FI65743C - Radiosystem - Google Patents

Radiosystem Download PDF

Info

Publication number
FI65743C
FI65743C FI772876A FI772876A FI65743C FI 65743 C FI65743 C FI 65743C FI 772876 A FI772876 A FI 772876A FI 772876 A FI772876 A FI 772876A FI 65743 C FI65743 C FI 65743C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
stations
transmission
station
main
radio system
Prior art date
Application number
FI772876A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI65743B (fi
FI772876A (fi
Inventor
Friedbert Becker
Peter Kloeber
Johann Albert Steinkamp
Original Assignee
Siemens Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Siemens Ag filed Critical Siemens Ag
Publication of FI772876A publication Critical patent/FI772876A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI65743B publication Critical patent/FI65743B/fi
Publication of FI65743C publication Critical patent/FI65743C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B7/00Radio transmission systems, i.e. using radiation field
    • H04B7/24Radio transmission systems, i.e. using radiation field for communication between two or more posts
    • H04B7/26Radio transmission systems, i.e. using radiation field for communication between two or more posts at least one of which is mobile
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B61RAILWAYS
    • B61LGUIDING RAILWAY TRAFFIC; ENSURING THE SAFETY OF RAILWAY TRAFFIC
    • B61L27/00Central railway traffic control systems; Trackside control; Communication systems specially adapted therefor
    • B61L27/70Details of trackside communication

Description

Γ1 .... KUULUTUSJULKAISU , r η λ -r
Mj ™ (11) UTLÄCCNINCSSKRIFT 6574 3 V91K C /4« Patentti nySnnotty 10 07 1934 ' ' Patent meddelat ^ (51) Ky.llu/Intel.3 B 61 L 3/22, H 04 B 7/26 SUOMI—FINLAND (21) iWttii»**niw-ht«c«n^ii*e 772876 (22) HakemtapWv·—Ai»6fcnlnpd>f 29.09.77 'ΡΙ' (23) ANatplM—GlMghMdag 29-09-77 (41) Tullut |uikiMk*i—mivit offtntiia 31.03.78
Patentti- ja rekisteri hallitu· _ ________ ,_. . . ftl . - t. ._, (44) NlMMtaipseon |e keeLfuNialtee bum.— 30.03.84
Petent- och refisterstyreleen v ’ AnXHwi utl^d od> utiunft- pe&eecsd J J
(32)(33)(31) Pyydetty μμΝμμ—tegM yrlorttec 30.09-76
Saksan Li ittotasavalta-Förbundsrepubliken Tyskland(DE) P 2644206.8 (71) Siemens Aktiengesel Ischaft, Berl in/Milnchen, DE; Wittelsbacher-platz 2, D-8000 Miinchen 2, Saksan Li i ttotasaval ta-Förbundsrepubl iken Tysk)and(DE) (72) Friedbert Becker, Miinchen, Peter Kloeber, Miinchen,
Johann Albert Steinkamp, Miinchen, Saksan L ί i ttotasaval ta-Förbundsrepubl iken Tyskland(DE) (74) Berggren Oy Ab (54) Radiojärjestelmä - Radiosystem
Keksintö kohdistuu radiojärjestelmään tietojen siirtämiseksi pitkin määrättyjä ratoja liikkuvien lähetys-vastaanottoasemien ja pitkin näitä ratoja määrätyin välein sijoitettujen molempiin radan suuntiin toimivien lähetys-vastaanottoasemien välillä, jossa yhden rataosan asemat ovat yhteydessä keskuslähetysvastaanotto-asemaan ja osiin jaettua rataa pitkin tapahtuu taajuuden vaihtoa.
Tämän kaltaisilla radiojärjestelmillä on merkitystä erikoisesti kiskoliikenteessä. Olemassa olevien rataverkkojen taloudellinen kuormittaminen ja tällöin tavoitteena oleva suuri junien vuorotiheys suurella nopeudella edellyttää lisääntyvää tietojen ja signaalien siirtoa junien ja kiinteiden ratalaitteiden välillä.
Julkaisusta "Elektrische Bahnen" 44 (1973) Heft 4, s. 83-92 on tunnettua siirtää informaatiota niin sanottujen linjajohdinjärjestel-mien avulla. Linjajohdinjärjestelmässä radalle asetetaan induktiivisia johdinsilmukoita, jotka toimivat kiinteiden asemien lähetys-vastaanottoantenneina. Informaation siirto junissa olevien siirtyvien lähetys-vastaanottoasemien ja näiden kiinteiden asemien välillä tapahtuu taajuusavainnuksella 50 kHz:n taajuusalueella, jolloin suurin siirtonopeus rajoittuu noin 1200 baudiin. Tämän infor- 2 65743 maatiovirran rajoituksen lisäksi linjajohdinjär jestelmän suurena haittana on se, että jondinsilmukat ovat etenkin kiskotustöissä suuressa määrin alttiina vaaralle vaurioitua mekaanisesti.
Edellä kuvatussa radiojärjestelmässä vältetään mekaanisen vaurioitumisen vaara siten, että induktiosilmukoiden avulla tapahtuva siirto jää pois ja informaatio siirretään keskenään yhteydessä olevien asemien välillä radion välityksellä. Tällaiset järjestelmät ovat aikaisemmin tunnettuja esimerkiksi julkaisusta ETR, Heft 10, Oktober 1971, s. 402-441. Käytetyt taajuudet ovat 1 GHz:n alapuolella olevalla alueella. Lähetetun säteilyn suuntausta, joka olisi rataan liittyvien tiedonsiirtojärjestelmien kannalta sopivaa, ei tällä taajuusalueella voida toteuttaa riittävästi. Tästä on seurauksena keskinäisten häiriöiden vaaran kasvaminen tällä taajuusalueella toimivien radiojärjestelmien välillä. Lisäksi tällä alueella käytettävissä olevien taajuuksien niukkuus aiheuttaa huomattavia vaikeuksia verkkojen rakentamisessa. Keskenään liikennöivien asemien lähettämän säteilyn suuntaamisen vaikeudesta on lisäksi seurauksena myös paljon useampia määrätyn yhteyssuunnan ulkopuolella syntyviä heijastuksia vuorista, rakennuksista, puista jne. Suoran ja heijastuneen säteen interferointi aiheuttaa vastaanottopaikalla ajoittain hyvin syviä ja mahdollisesti ainakin osittain pitkin rataa kulkevia vastaanottotason häipymiskohtia. Näiden ilmiöiden vuoksi on siirtyvillä asemilla joskus käytettävä hyvin kallista vastaan-ottotekniikkaa (diversity-tekniikkaa).
Keksintö perustuu tehtävään saada aikaan johdannossa esitetylle radiojärjestelmälle uusi ratkaisu, jolla toisaalta on radiojärjestelmän edut linjajohdinjärjestelmään verrattuna ja jolla lisäksi vältetään tunnetuissa radiojärjestelmissä esiintyvät riittämättömästä suuntauksesta johtuvat vaikeudet.
Tämän tehtävän ratkaisemiseksi on keksinnölle tunnusomaista, että peräkkäisten pääteasemina toimivien asemien väliset rataosat on jaettu alaosiin väliasemien avulla, että lisäksi kulloinkin keskusasemaan liitetyt pääasemat on yhdistetty niitä lähinnä oleviin väliasemiin siirtoväleiksi ja että väliasemat yhdessä niihin kuuluvien pääasemien kanssa ja pääasemat toimivat vasta-asemina siirtyvien asemien kanssa tapahtuvassa signaalien vaihdossa, että kaikilla siirtoväleillä käytetään vain kahta paria erilaisia lähetys-vastaan-ottotaajuuksia yli 1 GHZ:n alueella, jotka peräkkäisten siirtoväli- 3 6 5 7 4 3 en erottamiseksi toisistaan vuorottelevat rataa pitkin siirtovälis-tä toiseen, ja että siirtyvissä asemissa on taajuudenvaihtolaite automaattista taajuusparin vaihtamista varten niiden siirtyessä seuraavalle siirtovälille.
Kuten monet keksinnön pohjana olevat tutkimukset ja radalla suoritetut mittaukset ovat osoittaneet, voidaan lähetetty säteily yli 1 GHz:n lähetys- ja vastaanottotaajuuksia käytettäessä suunnata hyvin suhteellisen pienillä kustannuksilla. Sen lisäksi, että tämän seurauksena ei-halutut heijastukset vähenevät voimakkaasti, päästään myös oleellisesti optiseen näköyhteyteen rajoittuneeseen, säteilyn taipumisilmiöstä oleellisesti vapaaseen signaalin siirtoon. Tällöin ei toisin sanoen käytännöllisesti katsoen esiinny lainkaan niitä vaikeuksia, jotka liittyvät ns. ylipitkien yhteyksien esiintymiseen.
Ensimmäisen edullisen suoritusmuodon mukaan signaalien siirto pää-aseman ja siihen kuuluvien väliasemien välillä suoritetaan yhdys-kaapelin välityksellä ja nimenomaisesti pääaseman tulo- tai lähtö-liitännän ja väliasemien lähtö- tai tuloliitäntöjen rinnankytken-nän muodossa.
Keksinnön kohteen eräässä toisessa edullisessa suoritusmuodossa on väliasemat tehty toistinasemiksi ja ne toimivat niihin kuuluvaan pääasemaan johtavina ja sieltä lähtevinä signaalinsiirtoket-juina.
Erityisen hyvät käyttöolosuhteet saadaan, kun kahden peräkkäisen aseman keskinäinen, optisen näköyhteyden takaava etäisyys radalla on keskimäärin 1 km ja kun kahden peräkkäisen pääaseman keskinäinen etäisyys on keskimäärin 10 km. Tällöin signaalin siirto tapahtuu radiotaajuustasossa alueella 10-40 GHz.
Signaalien siirto siirtyvien asemien ja siirtoväleinä toimivien pää- ja väliasemien välillä tapahtuu käyttämällä aikajakokanavoin-titekniikkaa monipääsyisenä, jolloin käytetään kiinteitä aikakehyksiä ja osoite - kanavasynkronointia.
Tällä tavoin voidaan päästä suureen siirrettävän informaation tiheyteen ja optimaaliseen joustavuuteen ajallisesti vaihtelevien infor- 4 65743 maatiomäärien suhteen. Tällöin osoite voi toimia sekä paikka-että yksittäisosoitteena.
Tässä yhteydessä on myös edullista suorittaa signaalin siirto digitaalisesti esimerkiksi vaihe- tai taajuusavainnetun kantoaallon muodossa.
Koska 1 GHz:n yläpuolella olevalla taajuusalueella ei käytännöllisesti katsoen esiinny lähetetyn säteilyn aaltorintaman taipumisesta aiheutuvia ylipitkiä yhteyksiä, voidaan erittäin edullisella tavalla kaikilla siirtoväleillä käyttää vain kahta paria erilaisia lähetys-vastaanottotaajuuksia. Tällöin peräkkäiset siirtovälit radalla on erotettu toisistaan vuorottelemalla molempia taajuuspareja siirtovä-listä toiseen. Siirtyvissä asemissa on taajuudenvaihtolaite automaattista taajuusparin vaihtamista varten niiden siirtyessä seuraavalle siirtovälille.
Taajuudenvaihtolaite voi käyttää vaihdon kriteeriona vastaanotto-tasoa. Sen sijasta taajuudenvaihtolaitetta voi edullisesti ohjata ulkoinen vaihtokytkentäelin, esimerkiksi kahden siirtovälin rajalle radalle sijoitettu ohjaussignaalin antolaite.
Keksintöä selitetään vielä seuraavassa lähemmin piirustuksessa esitettyihin suoritusesimerkkeihin liittyen. Piirustuksessa esittää kuvio 1 kaaviollisena esityksenä keksinnön mukaisen radiojärjestelmän ensimmäistä suoritusmuotoa, kuvio 2 kaaviollisena esityksenä keksinnön mukaisen radiojärjestelmän toista suoritusmuotoa, kuvio 3 tyypillistä vastaanottotasodiagrammia kuvioiden 1 ja 2 mukaiselle radiojärjestelmälle.
Kuvion 1 radiojärjestelmä on jaettu pitkin siirtomatkaa S siirtovä-leihin UA. Jokaisella siirtovälillä on pääasema HS, joita on pitkin rataa noin 10 km:n välein. Pääasemat HS on puolestaan yhdistetty keskusasemaan ZT johtojen tai radion välityksellä. Pääasemien HS välillä on väliasemia, nimittäin toistinasemia RS, jotka liittyvät niitä lähimpänä olevaan pääasemaan HS ja muodostavat yhdessä tämän kanssa siirtovälin UA. Signaalinsiirto tapahtuu digitaalisesti. Informaatiovirran laajuus on noin 10 kbittiä. Käyttämällä 5 65743 siirtovälillä UA kulkuaikakorjausta informaatiovirta voidaan kohottaa korkeintaan 30 kbittiin.
Pääasemaan HS liittyvät toistinasemat RS muodostavat niihin kuuluvaan pääasemaan HS johtavan ja siitä lähtevän signaalinsiirtoket-jun »joka samalla toimii yhdessä pääaseman HS kanssa vasta-asemana kulkuvälineeseen FZ sijoitetun piirtyvän aseman BS, jossa on taajuuden vaihtolaite FU, kanssa tapahtuvassa signaalinsiirrossa.
Tämän vuoksi pääasemissa HS ja toistinasemissa RS on kummassakin « * siirtosuunnassa lähetin ja vastaanotin. Kahden siirtovälin UA välisissä rajakohdissa olevat toistinasemat RS eroavat muista toistin-asemista RS siten,että kumpikin näiden toistinasemien lähetin-vastaanotinpareista käyttää lähetys- ja vastaanottosuunnasta riippuen eri taajuusparia. Sama pitää paikkansa kahden peräkkäisen pääaseman suhteen.
Pääasemat HS eroavat toistinasemista RS lisäksi siten,että ne on kytketty lisäksi keskusasemaan ZT informaationvaihtoa varten. Pää-asema HS säteilee keskusasemalta tuodun informaation molempiin suuntiin seuraaville toistinasemille, jotka tämän jälkeen lähettävät sen eteenpäin siirtoketjun järjestelyä vastaavasti. Siirtyvän aseman BS lähettämä informaatio johdetaan sitä lähimpänä olevan toistinaseman kautta pääasemalle HS ja sieltä keskusasemalle ZT. Jos siirtyvää asemaa BS lähinnä oleva asema on pääasema HS, informaatio siirretään välittömästi pääaseman kautta edelleen keskusasemalle ZT. Pääasemien ja toistinasemien rakenne voidaan toteuttaa tavanomaisella tekniikalla, siten kuin on kauan ollut tunnettua radiolinkki jänteiden toistinasemien yhteydestä. ModuLaatiotekniik-ka voi olla analoginen tai digitaalinen. Edullisimmin käytetään digitaalista tekniikkaa ja nimenomaan taajuus- tai vaiheavainnetun kantoaallon muodossa. Tässä yhteydessä viitataan vain esimerkinomaisesti julkaisuun William R. Bennett, James R. Davey: "Data Transmission", McGraw-Hill Book Comp., New York, San Fransisco, Toronto, London, Sydney, Inter-University Electronics Series Vol. 2, 1965, joka sisältää laajan kuvauksen tästä tekniikasta.
Kuvion 2 mukainen suoritusesimerkki eroaa kuvion 1 suoritusesimer-kistä siten,että tässä pääaseman HS liittyvät väliasemat ZS, joissa on lähetin-vastaanotinlaitteet S/E, saavat lähetettävän informaationsa yhdyskaapelin K kautta ja samoin antavat kulkuvälineen FZ
6 65743 siirtyvältä asemalta BS vastaanotetun informaation pääasemalle HS saman kaapelin välityksellä. Tällöin on kaikki pääasemaan HS liittyvien väliasemien ZS lähtöliitännät kytketty rinnan pääaseman tuloliitäntään. Vastaava pitää paikkansa väliasemien tuloliitäntö-jen ja pääaseman lähtöliitännän suhteen. Muuten on samat osat ja käsitteet kuin kuviossa 1 varustettu samoilla viitemerkeillä, joten kuvion 2 suoritusesimerkin tarkempi selitys on tarpeetonta.
Kuten on jo esitetty, keksinnölle on ennen kaikkea ominaista yli 1 GHz:n kantoaaltotaajuuksien käyttö. Tällä taajuusalueella vallitsee lisääntyvästi kvasioptiset etenemisolosuhteet, joten pitkin rataa olevien peräkkäisten kiinteiden asemien on toimittava optisella näköyhteydellä ja lisäksi sadevaimennuksen huomioon ottaen riittävällä tasoreservillä. Tutkimukset Saksan Liittotasavallan rataverkossa ovat osoittaneet, että sadevaimennuksen ja radan kulun huomioonottaen saadaan kahden peräkkäisen kiinteän aseman tyypilliseksi väliksi 0,5-1 km.
Kuvio 3 esittää tyypillistä vastaanottotason Pe kulkua taajuusalueella 20-30 GHz etäisyyden E funktiona. Lähialueella, etäisyydelle 500 m asti, voidaan havaita erittäin voimakkaita minimejä (15-25 dB), jotka syntyvät suoran ja maasta heijastuneen säteen in-terferoidessa. Välialueella (0,5-1,5 km) nämä tasominimit ovat vielä 10-15 dB, koska tällöin suoraan säteeseen summautuu yhä suurempi epäsuoran säteilyn osa. Kaukoalueella, yli 1,5 km, tulevat taso-vaihtelut yhä pienemmiksi, mitattu käyrä (yhtenäinen viiva) lähestyy teoreettista etenemiskäyrää (katkoviiva). Koska käytettävissä oleva vastaanottoreservi joka tapauksessa riittää lähi- ja välialueella tasoittamaan nämä tasominimit, voidaan ehdotetulla järjestelmällä taata luotettava tietojen siirto.
Heti kun kahden välillään signaalia siirtävän aseman väliltä katoaa optinen näköyhteys, antennien voimakkaasta suuntaavuudesta ja lähetetyn säteilyn vähäisestä taipumispyrkimyksestä johtuen vastaan-ottotaso putoaa nopeasti mitättömän pieneen arvoon. Kuvion 3 taso-diagrammissa on osoitettu tämä voimakas lasku katkoviivalla esitetyn minimitason Pmin alapuolelle.

Claims (5)

65743 7
1. Radiojärjestelmä tietojen siirtämiseksi pitkin määrättyjä ratoja liikkuvien lähetys-vastaanottoasemien ja pitkin näitä ratoja määrätyin välein sijoitettujen molempiin radan suuntiin toimivien lähetys-vastaanottoasemien välillä, jossa yhden rataosan asemat ovat yhteydessä keskuslähetysvastaanottoasemaan ja osiin jaettua rataa pitkin tapahtuu taajuuden vaihtoa, tunnettu siitä, että peräkkäisten pääteasemina (HS) toimivien asemien väliset rataosat on jaettu alaosiin väliasemien (ZS, RS) avulla, että lisäksi kulloinkin keskusasemaan (ZT) liitetyt pääasemat on yhdistetty niitä lähinnä oleviin väliasemiin siirtoväleiksi (UA) ja että väliasemat (ZS, RS) yhdessä niihin kuuluvien pääasemien (HS) kanssa ja pääasemat toimivat vasta-asemina siirtyvien asemien (BS) kanssa tapahtuvassa signaalien vaihdossa, että kaikilla siirtovä-leillä käytetään vain kahta paria erilaisia lähetys-vastaanottotaa-juuksia yli 1 GHZ:n alueella, jotka peräkkäisten siirtovälien (UA) erottamiseksi toisistaan vuorottelevat rataa pitkin siirtovälistä toiseen, ja että siirtyvissä asemissa (BS) on taajuudenvaihtolaite (FU) automaattista taajuusparin vaihtamista varten niiden siirtyessä seuraavalle siirtovälille.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen radiojärjestelmä, tunnet-t u siitä, että signaalien siirto pääaseman (HS) ja siihen kuuluvien väliasemien (ZS) välillä suoritetaan yhdyskaapelin (K) välityksellä ja nimenomaisesti pääaseman tulo- tai lähtöliitännän sekä väliasemien lähtö- tai tuloliitäntöjen rinnankytkennän muodossa.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen radiojärjestelmä, tunnet-t u siitä, että väliasemat on tehty toistinasemiksi (RS) ja ne toimivat niihin kuuluvaan pääasemaan (HS) johtavina ja sieltä lähtevinä signaalinsiirtoketjuina.
4. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen radiojärjestelmä, tunnettu siitä, että signaalin siirto siirtyvän aseman (BS) ja siirtoväleinä toimivien pää- ja (HS) ja väliasemien (ZS, RS) välillä tapahtuu käyttämällä aikajakokanavointitekniikkaa monipääsyisenä, jolloin käytetään kiinteitä aikakehyksiä ja osoite-kanavasynkronointia.
5. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen radiojärjestelmä, tunnettu siitä, että taajuudenvaihtolaitetta (FU) ohjaa ulkoinen vaihtokytkentäelin. 65743 8
FI772876A 1976-09-30 1977-09-29 Radiosystem FI65743C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2644206A DE2644206C2 (de) 1976-09-30 1976-09-30 Funksystem
DE2644206 1976-09-30

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI772876A FI772876A (fi) 1978-03-31
FI65743B FI65743B (fi) 1984-03-30
FI65743C true FI65743C (fi) 1984-07-10

Family

ID=5989342

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI772876A FI65743C (fi) 1976-09-30 1977-09-29 Radiosystem

Country Status (18)

Country Link
US (1) US4209749A (fi)
JP (1) JPS5343401A (fi)
AT (1) AT365020B (fi)
AU (1) AU503357B2 (fi)
BE (1) BE859268A (fi)
CH (1) CH626761A5 (fi)
DE (1) DE2644206C2 (fi)
DK (1) DK431677A (fi)
ES (1) ES462809A1 (fi)
FI (1) FI65743C (fi)
FR (1) FR2366751A1 (fi)
GB (1) GB1544055A (fi)
IE (1) IE45701B1 (fi)
IT (1) IT1087405B (fi)
LU (1) LU78200A1 (fi)
NL (1) NL7710758A (fi)
NO (1) NO148095C (fi)
SE (1) SE7710896L (fi)

Families Citing this family (33)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2744110C3 (de) * 1977-09-30 1980-04-10 Siemens Ag, 1000 Berlin Und 8000 Muenchen Verfahren zur Stabilisierung des Mikrowellenoszillators im Sendezweig einer Sende-Empfangseinrichtung
DE2819093A1 (de) * 1978-04-29 1980-01-17 Licentia Gmbh Linienkettenfunksystem, insbesondere fuer den mm-wellenbereich
DE2931084C3 (de) * 1979-07-31 1982-03-11 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Funksystem
DE3008076C2 (de) * 1980-03-03 1982-05-06 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Einrichtung zur Empfängerabschaltung bei kleinem Signal-Geräusch-Abstand für ein digital moduliertes Funksystem mit Frequenzmodulation
DE3025930A1 (de) * 1980-07-09 1982-02-04 Licentia Patent-Verwaltungs-Gmbh, 6000 Frankfurt Funksystem mit laengs vorgegebener strecken beweglichen sende- empfangsstationen
DE3231564A1 (de) * 1982-08-25 1984-03-01 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Funksystem
FR2538561A1 (fr) * 1982-12-22 1984-06-29 Inst Francais Du Petrole Dispositif de transmission de signaux par radio et par cable entre un systeme central de commande et d'enregistrement et des appareils d'acquisition de donnees
DE3327160A1 (de) * 1983-07-28 1985-02-07 Licentia Patent-Verwaltungs-Gmbh, 6000 Frankfurt Verfahren zur linienfoermigen funkuebertragung von nachrichten
NL191474C (nl) * 1986-03-07 1995-07-18 Nederland Ptt Radioverbindingsstelsel voorzien van bakenzenders.
US4718108A (en) * 1986-05-19 1988-01-05 Motorola, Inc. Improved multiple site communication system
EP0310705A1 (de) * 1987-10-09 1989-04-12 AEG KABEL Aktiengesellschaft Funkübertragungssystem
DE3736446A1 (de) * 1987-10-28 1989-05-11 Rheydt Kabelwerk Ag Funkuebertragungssystem
FR2693331B1 (fr) * 1992-07-03 1994-09-30 Matra Transport Installation de communication radio-électrique vers et à partir de mobiles.
DE4222237A1 (de) * 1992-07-07 1994-01-13 Sel Alcatel Ag Zellulares Mobilfunksystem und Funkfeststation dafür
DE4225582C2 (de) 1992-08-04 2001-05-23 Detecon Gmbh Verfahren zur Verbesserung der Funkversorgung einer Verkehrswegestruktur durch ein zellulares Mobilfunksystem und Vorrichtung zur Ausübung des Verfahrens
US5420883A (en) * 1993-05-17 1995-05-30 Hughes Aircraft Company Train location and control using spread spectrum radio communications
US5428603A (en) * 1993-05-17 1995-06-27 Hughes Aircraft Company Synchronous time division multiple access interrogate-respond data communication network
SE515499C2 (sv) * 1993-11-08 2001-08-13 Telia Ab Anordning för att möjliggöra kommunikation och positionering i styranläggning
JP3471454B2 (ja) * 1994-06-20 2003-12-02 株式会社東芝 移動通信システム
DE19511520A1 (de) * 1995-03-29 1996-10-02 Sel Alcatel Ag Streckenfunksystem und Mobilstation dafür
US6639520B2 (en) * 1996-07-25 2003-10-28 Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. Transmission system and coding communication method for a transmission system
DE19638337A1 (de) * 1996-09-19 1998-03-26 Bosch Gmbh Robert Verfahren zum Bestimmen des Aufenthaltsortes einer mobilen Funkstation und Feststation zur Aussendung von Ortsinformationen
FR2755338B1 (fr) * 1996-10-24 1999-01-08 Matra Transport International Systeme cellulaire de transmission radioelectrique d'information entre une infrastructure et des mobiles
WO1998051110A1 (fr) * 1997-05-08 1998-11-12 Hitachi, Ltd. Systeme de radiocommunication pour train et emetteur/recepteur radio afferent
DE19915213B4 (de) * 1999-04-03 2009-05-14 Robert Bosch Gmbh Kommunikationssystem für Fahrzeuge, insbesondere Kraftfahrzeuge
EP1287512A2 (de) * 2000-06-05 2003-03-05 Fleck Elektroinstallationen Ges. m. b. H. System zur übertragung von signalen von fahrzeugen
DE10040299A1 (de) * 2000-08-17 2002-02-28 Deutsche Telekom Ag Funkübertragungsverfahren und Einrichtung hierzu
FR2845541B1 (fr) * 2002-10-04 2005-09-30 Thales Sa Procede et dispositif de liaisons de donnees a tres haut debit
FR2849336B1 (fr) * 2002-12-19 2005-04-15 Siemens Transp Systems Systeme de transmission radioelectrique d'information entre une infrastructure et des mobiles
ATE435797T1 (de) * 2005-03-14 2009-07-15 Mp S R L Kommunikations-, überwachungs- und steuervorrichtung und verwandtes verfahren für den eisenbahnverkehr
CN1831938B (zh) * 2005-12-27 2010-06-02 株洲南车时代电气股份有限公司 应用于铁道机车的语音录音方法及装置
US20110238242A1 (en) * 2010-03-29 2011-09-29 Invensys Rail Corporation Synchronization to adjacent wireless networks using single radio
DE102017210668A1 (de) * 2017-06-23 2018-12-27 Siemens Aktiengesellschaft Kommunikationsnetzwerk und Verfahren zum Betrieb eines Kommunikationsnetzwerkes

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2896072A (en) * 1954-04-26 1959-07-21 Bell Telephone Labor Inc Mobile radio telephone system
US2904674A (en) * 1956-11-29 1959-09-15 Bell Telephone Labor Inc Radiant energy highway communication system with controlled directive antenna
US3517315A (en) * 1967-06-21 1970-06-23 Itt Mobile telephone transmitter selector circuit
US3555424A (en) * 1967-06-21 1971-01-12 Itt Means for allocating radio link channels in mobile telephone systems
US3539924A (en) * 1967-10-12 1970-11-10 Bell Telephone Labor Inc Zoned mobile radio telephone system
US3539524A (en) * 1968-05-15 1970-11-10 Du Pont Color stabilizer for acrylonitrile polymer

Also Published As

Publication number Publication date
CH626761A5 (fi) 1981-11-30
NL7710758A (nl) 1978-04-03
DE2644206A1 (de) 1978-04-06
AU2924077A (en) 1979-04-05
IE45701B1 (en) 1982-11-03
ATA694177A (de) 1981-04-15
NO148095C (no) 1983-08-10
ES462809A1 (es) 1978-05-16
IT1087405B (it) 1985-06-04
LU78200A1 (fi) 1978-01-23
FR2366751B1 (fi) 1982-11-12
IE45701L (en) 1978-03-30
US4209749A (en) 1980-06-24
AU503357B2 (en) 1979-08-30
DK431677A (da) 1978-03-31
FI65743B (fi) 1984-03-30
JPS5733733B2 (fi) 1982-07-19
DE2644206C2 (de) 1982-04-29
BE859268A (fr) 1978-01-16
FI772876A (fi) 1978-03-31
JPS5343401A (en) 1978-04-19
GB1544055A (en) 1979-04-11
FR2366751A1 (fr) 1978-04-28
NO148095B (no) 1983-04-25
AT365020B (de) 1981-12-10
SE7710896L (sv) 1978-03-31
NO773318L (no) 1978-03-31

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI65743C (fi) Radiosystem
US3916311A (en) Radio frequency communication systems
US4697260A (en) Method of and arrangement for transmitting messages in a digital radio transmission system
US4630057A (en) Vehicle location system
KR20070024474A (ko) 이동기, 및 무선 인터페이스의 배치방법
ES2137197T3 (es) Sistemas de comunicaciones inalambricas de acceso multiple por division espacial.
US6073019A (en) Radio telephone call handover
FI952396A (fi) Menetelmä kanavanvaihdon ja yhteydenmuodostuksen luotettavuuden parantamiseksi sekä solukkoradiojärjestelmä
US3629707A (en) Moving object communication control system
US5995845A (en) Cellular system for transmission of information by radio between an infrastructure and moving bodies
CN109474935A (zh) 一种隧道微波通信传输系统及方法
US5914948A (en) Mobile radio system with time-division multiplexing
US20020016170A1 (en) Using simulcast to improve wireless system functionality along corridors
EP0713631A1 (en) Radio distribution port systems
EP3831690A1 (en) Telecommunications system and method for a railway infrastructure
Yuge et al. Train radio system using leaky coaxial cable
ES8104689A1 (es) Perfeccionamientos en radiosistemas para la retransmision deinformaciones entre estaciones emisora-receptoras
EP1533913A1 (en) System for transmitting data
CN106257947A (zh) 一种行驶轨侧无线跟踪传输方法,装置及系统
RU2141726C1 (ru) Система с движущейся базовой станцией для радиосвязи с подвижными объектами
JP2005191905A (ja) 移動体通信システム、および移動体通信方法
USRE28867E (en) Moving object communication control system
Abe et al. A study on antennas for railway millimeter-wave radio communication system
DE3463430D1 (en) Radio communication system for transmitting local information
KR100259697B1 (ko) 지하구간에서의이동전화핸드오버성능개선방법및그를위한시스템

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: SIEMENS AKTIENGESELLSCHAFT