FI57159B - Fram- och aotergaoende slaganordning foer jordperforering - Google Patents

Fram- och aotergaoende slaganordning foer jordperforering Download PDF

Info

Publication number
FI57159B
FI57159B FI771563A FI771563A FI57159B FI 57159 B FI57159 B FI 57159B FI 771563 A FI771563 A FI 771563A FI 771563 A FI771563 A FI 771563A FI 57159 B FI57159 B FI 57159B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
sleeve
chamber
soil
striker
hammer
Prior art date
Application number
FI771563A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI57159C (fi
FI771563A (fi
Inventor
Khaim Berkovich Tkach
Alexandr Dmitrievich Kostylev
Vladimir Maximovich Terin
Konstantin Borisovich Skachkov
Alexei Danilovich Terskov
Mikhail Judkovich Bondar
Vladimir Fedorovich Drobyazko
Original Assignee
Inst Gornogo Dela Sibirskogo O
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Inst Gornogo Dela Sibirskogo O filed Critical Inst Gornogo Dela Sibirskogo O
Publication of FI771563A publication Critical patent/FI771563A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI57159B publication Critical patent/FI57159B/fi
Publication of FI57159C publication Critical patent/FI57159C/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E21EARTH OR ROCK DRILLING; MINING
    • E21BEARTH OR ROCK DRILLING; OBTAINING OIL, GAS, WATER, SOLUBLE OR MELTABLE MATERIALS OR A SLURRY OF MINERALS FROM WELLS
    • E21B4/00Drives for drilling, used in the borehole
    • E21B4/06Down-hole impacting means, e.g. hammers
    • E21B4/14Fluid operated hammers
    • E21B4/145Fluid operated hammers of the self propelled-type, e.g. with a reverse mode to retract the device from the hole

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Geology (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Mining & Mineral Resources (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Environmental & Geological Engineering (AREA)
  • Fluid Mechanics (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • General Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Geochemistry & Mineralogy (AREA)
  • Earth Drilling (AREA)
  • Percussive Tools And Related Accessories (AREA)
  • Soil Working Implements (AREA)
  • Drilling And Exploitation, And Mining Machines And Methods (AREA)

Description

|. .^1·-Ί f1 KUULUTUiJULKAISU cfl< en
Ms [B] (11> utlAooninosskaift 5'109 C (45) Patentti nySnnrtty 10 C6 1733 ' (51) Kv.lk.*/lnt.CI.* E 02 D 17/14· S U O MI—Fl N LAND (11) 771563 (22) Hakwnliptlvl—Ai»Sknlnf*dig 17·05·77 (FI) (23) AlkupUvt— GIMgh«ttdag 17 · 05 · 77 (41) Tulkit fulktMksI — Bltvlc offantHg lö. 11.77
Patentti- Ja rekisterihallitus (44) Nihaviktipunon ja kuuL)uikai*un pvm. — OQ no ftn
Patent· och regtsterstyrelaen Amekan utkgd och utl.*krtft*n puMkanuI 29.02.ÖU
(32)(33)(31) Pyydetty atuotkaus—Bagird prloritat 17 · 05 -76
22.lO.76 USSR(SU) 2362865, 2U1653U
(71) Institut Gomogo Dela Sibirskogo Otdelenia Akademii Nauk SSSR, - Krasny prospekt 5^, Novosibirsk, USSR(SU) (72) Khaim Berkovich Tkach, Novosibirsk, Alexandr Dmitrievich Kostylev, Novosibirsk, Vladimir Maximovich Terin, Novosibirsk, Konstantin Borisovich Skachkov, Novosibirsk, Alexei Danilovich Terskov, Novosibirsk, Mikhail Judkovich Bondar, Odessa, Vladimir Fedorovich Drobyazko, Odessa, USSR(SU) (7*0 Oy KOlster Ab (5I+) Edestakaisin kulkeva iskulaite reikien poraamiseksi maahan - Fram- och äterg&ende slaganordning för jordperforering Tämän hakemuksen kohteena on edestakaisin kulkeva iskulaite reikien poraamiseksi maahan, joka on suunniteltu varsinaisesti lävistämään maaperää sitä tiivistämällä, sanotun laitteen ollessa käytetty paineen alaisella, kaasumaisella aineella, ja käsittäen onton sylinterimäisen rungon, jossa on teräväkärkinen etupää, joka runko sisältää iskurin, joka on sovitettu suorittamaan edestakaista liikettä sen sisällä, sanotun iskurin muodostaessa runkoon tilavuudeltaan vaihte-levan etummaisen voimakammion, iskurin takaosan omatessa sylinterimäisen onkalon, joka muodostaa tilavuudeltaan vaihtelevan taaemman voimakammion, sanotun taaemman voimakammion ollessa yhteydessä etummaisen voimakammion kanssa iskuriin varustettujen aukkojen läpi, joka iskuri iskee runkoon suorittaessaan edestakaista liikettä sen sisällä puristetun kaasumaisen aineen vaikutuksesta, jota syötetään voimakammioihin porrastetun hoikin läpi, joka sijaitsee sylinterimäisessä onkalossa iskurissa, ja samanakselisesti sen kanssa ja kiinnitettynä rungon takapäähän, porrastetun hoikin suuriläpimittaisen osan, joka toimii iskurin kanssa, 2 57159 omatessa aukkoja, jotka on järjestetty tulemaan jousen kuormittaman onton ja porrastetun hylsyn peittämiksi, joka sijaitsee samänakselisesti porrastetun hoikin kanssa, porrastetun hylsyn suuriläpimittaisen osan ja porrastetun hoikin välisen tilan muodostaessa rengasmaisen kammion.
Keksintöä voidaan käyttää erikoisen edullisesti maaperän lävistämiseen tällä yhdistelmällä. Saattaa myös olla edullista käyttää tätä keksintöä putkien viemiseksi maahan asennettaessa maanalaista putkistoa ilman ojankaivuukonetta.
Nykyisin ovat tunnettuja kaasumaisella aineella, esim. ilmalla paineen-alaisena käytetyt maaperän lävistyslaitteet. Sanotut laitteet ovat enimmäkseen edestakaisin liikkuvia, ts. ne voivat liikkua eteenpäin edetäkseen maaperään, ja ne voivat myös liikkua takaisinpäin pois maaperästä.
Tunnetaan maaperän lävistyslaite, joka käsittää sylinterimäisen kappaleen, jossa on teräväkärkinen etupää. Sanotussa sylinterimäisessä kappaleessa on iskuri, joka on sovitettu liikkumaan edestakaisin sen sisällä. Iskurin takaosassa on ontto tila, johon sovittuu porrasmainen hylsy, joka on kiinnitetty sylinterimäi-seen kappaleeseen ruuviliitoksella. Hylsyllä on kaksi asentoa: yksi maaperän lävistyslaitteen liikettä varten eteenpäin ja toinen liikettä varten taaksepäin. Kiinnitettynä hylsyn takapäähän on letku kaasumaisen aineen, esim. puristetun ilman toimittamiseksi. Tila iskurin ulkopinnan ja sylinterimäisen kappaleen sisäpinnan välillä muodostaa etummaisen voimakammion. Iskurin takapäässä oleva tila, sen sisäpintojen ja hylsyn välissä, muodostaa taaemman voimakammion. Iskuri on varustettu aukolla muodostamaan yhteys sanotun etummaisen ja taaemman voimakammion välille, tarkoituksena saada aikaan iskurin edestakainen liike, sanottujen kammioiden ollessa asetetut yhteyteen keskenään, kun iskuri on sylinterimäisen rungon etuosassa.
Tarkasteltavana oleva maaperää lävistävä laite toimii paineilman avulla, jota toimitetaan letkun ja hylsyn läpi etukammioon. Iskuri liikkuu eteenpäin paineilman voimalla, ja iskee tahdin lopussa sylinterimäisen rungon etupäähän. Samalla hetkellä puristettu ilma kulkee takakammiosta iskurin aukon läpi etu-kammioon .
Siinä määrin kuin iskurin päädyn, johon ilmanpaine kohdistuu, pinta-ala etukammiossa on suurempi kuin iskurin takapinnan pinta-ala, johon ilmanpaine kohdistuu takakammiossa, iskuriin kohdistunut voima on suurempi taaksepäinsuun-nassa kuin voima, joka kohdistuu siihen eteenpäinliikkeen suunnassa. Näin ollen iskuri liikkuu taaksepäin. Kun iskurin aukko avautuu hylsyn takareunan alta, purkautuu puristettu ilma etukammiosta ilmakehään. Etukammion ilmanpaine laskee takakammion ilmanpaineen alapuolelle (joka on sama kuin syöttöpaine), iskuri saadaan liikkumaan sylinterimäisen rungon etupäätä kohti, ja kierros alkaa jälleen uudelleen.
3 57159
Maaperää lävistävän laitteen siirtämiseksi taaksepäin hylsy asetetaan takimmaiseen asentoonsa kiertämällä sitä siihen kiinnitetyn ilmaletkun avulla.
Tällä hylsyn asetuksella puristettu ilma kulkeutuu takakammioon ja kulkee jaksottaisesti iskurin aukon kautta etukammioon saaden aikaan iskurin edestakaisen liikkeen. Kuitenkin tässä tapauksessa iskuri iskee sylinterimäisen rungon takaosaan ja vie lävistyslaitteen takaisin ja ulos rei'ästä, jonka eteenpäin-liike on lävistänyt.
Tarkasteltavana oleva maaperää lävistävä laite kärsii siitä haitasta, että oleellisen pitkän porauksen tapauksessa on vaikeata, ellei mahdotonta antaa hylsylle pyörimisliike ilmaletkun kautta. Lisäksi muutos yhdestä suunnasta toiseen vie liian paljon aikaa.
Myös tunnettuja alalla ovat maaperän lävistyslaitteet, jotka käsittävät sylinterimäisen rungon, jossa oleva iskuri on sovitettu tekemään edestakaista liikettä sen sisällä. Iskurin takapää on koverrettu sen sovittamiseksi hylsyyn, joka on kiinnitetty sylinterimäiseen runkoon. Tila iskurin ulkoseinämien ja sylinterimäisen rungon sisäseinämien välissä muodostaa etummaisen voimakammion.
Tila iskurin onkalon seinämien ja hylsyn päädyn välissä muodostaa taaemman voima-kammion. Nämä kammiot on yhdistetty keskenään aukolla iskurissa.
Hylsyssä on kaksi ympyränmuotoista uloketta, joiden väliin on sovitettu kaksi pitkittäistä uloketta, jotka on suunniteltu rajoittamaan hylsyn aksiaalista liikettä, ja kaksi syvennystä järjestettyinä ehkäisemään hylsyn pyörimisliikettä suhteessa sylinterimäiseen runkoon. Hylsy on asennettu reikään ohjauselementissä, jossa on kaksi pitkittäistä uraa ja reikä, joka on varustettu jousen kuormittamalla pitimellä, joka on kytketty kauko-ohjauskaapeliin. Pitimen lukitsemisetement-ti ulottuu hylsyn syvennykseen hylsyn lukitsemiseksi asentoonsa. Pitkittäiset urat on muodostettu aksiaalisen rei’än seinämiin ohjauselementissä. Ympyränmuotoiset ja pitkittäiset ulokkeet sallivat hylsylle kaksi lukittua asentoa, nimittäin yhden maaperää lävistävän laitteen eteenpäinliikettä varten ja toisen sen taakse-päinliikettä varten.
Maata lävistävän laitteen siirtämiseksi eteenpäin hylsy asetetaan siten, että iskuri iskee sylinterimäisen rungon etupäähän, ja käytännöllisesti katsoen samanaikaisesti puristettua ilmaa päästetään etukammioon. Tällä toimintatavalla iskuri tekee edestakaista liikettä iskien sylinterimäisen rungon etupäähän.
Maata lävistävän laitteen peruutusliikettä varten hylsy on asetettava toiseen äärimmäiseen asentoonsa. Tätä varten pitimen kauko-ohjauskaapelia vedetään käsin, jolloin lukitsemiselementti irtoaa hylsyn syvennyksestä. Sen jälkeen hyi- 11 57159 syä käännetään, kiertämällä ilmaletkua, suhteessa ohjauselementtiin, kunnes pitkittäiset ulokkeet hylsyssä ovat samassa linjassa ohjauselementin urien kanssa. Takakammion sisältämän puristetun ilman voimalla hylsy siirretään sylinterimäisen rungon etuosasta toiseen asemaan. Hylsyn lukitsemiseksi asentoonsa sitä käännetään akselinsa ympäri ilmaletkun avulla, ja sen jälkeen lukitsemiselementti saatetaan toimimaan irroittamalla pitimen kauko-ohjauskaapeli.
Hylsyn tässä asennossa puristetun ilman sisääntuloa etukammioon edistetään, ja puristetun ilman ulospääsyä jarrutetaan verrattuna toimintaan maaperää lävistävän laitteen eteenpäinliikkeen aikana, joten iskuri saatetaan iskemään rungon takaosaan maaperää lävistävän laitteen liikkuessa taaksepäin.
Selostettavana oleva maaperää lävistävä laite kärsii siitä haitasta, että kauko-ohjauskaapeli saattaa kiertyä ilmaletkun kanssa tai tarttua muuhun kohteeseen. Toinen haitta on se, että ilmaletkun kiertäminen peruutuksen aikaansaamiseksi on vaikeata pitkien porausten tapauksessa. Edellä mainitut haitat vaikeuttavat kyseisen maaperää lävistävän laitteen toimintaa.
Alalla on tunnettu myös maaperää lävistävä laite, joka käsittää sylinterimäisen rungon sisältävän iskurin, joka on sovitettu tekemään edestakaista liikettä rungon sisällä. Iskurin takaosassa on ontelo, johon sylinterimäiseen runkoon kiinnitetty holkki sovittuu. Iskurin ulkoseinämien ja sylinterimäisen rungon sisä-seinämien välinen tila muodostaa etummaisen voimakammion. Iskurin onkalon seinämien ja hoikin päädyn välinen tila muodostaa taaemman voimakammion. Iskurin edestakaisen liikkeen aikaansaamiseksi sanotut kammiot on yhdistetty keskenään muodostamalla aukko iskuriin.
On lisäksi olemassa hylsy, joka hylsy on järjestetty kiertymään suhteessa hoikkiin tekemällä hoikkiin muotoiltu ura, johon sopii hylsyyn muodostettu uloke. Hoikissa on kaksi riviä aukkoja sen suuriläpimittaisessa osassa, kun taas hylsyssä on kaksi riviä uria sen suuriläpimittaisessa osassa, jotka urat on järjestetty siten, että kun hylsyä käännetään suhteessa hoikkiin, hylsyn seinämät peittävät yhden rivin hoikin aukoista ja paljastavat toisen rivin. Maaperää lävistävän laitteen eteenpäinliikkeen aikana aukot, jotka sijaitsevat lähempänä sylinterimäisen rungon etupäätä, suljetaan, ja lähempänä takapäätä sijaitsevat aukot ovat avoinna. Näissä olosuhteissa puristettu ilma tulee etukammioon sen jälkeen, kun iskurin aukot ovat liikkuneet hoikin etureunan ohi, ja puristettu ilma on poistettu avoimien holkinaukkojen läpi.
Kun puristettua ilmaa syötetään letkun ja hoikin läpi takakammioon, iskuri liikkuu sylinterimäisen rungon etupäätä kohti, ja iskee runkoon eteenpäin-tahdin lopussa. Samalla hetkellä puristettu ilma kulkee takakammiosta iskurin aukkojen läpi etukammioon. Etu- ja takakammiosta iskuriin kohdistuvien voimien välisestä erosta johtuen iskuri saadaan liikkumaan taaksepäin. Kun iskurin aukot ovat hoikin aukkojen kohdalla, puristettu ilma poistuu etukammiosta ilmakehään.
5 57159
Maaperää lävistävän laitteen taaksepäinliike saadaan aikaan sulkemalla puristetun ilman syöttö. Puristetun ilman syötön ollessa suljettu, hylsyä siirretään suhteessa hoikkiin jousivoimalla ja kierretään suhteessa hoikkiin muotoillun uran avulla. Myöhemmin, kun puristetun ilman syöttö maaperää lävistävään laitteeseen aloitetaan uudelleen, hylsyä käännetään jonkin verran lisää suhteessa hoikkiin, jolloin hoikin aukot lähempänä sylinterimäisen rungon etupäätä avataan ja lähempänä takapäätä olevat aukot suljetaan.
Näissä olosuhteissa puristetun ilman pääsyä etukammioon edistetään ja poistumista jarrutetaan, verrattuna toiminnan eteenpäinliikkeeseen, josta johtuen iskuri iskee sylinterimäisen rungon takaosaan.
Tarkasteltavana oleva maaperää lävistävä laite kärsii siitä haitasta, että takaisinpäinliikkeen aiheuttaa mikä tahansa keskeytys ilman syötössä, olkoonpa se tarkoituksellinen tai huomaamaton, mikä on erikoisen sopimatonta porauksen alkuvaiheessa, jolloin ilmein syöttö avataan ja suljetaan yhä uudestaan lävistyslaitteen suunnan korjaamiseksi.
Tämän keksinnön kohteena on eliminoida edellä kuvattujen maaperää lävistävien laitteiden haitat.
Tämän keksinnön lisäkohteena on luoda maaperää lävistävä laite, jolle on ominaista käytön helppous.
Vielä on tämän keksinnön kohteena luoda maaperää lävistävä laite, jolle on ominaista lisätty toimintatehokkuus.
Vielä eräänä tämän keksinnön lisäkohteena on luoda maaperää lävistävä laite, jolle on ominaista lisätty taaksepäinliikkeen valvonnan luotettavuus.
Keksinnön mukaiselle laitteelle on pääasiallisesti tunnusomaista, että porrastetun hylsyn pieniläpimittaisessa osassa, joka toimii porrastetun hoikin pieniläpimittaisen osan kanssa, on reikiä, jotka yhdistävät rengasmaisen kammion puristetun kaasumaisen aineen lähteen kanssa maaperää lävistävän laitteen eteen-päinliikkeen aikana, ja että rengas on kiinteästi kiinnitetty porrastetun hoikin suuriläpimittaasen osan kanssa sen etupäässä ja samanakselisesti sen kanssa, renkaan, porrastetun hoikin sisäpinnan ja porrastetun hylsyn ulkopinnan välisen tilan muodostaessa rengasmaisen lisäkammion, joka yhdistyy puristetun kaasumaisen aineen lähteen kanssa maaperää lävistävän laitteen taaksepäinliikkeen aikana.
6 57159 Tämä konstruktiivinen järjestely sallii siirtymisen eteenpäinliikkeestä taaksepäinliikkeeseen vetämällä ilmaletkusta ja tekee mahdolliseksi siirtymisen suorittamisen taaksepäinliikkeestä eteenpäinliikkeeseen automaattisesti sulkemalla puristetun ilman syöttö.
On toivottavaa, että porrastettu hylsy ja porrastettu holkki ovat varustetut tiehyeillä, jotka on järjestetty yhdistämään rengasmainen lisäkammio ilmakehään maaperää lävistävän laitteen eteenpäinliikkeen aikana.
Tämä konstruktiivinen järjestely mahdollistaa puristetun ilman poistamisen lisäkammiosta, joka saattaa joutua sinne hylsyn, hoikin ja renkaan kosketuspintojen välysten läpi, sanotun ilman tullessa poistetuksi ilmakehään, jolloin ilmanpaineiden ero voimakammioissa kasvaa vastaavan lisäyksen kanssa voimassa, joka pitää hylsyä äärimmäisessä etuasennossaan.
On lisäksi toivottavaa, että hylsyn pieniläpimittainen osa varustetaan ympyränmuotoisella viralla heti sen suuriläpimittaasen osan takana sillä puolella, joka on kohti sylinterimäisen rungon takapäätä, jotta rengasmainen kammio olisi yhteydessä ilmakehään maaperää lävistävän laitteen taaksepäinliikkeen aikana.
Tämä konstruktiivinen järjestely mahdollistaa puristetun ilman poistamisen rengasmaisesta kammiosta, joka saattaa joutua sinne hylsyn ja hoikin kosketuspintojen välysten läpi, sanotun ilman tullessa poistetuksi ilmakehään, jolloin ero voimakammioiden ilmanpaineissa kasvaa vastaten voiman lisäystä, joka pidättää hylsyn äärimmäisessä asennossaan.
Lisäksi on toivottavaa, että rengas on valmistettu elastisesta materiaalista, jotta varmistettaisiin rengasmaisen lisäkammion tiiviys muodostamalla tiivis liitos porrastetun hylsyn ja renkaan välille viimemainitun elastisen muodonmuutoksen avulla.
Vielä lisäksi on toivottavaa, että elastisesta materiaalista valmistettu rengas on kapeneva porrastettuun hylsyyn kosketuksessa olevalta sivultaan, porrastetun hylsyn vastaavan sivun ollessa myös kapeneva, jolloin saadaan aikaan renkaan ja porrastetun hylsyn välisen liitoksen tiiviys.
On lisäksi vielä toivottavaa, että olastettu rengas, joka on valmis- 571 59 7 tettu jäykästä materiaalista, esim· metallista, on järjestetty elastisen renkaan ja porrastetun hylsyn kosketuspintojen välille sanottujen pintojen pitkäikäisyyden lisäämiseksi.
On vielä lisäksi toivottavaa, että maaperää lävistävän laitteen rakenteen yksinkertaistamiseksi asennetaan vuoraus porrastetun hylsyn sisälle sen sille puolelle, joka on iskuria kohti, niin että muodostuu tiehyt sanotun vuorauksen ulkopinnan ja porrastetun hylsyn sisäpinnan välille, sanotun tiehyeen yhdistäessä rengasmaisen lisäkammion ilmakehään·
On lisäksi vielä toivottavaa, 'maaperää lävistävän laitteen valmistamisen yksinkertaistamiseksi, sen painon vähentämiseksi ja samalla sen pitkäikäisyyden lisäämiseksi, että vuoraus tehdään elastisesta materiaalista, esim· kumista.
„ Seuraavasea keksintöä kuvataan yksityiskohtaisesti viitaten ohei siin piirustuksiin, joissa:
Kuva 1 on pitkittäinen leikkauskuva maaperää lävistävästä laitteesta, joka muodostaa tämän keksinnön, osien ollessa esitetyt suhteenisisea asennoissaan laitteen eteenpäinliikkeen aikana.
Kuva 2 on pitkittäinen leikkauskuva samasta, osien ollessa esitetyt suhteellisissa asennoissaan laitteen taaksepäinliikkeen aikana.
Kuva J on pitkittäinen leikkauskuva samasta, esittäen suoritusmuotoa, jossa käytetään väliinasetettua jäykkää rengasta.
Kuva 4 on pitkittäinen leikkauskuva keksinnön suoritusmuodosta, jossa porrastettu hylsy on varustettu tiehyeillä, osien ollessa esitetyt suhteellisissa asennoissaan maaperää lävistävän laitteen eteenpäinliikkeen aikana.
Kuva 5 on pitkittäinen leikkauskuva keksinnön samasta suoritusmuodosta, osien ollessa esitetyt suhteellisissa asennoissaan maaperää lävistävän laitteen taaksepäinliikkeen aikana.
- Kuva 6 on leikkauskuva pitkin viivaa VI - VI kuvassa 4*
Kuva 7 on pitkittäinen leikkauskuva keksinnön suoritusmuodosta, jossa on mukana vuoraus, osien ollessa esitetyt suhteellisissa asennoissaan maaperää lävistävän laitteen eteenpäinliikkeen aikana.
Kuva Θ on pitkittäinen leikkauskuva keksinnön samasta suoritusmuodosta, osien ollessa esitetyt suhteellisissa asennoissaan maaperää lävistävän laitteen taaksepäinliikkeen aikana.
Kuva 9 on leikkauskuva pitkin viivaa IX - IX kuvassa 7.
Kuva 3° on pitkittäinen leikkauskuva keksinnön suoritusmuodosta, jos- 8 57159 ea on elastinen vuoraus, osien ollessa esitetyt suhteellisissa asennoissaan maaperää lävistävän laitteen eteenpäinliikkeen aikana.
Kuva 11 on leikkauskuva pitkin viivaa XI - XI kuvassa 10.
Keksinnön mukaan palautuva, iskevä laite maaperän lävistämiseksi, sitä tiivistämällä, käsittää onton sylinterimäisen rungon 1 (kuva l), jossa on teräväkärkinen etupää, joka on suunniteltu suorittamaan maaperän lävistystyötä. Runko 1 sisältää iskurin 2, joka on sovitettu suorittamaan edestakaista liikettä sen sisällä. Iskurin 2 takaosassa on sylinterimäinen onkalo, joka muodostaa taaemman voimakammion 3· Iskurin 2 ulkopinnan ja rungon 1 sisäpinnan välinen tila muodostaa etummaisen voimakammion 4· Voi-makammioiden 3 Jo 4 tilavuus vaihtelee, kun iskuri 2 tekee edestakaista liikettä. Takakammio 3 ja etukammio 4 ovat yhdistetyt keskenään muodostamalla aukot 3 iskuriin 2.
Porrastettu holkki 6 sijaitsee iskurin 2 onton takaosan eisällä samanakselisesti sen, ja vastaavasti rungon 1 kanssa. Hoikin 6 suuriläpi-mittainen osa sopii iskurin 2 sisälle, kun taas hoikin pieniläpimittainen oea on kiinnitetty rungon 1 takapäähän ruuvilla 7» josea on reikä Θ puristetun ilman poistamiseksi ilmakehään. Hoikin 6 suuriläplmittaisessa osassa on aukot 9 ja ympyränmuotoinen ura 10, joka on muodostettu hoikkiin ulkopuolelle aukkojen kohdalle. Aukot 9 hoikissa 6 on suunniteltu puristetun ilman johtamiseksi takakammiosta 3 etukammioon 4 maaperää lävistävän laitteen taaksepäinliikkeen aikana. Hylsyn 11 suuriläpimittalsen osan ja hoikin 6 suuriläpimittalsen osan välinen tila muodostaa rengasmaisen kammion 12. Hylsyn 11 pieniläpimittaiseen osaan on tehty reikä 13 tarkoituksenaan yhdistää rengasmainen kammio 12 puristetun ilman lähteen (ei esitetty) kanssa maaperää lävistävän laitteen eteenpäinliikkeen aikana. Rengas 14 on kiinteästi kiinnitetty hoikin 6 suuriläpimittaiseen osaan tämän etupäässä ja samanakselisesti sen kanssa. Renkaan 14, porrastetun hoikin 6 sisäpinnan ja porrastetun hylsyn 11 ulkopinnan välinen tila muodostaa rengasmaisen lisäkammion 13, joka on suunniteltu yhdistymään puristetun ilman lähteen kanssa maaperää lävistävän laitteen taaksepäinliikkeen aikana. Jousi 16 on kiinnitetty porrastetun hylsyn 11 ja porrastetun hoikin 6 välille. Letku 17 on kiinnitetty porrastettuun hylsyyn 11 puristetun ilman syöttämiseksi maaperää lävistävään laitteeseen.
Edellä kuvattu maaperää lävistävä laite toimii seuraavasti*
Maaperää lävistävän laitteen liikuttamiseksi eteenpäin porrastettu hylsy 11 asetetaan äärimmäiseen etuasentoon jousen 16 vaikutuksella. Porrastetun hylsyn ollessa tässä asennossa, porrastetun hylsyn 11 suuriläpi- 9 57159 mittainen osa sulkee aukot 9 porrastetussa kokissa 6, ja porrastetun hylsyn 11 etupää on kosketuksessa renkaan 14 kanssa» Kuvassa 1 nähdään iskuri 2 äärimmäisessä etuasennossa maaperää lävistävän laitteen eteenpäinliik-keen aikana.
Kun puristettua ilmaa syötetään letkun 17 läpi takakammioon 3, se kulkee iskurin 2 aukkojen 3 läpi etukammioon 4»
Siinämäärin kuin ilmanpaineet takakammlossa 3 jm etukammiosea 4 ovat suunnilleen yhtä korkeat, mutta iskurin 2 päätypinnan ala, johon puristettu ilma vaikuttaa etukammiosea 4, on suurempi kuin iskurin 2 pääty-" pinnan ala, johon puristettu ilma vaikuttaa takakammiossa 3, iskuriin 2 etukammiosea 4 vaikuttava voima on suurempi kuin takakammiossa 3 vaikuttava, mistä johtuen iskuri 2 saadaan liikkumaan rungon 1 takapäätä kohti. Kun ^ porrastetun hoikin 6 suuriläpimittainen osa on peittänyt aukon 3 iskurissa 2, on puristetun ilman syöttö etukammioon 4 suljettu. Kun Iskuri 2 liikkuu, etukammion 4 tilavuus kasvaa, ja sen sisällä oleva puristettu ilma laajenee. Kun aukot 3 iskurissa 2 ovat liikkuneet porrastetun hoikin 6 suuriläpimittaisen osan takareunan ohi, etukammio 4 yhdistyy ilmakehään reikien 8 läpi ruuvissa 7* Ilman paine etukammiosea 4 tulee samaksi ilmakehän paineen kanssa, eikä mitään voimaa kohdistu iskurin 2 etupäähän. Toisaalta takakammio 3 on jatkuvassa yhteydessä puristetun ilman lähteen kanssa, ja siksi iskurin 2 takapäähän vaikuttaa ilman paine. Tämän ilmanpaineen vaikutuksesta iskuri 2 pysähtyy ja alkaa liikkua eteenpäin. Eteen-päinliikkeen lopussa iskuri 2 iskee runkoon 1, ja suunnilleen samaan aikaan aukko 3 iskurissa 2 ohittaa porrastetun hoikin 6 etupään, puristetun ilman kulkiessa takakammiosta 3 aukon 3 läpi etukammioon 4* Nyt iskuri 2 alkaa liikkua takaisin, ja kierros alkaa jälleen uudelleen.
Niin kauan kuin maaperää lävistävän laitteen toimintatapana on eteen-päinliike, rengasmainen kammio 12 on yhteydessä porrastetun hylsyn 11 reiän ^ 13 läpi puristetun ilman lähteen kanssa, ja sen vuoksi ilmanpaine sanotus sa rengasmaisessa kammiossa on suunnilleen sama syöttöpaineen kanssa.
Rengasmainen lisäkammio 13 pidetään ilmatiiviinä renkaan 14 ja porrastetun hylsyn 11 välisen kosketuksen avulla, ilmanpaineen sanotussa kammiossa ollessa alhaisempi kuin syötössä. Ilmatiiviin liitoksen muodostamiseksi renkaan 14 ja porrastetun hylsyn 11 välille on toivottavaa, että rengas 14 on tehty elastisesta materiaalista, esim. kumista, ja että renkaan ja hylsyn vastakkaiset pinnat ovat kapenevat, tiiviin liitoksen ollessa varmistettu renkaan elastisen muodonmuutoksen avulla.
Ilmanpaineen aiheuttama voima rengasmaisessa kammiossa 12 vaikuttaa 571 59 10 rungon 1 etupäähän* Tämä voima ja jousen 16 vaikutus pitävät porrastetun hylsyn 11 äärimmäisessä etuasennossaan.
Maaperää lävistävän laitteen taaksepäinliike saadaan aikaan vetämällä letkusta 17 (kuva 2), jolloin jousi 16 on puristuneena ja porrastettua hylsyä 11 siirretään koko matkan takaisinpäin, kunnes sen suuriläpi-mittaisen osan pää tulee vasten porrastetun hoikin 6 suuriläpimitta!sen osan sisäpäätä. Porrastetun hylsyn 11 tällä asennolla siinä oleva reikä 13 on porrastetun hoikin 6 pieniläpimittaisen osan sisäseinämän sulkema. Muodostuu välystila porrastetun hylsyn 11 etupään ja renkaan 14 väliin, jolloin rengasmainen lisäkammio 13 joutuu yhteyteen puristetun ilman lähteen kanssa* Aukko 9 porrastetun hoikin 6 suuriläpimittaisessa osassa on auki ja yhteydessä rengasmaisen lisäkammion 13 kanssa*
Kuva 2 osoittaa iskurin 2 takimmaisessa asennossaan maaperää lävistävän laitteen taaksepäinliikkeen aikana.
Puristettu ilma, jota syötetään letkun 17 läpi takakammioon 3 ja rengasmaiseen lisäkammioon 13» aiheuttaa paineen porrastettuun hylsyyn 11 ja pitää sen paikallaan niin kauan kuin maaperää lävistävän laitteen toimintasuunta on taaksepäin. Samalla takakammion 3 sisältämä puristettu ilma vaikuttaa iskurin 2 takapäähän saaden iskurin 2 liikkumaan rungon 1 etupäätä kohti. Kun iskurin aukot 3 tulevat yhteyteen ympyränmuotoisen uran 10 kanssa hoikin 6 suuriläpimittaisessa osassa, puristettu ilma kulkeutuu rengasmaisesta lisäkammiosta 13 aukon 9 ja uran 10 kautta etukam-mioon 4·
Siinämäärin kuin iskurin 2 päätypinnan ala, johon ilmanpaine kohdistuu etukammiossa 4, on suurempi kuin iskurin päätypinnan ala, johon ilmanpaine kohdistuu takakammiossa 3, on voima, joka kohdistuu iskuriin 2 etukammiossa 4, suurempi kuin se, joka siihen kohdistuu takakammiossa 3» sanotun voimien eron aiheuttaessa iskurin 2 jarruttamisen.
Kun iskuri 2 liikkuu eteenpäin, siinä olevat aukot 3 tulevat porrastetun hoikin 6 seinämien sulkemiksi ja etukammion 4 tilavuus pienenee, ja kun ilmanpaine siellä nousee, iskurin etupäähän vaikuttava voima yhä kasvaa. Seurauksena tästä iskuri 2 pysähtyy ja alkaa sitten liikkua taaksepäin. Taaksepäin-tahdin lopussa iskuri 2 iskee rungon 1 päähän, tarkemmin sanottuna ruuviin 7* Taaksepäinlyöntien vaikutuksesta maaperää lävistävä laite liikkuu taaksepäin, ulospäin reiästä. Kun aukko 3 iskurissa 2 on kulkenut porrastetun hoikin 6 suuriläpimittaisen osan reunan ohi, puristettu ilma poistuu etukammiosta 4 ilmakehään* Puristettu ilma takakam-mioeea 3 pakottaa iskurin 2 liikkumaan eteenpäin, ja kierto alkaa jälleen uudelleen.
11
Maaperää lävistävän laitteen taaksepälnllikkeen muuttaminen eteen-päinliikkeeksi saadaan aikaan sulkemalla puristetun Ilman syöttö. Puristetun liman ollessa suljettu pois, jousi 16 siirtää porrastettua hylsyä etu-asentoon. Kun liman syöttö aloitetaan uudelleen, maaperää lävistävän laitteen toimintasuunta on eteenpäin.
Kuva 3 esittää maaperää lävistävän laitteen toista suoritusmuotoa. Tässä suoritusmuodossa rengas 18 on asetettu renkaalle 14 liittyäkseen porrastetun hylsyn 11 kanssa. Rengas 18 on valmistettu jäykästä materiaalista, esim. metallista, ja sillä on sisäpuolinen, ympyränmuotoinen olkapää 19, jota porrastettu hylsy 11 kannattaa. Maaperää lävistävän laitteen tämän suoritusmuodon toimintaperiaate on analoginen edellä kuvatun kanssa. Jäykästä aineesta valmistetun renkaan 18 käyttö lisää kyseisten osien kos-^ ketuspintojen kestoikää.
Kuva 4 esittää maaperää lävistävän laitteen erästä toista suoritusmuotoa. Tässä suoritusmuodossa on porrastettu hylsy 11 ja porrastettu holk-ki 6 varustettu tiehyeillä 20 ja vastaavasti 21 tarkoituksena yhdistää rengasmainen lisäkammio ilmakehään maaperää lävistävän laitteen eteenpäin-liikkeen aikana.
Ilman jakelun periaate ja laitteen toimintatapa sen liikkuessa eteenpäin ja taaksepäin jäävät analogisiksi edellä kuvatun kanssa. Tiehyeet 20 ja 21 mahdollistavat puristetun ilman poistumisen ilmakehään sen kulkeutuessa rengasmaiseen lisäkammioon 15 kosketuspintojen välyetilojen läpi. Sen tähden, porrastetun hylsyn 11 ollessa äärimmäisessä etuasennossaan, maaperää lävistävän laitteen toimimiseksi liiketavaltaan eteenpäin, rengasmaisessa lisäkammiossa 15 oleva paine on sama kuin ilmakehän paine, tie-hyeiden 20 porrastetussa hylsyssä 11 ollessa yhteydessä tiehyeiden 21 kanssa porrastetussa hoikissa 6.
Siinä määrin kuin rengasmainen kammio 12 on yhteydessä puristetun " ilman lähteen kanssa porrastetussa hylsyssä 11 olevan reiän kautta, paine sanotussa kammiossa on sama kuin syöttöpaine. Vastaavasti puristetun ilman aikaansaama paine rengasmaisessa kammiossa 12 pakottaa porrastetun hylsyn 11 rengasta 14 vasten.
Tällä keinolla lisätään maaperää lävistävän laitteen toiminnan luotettavuutta, sillä aina kun puristettu ilma joutuu rengasmaiseen lisäkam-mioon 15, se poistetaan ilmakehään tiehyeiden 20 ja 21 kautta ehkäisten mahdollisuuden paineen noususta sanotussa kammiossa.
Maaperää lävistävän laitteen toimimiseksi liiketavaltaan taaksepäin, porrastettu hylsy 11 ottaa takimmaisen asentonsa, jossa yksi tiehyen 20 au- 12 57159 koista on porrastetun hoikin 6 pieniläpimittaisen osan eisäseinämien sulkemat josta syystä rengasmainen lisäkänänio 15 on erossa yhteydestä ilmakehän kanssa (kura 5)·
Kuvaeea 6 esitetty poikkileikkauskuva maaperää lävistävästä laitteesta osoittaa reiän 15 ja tiehyeen 20 suhteelliset asennot porrastetussa hylsyssä 11.
Ympyränmuotoinen ura 22 (kuvat 4t 5) voidaan muodostaa porrastetun hylsyn 11 pieniläpimittaiseen osaan heti sen suuriläpimittaisen osan taakse puolelle, joka on kohti rungon 1 päätä.
Kun maaperää lävistävä laite toimii eteenpäinliikkeen tavalla, ympyränmuotoinen ura 22 sijoittuu rengasmaiseen kammioon 12, eikä sillä ole mitään vaikutusta maaperää lävistävän laitteen toimintaan.
Kun maaperää lävistävä laite toimii taaksepäinllikkeen tavalla, porrastetun hylsyn 11 ollessa takimmaisessa asennossaan, ympyränmuotoinen ura 22 sattuu porrastetussa hoikissa 6 olevan tiehyeen 21 kohdalle, jolloin rengasmainen kammio 12 yhdistyy ilmakehään, ja ilmakehän paine säilyy siinä. Puristettu ilma, joka joutuu rengasmaiseen kammioon 12 porrastetun hylsyn 11 ja porrastetun hoikin 6 vastakkain olevien pintojen välissä olevien välystilojen läpi, poistuu ilmakehään ympyränmuotoisen uran 22 ja porrastetussa hoikissa 6 olevan tiehyeen 21 läpi.
Tällä keinolla lisätään maaperää lävistävän laitteen toiminnan luotettavuutta sen taaksepäinllikkeen aikana, lisätyn voiman avulla, joka pitää porrastettua hylsyä takimmaisessa asennossaan.
Vielä eräs keksinnön suoritusmuoto on mahdollinen, jossa porrastettu hylsy 11 (kuvat 7» Θ, 9) on kokoonpantavaa rakennetta. Vuoraus 25 on asennettu porrastetun hylsyn 11 sisälle sen siihen päähän, joka on iskuriin 2 päin, niin että muodostetaan tiehyt 24 sanotun vuorauksen ulkopinnan ja sanotun porrastetun hylsyn sisäpinnan välille, sanotun tiehyen yhdistäessä rengasmaisen lisäkammion 15 ilmakehään. Kaksi ympyränmuotoista uraa 25 ja 26 on varustettu vuorauksen 25 ulkopinnalle, niin että käännettäessä vuorausta 25 tiehyeen 24 pitkittäinen osa on aina yhteydessä sen säteettäisten osien kanssa. Vuoraus 25 on jäykästi kiinnitetty porrasmaiseen hylsyyn 11 esim. ruuvaamalla tai puristamalla. Kuva 9 esittää tiehyeen 24 ja reiän 15 suhteellisia asentoja porrastetussa hylsyssä 11.
Kun maaperää lävistävä laite toimii eteenpäinliikkeen tavalla, kuten esitetään kuvassa 7* porrastettu hylsy 11 on äärimmäisessä etuasemassaan ja vuoraus 25 sopii rengasta 14 vasten, tehden siten rengasmaisen lisäkammion 15 ilmatiiviikei. Puristettu ilma, joka joutuu rengasmaiseen li- 15 571 59 säkammioon 15» poistuu ilmakehään tiehyeen 24 Ja reiän 21 kautta porras-naisessa hoikissa 6.
Kun maaperää lävistävä laite toimii taaksepäinllikkeen tavalla (kuva 6), porrastettu hylsy 11 on takimmaisessa asennossaan ja yksi tiehyeen 24 aukoista on porrastetun hoikin 6 seinämien sulkema» jolloin rengasmainen lisäkammio on katkaistu yhteydestä ilmakehän kanssa.
Maaperää lävistävän laitteen poikkileikkauskuva kuvassa 9 osoittaa tiehyeen 24 ja reiän 15 suhteelliset asennot porrastetussa hylsyssä 11. Keksinnön tämän suoritusmuodon toimintaperiaate on analoginen edellä kuvatun kanssa. Sanottu suoritusmuoto yksinkertaistaa tiehyeen valmistamista» joka yhdistää rengasmaisen lisäkammion 15 ilmakehän kanssa.
Kuva 10 esittää vielä erästä maaperää lävistävän laitteen suoritusmuotoa. Tässä suoritusmuodossa vuoraus 25 on valmistettu elastisesta rtate-riaalista» esim. kumista. Tiehyt 24« joka on muodostettu vuorauksen 25 ulkopinnan ja porrastetun hylsyn 11 sisäpinnan välille» yhdistää rengasmaisen lisäkammion 15 ilmakehään maaperää lävistävän laitteen eteenpäinliik-keen aikana.
Maaperää lävistävän laitteen poikkileikkauskuva kuvassa 11 esittää tiehyeen 24 ja reikien 15 suhteellisia asentoja porrastetussa hylsyssä 11. Tämän suoritusmuodon toimintaperiaate on analoginen edellä esitetyn kanssa.
V»-

Claims (8)

  1. 57159
  2. 1. Edestakaisin kulkeva iskulaite reikien poraamiseksi maahan, joka on suunniteltu varsinaisesti lävistämään maaperää sitä tiivistämällä, sanotun laitteen ollessa käytetty paineen alaisella, kaasumaisella aineella, ja käsittäen onton sylinterimäisen rungon (1), jossa on teräväkärkinen etupää, joka runko sisältää iskurin (2), joka on sovitettu suorittamaan edestakaista liikettä sen sisällä, sanotun iskurin muodostaessa runkoon tilavuudeltaan vaihtelevan etummaisen voimakammion (U), iskurin takaosan omatessa sylinterimäisen onkalon, joka muodostaa tilavuudeltaan vaihtelevan taaemman voimakammion (3), sanotun taaemman voimakammion ollessa yhteydessä etummaisen voimakammion kanssa iskuriin varustettujen aukkojen (5) läpi, joka iskuri iskee runkoon suorittaessaan edestakaista liikettä sen sisällä puristetun kaasumaisen aineen vaikutuksesta, jota syötetään voimakammioihin porrastetun hoikin (6) läpi, joka sijaitsee sylinterimäisessä onkalossa iskurissa, ja samanakselisesti sen kanissa ja kiinnitettynä rungon takapäähän, porrastetun hoikin suuriläpimittaasen osan, joka toimii iskurin kanssa, omatessa aukkoja (9)» jotka on järjestetty tulemaan jousen (16) kuormittaman onton ja porrastetun hylsyn (11) peittämiksi, joka sijaitsee samanakselisesti porrastetun hoikin kanssa, porrastetun hylsyn (11) suuriläpimittaisen osan ja porrastetun hoikin (6) välisen tilan muodostaessa rengasmaisen kammion (12), tunnettu siitä, että porrastetun hylsyn (il) pieniläpimittaisessa osassa, joka toimii porrastetun hoikin (6) pieniläpimittaisen osan kanssa, on reikiä (13), jotka yhdistävät rengasmaisen kammion (12) puristetun kaasumaisen aineen lähteen kanssa maaperää lävistävän laitteen eteenpäinliikkeen aikana, ja että rengas (1U) on kiinteästi kiinnitetty porrastetun hoikin (6) suuriläpimittaisen osan kanssa sen etupäässä ja samanakselisesti sen kanssa, renkaan (1^), porrastetun hoikin (6) sisäpinnan ja porrastetun hylsyn (11) ulkopinnan välisen tilan muodostaessa rengasmaisen lisäkammion (15)» joka yhdistyy' puristetun kaasumaisen aineen lähteen kanssa maaperää lävistävän laitteen taaksepäinliikkeen aikana.
  3. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen edestakaisin kulkeva iskulaite, tunnettu siitä, että porrastettu hylsy (11) ja porrastettu holkki (6) on varustettu tiehyeillä (20, 21), jotka on järjestetty yhteyteen keskenään ja yhdistämään rengasmainen lisäkammio (15) ilmakehään maaperää lävistävän laitteen eteenpäinliikkeen aikana. 15 571 59
  4. 3. Patenttivaatimusten 1 ja 2 mukainen edestakaisin kulkeva iskulaite, tunnettu siitä, että rengas (ll+) on valmistettu elastisesta materiaalista. k. Patenttivaatimuksen 3 mukainen edestakaisin kulkeva iskulaite, tunnettu siitä, että elastisen renkaan (1^) ja porrastetun hylsyn (11) vastakkaiset pinnat ovat kapenevat.
  5. 5. Patenttivaatimuksen 3 mukainen edestakaisin kulkeva iskulaite, tunnettu siitä, että olkapäällä varustettu rengas (18), joka on valmistettu jäykästä materiaalista, on sovitettu elastiselle renkaalle (1U) vasten porrastettua hylsyä (11).
  6. 6. Patenttivaatimuksen 2 mukainen edestakaisin kulkeva iskulaite, tunnettu siitä, että vuoraus (23) asetetaan porrastetun hylsyn (il) sisäpuolelle iskuriin (2) päin olevalle puolelle siten, että tiehyt (2^) muodostetaan vuorauksen (23) ulkopinnan ja porrastetun hylsyn (il) sisäpinnan väliin, sanotun tiehyeen yhdistäessä rengasmaisen lisäkammion (15) ilmakehään.
  7. 7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen edestakaisin kulkeva iskulaite, tunnettu siitä, että vuoraus (23) on valmistettu elastisesta materiaalista.
  8. 8. Patenttivaatimuksen 2 mukainen edestakaisin kulkeva iskulaite, tunnettu siitä, että ympyränmuotoinen ura (22) muodostetaan porrastetun hylsyn (11) pieniläpimittaiselle osalle heti sen suuriläpimittaisen osan taakse rungon (1) päähän päin olevalle puolelle, joka ympyränmuotoinen ura (22) toimii rengasmaisen kammion (12) yhdistämiseksi ilmakehään maaperää lävistävän laitteen taakse-päinliikkeen aikana. f 571 59 16
FI771563A 1976-05-17 1977-05-17 Fram- och aotergaoende slaganordning foer jordperforering FI57159C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SU2362865 1976-05-17
SU2362865 1976-05-17
SU2416534 1976-10-22
SU2416534 1976-10-22

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI771563A FI771563A (fi) 1977-11-18
FI57159B true FI57159B (fi) 1980-02-29
FI57159C FI57159C (fi) 1980-06-10

Family

ID=26665582

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI771563A FI57159C (fi) 1976-05-17 1977-05-17 Fram- och aotergaoende slaganordning foer jordperforering

Country Status (11)

Country Link
AT (1) AT347359B (fi)
CH (1) CH621172A5 (fi)
DE (1) DE2722298C3 (fi)
DK (1) DK147714C (fi)
FI (1) FI57159C (fi)
FR (1) FR2352161A1 (fi)
GB (1) GB1540344A (fi)
IT (1) IT1118028B (fi)
NL (1) NL168579C (fi)
NO (1) NO151630C (fi)
SE (1) SE423923B (fi)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2820785C2 (de) * 1978-05-12 1986-10-02 Paul 5940 Lennestadt Schmidt Ventilsteuerung für Rammbohrgeräte
GB2111565B (en) * 1981-12-15 1985-10-02 British Telecomm Self propelled reversible boring ram
SU1250619A1 (ru) * 1984-03-06 1986-08-15 Институт Горного Дела Со Ан Ссср Пневматическое реверсивное устройство дл образовани скважин в грунте
GB2165279B (en) * 1984-10-03 1987-12-23 Inst Gornogo Dela Sibirskogo O Air-operated reversible percussive action machine
DE19617603C1 (de) * 1996-05-02 1997-09-18 Tracto Technik Umsteuerbares Rammbohrgerät
AU2006314836B2 (en) 2005-11-16 2010-09-30 Tracto-Technik Gmbh Hammer drilling device with a pneumatic reversing gear
DE102005055032B4 (de) * 2005-11-16 2011-04-21 Tracto-Technik Gmbh Rammbohrgerät mit pneumatischer Umsteuerung

Also Published As

Publication number Publication date
DK147714B (da) 1984-11-19
NL168579B (nl) 1981-11-16
IT1118028B (it) 1986-02-24
GB1540344A (en) 1979-02-07
FR2352161B1 (fi) 1980-03-14
NO151630C (no) 1985-05-08
SE423923B (sv) 1982-06-14
NO151630B (no) 1985-01-28
CH621172A5 (en) 1981-01-15
DK147714C (da) 1985-08-26
NL168579C (nl) 1982-04-16
DE2722298B2 (de) 1979-10-11
DK215877A (da) 1977-11-18
FR2352161A1 (fr) 1977-12-16
FI57159C (fi) 1980-06-10
DE2722298C3 (de) 1980-06-19
DE2722298A1 (de) 1978-04-06
NL7705462A (nl) 1977-11-21
ATA353577A (de) 1978-04-15
NO771741L (no) 1977-11-18
FI771563A (fi) 1977-11-18
SE7705846L (sv) 1977-11-18
AT347359B (de) 1978-12-27

Similar Documents

Publication Publication Date Title
SU652279A1 (ru) Устройство ударного действи дл образовани скважин в грунте
US5685380A (en) Reverse circulation down-the-hole drill
FI57159B (fi) Fram- och aotergaoende slaganordning foer jordperforering
US4618007A (en) Impact-action self-propelled mechanism for driving holes in the earth
US4132277A (en) Pneumatic reversible impact device for driving holes in soil
US7234548B2 (en) Hydraulic rotary-percussive hammer drill
US4749050A (en) Impact tool for tunneling
EP0634559B1 (en) Fluid driven down-the-hole drilling machine
CN111712353B (zh) 设置有与低压蓄能器永久连接的控制室的旋转冲击式液压穿孔器
JPH05256079A (ja) 穴掘下げドリル
IE80718B1 (en) A reverse circulation down-the-hole drill
SE516116C2 (sv) Sänkborrhammare och borrkrona
AU662525B2 (en) Soil displacement hammer with movable head
JPS61196094A (ja) 可逆型衝撃作動機
US3732936A (en) Percussion mechanism
ATE218946T1 (de) Fluidbetriebenes schlagwerk
US983363A (en) Pneumatic mining-machine.
RU40337U1 (ru) Реверсивное устройство ударного действия для проходки скважин в грунте
RU4776U1 (ru) Пневматическое устройство для проходки скважин в рыхлых обводненных грунтах
SU883285A1 (ru) Зуб экскаваторного ковша активного действи
SU977614A1 (ru) Устройство дл пробивани скважин в грунте
SU1139808A1 (ru) Реверсивное пневматическое устройство ударного действи дл пробивани скважин в грунте
SU751983A1 (ru) Гидропневматическое устройство ударного действи
RU8377U1 (ru) Пневматическое ударное устройство
RU5813U1 (ru) Устройство ударного действия

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: INSTITUT GORNOGO DELA SIBIRSKOGO