaitetta, - kuvio 4 esittää ylhäältä katsottuna kaaviomaisesti työntöalusta kytkettynä proomuun, - kuvio 5 esittää takaapäin katsottuna työntöalusta kytkettynä proomuun, kuvio 6 esittää kaaviomaisesti erästä pystysuunnassa säädettävää työntöaluksen takaosan kytkinlaitetta.
4 67059
Piirustuksessa viitenumero 1 tarkoittaa työntöalusta ja 2 proomua. Työntöaluksen keulassa on kytkinuloke 3 ja sen takaosassa molemmilla puolilla kytkinelimet 4. Uloke 3 sopii proomun vastaaviin syvennyksiin 5 ja elin 4 proomun vastaaviin syvennyksiin 6. Vedenpinta on osoitettu numerolla 7. Riippuen proomun lastin painosta vedenpinnan 7 korkeus proomun runkoon nähden voi vaihdella huomattavasti. Työntöalus 1 kytketään proomun 2 sopivalla korkeudella oleviin syvennyksiin 5 ja 6 elinten 3 Ja vastaavasti 4 avulla. Jos elimet 3 ja 4 eivät suoraan osu sopivaan syvennykseen voidaan kytkemistä edesauttaa käyttämällä työntöaluksessa olevaa sinänsä tunnettua viippaus-järjestelmää, jonka avulla työntöaluksen syväystä ja viippausasentoa eli sen kallistumaa pituustasossa voidaan säätää. Tällaiset järjestelmät ovat sinänsä tunnettuja ja toimivat yleensä siten, että aluksessa on vesisäiliöt, jotka täytetään tai tyhjennetään aluksen painopisteen sijainnin ja/tai aluksen painon muuttamiseksi.
Kuviossa 3 on esitetty vaihtoehtoinen tapa helpottaa kytkemistä työntöaluksen 1 keulassa. Proomussa 2 olevat kytkentäsyvennykset 5a on tässä sovellutusmuodossa järjestetty sahateränmuotoisesti. Työntöaluksen keulassa olevat kytkinelimet 3a on muotoiltu vastaavalla tavalla eli teräviksi. Paremman kytkinotteen aikaansaamiseksi näitä teräviä kytkinelimiä 3a voi olla useita. Työntöaluksen oman työntövoiman tai järjestelmän pituussuuntaisen kytkinvoiman avulla saadaan aikaan, että kytkinulokkeet 3a hakeutuvat itsestään sopiviin kytkinsyvennyksiin 5a, ilman että tarvitaan käyttää tähän tarkoituksen viippausjärjestelmää tai muita työntöaluksen trimmausjärjestelmiä. Tietenkin kuviossa 3 esitettyä periaatetta voidaan soveltaa myös työntöaluksen takaosassa oleviin kytkinelimiin ja proomun vastaaviin kytkinpintoihin.
Kuviossa 4 työntöaluksen 1 ja proomun 2 väliset kytkinlaitteet näkyvät ylhäältä katsottuina. Kuten kuviosta ilmenee 5 67059 työntöaluksen keulassa oleva kytkinuloke 3 antaa tukea myös sivusuunnassa. Työntöaluksen 1 takaosassa olevat kytkin-elimet 4 ovat työntöaluksen poikittaissuunnassa liikkuvia ja lukitsevat työntöaluksen 1 proomuun 2 myös sen pituussuunnassa. Tällä tavalla saadaan erittäin tukeva työntöaluksen ja proomun välinen kytkentä ja molemmat yksiköt muodostavat yhdessä yhden kiinteän merikelpoisen kokonaisuuden. Työntöaluksen ja proomun yhteenliittyminen helpottuu oleellisesti sen johdosta, että näiden välissä on paitsi varsinaisissa kytkinkohdissa pieni rako 8 ja lisäksi on työntöalus ja sitä vastaanottava syvennys proomussa 2 muodoltaan yli koko kytkinalueen taaksepäin leviävä, kuten kuviosta 4 hyvin näkyy. Tämä helpottaa ja nopeuttaa huomattavasti työntöaluksen 1 kytkemistä proomuun 2.
Työntöaluksen 1 takaosassa olevat kiertyvät kytkinelimet 4 saavat liikkeensä sopivista työsylintereistä 9· Kuviosta 5 näkyy kuinka työntöaluksen takaosassa olevat kytkinelimet 4 kiertyvät kiinteän akselin 10 varassa. Jokaiseen kytkin-elimeen 4 on liitetty kaksi työsylinteriä 9 suuremman kytkinvoiman aikaansaamiseksi. Kytkinkappaleiden 4 sisäänvedetty asento on esitetty katkoviivoilla.
Työntöaluksen 1 takaosassa olevat kytkinlaitteet on järjestetty symmetrisesti aluksen molemmin puolin. Koska, kuten kuviosta 2 käy ilmi, proomun 2 takaosan ulottuvuus alaspäin on kytkinaukkojen 6 kohdalla suhteellisen pieni on edullista, että työntöaluksen vastaavat kytkinelimet ovat suhteellisen korkealla. Tästä syystä on edullista, että kytkinelinten 4 kiertoakseli 10 on alempana ja kytkinelimen kytkinpää liikkuu sen yläpuolella.
On tietenkin mahdollista, että työntöaluksen takaosassa oleva kytkinlaite tehdään korkeussuunnassa säädettäväksi. Tällöin ei proomussa tarvita useita kytkinsyvennyksiä 6, vaan niitä voi olla vain yksi. Kuviossa 6 on kaaviomaisesti esitetty, miten tällainen korkeussuunnassa säädettävissä 6 67059 oleva kytkinlaite voisi olla rakennettu. Kuviossa esitetään vain rakenteen periaatetta, eikä millään tavoin sen mitoitusta. Kääntyvät kytkinelimet 4 on kuten kuviossa 5 laakeroitu akseliin 10 ja kytkinelinten kiertoliike saadaan aikaan työsylintereiden 9 avulla. Akselit 10 ja työ-sylinterit 9 on kiinnitetty tukipalkkeihin 11, joiden alapää on kiertyvästi laakeroitu työntöaluksen rungossa olevaan nivelpisteeseen 12. Tukipalkkien 11 toiseen päähän vaikuttavien työsylintereiden 13 avulla tukipalkkien tätä päätä voidaan liikuttaa vertikaalisuunnassa, jolloin kytkin-elinten 4 korkeusasento muuttuu.
Keksintö ei rajoitu esitettyihin sovellutusmuotoihin, vaan useita sen muunnelmia on ajateltavissa oheisten patenttivaatimusten puitteissa.

Claims (9)

1. Proomunkuljetusjärjestelmä käsittäen yhden tai useamman proomun (2) ja ainakin yhden käyttökoneistolla varustetun työntöaluksen (1), joka kytketään proomuun (2) tämän kuljettamiseksi työntämällä, jolloin sekä työntöaluksessa (1) että proomussa (2) on laitteet (3-6) työntöaluksen (1) kytkemiseksi liikkumattomasi proomuun (2), tunnettu siitä, että näissä laitteissa (3-6) on kytkinelimet sekä työntöaluksen (1) edessä että sen takaosassa, joista kytkinelimistä työntöaluksen (1) takaosassa olevat ovat liikuteltavissa työntöaluksen (1) poikittaissuunnassa mekaanisesti pakko-ohjattuun, proomun (2) ja aluksen (1) liikkumattomaksi lukitsevaan kytkinasentoon, jolla on kiilavaikutus aluksen (1) ja proomun (2) pituus- ja sivusuunnassa työntöaluksen (1) ja proomun (2) välisen liitoksen liikkumisvälysten minimoimiseksi .
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että proomussa (2) on joukko eri korkeusasennoissa olevia kiilamaisia syvennyksiä (5,6) tai ulokkeita, joihin työntöaluksessa olevat vastaavat kytkinkappaleet (3,4) voivat yhtyä työntöaluksen (1) liikkumattomaksi lukitsemiseksi proomuun (2).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että työntöaluksen takaosassa olevat kytkinlaitteet (4) on järjestetty antamaan mekaanista lukitusta ja kiilavaikutusta myös työntöaluksen (1) ja proomun (2) pituussuunnassa.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että työntöaluksen takaosassa olevien kytkinkappalei-den (4) takasivun kiilakulma on suurempi kuin niiden etusivun kiilakulma.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen järjestelmä, tunnettu 8 67059 siitä, että työntöaluksen takaosassa olevat kytkinlaitteet (4) käsittävät akseliin (10) kiertyvästi laakeroidun kiilamaisen kytkinelimen (4).
6. Jonkin yllä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että liikkuvilla kytkinelimillä on työsylintereillä toimiva käyttö- ja kuormitusjärjestelmä.
7. Jonkin yllä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että työntöaluksen (1) ja proomun (2) yhteenkytkemisen helpottamiseksi työntöaluksessa (1) on viippausjärjestelmä syväyden ja viippauksen säätämiseksi sopivaksi
7 67059
8. Jonkin yllä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että proomun (2) takaosassa oleva työntöaluksen vastaanottava syvennys ainakin pääasiallisesti koko pituudeltaan on taaksepäin laajeneva.
9. Jonkin yllä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että proomun (2) takaosassa oleva työntöaluksen vastaanottava syvennys on lähes yhtä pitkä kuin työntöalus. 9 67059
FI823849A 1982-11-09 1982-11-09 Praomtransportsystem. FI67059C (fi)

Priority Applications (8)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI823849A FI67059C (fi) 1982-11-09 1982-11-09 Praomtransportsystem.
SE8306069A SE468126B (sv) 1982-11-09 1983-11-04 Praamtransportsystem omfattande en eller flera praamar och aatminstone en med drivmaskiner foersedd paaskjutande farkost
JP58208405A JPS59100082A (ja) 1982-11-09 1983-11-08 はしけ輸送装置
NO834079A NO174702C (no) 1982-11-09 1983-11-08 Lektertransportsystem
GB08329822A GB2132566B (en) 1982-11-09 1983-11-08 A barge transport system
SG54487A SG54487G (en) 1982-11-09 1987-06-23 A barge transport system
HK873/87A HK87387A (en) 1982-11-09 1987-11-26 A barge transport system
US07/581,087 US5052323A (en) 1982-11-09 1990-09-11 Barge transport system

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI823849 1982-11-09
FI823849A FI67059C (fi) 1982-11-09 1982-11-09 Praomtransportsystem.

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI823849A0 FI823849A0 (fi) 1982-11-09
FI823849L FI823849L (fi) 1984-05-10
FI67059B FI67059B (fi) 1984-09-28
FI67059C true FI67059C (fi) 1990-05-01

Family

ID=8516282

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI823849A FI67059C (fi) 1982-11-09 1982-11-09 Praomtransportsystem.

Country Status (8)

Country Link
US (1) US5052323A (fi)
JP (1) JPS59100082A (fi)
FI (1) FI67059C (fi)
GB (1) GB2132566B (fi)
HK (1) HK87387A (fi)
NO (1) NO174702C (fi)
SE (1) SE468126B (fi)
SG (1) SG54487G (fi)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2145377B (en) * 1983-08-10 1986-06-04 Walter Cortlyn Rhodes Improvements in or relating to the push towing of barges

Family Cites Families (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3345970A (en) * 1966-03-28 1967-10-10 Long Louis H De Boat and barge combination
US3557742A (en) * 1967-11-21 1971-01-26 Vickers Ltd Cargo vessels
US3735722A (en) * 1971-12-09 1973-05-29 Interstate Oil Transport Co Rigid disconnectable coupling for waterborne vessels
JPS5437397B2 (fi) * 1972-03-06 1979-11-14
US3815539A (en) * 1972-10-16 1974-06-11 Catug Corp Single hull tug and barge construction
US3910219A (en) * 1973-10-05 1975-10-07 Aoki Construction Connecting structure for ocean-going push-barge
JPS549797B2 (fi) * 1974-04-03 1979-04-27
JPS5736200B2 (fi) * 1974-04-15 1982-08-02
US4148270A (en) * 1974-04-29 1979-04-10 Marine Specialty Co Coupling apparatus for articulated bodies
JPS5166693A (en) * 1974-12-02 1976-06-09 Shinnakayama Kogyo Kk Oshifuneto hashiketono renketsusochi
JPS5238000Y2 (fi) * 1974-12-11 1977-08-29
US4048941A (en) * 1976-05-10 1977-09-20 Peter John Legnos Seagoing composite barge-tug vessel
SU747767A1 (ru) * 1978-03-17 1980-07-15 Новосибирский институт инженеров водного транспорта Сцепное устройство дл толкаемых составов судов
US4356784A (en) * 1980-12-22 1982-11-02 Marine Industrie Limitee Integrated tug-barge vessel
GB2096065B (en) * 1981-04-07 1984-07-18 Rhodes Walter Cortlyn Push-towing of barges by tugs

Also Published As

Publication number Publication date
JPS59100082A (ja) 1984-06-09
SE468126B (sv) 1992-11-09
US5052323A (en) 1991-10-01
NO174702C (no) 1994-06-22
NO834079L (no) 1984-05-10
SE8306069D0 (sv) 1983-11-04
HK87387A (en) 1987-12-04
FI823849A0 (fi) 1982-11-09
SE8306069L (sv) 1984-05-10
SG54487G (en) 1988-05-20
GB2132566B (en) 1986-07-09
GB2132566A (en) 1984-07-11
NO174702B (no) 1994-03-14
FI823849L (fi) 1984-05-10
GB8329822D0 (en) 1983-12-14
FI67059B (fi) 1984-09-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI94508B (fi) Jäätä murtava laiva
FI97349B (fi) Vetojärjestely hinaajaa varten
FI64919B (fi) Flytande borrningsplattform
US4307677A (en) Rudder for aquatic craft and floating apparatus
FI109783B (fi) Menetelmä kulkutien avaamiseksi jääkentän läpi ja jäänmurtaja
US3844245A (en) Means of connecting pusher boat and barge
PL164405B1 (pl) Lodolamacz PL PL PL PL
US3935831A (en) Means of connecting a pusher boat and a barge
FI67059C (fi) Praomtransportsystem.
EP0037532B1 (en) Non-roll tug-and-barge linkage
EP0415434B1 (en) Means of connecting a pusher boat and a barge
EP0180609B1 (en) Fluked burial devices
US7383782B2 (en) Watercraft
EP0565815B1 (en) Streamlined tug-and-barge linkage
EP0504221A1 (en) DRIVE DEVICE FOR WATER VEHICLES.
FI128428B (fi) Jäätä murtava alus
US3911850A (en) Device for displacing the engagement point of a hawser
FI75772B (fi) Fartygs bottenkonstruktion.
EP2193988B1 (en) Coupling system and a vessel provided with such a coupling system
CA1230268A (en) Amphibian vehicle for shallow water
FR2533193A1 (fr) Perfectionnement aux bateaux automobiles pour assurer le poussage et la gouverne de tout train de barges avec une economie optimale
FR2833924A1 (fr) Greement biplan pour voilier
US5161477A (en) Ice going ship
JPS6135517Y2 (fi)
FI85678B (fi) Fartygsskrov.

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: MASA-YARDS OY