FI66332B - Foerfarande foer att rena syntetisk gips - Google Patents

Foerfarande foer att rena syntetisk gips Download PDF

Info

Publication number
FI66332B
FI66332B FI800041A FI800041A FI66332B FI 66332 B FI66332 B FI 66332B FI 800041 A FI800041 A FI 800041A FI 800041 A FI800041 A FI 800041A FI 66332 B FI66332 B FI 66332B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
phosphogypsum
ozone
suspension
weight
gypsum
Prior art date
Application number
FI800041A
Other languages
English (en)
Other versions
FI800041A (fi
FI66332C (fi
Inventor
Robert Sinn
Michel Niel
Philippe Pichat
Original Assignee
Charbonnages Ste Chimique
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Charbonnages Ste Chimique filed Critical Charbonnages Ste Chimique
Publication of FI800041A publication Critical patent/FI800041A/fi
Publication of FI66332B publication Critical patent/FI66332B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI66332C publication Critical patent/FI66332C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C01INORGANIC CHEMISTRY
    • C01FCOMPOUNDS OF THE METALS BERYLLIUM, MAGNESIUM, ALUMINIUM, CALCIUM, STRONTIUM, BARIUM, RADIUM, THORIUM, OR OF THE RARE-EARTH METALS
    • C01F11/00Compounds of calcium, strontium, or barium
    • C01F11/46Sulfates
    • C01F11/468Purification of calcium sulfates

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Geology (AREA)
  • Inorganic Chemistry (AREA)
  • Compounds Of Alkaline-Earth Elements, Aluminum Or Rare-Earth Metals (AREA)
  • Paper (AREA)
  • Removal Of Specific Substances (AREA)

Description

, Π r i KUULUTUSJULKAISU ^ , W f11) UTLAGGNI NGSSICRIFT 66 3 32 ^ (51) IC*J»u /tata.3 C 01 F 11/46 SUO M (—FINLAND O*) 80001,1 (21) — Awfllrwlmrf>f 07*01.80 (23) AWw»IM—07*01.80 (41) TMftK HUmM — Bllvtt offMdfe 13.07.80 PMntti- ja rekkterlltallitu· (•»tentK och rtgtetentyrtltan ™ 29.06.84 (32)(33)(31) fyy<*»ir «wo*—» prtorKt 12.01.79
Ranska-Frankrike(FR) 7900772 Toteennäytetty-Styrkt (70 Soci<?t£ Chimique des Charbonnages, Tour Aurore, Place des Reflets Cödex 5, 92080 Paris la Defense, Ranska-Frankrike(FR) (72) Robert Sinn, Lens, Michel Niel, Annezin, Philippe Pichat, Paris,
Ranska-Frankrike(FR) (74) Oy Borenius & Co Ab (54) Menetelmä synteettisen kipsin puhdistamiseksi -Förfarande för att rena syntetisk gips
Keksinnön kohteena on menetelmä sellaisen synteettisen kipsin puhdistamiseksi, joka on valmistettu saattamalla fosfaattimineraali reagoimaan rikkihapon kanssa. Erikoisesti keksinnön kohteena on menetelmä synteettisen kipsin käsittelemiseksi otsonilla.
Fosforihappoa kaupallisesti valmistettaessa siten, että rikkihappo saatetaan reagoimaan fosfaattimineraalien kanssa, muodostuu kipsiä, jonka kaava on CaSC^ · 2H?0. Täten saatu kipsi, jota yleisesti sanotaan fosfokipsiksi, on yhä jossain määrin värillistä senkin jälkeen, kun sitä on puhdistettu vesipesun avulla. Tästä syystä fosfokipsiä ei voida varsinkaan paperiteollisuudessa käyttää täyteaineena.
Jotta kipsiä voitaisiin käyttää täyteaineena paperiteollisuudessa, on kipsin valkoisuusasteen (hajahajoituskertoimen) oltava Ranskan standardin NF Q 030308 mukaan suurempi kuin 75, ja pinnoitustäytteenä käytetyn kipsin valkoisuusasteen on oltava suurempi kuin 86. Fosfokipsin valkoisuusaste on vesipesun jälkeenkin rajoissa 63...70, riippuen käytetystä fosfaattimineraalista.
Keksinnön mukaan saadaan fosfokipsiä, jonka valkoisuusaste on suurempi kuin 75, riippumatta käsitellyn fosfokipsin alkuperäisestä väristä.
2 66332
Valkoisen fosfokipsin saamiseksi on yritetty käsitellä fosfokipsiä valkaisuaineella, jota nykyään käytetään esim. selluloosakuitujen käsittelyssä. Valitettavasti käsittelyä valkaisuaineilla, esim. natriumhypokloriitilla, kalsiumhypokloriitilla, klooridioksidillä, vetyperoksidilla tai natriumbisulfiitilla, ei voida suorittaa teolli-suusolosuhteissa. Eräät näistä valkaisuaineista aiheuttavat vaikeasti ratkaistavissa olevia käsittely- ja saasteongelmia.
Keksinnön kohteena on menetelmä fosfokipsin puhdistamiseksi, jonka menetelmän mukaan vesisuspensiona olevaa fosfokipsiä käsitellään pienillä otsonimäärillä.
Keksinnön kohteena on siis fosfokipsin puhdistusmenetelmä, joka tunnetaan siitä, että fosfokipsiä käsitellään vesiväliainesuspensiona otsonilla. Keksinnön mukaan fosfokipsi, jota valmistetaan saattamalla fosfaatti-mineraali reagoimaan rikkihapon kanssa, suodatetaan, pestään sopivasti vedellä ja suspendoidaan veteen siten, että fosfokipsin maksimi-konsentraatio on enintään 70 paino-% ja sopivasti on rajoissa 30...50 paino-% suspension painosta. Suspensiota, jonka konsentraatio on suurempi kuin 70 paino-%, ei voida käsitellä.
Vesipesun jälkeen fosfokipsin valkoisuusaste on enintään noin 70.
Tämän valkoisuusasteen suurentamiseksi arvoon 76 käsitellään fosfokipsiä keksinnön mukaan otsonimäärällä, joka on 150 miljoonasosaa fosfokipsin painosta.
Keksinnön mukainen puhdistusmenetelmä tunnetaan erikoisesti siitä, että fosfokipsiä käsitellään vesiväliainesuspensiona otsonilla, jota käytetään vähintään 150 miljoonasosaa kipsin CaSO^ *21^0 painosta.
Tämä minimäärä vastaa sitä otsonimäärää, jota todellisuudessa käytetään reaktioväliaineessa, ja tämä määrä voi olla toinen kuin reaktioväli-aineeseen syötetty kokonaismäärä, koska osa reaktioväliaineeseen syötetystä otsonista voi vuotaa pois. Tämä määrä riippuu reaktion tuotoksesta, joka puolestaan riippuu käytetystä laitteistosta. Käytännössä otsonin käytettävä minimimäärä on laitteistoon syötetyn otsoni-määrän ja laitteistosta vuotavan otsonimäärän erotus. Käytettäessä erittäin tehokasta laitteistoa, jonka hyötysuhde on 100%, on otsonin käytettävä minimimäärä sama kuin laitteistoon todellisuudessa syötetty otsonimäärä.
66332 3
Fosfokipsisuspensio voidaan haluttaessa jauhaa ennen otsonikäsittelyä, mutta fosfokipsi voidaan myös jauhaa tämän käsittelyn jälkeen, jolloin välillä suodatetaan ja kuivataan.
Ennen otsonikäsittelyä tai tämän jälkeen suoritettu jauhamisvaihe on välttämätön siinä tapauksessa, että fosfokipsiä käytetään täyteaineena paperin pinnoittamiseksi. Tätä käyttöä varten on välttämätöntä, että fosfokipsin hienousaste on parempi kuin massan täyteaineena käytetyn kipsin hienousaste.
Keksinnön mukaisessa menetelmässä käytettävä otsoni saadaan laimeana kaasumaisena seoksena johtamalla happipitoista kaasuvirtaa otsoni-laitteeseen, joka muuttaa ainakin osan hapesta otsoniksi. Tämän reaktion aikaansaamiseksi voidaan käyttää esim. sähköpurkauksia. Otsonilaitteesta saadaan kaasuvirta, joka on joko hapen, typen ja otsonin seosta (joka on saatu esim. otsonoimalla ilmaa), tai hapen ja otsonin seosta.
Otsonilaitteesta lähteävän kaasun otsonipitoisuus on yleensä rajoissa 2...10 g/100 litraa kaasua.
Keksinnön mukainen otsonikäsittely voidaan toteuttaa missä tahansa lämpötilassa, jossa fosfokipsi saadaan pysymään vesisuspensiona. Tämä lämpötila on korkeampi kuin vesifaasin jäätymäpiste mutta alempi kuin sen kiehumapiste, ja on sopivasti rajoissa 0...50 °C, varsinkin huoneenlämpötila .
Keksinnön mukainen käsittely suoritetaan parhaiten ilmastollisessa paineessa, mutta voidaan myös käyttää suurempia paineita.
Fosfokipsisuspension vesifaasin pH-arvo voi olla mielivaltainen, mutta parhaat tulokset saavutetaan siinä tapauksessa, että vesifaasi on hapanta, ja että sen pH-arvo sopivasti on pienempi tai yhtä kuin 3.
Täten ei ole välttämätöntä neutraloida fosfokipsin vesisuspensioita, jotka vielä sisältävät pienin määrin rikki- ja fosforihappoa.
Keksinnön mukainen menetelmä voidaan toteuttaa jatkuvana tai panoksittaan, jolloin reaktoreina käytetään laitteita, jotka soveltuvat kaasun saattamiseksi absorboitumaan nesteeseen. Käsittelyä jatkuvana sovellettaessa saatetaan kaasu ja suspensio virtaamaan joko vastavirtana tai myötävirtana.
, 66332
Kuten edellä jo mainittiin, soveltuu keksinnön mukaisen menetelmän avulla valmistettu fosfokipsi käytettäväksi paperiteollisuuden täyteaineena suodatuksen, kuivauksen ja mahdollisen jauhamisvaiheen jälkeen.
Otsonilla käsiteltyä fosfokipsiä voidaan myös käyttää laastin CaSO^ -1/2 i^O valmistamiseksi, varsinkin β-puolihydraatin valmistamiseksi.
On todettu, että fosfokipsin otsonikäsittelyllä on yllättävä vaikutus saavutettuun tulokseen.
On ennestään tunnettua, että kipsilaasteissa (f?-hemihydraatti, CaSO^ · 1/2 H20), joita on valmistettu kalsinoimalla fosfokipsiä, jota ainoastaan on puhdistettu vesipesun avulla, esiintyy homeiden pinnallista muodostumista ja kehittymistä. Tämän haitan välttämiseksi on ennestään tunnettua lisätä kipsiin sienimyrkkyjä ennen sekoittamista veteen.
On todettu, että kipsillä (β-hemihydraatti CaSO^ · 1/2 H^O), joka on valmistettu kalsinoimalla fosfokipsiä, jota tämän keksinnön mukaan on käsitelty otsonilla, on veteen sekoitettuna (varsinkin levyinä) entistä pienempi taipumus homehtumiseen, ja että homehtuminen voidaan jopa kokonaan välttää siinä tapauksessa, että fosfokipsin valkoisuusaste saavuttaa arvon 82.
Keksinnön mukaisen puhdistuskäsittelyn ansiosta saadaan laasteja, jotka eivät kaipaa suuria sienimyrkkymääriä, eikä mitään sienimyrkkyjä tarvitse lisätä siinä tapauksessa, että käytetyn fosfokipsin valkoisuusaste on vähintään 82.
Seuraavat esimerkit havainnollistavat keksintöä.
Esimerkki 1
Sekoittimella varustettuun lieriömäiseen reaktioastiaan, jonka tilavuus oli 10 litraa ja korkeus 70 cm, pantiin 12 kg vesisuspensiota, jossa oli 30 paino-% fosfokipsiä, jonka valkoisuusaste oli 64. Suspensio oli huoneenlämpöinen ja sen pH-arvo = 3. Reaktioastiaa sekoitettiin ja sen pohjaan johdettiin otsonilaitteesta tulevaa happea, jossa oli 5 g otsonia/100 litraa kaasua. Kaasuvirta oli 100 1/h.
Reaktio keskeytettiin tunnin kuluttua. Reaktioastiaan johdetun otsoni-määrän ja reaktioastiästä vuotaneen otsonimäärän ero oli 600 miljoonasosaa, laskettu suspensiossa olevan fosfokipsin painosta. Fosfokipsin valkoisuusaste oli suodatuksen ja kuivauksen jälkeen 77.
, 66332 b
Vertailuesimerkki 1 b)
Esimerkki 1 toistettiin käsittelemällä 2 kg samaa fosfokipsin vesi-suspensiota kuin esimerkissä 1 (30 paino-% ja valkoisuusaste = 64) 18 g:11a vetyperoksidia, jota käytettiin 110 tilavuusosaa.
Reaktioseosta sekoitettiin 3 tuntia 20 °C:ssa ja ilmastollisessa paineessa, minkä jälkeen osa suspensiosta suodatettiin ja kuivattiin. Käsitellyn fosfokipsin valkoisuusaste oli 69. Jäljellä olevaa reaktio-massaa sekoitettiin edelleen 2 tuntia, jolloin saadun fosfokipsin valkoisuusaste oli 69,5.
Esimerkki 2 Käytettiin samaa reaktoria kuin esimerkissä 1 ja johdettiin samanaikaisesti myötävirtana reaktorin pohjaan toisaalta 19 kg/h vesisuspensiota, jonka pH-arvo oli 3 ja jossa oli 50 paino-% fosfokipsiä, jonka valkoisuusaste oli 70 ja toisaalta otsonilaitteen läpäissyttä ilmaa, jossa oli 3,3 g otsonia/100 1, jolloin ilmavirta oli 100 1/h.
Tasapainotilan tultua saavutetuksi suodatettiin reaktorista ylivirtaava suspensio, minkä jälkeen saatu fosfokipsi kuivattiin. Sen valkoisuusaste oli 76, ja otsonin kulutus oli 180 miljoonasosaa fosfokipsin painosta.
Esimerkki 3
Toistettiin esimerkki 2, paitsi, että käsiteltiin fosfokipsiä, jonka alkuperäinen valkoisuusaste oli 65. Otsonin syöttö säädettiin arvoon 500 miljoonasosaa fosfokipsin painosta, jolloin saatiin fosfokipsiä, jonka valkoisuusaste oli 77.
Esimerkki 4
Toistettiin esimerkki 3, paitsi, että käsiteltiin fosfokipsisuspensiota, jonka pH-arvo = 11 ja valkoisuusaste = 65. Käytettiin 700 miljoonasosaa otsonia fosfokipsin painosta, jolloin saatiin valkoisuusaste = 76.
Esimerkki 5
Toistettiin esimerkki 3, paitsi että reaktioväliaineen lämpötila oli 40 °C eikä 20 °C. Tarvittiin 700 miljoonasosaa otsonia fosfokipsin valkoisuusasteen suurentamiseksi arvosta 65 arvoon 76.
6 66332
Esimerkki 6
Toistettiin esimerkki. 2 (pH = 3, lämpötila = 20 °C) käyttämällä fosfo-kipsiä, jonka valkoisuusaste oli 61. Käytettiin 870 miljoonasosaa otsonia fosfokipsin painosta valkoisuusasteen 76 saavuttamiseksi.
Esimerkki 7
Toistettiin esimerkki 3, mutta käytettiin 1300 miljoonasosaa otsonia, jolloin saadun fosfokipsin valkoisuusaste oli 82.
Esimerkki 8
Esimerkin 7 mukaan saadun fosfokipsin hiukkaskoko oli: 100% hiukkasista pienempiä kuin 150 /im ja 7% -pienempiä kuin 10 /am.
Fosfokipsi jauhettiin siten, että kaikki hiukkaset olivat pienempiä kuin 10 /am. Jauhetun fosfokipsin valkoisuusaste oli 87.
Esimerkki 9
Kalsinoitiin esimerkin 3 mukaan valmistettua fosfokipsiä laastikipsin saamiseksiC6-hemihydraatti, CaSO^ · 1/2 H^O). Tästä laastista valmistettiin levy, jonka pinnalla oli pienempi alttius homehtumiseen verrattuna levyyn, joka varastoitiin samoissa olosuhteissa, ja joka oli valmistettu fosfokipsilaastista, jota ei oltu käsitelty keksinnön mukaisella tavalla.
Esimerkki 10
Esimerkin 7 mukainen fosfokipsi kalsinoitiin laastin kipsin valmistamiseksi. Tästä laastista valmistetulla levyllä ei ollut esimerkin 9 mukaisissa olosuhteissa mitään taipumusta homehtumiseen.

Claims (6)

  1. 7 66332
  2. 1. Menetelmä fosforimineraalin ja rikkihapon reaktiolla saadun fosfokipsin puhdistamiseksi hapettavalla valkaisuaineella, jolloin voidaan saada jopa yli 75 oleva valkoisuusaste, tunnettu siitä, että fosfokipsi suspendoidaan veteen konsentraation ollessa korkeintaan 70 paino-%, ja että tätä, edullisesti happaman pH-arvon omaavaa suspensiota käsitellään otsonilla lämpötilan ollessa 0. ..50 °C, käyttämällä vähintään 150 ppm otsonia laskettuna fosfokipsin painosta, jolloin fosfokipsiä vastaavana kaavana on CaSC>4 . 2H20, ja jolloin fosfokipsi voidaan jauhaa joko ennen otso-nikäsittelyä tai tämän jälkeen.
  3. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että fosfokipsisuspension konsentraatio on enintään 30...50 paino-%.
  4. 3. Patenttivaatimusten 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vesisuspension pH-arvo on pienempi tai yhtä kuin 3.
  5. 4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukaan otsonin avulla puhdistetun fosfokipsin käyttö, tunnettu siitä, että fosfokipsi kalsinoidaan kipsilaastiksi (CaS04 . 1/2H20).
  6. 1. Förfarande för rening av fosfogips erhällen genom reaktion mel-lan fosformineral och svavelsyra, varvid fosfogipsen renas med ett oxiderande blekmedel sä, att man kan uppnä en vithetsgrad som t.o.m. överstiger 75, kännetecknat därav, att fosfogipsen suspender as i vatten i en koncentration om högst 70 vikt-%, och att denna suspension, som företrädesvis uppvisar ett surt pH-värde, behandlas med ozon i en temperatur mellan 0 och 50 °C genom att använda minst 150 ppm ozon beräknat pä vikten av fosfogips, dä fos-fogipsens formel motsvarar CaS04 . 2H2O, och varvid fosfogipsen kan malas antingen före ozonbehandlingen eller efter denna.
FI800041A 1979-01-12 1980-01-07 Foerfarande foer att rena syntetisk gips FI66332C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR7900772 1979-01-12
FR7900772A FR2446256A1 (fr) 1979-01-12 1979-01-12 Procede de purification du gypse chimique

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI800041A FI800041A (fi) 1980-07-13
FI66332B true FI66332B (fi) 1984-06-29
FI66332C FI66332C (fi) 1984-10-10

Family

ID=9220693

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI800041A FI66332C (fi) 1979-01-12 1980-01-07 Foerfarande foer att rena syntetisk gips

Country Status (19)

Country Link
US (1) US4344925A (fi)
AT (1) AT368987B (fi)
BE (1) BE880952A (fi)
BG (1) BG39465A3 (fi)
BR (1) BR8000193A (fi)
CA (1) CA1139079A (fi)
DE (1) DE2952571A1 (fi)
ES (1) ES487650A1 (fi)
FI (1) FI66332C (fi)
FR (1) FR2446256A1 (fi)
GB (1) GB2039269B (fi)
IN (1) IN153514B (fi)
IT (1) IT1145402B (fi)
MA (1) MA18684A1 (fi)
NL (1) NL8000116A (fi)
PL (1) PL119292B1 (fi)
PT (1) PT70680A (fi)
SE (2) SE7910257L (fi)
ZA (1) ZA796744B (fi)

Families Citing this family (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4533528A (en) * 1983-07-15 1985-08-06 United States Gypsum Company Process for continuously calcining gypsum to low dispersed consistency stucco
DE4242200C1 (de) * 1992-12-15 1993-10-28 Steag Ag Verfahren zur Verbesserung des Weißgrades von Rohgips
US6007620A (en) * 1997-01-29 1999-12-28 Folks; Timothy S. Process to make interground, white, blended cement
US6033468A (en) * 1997-01-29 2000-03-07 Folks; Timothy S. Interground white blended cement
CN102634843B (zh) * 2012-04-27 2015-04-22 昆明理工大学 一种磷石膏制取微米级硫酸钙颗粒和晶须的方法
CN103466577B (zh) * 2013-09-04 2016-01-20 贵州锦麟化工有限责任公司 提高湿法磷酸品质的方法
CN103496729B (zh) * 2013-09-04 2015-09-30 贵州锦麟化工有限责任公司 提高磷酸生产过程中副产磷石膏质量的方法
CN115477485B (zh) * 2022-09-06 2023-08-22 常州大学 一种利用偶氮染料硫酸废水制备α-半水石膏的方法
CN115504499A (zh) * 2022-10-21 2022-12-23 广州市勃发环境科技有限公司 一种含硫酸及硫酸盐的化工废水精制石膏的方法

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CA802105A (en) * 1968-12-24 Hayakawa Masashi Process for preparing gypsum hemihydrate
US1548358A (en) * 1924-05-26 1925-08-04 Rumford Chemical Works Plaster of paris and method of making the same
GB339797A (fi) * 1928-12-18 1930-12-18 Rene Perdu
US2197003A (en) * 1937-11-18 1940-04-16 Glidden Co Process for making pigments
DE1467470C2 (de) * 1963-10-28 1974-06-12 Pluess-Staufer Ag, Oftringen, Aargau (Schweiz) Verbesserung des Weiß grades von Kreide, Calcit oder Dolomit
US3616900A (en) * 1969-07-09 1971-11-02 Engelhard Min & Chem Method for bleaching gray kaolin clay
US4113835A (en) * 1972-07-06 1978-09-12 Veba-Chemie Aktiengesellschaft Process for preparing pure synthetic calcium sulfate semihydrate
FR2201682A5 (fi) * 1972-10-02 1974-04-26 Cerphos
GB1394910A (en) * 1972-10-23 1975-05-21 Pluss Stauffer Ag Process for the optical brightening of minerals
SE417104B (sv) * 1978-10-30 1981-02-23 Supra Ab Sett att rena respektive bleka fororenat kalciumsulfat avsedd att anvendas som pigment och/eller fyllmedel

Also Published As

Publication number Publication date
BE880952A (fr) 1980-04-16
FR2446256A1 (fr) 1980-08-08
ZA796744B (en) 1980-11-26
PL119292B1 (en) 1981-12-31
AT368987B (de) 1982-11-25
SE7910257L (sv) 1980-07-13
PT70680A (fr) 1980-02-01
GB2039269A (en) 1980-08-06
CA1139079A (en) 1983-01-11
US4344925A (en) 1982-08-17
SE434046B (sv) 1984-07-02
BG39465A3 (en) 1986-06-16
BR8000193A (pt) 1980-05-27
GB2039269B (en) 1982-10-20
DE2952571A1 (de) 1980-07-24
PL221311A1 (fi) 1980-10-06
IN153514B (fi) 1984-07-21
NL8000116A (nl) 1980-07-15
IT8047568A0 (it) 1980-01-11
MA18684A1 (fr) 1980-07-01
FI800041A (fi) 1980-07-13
ES487650A1 (es) 1980-06-16
ATA821379A (de) 1982-04-15
IT1145402B (it) 1986-11-05
FR2446256B1 (fi) 1983-05-27
FI66332C (fi) 1984-10-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI66332C (fi) Foerfarande foer att rena syntetisk gips
FI67791B (fi) Kontinuerligt foerfarande foer framstaellning av zeolit a med konstant och homogen kvalitet
US4183908A (en) Crystalline calcium sulfate dihydrate and process for making same
US5246677A (en) Addition of organophosphonates for size control of wet calcium-based FGD byproduct solids under forced oxidation conditions
US6041272A (en) Desulfurization process for flue gases
US5312609A (en) Method of sulfur dioxide removal from gaseous streams with α-hemihydrate gypsum product formation
JPS58172230A (ja) 排脱石膏回収方法
US3965242A (en) Method for desulfurizing exhaust gas by alkali sulphite-gypsum process
US5266286A (en) Flue gas desulfurization process
KR830001080B1 (ko) 합성 석고의 백화방법
FI69822C (fi) Foerfarande foer utvinning av ett biproduktsalt fraon suspensionen daerav i ett vattenhaltigt surt reaktionsmedium som anvaends foer framstaellning av klordioxid
CN1036266C (zh) 一种三氯异氰尿酸的制备方法
CN113830794A (zh) 利用煤化工废水附产的硫酸钠结晶盐制备焦亚硫酸钠的方法和系统
ATE129690T1 (de) Sedimentationsstabile feststoffsuspensionen und ihre herstellung und verwendung.
SU1654259A1 (ru) Способ получени экстракционной фосфорной кислоты
RU1779261C (ru) Способ получени ацетилена
SU914694A1 (ru) Наполнитель для бумаги и способ его получения 1
RU2010003C1 (ru) Способ получения фторида кальция
FI84190B (fi) Foerfarande foer behandling av peroxidblekavlutar.
RU2179209C1 (ru) Способ делигнификации и отбелки целлюлозных материалов
PL201035B1 (pl) Sposób wytwarzania gipsu
RU2104937C1 (ru) Способ переработки кальцийсодержащего отхода на гипс
CA1078139A (en) Production of chlorine dioxide
RO133166A2 (ro) Procedeu de tratare cu oxidanţi-coagulanţi generaţi din nămol roşu a apelor cu încărcare organică mare
SU1139700A1 (ru) Способ получени брома

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: SOCIETE CHIMIQUE DES CHARBONNAGES