FI58795C - Foerfarande foer aostadkommande av en hydrauliskt permeabel dimensionsstabil diafragma - Google Patents
Foerfarande foer aostadkommande av en hydrauliskt permeabel dimensionsstabil diafragma Download PDFInfo
- Publication number
- FI58795C FI58795C FI91/74A FI9174A FI58795C FI 58795 C FI58795 C FI 58795C FI 91/74 A FI91/74 A FI 91/74A FI 9174 A FI9174 A FI 9174A FI 58795 C FI58795 C FI 58795C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- polymer
- asbestos
- diaphragm
- cathode
- fibers
- Prior art date
Links
Classifications
-
- C—CHEMISTRY; METALLURGY
- C25—ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES; APPARATUS THEREFOR
- C25B—ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES FOR THE PRODUCTION OF COMPOUNDS OR NON-METALS; APPARATUS THEREFOR
- C25B13/00—Diaphragms; Spacing elements
- C25B13/04—Diaphragms; Spacing elements characterised by the material
Landscapes
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
- Electrochemistry (AREA)
- Materials Engineering (AREA)
- Metallurgy (AREA)
- Organic Chemistry (AREA)
- Electrolytic Production Of Non-Metals, Compounds, Apparatuses Therefor (AREA)
- Manufacture Of Macromolecular Shaped Articles (AREA)
- Reinforced Plastic Materials (AREA)
Description
r
RSrTl ΓβΊ rt«KUULUTUSjULKAI8U CP7QC
*Γα IBJ (·') utlAqgn INOSSKRIFT 5ö/yi) ft C i^j£atentti myönnetty 10 04 1931
Tatent meddelat ^'v ^ (51) Ky.ik.3/i«.a.3 0 25 B 13/06
SUOMI —FINLAND (li) r«WMtlh*k«mu.-P«MM*nrfknln« 91/7U
(22) Hkkwnl*p«lvt —Aiweknlnpdic 1^01.7¾ (23) AlkupUvt—GIMgh«ttd*g 1^01.7¾ (41) Tullut luikituksi — BIMt effwidlg 18.07.7¾ PMtti- ja rukilterlhallltuf Ntht»v!k.lp**n it k«ulju.krtun pun, -
Patent- ocn raglttarstyralaan ' ' Antdktn utitgd och ud^kriftm puUkend 31.12.80 (32)(33)(31) ^yy4*ttjr «cuoikaM—8«glrd priority 17.01.73 US A (US) 32i| 508 (71) Diamond Shamrock Corporation, Delaware, US; 1100 Superior Avenue, Cleveland, Ohio, USA(US) (72) Robert William Fenn, III, Painesville, Ohio, Emory Jefferson Pless, Cleveland Hts., Ohio, Richard Lee Harris, Painesville, Ohio,
Kevin Joseph O’Leary, Cleveland Heights, Ohio, USA(US) (7¾) Berggren Oy Ab (5¾) Menetelmä hydraulisesti läpäisevän mittastabiilin diafragman aikaansaamiseksi - Förfarande för Ästadkommande av en hydrauliskt permeäbel dimen-sionsstabil diafragma
Suuri määrä nykyisin olemassa olevista ja tulevaan käyttöön suunnitelluista elektrolyysikennoista kloorin ja natriumhydroksidin tuotannossa suolaliuosta elektrolysoimalla ovat diafragmatyyppisiä kennoja. Melkein poikkeuksetta nämä diafragmat on muodostettu saos-tamalla suoraan rei’itetylle katodille asbestikuitujen lietteestä. Tällaisilla diafragmoilla on se vakava haitta, että kuormitettuna asbesti paisuu huomattavasti, jopa 800 % täyttäen anodin ja diafragman välisen tilan ja nostaen täten kennojännitettä ja saattaen itse diafragman altiiksi nyt hyvin lähellä olevalta anodipinnalta vapautuvan kaasun kulutukselle.
Alalla on aikaisemmin ehdotettu käytettäväksi yhdistettyä asbesti-polymeerilevyä diafragmamateriaalina. Kuitenkin johtuen useimpien olemassa olevien diafragmatyyppisten kennojen monimutkaisesta geometriasta (s. Hooker, Diamond) tällaista levyä, josta on pakosta muodostettu kennon ulkokuori ei voida käyttää pienentämättä merkittävästi diafragman aktiivista pinta-alaa. Suodatuspuristin- tai "sandwich"-tyyppistä kennomuotoilua vaaditaan tällaisten levyjen käyttämiseksi menestyksellisesti.
2 58795
Toinen ehdotus on ollut kyllästää ennalta muodostettu asbes-tidiafragma monomeeri- tai polymeeriliuoksella, jonka jälkeen seuraa monomeerin paikalla tapahtuva polymerointi tai polymeerin vulkanoin-ti. Tällainen tekniikka johtaa kuitenkin jatkuvan polymeerikerroksen muodostumiseen asbestikuitujen pinnalle, mikä eliminoi asbestikuitujen ioninvaihtoedutja vettä läpäisevät ominaisuudet- Yritykset kyllästää esimuovattu diafragma hiukkasmaisella polymeerillä eivät luonnollisesti ole täysin menestyksellisiä, sillä asbestimatto toimii tavallisesti' suodattaen polymeerihiukkaset sen pinnalle, mistä ei ole mainittavaa etua.
Näin ollen tämän keksinnön eräänä tarkoituksena on saada aikaan mittastabiili diafragma elektrolyyttiseen kloori-alkalikennoon.
Tämän keksinnön toisena tarkoituksena on saada aikaan mitta-stabiili diafragma, joka on saostettu suoraan kloori-alkalielektro-lyyttikennon katodille«.
Vielä eräänä tämän keksinnön tarkoituksena on saada aikaan menetelmä mittastabiilin diafragman saostamiseksi suoraan kloori-alkalikennon katodille.
Nämä ja muut tämän keksinnön tarkoitukset käyvät alaan perehtyneille ilmi seuraavista patenttimäärityksistä ja -vaatimuksista.
Nyt on keksitty menetelmä hydraulisesti läpäisevän, mitta-stabiilin diafragman aikaansaamiseksi rei'itetylle katodille käytettäväksi kloori-alkalielektrolyyttikennossa, jossa menetelmässä: (1) muodostetaan itse kuitumaisesta asbestista ja hiukkasmai-sesta kestomuovipolymeerista, joka kestää mekaanisesti ja kemiallisesti kennon olosuhteita, ja jota polymeeriä on läsnä riittävä määrä saadun diafragman huomattavan paisumisen estämiseksi; (2) upotetaan päällystettävä katodi sanottuun lietteeseen ja saostetaan asbestikuitujen ja hiukkasmaisen polymeerin yhtenäistä seosta sen päälle tyhjön avulla; (3) poistetaan päällystetty katodi lietteestä ja saatetaan se lämpötilaan, joka riittää saamaan polymeerin pehmenemään ja valumaan ja panee polymeerin sitomaan vierekkäiset asbestikuidut yhteen muodostamatta jatkuvaa polymeerikerrosta kuitujen pinnalle; ja (4) jäähdytetään näin päällystetty katodi oleellisesti huoneenlämpötilaan, jolloin saadaan diafragma, joka on mittastabiili kennon käyttöolosuhteissa ja jolle on luonteenomaista asbestikuidut, joiden pinnalla on epäjatkuva kiinnisulanut polymeerikerros.
Tällaisen menetelmän pääetu on se, että se sallii erinomaisen diafragman levittämisen suoraan tavanomaisen kloori-alkalikennon 3 58795 katodille. Mitään uutta kennorakennetta tai uudelleenrakentamista ei tarvita. Verrattuna tavanomaiseen asbestidiafragmaan ja sen käyttöön kloori-alkalikennossa tämän keksinnön mittastabiilit diafragmat tarjoavat monia muita etuja. (1) Tällaisilla diafragmoilla havaitaan olevan pitempi käyttöikä ilman vaihtoa. (2) Kennon kokoonpano, purkaminen ja uudelleenkokoaminen helpottuvat, sillä lämpökäsittely kovettaa ja vahvistaa selvästi diafragmaa tehden sen vähemmän herkäksi vaurioitumiselle. (3) Merkittävä jännite-etu saadaan siitä, että diafragman paisuminen kuormitettuna rajoittuu alle 25 $:in sen alkuperäisestä paksuudesta. Tavanomaisessa asbestidiafragmassa yleensä esiintyvä paisuminen (jopa 800 %) nostaa kennojännitettä täyttämällä anodin ja diafragman välisen tilan, jossa normaalisti on erittäin johtavaa suolaliuosta, vähemmän johtavalla, paisuneella asbestilla. Johtuen tästä oleellisesta paisumisen puuttumisesta on nyt mahdollista pienentää anodin ja diafragman välistä etäisyyttä ja näin edelleen alentaa kennojännitettä mekaanisin keinoin kuten "paisuvilla" anodeilla, joita kuvataan US-patentissa n:o 3 674 676. (4) Nykyinen ja tehoton käytäntö, jossa diafragmakennoa käytetään käynnistyksessä pitkiä aikoja suurella suolaliuoksen virtausnopeudella ja näin ollen alhaisella natriumhydroksidiväkevyydellä asbeStidiafragman "asettumiseksi" ei ole enää tarpeen. (5) Tämän keksinnön polymeeripäällysteen epäjatkuva luonne asbestikuidun pinnalla säilyttää suurimman osan toivottavista asbestikuitujen ioninvaihto- ja hydraulisesti läpäisevistä ominaisuuksista. (6) Tämän keksinnön diafragmat eivät osoittaudu niin herkiksi vaurioitumiselle väistämättömien virran vaihteluiden johdosta, joita esiintyy pitkien laitoskäyttöaikojen aikana. Muut edut käyvät ilmi seuraavasta.
Katodit, joille mittastabiilit diafragmat on määrä saostaa, ovat alalla yleisesti tunnettuja ja sisältävät yleensä yhteenvaletun osan katodisuojakuoresta, joka ulottuu kennon leveyden poikki ja joka on rakennettu jättämään väliinsä vuorotellen useita pystysuoraan asetettuja anodeja. Esimerkkejä tällaisista katodeista ovat ne, joita on kuvattu US-patentissa n:o 2 987 463. Nämä katodit ovat luonteeltaan revitettyjä, esim. verkkoa, reikälevyjä tai paisutettua metallia, jotka tavallisesti on rakennettu lankaverkosta, erityisesti teräksestä ja rajoittavat sisäpuolista katolyyttikammiota.
Yleensä tällaiset katodit varustetaan asbestidiafragmalla upottamalla ne asbestikuitujen lietteeseen, minkä jälkeen katolyyt-tikammioon vedetään tyhjö, jolloin saadaan kyseessä olevien kuitujen haluttu saostuma etupäässä aktiivisille katodipinnoille. Juuri „ 58795 tätä päällystysoperaatiota tämän keksinnön menetelmä parantaa.
Menetelmän ensimmäinen vaihe on asbestikuitujen ja hiukkas-maisen kestomuovipolymeerimateriaalin lietteen valmistus sopivaan nestemäiseen väliaineeseen.
Käytetyt asbestikuidut ovat tavanomaisia ja alalla hyvin tunnettuja. Mitään erityisiä korkealuokkaisia asbestikuituja ei tarvita. Itse asiassa johtuen niihin liitettävän polymeerin tartunta-ja koheesio-ominaisuuksista on mahdollista käyttää huonompilaatuista kuitua kuin silloin, kun nämä ominaisuudet on saatava aikaan pelkällä asbestilla.
Käytetty polymeeri on yleensä jotakin kestomuovimateriaalia, joka kestää kemiallisesti ja mekaanisesti kennoympäristöä ja on saatavana hiukkasmaisessa muodossa, so. rakeina tai hiukkasina, joiden halkaisija on suositeltavalla kokoalueella 0,05-200 mikronia, tai kuituina, joiden denier-luku on mieluummin välillä 1,0-100 ja kaikkein mieluimmin välillä 1,0-10; lujuus välillä 0,1-10 ja mieluummin välillä 1,0-3j0 g/denier, ja pituus välillä 0,2.5-25,4 mm ja mieluummin välillä 6,3-19 mm. Luonnollisesti myös eri kokoisten ja pituisten kuitujen ja rakeiden tai rakeiden ja kuitujen seoksia voidaan käyttää edullisesti.
Näitä ja erityisesti suositeltavia kestomuovipolymeereja ovat fluorihiilivedyt, kuten polyvinyylifluoridi, polyvinylideeni-fluoridi, polytetrafluorietyleeni, polyperfluorietyleenipropyleeni, polyklooritrifluorietyleeni, ja polyklooritrifluorietyleeni-polyety-leeni kopolymeerit. Höydyllisiä ovat myös erilaiset akryylimuovit, kuten polymetyylimetakrylaatti, fenolimuovit, kuten fenoliformaldehydi; polyeteeni; polystyreeni; akryylinitriili-vinyylikloridi-kopoly-meerit; polyvinylideenikloridi; polyvinyylikloridi; kloorattu polyvinyy likloridi ; polyesterit; polyimidit; polymerkaptaanit; polysul-fonit yms.
Nestemäinen väliaine, jossa liete saadaan aikaan on oleellisesti vesipitoinen. Se voi olla vettä, suolaliuosta tai kennonestettä, synteettistä tai luonnossa esiintyvää (sisältäen esim. n. 15 % xNaCl ja 15 % NaOH), tai näiden seoksia.
Yleensä käytetään pinta-aktiivista ainetta kostuttamaan ko. materiaaleja, erityisesti polymeeriä. Tämä voi olla käytännöllisesti katsoen mitä tahansa useista tunnetuista kostutusaineista, esim. ionitonta pinta-aktiivista ainetta, kuten oktyylifenoksipolyetoksi-etanolia.
Tämän keksinnön lietteet sisältävät yleensä 5~30 g/1 kuiva- 5 58795 ainetta (asbestia ja polymeeriä) ja 0,01-0,1 % pinta-aktiivista ainetta. Käytettävän polymeerin määrä on riittävä estämään asbesti-diafragman oleellisen paisumisen käytössä. Tämä määrä vaihtelee po-lymeerilajin ja erityisesti sen fysikaalisen muodon mukaan. Niinpä kuitujen kyseessä ollen mitä pitempi polymeerikuitu on, sitä enemmän sitä on käytettävä. Esimerkiksi kun kuidun keskimääräinen pituus on 6,3 mm, voidaan tarvita 25 paino-$ polymeeriä laskettuna asbestin ja polymeerin yhteispainosta sopivan diafragman saamiseksi, kun taas samankaltaista ja denier-luvun omaavaa 12,7 mm:n kuitua voidaan tarvita jopa 50 % saman vaikutuksen aikaansaamiseen. Käytettäessä rae-maista polymeeriä sitä voidaan tarvita paljon vähemmän, esim. 5,0-15 % riippuen jälleen hiukkaskoosta. Tämä osoittaa selvästi, että poly-meerikuituraeseokset ovat joissakin tapauksissa hyödyllisiä. Yleensä hiukkasmainen polymeeri muodostaa 1,0-70 ja mieluummin 5,0-70 paino-3S asbestin ja polymeerin kokonaispainosta.
Tyypillisessä "polymeeri-kuitu"-reseptissä käytetään 15 g asbestikuituja, 5 g polytetrafluorietyleenikuituja ja 0,05 g pinta-aktiivista ainetta litrassa kennonestettä, joka sisältää n. 15 % sekä NaCl:a että Na0H:a.
Tyypillisessä "rae"-polymeerireseptissä käytetään 15 g asbestikuituja, 1,64 g polyvinylideenifluoridia ja 0,74 g dioktyyli-natriumsulfosukkinaattia yhdessä litrassa vettä.
Kun tasainen liete on saatu, päällystettävä katodi tai katodit upotetaan siihen valinnaisesti lietettä sekoittamalla ja tyhjö vedetään katodikammion kautta. Aluksi tyhjö voi vaihdella välillä n.
25,4-254 mm Hg nousten myöhemmin teholtaan esim. 635 mm Hg, kunnes riittävä, tasainen päällyste on saatu. Näin päällystetty katodi poistetaan sitten ja kuivataan n. 95°C:n lämpötilassa. Tällä tavoin saadaan diafragma, jonka paksuus on tyypillisesti välillä 30-125 mm.
Seuraavassa vaiheessa polymeeri sulatetaan lämpötilassa, joka riippuu käytetyn kestomuovimateriaalin lajista. Yleensä tämä lämpötila, jonka alaan perehtynyt voi helposti määrittää kussakin eri tapauksessa, on se, joka riittää aiheuttamaan polymeerin pehmenemisen ja valumisen, mutta ei riitä johtamaan mihinkään merkittävään polymeerimateriaalin hajoamiseen. Tällainen lämpötila voidaan saavuttaa asettamalla vain päällystetty katodi uuniin. On tärkeää, että koko päällysteen annetaan saavuttaa tarvittava lämpötila mahdollisimman suuren ja täydellisen polymeerin sulamisen varmistamiseksi. Johtuen käytetyn kestomuovipolymeerin hiukkasmaisesta luonteesta saadaan asbestikuitujen pinnalle näin epäjatkuva polymeeripäällyste, joka yleensä toimii liittäen asbestikuidut yhteen niiden leikkauspis- 6 58795 teestä. Lisäksi kun hiukkasmainen polymeeri on myös kuitumainen, muodostuu yhteensulanut polymeeriristikko, joka aikaansaa yhteenliit-tävän lisävaikutuksen. Diafragmalla päällystetyn katodin annetaan sitten jäähtyä huoneenlämpötilaan asennettavaksi kennoon.
Yllä kuvatun prosessin tuote on tasainen, tarttuva ja koossa pysyvä diafragmapäällyste suoraan katodin pinnalla, joka päällyste normaalisti paisuu alle n. 25 % kennon käyttöolosuhteissa ja jonka o läpäisevyys ja erotusteho ovat sellaiset, että 0,07 kp/cm :n ja 76-508 mm ife:n anolyyttipaineesta seuraa vähintään 135 g/l:n natrium-hydroksidi väkevyys katodin natriumhydroksidi-hyöytysuhteen ollessa vähintään 95 %- On mielenkiintoista havaita, että kun polymeerin ‘ hiukkasmainen muoto on kuitumainen, käytännöllisesti katsoen mikään osa diafragmasta ei ulotu verkkokatodin määräämän tason poikki eikä katolyyttikammioon. Tämän merkitys on parantuneessa vetykaasun vapautumisessa verrattuna siihen, joka saadaan tavanomaisilla asbesti-diafragmoilla, jotka osittain ovat vetäytyneet tämän tason poikki tyhjösaostusvaiheen vaikutuksesta ja tarvittaessa diafragman poiston helppoudessa.
Jotta alaan perehtyneet voisivat helpommin ymmärtää tätä keksintöä ja sen tiettyjä suositeltavia toteutusmuotoja, joilla se voidaan panna täytäntöön, esitetään seuraavat erityisesimerkit.
Esimerkki 1
Valmistetaan liete lisäämällä 5 g polytetrafluorietyleeni-kuituja (6,67 denier, 6,3 mm pitkiä) 1 litraan vesipitoista kenno-nestettä (joka sisältää suunnilleen 15 % sekä NaOH että NaCl) yhdessä 0,05 g:n kanssa Triton X-100-valmistetta (Rohm and Haas'in tavaramerkki pinta-aktiiviselle ionittomalle oktyylifenoksipolyetoksi-etanolille). Kun seosta on sekoitettu, kunnes polymeerikuidut ovat täysin kostuneet, lisätään 15 g asbestikuituja (2 osaa Hooker Two-kuituja ja 1 osa hooker One-kuituja, valmistaja General Aniline and Film). Sekoitusta jatketaan tasaisen lietteen aikaansaamiseksi.
Verkkokatodi (2,4 mm:n teräslanka, joka on kalanteroitu 3,94 mm:n paksuuteen) upotetaan lietteeseen ja tyhjöä, joka vaihtelee välillä 0-63 mm (Hg-mittarissa) vedetään n. 5 minuutin ajan, jota seuraa täyden tyhjön, 710 mm Hg, aikaansaaminen vielä 10 minuutiksi. Päällystetty katodi poistetaan sitten, saatetaan täyteen tyhjöön 30 minuutiksi, kuivataan 95°C:ssa tunnin ajan ja kuumennetaan 370°C:en tunnin ajaksi polymeerin sulattamiseksi.
Näin valmistettua diafragmalla päällystettyä katodia käytetään vastapäätä ja 12,7 cm:n päässä mittastabiilista anodista labo-ratoriokennossa, jossa käytetään suolaliuosta anolyyttinä n. 90°C:n 7 56795 käyttölämpötilassa. Verrattuna modifioimattomalla asbestilla (so. ei polymeeriä) päällystettyyn katodiin vastaavissa olosuhteissa, saavutetaan 150 millivoltin jännitteen pieneneminen. Kun modifioimaton asbestidiafragma on pahoin paisunut vain 160 tunnin kuluttua, oleellisesti mitään paisumista ei ole havaittavissa 775 tunnin kuluttua polymeerillä modifioidulla diafragmalla päällystetyssä katodissa.
Esimerkki 2
Noudattaen esimerkin 1 menettelyä, mutta käyttäen 50 paino-# 1,3 cm pitkiä, saman denier-luvun polytetrafluorietyleenikuituja, saadaan diafragmalla päällystetty katodi. Tämä katodi toimii 98 #:n erotinhyötysuhteella ja 240 millivolttia edullisemmin kuin siihen verrattava modifioimaton asbestidiafragma, yli 2700 tuntia.
Esimerkki 3
Valmistetaan liete sekoittamalla 60 g asbestikuitua, 2,0 g dioktyylinatriumsulfosukkinaattia ja 10,6 g Saran XD-75^9~valmistetta (Dow Chemical Companyin tavaramerkki modifioidun vinyylikloridi-vinylideenikloridipolymeerin vesidispersiolla, jossa 50 % kuiva-aineita) 8 litraan vettä ja sekoittamalla sen jälkeen tunnin ajan. Diafragma saostetaan sitten katodille esimerkissä 1 kuvatulla tavalla käyttäen 125°C:n sulatus lämpötilaa. Saatu diafragmalla päällystetty katodi on stabiili pitkiä ajanjaksoja käyttöjännitteen ollessa 150 millivolttia alhaisempi kuin siihen verrattavalla modifioimattomalla diafragmalla.
Esimerkki 4
Valmistetaan liete, joka sisältää 60 g Hooker Two-asbesti-kuituja, 3,0 g dioktyylinatriumsulfosukkinaattia ja 6,6 g Kymar 7201-valmistetta (Pennwalt Corporation * in tavaramerkki polyvinyli-deenifluoridi-polytetrafluorietyleenikopolymeerille, jonka hiukkas-koko on n. 5 mikronia) 8 litrassa vettä. Diafragjna saostetaan katodille esimerkin 1 menetelmän mukaisesti, minkä jälkeen sitä kuivataan 30 minuuttia 125°C:ssa ja vulkanoidaan 30 minuuttia 260°C:ssa. Saadulla diafragmalla peitetyllä katodilla havaitaan olevan erinomaiset läpäisevyys-ja jänniteominaisuudet verrattuna tavanomaiseen asbestidiafragmaan.
Esimerkki 5
Valmistetaan liete sekoittamalla 20 g Teflon 30B-valmistetta (E.I. du Pont de Nemours and Company’n tavaramerkki polytetrafluori-etyleenin, jonka hiukkaskokoalue on 0,05-0,5 mikronia, ja ionittoman pinta-aktiivisen aineen vesidispersiolle) ja 36 g Hooker One ja 72 g Hooker Two-asbestikuituja 2 litraan vettä 10 minuutin ajan, minkä
Claims (8)
1. Menetelmä hydraulisesti läpäisevän, mittastabiilin diafragman aikaansaamiseksi revitetylle katodille käytettäväksi kloorialkali-elektrolyyttikennossa, jossa menetelmässä muodostetaan liete kuitumaisesta asbestista ja hiukkasmaisesta, fluoripitoisesta kestomuovi-polymeerista, joka kestää mekaanisesti ja kemiallisesti kennoympäris-töä, polymeerin määrän ollessa riittävä estämään diafragman oleellisen paisumisen, tunnettu siitä, että a) upotetaan päällystettävä katodi lietteeseen ja saostetaan asbestikuitujen ja hiukkasmaisen polymeerin tasainen seos sen pinnalle tyhjön avulla; b) poistetaan päällystetty katodi lietteestä ja saatetaan se riittävän pitkäksi ajaksi lämpötilaan, joka riittää aiheuttamaan polymeerin pehmenemisen ja valumisen ja saamaan polymeerin sitomaan vierekkäiset asbestikuidut yhteen muodostamatta jatkuvaa polymeerikerros-ta kuidun pinnalla; ja c) jäähdytetään diafragmalla päällystetty katodi oleellisesti huoneenlämpötilaan, jolloin saadaan diafragma, joka on mittatarkka kennon käyttöolosuhteissa ja jolle ovat luonteenomaisia asbestikuidut, joiden pinnalla on epäjatkuva, yhteensulanut polymeerikerros.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että polymeeri muodostaa 5-70 paino-? polymeerin ja asbestin kokonaispainosta.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että asbestin ja polymeerin yhteisväkevyys lietteessä on 5-30 g/1.
4. Patenttivaatimuksen 1, 2 tai 3 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että päällystetty katodin pinta kuivataan oleellisesti ennenkuin se saatetaan polymeerin pehmenemislämpötilaan.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen menetelmä, tunnet - 9 58795 t u siitä, että hiukkasmainen polymeeri muodostuu polymeerikuitujen ja -rakeiden seoksesta.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että polymeerikuitujen denier-luku on 1,0-100, lujuus 0,1-10 g/denier ja pituus 0,25-25 mm.
7. Patenttivaatimuksen 5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että polymeerirakeiden hiukkaskoko on 0,05-200^,um.
8. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että polymeeri on polytetrafluorietyleeni.
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
US05/324,508 US4410411A (en) | 1973-01-17 | 1973-01-17 | Dimensionally stable asbestos diaphragms |
US32450873 | 1973-01-17 |
Publications (2)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI58795B FI58795B (fi) | 1980-12-31 |
FI58795C true FI58795C (fi) | 1981-04-10 |
Family
ID=23263900
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI91/74A FI58795C (fi) | 1973-01-17 | 1974-01-14 | Foerfarande foer aostadkommande av en hydrauliskt permeabel dimensionsstabil diafragma |
Country Status (23)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US4410411A (fi) |
JP (1) | JPS5343149B2 (fi) |
AR (1) | AR200170A1 (fi) |
AT (1) | AT327957B (fi) |
AU (1) | AU466303B2 (fi) |
BE (1) | BE809822A (fi) |
BR (1) | BR7400298D0 (fi) |
CA (1) | CA1057699A (fi) |
CS (1) | CS212751B2 (fi) |
DD (1) | DD109322A5 (fi) |
DE (1) | DE2401942B2 (fi) |
FI (1) | FI58795C (fi) |
FR (1) | FR2213805B1 (fi) |
GB (1) | GB1410313A (fi) |
HU (1) | HU166833B (fi) |
IL (1) | IL44017A (fi) |
IN (1) | IN137805B (fi) |
IT (1) | IT1008702B (fi) |
NL (1) | NL7400587A (fi) |
PL (1) | PL88547B1 (fi) |
RO (1) | RO65954A (fi) |
SU (1) | SU910126A3 (fi) |
ZA (1) | ZA74315B (fi) |
Families Citing this family (32)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US4489025A (en) * | 1973-01-17 | 1984-12-18 | Diamond Shamrock Chemicals Company | Preparation of dimensionally stable asbestos diaphragms |
US4701250A (en) * | 1973-01-17 | 1987-10-20 | Eltech Systems Corporation | Dimensionally stable asbestos diaphragm coated foraminous cathode |
FR2229739B1 (fi) * | 1973-05-18 | 1976-09-17 | Rhone Progil | |
US4089758A (en) * | 1974-05-24 | 1978-05-16 | Imperial Chemical Industries Limited | Electrolytic process |
FR2280609A1 (fr) * | 1974-07-31 | 1976-02-27 | Rhone Poulenc Ind | Nappe a base de fibres d'amiante et procede d'obtention |
JPS5146582A (en) * | 1974-10-21 | 1976-04-21 | Kureha Chemical Ind Co Ltd | Denkaiyokakumakuno seizohoho |
CA1079225A (en) * | 1975-02-10 | 1980-06-10 | Eugene Y. Weissman | Bonding of fibers for diaphragms in electrolytic cells |
US4210515A (en) * | 1975-02-10 | 1980-07-01 | Basf Wyandotte Corporation | Thermoplastic fibers as separator or diaphragm in electrochemical cells |
JPS51117979A (en) * | 1975-04-09 | 1976-10-16 | Hooker Chemicals Plastics Corp | Improved diaphragm for electrolytic cell |
JPS597795B2 (ja) * | 1975-04-17 | 1984-02-21 | 株式会社トクヤマ | 電解用陰極鑵 |
JPS581191B2 (ja) * | 1975-04-24 | 1983-01-10 | 呉羽化学工業株式会社 | デンカイヨウアスベストカクマクノ セイゾウホウホウ |
US4036728A (en) * | 1976-05-21 | 1977-07-19 | Diamond Shamrock Corporation | Converting a diaphragm electrolytic cell to a membrane electrolytic cell |
JPS52144379A (en) * | 1976-05-28 | 1977-12-01 | Teijin Ltd | Production of binding material for fibrous diaphragm and diaphragm made of asbestos fibers |
US4032423A (en) * | 1976-06-09 | 1977-06-28 | Ppg Industries, Inc. | Method of assembling a bipolar electrolyzer |
LU78350A1 (fr) * | 1977-10-19 | 1979-06-01 | Solvay | Procede de fabrication d'un diaphragme permeable pour cellule d'electrolyse |
US4196070A (en) * | 1977-12-12 | 1980-04-01 | Nuclepore Corporation | Method for forming microporous fluorocarbon polymer sheet and product |
JPS5499271A (en) * | 1978-01-20 | 1979-08-04 | Sato Tadao | Filter |
US4186065A (en) * | 1978-04-27 | 1980-01-29 | Ppg Industries, Inc. | Method of preparing a resin-containing asbestos diaphragm |
US4256845A (en) * | 1979-02-15 | 1981-03-17 | Glasrock Products, Inc. | Porous sheets and method of manufacture |
DE2938069A1 (de) * | 1979-09-20 | 1981-04-02 | Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München | Asbestdiaphragmen fuer elektrochemische zellen und deren herstellung |
CA1207705A (en) * | 1980-09-22 | 1986-07-15 | Shan-Pu Tsai | Dimensionally stable asbestos-polytetrafluoroethylene diaphragms for chlor-alkali electrolytic cells |
US4444640A (en) * | 1980-09-22 | 1984-04-24 | Diamond Shamrock Corporation | Dimensionally stable asbestos-polytetrafluoroethylene diaphragms for chloralkali electrolytic cells |
US4665120A (en) * | 1983-01-27 | 1987-05-12 | Eltech Systems Corporation | Modified liquid permeable asbestos diaphragms with improved dimensional stability |
US4563260A (en) * | 1983-01-27 | 1986-01-07 | Eltech Systems Corporation | Modified liquid permeable asbestos diaphragms with improved dimensional stability |
US4447566A (en) * | 1983-01-27 | 1984-05-08 | Eltech Systems Corp. | Modified liquid permeable asbestos diaphragms with improved dimensional stability |
US4853101A (en) * | 1984-09-17 | 1989-08-01 | Eltech Systems Corporation | Porous separator comprising inorganic/polymer composite fiber and method of making same |
US4666573A (en) * | 1985-09-05 | 1987-05-19 | Ppg Industries, Inc. | Synthetic diaphragm and process of use thereof |
US4603165A (en) * | 1985-11-29 | 1986-07-29 | Gte Government Systems Corporation | Material suitable for thermal protection of electrochemical cells and other articles |
US4741813A (en) * | 1986-12-15 | 1988-05-03 | Oxytech Systems, Inc. | Diaphragm for an electrolytic cell |
FR2650842B1 (fr) * | 1989-08-10 | 1992-01-17 | Rhone Poulenc Chimie | Perfectionnement d'un diaphragme comprenant des fibres d'amiante, association d'un tel diaphragme a un element cathodique et leur procede d'obtention |
US5205911A (en) * | 1990-11-13 | 1993-04-27 | Oxytech Systems, Inc. | Cathode restoration |
US5498321A (en) * | 1994-07-28 | 1996-03-12 | Oxytech Systems, Inc. | Electrolysis cell diaphragm reclamation |
Family Cites Families (17)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US1862244A (en) * | 1932-06-07 | K e stuart | ||
US2338602A (en) * | 1939-12-04 | 1944-01-04 | Reconstruction Finance Corp | Fabrication of wet-strengthened papers |
BE475208A (fi) * | 1942-05-25 | 1900-01-01 | ||
US2568144A (en) * | 1945-12-05 | 1951-09-18 | Union Asbestos & Rubber Co | Felted material and method of making the same |
US2626213A (en) * | 1948-12-21 | 1953-01-20 | Raybestos Manhattan Inc | Asbestos dispersions and method of forming same |
US2962414A (en) * | 1956-03-05 | 1960-11-29 | Hurlbut Paper Company | High strength specialty papers and processes for producing the same |
NL285026A (fi) * | 1961-11-02 | |||
US3320107A (en) * | 1963-01-30 | 1967-05-16 | Gen Motors Corp | Method of making a facing for use in energy transmitting device |
US3369948A (en) * | 1964-11-12 | 1968-02-20 | Du Pont | Method of producing a pile fabric |
CA845032A (en) * | 1966-12-03 | 1970-06-23 | Hacker Heinz | Gas-tight diaphragms for electrochemical cells |
NL133247C (fi) * | 1967-05-18 | |||
US3723264A (en) * | 1969-04-28 | 1973-03-27 | Pullman Inc | Electrochemical oxidation of olefinic compounds |
US3694281A (en) * | 1969-04-28 | 1972-09-26 | Pullman Inc | Process for forming a diaphragm for use in an electrolytic cell |
US4070257A (en) * | 1970-08-13 | 1978-01-24 | Electrode Corporation | Electrolytic process using novel diaphragm |
US3989615A (en) * | 1971-07-06 | 1976-11-02 | Nippon Soda Company Limited | Diaphragm process electrolytic cell |
US3721637A (en) * | 1971-11-08 | 1973-03-20 | H Fogel | Method for dispersing asbestos fibers |
WO2013035012A2 (en) * | 2011-09-06 | 2013-03-14 | Koninklijke Philips Electronics N.V. | Wire-based lighting module with 3d topography |
-
1973
- 1973-01-16 ZA ZA00740315A patent/ZA74315B/xx unknown
- 1973-01-17 US US05/324,508 patent/US4410411A/en not_active Expired - Lifetime
- 1973-09-11 JP JP10174773A patent/JPS5343149B2/ja not_active Expired
-
1974
- 1974-01-13 IT IT47756/74A patent/IT1008702B/it active
- 1974-01-14 FI FI91/74A patent/FI58795C/fi active
- 1974-01-14 IN IN89/CAL/74A patent/IN137805B/en unknown
- 1974-01-15 RO RO7477288A patent/RO65954A/ro unknown
- 1974-01-15 DD DD176017A patent/DD109322A5/xx unknown
- 1974-01-15 AU AU64522/74A patent/AU466303B2/en not_active Expired
- 1974-01-15 FR FR7401234A patent/FR2213805B1/fr not_active Expired
- 1974-01-15 PL PL1974168111A patent/PL88547B1/pl unknown
- 1974-01-16 DE DE19742401942 patent/DE2401942B2/de not_active Ceased
- 1974-01-16 NL NL7400587A patent/NL7400587A/xx unknown
- 1974-01-16 HU HUDI243A patent/HU166833B/hu unknown
- 1974-01-16 BE BE139877A patent/BE809822A/xx not_active IP Right Cessation
- 1974-01-16 CS CS74270A patent/CS212751B2/cs unknown
- 1974-01-16 GB GB205174A patent/GB1410313A/en not_active Expired
- 1974-01-16 AR AR251959A patent/AR200170A1/es active
- 1974-01-16 BR BR74298A patent/BR7400298D0/pt unknown
- 1974-01-16 CA CA190,290A patent/CA1057699A/en not_active Expired
- 1974-01-16 SU SU741997951A patent/SU910126A3/ru active
- 1974-01-16 IL IL44017A patent/IL44017A/en unknown
- 1974-01-17 AT AT36374*#A patent/AT327957B/de not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
AU466303B2 (en) | 1975-10-23 |
FI58795B (fi) | 1980-12-31 |
IL44017A0 (en) | 1974-05-16 |
IT1008702B (it) | 1976-11-30 |
DE2401942B2 (de) | 1977-08-04 |
AT327957B (de) | 1976-02-25 |
JPS5343149B2 (fi) | 1978-11-17 |
AR200170A1 (es) | 1974-10-24 |
NL7400587A (fi) | 1974-07-19 |
ATA36374A (de) | 1975-05-15 |
SU910126A3 (ru) | 1982-02-28 |
BR7400298D0 (pt) | 1974-08-22 |
IL44017A (en) | 1976-12-31 |
DE2401942A1 (de) | 1974-08-01 |
FR2213805A1 (fi) | 1974-08-09 |
FR2213805B1 (fi) | 1977-09-09 |
AU6452274A (en) | 1975-10-23 |
DD109322A5 (fi) | 1974-11-05 |
ZA74315B (en) | 1975-03-26 |
CS212751B2 (en) | 1982-03-26 |
US4410411A (en) | 1983-10-18 |
GB1410313A (en) | 1975-10-15 |
CA1057699A (en) | 1979-07-03 |
JPS49102578A (fi) | 1974-09-27 |
BE809822A (fr) | 1974-07-16 |
IN137805B (fi) | 1975-09-20 |
PL88547B1 (fi) | 1976-09-30 |
RO65954A (ro) | 1980-06-15 |
HU166833B (fi) | 1975-06-28 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI58795C (fi) | Foerfarande foer aostadkommande av en hydrauliskt permeabel dimensionsstabil diafragma | |
US5183545A (en) | Electrolytic cell with composite, porous diaphragm | |
US5094895A (en) | Composite, porous diaphragm | |
CA1185921A (en) | Electrolytic cell having an improved ion exchange membrane and process for operating | |
CA1144893A (en) | Composite diaphragms | |
US4755540A (en) | Polymer membrane | |
PL88770B1 (fi) | ||
US4031041A (en) | Cloth comprising asbestos fibers and method of producing said cloth | |
US4065534A (en) | Method of providing a resin reinforced asbestos diaphragm | |
EP0545068A2 (en) | Wetting of diaphragms | |
US4666573A (en) | Synthetic diaphragm and process of use thereof | |
US4486277A (en) | Electrolytic cation exchange membrane | |
US4204938A (en) | Method of making porous plastic diaphragms and the resulting novel diaphragms | |
US4020235A (en) | Novel composite diaphragm material | |
US4701250A (en) | Dimensionally stable asbestos diaphragm coated foraminous cathode | |
US4186065A (en) | Method of preparing a resin-containing asbestos diaphragm | |
JPS6283383A (ja) | 微孔性材料、その製造方法及びそれを用いた陰極の製造 | |
US4489025A (en) | Preparation of dimensionally stable asbestos diaphragms | |
FI61920C (fi) | Foerfarande foer framstaellning av en katod belagd med en vaetskegenomslaeppande diafragma och saohaer framstaelld katod | |
US4056447A (en) | Electrolyzing alkali metal chlorides using resin bonded asbestos diaphragm | |
CA1146911A (en) | Oxygen electrode rejuvenation methods | |
CA1160987A (en) | Finger type electrolytic cell for the electrolysis of an aqueous alkali metal chloride solution | |
US4879009A (en) | Method of preparing an asbestos diaphragm | |
JPH05222564A (ja) | フィルタプレス型構造体の構成部分を製造する方法および前記方法によって製造された構造体 | |
US4183793A (en) | Electrolysis of alkali-metal halides |