FI65833C - Sprutanordning foer cementvaelling - Google Patents

Sprutanordning foer cementvaelling Download PDF

Info

Publication number
FI65833C
FI65833C FI783513A FI783513A FI65833C FI 65833 C FI65833 C FI 65833C FI 783513 A FI783513 A FI 783513A FI 783513 A FI783513 A FI 783513A FI 65833 C FI65833 C FI 65833C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
cement
nozzles
spraying
spray nozzle
soil
Prior art date
Application number
FI783513A
Other languages
English (en)
Other versions
FI65833B (fi
FI783513A (fi
Inventor
Mitsuhiro Shibazaki
Sozo Ohta
Hiroaki Kubo
Teruo Yahiro
Hiroshi Yoshida
Original Assignee
Kajima Corp
Chemical Grout Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from JP15666077A external-priority patent/JPS5490812A/ja
Priority claimed from JP15665977A external-priority patent/JPS5490811A/ja
Application filed by Kajima Corp, Chemical Grout Co filed Critical Kajima Corp
Publication of FI783513A publication Critical patent/FI783513A/fi
Publication of FI65833B publication Critical patent/FI65833B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI65833C publication Critical patent/FI65833C/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E02HYDRAULIC ENGINEERING; FOUNDATIONS; SOIL SHIFTING
    • E02DFOUNDATIONS; EXCAVATIONS; EMBANKMENTS; UNDERGROUND OR UNDERWATER STRUCTURES
    • E02D3/00Improving or preserving soil or rock, e.g. preserving permafrost soil
    • E02D3/12Consolidating by placing solidifying or pore-filling substances in the soil

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • General Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Soil Sciences (AREA)
  • Environmental & Geological Engineering (AREA)
  • Agronomy & Crop Science (AREA)
  • Mining & Mineral Resources (AREA)
  • Paleontology (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Consolidation Of Soil By Introduction Of Solidifying Substances Into Soil (AREA)
  • Curing Cements, Concrete, And Artificial Stone (AREA)
  • On-Site Construction Work That Accompanies The Preparation And Application Of Concrete (AREA)
  • Nozzles (AREA)

Description

E3r^l γβΙ /««kuulutusiulkaisu
JMA lBJ (11) UTLÄGGNINGSSMUFT O D O ό O
C mo Patentti cyör..ic tty 10 07 1901 Patent oioddeiat ^ ’ (51) Kv.lk?/IntCL3 E 02 D 3/12 SUOMI—FINLAND (21) PKMtttlhtk«mut — Pat«ntan«öknln( 783513 (22) Htkemhpilvi—An*ftknlnf»di| 17.11.78 ' " (23) Atkuptlvi—Glkifticudag 17.11.78
(41) Tullut |ulklMk*l — Bllvtt offmtHi oft n A 7Q
Pttenttl- ja rekisterihallitut ............. . . 3 - ._. * . . . (44) NihUviktlp^on |t kuuLjulkiltun pvm. — ™knt· och registerstyrelsen Amekän utlagd och uU.ikrtfun publicänd 30.03. oh (32)(33)(31) Pyydetty Muoik«u*--B*t«rd priork* 27.12.77 27.12.77 Japani-Japan(JP) 52-156659, 52-156660 Toteennäytetty-Styrkt (71) Kajima Corporation, No. 7, 1-2 Moto-Akasaka, Minato-ku, Tokyo,
Chemical Grout Company, No. 1, 1-2 Nishi-Shinjuku, Shinjuku-ku, Tokyo, Japan i-Japan(JP) (72) Mitsuhiro Shibazaki, Tokyo, Sozo Ohta, Tokyo, Hiroaki Kubo,
Chiba Pref., Teruo Yahiro, Tokyo, Hiroshi Yoshida, Saitama Pref.,
Japan i-Japan(JP) (7*0 Le i tz inger Oy (5*0 Sementtivei 1in ruiskutuslaite - Sprutanordning för cementväl1ing Tämän keksinnön kohteena on sementtivellin ruiskutuslaite, jossa on ruiskutuselin sementtivellin ruiskuttamiseksi maanpinnan alla maaperään, joka ruiskutuselin on pyörivästi asennettu kolmisei-näiseen putkeen, johon suoraan on liitetty kolmiseinäinen osa, jonka sisäkanavat ovat yhteydessä kolmiseinäisen putken sisäka-naviin sementtivellin, paineilman ja suurpaineveden syöttämiseksi; laitteen sivuseinäosaan asennettu suihkutussuutin, jossa on saman-keskeiset sisä- ja ulkopurkausaukot, jolloin ulkoaukko on yhteydessä paineilmakanavaan ja sisäaukko suurpaineveden kanavaan, sivuseinäosan etupäähän asennettu ja irroitettavasti paikalleen kiinnitetty sementtivellin ruiskutussuutin, jonka purkausaukko on yhteydessä sementtivellikanavaan.
Tällaisessa tähän mennessä tunnetussa sementtivellin ruiskutus-laitteessa on sementtivellin ruiskutussuutin ja suurella nopeudella vettä ruiskutettava suutin maaperän irroittamiseksi, jotka suuttimet on kiinnitetty putken alapäähän, ja putki työnne- 65833 tään reikään, sitä pyöritetään tai nostetaan pyörittämättä sitä samalla kun suihkusuutin syöksee vettä nopeana suihkuvirtana maaperän irroittamiseksi ja murskaamiseksi irralleen, ja sementti-vellisuutin purkaa sementtivelliä pakaten vellin irtonaiseen maaperään kovasta kiinteästä maaperästä muodostuvan maanalaisen massan muodostamiseksi.
Käytettäessä ruiskutuslaitetta tiedetään, että suurinopeuksisen suihkuvirran rikkomis- tai murskausetäisyyttä voidaan suurentaa ympäröimällä suihkuvirta ilmavirralla; kehitettiin menestyksekäs suojailmatekniikka, jota alettiin myös käyttää. Suojailman käyttö on edullista myös eräästä toisesta syystä. Tavanomaisessa menetelmässä kovetetusta maaperästä muodostuvien maanalaisten massojen aikaansaamiseksi porataan maahan lisäksi tarkkailureikä tietyn välimatkan päähän ohjausreiästä, ja irroitettu maa kulkee lietteenä ylös tarkkailureiän läpi maan pinnalle. Suurinopeuksisena suihkuvirtana puhallettu ympäröivä suojailma helpottaa lietteen työntymistä tarkkailureiän läpi.
Tässä kuvatulla tavanomaisella laitteella on kuitenkin se haittapuoli, että koska sen vesisuihkusuuttimen ja sen sementtivellin ruiskutussuuttimen keskinäiselle asennolle on uhrattu hyvin vähän tai ei lainkaan teknistä harkintaa, suurinopeuksisen suihkuvirran maan alle muodostama irtomaatila täyttyy usein välittömässä läheisyydessä olevan maan murtuessa ja sortuessa siihen. Ts. liejua muodostava tila pyrkii sortumaan ja siten tukkimaan sementtivellin ulostulon, ja kun tällainen tukos esiintyy, loppuu lietteen ulos-meno tarkkailureiästä. Maan päällä oleville koneen käyttäjille tämä tila merkitsee sitä, että sementtivellin ruiskutus on pysähtynyt: mutta he eivät voi tietää, onko syynä yllä kuvatun tyyppinen maanalainen sortuma, putken tukkeutuminen sementtivellin syöttöjärjestelmässä vai järjestelmän jonkin osan mekaaninen rikkoutuminen. Tukkeutumis- tai mekaanisessa rikkoutumistapauk-sessa korjaus suoritetaan vetämällä putki ylös, tutkimalla sen ruiskutuslaite maan pinnalla ja puhdistamalla tukkeutunut putki tai korjaamalla rikkoutunut osa, mutta kun kysymyksessä on maan- 3 65833 alainen sortuma, ei korjauskeinoa ole. Lisäksi tällainen sortuma voi myös johtua sementtivellin syöttölaitteen kohtaaman maaperän laadusta.
Havaittuaan tavanomaisen laitteen haittapuolet tämän keksinnön tekijät tutkivat sortumailmiötä eri lähtökohdista ja havaitsivat, että suurinopeuksisen suihkutusuuttimen ja sementtivelliä ruiskuttavan suuttimen välisellä etäisyydellä on tärkeä merkityksensä kyseiseen ilmiöön. Tavallisesti maaperän yhtä tilavuusyksikköä kohti tarvittavan sementtivellin määrä tiedetään, ja sementti-vellin tuntisyöttömäärää rajoittaa itse ruiskutuslaite. Nämä kaksi tiettyä seikkaa määräävät automaattisesti sen nopeuden, jolla ruiskutuslaite pitää nostaa ohjausreiän läpi. Tällöin tarvitaan sellainen järjestely, että suihkutussuutin ja ruiskutussuutin saadaan järjestetyksi siten, että niiden välistä etäisyyttä voidaan säätää riippuen sen maaperän laadusta, johon sementtivelliä on tarkoitus ruiskuttaa.
Tämä tarkoitus saavutetaan laitteella, jolle on tunnusomaista se, että kahden suuttimen välissä on väliseinäosa, joka voidan vaihtaa ja jonka vaihtaminen mahdollistaa näiden kahden suuttimen välisen pystyetäisyyden säädön, jolloin molemmat suuttimet on sijoitettu suoraan kulmaan laitteen akseliin nähden aineiden syöttämiseksi säteettäissuuntaan ja suuttimet on sijoitettu laitteeseen siten, että ne ovat tasapainossa keskenään laitteen pyöriessä mitätöimällä suihkutussuuttimen purkaustoiminnasta johtuvat reaktiovoimat ruiskutussuuttimen purkauksen avulla.
Keksinnön edullisessa sovellutusmuodossa molemmat suuttimen on kolmiseinäisen osan samalla puolella.
Tästä syystä esillä olevan keksinnön tarkoituksena on saada aikaan sellainen sementtivellin ruiskutuslaite, jonka suurinopeuksinen suihkusuutin ja sementtivellin ruiskutussuutin sijaitsevat niin kaukana erillään, että ne muodostavat toiminnallisesti mahdollisimman edullisen asemajärjestelyn.
4 65833
Keksinnön käytännön toteutus on esitetty seuraavassa yksityiskohtaisessa keksinnössä selityksessä viittaamalla keksinnön edullisiin suoritusmuotoihin, jotka on esitetty oheisissa piirustuksissa, joissa:
Kuvio 1 esittää liikkuvan nosturin riiputtamaa ruiskutuslaitetta sivultapäin.
Kuvio 2 on poikkileikkaus kolmiseinäisestä kääntönivelestä.
Kuvio 3 on pitkittäissuuntainen poikkileikkaus esillä olevan keksinnön mukaisesti ruiskutuslaitteesta.
Kuviot 4, 5 ja 6 ovat poikittaissuuntaisia poikkileikkauksia kuvion 3 mukaisesta laitteesta pitkin kuvion 3 viivoja A-A, B-B ja C-C vastaavassa järjestyksessä.
Kuvio 7 on pitkittäissuuntainen poikkileikkaus keksinnön mukaisen laitteen eräästä toisesta suoritusmuodosta.
Kuvio 8, 9 ja 10 ovat poikittaisia poikkileikkauksia kuvion 7 mukaisesti laitteesta pitkin kuvion 7 viivoja D-D, E-K ja P-F vastaavassa järjestyksessä.
Oheisissa piirustuksissa kuvio 1 esittää sementtivellipylvään 70, joka konstruoidaan maaperään E käyttämällä tämän keksinnön mukaista ruiskutuslaitetta. Ohjausreikä 12 porataan ensin maahan, ja tämän jälkeen tietyn välimatkan päähän reiästä 12 porataan toinen reikä tarkkailureiäksi 14, ja ohjausreikään 12 työnnetään putki 18, jonka päässä on tämän keksinnön mukainen sementtivellin ruiskutuslaite 16. Tämän putken 18 yläpää riippuu maan pinnalle pystytetyn nosturin 24 nostokoukusta, jolloin putki 18 riippuu kääntönivelen 20 välityksellä. Maanpinnan yläpuolella olevan putken eräässä väli-kohdassa maan pinnalle pystytetty pyörivä tuki 22 pysyttää putken pyörivästi ja liukuvasti. Kääntöniveleen 20 tulee kolme letkua 50 65833 kuljettaen vettä, ilmaa ja sementtivelliä vastaavista syöttölähteista. Itse toiminnassa ohjausreikään 12 työnnetty sementtivellin ruiskutus-laite 16 liikkuu pystysuuntaisesti nosturin 24 avulla ja sitä nvörit-tää pyörivä tuki 22 samalla kun se ruiskuttaa sementtivelliä irtonaiseen pinnanalaiseen maaperään betonimassapylvään H muodostamiseksi ja konstruoimiseksi. Murskattu maa poistuu lietteenä S maan pinnalle tarkkailureiän 14 läpi.
Kuvio 2 on pitkittäisuuntainen poikkileikkaus rakenteeltaan tunnetusta nivelestä 20, joka on kiinnitetty putken 18 yläpäähän. Piirustuksissa esitetyssä keksinnön suoritusmuodossa kääntönivel 20 koostuu olennaisesti kiinteästä ulkoholkista 30 ja toisesta ulko-holkista 34, joka on sovitettu hoikkiin 30 laakerin 32 ollessa välissä. Hoikkien 30 ja 34 sisään on muodostettu kolme erillistä kanavaa; nimittäin sementtivellikanava 36, paineilmakanava 38 ja painevesikänäva 40. Nämä kanavat ovat yhteydessä vastaavassa järjestyksessä kiinteisiin sisääntuloliitäntöihin 42, 44 ja 48. Aikaisemmin mainitut letkut 50 on yhdistetty juuri näihin liitäntöihin sementti-vellin kuljettamiseksi laastipumpusta, ilman ilmakompressorista ja veden suurpainevesipumpusta, joista kaikkia ei ole esitetty oheisessa piirustuksessa. Kuviossa 2 kääntönivelen 20 vasen puoli on muotoiltu sopimaan tunnetulla tavalla putken 18 yläpäähän. Tämä putki on välttämättä kolmiseinäinen, ja sen sisälle ulottuvat kanavien 36, 38 ja 40 jatkeet.
Kuviot 3-6 esittävät keksinnön mukaisen sementtivellin tai laastin ruiskutuslaitteen 16 edullisen suoritusmuodon. Kuvio 3 on pitkittäinen poikkileikkaus laitteen 16 keskeltä, ja kuviot 4, 5 ja 6 ovat poikittaisia poikkileikkauksia pitkin viivoja A-A, B-B ja C-C vastaavassa järjestyksessä.
Kuviossa 3 ulkoholkki 52 ympäröi väliholkkia 53 ja niiden välillä on pitkittäin ulottuva rengastila. Tämä tila toimii laitteen 16 sementtilaastikanavana 54. Sopivaan paikkaan kanavaan 54 on järjestetty konsolit 41 hoikin 53 pitämiseksi paikallaan jäykästi.
Väliholkin 53 sisään on sijoitettu ontto ydin tai sisäholkki 57, ja niiden välillä on rengasmainen välitila. Tämä tila on paineilmakanava 56. Sisäholkin 57 ontto tila ulottuu keskeisesti pitkin laitteen 16 akselia muodostaen suurpaineveden kanavan 58. Nämä kolme kanavaa 54, 56 ja 58 vastaavat kääntönivelen kuviossa 2 vastaavassa 6 65833 järjestyksessä esitettyä laastikanavaa 36, ilmakanavaa 38 ja vesi-kanavaa 40 ja ovat yhteydessä näihin kääntönivelen 20 kanaviin niiden kolmen kanavan kautta, jotka on muodostettu kolmiseinäisen putken 18 sisään ja jotka ulottuvat putken pituussuuntaan. Radiaa-lisesti ulospäin väliholkin 53 läpi ja ulkoholkin 52 läpi työntyvä' sekä sisäholkista 57 ulottuva suihkutussuutin 64 on järjestetty laitteen 16 kolmiholkkiosaan. Tässä suuttimessa on keskiaukko 60, joka on yhteydessä suurpaineveden kanavaan 58 sekä myös aukon 60 kanssa samankeskeinen rengasaukko 62, joka on yhteydessä paineilma-kanavaan 56 siten, että itse toiminnassa keskiaukko syöksee ulos suurinopeuksisen vesisuihkun säteettäissuuntaan ja että suihkua ympäröi rengasaukosta purkautuva ilma auttaen suihkua pitämään nopeutensa melko pitkän matkan.
Edelleen kuVion 3 mukaan ulkoholkin 52 oikea pää, joka on sen alapää laitteen 16 ollessa normaalissa työasennossaan, käsittää sen porauksen tuuviliitäntää varten koneistetut naaraskierteet 59, ja sulkumutteri 65 on kierretty tähän päähän. Rungon 61 sisäkanava 63 on yhteydessä sementtilaastikanavaan 54 ja lisäksi tämä runko on sovitettu jäykästi sulkumutteriin 65 ja sitä tukee mutterin 65 päätypinta 65a. Sulkumutterin 65 etupäähän eli kuviossa 3 oikeaan päähän on sovitettu putki 66 sementtilaastin ruiskuttamiseksi, jolloin putken 66 sisätila 70 on yhteydessä rungon 61 sisäkanavaan 63. Ruiskutusputki 66 on kiinnitetty paikalleen kekkipulteillä 69, jotka kumpikin on kierretty runkoon 61 siten, että näiden pulttien irroittaminen mahdollistaa sementtilaastin ruiskutusputken 66 vetämisen pois tarvittaessa. Sementtilaastin tai vellin ruiskutus-suutin 68 osoittaa säteettäisesti ulospäin vastakkaiseen suuntaan kuin suihkusuutin 64 ja on valmistettu edullisesti keraamisesta materiaalista ja lisäksi se on sovitettu putken 66 seinään ja kiinnitetty tähän putkeen mutterilla 72 siten, että mutterin 72 irroittaminen mahdollistaa suuttimen irtivetämisen tarvittaessa. Kärki 67 on kierretty putkeen 66, ja ruuvikierteitä esittää kuviossa 3 viitenumero 71.
On selvää, että kärki 67 voidaan irroittaa putkesta 66 ruuvaamalla se auki ja kun kärki on tällä tavoin irroitettu, keskipultin 69 irroittaminen mahdollistaa sulkumutterin 65 irroittamisen rungosta 61. Tämän keksinnön mukaisesti valmistetaan ja pidetään varalla useita sulkumuttereita 65, jotka ovat muuten keskenään samanlaisia 7 65833 lukuunottamatta pituutta, joka vaihtelee mutterista toiseen, ja suihkusuuttimen 64 ja sementtivellin ruiskutussuuttimen 68 välistä etäisyyttä L voidaan muuttaa haluttaessa korvaamalla käytössä oleva mutteri 65 toisella halutun pituisella mutterilla.
Kuten yllä todettiin, suihkusuutin 64 asennetaan vastakkaiselle puolelle kuin sementtivellin ruiskutussuutin 68 sen momentin minimoimiseksi, jonka ruiskutuslaite 60 joutuu käytössä vastaanottamaan, koska se pyörii ja nousee. Tämä momentti johtuu reaktiivivoimista, jotka saa aikaan suuttimesta 64 syöksyvä suurinopeuksinen vesisuihku ja suuttimesta 68 syöksyvä sementtivelli tai laasti, ja momentti muodostuisi erittäin suureksi, jos suuttimet asennettaisiin samalle puolelle, eli niiden välissä ei olisi lainkaan porrastusta aksiaalisesta katsottuna. Momentin minimoimiseksi porrastuksen ei tarvitse olla täsmälleen 180°. Jos käytetään esimerkiksi kahta suihkusuutinta 64 ja yhtä ruiskutussuutinta 68, nämä kolme suutinta voidaan porrastaa 120° toisistaan erilleen. Joka tapauksessa nämä kahdentyyppiset suuttimet pitäisi sijoittaa siten, että saadaan aikaan paras mahdollinen reaktiivivoimien tasapaino. Vaihtoehtoisesti on mahdollista järjestää kaksi suihkutussuutinta ja kaksi ruiskutussuutinta ja sijoittaa kumpikin pari diametraalisesti vastakkain, jolloin reahtiovoimat ovat tasapainossa ja minimoivat momentin.
Itse toiminnassa yllä kuvatulla tavalla konstruoitu sementtivellin ruiskutuslaite 16 lasketaan ohjausreikään 12 ja se työntyy reiän pohjaan (laitteen 16 asento pohjalla on esitetty katkoviivoin kuviossa 1). Kolmea ainetta, nimittäin vettä, ilmaa ja sementtivelliä syötetään laitteeseen 16 kuviossa 1 osittain esitettyjen letkujen 50, kolmiseinäisen kääntönivelen 20 ja kolmiseinäisen putken 18 kautta samalla kun laitetta 16 käännetään ja sitä nostetaan katkoviivoin esitetystä asennosta. Tämän yhteisliikkeen aikana suihkutus-suutin 64 purkaa vettä vaakasuuntaan muodostaen suurinopeuksisen vesisuihkun keskiaukostaan. Suihku pyörii nousevan laitteen 16 akselin ympäri ja murtaa radallaan olevan maaperän. Ts. ohjausreiän 12 välittömässä läheisyydessä oleva maaperä murskaantuu ja irtoaa jatkuvasti, ja murskaantunut osa kasvaa muodostaen sylinterimäisen pylvään. Tämän jälkeen osa irronnutta maaperää pakotetaan lietteenä maan pinnalle tarkkailureiän 14 tai ohjausreiän 12 tai molempien kautta. Samalla kun murskatun maaperän muodostama sylinterimäinen pylväs laajenee ylöspäin, ruiskutussuutin 68 purkaa sementtivelliä 8 65833 jatkuvasti irtonaiseen maaperään. Tämän jälkeen purkautunut velli sekoittuu irtonaiseen maahan, ja tämä seos jähmettyy tietyn ajanjakson kuluttua tämän jälkeen. Maanalainen kovetetun betonin muodostama pylväsmäinen massa, joka on muodostettu ja konstruoitu yllä kuvatulla tavalla, on esitetty kirjaimella H kuviossa 1.
Tämä massa on toiminnallisesti samanlainen kuin maahan juntatut tavanomaiset betonipaalut, ja se pystyy toimimaan sellaisten rakenteiden tukena, kuten esimerkiksi rakennukset, varastosäiliöt ja vastaavat, joita pystytetään maan päälle.
Samaan aikaan kun suihkusuutin 64 syöksee vettä ulos keskiaukostaan 60, paineilma suihkuaa samalla tavoin ja samanaikaisesti ulos keskiaukon kanssa samankeskeisestä rengasaukosta 62. Tätä tilannetta veden kohdalla voidaan verrata ilmaan suihkutettavaan nesteeseen, joka muodostaa suoran nestesuihkun, jonka suihkuvoimaa vaimentaa ainoastaan ilma. Voidaan helposti havaita, että suurinopeuksinen vesisuihku suuttimesta 64 kykenee pitämään murskaus- tai irroitus-voimansa huomattavasti pidemmän matkan kuin jos ilmaa ei suihkutettaisi ympäröivänä suojailrnasuihkuna. Tällöin tämän järjestelmän mukaisesti suurinopeuksisen suihkun murskaus- tai irroitusmatka on suurempi saaden aikaan halkaisijaltaan suuremman murskatun maan muodostaman sylinterimäisen pylvään.
Koska keksinnön mukaisesti käytetään ainakin kahta suutinta -suihku-tussuuttimen 64 ja ruiskutussuuttimena 68, jotka kummatkin on sijoitettu suoraan kulmaan laitteen 16 akseliin nähden vaakasuuntaista suihkutusta varten, sementtivelli ruiskutetaan suoraan suut-tiraesta 68 murskattuun maa- tai kivitilaan, jonka muodostaa suuttimesta 64 tuleva suurinopeuksinen isku. Tämän seurauksena murskaa-mattomalla maaperällä tai kivellä tämän tilan yläpuolella on vain vähän tai ei lainkaan aikaa murtua ja sortua; jopa silloin, kun tällainen sortuma tapahtuu, velli voidaan aikaisempaa helpommin ruiskuttaa sortuneen irtomaan läpi ja sen toiselle puolelle kuin tavanomaisella laitteella yksinkertaisesti siitä syystä että ruisku-tussuutin 68 syöksee vellin samaan vaakasuuntaan.
Lisäksi keksinnön mukaisesti näiden kahden suuttimen välistä pysty-etäisyyttä L voidaan haluttaessa vaihtaa korvaamalla käytössä oleva sulkumutteri 65 lyhemmällä tai pidemmällä mutterilla 65. Paitsi, että tämän tunnusmerkin avulla etäisyys L voidaan säätää sopimaan 9 65833 parhaalla mahdollisella tavalla yllä mainittuun murkaus-/ irroitus-ja ruiskutustoimintoihin kutakin tarkoitusta varten, se mahdollistaa myös putken 66 vaihtamisen nopeasti sen rikkoutuessa.
Yllä olevassa keksinnön selityksessä ja piirustuksissa 1-6 esitetystä edullisesta suoritusmuodosta selviää, että keksinnön mukainen sementtivellin ruiskutuslaite on vähemmän altis mekaanisille vaikeuksille ja kykenee suorittamaan tehtävänsä paremmin kuin tavanomaiset laitteet ja ruiskuttamaan sementtivellin nopeammin .
Kuviot 7-10 esittävät tämän keksinnön erään toisen suoritusmuodon, joka on olennaisesti samanlainen kuin yllä kuvattu, jolloin kuvioissa on annettu samat viitenumerot osille, jotka vastaavat ensimmäisen suoritusmuodon osia. Erona on kuitenkin se, että toisessa suoritusmuodossa suihkutussuutin 64 ja ruiskutussuutin 68 on sijoitettu samalle puolelle, jolloin näiden kahden välillä on kulmaporrastus, ja näitä kahta suutinta erottava välimatka L voidaan säätää vaihtamalla sulkumutteri 65 täsmälleen samoin kuin ensimmäisessä suoritusmuodossa. Toisen suoritusmuodon mukaista laitetta voidaan erityisesti käyttää muodostettaessa muodoltaan laakea, laattamainen kovetettu maanalainen massa H, ja kun laitetta käytetään tällä tavoin, sen kolmiseinäistä putkea siirretään ainoastaan pystysuuntaan.

Claims (2)

10 65833
1. Sementtivellin ruiskutuslaite, jossa on ruiskutuselin sementti-vellin ruiskuttamiseksi maanpinnan alla maaperään (E), joka ruiskutuselin on pyörivästi asennettu kolmiseinäiseen putkeen (18), johon suoraan on liitetty kolmiseinäinen osa (16), jonka sisäkana-vat (54, 56, 58) ovat yhteydessä kolmiseinäisen putken (18) sisäkanaviin (36, 38,40) sementtivellin, paineilman ja suurpaineveden syöttämiseksi; laitteen sivuseinäosaan asennettu suihkutussuutin (64), jossa on samankeskeiset sisä- ja ulkopurkausaukot, jolloin ulkoaukko (62) on yhteydessä paineilmakanavaan (56) ja sisäaukko (60) suurpaineveden (58) kanavaan, sivuseinäosan etupäähän asennettu ja irroitettavasti paikalleen kiinnitetty sementtivellin ruiskutus-suutin (68), jonka purkausaukko on yhteydessä sementtivellikanavaan (54), tunnettu siitä, että kahden suuttimen (64, 68) välissä on väliseinäosa (65), joka voidaan vaihtaa ja jonka vaihtaminen mahdollistaa näiden kahden suuttimen välisen pystyetäisyyden (L) säädön, jolloin molemmat suuttimet (64, 68) on sijoitettu suoraan kulmaan laitteen akseliin nähden aineiden syöttämiseksi sä-teettäissuuntaan ja suuttimet on sijoitettu laitteeseen siten, että ne ovat tasapainossa keskenään laitteen pyöriessä mitätöimällä suihkutussuuttimen purkaustoiminnasta johtuvat reaktiovoimat ruiskutussuuttimen purkauksen avulla.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen sementtivellin ruiskutuslaite, tunnettu siitä, että molemmat suuttimet (64, 68) ovat kolmiseinäisen osan (16) samalla puolella.
FI783513A 1977-12-27 1978-11-17 Sprutanordning foer cementvaelling FI65833C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP15665977 1977-12-27
JP15666077A JPS5490812A (en) 1977-12-27 1977-12-27 Grout injector
JP15666077 1977-12-27
JP15665977A JPS5490811A (en) 1977-12-27 1977-12-27 Grout injector

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI783513A FI783513A (fi) 1979-06-28
FI65833B FI65833B (fi) 1984-03-30
FI65833C true FI65833C (fi) 1984-07-10

Family

ID=26484343

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI783513A FI65833C (fi) 1977-12-27 1978-11-17 Sprutanordning foer cementvaelling

Country Status (4)

Country Link
DK (1) DK154156C (fi)
FI (1) FI65833C (fi)
NO (1) NO155978C (fi)
SE (1) SE433639B (fi)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NO854710L (no) * 1985-11-25 1987-05-26 Hoksrud Lars Oeivind Fremgangsmåte for kontroll og styring av injeksjonssonens utstrekning ved jetinjisering av herdbart bindemiddel i jordarter, samt anordning for gjennomføring av fremgangsmåten.
NO167051C (no) * 1989-02-02 1991-09-25 L Oe Hoksrud Fremgangsmaate for etablering av betongkonstruksjoner i loesmasser, fra terrengnivaa, samt utstyr for utoevelse av fremgangsmaaten

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE207196C1 (fi) *
NL151761B (nl) * 1970-11-12 1976-12-15 Yoshio Ichise Werkwijze voor het onder druk inspuiten van een bodemverharder.
US3777819A (en) * 1972-05-08 1973-12-11 Mustang Oil Tools Inc Cementing well bore casing
IT1083340B (it) * 1976-02-16 1985-05-21 Ccp Italia Spa Metodo per consolidare i terreni mediante iniezioni di liquidi nel sottosuolo e relativi mezzi di attuazione

Also Published As

Publication number Publication date
SE433639B (sv) 1984-06-04
DK154156C (da) 1989-03-06
NO155978C (no) 1987-07-01
NO784322L (no) 1979-06-28
DK154156B (da) 1988-10-17
SE7812387L (sv) 1979-06-28
DK577178A (da) 1979-06-28
NO155978B (no) 1987-03-23
FI65833B (fi) 1984-03-30
FI783513A (fi) 1979-06-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
IT9040111A1 (it) Metodo per formare ad iniezione colonne di terreno consolidato, impianto con sonda perforatrice con doppia intercapedine a martello pneumatico e colonna relativi
US4786212A (en) Process and apparatus for reinforcing a predeterminable area in the ground
CN110172969A (zh) 四重管高压旋喷桩施工方法
JPH02210115A (ja) もろい岩盤にアンカーを固定する方法および装置
FI65833C (fi) Sprutanordning foer cementvaelling
JPH02197612A (ja) 大口径地盤改良工法
US7000714B2 (en) Head for injecting a fluid under pressure to break up ground from a borehole
NL8006784A (nl) Werkwijze en inrichting ter vervaardiging van stutlichamen voor fundamenten of van dichtingsmembranen.
US5332293A (en) Apparatus for cutting erosive materials using high pressure water device
KR100462977B1 (ko) 고압젯트분사 혼합처리방법 및 장치
CN111254923A (zh) 微扰动地基加固装置及地下隧道围护结构施工方法
GB1558694A (en) Consolidation of underground masses
KR102283215B1 (ko) 콘크리트 타설이 가능한 지반천공장치 및 이를 이용한 지중 콘크리트 구조물 시공방법
JP2019108759A (ja) 排泥排出促進装置及び地盤改良工法
CN211646339U (zh) 一种微扰动地基加固装置
SU975896A1 (ru) Устройство для закрепления грунта 1
US4867240A (en) Method and apparatus for molding underground diaphragms
US5234289A (en) Device for forming modified ground
RU2040642C1 (ru) Устройство для возведения свай в слабых грунтах
JPS5830446B2 (ja) 地盤安定化用薬液のストレ−ナ注入装置
JP3672266B2 (ja) ジェットグラウト工法
JP3215560B2 (ja) 地中処理用の噴射装置
CN220248013U (zh) 一种旋喷多孔管的钻杆
SU1239227A1 (ru) Устройство дл образовани скважин в грунте при прокладке трубопроводов
CN108914940A (zh) 一种超大直径多重超高压喷射注浆施工方法

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired
MA Patent expired

Owner name: KAJIMA CORPORATION

Owner name: CHEMICAL GROUT COMPANY