FI66118C - Anordning foer detektering av kroppsutfloede speciellt vid foer tidig urinering - Google Patents

Anordning foer detektering av kroppsutfloede speciellt vid foer tidig urinering Download PDF

Info

Publication number
FI66118C
FI66118C FI781506A FI781506A FI66118C FI 66118 C FI66118 C FI 66118C FI 781506 A FI781506 A FI 781506A FI 781506 A FI781506 A FI 781506A FI 66118 C FI66118 C FI 66118C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
temperature
sensor
pulse
detector
designed
Prior art date
Application number
FI781506A
Other languages
English (en)
Other versions
FI781506A (fi
FI66118B (fi
Inventor
Per W Lassen
Original Assignee
Jaller K I A
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Jaller K I A filed Critical Jaller K I A
Publication of FI781506A publication Critical patent/FI781506A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI66118B publication Critical patent/FI66118B/fi
Publication of FI66118C publication Critical patent/FI66118C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61FFILTERS IMPLANTABLE INTO BLOOD VESSELS; PROSTHESES; DEVICES PROVIDING PATENCY TO, OR PREVENTING COLLAPSING OF, TUBULAR STRUCTURES OF THE BODY, e.g. STENTS; ORTHOPAEDIC, NURSING OR CONTRACEPTIVE DEVICES; FOMENTATION; TREATMENT OR PROTECTION OF EYES OR EARS; BANDAGES, DRESSINGS OR ABSORBENT PADS; FIRST-AID KITS
    • A61F5/00Orthopaedic methods or devices for non-surgical treatment of bones or joints; Nursing devices; Anti-rape devices
    • A61F5/48Devices for preventing wetting or pollution of the bed

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • Orthopedic Medicine & Surgery (AREA)
  • Biomedical Technology (AREA)
  • Heart & Thoracic Surgery (AREA)
  • Vascular Medicine (AREA)
  • Environmental & Geological Engineering (AREA)
  • Nursing (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Orthopedics, Nursing, And Contraception (AREA)
  • Electrotherapy Devices (AREA)
  • Absorbent Articles And Supports Therefor (AREA)
  • Thermotherapy And Cooling Therapy Devices (AREA)

Description

----'-I ... -,. KUULUTUtjULKAIfU
VBV w «"»UTLÄOCNINO.SKHIfT 66118 ^ Patent m-oddelat (5!) K,jt/tatCL3 A 61 F 5A8 SUOMI—FINLAND (Μ) η***λ—-ρ*·~~»*ι* 781506 (22) ΜιΙιι·Ι»·ι«--Α·ιΜμΙ«ρ*|| 12.05.78 (FI) (2¾ 12.05.78 (41) TdtaHMNW-MMiiMli 17.11.78 MUtl» )» wMHwMwHUw _______ _________
Patent- och rgltintyfl— <** 31.05.81« (32K»)P1) >η*««τ luirtprtUMi 16.05.77
Englanti-England(GB) 20^86/77 (70 Kurt Ingvard Arnold Jailer, Ryes Hoellevej 21, 6100 Haderslev,
Tanska-Danmark(OK) (72) Per Wilfred Lassen, Karup, Tanska-Dartmark(DK) (7¾) Oy Kolster Ab (5¾) Laite kehon eritteiden ulosvirtauksen toteamiseksi, erityisesti ennenaikaisen virtsaamisen yhteydessä - Anordning för detekte-ring av kroppsutflöde, speciellt vid för tidlg urinering Tämä keksintö koskee laitetta, joka ilmaisee kehon eritteet, erityisesti sopimattoman virtsaamisen yhteydessä, ja joka sisältää sähköiset tuntoelimet, jotka sijoitetaan eriteaukon ulkopuolelle ja ilmaisimen joka antaa ohjaussignaalin erittymisen esiintyessä, esim. sellaisen laitteen käynnistämiseksi automaattisesti, joka vaikuttaa ulostusta tai eritystä vastaan. On tunnettua, että monet ihmiset potevat enuresis-tautia eli tahatonta vedenlaskua ja tämä sairaus aiheuttaa suuria ongelmia potilaille ja heidän perheilleen. On kuitenkin hyvin tunnettua, että potilaat voi varustaa ilmaisimella, jossa on tuntoelin kahden erillääi olevan elektrodin muodossa, jotka sijoitetaan alusvaatteeseen virtsa-aukon ulkopuolelle ja yhdistetään ilmaisinpiirin kanssa, joka toimii, kun ulos tuleva virtsa saa aikaan sähkökosketuksen elektrodien välillä, jolloin ilmaisinpiiri tällöin antaa signaalin, jota voidaai käyttää hälytystarkoitukseen tai vaikutuksen kohdistamiseksi potilaaseen vedenlaskun pysäyttämiseksi. Aikaisimmissa laitteis- t 2 66118 sa signaalin avulla käynnistettiin sähkökello tai sillä jopa annettiin potilaalle sähköisku nukkuvanpotilaan herättämiseksi, tällaiset hälytysmuodot merkitsivät kuitenkin suurta rasitusta potilaalle ja hänen perheelleen ja suuri edistysaskel tehtiin silloin, kun tanskalaisen pat.julkaisun n:o 97 424 mukaisesti tuli mahdolliseksi rajoittaa potilaai kohdistuva vaikutus sähköiskuksi,joka rajoittui kehon alueeseen nervus pudendus-hermon päiden kohdalla, jolloin tapahtuu rengaslihasten suora sulkeva vaikutus ärsytyksen kohdistuessa plexus vesicalikseen. Potilaaseen tosin kohdistui edelleen huomattava sähköisku, mutta vedenlasku saatiin automaattisesti pysähtymään heti sen ilmaisun jälkeen, jolloin sulkulihaksen luonnollinen toiminta voidaan asteittain palauttaa.
Tunnettuihin laitteisiin liittyy kuitenkin edelleen tiettyjä huonoja puolia, jotka menevät huomattavien sähköiskujen itse käyttöä pitemmälle. Vedenlaskun ilmaisu mainittujen tuntoelektrodien avulla merkitsee nimittäin, että ainakin toisen elektrodin on normaalisti oltava sähköjännityksen johtava, minkä lisäksi elektrodien välinen kosketustie pysyy märkänä ja sitei johtavana kauan ilmaisusig-naalin esiintymisen jälkeen. Siksi laite voi olla kykenemätön reagoimaan uuteen vedenlaskuun, esim. puoli tuntia ensimmäisen jälkeen, mikä on varsin suuri haitta.
Keksinnön tarkoituksena on kehittää mainitunlainen laite, jonka avulla voidaan tehokkaasti ilmaista virtsan tai muun eritteen tai ulosteen ulostulo kehosta, jopa silloin, kun tälläinen ulostulo tapahtuu melko lyhyin välein. Tähän päästään keksinnön mukaisesti siten, että tuntoelimet muodostaa lämpötilan tuntoelin ja että ilmaisin on suunniteltu antamaan mainitun ohjaussignaalin siitä riippuen rekisteröikö tuntoelin määrätyn lämpötilan ylityksen tai lämpötilan kohoamisen aikayksikköä kohden.
Keksintö perustuu sille tosiseikalle, että kehon läheiset alueet eivät yleensä ole yhtä lämpimiä kuin itse keho edes silloin, kun henkilö raakaa vuoteessa lämpimän peiton alla ja on osoittautunut, että lämpötuntoelintä käyttämällä voidaan saavuttaa jopa aivan pienen ulosvirtausmäärän varma ilmaisu. Jos tuntoelin asennetaan tarkasti virtsa-aukon ulkopuolelle, aivan muutamat virtsapisarat riittävät aktivoimaan ilmaisimen ja jos tämä on yhdistetty impulssinanturiin, joka vaikuttaa sulkulihakseen, lakkaa virtsan ulostulo heti alettuaan. Jo ulos tullut pieni virtsamäärä jäähtyy hyvin nopeasti, niin 3 661 1 8 että laite on yhtä nopeasti valmis reagoimaan virtsan uuteei ulostuloon. Juuri siksi että ilmaisu perustuu lämpötilalle, ei tuntoalu-een kuivuudella tai kosteudella ole merkitystä. Laitteen eräässä käytännön toteutusmuodossa käytetään hidastuspiiriä varmistamaan sen, että impulssinanturi ei voi toimia ennen kuin on kulunut kolme sekuntia viimeisen impulssinannon jälkeen;mikäli ruumis pyrkii laskemaan ulos virtsaa kolme sekuntia lyhyemmin väliajoin, niin tämä merkitsee todellista virtsanlaskutarvetta, jolloin voisi olla vahingoksi pyrkiä pysäyttämään uloslaskua automaattisella tavalla.
Lämpötilan tuntoelimen käyttö antaa lisäksi sen edun, että tuntoelimet voidaan varustaa ulospäin sähköeristyksellä, koska galvaanista kosketusta ei tarvita itse tuntoalueen kanssa.
Keksinnössä pidetään parempana, että ilmaisin suunnitellaan reagoimaan lämpötilan nousuun, joka on n. 1°C sekuntia kohden, mutta mikään ei estä tämän sijasta ilmaisemasta ennaltamäärätyn lämpötilan, esim. 36°C:n ylitystä. Jos potilaalla on korkea kuume, voi normaali lämpötila tuntoalueella nousta yli kriitillisen arvon, mutta tällainen tilanne voidaan kompensoida joko käyttämällä potilaai ihon lämpötilan vertailumittausta tuntoalueen lähellä tai käyttämällä itse laitteessa lämpötilan valitsijaa, esim. vain säätönuppia, joka voidaan siirtää asentojen "normaali" ja "korkea kuume" välillä.
Keksintöä kuvataai seuraavassa lähemmin viitaten piirustk-seen,jossa kuvio 1 esittää kaaviomaista kuvantoa, joka valaisee keksinnön mukaiset laitteen sijoittamistapaa; ja kuvio 2 esittää lohkokaaviokuvantoa laitteen eräästä parhaana pidetystä toteutusmuodosta.
Piirustuksen näyttämä laite sisältää ohjausyksikön 1, joka on johtojen 2 kautta yhdistetty kahden elektrodilevyn 4 kanssa, jotka on sijoitettu potilaan keholle lähelle nervus pudenduksen päitä, ja joka on johdon 3 kautta yhdistetty lämpötilan tuntoelimeen 5, joka on kiinnitetty sopivalla tavalla heti potilaan virtsa-aukari ulkopuolelle .
Ohjausyksikkö l on kiinnitetty potilaalle vyön B avulla ja johdot 2 ja 3 on yhdistetty ohjausyksikön kanssa irrotettavien pisto-kytkimien 6 avulla.
Kuviossa 2 katkoviiva 7 näyttää ohjausyksikön 1. Se sisältää lämpötilan nousun ilmaisimen 8, joka on suunniteltu aktivoimaan kontak- 4 66118 toripiirin 10, kun lämpötilan tuntoelimeen 5 kohdistuu yli l°C/sek. lämpötilan nousu, siitä riippumatta, onko tällaisen nousun rekiste-röintiaika paljon lyhyempi kuin sekunti. Kontaktori 10 antaa tällöin lähtösignaalin johdon 12 kautta porttiin 14 ja samalla ajanmittaajaan 16, joka itse on yhdistetty portin 14 kanssa niin, että tämän vastaanottama signaali tulee heti viedyksi edelleen lähtöpiiriin 18, mikäli edellisen signaalin vastaanotosta on kulunut vähintään kolme sekuntia. Jos näin ei ole pysyy portti 14 suljettuna, niin että esiintyvä ilmaisusignaali ei vaikuta lähtöpiiriin 18.
Lähtöpiirii 18 sisältää impulssigeneraattorin, jolla on muuntaja, jonka toisiopuoli 20 on yhdistetty elektrodien 4 kanssa johtojen 2 kautta. Ilmaisusignaalin esiintyessä tulee lyhytaikainen impulssi lähetetyksi mainitun muuntajankautta ja kun impulssi katkeaa, esiintyy elektrodien 4 välillä lyhytaikainen impulssi, jolla on suhteellisen korkea jännite, kuten impulssikäyrä näyttää kuvion 2 alapäässä, ja tämä jänniteisku aikaansaa potilaan sulkulihaksen yhteenvetäytymisen, niin että virtsanlasku,joka on saanut aikaan ilmaisusignaalin esiintymisen, tulee heti pysäytetyksi. Heti tämän jälkeen tuntoelin 5 jäähtyy, jolloin se on hyvin nopeasti valmis reagoimaan uudelleen. Ajanmittauslaite 16 varmistaa sen, että lähtöimpulssia ei muodostu elektrodeilla 4, jos viimeisestä aktivoinnista on kulunut vähemmän luin kolme sekuntia, koska ruumiin pyrkiessä toistamaan virtsanlaskun alle kolmen sekunnin välein osoittaa tämä pakottavaa vedenlaskutar-vetta. On tietysti mahdollista valita jokin muu kriitillinen arvo kuin ruairutut kolme sekuntia ja l°C/sek., mutta nämä arvot on todettu käytännössä sopiviksi.
Turvallisuussyistä on kontaktori 10 suunniteltu pitämään portin 14 varmasti suljettuna johdon 24 kautta menevän signaalin avulla niin kauan kuin kontaktori 10 rekisteröi sen, että tuntoelimeen 5 ei kohdistu ylikriitillistä lämpötilan nousua.
Käyttämällä lähtömuuntajaa 20 on varmistettu, että kehon elektrodeilla 4 ei ole galvaanista yhteyttä piirien muun osan kanssa, mikä en eduksi siitäkin syystä, että myös lämpötilan tuntoelin 5 voi olla kokonaan sähköeristetty ulospäin.
Vaikka on suureksi eduksi, että lämpötilan tuntoelin 5 voi olla ilman galvaanista yhteyttä ympäristön kanssa, ei keksintö kuitenkaan välttämättä rajoitu tähän, koska ilmaisu lämpötilan perusteella voi tapahtua käyttämällä erillisiä elektrodeja ja välillä olevaa virtatietä 66118 aineenkautta, jolla on selvästi positiivinen tai negatiivinen lämpötila/vastuskerroin, siten, että kun kehonlämpöinen virtsa kostuttaa aineen, aiheuttaa tämä ilmaisusignaalin annon.
Keksinnön yhteydessä on yllättävästi osoittautunut, että on mahdollista saada sulkulihas vetäytymään kokoon hyvin lyhytaikaisen ohjausimpulssin avuLLa, joka on suuruusluokassa 50 msek., jolloin saavutetaan se tärkeä etu, että impulssiaika on niin lyhyt, että impulssi ei voi vaikuttaa keskushermostoon, jolloin saadaan aikaan haluttu vaikutus ilman että potilas tuntee mitään sähköiskua, mikä tietenkin merkitsee erittäin suurta edistysaskelta.
Ilmaisulaite ei välttämättä liity välineisiin, jotka vaikuttavat ilmaistua ulosvirtausta vastaan, koska lämpötilalle perustuvan ilmaisun edut ovat tavallaan riippumattomia siitä, mihin tarkoitukseen ilmaisusignaalia käytetään, so. signaalia voidaan vaihtoehtoisesti käyttää hälytyksen antamiseksi tai jopa automaattisen toiminnan ohjaamiseksi, joka edistää ko. ulosvirtausta sen sijaan että se estäisi sen. Yleisesti ottaen voidaan keksinnön mukaisella laitteella ilmaista kaikenlaiset eritykset tai ulostukset lämminverisistä kehoista, sekä ihmisistä että eläimistä. Ilmaisuperiaatetta voidaan siis käyttää myös esim. kotieläimien ruokinnan yhteydessä.
Kun ilmaisu suoritetaan aikayksikköä kohden tapahtuvan lämpötilan nousun mittauksen perusteella, ei normaalisti tarvitse ottaa huomioon sitä, että nousua vastaavan lämpötilavälin taso voi vaihdella potilaan ruumiin lämpötilan mukaan, joten normaalisti saavutetaan varma ilmaisu siinäkin tapauksessa, että kysymyksessä on vuodepotilas, jolla on korkea kuume. Jos sen sijaan ilmaisu tapahtuu ennal-tamäärätylle tasolle tuntoelimen 5 mukaan kohoavan lämpötilan perusteella, on tämän tason oltava vain hieman ruumiin lämpötilaa alhaisempi, koska muuten voi esiintyä väärää ilmaisua; jos kriitillinen lämpötila on tällöin säädetty esim. 36°C:ksi voi väärä ilmaisu tapahtua korkean kuumeen yhteydessä, jolloin tällä periaateella mittaava ilmaisin on varustettava valintanupilla,joka säädettynä "korkealle kuumelie" voi nostaa kriitillistä ilmaisulämpötilaa. Vaihtoehtoisesti laite voidaan yhdistää lämpötilan tuntoelimen kanssa, joka sijoitettuna kehon sopivaan kohtaan tuntee kehon lämpötilan ja säätää autoit aa ttisesti kriitillisen ilmaisulämpötilan tämän mukaan. Lisäksi on mahdollista sopivin välinein saada aikaan itse tuntoelimen heikko, aktiivinen jäähdytys, jolloin voidaan suurella varmuudella ilmaista lämpötilan nousu, joka johtuu ulostuksesta tai eritteestä.
6 66118
Laite voi olla täystransistoroitu ja toimia sisäänrakennetulla paristolla. Tässä ei liene tarpeen kuvata lähemmin eri piirien yksityiskohtaista järjestelyä, koska asiantuntija voi vaikeuksitta osoittaa sopivien piirien yhden tai useampia toteutusmuotoja kuvattujen, suotavien vaikutusten aikaansaamiseksi.

Claims (6)

7 66118
1. Laite,joka ilmaisee kehosta tulevat eritteet, varsinkin sopimattoman virtsaamisen yhteydessä, ja joka käsittää sähköiset tuntoelimet, jotka sijoitetaan eriteaukon ulkopuolelle ja ilmaisimen, joka antaa ohjaussignaalin erittymisen esiintyessä, esim. erittymistä vastaan vaikuttavan laitteen aktivoimiseksi automaattisesti, t u n n e t tu siitä,että tuntoelimet koostuvat lämpötilan tuntoelimestä ja että ilmaisin on suunniteltu antamaan mainitun ohjaussignaalin, kun tuntoelin rekisteröi ennaltamäärätyn lämpötilan ylityksen tai lämpötilan nousun aikayksikköä kohden.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että ilmaisin on suunniteltu reagoimaan lämpötilan nousuun, joka on suuruusluokassa 1°C sekuntia kohden tai suurempi.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen laite,joka lisäksi sisältää impulssianturin, joka ohjaussignaalin esiintyessä antaa impulssin elektrodiin, joka keholle sijoitettuna voi saada aikaan erittymisen lakkaamisen, tunnettu siitä, että se sisältää hidas tuspiirin, joka tekee impulssianturin toimimattomaksi aikavälillä, joka on esim. suuruusluokkaa 3 sekuntia viimeisestä impulssiannosta.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laite, tunnettu siitä, että impulssianturi on suunniteltu antamaan impulsseja, joiden kestoaika on alle 1/10 sek., mieluiten n. 50 msek.
5. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen laite, tunnet- t u siitä, että lämpötilan tuntoelin on sijoitettu sen heikon jäähdytyksen aikaansaavien välineiden yhteyteen.
6. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen laite, t u n n e t tu siitä, että se sisältää elimet,joilla tapahtuu automaattisesti tai käsin mainitun ennaltamäärätyn lämpötilan tai aikayksikköä kohden tapahtuvan lämpötilan nousun säätö riippuen käyttäjän kehon lämpötilasta.
FI781506A 1977-05-16 1978-05-12 Anordning foer detektering av kroppsutfloede speciellt vid foer tidig urinering FI66118C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB20486/77A GB1603856A (en) 1977-05-16 1977-05-16 Arrangement for detecting and controlling an outflow from living bodies
GB2048677 1977-05-16

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI781506A FI781506A (fi) 1978-11-17
FI66118B FI66118B (fi) 1984-05-31
FI66118C true FI66118C (fi) 1984-09-10

Family

ID=10146698

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI781506A FI66118C (fi) 1977-05-16 1978-05-12 Anordning foer detektering av kroppsutfloede speciellt vid foer tidig urinering

Country Status (12)

Country Link
US (1) US4205671A (fi)
AT (1) ATA343678A (fi)
BE (1) BE866984A (fi)
BR (1) BR7803054A (fi)
DE (1) DE2820565A1 (fi)
DK (1) DK204278A (fi)
FI (1) FI66118C (fi)
FR (1) FR2390941A1 (fi)
GB (1) GB1603856A (fi)
NL (1) NL7805207A (fi)
NO (1) NO143887C (fi)
SE (1) SE433803B (fi)

Families Citing this family (29)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4738260A (en) * 1985-04-18 1988-04-19 Travis Industries, Inc. Unintentional urination sensing device
US4800370A (en) * 1985-10-07 1989-01-24 I E Sensors, Inc. Wetness detection system
US4706071A (en) * 1986-04-16 1987-11-10 Lin Min Shin Warning apparatus against the coverlet out of position
GB2192323B (en) * 1986-07-11 1990-07-25 Stewart Matthew Womar Urination deterrent device
US5036859A (en) * 1988-07-26 1991-08-06 Travis International, Inc. Moisture detector and indicator
US4977906A (en) * 1989-03-07 1990-12-18 Scipio William J Di Diurnal rehabilitation for incontinence trainer
DE3921784A1 (de) * 1989-07-01 1991-01-10 Rolf Ehlers Ambulantes geraet zur koerpernahen ueberwachung und beeinflussung unbewusster lebensfunktionen
KR940003280B1 (ko) * 1991-10-24 1994-04-20 손종은 환자의 용변 처리장치
US5416469A (en) * 1991-12-23 1995-05-16 Colling; Joyce C. Method for prediction of times of voiding utilizing temperature measurements
US5258745A (en) * 1991-12-23 1993-11-02 Colling Joyce C System and method for prediction of times of voiding utilizing temperature measurements
US5447526A (en) * 1992-12-24 1995-09-05 Karsdon; Jeffrey Transcutaneous electric muscle/nerve controller/feedback unit
US5370670A (en) * 1993-12-13 1994-12-06 Thomas Jefferson University Detrusor myoplasty and neuromuscular electrical stimulation of the urinary bladder
US5559497A (en) * 1994-11-28 1996-09-24 Hong; Chia-Ping Body temperature sensing and alarming device
US6325066B1 (en) * 1996-08-26 2001-12-04 Charles B. Hughes Bladder and bowel training system with removable voice module system
FR2798475B1 (fr) * 1999-09-14 2001-10-19 Christophe Cayrol Dispositif permettant d'avertir une personne se deplacant sur un chemin donne, de la presence, sur ce chemin, d'objets presentant eventuellement un danger pour elle
US6603403B2 (en) 2000-12-12 2003-08-05 Kimberly-Clark Worldwide, Inc. Remote, wetness signaling system
US6583722B2 (en) 2000-12-12 2003-06-24 Kimberly-Clark Worldwide, Inc. Wetness signaling device
US8000792B1 (en) 2002-03-29 2011-08-16 Dechev George D Fast-acting counter-incontinence method and device
US6553266B1 (en) * 2002-06-18 2003-04-22 Jui-Kuang Yuang Underpants structure provided with means to augment perineal muscles
WO2005017683A2 (en) * 2003-08-05 2005-02-24 Saf-Wav International, Llc System for managing conditions
US7219627B1 (en) * 2003-09-22 2007-05-22 Electronic Materials Llc Electrical bandage protector
US7737321B2 (en) * 2003-09-23 2010-06-15 Elliott Nyle S colostomy alert device and method
US8109982B2 (en) * 2005-06-23 2012-02-07 Morteza Naghavi Non-invasive modulation of the autonomic nervous system
US7855653B2 (en) * 2006-04-28 2010-12-21 Medtronic, Inc. External voiding sensor system
US7522061B2 (en) * 2006-04-28 2009-04-21 Medtronic, Inc. External voiding sensor system
FR2935906B1 (fr) * 2008-09-16 2011-03-11 I Gen Healthcare Ltd Dispositif de reeducation perineale.
US9320893B2 (en) 2011-05-06 2016-04-26 Blue Medical Innovation Ltd. Vaginal rehabilitative device
CN104545927B (zh) * 2015-01-09 2017-02-22 袁久洪 电子智能阴茎勃起功能监测仪
CN112702974A (zh) * 2018-09-18 2021-04-23 科洛普拉斯特公司 包括传感器的阴茎环

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB680088A (en) * 1950-03-31 1952-10-01 Univ Adelaide Apparatus for applying conditioning stimuli to enuretics
DK97424C (da) * 1960-03-07 1963-11-25 Laege Kristen Fabricius Krarup Apparat til forhindring af utidig vandladning.
SU146259A1 (ru) * 1961-05-09 1961-11-30 Б.И. Ласков Устройство дл определени истинного или ложного ночного недержани мочи
US3316902A (en) * 1963-03-25 1967-05-02 Tri Tech Monitoring system for respiratory devices
FR2042490A1 (fr) * 1969-05-08 1971-02-12 Odin Clorius As Debitmetre perfectionne
US3645133A (en) * 1970-04-15 1972-02-29 Metrophysics Inc Electronic spirometer
US3942515A (en) * 1974-09-11 1976-03-09 Instrumentation & Control Systems, Inc. Air caloric stimulation system
NL7503935A (en) * 1975-04-02 1976-10-05 Henriette Annie Bijkerk Van De Enuresis bandage alarm - has liquid switch shunted by electronic switch becoming conductive when liquid switch closes

Also Published As

Publication number Publication date
SE7805533L (sv) 1978-11-17
SE433803B (sv) 1984-06-18
GB1603856A (en) 1981-12-02
US4205671A (en) 1980-06-03
BR7803054A (pt) 1979-01-02
NO143887C (no) 1981-05-06
NL7805207A (nl) 1978-11-20
DE2820565A1 (de) 1978-11-30
FI781506A (fi) 1978-11-17
NO781672L (no) 1978-11-17
BE866984A (nl) 1978-09-01
ATA343678A (de) 1986-11-15
DK204278A (da) 1978-11-17
FR2390941A1 (fr) 1978-12-15
NO143887B (no) 1981-01-26
FI66118B (fi) 1984-05-31

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI66118C (fi) Anordning foer detektering av kroppsutfloede speciellt vid foer tidig urinering
US4163449A (en) Enuresis treatment device
US3460123A (en) Clothing alarm means
US4800370A (en) Wetness detection system
KR101210130B1 (ko) 배설물 처리 장치
CN105078659B (zh) 传感器、失禁服、和激活失禁服的方法
KR101260997B1 (ko) 다수의 전극을 가진 정전용량형 대소변 감지기와 그 제조방법 및 이를 이용한 대소변 감지장치
US12035704B2 (en) Wash down sensor for electronic rodent traps and method of preventing false triggering using a wash down sensor
JP2002519090A5 (fi)
ES2666347T3 (es) Transiciones activadas por evento en la gestión de artículo absorbente
CN105055087A (zh) 能区分大小便的报警护理用品及方法
KR101600602B1 (ko) 성인용 기저귀 유닛
KR20170023440A (ko) 흡수용품의 교체시기 알림 장치 및 이를 이용한 알림 방법
CN107981984B (zh) 多感应点具有尿布饱和提醒功能的智能尿布及其监测方法
WO2016124081A1 (zh) 大小便报警装置与实现方法
IE46342B1 (en) Improvements in or relating to parturition warning devices
KR101152348B1 (ko) 고흡수성 수지를 이용한 대소변 감지센서 및 대소변 감지장치
JPH1075680A (ja) 家畜の発情等監視方法
CN208989383U (zh) 一种具有语音提示功能的智能型纸尿裤
JP2006263046A (ja) おむつセンサー
JPS6139006Y2 (fi)
JPH0194855A (ja) 風呂セキュリティ装置
CS238375B2 (en) Ovulation determination device with domestic animals e.g.pigs,cows and horses
SU146259A1 (ru) Устройство дл определени истинного или ложного ночного недержани мочи
CN203001203U (zh) 老人失禁预警器

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: JALLER, KURT INGVARD ARNOLD