FI60141B - Foerfarande och system foer uppraetthaollning av optimal genomgaong i en malningskrets - Google Patents

Foerfarande och system foer uppraetthaollning av optimal genomgaong i en malningskrets Download PDF

Info

Publication number
FI60141B
FI60141B FI761327A FI761327A FI60141B FI 60141 B FI60141 B FI 60141B FI 761327 A FI761327 A FI 761327A FI 761327 A FI761327 A FI 761327A FI 60141 B FI60141 B FI 60141B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
mill
memory unit
cyclone
sound
monitoring
Prior art date
Application number
FI761327A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI761327A (fi
FI60141C (fi
Inventor
Ronald G Bradburn
Brian C Flintoff
Robert A Walker
Walter A Dutton
Original Assignee
Brenda Mines Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Brenda Mines Ltd filed Critical Brenda Mines Ltd
Publication of FI761327A publication Critical patent/FI761327A/fi
Publication of FI60141B publication Critical patent/FI60141B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI60141C publication Critical patent/FI60141C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B02CRUSHING, PULVERISING, OR DISINTEGRATING; PREPARATORY TREATMENT OF GRAIN FOR MILLING
    • B02CCRUSHING, PULVERISING, OR DISINTEGRATING IN GENERAL; MILLING GRAIN
    • B02C17/00Disintegrating by tumbling mills, i.e. mills having a container charged with the material to be disintegrated with or without special disintegrating members such as pebbles or balls
    • B02C17/18Details
    • B02C17/1805Monitoring devices for tumbling mills
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B02CRUSHING, PULVERISING, OR DISINTEGRATING; PREPARATORY TREATMENT OF GRAIN FOR MILLING
    • B02CCRUSHING, PULVERISING, OR DISINTEGRATING IN GENERAL; MILLING GRAIN
    • B02C25/00Control arrangements specially adapted for crushing or disintegrating

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Crushing And Grinding (AREA)
  • Disintegrating Or Milling (AREA)

Description

•Jj**»*\ ΓβΙ KUULUTUSJULKAISU Cf\AAA
(11) UTLÄGCNINGSSKRIFT 60141 •SkS <45) Patent raeddelnt 'S V ^ (51) Ky.ik?/int.ci.3 B 02 C 25/ΟΟ SUOM I — FI N LAN D (21) fttwittlhtlMniu· — PKMtaiiaeiutInf 761327 (22) H»k*ml*ptlvt — AiMflknlngsdaf 11.05*76 (23) Alkupilyi—Giltl|h«tada| 11.05.76 (41) Tullut (ulklMkil — Bllvlt offwitllf 20.07.77 PBtmttl. ja rekisterihallitut NihOvtoip^,. icuul.|ul«c*un ^ -
Patent· och registerstyrelsen ' ' AmMun utlifd octi utUkrift·» public·»* 31.08.8l (32)(33)(31) Pyjrde*ty etuoikeu* Begird prlorlut 19.01.76
Kanada(CA) 2^3757 Toteennäytetty-Styrkt (71) Brenda Mines Ltd., P.0. Box 2^0, Peachland, Β·0·» Kanada(CA) (72) Ronald G. Bradbum, Peachland, B.C., Brian C. Flintoff, Peachland, B.C., Robert A. Walker, Kelowan, B.C., Walter A. Dutton, Dollard des Ormeaux, Quebec, Kanada(CA) (7k) Leitzinger Oy (5k) Menetelmä ja järjestelmä optimiläpikulun ylläpitämiseksi jauhamispiirissä - Förfarande och system för upprätthällning av optimal genomgang i en malningskrets Tämän keksinnön kohteena on menetelmä ja järjestelmä opitimiläpikulun ylläpitämiseksi jauhamispiirissä.
Jauhamispiirinä voidaan pitää sitä laitoksen osaa, joka pienentää kiinteiden aineiden koon sellaiseksi, että ne sopivat lisäkäsittelyyn, esimerkiksi vaahdotukseen. Tämä koon pienentäminen suoritetaan rouhimien avulla, joita voidaan käyttää yksittäisesti tai yhdistelmänä avoimessa piirissä tai suljetussa piirissä lajittelulaitteen yhteydessä. Teolli-suussovellutuksissa usein tavattavat myllyt ovat kankimyllyjä, kuula-myllyjä, putkimyllyjä, piikivimyllyjä, autogeenisia ja puoliautogeeni-sia myllyjä. Yleisesti ottaen jauhin- tai rouhinmyllyt ovat tunnettuja geometriastaan ja niiden jauhinvälineiden luonteesta.
Eräs tyypillinen märkä jauhamispiiri, josta tässä keksinnössäkin on kysymys, muodostuu avoimessa piirissä käytettävästä kankimyllystä sekä vastakkaissuuntaisesta, suljetussa piirissä käytetystä kuulamyllystä sykloni lajittelukoneiden ryhmän kanssa. Vettä lisätään tanko- tai kan-kimyllyyn syöttöpäässä, syklonipumpun laatikkoon tai myllyn poistoaltaaseen ja valinnaisesti kuulamyllyyn syöttöpäässä.
Useimmat jauhamispiirit on varustettu jonkin tyyppisellä automaattisella laitteella uuden malmin syöttömäärän säätämiseksi. Automaattisia li-säsäätölaitteita on niin ikään asennettu johonkin vesijohdoista, joita 2 60141 käytetään osana kokonaissäätöstrategiaa. Kollektiivisesti nämä säätölaitteet sallivat uuden määrän syöttömäärän ja vesivirtojen pysymisen ennaltamäärätyssä arvossa (asetuspiste tai -suhde) ja säädin voi olla yksinkertaisesti elektroninen tai pneumaattinen analogiasäädin, ana-logiatietokone tai digitaalitietokone.
Automaattisen säätöjärjestelmän tarkoituksena on säilyttää jauhamispii-rin toiminta optimiläpikulussa ilman, että operaattorin pitää puuttua toimintaan huolimatta häiriöistä prosessin tuloparametreissa. Termi "optimiläpikulku", jota käytetään kautta koko tämän tekstin tarkoittaa täsmällisesti määritellen sitä jauhamispiirin uuden malmin syöttömää-rää, jolla koko prosessin taloudellisuus maksimoituu.
Eri malmikappaleiden metallurgia määrää ne säätötunnusmerkit, jotka säilyttävät optimiläpikulun jauhamispiirissä. Seuraavat ovat esimerkkejä tällaisista tunnusmerkeistä: 1) Suurin mahdollinen uuden malmin syöttömäärä jauhamispiiriin, joka määrä ei saa aikaan epäedullista valumishukkaa tai tehotonta jau- hausta; 2) Suurin mahdollinen uuden malmin syöttömäärä jauhamispiiriin riippuen tuotteen hiukkaskoon pakosta; 3) Muuttumaton tuotteen hiukkaskoko, jolla saadaan suurin mahdollinen uuden malmin syöttömäärä jauhamispiiriin; 4) Muuttumaton tuotteen massan tiheys ottaen huomioon tuotteen hiukkaskoon pakon sekä lopuksi 5) Yllämainittujen esimerkkien joku yhdistelmä.
Käytetystä strategiasta riippumatta lisäävät useimmat jauhamispiirit vettä kankimyllyyn määrätyssä suhteessa kankimyllyyn lisätyn uuden malmin määrään, jolloin saadaan aikaan enemmän tai vähemmän muuttumaton massan tiheys kankimyllyssä. Vieläpä tämän tyyppisellä suhteen säädöllä massan tiheys saattaa vaihdella syötön kosteuspitoisuuden kanssa. Lisäksi paras tiheys jauhamista varten ei mahdollisesti olekaan sama kaikilla syöttömäärillä tai malmityypeillä. Esimerkki viimeksi mainitusta esiintyy jauhamisrayllyn syöttömäärän jakautumisessa tapahtuvan muutoksen yhteydessä, jolla saattaa olla suhteellisen vähäinen vaikutus massan tiheyteen ja huomattava vaikutus massan viskositeettiin. Kaiken kaikkiaan juuri massan viskositeetti pitää säätää. Ei kuitenkaan vis-kosimetrejä käytettäviksi jauhamispiirin mitoissa ja tästä syystä viskositeetti johdetaan tiheydestä, koska kriittisen kiinteiden aineiden pitoisuuden alapuolella nämä kaksi suhtautuvat toisiinsa lineaarisesti 3 60141 Käytettäessä säätöjärjestelmiä, joissa säätötunnusmerkit ovat ylläesitetyn kaltaiset, tärkein säädetty ja itsenäinen muuttuja jauhamispii-rissä on uuden malmin syöttömäärä. Tätä syöttömäärää voidaan käyttää eri siitä riippuvien muuttujien säätämiseksi jauhamispiirissä riippuen käytetystä strategiasta.
Yritettäessä pitää vakiokierrätyskuorma kautta kuulamyllyn, voidaan kankimyllyn syöttömäärää muuttaa vakiosyklonityhjön säilyttämiseksi tai altaan pinnan vakiotason säilyttämiseksi käyttämällä vakionopeuksista pumppua. Käyttämällä linjaan kytkettyä hiukkaskoon tarkkailulaitetta tai tarkasti kalibroitua syklonia (malli) voidaan kankimyllyn syöttömäärää muuttaa vakiokokoisen tuotteen säilyttämiseksi.
Tiedetään myös, että kankimyllystä tuleva ääni muuttuu myllyn kuormituksen mukaan ja eräs menettelytapa on muuttaa kankimyllyn syöttömäärää myllystä tulevan äänen vakiotason säilyttämiseksi.
Muutokset veden lisäyksessä vastakkaissuuntaiseen kuulamyllyyn vaikuttavat kierrätyskuormituksen tilavuuteen ja tiheyteen, syklonin toimintaan ja tämän seurauksena veden jakautumiseen ja kiinteiden aineiden jakautumiseen syklonin ylivirtauksen ja alivirtauksen välille. Kuulamyllyn veden säätömenettelytavat ovat perustuneet siihen, että säilytetään vakiokuulamyllyn massatiheys/viskositeetti tai siihen, että säilytetään vakiokierrätyskuorma, jonka voi osoittaa allaslaatikon pinnan taso käytettäessä vakionopeuksista pumppua. Samansuuruinen veden lisäys allas-laatikkoon ei vaikuta kuulamyllyn massan tiheyteen yhtä suoraan kuin muutos kuulamyllyssä tai syklonin alivirtausvedessä, mutta se vaikuttaa kierrätyskuormitukseen ja syklonin toimintaan paljolti samalla tavalla. Säätömenettelytapoja on käytetty syklonin ylivirtaustiheyden tai hiukkaskoon säätämiseksi muuttamalla veden lisäystä pumpun laatikkoon.
Näitä eri menettelytapoja jauhamispiirin säätämiseksi muuttamalla uuden malmin syöttömäärää ja veden syöttömäärää kankimyllyyn, pumpun laatikkoon tai kuulamyllyyn on käytetty erillisesti ja yhdistelmänä, jolloin eri myllyjen kohdalla on saavutettu eri asteista menestystä, mutta aikaisemmin ei tiedetä suunnitellun yhtään yksittäistä menettelytapaa, joka toimisi kaikissa olosuhteissa. Eräs syy tähän on pitkä hidastus-aika muutoksen ja sen seurausvaikutuksen välillä suurimmalta osalta piiriä. Tämä pitää erityisesti paikkansa silloin, kun säädön kohteena on optimiläpikulku, jolloin malmin ominaisuudet muuttuvat ja samalla säilytetään määrätty tuotteen koko. Näissä olosuhteissa saattaa äkillinen suuri kohoaminen mal- 4 60141 min koossa tai kovuudessa aiheuttaa ylikuormituksen ennen kuin muuhun piiriin päästään riittävästi vaikuttamaan syöttömäärän vähentämiseksi. Toinen haittapuoli on se, että operaattoreiden pitää valita olosuhteet säätöjärjestelmää varten piirissä ennen kuin säätöjärjestelmä voi toimia yksinään. Se saattaa kyetä toimimaan riittävän hyvin normaaleissa olosuhteissa, mutta valitut olosuhteet eivät kenties mahdollista optimiläpikulkua ja epätavallinen muutos syötössä tai jossain muussa säätämättömässä muuttujassa piirissä saattaisi vaatia käsin tapahtuvaa väliintuloa. Koska säätöjärjestelmä on viritetty stabiliteetin pitämiseksi ja liiallisen ylimenon estämiseksi, se ei kenties kykene reagoimaan riittävän nopeasti ylikuormitusten tai ylisuuren tuotteen estämiseksi tai syöttömäärän suurentamiseksi riittävän nopeasti optimiläpikulun säilyttämiseksi.
Menettelytavat, joissa käytetään syklonin syöttötiheyttä muutosten havaitsemiseksi ja säätämiseksi kierrätyskuormituksessa, ovat myös taipuvaisia kärsimään häiriöistä veden lisäyksen säädössä samoin kuin muutoksista syöttömalmin ominaisuuksissa, jolloin viimeksimainittu tapahtuu yllä esitetystä syystä.
Tämän keksinnön tarkoituksena on saada aikaan menetelmä ja laite optimiläpikulun ylläpitämiseksi jauhamispiirissä, joka menetelmä ja laite on alistettu tietyille ylikuormi.tuspaineille, joita esiintyy useissa jauhamispiiriyksiköissä, sekä prosessimuuttujille. Yleisesti ottaen tällaiseen jauhamispiiriin kuuluu kankimylly, johon syötetään uutta malmia ja vettä ja joka toimii avoimessa piirissä, sekä vastakkaissuuntainen kuulamylly, joka toimii suljetussa piirissä hyd-rosyklonilajittelulaitteiden ryhmän kanssa. Molemmat jauhinmyllyt purkautuvat yhteiseen pumpun laatikkoon, jossa myllyjen purkaustuot-teita laimennetaan lisää vedellä ja syötetään mainittuihin hydrosyk-lonilajittelulaitteisiin, jotka toimivat myllyn purkausmateriaalin lajittelemiseksi lähettäen yli vi rtauksen lisäkäsittelyyn vaahdotus-piiriin ja palauttaen ylikoon kuulamyllyyn. Tunnetulla tavalla menetelmässä tarkkaillaan sykloni lajittelulaitteen syöttötiheyttä ja yhtä tai yhdistelmää seuraavista olosuhteista jauhamispiirissä: 1) kankimyllyn ääni, 2) kuulamyllyn ääni, 3) pumpun laatikon pinnan taso ja 4) syklonilajittelulaltteen ylivirtaushiukkaskoko ja -tiheys; ja valvontaan uuden malmin syöttömäärää syklonilajittelulaitteen 60141 syöttötiheyden tai jonkin tai joidenkin yllämainitun parametrin mukaan .
Keksinnön mukainen menetelmä on tunnettu siitä, että siihen kuuluu vielä seuraavat vaiheet: a) syötetään tietokoneen paineentarkistus- ja päätöksentekomuistiyk-sikköön tuotokset syklonilajittelulaitteen syöttötiheydestä ja ainakin yhdestä seuraavista ylikuormituspaineista jotka saadaan yllämainituista vastaavista tarkkailulaitteista: 1) kankimyllyn yl i kuormi. tusääni , 2) kuulamyllyn ylikuormitusääni, 3) pumpun laatikon pinnan ylätaso ja 4) syklonilajittelulaitteen ylivirtauksen suuri hiukkaskoko sekä suuri ja pieni tiheys; b) syötetään tietokoneen matriisimuistiyksikköön kankimyllyn äänen-tarkkailulaitteen tuotos samoin kuin uuden malmin syöttömääräntark-kailulaitteen tuotos, jolloin mainittu matriisimuistiyksikkö kehittää kankimyllyn syöttömäärän asetuspi.steet sekä senhetkisen kankimyllyn syöttömäärän että kankimyllyn äänen epäjatkuvana funktiona; ja c) valvotaan uuden malmin syöttömäärää seurantavalvontalaitteesta käsin, joka reagoi syklonilajittelulaitteen syöttötiheydentarkkailulaitteen tuotokseen, tai mainitusta matrii simui sti.yksiköstä käsi n riippuen tietokoneen paineentarkistus- ja päätöksentekomuistiyksikön toiminnasta, joka aktivoi joko seurantavalvontalai^tetta tai. matriisi.-muistiyksikkö riippuen syklonilajittelulaitteen syöttötiheydestä ja havaituista ylikuormituspaineista.
Keksinnön edullisen suoritusmuodon mukaan uuden malmin syöttömäärää valvotaan seurantavalvontalaitteen tuotoksesta käsin silloin, kun syklonin syöttötiheyden tarkkailulaitteen tarkkailema tiheys, joka on syötetty paineentarkistus- ja päätöksentekoyksikköön, on ennalta-määrätyllä alueella edellyttäen, että paineentarkistus- ja päätöksen-tekomuistiyksikkö ei havaitse ylikuormituspainetta. Uuden malmi n syöttömäärää valvotaan sen sijaan matriisi.muisti.yksiköstä käsin silloin, kun syklonin syöttötiheyden tarkkailulaitteen tarkkailema tiheys, joka on syötetty paineentarkistus- ja päätöksentekoyksikköön, on ennaltamäärätyn alueen alapuolella tai paineentarkistus- ja pää-töksentekomui.sti yksikkö havaitsee ylikuormi tuspaineen.
Keksinnön kohteena olevaan järjestelmään optimi.läpi kulun ylläpi. tämi - 6 60141 seksi jauhamispiirissä kuuluu tunnettuun tapaan vaatimuksen 4 johdannossa esitetyt laitteet.
Keksinnön mukainen järjestelmä on tunnettu siitä, että siihen kuuluu lisäksi tietokoneen osana oleva paineentarkistus- ja päätök-sentekomuistiyksikkö, jonka syötöt on kytketty syklonilajittelu-laitteen syöttötiheydentarkkailulaitteen tuotokseen ja ainakin yhden vastaavista tarkkailulaittei sta saatavan yl i.kuormi tuspai -neen tuotokseen: 1) kankimyllyn ylikuormitusääni, 2) kuulamyllyn ylikuormitusääni, 3) pumpun laatikon pinnan ylätaso ja 4) syklonilajittelulaitteen ylivirtauksen suuri hiukkaskoko, sekä suuri ja pieni tiheys; b) seurantavalvontalaite, jonka pääsyöttö on kytketty mainitun syklonilaj ittelulaitteen syöttötiheydentarkkailulaitteen tuotokseen ja jonka valvontasyöttö on kytketty mainittuun pai.neentarkistus- ja muistiyksi.kköön; c) mainitun kankimyllyn syöttöön sijoitettu uuden malmin syöttö-määrän tarkkailulaite; d) tietokoneen osana oleva matriisimuistiyksj.kkö, jonka pääsyö-töt on liitetty mainittuun uuden malmin syöttömäärän tarkkailu-laitteeseen ja mainittuun kankimyllyn äänen tarkkailulaitteeseen ja jonka valvontasyöttö on kytketty mainittuun paineentarkistus-ja päätöksentekomuistiyksikköön, jolloin mainittu matriisi muisti-yksikkö on järjestetty kehittämään kankimyllyn syöttömäärän ase-tuspisteet sekä senhetkisen kankimyllyn syöttömäärän että kankimyllyn äänen epäjatkuvana funktiona; ja e) uuden malmin syötönvalvontalaite, jonka pääsyötöt on kytketty mainitun seurantavalvontalaitteen ja mainitun matriisimuistiyk-sikön tuotokseen ja joita käyttää joko mainittu seurantavalvontalaite tai mainittu matriisimuistiyksikkö riippuen siitä minkä seurantavalvonta- ja matriisiyksikön valvontasyötöi.s tä pai.neentarkistus- ja päätöksentekomuistiyksikkö on aktivoinut.
7 60141 nitun seurantavalvontalaitteen ja mainitun matriisimuistiyksikön tuotokseen ja jota käyttää joko mainittu seurantavalvontalaite tai mainittu matriisimuistiyksikkö riippuen paineentarkistus- ja päätöksen tekomuistiyksikön tuotoksesta sellaisena kuin se on syötetty mainitun seurantavalvontalaitteen ja mainitun matriisimuistiyksikön valvontasyöttöihin.
Lisäksi keksinnön mukaiseen järjestelmään kuuluu veden valvontaelin, joka reagoi kuulamyllyn äänen havaintimeen kuulamyllyyn ja pumpun laatikkoon tapahtuvan veden lisäyksen valvomiseksi. Veden lisäsyöttö kuula-myllyyn määrää pumpun laatikon veden ja on järjestetty siten, että veden kokonaislisäys näissä kahdessa kohdassa on vakio ja ennaltamäärä-tyssä optimiarvossa.
Seuraavassa keksintöä selostetaan esimerkin muodossa viittaamalla oheiseen piirustukseen, joka esittää tyypillisen jauhamispiirin erään suoritusmuodon, jota piiriä valvoo keksinnön mukainen järjestelmä.
Jauhamispiiriin kuuluu kankimylly 10, jonka syöttöön syötetään uutta malmia, jota saadaan malmijauhelaarista 12 ja joka kuljetetaan kuljetin hihnoilla 14 ja 16. Uuden malmin syöttömäärää valvotaan säätämällä nopeussäätömoottorin 18 nopeutta kuljetinhihnoihin 14 jäljempänä selvitetyllä tavalla. Vettä lisätään niin ikään kankimyllyyn sopivasta vesisäiliöstä 20. Vettä syötetään normaalisti kankimyllyyn suorassa suhteessa lisätyn uuden malmin määrään. Lisätyn uuden malmin määrää mitataan syöttömäärän tarkkailulaitteella 22 ja veden lisäystä valvotaan suhteenvalvontalaitteella 24. Tämä saa aikaan jokseenkin vakiomassati-heyden myllyyn.
Kankimyllystä 10 tuleva vetelä massa syötetään pumpun laatikkoon 26, josta se pumpataan pumpulla 28 syklonilajittelulaitteiden 30 ryhmään. Syklonilajittelulaitteiden ylivirtaus syötetään tavanomaiseen vaahdotus-piiriin, kun taas alivirtaus syötetään kuulamyllyyn 32. Kuulamyllystä 32 työtyvä vetelä massa palutetaan pumpun laatikkoon 26 kierrätettäväksi uudelleen syklonilajittelulaiteiden ryhmään 30.
Keksinnön mukaiseen järjestelmään optimiläpikulun ylläpitämiseksi ylläesitetyssä jauhamispiirissä kuuluu syklonilajittelulaitteen syötön tiheyden tarkkailulaite 34, esimerkiksi kaupallisesti saatavissa oleva γ-säde mittari, joka on sijoitettu syklonilajittelulaite ryhmän tulo-linjaan·, lisäksi järjestelmään kuuluu ainakin yksi seuraavista tark- β 60141 kailulaitteista: kankimyllyn äänen tarkkailulaite 36, kuulamyllyn äänen tarkkailulaite 38, pumpun laatikon pinnan tason tarkkailulaite 40, joka voi olla tavanomainen pinnan osoitin, kuten tiheyskompensoitu ve-sivaaka, hiukkaskoon ja -tiheyden tarkkailulaite 42, joka on sijoitettu syklonilajittelulaiteryhmän ylivirtaukseen ja joka voi olla kaupallisesti saatavissa oleva jatkuva järjestelmä, kuten esimerkiksi Autometrics PSM 100; sekä yllämainittu uuden malmin syöttömäärän tarkkailulaite 22. Tiheyden tarkkailulaitteen 34 tuotos ja tuotos jostakin suluissa mainituista tarkkailulaitteista (kankimyllyn äänen tarkkailu-laite 36, kuulamyllyn äänen tarkkailulaite 38, pumpun laatikon pinnan tason tarkkailulaite 40, hiukkaskoon ja -tiheyden tarkkailulaite 42) samoin kuin viitenumero 44 esittämien erilaisten valinnaisten hälytti-mien tuotos syötetään paineentarkistus- ja päätöksentekomuistiyksik-köön 46. Normaalisti tällainen muistiyksikkö muodostaa osan tietokonetta ja on rakennettu tunnetun tekniikan mukaisesti siten, että se tutkii yllämainittujen tarkkailulaitteiden tuotoksen ja päättää, mihin toimenpiteisiin pitäisi ryhtyä riippuen sykloninlajittelulaitteen tiheydestä tai havaittaessa ylikuormitus jostakin monitorista tai ha-vaitsemislaitteesta 36, 38, 40, 42 ja 44. Koska tämä muisti on tavanomainen, sitä ei tarvitse selvittää yksityiskohtaisesti. Tietokoneeseen on järjestetty myös matriisimuistiyksikkö 48 uuden malmin syöttö-määrän valvomiseksi nopeussäätöiseen moottoriin 18 kytketyn valvontalaitteen 50 välityksellä. Uuden malmin syöttömäärää valvotaan normaalisti seurantavalvontalaitteella 52, joka valvoo moottorin nopeutta valvontalaitteen 50 välityksellä syklonilajittelulaitteen syöttötihey-dentarkkailulaitteen 34 tuotoksen jatkuvana funktiona niin kauan kuin syklonilajittelulaitteen syöttötiheys on tietyllä määrätyllä alueella, kuten esimerkiksi 1,67-1,77 gm/cn\3 (jolloin malmin ominaispaino on 2,65) ja niin kauan kuin paineentarkistus- ja päätöksentekomuistiyk-sikkö 46 ei havaitse ylikuormituspainetta. Jos syklonin syöttötiheys on mainitun määrätyn alueen alapuolella tai jos paineentarkistus- ja päätöksentekomuistiyksikkö 46 havaitsee paineen, kankimyllyn syöttö-määrän valvonta siirtyy matriisimuistiyksikköön 48. Tämä matriisimuistiyksikkö kehittää kankimyllyn syöttömäärän asetuspisteet valvontalaitetta 50 varten uuden malmin syöttömäärän epäjatkuvana funktiona tarkkailulaitteen 22 havaitsemana sekä kankimyllyn äänen funktiona tarkkailulaitteen 36 havaitsemana. Epäjatkuva funktio voi olla taulukossa I esitetyn kaltainen.
j ί if _ 9 60141 TAULUKKO I i | Ääni i cl = 1 Cl = 2 Cl = 3 Cl = 4 Cl « 5 Cl » 6 Tönniluku 57% 57/62 62/70 70/80 80/90 90%
Rl — 1 —~ -- 20 10 0 -0.5 -1 -2 240 _________._ R1 — 0 ! - ~ - 15 10 0 -1 -2 -3 240/260__'________' ---° 3- 10 7.5 0 -2 -3 -4 260/280___________ — -° 4- 5 2.5 0 -3 -4 -5 j > 280/300_____;___, j ——-5- 4 2 0 -4 -5 -7.5 j.
300/320 ! , —---------- 1 1 RT ~ ' - 3 1.5 0 -5 -7.5 -10 | #
320/340 I
~ ~~ ' 1 ' ! -- " 7- 2 1 0 -7.5 -10 -15 1 340/360__.__'______ !’’ --1 8- 1 0.5 0 -10 -15 -20 j 360/380_____;___j
Rl — Q
~ - 0.5 0.25 0 -15 -20 -30 I
380/400________! R1 r 10 -- 0.25 0.125 0 -20 -30 -40 400_____L_ * Mielivaltainen yksikkö, joka liittyy äänenpaineen tasoon (db)
Ylläolevassa taulukossa I Rl (1-10) edustaa rivinumerolta ja Cl (1-6) edustaa tietokoneen matriisimuistiyksikön sarakenumeroita.
10 601 41
Jos esimerkiksi kankimyllyn äänentarkkailulaitteen havaitsema ääni on 90% (äärimmäinen ylikuormitustila) ja syöttömäärän tarkkailulaitteen havaitsema sen hetkinen tonniluku on 320 - 340 tonnia tunnissa, matrii-simuistiyksikkö pyytää 10 tonnia tunnissa olevan vähennyksen senhetkisessä asetuspisteessä. Matriisimuistiyksikön valvoma toimeenpanoaika on noin yksi minuutti. On selvää, että tämä vähentäminen edustaa nopeata epäjatkuvaa muutosta kankimyllyn syöttömäärässä lievittäen ylikuor-mitustilaa. Tätä nopeutta ei voitaisi saada seurantavalvontalaitteesta, joka reagoi sykloninsyöttötiheydentarkkailulaitteeseen ja tämän mukaisesti kärsii hidastusajan vaikutuksista, vastavirtahäiriöistä ja stabiilia järjestelmää varten tarvittavien valvontavakioiden suhteellisen alhaisesta suuruusluokasta. Voidaan myös panna merkille, että syötön suureneminen tai pieneneminen riippuu erittäin suuresti tonniluvusta ja kankimyllyn äänestä. Alhainen tonniluku yhdistettynä alhaiseen kankimyllyn ääneen, samoin kuin suuri tonniluku yhdistettynä voimakkaaseen kankimyllyn ääneen määrää vastaavassa järjestyksessä huomattavan suurentamisen tai vähentämisen syöttömäärässä. Käänteisesti alhainen tonniluku yhdistettynä voimakkaaseen kankimyllyn ääneen, samoin kuin suuri tonniluku yhdistettynä vähäiseen kankimyllyn ääneen vaatii vastaavassa järjestyksessä pientä vähentämistä tai suurentamista syöttömäärässä .
Ylläolevan taulukon I arvot voidaan helposti sijoittaa matriisimuistiin tunnetuilla logiikkafunktioilla, eikä näin ollen ole tarpeellista selostaa tällaista muistia yksityiskohtaisesti.
Pumpun laatikon pinnan tason paineen hoitamiseksi ei sallita matriisi-valvonnan vaatimia syöttömäärän lisäyksiä. Muiden ylipaineiden kuin kankimyllyn ylikuormituksen tai pumpun laatikon pinnan tason hoitamiseksi siirretään valvonta ennaltamäärättyyn sarakkeeseen matriisimuistiyksikön negatiivisessa osassa riippuen myllyn tilasta, ja syöttömäärää pienennetään toistamalla useita kertoja yhtä taulukon I negatiivisista merkinnöistä. Riippuen ylipainetilan kestoajasta suorittaa matriisi-muistiyksikkö korjauksia kankimyllyn syöttömäärään, jotka korjaukset ovat riittäviä eliminoimaan paineen liian suuren nousun.
Ylläesitetyllä muistimatriisilla jauhamispiiri voidaan saattaa maksi-miläpikulkuun normaaleissa olosuhteissa sijoittamatta mukaan mitään turvallisuustekijöitä. Jauhamispiirin valvontajärjestelmä toimii tarpeeksi nopeasti ylikuormituspaineen tapahtuessa vähentämään uuden malmin syöttömäärän turvallisuusarvon alapuolelle ja tämän jälkeen nostamaan mainitun syöttömäärän nopeasti ylikuormituspaineen kadottua, joi- 11 60141 loin saadaan aikaan se, että optimiläpikulku säilyy.
Uuden malmin syöttövalvonnan lisäksi keksintöön kuuluu myös mukaan kahden pisteen vesivalvonta ylläesitetyn tavanomaisen kankimyllyn veden virtausmäärän valvontapisteen lisäksi, joka on yksinkertainen suhteen valvonta. Vettä syötetään säiliöstä 20 kuulamyllyyn 32 vedenvalvonta-laitteen 56 läpi ja pumpun laatikkoon 26 vedenvalvontalaitteen 58 läpi. Veden laskelmayksikössä 54 määrätään asetuspisteet vedenvalvontalait-teita 56 ja 58 varten.
On havaittu, että kuulamyllyn ääni on vastaavuussuhteessa kuulamyllyssä olevan massan viskositeettiin/tiheyteen ja on tällöin hyvä osoitin siitä vesimäärästä, joka tarvitaan kuulamyllyssä tehokkaan jauhamisen ylläpitämiseksi. Kuulamyllyn veden virtausmäärän asetuspiste on äänen epäjatkuva funktio, kuten seuraavassa taulukossa 2 on esitetty: TAULUKKO 2 S = 1 17% . S = 2 14/17% . S = 3 11/14% S = 4 8/11% .
0 30 60 90
Ylläolevassa taulukossa 2 S (1-4) on kuulamyllyn ääniarvo sellainen, että tietylle S:lie (esimerkiksi S=2) kuulamyllyn veden virtausmäärä USA:n galloneissa per minuutti esitetään taulukon rivissä 2. Kuulamyllyn veden lisäys määrää pumpun laatikon veden lisäyksen ja kokonaislisäys näissä kahdessa pisteessä asetetaan sellaiseksi, että se on vakio ja ennaltamäärätyssä optimiarvossa, esimerkiksi 1250 US gallonaa minuutissa. Veden lisäyksen muutosten dynaamiset vaikutukset lasketaan veden laskelmayksikössä 54 sopivalla dynaamisella kompensaatioteknii-kalla. Tällaiset dynaamiset kompensaatiotekniikat ovat tunnettuja eikä niitä tarvitse yksityiskohtaisesti selittää.

Claims (4)

12 Patenttivaatimukset 6 0141
1. Menetelmä optimiläpikulun ylläpitämiseksi jauhamispiirissä, johon piiriin kuuluu kankimylly (10)» johon syötetään uutta malmia ja vettä ja joka toimii avoimessa piirissä» sekä vastakkaissuuntainen kuulamylly (32)» joka toimii suljetussa piirissä hydrosyklonilajittelulaitteiden (30) ryhmän kanssa» jolloin molemmat myllyt purkautuvat yhteiseen pumpun (28) laatikkoon (26)» jossa myllyjen purkaustuotteet lisäksi laimennetaan vedellä ja syötetään mainittuihin hydrosyklonilajittelu-laitteisiin (30)» jotka toimivat myllyn purkaustuotteen lajittelemiseksi lähettäen ylivirtauksen lisäkäsittelyyn (42) ja palauttaen ylikoon kuulamyllyyn (32)» tarkkaillaan syklonilajittelulaitteen (30) syöttö-tiheyttä ja yhtä tai yhdistelmää seuraavista olosuhteista jauhamispiirissä: 1. kankimyllyn (10) ääni» 2. kuulamyllyn (32) ääni» 3. pumpun (28) laatikon (26) pinnan taso ja 4. syklonilajittelulaitteen (30) ylivirtaushiukkas-koko ja -tiheys» ja valvotaan uuden malmin syöttömäärää' syklonilajittelulaitteen syöttötiheyden tai jonkin tai joidenkin yllämainitun parametrin mukaan, tunnettu siitä, että siihen kuuluu vielä seuraavat vaiheet: a) syötetään tietokoneen paineentarkistus- ja päätöksentekomuistiyk-sikköön (46) tuotokset syklonilajittelulaitteen (30) syöttötiheydestä ja ainakin yhdestä seuraavista ylikuormituspainelSta jotka saadaan ylläminituista vastaavista tarkkailulaitteista: 1. kankimyllyn (10) ylikuormitusääni, 2. kuulamyllyn (32) ylikuormitusääni, 3} pumpun (28) laatikon (26) pinnan ylätaso ja 4. syklonilajittelulaitteen (30) ylivirtauksen suuri hiukkaskoko sekä suuri ja pieni tiheys; b) syötetään tietokoneen matriisimuistiyksikköön (48) kankimyllyn (10) äänentarkkailulaitteen (36) tuotos samoin kuin uuden malmin syöttö-määräntarkkailulaitteen (22) tuotos, jolloin mainittu matriisimuisti-yksikkö (48) kehittää kankimyllyn (10) syöttömäärän asetuspisteet sekä senhetkisen kankimyllyn syöttömäärän että kankimyllyn äänen epäjatkuvana funktiona» jä c) valvotaan uuden malmin syöttömäärää seurantavalvontalaitteesta (52) käsin, joka reagoi syklonilajittelulaitteen (30) syöttötiheyden-tarkkailulaitteen (34) tuotokseen, tai mainitusta matriisimuistiyk-siköstä (48) käsin riippuen tietokoneen paineentarkistus- ja päätök-sentekomuistiyksikön (46) toiminnasta, joka aktivoi joko seuranta- 13 601 41 valvontalaitetta (52) tai matriisimuistiyksikköä (48) riippuen syklo-nilajittelulaitteen (30) syöttötiheydestä ja havaitusta ylikuormi-tuspaineista.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että uuden malmin syöttömäärää valvotaan seurantavalvontalait-teen (52) tuotoksesta käsin silloin, kun syklonilajittelulaitteen (30) syöttötiheydentarkkailulaitteen (34) tarkkailema tiheys, joka syötetään mainittuun paineen tarkistus- ja päätöksentekomuistiyksikköön (46), on ennaltamäärätyllä alueella edellyttäen, että pai-neentarkistus- ja päätöksentekomuistiyksikkö ei havaitse ylikuormi-tuspainetta.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että uuden malmin syöttömäärää valvotaan matriisimui.stiyksikös-tä (48) käsin silloin, kun syklonilajittelulaitteen (30) syöttöti-heydentarkkailulaitteen (34) tarkkailema tiheys, joka syötetään mainittuun paineentarkitus- ja päätöksentekomuistiyksikköön (46) on mainitun ennaltamäärätyn alueen alapuolella tai paineentarkistus- ja päätöksentekomuistiyksikkö havaitsee ylikuormituspaineen.
4. Järjestelmä optimiläpikulun ylläpitämiseksi jauhamispiirissä, johon järjestelmään kuuluu kankimylly (10), johon uutta malmia ja vettä syötetään ja joka toimii avoimessa piirissä, sekä vastakkaissuuntainen kuulamylly (32) , joka toimii suljetussa piiri.ssä hydro-syklonilajittelulaitteiden (30) ryhmän kanssa, jolloin molemmat myllyt purkautuvat yhteiseen pumpun (28) laatikkoon (26), jossa myllyn purkaustuotteet laimennetaan lisäksi vedellä ja syötetään mainittuihin hydrosyklonilajittelulaitteisiin (30), jotka toimivat myllyn purkausmateriaalin lajittelemiseksi lähettäen yli virtauksen lisäkä-sittelyyn (42) ja palauttaen ylikoon kuulamyllyyn (32), tarkkailu-laitteet (34) syklonila!jittelulaitteen (30) syöttötiheyden ja jonkun tai yhdistelmien seuraavista olosuhteista jauhamispiirissä havaitsemiseksi : 1. kankimyllyn (10) ääni, 2. kuulamyllyn (32) ääni, 3. pumpun (28) laatikon (26) pinnan taso, ja 4. sykloni la jittelulaitteen (30) ylivi.rtaushi.uk-kaskoko ja -tiheys; 14 601 41 a) ja tietokone uuden malmin syöttömäärän tarkkailemiseksi sykloni-lajittelijan (30) syöttötiheyden tarkkailulaitteen (34) tai yhden tai useamman edellä mainitun laitteen tuotoksen mukaan, tunnettu siitä, että siihen kuuluu lisäksi tietokoneen osana oleva paineentarkisuts- ja päätöksentekomuistiyksikkö (46), jonka syötöt on kytketty syklonilajittelulaitteen (30) syöttötiheydentark-kailulai. tteen (34) tuotokseen ja ainakin yhden vastaavista tarkkailulaitteista saatavan ylikuormituspaineen tuotokseen: 1. kankimyllyn (10) ylikuormitusääni, 2. kuulamyllyn (32) ylikuormitusääni, 3. pumpun (28) laatikon (26) pinnan ylätaso ja 4. sykloni laji ttelulaitteen (30) yli vi rtauksen suuri hiukkaskoko, sekä suuri ja pieni tiheys; b) seurantavalvontalaite (52), jonka pääsyöttö on kytketty mainitun syklonilajittelulaitteen (30) syöttötiheydentarkkailulaitteen (34) tuotokseen ja jonka valvontasyöttö on kytketty mainittuun paineen-tarkistus- ja muistiyksi.kköön (46) ; c) mainitun kankimyllyn (10) syöttöön sijoitettu uuden malmin syöttö-määrän tarkkailulaite (22); d) tietokoneen osana oleva matriisimuistiyksikkö (48), jonka pääsyö-töt on liitetty mainittuun uuden malmin syöttömäärän tarkkailulaitteeseen (22) ja manittuun kankimyllyn (10) äänen tarkkailulaitteeseen (36) ja jonka valvontasyöttö on kytketty mainittuun paineen-tarkistus- ja päätöksentekomuistiyksikköön (46), jolloin maini ttu matriisimuistiyksikkö (48) on järjestetty kehittämään kankimyllyn (10) syöttömäärän asetuspisteet sekä senhetkisen kankimyllyn syöttömäärän että kankimyllyn äänen epäjatkuvana funktiona; ja e) uuden malmin syötönvalvontalaite (22), jonka pääsyötöt on kytketty mainitun seurantavalvontalaitteen (52) ja mainitun matriisimuis-ti.yksikön (48) tuotokseen ja joita käyttää joko mainittu seuranta-valvontalaite (52) tai. mainittu matriisimuistiyksikkö (48) riippuen siitä minkä seurantavalvonta- ja matriisiyksikön valvontasyötöistä paineentarkitus- ja päätöksentekomuistiyksikkö on aktivoinut. 15 601 41
FI761327A 1976-01-19 1976-05-11 Foerfarande och system foer uppraetthaollning av optimal genomgaong i en malningskrets FI60141C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
CA243,757A CA1065825A (en) 1976-01-19 1976-01-19 Method and system for maintaining optimum throughput in a grinding circuit
CA243757 1976-01-19

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI761327A FI761327A (fi) 1977-07-20
FI60141B true FI60141B (fi) 1981-08-31
FI60141C FI60141C (fi) 1981-12-10

Family

ID=4104997

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI761327A FI60141C (fi) 1976-01-19 1976-05-11 Foerfarande och system foer uppraetthaollning av optimal genomgaong i en malningskrets

Country Status (3)

Country Link
US (1) US4026479A (fi)
CA (1) CA1065825A (fi)
FI (1) FI60141C (fi)

Families Citing this family (24)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4404640A (en) * 1981-01-09 1983-09-13 W. R. Grace & Co. Grinding mill monitoring instrumentation
US4635858A (en) * 1981-01-09 1987-01-13 W. R. Grace & Co. Methods of operating ball grinding mills
US4586146A (en) * 1981-02-27 1986-04-29 W. R. Grace & Co. Grinding mill control system
JPS59216643A (ja) * 1983-05-23 1984-12-06 太平洋セメント株式会社 粉砕機の運転制御方法
US5040734A (en) * 1987-09-22 1991-08-20 The British Petroleum Company P.L.C. Method for determining physical properties
BR9307371A (pt) * 1992-10-28 1999-08-31 Slegten Sa Método para a cominuição de material seco
FI102149B1 (fi) * 1995-03-08 1998-10-30 Valtion Teknillinen Menetelmä rakeisen materiaalin jauhamiseksi ja jauhinlaitteisto
NZ518111A (en) * 2002-06-09 2004-09-24 Metso Minerals Matamata Ltd Control system for a vertical shaft impactor (VSI) rock crusher to control the cascade ratio
US7487929B1 (en) * 2007-09-27 2009-02-10 Long Edward W Grinding circuit with cyclone and density separator classification system and method
US8215575B2 (en) * 2008-01-25 2012-07-10 Ucc Dry Sorbent Injection Llc In-line milling system
US9645001B2 (en) 2009-08-11 2017-05-09 Cidra Corporate Services, Inc. Performance monitoring of individual hydrocyclones using sonar-based slurry flow measurement
US9146554B2 (en) * 2012-10-16 2015-09-29 Adam Hoban Aggregate processing control system
CN103623912B (zh) * 2013-11-25 2015-11-25 中冶长天国际工程有限责任公司 一种获取磨矿机最佳给矿量的方法和装置
CA3012858C (en) 2016-02-15 2023-04-18 Uranium Beneficiation Pty Ltd Improved uranium ore processing using hydrocyclone beneficiation
IT201700023354A1 (it) * 2017-03-02 2018-09-02 Cams Srl Un metodo di controllo di un impianto di trattamento di elementi da riciclare o smaltire e impianto di trattamento di elementi da riciclare o smaltire
CA3072185C (en) * 2017-08-07 2022-09-06 Cidra Corporate Services Llc Assessing the benefits of automatic grinding control using pst technology for true on-line particle size measurement
US20210002089A1 (en) * 2019-07-01 2021-01-07 Daniel Charhut System and mechanism for bottom ash feed regulation to a low capacity conveyor
CN110339914B (zh) * 2019-07-18 2023-05-05 北京科技大学 一种磨矿机综合运行状态在线检测装置及自动控制方法
CN116669885A (zh) * 2020-09-22 2023-08-29 戴弗根特技术有限公司 用于球磨以生产用于增材制造的粉末的方法和设备
WO2023081954A1 (en) * 2021-11-11 2023-05-19 Sino Iron Holdings Pty Ltd System and method for grinding and classifying aggregate material
CN113976478A (zh) * 2021-11-15 2022-01-28 中国联合网络通信集团有限公司 矿石检测方法、服务器、终端及系统
CN115845991B (zh) * 2022-12-06 2024-06-11 昆明理工大学 一种基于Tavares破碎模型预测半自磨顽石破碎效果确定钢球级配的方法
CN115780030B (zh) * 2023-01-13 2023-06-30 江苏恒远国际工程有限公司 一种高效研磨的水泥球磨机
CN118357058B (zh) * 2024-06-19 2024-09-06 矿冶科技集团有限公司 磨矿分级过程控制方法和电子设备

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3314614A (en) * 1964-04-15 1967-04-18 Federal Ind Ind Group Inc Analog computer grinding control
US3596839A (en) * 1969-12-10 1971-08-03 Westinghouse Electric Corp Slurry particle size determination
NL7014936A (fi) * 1970-10-12 1972-04-14 Koninklijke Hoogovens En Staal
US3779469A (en) * 1972-02-18 1973-12-18 Westinghouse Electric Corp Control system and method for a reversed ball mill grinding circuit
SE410561B (sv) * 1973-04-13 1979-10-22 Boliden Ab Anleggning for autogen eller semiautogen malning av styckeformigt material, serskilt malm

Also Published As

Publication number Publication date
FI761327A (fi) 1977-07-20
US4026479A (en) 1977-05-31
FI60141C (fi) 1981-12-10
CA1065825A (en) 1979-11-06

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI60141B (fi) Foerfarande och system foer uppraetthaollning av optimal genomgaong i en malningskrets
CN114007750B (zh) 用于粉碎的设备、系统和方法
US2870908A (en) Hydrocyclones in closed-circuit grinding operations
CA2843006A1 (en) A method and a device for sensing the properties of a material to be crushed
FI64753B (fi) Foerfarande foer styrning av en malanlaeggning samt malanlaeggning foer utfoerande av foerfarandet
US20150375235A1 (en) Method of controlling a grinding mill process
US5417374A (en) System and method for pressure treatment of granular material
EP0182474B1 (en) Sand producing method and apparatus
KR940007521B1 (ko) 수직형 로울러밀에 의한 분쇄장치 및 분쇄방법
EP3209423A1 (de) Mahlanlage zum zerkleinern von mahlgut sowie verfahren zum zerkleinern von mahlgut
US4731176A (en) Control system for froth flotation processes
US4179074A (en) Method of controlling feed rate to crushing plant while crushers are adjusted to continually operate at full power
US20180207646A1 (en) Method and apparatus for the two-stage grinding of fresh stock
US3783252A (en) Control system and method for a reversed ball mill grinding circuit
US3779469A (en) Control system and method for a reversed ball mill grinding circuit
DE69202612T2 (de) Verfahren und Vorrichtung zum Feinmahlen von Material zur Verwendung als Füllstoff.
DE102011000748A1 (de) Walzenmühle und Verfahren zum Betreiben einer Walzenmühle
US4053113A (en) Dry grinding process for reducing ore to pelletizable particles
US4426042A (en) Method of shredding solid waste
EP0610268B1 (en) Method for controlling the material feed to a roller press for grinding particulate material
US5918823A (en) High-pressure roller press for pressure comminution of granular product
US20030173271A1 (en) System and method for controlling water-only cyclones
EP1262610B1 (de) Vorrichtung zum Fördern vom Schüttgut- oder Fasermaterial
JPH02122848A (ja) 竪型ミルの制御方法及びその装置
JPH04210258A (ja) 破砕プラントの原料供給量制御方法及びその装置

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: BRENDA MINES LTD.